Új privát üzeneted érkezett!

Megann, csak az jutott eszembe a bölcsiről, ha csak fél napra akarod őt beadni, hogy nem lesz akkor ott az alvásnál.
Mivel úgy tudom, hogy alvás ebéd(vagy dél) után van.
Vagy a bölcsiseknél másképpen? Igazából csak ovis tapasztalatom van ;)

Kriszti

Itt egy tegnapi kép, sogornőm küldte Németországból:

Kép

KépKép
Kép
csikken
 
 


Kuha :) Tök igazad van. Csak azt hiszem, mivel ők valami miatt elmentek innen, nem nagyon várható el, hogy írjanak ide újra, akár csak egyszer is. Én meg arra gondoltam, hogy igaz, hogy páran átolvasnak oda is, de gyanítom, hogy nem mindenkinek van ideje ilyesmire, ártani csak nem ártok senkinek ezzel...

Maresz :) Mi a helyzet oltásügyileg?

Az idő itt is pocsék, amikor kiléptünk dél tájban a gyerekekkel a kapun, azt hittem, fellök a szél. És többnyire esik az eső, bár amikor lent voltunk, pont megúsztuk. Még a nap is kisütött néha.

Hétvégén férjem Németországban lesz :( Én meg gondoltam, akkor lemegyünk vonattal a családhoz. Hálistennek Balázs most benne van a dologban. Nem lesz egyszerű a két rosszcsonttal vonatozni, cipekedni, de biztos jó kaland lesz :) Balázs teljesen fel van dobva, hogy Gergő még soha nem is vonatozott :)
Úgyhogy valamikor péntek délelőtt lehúzunk, mindjárt keresek is vonatot.

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd
 
 
 
 


Sziasztok!!

Köszönöm szépen a torta recepteket!!Hááááát elcsavarugtuk Melivel ma a napot,úgyhogy a sütésből nem lett semmi!! :oops: :oops: Vettem egyet a cukiba!! :D

Na rohanok is,mert mindjárt jön apa... :D

Pusz.

ancsi26
 
 

 
 

Róki! Pihenjétek ki magatokat! Reméljük Zsuzsának nem okozott azért maradandó lelki sérülést ez a két hét. Örülök, hogy Szilvi jól van.
Mikor vigyem vissza a snuglit? Lassan nektek is szükségetek lesz rá.

Kuha! Püspökkenyérnek hívják, és én is így csinálom: http://www.csomopont.hu/konyha/a_r_t/recept/203.htm
Kristófról meg majd keresek valami képet, bár mostanában nem sokat fotóztunk.

Anikó! Végre rólatok is képek! Nagyon édesek a gyerkőcök, de majd ugye magadról is teszel föl képet?

And, Juci! Szuper érzés kétgyerekes anyának lenni! Férjem épp ma reggel kérdezte, hogy tudom-e egyenlően szeretni őket. Mondtam, hogy nem, de szerintem nem is az egyenlően szeretés a fontos, hanem az egyszerre szeretés. Nem tudom súlyozni a szeretetemet, kicsit más ahogy Sacit és más, ahogy Kristófot szeretem. Egyiket sem jobban, mint a másikat, de mivel mások, ezért a viszonyom is más a két gyerekhez. Nem igazán tudom ezt leírni, de mindkettő nagyon jó fej gyerek.

Majola! Örülök, hogy neked is egyszerűbb Annával, mint Julcsival volt, nekem is olyan érzésem van, hogy könnyebb a másodikkal.

Nyúlné! A tortareceptedet én is elmentettem. A tandemszopi szépségiparba való bevezetését pedig támogatom! Szívesen vállalom a népszerűsítését is!
Kristóf „még csak” 2 hónapos lesz.

Benianyu! Megható volt olvasni a tegnapi lelkis napodról, nagyon átjött a hangulatod az írásaidból. Nagyon szépen szereted a gyerekeidet!

Saci múlt héten megkapta a 15 hós oltást, eddig semmi tünete nem volt, mondjuk én is adtam neki homeós bogyót. Remélem a továbbiakban se történik semmi.

Barbi! Merrefelé mentek Horváto-ba?

Közben Saci tök cukin idejött, és mutatta, hogy Csip-csip-csókázzunk :D

Kép

Kép

Kép
bodza
 
 


And! Anyukámmal kapcsolatban én is hasonlóan érzek. Itt többen írták, hogy tini korukban mennyire nem jöttek ki az anyukájukkal, aztán most látják, hogy milyen jó a mamájuk, és felhőtlen a kapcsolatuk. Én pont egyetemista korom elejéig tényleg szuper-anyunak képzeltem anyumat, most meg alig találok vele közös témát. Lelkizésre abszolút alkalmatlan, csak tényközlésekre szorítkoznak a beszélgetéseink. És rájöttem, hogy régen se lelkiztünk igazán, pedig sokszor próbált velem beszélgetni.
Nálunk egyáltalán nem volt tudatos nevelés.
Most is, hogy otthon voltunk, apuval meg nővéremmel sokkal jobbat beszélgettem. Fantasztikus gyerekkorom volt nekem is, de burokban voltam kvázi 18 éves koromig, és én is (mint Nyúlné) anyumtól örököltem, hogy nem igazán tudok az érzéseimről beszélni. Szerencsére kifogtam egy (érzelmi téren is) nagyon beszédes férjet, ő sokat változtatott rajtam.
Bízom benne én is, hogy a gyerekeinkkel jobban tudunk majd kényesebb témákról beszélgetni.
"de talán az ba legfontosabb, hogy a mi kapcsolatunk őszinte és nyitott legyen, ne legyenek tabutémák és ne kelljen félnie, hogy ha valamit el akar mondani." - nagyon a szívemből szóltál!!!

Ayse! Ez a Lili-verős álom nem hangzik túl jól.

Ja, Kuha! Én meg veled meg Gergővel álmodtam tegnapelőtt! Azt, hogy elhoztuk hozzánk Gergőt játszani, amíg dolgod volt. Mi mentünk értetek, és tényleg valami Isten háta mögötti helyeken jártunk. :D

Jucc! Nekem sincs igazi barátnőm, bár mivel férjem extra szociális ember, az ő révén van pár barátunk van, akikkel összejárunk. És velük sok mindent meg is beszélünk.

Zsóf! Jó, hogy jöttél! Saci is apránként kezdett járni, úgyhogy nálunk sincs határozott nap kijelölve kezdő napnak.
Gergőnek pedig boldog szülinapot!

Kép

Kép

Kép
bodza
 
 


Csikken!

Na, ez az a (havas)látvány, amit nem szeretnék, ha fogadna egyik reggel sem.
Nagyon nem szeretem a telet....

Juci! :lol: :lol:
Huh, örülök azért, hogy nem bántódtál meg azon, amit írtam, bár nyilván nem is bántó szándékkal írtam.

Bodza!

Köszi szépen, ari vagy!!!

Kép
kuha
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket! Sütöttem Gergőnek szedres túrótortát, mert azt kért, jól sikerült. Szülinapjára kapott egy pedálos, utánfutós traktort, amit ebéd után ki is próbált. A pedált még nem tudja tökéletesen tekerni, de majd belejön. És egy aranyos mesekönyvet, aminek az első része már megvan, kétgyerekes szülők figyelmébe ajánlom: Bartos Erika: Anna és Peti. Egyszerű, hétköznapi történetek vannak benne, aranyos rajzokkal. Gergő imádja.

Bubuson egyre több a kiütés. Gergőnél anno nem is volt így az oltás után. Úgy látszik, Bulcsú érzékenyebb. :(

Megann! :D

Örülök, hogy egész tűrhetőek a bölcsik. A szobatisztaság tényleg nem úgy megy, hogy akkor lesz, amikor te akarod, de majd meglátod, végül is a lányok előbb érnek, lehet, hogy a nyáron szobatiszta lesz. :D

Jucc! :D

Békáson is van ilyen játszóbölcsi, végülis egyszer-egyszer ki lehet bírni 900 ft-ot, pláne, hogy ebédet is adnak. Persze két gyerekre már 1800...

Anya -lány:
Nekem ez talányos, mivel édesanyám 14 éves koromban meghalt. :cry: Nem mondom, hogy felhőtlen volt a viszonyunk, de sokmindent köszönhetek neki.
Sokszor gondolkozom azon, mit szólna az unokákhoz, hogy játszana, énekelne velük. Vajon milyen gyakran találkoznánk stb. Emiatt (is), hogy ő nincs, néha magányosnak érzem magam.

Barátnő:
Általánosban és gimiben voltak jó barátnőim, de vagy elkallódtak, vagy messze laknak és ritkán találkozunk. Van olyan barátnőm, akivel akkor jóban-rosszban együtt voltunk, most meg valamiért már nem fontos neki a barátságunk, és nem tudom miért. Emiatt szomorú vagyok.
Bubus keresztanyja, akivel tartjuk a barátságot, de Kecskeméten laknak, így ritkán találkozunk., sajna.

Néha én is úgy érzem, pocsék anya vagyok, mert elkövetem ugyanazokat a hibákat, amiket a szüleim. Gergő is mostanában dacos, szemtelen, nem tűnik valami boldognak, és ez nagyon bánt, szeretnék segíteni neki, csak nem tudom, hogy hogyan.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Hali!

Megjártuk az Ikeát.. :D
Még jó hogy elmentünk, mert már úgy éreztem magam hogy veszek egy nagykést és kinyirom magam.. :D :twisted: :twisted:
Léna elképesztő...
Szerencsére semmi gond nem volt amint elindultunk....
Amióta meg hazajöttünk..énekel :shock: :shock: hablatyol....és a görgős ládát..amit most vettem fejreállitotta és azon táncol és onnan osztogatja nekem az ukászt... :shock: :shock: :shock:

Ayse
:)
Bob :lol: :lol:
Egyelőre nálunk még egy szem hó sincs :? de azért résen leszünk.... :wink: :wink:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Megann!
Nálunk már esik...

Kuha!
Láttad a Híradót és benne az ingatlanadót? Na ez az igazi szívás. Önkormi ipari tanuló ehhez képest!
15 milliós lakás évi adója 75 ezer rosszabb esetben, alsó hangon 30 rugó. :shock: :shock: :shock:
És tuti, hogy 2008-tól fizetni kell, minden ingatlanra. Az ingatlan értékét az önkormi állapítja meg. Na ehhez mit szólsz?
(én tajtékzom :evil: :evil: :evil: )
Bocsánat az off-ért! :oops:

ayse
 
 


Sziasztok!

Végül elmentem a tanfolyamra. Jó volt tényleg egy kicsit más közegben is mozogni, bár a témám főleg az volt, hogy miért nem mentem múltkor (aznap kerültünk kórházba) és hogy mi történt a két hét alatt... de nem baj, legalább kiadtam magamból.

Előtte voltunk a doki bácsinál, aki többé-kevésbé megnyugtatott, hogy ez még belefér, bár nem volt egy könnyű eset Zsuzsa, meg van a leletein is ellentmondások, de egy ilyen kórkép mellett mint a kétoldali fülgyulladás és tüdőgyulladás, igenis meglehet hogy akár három hétig is elhúzódik a gyógyulás, és hogy a mostani lázaskodás (ami szerinte csak hőemelkedés és nem vészes) még ennek az "utózöreje." A streptococcus elleni oltást mindenképpen javasolta majd ha felépült Zsuzsa és ő egyáltalán nem zárkózott el attól, hogy újra bölcsibe vigyem Zsuzsát.

Ezzek kapcsolatban nekem most komoly kételyeim vannak, mivel abszolút rosszul jön ki a lépés. Zsuzsa most még lábadozik, ma is volt hőemelkedése. Tehát minimum egy hét míg felépül. Egy ilyen hosszú betegeskedés után (ugye december 20-án kaptuk az első beutalót a fül-orr-gégészetre, tehát még ha azt bele sem számítom hogy egy elhúzódó köhögés miatt utaltak be, akkor is egy hónapja betegeskedik) szerintem célszerű lenne őt 1-2 hétig itthon tartani, felhízlalni, erősíteni az immunrendszerét mielőtt visszadobnám őt a közösségbe.

Igen ám, de akkor én már szülök mire szóba jön hogy újra bölcsibe járjon, és minden szempontból, lelki és egészségügyi, szerintem a legrosszabb ha akkor kezdjük újra a beszoktatást mikor én megyek szülni. Rémálmom, hogy megint összeszed valamit, esetleg újra kórházba kényszerülünk, és akkor mi lesz? Én megyek vele meg az újszülöttel kórházba? Vagy otthagyom egyedül? Esetleg Szilvi is elkapja tőle???

Szóval neeeeem... jobb lenne őt itthon tartani egy ideig, de ebben David nem igazán partner. Anyukám felajánlotta, hogy ő átvenné Zsuzsát délelőttönként, de hát ő a II. kerületben lakik, mi pedig a IV.-ben, ez sem hosszútávú megoldás, még akkor is ha élek vele mondjuk a gyermekágy időszaka alatt.

A folyománya annak hogy ha nem megy Zsuzsa vissza bölcsibe, hogy a lakást kéne úgy átrendezni, hogy David el tudjon szeparálódni tőlünk és dolgozni, és hogy én biztonságban tudhassam Zsuzsát míg oda vagyok nőve a fotelhez a szoptatás miatt. Ehhez teljesen át kéne rendezni a lakást. Aki volt itt nálunk, tán emlékszik hogy rendeztük be. A lényeg hogy a habtapis játszószobát jelen pillanatban nem lehet leválasztani a nappaliról, mert a szárnyas üvegajtók el vannak vetemedve, és jó esetben meg kéne javíttatni őket, de legalább valamiféle gyerekkaput felszerelni hogy Zsuzsa ne tudjon betotyogni az apjához ha olyat gondol.

De a legjobb az lenne, ha teljesen átrendeznénk az egészet, David megkapná dolgozónak a gyerekszobát, a habtapis játszószobából csinálnánk egy pici nappalit, és a jelenlegi hatalmas nappalit térelválasztó polcokkal megcsinálnánk gyerekszobának.

Igen ám, de David foggal körömmel ellenzi ezt, bár már odáig jutottunk, hogy belátta, hogy egyszer majd szükség lesz rá, de majd akkor ha Szilvi elkezd kúszni-mászni. Ez már hatalmas haladás mert eddig azt mondta, tök felesleges a lányoknak egy ekkora szoba, és nem tetszik neki, hogy az ő szobájuk egybenyílna a mi hálónkkal.

Mondjuk majd ha szembesül azzal, hogy nem tud dolgozni, mert én nem tudok Zsuzsa után szaladgálni egy újszülött mellett, hogy ne zavarja őt, akkor lehet hogy meggondolja magát, csak hát szerintem jobb lenne ezt az átrendezést még Szilvi születése előtt eszközölni. Csakhogy David még mindig abban utazik, hogy Zsuzsa addigra visszamegy bölcsibe mire Szilvi megszületik, ami szerintem nem reális.

Bocs, ez úgy kikívánkozott belőlem, most megyek visszaolvasok és mással is foglalkozom....

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Ayse!

Láttam a Híradót, én is kivagyok, de igazából én már semmin sem lepődöm meg. A legközelebb bevezetik majd a levegőadót. A városban olcsóbb lesz a szmog miatt, hegyvidékeken meg drágább. :wink: Egy lélegzetvétel vajon mennyi lesz? Mindenkire légzésfigyelőt szerelnek majd. Bocs, hogy ilyen cinikus vagyok.

Rókica!

Szerintem is jobb, ha még otthon marad kicsit erősödni Zsuzsa, a szülés környékén meg biztos nem lenne jó visszaszoktatni, mikor amúgy is meg kell szokja a kistesót. David miért ragaszkodik ennyire a bölcsihez?
Gergő megnézte a Zsuzsás képeket, és nagyon tetszettek neki.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


And!

Megkaptam az SMS-t, köszi szépen! Sajnálom hogy ilyen szar napotok volt. :( Remélem Eszti holnapra "megjavul" a nyűgös gyereknél idegtépőbb dolog kevés van...


Barbi:

Már én is gondoltam rá, hogy esetleg a terhesség miatt van, mert mindenféle váladékképződés ilyenkor megszaporodik, ezt tudom. De nem kapok levegőt!!! És hiába fújkodom Sterimarral az orrom és trombitálok állandóan, nem javult... és nekem is ilyen sűrű sárga cucc jön az orromból (már elnézést) ami állítólag arra vall hogy bacis. De már mindenre gondoltam, arra is hogy allergia. Meglátjuk mit hoz az antibio kúra, és ha nem javul, megyek Nyúlnéféle arcüregmosásra én is! :lol:


Alvás, Benianyu és a többiek:

A Picik és kicsikben leírja a szerző, hogy van egy ilyen hülye időszak, amikor egy alvás még kevés de kettő már sok, igazán másfél kéne, de hát ezt a gyerek nem tudja... azt javasolja, ilyenkor próbáljuk meg valami csendes, pihentető elfoglaltsággal felfrissíteni a gyereket, hogy ne pörögjön túl. Ezt totyogó korosztályról írta, csak hát gondolom két gyerekkel még nehezebb a totyogót egy csendes pihentető elfoglaltságra bírni, pláne mikor nyűgizik.

Zsuzsa is még mindig ingadozik, de most már egyre inkább csak egyszer alszik napközben.


Juci:

David elviekben hajlandó leszívni Zsuzsa orrát, mert a kórházban szívta, mikor ráijesztettem, hogy a benntmaradt váladék akár az agyhártyájára is rámehet, akkor szívogatta. De ma elmentem 11 felé itthonról, és este hétig nem szívta az orrát, azt mondta, nem volt rá szükség mert nem folyt és nem szürcsögött. Azért jött cucc az orrából mikor én leszívtam fürdés után, igaz tényleg nem sok. De most már bennem is van a para, kicseréltem pl a porszívó filterét, mert az is felmerült bennem, hogy valahogy visszafújja az orrába a bacikat. Az orrszívót minden alkalommal forró vízben kiöblítem, de akarok venni egyrészt egy új orrszívót másrészt fertőtlenítő folyadékot amivel még jobban ki tudom mosni, mert attól félek, visszafertőzi maga az orrszívó ha nem tudom normálisan kitisztítatni.


Majola!

Hú, köszi szépen! Megbeszélem anyukámmal, mert holnap du ő vigyáz Zsuzsára, mert én 2:40-re megyek Siklóshoz, ami azt jelenti, talán fél négyre be is jutok hozzá... mindig csúszik. Úgyhogy szerintem pont oda tudnék érni az Istvánba 4:15-4:30 körül, csak nem tudom biztosra ígérni, mert minden attól függ, mennyi csúszás van a rendelőben. Az jó ha holnap rádtelefonálok vagy küldök egy SMS-t, hogy odaérek-e?


Jucc:

Köszi az érdeklődést. Zsuzsa eltotyorászik itthon, csak csendesebb, kevesebb az energiája, ami talán érthető. Az éjszakánk elég szörnyű volt, mert óránként-kétóránként ébredt és követelte a tápszerét. Aztán David kelt ötkor, akkor átköltöztem Zsuzsához a szobájába, bár most hogy ő a kiságyban van, kényelmesebb helyem van. :roll: Aztán mikor felébredt legközelebb, akkor magam mellé vettem, de éreztem hogy meleg, levetkőztettem body-ra, és úgy aludtunk még nyolcig kb. Reggel mikor mentünk a doki bácsihoz, 38,3 volt popsiban, ezt ő hőemelkedésnek titulálta. Aztán ma is ingadozott a hője, volt hogy 36,8 volt aminek nagyon örültem, de most este pl 37,9-cel raktam le aludni. Azt mondták a kórházban is, meg a doki bácsi is, próbáljam nem csillapítani hacsak nem megy 39 fölé vagy szenved tőle látványosan, mert jobb ha a saját szervezete küzd meg vele a sok gyógyszerelés után. Úgyhogy most nem csillapítjuk a lázát, és tényleg elég jó a hangulata is. Eszik is, éjjel meg vedeli a tápszert. Remélem hogy meghozza a hatását, mint anno amikor nagyon hirtelen meghízott rajta.

Ma este is úgy raktam le aludni, hogy beleraktam a kiságyába, egyet kiáltott mikor kimentem a szobából, aztán elaludt. Még most is olyan furcsa számomra, hogy ez így megy. Azelőtt egy félórás összebújás volt általában az altatás, bár volt hogy két perc alatt elaludt de én ottmaradtam mellette csak hogy halljam a szuszogását. Most azért is próbálok "kemény" maradni, mert tudom ha Szilvi megjön, erre nem lesz alkalmam és jobb ha nem a kistesó érkezésével köti össze hogy már nem bújunk össze este... de remélem azért megoldom majd valahogy az összebújást a két babával. Mert ez az anyaság egyik legjobb része, összebújni a szuszogó babákkal.


Megann:

Szerintem teljesen átlagos bölcsit találtál... illetve még jó is abból a szempontból, hogy egyáltalán van időszakos megőrzés, mert az nem mindenhol van.

A mi bölcsinkben ugye megszállottan egészségmániás a vezetőnő, ezért szinte reformkonyha megy a gyerekeknek, mindennap főzelék, sok zöldség és friss gyümölcs, frissen préselt gyümölcslé, ilyenek. Ez szerintem kivétel lehet, de nagyon szimpatikus. A másik meg hogy itt nem erőltetik az alvást, azt mondták, mindenki a maga ritmusára ébred, nem keltik őket de nem is kényszerítik ágyban maradásra a felébredteket, viszont ennek a hátulütője, hogy ahogy egyre több gyerek felébred, felébresztik a többit is. Bár most a kórházban úgy láttam, hogy a fáradt gyerek az tud olyan hangzavarban is aludni, hogy teljesen meglepő. Zsuzsa is aludt a bölcsiben úgy, hogy ő nem ebéd után aludt a többiekkel, hanem még délelőtt, úgy is hogy az egész csoport körülötte zajongott.

Szobatisztasággal kapcsolatban szerintem meg igaza lehet a dadának, mert ez is olyan egyéni dolog mint a beszédkészség, azt se tudod ráerőltetni a gyerekedre, hogy mikor kezdjen beszélni, azt se, hogy mikor legyen szobatiszta. Ha megérett rá, akkor el lehet kezdeni tanítani, de hogy mikor érik meg arra, hogy felismerje az ingert MIELŐTT megtörténik, ez egyedi dolog.


Bodza:

A Snugli bőven ráér Szilvi születése után, nem hiszem hogy 3-4 hetes kora előtt beleraknám őt. Majd szólok, jó? Ha nem használjátok és útban van, akkor természetesen bármikor visszavesszük.


Göndörzsóf!

Gergőnek boldog szülinapot!!! :)

David azért szeretné bölcsiben tudni Zsuzsát, mert ő arra számított, hogy majd akkor tud dolgozni itthon, és mire hazajön Zsuzsa, addigra tud vele foglalkozni. Egyéb szempont volt még hogy Zsuzsának legyen egy olyan közege, amibe nem zavar bele a kistesó. Hát ha pont akkor kezdjük visszaszoktatni a bölcsibe, szerintem igenis össze fogja kötni a kettőt, és pont az ellenkező hatást érjük el vele.

Ezért lenne fontos, mivel Zsuzsa nem bölcsiben lesz, hanem itthon, hogy Davidnek legyen egy elkülöníthető dolgozója, de ezellen is tiltakozik. Nem egy könnyű eset. :?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Zsóf, jó, hogy előkerültél. Hiányoltalak ám, csak nem irtam...mint olya sok mást is, ami eszembe jut.

Jucc, jó hogy irtad Tünde babáját, ez is azok közé tartozik, amit én is akartam, csak aztán kiment a lüke fejemből.

Róki, én sem adnám bölcsibe most zsuzsát, meg a kistesó születésekor sem. Most még nagyobb közelséget igényel szerintem, még ha az idomitás miatt épp nem ez látszik rajta. Összebújás: Julcsival nem lehet, pedig én úgy szeretnék. Mellettem meg sem marad fekve, nemhogy elaludna.
Akkor holnap beszéljünk. Egyelőre egy zacsi tejet (150ml) fejtem, kóstolónak, de ha kevés, még gyorsan nekiállok.

Ayse, ez tényleg igy van, hogy az ember néha kap, máskor ad. Csak nekem most olyan furcsa, mert mindig nehezen tudtam elfogadni, ha kapok valamit, inkább adni szerettem. Akkor magabiztosabbnak éreztem magam. Aztán mióta gyerekeim vannak, főleg kapok, de rengeteget. Például innen is, tőletek: amikor vendégül láttatok, vagy amikor Barbi számtalanszor elvitt a talikra, értem jött... Most meg Monoron...ez hihetetlen, mennyi mindent kapunk. Ma például felajánlotta egy nyugdijas óvónéni, akit még nem ismerek, hogy akár minden délelőtt eljön segiteni, de nem pénzért, csak úgy. Julcsi meg egész délelőtt a pótnagynénjénél volt, aki jobbnál jobb programokat eszel ki neki. Délután itt volt a dokornéni, aki nem fogad el semmit és annyira kedves, hogy hihetetlen.
Lehet, hogy igaz az, hogy amit adsz, azt többszörösen kapod vissza????? Na de ennyiszeresen?

Anya-lánya viszony számomra is kényes téma, kár, hogy tegnap a lelkizős estén már nem voltam itt. Nekem anyukám volt a tökéletesség mintaképe és állandó kisebbségi érzésem volt mellette. Gyönyörű volt, rendkivül tehetséges sokmindenben, verseket irt, a városunkban minden igényes ember hozzá akarta beiratni elsőben a gyerekét, imádták a gyerekek, ma is ha találkozom egy-egy volt tanitványával, ódákat zengenek róla...szóval valóban rendkivüli ember volt, csak engem ez egy kicsit megviselt. És nagyon kicsi koromtól barátnőnek kezelt, amihez még nem voltam elég érett. Nem volt elégedett velem, tudom, pedig nem mondta. Aztán később már az lett volna, de addigra már sok rossz érzés halmozódott fel bennem. Később voltak időszakok, amikor jókat beszélgettünk, de nem a legszemélyesebb dolgokról. Pedig jó anyuka volt, csak senki sem tud kilépni önmagából. 28 éves koromban meghalt, azóta pedig sokminden átértékelődött bennem és most már nem is érzem, hogy komoly károsodásokat szenvedtem volna, inkább azt, hogy jó életem volt gyerekként, nagy biztonságban nőttem fel.
Én szeretnék bensőségesebb viszonyt kialakitani a lányaimmal, remélem, sikerül.

KépKép

KépKép
majola
 
 


Majola!

:) Olyan aranyos vagy, a 150 ml kóstolónak tökéletes!!! Nagyon remélem hogy elfogadja Zsuzsa! Akkor holnap jelentkezem ahogy látom már, hogy odaérek-e az Istvánba időre.

És még egyszer köszönjük!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


sziasztok!

remélem nektek is jobb napotok volt a tegnapinál! délutáni alvás nem volt eygszerű, de most este egy percen belül aludt el.
ma apukámnál voltunk, és jött 2 férfi rokon hozzánk, egyikőjük bajuszos. olyan furcsa volt, hogy Eszti nagyon megijedt tőlük, nem akart a kezemből lemenni, bújt hozzám, de még rájuk sem nézett. nagyon furcsa volt. pedig olyan kedvesek voltak és nem is erőszakosak :)

Rokica!
most lehet, hogy hülyeséget írok, mert annyira nem emlékszem, és nálunk sem így van, de az nem jó nektek, ha a hálóban van a számítógép? ha rácsot tesztek az ajtóra Zsuzsa ugyanúgy oda akar majd menni az apjához. legalábbis nálunk így lenne, ráadásul a számítógéptől totál extázisba jön az Eszti, nem lehet tőle egy sort sem olvasni. vagy a habtapis szobába tenni a számítógépet, és a nappali a játszóhely. persze biztos számba vettél minden lehetőséget..
férfiakkal nehezebb, ember is hajlamos akkor látni a problémát, amikor már van, nem szeret előre nyammogni rajta. az az egyik kedvenc mondása, amitől a falnak megyek, hogy majd, ha odaérünk a folyóhoz....
és nagyon örülök, hogy végre nektek is olyan dokitok van, akiben megbíztok és normális!
még azt akartam kérdezni, hogy direkt van Szilvivi írva a szalagra? :)

alvás: Eszti mág az augusztusi nyaralásunk óta csak egyet alszik, és nekem ez így jó is, akkor alszik 2x, ha autózunk. most gondolom a betegség borította fel a jó kis napirendünket. az a baj, hogy nem akar aludni dél-1 óra körül, csak 2 körül, igyekszem jobban fárasztani

ez az ingatlanadó engem is dühít, amikor már egy csomót fizettünk ezért a házért, és ez marha sok, amit akarnak. barátnőmék kinnt ausztriában még a mi pénztárcánkhoz képest is keveset fizetnek évente.
én mindig azon csodálkozom, hogy hogyan tudnak mindig egyre több adót bevezetni, kitalálni, befizettetni. én ki se tudnék találni ilyeneket. látom Zsóf, téged szívesen foglalkoztatnának :lol:

KépKép
KépKép
and
 
 


Hmm... Zsuzsát fél nyolckor raktam le aludni, nem is ivott tápszert, mert David azt mondta, jó sokat vacsorázott, és még nem ébredt fel egyszer sem! Ez tudom nektek biztos furcsa, de tegnap ilyenkorra már két ébredésén túl voltunk...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


And: :D

Igen, direkt van Szilvivi, mivel Szilvia Vivien lesz másodszülöttünk, és ezt a becenevet kapta már előre. :)

Daviddel "csak" annyi a baj, hogy totál hangulatember, el kell kapni, mikor van kedve valamihez, mert ha épp nincs, akkor megmakacsolja magát, és semmilyen észérvre sem hallgat...

Bár pont most beszélgettünk a bölcsiről, és azzal kezdte, hogy neki is vannak kételyei, de aztán nem volt hajlandó elmondani, hogy ezek mik, hanem énbelőlem húzkodta ki, hogy szerintem hogy legyen. Ami nem baj, csak majd megkapom később, hogy én sose hallgatom meg az ő véleményét és amúgy is mindig az van, amit én akarok... :roll:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Rokica,
legyen ilyen jó az este-éjjel hátra lévő része is! :)
és a doki mire mondta azt, hogy menjen Zsuzsa nyugodtan bölcsibe: egészségi szempontból vagy a kistesóval kapcsolatosan is ezt gondolja?
nekem sem lenne szívem bölcsiztetni ezek után és ilyen körülmények között, pláne, hogy Zsuzsa mennyire ellenálló volt, bár most még az is lehet, hogy ez is könnyen menne szegénynek.

KépKép
KépKép
and
 
 


And:

Elszóltam, mert ahogy bementem ránézni, azonnal felébredt. Adtam neki vizet, megsimogattam (lázmérés gyanánt és tök normális volt a homloka, hurrá!), kimentem. Egy pár percig gyanúsan csendben volt, aztán elkezdett reklamálni, aztán már köhögni is és megijedtem hogy bukik, akkor visszamentem, de csak a tápszerét kérte, azt megitta és fordult is vissza aludni.

Mostanában közel fél liter tápszert bevág éjjel. Plussz vizet. De tegye, csak hízza vissza amit elvesztett...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Róki! Szerintem se vidd most bölcsibe Zsuzsát, erősödjön csak meg szegény!
Dehogy van útban a snugli! Nagyon jó szolgálatot tesz nálunk! :D Köszönjük szépen!

Kép

Kép

Kép
bodza
 
 


Jucc, Ayse!
én is megköszönöm, hogy szóltatok, én sem olvasom már azt a topikot, de korábban 1-1 alkalommal átnéztem, hogy megszületett-e már Tünde babája, és a gyerekek képeit is szívesen megnéztem. nem is érttem, amikor Ayse bátorságról írt, ebből nem hiszem, hogy lehet nézeteltérés. az, hogy ott kit érdekelnek a mi gyerekeink, az meg annyira nem érdekel. mármint nem sértődök meg rajta, ha senkit :)

Zsuzsa, olyan jó hallani, hogy mennyire szeretnek benneteket és milyen rendesek ott az emberek! emlékszem, hogy azért tartottál tőle, hogy messze van és nem ismersz senkit, és milyen jól alakulnak a dolgok!

KépKép
KépKép
and
 
 


Sziasztok! :) :) :)

Mostanáig tartott visszaolvasnom a mai napot és ma nem jegyzeteltem. :) :?
Köszönöm szépen mindenkinek, hogy olyan szépeket írtatok rólam, meg a fiúkkal való viszonyomról. :) Legalább az önbizalmamnak jót tett. :)
Komolyan mondom, ma sokkal jobban toleráltam Benit, lehet, hogy jó volt a tegnapi lelkizős este. Pedig nem volt sokkal jobb, csak egy kicsit. :)
Az öcsémmel megint nagyon jó volt. :) Majd holnap teszek fel egy pár képet, csak még pirosszemteleníteni kell.

Zsóf,
BOLDOG SZÜLINAPOT GERGŐNEK! :)
Hihetetlen, hogy már 3 éves. Olyan kicsi volt még, mikor Kriszta taliján először láttam. :)

Kuha,
Szerintem még nem láttad Benit, csak nagyon sok fényképet róla. :wink:

Rokica,
Jó olvasni, hogy Zsuzsa javulgat otthon. Hajrá, hogy jól is aludjon és ne keljen óránként.
Szerintem, is a legjobb megoldás lenne Zsuzsa szobáját átadni David dolgozószobájának és a nappalit átalakítani gyerekszobának. Remélem, sikerül Davidet meggyőznöd még időben. :)

And,
Kedves tőled, hogy megvárod a kis betegek, köztük Beni, felgyógyulását egy következő talihoz. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Rokica, nappal is adsz neki tápszert?
na most én is kedvet kaptam az éjszakai körúthoz :)

KépKép
KépKép
and
 
 


Sziasztok!

Hú, jó sokat írtatok, nem győztem visszaolvasni :D

Ma itt volt egész nap anyu és nagyim, tök jó volt. Csináltak bablevest meg palacsintát, nyami-nyami :P
Nolcsival voltunk a cirkuszban, tetszett neki nagyon, csak keveselte az állatokat. Villamossal meg földalattival mentünk, nagyon szeret bkv-zni. Hazafelé leszálltunk az Operánál, megnéztük belül is, kisétáltunk a körútra és 6-os vilivel jöttünk haza.
Itthon Leonka 4 órát aludt......szinte átaludta a távollétünket :lol:
Gabi holnap már szabin van, olyan jó.

Róki!
A helyedben semmiképpen nem vinném most vissza a bölcsibe Zsuzsát, a szülés előtt, után meg főleg nem. Szegénynek épp elég lesz feldolgozni, hogy megszűnik az egykesége, anya-apa már nem csak az öve, nem terhelném a bölcsivel is, amit köztudottan nem is szeret :(
Jó, hogy kicsit kimozdultál, még ha nem is pihenés céljából, de legalább kiszakadtál egy kicsit a betegségből.

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


And:

Egészségügyi meg talán lélektani szempontból, mert először úgy tettem fel a kérdést, mehet-e Zsuzsa közösségbe, és mondta hogy persze, az nem jó neki ha be van zárva, a közösség mindenképpen kell. Akkor pontosítottam, hogy a közösség alatt én a bölcsit értem, és azt mondta, akár bölcsibe is, persze majd ha teljesen felépült. De azt hiszem ebben most a szívemre hallgatok, és inkább itthon tartom őt minimum pár hónapig... (bár lehet ahogy felépül Zsuzsa, a hajamat tépem majd bezárva vele a lakásba...) Egy hónap van még a szülésig és utána meg már azért nem akarom akkor beszoktatni, mert akkor a kicsit is kiteszem a sok betegségnek, arról nem is beszélve hogy Zsuzsa hogy élné meg, hogy pont akkor megy bölcsibe mikor megérkezett a kistesó. Bosszantó, hogy az egész tortúra a bölcsivel ezek szerint hiábavaló volt, hiszen ezért akartuk őt már múlt ősszel bölcsibe adni, ami eltolódott októberig, akkor elnyúlt a beszoktatás is, nem ment könnyen, és végül úgy lebetegedett, hogy az egésznek nem volt értelme.

:? :? :? :? :? :?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Bodza!

Vodice-tól 20 km-re lennénk, Drage a városka neve. Állítólag nagyon szép, de a legjobb, hogy az apartman közvetlen a tengerparton van. :D
És a part nagyon apró kavicsos, szinte durvább homokos, ahol a gyerekek is tudnak játszani.

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


And:

Nappal nem kap tápszert, nappal eszik rendes kaját, és egész jó mennyiségben. A válogatással még küzdünk, de ma reggel pl jó félórát volt hajlandó ülni az etetőszékében és tömte magába a pirítóst meg a banánt meg a mandarint. Aztán ebédre paradicsomszószos, zöldséges cérnametéltet evett, David szerint egész jó mennyiségben, vacsorára pedig párolt borsót, banánt meg sajttól megszabadított pizzát.

Anyukám hozott fasírtgolyókat, borsófőzeléket meg levest, holnap megpróbálom hátha eszik-e belőlük. Jó lenne egy kis fehérje, bár most hogy ennyi tápszert iszik, az fedezi a fehérjeszükségletét.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


éjszakai túrán voltunk apával :D véletlenül menetiránynak megfelelően alszik :D

Rokica,
tényleg jól eszik hála az égnek Zsuzsa!
ez a bölcsi mizéria tényleg olyan bosszantó, de ez van, sajnos ezt nem lehet előre kiszámítani, mindig a legjobbat akarjuk nekik, és tessék :?

Barbi! cirkusz :) :) :) és te is élvezted? én már várom az ilyen közös programokat, remélem még pár év múlva is így leszek velük.
palacsinta, nyammmmmm.
Leon 4 órás alvása :shock: :shock: :shock: és ezek után még van kedve este is lefeküdni aludni????! nem mormoták voltak az őseid? :lol: :lol:

KépKép
KépKép
and
 
 


Róki!

Remélem nem haragszol meg, ha leírom ezt, de nagyon kikívánkozik... :?
Lehet, hogy Zsuzsa annyira nem akart bölcsibe járni, hogy a szervezete ezért produkálta ezt a sok betegséget, nem?
Én hiszek benne, hogy a betegségek lehetnek lelki eredetűek is és hát Zsuzsának olyan nehezen ment a beszoktatás, lehet túl korán próbáltátok őt beszoktatni, nem volt rá megérve, hogy elszakadjon tőled, esetleg érezte is már Szilvit a pocakodban, a változást.
A szervezete így jelezte, hogy nem stimmel valami. Talán..
Pontosabban ez is egy lehetőség és a helyedben nem bánkódnék az elvesztegetett próbálkozáson. Ennek így kellett lennie, ne búslakodj miatta.
Nehezen tudom megfogalmazni, amt le akarok írni, de azért remélem érted és nem veszed bántásnak, mert egyátalán nincs szándékomban :oops:
Sajnálom nagyon,ami veletek történt :(

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


And!
Igen, én is élveztem, csak maga a cirkusz lehangoló kicsit, ugyanúgy néz ki, mint amikor én gyerek voltam. :(
Nem költöttek rá semmit, olyan szocialista kis lepukkant az egész :(
Kár nagyon, mert egyébként szerintem egy jó program a gyerekkel, élvezik nagyon, most sok tornász volt, nagyon ügyesek voltak, még én is jól szórakoztam.

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Barbi! Csak azért kérdeztem, mert azt hittem, ti is teljesen lementek délre, arrafelé, ahol mi voltunk (Dubrovnik, Peljesac), de ti ha jól sejtem, valamerre Sibenik környékére mentek. Az tényleg szuper, ha nagyon aprókavicsos lesz a part.

Kép

Kép

Kép
bodza
 
 


Szóba került a szobatisztaság és az elindulás is.

Daninak vasárnapra esett a szülinapja. Azon a héten hétfőn kezdett egyre több lépést megtenni és vasárnapra teljesen jól ment. Mi onnan számítjuk. Még megjegyezni is könnyű. :)

A szobatisztaság kérdése messze nem ennyire egyszerű és az egyetlen dolog, ami valóban meghatározza, hogy mikor érik meg rá a gyerkőc. Ezek a pelusok tényleg nem siettetik a dolgot. A mai gyerekek már nem tocsognak a pisiben, mint korábban. Nem kellemetlen érzés nekik pelusban lenni, ráadásul még nem is tudják, hogy milyen anélkül. Hiszen amióta élnek pelus van rajtuk. A legjobb nyáron próbálni, amikor meztelenül szaladgálhatnak, vagy ha baleset történik is elég egy kisgatyát/kisbugyit és egy rövidnadrágot cserélni.
Én még messze nem gondolok rá, hogy Danival elkezdjük. Még bilink sincs, Beniét kidobtuk. Majd nyáron visszatérünk rá. :wink:

Jucc,
Ti most hogy álltok ovi ügyben Balázsnak? Ő nem próbálná ki? Félnapra esetleg?
Beni sem csípi, ha beszélgetek az utcán. Köszönni meg azoknak szeret (azért írom így, mert mostanában kiprésel azért egy köszönést) aki szimpatikus neki.
Beni az oviban egy angyal, soha nincs rá panasz. Szeretik a gyerekek is és az óvó nénik is. A rosszaság csak nekem szól. :)

Megann,
Ahogy leírtad a bölcsit, nem is olyan vészes. Az oviban 25-28-an vannak egy szobában, szintén ott esznek és alszanak is (mint a heringek). Az alvás miatt ne izgasd magad. Simán fog Léna aludni a többiekkel. Az a természetes, hogy mindenki lefekszik aludni. Beni még a mai napig alszik az oviban délután, itthon meg már másfél éve nem.

Barbi,
De jó lehetett a mai napotok. Gondolom a bkv-zás is nagy élmény Nolcsinak, meg ő sem bánja, hogy néha kettesben vagytok.
Osztom And kérdését mormota ügyben? :)

Rokica,
Én is amellett voksolnék, hogy ne menjen Zsuzsa most egy jó ideig bölcsibe! Közben olvasom, hogy már te is ezen az állásponton vagy! De jó! :) Igaz, így kár volt ez a tortúra, de most majd jó lesz a kis lelkének, hogy otthon lehet veled, később meg veletek. :)

And,
Nálunk a menetirány éjszaka is változik. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Bodza!
Dubrovnikban voltunk már 2x is, de a part ott nem igazán gyereknek való, legalábbis ahol mi voltunk, ott nem.
Van egy nagyon tuti szállásunk, csak az kettesben jó, nem a fiúkkal.
Tényleg, lehet el kellene mennünk kettesben egy pár napra???? :lol:

Benianyu!
Igen, jó volt kettesben lenni egy kicsit, Nolcsinak is hiányzik, habár ezt nem mondja. Ő szerintem nem is emlékszik, milyen volt, amikor csak kettesben voltunk...
Nem tudom ezt a mormotát, de öcsém is nagy alvó meg én is :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


A 4 óra alvás tényleg nagyon durva!!! :shock:

Hát, én már gyerekkoromban se szerettem túlzottan a cirkuszt, olyan átmeneti érzésem volt vele kapcsolatban. Emlékszem egy kislányra, aki két vagy három hétig járt az osztályunkba általánosban, amíg a városban volt a vándorcirkuszuk. Ő valami akrobata vagy tornász szülők gyereke volt, és mindig oda vitték suliba a szülei, ahol épp a cirkusz állomásozott. Gondolhatjátok mennyit tanult ez a gyerek, na meg közösségi szempontból is iszonyú hátrányban volt. Na, nekem ekkor ment el a kedvem a cirkusztól. Meg egyébként az idomított állatoktól is kivagyok, tiszta állatkínzás.

Kép

Kép

Kép
bodza
 
 


Ja, Barbi, akartam már neked (meg mindenkinek persze) mondani, hogy február 8-án délelőtt lesz Gryllus koncert ott felétek a Fehérvári úti Művelődési Házban. Nektek szerintem elég közel is van, és sztem elég jó program.

Kép

Kép

Kép
bodza
 
 


anyuék voltak most bükfürdőn, és nagyon jókat meséltek a szállodáról. és voltak parndorban, hoztak Esztinek egy halom cuccot, direkt nagyobb számot mondtam neki, úgyhogyvan, ami jövőre lesz jó neki :) de írtó csini cuccok! kapott Eszti egy fürdőköpenyt is, úgyhogy gondoltam, mi is elmehetnénk 2-3 napra ejtőzni egyet hármasban, és akkor Eszti viríthat a fürdőköpenyében :lol:
oda is megyek apához megbeszélni a témát :wink:
úgyhogy ma kivételesen nem én leszek az uccsó, sziasztok, jóéjt :D

KépKép
KépKép
and
 
 


hű ez a gryllus kocert minket is érdekel, majd még szóljatok miatta! ha minden jól megy előző este jövünk haza murauból, úgyhogy ettől függ.
na pá :)
ja Bodza, jegyeztem, amit az anyukádról írtál, és remélem sikerül bensőségesebb és őszintébb anya-gyerek kapcsolatot kialakítanunk! :wink:

KépKép
KépKép
and
 
 


And!
Csak hogy tényleg ne Te legyél az utolsó :wink:

Szerintem a következőféleképpen találnak ki új adókat:
- A franc, nem tudunk elég autópályadíjat szedni, mert alig van belőlük az országban!!!
- Mit tegyünk, mit tegyünk????
- Megvan!!!! Szedjünk díjat az autóutakra is!!!
(ugye tudjátok, hogy azok is fizetősek lesznek, pl. a négyes, meg a hatos meg az összes többi! :evil: :evil: )

- A fene, megszűnt az iparűzési adó!
- Akkor miből éljenek az önkormányzatok?
- Hát fizessenek azok, akik ott vannak, az ingatlantulajdonosok!
(na ezért félek attól, hogy az önkormi állapítja meg az ingatlanok értékét).

Hát így valahogy....

Már várom, hogy a családi, baráti segítségért (mint mondjuk a gazirtás Majoláéknél, mikor szednek SZJA-t)!

ayse
 
 


Ismét köszönjük a köszöntéseket!

Rókica!

Éppen borsófőzeléket csináltam én is fasírttal. Csak úgy falták a fiúk. Az utóbbi időben elég rosszul esznek, főleg Gergő válogat nagyon, így nagyon örültem.

Szerintem is meg lehet oldani ezt a lakásátrendezés dolgot, biztos David is belátja majd, hogy jobb lesz most Zsuzsának otthon.

Nem reagáltam a tejkérdésre, de azért, mert láttam, hogy sokan ajánlottak, és nekem nincs tartalék készletem. Ha szükség van rá, elkezdek fejni. Amiket lefagyasztottam, mind megromlottak, így kárba ment az egész.

Bodza!

Én se vagyok oda a cirkuszért, gyerekkoromban se érdekelt túlzottan, bár nem is voltam sokszor. De azért biztos valakinek tetszik.

Barbi!

Nem vagytok ti rokonok Szabolccsal? :wink: :wink: :wink: :D (Mormota)
Mi a múlt szombaton bábszínházban voltunk Gergővel kettesben, azaz az unokatesóm is ott volt a kislányával. Nagyon élvezték, már februárra is vettünk jegyet. Gergő örült, hogy kettesben mentünk, szerintem is kell ilyen.

Zsuzsa!

Úgy örülök, hogy ilyen jól érzitek magatokat Monoron. Nem semmi élmény lehet a sok kedves, jószándékú ember. Jó, hogy még léteznek ilyenek. :D :D :lol:

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Zsóf!
Nolcsi is volt már bábszínházban anyával és vasárnap is mennek :D
Gergővel mit láttatok?

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


nincs is hó! :( :( :(
pedig úgy rákészültem!

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Nyúlné,
Beni is így ébredt, mint te! :) Csalódott volt, azt mondta, hogy akkor miért ígérték meg? :? :) :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Jó reggelt!

Akartam tegnap még irni, de lefagyott a gép és bedühödtem :evil:

Szal...

Majola!
Azt hiszem Te kérdezted, hogy hogy lehetnek ilyen jók a gyerekeink(talán még Mea Livijét emelted ki).
Nos a választ Te is tudod, hisz mondtad már, hogy Julcsi pont úgy viselkedik mint Te kicsinek..
Nincs ebben ördöngősség, én hiszem hogy a viselkedés alapjai is genetikailag kódoltak mint a haj vagy a szemszin...
Pláne ebben a korban, amikor még javarészt ösztönösek és még nem torzitotta az egyéniségüket a nevelés...
Szóval lehet hogy Léna mosolygósabb, Julcsi viszont überokos...és itt még sorolhatnám hogy melyik gyerek miben remekel..
(És mellesleg mindent lehetett volna mondani Léna tegnapi viselkedésére csak azt nem hogy jó :twisted: :twisted: )

Benianyu!

Bilireszoktatás:

Akkor lehet hogy ebben is álomvilágban éltem/élek..
Valahogy bele sem godnoltam hogy nem fog sikerülni elsőre a bilireszoktatás :? :?

Jelenleg Léna árnyékként követ a klotyóra is... :? , és amikor én ráülök a nagy bilire, Léna ráül az övére :) és amikor mondom neki hogy oda kell pisilni meg kakilni, akkor úgy nyom mintha kakilna :) :) :)
Persze lehet hogy csak játéknak fogja föl az egészet :shock: :lol:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Akarok kérdezni valamit tőletek..

Léna a délutáni alvásokból mindig sirva ébred.... :?
Szerintetek miért van ez?????
Egy kicsit bánt hogy vajon miért...

Reggel viszont álalában nincs sirás...csak csöndben nézelődik kifelé a kiságyból vagy karattyol..

Nálunk kezd kisütni a nap :) viszont baromi hideg van :( , pedig muszáj lesz Lénával indulnom megint...mert úgy látom a mai nap sem lesz könnyebb mint a tegnapi :?
De még olyan hideg van...nincs kedvem kimoccanni.. :twisted:


M.

Kép

Kép
megann
 
 


Itt sem maradt meg a hó! Nem elég hideg a talaj.

Megann!
Babakorukban minden alvásból sírva ébredtek, lehet, hogy ez még berögződött. Az is lehet, hogy rosszat álmodik.
Lili ma olyan rosszat álmodott, hogy zokogott, pedig akkor már mellettem feküdt, mert az éjszaka közepém átjött hozzánk.

Van egy hármasikres barátnőm. Neki a három gyerek állt a vécé körül és amikor itt volt az ideje, adagolták a papírt a maminak :shock: :shock: :shock: .

A bili a következő darázsfészek témánk :wink:

ayse
 
 


Ayse
nekem is adagolja nyuszi! :oops: de mintha túladagolná,mit gondolhat rólam :?: :!: :shock: :? :lol: :lol: :lol:

megann
nyuszinak is volt egy ilyen időszaka én is kétségbe estem,mert ugye azt mondják,hogy a boldog gyerek vigyorogva ,a nem annyira boldog meg sírva ébred :shock: ,de biztos más is közrejátszhat és egyszercsak abba maradt,így már nem aggódom!azért néha most is kell sírva,de betudom rossz álomnak,élménynek,éhségnek,csipás hisztinek :twisted: !


And
küldtem mélt,mert szarakodik a pü.! :wink:

Benianyu
teljesen egyetértek Benivel! :evil:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Megann!
Egy gondolatot a figyelmedbe ajánlanék bilizés témában. Ismerettségi körömben többen is erre a következtetésre jutottunk:
Az a gyerek, aki saját fejlődési üteme, érdeklődése alapján szokott rá a bilire, tehát későn, olyan három éves kora körül, az kisebb zökkenőkkel abszolválta a feladatot. Értem ezalatt, hogy Lili összesen egyszer pisilt be, akkor is egy boltban megesett óriási hiszti eredményeképp. Akik korábban szoktak/szoktattak rá a bilire, ott bizony elég sokáig kétesélyes volt a dolog. Magyarán óriási ruhahalmokkal felszerelkezve kell menni mindenhova, mert bizony balesetek bőven adódnak (és akkor még jó, ha csak a kicsi csurran be, barinőm kislánya a nagydolgot is örömmel végezte a bugyiba). Az otthoni ezerszeres átöltözés természetesen garantált.

ayse
 
 


Nyúlné!
:lol:

ayse
 
 


Megann :oops:

tegnap főztem husilevest csirkenyakból és nyuszi falta!saját maga kanalazta be az egész adagot,sőt a tésztából mindig újratöltöttem a tényérját!aztán apjával meg megzabálták a nyakról a hisikat!és észrevettük,hogy nyuszi megerősösött,olyan kis erős nyaka,teste lett!úgy örülök,már ideje volt,mert a sok taknyi miatt ő is nagyon levékonyodott!így a kopasz fejével igazi kis buldózer alkat lett(nyilván magához képest :mrgreen: ,Jucc!)

most betettem az ágyába,de nem alszik,csak sziesztázik,mert iszonyat nyűgös volt és folyamatosan levágta magát a földre sírva!lassan ki is veszem,mert álmosnak úgy látszik nem álmos,de legalább megnyugodott egy picit.....remélem! :roll:

tegnap esti női csivit bulink nagyon jól sikerült és a vendéglátónk legnagyobb örömére nem csak gyermekeinkről beszéltünk,sőt! :wink:
2körül keveredtem az ágyba,így a mai 7órás tornát kihagytam,majd megyek du.! :oops:
na nyuszi elkezdett kukorékolni,megyek!

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Juci és nem Jucc :oops:
ez nekem ma nem fog menni,előre is bocsi! :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?