Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sajnos igen, a hír igaz, tényleg meghalt a nőgyógyászom, kedden még levezetett egy szülést, hazament és otthon halt meg. Val.leg szívinfarktus, de még pontosat nem tudok! Tényleg nagyon sajnálom, nagyon korrekt, jó szakember volt, és még olyan fiatal!

Petra!
Én pécsi vagyok, és bababörzére szoktak kijönni, akik ezt csinálják! Akinek van egy kis kézügyessége, szerintem maga is megcsinálhatja, csak gondolom vágóeszköz is kell hozzá! Szóval külön boltjuk nincs, börzén találhatóak meg, és én ott gyűjtöttem be őket!

Egy kérdés: fluoridpótlásnak ti adtok valamit?

Most sajna mennem kell, mert Viola megint nem aludt ma, és már kicsit zizi!

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Jó estét!

Timka, gyógyuljatok gyorsan továbbra is! Azért vigyázz nagyon magadra is, igyál sokat, nehogy kiszáradjál! Szerintem azért Fanninak is sokat kellene inni, jó, hogy ment bele egy csomó infúzió, de az sztem kimegy hamar. Vagy nem? Nem értem ezeket a dokinéniket :? , a mienk azt mondta, amikor hazajöttünk a kórházból, hogy napi másfél liter folyadékot meg kell innia Marcinak, és ha nem akar, akkor öntsem bele... (Én a Nurofen fecskendőjét használtam, kicsit kicsi ugyan, de nagyon tetszett Marcinak, a mai napig, ha vmi gyógyszert - szirupot - kanállal nem hajlandó bevenni, ebből beveszi...) Lehet, hogy hányásnál nem kell ennyit inni?

Évi, mi nem adunk fluoridpótlást, a fogkrémet úgyis megeszi Marci... :shock: :lol: Különben miért kellene fluoridot adni? Nekünk nem is mondta sose a dokinéni.

Juc

Kép
juc14
 
 


Évi

Én Zymafluor-t adok Panninak, napi egyet -már, ha eszembe jut :oops:. Mióta kijött az első foga, kapja, nem tudom, meddig kell...

Nagyon Sajnálom az orvosodat, olyan szörnyű az ilyesmi!

Timka
Én is jobbulást kívánok Nektek! Azért jó, hogy megy anyukád, jól jön a segítség ilyenkor.

Juc
Ti is gyógyuljatok hamar!

Nálunk az éjjeli alvás katasztrófa lett. Panni mindig felkel valamikor az éjszaka és átkérezkedik a mi ágyunkba. Korábban ilyet sosem csinált, fél éves kora óta csendben átalussza az éjszakát reggel fél 8-8ig. Nem értem mi történt vele, pedig ott alszik tőlünk 1 méterre, éjjelifény is ég neki. Ez már két hete tart, nagyon megvisel, kezdem úgy érezni magam, mint az elején, mikor újszülött volt. Az egészben nem a felkelés a legrosszabb, hanem sokszor alig akar visszaaludni, forgolódik órákig, rugdos, szövegel...
Nem tudjátok, mit mondanak az "okosok" az ilyesmire??

Amúgy jól vagyonk, leszámítva a kb 1 hete tartó permanens "minináthánkat", ami mindkettőnket elkapott.

KépKép
fanka
 
 

 
 

Csak gyorsan, a fluorról eszembe jutott: ti D-vitamint adtok még a gyerekeknek? Hogyan, mennyit? Aki ad mellette multivitamint is, annak mennyit kellene D-vitaminból adnia?

Fanka, köszi, már egész jól vagyok én is, a többiek meg pláne. Úgyhogy jövő héten összefuthatnánk valahol, ha jó nektek!

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc
Én nem adok külön d vitamint, mert ugyanannyi van a multivitaminban, mint 1 csepp Vigantolban. De a D vitamint ősztől tavaszig erősen javasolta nekünk a doki, mindegy, milyen formában.

Jó lenne a jövő heti tali, Panni már megint többször fel akarta hívni Marcit telefonon. Amióta van webkameránk, azon is őt akarja mindig nézni :lol: :lol:.

KépKép
fanka
 
 


jóestét!
Tegnap este írtam egy hosszút, majd mire elküldtem volna a nagy széltől elment megint egy fázisunk, és persze az adsl-es, így nem volt netünk.

Babus,
hú nagyon nagy hős Kristóf, nem semmi tortúra volt azért a kétszer 30 perc, várjuk a jó eredményeket!!!!

Évi,
dúrva a nőgyogyis dolog, sajnálom, hogy igaz lett a hír, ez nálam pl nagyon bizalmi dolog, sokáig kerestük, mire rátaláltunk.

Muki,
hogy áll az átszoktatás???

Juc,
akkor anyukád ezek szerint már jól van, gyógyulj meg most már Te is gyorsan, mi lesz így a tánccal két hét múlva???:D Én D vitaminból napi egy cseppet adok mind a két gyereknek, azt mondta a dokinéni, Marcinak is kell mindenképpen, de fluort én sem adok, mi Marcink is megeszi:D

Fanka,
ezt a fluor pótlást nektek a dokinéni írta elő?? Tessék kilábalni a kicsi náthákból is, webkamerázni mi is tudunk, MArci élvezi, skype???:D Éjszakákhoz kitartást, Marci csak dumál éjjel, mostanában, kicsit sok az élmény, gondolom olyankor dolgozzák fel. Esetleg adjál neki egy kis homeos bogyit?

Timka,
örülök, hogy Fanni már jól van, annak viszont nem, hogy most rajtad is kitört. Én anno májusban, amikor valami sz@r felvágottat ettem kaptam két zacsi infúziót, tele vitamokkal, hogy nehogy felboruljon a vízháztartásom, mert az a pocaklakónak nagyon nem tenne jót, meg normaflort kellett utána egy hétig innom napi 3-at. Jó, hogy anyukád tud jönni segíteni, apátok derekának is jobbulást!! Mostanában az enyém is fáj, mióta MArcit a fél ikeán át a nyakamban cipeltem!:D

Tegnap még kihasználtuk a napsütést és legeltünk két órát, vagyis sétáltunk, ma a dömpert kellett vinni, hát én biztosan nem toltam volna két utcán keresztül, de ha Marci erre vágyott, hát legyen, hulla volt, 5 perc alatt bealudt. És képzeljétek el, tegnap először együtt aludt a két kölyök 3 órát egyfolytában délután, le is döbbentem rendesen! Ma viszont a szél miatt csak kocsival intézkedtünk egy kicsit, hiányzik is neki a kinti mozgás!

Csináltam pár képet tegnap, bombázlak velük Titeket, bocsika, de olyan kis ügyes Liló, mert már megtartja magát hosszú percekig, és nézeget, már megfog bizonyos tárgyakat, és amiket felakasztok neki lökdösi. Marci pedig mellécsücsül és mesél, mutogatja a játékokat, persze, csak ideig-óráig!:D
közös kocka nézegetés: Kép
Liló iszonyatosan komolyan tanulmányozza a játszószőnyeget: Kép
tesók egyik kicsi, másik pici????:D Kép
együtt Kép
Kellemes hétvégét, betegeknek jobbulást!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Most talán nyugi van, lesz és tudok hosszabban írni, egyenlőre magunkról, hozzászólások nélkül.

Nyaralás, tavaszolás:
Jó is volt meg nem is, nagyon hamar eltelt. Szombat hajnaban mentünk ki a repcsitérre, Fanni végig ébren volt és magyarázott, csak a gépen aludt el felszálás után. Természetesen fél óra késéssel indult a gép és a nagyokos ferihegyes tyúkok valamit elbarmoltak, mert a beígért első sor helyett az ötödik sorban szorongtunk. szerencsére a harmadik ülést nem adták ki, így Fanni jól elterült küztünk. Szinte végigaludta az utat, és nekem se volt semmi gondom a repüléssel, a kényelmetlen üléstől eltekintve.
Kint 23 fok és napsütés várt mindket, mindemhol szép zöld pálmafa és virágok. A szállodánk nagyon fullos volt, bár elsőre egy elég rossz fekvésű szobát kaptunk, mert ez volt benne az itthon befizetett árban. Egy kis ráfizetéssel sikerült elcserélnünk a szobát, és onnantól mmár jobban éreztem magam. A korai kelés, repülés után csak estére tértünk magunkhoz, csajszi szemén is látszott a fáradság. A kaja nem volt valami nagy durranás, a végén már unalmas volt. Az árban reggeli és vacsi volt, ebédre meg itt-ott kajáltunk. Az egész kajálás nehézkes volt Fancsival, mert már a közepén elunta a dolgot és folyamatosan kérte, hogy menjünk, menjünk, így felváltva ettünk. Minden este volt tinidisco és valami show, amit a csaj nagyon élvezett.
Két kiránduláson voltunk, az egyik egy félnapos kis lightos valami volt, a másikat pedig már picit bánjuk, mert ez pénteki napra volt berakva (sajna máskor nem lehetett, mi meg szombaton jöttünk haza) és nagyon fárasztó volt. Busszal, majd szárnyas hajóval átmentünk Tenerifre, a Loro-parkba, ahol mindenféle delfin, bála, fóka, papagáj showt lehetett megnézni. Minket az összes szrevezett kirándulás közül ez érdekelt a legjobban csak sajna oda 5 óra volt az út vissza megint 5 és a parkban szintén 5 órát töltöttünk. MIkor először felvetettem az ötletet, hogy talán pár év múlva Tenerifre kellene mennünk és majd akkor nézzük meg ezeket, a férjecském majdnem megevett, de így utólag ő is jobbanak találta volna. Maromi fársztó volt, ráadásul szomaton reg
gel 7-kor vett minket fel a busz és irány vissza a repcsitérre.
Hazafelé már szerencsnk voltm az első sorban tespedtünk, Fanni persze megint bealudt még felszállás előtt.
Röviden ennyi, jól éreztük magunkat, jó volt egy kicsit kimozdulni és feltöltődni a meleg napsütéssel, bár itthon is jó idő volt, de a 14 foknál a 24 kicsit jobban esett.
Sajna az egész már olyan messzinek tűnik mert ez a kórházas történet minen energiámat felemésztette.
Vasárnap még nagyon pörgött Fanni, alig lehett leállítni. aztán hajnali 4-kor elkezdett hányni, kipakolta az aznapi kaját. Volt már erre máskor is példa, nem ijjedtem meg nagyon. KÉrtea vizet, ivott, de még szinte fel se melegedett benne a víz má jött is ki. Reggelre fosizott is egy nagyot és a hányás sem maradt abba. Apa elindult dolgozni, de visszafordult, mert egyedül a hátsó ülésen utaztatva nem mertem elindulni a gyerekkel Pestre a dokinkhoz.
10 után értünk oda, addigra még volt két fosi meg hányás, a doki adott is egy beutalót a Lászlóba, de mondta hogy menjünk haza és próbáljuk neki adni a Sodioralt, de ha nem múlik el irány a kórház.
Hát nem múlt el, nem akarta ráadásul, meginni azt a förmedvényt se, így összepakoltunk és bementünk a kórházba. Egy nagyon fiatalka orvos megvizsgálta, szerinte látszólag nem volt kiszáradva, próbáljuk meg szájon át itatni (ez az ami nem ment)de azt mondta szól egy tapasztaltabb orvosnak is. Na akkor kezdett eldurranni az agyam. Kis idő múlva megjelent egy másik nő, és közölte most azonnal be kell kötni az infúziót. Szegkémet lefogták és próbáltak nála vénát találni, ő meg közben ordított, hogy anya, meg apa. Két vénáját is szétdurrantották és sopánkodtak hogy sehol nem találnak jó vénát annyira ki van száradva. Persze szülőknek semmit nem mondtak el, én meg ordítoztam velük, hogy jöjjön ide egy rendes orvos, aki meg tudja szúrni, ne rajta tanuljanak. Kis pihenőidő után jött egy dokinéni, aki elsőre el is találta a vénát és bekötötte az infúziót, de vért nem tudtak tőle venni, örültek hogy ez sikerült. Na mi apával bőgtünk mint a hülyék, annyira ki voltunk ettől a procedúrától. Miután fél liter vízzel feltöltötték következett a vérvétel, itt se ment elsőre a dolog, de ügyesbbek voltak, csak az volt a gond, hogy az egyik vizsgálathoz nagyon hamar megalvadt a vér,ezért harmadjára is meg kellett szúrják. Estére megtelt a szoba is, úgyhogy maradt a széken virrasztás, ami így 6 hónapos pocival nem volt a legkellemesebb, de valahogy minden fájdalmam, fáradságom elmúlt, mikor Fanni szólt, hívott, cicit kért. Másnapi viziten mondtak csak valami értelmeset, de addigra nár annyira ki voltam borulva hogy zokogtam, erre közölte a dokinéni, hogy akkor anya menjen haza pihenni. MOndtam hogy az nem olyan egyszerű, mert a gyerek anyás maximálisan, nem a szomszédban lakunk és amúgy se mozdulnék el mellőle. Ekkor megengedte hogy éjszakára apa is bentmaradjon. Szerencsére kiürült a korterem, és pénzért engem is felvettek, és kaphattam egy ágyat, apa is bent maradt és tudtam egy kicsit fekve aludni, ami nagyon sokat segített. Persza az éjszakás nővérke pampogott hogy mit keres bent apa, ilyet nem lehet csinálni, de nem érdekelt, mondtuk, hogy a doki megengedte és kész, hagyjon békén. Másnap gondoltam húzhatunk haza, de mivel Fanni még mindig nem ivott visszarakták rá az infúziót és még egy éjszakára bentmarasztaltak minket. Hasonló feltételekkel maradtam is volna, csakhogy dél körül baraktak egy kisfiút, akinek ment a hasa, hányt, ráadásul kiütései voltak és szájpenésze a vírustól, úgyhogy közöltem ha nem kapunk külön kortermet megyek a gyerekkel haza. Ekkor jött a kiselőadás, az ember a legmeggondolatlanabb szülőnek érezte szinte magát, de nem változtattam az elhatározásomon.
Fanni soha a büdös életbe nem fog meginni nekik 1 liter folyadékot, mert alapjáraton se az a sokat ivó gyerek, ha pedig szándékosan akarod belerakni csakazért se kell neki, olyan akaratos. Pépes kakit se fog a kórházban produkálni az ehetelen tól és az infúziót, márpedig ez lett volna a zöld út a hazajövetelhez.
Másnap otthon már volt egy összálló pépes kakija és a dokinénink is megnyugtatott, hogy most fel van töltve folyadékkal, nem szomjas, hagyjam békén, még 1-2 napig eltart nála az étvágytalanság, aztán ha eszik iszik is majd rá mert szomjas lesz.
Háziorvosom véleménye is hasonló volt, úgyhogy nem aggódtam tovább annyira. Szerencsére nincs hányás, pisije van rendesen, kakija is pépes, iszogat is annyit amennyit szokott, úgyhogy még pár nap és minden a régi lesz.
Ugyan kicsit levert most és sokat alszik, de gondolom őt is megviselete ez az egész betegség meg még nincs rajta túl teljesen.
Én is kezdek jobban lenni, bár még mindig vizet kakilok, de legalább lement rólam az eddig ramrakódott víz. Iszok sokat, megprólom meginni a Sodioral nevű förmedvényt, nyomatom magamba a Normaflort....

Bocs ha nagyon hosszúra sikeredtem, és ,még képeket nem is raktam be....

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Timka!
Hát ez a betegség és velejárói borzasztó lehetett, örülök, hogy úgy fest, túl vagytok rajta!
Azért a képeket majd várom a "nyargalásról" :) Szép lehetett!

Tamesz!
Gyerkőcök nagyon szépek, Marci tutira vmi macsó pasi lesz ezzel az átható tekintettel, nekem már most tetszik :lol:
Liló meg egyre szebb, sztem még sokat fog alakulni, tuti jó kis csajszi-majszi lesz! És már milyen ügyi! Különösen tetszik az egyik kicsi, másik pici kép :)

Lizu is kapja a Zymafluor-t, napi 1-gyet, mi amúgy fogkrémet még nem használunk, mert még köpni véletlen sem tud, meg napi 1 csepp D vitamint.

Fanka!
Sztem annyira ne aggódj Panni alvásán, bár valóban nagyon szokatlan lehet, ha olyan régóta átalussza az éjszakákat. Nálunk is mindig van ébredés, ritkán figurázik is(nem akar visszaaludni), ekkor apa eréjesen rászól, hogy LIZI, MARADJ MOSTMÁR MAGADNAK!!!!!, erre általában észbe kap, persze van, hogy többször rá kell ripakodni. 100 szónak is 1 a vége, hogy Panninál biztosan átmeneti állapot, sztem még mindig van, hogy hirtelen változtatnak az addig megszokotton(mint pici korukban), de az nem feltétlen tart sokáig.

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Fanka!
És ti mostok fogkrémmel fogat? Mert én is adtam eddig a Zymafluor-t, de már fogat is mosunk, amiből nyel is le, így meg szerintem sok, nehogy fluorozisa legyen! Erről csak most hallotam, azért is kérdeztem!
Alvásügy nálunk is egyre borzasztóbb, pl. most aludt el 5-kor, mi lesz így este? Egyszerűen nem akar du aludni, de estig rendszerint nem bírja! :(

Juc!
Mi is napi egy csepp D-vit.-t adunk, ősztől tavaszig.

Tamesz!
Nagyon helyes kölykeitek vannak!

Timka!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, és hogy már jobban van Fanni!
Violának is , mikor átesett ezen a hányós víruson, nem találták a vénát, 9-szer bökték meg, és végül a 4. orvosnak sikerült! Én is bőgtem már a végén, azt a tortúrát!

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Hahó!

Timka, hogy vagy? Remélem, már te is gyógyulsz! Fanni meg remélem, már teljesen jól van, és kezd visszatérni az étvágya! Hát elég nehéz lehetett a kórházban, jó, hogy már otthon vagytok.

Hát én a D-vitamint tavaly ősszel totál elfelejtettem :oops: , vmikor decemberben kérdezett rá a dokinéni, azóta megint adom, de Marci mindennap iszik Polyvitaplexet is, abban is van D-vitamin, csak állítólag nem elég. De azt már megint elfelejtettem, hogy mennyit kellene adni pluszban, úgyhogy én hetente egyszer adok 3 cseppet belőle.

Fogkrémet nálunk sem köpi ki Marci, hanem lenyalogatja a fogkeféről, naponta egyszer mosunk fogat fogkrémmel.

Gyorsan dobok föl két képet is. Ma a ronda idő ellenére már nem bírtunk itthon ülni, úgyhogy elmentünk Esztergomba, ott sétálgattunk meg ebédeltünk. Persze én vezettem, oda-vissza ment minden, mint a karikacsapás, szentendrei út, a jó kis kanyargós 11-es, előzés, parkolás stb. erre az itthon beparkolásnál nekikoccantottam a kocsi hátulját egy oszlopnak... :evil: Szerencsére nem lett semmi, csak egy kicsit kiröhögött a férjem... :? :evil:

Kép

Ez meg egy itthoni kép, Marci ilyenekkel szórakozik unalmában :lol: (biztonságos babafültisztító, nem megy beljebb!)

Kép

Sziasztok, szép estét!

Juc

Kép
juc14
 
 


Jóestét!
Köszönjük a dícséreteket!

Juc,
nagyon állat a fülpucolós kép, Marci is mádta őket, de elraktam, most nem éri el!:D Ezek szerint akkor már azért jobban vagytok!! Gratula a vezetéshez, nálunk a villanyoszlop nincs útban, úgyhogy ide jöhetsz bátran!!!:-):-)

Timka,
én is remélem, hogy már Te is jobban vagy, Fanni pedig remélem hagy kicsit pihenni és felépülni!! Elég rémisztő és elkeserítő a kórházi történet, nem semmi procedúra!! Anyukád gonodolom azért próbál tehermentesíteni egy kicsit! Azért lassan nektek is gyakorolni kell majd, hogy anya nélkül kell lennie egy pár napig a kisasszonynak, bár érthető, hogyha beteg, akkor nagyon anyás.
Nyaralós képeket azért kérünk majd ha lesz időd!!!!

Évi,
nem is tudtam, hogy lehet a fluort is túladagolni!!!

Muki,
igen, Marci csajait majd nem győzőm rossz anyós módjára elüldözni!!!!:D Azért tényleg Liló is kezd alakulni!! Ma annyira kiprucant a támaszkodában, hogy elaludt a szőnyegen kiterűéve!:) Kérünk Liziről is képeket!!!!
Na megyek, mert Kunka még mindig itt kukorékol!!:D Szép álmokat!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


gyors info

vasútmodell kiállítás http://www.esemenymenedzser.hu/content/view/3977/84/
mi ide megyünk holnap reggel

jövök még reagálni, ha tudok...

chincho
 
 


Juc!
Jó ez a fültisztítós kép:)

Tamesz!
Jajj, nem is válaszoltam az átszoktatással kapcsolatban :oops: Hát azzal sehogy sem állunk még :roll: Egyszerűen borzasztó nehezen akarom rászánni magam.....

Képek a kérésedre :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Csilla,
köszönjük a linket és az ajánlást, mi holnap obiba készülünk a lágymányosi hídhoz, onnan már nincs messze, lehet, hogy átnézünk budára egy kicsit!!!!
jól vagytok? már régen kaptunk képet Adriról!! Kaka gondok megoldódtak? Most én is kínlódok Lilivel, mert 5-6 napig sincs nála kaka, bár ő rendesen szopizik, csak ritkán kap pótlást, és elvileg ez normális is lenne, de azért idegesít a dolog!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Csilla, köszi az infót, lehet, hogy mi is kiugrunk! Mi ma akartunk menni a vasúttörténeti parkba, csak olvastam a honlapjukon, hogy az télen zárva van... :( Itt nem lesz marha nagy tömeg? Akkor minitali Budafokon? :lol:

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Már tegnap este megpróbáltam felrakni nyaralós képeket, de lefagyott a babanet vagy nemtom mi történt.
JObban vagyunk, Fanni már magától kér kaját, iszik is amennyit szokott, de rettenetesen büdös még mindig a pukija és a kakija, ami szerencsére összefüggő. Én se rohanok már percenként a wc-re, kezd visszatérni az étvágyam. Kb. 2,5 kiló víz leugrott rólam az elmúlt pár napban.
Na akkor jöjjenek a képek, remélem több sikerrel mint tegnap. Bocsi, tényleg sok lesz, de rengeteg kép készült, alig bírtam válogatni.
Kép Úton oda, van aki kényelmesen alszik
Kép Homokozás az óceán partán, ha már nem tudunk fürdeni
Kép Piacon pöttyös cipők és ruhák közt
Kép Hajókázás (a hányást hazahoztuk)
Kép Homokdűnék közt, mint a sivatagban
Kép Próbálozunk a gyerekmedencével, nem sok sikerrel
Kép Hárman útban Tenerifre
Kép Ámuló kiscsajszi
Kép Szálloda nagy medencéje, baromi hideg volt, de apánk úszott benne
Kép Felülnézetből a szálloda kertje és az óceán
Kép Esti hangulat

Na ennyi! :D

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!

Timka, baromi jók a képek, gyönyörű a hely még így "télen" is!!! Örülök, hogy már jobban vagytok!

Mi voltunk ma a vonatkiállításon, nem láttunk senki ismerőst :( , igaz csak kora délután voltunk, mert mire elindultunk, Marci elaludt a kocsiban (elég korán kelt). Szóval előbb hagytuk aludni, aztán a Camponában ebédeltünk, és csak utána kukkantottunk be a vonatokhoz. Hááát... nagyon vigyáznunk kell a gyerkőcökkel, mert itt láttuk, hova fajulhat ez a vonatimádat... :lol: :shock: :lol: Ez a modellezés rohadt drága mulatság, olyan terepasztalok voltak számítógépes vezérléssel, sífelvonóval, szélmalommal, égő házat oltó tűzoltókkal, hogy eldobtam az agyam... :lol: Marcinak viszont nem jött be annyira, mint számítottam, gondolom, mert nem lehetett megfogni, de érdekes, hogy kapott egy villamosos falinaptárt, na attól teljesen oda volt meg vissza... :roll: :lol:
Én meg kicsit garázdálkodhattam a H&M-ben :lol: , úgyhogy nekem is megvolt az örömöm...

Na, és hát nehogy elfelejtsem: Ági-Fankának sok boldog névnapot kívánunk!!!

Kép

Sziasztok, szép estét!

Juc

Kép
juc14
 
 


Na végre itt vagyok

Először is köszi az oltásos és kakis, immunerősítős infokat. Én nem adatom be Adrinak a bárányhimlő ellenit, mivel lány, szerintem jobb lenne ha átesne rajta. Pneumococcuson gondolkodom még. Adrinak csak D vitaimt adok, meg néha nem rendszeresen Vitacolant, Cebiont lekopogom rég volt beteg, a fogkrémet ő is megeszi. Kaki: még nem adtam kamillásszirupot, nem akartam, hogy nagyon meghajtsa, de valószínű ma este kipróbálom. Végül is sikerül 2 naponta kiszenvedni magából valamit. A múltkor végül adtam neki glicerines kúpot, amitől rögtön lett is eredmény, de nem hajtotta meg. A kullancsos oltást minden évben be kell adni? Vagy ez örökre hatásos?

Timurr
Nagyon tetszik Maja ágya.

Már senki nem alszik rácsoságyban? Adri még igen és szeretném is még húzni, mert utána kezdődhet nálunk is az ágyra járás.

Babus
Tényleg nagyon-nagyon bátran viselkedett Kristóf. Remélem az eredmények is jók.

Andi
Nagyon jók a képek és Kirának is tényleg nagyon jól áll a szemüveg. Te is börzén vetted a fali dekorációkat?

Nyuszko
Mi lett a nődoki üggyel?

Évi
Sajnálom a dokidat, én is tök ki lennék akadva.

Timka
Nagyon jók a képek, irigykedem nagyon. Biztos nem hiányzott ez a cécó utána. Szerencse, hogy hazajöttetek hamar, mármint a kórházból. Hát Adri egy kortyot sem ivott volna meg, ő max 1dl iszik 1 nap, azt is szólni kell.

Juc
Fülpucolós kép :lol: Mi is voltunk a kiállításon kb ½ 11-12ig. Fent voltatok? Ott volt egy nagy terep vonatokat tologatni. Rakok majd képeket.

Tamesz
A te képeid is nagyon jók, mint mindig, fotósnak kéne menned :) . Ti is elmentetek végül a kiállításra? Glicerinkúp?

Muki
Képek szuperek. Adri majd a szülinapjára kap bicajt, szerintem a lábbalhajtós motorozás nála kimaradt.

chincho
 
 


Kép vasútmodell kiállításon (rengetegen voltak) Kép emeleten vonatozás Kép

chincho
 
 


Sziasztok!
Timka,
nagyon jók a képek, azért jó lehetett egy kicsit tengert nézegetni és a szálloda kertje is fantasztikus, na meg az óceán!!! És persze a családon is látszik, hogy élveztétek!!! Annyit változott a nyár óta Fanni, csini hölgy lett!!!
További jobbulást Nektek!!!

Juc,
bocsika, de nem mentünk, mert végül itt sétáltunk csak, annyira szépen sütött a nap, meg kint legeltek a kertben amíg én az ebédet, meg a sütit befejeztem. Sajnáltunk volna 2 órát autókázni bevallom!!
Biztosan jó lehetett, majd bepótoljuk a közlekedési múzeumban ha angyon mocsok idő lesz.
H&M-ben én is szeretek bűnözni, de már el vagoyk tiltva minden bolttól!!!:D

Muki,
köszi a képeket, nagyon szép a csajszi folyamatosan!! A szemei, na és a szája, hát az apja hurcolhatja majd tinédzser korában!!!:D

Fanka,
nagyon sok boldog névnapot kívánunk mi is Neked, gondolom Ti is csavargotatok a hétvégén, várjuk apátok profi fotóit!!!:)

Na megyek, mert lassan megérkezik a müncheni barátunk és még kicsit rámolok a konyhában, mert eddig csak vasaltam, apa pedig végigtakarította a lakást, olyan rendes volt!!
Holnap jön a dokinéni, Liló megkapja az újabb oltását, meg felíratom vsz. a pneumost is Marcinak, mert beszéltem apu gyerekorvos barátjáékkal és ők is javasolták, meg a rotavírus ellenit is. A kullancsost annyira nem. Na majd átgondolom, mi mennyi!!!
Kellemes hetet, remélem azért a napsütés marad a hideg mellett!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Hát, mi megint megjártuk a kórházat: Tegnap este ugyanis Violka egész egyszerűen megitta apa samponját :!: :?: :shock:
Tudom, kövezzetek meg, ahogy lenni szokott, kicsit magára hagytam a kádban, aki ezalatt szépen ügyködött. Még büszke is volt magára. Mivel nem tudtam, mennyit ihatott (a víz is szépen habzott, a padlólap is), megkérdeztem tőle, közölte, hogy sokat, és hogy ízlett! Szóval, ügyelet, gyomormosás, bentalvás (nekem széken), de szerencsére túl vagyunk rajta! Végülis nem volt nagy mennyiség, ami kijött, igazából szerencsére nem is toxikus, de biztos ami biztos alapon, kimosták neki, főleg, mivel nem tudtuk a mennyiséget!
Szerencsére nem volt nagyon vészes, mondjuk én nem mehettem be a helységbe, ahol végezték, talán jobb is! Kb. 5-8 perc volt az egész!
Kicsit még oda vagyok, de rajta persze semmi nem látszik!

Timka!
Nagyon jók a képek, szuper helyen voltatok!

Fanka!
Én is nagyon boldog névnapot kívánok!

Most megyek is, mert már elég zombi vagyok: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Csilla, helyesek a képek! :D Fönn csak én voltam, megnéztem a játszóterepet, de valahogy túl sok volt ott a gyerek és kevés a vonat :lol: , úgyhogy oda inkább nem vittük föl Marcit.

Viszont valamikor el szeretnék menni a Camponába cápákat nézni, ti voltatok már a gyerekekkel? Nem lenne kedvetek jönni?

Évi, jajj, ez elég ijesztően hangzik... :shock: De a lényeg, hogy túl vagytok rajta, és nem viselte meg Violát. Hú, és a sampon ilyen veszélyes dolog, hogy ki kell mosni? :shock: Azt hittem, csak a gyógyszert, alkoholt meg a tisztítószereket kell.

Tamesz, kullancsos oltás akkor ajánlott, ha sokat jártok kirándulni vagy ha a kertetekben vannak kullancsok. A mi dokinénink szerint a játszótéren is vannak már! :shock:

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Köszi a képdicséreteket.

Tamesz
Fanni valóban csini hölgy lett, már-már gebe! tegnap mértük 13,5 kiló körül van, úgyhogy Marcitok már tutira beelőzte súlyban.
Fura ám, hogy ilyen kis vékonyka, én imádtam duci-jucinak is, most meg kilátszanak a bordái. De remélem összeszedi magát, ma is sokat zabált!

Még akartam egy csomó mindnet írni, de húzok pihenni. Rákaptam én is a 24-re (Juc, Ti hol tartotok?) és egyszerűen nem lehet abbahagyni.

Fanka Ági
Boldog Névnapot!!!

Jó éjt!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Timka, szerintem is nagyon állat a 24 !!! :lol: :lol: , mi a második évad vége felé járunk, az is tök jó, és még van egy csomó, Amerikában most megy a 6. évad. Úgyhogy egy darabig nem fogunk unatkozni... :lol: :lol:

Mindenkinek szép hetet!

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok,

Végre azt lehet mondani, hogz a gyógyulás útján haladunk, csak sajnos most apa robbant le :( . Ez valami fura vírusos betegség volt, Ákos ilyen beteg még ez alatt a két év alatt nem volt. Nagyon csúnyán köhögött, és emiatt aludni sem tudott, és végig magas láza volt. Meg semmit nem evett, már attól féltem mi is a kórházban kötünk ki. Még mai napig nagyon rossz az étvágya, mindenre azt mondja "Nem szeretem" és elfordítja a fejét, tegnap este is csak egy joghurtot tudtam belediktálni, pedig az erős gyógyszerek mellett, kellene enni. Ma délben picit jobban evett, remélem ez jó jel. Én nem estem ennyire ágynak, nekem csak a torkom fájt meg az orrom folyik ezerrel.

Timka,
Örülök, hogy már ti is jobban vagytok és a képek szuperek. Biztos nagyon szép lehetett. Még tehetsz fel nyugodtan képeket :D .

Jevi,
Ez elég ijesztő lehetett, még jó, hogy időben észrevettétek. És jó, hogy semmi baja a leányzónak.

Nődoki ügy,
Még minden lóg a levegőben, nem is tudom mitévő legyek. De egyre jobban afelé hajlok, hogy inkább egy bábaasszonnyal beszélem majd meg, hogy legyen mellettem. Végül is tulajdonképpen ők vezetik le a szülést.

Tamesz,
Olyan jó átni, hogy milyen jól elvan a két gyerek, remélem majd az enyémek is ilyen jó viszonyban lesznek :) .

Juc,
Talán te írtad, hogy többször vásároltok játékokat az osztrákoknál. Ennek az üzletnek nincs véletlenül internet oldala, hogy megnézhessem milyen termékeik vannak?

Fanka,
Boldog Névnapot!

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok :D

Timka
Nagyon szuperek a képek :lol: Gyönyörű helyen voltatok :D És Fanni tényleg nagyon-nagyon csini kishölgy lett :lol: És nagyon jól áll neki, hogy ilyen kis "vékonyka" lett :D

Nálunk Kristóf most belehúzott a súlygyarapodásba, 14kg a drágám :lol: , de rengeteget is eszik, vagyis inkább csak délben meg este, mert reggelizni nem szeret, csak kakaós tápi és ennyi.
Most délben egy egész tányér húsleves-mixet evett, én csak így hívom, ez a fő kedvenc, dugig hússal, tésztával, zöldségekkel, teljesen sűrűn, alig van rajta lé. Plussz még utána egy fél tányér borsós nokedlit husival.
Szerencsére ő iszik is rengeteget és a kakiról ne is beszéljünk, ő egy nap átlag 2-3-szor kakil, és rettentő sokat :lol:
Legalább e téren nincsenek gondjaink :D



Évi
Hú, nem semmi... :shock: , még szerencse, hogy nem lett semmi baja tőle.
Amúgy én se gondoltam volna, hogy a sampon ilyen veszélyes :?:


Csilla
Nagyon helyesek vagytok a képeken :D Adri nagyon szép kislány :lol:

Tamesz
Méghogy nem fotogén Lili?! Csodaszép a képeken :lol: És annyira nő :D Na meg olyan édik, ahogy Marcival elvannak :D


Muki
Írtó cuki Lizi :D Olyan édi arca van :D


Juc
Marci is nagyon helyes kispasi :D Jó a füldugós kép :lol: Kristóf sajna írtózik tőle :?




És még két kérdésem lenne:
Az egyik, szerintetek nagyon gáz, ha egy kisfiú babát kap?
Mert mi vettünk egyet Kristófnak a szülinapjára, nagyon édi fiú baba :D , ha megnyomjuk a pocakját, sír, nevet, vagy mondja, hogy papa illetve mama. Kristófnak nagyon tetszett.
És kap majd még mini gáztűzhelyt, edényekkel, mert annyira imád főzőcskézni.
Persze ezenkívül csupa fiús játékai vannak, imádja az autókat, igazi kissrác, de mégis, a kis lánybarátainál úgy szeret a babákkal játszani, még tologatja is őket a babakocsiban.
Apucink még nem is tud róla :lol: , falra mászik majd tőle, az tuti :lol:

A másik, nincs senki, akinek a gyerkőce még sohasem ült a bilin?
Mert Kristóf kizárólag ruhástól mer ráülni a bilire, meztelen popóval rá nem merne ülni, nemhogy belepisilni. Pedig olyan ari autós bilije van.
Vettünk neki WC-szűkítőt is, arra se mer. Pedig soha nem kényszerítettük, már én is ráültem :lol: , a WC-szűkítőre együtt is, bilizős fali-naptár van kitéve a WC-énkbe, mondja is, hogy babának kell oda, de ő akkor se.
Már annyit meséltem is neki erről, mégse.
Az ősszel már elraktuk a bilit, most vettem csak elő, gondolván ennyi idő alatt elfelejti, meghát addig még nő, aztán majd újra. De megint ott tartunk, vagyis sehol. 1 hét múlva 2 éves lesz, de még életében nem pisilt/kakilt a bilibe, sőt, rá sem ül :(
Nincs valami ötletetek?


Babus

Kép
babus2005
 
 


Nyuszkó
Jobbulást nektek!

Fanka
Bocsi, az előbb elfelejtettem, BOLDOG NÉVNAPOT!!! :lol:

Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Tul.képpen nem veszéyles a sampon, az az igazság, hogy egy nagyon fiatal dr.nő volt a Klinikán, párom kicsit vitatkozott is vele, mivel ő is orvos, de végül arra hivatkozott, hogy a bizonytalan mennyiség miatt kell kimosni, én meg így láttam biztosnak a dolgot, meggyőztem a férjemet, és végül is nem is viselte meg egyáltalán Violkát, a múltkori maratoni vérvétel ezerszer rosszabb volt!
Mindegy, el is felejtettük már!

Nyuszkó!
Sajnálom, hogy így beleestetek, vigyázzatok magatokra! Férjednek is jobbulást!

Babus!
Szerintem egyáltalán nem gáz, babát meg főzőeszközöket venni fiúnak, a szomszédunkban is ven egy kis pasi, és imád főzöcskézni, meg egy időben babázott is, babakocsit is tol a mai napig! Másrészt meg igazán fiús: focizik, autózik, kalapál, stb.
Bili: ebben nem tudok segíteni, mi sem állunk a helyzet magaslatán ez ügyben, néha belepisil, de kakilni még egyszer se próbált, ő meg ettől ódzkodik! És az az autós bili nem ad ki hangot? Valahol olvastam, hogy a legegyszerűbb bilit kell venni, ami nem ad hangot, nehogy megijedjenek tőle!

Kilók: Violát is megmérték a Klinikán, most ruhástul 11.4 kg, de én nem látom soványnak! Persze nem egy nagyon magas csaj, 86 cm körül lehet.

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Évi
Nem, nem ad ki semmilyen hangot, csak épp autó formája van.


Babus

Kép
babus2005
 
 


Timka!
Jók a képek, tényleg nyugodtan tegyél még fel! Most igazából Fanni mitől fogy? Attól, hogy nincs már annyi cicizés? Hihetetlen tényleg......

Csilla!
Adri szép kis csajszika, neki is elég "korrekt" haja van már :) Vagy hogy is írjam? Olyan nagylányos :)
Kakira visszatérve. Ez a kamillás miújság nálunk konkrétan sosem csinált hasmenést, egyszerűen csak rövidesen kijött a kaki, legfeljebb a következő pépesebb volt, aztán kész.

Jevi!
Nem semmi ez a gyomormosásdi....olyan hülyeségeket tudnak ezek a törpök csinálni. És még ízlett is neki! De kis lüke pék!

Fanka!
Utólag is boldog névnapot!

Babus!
Sztem nem gáz sem a baba, sem a bili. A baba azért nem, mert vhol hallottam, hogy kell is a fiúknak is baba, a lányoknak meg autó, a szerepek megtanulása miatt, vagy vmi ilyesmi, a pontos tudományos magyarázatra már nem emlékszem. A bili meg azért nem, mert Lizu is pontosan így csinált, pisiltatta bele már az összes játékát, csak épp ő pattant le róla feszt, mintha sütne az a bigyó(neki mondjuk egy egyszerű piros színű van, semmi flanc), aztán tényleg egyszercsak váratlanul belepisilt, és azóta oda is pisil, meg a pelusba is, sőt már 1 igazi kaki is sikeredett bele. Mondjuk azt nagyon gyanúsan nézegette utána, mert hát végülis ők nem szokták látni a kakis pelus tartalmát, nem is tudják hogy néz az ki. Esetleg próbálj neki venni, egy sima snassz bigyót, hátha vmi zavarja ebben az autós kinézetben. Lehet, hogy azt hiszi,hogy az valóban autó.

Nyuszkó!
Igazad van, a sima szülés esetében az orvosnak alig van szerepe, inkább a szülésznőnek.
Aztán mostmár gyógyuljatok meg!

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Húha, de sokat írtatok! Nagyon jól estek a köszöntések, köszönöm szépen mindenkinek!

Timka
Nagyon jók a képek, Fanni tényleg nagyon csinos lett!! Csodaszép helyen voltatok.

Évi
Hú, ez a sampon nagyon gáz. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha vigasztal: én is szoktam Pannit egyedül hagyni egy kicsit a vízben -de ezek után már elpakolom a fürdőhabot a kád széléről :lol:. Örülök, hogy nem lett nagyobb baj. Fogmosás: Igen, Panni mos fogat fogkrémmel, "eszi" is rendesen..Nem gondoltam, hogy a túl sok fluor ártalmas, majd utánajárok...

Nyuszko
Jobbulást!!!
Igazad van, szerintem is a szülésznő a fontosabb, keress egy jót, minél előbb, aki el tud vállalni.

Babus
Szerintem jó ötlet a baba, én is úgy tudom, fontos minden gyerek számára, el tudják vele játszani a saját magukkal történteket, és csomó feszültséget is "kijátszanak" magukból a babákkal. Panninak megy csomó kisautója, meg kisvasútja...
Bili ügyben nem tudom, mit csinálj, lehet, hogy tényleg jobb egy egyszerő bili -kinézetű bili, végülis lehet, hogy túl bizarr számára egy autót lekakilni :lol: :lol: ??

Én vasárnap éjjel lerobbantam, hánytam, hasmenésem lett, nagyon kivoltam. Tegnapra lázam is lett, felkelni nem bírtam, áthívtam anyut, hogy legyen valaki Pannival. Estére már joban lettem, ma már szinte teljesen jól vagyok. Gondolom nem valami vírus volt, csak egyszerűen elrontottam a gyomromat :roll: .

KépKép
fanka
 
 


Fanka!
Felénk most nagyon "menő" egy hányós-fosós, lázzal járó 1 napos vírus, úgyhogy sztem nincs kizárva, hogy rajtad is az ment át. Nemtom, de sztem gyomorrontástól nem lázas az ember, nem?

Most lehet, sőt valószínű, hogy nagy hülyeséget kérdezek :roll: Figyusztok már, ha egy gyerkőcöt beoltanak bárányhimlő ellen, ugye attól még rövid időre sem válik fertőzővé?

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok :D

Fanka
Örülök, hogy már jobban vagy :D


Hát, ha már ennyien mondjátok, lehet beújítok egy hagyományos bilire :D Kárba nem veszik, ha majd egyszer netán valamikor használjuk is őket, akkor úgyis kell belőle a mamákhoz is.
Egyébként szerintem nem valami extra ez az autós bili, kb. 1000Ft volt, sima ülőkéje van, csak épp kívül nem kerek, hanem hosszúkás autó formája van. Na de ki tudja :?: , a kissrác agyába nem láthatok bele :lol:, lehet tényleg sajnálja lepisilni :lol: Nem ez lenne az első "hülyesége" :lol:
Borzasztó egy megszokások embere. Ha valami nem a helyén van, vagy nem úgy áll, ahogy kéne, vagy nem olyan sorrendben csináljuk, ahogy szoktuk, máris balhé van.
Pl. ha ebéd közben a mosogatónál a törlőruha nincs felakasztva a helyére, addig nem eszik, míg fel nem teszem a helyére.
Alvás előtt a vau-t, bee-t, iá-t :lol: , oó-t(=télapó) mind le kell fektetni aludni, ha véletlenül valaki kimarad, felkel és reklamál.
Reggel még fel se ébredünk, már reklamál. Iá-t, bee-t, stb. ébreszteni. Ha Apa papucsa, kabátja nincs a helyén, ha egy flakon kupakja nincs rajta, ha a bébiőrzőt máshová teszem le, mint ahová szoktam, mind-mind balhét von maga után.
Mindennek megvan a maga helye, minden játékának, a múltkor "lekiabálta" a nagyit, mert máshová pakolta a játékát, mint ahol a helye :lol:
De még a kajában is csak a megszokottat eszi, a Danonino-t imádja, de egy ugyanolyan dobozú és ízű joghurtot viszont, aminek viszont más a papírja, még csak megkóstolni sem hajlandó :?
Ha egy apró szemetet, koszt talál, már szól, hogy nyissam a spajz ajtót, mert ő viszi kidobni.
Ha egy picit kajás vagy piszkos a keze, egyből kézmosás, még evés közben is folyton kezet törlünk, mert ha nem, akkor inkább nem eszik.
Ezek után nem meglepő, hogy kizárólag a saját ágyában és szobájában a megszokott rituálék után és körülmények között alszik el éshogy sehol máshol nem hajlandó éjszaka elaludni, még velünk se, nélkülünk meg pláne nem. (ezért nem szeretünk nyaralni menni se :( )
Ha ő egyszer kórházba kerülne, de ne kerüljön, inkább végigvirrasztaná az éjszakát, mintsem idegen ágyban aludjon, az tuti.
Viszont érdekes, mert nappal, ebéd után az egyik nagyinál elalszik, de csak az egyiknél, pont annál, akit nem szeret annyira. Gondolom kötelességből. A másik mamánál, akit imád, vele alvás helyett huligánkodik :lol:
Na mindezzel csak azt akartam írni, hogy lehet, nála ez a pisi/kaki dolog is csak megszokás kérdése. A pisinek, kakinak a pelusban a helye, azt szokta meg, miért is tenné a bilibe :?


Babus

Kép
babus2005
 
 


Muki
Nem, mert az oltásban csak elölt vagy legyengített kórokozó van, oltástól függően :D

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!!!
na most talán tudok egy kicsit jönni, bár Lili mindjárt éhes lesz és fel fog kelni.

Nyuszko,
jobbulást Nektek is, hát lehet, hogy tényleg a legjobb egy jó szülésznő, és lehet, hogy hamrabb jön a gyerkőc pár nappal és simán ott lesz a dokid is. Ha egyébként meg vagy vele elégedve, szerintem már ne nagyon ugrálj!
Ja az osztrák játékbol honlapja, mi is oda járunk: http://www.toysrus.at/

Fanka,
remélem már teljesen jól vagy!!!! Aki kistesóra gyúr, az ne betegeskedjen!!:D:D

Timka,
hogy vagytok? Mindenki meggyógyult már? Anyukád nem nyalta be? Ja, Marcink már 15 kg, de hogy hány centi azt nem tudom! majd megpróbálom lemérni, Lili viszont már 5650 grammocska és 63 cm. Szegénykén tegnap megint oltást kapott, de cska kicsit nyafisabb volt este, más nem jött ki rajta.

Csilla,
nagoyn aranyosak vagytok a fotókon, remélem két év múlva Lilinek is ilyen szép haja lesz, mint Adrinak.
Dokinéninket kifaggattam a székrekedésről, a glicerinkúpot nem javasolta, inkább a cukros kamillát, de hogy már 3. nap kezdjem el, ne várjak tovább.

Évi,
nem semmi izlése van a lányotoknak, bár a mai samponok igen fincsi illatúak!! :) Komolyan, sajnálom a tortúrát, biztosan nem lehetett kellemes a gyomormosás!! A férjed ő milyen orvos?

Babus,
szerintem sem ciki a baba, Marci is szokott babázni, csak elefánttal, vagy valamelyik állattal, de csinálja ugyanazt, amit én Lilóval.
Bili nálunk nem jött be, így mi WC szűkítőt használunk, több-kevesebb eredménnyel.
Szerencsére az idegen helyen alvás nálunk nem okoz gondot, azért elég kellemetlen lehet, hogy már ennyire rendmániás Kristóf, én belepusztulnék, én utálom az olyat, hogy valaminek mindig ugyanúgy kell állnia, .... unokaöcsém ilyen, borzalmas elviselni a háklijait.

Juc,
mizu veletek? jobban vagy? holnap táncika? Göndör fürtös kisbarátunk is jól van???

Hú nálunk most Duplo láz van, ugyanis a münchenben élő barátunk hozott Marcinak duplo James-t és hát most az a kedvenc, így a favonat fent lakik az ő szobájában, a duplo meg lent. Lassan az udvaron is lesz???:D:D:D Nagoyn jól eljátszanak együtt, sőt Lili is bűvőli a "pasit" rendesen!:D Ma apukám jött megnézni minket, mert karácsony óta nem voltunk arra és már unokahiánya van:D
megyek is le hozzá, további szép napot, itt esik, szobafogság van, sajna!!:(

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Tamesz!
Háziorvos a Párom. Most én is egy nagyon hülye kérdést teszek fel, mi az a Duplo játék? :oops:
Itt is elég randa idő van... :(

Babus!
Nem semmi Kristóf! Most egy kicsit megnyugtattál, u.is Viola dettó! (Majd összehozzuk őket) :D Párom már komolyan aggódik, hogy milyen háklis egy csaj, és hogy tuti nem lesz férje, mert senki nem fogja elviselni! Ahogy írod, szertartásai vannak, és ha valami nem úgy van, ahogy lenni szokott, hajajj! Kéztörlés is detto, és minden szöszmöszért lehajol a földre, viszi a kukába! Csak sajnos, én tudom, miért ilyen, ugyanis én vagyok ilyen, mint ő. Próbálok változni, de pl. most is furdal a lelkiismeret, hogy itt ülök, holott takarítani kéne, vasalni, stb. Igyekszem változni, hogy ne legyen olyan, mint én, mert ezt nem szeretném! Én is szenvedek magamtól! :D
Nálatok nincs esetleg ilyen a családban, nem azért ilyen Kristóf, mert ezt látja?
Hétvégén lesz az ünneplés?

Fanka!
Örülök, hogy jobban vagy!

Juc, Timka, Nyuszkó, remélem már mindenki jól van!

Lenne egy kérdésem megint: ti gyerkőceitek hogy áll cumisüveg terén? Én már nagyon le akarnám szoktatni, de délben és este is muszáj alvásnál! A köv. lépés pedig a cumi lenne, csak hát, ezt nézzétek: :( :shock: :?

Kép

Kép

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Na jó, ez azért nem ilyen súlyos, csak bohóckodik, de tényleg, alváshoz nálunk ez nélkülözhetetlen "eszköz"!
Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Évi
Tényleg nagyon hasonló Viola és Kristóf :lol: Lehet, egyszer tényleg jól kijönnének egymással :lol: Vagy inkább mégse, mert egyik az egyik helyen, másik a másik helyen szokta meg pl. a fogkefét és balhé lenne, hogy akkor hová tegyék :lol: :lol: :lol:
Amúgy nálunk én vagyok ilyesmi, rendmániás ugyan nem vagyok, takarítani se szeretek, de a megszokás nálam is nagy úr, pl. lefekvés előtt én is "kicsit" átrendezem a lakást (dehát ezt már nem látja Kristóf :D ), van nekem is egy-két hülyeségem :lol: , na és az alvás, az még itthon is kényes téma nálam, pocsék alvó vagyok, még itthon is, és világ életemben utáltam máshol aludni, soha életemben nem aludtam nagymamámnál, vagy rokonoknál, barátnőnél, nem voltam táborban, csak azért, nehogy ott kelljen aludni :D

Cumisüveg nálunk is megy még, a reggeli és esti tápit csak ebből hajlandó meginni, semmi másból nem jó. Próbáltam már pohárból, szívószállal, itatópohárból, dehát azok nem jók.Meglepő? :lol: :lol:
Cumink szerencsére nincs :)


Babus

Kép
babus2005
 
 


Évi,
aranyos a kép, szóval dupla cumi is befér???:D:D:D
Nálunk is cumisüvegből megy este a kakaó, napközben meg itatópohárból iszik ásványvizet, gyümilevet meg csak sima pohárból szoktam adni, szívószállal. Cumizni Marci nem cumizott, viszont Lili igen, de már kezd ő is leszokni róla szerencsére, csak nagyon indokolt esetben kéri!:) Marci kipróbálta mostanság a cumit, hogy milyen is az, megkerestem az anno neki vásároltat, de nem tudja, hogy kell használni, öklendezett tőle.

Babus,
most már mindent értek, szóval volt honnan örökölnie kristófnak a dolgokat!!:D:D:D

Szép estét, megyek segítek apának halsázni, ma ő fürdet, sajna me nem tudtunk kimenni, látszik is rajtuk!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Jó estét!

Köszi az érdeklődést, már én is tök jól vagyok, tulképp. már a hétvégére meggyógyultam, na de így is elég gáz, hogy antibiotikummal 8-9 napig tartott a betegség. Anyukámnak is vmi hasonlója volt, ő nem szedett gyógyszert, és majdnem 3 hétig betegeskedett... :shock: Marcinál szerencsére 5 nap alatt lezajlott, asszem, én is elkezdem szedni a homeós bogyót... :D

Évi, király a duplacumis kép!!! 8) :lol:

Nálunk sem volt téma a cumizás, csak talán a 2-3. hónapban (?), de akkor sem igazán, nem nyugtatta meg Marcit semmi, csak ha ölben volt... :lol: :lol: :lol: Viszont a kakaót reggel-este most is cumiból issza, napközben csőrös pohárból vagy szívószállal iszik, régebben volt sima pohár is, de a múltkori pohárevés óta nem merem üvegpohárból itatni... :shock: :lol: Nem is tudom, hogy tudná másból inni a kakót, hiszen ezt fekve issza reggel is és este is. Volt már, hogy próbáltam neki később adni reggel a kakaót, a reggelizőasztalnál, de úgy szinte semmit nem ivott. Enni meg amúgy sem eszik szinte semmit reggelire, úgyhogy legalább ez a 3 deci kakaó legyen benne.

Másik téma: a mi bilink nagyon extrán néz ki, kiskutya (nyuszi??)alakú, van fogantyúja, Marci minden további nélkül belepisil, -kakil. Ő a sima bilit nem bírja, próbáltunk már olyat is, és azon nem maradt meg ülve. :lol:

Fanka, remélem, már teljesen jól vagy! Pénteki tali? :) Nekünk sajna holnap meg holnapután nem jó.

Tamesz, kérdezted a táncot, már csak 2 próba van, meg gondolom,lesz ruhás főpróba is, aztán jövő pénteken buli!!! :lol: Majd teszek föl képeket a keringőruháról, ja meg van estélyim is, sőt tegnap már fodrásznál is voltam, hogy mutasson vmi ünnepi frizurát a rövid hajamból, na, azért póthajam nem lesz! :lol:

Na, mennem kell, a férjem meghozta a 3. évadot a 24-ből... :lol: :lol: :lol: Tényleg, Timka, ti hol tartotok? Más nem nézi?

Juc

Kép
juc14
 
 


Néhányótokat bejelöltelek iwiw-en, ne tessék meglepődni!

Timka!
Nem is tudtam, hogy 1 év eltéréssel pontosan ugyanazon a napon születtünk :)

Jevi!
Cumi nálunk is van, alváshoz mindenképp. Szerencsére általában kiesik "menetközben" a szájából, de sajna így is "pókharapós" lett a kiscsajom. Nemtom mi lett volna, ha feszt a szájában lógótt volna. Cumisüveg is van, este tápihoz, az éjszakai víziváshoz, és áltban, ha útközben vagyunk, mert sikerült olyan itatópoharat venni, ami időnként ereszt. Sztem majd eljön annak is az ideje, hogy meg lehessen őket fosztani ezektől az "élvezeti cikkektől".

Babus!
Kristóf nem gyönge :shock: , még ez a rendmánia, atyaég!

Tamesz!
Jót derültem, hogy Marci még öklendezett is a cumitól :lol:

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


csak gyors bekukk, itt vannak az új thomas-időpontok:

http://www.minimax.hu/program.php?f=3245

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc
Nálunk a reggelivel dettó ugyanez a helyzet. Reggeli tápis kakaó cumiból, még a mi ágyunkban, nem sokkal ébredés után. Én is próbáltam később adni neki, reggelikor az etetőszékből, de úgy már nem kell neki. Így viszont, hogy ezt megissza, nem hajlandó semmit se reggelizni :(

Cumival Krisróf se tud mit kezdeni, a múltkoriban mi is megtaláltuk a régi cumiját, amit úgy 3-4 hónapos koráig használt, de most fogalma sem volt, mit kezdjen vele, kiköpte és magyarázta, hogy az a babanak kell, nem neki :lol:


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok,

Nagyjából meggyógyultunk, de Ákosnak még picit folyik az orra és köhög, így sajnos a szülinapi gyerekzsúr elmarad a jövő hétre és most hétvégén csak a szülőkkel ünnepeljük meg.

Babus,
Hát nem semmi kis rendmániás fiad van, talán ennek majd később hasznád veszed :D.

Cumisüveg,
Nálunk sehogy sem jött be, hat hónapos koráig csak cicizett Ákos, utána meg már nem akarta befalni a cumisüveget. És a cumit sem használtuk soha, ott hányódik a játékok között, néha viccből bekapja, de azzal annyi.

Bili:
Ákos ülni ül a bilin, de csak nagy ritkán van produkció, az is csak kizártan pisika. És a kakival meg úgy van, hogy utólag kukkorékolja el, hogy benne van a pelusban és mossuk meg a fenekét. Nem tom mitévő legyek, pedig azt hittem a kistesó megérkeztéig ő már rég bilizni fog, így valószínűleg nagyobb kukát kell majd vegyünk. :D

Jevi,
Nagyon jópofák a képek :lol:

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Ja, még valami:
Valaki kioktat légyszi, hogy hogyan lehet megváltoztatni a Lilypie-ban a nevet, szeretném a Ketteskét felcserélni a Dórára, de tök béna vagyok, nem tom hogy kell :oops: .

Tamesz,
Köszi a linket :) .

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok!
Délben tudtam volna jönni, persze most a babanet nem működik.
Tegnap este visszaolvastam, de sajna már csak a felére emlékszem :oops: .
Örülök, hogy mindenki a gyógyulás útjára lépett!
Én viszont Marci súlya és magassága miatt el vagyok keseredve, ugyanis mindössze 82 cm és 10 kg. A súlya 1 évesen is ennyi volt, sőt inkább egy kicsit több. Igazából nem értem, mert rengeteget eszik, sok zöldséget, gyümölcsöt, naponta kétszer husit is és naponta háromszor kakil. Kekszet is eszik időnként és még mindig nem nevezhető vékonynak. Ránézésre most pont jó. Leginkább azért aggódom mert a férjem unokatestvérének növekedési hormont kell kapnia. Minden nap egy szuri. Nem hergelem magam tovább ezzel, de február közepén ha jön a dokinéni, megmondom, hogy most már ennek járjon a végére. Remélem nem lesz a gyerek lisztérzékeny is, mert akkor már tényleg nem tudom, hogy mit fog enni...
Altatás terén "bekeményítettem". Délután is és este is a saját ágyábn alszik el Marci, igaz úgy, hogy az ágya mellé leteszek egy szivacsot és én azon fekszem. Most még fogja a kezemet. Délután nagyon bejön, ma már 20 perc alatt elaludt és előtte Ő mondta, hogy Marci ágyában alszik el. Este is mondja, de ahogy lekapcsoljuk a villanyt (az ajtó nyitva és a közlekedőben ég a lámpa, így nincs sötét), rögtön elkezd sírdogálni és mondja, hogy menjünk Anya ágyába. Ma volt a legrosszabb, pedig már ez volt a 3. esti Marci-ágyban altatás. Így most röpke másfél óra alatt tudott szegénykém elaludni. Annyira sajnáltam, csak meséltem, meséltem, énekelgettem neki. Nagy nehezen kibírtam, hogy ne vegyem ki. Persze néhány óra alvás után kijön hozzánk, de mostanában éjjel maximum 1 órát töltött az ágyában. Így a tegnapi 4 óra már igazi eredménynek számított :? .
Na, most jól kiöntöttem szívemet :oops: . Remélem nem lomboztam le senkit!

Más: cumi nálunk 10 hónapos koráig volt, a cumisüveg nem emlékszem meddig, csak azt tudom, hogy másfél éves kora körül akartam belőle rizstejet adni neki, de nem tudta, hogy mit kell vele kezdenie, csak rágta és nevetett :). Avent kulacsból iszik éjjel rizstejet és ananászlevet. EZ szelepes, de persze ebből is folyik rendesen mellé. Napközben pohárból iszik.

Bili: Marcit nem érdekli. Megkapta a Bilikönyv-et karácsonyra, ez nagyon tetszik neki. Hétvégén eszébe jutott a bili, szólt, hogy ráül. Belepisilt, belekakilt, közben olvastuk a bilikönyvet, majd közölte, hogy Ő már nem kér pelust :lol: . Azóta egyszer sem kért bilit. Én nem erőltetem és nem is aggódom emiatt. Két és fél éves kora körül érnek meg erre általában a gyerekek, addig még van időnk. Engem nem zavar, hogy pelenkázni kell. Ha bekakil, néha szól, de mostanában inkább nem, mert akkor abba kell hagyni a játékot és megyünk pelenkát cserélni.

Reggeli: ágyban tejcsi, aztán a Broncho-vaxom miatt egy óráig nem eszünk csak kölesgolyót. Utána eszik zsömlét, paprikát, padlizsánkrémet.

Megyek, mert Apának még dolgoznia kell :evil: .

Jó éjt Nektek!

Eveka

Kép
eveka
 
 


Kérdéssel jövök most hozzátok. Nekem ez az egész gyed, gyes, mi jár, mi hogy van, egy egész szép nagy káosz a fejemben :oops: , szégyellem is rendesen :oops:

Szóval Ti hogy tudjátok, ha embör lánya mondjuk kb 2-3 már gyes-en töltött hónap után esik teherbe, akkor mi van? Mármint innentől mi a menet? A terhességgel megszűnik a gyes, és táppénz lesz belőle, innentől meg minden ugyanaz, mint az első babánál? Vagy ne adj Isten a kemény 23e Ft-os gyesen kell maradni? Vagy sokkal egyszerűbb lenne, ha a gyed lejárta előtt esik az ember teherbe? Gondoltam írok a szakbarbárnak, de sztem nem tudnám korrekten leírni neki a kérdésemet. Na, arról már nem is beszélve, hogy ilyenkor, ha a 2 gyerkőc között nincs munkába visszamenetel, akkor mi képezi a későbbi járandóságok alapját? Bocsi a sok kérdésért, de muszáj tervezni 1 kicsit.

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Jóestét!
Eveka,
szerintem nem aggódj a növekedésen túl sokat, és tényleg faggasd ki a dokinénit, ő biztosan megmagyarázza a dolgot, főleg ha a családban van rá példa, akkor biztosan utána fog nézni!!
Olvasom a Boncho kúrát, a dokinénink ezt javasolta ovi előtti időszakra a pneumo oltás helyett, mert ő azt csak a folyamatosan beteg gyerekeknek javasolja.
kitartás az altatáshoz, ma Marcink még fél 11-kor is itt trohangált, így mostantól délután 2 óra alvás után fel fogom ébreszteni!!!

Muki,
visszaigazoltalak a wiw-en :D
én úgy tudom, hogy ha besikrül a baba, akkor érdemes visszamenni táppénzre, min. 180 napnak meg kell lennie, ahhoz, hogy majd az alapján szmítság a TGYÁSt, meg a következő GYED-et. Sajna nálam ez a külföldi tartózkodás miatt nem múködött, mert a köcsög felülvizsgáló főorvoshoz kéthetente szerda du-án 3-ra haza kellett volna rohangálnom, és ezt nem vállaltuk. Így én most a GYED-em alapján kapom a TGYÁSt, jóval kevesebbet, mint Marcinál. Hajrá, hajrá! :D:D:D

Nyuszko,
én csináltam gyorsan egy új vonalzót és ott írtam át!!:D
Jó, hogy már meggyógyultatok, csak így tovább!!!

Juc,
köszi a Thomas infókat!!:D

Timka,
mizu veletek? Rendben van mindenki???

Ja, ma voltunk védőnőnél, vissza kellett vinni a mérleget, letelt a három hónap, és akkor már lemérte az összes gyereket, hát leesett az állam, MArci 15,27 kg és min 93 centi, Liló meg 5.72 és 63 centi. Így már nem kell mennünk külön Marcival a 2 éves méreckedésre, szerencsére. Utána bementünk a koliba, ahol a kisfiam rendkívül jól érezte magát, az irodámban lévő cuccokat, mint szgép, hifi torony, kíválóan elnyomkodta, aminek az utódom, gondolom nagyon örült!:D Már nagoyn hívnának vissza, de hát Lili még nagoyn kicsi, de azért jól esett!
Na most szaladok bundizni, szép álmokat!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Hali!

Évi
Szegény Viola :( Adri is szeretne sampont meg tusfürdőt inni állandóan, mindig el kell előle pakolni, de ő főleg a testápolóját (gyógyszertári) szereti nyalogatni, már pici kora óta. Mindig könyörög, hogy csak egy picit adjak az ujjára nyalogatni.
Adri is cumisüvegből issza reggel este és sajnos éjszaka is egyszer a tejet (a kakaót nem szereti, a tápiról leszoktunk). Joghurt italt sem iszik meg. Napközben pohár, itatópohár, szívószál, csőrös üveg, mindegy. A cumit sajnos nem fogadta el az elején sem, pár naposan, hónaposan is öklendezett tőle (7 félét is kipróbáltam), pedig könnyebb lett volna leszoktatni, a foga sem lenne ilyen ferde, ő az ujját szopja (bőrkeményedés is van rajta), ráadásul rongyival, ami nem mindegy milyen, már tök szakadt, foltozott. Napközben is használja, majd rakok fel róla képet, szerintem így megy iskolába is.

Juc
Nem tudom mennyire érdekelné őket a Tropicarium, Adrit a múltkor nem nagyon hatotta meg az állatkert. Egyébként kedvünk az lenne. :)
A kullancsos oltást minden évben be kell adni vagy csak egyszer?
Nagyon kiváncsi vagyok a rucikra!!

Nyuszko
A szülésznőfogadás nagyon jó ötlet. Az én dokim nem ért be a szülésre, végig a szülésznőm csinált mindent, az ügyeletes csak a háttérből figyelt, vágni nem kellett azt ő csinálta volna, meg a végén beadta az oxitocin szurit, ennyi. A végére beesett a dokim is, megnézte repedtem e stb, de végig a szülésznő csinált mindent, doki nem is kellett.
Szerintem is új Lilypiet kell csinálnod. :(

Babus
Szerintem ez a rendmánia nem kóros, Adrinak is meg vannak a szertartásai, a babaszobán is azt írják, ez erre a korra jellemző. Adri is szedi a szöszöket stb.
Ő sem alszik idegen helyen, csak ha ultrafáradt max 1 órát. Szerintem sem gáz, ha Kristóf babázik, később is játszanak katonásdit, G.I.Joeval stb . Lehet venni szerszámos asztalt is konyha helyett, az nem érdekelné?
Adri sokat bilizik, őt úgy kell lekönyörögni róla. Nem jelzi, hogy kell pisilni vagy kakilni, mert elég sokat ültetem rá, felkelés, ebéd után, lefekvés előtt, a kaki már biliben köt ki. Közben mesét néz a tvben vagy olvas, játszik. Eleinte azért nem ült a bilire, mert kényelmetlen volt neki. Több bilit is kipróbáltunk van kacsás sipolós is, de az sem azért nem volt jó, mert kacsás, hanem mert kényelmetlen, keskeny a pereme. Egy nagyon egyszerű Graco bili vált be, az kényelmes, széles peremű. Azt mondják a szobatisztaság úgyis jön magától. Még nem érzik előre, mikor kell kakilni, főleg a pisit nem. Elég sokat hallottam, hogy egyszer csak 2+fél évesen szobatiszta lett a gyerek, közölte nem kell pelus és kész. Van még idő, majd nyáron.

Muki
Hát nem hatott a kamillásszörp sem. Max fél decit tudtam belediktálni. Két naponta kiszenved magából valamit, a glicerin kúpot nem használom, mert arra rá lehet szokni. Hétvégén kipróbálok valami gyógyszer cseppeket, nem jut szembe a neve. Bocsi, majd, ha lesz egy kis időm belemerülök ebbe e gyes-gyed-táppénz témába és leírom (szakmámba vág).

Eveka
Ne aggódj a súly miatt, Adri úgyanígy csak 10kg és alig 80-82cm. Anno az apját még törpevizsgálatra is küldték. Kis növésű és kész én is csak 160cm vagyok, az apja alig 50kg. A dokinéni azt mondta, jól néz ki, nem sovány, nincs ezzel semmi baj. Marci sem alszik már rácsoságyban?

Tamesz
Nálunk is a broncho kúrát javasolja a doki. Azt mondja, ugyanaz is van benne, mint az oltásban, csak ezt senki nem reklámozza, majd ovi előtt elkezdjük. Ez kapszula? Hogy kell beadni?
Jó nagyra nőtt ez a Marci gyerek :shock: :)

Nálatok mondanak már a törpök mondókákat? Én el vagyok ájulva, Adri énekli a Télapó itt van.., Csiga-biga, csip-csip csóka stb még a süsü dalát is tudja kis segítséggel, és utána mondja tapsolj meg :) Színésznő.
Még valami, már egyedül esznek a gyerekek kanállal, villával? Adri nagyon bénázik.

chincho
 
 


Tamesz!
Igen, láttam, köszi :)

Azt értem, hogy jobb a tp, hisz 23e-nél csak több, de ehhez úgy tudom, hogy vagy az összegyűlt szabit kellene kivenni, vagy legalább papíron visszamenni dolgozni, mert egyébként nem jöhet szóba a tp, automatice gyesen marad az ember. Ha meg már szabi, vagy álmeló, akkor meg nehogy kirugjanak :roll: . Szóval puhatolózok én erre-arra, de még hírül sem tiszta a kép a dolgokról, és most ez az egész erősen aggaszt.

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?