Új privát üzeneted érkezett!

Na, akkor aktívkodom egy kicsit :)

Sziasztok :)

Babdorka :)
Nekem pont szabin volt a védőnőm, amikor ki kellett volna írni a vérvételt, én átmentem a háziorvosomhoz és ő szó nélkül beutalt. Na jó, nem teljesen szó nélkül, mert annyit megjegyzett, hogy ez szerinte nem az ő dolga, de nem kekeckedett utána, hanem szépen beutalt.

Szülésznő: rékérdeztem a dokimtől, hogy akkor hogy van ez a szülésznő választás, de azt mondta, hogy ezen ne aggódjak, ráérek még. Lehet hogy így a végén az ügyeletes szülésznő(k)vel fogok szülni, de nem akadékosdtam tovább, remélem igaza van :)

Lenne egy kérdésem is: a szülésfelkészítő előadásokból mindegyikre érdemes elemenni? Mennyire fontos, hogy a kispapa is ott legyen? Mert én úgy érzem jó lenne, ha ő is hallaná az infókat, ha már nem olvas el semmi könyvet, csak egy-egy bekezdést, ha valamit konkrétan az orra alá dugok, viszont a munkája miatt nem tudom el fog-e tudni jönni.

wish
 
 


Wish
Az előadásokra érdemes elmenni, mivel mindegyiknél más az előadó és a téma is! Kispapa: meglepően nagyon sokan szoktak lenni, és nagyon helyesen. Szerintem jó ez a leendő apukáknak!
nikcsi
 
 


Nikcsi :)
Köszi a választ. Azt gondolom, hogy alapvetően érdemes elmenni, csak arra gondoltam, hogy van-e olyan, amin nem nagyon hangzik el új infó, ahoz képest, amit már amúgy is ezerszer elolvasott az ember mindenféle könyvekben és a neten.
Kispapa: Mondjuk, ha az "apák szerepe a szülés során" címűre nem jön el, akkor elég mérges lennék, de nem akarom azzal stresszelni, hogy jöjjön el mindegyikre, mert ahhoz három órával elöbb el kell jönnie a munkahelyéről. Ezért kérdeztem, hogy mennyire fontos, hogy ott legyen. Mert én persze szeretném, de hát jelenleg nem én vagyok a családfenntartó munkásember és nem is leszek egy darabig ;)

wish
 
 

 
 

Sziasztok!
Teljesen új vagyok ebben a műfajban, a regisztrációm is meleg még :lol:
Olvasgattam a hozzászólások között, de sajnos az én dokim neve nem került elő :(
Esetleg lenne valaki aki a Pálffy doktornál szült?
Előre is köszi az infót.

Pipke
pipke
 
 


Wish!
az én párom is beleolvasgat ide, és ő üzeni, hogy
MINDEGYIKRE MENJETEK EL EGYÜTT!!!!
szilvamag
 
 


Sziasztok,

Wish:
Szülésfelkészítő: Én tavaly februárban jártam, és én azt tapasztalatam, hogy hiába más a téma minden alkalomkor, elég sok az átfedés. Én kb. 70 %-ban hallottam ugyanazokat, mint az első előadáson. Persze mivel mindegyiket más tartja, ezért a saját szemszögéből közelíti meg, és ezért hangzik is el mindig új infó, szal nem felesleges egyik sem.

Ha apa mindegyiken ott tud lenni az nagyon jó (rengeteg kispapa van mindig), mivel minden egyes alkalomkor lehetőség van kérdezni, és szoktak is :)
De minimum egyre feltétlenül menjen el, ha másért nem akkor azért, hogy együtt megnézhessétek a szülőszobát :)
Annyira jópofák az apucik mikor ott csoszognak egyik szobáról a másikra :D

Pipke: Én ugyan nem nála szültem, de szakmailag csak jókat hallottam róla, mindemellett a stílusát meg kell szokni :wink:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka
 
 


Sziasztok,
Már megint bepofátlankodom...:D

Szerintem van értelme a tanfolyamnak, legalább a szülőszobásra menjen Apa is. A többin szerintem egyikőtök legyen ott.

Pipke,
Én szerintem a babaneten Doki bácsi reklám arca lehetnék :P :P :P :P Szóval írj nyugodtan, hogy mi érdekel és válaszolok szívesen.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Szia Pipke,

én is a Pálffy dokinál szültem, most fogok harmadszor, és csak jót mondhatok róla. Kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolok.

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Timi72,
ha ez lesz a harmadik szülésed, akkor mér csak 2 csík van a hozzászólásodban? 1 gyerek + 1 terhesség
laga
 
 


Laga: Timi vonalzóira gondolsz??? Érdekes, mert én látom mind a hármat: Laura, Ritus és egy 29+6 -os terhesség :shock:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka
 
 


Jéééé, most már én is. Először csak a nagyot és a bébit láttam. A középső meg biztos elbúlt... :D
laga
 
 


Sziasztok :)

Köszönöm a tanácsokat a szülésfelkészítővel kapcsolatban. Közben megbeszéltem a férjemmel, hogy eljön rájuk :) Remélem tudja majd tartani is az ígéretet :)

Timi :)
Szép kis orgonsíp lesz a gyerekeidből :) A harmadiknak nem tudjátok a nemét? Bár gondolom, így is jó és úgy is jó :)
Legalábbis én így vagyok vele :) (Nekünk fiú lesz, ha minden igaz)

wish
 
 


Sziasztok!
Előre is köszi a válaszoka :D
Nekem is egy 3 gyermekes anyuka ajánlotta, szerinte is nagyon jó doki, pláne ultrahangban nagy.
A kérdésem ezzel is kapcsolatos, mármint, én most a 32 héten járok és babócám nemét tekintve doktorúr úgy látom bizonytalan. Már volt többször is kislány, na és kisfiú is a nemek között. Egy babócát nevelgetek, így kicsit "fura" nekem ez a bizonytalanság.
A másik dolog, amiben a véleményetekre lennék kíváncsi, az a gyógyszerek szedése.
Testvérem szedett vasat és magnéziumot is, de nekem csak most írta fel az orvos. Pedig a vasam már az előző leleteknél sem volt elégséges (terhesgondozásról az infó) én igaz nem értek hozzá. A magnéziumot pedig mától szedem, 3x1-et a 0,5grammosból, mivel a pocakom keményedik és ez állítólag a korai szülés előhírnöke. Tesim ezt is szinte az elejétől kapta. Én kérdeztem még az elején, de csak hümmögött és azzal zártuk le a beszélgetést, hogy majd a következő vérvételnél meglátjuk.
A stílusával nekem nincs gondom, tulképp velem mindíg kedves volt, kivéve az első alkalmat. Csak hát.... kicsit úgy érzem, hogy nála az Elevit szedése elégséges. Bár én sem vagyok a gyógyszerek híve, de tesim egy másik orvosnál szinte marékszámra szedte a vitaminokat és egyéb más kiegészítő tablettákat.

Pipke
pipke
 
 


Pipke!
üdv itt
ha megnyugtat és még Elevitet sem szedtem, amikor a vérkép alapján kellett, kezdtem a vasat és magánszorgalomból némi magnéziumot is (igaz nem görcsölgettem - csak a vádlim - , keményedtem egyik babónál sem)
ha kiegyensúlyozottan étkezel, az én orvosom szerint nincs is szükség egyébre
az én terhességeim idején az anézet volt, hogy a kismamavitaminok csak felfújják a babákat
én meg úgy voltam, hogy ráér idekint megnőni :wink:
szilvamag
 
 


Sziasztok!

Háát, én is látom mindhárom vonalzómat, nem tudom, hova tűnt tegnap a középső :shock:

Wish,
ha minden igaz, nekünk is kisfiú lesz a harmadik baba. De valóban mindegy, nem azért vállatuk, hogy feltétlenül legyen egy fiunk, bár a legtöbben azt gondolják, hogy két lány után csak fiú jöhet szóba.

Pipke,
nekem a doki elég korán látta a lányok nemét, most is már a 16. héten azt mondta, hogy kisfiú lesz a baba. Lehet, hogy nálad úgy fekszik a bébike, hogy nem egyértelmű a neme, titokban tartja :lol:
Vasat, magnéziumot én sem szedek, csak Elevitet. Az előző két terhességemnél is csak a 32. hét után kezdtem a magnéziumot, vasat akkor sem kellett szednem. Szerintem nyugodj meg, elég alapos ez a dokibácsi, és óvatos is. Ha azt mondja, hogy nem kell szedned, akkor biztos úgy van jól.

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Pipke :)
Azt mondják, a baba elveszi, amire szüksége van. Szerintem csak akkor szedj vitamint, ha egyébként is szoktál, vagy ha kimerültnek érzed magad.
Én Gravidát szedek az elejétől és folsavat, de kicsit más tészta vagyok, mert lombikkal lett a babánk, így az elejtől tömtek mindennel. Magnéziumot és vasat én is most kezdtem elszedni. A vasat a vérképem miatt, a magnéziumot pedig mert elkezdtem én is keményedni.

Timi :)
Van egy ismerősöm akinek öt gyereke van. Négy fiú és egy kislány, a lány a legkisebb. Ő szokta mondani, hogy olyan rossz, hogy mindenki azt hiszi, azért van csak öt, mert szerettek volna egy kislányt is a fiúk mellé, pedig nem így van.

wish
 
 


Pipike,
szerintem sem érdemes teletömni magad mindenféle vitaminnal. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, azzal jobban jársz. Én csak az Elevitet szedtem, ami mondjuk annyiban segített, hogy a téli megfázások elkerültek. És az sem feltétlenül igaz, hogy felfújja a gyereket, mert az én fiam 3100 grammal született, ami azért a mostani babákhoz képest az alsó határon mozog.

amandi
 
 


Sziasztok!
Köszi szépen a válaszokat, így azért már nyugodtabb vagyok :lol:

Pipke
pipke
 
 


Amandi!
akkor nekem is szedni kellett volna 3250g és 4200g :wink: :lol:
szilvamag
 
 


Sziasztok, van valakinek infoja arrol, hogy mi lesz a Margit szülészet sorsa?
Mert eddig a védőnőtől a háziorvosig mindenki lebeszélt róla, de hat mégiscsak jó lenne itt a kerületben szülni..
Most még a 17. héten bevállalnék egy doki-váltást
Maminyuszi
maminyuszi
 
 


Sziasztok ,én is a Margitban szültem és a Pálffynál.
Jó orvos és a legjobb ultrahangos.
Élmény volt a korházban szülni,ha tudtam volna hogy igy is lehet nem csak 2 lányom lenne...
A szülésznő rengeteget számit a szülésnél,talán még többet mind az orvos.
Az enyémet Bettynek hivják és szerintem ő ott a legjobb, aki még elötte áll,ha gondolja kérdezzen és mesélek.
macilu
 
 


Maminyuszi!
én úgy tudom marad, csak csökkentett ágyszámmal
legjobb, ha megkérdezed azt az orvost, akire szeretnél váltani
szilvamag
 
 


Sziasztok!

Most hallottam a TV-ben, hogy Tarlós az ellen emelt szót, hogy megszüntessék a Margit kórház nőgyógyászati osztályát...Most találtam itt egy aranyos doktornőt, erre megszüntetnék a nőgyógyászatot! :(( Állítólag a János kórházzal akarják összevonni...nemár! :(
esyter
 
 


esyter,
Egyenlőre biztos, hogy nem szüntetik meg. Onkológiai profilú kórház lesz, és ezért minden olyan osztály marad ahol rákos betegeket kell műteni. Tehát a szülészet-nőgyógyászat is.
A mostani állás szerint 20 ágyat kell leadniuk (marad 50), és a nőgyógyászat is felköltözik a 3. emeletre.
myra
 
 


Sziasztok,

segítséget szeretnék kérni Tőletek.

Február elején költözöm fel 27 hetesen Pécsről Budapestre a III. kerületbe és abszolút nem ismerek senkit. A védőnő oké, mert őt ugye területileg jelölik ki, de orvos és szülésznő tekintetében teljesen tanácstalan vagyok. A Margit kórházról tudom, hogy a kerületben van, de arról meg azt hallani a hírekben, hogy a szülészetet meg akarják szüntetni.

Légyszi segítsetek!

Adebit
adebit
 
 


Szia Adebit!
elég általános a kérésed :wink: :)
ajánlom, hogy olvasgass vissza egy kicsit (leglább a feletted lévő hozzászólást ) és akkor legalább kórházügyben megnyugodnál.
orvos tekintetében: mindenki dícséri az orvosát, a szülésznők meg mind szuperek
ha valami konkrét kérdésed van, nosza tedd fel!
nme akarlak bántani, de úgy könnyebb, ha tudod, hogy mit akarsz kérdezni :)
szilvamag
 
 


Sziasztok!

Wish,
ezzel én is rendszeresen találkozom, de már nem érdekel :D Az emberek általában azt hiszik, hogy vagy "véletlenül" jön össze egy harmadik gyerek, vagy csak kizárólag a neme miatt próbálkoztunk. Nem baj, mi tudjuk az igazságot :D

Nekem azt mondták a terhesgondozóban csütörtökön, hogy harminc ágyat vonnak el a szülészettől, és emiatt csak két-három napot lehet majd maradni szülés után, a császárosoknak is. Varratszedésre majd vissza kell menni az ötödik napon, és a babát is vissza kell vinni, mert a PKU-t csak öt naposan tudják levenni. A BCG oltás nem is jutott eszembe, pedig azt is öt naposan kapják a bébik. Lehet, hogy azt majd a gyerekorvos adja be?????

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Sziasztok!
Én is uj vagyok itt nálatok.
A Pálffy doktornál fogok én is szülni.
Én a 3-ik bébimet várom,van már egy fiam és egy lányom.Most megint fiu lesz a drága. :D
Meglepett az info miszerint 2-3 napot lehet bent maradni szülés után,de öszintén szólva én nem bánom.
Szerintem a Margit kórház szülészete nagyon profi,nem lenne jó,ha bezárnák.Tényleg rugalmasak és kedvesek.
Minden babámat más,de fogadott orvosnál szültem és tényleg nagyon elégedett voltam.
A csecsemősőkkel nem mindig.
Pálffyra visszatérve:12 hetes uh-n azt mondta,hogy valószinüleg kisfiam lesz.A 18 héten azt mondta,hogy kislányom,de mivel nem lett jo az afp-m elküldött genetikai uh-ra és ott kiderült,hogy kisfiu.
Azóta voltunk 4d-n ami ezt megerősitette.
Persze a Pálffyról köztudott,hogy neki a fiu az ember a lány csak egy lány.De ettől eltekintve nagyon normális,és emberséges.
Én három hetente járok hozzá.

Kép
dorcacs
 
 


Szia dorcacs!

Én is a Pállfynál szültem, lassan 2 éve, azzal hogy a neki a fiú csak a gyerek..nem is tudom,nekem nagyon örült a láynomnak,igaz hogy elötte ő műtött meg 2x egy méhnyakrák után hogy szülni tudjak.
szerintem nagyon klassz orvos, a szülészetet imádtam én is a Betty szülésznővel az élen, de a babásokkal én sem voltam megelégedve, vagyis csak 1-2-vel...jó hely remélem még sokáig meg maradnak...
macilu
 
 


Sziasztok!
Én csütörtök hajnalban szültem császárral és vasárnap reggel már el is engedtek minket.Én ennek örülök is. :D Nagyon szórják az embereket mert kevés az ágy. A csecsemősökről nem vagyok túl jó véleménnyel nem segítettek szinte semmit. :cry: Sajna még a szopizás se megy de igyekszünk.A szülésznők normálisak bár volt szerencsém egy elég mufurchoz is.Nekem a fogadott orvosom a Sávai volt vele minden szempontból meg voltam elégedve.
Varratszedésre vissza kellett menni,viszont a babának a PKU-t a körzeti orvos is leveheti úgyhogy nem kell visszavinni,én nem tudtam kire hagyni csak azért vetettm le a kórházban.A Bcg-t szerintem hamarabb megkapják asszem 2 naposan.
trix
 
 


Trix,

Gratlálok a kisbabádhoz! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok hozzá! (és nem utolsó sorban sok kitartást :wink: )

amandi
 
 


Amandi,

Köszönjük szépen a jókívánságot,igyekszünk összeszokni.Elég jó fiú alszik rendesen.

Nem tudjátok mennyi idő lehet császár után míg beindul a tejcsi?Mert nekem jóformán semmi csak pár csepp és kénytelen vagyok tápszert adni a babának.Pedig iszom a szoptatósteát,eszem a tojáslevest de csak nem akar beindulni.Vajon van még remény?Ha van valakinek tapasztalata,ötlete szóljon!
trix
 
 


Trix!
én is gratulálok nektek és jó egészséget sok boldogságot kívánok.
Császárnál nincs tapasztalatom, de mindenképpen rakd minden alkalommal cicire, az a néhány csepp is nagyon fontos neki és a tej is úgy indul be, hogy "érzi van miért"
nekem segített a Pickwick csipkebogyó hibiszkusszal teája, bár egy kicsit felélénkíti a gyereket.
sok tejecslét kívánok nektek!
szilvamag
 
 


Trix,
Én is császáros voltam, de nekem már másnap volt tejcsi. Így utólag amit tudok mondani: igyál nagyon sok folyadékot, főleg vizet, de nekem kellett a napi 1 liter gyümölcslé is. A másik nagyon fontos a pihenés, és a kitartás. Tedd tényleg gyakran cicre, hogy ismerje a cicit, szívja csak, az beindít, és ha van egy kis időd, akkor fejjél (akkor is, ha nem jön semmi, de meglegyen az inger a cicinek). Tényleg ne add fel, mert ismerek olyan anyukát is, akinek majd 1 hónap küzdelem árán lett annyi tejcsi, hogy ne kelljen kiegészítés.
Másik ötletem pedig: az is előfordulhat, hogy nem jól helyezed cicire, és ezért sem elégséges az inger. Kérdd meg a védőnődet hogy segítsen ebben. Szoptatási tanácsadót is meg lehet keresni a www.lll.hu , vagy a www.iboly.hu oldalakon. Esetleg ők is tudnak segíteni. És még valami: vannak homeo-s bogyók is tejcsire, de ebben én nem vagyok szakértő, esetleg másik topicokban lehet körbekérdezni róla.

Andi

amandi
 
 


Trix!

Császárosoknak nehezebben indul be a tejtermelés az esetek nagyobb részében,de tényleg ne add fel.
A sok pihenés tényleg nagyon jó,sőt...kötelező.
És mielött tápszert adsz előtte mindig szoptass,mint ahogy amandi is irta.A madártejtől volt sok tejem még.
Nekem aki két évig szoptattam a kisfiamat,sokszor fordult elő,hogy éppen volt tejem,de mindig cicire kell tenni.
Ez kereslet-kinálat alapon müködik,ezért fontos a fejés.
A sogornőm most szült,hasonló helyzetben volt mint te.
Csak ő nagyon rástresszelt,és a férje sem nézte jó szemmel a tápszert.
Nem szabad idegeskedni,ha kell a tápszer akkor kell.Attól még jo anyuka vagy,és az a kevés tejci is sokat ér a bébidnek.
És sokan elhagyják a tápszert mert beindul a tejci csak idő kell neki.Nekem a 4-ik hónapra indult be rendesen:)
Pedig simán szültem.
Feküdtem egész nap és ha kellett óránként fejtem,szoptattam.
Sok sikert nektek!

Kép
dorcacs
 
 


Sziasztok újra! Trix, gratula a babához!

Látom, korábban írtatok a szülésfelkészítő tanfról. Nekem az lenne a kérdésem, hogy erre be kell jelentkezni, vagy csak odamegyünk és kész? Ha jelentkezni kell, akkor mennyivel előtte, és hol?

Még egy kérdés: a terhesgondozóban írták, hogy a 30. heti uh-nál lehet DVD-re videófelvételt csináltatni. Csináltatott már valaki? Ha igen, akkor ez hogy működik, kell előre csekket kérni és befizetni? Vagy elég az ultrahangosnak szólni, hogy hoztam egy dvd-t?

Köszi mindenkinek! Jó pocakosodást / tejtermelést! Kép

kétfiús anyuka
babdorka
 
 


Babdorka,
Az előadásokra nem kell bejelentkezni. Egyszerűen csak mentek amikor tudtok. :P
A DVD-hez sajnos nem tudok hozzászólni. 2 éve még nem volt. :?
myra
 
 


Babdorka!
Van egy pénztár az fsz-en,ha megkérdezed megmutatják,de fent az uh-n is fizethetsz ha jol tudom.Felmész és szólsz,hogy itt a dvd,és itt szeretnél fizetni.
Szió

Kép
dorcacs
 
 


Sziasztok!
Köszönöm az infókat,egy kicsit megnyugodtam,akkor még van időm és remélem összejön valami.Minden etetésnél cicizünk is,de sajna még mindig alig jön valami.De nem adjuk fel!
trix
 
 


Babdorka!

Az utrahangos asszisztensnél is lehet fizetni, én a 12- heti uh-n ott fizettem a DVD-t és a kép árát is.

Üdv:
Kagci
kagci
 
 


Lányok, köszönöm az infót. Sajnálom, hogy a 12. hetinél ezt még nem tudtam, de akkor a 30. héten mindenképpen viszek DVD-t.

kétfiús anyuka
babdorka
 
 


Lányok,
tegnap hallottam, hogy kormányunk úgy döntött, mégis bezárja a Margitban a szülészetet a sebészettel együtt. :( Eddig csak ágyszámcsökkentésről volt szó, már az is elég elkeserítő volt, de ez most szörnyű.... Április 1-ig üzemel a szülészet, aztán vége :cry: :cry: :cry:

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Timi
Huh, ez komoly hír!!!
Hol hallottad?!
cas
 
 


Timi,

Én hétfőn voltam szülésfelkészítőn és ott még szó sem volt arról, hogy ennyire rezeg a léc a bezárással kapcsolatban.
Én május elejére vagyok kiírva és nagyon aggódnék, ha tényleg megtörténik a bezárás!!

Honnan hallottad a hírt?


Üdv:
Kagci
kagci
 
 


Sziasztok!

Szerintem az ilyen híreket nem kell annyira készpénznek venni egyenlőre. Épp a minap volt a TV-ben valamelyik műsorban, hogy a kórházakról igazából még mindig nincs egyeszség, még minden változhat. Még az is előfordulhat, hogy az egészből csak jövőre lesz valami. Szerintem várjuk ki mi lesz, mielött pánikba esnénk. Nektek meg, akik babát vártok, különösen nem tesz jót, ha ilyenek miatt izgultok.

Andi

amandi
 
 


Nagyon szomorú, ha igaz a hír, hogy bezár a szülészet és a sebészet. Olyan biztató volt, hogy bár csökkentik az ágyszámot, de megmarad a szülészet. A barátnőm lányát a Margit Kh sebészei mentették meg.
Ennek a kórháznak pont a szülészete és a sebészete volt a legerősebb (elfogult vagyok).
rifu
 
 


Én ma hallottam egy érintettől, hogy be akarják zárni ezt a két osztályt. De időpontot nem tudnak még.

Én április 10-re vagyok kiírva. :shock: Pénteken megyek a dokimhoz, akkor rákérdezek.

wish
 
 


Felhívtam a minisztériumot, azt mondták, hogy még nem biztos, a végleges döntés 2-3 héten belül várható.
Mondjuk ettől nem lettem egy kicsit sem nyugodtabb.

Szegény ott dologozók... Mert én ha itt az idő bármelyik kórházban megszülök, benn nem marad a gyerek, az biztos, de nekik új munkahely kell :(

wish
 
 


Sziasztok! Az óbuda újságban is azt írták, hogy bezárják a sebészetet és a szülészetet. Kép
Viszont én meg július 9-re vagyok kiírva, addig valószínűleg eldöntik, úgyhogy én nem úszom meg. Kép
Drukkoljatok, hogy ne így legyen!!! Kép

kétfiús anyuka
babdorka
 
 


Sziasztok!

Sajnos én is a dokimtól hallottam, nem hiszem, hogy kacsa lenne a hír. Semmi érdeke nem fűződik ahhoz, hogy rémhíreket terjesszen. Inkább nagyon csalódottan mondta, hogy én még valószínűleg megúszom a bezárás előtt a császárt, mert harmadik gyereknél nem várja ki a 40. hetet, a 38-39. héten meg fog császározni. De, aki április 1. utánra van kiírva, azzal nem tudja, hogy mi lesz.

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?