Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat! Az a helyzet, h. Gergő az első perctől a saját ágyában alszik, ebben nem ismerek pardont!
Csak a reggeli szopi után szoktunk néha egy kicsit a franciaágyban ejtőzni, de azt sem rendszeresen!
Alvás: a párom elvállalta, h. az éjszakai cirkuszokat lerendezi, h. én ki tudjam magam pihenni, mert már kissé zombisodtam. Kiderült h. nem csak a fordulás a baj, hanem valamitől rengeteget pukizik a kis Pukimanó, és míg eddig megoldotta a dolgot azzal, h. égnek tolta a popsiját és nyomott, addig most ebből borulás lesz, amiből nem tud visszafordulni.
Úgyhogy nekiálltunk visszaállítani a 4 órás rendszerét, mert valószínűleg a mensi miatt lecsökkent tejtermelés miatti sűrűbb szopi okozhatta az emésztetlen laktóz miatt a puffadást. Most már újra van elég tejem (szopival nem volt gond, ő szívott volna, csak kevesebb volt 2-3 napig!), úgyhogy elegendőt be tud szlapálni ahhoz, h. 4 óra múlva éhezzen csak meg. Neki valahogy erre az idő intervallumra van beállítva az emésztése, már a kórházban is így evett.
Nekem rengeteget segített a Suttogó titkai című könyv abban, h. mihez tartsam magam, ha jót akarok a családnak!
A másik nagyon jó, a Club tv-n a Vásott Kölykök!
Netty!
Szerintem ebben a műsorban találsz jó ötleteket a rágásra szoktatáshoz, mert elég sok ilyen gyereket mutatnak be benne és meglepően hamar eredményt lehet elérni a pszichológuscsaj ötleteivel. Hétfőtől szerdáig van a Club tv-n 16 órától!
Jevi!
Engem is folyton ezzel nyaggat anyám, h. mi már 4 hónaposan sütőtököt, meg almát ettünk.
De én tuti, h. nem adok neki semmit az anyatejen kívül 6 hónapos koráig!!!!!
Laura!
Én a klinikán szültem, terhesgondozásra a Vizerhez jártam, csak jót tudok róla mondani, nagyon alapos és felkészült doki. Nem tudom, h. az említett eseténél mi történhetett.
Én végül a Kovács Kálmánnál szültem, mert a Csöppöm kinézte magának az egyetlen napot, amikor a Vizer nem volt Pécsen, de ő gondoskodott róla , h. a Kovács Kálmán tudjon rólam mindent, amit tudni kellett, be is lettem mutatva neki, pillanatok alatt be is ért!
Az ellátással kapcsolatban:
A klinikán van neonatológia (babaintenzív), ha vmi baj van, ott van a babád a szomszédban, viheted neki a lefejt tejet, a Megyeiben nincs neonatológia, onnan a gyerekklinikára viszik át a problémás babákat, így csak akkor tudsz menni, ha már a szülészetről kiengedtek.
A vajúdásról: a klinikán max. a folyosón sétálhatsz, semmi nincs (se bordásfal, se medence, se labda)
, DE: én vittem a labdámat, de amikor ott voltam 5 perces fájásokkal eszembe sem jutott használni, örültem, h. feküdhetek és vártam az EDA-t!
És még vmi: szerintem nem csak a nőgyógyász, hanem a szülésznő is sokat számít, én megfogadtam egyet és nagyon jó volt, végig velem volt, utána is majd mindennap bejött hozzánk, máig tartjuk a kapcsolatot!
Monee!
Én semmi pénzért nem szülnék itthon, bár végignéztem a Szülőszoba otthonszüléses részét (netről letölthető) és nagyon tetszett az egésznek a hangulata. De sajnos ma Mo.-on örülhetsz, ha ½-1 óra alatt kiér a mentő, a szülésnél meg sajnos percek is számítanak!
Endometriózis merült fel gyanúként nálad?
Reku!
Gratulálok!
Ez annyira jó érzés, amikor az ember először pillantja meg a kis csöppöt! Szóval kukacos???
A megyeiben nem csinálnak videót? Én a klinikára mindig vittem a kazettámat és megvan az összes vizsgálat, ha majd nagy lesz, megmutatom neki, h. milyen is volt, amikor még bent ugrándozott és kalimpált!