Új privát üzeneted érkezett!

Boldog Névnapot Sárának!!!
nircee
 
 


Murphyke! Örülök, hogy jól vagy, pihenj sokat, mert már nem sok van hátra!!!
Én most 1 hétig nem leszek és lehet mire jövök újra TE már a kórházban leszel és babóval együtt! Ha így lesz nagyon szurkolok , hogy minden rendben menjen!!!

Pilla! TE nagylányodnak is BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

Kép

Bogár nálad mi újság?


Pipacs, Móni, Detti, Kispraga, CSakegy, ANita, TAmi, Barbi hogy vagytok? Hogy viselitek ezt a szeles időt?
Jaj de sok pocakosunk van!!!! :lol: :lol: Én is szeretnék! Majd most :lol: ez a hét hátha szerencsét hoz!!!

Zorian, Verna, Pimpoka! Hogy vannak a kisbabócák?


Szép Napot Mindenkinek és Kellemes pihenéssel teli hétvégét!!!!

Kép
Vendég
 


BOLDOG NÉVNAPT SÁRÁNAK :!: :!: :!: :!: :!:




Kép
Köszönöm a válaszokat!
mÉG MINDIG CSUNYÁN FÚJ A SZÉL,PEDIG JÓ LENNE KI MOZDULNI! Kép
pipacs80
 
 

 
 

Sziasztok!

Még új vagyok itt. Jelenleg a 36. hétben vagyok. Nemrégiben kezdtem el olvasgatni ezt a fórumot. Én is Kistarcsán fogok szülni Kovács Réka doktornőnél. Ki tud róla bármit is? Esetleg szült már nála valaki innen? A kórházzal eddig elégedett vagyok, remélem a szülés után is ezt fogom gondolni!
Vendég
 


Krisztinka, köszi szépen! Kellemes hetet és jó kikapcsolódást, remélem pihenni mentek valahova :lol:

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Hogyan kell sterilizálni a cumit és a cumisüveget :?: Nekem nincs sterilizálom :!: Ha kifözöm nem olvad meg a cumi müanyag része :?: ÉS MIT TEGYEK A VIZBE :?: vagy csak elég alaposan el mosni :?: Ti az overált ami zsáká nyithato kimostátok, vásárlás után :?:


Bocsi a sok kérdést :!:


Kép
pipacs80
 
 


pIPACS!

Én az overallt nem mostam, csak a többi cuccot.

Szerintem kifőzheted, azt hallottam citrmlevet tegyél a vízbe, hogy ne fehéredjen ki!

Egyébként én csak első használat előtt sterilizáltam, aztán mindig csak jól elmostam!

Murphyke!
Igen pihenni megyünk!
Vendég
 


pipacs: nekünk sima overallunk van, én a bizti kedvéért kimostam nem lett semmi baja.
nekem sincs sterilizálóm és mindent kifőztem (cumit is és nem olvadt meg :) ) a lányok mondták, a citromlevet, ki is próbáltam, így nem lettek annyira fehérek a cuccok.

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok!

Néha alig birok egy napi irományt visszaolvasni, annyi mindenről szó van

Becsi, köszi, de gyorsan elment ez a fél év!! :shock: Majd este írok privit.

Katica, én első pillanattól Cerazette-t szedek és semmi gond nem volt tejügyben.
Egyébként Szonja is annyit alszik nappal, mint Sára. Kb 3x fél órát. Szerencsés esetben 50 percet, szerencsétlenben 2x felet. :?
Boldog névnapot Sárának

Csanomano, de rég voltál? Vagy én voltam rég? Mindegy. :D Nekünk rögtön összejött a leányzó, meg is ijedtem. Azt hittem van még időm ezredszer is átgondolni, hogy akarom e. Nem volt, de jó is így.
:D :D

klauszka, nagyon ritkán vagy!! Kevés az a 24 óra egy nap ugye? :lol:


thenus
 
 


Jé, tök jó, hogy ilyen összevissza betűtipussal írtam, ez mért van??? :roll: :roll: :roll:
Legalább nem olyan unalmas. :D :lol: :D

thenus
 
 


Detti!!!!! De jóóóóóóóóóóóóó, van női szülész nőgyógyász a kórházban? Nem is tudtam!

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Köszönjük a sok köszöntést!nagyon jól esik! :lol: :lol:

Boldog fél éves szülinapot a "nagylányodnak", Henus!! :lol:

Mi még nem terveztünk babát ilyen hamar, az esküvő augusztusban lett volna, de jött Sárika, így márciusban házasodtunk össsze. Mindjárt egy éve :D Semmit nem bántam meg, most is itt ül az ölemben a kis Tündérkém!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Detti, én Kovács Rékánál szültem szeptemberben, a 76. oldalon írtam róla, ne haragudj, ha most nem írom le még egyszer. de ha még bármilyen kérdésed lenne vele kapcsolatban, szívesen válaszolok.

Anita, majd számolj be, milyen volt a babamozi. Kíváncsi vagyok, megmutatta-e magát a babóca. Mi is a 20. héten voltunk Sárával 4D-n.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


sziasztok lányok !Nagyon eltüntem de ez annak az oka?hogy ma jöttünk ki a legkissebb lányommal a korházbol!!!Elkezelte a házi gyerekorvosunk így lett egy kezdődö tüdőgyulladásunk meg egy jó kis bronhitisünk ,úgy befullatt a Zsani,hogy bekellett őt vinni a korházba ott is fogtak minket!! :oops: :(
Bocsánatot kérek mindenkitől akinek ígértem valamit!!!!!!!!!! :? :roll:
Ha még áll a kérés akkor írjátok meg mégegyszer mert már nagyon nem emlékszem kinek mit ígértem!!!!!!! :wink:
Egyépként olyan körülmények között voltunk,hogy matracon kellett aludnom ha nem akartam otthagyni a kislányt!!Szörnyen kifáradtam -e pár nap allatt!Nekerüljetek korházba sose!!!!!!!!!!!!! :oops: :cry:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Tiop
Nagyon sajnálom, ami történt, remélem, most már minden ok! A magyar egészségügy már csak ilyen... :( :( :( Szerencse, hogy nagyobb baj nem lett!

Pipacs
az overallt én sem mostam ki, azon kívül mindent. Egyébként is Marci a hordozó szíját szereti rágcsálni út közben, ahhoz képest nem lehet több baci az overallon sem. :D
Nekem mikrós Avent sterilizálóm van, abban sterilizálok mindent, a cumikat minden használat után, a többi cuccot, mellszívót naponta egyszer, a többi alkalommal mosószerrel és jó forró vízzel elmosom.
nircee
 
 


Szia nircee!Mostmár jobban van a picim már nem fullad be és aludni is tud!!!Nagyon köszi,hogy ilyen eggyüttérzővagy jólesik azok után amiken átmentünk!!!!!!!!!! :cry: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Köszönjük szépen a köszöntést! Most ment el a vendégsereg akik Sárát köszöntötték. Szerencsére Laurát nem zavarta a nagy lárma, ugyanúgy viselkedett mint máskor, talán még jobb kedve is volt. Mindenkire ezerrel vigyorgott!

Tiop jobbulást a kislányodnak! Melyik kórházban voltatok, hogy matracon kellett aludnod?
Vendég
 


sziasztok,

Tiop, ez szörnyű,de a lényeg, hogy már otthon vagytok! Jó egészséget kívánok, remélem már sokkal jobban van a lányka!

Hát én nem hallottam sajnos korábban a citromos módszert, de engem is zavart, hogy olyan fehér lett az üveg, így én kifőzőtt-kivasalt konyharuhával az egészet áttöröltem és akkor már nem volt fehér. Legközelebb kipróbálom a citromot :)

Overállt én se mostam, de nálunk is a hordozó szíjja volt a sláger, de semmi nem történik ha kimosod, mert kimosva raktuk el legközelebbre.

Krisztinka, remélem pihenni mentek :lol:

szél nálunk is fúj, meg ez a hideg-meleg változás, alig tudok este aludni, pedig nem voltam rá sose érzékeny, így meg még kevesebbet is tudunk sétálni, úgy megfújja a kis arcát, meg néha el is dőnti :?

Nircee, örülök, hogy beálltatok és kiismertétek egymást, aki ilyen ügyesen fej ki 160-at, ott van tej bőven! (nekem annyit sose sikerült :( )

A mézet mi is úgy tudjuk, hogy 1éves kor fölött és akkor is csak mértékkel, fennt már írták miért is.
Szép álmokat mindenkinekKép
Kép
kispraga77
 
 


Hát nem tudom más hogy van vele de én egyfolytában éhes vagyok :shock: Remélem csak a baba miatt :?: :!:



Mindenkinek jó éjszakát :!: :!: Kép
pipacs80
 
 


Sziasztok Lányok,

Olyan sokat írtatok, hogy még visszaolvasni sem tudtam, majd ha lesz több időm, visszakukkantok rá. Rég jártam már erre, de egy ilyen kis drága újszülöttel nagyon sok tennivaló akad.

A jobb mellemből nem tudom szoptatni szegényéet, mert már akkora és olyan mély volt rajta a seb, hogy váladékozott és azt inkább nem adtam a szájába. Így nagyon óvatosan fejem és azt kapja cumiból. De a cumival nagyon nagy gondjaink vannak. Egyáltalán nem tud vagy nem akar belőle inni. Az összes folyik ki a szája mellett, meg minden ötödik korty után úgy félre nyel, hogy iszonyatosan megijedek én is , mert csak hüppög meg nem kap levegőt. Pohárból sem tudunk inni. Csakis a cici. De a bal mellemből nem tudom egész nap és éjszaka is etetni. Már van három féle cumink, de egyik sem jó. Mit tegyek? Mit csinálok rosszul? Hogyan kell rendesen itatni cumiból?
Alig várom már, hogy végre begyógyuljon az a seb. Arra is használok már mindenféle kenőcsöt, de egyik sem segít. Kezdtük először a méregdrága Aventes bimbóápolóval, majd anyukám hozott Garmastan nevezetűt, a férjem hozott Bepanthent én magam ápolgattam anyatejjel, de semmi sem segít.
Egész nap, ha csak tehetem kirakott cickókkal vagyok, hogy sokat legyen levegőn. Néha szoktunk is nevetni a férjemmel, hogy ha valaki belát hozzánk, mit gondolhat napok óta kirakott cicikkel járkálok a lakásban :-).

Pipacs, nekünk egy nagyon kafa, Avent IQ express elektromos sterilizáló gépünk van. Nagyon szeretem, gyors és nagyon praktikus. Nem tapasztaltam, hogy valami is fehér lett volna benne.

Én az overállt kimostam, nem lett semmi baja, de azt én egy bababörzén vettem és nem újonnan. Nagyon picinek tűnt, izgultam is, hogy Lelle bele fog-e férni, hát elveszlik benne. Tavaszra meg vettünk neki egy másikat, de az meg szerintem majd csak jövőre lesz jó rá :-).
Viszont nagyon jó, hogy vettünk jó pár darab 50-es méretű ruhát, mert az 56-osak nagyon nagyok rá. Pedig a családban mindenki mondta, hogy feleslegesen veszem meg, nem fogom tudni ráadni sokáig. Nem baj, de én sem lennék szívesen olyan ruhákban ami több számmal nagyobb rám.

Nagyon szép mindenki babája és milyen gyorsan telik az idő, a mi lányunk ma éppen két hetes. Ja, azt meg még nem is mondtam, hogy múlthéten és ma hajnalban is, pont akkor volt fel, amikor született, 04:16-kor. Érdekes.

A névnapos babáknak boldog névnapot. Levi talpig férfi, mindig jól állja az oltásokat, nagyon szép babuka, hát akkora szemei vannak.

Murphyke, már nem sok van neked sem hátra, szorítok majd neked!

Zoriann, Verna, hogy vagytok??? Hogy vannak a babukáitok???

Verna, nagyon ügyes voltál szüléskor szépet írtál, vissza állt már a vérnyomásod? Hány kg-ot adtál le szüléskor? Te akkor amikor bent voltál a másik 6 ágyasban ott volt már a bolond lány? Hát az annyira gáz volt. Egyszer találkoztam vele a mosdóban és meg akarta mutatni a gátsebét...

A várandósságom alatt 14,5 kg-ot híztam, de nem voltam vékony, előtte sem, úgyhogy vigyáztam, nehogy sok legyen, de azt nem gondoltam, hogy szüléskor ennyit le lehet adni. Pedig egyáltalán nem vizesedtem. 9 kg-val voltam kevesebb amikor hazaértünk és most még kettő lement.

Olyan jó anyának lenni, nagyon élvezem.

Minden jót kívánok Mindenkinek, nem tudom mikor járok újra erre, de majd jelentkezek.

Üdv: Pimpoka








Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


A Sáráknak utólag is BOLDOG NÉVNAPOT! :lol:

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok!

Voltunk tegnap babamozizni. Hát ismét csodálatos élmény volt!!! Olyan jó volt látni hogy megvan mindene. Folyamatosan mozgott, nyitogatta a kis száját. És végre megtudtuk mi van a lába között!
Kisfiúúúú lesz!!!! :D :D :D A párommal már sírtunk, annyira örültünk neki! :oops:

Kép

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Sziasztok,

Anita Gratulálok !!!!! :D

Velem semmi különös, mensi nem jött meg, de kövezzetek meg, tegnap csináltam tesztet , délután és negatív lett.... :cry:

szóval no comment...

boldog névnapot s névnapozóknak és születésnapot a születésnapozóknak , na ezt jól megaszontam :lol:

Kép


Katica
bogár78
 
 


Sziasztok!Köszönök szépen minden jókivánságot!!!! :roll: :)
naccempilla;Semmelweis Egyetem I.Gyermekgyógyászati Klinikán voltunk.Az elhelyezés rémes de nekem még szerencsém volt,hogy ott tudtam maradni a picivel és volt matracom,másosztályon csak szék volt!!!!!!!!!! :cry: :!: Az ápolók viszont tündériek voltak egész nap bíztadtak és vígasztaltak! :)
Kispraga;A kislány már jobban van de még mindig köhög egy kicsit de ez már sokkal szebb mint a korház elöttiÍrtak fől ithonra is Ventolint amit egy speciállis ,direkt a (gyerekeknek készítették)Belégzőn kell belélegezni!!!!Inhalálni is kell meg szem és orrcseppet kell neki adni.Gyógyulgatun!!!!! :wink:
Mostmár szépen alszik nem kell fel minden köhögésre és ami nagyon fontos nemfullad!!!!!!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Pimpóka, amíg sebes a melled addig neogranormon krémmel kend, a tejet addig fejd ki, kiskanállal próbáld megetetni a babát, de feltétlenül szoptass a másik melledből.
kamilla76
 
 


Csak egy rövid bekukk...

pimpoka: Jól vagyunk, köszi, Flóra nagyon nyugis baba. :)

Hát igen, ott volt a bolond csajszi, ő volt az egyik ok, amiért igen rosszul éreztem magam... már a végén féltem tőle, komolyan mondom, úgy méregette a kisbabámat... :cry:
A vérnyomásom már rögtön a császár után lement, és azóta is mindig rendben volt, egy nap után le is állították a vérnyomáscsökkentőt.
Kb. 10 kg ment le amúgy, de még fog a doki szerint. :)
Amúgy nagyon édes a kislányod! :)

Sebes mellbimbó: nekem az első napokban volt gond, Garmastant használtam minden szopi után, le se kell mosni, lehet nyugodtan szoptatni vele.

Sterilizálás: én Chicco folyadékot használok. Mindenhol lehet kapni. :)
Vendég
 


Wikyanya:Nagyon jó a kép ,én is akartam babamozit csak valahogy lemaradtunk mind a három gyerköcnél!Örülök ilyen örömben van részetek!!!!!!!!!!
:)

Bogár78:még nemjelent semmit,hogy negatív lett a teszt! :wink:
Ha nemjönne meg a jővőhéten sem vegyél egy másikfalyta tesztet!! :shock:

Pimpoka:Gratulálok a babucihoz!! :P Nagyon sszép baba!!!!! :P
A cicizéssel kapcsolatban annyit mondhatok,hoy jó mélyen add oda a cicit a babának ne csak a bimbódat dörzsölje,minnél többet teszed rá annál hamarabb fog begyógyulni!! :win :wink:
Cumisüvegből nekem még most sem iszik a lányom(6 és fél hónapos) csak rágja acumit! :?

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!!

Tegnap hazajöttünk!!!!!!!!!!!!!!!
Hála istennek Kristóf teljesen meggyógyult, az első éjszakánk nagyon nyugis volt, három órát aludt nyöszörgött evett aztán megint aludt 3 órát és ez így ment egész éjszaka.
Megvizsgálta a gyerekorvosunk is azt mondta minden rendben nagyon stramm kisfiú!!
Mostmár 2840 grammok vagyunk szépen hízunk!
Annyira jó hogy végre itthon van, már kezdtem bedilizni.
Remélem mindenki jól van sajna nem volt időm visszaolvasni!

Puszilok mindenkit, egy nagyon boldog anyuka!!!!
Tami

Kép
tami2900
 
 


Tiop az lehet, de semmi terhességre utaló jel nincs, nem feszülnek a melleim és nem is érzékenyek....szóval nem tudom... :?

Kép


Katica
bogár78
 
 


Sziasztok!

Nálatok is óriási szél volt éjjel? Nálunk úgy tombolt, hogy nem mertem Marcit egyedül hagyni a szobájában, hanem együtt aludtunk az ágyban. :shock:

Pimpoka
NAgyon cukorfalat Lelle! És milyen nyugodt! A cicivel kapcsolatban én inkább nem adnék tanácsot. :oops: De sokan a minél többszöri mellretételt ajánlják. Sebesedés ellen mondjuk nekem is bevált, de utána, mikor csak "alapban" fájt, csak rontott a helyzeten a sűrű ciczés, és inkább a fejés - szopizás kombináció jött be. Így már nem fáj annyira.
A cumival nekünk sosem volt gondunk, ami kaja, az jöhet, bármilyen formában! :D Marci az első perctől elfogadta, és szeret belőle enni, és cumizavaros sem lett szerencsére. Nekünk Avent 1-es cumink van, szilikon, úgy hallottam, a latexet nem szereti sok baba, nem tudom, Neked milyen van.

Ja, meg most találtam egy olyan cumit, ami cici formájú: Tommee Tippee a márkája, a Brendonban vettem, 1-es és 2-es kiszerelésben is van, többféle méretű pótcumival. Pont a kombinált táplálásra találták ki, és mivel ugyanolyan alakja van, mint a cicinek, nem lesz a baba cumizavaros, és akár vízszintesen is lehet belőle cumiztatni, mintha szopizna. 1 db, 260ml: 1.290,- Ft, 2 db, 150ml: 1.899,- Ft.

Anita
Jajj, de aranyos a Kisfiad!!! Gratulálok hozzá!!! Nagyon jó a kép Róla! :lol: :lol: :lol:

Tami
Úgy örülök, hogy már otthon vagytok! Meglátod, innentől minden rendben lesz, Kristóf gyönyörűen fog majd fejlődni, és Te is sokkal nyugisabb leszel ezután! A korababák szerencsére nagyon gyorsan behozzák a lemaradásukat, és messze nem annyira gyengék, mint az ember gondolná! 1 éve múlva senki meg nem fogja mondani, hogy korábban jött.

Bogár
remélem, jó hírrel szolgálsz majd, de ne akard görcsösen!!!!

Marcival csütörtökön voltunk a munkahelyemen, volt egy kis elintézni való dolgom. Aznap volt pont 6 hetes. Íme a "tárgyaló ruha":

Kép Tárgyaló ruhában

Kép Így nézünk ki az overallban
nircee
 
 


Nem bírom megállni, hogy ne küdjem el:

Kép Egy elégedett kiskrapek szopi után

Kép Menőmanó

Na, nem dicsekszem tovább. :D


Tami, majd küldesz képet Kristófról?
nircee
 
 


tiop!
Nagyon sajnálom, biztos szörnyű lehetett az a pár nap, de az a lényleg, hogy jobban és otthon vagytok! :D

wikyanya!
Gratulálunk a kisfiúhoz!!!!! Mit csináltatok másképp, hogy fiú lett??? :lol: :lol: :wink:

verna!
Bolond lány??? Mit csinált, nem lehetett volna elkülöníteni a nővéreknek???? :?

tami2900!
De jó végre otthon! Most már megnyugodhatsz! Örülök nektek! :wink:

nircee!
Nagyon csinos Marci! :lol:


Visszatérve a régebbi témára, mi novemberben kezdtük el a próbálkozást, igaz csak 1-2 alkalommal, mert azt gondoltuk, hogy még van időnk és úgyis kell fél-egy év, hogy terhes legyek.
Ehhez képest már januárban 5 hetes terhes voltam! :shock:
Gyógyszert sosem szedtem. :)
Kicsit ijesztő volt a gyorsaság, dehát már 11 éve vagyunk együtt, nagyon akart már jönni! :D
Nekem megtiltotta a doki a házaséletet, mert vetélésre utaló okok voltak az első hónapokban, aztán meg már fájt. De szülés után szerencsére gyorsan visszatért minden a régi kerékvágásba. Igaz ehhez kellett a párom rugalmassága és segítőkészsége is. Szerintem ne hanyagoljátok el a dolgot, mert annál rosszabb lesz visszazökkeni a dolgokhoz. :P
Sok gyakorló kismama adta azt a tanácsot, hogy a kispapát ne hanyagoljam el, mert rossz vége lesz! :roll:

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok!

Most csak gyors leszek,mert nem otthonról írok! :evil:
Tegnap reggel szétégett a t"túláramtól" 1 biztosíték és így most tönkrement a számítógépem,2 db tv,1 dvd lejátszó 1 video,az inrenet modem és egy konverter! :cry: :evil:
Jó esetben csak tápegységet kell cserélni mindenben,viszont ha nem ,dobhatom ki a gépemet és a nyomtatómat is! :cry:

Kép
mano83
 
 


nircee: Nagyon édes a kis manó, remélem, hamarosan találkozunk személyesen is! :)

klmaria: Hát nem tudom, annyira nem volt veszélyes, lehet, hogy csak én voltam érzékenyebb. Szellemi fogyatékos volt a csajszi, az tuti, de amúgy is olyan "fura"... Én tanítottam fogyatékosokat, és határozottan emlékeztetett egy volt tanítványomra, csak nőben... hát a volt tanítványommal sem hagytam volna kettesben a babámat.
Meg amúgy is, nem vagyok egy kultúrsznob, de amikor jött az anyakönyves nőci, kicsit le voltam döbbenve, hogy a szobatársaim közül 5-ből 4-nek 8 általános volt a legmagasabb iskolai végzettsége, meg a párjuknak is... :( Szóval még én éreztem cikinek, mikor kiderült, hogy diplomás vagyok... :oops:

Cumit Flóra is elfogadta, már a kórházban. Napi egyszer ált. Apa eteti, üvegből. A latex cumi 3 nap alatt szakadt ki. :(
Vendég
 


Tami! Örülök,hogy otthonvagytok innen már sinen van minden ,már csak cicizni és hízni kell!! :P
Sok erőt és kitartást!! :lol:
Mi is tegnap jőttünk haza a korházbol,úgyhogy tudom mit érzel most!!



nircee!Nállunk is nagy szél volt,mi tetőtérben lakunk és azthittem,hogy leszedi a tetőt a fejünk felől az ablakok úgy remegtek,hogy majd kiestek!!Ijesztő volt még a férjemet is felketettem,hogy nem lessz-e valami baj!!!! :roll: :? :
:?

Bogár!Szerintem nerágódj ezen nagyon mert ha most nemjött össze akkor majd a következő hónapban sikerülni fog!Nemszabad feladni!!! :wink: De az is lehet,hogy korai terhességed van.Ki tudja! :?
De tényleg neakard görcsösen!!!!Nekünk is úgyjőtt őssze,hogy nem is gondoltam rá!!Van már három gyerkőcőm

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


sziasztok

NAgyon édesek a babák!!!!!

Tami örülök, hogy minden ok!!!Képet kérünk a kis hősről!!!!!!

tiop tudod esetleg hol lehet a Ventolinhoz pipát beszerezni?

Bogár én még azért szorítok erre a hónapra...hátha...
becsi
Iklad
 
 


becsi:Lehet venni a patikában is de lehet főnt a Svábhegyi gyermekgyógyintézetben_!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Prünyti, igen van női nőgyógyász a kórházban, ha jól tudom egy másik drnő is van. Talán Cseh Erika, de ebben nem vagyok biztos.

Ichtus! Elolvastam, amiket írtál. Köszönöm a segítéget!
Vendég
 


Sziasztok!

ne haragudjatok hogy bepofátlankodok a jól összeszokott kis bandátokba. Csak kérdésem lenne?
Mi is a párommal már több mint 2 éve babát szeretnénk eddig sajna sikertelenül. A Surányi doktorhoz járok. Én személy szerint nagyon megvagyok vele elégedve és bízom is benne. Csak egyre több helyről hallom hogy azért csak megkéne magam nézetni más dokival is. Hát én nem szeretném. csak most történt egy olyan hogy október óta clostit(peteérés felsegítő) szedet velem És kiderült hogy cisztám lett. És egyre több helyen olvasom hogy az bizony ettől a gyógyszertől van. Kedden megyek a dokimhoz uhra és ha ott lesz még a cisztám akkor azt mondta hogy műtét. Nem szeretném. Ugyanis márciusban volt már egy laparom elég volt az is. De most a ciszta miatt lekellett állni a babaprojecttel mert azt mondta nem sok esély van a teherbe esésre.

Kinek mi a véleménye a dokiról????? Szerintem érti a dolgát. De azért most elvagyok bizonytalanodva.

Válaszotokat előre is köszönöm és bocsi a hosszú levélért.

Üdv mindenkinek:Marietta.
csipcsab
 
 


szia csipcsab!
Dehogy haragszunk! :lol:
Én sajnos nem tudok ebben segíteni, de biztos vannak nálam okosabbak és akik esetleg hozzád hasonló cipőben járnak! :wink:
Nekem amikor terhes lettem, akkor kiderült van egy cisztám, ami a 3. hónapra szerencsésen felszívódott.

Kép
klmaria
 
 


sziasztok,

Tami, örülök, hogy otthon vagytok és ilyen szépen gyarapszik Kristóf, nagyon ügyesek vagytok együtt! :lol:

Pimpoka, nagoyn szép a kislány, és milyen nyugodt! Nándi se akart cumisüvegből inni, azt másnap megint megpróbáltam, de sehogy nem tudtam rávezetni, hogy jön belőle valami, ekkor megnagyobbítottam a lukat rajta, hogy kicsit fojjon és rögtön rákapott. Cicizett utána is rendesen nem zavarta meg, lehet nem a legjobb módszer, de nálunk bevált. Most a csőrős poharat nem érti, de azt ki is hagyjuk, már a poharat szokja :-)

Wikyanya, gratulálunk! ÜGyik vagytok :D

Bogár, meg lesz a gyümölcs, csak ne légy görcsös! addig meg csak tornázzatok jókat a pároddal :D

Becsi, Tiop, nem tudjátok véletlenül, hogy Gyedről ha szülni megyek mit és hogyan kapok utána?

szép álmokat mindenkinek
Kép
Kép
kispraga77
 
 


Klmaria!

Köszönöm válaszodat. Ezzel is sokat segítettél. Ezek szerint van esélyem ciszta mellett is teherbe esni? De jó lenne. Elvileg jövő héten lesz peteérésem.
csipcsab
 
 


Bocsi, csak filozofálok... Hogy lehet valaki elégedett egy dokival, ha már két éve semmi?

Én akkor mondtam, hogy elégedett vagyok a belgyógyászommal amikor kb. 4 hónappal a kezelés megkezdése után már spontán terhes voltam... és az összes cisztám eltűnt...

Ha valakinek max. egy év alatt sem jön össze, MEDDŐSÉGI KÖZPONT és TELJES kivizsgálás... (komplett hormonok, pajzsmirigy, ha gáz a prolaktinszint akkor MRI és társai, partner kivizsgálása stb.)... szerintem itt nincs értelme a sima nőgyógyászhoz járásnak, ide sokat tapasztalt szakember kell... (és ettől még NEM meddő az ember... csak olyan orvosok kezébe kerül akik láttak már karón varjút....)

A clostyllal meg gyönyörű cisztákat lehet növeszteni (pl. a PCO-nál ha csak azt alkalmazzák pl. metformin nélkül... iszonyúan túl lehet stimulálni)... és gondolom más esetben is... ezért is szokták ilyenkor UH-val követni a ciklust (hogy ha kell repeszteni tudjanak)....

Na eldugultam...
Vendég
 


(ja... vagy ha nem is meddőségi KP. de egy olyan doki aki tapasztalt meddőségi szakember... a tarifája nem hiszem, hogy sokkal magasabb mint egy sima nődokinak... ja... és a komplett kivizsgálásig amíg nincs meg a valódi ok addig semmi gyógyszer vagy hasonló... mert azzal csak jobban összekavarodhatnak a dolgok...

ja, és a meddőségi KP-k protokollja között is nagy a különbség... így ha bármilyen kezelés kellene, előbb mindenképp utána kell járni, hogy a többiben hogy kezelik az adott problémát... )
Vendég
 


Húúúúúúúúú! Jó sokat írtatok!

Marietta
Teljesen egyetértek Csakeggyel! Sajnos én is megtapasztaltam, több nőgyógyásznál is jártam, és egyik sem küldött el szakemberhez, én meg tudatlan voltam :oops: . Nekem 1 év elteltével sikerült teherbeesnem. Úgy, hogy magam kerestem fel az I. sz. Nőgyógy. Klinikát (asszisztált reprodukció osztály), bár furamód, amint elvégezték a kezdeti vizsgálatokat, és megjelentünk az azt követő konzultáción, addigra teherbeestem. Könyveket is vettem a témával kapcsolatban, ha érdekel majd megírom a címét. A closty sok embernél elvékonyítja méhnyálkahártyát, én pl. ezért sem estem teherbe, ezt is elfelejtették közölni. Drukkolok! :wink:

Krisztinka
Neked is nagyon drukkolok! A pihi jót tesz! :lol:

Pimpóka
Nagyon édi a kisbabád, nagyon érdekes, hogy Lelle így megérzi, az időpontot, amikor született.

Tami
Örülök, hogy végre szeretgetheted Kristófot.!Nagyon megérdemled! :lol:

Móni

Kép
móni30
 
 


csipcsap 2 éve a Surányihoz jársz babaügyben?
becsi
Iklad
 
 


Csipcsap!
Én nemnagyon értek hozzá de szerintem érdemes lenne más doki után nézned,én biztos nem ragadnék le azért egy dokimellett mert már már megszoktam mellette és bízok benne de eredmény még mindég nincsen 2 év útán!!! :?
Én három gyereket szültem Dr Erdélyo Zsoltnál ő foglalkozik meddőséggel is!!! :roll:
Most evvel nem azt mondom,hogy meddő vagy csak ő érti a dolgát és vann már neki mit főlmutatni ,a sógórnömmel szült együtt az a nő akit ő kezelt meddőségel és az volt a második babájuk!!!!!!!!!!
Szerintem érdemes lenne őt felkeresned!Ő is Kerepesen praktizál!! :wink:
Ja és egyálltalán nem haragszunk,üdv közöttünk!!!!!
Ha kérdésed van írj! :P

Kispraga!Én 4évente mentem szülni úgyhogy nekem mindég pont lejárt a gyesem,de szerintem ha gyedről mész szülni ugyan úgy megkapsz mindent csak már több gyerek után(szerintem) de többet megtudhatsza MÁK honlapján!!!!(szerintem) :? :roll:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Most nézem, Tami, már otthon vagytok?! Nagyon örülök, akkor végre megnyugodtál! :) Kérünk szépen képet Kristófról! :)

csipcsab: nekem Surányi a dokim, és azt tudom, hogy endokrinológus is (tehát meddőségi dolgokban jobban otthon van, mint egy átlag nőgyógyász), de azt is tudom róla, hogy szeret kivárni. Nálunk végül is igaza lett, mert bár viszonylag hosszas próbálkozás után, de sikerült 2x is teherbe esnem (elsőre sajnos elvetéltem, de most itt van nekünk Flóra baba, akire igazán érdemes volt várni :) ).
Ennek ellenére én is azt mondom, hogy ennyi idő után már érdemes meddőségi központba menni, ahol egyszerre tudnak vizsgálni/kezelni téged és a párod is, ott megvan ezeknek a jól bevált menete...

Egyébként Flórácska ma picit nyűgös volt éjszaka/reggel... lehet, hogy a közelgő hidegfront miatt... Ja, és a kölcsökcsonkot már csak az imádság tartja... ha akarnám, le tudnám venni, de inkább nem erőltetem...
Vendég
 


Lányok!

Köszi a válaszokat. :) Azt hiszem mindenkinek külön reagálnék.

Csakegy!

Az előző levelemben nem írtam le mindent részletesen mert így is elég hosszú lett. De akkor leírnám hogy miért is vagyok elégedett a dokimmal úgy hogy 2 éve sincs eredmény. 1 év után mentem el dokihoz mivel addig nem jött a baba. Egyből a páromat küldték kivizsgálásra akivel minden rendben volt. Utána következtem én. A hormonszintektől kezdve minden. Igen sok vérvételen voltam. Kiderült hogy alacsony a progeszteron szintem nincs tüszőrepedésem és még az is hogy nem a legjobb a peteérésem. Hát elkezdték ezeket helyreállítani. Ugye ez is több hónap. Mivel ezzel se lett eredmény felmerült a kérdés hogy vmi komolyabb bajom van amit nem lehet vérvétellel és uhval megállapítani. Ekkor jött a műtét.(lapar) Ahol is kiderült hogy endometriosisom van ami átmenetileg meddővé tesz. És erre nincs gyógyszer se kivenni nem lehet. Úgyhogy pár hónapra megszüntették a mensim mert így elsorvadnak ezek a csomók. Októbertől mensizek újra és azóta lehet próbálkozni. De nekem rákell hogy segítsenek mert kiújulhat bármikor a bajom. Ezért kapok clostit meg tüszőrepesztő szurit. Ezzel se jött össze októberbe. Novemberbe pedig kiderült hogy gyógyszerrel sincs peteérésem. Decemberbe már volt de addigra lett cisztám. Úgyhogy kedden megyek medint és akkor kiderül hogyan tovább. És azért is bízok még benne mert a nővéremnek is hasonló problémája volt és a Surányi segítségével lett gyermeke.

becsi!

Igen a Surányihoz járok babaügyben de nem 2 éve. 1 év eltelte után mentem hozzá hogy nem jön a baba. Neked is ő az orvosod?

Tiop.

Az én dokim is endokrinologus. A baross utcai klinikán aki kezelt doki(Szendei) mondta hogy nagyon jó kezekbe vagyok a Surányinál az ő tanítványa volt.

Verna!

Hogy érted azt hogy szeret kívárni? Egyébként voltam más dokinál is de nagyon negatívumként éltem meg. Egyik se volt ilyen alapos mint a mostani. És mint elöbb írtam a nővéremnek is ő segített. Én most semmi másért nem vagyok elbizonytalanodva csak a ciszta miatt. Lehet mondom neki hogy szüneteltessük a clostit. Már ebbe a hónapba se kellett beszednem.

Köszönöm a válaszokat. :)
Üdv mindenkinek.
csipcsab
 
 


csicsap

Igen Surányi a dokim.
Sajnos ha nem jön a baba sok hónap elmegy a várakozással, próbálkozással...eleve azt mondják egy évig nem isérdemes dokihoz menni.., de úgy látom nem telt tétlenül az idő a Surányinál sem.
Hátha biztatót mond most, és ha műteni kell gondolom más sem tenne másként, de én is úgy gondolom érdemes mást orvost is megkérdezni, csak általában más is kezd előről mindent...és az is idő.
Általában én szoktam a Surányihoz küldeni azokat a barátnőket akiknek már máshol semmit nem tudtak tenni...van olyan ismerősöm is akik már az örökbefogadást intézték 5 év után, mikor a Surányinál összejött a baba :lol:

Nekem az első 3 hónap alatt jött össze, Dorkára 9 hónapot vártunk, igaz én már 4 hónap után szaladtam :oops: , hogy biztos baj van...utána folyamatosan figyelte a peteérést...és mire meglett a hormonvizsgálat terhes is voltam.Szonjára másfél évet próbálkoztunk, ekkor már nem igazán volt normális peteérés, de a clostytól 1 vagy 2 hónapban összejött /már nem emlékszem/...pedig nekem nem volt sok problémám, mégis másfélévbe került...

Remélem nem kell már sokat várnotok!

És egyébként is hány olyat lehet hallani akik lombikoztak, esetleg el is ment baba /ilyet is ismerek/ aztán spontán gyorsan összejön a baba... :lol:
Fel a fejjel!Bár ezt a legkönnyebb mondani....
becsi
Iklad
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?