Panda!
Ha még jársz erre!
Nem tudod, Takács dr. dolgozott-e a 70-es évek végén a Róbert Károly körúton, a kórházban? Mert a húgom egy Takács dr.-nál született!
)
Pirus!
Ne legyél ennyire elkenõdve!
Összesen 17 napot voltam bent, csak egy tusfürdõ "veszett el". Volt nálam mobil, a szobatársaknál walkman, CD lejátszó, egy csomó értékes dolog. Minden megmaradt. Tényleg figyelnek rá, hogy magánbeteget ne tegyenek olyan szobába, amiben kényelmetlenül érezné magát. És nem lehet látogatni a szobában. Nem is értem, hogy lophat onnan külsõs, ha be sem mehet!
A higiénia miatt sem kell aggódnod! Szerintem semmi kivetnivaló nincs benne. A szobában levõ zuhanyt és wc-t csak az a max. 5 ember használja, aki a szobában fekszik. Ha valaki összepiszkolja, szerintem nyugodtan meg lehet neki mondani, hogy nem kéne várni a tisztogatással reggelig a takarítónõre. Ami sok helyen piszoknak látszik, folyosón, régi szülõszobán, az csak a kor. Kopott, régi minden. Neked viszont valószínûleg szerencséd lesz, már az új szülõszobán szülhetsz, ahol biztos ragyog minden. (Hacsak az elmúlt 2-3 évben nem kopott az állástól.)
Az otthonos módszerrõl annyit, hogy ha belegondolsz, itt jóval több problémás baba születik és remélhetõleg az új szülõszoba kicsit otthonosabb. Bár, ami híreket pletykáltak róla, nem igazán lesz lehetõség pl. szülési pózt választani, szülõágyak lesznak/vannak. Hangsúlyozom, pletykálták. Vannak nálam autentikusabb hírforrások is!
Nosza rajta, valaki írja már le mit rejt az a szülõszoba és legfõképpen azt, hogy meddig! Nem mintha engem érintene, csak már kétszer beígérték, hogy ott szülhetek.
Én erre mondom, hogy klinika. Ne várjak túl sokat, ha tudom, hogy egy intézmény másra van berendezkedve. Ez egy oktatókórház. Itt fennáll a veszélye annak is, hogy széttár lábakkal próbálod kipréselni magadból a gyereket, és akkor bejön egy kisebb csoport orvostanhallgató akik végignézik a szülésedet. Itt "tömegtermelés" folyik. Sok a koraszülött, a pathológia tele van a problémás terhességekkel. Meg pénz kérdése is. Nem mindegy, hogy egy osztályra 40, vagy 25 ágy fér-e be. És az sem mindegy, hogy mennyit tud rááldozni a költségvetésbõl a kórház. Bár egy-két jó ötlettel minimalizálni lehet a felmerülõ költségeket, csak ma az egészségügy nincs erre berendezkedve/felkészülve.
A hálapénzt ne keverjük ide. Az zsebbe szalad, életkörülményeket javít il. sok esetben normalizál.Szerintem egy normális biztosítási rendszer kellene és akkor megoldódnának a problémák. Akkor tényleg mindenki azt kapná, amiért fizetett. De addig, amíg "kozmetikázni" kell a zárójelentéseket, hogy több pénz jöjjön be egy kórháznak...
Szóval fel a fejjel! Nem olyan szörnyû az. És különben is a baba mindent elfelejetet! Választottatok már nevet? Kislány vagy kisfiú? Vagy meglepetésbaba?
És még valami! Valaki kérdezte fentebb, hogy mi van akkor, ha a frissen szült Kismama annyira gyenge, hogy nem tud kimenni a látogatókhoz. Nos, a legközelebbi hozzátartozókat beengedték. Nem tudom, hogy hivatalosan lehet-e, de megtették.
)
Solya