Új privát üzeneted érkezett!

Ja valamit elfelejtettem!

Alvásgondok-> keserveim a blogban http://kovacs-telekes.org/juca/blog/?p=152,
kaptam részvétnyilvánításokat dögivel, de sajnos nincs meg a titok. Ha valaki tudja és nem mondja meg (nem írja meg), annak elküldöm a selyemzsinórt 8) legalább a gyerek szórakozik majd vele, legalábbis Kinga madzag-zsinór-cérna mániás :P

Gabi!

Üdv a klubban :-)

Védőoltással kapcs. megkérdeztem védőoltási szaktanácsadót, szintén a blogban Védőoltás 2 posztban a válasz.

tjuca
 
 


Jelentem, látszik a 2. foginca recéje. Így már értem miért volt ilyen sz@r éjszakánk.

Gabella!
Üdv nálunk, én már ismerlek mert szoktalak olvasni a tavasziaknál.

Kép

Kép
katus73
 
 


Szia!

Örülök a szíves fogadtatásnak!

Kata! Akkor te helyzeti előnyben vagy! :D

Fogok írni magunkról részletesebben, csak most már mennem kéne a konyhába, mert ma még csak pihiztem, mert ledöntött a nátha.

Ha már a helyesírás volt a téma (itt is és az nlc-n is) nem írok olyan szavakat, mint takonykór! :D :D :D

Pont hallottam egy itteni anyukától, hogy 1500 Ft-tal többet fizetett a tápszerért! Atya ég! Micsoda szerencse, hogy tudok szoptatni! Ez már azért egyre durvább!!!!!!!!!!!!!!!!

Holnap benézek, ha lesz kicsit több energiám!

Pusz!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

Csak röviden a tavaszi topikból másolva!

A párommal 96. októberben ismerkedtem meg, 2000. májusban költöztünk össze, mivel hivatásos katona, Szabadszálláson kapott szolgálati lakást. Lackó is ott született 2002. október 30-án. Sajnos a laktanya megszűnt, így 2004. szeptembertől Laci már Szentesen dolgozik, és onnan 30 km-re a szülőfalumban, Gádoroson vettünk házat. Egy régi ház, sokat kell rá költeni, de erre futotta, talán majd egyszer lesz új házunk is. Nem szeretek itt lakni, sokkal elveszettebb vagyok, mint Szabadszálláson voltam, ott azért összetartott a sok fiatal katona család, akik távolra kényszerültek költözni a családjuktól. Itt meg csak a család van. Akinek esze van, elment a faluból, aki meg ittmaradt, be van zárkózva. Tényleg senkivel nem járunk össze. Szomorú, de ez van. Munkát se találtam, nem tudtam visszamenni a takarékszövetkezetbe se, ahol az összeköltözésünk előtt dolgoztam 3 évig. A főnökasszonynak nem tetszett, hogy kicsi gyerekem van. Így aztán nem vártunk a kistesóval, és gyakorlatilag 1 hét alatt össze is jött Mesi. Ő már Orosházán született, ügyeletes dokinál, ahogy Lackó is, és nem bánom!

Kata! Most látom, hogy te meg békéscsabai vagy! Végre valaki a megyéből!

Mostmár tényleg megyek! Sziasztok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Üdv köztünk Gabella! Bár egy picit én is ismerlek, mert én is szoktam olvasni a tavasziakat!

Katus!
Látom Pannus belehúzott a "fognövesztésbe"! :lol:
Nem tudom mi mikorra kínlódjuk ki, de lehet, hogy tényleg a fogzás miatt ilyen szarok az éjszakáink.

Juca!
Olvastam a védőoltással kapcsolatos dolgokat a blogban. Mostmár teljesen tanácstalan vagyok! A prevenar nagyon elgondolkoztat. Legközelebb ha megyünk tanácsadásra rákérdezek a dokira, hogy most érdemes adni vagy várjunk 1 éves korig. Elég csúnya következményei lehetnek az agyhártyagyulladásnak. Itt nálunk tavaly tavasszal belehalt egy 4 hetes kislány!

Visszatérve a tápszerhez: azért tényleg nagyon gázos az ára + még a havi pelusadag. (20-25 ezer a kettő együtt) Dupla családipótlék dukálna!
Nagyon örülök, hogy még van tejcsim és remélem legalább Peti 1 éves koráig kitart, aztán próbálkozunk kecsketejjel, ha már nem lesz anyatej. ( Legfeljeb veszünk egy kecskét! Ez most komoly!)

Reni
Kép
prenata
 
 


Gabella!

Mi baj a takonykórral azon kívül, hogy hosszabb, mint a nátha? 8) Segíts légyszíves szép kifejezést találnom a tandem hasmenés-hányásra, tudod, mikor lavórral a kézben a WC-n ... nekem a hányavetimars jutott eszembe :lol: Viccet félretéve vannak esetek, amikor nem leht/érdemes finomkodni, mert a nátha bizony nem szinonímája a takonykórnak. Remélem ezzel nem bántalak meg!

Barátnőm férja is hivatásos és "alóla" is kilőtték az aszódi laktanyát.
Most mit tervezel Mesi után munka ügyben? Munkamizéria az én fejem felett is lebeg, de én most nagy álmokat szövögetek, mint egy pók. Aztán majd jön a racionalitás, és végül arculcsapásként a valóság. Szörnyű ez, de nekem még ott van kistesó egy, és ha Isten segít minket, akkor kistesó kettő a pakliban. 8)

Nagyon helyesek a gyerekeid! A lányodnak szép nagy haja van, üdv a nagyhajú gyerekek anyáinak klubbjában.

Csak érdekességképpen... mit csináltál 22 évesen? :twisted: Most megpróbálom statisztikailag kimutatni, hogy a nagyhajú gyerek, és az anya 22 éves múltja szignifikáns egyezést mutat-e :lol: "So sot követett" (lőjetek le, ha unjátok a szóvicceimet) és mindenki elárulta, mit csinált 22 évesen, érdekes volt olvasni. Én itt tartottam :-)
Kép

tjuca
 
 


Katus, fogilag fej fej mellett haladunk, ma reggelre már Ádinak is kettő lett!:-)

Üdv az újaknak!
Bocsi hogy most csak ilyen rövideket írok, de naaagyon beteg vagyok és kököpöm a tüdőm úgy köhögök, ráadásként itt állok egy fogzó kis galuskával.

Most nézem, ma lett Ádámom 7 hónapos, mindjárt jól fel is köszöntöm.:-)

Juca nehogy nekem másmilyen legyél. A szóviccekkel együtt vagy TE a hamisíthatatlan Juca.:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Boldog hófordulót Ádinak is!

Reni
Kép
prenata
 
 


Már megint sokat irtatok ,délelőtt még foghijas volt a topik.
Máté most hogy el ne kiabáljam nyugis,kijött a foga és egy kicsit megnyugodott.
Juca végre rólad is hallunk ,részvétem az éjjeli bagjocskák miatt.Nem egyszerü eset,csak találgat az ember mi a baj.Igy se jó meg ugy se.Köszi az infót a fiukkal kapcsolatban be fogok vetni valamit hogy egyformán fontosnak érezzék magukat.
Gabella hatalmas sullyal született a lányod, ne semmi Most hány kilónál tart?

Majd még jövök nyúznak a fiúk,anyát akarják amugy is kaki van a törpénél

Kép

Kép
Kép


évi
anyuci3
 
 


Tündérpöcök Ádám!

Boldog hófordulót kívánok neked!!!

Miután még csak a rece látszik a 2. fogból ezért ma este lefekvés előtt "bekábítózom" (panadol) a gyereket hátha nem fog 100x felkelni a fájdalomtól.

Gabella!
Igen én is Békés megyei vagyok és Tündérpöcök is csak ő mostmár pesti úri asszony lett. :D

Kép

Kép
katus73
 
 


Megvolt a dokinéni-látogatás. 7440 gramm, és 66 cm a kis legény. 2 hónap alatt híztunk 1 kg-t, amire a doktornéni azt mondta szép eredmény, pedig volt olyan időszak, amikor alig evett valamit. Kaptunk mi is sinlacot, hogy hátha az jobban fog ízleni Márknak. Mondjuk azt nem tudom, hogyan dönthetném el, amikor odáig se jutunk el, hogy megkóstolja a dolgokat, mert nem hajlandó kinyitni a száját a kanálnak. Ha már egyszer belevarázsoltam, akkor jó szinte bármi, ki nem köpi.
A másik vicces dolog, hogy mondja, duzzadt a gyerek ínye, nemsokára fog lesz. EMlítettem neki, hogy 4 hónaposan is ezt mondta, és még mindig semmi. Megnézte a naplóját, oda is be volt írva, és jól elcsodálkozott. Úgyhogy most nem tudom, hogy várjam-e a fogat vagy se :)

Katus, Kitti nektek grat. az új fogakhoz.

amandi
 
 


Juca!
Alvásproblémával kapcsolatban nem volt időm most az egészet végignézni. Ha volt már róla szó, bocsánat: A Madarász utcai gyermekkórházban működik egy alváslabor, ennyit tudok róla (egyébként nálunk éjszaka nincs sokszor ébredés - legalábbis eddig - de az elalvás nagyon nehezen megy, sokszor 2 óra sírás kell hozzá, de még nem vettük rá magunkat, hogy elmenjünk, bár már sokszor gondolkoztunk):

Kórházunkban 3 éve működő alvásrendelésen 0-14 éves korig várjuk az alvászavarokról panaszkodó gyermekeket és szüleiket.

A szülők leggyakoribb panasza, hogy a csecsemő, kisded nem tud illetve nem akar egyedül elaludni, vagy éjszaka gyakran felébred. Szerencsére a legtöbb ilyen esetben nem betegségről, hanem rossz alvási-altatási szokásokról van szó, és tanácsainkat követve a problémák néhány hét alatt megszűnnek.

Komolyabb kivizsgálást igényelnek az alvás alatti légzészavarok: ha a szülők éjszaka légzéskimaradást, horkolást, hangos erőltetett légzést észlelnek.

Gyakran jelentkezik kisdedek, iskolásgyermekek körében az alvajárás, az éjszakai rémálom és az ágybavizelés.

Ilyen és ehhez hasonló problémákkal jelentkezhetnek rendelésünkön előzetes telefonegyeztetés után, de sürgős esetben soron kívül is fogadjuk a betegeket. Szolgáltatásunk természetesen ingyenes. Ha megoldható, kérünk háziorvosi beutalót, de enélkül is fogadjuk az ország egész területéről a betegeket. Vidéki betegek esetében a TB támogatott utazási térítéshez igazolást adunk 1 kísérő számára.

Működésünkről részletes felvilágosítást kaphat internetes honlapunkról:
www.madarasz.hu Alvásrendelés ill. az osztály alcímén.


Címünk: Főv. Önkormányzat Madarász utcai Gyermekkórháza, Csecsemő és Koraszülött osztály, Alvásambulancia


Telefonszám: 06-1-450 3763 ill. 450 37 00

Fax: 06-1-450 37 79



Rendelési idő: hétfő, csütörtök 12.00-14.00.


email : csecsemo@madarasz.hu


dr. Gál Éva főorvos, alváslabor vezető

tandika
 
 


Hahó Lányok, Asszonyok.

Most megpróbálok kicsit bővebben, hátha sikerül. A fogzós Ádám igazán kibirhatatlan főként hogy közben kiköpöm a tüdőm a köhitől. Olyan rossz betegnek lenni és nálunk ez megy már mióta!!!
Hetek óta.

Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy a kis fogacska recék megjelenésétől számítva kb mikorra bújik ki az egész fog?

A másik az hogy Ádi mióta ülni tud,mást nem is nagyon akar csinálni, pedig mindennel próbálom motiválni hogy mozogjon, eddig sikertelen. Úgy látszik, szolidalitást vállalt ismeretlenül is Pilchard Amelita babájával, s valami féle szent egyetértésben ülnek. :-)
Ha hasra rakom üvölt de meg sem próbál kúszni a játékért.Háton ugyanez a szitu, csak akkor hajlandó befejezni az óbégatást ha ismét csücsülhet.
Mi tévő legyek????? :roll:

Na megyek mert óbégatás van megint...

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti, szerintem ha már tudnak rendesen ülni, nyugodtan üljenek, ilyenkor már nem árt... Most ez az új tudomány. Azt olvastam, hogy ha valami újat tanulnak, fontos nekik, hogy állandóan azt ismételgessék, hogy minden pillanatban biztosak lehessenek benne, hogy még mindig meg tudják csinálni.

Aztán majd ráunnak, és igényük támad valami újra. Aztán majd nem győzöl futni utána, akkor meg az lesz a baj :-)

Amúgy jobbulást minél előbb!

Tandika

tandika
 
 


Na visszajöttem.
A másik: mióta "rájött a fogzás" folyton kicsípi a fenekét, ha betrottyant. Szerintetek van összefüggés???

A fenébe is mindenkinek úgy szeretnék írni de talán már sosem jutok normálisan billentyűzet közelbe. Most meg vacsizunk meg szalad a lakás ja és dobozolni is kéne mert hétvégén költözünk, jó, mi?
Úgy szép az élet ha zajlik.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!

Fogrecére már írtam a blogba választ. Kicsípés, igen szoros összefüggés van. Erre kérdem én, hogy mit tegyek a kis páviánpopóra, mert igazából még a Sudocream se ér bakfittyet sem :-(

Tandi!

Köszi szépen. Az az igazság, hogy nem vagyok egyedül a témában, aki szenved, de ha sokáig nem oldódik meg a helyzet, elmegyünk. A Ti esetetek azért rosszabb, ott valamiféle félelem lehet, vagy nem is tudom, szerintem föltétlenül nézessétek meg Kírát!
Téged is kérlek, hogy a választ nyomd be a blogba légyszi! KOPIPASZTÁVAL :wink: Ennek nagyon egyszerű oka van, sokan olvassák, családok, barátok, más fórum, és még az is lehet, hogy egy-két kósza, esetleg itt valakinek tetszik, és továbbküldte, vagy, mint Pogi rálinkelt a saját blogjára, szóval többfelé. Ezért, ha valakinek hasznos, vagy haszontalan hozzászólása van, plíz oda írja meg, hogy mások is olvassák. Köszi szépen.
A másik ezzel kapcsolatban, hogy nem jelenik meg azonnal, mert nekem moderálnom kell. Kofa infomókus, ezért különösképpen óvatos a spammerekkel, és állítólag a blogokat is képesek nagyon durván spammelni, és akkor csak tkaríthatjuk a VIAGRA hirdetéseket. Ha én jóváhagytam, márpedig eddig mindent jóváhagytam, már meg is jelenik.

tjuca
 
 



A kicsipett fenék nagyon nem kellemes a babának ,Máténál ugyan ez a helyzet,már 1-hete kinlódunk a fog oké de a kaki élg sok és kicsip.Erre a gyógyszer: Lila szinü ecsetelő+ canesten kenőcs ha tudjátok sokat kell szabadon hagyni vagy ez is jó hajszáritózni.Nekünk nagyon bevállt a neugranormon kanőcs én arra esküszöm.Mivel ilyenkor nagyon feljön a hámréteg.az jó hámositó.
Egy próbát megér :P

Kép

Kép
Kép


évi
anyuci3
 
 


Tandi!

Köszi, moderáltam :-)

Anyuci!

Milyen lila ecsetelő? Canesten nem gombaölő? Erre jó a boraxos popsikence is, de Kinga popója nem gombás, csak veres. Mindig akkor tojik be, mielőtt elalszik, ami nálunk drága múzeális pillanat, ezésrt nem keltem fel, így nem csoda, ha kipirul. Az idő a legjobb, ja és még mindig a Sudocream, boraxos párosra adom le a voksom. Szellőztetés tényleg jó :wink:

tjuca
 
 


Azt nem irtad hogy csak este kakilik be, én arra javasoltam amelyikmár nagyon csunya, vagyi amit már pelenkakiütésnek neveznek. Amugy a lila ecsetelő az egy fertőtlenitő szer ezt bármikor alkalmazható akár napközben is megpróbalom kibetüzni az üvegről a nevét:Sol.gentianae vagy mi.

Kép

Kép
Kép


évi
anyuci3
 
 


Nem csak este, van, hogy napközben is, Kinga nem csak egyszer kakál, van, hogy háromszor. Köszi, gondolom ez valami cucc a genitáliára, majd rákérdezek a patikában. Még egyszer TNAKSZ ALOT! Jó éjt, lövöm a pizsit.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Gabella!
Üdv köztünk!

Kitti!
1. menüpont: fogzás
Igen, van összefüggés. Ilyenkor hasmenésük van, sztem amiatt is, meg megváltozik a kaki összetétele (hogy hogyan, azt ne kérdezd, de az biztos, hogy megváltozik, ez tapasztalat...).
2. menüpont: szintén fogas kérdés...
Kendének a recék megjelenésétől számítva kb. két-három hét, mire kibújtak a fogacskák teljesen, de ez sztem teljesen változó.
3. menüpont: ülni vagy nem ülni?
Mivel magától ül (illetve nem ül... :wink: ), ezért nyugodtan hagyd ebben a helyzetben. Ha elfárad, úgyis elfekszik magától, mondjuk a kúszás-mászás azért fontos, de biztosan rá fog jönni arra is.
4. menüpont: JOBBULÁST!!! :) Boldog hófordulót Ádámnak, és gratula a fogacskához!

Amandi!
Gratulálok Márk szép súlyához!!!

Juca!
Írtam a blogba alvásügyben... A tápszeráremeléshez nekem az jutott eszembe, hogy szép, szép, hogy a szoptatást népszerűsítik, no de talán nem így kéne... :roll:

Katus!
Gratula a második fogacskához!

Azt hiszem, a 22-es kérdéskörhöz én még nem írtam semmit... :wink: Akkoriban ezerrel készültem az esküvőmre, ami köv. év májusában volt, fősulira jártam és rettegtem a magyar szigorlattól :twisted: ... Persze megvolt ohne zsenír... :D

Most lépek, késő van...

Pussz!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Anyum végre itthon van. Ki is használom a helyzetet, holnap reggel kilencre megyek a nődokihoz vissza. Majd beszámolok, hogy mit okoskodtunk ki.
Ma a gyerkőc megszerezte az első igazi sebét. Igaz, pont a szeménél, de lövésem sincs, hogy a kárpit miként tudta ennyire kikezdeni a bőrét. De Petit nem nagyon zavarta, alig sírt...

BR, Tominak ezek szerint retromániája van. :) Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem is jobban tetszenek a régi mesék, mint azok felújított változatai...talán egy-két kivétel van.
Peti is szokott néha habfiút játszani, imádja összekencézni magát a fürdőhabbal.

Tandika, érdekes, mert Peti már kezd hozzászokni, hogy kitől mit "kérhet". Mert pl. dédiéknél kényeztetés van, itthon már kevésbé. :)
Foggal pont ugyanúgy vagyunk, ahogy Ti, kb. négy hónapja mondta a dokinéni, hogy megindultak a fogai...de azt nem mondta, hogy hova, de kifele még nem. :D
Foltok: most épp mosószódát fogok keresgélni, állítólag nagyon jó a mosóporhoz adagolva.
Alvás alatti horkolás: én szóvá tettem a védőnőnek, hogy Peti néha így csinál (nem rendszeresen), és mondta, hogy csak a levegő miatt van így, szóval az se mindig jelent okot az aggodalomra.
Magától elalvás: Peti sem alszik el a kiságyában, kb. 1 hét volt, amikor képes volt erre. Szóval mellettem vagy Feri mellett alukál el, aztán tesszük be az ágyába, és ott alszik reggelig.

Marcy, gratula a vizsgákhoz, jó pihenést (már amennyit Marci hagy)!
Azért erős túlzás, hogy nem húzom magam fel a dolgokon... Nekem igazából nincs bajom a döntéshozással, más is ezt csinálná, muszájból. :( Csak a logika magas...
Ha már a tápinál tartunk, egyszerű matematika. Ha valaki nem tud szoptatni, vagy írat tápit, vagy hoz anyatejet és emellé tápszert, mert előbbiből napi 8 dl jár, az meg egy kis idő után már nem elég egy napra a babának. De ha csak a napi 8 dl-t számoljuk 30 napra és 1800 Ft/l árral, akkor egy hónapban egy ilyen bébi 43200 Ft-ba kerül az OEP-nek. Ha meg anyuka méltóztatott megvenni a tápszerből mondjuk havi 4 dobozzal (ami kb. elég egy hónapra a babának), az kb. 5-6000 Ft-ot vett ki a TB kezéből, ennyi volt rá a támogatás... Magas, mint a Mount Everest. :o
Mi már leszereltük a zenélő forgót, mikor teljesen lekerült az ágy. :) Mostmár minden érdekli ugye Petit, épp öt perce törtem ketté a játszóállványának az átfogó részét...holnap viszem a tatámnak, hogy ragassza össze. :D Ja, azért tört el, mert hátratolattam a székkel, hogy Petit kihalásszam az asztal alól.

Anyuci, ezt az agyhártyagyulát nem értem...főleg, hogy születés közben kapta el...nem lehet, hogy a méhen belül fertőződött inkább meg???
A bébikompot Petinek is elővettük, mióta feláll, de még nem igazán élvezi, nagyon-nagy motiváció kell, hogy teperjen benne. A mászás sokkal jobban tetszik neki egyelőre. :)

Amandi, engem nem zavarnak a "szlengek". Véleményem szerint ez a szükséges rossz. Persze tény, hogy a gyereknek idővel el kell majd magyarázni, hogy ez csak itt "helyes". Szerintem aki postai levelet ír, nem írja, hogy "teccik", stb.
Mostanság az etetés nálunk is kész horror...volt olyan, hogy öt perc se kellett, hogy bekanalazza az adagját, most meg néha 20 perc is kevés.
Én pl. nem tudom, hogy beírta-e a dokinéni anno, hogy fog várható, de ha igen, akkor ő is meglepődne. :D
Nem evés: enyim gyerek is nagyon nehezen szokott rá a kanálra, kb. 1,5-2 hónap kellett, mire rendesen belejött, addig leginkább a cumisüveg volt a nyerő, mert úgy gondoltam, hogy az ízét meg kéne ismernie a gyümiknek. Kaptam is érte a védőnénitől akkoriban, de Peti "kigyógyult", szóval mostmár ezerrel kanalaz a drágám.

Wawel, az ágy néha nálunk is kicsi, de Peti általában a kezét lógatja ki. :)
Ma megbeszéltük a keresztszülőkkel, nálunk márc. 25-én lesz a keresztelő. Azt a három alkalmat meg majdcsak "kiböjtöljük".

Preni, mi az oka Peti "visszafejlődésének"? Jön a foga?
Támogatás: nem tudom, de Petinek a HA-2 tápszert jan. elején a dokinénink támogatással írta fel, így 50%-ot fizettem. A HA-1 tápszert is ugyanilyen módon támogatták. Épp azt számoltam, hogyha elvonták a támogatást, akkor rákérdezek a dokinéninktől és megveszem a drogériában a nem HA-t, mert az olcsóbb lesz. :o
Kecskevétel: jó, de pl. mi max. az erkélyre tudnánk tenni. Én azt hiszem, tehéntejet fogok Petinek adni, de igazit, nem UHT-t, azzal még ráér. Habár abban is tehéntej van...majd meglátom.

Gabi, szia. Májusi babák még bőven ideférnek! :) Üdv közöttünk. Írj magatokról bővebben, légy szíves.
Ja, nekem van egy ismerősöm, aki gádorosi. Legalábbis utolsó infom szerint.

Tjuca, "deriválni még egy ló is tud"--> akkor lehet, hogy pár éve egy lót kellett volna keresnem?? :D Már én is gondban lennék, pedig akkor egyszerű volt...

Katus, üzenem Pannusnak, hogy hajrá fogak!

Kitti, Ádámnak boldog hófordulót, és grat. a 2. foghoz!
Szerintem semmit sem tudsz tenni, ahogy észrevettem, Petinél is mindig az új tudomány a nyerő. Pl. mikor megtanult ülni, azt élvezte, aztán jött az állás, így jóval kevesebb csücsül, állandóan feláll valami mellett. Gondolom, ha ráérez a járásra, akkor meg az lesz a módi, anya meg fogyózik mellette. :D
Kaki és fogzás között lehet összefüggés, ilyenkor gondolom a PH-ja is más a végterméknek, ezért lesz piros Ádi popója. Nálunk erre boraxos-kamillás popsikenőcsöt ír fel a dokinénink.

Mára ennyi.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!!

Kitti:én is ezen kinlódtam egy csomót,de nem tudtam okosabbat kitalálni minthogy ültetem.Azóta sem kúszik,de most nagyon beindult forgásilag.

Fogunk egy darab sem,az inye duzzadt meg fehér 3 hónapos kora óta ,úgyhogy erről ennyit. :D :D

Marcy:megvolt az első távollét,és kibirtam :wink: NA milyen vagyok?
Ameli meg nem is nyafizott.A gyakorlat sem volt rossz,csak az égett kisbabák látványa viselt meg eléggé.


Ja még egy:piros popsi.ezzel küzdöttünk most sokat,valszeg a pampersre való átállás a huggiesről nem tett jót.csak huggiesből alig találunk 5-öst itt,na mindegy,most liberózunk.A lényeg hogy kentem rá mindent,de igy is a vége canesten és neogranormon lett,de most gyönyörű.

Amúgy dögrováson vagyok,TAKONYKÓR!! :D a javából.és egyéb mindenféle bajaim vannak,amin leginkább egy agyátültetés segithetne csak.

Puszi Mindenkinek!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!!

Eni:
:), hogy túl vagy a vizsgaidőszakon.
A gyerkőcök nevében is kössz a dicséretet. ;)

Útlevél:
Mi is csináltatunk nem sokára, Tominak amúgy is lejár febr. 4 én, (sőt az én személyim is)és akkor Adélnak is megcsináltatjuk, mert a tesóm már annyit nyesi, hogy mikor megyünk már hozzájuk(Szlovákia).

Fórum forgalom:
Ha jól emlékszem régebben itt még nagyobb volt a forgalom. Amúgy anno fórumoztam a Születés hete portálon, és ott a napi 3-4 oldal volt a szokványos(ezért is nem járok már oda, csak néha belesek mi van velük)… itt meg ha nagy nyüzsi van akkor talán egy oldal összejön :).

Évi:
:) Nem keveset dolgozunk ezért a szopiért Adéllal. Sőőőt az egész család benne volt a dolog sikerében, mert szülni is éppen azért szültem ott ahol, hogy simábban menjen.
A barátnőd babája miatt :(. Megfertőződni, a szülőcsatornában is megfertőződhet. Mert ott lehetnek olyan csúúúúnya baktériumok. Vannak kórházak ahol még szülés előtt szűrnek kötelező jelleggel( Pl. BP Szt. István Kórház) de vannak olyan helyek is ahol még hallani sem hallottak ilyenről(pl. Keszthely Városi kórház), és ha pozitív akkor a baba antibiotikumot kap.

Kitti:
„Pucus csaja” :D ezt tetszik!!!
A csücsülő Ádámmal mit csinálj? Szerintem semmit hagyd had csücsüljön, rakj tőle messzebbre játékokat, hogy legyen motiváció, és majd csak neki áll mászni.(hehe addig örülj amíg csak ül, mert ha mászik akkor már nincs megállás mindenhol ott terem –saját tapasztalat- lehet gyorsabban mint te.)
Fog-popsicsípés: igen!! Az a bizonyos fogzásos kaka, valami szörnyű cucc. Adélnak annyi idő alatt kimarta a senekét hogy berottyantott evés elején evett(kb. 15 perc) átvittem a hálóba hogy tisztába teszem és már véresre csípte. :( úgy sírt (én is vele).

Gabella:
Üdv itt!! Érezd jól magad!!!

Jó gyerek szindróma:
Hehe én még most is az vagyok. De jóóó hülye vagyok, hogy az vagyok, de nem tudok mit tenni. Igyekszem én nem olyan szülő lenni, aki túlzott elvárásokat támaszt… mert tudom milyen olyan ember gyerekének lenni.

Reni:
20-25 ezer pelus plusz tápi? Jó nálunk tápi nincs… de akkor nem is szólok semmit, hogy havi 10 ezerbe van a pelus a kettő gyerekemre.

Juca:
Passz popsi ügyben, nekem a gyors és azonnali pelenka csere, és az állandó kenőcsözés sem vált be 100%-an. :( Pedig már egy gyerekkel végig játszottam a fogzást. Neogranormon is jó ilyenkor, de nálunk az sem volt teljesen OK. Meg mivel Tominak nyáron adtam az Arnica golyócskámból amikor lenyúzta a karját, mert elvileg segíti a seb gyógyulást Adélnál is bepróbálkoztam vele, és jobb lett a sejhaja. De erről kérdezz meg vkit aki jártasabb a homeopátiába. ;)

Ex, Juca"deriválni még egy ló is tud"-->
Akkor már azt se mondhatom nyihaha. :(

Ex:
Tomi is szokott habsrác lenni, de most annyira izé a bőre, hogy örülök ha sima víztől nem hólyagosodik ki neki…

Évi:
Én azért Canestent nem tennék a baba popsira, csak orvosi javallatra. Főleg mert a kicsípés nem gombás eredetű, hanem irritáció.
De lehet én vagyok a túl óvatos, vagy csak űber okos?
A pelenka kiütés meg allergia…

Naaaa asszem befejezem mára, mert megutál mindenki. Hirtelen, vagy mindig ilyen kis okos tojás vagyok. Ilyenkor annyira rühelem magam

Jóéjt!!!!


ÉS egy kis böngészni való...

:) Mini Tomi :) kb. akkora mint Adi-badi most

Kép

Éééééés tadadadaaaam:

Kép Mini me

Összehasonlításul:

Kép

Kép

És még:

Kép anya mááásssziiik

Kép Anya vihog, mint ama fakutya

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Halihó mindenkinek jó reggelt!
Elvittem a fiukat az oviba majdnem felkapott a szél ,mindenhol ilyen szeles idő van?
BR: jók a képek ! Majd én is frissitem a képeket azóta már készültek ujjabbak.A kenőcsökről nem vitázo mindenki maradjon a jól bevált szokásánál ,ahány ház annyi popó. Az agyhártyás babáról most nem tudok friss infókat majd érdeklődöm a hogylétükről,nem akarok most zavarkodni van elég bajuk.

Ex: Máté mászni nem igazán tud még vagy csak lusta.Előre hátra lötyög ha négykézlábra emelkedik.

Amugy nyugisan telnek most a napok ,csak mióta betegeskedik Máté nem tudom sétálni vinni, csak a teraszra megyünk ki 10percre nehogy többel kössük be.Ha igy fúj a szél még az is elmarad.
Délután apa lesz a három fiuval meg holnap is,szülői értekezlet lesz.Remélem megbirkózik a feladattal.
Most megyek paszujka felébredt kéri a kajcsit

Kép

Kép
Kép


évi
anyuci3
 
 


Sziasztok!

Pilchard!
Jó, hogy jelentkeztél.Légyszíves gyere gyakrabban mert nekem nagyon hiányzol.
Nem irigyellek a gyakorlat miatt legalábbis a sok beteg baba látványa miatt, én biztos nem bírnám idegekkel.

popsipiri: nagyayáink régi bevált módszerét javasolnám azoknak akik már mindent kipróbáltak és nincs több ötletük.
Tehát sima disznózsírral kenték be régen a csúnya piros baba popsit mert az olyan réteget képez, hogy azon nem megy át semmi.Természetesen sokat kell szellőztetni vagy hajszrítóval szárítani mnit ahogy Anyuci is említette.

Br!
A képek szenzációsak.

Ex!
Örülök, hogy anyukád végre otthon van.Majd számolj be légyszíves, hogy mi volt az orvosnál.

Juca!
Kedvet kaptam a mangóhoz lehet, hogy én is kipróbálom Pannán. Végülis tényleg más országokban ez a kezdő gyümölcs.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Kitti! Nagyon boldog hófordulót Ádinak! Szerintem is hagyd ülni! Kornél is csak ülni akart az elején, én hagytam. Most ott tartunk, hogy ülésből négykézlábra próbál "állni", persze egyből hasra esik. De most ez az új, ezzel próbálkozik. Aztán gondolom ebből alakul majd ki a mászás. Úgyhogy hagyd csak! Ő majd tudja mit mikor akar csinálni! Gratula a két foghoz. Remélem nekünk is hamarosan kibújik. Szerintem Kornél ezért nyűgösebb, mint máskor. Igaz nem vészes a helyzet, de azért észre lehet rajta venni, hogy valami nem stimmel.

Ex: boldog hófordulót Petinek is! Már 8 hónapos a kis krampusz! Örülök, hoy anyud végre otthon van!

Gabella: üdv!

BR: dehogy utálunk ki! :lol: Tök jók a képek! Az utolsó nagyon nyerő! :D Egyébként eddig el is felejtettem mondani, hogy unokatesómék is keszthelyiek, illetve gyenesiek, de az már majdnem ugyanaz!


Juca! Ez a deriválás mindenkinek birizgálja a fantáziáját, látom! 8)

Amandi: Kornél már 8 kg-os és 72 cm körül van. Az 1 kg tényleg nagyon szép eredmény. Sinlacot mi is kaptunk. Jobban alszik tőle éjszaka!

Most jön majd egy tanítvány, Kornél alszik. Ja, és deriválni és integrálni fogunk! :D

Szép napot mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Helló, Lányok.
Köszi a reakciókat a kérdésekre.:-)
Ma már valamivel jobban vagyok torokügyileg de még mindig katasztrófa ahogy köhögök.
Hulla is vagyok mert Ádi 2-4 között éjjel nem igazán akart aludni.

Mosnom, takarítanom kell, Apacica meg későn jön ma haza mert csak este ért rá az ügyvéd a lakás szerződésünkkel foglalkozni és mennie kell hozzá.Úgyhogy csak merem remélni hogy az Ádám jó fiú lesz ma és nem gyűlik meg vele nagyon a bajom. Délután megyek megint dolgozni, úgyhogy jön Erzsi barátnője vigyázni rá.Már nagyon jól kijönnek egymássaal szemlátomást.
Holnaptól meg veszett dobozolásba kezdünk.:-)

Blackroose, éééédes kislány voltál.:-)

Na megyek tenni-venni.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Ex, mi ma délután megyünk a 6 hónapos státuszvizsgálatra + oltásra, kíváncsi leszek, hogy most mit mond a dokinéni a fogára. Ja, és a legfontosabb! Petinek boldog hófordulót!!! Hipp-hipp-hurrá!
És várjuk a beszámolót a dokibácsitól is.

Alvás alatti horkolás:
én azt tudom, hogy a bébiknek arányaiban nagyon nagy az orrmandulájuk, ezért sokszor olyan, mintha nem kapnának levegőt, vagy pedig mintha tele lenne az orruk (nálunk ez utóbbi van). Én még a kisöcsém doktornénijétől tudom, hogy ez a helyzet folyamatosan változik, hol jobb, hol rosszabb, de két és három éves kor között a legrosszabb, akkor olyan is lehet, mintha egyenesen meg akarna fulladni a gyerek, de ez csak az anyukát zavarja, a gyerkőcöt nem. Aztán 3 éves koruk után kinövik. Már csak évek kérdése az egész :-)

Elalvás:
nekünk az a problémánk, hogy szerintem Kíra konkrétan az ELALVÁS ellen küzd (tehát nem az a baj, hogy fél a sötétben vagy fél egyedül vagy mittudoménmi), ugyanis, ha magam mellett akarom elaltatni, vagy esetleg a hasamra teszem, hogy bújjon hozzám és megnyugodjon, akkor sem működik. Addig fekszik nyugodtan, amíg rá nem jön, hogy ennek most az a célja, hogy ő aludjon. De most lekopogom, tegnap és tegnapelőtt 2 perc alatt elaludt. Az igaz, hogy 1 óra múlva felébredt mind a kétszer, és 10-15 percet kellett simogatni, hogy visszaaludjon, de ez már tök jó. Viszont: éjszaka 3 óránként szopizott – mint újszülöttkorában :-( De nem baj, kibírjuk!

Agyhártyagyulladás:
Amennyire én értek hozzá (márpedig nem értek, csak néhány info van birtokomban) úgy tippelem, hogy a 4 hetes bébi halálát egy másfajta agyhártyagyulladás okozhatta. A kórházban szerzett fertőzés okozója inkább a streptococcus szokott lenni, ami sok más mellett agyhártyagyulladást is okozhat, és szülés közben szoktak a babák megfertőződni. Viszont amire a prevenar oltóanyag jó, azt egy másik baktérium okozza: a pneumococcus. Mi ezellen kapjuk ma az első oltásunkat. Ez nem a nagyon-nagyon picikéket szokta veszélyeztetni, hanem csecsemőkortól 5 évig.

Pilchard, örülök neked, emlékszem a nevedre még régről, csakhát azóta én eltűntem. Nagyon édes ez a gyermek! Kis mosolygós! :-)

Tandika

tandika
 
 


Kitti!

Torokra állítólag nagyon jó a Tantum Verde termékcsalád. Onnan tudom, mert sokan dícsérték, mert szoptatás mellett is lehet kajolni, és tényleg jó.
Tóték lássék dobozolni! :lol:

Wawel!

A deriválásról: kedves matektanár egyetemen. Lányok az integrálást nem várom el csak a fiúktól, persze a ketteshez elengedhetetlen. Talán a deriválással nem lesz gond, mert azt egy ló is tud. Ezek után nyomtam egy jelest a tanárúrnak. :wink: Kicsit talán árnyalatnyit hímsoviniszta.


Katus!

Én csak egy mangót vettem, az fincsi volt, remélem minden mangó fini, és nem járunk úgy, mint az ananásszal, hogy egyik jó, másik nem.

Kinga fogódzkodva gyalogol a tereptárgyak között, úgyhogy szemem a kis ügyire vetem, mert azért van ám bumm.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Atya ég, hogy mennyit írtatok! Na ezért lesz nehéz csatlakozni! Mire ezt végigolvasom, elfogy a délelőtt!

Először is köszi mindenkinek a szíves fogadtatást!

Babócák nagyon édik!

Mesinek is már 5 hónaposan mondta a dokinéni, hogy napok kérdése, és foga lesz, mert nagyon duzzadt, de már elmúlt 8 hós, és fog sehol! :-D Egyébként már visszaállt átlag-baba-méretre, 8 hónaposan 71 cm és 8630 g volt. Szóval 8 hósan duplázott, nem 6. Szerencsére! :-)

Juca! Kérdezted, hogy mit csináltam 22 évesen, hogy hajas babám lett... Most konkrétan a szülinapomon, vagy abban az évben? És most ez a 21-22-dik szülinapig vagy a 22-23-ig értendő? Mert nagy különbségek lehetnek!

Most nem tudok sokáig maradni, de délután visszaolvasok! Most pedig megyek főzni!

Pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok!

Pil!
Jó, hogy jöttél! Kivel volt Ameli, amíg te suliban voltál? Dobhatnál egy pár képet Ameliről! Már régen láttuk! :lol:

Katus!
Mindig elfelejtem írni neked, hogy van 1-2 bcsabai ismerősöm (74'esek), bár 18 évesen elkerültek Bp-re.

BR!
A pelus+tápi árára csak tippeltem. De azt tudom, hogy Petinek átlag havi 200 pelus fogy. Az kb. 10ezer pénz.
Ari a kicsi BR!!!

Juca!
Nekem a fizikatanárom volt dettó! :shock:

Ex!
Kiváncsi vagyok mi volt a dokinál!

Popsi:
Szerencsére még nem volt semmi gondunk, pedig már egy pár pelust kipróbáltunk. (Libero, Pampers, Rossmannos, Tescos, Lidls, Profis és vagy 4fajta noname internestet). De az is igaz, hogy első perctől kezdve Bepanthent kenek Peti popójára. Kb. egy tízezrest már rákentünk, de megéri! A pelusok közül a Libero és egy noname jött be.
Nem akarom elkiabálni, de a ma éjszakánk nyugis volt. Peti 9-től aludt, fél 6-kor mocorgott, félálomban szopizott és fél 9-ig aludt tovább!

Na léptem, mert közben főzők!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni!
Kik azok a 74-ek? lehet, hogy ismerem őket?

Kép

Kép
katus73
 
 


Reni!

Pelusból van egy amit tiszta szívből ajánlani tudok, és az a DM saját márkája, a Babylove! Leginkább a liberohoz hasonlít, csak kívül nem mintás. Lackóval is már ezt használtuk, és a maxi is kb. 44 Ft/ db, a libero viszont jóval 50 felett van.

Kenőcsből viszont nekünk a gyógyszertári Unguentum Neonatorum van, és volt Lackóval is. Sose volt semmi baj a kis popó bőrükkel! Bepanthent vettem egy tubussal, de azóta is csak a mellemre kenem, ha Mesi nagyon feláztatja...

Ja! Ezt azért írtam, mert jó spórolás ez is, a doktornéni felírja, és a 2 db 100 ml-es tégely valami 50 Ft-ból megvan, és elég mostmár vagy 2-3 hónapra.

Nálunk a pelusmennyiség olyan 120-140 db havonta. Napi 4 az átlag, de persze vannak napok, mikor több kell.

Most megyünk a déli alvós szopizásra!

Puszka!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Katus!

Bujdosó Katalin és Csorba János, de vannak békési és gyulai ismeröseim is még megboldogult műegyetemista koromból!

Gabella!

Köszi az infót! A pelussal csak egy gond van. DM legközelebb 67 km-re van. Sajnos én az Isten háta mögött lakom. A Bepanthennel meg úgy vagyok, hogy a cégem fizet nekem egészségpénztárt ( még a gyed alatt is, bár ezt nem értem, hogy miért, de én csak örülök neki), így meg tudom venni számlára. Szóval megtérül. Na meg mostmár 2 hónapig elég egy tubus, míg korábban havi két tubussal ment el. Egyébként nem értem az árakat, mert én is írattam fel popsikenöcsöt (unguentum infantum) és itt majdnem 200 ft-ot fizettem érte?!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Mi úgynevezett "M-kenőcs"-öt használunk popsira (nem tudom, van-e rendes neve, mert a gyogyiban csak ennyit írnak rá a tégelyre, arra pedig nem emlékszem, hogy a receptre mit szokott írni a doktornéni), de Kírának még soha nem volt piros a popsija. Illetve de, akkor amikor a kórházból hazajöttünk, mondta is a védőnő, hogy azért mert ott Johnsont használtunk, 1-2 nap alatt el fog múlni, ha áttérünk erre a kenőcsre. És igaza volt. Nekem még a kismamás kezdőcsomagból van Sudocremem, de egyáltalán nem használtam belőle, mert nem volt rá szükség.

Tandika

tandika
 
 


Reni!

Bocsi! Ezt nem tudtam! Kár! A kenőcs árak meg tényleg érdekesek, de a gyógyszertári popsikenőcsből is van több féle, ezek szerint.

Szerencsére a páromnak is van egészségpénztára, úgyhogy mi is mindent számlára veszünk. Idén bicajt is tervezünk venni, Lackónak meg nekem.

Itt egy új sztárfotó a kis nemalvósomról! :-) Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Nekem a sudocrem a pelenkázó tatyóban van, ha valahol vendégségben vagy tanácsadáson kell pelust cserélni, azt használom, mert az pici, és nem foglal sok helyet. :-)

És vajon mért akarom folyton sEdUcremnek nevezni???

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Reni jó dolog az egészségpénztár a férjemnek is van,a cége 5000, mi 2000 ezret teszünk hozzá.Csak egy a bibi ezzel tápszered málőrrel még ezt is kimertjük,sajnos. Pont 1-honappal Máté születése után kötöttük még jó nagy segitség ez a mai árak mellett.Nálunk az infantum 4- tubus 226 ft.

Most egy kicsit tudok olvasgatni mit irtatok,a babuci már evett finom főzi volt az ebéd ,jólakott most alukál.Megyek benézek máshová is.

Kép

Kép
Kép


évi
anyuci3
 
 


Lányok!

Ha valaki megkopott angoltudásást frissíteni szeretné, vagy most kezdene bele, a blogon van netes megoldás. Ismerem a fickót aki csinálta, ott van a szeren :-) Ja és nem kapok jutalékot! :evil: :twisted:

tjuca
 
 


Sziasztok Csajok,

húúúú, most aztán tényleg beindultatok, már felét elfelejtettem, amit írni akartam :D .

Ilyen sem volt még, hogy du. 2 óra körül kapcsoltam be először a szg-et, mert délelött nagytakarítás volt... A vizsgaidőszak alatt csak úgy-ahogy takarítottam. Most csillivilli a lakás :) . Voltunk Marcikával sétálni, de most már megint esik, pocsék idő van.

Gabriella: üdv közöttünk, én nem olvasom a tavasziakat, úgyhogy jó, hogy írtál magadról néhány szót :) .

Pil: örülük, hogy átvészelted Ameli nélkül a napot :) . Látod, megy ez :) , ha muszáj :) .

Kitti: jobbulást, az estéhez kitartást :) .
Milyen lesz az új lakás? Hány m2-es? Engem érdekelnek az ilyen dolgok :) .

Mangó: emékszem, a barátnőm egyszer mondta, hogy azt adott a kisfiának és sugárban hányt este tőle, de azt is mondta, lehet, hogy egy kicsit éretlen volt. Egyébként én is imádok kísérletezni és új dolgokat kipróbálni. Nálunk holnap lesz először rizsből kajcsi, már azt is várom. Szerintetek hülyeség, hogy amikor főzöm a rizst, akkor egy kis vaníliarudat dobok a vízbe, hogy esetleg hátha több íze lesz, attól függetlenül, hogy utána valami gyümölccsel keverem???

Egészségpénztár: nekünk nincs ilyen lehetőség, bár lehet, hogy a férjeméknél caffeteria rendszerben ezt is ki lehet használni majd, ez még a jövő zenéje.
Egyébként szerintem nagyon jó dolog, pont a nővéremmel erről beszélgettünk, hogy náluk van ilyen és hogy ő a pelust biztos, hogy ebből a pénzből fedezi majd.

Ex: végül is mi lett Peti szemével??? Nem igazán értettem :shock: .

Deriválás: régen volt, talán igaz sem volt :lol: , hát még az integrálás :lol: .

Képzeljétek, esik a hó :lol: :cry: . Nem is tudom, hogy most örüljek, vagy szomorkodjak. Inkább örülök :lol: :lol: :lol: .

Na, most megyek, mert Marcikának alhatnékja van, utána pedig megyek vásárolni.

Este lehet, hogy még jövök.

Pusszantás mindenkinek :P !
Eni

Eni
marcy
 
 


Juca: megkopott angoltudás van :( , inkább olasz nyelv felé fordulás :) . Azért köszi a tippet, szerintem néhányan élni fognak vele.

Eni
marcy
 
 


Gabriella: kis nemalvós :lol: nagyon édes, életrevaló kis kölöknek tűnik :lol: .
Na, most már tényleg megyek, bár közben Marci az ölembe kérezkedett :) .

Eni
marcy
 
 


Túl vagyunk a doktornénin! :-)

Kíra 67 cm, 8000 g. (a 2900-as születési súlyához képest elég jól halad) :-)

Meglátta a dokinénit, és hihetetlen ordításba kezdett, melyet kitartóan folytatott az egész vizsgálat alatt, kb. 1/4 órán keresztül. Majd nagy nehezen sikerült megnyugtatnom, visszafektettem, megkapta a szuriját, szinte észre sem vette. Gondoltam magambam, na, ezért érdemes volt ennyit üvölteni. :shock:

Azt mondta a dokinéni, hamarosan kijön a foga. Erre szóltam neki, hogy ezt már a 3 hónapos szurinál is mondta. Azt válaszolta, hát, nem egyformák a gyerekek, valakinek lassan jön. :-)
Ez igaz is :-)

Tandika

tandika
 
 


Hűűű lányok, annyit írtatok, hogy végig sem bírtam olvasni.

Most csak egy gyors mert kisasszonka épp megunta a játékot és üvölt: popsira letörlés után én át szoktam törtölni egy vattán olivaolajjal. Dokinéni javasolta amikor Pancsinak piros pöttyei voltak (most ezt lehet, hogy nem helyesen írtam, akkor bocsi)

Gabi,
üdv itt, szép kis helyes bucika Mesi is. Édesédes!

Most rongylok gyereket vigasztalni egyszemélyes szórrakoztató egységgé válni!

meteor
 
 



Hahó, csak gyors bekukk.:-)

Pelus témához:
nekem a pempörszön kívül a lidl márkapelusa, a clien is bevált és épp 800 Ftal olcsóbb mint a másik ami már szerintem jó kis összeg.Megéri.

Képzeljétek, Ádám ma négykézláb állt legalább öt másodpercig!:-)

Eni, 50 m2-es lakást veszünk, két szobásat. Igazi életérzés lesz a 36m2es egyszobás albérletünk után. Hát még hogy fel is fogjuk újítani!Ez ahol most lakunk már rémesen lepukkant. :roll: Csak nem akartunk rá többet költeni mint muszáj, a lakás bérlés így is pénzpocsékolás.

Na megyek, meg kell írnom egy anyagot Ádámot elaltatta a bébiszitter mire hazajöttem úgyhogy pici nyugi van.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Hát ezzel az evéssel nem nagyon haladunk. A sinlac sem tetszett neki. Rettenetes éjszakánk volt, Márk többször is sírdogált álmában, ahányszor felvettem hason nyomott is egy-egy pukit. Kaka viszont sajnos még nem volt, immár 3 napja! Pedig ezidáig naponta, néha többször is volt. Voltunk ma megnézni a Van Gogh kiállítást, Manó nagyon aranyos volt, nézegette a képeket. A látogatók meg mind őt nézték ! :)

Ex,
A cumisüvegből való etetésen én is elgondolkodtam kicsit, de rájöttem ez nálunk nem válna be, mert akkor aztán mindig ehhez ragaszkodna. Ezt már egyszer eljátszottam a cici-cumisüveg témában, úgyhogy most vigyáznom kell.

Popsikenőcs: Nálunk is a gyógyszertári vált be, de nem tudom, milyen, mert nincs ráírva szinte semmi. Szerintem ez úgy van, hogy a dokik is kikisérleteznek bizonyos recepteket, és olyat írnak fel, ezért is kap az ember ugyanarra a receptre mást, ha nem a közeli, hanem egy másik patikában váltja ki. BR írta régebben, hogy náluk a gyógyszertáriba is kevernek valamelyik drága összetevőből is, (már nem emlékszem pontosan melyikből) így aztán az is drága. Érdekes módon a sokat dicsért Sudocrem, ami a csomagban volt, nálunk nem váltotta be a reményeket, attól is pirosodott a popó kicsit. Táskába meg nem tudtam tenni, mert mindig lejött a kupakja, így aztán törölgethettem mindenről a krémet.

Pil,
A fóti Corában van Huggies, ráadásul most olyan van, hogy +50% amivel már nem lesz olyan drága (legalábbis Libero árban lesz). Persze ott is van, hogy 1-1 méretből épp nincs.

Gabella,
a 22 évet csak úgy álltalában értettük, nem kell annyira pontosítani. Ez egy általános körkérdés, ki hol tartott, mit csinált 22 évesen.

A túl jó gyerek témához nem tudtok hozzászólni, mert én pont az ellenkezője voltam. Hamar úgy döntöttem, hogy nem érdekel mások véleménye, megyek a saját fejem után :)

amandi
 
 


Amandi, kakival mi is ugyanígy kínlódtunk pár napja. Én 3 napon keresztül naponta 3-4x adtam neki szilvát, barackot, meg a kettőt együtt, főzeléknek pedig főtt krumpli+főtt alma, és a 3. nap meglett az eredmény! Azóta minden rendben.

Ja, és valaki azt mondta, hogy a répával is vigyázni kell, ha nincs kaki, mert az is fog. De mások szerint ez hülyeség. Mindenesetre vesztenivalód nincs, ha pár napra kihagyod...

Tandika

tandika
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?