Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Manka!
Szerintem is jobb lenne Jacknek Anyukádéknál, ott talán kevésbé keres Téged, meg el lesz foglalva egész nap a sok új dologgal. Bendegúz is kevésbé keres engem ha Keszthelyen vagyunk.

Nálunk is felmerült, hogy elmenjek-e a céges síelésükre Laciékkal márciusban, de Bendegúz olyan eszméletlenül anyás, és őt ráadásul altatom, hogy nem mertem bevállalni a 4 éjszakát így nagy hirtelen, hogy otthagyom Keszthelyen anyuéknál. Velük napközben nagyon jól elvan amúgy, csak az estéktől féltem én is.
De szent elhatározásom, hogy megtanítom egyedül elaludni valahogy a kiságyában. Mondjuk szerencsére végigalussza az éjszakákat, néha van egy-egy felsírás, de kis simi és alszik tovább. Ezért is voltam engedékenyebb eddig az esti altatásnál. De most már kezd fárasztani.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Manka!
Szerintem is jobb lenne Jaknek anyukádéknál! Ne tipródj, menj!!!
Ha olyan helyzet lenne, mint pl. Benianyuéknál a mandulaműtét, nem is gondolkodnál. Akkor legyél bátor jó lenni magadhoz!

Átértékeltem a helyzetet!
A lehető legjobb dolog történt, ami történhetett!!!
Megvan az egész életre szóló védettség, 10 pötty árán. A doktornéni is mondta, hogy aki többediknek kapja a családból, az jobban megjárja.

Andris ma eszméletlen nagyon ebédelt majd arccal behanyatlott az etető tálcájába!

LIlinek meg volt egy jó benyögése:
olyan jót álmodtam! Azt, hogy volt nekem egy olyan balett-szoknyám, egy olyan....TETÜ! :lol: :lol:
(tütü)

ayse
 
 


Sziasztok!

Csak picit jövök,mert Bence még nem alszik,sőt,reggel 7től ébren van!
Délben semmit nem aludt!!!!!! :cry:
A másik ok ami miatt ritkábban vagyok,31.én és elsején vizsgáim lesznek,tanulok ahogy Beni engedi. :roll:

Manka!
Szerintem is jobb,ha Jack anyukádéknál lenne.Az itthoni környezetből hiányoznál te is,és apa is...biztos szembetűnőbb lenne neki,hogy nem vagytok....
A bárányhimlő elleni védőoltásról:
Kilenc hónapos kortól adható. 12 éves korig 1 oltás, míg 13 éves kor felett 2 oltás szükséges a 100%-os védettség eléréséhez.
A mi dokibácsink se támogatja nagyon..........

Na,megyek,mert van egy kis hisztike........
Jó éjt mindenkinek!

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 

 
 

Sziasztok!
Én nem tudom ma milyen front van, de én totál álomkóros vagyok, mintha valami ülne a fejemen már reggel óta. Vagy mint aki be van nyomva. Ami nem is olyan rossz, csak nem heverhetek kedvemre az a baj. :lol:

Ayse!
Lili mondáson most apa is olyan rót rötyögött, meg bevallom Andris tálcába hanyatlásán is, elképzeltük a jelenetet. Azért kiszedted aludni a székből gondolom. :lol:
Akkor tényleg a lehető legszerencsésebb verzióban úsztátok meg a bárányhimlőt. Most már csak azért kell drukkolni, hogy a férjed megússza, nem?

Kriszta!
Jó tanulást. Húú, én nem tudom hogy bírnám ki, ha Bendegúz alvása kimaradna. Persze biztos kibírnám, de jólesik az a 2 és fél óra csönd közben.

Bendegúz mostanában elkezdett dacoskodni, és előszeretettel használja a "nem" szót. Elég nehezen viselem, pedig tudom lesz ez még rosszabb is. :roll:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ja, és elfelejtettem a legfontossabbat.
Tünde!
Üres perceidben kérünk kééépeeet Ákosróóóól!!!! :D
Amennyiben tényleg már otthon vagytok. Persze csak ha van szusszanásnyi időd.
Remélem minden rendben van Veletek.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Manka :)
Huuu ez nekem is nagy kerdes lenne. De ha anyukadeknal amugy is szokott lenni, akkor lehet hogy tenyleg jobb ot neki Nelkuletek. Es ott is szokott aludni, ha jol emlekszem..
De az is igaz, hogy otthon meg a sajat teruleten van... hmm nem is tudom..

Tunde :)
En is kivancsi vagyok Akosra :D meg Ratok

Ayse,
Lili aranykopeseit irod?? :D :D

Cristi, nehez lehetett a nap alvas nelkul. David ma kivetelesen masodszor alszik mert lazas :( szerintem a ragofoga..

Kép

Kép
ppanna
 
 


Sziasztok!

Manka!
Sikerült tegnap az ördögöt jól a falra festeni, mert bejött. Megmértem délelőtt Bendegúz lázát, mert gyanús volt, és 38,2 volt popsiban. Pont ma egy hete kapta az oltást, lehet hogy amiatt, mert nem taknyos, és más baja sincs egyenlőre. Mondjuk tegnap éjfélig 3x sírt fel szegény a foga miatt, iszonyatosan jönnek az alsó őrlői mindkétoldalon, akkor jól bekencéztük neki, fel is jajdult szegénykém, de utána aludt reggel 7ig. Lehet hogy a foga miatt is lázas, de simán belefér az oltásba is. Remélem nem lesz beteg.

Tünde!
Hogy vagytok? Én továbbra is teljesen felcsigázva várom a képeket.

Jaj, úgy örültem ma, Bendegúz nem egy pusziszkodós fajta, igazából rendes puszit még nem is sikerült kisajtolnom belőle, de ma adott nekem igazi puszit, meg a nagyik fényképének is. Olyan édes volt. Igaz aztán egy ismeretlen bácsinak is adott egy DVD tokon, pedig őt nem is szeretjük. :lol: Hiába még van mit tanulni.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Éljenek a Bendegúz-puszik!!!!
Ki aza bácsi, akit nem szerettek?

Nálunk ANdrisnál néha elfogy a puszikészlet. AMikor sírok brühühü, hogy nem kapok, akkor Andris kedvesen hozzámnyomja a buksifejét. Puszi azért nincs. A hugom szerint tudja kezelni a nőket :)!

ayse
 
 


Sziasztok!

Nem olvastam még vissza, gyorsan felteszem a szülést és pár képet.
Vasárnap du hazajöttünk saját felelősségre, csak ma engedtek volna haza, de hát itthon sokkal jobb.
Szopi szerencsére megy, Ákos 50-60grammokat szív ki, nagyon kis ügyes.

Szerda este elment a nyákdugó egy része, a többi másnap reggel távozott. Kicsit fájdogált a hasam meg húzott, gyorsan főztem még egy gulyást, meg hajat mostam, és anyukámnak szóltam, hogy jöjjön el. Valamikor délután kezdődtek a komolyabb jóslófájások, először 10 percesek, aztán 3-4-5 percesek, de elég rendszertelenek voltak, és nem fájt annyira, és nem is voltak elég hosszúak a fájások. Ez így ment éjszaka is. Közben 2x befeküdtem jó forró vízbe, a 2. mártózás után már tisztességes fájásaim voltak, de még mindig nem tartottak 1 percig sem. Szóltam apának, hogy menni kéne. Felkelt, és nem tudom miért, de elment borotválkozni Very HappyVery HappyVery Happy szóval megvártam, míg kész, aztán mentünk, 1 körül értünk be a kórházba.
A választott szülésznőm szerencsére éppen bent volt. Megvizsgált az ügyeletes, alig 1 ujjnyira tágultam ki, Sad és mivel ott sem voltak túl hosszú fájásaim, azt mondták, hogy valszeg ebből nem lesz mostanában baba. Mit ne mondjak, majdnem elbőgtem magam, apát hazaküldtem. Az apás szoba üres volt, így oda mentünk be, és rámtették a ctg-t. A fájásmérő elég gyenge fájásokat mutatott, én közben a falat tudtam volna kaparni, de némi igazítás után már jó fájásokat mutatott. Közben Ákossal volt egy kis gond, fájás közben lement a frekvenciája 100 körülire, többször alá is. A szülésznő azt mondta, hogy valszeg a testére van tekeredve a köldökzsinór, és ilyenkor nem jut elég oxigénhez. Ha ez így marad, akkor császár. Én bevallom, annyira nem bántam volna, csak akkor legyünk rajta minél hamarabb túl, és ne fájjon már. Jött az ügyeletes, megnézte, hogy áll a méhszájam, és közben a kezével feljebb lökte Ákost, hogy ha elmozdul, akkor talán elmozdul a k.zsinór is a testéről. Hát Lányok, ez valami iszonyatos fájdalom volt, nem tudom, meddig matatott bennem a doki, nekem fényéveknek tűnt. Közben ettől a kis beavatkozástól begörcsölt, vagy mit csinált a méhem, és fájásszünetben sem ernyedt el az izmom, 5 percig tuti, hogy fájtam, iszonyatos erővel, Ákos szíve meg 200 felett vert. Sad Most meg fájáscsökkentő inj. kaptam vénásan, egyrészt, hogy a méhem ne görcsöljön, másrészt Ákos szívverését is muszáj volt normalizálni.
Nos, ezek után nem történt semmi rendkívüli, szerencsére. Fájások jöttek-mentek, Ákos szíve rendben, én óránként 1 ujjnyit tágultam. Néha felfeküdtem az ágyra, fájásszünetben jó volt pihenni, de többnyire a szülőszéken ültem, ez nagyon tuti találmány.
Vmikor telefonáltam a dúlámnak, hogy jöjjön, apát is jó sokára hívtam, nem gondoltam, hogy Ákos ilyen hamar kibújik, az utolsó 20 percre ért csak be.
A szülésznőm egy tündér volt, nagyon rám hangolódott, fájás közben masszírozta a derekam, tényleg elviselhetőbb volt így. Miután megérkezett a dúlám, természetesen Ő vette át ezt, vmilyen olajjal masszírozott, kaptam homeós bogyót is miután kikérdezett, milyen a fájás, és tényleg jobb lett utána.
A magzatburok nem repedt meg, hanem kinyomtam magamból, elég érdekes volt, ott figyelt a lábam között, megnéztem, a szülésznő szúrta ki egy tűvel. Megvártuk, amíg kifolyik a magzatvíz, és utána kellett felfeküdnöm. Ákos gátvédelemben született, ezért nem nagyon volt szabad nyomnom, a feje kb. 4-5 fájásra lett meg, hogy ne sérüljek. Mit ne mondjak, ez nagyon fájdalmas rész volt, szívem szerint kitoltam volna, de amennyire bírtam, visszatartottam a nyomást. Utána jött nekem is a nagy gluggy, és Ákosbaba kint volt. Smile
Summa summarum, azt hiszem, ennél szebb és beavatkozásmentesebb szülést nem is kívánhattam volna magamnak. Éjjel 1-kor mentünk be, és Ákos 4,50-kor kint volt. Smile
A dokim mire beért, Ákos már pár perce sírdogált. Rögtön rámtették, Apa rutinosan elvágta a zsinórt, de annyira gyorsan, hogy le se tudtam fotózni. Very Happy
Azért pár öltés kellett, de közel sem olyan, mintha gátmetszésem lett volna.
A 2 órás megfigyelést hármasban töltöttük, gyönyörködtünk Ákosban, szopizott mindkét cicimből.
Nagyon jó kis szülőbarát kisbaba, eszik-alszik, most éjjel óramű ponotossággal 3 óránként kelt enni, aztán aludtunk tovább. Smile
Persze ebből még messzemenő következtetést nem vonok le, de nem bánnám, ha így maradna.

Kép Kép Kép Kép Kép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Tünde!
Jajj de szép kisbaba Ákos! :D:D:D Ő is hasonlít apukájára! :D
És olyan meghat kép Zitával! Ő hogy értékeli a helyzetet?
Akkor Ákos burokban született? És a PKU-ra meg a bcg-re visszamentetek?

ayse
 
 


Tünde!
Nagggyon cuki Ákos! Tényleg nagyon szép kisbaba, formás, helyes a pofija, és ez a hajkorona!! :D
A kép Zitával tényleg nagyon megható, ahogy olyan kis megilletődötten áll mellette.

Akkor ez a szülés jó élmény marad Neked, szerencse hogy nem lett baj a köldökzsinórból.

És Zita ismerkedik a kistesójával?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ayse!
Nem tom kicsoda volt a bácsi, valami apa féle harcos-akciózós DVDt pakolt le éppen Bendegúz a polcról, és arra osztott ki egy puszit. (Én nem szeretem az ilyen filmeket, sőt kifejezetten idegesít. :evil: )

Azóta már kicsiholtam Bendegúzból négy (4!!) puszit, kicsit cuppan is, olyan fincsi. :D

Most nincs láza, jól bespenótozott délben, azóta meg itt rohangál.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Csajok!
Tök fájt a szívem délután. Ilyet akkor szokott csinálni, ha jön a hó :(. Úgy látszik, mégiscsak lesz tél, pedig már beleéltem magam, hogy itt van Kalifornia

ayse
 
 


Andris ma egész magas hangon kurjongatott, csodálkoztam is, hogy ma nem kazuár, hanem valami kismedveféle???
- Hát te meg ki vagy? - kérdem tőle.
- Atti! - válaszolja. :shock: :D

ayse
 
 


Átértékeltem a helyzetet!
Ha számottevő hó lesz, megtartjuk a szánkópartit!!!

ayse
 
 


Lili össze tudja olvasni a nagybetűvel írt szavakat! :)
Azért is örülök, mert az volt a koncepció, hogy nem tanítgatjuk rá, magának kellett rájönnie. Persze ha kérdezett, válaszoltunk.

ayse
 
 


Sziasztok!

Ayse!
Nagyon ügyes Andris is, meg Lili is! Lili ősszel megy suliba, ugye? Asszem arra még várhatok, hogy Bendegúz kimondja a nevét.

Nálunk azt hiszem bejönnek az oltási szövődmények, a francba velük, tök szar éjszakánk volt, este is lázas volt Bendegúz, meg most is mikor letettem aludni, kapott egy kúpot. És kicsit szötyög az orra is, és van két gyanús folt a karján, de lehet hogy már csak képzelődök, és nem is kiütés, hanem beütés. :lol: Közben a bal alsó egyik őrlője már majdnem áttört, tegnap már szinte lila volt, és kicsit véraláfutásos, szörnyen nézett ki, 3x sírt fel éjjel szegénykém, és sajna 6 után fel is ébredt.
Remélem azért a nappali alvása meglesz.
Most figyelgetem a kiütéseket, kijönnek-e. Pont beleillik, nekünk azt mondta a dokinéni 7-10 nappal oltás után jelentkeznek a tünetek, ha vannak, hát ma van a 8. nap.

Annyira utálom ezt a mocskos esős, búval bélelt időt. :(

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Szegény Bendegúz :(
De legalább túllesztek rajta! Nekünk még halasztódik a barik miatt. Pedig szeretném már "biztonságban" tudni (mint amolyan megátalkodott védőoltáspárti).

Manka!
Merre kószálsz?

ayse
 
 


Sziasztok!

Megpróbálom még egyszer. Amíg Ágoston aludt írtam, csak nem bírtam elküldeni, valami nem volt rendben a Babanettel.

Tünde!
Még egyszer gratulálok! Ákos nagyon szép kisbaba!!!Milyen hajasbaba! Zita pedig olyan nagy mellette!
Zita hogy fogadta a kistesót?
Hogy vagytok?

Ayse!
Szívfájdalom után hány nappal szokott esni a hó?
Nagyon ügyes gyerekeid vannak! Andrisnak is olyan jó dumája lesz mint a nővérének? Lili pedig milyen hamar megtanult olvasni! Tök jó, hogy magától jött rá a lényegére.

Márti!
Van egy könyvünk, aminek az elején egy kisfiú van. Ágoston azt szokta puszilgatni, meg a kutyáját. Egyszer kétszer már én is kaptam, jó sokáig kértem. De nem jellemző, hogy puszilgat minket. Nem csodálom, hogy olvadoztál!
Sajnálom, hogy Bendegúz ilyen nehezen viseli a fogzást és az oltást(?).

Tényleg nagyon csúnya idő van. Akkor már inkább a hóra szavaznék.

Ágoston olyan jó kisfiú mostanában. Nem nagyon nyűgösködik (ha mégis, hamar letudom nyugtatni), segít mindenben. Vásárlás után segít kipakolni, ha én teregetek adogatja a ruhákat, ha takarítok tolja utánam a porszívót, törölget, kidobja a szemetet. Bármilyen segítségre megkérem megteszi. Egyedül a játékai elépakolásával van egy kis gondunk, mert olyankor elkezd inkább velük játszani.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Megvan az utolsó ajtó is as konyhába! A fiúk most szerelik.
Jó sokat kellett rá várni!

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Réka!
Ágoston nagyon aranyos ksifiú, igazán házias! Gratulálok!
Egy nappal előtte szokott megfájdulni. Nálunk már esik....
Éljen az ajtó!

Csírák?

ayse
 
 


Tünde, én meg is hatódtam a tesós képen :lol:
Jó hogy végre otthon vagytok, Zita hogy viseli a kisbabát maga körül?


Fanni tegnapelött akkorát esett, hogy felrepedt a szája..............
Felpróbáltam rá egy kardigánt, hogy jó-e neki és nem engedte levenni, csapkodott, hogy hagyjam békén.
Gondoltam, jó, majd lenyugszik.
Közben csörgött a telefon és elkezdtem rajta beszélni, de itt maradtam a szobában.Perszte egy pillanatra elfordultam és akkor esett el..........a nagy hévben, ahogy fejtette le magáról a kardigánt.Valószínűleg a cippzárjára esett.Kb 1 percig vérzett, és sírt, úgyhogy nagy baj nem történt, csak most csúnya a szája.

Ma meg annyit nyafogott, hogy az valami katasztrófa volt.Reggel anyut is kiborította, délután barátnőztünk, de mindkét gyerek tök zizi volt, úgyhogy hamar haza is jöttünk.
Szemét időjárás!!!!!!!!!!!
Evése kriminális(mai nap):
6 karika virsli(félig megrágva és utána kiköpve), 1 túrórudi,
1 danonino joghurt, 1 csemegeuborka, 1 banán és egy 6 hónapososknak való kecskeméti almás csirkehúsos cucc.
Meg kb 1 dl frissen facsart gyümölcslé és 6 dl tea.
Én nem is a mennyiségen, hanem a minőségen aggódom.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk, csak eljöttünk a szüleimhez Jackkel, hátha itt könnyebb lesz a fogzás :roll: .

Tünde, jaj de jó képek!! Ákos a Zita száját örökölte, nagyon helyes kis csomagocska. Örülök, hogy jól megy a szopi, ügyesek vagytok!
Hogy érzed magad? Remélem elkerül a szülás utáni depi.

Ayse, mennyire okos a Te Atti fiad :D ! Lilinek is gratula az olvasáshoz!
Mikor kapja Andris az oltást? Jacknek is kell várnia febr. közepéig.
Kérdezted, hogy honnan ismerem a DMBandet, Angliában az egyik barátnőm mutatta meg a zenéjüket, azóta már Johnt is megfertőztem.

Réka, Jack is pont ugyanezeket csinálja, mint Ágoston, biztos összebeszéltek :D .
Éljen az ajtó!

Timi, Jacknek is repedt már fel a szája, ilyen bizony megesik. A kaja miatt én már rég nem aggódom, tudják ezek a gyerekek, hogy mi kell Nekik. Mostanában Jack jól eszik (koppkoppkopp), szépen bekanalazza a főztömet. Üvegesből csak a Humana pulykás-zöldséges spagettijét eszi egy kis extra olvasztott sajttal.

Márti, remélem Bendegúz már jobban van. A fogzás továbbra is monnnyon le :evil: !

Én egy kompromisszumot ajánlanék a télnek. Legyen egy hétig zimankó, hóval-faggyal, hogy mégse mondhassák azt, hogy "megette a kutya a telet", utána viszont engedje át a terepet a tavasznak kedves Tél Úr!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Sziasztok!
Még itt esz a fene, mert Laci kiment a tesóm elé a reptérre (borzasztó rendes dolog tőle, pedig még beteg is), és szolidarítok, megvárom ébren amíg hazaér. Ha sikerül. De azt hiszem az ágyamban olvasva.

Manka!
Igen rohadt fogzás monnnnnnyyonnn leee!! Bendegúznak úgy éreztem kint van a bal oldali alsó, és talán a jobb oldalon is egy csücsök, de nem lehet megnézni rendesen nem hagyja.
Kiütés még nincs. :roll: Remélem nem is lesz.
Ő napközben nem volt nyügi, és 3 órát aludt délben.
Most viszont egyszer már felsírt. :(

Gyors télátvonulással egyetértek massszkimálisan! :lol:
Jöjjenek a hóvirágok, kankalinok, aztán a tulipánok.

Jó nagyizást Nektek!

Ayse!
Szép fehérek lettek a háztetők meg a fák ágai? Azt annyira imádom, meg amikor a friss hó leesik és olyan igazi téli csend van, de azt mindig csak Keszthelyen hallom anyuéknál, itt Pesten soha nincs csend. :(
Hogy vannak a pöttyösök?

Réka!
Ágoston majd ezt megtaníthatná Bendegúznak is. Bár a játszóházban a múltkor nagyon élvezte a tollseprűzést ő is.

Timi!
Szegény Fanni. Az ilyen balesetek mindig a másodperc törtrésze alatt történnek, Bendegúz meg tegnap kifordult a kis hintaszékéből, mondjuk nem esett nagyot, de beverte a szeme fölött, jó vörös lett. Amúgy is van rajta pár lila folt, a homlokán van egy nehezen múló esési nyom. De már olyan hihetetlen gyorsan szalad ő is.
Bendegúz szerintem kb hasonló mennyiséget evett ma:

Ébredéskor 1,5 dl tápi, utána reggelire 8 szelet kis gyulai kolbi, fél pari, egy harapás kockasajt, utána három cafatka kifli baracklekvárral
Tízórai: 1 Danone gyümjoghurt
Ebéd: paradicsomleves de abból bőven, két harapás lekis palacsinta, 1 mandarin
Uzsi: 2 mandarin, kölesgombócok
Vacsi: Fél üveg srépás csirke, utána pár karika gyulai, kb fél szelet vajas kenyérrel.
Lefekvés előtt egy Danone joghurt

Almalét iszik bőven, vízzel hígítva, kb 8-10 decit egy nap.

Láthatóan elég volt neki. Amúgy ő meg nagyon kevés kenyérfélét eszik szerintem, viszont amíg van előtte gyulai azt eszi. De abból meg nem akarok túl sokat adni neki. A sajtot néha tömi, néha kiköpi. :roll:

Most meglesem merre alszik éppen.

Jóéjszakát!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Itt sem maradt meg a hó! Nem elég hideg a talaj.


Márti!
ANdris is imádja a kolbászféléket. Habár ez is tiltólistán kéne, hogy legyen, addig sikítozik, míg nem kap. :?
A husikák általában bejönnek, tegnap a két gyerek ez bazi nagy csirkecombot elpusztított! (jó nagy adag krumplipürével, Andrisnak természetesen tej nélkül).

Timi!
Jobbulást Fanni szájának!

ayse
 
 


sziasztok!!

Tunde, koszonjuk a beszamolot, es megegyszer nagyon gratulalnuk
Ugyes Akos hogy ilyen szepen szopizik!!!

Mar megvan a repjegy, februar4-18ig otthon leszunk.

Nalatok milyen tejet/tapszert isznak a gyerekek? mert most nem tudom otthon milyet vegyek, mert az tuti nincs, amit itt kap.. ez egy francia marka, Bledina..

Kép

Kép
ppanna
 
 


Halihó!

Ppanna!
Bendegúz BEBA 3ast iszik, mindig is BEBAt ivott, van még Humana, Mildi, meg még biztos van pár féle amit lehet kapni, tüzetesebben nem tanulmányoztam a polcot, mindig csak lekapom a BEBAt. Sajnos ő már csak reggel issza, este nem kérte, kap helyette joghurtot. Próbáltam neki tejet adni, őgy hogy higítottam a tápszert, egyre több tejjel, de nem szerette, úgyhogy nem erőltetem, igya csak a jó kis tápszert akkor, amíg issza.

Na, ébredés van úgy hallom.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Vaklárma volt. :lol: Viszont közben gyorsan ettem egy fokhagymás piritóst.
Basszus, tegnap este megint elkezdett kaparni a torkom, de most már a légcsövem is fáj. Ezt már lehet hogy nem úszom meg, de azért próbálkozom lódózis C vitaminnal, mézzel teával, oscillobigyóval, mindenesetre pálinkával fertőtlenítettem éjjel, amikor Laci megjött.

Ma sem volt zavartalan az éjszaka, kétszer ébredt Bendegúz, és iszonyat nyugtalanul aludt, vergődött szabályosan néha. Én nem tudom ez lehet-e az oltástól, remélem nem lesz tényleg beteg. Vagy a hülye szeles időt érezte szegény. A fogacsok tényleg kibújtak, persze még nem teljesen, de mondhatjuk hogy 12 fogú lett Bendegúz.
Amúgy meg olyan aranyosan eljátszik, most ő azt élvezi a legjobban, hogy mindent pakol. Fogja a kis játékait, és behordja a szobájába bedobálja az ágyba, vagy a járókába, vagy akármilyen dobozba amit talál. Meg van olyan kihajthatós mesekönyvünk pár darab, amiket még egyedül nem adok neki oda, mert széttépné csak, és azokat olvassuk együtt többször. Érdekes, hogy vannak oldalak amiket simán áthajt, és van amit mindig újra keres benne.
És olyan ügyesen dobja a kislabdáit, hihetetlen, hogy egy 16 hónapos gyerek ilyen jó ütemben képes elengedni a kezéből a labdát, néha úgy eltalál minket, hogy csak úgy puffan. Viszont sajnos gyakrabban dob ballal, mint jobbal. Nem tudom mikor alakul ki a kezesség, de én elég ügyesnek látom a bal kezét. Sajnos. Mert én nem bírom nézni, ahogy valaki bal kézzel ír. Persze nem fogom erőszakkal leszoktatni, de azért én mindig a jobb kezébe adom a labdát.
Ti megfigyelktétek már, hogy valamelyik kezét dominánsan használja a gyerkőc?

Ja, és bevezettük az esti puszit lefekvés előtt. :D

Itt ma nagyon fúj a szél, nem is megyünk ki.

Én annyira várom már, hogy jó meleg legyen, és elég legyen egy kisgatyó meg egy póló, és indulás ki a játszóra. De hát ez még messze van, arra várhatok.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Mostis csak beqqcskálok,aztán már itt se vagyok......

Tünde!
Tiszta szívemből gratulálok neked mégegyszer,és sok tejcsit kívánok!Ákos gyönyörű kisfiú!A képek nagyon meghatóak,nekem az tettszik amin Zizivel van együtt!Az utolsó képen pedig nagyon hasonlít rá Ákos!Főleg a szája!Igazi kis szívtipró pasi lesz,ez már most látszik!!!!Pihenj amennyit tudsz,bár ez két kicsi mellett nem egyszerű!Remélem azért van egy kis segítséged! :roll:


Amúgy mi jól vagyunk,napi 6 órákat tágítom az agyam,és lélekben is készülök a jövőhétre.
Bence 3 napja meg van buggyanva,akaratos,hisztizik,dacos,rendetlenkedik állandóan...pedig amikor ébren van csak vele foglalkozom...éjszaka végig alszik mostanában...8kor lefektetem,így éjfélekig tanulok...délután 2 óra az átlag....
Nemsoká megyünk mi is oltásra,remélem addig nem szed össze semmi trutymákkórt.....
Na de mostmár itt se vagyok,apa jön gépészkedni :D
Legyetek jók,pusza mindenkinek,jövőhéten vizsgák után jövök!

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Kriszta, sok sikert a vizsgákhoz! Mit tanulsz?

Képzeljétek már berekedt Fanni. :cry:
(Nem tud annyit nyafogni :lol:)
Nincs valami házi gyógymódotok?Pl valami fokhagymás cucc? Azt szereti. Gondolom egy kis méztől sem lesz baja.
Kamillatea???????????

Különben lehet, hogy fáj is a torka alig iszik.Ha holnapig rosszabbul lesz, megyünk dokihoz.
Enni mondjuk evett, ma egész normálisan.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Csak egy gyors bekukk...

Márti!
Sztem Andris is balkezes!
Sokat uh-zták Bendegúzt? Állítólag attól lehet. Én se örülök, dehát ez van... Valaki azt mondta nekem, hogy több köztük a zseni :).

ayse
 
 


Sziasztok!

Úgy döntöttünk hazamegyünk hétvégére Keszthelyre délután, úgyhogy megyek is pakolni. Remélem hóakadályok azért nem lesznek vasárnapra.. :roll: :D
Rajtam kitört a takonykór is sajna, és nyelni is alig bírok. Bendegúz mintha jobb passzban lenne már, de még mindig nem nagyon akar enni. :(

Ayse!
Azt hiszem kettővel többször voltam UHon, mint a normális, mert a 28. hét után kicsit lemaradt a fejlődésben Bendegúz (hányós-fosis vírus kapott el engem, és napokig nem bírtam se enni, se inni, szegény őt is megviselte), szóval utána még kétszer nézték plusszba, ha jól emlékszem. Meg volt egy plussz 4Ds UH is, nagyrészt azért, hogy a lepényi keringés rendben van-e. Hát nem tudom, hogy ez tényleg befolyásolhatja-e a balkezességet.
Lehet hogy szimplán csak kis zseni.. :lol:

Manka!
Hogy álltok a fogakkal?

Tünde!
Megkukkoltam a csemetéket, nagyon aranyosak :).

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Na, most már azt hiszem kikapcsolom a gépet, úgysincs túl nagy nyüzsgés. :( :twisted: :lol:

Mindenkinek jó hétvégét!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Márti, jó nagyizást keszthelyezést, remélem a nagyik kikúrálják a náthádat!
A fogakkal sehogysem állunk, azaz mégis állunk, mert még mindig csak 8 van. A múlt éjszakát végigaludta Jack, hn 7-kor kelt, de jó lenne, ha így maradna.

Jack jobb kezes, jobb kézzel rajzol (mármint firkál) és kanalaz. Őt viszont sokat UH-zták, 7-szer - 8-szor.

Tünde, olyan aranyosak a gyerkőcök, szerintem továbbra is hasonlítanak egymásra, annak ellenére, hogy Ákos igazi fiús baba.

Kriszta, nem semmi, hogy ennyit tanulsz, minden elismerésem!

Panna, gondolom, már számolod a napokat.

Timi, Jack is volt már rekedt, de nagyon hamar elmúlt magától.

Nálatok nem másznak fel mindenre a gyerekek? Jack mindenre feláll, a billegő dolgokra is, és amikor az utolsó pillanatban sikerül nagy nehezen elkapnom, gurgulázva nevet, mintha ez lenne a legjobb játék a világon. Pedig már egyszer be is verte a homlokát, amikor nem értem oda időben, mégsem hagyja abba, nincs semmi veszélyérzése.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Marti :)
Koszi a tapszeres valaszt!
Jobbulast es jo pihenest Keszthelyen!

Manka :)
Hat mitagadas keszulodunk mar.. bar mindig akkora rohanas az egesz, hogy azert vegyes erzeseim vannak, de azert inkabb jo :D

Mit dontottetek a ket ejszakaval kapcsolatban?

David is mindenre felmaszik es mindenbe bemaszik. sot a szobajab egy lepcsofkot le kell lepni, es tudja, hogy hattal kell lemaszni. de ujabban meg akarja probalni allva kapaszkodas nelkul. hat vannak ebbol nagy esesek, ha nem vagyok eleg gyors..

Timi,
elmult mar a rekedtseg?

Tunde remelem jol vagytok, at is nezek a kockakhoz hatha irtal beszamolot a ket gyermekes anyak eleterol :)

Kép

Kép
ppanna
 
 


Panna, Jacknél is ugyanez van, ő is tudja, hogy hátrafelé kell lemászni, de kb. egy hete nem csak felmászik mindenre, mint eddig, hanem fel is áll rajtuk, és le akar lépni, vagy ugrani.

Úgy néz ki, hogy Jack itt lesz a szüleim házában, amíg én Párizsban leszek. Most úgy érzem, hogy menni fog a dolog, bár azt hiszem félóránként fogok telefonálgatni, hogy minden rendben van-e. Most már pozitívabban állok hozzá, sokat segített a bíztatásotok.

Most, hogy már nincs pocakos topiclakónk... Lányok, Ti hogyan álltok a kistesóprojecttel? Ayse, Nálatok apa meggondolta már magát?

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!
Nem :(
Én is kezdek belenyugodni. Bár elkezdett lenni egy olyan érzésem, hogy hiába vagyunk itthon mindannnyian, mintha valaki még hiányozna. Például ülünk az asztalnál, ANdris a székében és valahogy várom, hogy a negyedik székre is leüljön valaki. Aztán rájövök, hogy, ja ennyien vagyunk. Ezt a második hugim születése előtt éreztem így. Amikor megszületett, elmúlt ez az érzés.

Ti?

ayse
 
 


Sziasztok!

Ezt az oldalt olvastam csak el, igyekszem reagálni mindenre. Látom, felmerült a bárányhimlő elleni oltás, nos, én nem adatom be, az MMR-t se értem, miért van rá szükség...

Ayse, ez nekem is eszembe jutott, hogy Ákos vajon burokban született volna? Azt mondta a szülésznő, hogy elég vastag volt a burok fala, szóval nem biztos, hogy megrepedt volna magától.
Remélem a kis pöttyöskéid jobban vannak.

Zita is bal kezes lesz, ballal eszik, és ballal rajzol, de használja a jobbikat is, de lényegesen kevesebbet.

Manka, nagyon remélem, hogy most elkerül a depi. A kórházban elkezdtem a bömbölést, ezért is jöttünk haza hamarabb, mert itthon mégiscsak jobb nekem/nekünk. Nem mondom, néha eltörik a mécses, de alapvetően jól vagyok, és időm sincs magammal foglalkozni. :(/:)

Zita egészen jól vette, hogy kistesója lett. Először a kórházban látta, akkor vele volt elfoglalva, mást se mondott, csak "baba-baba-baba". Amikor hazajöttünk, kicsit távolságtartó volt, de ma már odaadta neki a cumiját és az alvókutyusát. :) Szopi közben persze jön oda mellém Ő is, és adja az újságot, rajztáblát, könyvet, vagy vmit, hogy foglalkozzak vele. Azt gondolom, ez így oké az ő korában.

Manka, hova mész? Nehéz dolog ez az itthonhagyás.
Most, amíg én kórházban voltam, hiába volt itthon Apa, és anyum, meg jól érezte magát, mégsem akart aludni se délután, se este, és a 2. nap már nem is nagyon evett. :(

Márti, hogy álltok a tesóprojecttel?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Ha szeretne vmelyikőtök Gmail-es címet, most osztottak sok meghívót, tudok küldeni. Ez a Google-nak a levelezője.
Megbízható, 2G tárhellyel.
(nem kapok jutalékot :D:D:D)

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Szia ZitaésÁkosanyu :D !
De jó, hogy jöttél!
Párizsba mennénk 2 napra, de most jól rámijesztettél. 2 éjszaka lesz, remélem nem lesz semmi, baj. Azt tudom, hogy még egy kicsit korai, legalább is én magamtól nem hagynám még itt, de apa mást gondol... nemrég bár csak viccből ezt mondta Jacknek: Ez nem igazság, anya mindig csak Veled törődik, pedig én ismertem meg először :roll: .

Ayse, mi még várunk a tesóval, főleg apa miatt, de én sem bánom annyira. Ahogy telik az idő, és nőnek a gyerekek, szerintem az apukákat is meg lehet puhítani.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Zitaanyu!
Aranyosak lehetnek együtt nagyon! Úgy megnézném őket :)!

Én csak annyiból bánom a balkezességet, hogy sokminden a jobbkezeseknek van kitalálva (az ollóktól kezdve, az íráson át, egy csomó minden). Persze, ha arab lenne, akkor az írás OK. Ott a jobbkezesek szívnak. :lol:

ayse
 
 


Ayse :)
Viszont itt nem irnak olyan sokan :D

Manka :)
Nalunk is ugyanez van/volt.. apa es aAvid ugyben, persze viccesen, de azert.. oda kell figyelni nagyon..
Ugyhogy egyelore mi is varunk a kistesoval, bar en harom ev alatti korkulonbseget szeretnek. De most nyaron koltozunk el Algirbol Tallinnba, Esztorszagba, es a koltozes egyebkent sem lenne tul egyszeru pocakosan, szoval en most meg gyogyszert szedek..

Tunde :)
Szerintem egyertelmu, hogy Akos burokban szuletett volna!! :D
Szerintem Zita nagyon jol viseli a dolgot, ez igazan ertheto, hogy szoptatasnal o is jelentkezik..
Neha elkepzelni sem tudom, hoyg hogy birnam, ha mar lenne egy ujjszulott baba David mellett, szoval minden elismeresem a ketgyermekes anyukaknak :)

David egyebkent szerintem egyertelmuen jobbkezes lesz, bar az evesnel mindkettoben van kanal, van hogy egyszerre :D

Kép

Kép
ppanna
 
 


Panna!
Algír után Tallin...jó nagy váltás, nem?
Melyik a jobb?


Gyerekeim kinnt játszanak az apukájukkal :):):).

Andris ma is olyat ebédelt! :shock:
Óriási adag husileves, husi is.
Rántott husi rizzsel
gesztenyepüré :D

Kicsit lassú voltam, úgyhogy elégedetlenkedett (hiába, egy éhes férfipocak, az egy éhes férfipocak :D), de amikor leültünk és látta, hogy van mindenből bőven, egy nagyon megelégedett sóhajt hallatott és nekilátott :lol:

Lili két dologban is feladta a leckét.

Balett ruhát szeretne szülinapjára. Mondom, nem tudom, hol lehet kapni ilyet.
- Nem baj, akkor írunk a Jézuskának és ő majd hoz!

Rajzolt egy térképet. Kábé úgy néz ki, mint egy labirintus. Azt mondja, hogy majd menjünk el erre az útra kirándulni.
- Jó. - egyezem bele.
- De akkor majd te nézzed, mert én nem fogom mindig tudni, hogy merre kell menni pontosan!
:shock: :shock: :shock:
Lili nem az a típus, aki könnyen elfelejtene egy ilyen dolgot! (asszem majd improvizálok :lol: )

ayse
 
 


Hello Mindenkinek!

Az előbb szétröhögtük magunkat, csinálta férjem egy képet a Fanniról, úgy, hogy 2 hajcsavaró van a fején.Iszonyatosan néz ki..........ha lefeküdt aludni felteszem.
Mint valami undok házmesternő... :lol:

Egyébként kezd visszajönni a hangja, magától, mert a mézes teát nem akarta meginni.Viszont úgy lapátolta a húslevest, hogy ma is kellett főzni egyet és remélem ez is segített a hangjának.

Tesótéma: nálunk se jön-jöhet még.Nekem vissza kéne mennem dolgozni egy kicsit, plusz egyikünk sem érzi még a szükségességét.
Nem mondom, ha becsúszna akkor tutira megtartanánk, de nincs "tervbe véve".


Tegnap tartottunk anyósom 50. szülinapja alkalmából egy jó kis bulit.Fanni tündér volt, szerencsére délután 13-16:15-ig aludt, így este 9-ig elég jól bírta. Majd hazahoztuk lefektetni, anyu itt maradt vele és mi visszamentünk.Nagyon jó volt, sógornőmmel össze-vissza énekelgettünk mindent, mivel volt karaoke.
Minket nagyon nem zavart a hanguk, jól szórakoztunk. :lol:
3 kor jöttünk haza.Fanni 7:31kor ébredt, kapott cicit és 10:30-ig!!! visszaaludt, így mi is tudtunk egy kicsit pihenni, aminek szívből örültem.

Majd még jövök, csak megyünk vacsizni, fürdeni.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Panna, tényleg mit szóltál Tallinhoz, amikor megtudtad? Meddig maradtok majd ott?

Ayse, hú, de jó kis zabagép lett ez az Andris! Sajnos Jack nem eszi sem a levest, sem a húsokat körettel, Neki én még mindig külön főzök, és pépesítek. A kenyeret, almát és más kézben fogható dolgot viszont megeszi.
Én sem tudom, hogy hol van tetűbolt :lol: .

Timi, mi lesz már azzal a hajcsavarós képpel :D ?

Jack tegnap estére belázasodott (38.4), az éjszaka egész jól sikerült, csak hőemelkedése volt, reggel 37.8 hónaljban, nem nagyon akart semmit csinálni, csak az ölemben ücsörögni :( .
Aztán vidámabb lett és most alszik. Semmi más tünet nincs, viszont jön a jobb alsó kisörlője. Doktornénit felhívtam, azt mondta, hogy még ne vigyem be, hátha csak a foga, délután konzultálunk. A pofikája is teljesen ki van pirosodva. Drukkoljatok, hogy csak a foga legyen!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk az este, de írni már nem volt erőm.
Hát rajtam totálisan kitört a kórság, lázzal, eszméletlen dáthával és köhögéssel, el is kezdtem antibigyót szedni saját szakállamra, meg köhögősszirupot, és ma már sokkal jobb a helyzet.
Csak most azon parázok, hogy Bendegúzra ráragasztottam, mert ma már ő is köhintett kettőt, meg mintha kicsit szötyörögne az ormánya is. De talán csak korai para, és nem lesz belőle betegség.
Amúgy jó hétvége volt, de volt egy kis balesetünk, ami így utólag szerencsésnek mondható, sokkal rosszabbul is elsülhetett volna, szó szerint. Van anyuéknál egy vaskályha, ami szuper jó meleget ad, és most is be lett gyújtva, de Bendegúz tudja hogy nem szabad megfogni, karácsonykor is végig ment, és nem volt semmi baj. Persze árnyékként követjük, ha a közelébe megy, de eddig nem nyúlt oda soha, és még ha hideg is volt, mindig rászóltunk, elrántottuk, hogy azt nem szabad. Na, most hozzányúlt, és nem álltam ott, csak apukám, aki kicsit lassú volt, és pont rakta bele a fát, és nem tudta ellökni onnan. Szerencsére csak a bal kezén három ujja vége égett meg kicsit, volt nagy sírás rívás, és lett rajta vízhólyag, de már nem fáj neki, ugyanúgy játszik vele, csak félek, ha kifakad akkor majd a seb fájni fog neki. Most aloe vera növénnyel kenegetem, mert anyu állítja hogy az szuper erre, meg azért vettem hámosítókenőcsöt is, ha tényleg kifakadnak.

Aztán a vasárnap reggel olyan szuper volt, esett egy kis hó, és anyuék elénk varázsolták a mi régi kis támlás szánkónkat, amit felújíttattak, és kivittük Bendegúzt a hóba. Hát nagyon élvezte, ahogy az apja rohant vele, persze ott dombok nincsenek, de az utcán szánkózás is nagy élmény volt neki. Aztán délre elolvadt az egész, mert kisütött a nap. Azért elhoztuk a szánkót, hátha esik még a hó.

Itt is tombol a szél, rázza a redőnyt, kiíváncsi vagyok meddig alszik Bendegúz.

Amúgy ez tényleg rohadt egy oltás volt, hogy így megviselte szegényt, az elmúlt két éjjel már végigaludta, de előtte tuti emiatt volt ilyen kis nyugtalan. No, meg a rohadék fogzás. És napokig hőemelkedése volt.

Manka!
Remélem Jacknél is csak a foga okozza a lázat, és nem lesz beteg szegény. Drukkolok nagyon!

Tünde!
Tesóprojekt áll egyenlőre úgy tűnik, de lesznek még hosszú téli esték.. :lol: Amúgy én mindig elbizonytalanodok kicsit, most is kitaláltam, hogy nem is lenne baj, ha nem jönne össze olyan hamar, hanem nyáron még csak kicsi hasam lenne, mert akkor még egy jót nyaralhatnánk hármasban, és ha csak télen születne kistesó, akkor ő már utána nyáron kaphatna sok friss gyümit, meg ilyenek. Erre Laci mindig azt mondja, hogy mindig van olyan hogy le kell mondani valamiről, és jobb lenne ha később lenne, úgyhogy szerinte jöjjön csak a kistesó, amilyen hamar akar. Szóval ő aztán nincs ellene a dolognak. :D Meg persze, hogy én se, és baromira örülnék neki, bármikor jön is össze, csak én mindig túl sokat agyalok.
Örülök, hogy jól vagytok!

Ayse!
Klassz, hogy ilyen jóétvágya van Andrisnak, most Bendegúz csak nyammog az elmúlt napokban, sőt amikor hazaértünk Keszthelyre kitaccsolta a sóskát krumplit amit vacsira kapott, persze szerintem azért, mert az úton telette magát kölesgombival, és megivott rá egy csomó lét. Csak olyan nyügi volt, hogy én folyamatosan adagoltam neki a gombikat, ő meg csak ette. Most szigorúan kiporciózom neki 5-6 kölesgombi és kész.

Timi!
Köhögni nem köhögött Fanni, csak berekedt?
Én is kíváncsi vagyok a kis házmesternőre! :lol: Jó lehetett a buli, én még soha nem karaokeztam, de azt hiszem jobb is ezzel a hanggal.. :lol: :roll: :lol:

Most megyek motyogatni, meg pakolászni, majd rakok fel szánkózós képeket!
Ayse! Ti nem szánkóztatok?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Húú, most nézem micsoda monstre hosszút írtam az előbb.

Na, szóval a szánkós képek.

Kép Kép
Kép Kép

Ez meg egy jókisfiús nézés, miután feltornászta magát végre az ágyunkra. És kipakolás után lecsekkolta azért a táskát, üres-e. :)

Kép Kép

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Manka!
Remélem csak a fogacskák!!! Már itthon vagytok?

Andris jótanácsai az evésben még járatlanok számára:
1. Ha éhesek vagyunk járkájunk hangos "HAMMA-HAMMA!" kiáltásokkal körbe-körbe a lakásban (a kézmosás ellen egy lehelletnyit tiltakozzunk).
2. Ha nem olyan étel került a tányérunkra, ami elnyerné ízlésünket, mutogassunk a világ összes égtája felé és ismételjük a már jól bevált varázsszót: "HAMMA-HAMMA"! Valahonnan biztosan érkezik egy felmentő sereg.
3. Követeljünk magunknak evőeszközt, lehetőleg többet, de a kezünkkel együnk, ez élvezetesebb. Hogy minek a kanál? Ami jár, az jár!
4. Ha étkezés közben a kezünkre tapadt volna az étel, integessünk hevesen, így intve búcsút a nem kívánt morzsáknak, rizsnek, répa- krumplidaraboknak.
5. Ha a tálcánkon is lennének nem szívesen látott falatok, dobjuk őket kecses mozdulattal a hátunk mögé. Rezignált, már-már bamba arccal nézzünk arra a személyre, aki azt mondja, nem szabad!
6. Nincs nagyobb élvezet, mint a kistányérunkat kétfelől megragadni és úgy inni ki a levest.
7. Talán csak egy mérhető hozzá, ha itatópoharunkból az innivalót bőségesen a tálcánkba locsoljuk és egyenletesen belepasszírozzuk a még fellelhető ételmaradékot.
8. Ha elhangzik a "Jól laktál? Akkor megyünk is az ágyikóba!" mondatsor, tegyünk úgy, mint aki éppen most lát étele elköltéséhez!

Jó étvágyat és csak ügyesen! Nem eltántorítani magunkat, nemtetszésünknek minden esetben sikítással adjunk hangot!!!!

ayse
 
 


Sziasztok!

Marti ezek a kepek annyira edesek :) Nem is lehet nem mosolyogni ha a saznkozasra gondolo az ember, nagyon elvezhette Bendeguz :D

Ayse, Manka :)
Haat a mi dontesunk volt, hogy Algirbol kerjuk az athelyezesunket, es Tallinn nagyon jo alternativanak tunik. Sokkal elhetobb varos, ahtmeg kisgyerekkel. Egyebkent nagyon varom es nagyon kivancsi vagyok, a lakaskorulmenyek is teljesen masok lesznek, sok park es jatszoter lesz a kozeben, amibol itt egy sincs.
Es oszinten szolva meg van kedvunk egy kicsit kulfoldon elni, mielott vegleg hazamegyunk. Ket evet maradunk egyebkent Tallinnban.

David uj szokasa, hogy kidobja a dolgokat a kukaba. A pelust mindig kidobhatja, es mondja is ahogy leveszem rola hogy kuka, kuka, es mar viszi is. CSak az a baj, hogy mast is felkap is kidobja, most pl az autojat szedtem ki meg a hajgumijaimat
:twisted:

DAvid is kicsit meg beteg, kohog eleg csunyan, voltunk dokinal de allitolag semmi komoly es az utazasra mar teljesen el fog mulni.

Manka, remelem Jacknek csak a foga..

Kép

Kép
ppanna
 
 


Márti!
Nagyon helyes Bendegúz!
De szánkóztunk, de nem volt olyan nagy a hó.
AZ aloe tényleg jó azégésre. Szegény Bendegúz ujjak! :( Ha kifakad, napközbenre nem ragtapaszozod be? Valszeg úgyis leszedi, de hátha nem.
Szegény Te :(! Jobbulást!
Kistesó úgyis akkor jön, amikor akar és az úgy lesz a legjobb!!!

ayse
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?