Új privát üzeneted érkezett!

Lányok,
ide is írom, mert nincs mindenki rajta a levlistán: légyszi, menjetek fel a www.szavazz.hu-ra /Petíciók/Aktív petíciók/Erõszak és szexmentes fõmûsoridõt. Regisztrálni kell hozzá, de kérlek, ne sajnáljátok rá az idõt, jóóóóóóó? Adjatok egy szavazatot a saját gyerekeitekért. Kép

Virág (-ahogy anno a negatív szopitopcba írta valaki- az agitátor Kép)
Virág (fiore)
 


Snoopy,
NE FÉLJ!!!!!
1. Nézd meg milyen sokan vezetnek nyugodtan a Te vezetési tudásod töredékével.
2. Mindig legyél nyugodt, ha hülyeséget csinálsz, akkor is. A legrosszabb, hogy mindenki hü*e k***ának tart, akinek apci vett egy kocsit. Na és akkor mi van?! Én máig elõszeretettel adom a buta libát, akinek a segge alá raktak egy autót, amikor szemben keresztben állok a Hungárián. Mindig beengednek...
3. Ez csak egy konzervdoboz, amit irányítani kell...

Lenocs,
AuchanKép
Én is dekoráltam... nmûhó, mikulásmatricák, mécsesek, girlandok, adventi koszorúk, mézeskalács-fenyõfa, meg amit akarszKép Kicsit kivagyok... A lakás sajnos nem fog odébbmenni, ez tapasztalalt. Bíztam benne, hátha egy tisztább költözik a helyére. Nem épp környezetbarát módon minden vegyszert bevetek, csak gyorsabban végezzek a takarítássalKép
Ami a barátokat illeti, elég nagy társasági életet élünk. Ki gyerekkel, ki anélkül.

Virág, ne haragudj, de én nem megyek szavazni: szombat reggel benyomtam a TV-t. Reggeli mesefilmek állítólag gyerekeknek.Az elsõ mondat amit hallottam, így hangzott: és megszületett a három gyilkos kislány! Fõmûsoridõben nem TV-znek a gyerekeim. Meg egyébként se.... legfeljebb DVD-t néznek, amit én válogatok. Különben is, öreg vagyopk én már ahhoz, hogy megváltsam a világotKép

Pele, szedd össze magad, mert mi lesz velünk, ha Te is magad alatt bújkálszKép?
Nekem van ilyen kozmetikusom, de attól tartok, nekem inkább plasztikai sebész kelleneKép.

Petra tanulja az evõeszközök használatát, gondolta, hogy a frissen sütött narancsos-csokis kekszem pont jó lesz arra, hgoy gyakoroljon. Leforgácsolta a felét, és Rebust is megetette... Naná, hogy Rebusnak meg tetszett. Ma szinkronban etettem a két gyereket. Egy idõ után Rebus kapta a húslevest, Petra meg az almát... csak az tûnt fel, hogy Rebus nem köpköd.
Rájöttem, hogy az adventi koszorúba véletlenül barack illatú gyertyát vettem....

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 

 
 

Sziasztok!

Olyan jókat írtok, hogy elhatároztam, hogy én is csatlakozom, ha nem gond. Igaz, hogy nekem nincs gyerkõcöm, de a párom révén van egy hétvégi, akivel elég sok idõt töltök. Vele kapcsolatban szeretnék tõletek kérdezni egyetsmást.
Meg egy kis "társasági élet" sem ártana már, mert két hónapja Angliában lakunk és azóta nem sok lehetõségem volt egy igazi csajszis dumcsira. Ti pedig olyan jó kis csapat vagytok.
Fõzni pedig én is egy éve tanultam meg, de már hízott a párom 5 kilót.Kép Úgyhogy most keresünk mozgási lehetõséget. Én is csak követtem az utasításokat és bejött. Néha ha felhúzom magam nekilátok valami bonyolultabbnak és teljesen lenyúgtat.Kép

Snoopy

Amikor megérkeztünk ide (Anglia) rögtön elfeljtettem minden vezetés tudományomat a szerintük "normális" oldal miatt. Szóval együtt érzek, de nekem nagyon jó volt amikor egyedül vezethettem és olyan tempóban megyek és csinálok mindent, ahogy nekem biztonságos. Sok sikert!

Loncs
Névtelen
 


Sziasztok!
Elsõk között olvastam Viki történetét, még a babanetre felkerülés elõtt. A részleteket már korábban ismertem, valóban nagyon megrázó.
Én is azt gondolom, elbújhatunk a piti kis depijeinkkel, nyavalyáinkkal.
Persze, azok nagyon komolyak tudnak lenni az adott pillanatban, de sokat segíthet, ha tudjuk kellõ távolságtartással szemlélni saját magunkat.
Érdemes elolvasni, minimum átfutni, okulás céljából.
Az apát egy ideje személyesen ismerem, csodálom lelkierejét, ahogy elszántan küzd a Vikihez hasonló gyerekek szebb jövõjéért.

Edó
edóka
 
 


Sziasztok!

Loncs! Üdv közöttünk! Tényleg jó kis csapat, gyere gyakran!Kép

Lenocs, nálunk is állandóan szalad a lakás. De a rumli valahogy sosem szalad el elõlemKép
A fõzéssel nekem is az a gondom, hogy mit fõzzek? Ami gyorsan kész van, finom is... Brrr...

Mi "rendeltünk" Télapót, 3 kis kölök lesz, innen a lakóteleprõl, már nagyon várják, kíváncsi leszek a fogadtatásra! Csongit már bezsongattam, remélem élvezni fogja.

A vizsgám "csak" 3-as lett, de még örülhetek is neki, mert a végét totál elrontottam. Mégpedig azt amit a legjobban tudtam. A dogám is 3-as lett kommunikációból, azt is jobbat vártam. Erre anyukám azt mondta: "Mit akarsz, kitûnõnek lenni gyerek mellett???" Kép

Csongi egyre többet szövegel, és profin mutatja, hol van besózva a seggeKép

A "Viki története" nagyon megható...

Snoopy, a vezetéssel én is így voltam, de belejön az emberlánya. Csak gyakorolni kellKép

MadárkaKép GratulaKép Minden elismerésem! Csak azt tudom mondani: Nem semmiKép

Na, hirtelenjében ennyi.

Sziasztok

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!

Petra mostanság nagyon sokat sírt, és mindig négykézláb közlekedett. Tegnap este észrevette az egyik talpán, hogy kör alakú piros puha elváltozás van rajta. Ma még rosszabb lett, így apci bevitte a gyerekklinikára. közben eszembe jutott, hgoy pár napja este az asztal alá besöpörve találtam egy összetört poharat. lehet, hogy belelépett... Mindenesetre UH, rtg nem mutat semmit, csak a fertõzést a lábában. Végül is nem vágták fel a talpát, csak kapott egy Tetanuszt. Mindenmellett, én a mazochista, beoltattam ma Rebust (7 hónaposan az 5 hónapos oltást). Õt is apci vitte, és kioktatta õt a helyettes védõnõ, hogy egy ekkora babának már muszáj mást is ennie, mint anyatejet. Ezek után Rebus a Sabin cseppet mindig kiköpködte, 4 adagot kapott, és csak remélik, hogy egy adag lejutott a torkán. Ezek szerint nem csak én vagyok kétbalkezes.
Mindenesetre, holnap este anyósomhoz kell menni, mert villogni akar az unokákkal, holnapután meg céges miki jön.

Loncs!
Üdv!

Edó!
Most összeszámoltam, az utóbbi 3 évben 9 ismerõs pici gyermek temetésén jártam. Én ragaszkodom a saját kis problémáimhoz, és a gyermekem pici problémáihoz. Amennyiben petrusnak, most a fájós lába a legnagyobb tragédia, akkor nekem is. Persze elfogadom, hogy a barátnõm azon görcsöl napok óta, hogy a 30 milás autója kék legyen-e, vagy bordó. A másiknak meg most adtam egy tizest, mert nemhogy karácsonyra, de még kajára sincs pénze.
A kislány apját nem tartom hõsnek. Amennyiben bármelyikünk gyermekével gond lenne, fogadjunk, hogy mindenki faltörõ kosként menne elõre. Mint följebb írtam, láttam, hogy minden ilyen helyzetbe került szülõ mi mindenre képes hirtelen.Tõlük sem kérdezte senki, hogy akarják-e, csak osztották nekik a lapokat, es csak tették, amirõl azt hitték, segít... Csak róluk senki sem tud...

Évi,
ejnye, 3-as vizsgával képes vagy elénk állni???!

Madárka
madárka (mad&aacut
 


Kép

Kép

Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Madárka!
Hálistennek én összesen egy babatemetésen voltam egész életemben. Vikit nem ismertem, csak leírásokból.
Az utóbbi hetekben viszont naponta találkozom súlyos sérülteket nevelõ családokkal, és mindegyik megérint.
Amikor pár éve kiderült, hogy a nagylányom egyíik osztálytársa agydaganatos, hipphopp mûtõasztalra került az iskolapadból, valahogy nem tudtam komolyan venni a napi nyûgeimet.
Amikor a gyerekeim elmesélték, hogy tegnap kis híján a suliban halt meg egy nyolcadikos szívbeteg gyerek (éppen a saját gyerekéért menõ fogorvos anyuka és a tesitanár lélekjelenléte, újraélesztése, és a mentõk gyors kiérkezése miatt nem történt tragédia, de kómába esett), akkor mindannyian nevetségesnek éreztük a mi "kis" problémáinkat.
Amik lehetnek "nagyok" is, pl. a párom egész éjszaka hányt, görcsölt, hajnal fél négykor teát fõztem neki és hasonlók, viszont holnapra elfelejtjük, jobban lesz, megy minden tovább.
A 3 nagyobb gyerekem is érezhetõen megrendült, amikor elmeséltem, milyen körülmények között élõ családnál jártunk ma a kolléganõmmel, egy minden területen retardált 4 éves kisfiút megnézni.
A lakásukra a kalyiba szó a legtalálóbb, biztos mindenki el tudja képzelni.
Õk is érezték, és mondták is, hogy milyen jó dolgunk van, szinte luxus körülményeink, és észre se vesszük Kép
Fontosnak tartom ezeket a megtapasztalásokat, hogy reálisabban lássuk a világot a reklámtengerben.

Viki apukája talán nem hõs. Nem is azt csodálom, amit a saját gyerekéért tett, hanem amit most tesz mások gyerekeiért. Csak ez nincs a babaneten, én is inkább a munkám miatt tudom.
Nekem fontosak az ilyen hétköznapi hõsök, vagy akárhogy nevezzük õket, akik valamiben nagyok, lehet tõlük tanulni.
Sok ilyet látok a környezetemben, és ez jó.
Pl. Te is egy ilyen vagy Kép

Na, abba is hagyom, úgyis depis a csapat feleKép Kép

Pusszantás és jó Mikulásozást annak, aki még nincs túl rajta!

Ha vannak remek ötleteitek gyerekeim számára karácsonyi ajándékul (nem méregdrága, egyszerû, mégis nagyszerûKép), akkor ne tartsátok magatokban!
Különös tekintettel Viktorra (8,5 év), mert a csajoknak valahogy könnyebbnek tûnik jót kitalálni.

Edó
edóka
 
 


Félve kérdem, ki az a Viki, és hol lehet róla olvasni? Ja, mostmár tudom. Kép

Lenocs,
az Auchanban lévõ (majdnem jól írtad Kép) kerámiaboltot megnézzük (Melyik Ósan? Kép) Svédország folyamatban. Még semmi konkrét. Sajnos.

Loncs,
szia. Gyere csak bátran. Kép

Madárka,
de haragszom!!! Kép KépKépKép Tessék felmenni a szavazz.hu-ra most azonnal! Kép Ha nem a saját gyerekeidért, hát a mieinkért, azon gyarló szülõkért, akik néhanéha szeretnék bekapcsolni a dobozt fõmûsoridõben. Kép
Kicsi lányodnak jobbulást! Kép

Évi,
gratula a vizsgádhoz!

Én még egyetlen gyerek temetésén sem voltam. Remélem, nem is leszek. Megjött a Mikulás, imádom, ahogy a gyerekek örülnek! Kép Olyan jóóóóóóóóóóóóóóóóóó. Kép Bûnös módon Ráhel is kapott csomagot, eper ízesítésû hópelyheket - amit igyekszem elõle felhammázni. Kép Tegnap hívtak egy 5 napos frissen hazaérkezett bébihez, jaj de picike volt! Negyvenvalahány centi lehetett, gyönyörû, dús hosszú fekete haja van nekije, tisztára elérzékenyültem. Még jó, hogy nem eshetek többé kisértésbe - sem. Kép Persze tápszerezték a babát a kórházban, éhen ne haljon a szerencsétlen. De az anyuci teljesen felvilágosult, csak szoptat, akármi van, hív. Lehet, hogy lesz egy kis sikerélményem. Kép Na jó Mikulást és mikulásozást minden kedves gyeremeknek - és minden kedves falánk szülõnek. Ja, és www.szavazz.hu Nem tudok linket csinálni belõle. KépPusszancs:

Blommen az agitátor
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Loncs: üdv a topikon!

Viki történe úgy ahogy van megrázó, már az elejétõl fogva. Amióta most a friss itteni oldalt olvastam, nem bírom kiverni a fejembõl.

Nálunk ma reggelre (éjjel) megjött a Mikulás. Gergõ este teljesen maga és egyedül, önszorgalomból, a család összes csizmáját elõszedte, kikészítette. Lévén amúgy még cipõben járunk... Legalább közben leellenõriztem, ki nõtte ki a tavalyit... Meg kiválogatta mindenkinek a legnagyobbat, hogy sok férjen bele. Ezek után megegyeztem velük, hogy akárki kel hajnali 2-kor (mint tavaly), legyen szíves reggel hatig nyugton maradni. Reggel pittyeg a vekker, épp csak oltom a villanyt, már pattantak is ki az ágyból.
Viszont: idén szülõknek is volt meglepi a csizmában. Mind a hárman tettek ezt-azt bele! (Gergõ még este, rendezgetés közben, széppen suttyomban, többiek reggel) Tisztára meghatódtam. Ilcsi a srácoknak pakolt, beleértve apját is, én meg a fiúktól kaptam. De elõbbin is kiakadtam, hogy ad a tesóinak miku ajándékot. Még a végén kiderül, hogy azért szeretik egymást!

Tegnap elvoltunk a csömöri Auchanban, ez most végre közel van hozzánk, jól elidõztünk, és persze megerõsítettem a régi megállapításomat: úgy menj vásárolni hipermarketbe, hogy ne legyen konkrétan ez kell, az kell, hanem vedd meg, amit éppen meglátsz jóáron. Merthogy amit tutira kitaláltam, azt persze nem lehetett jót venni.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Virág, Madárka, Évi

Köszönöm, aranyosak vagytok.

Már itt is az elsõ kérdésem. Szombaton együtt repülünk a gyerkõccel. Még sohasem repült és én is tartok tõle egy kicsit, hogy hogy fogja viselni. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?

Gyerek temetésen még én sem voltam szerencséreKép, de úgy jutottam el ide a babanetre, hogy a barátnõm kisbabája születésekor agyvérzést kapott és bár már lassan 3 hónapos még mindig kómában van. A dokik pedig nem tudják megmondani, hogy felébred-e valaha. Michael Jacksont bezzeg kitudták fehéríteni.Kép Egész nap bent vannak a férjével a kicsinél, és szerintem az igaz, hogy minden szülõ így tenne, de az nagyon nehéz lehet, hogy nem tudnak neki segíteni.

Virág

Viki történetét a Te történeted részben találod itt a Babaneten. Azt hiszem a régebbiek között van, amit a papa írt és a legújabb a mama verziója.

Remélem mindenkinél járt a MikulásKép

Loncs
Névtelen
 


Sziasztok!

Lenne egy kérdésem:
van egy 5 hónapos babám, aki -mióta a hideg idõ beállt - állandóan náthás, vagy legalábbis nagyon torgyog az orra.
Az elsõ periódusban antibiotikumot kapott (amivel nem értettem egyet, de szólni nem nagyon mertem, mert.... Ti hogyan kezelitek ezt a dolgot a gyerekorvossal? Egyenesen megkéritek, hogy ne adjon ilyen erõs gyógyszert?), majd a torokfájás, stb elmúlt.
Egy hétig nem is volt gond, de most megint elõjött az éjszakai torgyogás, amitõl persze rosszul alszik.
Szerencsére csak éjszaka hallom, nappal nem.
Nem akartam kivinni, hiszen hideg, nyirkos, nedves idõ van, de az egyik barátnõmnek, akinek 7,5 hónapos a babája, azt mondta a gyerekorvos, hogy jobb, ha kiviszi, mert a száraz panel még rosszabbat tesz.
Akkor most szerintetek mit csináljak?
Végülis -5 fokig ki lehet vinni egy csecsemõt. Nem? Vagy ha náthás, akkor ne erõltessem? Vagy inkább mégis?

Elõre is köszi a jótanácsokat!!!

Üdv: Ágota
Ágota
 


Ágota,
egy 5 hónapos babát énmár bármilyen hidegben kivinnék... Különben is, egy gyerek egészséges fejlõdéséhez napi 2-4 óra szabad levegõ kellene. Létezik esõvédõ, lábzsák, miegyéb. Ha folyamatosan bezárva tartod, akkor ne is csodálkozz azon, ha beteges. Orrspay, anyatej az oorba, orrszívó, friss levegõ. A hideg levegõ egyébként is jót tesz a bedugult orrnak... Ez a -5 fok honnan jött? Ha két hónapig -10 fok van, akkor két hónapig nem viszed ki? Ezt Te magad sem gondolhatod komolyan...
Az én gyerekorvosom igazából akkor kezd el merengeni az antibacin, ha már láza van a babának. Válts orvost!

Loncs,
a repülés szerintem nem olyan nagy dolog, amire külön készülni kellene... ugyanolyan, mint a busz, csak kicsit följebb. Amennyiben meg fél a gyerkõc, akkor azt az édesanyjának kellene megoldani...
Edó,
dehogy vagyok én hõsKép. Legfeljebb voltam akkor, amikor éjszaka 12 órát dolgoztam, nappal meg az orvosit nyúztam. De inkább akkor is csak hülye voltamKép. Most lényegesen kevesebb munkával lényegesen több pénzt lapátolokKép. Van két egészséges kölyköm, akiket jól viselek, van egy szupi párom, és nem azt kell néznem, hogy mi a legolcsóbb... Nincs ebben semmi hõsiKép

madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!

Írtam vasárnap, de, hogy hova tûnt??? Lehet, hogy nem adtam fel? Lehet, hogy öregszem? KépKép

Madárka! Neked aztán mindenre van idõd. Tudom mindenkinek arra van ideje, amire akar, de sütsz, takarítasz, feldíszíted a lakást, néha hánysz egy nagyot és még minden 3. írás a tied. Szóval le a kalappal. A beteg gyerekekhez annyi, sajna én is voltam gyerek temetésén és gyakran eszembe jut, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy egészséges gyerekem van és mikor végigordít 2 órát éjjel arra gondolok, hogy más biztos örülne, ha a gyerek ott üvöltene a fülében én meg párnát rakok a fejemre és próbálom nem meghallani. Persze sosem sikerülKép

Loncs! Szia! Üdv közöttünk. Jó repülõutat!

Évi! Gratulálok a 3-hoz, lesz ez még jobb is és rosszabb is. A lényeg, hogy meglegyen KépKép

Snoopy! Köszönjük már jól vagyunk és képzeld, hogy én is gondoltam rád (vezetésileg) És írtam is vasárnap, de elnyelte a gépKép

Ágota! Nem valószínû, hogy a gyermeked náthás és õt vleg nem is zavarja, hgy tortyog. Lili kb. 2 hónapos koráig csinálta ezt, aztán abbamaradt. És tudod mitõl? nem piszkáltuk az orrszívóval feleslegesen. A nagynéném gyerekorvos és azt mondta, hogy ez elõfordul a baba 1 éves koráig is eltarthat és õt nem zavarja csak minket, mert úgy érezzük, hogy megfullad. Ne feledd fekve mi is jobban tortyogunk. Figyeld meg, hogy õt ez mennyire érdekli. Ha pedig tényleg náthás, akkor csináld azt, amit Madárka javasolt. Ja és tavaly mikor -10 fokok voltak, egész nap az utcán voltunk. isteni idõ volt és Lili is élvezte. persze mindent bárányszõr zsákbanKépKép

Edó! Én is így szemlélem az életet, annak ellenére, hogy van igazság abban, amit Madárka leírt. KépKép

Bigacsiga! Cukik ezek a képek. Olyan jó rájuk nézni KépKép

Nálunk 3. éjszaka hepajozás folyik, Lilinek nincs kedve aludni. tegnap már kénytelen voltunk bevetni a sírni hagyjuk módszert és bemegyünk 3 percenként és hatásosabb volt, mint az ágyánál ücsörgés. Ma anyukáméknál alszik, kívéncsi leszek ott hogyan fog viselkedni. Tuti végigalussza az éjszakát. mi pedig elmegyünk kettesben vacsizni, márha fel tudom kelteni alvó páromat, aki szegény hullazsák KépKépJa nálunk ez a Mikulás téma nem jött be, nagy ordítás lett, de ma kízárólag a csoki alapú táplálkozásra tértünk át és mily meglepõ Lilinek hatalmas étvágya mutatkozott. A spenót meg a hûtõben figyel és várja, hogy megegyem KépKép

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok!

Borítékolni tudnám a hidegedést, mert ma teljesen zizzentek voltak a gyerkõceim egytõl-egyig. Fini capuccinót hozott nekem a Miku, de reggel fölmértem a terepet, és miután láttam, hogy inkább idegcsillapítóra lenne szükségem, a megkóstolás elmaradtKép

De most már legalább alszanak! Mondjuk nem csoda, mert õk is fölkeltek tök korán a Miku miatt. Olyan izgatottak voltak.

Na, ennyire futotta, le vagyok merülve.

Puszi és jó éjszakát: Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!

Most is a gép elõtt ülök, ahelyett, hogy a mikulásnapi madártejet fõzném a Kedvesemnek. Merthogy Mzsola drágánk éppen tegnap és tegnapelõtt este nem volt hajlandó rendesen aludni és nem akartam ezt a habverõ hangjával tovább rontani. (Ma sem alszik, így elõkerítem a kézi habverõt.) Mindjárt.

Köszönöm az együttérzést és a lelkesítést, ami a vezetést illeti. Tök jó volt. Még Csenge anyukáját is elvittük (Mzsival) a jányához, no nem túl messzire.
Zsombi egy hangot nem adott ki, amíg a kocsiban ültem. Biztosan õ is szurkolt. Az önvédelem.

Virág!
Sajnos nem sikerült eljutni Káposztásra, mert Kedvesemet reggel nyolckor megkérték, hogy ugye bemegy 24-órázni a Cernyhez. Bement. A kocsival. Tömegközlekedés pedig jelenleg nem volt pálya.

A -5 fok onnan jöhet, hogy addig a határig lehet a gyereket kint altatni. A séta és az, hogy kitesszük a gyereket 3 órára a hidegbe szunyálni, az bizony különbözik.
De az altatást is máshogyan csinálják pl az északi országokban Kép

Mazsa ma: Esik. Séta a boltig sötétben, esõjáróra öltözve. Gyerek pocsolyába be, onnan ki (utóbbi ritkábban), útbaejtve a máltás játszó kerítését, és jópár erõsen sáros részt. Fáradván babakocsi. Tenyérrel tisztítva saját gumicsizmájának talpát. Mutatván tenyerét: Sáros lett, csinálj valamit anya! (persze mutogatva, mert kevéskét beszél). Anya pzskészlete fogyóban, de töröl. Nem sár. Kutya sz*r. Hurrá!
Boltig és utána: nem kapod be a mancsod, koszos. NEM KAPOD BE A MANCSOD? KOSZOS!!!! Boltban kocsiban, elvégre ne járja szét. Kinn csizma le, pocsolya, fû, takarítás. Mire visszaérek a kocsihoz, a gyermek lába a lábtámaszon. Zoknira a széklet jól tapad. PZS, zoknit le, fordítva vissza, csizma rá. Gyerek szabadon engedve. Aszfalt út, szélén sár. Gyermek 1 m-re gyalogol a szélétõl. Elesik. A 80cm hosszú gyermek hogyan képes popsival a sárba érkezni????
Pedig becsszóra végig figyeltem. Mégsem értem.Kép

Utálom a sötétet, a sarat, és a kutyák gazdáit.

Snoopy
snoopy
 


Madárka!
Hát nem is a leírtak miatt vagy Te is olyan, akitõl tudok tanulni! Kép
Apropó! Mi vagy Te azonkívül, hogy anyuka? Valaki azt mesélte, hogy gyógytornász. De ezek szerint nem.....

És mikor mutatod már meg a bárányhimlõs gombákat?

Anikó!
Persze, hogy van igazság abban, amit Madárka leírt. Azért többnyire én is kiakadok a kiakadnivalókon rendesen, és nem ilyen föld felett 20 centivel lebegõ stílusban élek Kép
Biztos friss munkahelyi élményeim is közrejátszanak az agymenésemben.
Egyszer majd írok egy-két érdekesebb esetet a levlistára, mert ide mégse való.

Ágota!
Próbáltad már úgy altatni, hogy az ágy fejrésze kicsit magasabban van?
Nálunk ez általában javított a helyzeten.

Edó
edóka
 
 


Sziasztok Lányok!

Snoopy!
Kutyák és gazdáik Kép Én tudod mennyit, káromkodom, amikor nap, mint nap azt látom, hogy az óvoda és az iskola kerítésénél mennek körbe kis kedvenceikkel és hagyják ott a kis csomagjaikat ahol 400 gyerek megy oviba és isibe?

Én is kérek madártejet! Én csináltam a múltkor, de vagy nagyon béna voltam vagy régi volt a tojás, mert nem tudtam felverni a fehérjét. Annyira nem bántam úgy is csak a „levét” szeretem jobban. Szórtam bele jó sok mazsolát úgy nem is hiányzott annyira a fehérje, de azért ennék egy igazit is.

Pele!
Mi meg reggel aludtunk vagy kilencig mikor is a párom rácsörgött, hogy most megy a dadusnéni az oviba nem, viszem a Mikulás ünnepségre a Donit? Lóhalálában öltöztettem mind a kettõt és futás az oviba. Még jó, hogy velünk szembe van. Kép Most meg ½ 12 és még csak most tudtak elaludni, pedig a Corába is voltunk este az meg eléggé le tudja õket fárasztani.


A Corába megint nagyon aranyos mozgó bábok vannak kiállítva. Mindegyik elött jócskán el kellett idõzni.

GeriAnikó!
És miért nem eszed meg azt a spenótot? Biztos úgy vagy te is vele, mint én. A gyereknek fõzõk, mert szeretik (ritkaság ez is), de én csak megeszem, de nem szeretem, szerintem a sóska jobb szerintük nem.

Évi!
Amikor én jártam isibe az elsõ vizsgám csak négyes lett. Nagy lepukkanva mentem haza otthon nem is beszéltem csak leültem és leeresztettem a felgyûlt feszültségtõl. A párom egy darabig nézegetett aztán megjegyezte, jól van, na nem kellett hatost írni.
Szóval Évi NEM KELL HATOST ÍRNI mi így is úgy is szeretünk.
Madárka! Ne viccelj vele, mert komolyan veszi. Kép

Loncs!
Van repülés kisbabával topic keress rá, sok-sok infot írtak le az anyukák.


Mi is itthon dekkolunk már egy hónapja, k. unom. Láztalan fehér orrfolyással kezdõdött. Nem kaptunk rá semmit, Fluimucil orrspray, úgy nézz ki meggyógyul. Viszem oviba két nap múlva olyan köhögési rohamai voltak, hogy nem bírta abbahagyni. Gégészet, diagnózis kezdõdõ arcüreg gyulladás. Megint csak Fluimucil, Kalcifedin, orrspray. Közben a köhögés elmúlt, de az orrfolyása zöldre változott. Csütörtökön már arra hajlottam, hogy kapjon inkább antibiotikumot csak legyen már vége ennek az egésznek, mert én mégegyszer nem engedem átmosatni az arcüregét. Pedig attól egy nap alatt meggyógyulna, de megint félévig ápolhatnám a lelkét.

Ildi!
Az Auchanban és a Corában sajnos ez van, de ettõl fügettlenül én azért szeretem jobban mint a sarki Spart, mert legalább széles a termékskála, ha valami nincs is lehet másból is választani.

Virág!
Látom mégiscsak tetszik az új neved, vagy szokod az észak hanglejtést?
link: ha beírod a www elé a [url=http://" TARGET="_top]http://[/url]. akkor lesz kék és közvetlen elérhetõ
[url=http://www.szavazz.hu" TARGET="_top]http://www.szavazz.hu[/url]
Na jó ez megvan és onnan mi a további teendõ?

Edó!
Örülök, hogy maradsz. Már csak azért is, mert szerintem te vagy köztünk az aki egy kicsit más irányú szemléletet is követ mint mi általában. És egy csapatban kell egy ilyen is. )

Madárka!
Nekem az elsõ gyerekem nagyon sokáig nem szerette a kanalat. Az egyik szabincseppnél mi is hármat kaptunk, és az öreg védõnõ mit mondott meg kell tömni, ha nem akar kanállal enni. És én mit gondoltam any…dat kell megtömni, de nem az én gyerekemet.


Ne ijedjetek már meg Evey csak egy smink tetoválást szeretne a szemére, hogy ne keljen a csíkhúzással minden reggel bajlódnia. Ugye Evey?
Én is szeretnék, de nekem most nincs erre fél egyhavi fizetésem.
Evey te már tudod hol csináltatod?


Én is beállok PMS szindrómás csapatba.
A múlt hónapban olyan migrénes fejfájásom volt mint eddig még soha.

Na túl nagyra nyúltam, de talán idõben visszafele egész sok mindenre kitértem.


Jó éjszakát

bigacsiga Kata

ui. : Remélem Virág te is alszol meg a lánykád is alszik aludni fog reggelig. )

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Snoopy,
semmi gond. Kép Azért köszi. Kép

Bigacsiga,
édes vagy. KépA reggel kb. 5 óra volt, ami tûrhetõ lenne, ha... az estét alvással töltöttem volna. (Nem panaszkodom, nem volt rossz az este Kép, csak most egy élõ hulla veri a klaviatúrát, míg a férje visszaszunyókált. Én is tehetném, csak ilyenkor már nem tudok visszaaludni.)
Szóval rákattintasz: szavazz.hu , utána baloldali oszlopban Petíciók, azon belül (fent találod) Aktív petíciók, majd a legfelsõ jelenleg az említett indítvány.
Az új nevem annyira nem tetszik, de játéknak jó. Kép
Gyógyuljatok! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Ezek gyógyító hatású mosolyik ám! Kép Kanál: Ráhel még 3 napja ha meglátta a kanalat feléje közeledni, grimaszolva elfordította a pofiját. Egyik pillanatról a másikra nemcsak, hogy elfogadta a kanalat, és leszopogatta róla a gyümiteát, de nem kellett többé a zsömi egy nagy darabban, hanem csak katonánként fogadja el, ha margarinos, és van rajta valami felvágott. És nem ám úgy, hogy csak akkor, ha a kezébe adjuk, és elnyamnyogja, hanem kinyitja szépen a száját, és megengedi, ogy beletegyük. (Reméljük, Iboly nem jár erre. Kép) És követeli! Addig kiabál az etetõszékben, majdnem kirepül belõle, amíg meg nem kapja, amit akar. (Na persze azért nem adunk neki fincsi kakaót, akármennyire is akarná.) De azért rengeteget szopik - fõleg éjjel. Kép Bár ebben is változott az utóbbi 2-3 napban. Amikor megkapja a cicit, szív egy párat, elfordítja a pofiját, és azonnal elalszik, így kényelmesebben tudok aludni.Eddig nem tudta, hogyan kell bögrébõl inni, mindig szopómozgást végzett a nyelvével, és a bögre szélét fogta marokra, amitõl nem is fért igazán a bögréhez. Most megfogja, ahogy kell, és rendesen iszik. Mi a csuda történt vele 3 nap alatt? (Icipicit szomorú vagyok azért. Olyan jó volt, hogy csak én kellettem neki kaja ügyben, és mostmár nem. Kép Tudom, hogy ez így jó, és még szoptathatom akár 2 évig is, de akkor is.)

Most elküldöm, el ne szálljon, aztán folyt köv, nem menekültök. Kép
Virág (fiore)
 


Hétfõn kezdtünk igaziból beszokni az oviba. Akkor még én is bent voltam velük, meg Recs meg Ab. (új beceneveik. Kép) Kedden már nélkülem voltak, és nagggggyon jól érezték magukat! Ez olyan jó volt, ilyen a másik oviban nem volt. Amikor hazaért a párom, mondta, mennyire sugárzom, látszik, hogy jól érzem magam. Én féltem, mi lesz Abbal a nagyok nélkül. Bizonyos szempontból könnyebb, ha õk is itthon vannak, de rájöttem, mi is a pihentetõ abban, hogy oviban vannak: a csend. Ez valami óriási! Rub és Rebek ébredéstõl elalvásig nem vesz levegõt, csak beszél, beszél és beszél. És nem alszik Ab, ha itthon vannak. De sikerült õt mindig elaltatnom, ha oviban voltak. És olyan is volt - HALLELÚJA - ,hogy egyszerre aludt Reccsel. Kép Azt a csöndet! Szinte el sem hittem. Kép Teljesen feldobódtam.

Pele,
nem tudtam, mitõl tökgyagyásak a gyerekeim tegnap. Azt hittem, attól, hogy nem mehettek oviba (apa vidéken, nem tudta volna hazahozni õket), és unatkoznak. Ezek szerint nem elsõsorban ettõl. Kép

Tegnap láttak elõször élõben Mikulást közelrõl. (A sógorom volt, haláli, nem ismertem volna fel még én sem, a saját kisfia is ott volt, õ sem ismerte fel. Kép) A gyerekek sem jöttek rá, ki õ, persze azt hitték, az egyetlen igazi az Északi Sarkról. Teljesen be voltak tojva. Kép Nagy buli volt. Mindegyik gyereket az ölébe ültette, Rebeka nem mert. Kép Ráhel sírva fakadt. Ruben nagylegény volt, Abus félve bár, de ment. Az a lökött Miku aszonta, én is üljek az ölibe, oszt énekeljek neki. Kép Szuicid hajlamú a lelkem. Kép Csak féig nehézkedtem rá, énekeltem, csomag ide, túlélte. Kép Kifelé adtam neki egy kis kólát, röfögött egy hatalmasat, a húgommal vinnyogtunk a röhögéstõl. Eszméletlen volt. Kép

Snoopy,
tõszavas beszámolód sem volt akármi. Kép

Na mára elköszönök. Kép Ha túléltétek, írjatok. Pusszantás:

Virág
Virág (fiore)
 


Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


SZiasztok!

Látom, mindenhová megérkezett az "édes, öjeg Télapó" á la Bori.

Nálunk is járt. De nem itt kezdem. Kezdem múlt hét vasárnapnál, mert elég vicces volt.

Szóval: Bori reggel felkelt, és azonnali hiszti. Tartott vagy három órát. Én közben elvesztettem a türelmem, kiabáltam egy sort, majd kirohantam a szobából és felhívtam apámat. Néha azért olyan jó tud ez lenni. Beszéltem vele, és le tudtam higgadni. És miután lehiggadtam, le tudtam nyugtatni Borit is. Így elmentünk vásárolni. Közért, Bori a kocsi aljában, lábánál a cuccok (mert ugye minek legyen egy rohadt ülõke benne), veszünk egy mosogatószert. Aztán megyünk a tejpulthoz, Bori meglátja a tejesdobozokat, közli: Nézd, Anya, mosogatószer. Mondom neki, "nem, nem, az tejecske". Mire õ: Hmmm, finom tejecske. Anya, bele kell tenni a cicidbe! Persze olyan hangerõvel, mintha legalábbis is hat mikrofon lett volna elõtte. Jót röhögtem.Kép
Délután pedig csináltam neki egy jó kis adventi kalendáriumot, nagy sikere van azóta is.

Másnap mentünk sétálni, ül az apja nyakában, a Joliot Curie téren van egy kis kocsma. Épp mellette megyünk el, mire Bori odamutat és jó hangosan közli: Nézd, ott vannak a részegek!Kép Tudnám, honnan tud ilyeneket???

Na, aztán a tegnapi nap: elõzõ este bekészítettük Bori mindkét, meg Anya és Apa egy-egy cipõjét. Elég nehezen fértek be, de bepasszíroztam. Bori kicsit pityergett a cipõje miatt, de megnyugtattam, hogy másnap reggel úgyis kivesszük, mert csak abban tud menni a bölcsibe. Aztán mikor elaludt, becsempésztem az ajándékokat. Kicsit nehéz volt, mert elég sok mindent kellett beletenni, de ezt is megoldottam.
Reggel csörgött az óra, én már fent voltam, Bori is megébredt, és kezdett pityeregni, hogy én vigyem a bölcsibe. Erre csodálkozva mondtam neki: Nézd Bori, itt volt a Télapó, tele vannak a cipõink! Erre felnézett, és vagy 5 másodpercre dermedten bámulta az ablakot. Aztán hirtelen lepattant az ágyról, és odarohant. Majd vissza, közben folyamatosan vihogott. Megint az ablakhoz, megint vissza, vihogás. És ez így ment vagy 5 percig. Aztán kinyitottuk az ablakot, és megreggelizett.Kép
A bölcsiben mondtam is, hogy ne ijedjenek meg, ha a gyerek nem fog enni.
Munka után elõször hazajöttem, mert mentünk mi is a Babanetes Mikulásra, és össze kellett szedni a cumónkat. A párom itthon volt, így meg akartunk inni egy kávét. Mikor beléptünk a kisszobába a következõ látvány terült elénk: macska dermedten, szerteálló lábakkal, kiterülve, mozdulatlanul fekszik, feje tövig benne a macskakonzerves dobozban.Kép Elõször azt hittem, megfulladt, de aztán mikor meghallotta, hogy jövünk, egy elhaló, kissé elfojtott nyivákolást hallatott a konzervdoboz mélyéról.Kép Na, aztán röhögve lefejtettem a fejérõl a konzervesdobozt.Kép
Aztán mentünk a Babanetes Mikulásra. Jó sokan voltak, gyönyörû gyerekek, stb. És képzeljétek, Bori egyedül odament a Mikuláshoz, igaz, a fejét elfordítva, de nagy vigyorral az arcán tépte ki a kezébõl az ajándékot, aztán rohant is vissza hozzám.Kép Szóval, mégse sírt.Kép
Aztán még voltunk a nagypapáéknál, átjött a dédi is, szóval kb. két szatyornyi csokit hoztunk haza. Szerintem a kölök két-három hétig nem fog mást enni, csak édességet.

Na, azért, hogy rossz hírem is legyen: csütörtök reggel apám felhívott, hogy a nagyanyám az intenzíven van. Elõzõ nap elment izotópos vizsgálatra a szivével (kb. három hete engedték ki a kórházból ugyanezzel, akkor is egy EKG vizsgálat alkalmával tartottál bent.). Szóval beadták neki az izotópot, rátették a gépre, majd hívták a mentõt, és usgyi a kórház. Most elvileg átállítják egy másik gyógyszerre, remélem, most már jobban lesz.

Ennyi voltam mára, mindenkinek szép hétvégét:

Dia
Dia
 


Sziasztok Lányok!

na így fürcsi elõtt beugrottam, hát nekem nem nagyon van idõm semmire....

zsófi továbbra is éjszakai manó, délutántól sirdogál, van, hogy egész nap, elég hasfájós. Mondjuk nem is csodálom, mert követjük Pelééket, mert 40 dekákat hízik és Panna is 20-atKépKép Nyílván túleszi magát. Aztán bukik meg ilyenek.

Pannát elvittük céges télapóra, mikor meglátta majd elájult a gyönyörûségtõl. Olyan boldog volt. Megérte, Zsófi is ott volt, mindenki ájuldozott, hogy iolyen kicsi gyereket elvinni.....

Különben rejtett agressziója van Pannának, mert néha bizony harapja a tesóját, meg csavargatja a kezét és este nem akar elaludni. Próbálok egyensúlyt teremteni csak mivel Zsófi sírósabb , többet van kézben, nyilván Panna ezt jobban nehezményezi. Ti mit csinálnátok?

Loncs! Üdv itt!

Evey! Honnan lehet kreatív cuccokat rendelni? Mert most elmenni nekigen tudok, rendelnem kellene de gyorsan.

Madárka! Jobbulást Petrának!

Snoopy! Ügyi vagy!

KutyakakiKép

Évi! Gratula a vizsgádhoz.

na húzok, mert éhes Zsófi és még nem is fürdött, és én is éhes vagyok, és én se fürödtem......

Pusz:PZSM
PZSM
 


Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

Na, hogy írjak is ne csak üzengessek... Kép

Múlt héten vasárnap egy nagyon jó kis helyen voltunk, szeretném veletek megosztani.
Az egész úgy indult, hogy a páromnak Esztergomba kellett menni dolgozni mi meg elkísértük családostul. A Vízügyi Múzeumba mentünk és amíg õ dolgozott addig mi megnéztük volna a múzeumot amit csak azért nem tettünk, mert megtaláltuk a játszóházat és az roppantul tetszett a kisfiaimnak.
Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum
[url=http://www.dunamuzeum.org.hu/htdocs/code/pages/jatsz.html" TARGET="_top]http://www.dunamuzeum.org.hu/htdocs/code/pages/jatsz.html[/url]
Itt ti is bele kukkanthattok, és egybõl megértitek.
Ez egy nagy teknõ, ahol vízzel mûködõ és vízzel kapcsolatos dolgokat lehet szemléletesen kipróbálni. pl. hogyan zsilipeknek a hajók, hogy mûködik a Northon kút stb.
Adnak a gyerekeknek egy kis vízhatlan kötény és a gyerek mindent, kipróbálhat, nyomkodhat, húzogathat. A végén kapsz törölködzöt is.
Ezen kívül is vannak még más érdekes dolgok pl. egy nagy üvegtábla van a földön, rá lehet menni posztó papuccsal kapsz egy nagyítót és bogarászható a térképet. Van egy repülõgép alakú kuckó ahol repülõgép ülések vannak és az ablakok helyén tv amin madártávlatból láthatod a tájat. Érdekes.

Szóval szívbõl ajánlom minden arra tévedõnek!

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Na jöttem még.
Múlt héten annyi marhaság történt velünk...
Amikor mosogatok mindig elmélkedem magamban, hogy majd megírom nektek a netre, aztán amikor ide kerülök akkor meg elfelejtem mirõl is akartam írni.

egyik marhaság:
Én eddig nem féltem, de a múlt héten berakták a bogarat a fülembe.

Fõváros külsõ kerület. A háromévessel elmentünk a gyógyszertárba kiváltani az ötéves receptjeit. Másodikként álltam a sorba lassan haladtunk, mert elõttem a bácsi nagyot halott + bankkártyával akart fizetni. Mögém beállt egy fiatalember. Mikor meglátta, hogy négy recept van nálam kissé ideges lett. Elkezdett sopánkodni, hogy én azt mind ki akarom váltani õ meg nagyon, siet hadd, menjen elõre. Ekkor még nem tûnt fel semmi különös. Miután értésére adtam, hogy nem cserélek vele, mert nézze meg én is gyerekkel, vagyok, aki ugyanúgy türelmetlen a másik meg otthon vár betegen, kiszaladt a boltból. Kíváncsian utána néztem vajon hová siet ennyire. A túl oldalon állt egy autó, idegesen beszállt, valamit beszéltek, erre kiszállt egy másik fiatal sráccal, visszajöttek, a másik határozottan a pulton keresztül benyújtotta a pénzt és két fecskendõt kértek. A gyógyszerész szó nélkül kiszolgálta õket. Utána nekem magyarázkodott, hogy ne haragudjak, de neki családja van és fél, nem teszi meg, hogy nem ad nekik soron kívül, mert esetleg megvárják a bolt elõtt. Ezután én is elkezdtem félni és ha engem is megvárnak? Mert azért az leesett, hogy nem cukorbetegek voltak és sürgõsen az inzulint kellet beadniuk.


bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


A másik marhaság:

A nagyobbik fiamat kontrolra vittem a Madarászba és nem akartam vinni a kisebbiket is magammal. Már hétfõn szépen megbeszéltem az apámmal, hogy szeretném megkérni vigyázzon a kicsire kb. 2 órát, míg a naggyal távol leszünk. El is vállalta. Direkt odavittem õ hozzájuk nem õ jött mihozzánk (unatkozik nálunk) és a lelkére kötöttem azt is, hogy nem kell elmenni sehova szépen, otthon lesznek. Erre mi van? Megyek a naggyal a kicsiért és nincsenek sehol. Nagyon mérges lettem, és amikor hazajöttek szóváltás alakult ki köztünk.
Mondtam, hogy többet nem fogom megkérni rá, hogy segítsen, mert nem azt csinálja, amit mondok. Inkább rábízom a barátnõmre még abban is több felelõsség, van, mint benne, vagy hívok egy bébicsõszt és fizetek neki. Erre a nagy okos apám azt mondta, hogy akkor nem hozod, és fizess, ha sok pénzed van. Én meg megfogtam a két gyereket és nagy szomorúan hazamentem. Anyukám is csak csóválta a fejét, mert amikor meg nem megyünk majd ki nyúzza lelkét, hogy mikor jönnek már. Hozzáteszem egy héten legalább egyszer ott vagyunk.

Ehhez azért még tudnotok kell, hogy az én apám iszik, de olyan szinten, hogy kb. 1 hónapig egy-két sör vagy bor, de amikor rájön az ivás akkor hetekig pocsolya részeg.
Most éppen tiszta állapota volt, de nem lehet benne megbízni, hogy a gyereket elvigye valahova, mert nem tud rá vigyázni, pl. nem fogja az utcán a kezét és tökön babon át, közlekedik. (Ettõl már gyerekkoromban is bediliztem, miért nem lehet a kitaposott úton menni). Most is télvíz idején elvitte pólóba, még jó, hogy jó meleg kis bundás kabátja van és nem volt mínusz. A ruha ott volt az asztalon csak nem volt annyi esze, hogy ráadja. Pisilt a gyerek az utcán, de nem segített neki kellõ képen és lepisilte a nadrágját, azért még mégis csak hároméves.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Gondolom, most már ideje, hogy ide is írjak, ne csak a levlistára.

Valamennyit sikerült elolvasnom a legutóbbi írásaitokból.
Edóka, nehogy lelépj ám innen!

Andi, úgy irigyellek az ír sztepp táncért! Arra jársz most is, igaz?

Virág, én karácsonyra vettem egy szalvétatechnikás füzetet Andrisnak, nálunk õ a "készítõs", úgyhogy hamarosan mi is kipróbáljuk. Most majd só-lisztezünk, fûszerolajat készítünk, mézes-magost, meg ami még idõközben eszünkbe jut. A srácok jelezték, hogy szeretnének gyertyát meg szappant önteni, már csak arra vagyok kiváncsi, milyen edény kell az ilyesmihez?
Nem tudja valaki, hogy kell Play-Dough gyurmát fõzni?

Lenocs, szia, mi még nem találkoztunk! Teljesen normális, hogy még van tejed, tényleg nem kell aggódni miatta.
Képzeld, van egy hölgy (le merem írni, talán nem etikátlan, ugyanis nem Magyarországon történt az eset), akit 17 éves korában megerõszakoltak, várandós lett, a kisbaba a szülés után meghalt. Az anyuka fejte a tejcsit, leadta az anyatejgyûjtõbe. Most huszonvalahány éves, két örökbefogadott gyereket szoptatott, rengeteg tejet adott le mellettük, és most, amikor már rég nm szoptat, nem fej, ömlik belõle a tej. Egyszerûen nem apad el, sem természetes, sem gyógyszeres hatásra! Azt nem állítom, hogy ez még a normális kategóriába sorolható, valószínûleg alaposan felborult a hormonháztartása, nem vetném el a lelki okokat...

Ildi, ha rúg a baba, akkor a lábát legalább be tudod azonosítani! Kép Gratulálok a védéshez! Jó fejek a kis házi mikulásaid.

Cory, szorítok neked a fõzéstanuláshoz. Biztos, ami biztos, szerezd be azt a hûtõmágnest, amire az van írva: a csókom finomabb, mint a fõztöm. Egy barátnõmnek jól jött...
Diához hasonlóan, nálam is a fõzelék volt a rettegés tárgya. Ma már tök jól megy, bár néha levesnek néz ki.

Jamina, szia itt is, végre nem csak sms-ben vagy elérhetõ. A levlistán átírattad Napocskával az emailcímed? Jössz a csoportba szerdán?

PZSM, a vajevés nálunk is ment ezerrel, engem a hideg ráz tõle, ha meglátom, brrr.

Ildikó, persze, hogy megmaradnak Kriszti fogai, tudod, hányan drukkoltunk neki?

Snoopy, ez úgy lehet Zsombinál, hogy nehogy már különlegesnek érezd magad, hogy csak a te pocidban van hugi, õ meg kimarad a jóból!
Vezetés: fog az menni, nyugi! Én 13 éve vezetek, állítólag igen jól, de rosszabb napjaimon bénázok rendesen. Ha olyankor sikerül szemkontaktust kialakítanom egy éppen anyázáshoz kezdõ hím soviniszta disznóval (hihihi), csak megmutatom neki a hajamat és rögtön elnézõ lesz szegény buta szõkével szemben.

Evey, végre egész jó hangulatban írsz! Ne depizz, jó?

Pele, de ügyes Áron!

Évi, ne keseregj a hármas miatt, a jegyek nem feltétlenül tükrözik a tudást.

Kata, megszakadtam a mikulásos képeidtõl! Vagyis a nevetéstõl.

Ágota, próbáltál párásítani? Legegyszerûbb módja, ha kiteregeted a kimosott ruhákat a szobában.

Dia, nagymamádnak jobbulást!

Magunkról: Suli nagyon jól megy a lurkóimnak, Isti(11,5) hozza az ötösöket, Andris(7) pedig meghozta a kitûnõ negyedévi bizonyítványt. Gergõ(3) hihetetlen ügyességgel rajzol és le tudja írni a nevét, a számítógépen rendesen, papíron pedig összevissza-sorrendben rajzolja a betûket, amelyek egészen jól felismerhetõk. A hosszú õ tökéletes.
Andris ügyesen furulyázik, a kis zseni legutóbb megfigyelte, hogy az énektanárnõ hogyan játssza el a "Szólj síp, szólj"-t és tökéletesen leutánozta. Bár az ilyen bonyulultabb daloknál, ahol több ujját kell használni, nem mindig sikerül rendesen befognia a lyukakat és fals lesz egy-egy hang. Van ötletetek, hogyan lehet azt megtanulni, hogy a kis ujjacskája tökéletesen fedje be a lyukat?

Egyik nap úgy jöttek haza a srácok a suliból, hogy rettenetesen lógatták az orrukat. Meghalt Isti egyik osztálytársa. Festettek a házukban, egy helyen ki volt szedve az emeleti lépcsõ korlátja és éjjel a kissrác le akart menni vagy szólni a szüleinek (inni akart vagy pisilnie kellett, ki tudja?), és pont a nem létezõ korlátba akart megkapaszkodni (gonsolom félalomban). Fejjel elõre lezuhant. Azonnal kómába esett, agysérülés, nyakcsigolya-törés, amennyire tudom. Csak gépek tartották életben egy ideig, aztán le is vették róluk.
Csütörtökön az utolsó elõtti órán tudták meg, az utolsó órájuk, a technika, el is maradt. A tanár (nagyon szimpatikus) elbeszélgetett velük arról, mi történt és segíteni próbált nekik abban, hogyan lehet ezt az egészet feldolgozni. Sokan sírtak, másnap mindenki vitt be gyertyát, virágot, a többi osztályból is mentek, elborították virággal a padját és egész nap égtek a gyertyák. A hideg ráz, ahogy ezt most írom nektek, nem bírtam sírás nélkül megállni, fõleg amikor Isti a vállamon zokogott. Azóta a férjemmel is rengeteget beszélgettünk errõl, sok mindent végiggondol az ember ilyenkor, hiszen bárkivel megeshet hasonló. Istenem, hogy érezhetnek most a Tomi szülei! Valami nagyon nem jól van elrendezve a világban, egy ártatlan kisgyerek elmegy, miközben szemét, bûnözõ emberek élik világukat! Kép


Hogy valami jót is írjak, ma van a 13. házassági évfordulónk. Kaptunk magunktól egy társasjátékot, Angyal vagy ördög a címe, igen izgalmasnak ígérkezik. Elhatároztuk, hogy a barátainkkal együtt fogjuk kipróbálni, az lesz csak az igazi mulatság.

Ja, és ha van kedvetek, nézzétek meg az IBCLC vizsgabizottság európai oldalán a magyarországi laktációs szaktanácsadókat: [url=http://www.iblce-europe.org/Deutsch/Start%20G/start_G.htm" TARGET="_top]http://www.iblce-europe.org/Deutsch/Start%20G/start_G.htm[/url] Kép

Na, mostanában ritkán írok, de akkor kisregényt. Most legalább egy hónapig nem jövök, nehogy kiutáljatok.
Puszi mindenkinek
Iboly
iboly
 
 


Bár még nem telt le az egy hónap... A fenti linken kattintsatok az IBCLC register-re, majd az Ungarn-ra.
iboly
 
 


bigacsiga,
izginek hangzik az a játszóház! Fecskendõ: Kép Apukád: KépKépKép Az enyém is alkoholoista volt, ráadásul együtt voltunk kénytelenek élni vele. A lehetõ legritkábban bíztam rá gyereket, akkor is mindig ideges lettem, mikor megláttam, hogy hagyja üvölteni az ágyban a kicsit, mert a gyereknek ott a helye, és nehogymár zavarja õt. Kép Ha meg megkértem valaki mást, megsértõdött, hiszen ott van õ. Kép (Na de hál'Istennek ez már a múlté. Kép

Iboly,
a gyertyaöntéshez bármilyen edény jó, ami nem olvad el 60°C-on. (A paraffin olvadáspontja eköröl van. Mi sima egyszerhasználatos mûanyagpohárba is öntöttünk, nem lett semmi baja. A Kreatív Hobby boltnak van katalógusa, 600.-, érdemes megvenni, abból rendelni is lehet.

Nem is vagy szõke. Kép Vagy ez változott, mióta utoljára láttalak?

Furulya: én egyedül tanultam meg. Olyankor a szüleim legalább 2 csukott ajtó mögött szenvedtek. Kép Én egyetlen dolgot tudok ajánlani: gyakorlás. Olykor igen ideges lettem, üvöltöttem azzal a rohadt furulyával, meg az asztalt vertem vele Kép, de pár nap alatt tökéletesen befogtam a lyukakat. (Kb 7 éves lehettem.)
Tomi: leginkább a szüleit sajnálom, és a többi itt maradtat. Én úgy hiszem, eddig kellett itt lennie, ajándék volt a szüleinek, és most nagyon jó neki. Nem lehet ezt a világot megtisztítani, te is tudod. A gonoszság újratermelõdik. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Ja, mégvalami. Abus rajzolt valamit. Én: De szép, Abi, ez a Szörny Rt? Abi: Nem, anya, ez te vagy... Kép

V.
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Köszönöm a jótanácsokat a hidegben való sétáltatásról és a torgyogásról.
Hozzá fogom szépen lassan szoktatni a hûvösebb idõhöz.

Láttam, írtatok a levelezõ listáról.
Hol lehet ez elérni? Csatlakozhatom hozzá?
Tudnátok egy címet adni?

Üdv: Ágota
Ágota
 


Sziasztok,
Anikó,
rajtam így jön ki gyes-betegségKép! Ti depiztek, én meg mániás vagyokKép! Párom szerint ez se jobbKép
Edó,
gyógytornász az elsõ diplomám. Az informatikában fogok dolgozni, ha valaha kimászom a pelusok alólKép.
Virág,
Rebus tud bögrébõl inni! Pedig a nyavalya se tanította neki... Természetesen az én tejeskávémat (tej, omnia), amit a nõvére adott neki vigasztalásképpen.... Minden alapvetõ hozzátátplálási szabály csõdöt mondKép..
A hamis zenét én nem nagyon bírom, a furulyát meg különösen nem, még tisztán sem...
PZSM,
még nem fejlesztetted ki azt a módszert, hogyan kell két gyereket egyszerre dajkálniKép?
Rebus az elsõ négy hónapot végigsírta a hasa miatt. Szerintem onnan eredt a probléma, hogy rendszeresen túlzabálta magát.
Iboly,
menéztelekKép.
Az is rossz a gyerekhalálban (és bárki máséban is), hogy mit mondasz a hozzátartozóknak. Hogy szajnálom? Vagy együttérzek? Meg részvétem? Olyan üresek. És nagy valószínûséggel minden érzelmem mögött az van, hogy milyen jó, hogy nem az én gyerekemmel történt...
Ezek szerint Te is azzal a mentalitással vezetsz, amivel énKép
bigacsiga,
Én sem csípem, ha mást csinálnak a gyerekkel, mint amit mondok.

Hozzánk is jött a miki (céges). Az én kicsi Petrám úgy nézett rá, mint egy elmebetegre, kikapta a kezébõl az ajándékot, elvonult, levetkõztette a csokimikulást, majd nekiállt eszegetni. Utána az étteremben 3 órán keresztül rohangált körbe-körbe. Többben megjegyezték, hogy ha ilyen gyerekük lenne, már az elsõ után megállnakKép. Rebeka négykézláb caplatott körbe, leginkább az asztalok alat. Nekem egy nagyon szép festményt hozott a mikulás, most már csak a falra kellene felvarázsolni.
Ma délelõtt gyorsan összecsaptam még két sütit karácsonyra, miközben a két leányzó egy csokimikit leamortizált és szétszórt, és a budikefe is az elõszoba közepén árválkodott. Egyébként hiába sütögetek lelkesen, mert ugyan a receptben azt írták, hogy jól záródó fémdobozban 3-4 hétig eláll, de a párom szerint nincs az a jól záródó fémdoboz, amiben egy napnál tovább tartanaKép. A mai adag sütit eltitkolomKép.Rebus természetesen megint fülig csokis volt, szerintem benyomott egy jókora adagot belõleKép. Most mindenesetrwe mindkét gyerkõc alszik, megyek is némi takarítást megejteniKép

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!

Egyszerûen nem bírok neki állni tanulni...Meglátom a tanulós cuccaimat, a gyomrom már kislabda. Mindenki a karácsonyra készülõdik, nem lehet ezt így csinálni. Néha megkérdõjelezem magamban az egész értelmétKép

Megjött télapó, itthon, cégnél, játszóházban stb. Napi 2 csoki mikinél tartunk, ami kb. 3 perc alatt eltûnik, viszont az összes már pucér, úgy ácsorognak az ablakban.Kép

Madárka
Panna Sára volt az a gyermek a céges karácsonyon, aki egyszerre! mindenhol ott volt. Nyugodt gyerkõcök anyukái mondták nekem, hogy mennyire örülnek neki, hogy az övék nem ilye. Én nem akarta válaszolni, hogy nekem meg öröm, hogy nem marad a sarokban, no mindegy.

Iboly
Köszi a megnyugtatást, kicsit azért aggasztott a dolog. Kiváncsi vagyok, ha megen terhes leszek, akkor mennyi tejem lesz.
furuja:Amikor a tanítóképzõre jártam, ott kellett (volna) tanulnunk furujálni. A férjem azóta ha megtalálja órákat fujogatja, persze nem tud rajta semmit. Soha nem gondoltam volna, hogy hangszer ennyire tud idegesíteni, mostanában rutinosan eldugom.

loncs
Szia. Nem írtad, hogy mennyi idõs a gyerkõc (vagy nem vettem észre). Kiváncsi vagyok, hogy hogygan lehet kialakítani kapcsolatot elõzõ házasságból gyerekkel.

bigacsiga
fecskendõ: régen ahol laktunk, mindig tele volt a gyogyitár melletti pad ölég rosszarcú fiatalokkal, pedig a viszonylag rendezett parkban volt. Aztán egyszercsak volt a tv-ben, hogy hamis receptekkel folyamatosan ott váltották ki az anyagaikat. Én bizonyos fokig sajnálom õket, azért mégis csak rossz érzés volt, hogy a környékünkkön voltak.
apuka:
Én apukám is alkoholista volt. Sajnos most már több ismerõsömnek az volt vagy van az apja, mint akinek nem. Tavaly halt meg és soha nem felejtem el azt a kettõs érzést, hogy adtam volna is neki a gyereket, hátha terápia jelleggel hat rá, meg nem is, mert ugye a pia. És a mai napig nem tudom kimondani, hogy jobb, hogy meghalt (nagyon balhés volt az öreg), pedig amikor még élt sokszor vágytam rá, bárcsak ne lenne.Kép

más
annyira hideg van!!!! Ennek mondjuk jobban örülök, mintha tiszta takony lenne minden, no de hol a hóóó? Ma megszántam a kutyát és minden ellenérzésem hátrahagyva beengedtem a konyhába, mert olyan ostoba, hogy nem megy a házába, képes kockára fagyni.

no mennem kell
sziasztok
L.
lenocs
 
 


Sziasztok!
PZSM, nekem csak úgy jött össze, hogy a picit is felvegyem, meg a nagyot is dajkáljam, hogy a pici kendõben lógott rajtam. Mellé még a nagy is befért az ölembe, vagy tudtam közben játszani, stb. Hárommal már nehezebb, szorosabbra kell õket rakni. Kép
Snoopy, ahonnan mi elköltöztünk, ott már elviselhetetlen volt a sok kutyakaki. Még a játszótéren is. Egészen addig, míg egy anyukával besokalltunk és az azokat, akik rendszeresen odalátogattak a kutyával megfenyegettük, hogy felkenjük a lakásuk ajtajára, de tutira. Kép Egész jól bejött. A kenésig nem is jutottunk el.
Vezetés meg csak gyakorlat kérdése. Bár a párom szerint jobban tenném, ha inkább szõke mentalitással vezetnék, mert egyszer agyonütnek a nagy pofám miatt. De eddig még mindig feltaláltam magam. Mindig mondom, hogy valamiben csak jobb vagyok a másiknál, vagy erõsebb, vagy okosabb, ügyesebb, gyorsabb. Ha egyik sem, akkor még mindig bevethetem a buta nõ produkciót. Kép Kép
Bigacsiga, hát igen, az ilyen típusú vevõket alaphangon jobb elõreengedni. Ugyanis ebben az állapotban, amikor ennyire sürgõs, nem nagyon mérlegelnek semmit sem, csak az lebeg a szemük elõtt, hogy minél elõbb a szerhez jussanak. Kép
Virág Rt! Kép Ez jó volt. Kép
Lenocs, nálunk sem akar bemenni a kutya a házába. Tavaly télen is csak a -13 foknál ment be. Persze már mi is majdnem beengedtük, mert azt hittük, nem jött rá, hogy ott a legvédettebb. De azért végül csak behúzódott.
Madárka, mit fogsz dolgozni az informatikán belül? Hajaj, én még eddig csak arra jöttem rá, hogyan lehet sok munkával kevés pénzt lapátolni. Fordítva még nem megy. Ill. van egy pár dolog, amivel menne, de azt meg nem csinálnám még nagyon sok pénzért sem.
Iboly, ez nagyon szomorú és döbbenetes, amit írsz. Kép Nagyon kevésen múlik az élet.
Dia, nagymamádnak gyógyulást! Bori nagyon helyes lehet. Kép

Magunkról: Benke aranyköpése mára. Fekszik a pelenkázón, és felhúzta a kombidresszt. Megfogja a cicijét és közli, hogy itt a cicim! Itt van két cici! Odatapadt a hasamra a két cici! Nekem is van benne tejföl. Kép Kép
Mátéval már sajnos nem élvezet az amõba játék, mert a párom mutatott neki valami számítógépes amõba játékot, ahol még a gépet is elverte, elég magas szinteken is, és eltanult egy csomó játszma helyzetet. Magyarán jól lever minket.
Markó szerzett nekünk karácsonyi meglepit. A múltkor lebukott, hogy vett ki pénzt a háztartásból, és játszott vele. Akkor azt hittük, hogy visszaszereztük mindet. Ma a párom az egyik monitor alatt talált még egy adaggal. Hát ez jól jött ilyentájt. Kép Kép Faggattam is még többször, hogy máshova nem dugott-e még? De sajnos több nem volt.
Most pedig jó éjszakát mindenkinek!
Liesel
Liesel
 


Virág!
Szörny Rt. Kép Kép Kép

Iboly!
Hát ez az.... Kép Kép Kép
Kis híja volt, hogy a gyerekeim iskolájában nem történt ugyanilyen tragédia... Utcabeli barátnõm épp akkor ment a lányáért, végigborzongta az egészet...
Elég vegyes érzések...

Azért gyere gyakrabban, Iboly!

Na megyek, reggel koránkelés, Bp-re megyek a Petõbe pofavizit és hasonlók ürügyén...

Edó
edóka
 
 


Sziasztok!

Bori tegnap sziporkázott, gondoltam, megosztom veletek. Délelõtt az orvosi rendelõben voltak apával, ahol Borika szórakoztatta az egybegyûlteket a következõ kezdetû monológgal: "Anya megõrjíti Apát, és Anya elvette Apa pénzét, és Anya megõrjíti Apát..." Apja meg nem tudott nem röhögni.Kép Kis hanta-palintám.Kép
Másik, este ül apjuk ölében, odamegyek hozzá, kérdem, mi a helyzet, mire õ: Csücsülök a fütyire!Kép

No, ennyi voltam, jövök majd még, csak dolgozni is kellene.

Puszi:

Dia
Dia
 


Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


KépKépKépKépKépKépKép

V.
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Azért csak eljutott idáig is a zimankóKép. A kutya reggel a jeget szopogatta a tányérjából és roppant fagyosan nézett rám. Minden kutyatartónak üzenem, hogy a mi kutyánk tavaly alig fél évesen a -20 fokban sem ment az öszkomfortos kutyalakba, hanem tüntetõleg a küszöbön aludt. Nem fagyott meg, de egy egész nyarat igénybe vett, amíg levedlette a téli bundájátKép.
Mostanában megint csak arra jut idõm, hogy kövessem az eseményeket, írni már csak éjjel tudnék, akkor meg már alszom, mint akit agyonvertek. Néha bizony eszembe jut, hogy ki volt az a marha, aki testvérkét akart TiminekKép.
Így a 3. harmad küszöbén egyre jobban elkerülnek a jobb napok, nehéz hajolgatni, állni és a marslakó is sokkal aktívabb, mint Timi volt anno. Idõnként még a depi is ellep, szóval nem vagyok formában. Jövõ héten megyek az orvoshoz, akkor majd kiderül, hogy a már egy hónapja nyílásgyanús méhszájam bírja-e még a strapát, vagy megkapom az annyira utált gyogyikat.

Mielõtt elfelejteném, Madárka én is gratulálok nektek!Kép Irígylem az energiádatKép

Dia, Bori sziporkáiKépKépKépKépKépKép

Liesel, hozzád, mint kendõ szakértõhöz, lenne egy kérdésem. Ha megszületik Timi testvére, nekem is szükségem lesz egy kendõre, különben ki se tudunk hármasban mozdulni a házból. Eddig én kendõt még nem használtam, szóval fogalmam sincs, melyik fajta lenne nekem az ideális. Szeretnék majd tõletek rendelni, de nem tudom eldönteni, hogy a sima, vagy a karikás kendõt válasszam-e. Van valami jótanácsod ezzel kapcsolatban?

Iboly, hát ez szörnyû történet voltKép.

PZSM kitartás! Te már bölcs mosollyal fogod olvasgatni jövõ tavasszal az én sirámaimatKép

Snoopy, én nem tudok neked vezetési jótanácsokat adni, mivel jómagam se vagyok egy megszállott autósKép. A párom mindíg szivat is vele, hogy miért nem használom gyakrabban a kocsit. Én spec azért vagyok bizonytalan a vezetésben, mert elég rossz a szemem (igazi térlátásom pl egyáltalán nincs), a múltkor is este kukksötétben jöttem haza kocsival a fodrásztól és végig attól rettegtem, hogy tele lesz kivilágítatlan biciklista matricával a karosszériaKép. (Sajna egyszer már lesegítettem egy biciklist a járgányárólKép.)
De azért, ha szükséged van az autóra, használd bátran, a gyakorlat tényleg sokat segít!

Na megyek fürdetni, hogy a kedvenc sorozataimat már nézhessemKép
Üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!

Hétvégén felvittem a Babanetes "anyagot" anyuékhoz Leányfalvára, hogy majd ott elolvasgatom és szokásomhoz híven jegyzettömbe leírom a választ és felteszem. Sikerült otthagynom, így anyu majd holnap lehozza és akkor pótolom az újabb olvasmányokkal együtt.
Egyébként jól vagyunk, hál' istennek. Katiék meglátogattak a hétvégén minket, gyerekeket összeeresztettük, eddig nyáron még Adri számára volt a Kittirém, most fordult a kocka és Kitti számára van Adrirém. Nyúzzák egymást, ha nem figyelünk oda rájuk. Ez azért nem vészes.Kép
Csütörtökön barkácsnap lesz az oviban, közösen készítünk karácsonyfadíszeket a gyerekekkel, pénteken pedig elöadás lesz, Kikkókámnak is lesz saját kis szerepe. Kíváncsi leszek.
Elolvasgatom, amit írtatok és írok újra nektek.

Puszi, Evey
evey
 
 


Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Már megint ezer éve nem írtam, gyorsan bejelentkezem.
Jól vagyunk, csak nagggyon fázunk. Tegnap kiköltöztünk a hálószobából a galériára aludni, ott mégis melegebb van egy kicsit. A hálóban még nincs fûtés, a takaró alatt ugyan nem lenne rossz, de Luca mindig kimászik alóla.

Ma én is nekiállok mézeskalácsozni, a vasalás szünetében meggyúrom a tésztát, terveim szerint holnaptól több részletben sütök. Remélem, idén lesz idõm házikókat is csinálni. Hétvégén Zsófival együtt sütjük a maradékot. (Ha Luca engedi...) (Pele, mikor jöttök?Kép)

Anikó! Lili képét Luca itt puszilgatta a monitoron, és mondogatta neki! jajjjj bababababa! Kép

Iboly! Igen, most is ír szteppre járok, és nagyon élvezem!

Évi! Én is gratulálok "csak" hármasaidhoz. Kép

Ildi! a csömöri Ósannal Kép (nekem kistarcsai) én is úgy vagyok, ez végre közel van hozzánk. Én be tudtam menni csak kenyeret meg tejet venni anélkül, hogy telepakoljam a kocsitKép, igaz, pénzem nem lett volna kifizetni.Kép

Dia! Jót nevettem Bori sziporkáin! Kép

Virág! Nálunk a mamát rajzolta le Zsófi, és én néztem sárkánynak....Kép

Bigacsiga! Fecskendõs történetKép
Ez a játszóház tényleg jó lehet.

PZSM! Én elég hamar megtanultam Zsófi kakis fenekét kitörölni, miközben Luca szopizott Kép. Persze mindig akkor kellet neki pisilni, enni, inni, stb, amikor a kicsi a kezemben volt (és ez elég gyakori volt, fõleg az elején). Máskor meg nem zavarta, szopi közben hozott egy mesekönyvet, és olvastunk (akkor még Luca nem verte ki a kezembõl sem), vagy õ is szoptatta a babájátKép.
Rejtett agresszió: Luca is kapott egy párat, most már vissza is adja. Próbálom mondani Zsófinak, hogy ha valamit ki akar tépni a kezébõl, elõtte adjon valamit cserébe, de nem mindig mûködik.

Most mennem kell, de este még jövök.
Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Olyan jó olvasni benneteket, csak írni nem nagyon van idöm!

Dia, azt hittem felkeltem a gyerekemet, úgy röhögtem a Bori szövegén.

A Snoopy-ék kutyakakis esete se volt semmi!

Virág-SzörnyKépKépKép

Bigacsiga Kata! Olyan jó programokat találsz ki állandóan a csemetéidnek. Ha téged olvaslak mindig lelkiismeret furdalásom van. De azért igyekszem fejlödniKép

Iboly, ha jól tudom, akkor szombaton kis községünkben adtál elö, csak sajnos nem tudtam elmenni. Jó volt látni a neved a meghívón. Ha minden jól megy, és eljutunk holnap baba-mama klubba, akkor kikérdezem a többieket, hogy milyen voltálKép

Andi, hova jársz táncolni, ha nem titok?

Nálunk a napok nagyon vegyesek. Van, amikor minden úgy zajlik, ahogy legszebb álmaimban elképzelem, azaz nem nyügi a csemete, sokat játszunk, levegözünk, van valami érdekesebb programunk, és délután könnyen elalszik. Rájöttem, hogy iszonyúan fontos, hogy a délutáni alvása alatt magammal tudjak foglalkozni. Nagyjából mindegy, hogy mit csinálok, a fözés, a tanulás, vagy a telefonos ügyintézés is megteszi, azt hiszem csak az a lényeg, hogy addig ne kelljen teljesen ráhangolódva lennem a csemetére. Ha ez kimarad, akkor nagyon nagyon nyügös leszek, ezek után persze ö is, és így várjuk haza drága párom, aki jó esetben megment minket, rossz esetben megkérdezi, hogy mit csinálsz majd kettövel?
Egyszem leánykánk (16 hó) egyébként tüneményes. Egyre több mindent mond. Ha varjút lát, akkor mondja, hogy "kár"; a hintázás "paint" - persze ezeket nem ejti ki tisztán, de azért tudjuk mirõl van szóKép; a sétálás "tálni"; a ma esti produkciója pedig a "kacsa". És imádnivaló, ahogy mozgatja a kis kézfejét, ha zenét akar hallani.

Na most tudtam végre írni isKép
Minden jót Nektek!

Szile
Szile
 


Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Bori tegnapi szösszenete egy kiadós tüsszentés után, saját magának mondva: "Egészség, mivel bevettem a dódszeremet!"

Amúgy jól vagyunk, de asszem idén nálunk elmarad a karácsony, hacsak nem nyerjük meg a lottó ötöst.Kép Bori szépen javul, én meg göthös vagyok, de már szedem a grépfrutmagolaj cseppet, úgy tûnik használ. (Bár lehet, hogy egy télikabáttal többet érnék.Kép)

Bori meg mostanában folyamatosan kitalál magának mindenféle félnivalót. Fél a csúnya nénitõl, aki az ablakban van (szerintem csak az én tükörképemet látja, bár ezt olyankor mondja, amikor nem vagyok a szobában), fél a sötéttõl, fél mindenfélétõl. És télleg fél, látszik rajta, hogy ez igazi félelem. Csak nem tudom, hogyan kezeljem. Sokszor úgy érzem, mintha a szeparációs szorongás második hullámától szenvednénk, mert ezek általában csak akkor fejezõdnek ki nála, ha mondjuk a konyhában mosogatok, vagy átmegyek a kisszobába telefonálni. De ilyenkor van olyan, hogy bebújik a takaró alá, és ott sír. Vagy odaül az ajtó elé, stb.
Le szoktam ülni vele és megbeszéljük a dolgot, elmondom, megmutatom neki, hogy nincs mitõl félni, de közben tudom, hogy ez nem elég hatásos. Emlékszem még a saját páni félelmeimre, csak azt nem tudom, hogyan oldjam fel benne. Van ötletetek?

Puszi:

Dia
Dia
 


Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok,

nagy nehezen idejutottam én is. Nem magyarázkodni akarok, de mostanában alig-alig van idõm olvasni is benneteket, az írás meg... Annyi munka szakadt a nyakamba! Persze, emlékszem, hogy pár hónappal ezelõtt írtam, hogy jó lenne kicsit "dógozni", na ez most összejött, plusz ugye itt vannak az ünnepek, a csöppség a pocimban, meg az én kis drágám, Tomi, akivel ugye foglalkozni is kell. A páromról még nem beszéltem....Kép
Szóval el vagyok havazva (persze nem bánnám, ha igazi hó is tenné ezt velem, már nagyon várom!!!), de azért nem panaszkodom.
Kicsit írok magunkról:
Tomi (18,5 hó) lassan elkezd beszélni (ámpa, inta-pajinta, bácsi, épa, pa=fa, bá=busz, meg más hasonló, mama, papa, teljesen tisztán, dehogy anya, apa, ááá, ne is álmodjunk róla Kép ) Megkapta az új ágyát, mert hát ugye lassan át kell majd adni a kiságyat a Picurnak, délutánonként már abban alszik, tetszik neki nagyon.
Tegnap történ velünk egy kis baleset, sétáltunk az utcán, Tomi szokás szerint olyan helyeken bandukolt, ahol nem kéne... (lépcsõ, emelkedõ, építkezés stb.), persze elesett, inkább eldõlt, de pont elég volt ahhoz, hogy kicsattanjon a szája, ömlött a vér, Tomi üvöltött, anya megijedt, szépek lehettünkKép
A Picur (29.hét) jól van, szerencsére elég nyugodt baba, jövõ héten UH, lehet, hogy megmutatja magát??

PZSM,
olyan jó volt látni a képeket, nagyon arik a lánykáid, tetszett, hogy te is mosolygós voltál a képeken, én kicsit félek az elsõ napoktól, hetektõl, de soraidból igyekszek erõt meríteni.
Évi,
nagy-nagy gratula ahhoz a hármashoz, annyi mindenen múli egy jegy, és sokszor annyira nem azt adja vissza, amit kéne... de ha mégis, kit érdekel, lényeg, hogy görbüljön! Nagyon ügyi vagy!!!!
Evey,
örülök, hogy múlóban a depi, biztos segít, hogy néha kimozdulsz otthonról, akinek ilyen aranyos mamája van, az ezt nyugodtan megteheti KépKép
Iboly,
szörnyû dologról írtam, itt sírtam a gép elõtt...
Ügyi fiaidhoz viszont nagy gratula!!!
Snoppy,
kutyakaki Kép Mi is jöttünk már fel átöltözni emiatt... Vezetés: kitartás, én, a vidéki ( Kép )is egész jól beleszoktam a dologba, ma már teljesen természetesnek tûnik, hogy autóba ülök, pedig ha eszembe jut, hogy mi "tudtam" úgy 6-7 évvel ezelõtt, ha visszagondolok, még az is kínainak tûnt, hogy mondjuk kifelé menve a Váci úton az Árpád hídnál jobbra vagy balra kell Budára mennem... Ne röhögj!!! KépKépKép

Na, azt hisem, hogy lezárom a szelepet, dolgozom kicsit, de lehet, hogy inkább imádott sportágamat figyelem kicsit a Sport1-en.

Puszi nektek: Erika
kerika
 
 


Sziasztok!

Nem akarok dicsekedni, de már megint nekem lett igazam. Nekünk meg ismét van egy teljesen szemérmetlen hímnemû pocaklakónk. Zsombi biztosan ezért mutatta a saját pociját a hugi lakhelyének. Annyira van hugi az én pocakomban, mint az övében. Kép

Ami azt jelenti, hogy kénytelenek leszünk ismét a szülésre menet eldönteni, hogy hogyan is fogják hívni Prücsköt a polgári nevén.Kép

Iboly!
Könyv. Köll?

Itt az ideje a vacsinak.
Jó étvágyat mindenkinek!

Snoopy
snoopy
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?