Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Orsi
a laparnál: egy idősebb Piroska nevezetű hölgy altatott,
de a császárnál egy fiatal ember volt, aki nagyon kedves meg minden volt,

EDA: szerintem 100x jobb a spinálnál (legalábbis ahogy elmondták hogy az milyen), mert ügye nekem a csaszi délután 16.00-kor volt, és este már forgolódhattam az ágyban jobbra és balra, és hajnalban már ki is mehettem mosdani (persze segítséggel) de utána (kivették a katétert) már magamtól sétálgattam (eltorzult fejjel -a fájdalomtól) de így legalább gyorsan (kb. 9-10-kor) már a kezeim között volt Ákos.
Fájdalom: nekem előre mondta az egyik szobatársam (még a patológián) hogy kb. 5 nap, és tényleg utána, mikor hazajöttünk, már jóformán nem is éreztem, de amúgy meg kit érdekel a fájdalom mikor ott tarthatod a kezedben a kis drágaságot.

Napszemcsi
Örülök hogy nem bántad meg az orvos választás, és nagyon remélem, hogy 1x összefutunk a magán rendelésén (már csak azért is mert én legközelebb az idén már csak terhesen megyek hozzá - remélem sikerül a kistesó)
Szerintem a legjobb kezekben vagy a dokinál! Én neki köszönhetem hogy nem lett koraszülött Ákos.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Emma!
Nem könnyü heteietk lesznek! Erőt és bizakodást kivánok, remélem a vége jóra fordul! Nem mész el Hajdu Krisztához a Szabolcs u-ba? Nagyon profi!
Katyuska!
jó hogy jelentkeztél, és rendben vagytok mindannyian! Csak pihengess, pár hónap mulva ugyse fogsz sokat aludni :wink:
Bea!
Nekem is volt ilyen sav-érzésem, a gyomrot is teljesen összenyomja már mikor nagy és azért van. Próbálj magas párnákon aludni, 2-t tegyél egymásra.
Köszi, mi jól vagyunk, Apa az én vastag hasfalamon át is érezni véli már Pötty mocorgását :lol: Igaz, én még nem éreztem kivülről de Ő már igen :lol:
Ne is izgasd már Magadat semmin, ha szépen növögetnek akkor semmi baj nem lesz még ha nem is hizol.
Lola!
Csak kürtöld világgá, ez olyan fantasztikus dolog, mikor az embernek baja van, nem elég hogy babás, hanem még spontán is, ez csudajó tényleg! Most nem érek rá a másikba benézni, mert a fiam itt áll a nyakamon ahelyett hogy aludna, de kérdezem, hogy a Kaáliban voltál vérvételen?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Csajok
Hajdú doktornő mennyivel tud többet, mint az Istenhegyi?
Én mindenhova elmegyek, ami kockázatmentes, ha van értelme....
Jobb, mint 3 hétig csak várni

Azért csodálkozom, hogy minadannyian ilyen borulátóak vagytok, hiszen végülis egy negatív lelet van a kezemben, és mint megtudtam a pozitív is azt jelenti, hogy 50 pozitívból 1 Down-os....

Manó
Leírnád nekem az egészet priviben? Vagy nézzek vissza? KÖSZI!

Kép
Kép
emma1976
 
 

 
 

Manó :D
Nem bírtam, várni, megkerestem.
Láttam:
"Kész lett a vérvétel eredményem is azt mondták az sem a legjobb. "B-HCG: 86,33 ng/ml 3.22 MoM
PAPP-A: 1.38 IU/ml 0.50 MoM""
Nekem a MoM értékek: b-HCG 2,1 PAPP-A 0,6 (ha jó emlékszem)
és állítólag 1 a jó. De amint látom, még nagyobb eltérésnél sem volt probléma.
Olyan megnyugtató olvasni a történetedet! Pont erre volt szükségem, hogy vki megosszon velem egy happy end -es sztorit :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma - kicsit tovább aludtam csak most tudtam jönni, de látom már megtaláltad a sztorit. De biztos hogy kelleni fog?! Még nem biztos! És én még mindig azt mondom, hogy nagyrészt fölösleges ijesztgetés az egész, és ahogy nálam is, nincs is baja a babádnak!!!
Nagyon szeretnék segíteni, mert tudom mennyire rossz volt, de azt is tudom, hogy bárki bármit mond ez mindig az adott családnak a döntése, a Tied és a párodé, de leginkább a Tied! És rohadt nehéz, tudom, én nem bírtam ki azt az őrlődést bőgés nélkül, mert folyton az járt a fejemben, hogy egészséges hogy ezek a sz.r eredmények meg orvosok miatt most kockáztatom a kis életét egy ilyen vizsgálattal. De összeszedtem gyorsan magam és Te is biztosan össze fogod, bármi történjen is, mert a babóca miatt erősnek kell lenni! Aztán arra kezdtem programozni az agyam, hogy erősek vagyunk és kibírjuk, annak érdekében, hogy megtudjuk, hogy biztosan egészséges és soha többé ne kelljen aggódnunk!!! És utána végig csak erre gondoltam és ez segített!

Olvastad amit még az előző oldalon írtam, hogy nekem a védőnéni azt mondta, hogy önmagában a vérvételt nem is szokták alapul venni. Csak nekem ugye az uh is rossz volt, így nem is nagyon kérdezgettem, hogy miért ? Igen, az eredményem annyi amennyi és látod mégis jó lett a CVS :!: :!:
A tarkóredő Neked teljesen jó lett nem?! Az a fontosabb szempont semmiképpen nem a vérvétel!!!! Ezt az orvosom is mondta!

Akkor mégy még ahhoz a Hajdú dokinénihez akit ajánlottak a többiek?!
Szerintem mindenképpen nyugodj le, mert fölöslegesen idegesíted magad!!!

Kép
potykamanó
 
 


Orsi - köszi a sok infót. Felkészültem belőle mindenre! :D Ez a haskeményedés kicsit azért felizgatott, mert nekem egészen lent szokott bekeményedni időnként, főleg estére és nem tudom miért. Nem lehet hogy csak az izomfeszülés miatt?

Zsuzsi - hááát, szóval Neked meg fájt az a fránya katéter?! Az nem jó! Viszont az nagyon jó, hogy már se híre se hamva a vérezgetésnek. Végül fekszel egész nap? És mikor kell menned az uh-ra legközelebb? Én jövő héten megyek és alig várom!

Erika - Neked is köszi az infót a katéterrel kapcsolatban! Úgy látom ezt a tubusos dolgot is mindenki kibírja, biztos én is túlélem ha arra kerül mégis sor!

Melcsi - Köszönöm Neked ezt a részletekbe menő sztorit, olyan jó volt olvasni, még a végén a szemem is könnybe lábadt, mert olyan aranyosan és meghatóan írtad, és végül is igazad van, mert a kisbabánk majd mindent feledtetni fog :!: történjen a dolog bárhogyan, és ha már ott tartok a finálé felé majd erre fogok gondolni, hogy bátor leszek mert nagyon nagy öröm vár a végén!

Kép
potykamanó
 
 


Manó
Aranyos vagy, köszi.
Én is erről faggattam a dokimat, hogy most tul. képpen nem vagyok határértéken kívül, mi ez a nagy para??? De azt mondta, ha 2 mm alatti lett volna az eredmény, akkor mindenki bólint, hogy szuper, de ez a 2-3 mm közötti nem annyira jó. Ezért érdemes mindent figyelmesebben megnézni.
Nagyon azon vagyok, hogy ne legyen CVS, csak ha a 16. hetivel együtt vmi nagyon rossz jönne ki, akkor megyek. De ha marad ilyen 1:550 -hez (ami 2 ezreléket jelent), vagy - adja Isten - javul ez, akkor nem kockáztatok.
AFP-d milyen lett?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Erika - és az EDA után nincs az az őrült fejfájás ha jól emlékszem a spinálnál meg van, igaz? Vagy az mindkettőnél előfordulhat?

Kép
potykamanó
 
 


Emma - AFP eredményem még nincs meg, de azt mondják, hogy azt nagyban befolyásolhatja az, hogy nem sokkal előtte volt a CVS, mert az felboríthatja az AFP-nek az eredményét, és nekem a védőnéni is meg a doki is mondta már előre, hogy ha az rosszabb lenne a kelleténél azzal akkor sem kell foglalkozni!
Nekem az ismétlésnél 3 mm lett a tarkóredő mégis jó a CVS! :!:

És ha emlékszel még a sztorira azért a vizsgálat utáni vérezgetésem amire konkrétan senki nem mondta hogy most attól van-e, hanem jöttek a mélyen tapadó lepénnyel, de én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a vizsgálat váltotta ki a vérezgetést, mert előtte semmi vérezgetésem nem volt! És akkor kétségbe is estem, hogy mi a francért kellett nekem abba belemenni, és nem győztem mormolni az imáimat, hogy csak ne legyen belőle nagyobb baj, mert sosem bocsátanám meg magamnak! Szóval utólag én inkább hallgattam volna az ösztöneimre!

A családotokban volt valakinek genetikai rendellenbessége? Ha igen, akkor lenne félni való, de ha mindenki egészséges volt mint a makk, én nem aggódnék! Vagy elmennék még máshova ha van rá mód! Hát menj el ahhoz a Hajdú dokinénihez, hiszen azt mondja mindenki hogy nagyon jó és ahogy itt láttam elég gyorsan ad is időpontot ha bajság miatt megy valaki.

Kép
potykamanó
 
 


Anikó - Te hol vagy? Pihengetsz? Mi van Veletek?

Orsi - Zsebikéékről tudsz azóta valamit? Jól vannak? Zsebike erősödik már?

Kép
potykamanó
 
 


emma,
mindenekelőtt Neked... szorítok értetek, nem lehet baj! 1:550-hez tényleg nem hangzik olyan gázosan szerintem ahhoz képest, hogy az 1:150-hez alatt van gond - legalábbis régen még így olvastam.
Ha - mint mondod - van még 3 heted, használd ki az összes felülvizsgálati lehetőséget, (genetikai tanácsadó, Hajdú dr.nő, Praxis Magánrendelő) hogy megnyugodj. Tudod, nekem is egyetlen egy helyen mondtak rosszat, de ott úgy beparáztattak, hogy már majdnem mentem is az amniora... :cry: Utána viszont hárman is (dokim, Hajdú dr.nő, Praxis Magánrendelő - Győrfi Mátyás) azt mondták az UH vizsgálat alapján, hogy nincs baj, az semmi, amit azon az első helyen mondtak.
Halkan teszem csak hozzá, nehogy kinevessetek, de közben én folyamatosan "beszéltem" a kicsi fiamhoz, mondtam neki, hogy erősnek kell lenni, nem lehet semmi baj, ugye egészséges-vagy...stb. Talán butaságnak hangzik, de azért gondolhatod, hogy milyen megkönnyebbülést éreztem, mikor mondták, hogy nincs baj.

melcsi,
hihetetlen, hogy te miken mentél keresztül, és ilyen erős vagy és hogy milyen jól bírod a megpróbáltatásokat! Gratula! (és nem baj, ha hosszan írsz! - persze, én beszélek... :oops: )

potykaM,
ari vagy a megjegyzésedért. Perszehogy mindenki maga dönti el, hogy neki mi lehet a legjobb. Ahogy gyűjtjük az élménybeszámolókat, úgyis mindig az derül ki, hogy ami az egyiknek borzasztó érzés volt, azt a másikunk meg sem érezte. Hát... majd kiderül, mi vár ránk! 8)

KépKép
pompomlány
 
 


Emma

én egyáltalán nem vagyok borulátó veled kapcsolatban.
ha 1:550 az esély, akkor annak nem sokkal nagyobb a kockázata, ha CVS-t csináltatsz és annak meg van 1-2 % vetélési kockázata?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Pompi, Zsuzsi

Olyan jó, hogy megnyugtattok! Nagyon hálás vagyok!!!

Segítenétek? Hol vannak, és milyen vizsgálatokat csinálnak: Hajdú drnő meg a Praxis? Mennyibe kerülnek? mikor van rendelés? Érdemes nekem menni, úgy hogy a 13. hét végén járok, szóval 14.-en vagy 15.en tudnék? (vonalzóm nem pontos, majd javítok)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma - ezt találtam:

Dr. Hajdu Krisztina
Beosztás főorvos
Tudományos fokozat orvostudomány kandidátusa
Szakterület: Szülészet-nőgyógyászat , Genetika


1135 Szabolcs u. 33-35.
Tel.: 350-4738
Fax.: 350-4738
Mellék: 1800

Aztán hátha a többiek tudnak mobilt, addig itt próbálj érdeklődni!

Kép
potykamanó
 
 


Emma - hopp! Ez is meg van!

Praxis rendelő, 1119 Budapest XI., Bartók Béla út 92-94., IV. emelet 20., bejelentkezés: 385-8495

Kép
potykamanó
 
 


Sziasztok :wink:

megjöttem a doktornőtől:)
Azt modta,hogy az 1,7MOM AFP emelkedettnek számít,és Ő nem lát a babákon semmiféle rendellenességet!
Nyugodjak meg!
Viszont,a magzatvizet egy árnyalttal többnek találta,ami betudható talán annak,hogy az elmúlt pár napban elengedtem magam,és ettem 1-2 muffinkát,tésztát,egyszóval több szénhidrátot a kelleténél,amit ugyibár egy PCOS-nak nem igazán szabadna :shock: :shock: :shock: de,most jobban odafigyelek!
A doktornő azt mondta,hogy a görcsök,haskeményedés ennek is betudható :oops: ami mostanában ritka,de ahogy itt valamelyikőtök írta,normális,mert a méh növekszik.
Eddig átlagos volt minden esetben a magzatvíz,és már megint betojtam,hogy mi az,hogy egy árnyalattal :?: :?: :?: :?: 1,2,3,4,5...stb ml vagy 100,200,300ml-rel több????
Ezeket a félszavas dolgokat utálom,mert nem magyarázzak el!
Hát ennyi ami velem történt!
Orsi,Te tudsz valamit erről az árnyaltnyi magzatvíz többletről?????

Emma,szerintem jelentkezz be a Praxisba a doktornőhöz,mert ott boztosan jobb az Uh,mit a Szabocs u-ban.
Itt van egy link,az alján ven egy regisztrációs lehetőség.
Ha regisztrálasz,kedvezményt kapsz a vizsgálatból+ az elérhetősége is ott van.
http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=12

Ha segít összehasonlítan az eredményeket,akkor bemásolom nagyon szívesen az én Istenhegyis értékeimet :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


Pomi,nem raknád fel a pocakos képedet???
Nagyon kiváncsi lennék rá,hogy mekkora a hasad! :D
Orsi,Katyerina,ha van Neketek 19-20.hértről pocak képetek,akkor rakjatok már fel légyszi,mert a doktornő azt is mondta,hogy nagyobb a hasam,mint 19 hét
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: mekkoránal kéne lennie??????
Bocsánat,ha esetleg negítv vagyok :idea:

KépKép
napszemcsi
 
 


Emma - akkor amit én találtam az régi szám, bocsi Napszemcsi linkjén ez van: Bejelentkezés: 30/414-8886

Kép
potykamanó
 
 


Manó :D
Köszi a gondoskodást :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


jaj, még egy kérdés: akkor mindkét helyen ua a Hajdú doktornő van?
És a 4d hasi uh? Szerintetek jobb, mint az istenhegyin?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Igen,Manó mindkét helyen a doktornő rendel :) én azért ajánlanám inkább a magánt,mert talán ott jobb a géppark és több idő jut a kismamikra :)
Az Istenhegyin is nagyon jó az Uh,a Praxis képeit csak itt a neten láttam :wink: de szerintem,most nem az a fontos,hanem,hogy a vizsgáló orvos milyen szemmel,tudással,ismeretekkel rendelkezik :wink:
Ahogy itt a lányok mondták,a doktornő nagyon alapos :wink: én arra emlékszem,hogy az Istenhegyin a dokiből harapófogóval kellett kihúzni minden egyes szót :? és az annyira nem jó!
Én szeretem tudni,hogy mit is látok a képen :) de ez az én magánvéleményem! :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


Sziasztok

Potykamanó
EDA: nekem nem volt semmilyen fejfájásom tőlle, sem akkor, sem azóta
Spinál: én úgy hallottam hogy ennél brutál fejfájás van, + még a következő években is, legalábbis egy azóta már 3 gyermekes anyuka mondta, hogy neki a 2. babája így született és még utána 1-2 évig is volt ilyen nagyon rossz fejfájása.
nekem az EDA-val minden rendben volt, nem volt semmilyen rossz hatása semmilyen téren, hanem inkább még jó is volt, mint írtam, hogy még 3-4 napig kaptam a fájdalom csillapítót + mozoghattam utána már az ágyban is, és nem kellett mozdulatlanul feküdnöm órákat.

sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Napszemcsi
Igazad van. Az istenhegyis doki tényleg tök kuka. Egyfolytában kérdezgettem, mit lát, rendben van-e, olyan hülye szitu volt. Addig a Kaáliban és a saját dokimnál egyfolytában kaptam a kommentárt, nem kellett könyörögnöm, hogy megszólaljanak. És nekem túl fiatal is, mennyi tapasztalata lehet?!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma,szerintem a tapasztalattal biztosan nincsen gond, az Istenhegyis dokinál de Neked most úgymond egy specialistára van szükséged,aki megnyugtat
:wink:
Én ezért mondanám a doktornőt és a magánrendelést :wink:
Ma kb 5 percet voltam bent a Szabolcsban,gyorsan végignézte a babákat,aztán kész!
Neked,most arra van szükséged,hogy a fülétől a kisujjáig végignézze a Kiscsibédet :lol: és erre jó a magánrendelés :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


Mano

köszönöm kérdésed, már teljesen jól vagyok, de azért a nap 24 órájából olyan 20-t még ágyban vagyok. én már csak a 12 hetes UH-ra megyek, mához 2 hétre.
a katéterrel kapcsolatban tuti, hogy én vagyok a fehér holló, mert nekem nagyon vékony a húgycsövem. amikor kivették a katétert, én napokig véreset pisiltem.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok :)

Végigolvasva a császár rejtelmeit, és Melcsi normál szüléses tapasztalatát megbeszéltem a gyerekkel, hogy könnyű szülést tervezünk :)

Emma :)
Sajnálom a vacak eredményeket, remélem semmi baja nincs a manócskádnak.
Emiatt írtam régebben, hogy pénzkidobásnak tartom a tesztet, mert nem mond, csak valószínűséget. És senki nem tudja megmondani, hogy mit jelent az, hogy 98% valószínűséggel 1:200 vagy 1:20000 az esélye, hogy beteg a baba. Persze az első esetben jobban kell izgulni, de a második esetben is lehet beteg.
Nekem egyénként a b.hcg: 2,15 MoM lett, a papp-a: 1,56 MoM, tarkóredő, 1,1 mm, erre 1:1812 lett a Down valószínűsége (Életkori 1:409) . Az AFP késöbb 0,8 MoM lett.
Az ultrahagokon eddig minden rendben, úgyhogy remélem semmi baja a babának. Pénteken megyünk 4D-re, remélem ott is rendben találnak mindent.
De valójában, ha mégis beteg lenne, akkor is szeretném és felnevelném, mindent megadva neki, ami tőlem telik. Bár biztos nehéz lenne, de ha ezt hozza a sors, akkor ezzel kell szembenézni.
Én sokat gondolkodtam rajta, hogy mennyit számít, hogy kaptam egy csomó plusz hormont és hogy a babát is mindig egy héttel nagyobbnak mérik a koránál (ami lombiknál ugye képtelenség). Szóval bízom benne, hogy a vérteszt eltéréseket ezek a dolgok okozzák, és egészséges kisbabánk fog születni.

A doki nekem is kuka volt végig az Istenhegyin. Most a Kleopátra házba megyünk, kíváncsi vagyok ott milyen lesz. A Brendonban szerintem rosszabb (régebbi) az UH, bár nagyon kedves mindenki :)

wish
 
 


Lányok, bajban vagyok.
Az AFP-m 0,6 lett. Elküldött a dokim a Schöpf-Méreibe, mivel ott tárolják a véreket a szülésig, és ebben a fantasztikus spórolós egészségügyben a béta-HCG-t nem veszik már le automatice, amitől lehet rossz az eredmény. Most el kell oda mennem, a vérmeből megcsinálják azt a vizsgálatot, aztán kell dönteni a továbbiakról.
Nagyon félek. Mi lesz ha az a vizsgálat sem jó :?: Eddig minden rendben volt, de most nagyon meg vagyok ijedve, ilyet még sose éreztem.
Pompi, Te voltál ott, és ha jól emlékszem, nem bántak valami rendesen Veled, mert nem akartad az amniot, igaz?
Mi lesz velünk ?

Erika!
A spinálnak az a rejtelme, hogy ha 12 órát ugy vagy az ágyban, hogy a fejedet 1 picit se emeled meg, akkor nem valószinü a fejfájás. Nekem nem volt legalábbis, pedig a lábamat, derekamat mozgattam mert nagyon rossz volt hanyatt feküdni annyit.
Emma!
A Praxisban van még más doki is, Győrffy Mátyás, szintén nagyon profi, nekem Krizsa őt ajánlotta. Most is hozzá kértem időpontot a genetikai UH-ra, de azt gondolom, holnap kérek 1 másikat, korábbra, lehetőleg már péntekre. Meg kell valahogy nyugodjak, hogy nincs semmi baj. Az nem lehet, hogy itt van ajándékba, spontán, és baja legyen!
Szerintem menj el a Szabolcs u-ba Hajdu Krisztához, kedden de. van az alagsorban rendel, nem kell feltétlenül bejelentkezni, 11-ig érjél oda. És menj el a Praxisba pl. a Győrffyhez, több szem többet lát elven.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Szia Melcsi

Én úgy látom hogy akkor az EDA a legjobb, és akkor nekem ezzel szerencsém is volt, én nem bírnék mozdulatlanul ennyi ideig feküdni, még akkor sem ha csak a fejem nem mozdíthatom.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Melcsi!
Ezt egy cikkből másolom neked ide... Hátha megnyugtat...
"Nem kell mindjárt megijedni, ha az eredmény eltér az átlagtól, mert ez még nem jelenti azt, hogy a magzatnál biztosan van valami eltérés, ugyanis nagy a vizsgálat szórása. A kismamák felénél 1alatt, másik felénél 1felett van az AFP-érték, 2,5-ig normálisnak számít, felette már magas értékről beszélünk.
Az alacsony AFP önmagában nem kórós, nem jelenti azt, hogy növekedett volna a Down-kór előfordulásának kockázata. Igaz ugyan, hogy a Down-szindrómás magzatoknál rendszerint alacsony az AFP-érték, de több kiegészítő vizsgálat, pl. ultrahang, hormonszint-mérés szükséges ahhoz, hogy fokozott Down-kockázatot állapítsanak meg, hiszen a várandósok felénél középérték alatti AFP-értéket mérnek. A túl alacsony értéktől viszont mindenki automatikusan megijed…"

Puszi:Zsu

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsuska!
Köszi :)
Felhivtam Krizsát 1 kiadós bőgés után, Ő kikérdezgetett mindenről, meg a konkrét AFP értékről, tehát nem a MOM-ról, és azt mondta, hogy az tökéletes, a MOM meg 1 arányszám, ami önmagában nem jelent semmit. Nagyon bátoritott, hogy nyugodjak mg, nem lesz semmi baj, és tényleg jó hatással volt rám, mint mindig. Már bizakodóbb vagyok, de ma azt hiszem nem lesz nagyon nyugodt éjszakám... Remélem már holnap pontot tehetünk a dologra.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi,én is azután nyugodtam le,amikor Krizsa doktorral beszéltem :wink:
Átérzem a mostani aggodalmadat,én is ígyvoltam egyhéttel ezelőtt,aztán hozzolvastam innen-onnan és az is megnyugvást hozott.
Fel a fejjel,lesz ez jobb is :wink: :wink: :wink:

Wish,mi voltunk a 4D-ben a Kleopátra házban
:) :) :) :) szuper jó hely,a doktornő nagyon kedve és végig magyarázza az egész Uh-s időt :D
Lehet A4-es képet kérni,de szóljatok amikor bementek az Uh-ba :wink: én nagyon megvoltam elégedve!

Szép estét kívánok Nektek :roll:

KépKép
napszemcsi
 
 


Emma :D
remélem, nem értettél félre. Én egyáltalán nem vagyok borulátó, csak annyit írtam HA genetikai vizsgálat mellett döntetek, akkor minél hamarabb.
de tanácsot nem szívesen írok.

Napszemcsi :D
nálam végig a terhesség alatt azegyik gyereknél több a másiknál kevesebb volt a magzatvíz az átlagosnál ill. 2szer felcserélődött, hogy kinél volt sok és kinél volt kevés.
Az ikerterhesség az ICSI önmagában tud több ill. kevesebb magzatvizet okozni.
Pocakképem nekem 1 db nincs a fiúkkal. De nekem pici volt a pocakom, és a 35. héten 106 cm-rel szültem... befelé nőttek a gyerekeim.
(ikres pocakot én láttam 140est is, 36. héten, szerintem itt nagyon-nagyon fekvés és ygerekfüggő, hogy mekkora a pocak, mert nem mind1, hogy mondjuk 2 fejvégűd van vagy 2 haránt fekvőd....)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi
SZerintem 0,6 nem olyan rossz!!!!!! Vki pont írta, hogy az Istenhegyis eredménye csúcsszuper (úgy tudom, neked is az), az AFP-je alacsonyabb, és talán Hajdú doktornő?? mondta neki, hogy akkor nem kell aggódni. Az én dokim is a 4 markereset ajánlja, sokan mondják, hogy az AFP magában nem sokat ér. SOk helyen nyugatom állítólag már nincs is. Egyébként sógornőmnek is alacsony lett, és gyönyörű, egészséges kislánya van.
Na persze én tudom, mit érzel, mert az én fejembe is megfordult, hogy mi van, ha baj van. De ami a legeslegfontosabb: rossz eredmény sosem jelenti, hogy tényleg baj van!!!!!!!!! És biztosan nem azért jelentkezett ez a spontán csodababa, hogy egy beteg gyermeket kapjatok. Minden rendben lesz!!!!!!!!

Orsi
Ja, lehet, hogy félreértettelek, Azt hittem, hogy ezzel az eredménnyel te már indulnám is CVS-re.
Most már végleg letisztult bennem, hogy mivel abortusz kizárt, nekem nem szabad semmi kockázatot vállalnom. (na jó, ha 3 hét múlva bazi szar az eredmény, lehet, hogy átgondolom, de ilyen eredménynél maradok abban, hogy nincs baj)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :D
nem úgy értettem, hogy ha kell, akkor szerintem az.
De ha azt mondod, hogy a megszakítás kizárt, akkor nincs miről beszélni.


huhh nagyon bunkó voltam tagnap - vagy csak fáradt.... :oops: :oops:
Szóval voltam ZSEBInél. Ő jól van, más a sebe is egész jó, külső szemmel nézve jól mozog. Babák haladnak, Eszti jó sokat eszik, Bazsit még szondázzák, mert gyenge. Szerencsére semmi fertőzés, egyéb gond nincs.
ezek alapján én azt gondolom, hogy amint megeszik a szükséges folyadékszükségletet ki lesznek dobva és mehetnek haza.
Jah, babók már nem vesztik a súlyukat, már híztak tegnap.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma - szívesen :lol: a gondoskodást!

Erika - akkor Te jól átvészelted végül is a szülést. Ügyes voltál! :lol:

Zsuzsi - nagyon örülök, hogy jól vagy! Akkor ez már így is maradjon! :lol:

Wish - "Emiatt írtam régebben, hogy pénzkidobásnak tartom a tesztet, mert nem mond, csak valószínűséget. És senki nem tudja megmondani, hogy mit jelent az, hogy 98% valószínűséggel 1:200 vagy 1:20000 az esélye, hogy beteg a baba. Persze az első esetben jobban kell izgulni, de a második esetben is lehet beteg." tökéletesen igazad van, engem is ez bosszantott az egészben!!!!

Melcsi - ne izgulj, és gyere mesélni a jó hírt, mert én biztos vagyok benne hogy nincs semmi baj!!!! Nagyon sok esetben ad fals pzitív eredményt az AFP - ezt már rengeteg mindenkitől hallottam és olvastam is!

Orsi - köszi a Zsebis híreket! Örülök, hogy jól vannak!

Kép
potykamanó
 
 


Mano

neked hogyhgoy biztos már most, hgoy császár lesz?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi - nem biztos, még kérdéses, csak mivel már felmerült egyáltalán a lehetősége, azért érdeklődtem ilyen bőszen, hogy az mivel is jár, illetve hogy mire lehet számítani. Gyerekkoromban távolugrásnál fenékre estem frankón, és eltört a farokcsontom, persze befelé, máshogy nem tudott. És bár akkor nem is vittek el orvoshoz, de felnőtt koromban kérdezett rá egy természetgyógyász hogy tudok-e róla hogy el volt törve a farokcsontom. Akkor meg lepődtem, de aztán másiktól is megkérdeztem és bizony úgy van, és mondták, hogy ezt régen helyre kellene rakni, de most is lehet de nem hagytam! És erre mondta a volt nőgyógyászom hogy ha nagy lesz a baba akkor császárra számíthatok, az új nőgyogyimmal meg még nem értekeztem.

Kép
potykamanó
 
 


Mano

ja, értem mostmár. én amúgy mindvégig abban a tudatban voltam, hgoy neked is 2 baba van, s amiatt, de aztán megnéztem a vonalzódat, s látom, hgoy 1 baba van, ezért nem értettem a császárt.

Orsi

most mekkora a pocakod? eszembe jutott, hogy 9 hetesen mekkora pocakod volt már. reménykedtem, hátha nekem is az lesz, de még mindig semmi :(
tudom, a 2. terhességnél sokkal hamarabb kezd el látszani.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :D
10 hetesen 1 babánál. 1 . terhességnél ne várj semmit!
nekem ikrekkel is csak a 15. hét végefelé volt már, hogy látszódott kicsit normálisabban.
1 babás 1. babás ismerősömnek a 20. hétig simán nem látszódott.

a pocakom akkora, mint a 10. héten :D :D cm-re pontosan :)
szóval az elején megugrott, most meg majd lassan kezdi kitölteni a gyerek azt a helyet, amit előtte a nemtom mi csinált neki :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Na, ez jól kezdődik... elszállt, amit egy órája írok. :cry:
Ne mégeccer:

Kár is itt pocakképeket ígérgetnem (bocsi), egyszerűen képtelen vagyok felrakni. Nemtom, miben reménykedtem, még sosem sikerült! :oops:

melcsi,
sajnálom, hogy aggódnod kell! Nyugodj meg, hiszen Te szoktál bíztatni másokat! Tanácsokkal talán nem kell ellátni, hiszen tudod, mit kell tenned. Mindenesetre: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


emma,
akkor a Praxis és a Szabolcs u. elérhetőségeit tudod. Én mind2 helyen voltam, mert a Praxisba a Hajdú Krisztánál soká lett volna hely. De Győrfi Mátyás is nagyon jó, végtelenül kedves, mindent mond, mindent megmutat, és együtt örül veled végig. Ez fizetős, a Szabolcs u. viszont ingyenes (azért az sem hátrány).
Kiegészíteném még a listát a genetikai tanácsadóval a Baross u. (VIII.ker. B.u. 27., bejelentkezés telefonon: 459-1500/4202-es mellék) - ide orvosi beutaló kell, kérj a dokidtól (ez is ingyenes).
Van még egy ehhez hasonló (asszem fizetős) Optimális Családtervezési Tanácsadó Zuglóban, a Bolgárkerék (3.?) utcában - erről nem tudok többet, de neten fent vannak. Hajni volt, ha jól emléxem. Meg ő volt a négymarkeresen is, ennek a honlapja:
http://www.downszures.hu/index.html
Minden jót Neked! ++++++++++++++++++++++++++++++++++

napszemcsi,
ne aggódj, a magzatvíz mennyisége állítólag állandóan változik (ezt még a többiek írták régebben - talán icsilya?), lehet, h amikor mérték, pont több volt. Egy helyen nekem is azt írták, h "az átlagosnál kicsit több magzatvíz", de másnap erre valaki más már rá is cáfolt.
A hasméreten se aggódj, nekem pont tegnap mondta a dokim, hogy az én 19 hetes kis pocim (amit én folyamatosan kicsinek látok) egy 25 hetes terhesének felel meg. Jó van, biztos, ráhagytam... Amúgy 97 cm a haskörtérfogatom. Úgyhogy icsilyának a 106 cm-s szülés tényleg nem semmi! 8)
De azt mondják, a hasméret a babák fekvésén múlik. Egy barinőm 4 kilós gyereket szült, és szinte észre sem vettük egész végig, hogy terhes, olyan pici hasa volt!
Nekem most egyébként esténként annyira felfúvódik (szerintem a leánykám nagyon fent van), hogy a vacsiból már nemigen csúszik le semmi.

KépKép
pompomlány
 
 


Zsuzsi :lol:
Türelem! Nagyon valószínű, hogy még 3-4 hétig semmi nagyobb változás nem lesz.
Mondjuk én nem bánom, az ember úgysem vesz 2-3 gatyónál többet magának, és elég lesz 5 hónapig járni azokban.
Tényleg, amit most 2 hét múlva megveszek, azt nem is tudom tavasszal-nyáron hordani... Na, majd kitalálom... Esetleg kismama-öv? Van tapasztalatotok?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Szisztok megjöttem.Eddig nem volt netem csak most csinálták meg ugyhogy egy kicsit lemaradtam.
Két napja elkezdett vizesedni a lábam ha valaki tud valami okosat tanácsolni az legyenszives irja le.Ma már reggel óta fáj a hasam hiába próbálkozok akármivel,nem jó neki semmi.Majd még jövök. Sziasztok
kovacsné
 
 


emma1976 írta:Tényleg, amit most 2 hét múlva megveszek, azt nem is tudom tavasszal-nyáron hordani... Na, majd kitalálom...

a kismamanadrágok közül, ami nekem van mindegyik 1-9 hónapig hordható.
az ikrekkel is tudtam 2 kivételével az összes többit hordani.
ki vannak ezek már találva :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma

neked se látszik még semmi változás a pocakodon?

Pomi

pedig jó lenne, ha raknál fel pocakképet, úgy szeretem nézegetni őket.
meg a többiek is, aki tud, tegyen már fel képet.

Orsi,

azért remélem a 19 hétnél hamarabb fog valami látszani. A múltkor azt hiszem Hajni tett fel 17 hetesen képet, és egéz jól látható pocakja volt már.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Kép

Na, egy kis segítséggel... de megjöttünk! :P

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
csak sikerült :D

enyém is ca. ekkora.... 1 gyerekkel :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


ez 97 cm?????
nem nézném annyinak!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi

csini pocak
2 baba 20 hetesen? azt hittem sokkal nagyobb már ilyenkor.
na, akkor még sokat várhatok, hogy legyen nekem is valami

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok Lányok :P

hát megvolt aza a híres nevezetes tanácsadás :twisted: :twisted: :twisted: én nem ajánlom senkinek,mert az 1x szent,hogy mindenkit aki odamegy lombikkal,ICSI-vel,rossz Afp-vel,azt mind hasba akarják szúrni :!: :!: :!: :!:
11 órára volt időpontunk,és ehhez képest úgy a genetikai Uh-ra bejutottunk 13 órára és az orvossal úgy 15:30 felé tudtunk beszélni :evil:
Szóval,ugyebár felvették az adatokat,aztán a szonográfus hölgy megnézett.
Nem talált semmi rendellenességet a babákná,csak Ő is megállapította,hogy többa magzatvíz.
Aztán következett a várakozás
:!: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nem hiszitek,de a mellettem lévő lányoknak is az AFP-vel volt baj.
Én nem hiszem,hogy ahány fiatal nő ült ott,annak mind valamilyen genetikai rendellenessége lenne :?: :!:
Bementünka tanácsadóba,és ott egy napbarnított tanársegéd fiatalember fogadott minket.
Felvázolta a kockázati tényezőket,néghozzá elsősorban,a koromat(32),aztán lombikbabák és ICSI,illetve,hogy az unokahtestvérem babája Down-szindrómás,és hogy több a magzatvíz,alacsony AFP,igaz hogy ehhez hozzátette,hogy ikrekre nincs kidolgozva AFP.
Megmutattam az Istenhegyis papíromat,hogy ott mindent rendben találtak,de azt mondta,hogy megnézi,de nem nagyon izgatja,mert nem tudja,hogy amit ő felsorolt kockézati tényezőket,azokat mind belevették-e a vizsgálatba!
Aztán rögtön nyomtatta az amniós papírt,amire az volt írva,hogy a kromoszóma-rendellenessé kockézata:4,0-4,5% és 31-re már előjegyzett!
Aztán a férjem rákérdezett az esetleges veszélyekre,amit már Orsi itt sokszor leírt.
Letargia,amikor kijöttünk a vizsgálóból!!!!!
Okosabbak nem lettünk,csak jobban megijedtem!
Az autóban mérlegrlés,azeddig hallottak,olvasottak összevetése.
Hazaértünk és a férjem hívta Krizsa doktort.
Elmondta az eredményeinket újból és a hallotakat!
Krizsa doktor azt mondta,hogy 1,7MOM jó,nem kell az szúrás!
Istenheygi adatok jók,orrcsont,tarkóredő,12 hetes klinikai Uh jó.
Az ICSI,nem okoz DOWN-szindrómát.
Nem megyek el amnióra,ha valami baj lenne a babákkal azt látták volna az Uh-n én úgyérzem,az elmúlt hetekben.
Bízom az Édikéimben,hogy minen rendben van velük
:wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


Napszemcsi :D
nem jut eszembe, hogy ki mondta - 1-2 napja beszélgettem pont egy orvos ismerősömmel az ICSIről... ő azt mondta, hogy NINCS bizonyítottan magasabb kockázata az ICSInek genetikai kockázatok tekintetében.

de egyébként amiket megmondtak, azt itt többen előre borítékoltuk volna Neked - akár szó szerint is -

szerintem a 21. héten nevetséges dolog amniora menni. kész közröhej.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: