Új privát üzeneted érkezett!

ZsebI!

Gratulálok a kismanókhoz, nagyon sok boldogságot kívánok!

Alinkat!

Neked is hatalmas gratula a manóhoz, gyönyörű!

Lola!
üdv a pocakosok közt :D, gratula a zebrához!

katyerina
 
 


Zsuska!
Végre hogy jelentkeztél!
Amikor Emesét vártuk és csak az alternativa jöhetett szóba, nagyon féltünk, és csak néha... Akkor én is átéltem hasonlót, persze nem dinó kergetett :lol: Erről megkérdezted Krizsát?
Valahol azt olvastam, hogy terhesség alatt azért kivánják a nők még jobban a dolgot, mert alhasi vérbőség áll fenn. Biztos igaz lehet :oops:
Hizás: azért ne irigyelj, az én sulyom sajnos 3 számjegyü :oops: :oops: De ma voltam védőnőnél, és továbbra sem hiztam semmit. Na Emese nem is hagy ellustulni :wink:
Bea!
Ugy tudom Budapesten mindenki szabadon választhat orvost magának a szüléshez is. Én a Szt. Imrében fogok szülni, Budán van.
Hát ha császár, akkor az, végülis mindennek van előnye-hátránya. Nem a feneked fog fájni. Én szültem már igy is, ugy is, de mondhatom, nekem a császár sokkal gyorsabban gyógyult és kevésbé fájt mint a hüvelyi.
Lola!
Akkor csak halkan üdvözöllek itt! Ideje hogy végre valaki elkezdje az uj szériát! Gondolom van már 1-2 határozott csikos teszted...

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsuska!
Ja és nagyon örülök hogy az UH-n mindent rendben találtak!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

 
 

Jo reggelt mindenkinek.Nálatok is ilyen borús sötét idő van ma is? Utálom az ilyen időt.

Lenne egy kérdésem:
Mult héten pénteken kezdődött.Olyan mintha most lennék a terhesség elején elég egy kis köhögés reggel vagy ha este kicsit több a savam rögtön hányok.Szerintetek ez normális?Van valakinek ilyen tapasztalata?

Napszemcsi
Igaz Én nem tudok olyan okos és hasznos dolgokat mondani mint a többiek mert nekem is Ők segitenek sokat csak üdvözölni szeretnélek és sok sikert és kitartást kivánni.Bea

Pompomlány
Igazad van nem érdekel már a nem hizás,mondhatnak bármit. Ti hogy vagytok?

Bzsuska
Gratula a fiuhoz.Jópofa a párod.Doki hallotta amikor mondta. Különben jól vagytok?

Melcsi
Eddig nálunk is szabadon lehetett választani dokit ezt most januártól vezették be.Nem örülök neki de nem tehetek semmit.Én is bizom benne ha már császár akkor talán nem fog annyira fájni de már volt aki szerint rosszabb mint a normális szülés.De uy gondolom ez is mindenkinél változik.Ti jól vagytok?
kovacsné
 
 


Sziasztok :P

reggel hívtam a doktornőt elmondtam,hogy mi a helyzet és holnap 10 óra körü vár a Szabolcs u-i Uh-banl :wink:
:P :P :P :P :P :P :P
Kösznöm az üdvözlést,majd lassacskán én is bekapcsolódom a bezélgetésbe,ha jobban megismerlek benneteket!

Szép napot kívánok :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


napszemcsi,
asszem hajni írta, hogy a kombinált teszt + 12. heti UH-ra rá se néztek, nekem az első asszisztensnő megnézte, aki az adatokat vitte a gépre. Mondjuk, nemtom az számít-e valamit.
Majd jelentkezz, mit sikerült ma intézned! :)

icsilya,
gratulálok a tanulási lendületedhez! :P Én is megvettem a felsőokt.felv.táj.tót meg a dipl. utáni szakképzéseket, de mikor megtudtam, hogy elvonták ez évtől a kismamáktól a támogatást (vagyis hogy már ugyanúgy 100/félév a tandíj), valahogy elment a kedvem. :( Pedig muszáj lesz valamit, mert valószínűleg szakmaváltásra kényszerülök majd, ha visszamennék dógozni!
Te dolgozol még?

katyerina,
jaj de rég hallottunk rólad! Mi van veled? Jól vagytok?

bzsuzska,
örülök a jó eredményeknek! :D

wish,
juj, mindjárt te is belépsz a harmincon túliak társaságába! :P

KépKép
pompomlány
 
 


napszemcsi,
eccerre írtunk! 8) Na, örülök, hogy sikerült elintézni! :wink:

KépKép
pompomlány
 
 


kovacsné írta:JÉn is bizom benne ha már császár akkor talán nem fog annyira fájni de már volt aki szerint rosszabb mint a normális szülés.

megnyugtatlak, hogy pont ugyanannyira fáj :D
a szülésnél a fájásokkal, császárnál az utófájásokkal fogsz megszenvedni :wink:
ikrekkel meg különösen mert mérhetetlen mennyiségű oxitocint fognak beléd nyomni az infúzión keresztül, hogy megfelelően összehúzódjon a méhed.
no, meg az első 4-5 nap szerintem ami nagyon gáz, különösen a felkelések.

de persze simán ki lehet bírni :)

(bár amikor kiment az eda hatása, akkor telt ez az a 6 óra az életemben, amikor azt mondtam, én soha többet nem fogok szülni :D :D, mert nincs az a gyerek, akiért én ezt még egyszer kiállom)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi :D
dolgozom igen.
nem is tervezem, hogy idő előtt abbahagyom. Ha bírom, akkor innen megyek szülni :D

(de én csak 4-6 órát dolgozom 1 nap, szóval nem 8-t... a fiúk mellett az már sok lenne)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsu - Hurrrrááá! Hogy jó az uh eredmény!!! :) Du-n voltál uh-on? A Pusztai doki csinálta? És azt elfogadják a kötelezőnek? Úgy tudtam Kecsón mindenképpen menni kell a korházira a négy előírtra, mert csak azt fogadják el. Vagy maszekban még a Tankóét és a Bérczi Ildiét, akik amúgyis korházi uh-osok! :roll:

Melcsi - Ez tényleg igaz, hogy a császáros szülést jobban viselted és nem fájt annyira? Ennek örülök, vagyis nekem az jó hír, mert ugyebár lehet, hogy nekem is az lesz. És az igaz, hogy császár után van katéter? Meddig nem szabad felkelni utána? És a babát mennyivel utána kapja meg az ember?

Kép
potykamanó
 
 


Orsi - ne szomoríts el!!! :( Mik ezek a császáros utófájások? Az mindenkinél van? És az oxitocin is mindenképpen van? De egy babánál nem olyan sok! :roll: Azt nem lehet megelőzni valamilyen homeopátiás szerrel, hogy ne kelljen! Neked rendes szülésed volt, igaz?! Az eda-t rendes szülésnél adják? A spinálist meg császárnál? Ezt jól tudom? De ha akarja az ember altatnak is császárnál, nem?

Kép
potykamanó
 
 


potykamanó írta:Orsi - ne szomoríts el!!! :( Mik ezek a császáros utófájások? Az mindenkinél van? És az oxitocin is mindenképpen van? De egy babánál nem olyan sok! :roll: Azt nem lehet megelőzni valamilyen homeopátiás szerrel, hogy ne kelljen! Neked rendes szülésed volt, igaz?! Az eda-t rendes szülésnél adják? A spinálist meg császárnál? Ezt jól tudom? De ha akarja az ember altatnak is császárnál, nem?

nem szomorítalak el. Utófájás van mindenhol, mert vagy a szülés alatt vagy utána, de a méh összehúzódik, ami olyan, mint egy nagyon erős menstruációs görcs... de mivel az összehúzódáson van a lényeg, görcsoldót értelemszerűen nem lehet adni.
oxitocint is kap minden császáros, azzal a módosítással, hogy 1 babánál kevesebb, de attól az még fáj.

nekem császárom volt, edával. Az, hoyg spinál vagy EDA idő és anesztes kérdése ill. bizonyos kórházban nincs eda, csak spinál, mert azt könnyebb szúrni.

altatásban is csinálják... de az utófájás alatt már nem alszol, csak amíg kikapják a babákat és téged összestoppolnak.

nálunk 12kor volt a csaszi, 4ig hatott az eda, addig semmim sem fájt... és után este 11ig volt a kínlódás, akkor sikerült elaludnom :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


potykamanó írta:És az igaz, hogy császár után van katéter? Meddig nem szabad felkelni utána? És a babát mennyivel utána kapja meg az ember?

katéter mindig van, mert jó darabig nem kelsz fel.
az, hogy mikor keltenek fel függ attól, hogy mikor volt a csaszi ált. 18 órával később ca.
a babát nagyon kórházfüggő, hogy mikor kapod meg.
a SOTE IIn felviszik az őrzőbe akár 2szer, de van ahol nem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Családineten az ikres fórumban a lányok is azt írták,aki persze úgy szült,hogy jobb a hüvelyi,mert gyorsabban felépülsz.
Gondolom a babák helyzetétől is függ,hogy császár lesz vagy spontán szülés?
Vagy rosszul gondolom?
Én inkább talán a császárban bíznék,de ezt az orvos majd jóidőben megmondja :) erről még nem esett szó a beszélgetések során.
Gondolom korai lett volna :idea:

KépKép
napszemcsi
 
 


Orsi - akkor, ha jól értem az altatás rövid ideig tart, vagyis nem sokáig alszik tőle az ember. Akkor lehet hogy van esély látni is a babát? Vagy Őt rögtön elviszik? És akkor az altatás, illetve ébredés után rögtön jönnek a kínok, vagy akkor is adnak valamiféle fájdalomcsillapítót?

Kép
potykamanó
 
 


Napszemcsi :)
a babák helyzetétől, orvosi gyakorlattól, kórháztól függ, hogy milyen szülés lesz. Nagyon sok kórházban az ikreseket helyből császározzák.

a hüvelyinek feltétele: hogy A baba fejvégű legyen, az én orvosomnál ennyi lett volna a feltétel, mert azt mondta, hogy Bt már oda fordítja, ahova akarja.
Van ahol csak akkor indulhatsz neki a hüvelyinek, ha mindkettő fejvégű.

én akivel eddig beszéltem - Melcsi az egyetlen kivétel - mindenki azt mondta, hoyg a hüvelyi jobb, mert sokkal-sokkal gyorsabb a felépülés utána.

Potykamanó :)
altatás után nem tudom, mit adnak. de az a gond, hogy a méh összehúzódásra (mivel a méh nem klasszikus izom) a hagyományos fájdalomcsillapító (paracetamol, iburophen...stb) nem hatnak.
(ezért nem jó pl. menstruációs fájdalomra a panadol, mert egyszerűen oda nem hat).
altatással tényleg semmi infóm, nem tudom a babát mikor láthatod, és az, hogy mikor viszik el megintcsak kórházfüggő.
Az altatás nem rövid, nem olyan, mint a punkciókor, ez mélyaltatás tubussal, gázzal, nem 10 perces. (rosszabb esetben még köhögsz is a tubustól utána... de ez 50%os valószínűségű, mert 2 ismerősöm köhögött, 2 nem).
(no, és friss császáros sebbel köhögni... na az aztán a nagyhalál :) én hánytam vele, mert mint kiderült nem bírom a morfint... élvezet volt :lol: :lol: )


DE!!! azért ezen nagyon sok nő túlesik, fölösleges előre parázni miatta!!! :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :) és azt kb mikor dönti el az orvos,hogy császár vagy normál szülés?
Amikor már elfolyt a magzatvíz,vagy az ikres anyukákat befektetik korábban kórházba?
Én a II Nőire járok,ismeri valaki az ottani szokásokat?
Annyit hallottam,hogy a babákat nem adják ki az anyuka mellé,és a látogatáskor is az apuka és a család üvegfalon keresztül nézheti meg a babát :?: :idea:

KépKép
napszemcsi
 
 


én ott szültem :) meg Zsebi is meg Erika is (bár ő nem ikres :)

csak annyit tudok mondani ORVOSFÜGGŐ :D :D
nekem Ujvári doki az orvosom. Ő csak akkor fektet, ha gond van előtte nem, de ez Zsebi dokijára igaz (Gimes, ha emlékeim nem csalnak).

általános, hogy 37-38. héten befektetnek, mert akkor kell a napi ellenőrzés már ikresek esetén, mert 1-2 nap alatt is romalani tud a méhlepény állapota.

HA :)a dokid nem tárkózik el a hüvelyi elől, akkor ált. az utolsó pillanatban dől el, hogy mi lesz. Mert az én Máté fiam még a 34. héten is képes volt forogni (igaz rosszból rosszba, mert farosból haránta keresztve 270 fokot), ezért még az uts. pillanatig akár bizonytalan, hogy mi lesz.
HA :D annyira nem támogatja, akkor akár az elején is meg tudtok egyezni abban, hogy lesz ami lesz császár lesz.
HA :) a babák nagyon idő előtt jönnek (értem ezalatt 30. hét előtt) akkor 95% hogy császár, 30. hét után már korababáknál is engdenek hüvelyit, mert élettanilag különösen koraszülötteknél jobb... de előtte nem, mert még túl nagy megerőltetés az ici-picik számára.

BABÁKAT NEM ADJÁK KI ANYUKA MELLÉ??? egy kórházról ebszélünk????
a sote II (üllői út, IIes női) 24 órás romming-ines. Vagyis ha bírod és a babák is jól vannak, akár első pillanattól éjjel-nappal melletted vannak a gyerekek. A fürdetésre viszik csak el őket.

Üvegfal stimmel, mert a látogatók a gyerekágyra nem mehetnek be. De nem egy tragédia.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok köszönöm a gratukat :) jól esik :D !
Majd teszek fel képet is, egyszercsak... :) !

Ó de jó lenne már ha engem is a 9. hónap fenyegetne és a szülésen aggódnék. :roll: Nekem már tényleg tök mind1 hogy császár vagy hüvelyi, a lényeg hogy felsírjon :) és végre karaimba foghatnám:).

Manó!
12 hetesre vissza mentem Steinmetz dokihoz mert tudtam, az övét elfogadják. Egyébként ugyanabban a rendelőben rendel mint a Bérczi meg a Tamkó. Nagyon csúcs volt. Én a kórházit azért utálom mert ugye még 8-an várnak a függöny mögött és mindent hallanak, meg soha nem mutatják meg babócát:(. Olyan személytelen az egész. Tegnap meg az uram is mellettem lehetett végig és így egy kicsit ő is jobban bele tudja magát élni. Nekem ez is fontos. Ma meg is csapoltak. Julika az egyetlen laboros aki első szúrásra megtalálja a vénám. A Kaáliban meglátnak és már szaladnak is szét a nővérkék. Átlag (és most nem viccelek) 5 szúrásból szokott sikerülni úgy hogy ügye előtte még túrják egy kicsit hátha meglesz. Bocsi a naturalizmusért :oops: :oops: .
Na jó befejeztem... :lol: :lol:
PÁPÁ ZSU

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Orsi,lehet,hogy valamit félreértettm :P :oops: ,mert az egyik ismerősöm szült nemrég a II nőin.és bennem ezek szerint csak az maradt meg :oops: 8) :roll:

Én Gimes doktorhoz járok,Zsebi ajánlotta és eddig nagyon megvagyok vele elégedve :P mostantól 3 hetente kell majd mennem hozzá.
Azt mondta az hogy most a lustálkodás legyen a barátom,semmi szex,ami eddig sem volt :oops: :? és ha bármi gondom lenne azonnal menjek!
Köszi a hasznos infókat :D

KépKép
napszemcsi
 
 


Akkor majd kérdezd ki Zsebit, de nekem ez jött le.
A Gimes sem az a befektetős fajta :)

szóval :D a babák veled lehetnek, amikortól már bírsz velük. De nappal és éjjel is be lehet őket adni, ha úgy gondolod.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


csak hogy közbeszóljak... (nem mintha kérdezett vóna valaki, de sebaj 8) )

Én is rákérdeztem a dokimnál (miután a magánrendelőjében a kis recepciós azzal fogadott, hogy nála 10-9 császár), hogy biztos, h császár lesz-e, mivel ikrek és lombik (régen már ez utóbbi is elég ok volt), de meglepetésemre azt válaszolta, hogy van rá esély, de egyáltalán nem biztos.
Most az egyik babóm (az alsó) fejfekvéses, a felső meg harántban van. Azt hallottam, hogy ilyenkor még az is lehet, hogy megpróbálják a második babyt megfordítani. Tud erről v.ki v.mit?

Az altatásról nekem a legközelebbi élménybeszámolóm egy barátnőmtől arról szólt, hogy csak jó soká kapta meg a gyereket (12 óra múlva, ha jól emlékszem), és azt mondja, hogy az altatás miatt a mai napig olyan, mintha kimaradt volna neki teljesen a szülés élménye, vagyis még most is alig akarja elhinni, hogy az a gyerek az övé, ott volt őbenne és ő szülte meg. Ő amúgy a Schömpf-Méreiben szült.

icsilya,
4-5 nap?!? Nekem egy barátnőm csak 1 kibírhatatlan napot mondott. :oops:
Irigyellek a mh-dért. Biztos jó lehet, ha így ragaszkodsz hozzá! Nekem most kezd egy kicsit hiányozni, hogy "hasznosnak" érezzem magam, de erre a mocsok helyre nem megyek vissza, az biztos. :roll:

A II. sz. női klinikáról most volt egy összehasonlító kisfilm a Claudia vasárnapi "Babavilág" c. műsorába, és hát elképedtem, hogy mennyire hiper-szuper minden.
Csak egy ágyas szülőszobák vannak, teljesen berendezve (na jó, kád náluk nincs, viszont zenehallgatás, állítható ágy, bordásfal stb), sőt annyira felszerelve, hogy a babát születés után sem kell elvinni, ott, veled egy helyiségben fürdetik-mérik-öltöztetik és egyből odaadják. Műtét esetén meg gondolom amint lehet, odaadják.
Az István kórház meg azzal dicsekedhetett, hogy ott lehet kádban szülni, és azok, akik úgy szültek, esküdtek rá, hogy sokkal elviselhetőbbek úgy a fájások.

Ma lefényképeztem a pocim, mert úgy látom, h rohamos fejlődésnek indult. Ha tudom, majd felteszem a képet. :)

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
igen, ezt írtam én is. Ha A baba fejvégű akkor már jó. Ha A megszületik, utána B babát már be tudják forgatni, hogy meg tudjon születni.

4-5 nap az nem horror :) csak akkor még azért minden mozdulatot megérzel :) ill. rájössz, hogy _minden_ mozgáshoz használod a hasizmod :)
szerintem a csaszi utáni 12 óra a nagyon xar. utána percről percre javul a helyzet :)

mh: saját cégek :) így azért könnyebb, mert ha épp program van és 1 napig nem jövök be, sem történik semmi extra.
(no, persze vannak ennek azért hátulütői is, de időbeosztás szempontjából kényelmes)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


icsilya

Tudom ez a babavárók oldala, de szeretnék tőled kérdezni. Hétfőn volt a punkció. 7 sejtet szívtak le. Ma telefonáltunk és azt mondta a biológus, hogy a 7-ből 1 érett volt és nem termékenyült meg. Van még kettő félig érett, amit megpróbált ma megtermékenyíteni, ennek eredménye holnap lesz meg. Mi az hogy félig érett. Mi lehetett a gond, hogy csak egy teljesen érett lett? Van még esélye annak a kettőnek.

Köszi
buborék5
 
 


Az én babáim fejvégű fekvésben vannak :) már korán fejenállnak :D de a orvos azt mondta,hogy még forognak ,mert van helyük :D

A II nőire azért esett a választás,mert ott van P.I.C. :lol: előszőr a Bajcsy kórházba szerettem volna szülni,mert anygon közel van hozzánk,meg tavasszal ott volt a laparom,és nagyon megvoltam elégedve a műtétet végző orvossal és az ellátással.
Viszont,amikor 8 hetesen elmentem az orvoshoz,akkor azt mondta,hogy ha a babák a 35.hét előtt jönnek,akkor nem tudja vállalni a szülést,mert nincs koraszülött osztályuk.
ezért esett a választás a II.Nőire.

Lányok,a császárra bejöhet hozzátartozó :?: :?: :?: :?: :?: :oops: és kell valamilyen tanfolyamot végezni?
szülésfelkészítőre gondolok :lol:

Pomi,kiváncsi vagyok a pocidra :D :D :D
Megpróbálom feltenni a babnetes fényképalbumomat,ott vannak az én Édikéim a kezdetektől :lol:+ pocak fotó :P :P :P :P :P :P

Orsi,jó hogy így tudsz a fiúk mellett dolgozni :) + még segítesz itt a fórumon,jó sok energiád van :D :D :D :D :D :D :D

KépKép
napszemcsi
 
 


sote IIn nem mehet be hozzátartozó. Apa a műtő melletti szülőszobában várja a kispockokat és ha nem kell velük a PICre rohanni, akkor apával fürdetik őket, és amíg téged stoppolnak ő van velük meg 1 szülésznő/csecsemős.
tanfolyamon én nem voltam.

forgolódás: erre írtam, hogy Máté még 34. héten is megfordult ill. tudok olyan ikrest, akinek a vajúdás alatt fordult be "A" gyereke jó irányba.
sokmindenre képesek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ez nagyin szuper,hogy az első fürdetésnél már apa is ott lehet :D :D :D :D :D :D ennek a férjem nagyon fog örülni :D
Már bánja ,hogy a beültetésnél nem maradt benn :shock: de én nem akartam,mert az előző három,mindíg nagy szenvedéssel jár,mert a katéter nem ment fel :shock: :shock: :shock: :shock:
A mostani altatásos volt,úgyhogy amikor jöttem ki az örzőből,csak vigyorogni tudtam :lol: :lol: :lol: :lol:

Na ma azt hiszem jól kitárgyaltuk a szülést :D

KépKép
napszemcsi
 
 


már biztos mindenki halálra un,mert telekürtölöm a topikokat, a mai vérvételem eredménye 993,3 béta hcg!!!
juhhé!
lola29
 
 


SZUPER!!!!!!
és nem un senki!!!! kürtöld csak!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi!

Köszönöm kérdésed, nagyon jól vagyok. A leleteim eddig mind nagyon jók. Igazából nem történik semmi különös velem. Nagyon-nagyon élvezem, hogy terhes vagyok. Élvezem, hogy addig szunyókálhatok ameddig akarok, apa kényeztetését, az abszolút kötetlen szabadidőmet, a sétákat (bár ez a mocsok idő most bezárt a lakásba), gyűjtöm az erőmet a babás időszakra. Tényleg sokat pihenek, igyekszem kihúzni egyben május végéig (jun. 19 lenne elméletileg). Szóval tényleg rózsaszín felhőkön ugrálok. Kis pocak csajaim mocorognak sokat, néha már most hatalmasakat tudnak bokszolni, ami nálam hatalmas boldogság hormonokat szabadít fel, mert állandóan nevetnem kell. Apukájukat már most szivatják :)
El kezdtük járni a bababoltokat, elsősorban tájékozódási jelleggel, meg egészmás egy babakocsit élőben megnézni szétszedni, stb, mint a neten...
szóval körübelül ennyi.

Tényleg valaki letudná írni, hogy mit jelent az hogy keményedik a has? Egyáltalán milyen érzés? Fájdalommal jár, vagy csak húzódik, vagy egészegyszerűen "csak " olyan mint amikor az ember felfújódik és ugy érzi mindjárt kidurran. Szerencsére fogalmam sincs róla, eddig.

Lola!
Miért unnánk halálra! A legjobb dolog! Nekem is nagy nagy öröm, hogy sikerült neked, már az előzőnél is nagyon drukkoltam! A spontán meg fantasztikus nagyon szép eredményed van!!!!

katyerina
 
 


Katyerina :D
a keményedés. Szó szerint értsd így :D Kő kemény lesz a pocakod.
19 hetesen jó esetben nem érzel ilyet, én sem érztem. Először úgy a 25-26. héten ill. autózás és rossz út után olyan 23. héten már.
ha napi 10 alatt van, akkor nagyon foglalkozni vele nem kell, az teljesen normális.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


voltunk ma az Istenhegyin. Sajnos nem nyugodtunk meg.
Az uh OK volt, redő 2,1mm, kezdett jókedvünk lenni, erre elmondták, hogy a vérvételből mért mindkét hormonszint rossz.
1:550 -et hoztak ki, de mivel 1:900 lenne a koromhoz, ez nem számít jónak :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Csajok, nagyon nehéz. Pont most mikor ezerrel élvezni a terhességemet, csupa rosszhírt kapunk :( :twisted: :(

Kép
Kép
emma1976
 
 


hmmmmm.... ezek tényleg nem túl jó hírek.
és ők mit javasoltak?

én a chorionra szavaznék ha genetikai vizsgálat kell, mert azt meg tudod most azonnal csináltatni. Manó talán azt írta, hogy a 14. hétig... és annak nagyon gyorsan van eredménye.
az amnioval csak a 20. hét környékén tudnál biztosat... az még 8 hét... szerintem ne örlődjetek addig!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


az istenhegyis és a schöpfis doki is azt mondta, hogy ez alapján még nem javasolja egyiket sem. Febr. 13-án megcsinálják a négymarkeres tesztet, az együttes eredmény alapján döntik el a dokik, hogy mit javasolnak.

Kép
Kép
emma1976
 
 


aha... de akkor már csak az amniora lesz lehetőségetek, nem?
tényleg nem könnyű helyzet....

(mondjuk ha a chorion meg az integrál teszt biztosságát nézem, akkor elhanyagolható a külünbség, nem?)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lola!!!
Hatalmas gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: A kis csodababa :lol: :lol: ! Hanyadik napon vagy?

Emma drága!
Emlékszem mit írtál még egy pár héttel ezelőtt! Te érzed hogy a babával minden rendben! Bízzál benne. Az uh-n minden oké, a vérvétel az meg csak egy vérvétel. Tudom könnyű ezt mondani... Én is tiszta ideg lennék... De gondolj pl. Manókára akinél végül happy enddel végződött. Bízzunk a babádban hogy nincs semmi baja :lol: . Ölellek: Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Állítólag mindkettőt meg lehet akkor csináltatni.

DE a mostani eredmény alapján, ha rögtön megcsináltatonám az egyiket, az azt jelenteni, hogy sokkal nagyobb az esélye annak, hogy egészséges babát ítélek vetélésre, mint a Down kórnak.
Sose bocsátanám meg magamnak, ha kiderülne, hogy egészséges, csak a birizgálás hatására elmegy.

Persze az sem nagyon pálya, hogy 6 hónapig cidrizek.

Várok 3 hetet az majd vagy javítja vagy rontja az eredményt, akkor kitaláljuk a férjemmel a dokik javaslatát megfontolva, hogy mi legyen. Óriási döntés, amit csak mi hozhatunk meg.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok

császár: nekem is az volt - epidurális érzistelenítéssel, nekem 16.02 kor született Ákos utána vittek az őrzőbe, ahol a reggeli vizitnél jött az EDA-s orvos is és adta a fájadlom csillapítót + még 2-3 nap míg ki nem húzta (még hétvégén is jött), az tuti hogy 5 napig a felkelés az ágyból egy horrorr + a köhögés stb., de én már akkor újra kezdtem volna az egészet, és nagyon remélem, hogy még lesz részem benne.

Napszemcsi
úgy látom hogy a klinián ugyan az az orvosunk, én is csak jót tudok mondani róla, én ajánlottam annak idéjén Zseboroszlánnak is és még néhány embernek, de eddig mindenki meg van vele elégedve. Örülök hogy te is.
A babákat oda adják neked, ott lehetnek veled éjjel-nappal, kivétel a fürdetés és ha te viszed be őket, mert pihenni szeretnél.
Ha azt csinálod amit Gimes dr. mond akkor nem lessz semmi baj.
Én tavaly csak egy rutin ellenőrzésre mentem be hozzá, és már haza sem engedett csak amikor már ketté szedett minket.

Lola
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Emma
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika :D
nekem a reggeli vizitnél kivették az eda csövét... utána max. panadolt kérhettem volt... de hát az meg halottnak a csók :wink: nem is kértem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok - akinek volt ilyen "élménye" - császár után nagyon gáz a katéter? Az nem nagyon rossz érzés? Nekem attól nagyobb fóbiám van mint a fájásoktól.

Orsi - és mi a gázos altatásnál az a "tubus"? Lenyomják az ember torkára a csövet, vagy mi? Ne akadj ki, hogy ileneket kérdezek, de ha nem ér váratlanul valami hanem fel tudok nagyjából készülni a dolgokra akkor nekem már sokkal jobb lehet minden. Csak ezért vannak ezek a kérdéseim. :oops:
És amit Katyerinának írtál a keményedésről: "Kő kemény lesz a pocakod...ha napi 10 alatt van, akkor nagyon foglalkozni vele nem kell, az teljesen normális." - ez a napi 10 alatt-ot úgy érted, hogy naponta 10-szer fordul elő? Jól értettem?

Zsu - szóval a Steinmetz dokiét is elfogadják, nem is tudtam! Igen, a korházban elég gáz a rendszer az uh-on!!! Viszont a vérvételes Julikát én is nagyon szeretem! Ő egy tündér!!!!

Pompika - azért ha szó szerint én éppen most nem is kérdeztelek, azért még szívesen olvasom ám Tőled is a tapasztalatokat!!! :lol:
Hááát, az altatásnál, persze kiesik a szülés élménye, de ha már császár, nekem az a szülés nem lenne élmény, mert attól is fóbiám van, hogy ott fekszem és nyitva van a hasam. Lehet kiröhögsz most, de félek, hogy attól nagyon bepánikolnék!!! Meg egy kicsit a gerincbe szúrástól is hideglelésem lenne. Már a CVS-es hasbaszúrástól is paráztam!!!! (Pedig a vérvételt jól bírom) Akkor inkább aludjak! :roll:

Emma - szerintem ne hagyd magad a boldogságból kibillenteni!!! Ha én is hallgattam volna makacsul az ösztöneimre akkor én sem izgattam volna magam és nem is mentem volna CVS-re. De nekem az uh is és a vérvétel is rossz lett, és nekem 1:50-hez :!: hoztak ki arányszámot, és a CVS eredmény mégis teljesen jó!!! Ahogy azt az anyai ösztönöm nekem megsúgta, csak nem hallgattam rá, mert beijesztgettek!!! Szóval, ne idegeskedj!!! Egyébként is nekem azt mondta a védőnő, hogy ha az uh jó lenne a vérvétel már nem lenne mérvadó, mert azt önmagában igazán nem is lehet alapul venni!!!
[/quote]

Kép
potykamanó
 
 


potykamanó írta:Lányok - akinek volt ilyen "élménye" - császár után nagyon gáz a katéter? Az nem nagyon rossz érzés? Nekem attól nagyobb fóbiám van mint a fájásoktól.

semmit nem érzel belőle. Jó esetben akkor helyezik fel, amikor már hat a valamilyen érzéstelenítés, és amikor bent van abszolúte nem érzed, amikor kiveszik az sem vészes.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Manó :)
a császárt mélyaltatásban csinálják, ott lélegeztetik az ember, és csövet dugnak le a torkán. (de ezt csak akkor, amikor már alszol, tehát nem érzed sem a ledugást, sem a kivételt).
és ez megsértheti a torok nyálkahártyáját, ami köhögést indukálhat... de pl. anno azt hiszem zsebi írta, hogy a lapar után ő egyáltalán nem köhögött, pedig tubusos altatás volt.

igen, naponta 10szer.

de ha a keményedés a 20. hét előtt jelentkezik, akkor ajánlatos dokival konzultálni. (mert fertőzésre is utalhat)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mano

nekem a laparnál volt bent katéter és nagyon rossz volt. borzasztóan fájt. a lapar utóhatásai, pl. hogy nem kaptam levegőt, csak mellékes volt a katéterhez képest.
de biztos én vagyok a kivétel és a többiek meg se érzik :D
Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :D
Veled mi a helyzet? minden OK?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

persze, minden OK. már el is felejtettem, hgoy véreztem :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


szuper!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Potykamanó
katéter: nekem az érzéstelenítés elkezdése alatt rakták be, ekkor már rendesen nem éreztem semmit, úgyhogy azt sem hogy berakták, és másnap reggel vették ki, ezt sem éreztem. Nekem még jó is volt, mert én amúgy éjjszaka is kb. 2x járok pisilni, így meg nem kellett. nekem a laparnál nem volt katéterem, pedig én a saját ágyam helyett az őrzőben kötöttem ki, más miatt.
altatós tubus: nekem a lapar műtétnél volt, nekem csak utólag annyi volt, hogy kapart a torkom, nem köhögtem semmi, de amúgy azt sem tudom hogy mikor rakták be és mikor vették ki.

Orsi
nekem az EDA csövet csak 3-4 nap múlva vette ki a doki, és mint írtam még hétvégén is bejött hogy adagolja a fájdalom csillapítót (délelőtt) és emellé még este ha akartam kérhettem fájdalomcsillapító bogyót.
Nekem egy fiatal vékony magas őszes hajú doki csinálta.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika :D
nő doki?
nekem vékony magas nő doki csinálta... ő nem járt be :) reggel kivette, és annyi volt a fájdalomcsillapítás. Bár nekem után már annyira vészes nem volt, a felkelés volt horror, de azon meg úgysem segített volna az sem sokat.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Napszemcsi!
Üdv közöttünk! Bocs hogy tegnap bunkó voltam és kifelejtettelek! :oops:
Manó!
Katéter- másnap reggelig volt bent, mikor látták hogy ki tudok menni a WC-re, akkor kiszedték rögtön. Igazából nem érzed hogy bent van, mikor kihuzzák, akkor csip 1 picit, de nem gáz.
Nekem volt még dréncsövem is 4 napig, azért mert előtte volt 1 nem sikerült mióma mütétem (császáros vágással) és gennyes sebgyógyulás zajlott, amit elmondtam a dokimnak, és akkor rögtön rávágta, hogy bedrénez, egyébként már nemigen divat. De azt is nagyon meg lehet szokni, én simán sétáltam vele :D
Én a spinálra szavaznék, mert teljesen részese vagy az eseményeknek, hallod és látod a babát, és az örömmel tölt el, és nem érzed ugy, hogy nem is Te szülted. Egyáltalán nem volt gáz, na jó mikor hátbaszurtak, akkor kicsit megfagyott a levegő, hogy betalált-e, de betalált elsőre. Nálam ez sem egyszerü, tekintve a zsirpárnákat :oops:
Amikor kimegy a spinál hatása, akkortól kezdesz fájdalmat érezni, nem kellemes, a csucspontja az amikor először felkelsz. Én 12 óra mulva kiülhettem az ágy szélére, és másnap reggel kelhettem fel. Az rémes. Aztán behozzák a babádat, amikor egycsapásra elmulik minden fájdalom, Magadhoz öleled, járkálni azt könnyebb, a fekvéssel sincs gond, a kettő közötti helyzetváltoztatás az nehézkes. De minden felkeléssel könnyebb. Igaz, sokat kell pihenni, de ha mozogsz, érezni fogod, hogy egyre jobban megy. A fájdalom napról napra enyhül. És az igazat megvallva a gátmetszés sebe is nagyon tud fájni, az ember alig tud ülni, és a felkelés azzal sem nagyon könnyü kezdetben, na meg pisilni-WC-re menni nagyon rossz. A méhösszehuzódás mindkét formánál azonos, és a fájdalom is, de pl. a Szt Imrében adtak fájdalomcsillapitót, sőt a nővérkék kifejezetten azt mondták, hogy nem kell szenvedni, kérjek bátran!
A babát Apa az átadó helyiségben várta, a szeme láttára vizsgálták, fürdették, Ő fogta meg először, nekem csak 1 puszira tartották oda a mütőben. De a 2 helyiség között ablak van, igy végig kommunikáltunk, biztatott, mondogatta, hogy minden rendben, ez nagyon nagy élmény volt! Mikor betoltak a szobába, utánunk hozták Emesét, együtt gyönyörködhettünk benne, és később, mikor Dezső már elment, utána is többször betolták, hogy nézegessem 1 kicsit. Erre is jó a fogadott szülésznő, mert rendezte ezeket a dolgokat. Másnaptól pedig Vele voltam mindig, kivéve még 1 éjszakát, a doki tanácsára, de azon tul éjjel-nappal.
Amikor Mátét szültem (17 éve), még hire-hamva nem volt a papás szülésnek, én ott feküdtem elhagyatva, mert hanyatt fekve kellett kinlódni a fájásokkal is, 1 napon át, mire meglett. Nagyon fájdalmas volt, nem maradt maga a szülés szép élmény, és az utána levő időszak sem volt jó. Bennem hagytak 1 kis lepénykét, amitől majdnem elvéreztem 10 nap mulva, a gátsebet még 2x összevarrták, + volt 1 vákumos küretféle is, szóval több mint 1 hónapig szörnyü fájdalmat éreztem. Viszont jó volt valamire az is: olyan szüzvarrásom van, ami a mai napig tart :wink: :oops: Semmi lötyögés, kitágult hüvely stb :oops: Ráadásul ez az orvso, aki bennemhagyta a lepénykét, még évekig visszajártam én naiv hozzá, mert nem jött a másik gyerek, ő meg bizonygatta, hogy annak a bajnak semmi köze nincs a meddőséghez, ja és persze nem mondta meg hogy mitől véreztem el majdnem, azt mondogatta, hogy az ő 20 éves praxisában nem volt még ilyen... Aztán mikor behatóbban elkezdtük a babatémát, felvilágositottak a BMC-ben, hogy mi is van a zárón, és mitől is van mindenféle összenövésem...
Orsinak igaza van abban, hogy normál szülésnél ha nincs ilyen probléma, biztos könnyebb a gyógyulás, sőt mostmár nem is vágnak akkorát, van amikor egyáltalán nem, szóval lehet kevésbé fájdalmas is. De az biztos, hogy amikor meglátod a gyönyörü gyerekedet, akkor nem érzel semmi fájdalmat! Mindegy hogy hogyan szülsz! Mindent tul lehet élni, és félni már csak azért sem kell előre, mert a baba tuti hogy nem marad benn, valami módon kijön ugyis, és ezt még kevés kivétellel mindenki tulélte :D
Na megint hosszu lettem, de ne féljetek Lányok, a nő olyan állatfajta, aki mindent tulél és utána minden fájdalmat elfelejt, másképp mindenki legfeljebb 1 gyereket szülne, igaz Orsi?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Katyrina,mi egy időpontra vagyunk kiírva :) :) :) :) :) én is nagyon remélem,hogy sokáig maradnak bent a babák :wink:
Krizsa doktor biztatásként,amikor utoljára találkoztunk,akkor azt mondta,hogy a 38.hét előtt biztos nem szülök :roll:
ÁMEN!!!
Ma nekem is nagyon sokat mocorgtak a babák,aminek nagyon örülök:)
A férjem is nagyon várja már,hogy kézzel és szemmel érzékelhető legyen a dolog:)
Mi is nézegettük már a babás holmikat ,és a neten néztem már babakocsit is.Nekem a Peg Perego ikerkocsik tetszenek,és használtan elég elfogadható árban találtam a babaszobás apróhirdetésben.
A vásárlás mondjuk arrébb van még:)

Erika,nekem Zsebi ajánlotta Gimes doktort,amikor tanácstalan voltam,hogy melyik kórházat is válasszam :D és nem bántam meg!

Emma,nem is tudom,hogy mit írjak,mert pár nappal ezelőtt rajtam is rajtam volt a frász :!: :!: igaz,hogy az én leleteim elmletileg jók,csak hogy a családban van egy Down-szindrómás baba,így jobb az elővigyázatosság!
Az orvos ezért is küldött el a tanácsadóba és holnap elmegyek Hajdú doktornőhöz,akit Pomi,Orsi ajánlott.
Igen,az embernek ilyenkor okosnak kell lennie,hogy mi is a jó megoldás :idea: :idea:

Lola,gratulálok a HCG szintedhez,hanyadik napi? :D :D :D :D


Szép etstét kívánok Neketek :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: