Új privát üzeneted érkezett!

And,jó téma,de ha én egyszer belekezdek.....
az a baj,hogy én mai napig szenvedem a szüleimet!szeretem őket,meg már nem haragszom rájuk a sok sérelmem miatt és jobb is a kapcsolatunk,mint valaha!de általuk(főleg általuk)lettem olyan önbizalomhiányos,beszari,görcsös.....ami sajnos a kapcsolataimat is megsínyli,mert képtelen vagyok beszélgetni az érzéseimről,illetve görcsös tabu témákról!nem egyszerű!
de hoyg hol romlott meg a kapcsolatunk????ott,hogy az ő mamija sem tudta a kis lelkét ápolni,amikor gyerek volt,aztán itt Magyar országon,ahol egy árva rokona sem volt,csak egy szintén sivár gyermekkorú férj(apai nagyim,aki nem kiváncsi rám),nem is változtatott ezen senki,csak rontott max. :?
és erős,lelkizős embernek születni is kell ,amellett,hogy mit hozunk otthonról,és van,hogy csak kevés ,de van,hogy semmi sem klappol! :?
szóval,lehet ezen rágódni,sőt nem árt tisztában lenni,hogy érdemes e szüleinkre haragudni,én arra jutottam,hogy bár eszúrtak egy-két dolgot,nem tehetnek róla!
attól rettegek,hogy mi lesz így velem és Kisnyuszival....na nem most,majd később,amikor általában ezek a szülő-gyerek kapcsolatok el szoktak romlani!
:shock: :? de talán így,hogy eszemben van,hogy mitől rettegek,talán így leszek elég figyelmes nyuszihoz!
figyelmes?nem is ez a jó szó!
inkább remélem addig valahogy segítek magamon és kinyitom a szivem és a lelkem,ha nem is az egész világ felé,de legalább a szeretteim felé megnyílok és így befogadni is könnyebb lesz! :oops:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


And!
Milyen lenne az igazi anya-gyerek viszony, így felnőtt fejjel?

ayse
 
 


And,
Nekem sima parlagfű és társai allergiám van, ami nyár végén és ősz elején tombol. :( Beni augusztus végi, Dani októberi, mindkét terhesség végét végigtüsszögtem. Meg a szoptatást is.
De én is hallottam már olyanról, amit Barbi írt, hogy a terhesség egyik tünete az állandó orrdugulás. Én is orrcseppeztem. A szoptatásnál az 1-6 év közötti gyerekeknek való orrcseppet használtam, gondolván, hogy azzal nem okozom bajt.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 

 
 

Nyúlné! nem tudom elképzelni, hogy pont nálatok gond legyen! sztem is olyan talpraesett belevaló mami vagy, amilyen egy fiús anyukának lennie kell! nem könnyű egy ilyen előzménnyel, de legalább látod a bibit! és NagyNyúl tud segíteni?
nekem ember azért jó kontroll, bár nagyon rosszul tud esni, amikor rámpirít, és észreveszem, hogy igaza van :( sőt, néha azt is észre veszem, hogy úgy reagálok, mint anyu vagy apu, és akkor nem is értem mi van velem...szóval én is remélem, hogy észnél tudok majd lenni, legalább a legtöbb esetben, mert mindig nem fog menni :(

KépKép
KépKép
and
 
 


And
na ebbe már nem megyek bele,nagyon aktuális nálam ez a dolog,nem is írnék most itt össze-vissza róla!lényeg,hogy segít, segítne ,de nincs könnyű dolga! :? ahogy írtad,az tényleg nagy dolog,hogy legalább érzékelem a problémákat! :roll:
de valahogy,ha nem haragszol,haragszotok erről itt nem írnék!

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Nyúlné,
Én is hasonlóan vagyok, mint te. Sok önbizalmat nem szereztem otthonról, próbáltam megfelelni állandóan, én is görcsös vagyok, nem tudok beszélgetni tabu témákról, rágódom sokszor, meg nyelek, ami nem túl jó. Amikor elkerültem otthonról 19 évesen kezdtem kicsit másként látni a világot.
Most jó a kapcsolatom a szüleimmel, főleg Anyuval, de ennek nagyon nagy része az unokákról szól, őszintén szólva. Anyu elég erőszakos, próbál meggyőzni dolgokról, de már elég jól állom a sarat.
Én lelkileg közelebbi kapcsolatot szeretnék kialakítani a fiúkkal.
Emiatt is töröltem a mesemegvonás-büntetést Beninél, inkább összebújunk egy kicsit esténként. Bár elmondom neki, hogy remélem, holnap jobb fiú lesz és ez megelőlegezett mese. Hátha ér valamit. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Benianyu
én szerintem anyum is megpróbálta! :roll: csak nem jött össze neki!

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Ayse, megpróbálom megfogalmazni. persze abból indulok ki, hogy milyen a miénk, és mi lehetne jobb.
sztem fontos a biztos háttér, hogy tudd, hogy bármikor mehetsz, és feltétel nélkül szeretnek. emellett megpróbálnak azért objektívak és őszinték maradni. önálló életre nevelnek és hagynak is úgy élni.
a szleim és én köztem az utóbbi pár évben volt nagy eltávolodás, lehet, hzogy ember miatt is. illetve biztos :oops: én úgy érzem ez előnyömre vált, mert a mai viszonyokhoz jobban tudok alkalmazkodni, de tény, hogy biztos felvettem rossz tulajdonságokat is, pl türelmetlenebb vagyok (ember eszméletlen türelmetlen). anyunak nem tudok mindent elmondani, mert már nem tudunk vitatkozni, folyamatosan félreétjük egymást, mindketten úgy érezzük, hogy a másik nem ért meg. lehet, hogy ez lett a burokban nevelés eredménye, nem tudom. olyan nehéz, mert nekem fantasztikusan jó gyerekkorom volt, én is ennyit szeretnék adni az Esztinek, de lehet, hogy önállóságból többet kellett volna, hogy kapjak.
na felsírt.....

KépKép
KépKép
and
 
 


Nyúlné, persze, bocs, hogy túl indiszkrét voltam :oops:

megint sír :( jajj, de nehéz éjszakánk lesz, már látom...

KépKép
KépKép
and
 
 


Nyúlné,
Csak egy mondat és ne is feszegessük tovább a témát.
A lényeg, hogy mi talán tudatosabbak leszünk! Ugye? :oops:

Ennyit a mai korai lefekvésemről... De most mentem aludni. Holnap megint együtt leszünk a tesómmal! Éljen éljen éljen!!! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


aludjatok jól, én is mindjárt megyek, mert tegnap is nagyon későn feküdtem le.
én is szeretnék persze más lenni, de tudatosabb biztos nem leszek, mert az anyu egy nagyon kemény, nagyon céltudatos stb nő. ezért is nehéz neki ellentmondani, úgy vagyok vele, mint te Benianyu, főleg unokáról beszélgetünk, és azóta sokkal jobb a viszony. szerencsére eltökélte, hogy nem fog semmibe sem beleszólni, de azért elmondja a véleményét, és néha ez elég más, mint az enyém, és inkább nem is vitázunk rajta. apu nálunk meg tiszta papucs, de mindenki imádja persze :D, ő meg azt szokta csinálni, hogy kb havi gyakorisággal vesz elő egy témát, amivel "szekál", azaz, ahányszor találkozunk próbálja kifejteni a véleményét, és meggyőzni. nem erőszakosan, csak kitartóan, de már megtanultam magamban számolni, és mindig végighallhagtom, mert annyira jószándékkal mondja :)

az is bennem van egyébként, hogy az anyu annyira tudatosan nevelt engem, hogy én ennél már csak rosszabb lehetek, mert nem vagyok elég következetes. én biztos mást fogok majd elrontani.
de talán az ba legfontosabb, hogy a mi kapcsolatunk őszinte és nyitott legyen, ne legyenek tabutémák és ne kelljen félnie, hogy ha valamit el akar mondani.

KépKép
KépKép
and
 
 


Fú de nehéz ez a szülő-gyerek téma!

Amikor felnőttünk, nem volt divat az önbizalom. Nagyon nem!!!! Engem sem dícsérgettek sokat, nehogy elbízzam magam :? . Én mentegetem a szüleimet, akkor ez volt a korszellem.
Az érzelmekről is elég nehéz beszélgetni (apukám matematikus).
És elég maximalisták is a szüleim, úgyhogy hozzájárulok a szegény kisgyermekek panaszaihoz.

Részemről azt a tanulságot vontam le, hogy el kell tudni fogadni a gyereket, minden tettében és döntésében. Amennyire lehet támogatni. Ha kell kihúzni a bajból. Ahogy And írta, ott lenni, ha kell.

Egyébként a felnőttéválás szerintem sokkal bonyolultabb és kínlódásosabb korszak, mint a kamaszkor, csak nem annyira látványos. És ebbe a szülőkről való leválás bőven benne van. Nagyon nehéz, amikor rájövünk, hogy a szüleink is gyarló emberek. És az is nehéz lesz majd, amikor a mi gyerekeink szemében kihúny aza csillogás, amivel addig néztek ránk.... :?

Ennyit tennék hozzá a ma esti Lelkizős Café-hoz! :)
Több "okosságot" nem is írok mára!

Legyen holnap szebb napunk!!!! :P

ayse
 
 


Juci, a kiságyas büntiről akartam írni.
sztem az nem olyan jó, hogy a kiságyba teszed büntetésből, mert akkor rossz érzése lesz tőle, holott azt szeretnéd, hogy ott aludjon, nem? inkább keress valami olyan helyet, ahol nem tehet magában kárt, de ne az ő szobája legyen. de ezt én is csak olvastam :) meg van nemtudommelyik adón a vásott kölykök című műsor (ember teljesen rákapott, aminek nagyon örültem), ott mindig problémás gyerekek próbálnak a helyes útra irányítani.
most nem azt akartam az egészből kihozni, hogy Marci problémás gyerek, mert akkor minden gyerek az :)
de pl ott néztük az altatást is, volt hisztis gyerek, nem evős gyerek stb.
a lényeg mindig ugyanaz. a rossz szokás helyett az új, jó szokást megtanulni. a szülőnek nagyon következetesnek kell lenni, és pár nap alatt működik.
ha valami rosszat csinál azzal szembesíteni kell, hogy most ezt csináltad, és ez nem teszett, mert.. viszont, ha jól csinál valamit, akkor nagyon meg kell dícsérni, tehát a pozitív visszacsatolással kell állítólag nevelni :D
na majd a kétgyerekes tapasztalt anyukák jól megmondják :)
bocs, hogy belekotty, hátha hasznát veszed :)

innen jut eszembe..(kibeszélősó :) )
a suttogós könyvben a szobtisztaságra szoktatásról a következőt olvastam:
9-15 hónapos kor között már érdemes elkezdeni, ha nem akkor, akkor viszont utána! persze írja, hogy manapság a jó kis kényelmes pelenkák világában más a szokás, de erről negatívan ír. és nagyon elgondolkodtató, mert egyébként sztem jókat ír a könyv más témában.
újabb vitatéma :)

KépKép
KépKép
and
 
 


Sziasztok!

Végre jó a gépünk!!!!!

Gratula az új babáknak, Annának és Esztinek!

Rókica!

De jó, hogy végre otthon vagytok! Gergő is nagyon aggódott Zsuzsáért. :wink: :D

Bölcsi:

Eddig vacilláltam, hogy esetleg szeptembertől beadnám Bubust bölcsibe, a társaság miatt, de asszem meggyőztetek(Ayse, Jucc), hogy ne tegyem. :D A játszóház jó ötlet, csak drága, és ha nem dolgozom, nem hiszem, hogy megengedhetjük magunknak. Gergő ovis lesz, úgyhogy Bulcsúnak azért kell majd társaság, de remélem, sikerül majd ismerősökkel összejönni.

Lesz mostanában tali? Jártok még a Művészetek Palotájába?

Hiányoztatok ám, bár én nem vagyok az a sokat író, úgyhogy ez biztos nem látszik. :wink:

Rólunk:

Bubus két hete kapta a 15 hós oltást, így egy hete folyik az orra, kicsit köhög, mára kiütései is lettek. :cry: Sokat totyog, úgy is hívjuk, hogy Tityi-Totyi.
:) Kedvenc kifejezései: Tutá, Putá. :D Motorozni kezd megtanulni. Szeret hintalovagolni, meg a játszótéren a rugós motort.
Gergő holnap lesz 3 éves, dackorszakát éli, nagyon válogat. Irtó jó szövege van, nagyon kis okos. :D

Körkérdés:
Ti mikortól számítjátok elindulásnak, mikor egy lépést megtett egyedül, vagy amikor már sokat? Tudom, van, akinek ez egybeesik, de nálunk nagyon nem, fokozatosan lépett egyre többet, így nehéz megmondani.

Üdv. mindenkinek.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Ayse, én világosan emlékszem arra a napra, amikor egyik reggel úgy ébredtem fel, hogy szeretm a húgomat (mert mi nagyon rossz tesók voltunk egyébként), és az anyukám nem isten! most nem vicc, komyolan. és 17 voltam :oops: kicsit későn értem...

és még az is más, hogy én még abban nevelkedtem, hogy tanulj szorgalmasan, a jó elnyeri jutalmát. és ez már egyetemen sem volt így....

én még csengtem le, de ti csak álmodjatok szépeket :)

KépKép
KépKép
and
 
 


Szobatisztaság:
Érdekes, mindenhol azt olvasom, hogy a gyerekek idegileg 2-3 éves kor körül érnek meg rá. Ez a 9-15 hónap...

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


szia Zsóf!
sztem megvárjuk, míg Zsuzsa meg Andris és Lili és Beni meggyógyul, és akkor majd az ő tiszteletükre lesz tali :D

KépKép
KépKép
and
 
 


Szülő-gyerek kapcsolatban én is szeretném úgy nevelni a fiúkat, hogy nagyon őszinte, mély kapcsolatunk legyen, minden gondjukkal-bajukkal hozzánk fordulhassanak, mindent elmondjanak, ami bántja őket és tényleg ne legyenek tabu témák.
Azt hiszem, ez a legnehezebb......
Anyuval nekem úgy érzem megvan ez az erős kapocs, én minden bajomat elsőnek neki mondom el, anyu meg nagyinak, így remélem ezt a jó példát a fiúk is követni fogják.
Anyukám nekem is beleszólós típús, de sokat javult a fiúk születése óta, előtte sokkal jobban próbálta irányítani az én életemet is.....Mondjuk vitázni nem is szeretek vele, mert nehezen ad igazat másnak, meg hamar megsértődik. Szerencsére nem is nagyon szoktunk.
Hú, már előre félek, hogy a fiúkból milyen felnőttek lesznek, remélem nagyon jó viszony lesz közöttünk, persze tudom ez a mi nevelésünkön múlik nagyrészt. Jaj de nehéz ez, ez a legnehezebb dolog a világon, az biztos. Mármint gyereket nevelni.

Zsóf!
Örülök, hogy megvagytok, én hiányoltalak Titeket :wink: :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Zsóf, azt írja a könyv, hogy egy éves korára a záróizmai már tudnak úgy működni. igen, én is azt olvastam máshol, de mégis elgondolkodtatott, mert eddig nem is foglalkoztam a témával, olyan patópálúrasan.

bölcsire még nem ragáltam.
úgy vagyok ezzel a munka dologgal, hogy egyrészt lekiismeretfurdalásom van, mert azért ha nagyon szeretnénk, megengedhetnénk magunknak, hogy itthon maradjak, viszont nekem már kellene egy kis változatosság azt hiszem. az is lehet, hogy egy kis idő elteltével (barátnőm szerint egy hónap, ember szerint 3 nap) meggondolom magam, mert a munkakörülmények annyira vacakok (emberi és tárgyi feltételek, stressz). és nagyon piszkálja a csőrömet a szakvizsga (is). azzal nyugtatom magam, hogy ha úgy érezzük ez Esztinek hátrányos, akkor még mindig tojhatok egy nagyot az egész kórházasdira.

Barbi, február, kivéve 3-7-ig, elvileg akkor síelünk. ma hívott a barátnőm, hogy utána maradjuk ott egy kicsit, majd meglátjuk.
düsseldorf sincs a közelben :( és ti már lefoglaltátok a nyaralást? aztaaa!

KépKép
KépKép
and
 
 


Szülő-gyerek:

Nem könnyű... Igen, az önbizalom építés nálunk sem volt divat. Erre én is nagyobb hangsúlyt fektetek, persze próbálomnem túlzásba vinni, mert a nárcisztikus emberektől rosszul vagyok.

Szerintem a legfontosabb, hogy mindig a gyerek mellett álljunk, tudja, hogy ránk számíthat, mert a gyerekkort szerintem meghatározza a szülőkkel való kapcsolat, a további életet meg nagy mértékben befolyásolja a gyerekkor. Ha valakinek stabil alapja van, később sokkal több nehézséget el tud viselni az életben, mint ha nem.

Később, mikor felnő, elfogani a döntéseit akkor is, ha mi másképp csinálnánk, elfogadni, hogy ő önálló ember.

A másik meg az erkölcsi alapok, hogy mit tart majd jónak, mert felnőtt korában is előjönnek a minták, az értékrend, úgyhogy nagyon nagy a felelősségünk. Tudnia kell, mik a határok, mi a jó és a rossz, mert ha mindent megengedünk neki, bizonytalan lesz.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Ja, a testvértémát kihagytam:

Ezt is nagyon fontosnak tartom, főleg, hogy nekem nincs tesóm. :(
Fontos, hogy szeressék egymást, és egymás támaszai legyenek, mert egyszer, mi szülők is meghalunk, és akkor még mindig marad nekik egy biztos pont.

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Zsóf!

Gergőnek nagyon boldog 3. szülinapot kívánok!!!!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Nem rossz ez a lelkizős este, igaz néha kicsit torokszorongató.

Holnap reagálok is, nagyon lenne kedvem most is, mert holnap már nem lesz ugyanez a hangulat. de gergő itt a kezemben alszik, balázs is kétszer volt fent már! van valami tényleg a levegőben...

amit szeretnék mindenképp: lehet, hogy nem jó ötlet, hogy ezt írom, ha így gondoljátok, bocs :oops:
Bodza írta, hogy Rokica szülése után nem is lesz már babavárónk. és Zsuzsa is emlegette a szuszogó csomagokat. ezek után valahogy böki a csőrömet, hogy régi topiktársunk, Havtünde szuszogó csomagja, Ákos is megszületett 19-én! ez olyan örömteli esemény, aminek elhíreszteléséből csak nem lesz bajom :)

Zsóf :) jó újra látni, és hallani rólatok!!! BOLDOG SZÜLINAPOT GERGŐNEK!!!!!

JÓ ÉJT!

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd
 
 
 
 


Zsóf, én hamar megtanultam, hogy Esztinek önálló elképzelései vannak, és most is :) csak ezt nehogy elfelejtsem :wink:
egyébként nagyon szépen írtál, egyetértek!

Benianyu, még neked akartam írni, hogy negyon megható volt a ma esti jelenléted :) és a legyünk barátok című mondatotokat elraktározom! odateszem a kemény csajok vagyunk mellé :D
biztos vagyok benne, hogy Beninek hiányzik a mozgás!! napi fél-háromnegyed óra az nagyon is sok és nagyon jót tesz, meg a sok levegő és társaság. azért lehet ilyen nehéz most vele. a régi kerékvágás jót fog tenni.

ja, Hajni, én is azt hittem, amit Évi, de már minden világos!

Évi, azért szólj, ha jön ember, hogy itthon legyünk! :wink:

na akkor most én is lépek aludni. és legyen ma szebb napunk!!!!

KépKép
KépKép
and
 
 


Zsóf, Gergőnek mi is boldog szülinapot kívánunk!!!!

Jucc, köszi a hírt, én meg meg is néztem őket :)

na most tényleg ágyő :)

KépKép
KépKép
and
 
 


Lányok!
Brutál roszul aludtam! Rémeseket álmodtam. Jól beivódott, amit a megfelelő szülő-gyerek kapcsolatokról dumcsiztunk. A legutolsó álmomban Lilit fenekeltem a nagyszoba közepén!!!! :evil: :evil: :evil: (sose szoktam verni)

Átértékeltem a helyzetet!
Ha számottevő hó lesz, megtartjuk a szánkópartit!!!
Hallod Nyúlné?

Zsóf!
Jó, hogy megvagytok, Gergónek gratula!!!! :D:D Várjuk a Gergő-szájakat!
És örölök, hogy nemmegy bölcsibe, akkor megérte tegnap irogatni!!! :D

Jucc!
Jó, hogy ilyen bátor voltál! Én nagyon sokat tipródtam magamban, írjam-e, vagy ne. Szerencse, hogy Te megtetted!

ayse
 
 


And!
Köszönöm, hogy gondoltál ránk a tali-ügyben! :)

ayse
 
 


Lili össze tudja olvasni a nagybetűvel írt szavakat! :)
Azért is örülök, mert az volt a koncepció, hogy nem tanítgatjuk rá, magának kellett rájönnie. Persze ha kérdezett, válaszoltunk.

ayse
 
 


Jó reggelt...

Ayse!

Bár sokmindenben másképp gondolkozunk, de azért a szánkópartikban én is benne lennék :oops: :oops: :oops: ,tekintve hogy Léna akár már tanithatná is a szánkózás művészetét...

Egyébként ezzel kapcsolatba most már azt mondom hogy nem jól vásároltunk..a bob az igazi 8) 8) 8) sokkal jobban csúszik és nem tud kiborulni belőle a babó mint a szánkóból :? :?

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Na végigolvastam.....

Hmmm micsoda esti cseverészés :roll: :roll: :roll:

Benianyu!
Ne okold magad, én tuti biztos vagyok, hogy Te mindent jól csináltál..
Szeretnék én ilyen nyugodt, kiegyensúlyozott megfontolt kétgyerekes anyuka lenni mint Te. :wink:

Rókica!
:( :(
Kivánom hogy mihamarabb összeszedjétek magatokat..
Szerintem Zsuzsa a megszokott otthoni környezetben hamar magára fog találni, bizz benne, igaz kicsit most valóban megtörték :( :( ,de pont azért mert Ő olyan, mint Te, nem fogja hagyni, hogy az egyéniségén ekkora csorba essen...
Hidd el, szerintem fokozatosan visszakapod a Te régi Zsuzsádat :) :wink:

Anikó!

Nagyon szépek a fiúk..ritkán raksz föl képeket..

Mea!

Livi irtóra megváltozott. :) :)
Nagyon nagylány lett... :) :)

Na aztán még irnék egy csomót, csak gondoltam ma elmegyünk megnézni a bölcsit :roll: :roll: :roll: :roll:
Majd megirom ha sikerült valamit látnunk, tapasztalnunk :roll: :roll:

Léna:

Mióta hazajöttünk sielésből...nagyon nehezen megy az elalvás...nagyon sir szegény.. :( :( és én ezt már nem a cuminak tudom be, hanem hogy sielés alatt egy szobában voltunk Léna kiságya az enyém mellett, és ugye úgy aludt el, hogy ott voltunk mellette...
Mostmeg :? :? :?
Szépen szótfogad, lefekszik, és közben fel fel emeli a fejét hogy ott vagyok-e még...
Ha nem akkor éktelen sikitásba kezd..... :( :( :(
És még éjszaka is volt egy fél órás menet...
Remélem hamar visszaszokunk....bár most hogy még vár ránk 1-2 utazás nem is tudom mit csináljak...

Napközben meg tök sokszor odaszalad hozzám panaszosan nyekeregve és bemászik az ölembe csak egy ölelésért, odajön, hozzámbújik mint egy kiscica, aztán megy tovább.....

Szerintetek ez az utazás viszhangja, vagy megint egy anyás korszak kezdete?????

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Jó reggelt!

Lányok, szomorúan olvasom, hogy micsoda sírós hangulat uralkodott itt este.
Valóban sok szomorú dolgot írtatok, de remélem, mára azért már jobb a helyzet!

Benianyu!
Ha valakiről, akkor aztán rólad nem gondoltam volna, hogy így meg tudnak hatni ezek a sorok.
És félre ne érts, nem azért, mert érzéketlennek gondollak, egyáltalán nem.
Inkább azért, mert úgy felnézek rád, nagyon tetszik a dolgokhoz való hozzáállásod, az, hogy már 2 gyerkőcöt nevelsz (nem mellesleg az összes két gyerkőcös fórumozóra felnézek!!!)
stb.-stb.
Tudom, hogy felpörgetett, hogy itt a tesód, nyilván az is közrejátszik, hogy nem marad túl sokáig. :(
MEg hát ez a dolog Benivel is.
Sajnos én ehhez nem tudok hozzászólni; egyrészt, mert ugye nincs tapasztalatom, másrészt, mert most elgondolkodtam egy kicsit, és nem tudom eldönteni, hogy találkoztam-e már Benivel egyáltalán??
TAlán egyszer, mintha úgy rémlene, hogy igen, de nem vagyok benne biztos.


And!

Eszti :)
Remélem, azért az éjszakátok jól telt!

Az anya-lány viszony engem is mindig izgatott,nekem sem volt barátnős a viszonyom anyuval soha korábban. Soha nem beszéltem meg vele a szerelmi problémáimat, sőt, nagyon felületes dolgokat osztottam csak meg vele.
Sőt, voltak dolgok, amik kimondottan idegesítettek.
Ezt már meséltem nektek, hogy én azt sem szerettem volna, hogy ha miután megszületik Gergő, és hazajövünk a kórházból, akkor odajöjjön segíteni hozzánk.
Nem mondtam meg neki konkrétan, hogy nem akarom, inkább csak hárítottam.
Nem volt erőszakos, meg mondta, hogy ha nem akarom, akkor nem jön, de ahogy mondta, na, akkor mintha szíven szúrtak volna.
Hirtelen megváltozott bennem valami, és már nem ellenkeztem kézzel-lábbal.
Anyu persze jött, és nem szégyenlem bevallani, hogy nagyon hálás voltam neki, hogy jött, és én könyörögtem neki, hogy maradjon még.
Na, akkor annyira megváltozott a viszonyunk. Talán attól, hogy én is anya lettem.
Jó, nem azt mondom, továbbra sem a "legjobb barátnős" a viszonyunk, de sokkal mélyebb szerintem.
És azóta döbbentem rá, hogy mennyire jó szüleink is ők nekünk, és mennyit és mennyire önzetlenül segítenek még ma is nekünk.
És hogy soha a büdös életben nem fogom tudni nekik meghálálni.
És bár nincs rá semmi okom, de nagyon soxor eszembe jut, hogy mi lesz velem, ha már ők nem lesznek???(Na, most meg én bőgök).
Nálunk is nagyjából az a helyzet, mint BEnianyunál, hogy a jó viszony nagyrészt az unokának köszönhető.
Anyu is az a tukmálós fajta, soxor próbál meggyőzni, de aztán észreveszi, ha nem tetszik.
Apukám, meg hát, azt is megbeszéltük már Benianyuval, hogy a mi apukáink elég egyformák.
Makacs, hamar felmegy a pumpa, pláne, ha nem neki lehet igaza, vagy nem az övé lehet az utolsó szó.
Az, hogy még mindig együtt vannak a szüleim, az nagyrészt anyukám higgadságának köszönhető...

Ayse!

Hűű, én is nagyon rosszakat álmodtam, azt álmodtam, hogy meg akartak gyilkolni... :( :( :(
Érdekes, megfigyeltem, hogy - én ugye 5-kor felkelek, akkor hozzá át apa Gergőt mellém - szóval, mikor ilyenkor hajnalan visszaalszom, akkor nagyon-nagyon nagy hülyeségeket, sőt, kimondottan rosszakat tudok álmodni.
Ti nem figyeltetek meg ilyet?

Kép
kuha
 
 


Ja, és mégegy "körkérdés", a napokban merült fel Robival köztünk a téma, és azóta készülök, hogy kikérem a véleményeteket.

Szóval, szerintetek, ha ellenkező nemű gyerekünk született volna, akkor mennyiben lenne más, mint a "mostani", meglévő gyerekünk??
(Jó, azt tudom, hogy ha lányom lenne, akkor nem kukija lenne :lol: :lol: :lol: )
Olyanokra gondolok pl. hogy mennyire nézne ki másként, menniyre lenne vajon más a természete, a habitusa stb.

Lehet, hogy marhaság, hogy ilyeneken gondolkodom, ne nevessetek ki légyszíí!!

Kép
kuha
 
 


Jaj, lányok, ez előző oldalt este kellett volna olvasnom, hogy néz ki, hogy fényes délelőtt pityergek a számitógép előtt.
Na megyek inkább piacra Annával meg Apával (Julcsi pótnagynéninél kutyázik, illetve kutyájázik :D ), majd este jövök.

Róki, holnap megyek az Istvánba, negyed 5, fél 5 körül, esetleg ha oda tudsz jönni elviszem a tejcsit...de még csak egy zacsi van. Amúgy szivesen látlak itthon, csak gondoltam, igy gyorsabb, hogy Zuzsa kipróbálhassa, kell-e neki.

KépKép

KépKép
majola
 
 


Sziasztok!

Barbapapa, szerintem ugyanolyan kertészfarmert vettünk :)

Róki, éljen újra otthon! Szerény Zsuzsa tényleg elég kemény sokkterápián ment keresztül... :(

Mea,
Livi nagyon hasonlít rád! Nagyon szép kislány és örülök, hogy láttam róla képet végre ismét.

Bölcsitéma: szeretném kihagyni az életünkből a bölcsit és ha Roli tesója jön akkor Roli életéből tuti kimarad. DE! muszáj valamit csinálnom mert én se bírom a teljes elzátságot.
Most találtam is egy tanfolyamot ami 7 hónap és a fele költséget egy alapítvány fizeti a GYEDen lévőknek :) :) Nagyon örülk neki.

Kuha, érdekes kérdés :) Remélhetőleg inkább rád hasonlítana nem az apjára ;)

Gergőnek:
Kép

Kriszti

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Ayse :) Én is sokat vívódtam, de végül nem nagyon gondolkoztam, csak írtam. De lehet, hogy Tündét nem ártott volna megkérdeznem...

Én nem álmodtam rosszat az éjjel, viszont alig bírtam elaludni. Csak járt az agyam az itteni dolgokon. Jobb lett volna akkor írnom mégis, de fél kézzel, tök sötétben iszonyat lassan haladtam.

Benianyu :) Nekem baromi gyakran van ilyen kérdésem magamhoz, hogy mit rontottam el Balázsnál. Igazából mostanában nem vészes a helyzet, volt ő már sokkal rosszabb is, de ez az enyhén antiszociális viselkedése / vagy nevezzük inkább zárkózottnak, az talán szebb :) / néha nagyon idegesít. Leginkább azért, mert elég rondán csinálja mostanában. Ha ismerőst látok az utcán,szólok neki, hogy egy köszönésre szeretnék odamenni, ő azonnal elkezd kiabálni, hogy ne menjünk oda azokhoz a hülyékhez, morog a felnőttekre, iszonyat barátságtalan. Két szót nem beszélgethetek, pedig igazán vágyom rá, hogy felnőttekkel is szóba állhassak. Úgy gondolom, Beni valóban vissza fog rázódni, ha a régi kerékvágásban mennek majd a dolgai. Hogy az én Balázsom mikor változik meg, az viszont reménytelen számomra :( Tulajdonképpen én próbálom az elfogadást gyakorolni, úgy minden könnyebb: elfogadom, hogy ilyen, és nem harcolok ellene. De néha tényleg nehéz, mások sokszor sajnálkozva néznek rám. Remélem, sikerül az oviig eljutnunk, és ott sokminden változik majd!
Kérdezted, hogy Gergő milyen Balázshoz képest. Sokkal mosolygósabb, barátságosabb, ha ott vagyok, akkor mindenkivel kokettál, nagy bohóc, az egész metró, busz, stb. nevet, ha mi ott vagyunk, és elemében van :) De Balázs is ilyen volt, sőt. Ennyi idősen simán elvolt a bébiszitterrel órákat, nem sírt utánam úgy, ahogy Gergő. Gergő is jó korán megismerkedhetett a gyerekvigyázóval, de egy idő után képtelenség volt elmenni tőle, végig üvölti, amíg nem vagyok itthon, egyedül Apával van el. Szóval lehet, hogy rosszabb lesz Balázsnál, ki tudja. Balázs imádja, nem látom, hogy zavarná, hogy ő vidám, ha látja, hogy Gregő nevet, és másokkal szórakozik, érdeklődve figyeli, mi lesz ebből, mosolyog hozzá. Csak őt hagyják békén :) Ittohn meg együtt ökörködnek, oda vannak egymásért. Volt néhány nehéz nap, amikor rondákat mondott Gergőre / olyan 7-8 hónapos lehetett Gergő/, állította, hogy nem szereti, de talán ezt ki kellett magából kiabálnia. Elmúlt, azóta nem lehet egy szavam sem. Persze vannak veszekedések, de ez a normális kereteken belül marad.

Anya-gyerek kapcsolat: Gyerekkoromban sokat szenvedtem anyámtól, sokszor éreztem igazságtalannak, és a mostani eszével ő is tudja, hogy sokmindent máshogy kellett volna. Például a veréseket kihagyhatta volna... Viszont érdekes módon kamaszkoromban ő volt a legjobb barátnőm, nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy elmondhatok neki mindent, és ő tudott nekem értelmes dolgokat mondani, segíteni. Később megint eltávolodtunk egymástól, igazából sosem éreztem azt, hogy megaszakad a szíve, hogy ilyen messze élünk tőle, holott hasonló esetben nekem megszakadna :( Amikor Balázs megszületett, akkor sopánkodott, hogy hogy fog ő babázni, de ennyi. Viszont gyereknevelésben most "felnőttfejjel" sokat tud segíteni, sok jó ötlete van, sokat tudunk beszélgetni erről.
De nagyon igyekszem, hogy az én kapcsolatom a gyerekeimmel sokkal jobb, szebb, meghittebb legyen! Csak tudnám, min múlik ez! Elképzeléseim persze vannak...

Barátnő: egyáltalán nincs barátnőm :( Gyerekkoromban, és még később is inkább fiúkkal barátkoztam, gimiben volt egy barátnőm, de őt kirúgták a suliból, és ezek után nem akarta, hogy keressem. / azóta sem értem/. Úgynevezett haverok voltak a munkahelyeimen, sulikban, de olyan, akire számíthatok, az a jóban-rosszban, nem volt. Újpesten volt egy anyuka, akivel együtt sétáltattuk nap mint nap a kölköket, minden bajunkat ki tudtuk beszélni, és még segítettünk is egymásnak, ha kellett. De ez sem barátság, amióta a város másik végén lakunk, egyszer volt nálunk, Gergőt még nem is látta, talán kétszer beszéltünk a születése óta. Már nem ér rám. Igazából itt tudom jól kibeszélni magam, tombolni, dühöngeni, panaszkodni, ha okom van rá, de minden szennyest itt sem teregetek ki. Tesóimmal lehet beszélgetni, de van, amit ők sem tudnak, így csak hordozom magamban, de ez van. Biztos magamnak köszönhetem, hogy nem lett egy igazi jó barátnőm :(

Akartam még valamit, vissza kell olvasnom...

Kép

Kép
jucc33
Érd
 
 
 
 


Zsóf :) Örülök, hogy a bölcsi-kérdés megoldva :wink: A játszóház valóban drága dolog, állandóan nem is lehet menni. Nálunk is ünnep, ha megyünk az állatkertibe. Itt a kerületben az egyik bölcsiben van játszóház, állítólag nagyon jó, és nagyon olcsó, ráadásul szokják a gyerekek a bölcsi és az ovi levegőjét, ha később odamennek majd. Antiszoc Balázsomat végül nem vittem el, mert nem akart, de jónak tűnik, hátha más kerületekben is van ilyen. És a babatalik is ott vannak :) Meg a játszótér, tudom, télen nem az igazi, de mindjárt itt a tavasz!

Járás: nálunk is úgy volt, mint Nálatok, hogy Gergő egyik nap lépett négyet, másnap 12-t, aztán sokáig semmit, maradt a mászás. És egyszercsak beindult a gépezet. Én onnantól számolom, hogy megtette az első lépéseket. / csak remélni tudom, hogy felírtam, mikor volt ez, mert nem emlékszem :oops: /

Rokica :) Nekem is nagyon fájt, ahogy írtál tegnap Zsuzsa "betöréséről". De az nagyon fontos, mindennél fontosabb, hogy ezekben az iszonyat nehéz napokban mindig mellette voltatok, számíthatott rátok, és talán érezhette, hogy ha Ti ott vagytok, akkor ennek tényleg így kell lennie, Ti jót akartok neki, nem bántja senki. Minden egész más lenne, ha nem lehettetek volna ott, hatalmas sérülés érhette volna, így hamar túl lesztek ezen :)
Hogy van ma Zsuzsa, milyen volt az éjszaka? És mit szólt, amikor hazaértetek? Hogy viselkedik most otthon? Te hogy aludtál? Dokinál voltatok?

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd
 
 
 
 


Jucc, Ayse!

Nem hinném, hogy bajotok lesz abból, hogy tájékoztattátok ezt a topikot is Tünde gyermekének megszületéséről. (Ha bajotok lesz, akkor meg már régen rossz... :lol: )
Én mondjuk tudtam róla, mert - mint azt ahogy soha sem titkoltam - olvasom a másik topikot is. És természetesen ITT gratulálok Tündének, és a családjának, és sok boldogságot, jó egészséget kívánok!

Ami viszont az én csörőmet böki (hogy Jucc szavaival éljek), hogy a kockafejűek topik régi topiktársainak is, szóval bizony november 27-én megszületett Bodza Kristófja , és december 31-én pedig Majola Anna babája is.
Davalliát csak azért nem említem, mert ő szintén írogat mindkét topikba is.
Bár most szó szerint görcs van a gyomromban, ahogy ezeket a sorokat írom, mert Jucc-tól egyszer már megkaptam, hogy rosszindulató volt egy bizonyos megjegyzésem. (Lehet , hogy nem pont ezekkel a szavakkal, de ez volt a lényeg...)

Szóval, szeretném, ha tudnátok, hogy nem rossz indulatból írtam le, csak igen erős az igazságérzetem. És úgy gondoltam, hogy ez így tisztességes, hogy kifejtem "ez ügyben" a véleményemet.
Bár nagyjából az elmúlt fél órát azzal töltöttem, hogy visszakerestem a dolgokat, mielőtt ideülök eme sorokat legépelni.
Semmi erre vonatkozót nem találtam, ezért vettem a bátorságot.

Ha viszont figyelmetlen voltam, és átsiklottam valami felett, akkor természetesen megkövetlen benneteket!!!!!!

Csikken! :lol: :lol: :lol:
Köszi Gergő köszöntését, de miért is???

Kép
kuha
 
 


sziasztok!voltunk egy hatalmasat sétálni nyuszimmal,dög fáradt lehet,de itt dünnyög már vagy 10perce az ágyában!remélem elalszik végre,mert jönnének Csibiék,de addig amíg alszik(aludna)jobb,ha Szancsika nem sikongat itt nekem :lol: :lol: :lol: ,nagyon belejött a kiscsaj,igazi locsi-fecsi csjgli lesz!vagy inkább már az! :twisted: :P
a séta azért is volt,jó,mert az óriási,terepjáró babakocsival mentünk,aminek a kerekeit elöbb fel kellett pumpálni a kútnál! :P ,ez már nagyon tetszett nyuszinak,aztán átmentünk a szomszód tóváros lakóparkhoz,ahol a tó körül végre csináltak köves utat,jó még mindig nem lehet körbejárni,de így már is élvezhetőbb volt!vagy fél órát kocsiztunk és amikor visszaértünk,nyuszi közölte,hogy márpedig még nem megyünk föl,hanem jön egy kis rohangászás!olyan ari volt,nekiállt kergetőzni velem!úgy kacagott,megzabálom!aztán elindult a nagyvilágba,de hamar elfáradt és fölkéreckedett és mutatta,hogy akkor hova is vigyem így ölben!én meg mondtam,hogy a nagy lótúrót és hazahoztam! :twisted: szép kis pirospozsgás pofija lett neki és nekem is! :P
elhallgatott!van remény!közben fő a fini csirkenyak leves!
:shock: na már megint dünnyög!mondjjuk feltámadt a szél és azt mindig nehezen viseli!fene!

GEGŐNEK mi is Boldog Szülinapot kívánunk nyuszival! :P
és tényleg jó,hogy újra itt vagytok!
hát igen,mi is az egyszercsak elkezdtünk futni csoportba tartozunk,így nekem igencsak egyszerű,hogy mikortól számoljuk!a baj az,hogy azóta sem állt még meg! :shock: :lol: :lol: :lol:
a vicces az,hogy mi nyuszinál a feneken csücsülést ünnepeltük!akkora dolog volt,amikor végre elkezdett megmaradni a fenekén és ez jóval az után volt,hogy elkezdett járni! :shock: :roll: ki minek örül! :lol:

szobatisztaság:
én is a 2-3 évet ovastam eddig,de már mondogatják a nagyszülők,hogy ideje elkezdeni!máe nyáron akartuk,de ugye nem nagyon ült a gyerek! :shock: ,most meg annyit volt beteg,hogy nem volt erőm lehuzogatni róla a gatyát,meg is várom a tavaszt és akkor neki is látunk a bilireszoktatáshoz!aztán majd menni fog,ha nyuszi is úgy gondolja!

Ayse
áháááááá!értem!
hát nyuszi,ha valamiben későnérő lesz,az a dumcsizás!én örülök,hogy megmutatja,hogy ő hol van!
bár nemrég mondta utánunk,hogy alma,tisztán,érthetően,de azóta semmi!csak a mamamama,papaaaa,vau,ba.....(és még néhány mutatvány) és azon kívül halandzsa!most az L betűt építi bele a nyelvezetébe!nagyon vicces!
Lili nagyon ügyes,főleg,hogy magától ilyen kis tanulékony!
és igen,szánkózni jóóóóóóóóóóó!!!!!!!
:P :P :P :P :P
Benianyu
tudatosság:
mint ahogy And is írta,mégis sokszor úgy viselkedik,ahogy nem szeretne,mert a szüleiben sem szerette és mégis!pedig tudatos és gondol rá,hogy nem kéne,mégis!
pont ez a nehéz benne!azt hiszem én sem vagyok,leszek arra képes,hogy bár sorolom milyen nem szeretnék lenni ,mégis ne tegyek olyanokat!ez érthető volt?mert még nekem is zagyva!
:lol: szóval nehéz irányítani magunkat,ez is ember függő!én nehezen bírok magammal!pont azért mert nem hiszek magamban és így inkább mindig a rosszat hiszem el és beletörődök....ez sem jó szó,csak képtelen vagyok elhinni,hogy meg tudom változtatni magamat!pedig minden nap arra gondolok,hogy mi nem jó és mit nem kellene és mégis.....valahogy nem jutok magammal szemben egyről a kettőre!és sajnos nagyNyúl is kezd kételkedni abban,hogy képes leszek változtatni!na így viszont aztán már tényleg nehéz javítani a dolgon!
de rajta vagyunk,csak nehézkes! :?
nyuszi végre alszik
megyek felmosni a másik huligán kószó-járó pöttöm miatt!pá

Jucc és Ayse,szerintem sokan azért vetnek egy-egy pillantást a másik topikra is,pont ilyenek miatt,hogy lássuk megszületett e Ákos! :wink:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Csikken!

Amindenit, jól összezavartál!!! :lol: :lol: :lol:

Nem is igazán értettem a dolgot, de akkor:

Göndörzsóf!!!

Gergőnek természetesen mi is nagyon Boldog Szülinapot kívánunk!

Kép
kuha
 
 


Nyúlné!

Ti ma sétálni voltatok??? De jó nektek!

Nálunk éjszaka óta esik az eső. :? :? :? :? :? :?

Kép
kuha
 
 


olyan is volt,hogy a nap is kikandikált,de csak olyan kacérkodó módon! :?

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


na mondom,hoyg felmosok....

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Megjöttem....

Na megjártuk a böcsit akit érdekel...

Nos :) :? is egyben...

Kicsit olyan érzésem van, hogy meg is tudtam valamit meg nem is....
A vezetőnő lepasszolt az egyik csoportba, igy a gondozónővel beszéltem...olyan 40 felé járó nem túl szimpi de készséges nőci.
Hát a szobák elég prinyók, 3 van belőlük, 15 fős a csoportlétszám :shock: , de természetesen mindig vannak hiányzók...most épp 8 an voltak..mert sieltek, betegeskedtek a többiek...
Szóval a pirinyó szobában van a játék, az alvás, az evés..minden... :(
Ez máshol is igy van????
Játék rengeteg volt egyébként...
Alvás matracokon.
Láttam a fürdőszobát is..azt rendben találtam..
Ami miatt van egy kis rosszérzésem:

1.Mondtam a gondozónak, hogy nyárra tervezem a szobatisztaságot bevezetni...erre kicsit nevetve mondta, hogy azt majd eldönti a gyerek..és hogy nem kell nagyon erőltetni :shock: :shock:
Hmmmmm kicsit az jutott eszembe, hogy tesóm mondta, hogy az egyszerűség kedvéért a kisebbik gyerekére is ráadták a pelust alváshoz...annak ellenére hogy szobatiszta volt..
Hmmmm nemtom ez e a jó eljárás... :? :?
2. Egy gyerkőc előszedett a szemetesből egy kiselejtezett autót..a gondozónő elvette és visszatette a kukába..és mondta a kicsinek..hogy nem szabad, mert tönkrement és elvágja a kezét...
Hmmmmmm ha tényleg veszélyes...akkor miért a benti kukába rakja????? :? :?
3.Kérdeztem mi lesz ma az ebéd...
Azt mondta:Krumplifőzelék..
Azt már csak később tette hozzá egy kisgyereknek hogy finom husival...
Mondjuk elvártam volna, hogy ennél bővebb felvilágositást adjon, hogy pl...
És ezenkivül még szokott lenni ez vagy az....reggeli ez vagy az....vagy pl a gyerkek kedvence a ......
Szóval nem strapálta túl magát..
3.Amikor alvásra terelődött a szó...mondtam hogy az nem nagyon megy, illetve megy..de olyan 1-1,5 óra hossza...
Erre mondta a nőci, hogy jó lenne ha szoktatnám hozzá..mert itt aztán alvás van....az nem baj ha nem alszik...csak feküdjön és legyen csendben :? :?
Megkérdeztem volna tőle, hogy és mégis hogy szoktassam a több alváshoz....nyomassak bele altatót?????
Mondtam neki hogy úgy hallottam ismerőseimtől..hogy a gyerekek magunktól hozzáállnak a csoport ritmusához plusz még ugye jobban el is fáradnak a közösségben.
Erre már sűrűn helyeselt....

Amit még megtudtam hogy van egy olyan szolgáltatás...olyasmi mint Rókiék bölcsijében....hogy 250 ft/óráért felügyelet.. :shock: :)
Ez elmondás alapján annak van, aki nem akarja állandó bölcsiztetést, vagy csak pl egy héten 2 napot iskolában van...vagy ilyesmi...
És általában a hiányzók helyét foglalják el ezek a gyerekek...
(mondjuk én ebben is banya vagyok...mert nyilván az intézmény bevételét növelendő nyilván nem jelent akkora gondot nekik ha 1-2 fővel megnőne a létszám átmenetileg :? :? )
Meg persze mondta hogy milyen szabályok(helyi lakos) szerint lehet bejutni, mert nem tudják fogadni a csömöri meg egyéb környékbeli lakosokat......ekkor én mélyen hümmögtem :wink:

Hát szóval ennyi....

Igazából összességében megfelelőnek találtam...csak hát ugye nem lehet mindent tökéletes...

Viszont még ma du elmegyünk itt a másikba, ami még legközelebb esik hozzánk...

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Léna egyébként irdatlan hisztit csinált most lefekvésnél... :( :(
Lehet hogy nem fáradt el eléggé délelőtt....
Meg mostanában olyan 8 kor ébred...
Lehet hogy az túl késő van?????

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Áhhhh sik ideg vagyok..

Ma Léna még csak nyűgösködött meg unatkozott.....
Kénytelen leszek elindulni vele valamerre.....

Mindenki csavarog valhol????????

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Megann!

Kíváncsi leszek a bölcsire, ahová délután mentek.

Így elmondás alapján nem olyan szörnyű, dehát valóban lehetett volna egy kicsit közlékenyebb a gondozónő.
Aztán lehet, hogy már te voltál az x-edik, akit a vezetőnő lepasszolt neki.
Mi is úgy volt, hogy megyünk januárban, de felhívtam a vezetőnőt, és kérte, hogy halasszuk el, mert annyi betegség van mostanában, ne vigyünk be-ki újabbat.
Ám legyen...

Ebben a bölcsiben, ahová mi szeretnénk bejutni, 10 csoport van, nagyjából 8 gyerkőc van egy csoportban.
Nálunk is ugye érvényes, hogy csak kerületi lakosok...

Többet nem tudok mondani, mert még én sem térképeztem fel, de mindenképpen örülnék, ha valamilyen szintené összegyűjtenénk, hogy milyen kérdéseket érdemes feltenni a bölcsi látogatásakor, mikre érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni...

Kép
kuha
 
 


Megann!

Mi itthon poshadunk, mert a változatosság kedvéért még mindig esik az eső... :x :x

Egyébként meg jó sokáig nem volt Babanet...

Kép
kuha
 
 


Kuha!

Nem megyünk ma, mert felhivtam őket, és mondták, hogy ugyan csak májusban van beiratkozás, de szivesen látnak minket reggel 8-tól 3 ig..
Úgyhogy majd holnap délelőtt amig takaritócsajszi itt lesz...
Hát igen durva volt ez a 15 fős csoportlétszám...mégha mindig van hiányzó akkor is... :?
Mondjuk ez a másik tuti nagyobb, mert mondta a nőci a kérdésemre, hogy 100 gyerek van jelenleg annak a fele elmegy oviba ősszel, igy minden oda jelentkezőt fel szoktak venni... :)
Ez mondjuk máris szimpatikusnak hangzik...
És nagyon kedves volt a nőci...
Töviről hegyire elmondta a beiratkozás szabályait...
Úgyhogy azért most új reményekkel indulok megint...hátha mégis a távolabbi bölcsi lesz a megfelelőbb...
(na azért illúzióim nincsenek :? )

Viszont most megyek, összerakom Lénát, mert megőrülök tőle, úgy unatkozik és lóg rajtam...

Kellene pénteken csinálni valami gyerekes progit valahol...
Mindegy csak itthon ne kelljen ülnöm vele mert megzavarodunk, ő is, én is :evil:
Egyébként szinte sejtettem hogy ez lesz..hogy a múlt heti nagy nyüzsis, sielős, gyerekezős parádé után én fogok itthon szivni vele..... :( :( :(

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Na király, kilopózott a tolóajtón és behozta a cipőjét..
Azt hiszem ez elég egyértelmű célzás már megint. :? :? :?

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Megann!
Tudod, a szívem és ajtóm nyitva! :wink:
A szánkózás amúgy is véleménysemleges! Bár ahogy írod ezt a bobot.... :lol: :lol: :lol:

Majola!
Szerintem a kedves rokonok, ismerősök örülnek, hogy a "fiuk" visszatért, Neked pedig hálásak, hogy ilyen szép családot teremtettél köré!
Nekünk is vannak/voltak és remélemlesznek segítőink, akiknek nem tudom megháláni. Ezért kell/próbálok másoknak segíteni, ahogy lehet, és akkor a kör egyszercsak bezárul, vagy legalább is a sok segítés kiegyenlítődik, olyan értelemben, hogy mondjuk a régebbi generáció segíti a fiatalabbat, az meg az utána jövőknek adja tovább a stafétát. Remélem...

Rokica!
Nagyon sajnálom én is, hogy betörték Zsuzsát. Nézd a jó olalát! Egysterűbb az élet, pláne a kistesóval, ha rácsoságyban alszik, ha lenyeli az orvosságot, stb. A sok rossz érzés, élmény meg elhalványul, elfelejtődik idővel a szerető családban.

ayse
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?