Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szeretnék minden Betegeskedő Babónak jobbulást kívánni, Anyukáknak meg nagyon sok erőt és kitartást küldeni!

Joe: Jobban vagytok már? Remélem igen, és már meg tudtál nyugodni valamennyire. Nagyon szorítok Nektek, hogy hamar túllegyetek ezen a bacin.... :cry:

Mindenkinek Nagyon Boldog Névnapot kívánok( Ágik, Sárik), és a most ünneplő Babócáknak meg sok Boldog Szülinapot :lol:

Legyen nyugodt, szép a napotok! Én most izgulok kicsit, mert este tali a szülésznővel:-)

Puszi: Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok!

Gabek: Köszönöm a hintás válaszodat, már el is kezdtük keresgélni megfelelőt. Ti hol vettétek? A férjem elolvasta amit írtál, és egyből meg volt győzve róla hogy kell nekünk egy hinta. :D :D :D

Emese: Nyugodtan kérdezd meg a szülésznőt, ha nem mondja magától, 25-30E szoktak adni úgy tudom, de ha nem akarod őt megkérdezni, a dokidtól is kérhetsz infót ez ügyben.

Hol lehet pici babának való fülbevalót venni? Van valakinek otlete?

A betegeknek jobbulást kívánok!!!

Endy
endy

Emma! - ha jól emlékszem a múltkor erről az oltásról volt szó a tv-ben és igen januártól már támogatják, de megvan szabva, hogy kiknek, ha jól tudom a beteg babóknak (cukorbeteg meg ilyenek), azt hiszem a liszt és tejérzékenyek is köztük voltak, de ebben már nem vagyok biztos. Azt mondták, hogy 3X kell beadatni. Akinek támogatják az kb. 5000 Ft- ot fizet egyért, amúgy meg igen jó ára van. Mi nem tartozunk a támogatottak közé azt tudom biztosra.

Vöcsök tényleg nagyon eltűnt, hát szerintem is már javában babázik!

Vöcsök!- ha erre jársz várjuk az élménybeszámolót.

Vincusnak boldog névnapcsit!!!!

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok!
mse9: Szerintem szülésznő válogatja, hogy konkrét "tarifával" dolgozik, vagy rád bízza. Mi pénzt és csokit adtunk neki, csak mert olyan fura lenne szimplán egy borítékkal odabattyogni..:)

lillo:
A táblázatba kiegészítésként: a szülésznőm Dömötör Margit volt, kistesót pedig nagyon szeretnénk :)

Paragi doki:
A sógornőm nála szült, ő nagyon meg volt elégedve vele. Bent voltam én is a szülésnél, rendes dokinak tűnt, de sok tapasztalatom vele kapcsolatban nincsen. A patológián volt párszor vizitelni, mindig kedves volt.:)

Endy:
A dédszülők ékszerésznél vették, olyannál, aki csinálja is az ékszereket. Direkt olyat vettek, ami nem szúrja meg Annát. Nem tudom, hogy készen vették, vagy csináltatták-e, de nagyon szép.

Ma már 80-at is szopizott Süni, de éjjel egyszerűen képtelenség szoptatni, állandóan belaszik két szívás után, felébreszteni pedig nem tudom... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Kgk! Köszi a dicséretet, tényleg sokkal jobban érzem magam. Igaz, hogy nem tudtam azonnal jól aludni, úgy látszik, nekem is „újra meg kell tanulnom aludni”, de már egyszer-kétszer sikerült addig aludni, ameddig Sanyika (azaz hajnali négyig egyhúztomban). Épp ma dicsért meg a doktor néni is…

Mágnes! Szépen eszik Süni, csak így tovább!

Timi! Hannának jobbulást kívánok én is!

Gabek! Mennyire jött be a párolóedény? Mit szoktál benne párolni?

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Halihóóóó,

Livi
Pont 1-2 oldallal előrébb zengtem dícséreteket Éberling Katáról, merthogy nekem is ő volt a szülésznőm :) Keresd vissza, de tömören: jót választottál, nagyon kedves, bízd rá magad nyugodtan :)

Lilló
Pontosan mit értesz az alatt, hogy a haverunk :-) darabosat eszik? Azt hogy nem turmixolod össze? Vagy már csak villával töröd a kaját, vagy tényleg egyben csúszik neki minden? Jól haladtok, mi most a villás korszaknál tartunk, te hogy kezdted el a darabosat?

Endy
Mi kaptuk a hintát, nem tudok neked árakat mondani, hogy pl. hol olcsóbb :lol:

Viszont az etetőszék és az autósülés témát körbejártuk. Etetőszéket, ami műanyag és jól is néz ki itthon nem láttam 22.000 alatt, ezért Bécsben vettünk 15-ért Chicco-t, de most láttam hogy az Intersparban ugyanez le van értékelve 18 ezerre.
Aki Maxi Cosi autósülést szeretne az pedig gyorsan menjen a Kikába, mert a legújabb tervezésű modell, a Tobi van leértékelve 50.000 ft-ra, mindenhol drágább. Bécsben ugyan több színben van, de ott 280 euro körül van az ára, ott viszont a régebbi típusok vannak jól leértékelve.
Szóval jól kiköltekeztünk, de remélem kiszolgálnak két gyereket is :lol:

Huncut
Nekem bevált a pároló edény, főleg, most mert már 2-szer eszünk zöldségeket, így nagyobb adagot főzök, és nem áll a vízben a kaja, amíg nem használom fel. Mindenfélét párolok, céklát, répát, zellert stb.ami épp eszembe jut. Ma kipróbáltuk a karfiolt, de azt megfőztem.

Emma
Ez a pneumoco... dolog engem is érdekel, mert hamarosan be szeretném adatni. Ha bármit tudsz róla, támogatás, légyszi írd meg. Nekünk az orvos a mejungate-et javasolta hamarabb, azt szerdán kapja a kis Berregőm, gondolom ott megmondja mikor lesz a következő.

Utólag BOLDOG NÉVNAPOT AZ ÁGIKNAK ÉS VINCÉNEK

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Livi, üdv itt :)! A dokidat nem ismerem, de az elozo oldalon meg tudod nézni a tablazatot, hatha szult mar nala valaki...
A szülésznodet sem ismerem, de ugy emlékszem itt nagyon dicsérték a lanyok. (Talan GAbek?)
Tovabbi jo babava'ra'st kivanok :)!

Magnes, ma probaltam hivni a pm dokidat, de nem vette fel. Majd holnap. Vagy akkor hivjam, amikor rendel, az a tuti? (felveszi ilyenkor egyaltalan??). Sünike tök szépen eszik!!

Lanyok, ma voltam dokinal, allitolag csak eltoltak a reformot, juliusban vezetik be. Amikor mindenki nyaral és senki nem foglalkozik ezzel :roll:.
Azt hittem megusztuk, hat nem :( (bocs, lehet nektek nem ujdonsag, de én mostanaban még hiradot sem nézek, kicsit le vagyok maradva :mrgreen:)

Kinga, jo, hogy jelentkeztél!
én is azt latom, h az érdekli Vincét, ami fent van (a konyhapultra nagyon szivesen felmaszna pl :)). Hat kivancsi vagyok meddig tart ez...

Adok neki én is teat, szerencsére meg is issza (ha én is iszom belöle) :).
Ja és S. Lia üdvözöl!

Joe, tényleg mi van veletek azota :?: :?: :?:

Moni, nagy-nagy gratula az alvashoz!!!!!!!

Kicsi Darti nevében köszönjük a névnapi köszöntéseket :D!
Ö egyre jobban van, én nem nagyon javulok egyelöre :roll: Hat igy vagyunk.

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok,

Emma
Ezt találtam: "Az oltás teljes ára 15.957 Ft. 2007. január 16-tól 70%-os TB támogatással írható fel az oltás az 5 éves kor alatti, az invazív pneumococcus fertőzésre kiemelten magas kockázattal bíró beteg gyermekek számára a gyermekorvos által. Ebben az esetben az oltás térítési díja 4.787 Ft. "
Ez jó tavaly még 50.000 körül volt a teljes oltás ára :) milyen jó, hogy vártam vele :) és így már 1-gyel kevesebb oltást is kap,mintha 6 hónapos kora előtt kezdtük volna.
Csinálj Te is vonalzót, hogy mindig lássuk hogy haladtok az idővel.

Timi
Kik az "invazív pneumococcus fertőzésre kiemelten magas kockázattal bíró beteg gyermekek"? :roll: :shock:

Sára
Én sem nézek tévét, de én mióta megszültem, azóta nincs rá időm, de mondjuk előtte sem voltam nagy tévé néző :roll:
Tehát nekemis új, amit mondasz :oops:
Gondolom nyárig tovább lobbiznak a dokik és nem fogják hagyni, hogy kicsússzon a pénz a saját zsebükből.

Na megyek vacsiztatni,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Csináltam vonalzót, remélem sikerült beszúrni.

Gabek, én is annyit tudtam meg, amit fentebb a csajok leírtak. Még annyit, hogy 1-2 év között 2 oltás kell, 2 év után meg 1. Mi azért gondolkodunk, mert áprilisban lesz 2 éves Balázs, ha addig kihúznánk, csak 1 oltás kéne. Viszont a bölcsit meg már februárban kezdi...nem tudom mi legyen. A férjem azt mondja, ne kockáztassunk, adassuk be neki. A dokinéni is ezt mondja.

Míg írok, Balázs az asztal tetején áll és szereli szét a printert. no comment...

Kép
emma8

Sziasztok!

Gabek,
én ismegörültem amikor hallottam a Prevenar támogatásáról.De sajnos nem vonatkozik mindenkire.Csak azok a gyerekek kapják olcsóbban akiknek olyan betegségük van ahol gyenge az immunrendszer.Pontosan én sem tudom mik tartoznak ide,megnéztem a honlapjukat is de még nem írnak semmit az új rendeletről. :(

Emma,
hát nem kis dilema,de ha jól látom 3 hónap múlva 2 éves Balázs.Szerintem adassátok be áprilisban.Nem hiszem,hogy ezzel kockáztatnátok.Hanna 3 hónapja(kisebb megszakításokkal)bölcsis,de nem hiszem,hogy ez lenne az első betegség amit elkaphatna.Én is beadatnám a Prevenart,mert mi a középfül gyulladással küzködtünk(remélem már múltidő!!!)amit 80%-ben a pneumo okoz,és nekünk ki is tenyészett.Szóval én nem vagyok ellene,de szerintem elég lesz egy oltás is Balázsnak,hisz az immubrendszere már teljesen más,mint egy kis babának,ezért is elég egy oltás 2 év felett.
Mi még a Menjugate-t se kaptuk meg.Itthon van a hűtőben.Hol beteg volt Hanna,hol a műtétre vártunk.Most meg a műtét után 4 hétre lehet megadni.Szóval először ezt kapja meg,aztán meglátom majd a Prevenart.Ha érdekel a szakmai része a Prevenarnak,hogy hogyan hat az immunrendszerre szívesen bemásolom a szakmai oldalról. :wink:

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Gabek,

"a pneumococcus leginkabb a két év alatti gyerekeket veszélyezteti.
Kockazattal biro emberek: altalanosan idült betegségben szenvendö gyerekek, koraszülött vagy alacsony sullyal született gyerekek, olyan egyének, akiknek eltavolitottak a lépét, valamint a 60 év fölötti korosztaly".
Szamok: "2005-ben Magyarorszagon 273 gennyes agyhartyagyulladas volt jelentve, ebböl 43 meningococcus, (melyböl 37 B tipusu, 3 C tipusu, 3 nem tipizalt), 72 pneumococcus, 3 Hib. A tobbinél nem tisztaztak a korokozot. 273 betegböl 6 meghallt, ami jo ellatast tanusit". :shock:
/a meningococcus elleni oltas az A és a C tipusu betegség ellen véd/

Idézet ebböl a könyvböl:
http://www.vedooltas.hu/index.php?optio ... &Itemid=26

Erdemes elolvasni az oltasok beadas elött, minden benne van (hogyan lehet felismerni a betegséget, ha mégis elkapja a gyerek /az oltasok nem nyujtanak 100%-os védettséget/, veszélyeztetett csoportok, esetleges mellékhatasok, stb.).

A pneumococcusra azt irja még: "az oltoanyagok hatékonysaga igen csekély, hosszu tavu hatasat és mellékhatasait pedig alig vizsgaltak. Oltani csak néhany kivételes esetben ajanlatos". :|

Endy, azt hiszem te kérdezted a narancot a multkor? Allitolag szoptatas alatt nem ajanlott, mert allergizal. Nalunk spéci nem volt vele gond.

Sára

Kép

Kép
saara

Haliho

Ágik, Sára, Vince sok boldogságot!

A bertegeskedő babóknak jobbulást!!!!!

Huncut
Végül is hogy jött össze az alvás????

Nekünk ma szólt a váédőnő, amikor mentem a tápos receptért, hogy lassan oltást kap a csajos, a BCG nem fogant meg!
Hát a többi oltás most csúszik, ha eldöntöm adassak-e egyáltalán valamit!!

Mágnes
Gratula a sikeres szopcsihoz!!!!

Timi
Hannának gyors gyógyulást kívánok a műtét után!

Az újakat én is üdvözlöm, igyekszem megismerni őket!

Tegnap nem volt időm írni rolunk:
Húsevő a gyerek!!!!Vettünk etetőszéket és járókát is, mert már szépen ül és desszantos módjára kúszik!!! Ja és pakol!!!!
Imád a tükörrel beszélgetni! Édes pofa!

Kép
anid

Sziasztok!

Ágignak és Dartinak (nagyon édi) utólag is nagyon boldog névanot kívánok!

Mágnes: a kis Sünid nagyon édes!

Beteg Babóknak és Mamóknak gyors gyógyulást.

Mi megvagyunk. Kivéve hogy nem hajlandó inni semmit a picur csak anyatejet,ha szomjas, akkor cicizünk, de a kis mohó nem csak annyit iszik ami a szomját oltja,hanem amíg jön. Így érthető hogy éjjel-nappal fáj a pocija. :( Tegnap este 10x voltunk ébren. Eddig még viselhető, de ha ez így marad hosszútávon :roll:
Hogy, vagy mit tudnék csinálni?

Tünde és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Jó reggelt! Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, igaz egyikőtök sem ismeri Paragit, de eddig jó tapasztalatom volt vele, remélem szülésnél is rendes lesz.
Még fiatal és lelkes :) és nem elvetendő szempont, hogy felismer. Volt már olyan dokim, aki csak UH-ra küldött le és mire visszajöttem azt sem tudta, hogy a betege vagyok :( (ezért váltottam).

Fülbevaló ügyben talán tudok segíteni, az Orexben nagyon szép és megbízható babafülbevalókat lehet vásárolni. 7-8000 Ft körül.
Mi is a héten vesszük meg, mivel a kórházban szeretném a babám fülébe rakatni, talán így kevesebb stressz éri.

Jobbulást a babuciknak, anyukáknak meg kitartást, nemsokára én is soraitokba lépek.

Üdv: Livi
livi27

Sziasztok!

Livi
Parragi hogy néz ki? nem alacsony és nagy hajú - olyan göndöres?
vagy alacsony vékony, rövid hajú?

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Erika

Nem göndör hajú, alacsony, nagyon jóképű, rövid hajú néha szemüveges néha nem. Fiatal nem régóta praktizál, de nagyon alapos.
Talán ismered?

Livi
livi27

Sziasztok!

Igaz még nem kértétek,de mégis ide másolom a Prevenar oltóanyagról szóló írást.

A két éven aluli gyermekek immunrendszere éretlen. A T-sejt independens (poliszacharid-antigénre adott) immunválasz 2 éves kor alatt teljesen hiányzik, fokozatosan 2 éves kor körül fejlődik ki. Éppen ezért tudjuk, hogy a 2 év alatti gyermekek fokozottabban érzékenyek a tokkal bíró baktériumok (Hemophilus, Neisseria és a Pneumococcus) okozta fertőzésekre. Bizonyos Pneumococcus szerotípusok (6A, 14, 19F, 23F) még 5 éves korban is gyengén immunogének. A két éven aluli gyerekeknél hatékony és tartós oltási védelem csak a Prevenarban is felhasznált konjugációs technikával lehetséges. Egy konjugált oltóanyag esetében, mint amilyen a Prevenar, a kórokozó poliszacharid tokja, amely a kisgyerekeknél csak gyenge immunogen hatást vált ki, egy magas immunogenitású hordozófehérjéhez van kapcsolva. Így kifejezett immunválasz jön létre és immunmemória is indukálódik. Egy valódi fertőzésnél aztán a kisgyerek kellő védettséget élvez.

A Prevenar®-ban 7 különböző poliszacharid tok-antigén (7 különböző pneumococcus szerotípusnak megfelelően) van hozzákapcsolva a CRM197-hez, a diphteria toxoid nem toxikus mutánsához, és ez így egy erősen immunogén heptavalens konjugált oltóanyagot alkot.

A hagyományos pneumococcus elleni polyszacharid típusú oltóanyagok nem képesek a két (öt) évnél fiatalabb gyerekeknél hosszantartó immunválasz indukálására.

Poliszacharid típusú oltásokra jellemző:

* T- independens immunválaszt indukál
* Immunmemória nem alakul ki
* Nem boosterelhető
* Baktérium hordozóállapotot nem befolyásolja
* Herd immunitás nem alakul ki
* 2(5) éves kor felett hatékony

Konjugált típusú oltásokra jellemző:

* T- dependens immunválaszt indukál
* Immunmemóriát alakít ki
* Boosterelhető
* Baktérium hordozóállapotot is befolyásolja
* Herd immunitást indukál
* Már 2 hónapos kortól hatékony

Tudom egy kicsit kínaiul hangzik,de ez jól bemutatja mi a különbség a két pneumo elleni oltás között.
A Pneumo 23 az poliszacharid tipusú oltás,tehát nem képes a megfelelő védelemre 5 év alatt,ráadásul 5 évenként ismételni kell,mert nem ad életre szóló védettséget.
Ellenben a Prevenar a fent leírtak miatt igen.Mivel sokkal bonyolultabb az oltóanyag,gondolom ezért is drágább,de ez az én véleményem.
És még egy info a kutatásokról,

Az Egyesült Államokban 2000 februárjában engedélyezték és vezették be a Prevnar-t. 2000 júniusában az American Advisory Committee on Immunization Practices és az American Academy of Pediatrics egy széleskörű oltási programot hirdetett, amelyben minden gyerek 23 hónapos korig történő általános immunizálását tűzték ki célul. Ezenfelül minden 24 és 59 hónapos kor közötti gyereket is oltani kellene, aki kifejezetten veszélyeztetett a pneumococcus fertőzésre.

A Prevenar bevezetése óta az Egyesült Államokban 2003 novemberéig több mint 30 millió oltást adtak. Az oltási program bevezetésének szükségességét egy Surveillance rendszer (Center for Disease Control and Prevention ún. "Active Bacterial Core"(ABC)) támasztotta alá, amely az invazív pneumococcus fertőzésekre vonatkozó adatbázis.
Hasonló, az IPD incidenciára vonatkozó adatokat nyújtott az észak-kaliforniai Kaiser-Permanente tanulmány.

Az "ABC" Surveillance program keretében gyűjtött adatok elemzése alapján kiértékelték a súlyos invazív pneumococcus megbetegedésekben észlelt változásokat (amikor izolálni tudták a kórokozót) a Prevenar bevezetését követően. A változásokat 7 régió (7 USA-beli állam, 16 milló lakos) 1998 és 2003 között gyűjtött adatai alapján számolták.

Következtetés:
A konjugált pneumococcus védőoltás bevezetése 94%-kal csökkentette az 5 éven aluli kisgyerekek körében a vakcina-szerotípusú törzsek okozta IPD előfordulását, és a nem oltott felnőttek körében is jelentősen (64%-kal) csökkentette az invazív betegségek gyakoriságát. . A védőoltással csökkenthető az anitbiotikum-rezisztens törzsek okozta megbetegedések száma is.

II. A Kaiser-Permanente tanulmány eredményei:

Az észak-kaliforniai „Kaiser Permanente régióban” (3,1 millió lakos, évente 38.000 újszülött) 2000 áprilisában vezették be a konjugált pneumococcus oltás rutinszerű alkalmazását. 2002 decemberében az egy éven aluliak 74%-a, míg a két éven aluliak 31% kapta meg a teljes oltássorozatot .

A konjugált pneumococcus védőoltás bevezetése és rutinszerű alkalmazása óta (2000. április óta eltelt 3 év alatt) jelentősen csökkent a súlyos pneumococcus megbetegedések (IPD) száma: A 2003 márciusában végzett utolsó felmérés szerint az egy éven aluliaknál 93,7%-kal, a két éven aluliaknál 90,9%-kal, míg az 5 éven aluliaknál 84,1%-kal (a 2002 április-tól 2003 márciusig és az 1996 áprilistől 2000 márciusig tartó időintervallumot összehasonlítva). Az adatok a vakcina- és nem vakcina-szerotípusok által okozott IPD-re vonatkoznak. A 3 éves immunizációs program eredményeképpen egyáltalán nem észleltek új, vakcina-szerotípusú IPD megbetegedést sem az 1 éven aluli, sem a 2 éven aluli gyermekek körében. Az 5 éven aluliaknál ugyanabban az időpontban meghatározott vakcina-szerotípusú IPD incidencia 98,8%-kal csökkent (S.Black et al., The Pediatric Infectious Disease J., 23 (6), 2004.)

A nem oltott idősebb gyerekeknél és a felnőtteknél is visszaesett a pneumococcus megbetegedések száma: a 20-39 év közöttieknél 52%-kal, a 60 év fölöttieknél 27%-kal, és minden 5 évesnél idősebbet tekintve 25 %-kal.

A penicillin-rezisztencia jelentősen csökkent az oltás bevezetése után. Az erythromycin- és tetracyclin- rezisztencia is szignifikánsan csökkent.

A pneumococcusok penicillin-rezisztenciájának változásai a Kaiser Permanente vizsgálatban

Következtetések:

* a heptavalens konjugált pneumococcus oltás nagy hatékonységgal csökkentette a súlyos pneumococcus megbetegedések gyakoriságát az 5 éven aluliak körében

* A nem oltott gyerekek és a felnőttek között is csökkent a betegség előfordulása (köszönhetően a herd immunitásnak)

* Az oltás bevezetése után csökkent az antibiotikum-rezisztencia

* Az invazív pneumococcus betegségek esetében kórokozó-szerotípus változás még nem figyelhető meg.

Na most jól kiokosítottalak titeket! :lol: :shock: :roll: :wink:

Gabek már régebben írta az oldalt ahol olvashattok az oltásról,de a szakmai oldalra csak regisztrálva lehet bejutni.Én most onnan idéztem.Ami regisztráció nélkül elérhető:www.pneumo.hu

Pusz

Timi
timiban

Hellóka!
csakazértis virágos jó reggelt!!!

Timi
Hát ez valóban kimerítő info halmaz!
Ez alapján oltatna az ember lánya!
Csak egy kérdés: mennyire gyakori nálunk a penumococcus által okozott betegség?
Menyire veszélyes? (Na jó ez már két kérdés :roll: !)

Járóka megbukott! :twisted: A csajsz úúúútálja, hogy nem tud kúszni! :twisted:

Kép
anid

Ismét én :lol:

Anid,
nekem a múltkor azt mondta a kórházunk gyerekintenzíves főorvosa(írtam is róla akkor)hogy szerinte fontos lenne minden gyereknek és nem érti a kormányt,hogy miért nem teszik be a kötelező oltások közé.Vagy miért nem kapja legalább meg azt a támogatást amit a meningococcus által okozott betegség elleni oltóanyag(pl.Menjugate).A meningucoccus betegség is azután lett kevesebb,hogy nagyon sok gyerek megkapja az oltást.Természetesen,ha a Prevenart is sokan megkapnák nem lenne fertőzés,mert sok gyerek védett lenne.Ahogy nincsenek a régi betegségek se,amik ellen már évtizedek óta védőoltást kapunk(pl DI-PER-TE)
Szóval a főorvos szerint sajnos egyre több az ilyan beteg,és az antibiotikumos kezélése ill.a kórházi kezelés sokkal drágább,mint az oltóanyag finanszírozása.
Sok országban már ez az oltás szerepel a köt.védőoltások között.

Timi
timiban

Sziasztok!

Livi
hát max látásból ismerem, mert én szülés (császár) előtt3 hetet voltam a patológián, és szerintem jó néhányszor volt ügyeletes. Nekem ő is szimpatikus volt, mert volt aki nem - nagyon nem.

Anid
jó lesz játéktárolónak, már mi is csak arra használjuk, mondjuk újabban néha el van benne 5-10 percet, de amúgy már csak tényleg játéktároló a funkciója.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Na még egy kis tudomány,csak hogy tisztábban lássátok az agyhártya gyulladás kórokozóit.

A meningitist (agyhártyagyulladást) különböző kórokozók okozhatják, elsősorban baktériumok, de vírusok, gombák vagy akár paraziták is.

A leggyakoribb meningitist okozó baktériumok a meningococcusok, pneumococcusok és a Haemophilus influenzae. Ezek emberről emberre cseppfertőzéssel terjednek tüsszentés vagy köhögés által.

Bakteriális meningitisben leggyakrabban kisgyerekek, gyerekek és a fiatalok betegszenek meg és az előfordulási gyakorisága leginkább a higiénés környezettel és a szociális és társadalmi viszonyokkal függ össze. A gyerekkori bakteriális agyhártyagyulladások nagy részét a pneumococcusok okozzák.

Az agyhártyagyulladás magas lázzal kezdődik és további tünetként csatlakozik/hat ehhez elviselhetetlen fejfájás, jellegzetes nyugtalanság, gyakori dezorientáltság, kábultság, hányás, eszméletvesztés, görcsök. A csecsemők és kisgyerekek aluszékonyak, apatikusak, sokszor étvágytalanok, nem isznak és "levertnek-rosszkedvűnek" tűnnek.

A meningitis minden esetben sürgősségi esetnek számít mind a diagnózis, mind a terápia tekintetében, és órákon belül eldőlhet a beteg sorsa. Nagyon drámaian zajlik és akár órákon belül is halált okozhat. A megbetegedettek mintegy 10%-a belehal, egy negyedük élete végéig szenvedi az esetleges szövődményeket és következményeket, mint nagyothallás, süketség vagy különböző agyi károsodások.

Tehát már álalában a gyerekek a Haemophilus influenzae(ez köt.oltás)és a meningococcusok ellen már védve vannak.
Szóval ez a legveszélyesebb amit a pneumo okozhat,de idetartozik a sepsis,a tüdőgyulladás,csak a legsúlyosabbakat említsem.

Most már tényleg dugulok!!!!!
Ugye azért nem haragszatok rám???????????????

Timi
timiban

Bocsi csak egy gyors bekukk, mert eléggé el vagyok havazva.

Ági, vagy aki tudja kérem segítsen.
A Jencike betöltötte a 2 évet, és ugye jönne a gyes. A Janka jó egy hónap múlva születik meg, akkor megint jönne a tgyás. Szerintetek gyes helyett nem lehet a szülési szabadságot kérvényezni? Mert hát az csak több lenne mint a gyes.
Előre is köszi a segítséget, és ígérem jövök majd, csak le van beteged ve az egész család, meg a költözéshez egy csomó mindent kellett intéznem.

Pusz

Kép
Kép
angyalka2

Angyalka,

tudom,hogy Ágit kérdezted,de leírom,hogy én hogy csináltam még a Rebi és a Zsolti között.Amikor 2 éves lett a Rebi elmentem tápénzre a gyed után,mert terhesen lehetsz tápénzen,ha van munkahelyed.A szülésig-nekem 4,5 hónap volt-táppénzen voltam,utána igényeltem a tgyást.
Neked ha jár táppénz azt használd ki,mert még van majdnem 6 heted a szülésig és akkor megmarad a tgyás a szülés utánra.

BOLDOG SZÜLINAPOT JENCIKÉNEK!!!!!
Kép
timiban

Angyalka,

tudom,hogy Ágit kérdezted,de leírom,hogy én hogy csináltam még a Rebi és a Zsolti között.Amikor 2 éves lett a Rebi elmentem tápénzre a gyed után,mert terhesen lehetsz tápénzen,ha van munkahelyed.A szülésig-nekem 4,5 hónap volt-táppénzen voltam,utána igényeltem a tgyást.
Neked ha jár táppénz azt használd ki,mert még van majdnem 6 heted a szülésig és akkor megmarad a tgyás a szülés utánra.

BOLDOG SZÜLINAPOT JENCIKÉNEK!!!!!
Kép
timiban

Köszi Timi a gyors választ, és a köszöntést is. Nagyon tetszett Jencikének.
Most már csak azt nem tudom, hogy a táppénzt mi után számolják. Mert elvileg az előző teljes év után, nem? Vagyis a gyed 70%-a???

Kép
Kép
angyalka2

Látod ez jó kérdés-ezt Ági tudja pontosan-elvileg igen az előző évet nézik,de a gyed esetében nem tudom.De a tgyást is az előző év keresetéből számolják ki.Szerintem kérdezd meg a bérszámfejtőtöket ők pontos választ tudnak adni.Nekem is ők segítettek.
Timi
timiban

Timi, köszi, hogy bemásoltad ezt a sok infót. Csak most reggel jöttem, azért nem tudtam visszajelezni, hogy kérem szépen :)

Megőrülök, Baláza csak az asztal tetején van el, ha számítógépezek. Széthajigálja a tollakat, szétszedi a nyomtatót, kikapcsolja a monitort...

Kép
emma8

Sziasztok,

Gabek: Mi is a villával összetörésnél tartunk, úgy értettem a darabosat. A húst azt turmixolom neki, de a zöldségeket, gyümiket már csak összetöröm.
A kezébe szoktam adni Biskottit meg kifli véget, azokat nagyon ügyesen elrágcsálja. Próbáltam almát adni, de azt kézbe se veszi, éppen hozzáér, és - gondolom mert kicsúszik a kezéből - eldobja, aztán ügyet sem vet rá. Banánnal is próbálkoztunk, de az se érdekelte, csak felszedegette őket, és a kezével összetrancsírozta. Szóval ilyen kézbeadogatással kezdtük a rágást, és utána kezdtem adni neki a darabos kaját, mert láttam, hogy nagyon ügyesen rágcsál.
Ja, meg a kölesgolyót szokta eszegetni, leszórok neki az etetőszék tálcájára 8-10 darabot, azokat összeszedegeti, felét eldobálja, felét beveszi a szájába és elrágcsálja, vagy csak a szájához emeli beleharap és eldobja. Jó játék :)

Emma: Amit én láttam részt abban nem Tóth Anna volt az biztos, főleg mert Ács doktor is Katázta a hölgyet. Aztán lehet van másik rész is. Ez asszem a 9. volt, de nem biztos.
Nagyon szép ez a snugglepie-os vonalzó. Arra az oldalra kell regisztrálni vagy csak úgy meg, mint a lilypie-on?

Livi: Én csak látásból ismerem a dokidat, meg amikor szültem, akkor az egyik szobatársam nála szült, már a másodikat szülte nála. Nagyon elégedett volt vele. Na én akkor láttam, mikor feljött megnézni a lányt a gyerekágyon a dokid.

Boldog második szülinapot Jencikének!!! (de jó, hogy van ez a vonalzó)
Azért ha lesz időd, majd írj magatokról Kata!

Anid: 6-7 hónapos korában Bálint is utálta a járókát, de amikor majd elkezd Kata felállni újra jelentősége lesz a dolognak, akkor majd szeretni fogja, mert fel tud benne kapaszkodni. Meg neked is lesz szusszanásnyi időd, ha majd akkor berakod, és nem kell a nap minden percében utána rohangálnod, hogy hol garázdálkodik épp a lakásban.
Nagyon ügyes ám Kata, hogy már ennyi mindent csinál.

Timi: Ezek alapján nem bánom, hogy Bálintot beoltattuk. Nekünk a gyerekorvos pedig azt mondta, hogy két éves kor alatt ő nem javasolja, ráér utána. Még jó, hogy az ember néha magára is hallgat.

Lányok, a védőnőnek milyen gyakran kéne jönnie? Nem hiányzik, de utoljára akkor volt nálunk, mikor még a hozzátápit megkezdtünk októberben. Azóta egyszer telefonált. :lol:

Szép napot!
Lilla

lilló

Kép

A táblába lehet jelentkezni, illetve adatot módosítani priviben!

Lilla

lilló

Sziasztok!

Jencikének boldog születésnapot!

Livi!
Tényleg jóképű a doki "bá", amikor szültem ügyeletes volt. Tudta, hogy jön a saját dokim, de annak ellenére rengeteget foglalkozott velem. Ő csinálta a burokrepesztést is, igaz majdnem elájultam,a mikor megláttam azt a nagy tűt. Visszagondolva a pathológián is vizitelt egy párszor és a többi dokival ellentétben tényleg érdekelte ki hogy van. Szóval jól választottál- szerintem-.

Timi!

Látom nagy szakértője vagy az agyhártya gyulladás elleni oltásnak, ezért lenne egy kérdésem. Mi beadattuk a meningitecet (bocs, ha rosszul írtam) a Laurának. Így is érdemes a másikat is beadatni? A kerületben ingyen van a meningitec, de ettől függetlenül a védőnőnk javasolta.

Előre is köszi.

Lilla!

Nálunk havonta jön a védőnő és havonta megyünk is hozzá méreckedni. Tuti, hogy kerülete válogatja.

Lányok!

Segítsetek mit adjak ennek a Törpikének, mindenre fintorog egyedül az ivólevek mennek. Sztrájk van szopi ügyben is, előfordul, hogy reggel 9-től du. 14-ig nem kell neki a tejcsi.
Bezzeg amikor eszünk repülne az ételért.
Kapott narancsot turmixolva almával, úgy nem votl jó. Két gerezdet meg simán elmajszolt.
Krumplis dolgokat még nem ettünk, nemrég kezdtük a hozzátapit.

Mágnes!
Gyönyörű a pici Sünid.

Andi

Kép
andusz

Andusz,
igen,mert ez másik baci ellen véd,lsd feljebb írtam.
timiban

Hello!

Megint itt.
A Tesóm december 30-án megszült. Hogy rohan az idő, teszek fel egy képet a két gyerkőcről.

Köszi Timi!
Elolvastam.

Kép

Kép
andusz

Lilló!- nálunk a védőnő elvileg 1 éves koráig havonta jár, na hozzá kell tennem nálunk össz-vissz 2X volt (hála a jó Istennek). És elvileg havonta kellene járni méreckedni, de ez nem így volt és a kutya nem szólt érte, mikor esetleg 1 v 2 hónapot kihagytunk, az a lényeg, hogy mikor státuszvizsgálat van akkor jelenj meg a bébivel aztán ennyi.

Andusz - tündériek a gyerkőcök.

Timi- Nagyon köszi az infókat. Akkor tényleg erről az oltásról volt szó a tv-ben. Jó hogy itt vagy közöttünk és ezekről a dolgokról fel tudsz minket világosítani.

Evés téma - nálunk Luca már 80%-ban azt eszi amit mi. És tegnap már a vacsi is ment. virsli + kakaó . Ja és mostanában csak úgy hajlandó enni, ha ő fogja az ételt a kezében. Evés közben pedig mndenkit megetet.

Lányok!- ezekre az oltásokra nekem kell rákérdezni, mert eddig nálunk a dokinéni semmi extra oltást nem javasolt. Mi eddig csak a kötelezőeket kaptuk meg baj ez?

Mesa, Luca

Kép
mesa

Mesa,
szerintem kötelessége lenne a dokinak téjákoztatást adni a nem köt. oltásokról is.Még akkor is ha esetleg nem ajánlja egyiket sem!De a védőnő is adhatna tájékoztatást,aztán utána ki lehet kérni az orvos tanácsát,ill.véleményét!
Timi
timiban

Timi
Köszi a részletes infót, én is szerettem volna kérni, hogy oszd meg velünk a tudásodat. Holnap a menjugate-tel kezdjük :-(

Andusz
A narancs azt mondják allergizál, én azt még nem mertem adni, nehogy valami baj legyen. Adhatsz neki meggyet (fagyasztóból) vagy esetleg banánt, bár ez utóbbira is egyesek azt mondják, hogy allergizálhat, de az jó mert jó édes és jó tápláló. Sajnos az első hónap az ilyen, nem nagyon lejhet még válogatni a különböző kajákból.

Angyalka
Már csak 1 hónapod van? Annyira emlékszem, amikor nemrég leírtad, hogy Jankátok is lesz :)

Anid
Nálunk a járókában állt a fenyőfa :) azóta lejebb vettük, és ritkán használjuk mi is.

Most akkor nem lesz tali, ugye?

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Ja és a leglényegesebb!

Boldog második szülcsinapot Jencikének

Kép

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok, új felhasználó vagyok, ezért kérem a segítségeteket!
Láttam a táblázatban ,hogy egy páran Bánhidy doktorhoz tartoztok. Nem tudjátok véletlenül, hogy esetleg előléptették-e mostanság, mert nekem a két évvel ezelőtti mivoltához képest negyon elfoglaltnak tűnik!?
Timiban!
Olvastam azt a sok infót amit a Prevenarról írtál. A mellékhatásokról nem tudsz valami bővebbet, mert én már meg is vettem az oltóanyagot, de elszörnyedtem a lehetséges mellékhatásoktól amit a tájékoztató füzetben leírnak, úgyhogy jelenleg a hűtőben pihen az oltóanyag.
Az én kisfiam egyébként decemberben múlt 2 éves, de sajnos nagyon nehezen viseli a betegségeket, még a hányós hasmenéses vírussal is egy hétig korházban voltunk - ezért is gondoltam az oltásra.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

Andi, nem probalkoztal edes almaval, reszelve? Vagy sutotokkel? A narancsot 7 hos kortol ajanljak. A mostani kismamaban van egy naptar melléklet errol.
Ha te eszel almat es megkinalod ugy nem megy?

Timi, ugy erzem kiakadtal attol, amit irtam, jo a szimatom :oops: ?
Nem azt mondom, h nem kell beoltatni a gyerekeket csak azt, hogy nem art egy kicsit tajekozodni és tobboldalu infot szereni (nem csak azt amit a gyogyszergyartocég allit es, amit az orvoslatogato elmond a dokinak). A hepatitis B oltassal kapcsolatban volt mar egy nagy balhe, sok mellekhatas lepett fel, amit eleinte tagadott a ceg.
Az viszont teny, h a Prenevar nem szerepel a konyvben (biztos uj oltoanyag, 2005-os az emlitett konyv). Es föorvos is jo infoforras...
Csak ezt akartam, remelem nem haragszol :)

Jencikének boldog szulinapot!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!
Sára: Szerintem érdems rendelési időben hívni a pajzsmirigyes dokit, legyél kitartó..:) De ha gondolod, szívesen megadom az e-mail címét is. Én is nemsokára megyek hozzá, a 6 hetes kontrollal azt is el akarom intézni.

Csajok!
Van valami szabály arra, hogy bizonyos korban mennyit kell ,vagy célszerű enni a babának? Panna 100-120-akat szlopál, ebből fele 60-80 cici, aztán még követeli a tápszert. Most már attól tartok, hogy átesünk a másik oldalra, és túltömöm a gyerekem!

A másik kérdés pedig az lenne, hogy szoptatás alatt milyen gyümölcsöket lehet enni? Mert amiket a kórházban is kizártak, már csak az alma marad...

Zsebi babái jól vannak, még az intenzíven, állítólag hajasbabák:) Ha minden jól megy, ma már megkaphatja őket Zsebi.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Lányok, köszönjük a sok köszöntést, aranyosak vagytok.
Timi neked pedig az infót.
Nem érdekel valakit egy meghívó az iwiw-en? Van egy fölösem.

Kép
Kép
angyalka2

Szia Andi, udv itt!
Szerintem is kicsit felelmetesek a mellekhatasok :(

Timi (ha nem utaltal meg azota :oops: ) nem tudsz errol valamit (a prenevar mellekhatasairol)? Engem is erdekelne, mert tenyleg csunya betegsegrol van szo :( (a foorvos ismerosodtol nem tudod megkerdezni, milyen gyakran fordulnak elo??).

Magnes, ok akkor holnap felhivom :)
Valahogy ki lehet szamolni mennyit "kell" ennie a picinek, de nem emlékszem hogyan.
Nekem is kicsit soknak tunik a 100 ml feletti mennyiseg egy 3 hetes manonal :). Ha ennyi tejed van minek a tapszer? Pocija ok?

Hatha valaki emlészik, hogyan lehet kiszamolni...

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat. Olvashatom a sok okos dolgot a neten, de az igazi az amit Tőletek kap az ember lánya.

A narancsot a védőnőnk ajánlotta, mert a Laurának nem volt széklete 3-4 napig és már nagyon szenvedett. Szerencsére nem lett belőle gond.
Megyünk az Auchanba keresek meggyet, köszönöm a tippet.

Sára!
A reszelt almán már túl vagyunk, egy darabig falta, mostanra megunhatta. Úgy kell csak neki, ha egy egész almát kap a kezébe és azt csocsálja. Viszont félek, hogy megfulladhat tőle. A sütőtök is egyszer kétszer lecsúszott, azóta szó szerint kirázza a hideg tőle.

Kíváncsian várom Zsebi beszámolóját. Sokszor nem tudom eldönteni irigyelje az ember az ikres anyukákat vagy elég egyszerre egy gyerkőc is.

Mágnes!
Ki kell kísérletezni mit bír a kis Sünikéd pocija. A megehető ételek, gyümölcsök listája igen szegényes, kb. éhen halnánk, ha azt betartanánk.
Narancs? Mandarin? Alma? Kiwi?

Andi

Kép
andusz

Hogy mennyit kell ennie a babónak azt hiszem úgy kell kiszámolni, hogy: súly X 150 és ezt kell elosztani az étkezések számával, ha jól emlékszem, vagy valami ilyesmi.

Ági biztos tudja és leírja ha erre jár.

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sára:
Pont ez a gondom, hogy a tejem alkalmanként 60-80 ml. ez viszont mostmár nem elég neki, múlt héten még pont jó lett volna.:) El van maradva a cicim egy héttel... A pocija teljesen oké, nem hasfájós, széklete is van rendszeresen...Hiába próbálnám elvenni tőle a tápot, szívja befelé az üveget, hogy neki az kell.:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes!
Ne aggódj, hogy el van maradva a tejtermelésed a baba igényéhez képest. Hagyd egy kicsit tovább szopizni, akkor is amikor már úgy érzed, hogy nem jön belőle semmi, és minnél többször tedd mellre. Ezt tapasztalatból mondom, mert nálunk is keservesen indult a szopizás, mást se csináltam csak fejtem és kanalaztam a gyerekbe a tejcsit, de olyannyira belejöttünk, hogy most 26 hónaposan választottam el.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

ismét én :lol:

Sára,
ne hülyéskedj!!!!!!!!!!!!Miért akadtam volna ki az írásodtól???!!!
Nyilván te sem a hasadra ütöttél amikor leírtad ezeket,de mint említetted is a Prevenar nem volt köztük,amiről írtál.Csak azért másoltam be az infokat mert engem is nagyon érdekel a szakmai része,meg maga az oltóanyag összetétele.
Hát a mellékhatásokról nem igen írnak,de szerintem nagyon ritka lehet.

Andi,
üdv.köztünk!Általában a gyógyszerekhez adott papírokon minden esetleges mellékhatásnak szerepelni kell,mert így védik magukat a gyártók.Szóval adasd be nyugodtan!

FONTOS TUDNI:
MINDEN GYÓGYSZER MÉREG,HA NEM AZ ELŐÍRÁS SZERINT ADJUK!
MINDEN GYÓGYSZERNEK VANNAK MELLÉKHATÁSAI,DE EZ NEM AZT JELENT HOGY EZ MINDENKINÉL JELENTKEZNI FOG!
A VÉDŐOLTÁSOKNAK IS VANNAK MELLÉKHATÁSAI!A KÖTELEZŐKNEK IS,DE ARRÓL UGYE NEM TUDUNK MERT AZ OLTÓANYAGOT NEM MI VÁLTJUK KI ÍGY NEM TUDJUK ELOLVASNI A PAPÍRJÁT.
A MELLÉKHATÁSOKAT AZÉRT ÍRJÁK LE HA VALAMELYIK JELENTKEZNE A BETEGÉL AZONNAL FORDULJON ORVOSHOZ!NEM AÉRT HOGY IJESZTEGESSENEK VELE.
Én nem szoktam nagy jelentőséget tulajdonítani ennek,mert az is a mellékhatások közt szerepel ami mondjuk 1000 vagy több embernél csak egyszer fordult elő.
A védőoltásoknál az előforduló mellékhatásokat jelenteni kell a háziorvosoknak az ÁNTSZ felé!

Pusz

Timi
timiban

Sziasztok!

Angyalka! Én szívesen venném a meghívót!

Mágnes! Ha ilyen jóízűen eszi a leányzó a tápit is szopi után, akkor szerintem ne foglalkozz a nagykönyvvel, a te gyereked ennyit eszik és kész. Szerintem nem lehet túletetni, jelez ő ha már elég neki. Egyébként én is úgy tudom, hogy a súlyát kell 150-nel megszorozni és az egy napi adag. De arra már rájöttem, hogy ami a nagykönyvben meg van írva, az ritkán húzható rá minden gyerekre, sőt!

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Mesa
A mi dokink sem mondott semmit, én kérdeztem rá :?
Járok baba-mama klubba és ott a védőnő azt mondta, hogy az ő körzetükbe szinte kötelezően beadatják mindenkivel a Menjugate-et, és csodálkozott hogy az én dokim nem is mondott semmit, még jó hogy ugyanarról a kerületről van szó. Én azt gondolom jobb megelőzni a bajt, mint hogy már késő legyen.
Ezért jó ha itt tájékozódsz :wink:

Beke Andrea
Azt nem tudom, hogy a Bánhidyt előléptették-e, de azt tudom hogy neki is tavaly született gyereke, lehet hogy csak ezért lett elfoglaltabb :lol:

Mágnes
Van bizony szabály a kajálásra, ha csak tejcsit kap akkor van egy 150-es szorzó, ha tehát pl. 4 kg a babád, akkor 4x150=600 ml-t kell ennie egy nap, ezt oszt el annyival ahányszor eszik, ha pl. 6-szor eszik egy nap akkor alkalmanként 100 ml-t kellene ennie. Számokat most egyszerűsítettem, de remélem érthető :wink:
Tápszerből pedig annyit adj, amennyi a dobozon javasolt :wink: De ha kevered akkor mindkettőből elég kevesebb is, nehogy dupla adagot egyen szegényke.

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Délután voltunk súlymérésen, Ricsi 3 hét alatt 25 dkg-ot hízott, most 7280 gramm és 64,5 cm, mert nőtt fél centit. Erre a védőnő azt mondta, hogy kezdjem el a hozzátápit, alma stb. A doki nénink pedig már azt kérdezte, hogy Anyuka még nem kezdte el a zöldségeket? :twisted: Hát ebben a korban már azt kellene! :twisted: Lehet, hogy éhezne a gyerekem? Naponta 5-ször, néha 6-szor eszik a hajnali szopival együtt. Lehet, hogy ez kevés?
Én úgy tudtam, hogy 6 hónapos korig csak anyatejet kell kapnia a babóknak. :roll:
Védőnő azzal érvelt, hogy most amíg a mensim volt, Ricsi sztrájkolt és nem evett( alig evett, 3 nap), kezdjük el a hozzátápit, hogyha következő hónapban újra megjön és nem akar szopizni, addig szokja az új ízeket, és akkor azt adhatom neki.

Én úgy terveztem, hogy 6 hó-s koráig csak anyatej. Most akkor én vagyok lemaradva, vagy ők akarnak siettetni minket? :roll: :oops:

Szerintetek? Ti mégis csak tapasztalt anyukák vagytok. Ti mit mondtok erre?

Timi
Köszi az infót a védőoltásról. Már én is gondoltam rá, hogy beadatom Ricsinek. Ugye jól tudom, hogy több részletben kapná meg az oltást?

Sára
Hogy vagytok? Takonykór?

Angyalka
Boldog szülinapot kívánok Jencikének! :D

Lányok!
Lassan lejár a Tgyás. Mikor kell igényelni a Gyed-et? :roll:

Puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Sziasztok

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1169579981.18.gif[/img] Jencikének Nagyon Boldog 2. Születésnapot Kívánunk!

Angyalka
nekem tavaly a munkahelyemen a munkaügyön azt mondták, hogy ha a kistesó Ákos 2. szülinapja után születik akkor vegyem ki a bent maradt és felgyülemlett szabadságaimat, de táppénzre ne menjek mert hogy akkor anyagilag nagyon rosszul fogok járni. De azt hogy mennyire azt már nem mondták meg. Azt mondták hogy ez a lényeg.

Andusz
nagyon aranyosak a babócák

Sziasztok

erika[/img]

Kép

Kép
erika13

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?