Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Virág babának nagyon boldog 10. hónapfordulót kívánok! Remélem ez a betegség most elkerüli!!!!!!! Így legyen!

Most nem reagálok visszamenőleg, csak egy-két témát, mert elég nagy a lemaradásom. :oops:

Először is nagyon jó volt a képeket nézegetni, na meg a szüléstörténetet olvasni. Mindig a hatása alá kerülök. Akkoriban szarakodott a gépem, amikor írta mindenki, egyet-kettőt visszaolvastam, lehet majd előkeresgetem, és megnézem mindegyiket. De fura, hogy lassan már egy év távlatából nosztalgiázunk. Olyan jó!!!

Tanári pálya: megélhetés szempontjából nem a legjobb választás, de én nagyon szeretem. Valszeg elhivatottság is kell hozzá jó sok, anélkül talán nem is lehet csinálni. Néha fárasztó, és sokan csak a jó oldalát látják: 4 óra munkaidő, sok szünet, közalkalmazotti juttatások, aminek azért a fele sem igaz. A 4 óra szinte soha nem annyi, hanem jóval több, és a juttatást is iskolája és önkormáyzata válogatja. Mindenesetre fényévekkel jobb valóban egy 3 műszakos munkához képest, minden családanyának valami hasonló elfoglaltság kéne. Elhelyezkedni meg horror. De ha ma minden sínene van, és az ember szívvel-lélekkel csinálja, akkor szupi. Aztán persze itt is vannak szintek, én tanító vagyok, tehát ált. iskola alsó tagozatosait tanítom, nekem ez a max., mert a felősök már egész más kategória, az már nem nekem való. Tanítom őket is, bár csak informatikára, na, ők már azért nem egy ma született báránykák.
Az üzleti élet meg olyan messze van tőlem, hogy ha egy vállalkozást indítanék, már másnap csődeljárást kéne indíttatni magam ellen, az tuti.

Jan. 30-án Zsoltinak Bp-re kell mennie, úgy néz ki, hogy én is vele tartok. Már várom, hogy amíg ő a dolgát intézi, én kicsit bolyongjak a városban egyedül. Szégyen-nem szégyen, nekem is igényem van alkalomadtán egy-egy gyerekmentes napra. Néha nagyon besokallok, úgyhogy én mindenkit maximálisan megértek. :wink:

Edit!
Nagyon jól hangzik ez az éjszakai fürdőzés.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok!

Edit, boldog hófordulót a 10 hónapos "kisvirág"-nak! :)
Gratulálok a tartalmas éjszakához! :wink: Biztos jó lehetett mindegyik tevékenység önmagában is, de gondolom, az volt a legjobb, hogy kikapcsolódhattál, és nem a gyerekek után kellett ugrálnotok! :)

Julcsi, örülök, hogy meggyógyultak a csajok! :) Kellemes ügyintézést, és persze, kikapcsolódást nektek is! :)

Andi, amit az oktatói pályáról írtál, akár én is írhattam volna. Az első szakképesítésem az a tanítónői volt. És szerettem is a tanítást, de én is csak alsó tagozaton lettem volna képes tanítani. Egy tanárnőnk azt mondta egyszer: Lányok, tökéletes pályát választottatok! Kitűnő választás! Most ugyanilyen kitűnően jó pénzes férjet válasszatok magatoknak! :P :P :P :P Ezzel mindent elmondtam, asszem.

Magzatmáz: Tudom, hogy Timi a szakember, és már válaszolt is erre a kérdésre, csak annyit tennék hozzá, hogy Krisztán sem volt, és mivel már a 42. héten született meg, a magzatmáz felszívódása után, ami ugye védi a baba bőrét a vízben, a magzatvíz már kikezdte szegénykémnek főleg a kéz- és lábfejeit. NAgyon ráncos volt és száraz már a bőre. Mint amikor mi is sok ideig vagyunk a vízben.

Egy nagyon szomorú esetről számolok be. Képzeljétek, szerdán este egy 20 éves fiút elütött egy autó. És tegnap meghalt. Nem ismertem, de az édesanyja postás, őt igen. Ma mondta a szomszédasszony, aki kolléganője az anyának, és nagyon ledöbbentett a halál híre. És a járdán ütötték el. Előzni akart valaki a dupla csíkon keresztül, és mivel szemből jött valami, hogy ne annak menjen neki, felhajtott a túlsó felén a járdára, ahol elgázolta a szerencsétlen fiút. Őrület, hogy mik vannak.

NA, megyek, mert ebédet még nem főztem, ma szinte csak lazsáltam.
Kellemes délutánt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok! Bocsi hogy nem voltam, de tegnap anyósék jöttek szülinapozni, este kikapcsolódásképp meg a szomszédokat hívtuk át dumcsizni :) Így az esténk nagyon jól tetl :)

Köszönöm, amit írtatok nekem, segített sokat.

Zsandi, én is leginkább tanítónő szeretnék lenni, de úgy tudom ahoz énekelni is tudni kell....(javítsatok ki ha tévedek)
De még az általános iskolásokkal nincs bajom, jó persze, vannak elszállt gyerekek..... én anyumat becsülöm, aki középiskolában tanít...... Na azt nem :)

Egyébként már nagyon úgy néz ki, hogy eldöntött tény hogy tanárnak jelentkezem.

Az üzleti pálya nem nekem való, se a stresszt, se a felelősséget, az elvárásokat nem bírom.

A másik amin még gondolkodom, az a programozó.
Az is nyugis meló :) Csak kreativitás kell hozzá.

Virágnak én is boldog hófordulót kívánok, Julcsi nektek ÉLJEN :)

Pusz, mert lassan kész a kakaós karfiol a sütőben :)

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 

 
 

Edith:ez nagyon szomorú :(
Mindíg rettenetes ha a szülő túléli a gyermekét és főleg ilyen értelmetlen halált halni ilyen fiatalon!!! :(

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ja mutiztam azt a képet, mikor a Szoni nyalókával a szájában , ülve aludt el?????? :shock:
Nem emlékszem öregszem , szóljatok, ha nem és kíváncsiak vagytok!!!! :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Nagyon köszönjük a köszöntéseket!

Zsu! Milyen az a kakaós karfiol?

Csajok! Fogyókúra hogy áll? Ma Anyumnál voltunk délután, de sajna nem ettünk a fincsi kajáiból, hősök voltunk.

Holnap megyek az allergia eredményért, kíváncsi leszek.

Barnus köhög, taknyizik, Virág még nem. Bár azon sem fogok csodálkozni.

Jó éjt!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Márti!

Te sem fürdetsz még? Nem tetted még fel, kíváncsian várom a képet!


Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Szóval így történt, apja lerakta aludni, kiszedte a szájából a nyalókát, kijött a szóbából.Erre a csak kirohant , visszakérte és nem aludt tovább!!!! :lol: :
Kép

Zsombi meg múltkor a parkettán aludt el, majd azt is felrakom, de még nincs a gépen!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

VIRÁGNAK BOLDOG HÓFORDULÓT!

Márti,
nagyon édes Szoni a nyalókával.Várom Zsombi képét is.

Hanna olyan nyügi esténként.2 napja üvölt amikor beviszem este aludni.Eddig bevittem az ágyába és pár perc múlva aludt.Napközben csak egy órát alszik,és 5 kor már nagyon nyügös.6-tól próbálom altatni,de nem sok reménnyel.Most 1/2 8-kor aludt el,de ezt is sírással kezdte,de szerintem már nagyon fáradt volt.
Nálunk most akkora szél van.A múltkori beharangozott viharnál is jobban fúj most,csak úgy süvít!Ez hozza a hideget.Jövő hétvégén már szánkozni is mehetünk! :roll:

Jó éjszakát mindenkinek!

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Márti, nagyon édes Szoni ezen a képen.

Edit, Virágnak én is boldog hófordulót kívánok. Mi most a hétvégén lazultunk (apu szülinap), a fogyókúrát pedig holnaptól folytatjuk (a' la hazipatika). És tényleg hősiesek vagytok, hogy nem ettetek anyukád főztjéből. Anyuéknál ráálltam a mérlegre - na, ezt nem kellett volna. A lényeg: a szülés óta voltam már ennél 3 kg-mal könnyebb is... Valószínűleg egy hete még durvább lett volna a mérlegelés eredménye, így viszont fogalmam sincs mennyi ment le, meg egyáltalán ment-e le valami :) Mindenesetre ez újabb megerősítést adott a fogyi folytatásához.
(A konkrétumok szintjén: most 75,5 kg (brrr) vagyok, 68-cal lettem terhes és 92 kg körüli testsúllyal (szintén brrr) szültem. Már a 68 sem a versenysúlyom volt - 65-66 kg körül szeretek inkább lenni -, de most már azzal is imádnám magamat :)
Ja, és kérdezted, hogy hova utazom. Egy nemzetközi projekt miatt Brüsszelbe kell mennem 3 napra. Elég sűrű a program, szóval ez tényleg a munkáról fog szólni. Na jó, csak majdnem, az estéket nem szállodában, hanem egy kedves barátnőmnél töltöm... Samu pedig addig anyunál lesz, aki ezt már alig várja. Kiváncsi vagyok, milyen lesz samutlanul. Eddig egy-egy estét már voltunk külön, de hármat még nem. És igazából nem Samu miatt aggódom, ő élvezni fogja, imád anyuéknál lenni :)
Egyébként hozzád hasonlóan én is közgazda vagyok. Mit csinálsz amikor nem épp a gyerekeiddel vagy otthon?

Zsu, tényleg szép szülésed volt. És örülök, hogy jól sikerült a hétvége.
Tanári pálya: azért az sem igaz, hogy ez szükségszerűen kevés pénzzel jár. Közalkalmazottként ez talán így van (egyelőre), de nem csak önkormányzati iskolák léteznek, és vannak olyan lehetőségek is, amikor kifejezetten jól lehet keresni (pl. bizonyos nyelvek tanítása esetén, vagy informatika oktatással - persze ezek sem biztos receptek).

Edith, az említett Hitler filmet én is láttam már, valóban elég súlyos a vége. Magzatmáz: Samu a 39. hétre született magzatmáz nélkül, ő is olyan kiszáradt-felázott bőrrel, amit te is említettél Krisztánál. Doki mondta is, h szerinte valamit elszámoltunk a szülés várható időpontját illetően, mert a kissé túlhordott babáknak szokott ilyen lenni a bőre :)

Julcsi, nagyon örülök, hogy a csajok rendbe jöttek!

No, mára befejezem, mindenkinek szép álmokat!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Zsombinak kibújt a harmadik foga!!!! :lol:
Rakok képeket:
az első az a bizonyos parkettán elalvásos:
Kép

gyönyörűnk:
Kép

zokni rámolás:
Kép

1 doboznyi gyerkőc:
Kép

ébredés után:
Kép

kis dobosaink:
Kép

most megvagy!!!!!:
Kép

tááááááááááááááámadáááááááááááááááás:
Kép

de belefértem!!!!
Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


na megint 2x rakott egyet
itt van a dobos kép!!!!:
Kép

akkor még 1-2 kép ráadásnak:
kis vigyori
Kép

zokni rámolás 2.:
Kép

csúnyán néző lánykánk:
Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Márti, tök jó kis sorozatot tettél fel! Ha szavazhatok, nekem apa megtámadása és vigyori Zsombi tetszik nagyon.

Látom, ma délelőtt szinte mindenki mással van elfoglalva - nekem is lenne mit csinálnom itthon, de borzasztó lusta hangulatba keveredtem.
Az éjszaka sem volt valami király. Samu fél 1 után óránként-másfélóránként csörgött, és reggel fél 7-ig vagy 3-4x keltem hozzá. Aztán végérvényesen kidobta az ágy (pedig 8-ig szokta tolni a szunyát). Ennek köszönhetően alszik is már újra...
Lassan összeszedem magam, és nekilátok valami házimunkaszerűségnek. Azért írjatok majd!
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Márti!
Szenzációsak a képek! Eddig úgy láttam, hogy Zsombi kiköpött apukája, most viszont feltűnt, hogy kezd Szonira is nagyon hasonlítani. Nem testvérek véletlenül? :wink: :D

Nekem most éppen füstöl a fejem! Délelőtt a szokásos program volt, kis rendrakás, sarkamban a manókkal, aztán játék, aztán kis nyügi, evés, és alvás. Flórát már elaltattam, Marci is kidőlt a kezemben, épp az ágya felé tartottunk, hogy megkezdjék a szokásos délelőtti 1,5-2 órás alvásukat, amikor megszólalt a telefonom, aztán kicsit később megint. Úgyhogy mindkét gyerekem fent van, állnak a kiságyban és néha röhögnek, néha üvöltenek. Szóval, alvás az már nem lesz, lassan kihozom őket. Azt éreztem, hogy megőrülök, a telefon pedig a csukott ablakon fog repülni. És attól félek, hogy egyszer tényleg megteszem. Úgyhogy ha esetleg vki keres, és azt mondja, hogy nem vagyok elérhető, akkor erre tessék gondolni. Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:ez PECH!!!Engem ha keres valaki , akkor az itthonin szokott és azt a zsebemben tartom!Márcsak azért is nehogy a manók megkaparintsák!!!!Zsombi már simán rakja a füléhez a telefont, de persze mással is tud telefonálni!!!! :lol: Ha távírányítót zsákmányol akkor meg kinyújtja a kis karját ls a TV felé céloz vele!!!!! :shock: :lol: Nem most jött le a falvédőről!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ja ki-kire hasonlít!!!Azt mondják az okosok én ugye nem értek hozzá, hogy a kiscsaj apjára ütött a kismanó meg az "én fajtám"!!!!! :lol:
Szoni most a mosogatóban mosogat, mert ugye a mama megengedi...... :lol: és még sóhajtozik is közben!!!! :P

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Én is szeretnék olyasmiket feltenni, mint Zsandi :twisted: :twisted: :twisted:

Tegnap megjött, és úgy, de úgy görcsölök hogy az nemigaz.....
Pedig teregetnem, pakolnom, főznöm, mosogatnom kell :(

ááááááá

Kata reggel 8-kor kelt, 10 órakkor már odabújt mellém a nagyágyba (tévét néztem) és láttam hogy nagyon álmos :)
Úgyhogy letettem, 10 óta alszik, kíváncsi leszek meddig :)

Kakaós karfiol:

Itt olvastam a receptet: http://chiliesvanilia.blogspot.com/

A karfiolt rózsákra szedjük, sós, borsos olajban (lehetőleg olivaolajban) megforgatjuk, alufóliázott tepsibe tesszük, egy nagy csipet chilivel meghintjük, majd szitával vékonyan kakaóport (keserűt, mondjuk hollandot) szitálunk rá, 200 fokon 40-45 percig sütjük, vagy amíg jó puha nem lesz...

Első olvassatra furi, de nagyon finom :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Márti, nagyon jók a képek, nekem is apa támadása tetszik a legjobban :)

Én is teszek fel párat:

Kata és Bence:

Kép

Kép

Később teszek még, de főzök :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Virágnak és Hannának utólag nagyon boldog hófordulót kívánok!

Mindegyik manó gyönyörű, mind a régi mind a mostani képeken. Olyan hihetetlen, hogy igy megy az idő. Nemrég születtek és már milyen nagyok.

Edit: aranyos vagy az ötlettel, hogy reggel adjak tejpépet, de én még olyankor nem vagyok olyan állapotban, hogy kanalazzunk. :oops: De ha egyszer előbb ébredek, mint a Szandi kipróbálom.

Andi: elhiszem, hogy pipa vagy a telefon miatt. Nálunk most mindenki este telefonál. Pont etetés, altatás alatt. Nem tudom, mi ütött a családba, mert mindenki tudja, hogy 9-től már nem érek rá.

Márti: szombaton mi is lepasszoltuk éjszakára a kiscsajt sogornőmhöz. Naná, hogy csak 1x ébredt ő is valamikor hajnalban.

Julcsi: mi szépet vásároltatok már a lakásba? Kitaláltátok már, hogy melyik szoba milyen lesz? Lányok teljesen jól vannak?

Én feladtam a fogyókúrát. Tegnap befaltam egy csomó csokis sütit, egyszerűen nem bírtam megállni.

Sajnos a Szandi ismét beteg. :cry: Tegnap este egyik percről a másikra felment a láza 38 fölé. Azt hittük talán a foga miatt, mert más baja nem volt. Reggel már hőemelkedéssel ébredt és délelőtt 39-nél tartottunk.
Felhívtam a dokit, azt mondta vírus van, de nem a 3 napos láz, mert ennek a végén nincsenek kiütések. Még azt is mondta, hogy abból gondolja, hogy nem a 3 napos, mert azt 1 évnél fiatalabb babák kapják, most meg tele a rendelő nagyobb gyerekekkel is.

Amúgy nincs más baja, nem köhög az orra sem folyik. A hangulata nagyon jó, csak enni nem akar.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Zsuzsi:sajnálom a Szandit, de remélhetőleg akkor nem tart sokáig!!!! :wink:
Te is 10-ig szoktál aludni???? :lol: Tök jó!!!!
És voltatok valahol szombaton????? :wink:

Mindenki világgá ment???? :shock: :shock: :shock:
Én is mennék.....a kiscsaj még nem aludt semmit a fiam csak fél órát...lehet , hogy valami "ébrenlévőrekordot" akarnak megdönteni????? :shock: 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Virág babának nagyon boldog hófordulót kívánunk.

Márti, örülök, hogy jól éreztétek magatokat szombaton, kicsit kikapcsolódtatok. Tök jó.
A képek nagyon jók, hát Szoniról nem is mondok semmit továbbra is gyönyörű. De Zsombi zoknipakolós képe fenomenális.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Én is bejelentkezem. Képzeljétek, ma hívott a bank. Megvan a hitel. Holnap kapunk kulcsot és kezdődhet! Úgyhogy holnap az anyagokat vesszük meg és reményeim szerint szerdán már dolgozunk. Muszáj, mert a 7végéig ki kéne költözni. Habár a vevőnk talán könyöradományként ad még egy hetet. Úgyhogy szülinapi buli csúsztatva. Majd itthon csendesen felköszöntjük őket és majd tartunk az új otthonunkban egy igazi első szülinapos bulit.

Zsuzsi, sajnálom a lázat. Hasa nem megy Szandinak?

Nekünk tegnap nagyon vicces napunk volt. Voltunk a Budaörsi Ikeában és Auchanban. A gyerekeknek sátort hajkurásztunk, meg az új szobájukba vettünk játékos faládát amit padként is lehet használni. Aztán amíg bent voltunk szépen lemerült az aksink. Merthogy okos Árpikám bekapcsolva hagyta a kocsi lámpáját. Árpi szitkozódott én meg röhögtem. Aztán jött a segítség bebikáztak minket (vagy mi) és jöttünk hazafelé. Aztán az úton átmentünk egy félig szétszakadt doboz fölött, mert elénk fújta a szél. És az meg szépen felakadt alánk. Attól féltem, hogy szikrázni fogunk. Először betojtunk, de a fék működött, így inkább nevettünk. Aztán egy huppanónál eltűnt a doboz... legalábbis nem hallottuk, merre jár. Aztán pár méter múlva kirepült alólunk. Akkor Árpinak feltűnt, hogy milyen csöndes a motor. Erre én megkérdeztem, hogy tuti, hogy a dobozt hagytuk-e el. De mentünk előre így a motor is velünk volt. Én hazáig röhögtem, mert szerintem tök vicces volt. Mondjuk asszem ott kezdődött, hogy elindultunk KETTESBEN a csajok nélkül. Na én kb. onnantól voltam meghuzatva. Olyan jó érzés volt kicsit felnőtt társaságban lenni...

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok,

Egy hír, főleg a betegesebb babáknak :) csoda hogy vmi jót is tesz a kormány :)

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=172785

De örülök hogy nem oltották be a Bencét a múlt héten :)

Julcsi, nagy nagy grat a hitelhez :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Jó reggelt!

Julcsi, de jó, akkor hamarosan a szép új lakásban fogtok lakni. Akkor most elkezdesz dobozolni?
Esetleg hétvégén (sajnos a héten nincs kocsim) menjek segíteni? Ha mást nem, akkor vigyázni a csajszikra? Vagy csomagolni? Szólj nyugodtan!

Zsu, jó, egy ezt az oltás dolgot feltetted. És ez tuti?
Jövő héten úgyis megyünk a dokihoz, megbeszélem vele.
Érdekes ez a kakaós karfiol. Chili, kakaó, karfiol... hát, nem tudom. Nekem fura így együtt.

Zsuzsi, hogy van a kicsilány? Remélem éjjel már nem volt láza.
Merre csaviztatok szombaton?

Edit, Barnus jobban van?

Andi, hogy alakult a délután? Volt azért alvás?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Madárcsicsergős jóreggelt!

Barbi drágám! Megnézted a mailjeidet? Mert írtam, de nem tudom, hogy meg kaptad-e.

Zsuzsi, Szandi? Hogy van?

Edit, Barni? Virág remélem tartja magát!

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

A másik topikban is ez a téma,mármint az oltás.
Sajnos van egy rossz hírem nem kaphatja meg minden gyerek 70%-os támogatásra,csak az invazív pneumococcus fertőzésre kiemelten magas kockázattal bíró beteg gyermekek számára a gyermekorvos által. Ebben az esetben az oltás térítési díja 4.787 Ft.Ide pl olyan gyermekek tartoznak akiknek az alap betegségük miatt gyengült az immunrendszerük.Én így hallottam,mert én is megörültem nekei,hisz Hanna középfül gyulladásaikor a kitenyészett baci pont a streptococcus pneumoniae volt,és ez ellen védene az oltás.De sajnos egyenlőre nem tudom finanszírozni.
De még a Menjugate-t se kaptuk meg,mert hol beteg volt Hanna,hol a műtét miatt nem lehetett.Most meg 4 hétre a műtét után lehet megadni.Igaz ha lenne rá pénzem akkor a Menjugate-tel is megadható,ha jól tudom,mert a Prevenar adható más oltással egy időben.(de lehet,hogy a Menjugate nem,ezt nem tudom pontosan)
Szóval Zsu szerintem mi csak teljes áron kaphatjuk meg!

Julcsi,
örülök,hogy meg van a hitel!Sok sikert az új lakáshoz!Jó kis utatok lehetett,de legalább te élvezted!!Gondolom Árpi kevésbé...

Márti,
szuper képeket tettél fel!!! :lol: (mint mindig :lol: )

Andi,
kb.én is ilyen pipa szoktam lenni,ha valaki vagy vmi felébreszti az éppen elalvó gyerekemet!!!!:evil:

pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Julcsi, megnéztem de nem kaptam semmit.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Timi, és ki definálja azt, hogy kik "az invazív pneumococcus fertõzésre kiemelten magas kockázattal bíró beteg gyermekek"?
Nekem ez jó tág megfogalmazásnak tünik. Esetleg ez azt jelenti, h van valamilyen krónikus alapbetegsége a babánk? Vagy ez rá van bízva a gyerekorvosok megítélésére?

Julcsi, örülök, h megvan a hitel! A költözködés miatt nem irigyellek, de a végeredmény nagyon jó lesz...

Chili-kakaó. Láttátok a Csokoládé c. filmet? Abban ez volt a ház specialitása. Forró csoki csipetnyi chilivel megbolondítva... Én már ittam ilyet, zseniálisan fincsi. A karfiol meg kellően kellemes, inkább édeskés alapízű növény, tényleg finom lehet. Mondjuk, nekem tuti nem jutott volna eszembe.
Üdv,
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Évi.
szerintem a legyengült immunrendszerű betegek,és gondolom ezt a gyerekorvosnak ponzosan tudnia kell mi tartozik ide,mert biztosan szigorúan dokumentálnia kell,ha olcsóbban írja fel,mert a TB megbünteti,ha nincs rá megfelelő diagnózis a támogatásra.Szerintem ők biztosan megkaptás azokat a betegség csoportokat amik idetartoznak.
Az invazív Pneumococcus fertőzésekhez tartozik a meningitis, bakteriémia, sepsis, és a bakteriémiás pneumonia.Akik ezekre a betegségere magas kockázattal bírnak,azok a gyenge immunrendszerű gyerekek.Hiszen ezeket mindenki elkaphatja,de vannak veszélyeztettebb rétegek,ezt a gyerekorvosnak kell eldönteni.

Timi
timiban
 
 


Timi, ha még Hanna sem kaphatja olcsóbban, pedig neki még ez a baci is volt, amikor beteg volt, nem is beszélve arról, hogy folyamatosan középfülgyulladása volt, akkor kinek jár?
Jó, jó, értem én, hogy a veszélyeztetettebb réteg, de akkor is.

Aki most nem beteg emiatt, az nem kaphatja olcsóbban az oltást. Akinek nem tudják a drágát beadatni, az meg majd az bölcsiben-óvodában nagy eséllyel indulhat, hogy elkapja a bacit. Tehát? 22-es csapdája.
De szerintem ez szemétség. Miért nem kaphatja meg mindenki olcsóbban? Hiszen nem tudhatom, hogy majd később (ha nem kapja meg az oltást) mit okoz neki ez a bacilus, akkor miért ér ő most kevesebbet mint az a baba, aki eleve betegesebb?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Julcsi, Árpi (te egyébként hova tűntél?)!
Nagy-nagy gratula a hitelhez. Akkor mostantól jól felpörögnek az események. Mi volt a megegyezés a kiköltözéssel kapcsolatban? Azért nem semmi, hogy rögtön menni is kell. (Habár gondolom mentek szívesen.) Az új lakást nem kell átalakítani? Vagy a festés, parkettázás, berendezés vár rátok? Egyébként nagyon jó dolog ez a része, jó látni, hogy egyre szebbé válik a lakás, úgy, ahogy azt megálmodtátok. A csajok külön szobába kerülnek, vagy együtt maradnak?

Először, amikor elolvastam, hogy TB támogatott lett az oltás, kezdtem nagyon megörülni. Aztán elolvastam a pneumo.hu-n a részleteket, és tényleg nem miden esetben jár a 70 %-ék. Rögtön az jutott eszembe, hogy egyszer-kétszer mondta a dokink, hogy térképnyelvük van a gyerekeknek, ami annyit jelent, hogy hajlamosabbak a légúti megbetegedésre. Vajon ez elég lesz? (Valszeg nem, mert dokinéni cseppet sem aggódott, főleg amikor megtudta, hogy a gyerekeim előreláthatólag csak 3 évesen kerülnek majd közösségbe. Azt mondta, ennyi teljesen elég a megelőzésben.) Mindenesetre megkérdezem, ha megyünk legközelebb, mert ilyen támogatás mellett mindenképp beadatnám, azt a 2-szer 30.000 Ft-ot nem nagyon tudjuk bevállalni.
Az a szomorú, hogy ezen nekünk dilemmázni kell, külföldön meg a kötelezők közé tartozik. Talán nem véletlenül.

Timi!
Ha Hanna nem kaphatja meg olcsóbban, akkor ki? :twisted: Már megint a barom magyar egészségügy.

Tegnap sikerült délután lerakni őket aludni, kb. 1,5 órát aludtak, de már ébredés után fél órával dörgölték a szemüket, szóval nem lettek nagyon kipihentek. A rossz csak az volt, hogy azt a 1,5 órát leszámítva egész nap sírtak, nyűgösek voltak, semmi nem volt jó. Kicsit már készültem világgá menni, de aztán maradtam, és végül túléltem. Most alszanak (jól lenémítottam a telefon, biztos ami tuti :wink: ), remélem a mai napunk kicsit jobb lesz.

Márti!
Köszi a meghívást keddre, nem tudom még, hogy hogy alakul majd a napunk. Gyerekek nem jönnek, az tuti, ők anyukámékkal hancúroznak majd itthon. Zsoltinak szerintem elég hosszú móka lesz, én meg beszabadulok addig az IKEÁ-ba, kihasználom, hogy egyedül leszek. Végigpróbálok minden bútort, és csorgatom a nyálam. Mert persze venni nem nagyon akarok semmit. Habár beleültettétek a bogarat a fülembe ezzel a sátor dologgal. Majd addig még megálmodom. :wink:

Nem tudom ám, hogy mit akartam még írni. :roll:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Tegnap én is jól jártam a kisbetyárral:6 után kelt 11:15-kor már le is tudtam tenni aludni, nyomott 30 perset délután 1 órát...este meg tiszta nyűg volt, apja lerakta a szőnyegre és beájult!!!! :lol: :lol: :lol: Lehet, hogy nem akar semmiből sem kimaradni...de így őrület egy nap, főleg , hogy a kisasszony sem aludt tegnap!!!! :? :? :?
Zsandi:na ha megunod az IKEÁt akkor átugorhatsz hozzánk!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

talán azért nem kaphatjuk meg,mert a középfül gyull.t ugyan az esetek többségében pneumococcus okozza,de nem invazív pneumococcus fertőzés(az invazívakat leírtam feljebb Évinek),és nem vagyunk magas kockázatú betegek.
Természetesen az oltás a nem invazív pneumo ellen is véd,és több orvos szerint is jó lenne ha minnél több gyerek megkapná.Ha kötelező lenne,vagy ha jobban támogatott biztosan sokan beoltanák a gyerekeket,így a betegség is visszaesne,nem lenne annyi fertőzés.Ahogy a menigocuccos akozta agyhártyagyulladás is egyre kevesebb,köszönhetően a sok beoltott gyereknek.(pl.Menjugate)Azt se azért adjuk mert ez az első betegség amit egy közösségbe járó gyerek elkaphat,hanem mert a betegség lefolyása halálos lehet,ill.életre szóló fogytékosságot okozhat.Ez a helyzet a Prevenarnál is,de sajnos támogatás nincs rá.Vagyis mindenkit érintő támogatás.
Ahogy Andi is írta nem véletlenül kötelező védőoltás több országban is!
Errő ennyit,talán a nagy eü.reformban erre is figyelhetnének minisztereink!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hisz az antibiotikumos ill.kórházi kezelés ilyen betegeknek sokkal többe kerül az államnak,mint az oltóanyag nagyobb mértékű támogatása!!!!!(szerintem)

Timi
timiban
 
 


Sziasztok!

Julcsi: de jó, hogy megvan a hitel! Irigyellek is meg nem is a költözködés, lakás felújításért. Én annak idején nagyon élveztem, igaz nem kellett sietni, mert volt hol laknunk. Ha van valami kérdés, festés, tapétázás ügyben, szívesen kifaggatom apóst, neki ez a szakmája.
Szandinak nincs hasmenése, egy kicsit folyt az orra este, de nem volt vészes.
Jó mozgalmas, élményekkel teli vásárlásotok volt.

Márti: mostanában nem alszom 10-ig. A kiscsaj reggel 8 körül követeli a kaját. De teljesen mindegy mikor kelünk, én reggel mindig mosott sz@r vagyok. :lol:

Barbi: nem voltunk sehol szombaton, egyszerűen élveztük a nyugalmat itthon.
Ádám, hogy van mostanság?
Az elmúlt két éjszakánk nagyon nyugis volt, de gondolom csak a lázcsillapító kúp miatt. Azért meg tudnám szokni, hogy csak 1-2x ébred fel.

Azért felháborító, hogy egy ilyen fontos oltást nem kaphat meg mindenki.

Lenne egy kérdésem, ha lázas, akkor mi a jobb: felöltöztetni és nyitott ablaknál lenni. Vagy inkább vékonyabb ruha és meleg szoba?

Képzeljétek, az éjjel kibujt a Szandi alsó két foga. Még nem látszik, csak érezni és kocog a kiskanál. Most már biztos nem maradunk fogatlanok.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Én passzolom ezt a hőmérséklet dolgot, de ha lázas nem jó nagyon beöltöztetni, mert szerintem az is hat a gyerek hőjére....gondolom!!!! :oops:
Gratula a 2 foghoz!!!!Lehet hogy most azért nyugisabb az éjszaka, mert ez a dolog nem hagyta nyugton!!!! :shock:
Azt hiszem csomagolom a batyumat...kiskrapek reggel óta nem aludt, kérdezem tőle, hogy alszol????És rázza a fejét!!!! :shock: :lol: Nem bírom lenyomni...a holtponton már túl van...jól jártam ma is!!!! :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsuzsi!
Gratula Szandi 2 fogacskájához, tényleg nem marad fog nélkül. Nem úgy, mint Flóra, akinek még egy kis csücsök sincs. :wink:
Én is passzolom a felöltöztetés dolgot, főleg ha lázas.

Márti!
Azért majd csak kidől. Egyébként én is úgy érzem néha, hogy nálunk minden az alvás-nem alvás-altatás dologról szól. Sarkalatos pontja az életünknek, mégis nagyon el van szúrva.

Délelőtt próbáltam képeket csinálni az aprónépről, merthogy anyósom szerint nincs túl sok olyan, ahol mindketten rajta vannak. Ma is bebizonyosodott, hogy ez nem véletlen, egyszerűen mire elkattanik a gép, ők már régen a másik szobában vannak, és nem ugyanabban. :roll: Viszont a nagy spurizás közben észrevettem, hogy Marci hasra vágta magát a kanapén, és letolatott. Lehet csak véletlen volt, azért legtöbbször fejjel lefelé kísérli ezt meg.

El is felejtettem a nagy tegnapi eseményt leírni. Marci tett 3 önálló lépést. Még nagyon rozoga, viszont már sokat áll egyedül, simán le is guggol, néha fel is bír állni.

Ja, és még valami. Julcsi, remélem majd raktok fel képeket a szép, új lakásról, de ráér ám akkor, ha már belaktátok, mostanában gondolom kisebb gondotok is nagyobb lesz, mint a fényképezés.

Andi
Kép
zsandi
 
 


A kaják mindig lemaradnak. :oops:
Szombaton töltött paprikát főztem magunknak, a gyerekek is ezt ették. (Csupa olyan alapanyagból készült, amit már ettek eddig is, ízlett nekik.) Vasárnap valami üveges volt, ha jól emlékszem őszibarack sertéshússal.
Tegnap sóska+krumpli+husi+sajt.

Elfelejtettem múltkor a védőnőt is leírni. Szóval, amit megtudtam: lassan mehetnek a mi kajáink, pl. a töltött paprika is ilyen, meg a rakott dolgok (karfiol, stb.). Mehet a joghurt, a gyümölcsös is, a túrókrém, túró. A tojás sárgája jól megfőzve. Azt mondta, hogy ha valamilyen főzeléket készítek magunknak, amiben van habarás, abból is ehetnek, mert nem esznek akkora mennyiséget, hogy gond lehetne belőle. Mehet a leves összeturmixolva sok benne főtt zölséggel, hússal, utána esetleg valami buktaszerűség, így elég is egy kajára.
Rákérdeztem a tápszerre, hogy az meddig (még nem szándékoztam tejre váltani, csak érdekelt a véleménye). Azt mondta, hogy egy éves korukig mindenképp, meg még jó lenne pár hónapot utána is, aztán majd azután lassan áttérni, ha nem volt a családban allergia.
Beszéltünk róla, hogy elég húzós az ára, azt mondta, hogy a tej sem lenne olcsóbb sokkal. :shock: Én még nem tudtam úgy kiszámolni, hogy a végeredmény nekem is ez legyen.
A kakaóra azt mondta, hogy az egyik legjobban allergizáló dolog, még egyáltalán ne adjam.
Na, most hirtelen ennyi jutott eszembe.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:hívd fel magadra figyelmüket:adj ki magadból valami szokatlan hangot és gyorsan fotózz!!!!! :wink:
Nagyon ügyi a fiacskád!!!!! :lol:
Én sem tudom, milyen tápira gondolt, ami egy árban lenne a tejjel :shock: , tegnap váltottuk ki és annyi volt amennyit a Barbi mondott!!!!3 doboz 4400 helyett 6303!!!!Azért nagyon nem mindegy!!!!Mert ennyi pénzért "régen" még majdnem egy csomag pelust is tudtunk venni!!!!
De legalább a gázártámogatást megatták.,...na merték volna nem.....ennyi manira!!!! :shock: :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jaja, a gázártámogatást mi is megkaptuk, de ettől még nagyon szomorú leszek, amikor ebben a hónapban megkapjuk az éves elszámoló számlánkat. Mi a 2005-ös év alapján átalányt fizettünk, tavaly viszont alig volt egy-két olyan hónap, amikor nem fűtöttünk. Bár a szomorú szó nem jó, inkább idegbeteg, eszement, kiakadt és hasonlók.

A mi tápszerünk kb. 2300 Ft/doboz. Ez nem egészen egy hétig elég, vagyis olyan 5 napig. Végülis, ha a tejet 200 Ft/liter áron számolom, akkor sem jön ki sehogy a dolog. De lehet, hogy csak nekem. :shock: Persze nem ezen múlik. Inkább a mi kajánkon spórolok, a manóknak akkor is megveszem a tápszert mindaddig, amíg nyugodt szívvel nem térek át a tejre. Na, jól elkanyarodtam a témától. :roll:

A gyerekeim úgy látszik most pihenik ki a tegnapi fáradalmakat, már 10 óra óta alszanak. :shock:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Érdekes ez a kakaó dolog, nekem a babaszakácskönyv is, a doktornéni is engedi. Igazodj ki!
Én is adtam az Ádámnak a töltöttpaprikából vasárnap, ízlett neki. Igaz csak egy kis szószt, de ugye abba belefőtt minden. A paradicsom meg amúgy is kedvence.

Zsuzsi, gratula a fogacskához!
Alvás...
Éjjel olyan jól aludtunk, 1x kelt valamikor hajnalban, kicsit ivott és aludt vissza. Olyan furcsa volt egyhuzamban ennyit aludni!
De nem örülök túlságosan, pár havonta mindig elhúzza előttem a mézesmadzagot, aztán folytatódik minden. Úgyhogy biztos a mai éjjel is tragikus lesz.

Andi, gratula Marcinak a lépegetéshez. Lassan Flóra is követi és jajj lesz neked! (bár gondolom a mászás óta sem könnyű az életed!)

Mi még nem kaptuk vissza a papírt a gáztámogatásra, de nem hiszem, hogy ne kapnánk meg.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi!
Azért reménykedjünk, hogy ez most nem mézesmadzag volt, hanem ezután így szeretné csinálni. :wink: Hátha...

Én meg az avokádóról hallok mindenhol mást. Van, aki azt mondja, hogy még nagyon nem mehet, van, aki már jó pár hónappal fiatalabb csemetéjének is adja. Most is itthon figyel kettő, de lehet, hogy csak magunknak csinálom meg, a gyerekek maradnak a jól bevált dolgoknál egyenlőre.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Avocadó...azt sem tudom hogy néz ki...... :oops: ezt tuti kihagyjuk

No a gázszámlának én sem örültem!!!!!Én a Barbi után , most hogy átírattuk a gázórát, maradtam a havi bediktálásnál, így nagy meglepetés nem érhet...és legalább nyáron kicsit fellélegezhetünk!!!! :? 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok, bocs', hogy eltünedeztem, de nem tudok reagálni mindenre. Itt kajákról volt szó. Andi, én az avokádót már rég adom Krisztának, a kanadai fórumismerősöm pedig az alma után elsőnek vezette be a babája étrendjébe. Szerintem próbáld ki, hogy egyáltalán ízlik-e nekik, és ha nem is lesz semmi bajuk tőle, nyugodtan adhatod. Szerintem, de te úgy tégy, ahogy jónak látod.
A kakaót én is úgy tudom, hogy nem jó, éppen ezért jó a csokit is minél később adni. Kissé olyan ajzószerként tud hatni, bár szerintem biztos elég kicsi a tartalma. De gondolom, a csoki nemhiába termel boldogsághormonokat! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

kriszta ma délelőtt meggyes-banános túrót kapott szárított búzacsírával és összemorzsolt kukoricapehellyel. Nyami-nyami. Délre hagymás máj lesz rizzsel.

Tegnap voltunk egy előadáson, végül csak Krisztával és a húgommal meg a barátjával, mert István nem ért haza a kiszállásról. Népi szokásokat és táncokat adott elő a Maros Művészegyüttes. Láttátok volna, Kriszta hogy rázta magát a zenére. Igaz, az előadás felénél ki kellett vinnem a teremből, mert elg nyűgi lett, de aztán visszamerészkedtünk, és az ajtó közelében néztük végig a jópofa műsort. A végén Kriszta is megtapsolta őket! :D :D :D

Na, puszi mindenkinek!
JA, a babák gyönyörűek, de ezt nem is kell mondanom, nemde? :wink: :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Az avocadóval úgy vagyok mint a Márti, azt sem tudom, hogy néz ki! :oops: :wink:

Andi, most jól kialusszák magukat, hogy legyen erejük a délutáni mókázáshoz, anya leamortizálásához! :wink: :lol:

Edith, édes lehetett Kriszta, ahogy rázta a fenekét.
Fogyókúrával hogy állsz? Csinálod még?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Edith:szóval te már bulizni mész a kiscsajjal....szééééééééééééép :lol: :wink:
Az nagyon jó, hogy így imádja a zenét...gondolom apja miatt is benne van a ritmus!!!! :lol: :lol: :lol:

Na most hagyom a kisbanyát kibontakozni...megint mosogat!!!! :roll: Mert ugye a mama megengedi :shock: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Bocsi, én is csak utána olvastam hogy ne mmindenkinek jár :( Bencének járna, mert ő asztmás, egy gyengébb fertőzés is veszélyes lehet rá nézve. De mégse ezt fogom neki beadatni, hanem a másikat, mert igaz hogy az csak 5 évig véd, de legalább 23 fajtája ellen, míg a prevnar csak 7 ellen.

Na megyek, majd este leszek bővebben, de itthon va napa, így ne mvagyok olyan szabad....

Pusz

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Márti, ahelyett hogy örülnél, hogy szeret mosogatni a kiscsaj :) :wink: Nagyon aranyos, hogy segít - azt csinálja, amit anyu meg a mama... Én utálok mosogatni, szóval ha Samu majd jelentkezik, akkor övé lesz a pálya! :D

Újra más napirendünk van: ugye Samu most már egy jó ideje dél körül alszik 1x egy nap, de akkor hosszabban (2-3 órát). Két napja azonban a nappal együtt ébred, azaz fél 7 körül kel, és emiatt 10-11kor újra elalszik, és megint alszik délután is (pl. most is). Remélem, hogy ez csak valami átmeneti megingás, mert a bölcsiben sajnos nem alszanak délelőtt a gyerekek. Érdekes, hogy mennyit változik ez még mindig...

Marcinak órási gratula az önálló lépésekhez! És Szandinak is a fogakhoz!

Edith, jó hogy írtad, hogy Krisztával voltatok koncerten, és tetszett a kiscsajnak. Nemsokára lesz halászjudit itt csepelen és már morfondíroztam rajta, hogy elvigyem-e Samut. Azt hiszem, egy próbát megér (a kocsiban rendszeresen hallgatunk HJ kazettákat, és az láthatóan bejön Samunak).
Üdv:
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Avokado:

Kép


Kata mostmár egyre többet meg egyedül, szinte alig mászik, csak akkor ha túl nagy a távolság a cél és őközte, vagy ha az a cél a földön van :) És kipróbáltam, mezitláb, zokniban ugyanolyan ügyes, mint cipőben. A zokni csúszik, a cipő meg túlságosan tapad. Semmi se jó. ( a zokni csúszásgátlós volt...)
Erre kéne vmi jó megoldást találni....

Alvás, megmondom őszintén én mindig meglepődve, csodálkozva olvasom a gondokat. Kata ebből a szempontból angyali. Leteszem és alszik.... nincs hiszti, nincs üvöltés. Ő mostanában 2x alszik, egyszer 11-2-ig, és 18-19-ig.
Na meg este 9-9-ig.

Megyek is, mert apa bealudt, Kata meg nyekeg :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsu:köszi most már tudom, hogy hogy néz ki az avocadó!!!!! :wink: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Én is! :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?