Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Megyek vissza a kórházba szülni!!!!!!!!!!!!
Az NST nem mutatott fájást, de a dokinő szerint még ma megszülök, úgyhogy hazajöttem a bőröndért és megyek vissza. A méhszájam bő egy ujjnyi, lent van a baba feje, méhlepény III-as, egyébként minden rendben. A csajszit 3400 gr-ra saccolták.
Én még mindig nem érzek semmiféle fájást. Illetve a derekamba valami kisugárzik, de hát nem hiszem, hogy egy fájás csak ennyi lenne. De a dokinő biztos tudja, mit mond. :shock:
Én ugyan szintén Vízöntőre gyúrtam, de nem baj, ha mégis ma születik. MInt írtam a 17-ét legalább könnyen megjegyezzük. :lol:
Nagyon izgi, de nem tudom elképzelni, hogy tényleg kijön!

Kép
Kép
tinu
 
 


TINU: HÁT EZT MÁR AKKOR BIZTI NEM OLVASOD, DE NAGYON MEGY A DRUKK, ÜGYESEK LEGYETEK, ESTÉRE GÓLYAHÍRT VÁRUNk!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


NAezek szerint megindul a babadömpink következő része?

Kérdés: ma de a kocsiban két olyanrugásssal járó fájdalmam volt, azt hittem csillagokat látok, de ez egyértelműen Ákos volt. Utána meg pár órával azt vettem észre, hogy ahol eddig a talpa volt - jobb oldal- ott feszít most egy nagy dudor, tehát a popsi, és a tappancs pedig a bal oldalon nyomul, de a mocorgás nagyon nyugis lett. Lehet, hogy ilyenkor még tudnak forogni és helyezkedni odabennt????????

Másik kérdés a párologtató?? Vett valaki közületek?? Érdemes??

Ma végre megérkezett a pelenkázókomód, egész klassz lett, de még nagyon bútor szaga van, úgyhogy most szellőzik. Viszont a mi beépített szekrényünk csak jövő hétvégére készül el, ez gáz, én akkor már nem nagyon tudok átpakolni!
Ma este későig egyedül leszek itthon, papa sokáig dogzik, úgyhogy ma újra kitakarítom szerintem a lakást (már nem normális, de minden nap nagytakarítást tartok) , és itt fogom számolni a sarkokat a lakásban! Nagyon nem bírom az egyedül létet!!!!

Most akkor lehet szedni előre a homeos bogyót, vagy csak akkor érdemes, ha beindulnak a fájások?????????????????????
Vendég
 

 
 

Tinu, drukkolok ezerrel!!!!

Szilvi, sztem a párásítót elég akkor megvenni, ha szükség lesz rá, mi legalábbis így voltunk, és még mindig nincs. :)
A homeós bogyót lehet szedni szülés előtt 1 héttel, nekem a dúlám javasolta, mert Zitával nagyon lassan tágultam.
Nem kell félni, ettől sem indul be a szülés, ha még nincs itt az ideje, de remélem a tágulásban hasznát veszem majd.

Andi, sztem orvosfüggő.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


tinu:

akkor hajrá!!!!!!!!!!jóóóóóóóóóóóó neked!!!!!
akkor lehet te indítod a sort :lol: :lol: remélem én manóm meghallotta és elindul ő is :lol: :lol: bár nemsok esélyét látom.
egy ujnyi és már szülsz is????nekem már kb 3 ujnyira nyitva van vasárnap óta de mégse fogtak bent.akkor ez hogy is van??????
én inkább bakot szeretnék mert én vizöntő vagyok a párom meg bak és nemakarom olyan "hisztis"legyen mint én :roll: inkább legyen bujós,hizelgő mint az apja :D

NA MÉG EGY HAJRÁ ÉS REMÉLEM NEMSOKÁRA BABÁZOL!!!!!!!!!!
kismama18
 
 


Zita: köszi az infót, én akkor még várok kicsit a bogyókkal!

Na, most már tutira megfordult a baba, érzem a mozgásán, és a talpát a jobb oldalon! nem veszélyes ez már ilyen korban???? Köldökzsinórra gondolok!!!! Nem vagyok ettől túl nyugodt, ha eddig jó volt neki így, akkor most minek variál???
Vendég
 


szilvi:
mi vettünk párásítót, nekünk nagyon bejött, tökre felfrissíti a levegőt! Nekem különösen jó lesz, ha ne adj Isten az aszthmám előjönne.

tinu: igaz már a kórházban vagy, de a derékfájás bizony már jelent valamit! :)

Snoopy:
érdekes ez a szopi dolog, mert Anna 40 ml-kel simán elalszik másfél-2 órát. ma viszont már 60 ml-t szopizott, tegnap a csúcs a 40 volt, de inkább 30.
A melleim olyanok, hogy mondtam Apának, ha falat kell fúrni, szóljon, cicikkel megoldom! :D
Egy másik topicban ajánlották a szoptanítót. Szerinted érdemes beszerezni?? Vagy várjak még, hátha beindul a tejcsi?
Ma hozza Apa a homeos tőgynövelő bogyót, remélem segít majd az is!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


cic:
ez a tappancsos kép haláli!!! Gyönyörűek a gyerkőceid!!! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Hú, Tinu, tök jó, drukkolok!!!!! kicsit irigyellek is ;)
végre valami :)

én is voltam CTG-n, semmi, ja, ma már egy 30-as volt :lol: :lol: :lol:
meg tompa hasfájások vannak lenn, de ez még nagyon semmi...

Szilvi, tegnap nekem is este hatalmas fészkelődés volt benn. én is megijdetem, hogy ilyenkor már csaknem fordul meg..... de másfél órán keresztül minimum folyamatosan mozgott, brutálisan..... annyit biztos moccant szerintem, hogy a popsiját áttette balról jobbra, de ennyi..... meg most nem tom, hol a lába.... :shock: lehet, hogy hátra rakta, mert a beleimben is érzek rugásokat...
de a CTG-n alul volt szívhang, ez némiképp megnyugtatott, hogy akkor csak nem csücsül.
Éjszakai pisiléssel most megint visszaálltam 2-3-ra, hét érdekes. csak nem kúszott már feljebb..... :?

MIndenkinek, tök arik a képek, én is szeretnék már babázni :)
Cic, nagyon csajszis a kislány. és máris hogy beterpeszt ;)

Snoopy, kösi az újabb szopis írásokat. :) akkor a kaját nem fogom túlparázni :) a napi túró rudi meg marad :)

Homeos bogyót nem kaptam tegnap a gyogyiban, csak Arnica-t, de hát az is jól fog jönni a végén.....

Mi vettünk párologtatót, hideget, de semmi full extra, csak dolgozzon....

na megyek, még egy kismamamasszázsra, :lol: majd este még jövök

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, Szilvi, és én is köldökzsinórtól parázok az ilyen nagy mozgiknál....
de amig ilyen ficánka, addig nem aggódom. csak tudnám, hol a lába :lol:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


derékfájás:
nekem kb 2 hete fáj a derekam közepe sokszor akkor is amikor nem csinálok semmit.előszőr énis aszt hittem hogy dejó mindjárt szülök asztán tessék itt vagyok egyben +3 nappal a kiirt után.bumm nekem!!!nekem valahogysemmi nem jön be. se séta se hancúr a párommal se a takarítás.én még nyujtózkodhatok is.(nemtom hol olvastam hogy uccsó napokban nemszabad lábujhegyen álni és a szekrény tetején lévő dolgokért nyúlni mert megindul a szülés)valakinek valami más ötlete????
kismama18
 
 


A mindenit neki, pár órát nem néz ide az ember, máris szülni megy valaki? :D Tök jó, ilyenkor én is úgy beindulok, akár mennék is. De nincs miért. :roll:

Andi


Kép
andykamama
 
 


Winnie!
Bátor vagy, hallod-e! Aztán nemám úgy masszírozzák ki belőled a bébit! :D
Múlt pénteken, amikor kozmetikusnál voltam, kérdezte, hogy hányadik hónapban vagyok. Mondtam, 10 napunk van hátra. Tiszta roszul lett, hogy mi lesz ha nála indul meg a szülés. Meg kellett nyugtatnom, hogy azért az nem megy olyan gyorsan, szóval tutira nem az ő széke lesz a szülőszék. :D :D

Andi


Kép
andykamama
 
 


Tünde én azért mondtam a vasárnapot mert akkor már tuti az lesz :)

Tinu megy a drukk ezerrel :D

Én holnap fekszem be de semmi jele a szülésnek de hát bármi történhet még :)

nika70
Salgótarján
 
 


nika:
Én pont aznap töltöttem be a 40. hetet, amikor szültem. Még aznap reggel sem volt semmi jele.:) Hátha, amikor megvizsgálnak, beindítanak valamit..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Én homeós bogyókat már az utolsó pár hétben szedtem (talán 3?) és vajúdás alatt is kapkodtam őket.

Mi kaptunk karácsonyra párologtatót (mi kértük), de egyenlőre áll a dobozban, mert így is elég magas a páratartalom a gyerekszobában, így nem kell (páratartalom mérőt is kértünk :-) )

A képek tündériek!!!

Snoopy, látom te is azt írod, hogy mindkét mellből szoptasson az ember. Vagy csak akkor, ha a mennyiség növelése a cél? Most kicsit meg vagyok zavarodva, mert minden könyv azt írja hogy mindkét mellből etessünk, egy etetés alatt minimum 2-szer váltva a melleket, ugyanakkor nekem az összes ismerős azt javasolta, hogy egyszerre csak az egyikből kapjon... Most át is álltunk erre, elég is neki az egy ciciben lévő mennyiség...

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok!

Kicsit megint megnyugodtam, elkezdett délután "alul" csuklani babóca, így akkor nem csücsült át. És talán egy lábit is éreztem valahol ;)

Andi, tök jó volt a masszázs, és baba még bent van. Szigorúan deréktól felfelé masszíroz, váll, hát, nyak, de naggggggyon fincsi :)
kacérkodtam, mert mondta, hogy vannak akupunktúrás pontok, amik indítani tuják a szülést, de inkább bízok még a természetben :)

Azóta jártam más patikában is, ott megpróbálják nekem holnapra megrendelni a Calli..... meg a Cumif.... című, nem tudom megjegyezni a nevüket bogyókat. Tünde, melyiket lehet már korábban szedni? és napi 5 bogyi? az is segít indítani?

Kismama, akkor én egész szombaton lábujjhegyen fogok járni, hogy vasárnap szüljünk :)

Dorka, ez a kérdés bennem is felmerült, mert másfelől meg az a fontos, hogy hagyjuk sokáig 1 cicin a babát, hogy kiszívja a jó zsíros, tápanyagdús tejcit is, ne csak a cukrot.... úgyhogy én is kicsit megzavarodtam....
de megvárjuk "házi"szakértőnk válaszát, és akkor bizti tiszta lesz a kép :)

Sorstárs lányok, azért jellemző volt az utóbbi napokban, hogy a többiek vígan babáznak, napi egyszer jó esetben idetalálnak, nekünk meg alig van jobb dolgunk türelmetlenségünkben, lógunk itt a neten. :) Tinu ma kiszállt, holnap Nika is kiszáll, remélem lassan mi is elfogyunk :) Talán Tinu már lassan babázik is....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


még egy kérdés, jól emlékszem, hogy valaki mondta gátsere a körömvirágbalzsamot / kenőcsöt? vagy az másra volt? mindenestre vettem, valamire csak jó lesz :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie, hányas higításban veszed a Caulophyllumot? Ha 5 vagy 9 ch, akkor napi 3*5 golyócska, ha 15 vagy 30 ch-s, akkor elég 2x, szájban elszopogatni, előtte-utána legalább 15-20 percig ne egyél igyál.
A körömvirág áll. jó a sebre, kisebesedett cicire is.
Irigyellek a masszázs miatt!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Én két ciciből szoptatok. Azt mondták, hogy beáll arra is a cici, csak idő kérdése. Amit még tudni kell, hogy minimum 20 percig legyen a baba egy cicin... Legalábbis a lll lányok ezt javasolták :-)

Ja és mit tegyetek, ha szülni akartok. Hát én aznap rántott tököt ettem sült krumplival és majonézzel ebédre és vacsorára is. Kb 4x felmásztam a lépcsőn és sztem ami igazán betett, hogy aznap vizsgált meg a doki és azt mondta, hogy be kell feküdni a szülésig... Hát Máté sem, meg én sem akartam 10 hétig kórházban lenni... Elég volt a nászéjszakát és a nászútat bent tölteni. Igaz olcsó volt és all inclusive :-)

Párásító: sztem kihagyható. Törölközővel is megoldható, na meg nálunk a páratartalom 70%, most költöztünk be az új lakásba és még vizesek a falak....

Gátsebre: hallottam, hogy jó a körömvirág krém, de nem használtam. Amit még javasolnak az a bioptron lámpa. Ja és valaki, lehet hogy innen még az úszógumit javasolta :-) hogy azt mindenképp vigyetek be magatokkal. Apropó még egy tanács: sajnos lopnak a kórházakban... Az egyik lánynak a mobilját és az összes papírját lenyúlták. Vigyázzatok erre is :-(

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


sziasztok,
bocs, h bekukk, de Tinunak megszületett a kicsi lánya, TÜNDE ALIZ!!!
Úgy tűnik elgé gyorsan megérkezett!!!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Tinu: Óriási gratula a kislányodhoz hát tényleg gyorsan meglett és ahogy írva vagyon 17-én pontos kislány gratula érte. Legyen sok tejed.

Lányok én is búcsuzni jöttem persze nem végleg csak amig haza nem jövök a kórházból. Jelek még nincsenek de baba nélkül már nem jövök haza onnan :):):):):):)

Drukk winnienek meg andykának és kismamának a többiek meg pocakosodjanak

Cicnek megy majd az sms ha megszültem.

Puszika nektek

nika70
Salgótarján
 
 


Kedves Tinu!

GRATULÁLUNK TÜNDÉHEZ!

Kép

Kép
ilgya1
 
 


tinu:

GRATULÁLOK A PICI LÁNYKÁHOZ!!!!!!!!!!!!!!Látod te vizöntőt akartál és bak lett énmeg bakot akarok és lehet hogy vizöntő lessz :lol: hát ez van.a babák akkor jönnek amikor akarnak.
remélem teszel majd fel képeket.jó babázást :D
kismama18
 
 


TINU!
GRATULÁLOK TÜNDE ALÍZ BABÁHOZ! kÍVÁNOM NEKTEK A VILÁG ÖSSZES BOLDOGSÁGÁT ÉS HOZZÁS EGY JÓ ADAG TEJCSIT!!!!!
Vendég
 


Tinu! Gratulálok!

Lányok, én is megszabadultam a nyákdugómtól! :wink:

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


TINU!
Hatalmas gratula! Sok boldogságot és tejecskét! Jó egészséget! Aztán mihamarabb várjuk az élménybeszámolót és a sztárfotókat!
:D

Andi


Kép
andykamama
 
 


És köszönjük a hírhozónak, Zsancinak! :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Tinu
Gratulalok a kislanyhoz :!: :D Minden szepet es jot,keves aggodalmat es sok alvast,tejcsit nektek :D

Nika
A korhazban kitartast esgyors szulest neked is.

Winnie
En inkabb a bab/borsoval vigyazok,meg a kaposzta felekkel,de nem tartok semmi dietat a szopi miatt.Sot allandoan ehes vagyok,viszont mar csak 2kg plusz van rajtam,ugyhogy eszem amit megkivanok,mert igy is lemegy :)

Magnes
Csak jo tanacs:let cicibol etetsz,mert ha elalszik az egyiken akkor a bufiztetes,cirogtas felebreszti a mire a masikra kerul.Es ha netan nem akkor az egy ora alvas utan felebred, inkabb cicire tedd,mintaz uveg,hogy most jobban stimulalja a melledet.
Az urtica be fog jonni,ja es alenyeg hogy higgy magadbanemg hogy a bogyo segiteni fog.

Niki
Szerintem a 24dkg hizas tokeletes.Hany kg most Dani?
Leon 4500 gramm,az elmult honapban 1.5 kg-t hizott :lol:
Fodrasz jo lehetett,en manikurosnel voltam tegnap reggel.Olyan jo hogy neha magunkkal is lehet foglalkozni.Apa itthon vaolt szbim,mert Leon utlevelet meg masik allampolgarsagat inteztuk ugyhogy kihasznlatam :wink:
Bar O alapbolalszik egesz delelott ugyhogy nem aggodtam.
Hat en azt mondom ha megnyugtat akkor legyen otthon tapi,nekunk si van,naha kap este.Ettol nem dol ossze a vilag,neke mirto faraszto hogy 4-tol estig orankent van cicin fel ora hosszat.Csak pisilni meg inni van idom,neha enni... Tuti keves mar a tejem estere,igy az kis tapi megnyugtatja es az esti elalvashoz tobb termelodik addig.
Ha tei skipihent vagy az mindenkinek jo.En mar kidoltem volna egy olyan ejjeltol amit irsz.
Fel 11-kor beaszik es fel5-ig birja,akkorra mar megint tele a tartalek es ujra tud 4 orat aludni.

Bunny
Mate nagyon edes :D

Beszti
Koszi a valaszt,pont igy gondoltam en is hogy 1 eves korig mindenkepp kell valami tej helyettesito.

Cic
Rozsaszin Lena nagyon edes,a fulbevaloja is :wink:

Snoopy
Lanykad nagyon tud nezni :D
Koszi,hat igazabol azert gondolkodtam el a teman,mert a kezdeti 60grammos evesekbol most van 100 gramm, (ejjel es reggel olyan 150 )de ez is csak delutanig,utana mar max 50 orankent.Ez is ket cicibol sajnos.tehat nekem nagyon lassan novekedika mennyiseg,vagyis ez mar hetek ora stagnal.De persze tudom pozitiv hozzaallas ,en is ugy vagyok vele hogy kis lepeskben halaodk,mar a 2 honapnak is orulok,ugyhogy minden honap egy ujabb ajandek :)

Szilvi
Neknuk van parasitonk,de ebben a lakasban meg nem hasznaltuk.mivel uj ,nedvesebb,szerintem meg nektek is.
Akkor kellhet igazan ha beteg a gyerek es ez konnyiti a legzedet.

Dorka
Ha van eleg tejed es eleg a picinek az egyik akkor nem kell a ket mell.

Winnie
En mondtama koromviragot,az cici sebre nagyon kiraly :D

Tunde
Na ez mar csak jelent valamit :D

Na megyek ebedelek amig alszik,
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Csak pár szóra, mert nagyon nem tudom, hol áll a fejem!

Új babóhoz Gratulálok!!!

Azt én is elfelejtettem írni, hogy attól, hogy 5 hósan elkezdem a hozzátápit, ha elfogy a tejcsi, akkor jön a tápszer minimum reggel és este! Majd ez átmegy babatejbe, utána mikor már be lehet vezetni a tejet, akkor pedig reggel-este tej, kakaó... Szóval nem hagyom ki egyáltalán!

Futok, mert a levesem is fut! :oops:

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Zita: na akkor már csak max napok kérdése.... szóval nem kell akkor aggódni az Ákos-csere miatt! :P
Mész valamikor dokihoz?

Andy, Winnie: na már csak ti vagytok vissza, de ezek szerint tuti én vagyok az utolsó befutó. :cry:
Nem baj, valkinek zárni kell a sort!

Én egyedül azon izgulok, hogy ne most hétvégén akarjon velünk a kis lurkó megismerkedni, mert papának egész hétvégés esküvő kiállítása van, és neagyon nem kéne onnét ugrasztani!!!

Holnap megyünk az első nst-re, kíváncsi vagyok mi lesz!

Kata: utazni készültök, vagy csak legyen kéznél útlevél Leonnak????
Vendég
 


Sziasztok,


Megint átolvastam két napot és amire emlékszem arra válaszolok.:)

Dani most alszik, ki tudja meddig???

Tinu!!! Gratulálok a kisbabások táborában, kívánok nektek minden jót, és szépet!!

Kataa,

NEm mindig ilyen az éjszakánk, csak akkor épp kibukott rajta is meg rajtam is.


Egyébként Dani 6 hetes kontrollja elég hosszúra sikeredett.:( Bementem és megvizsgálták Danit, megállapították megint mekkora a szerszámja, nekem a MÁVBAN a kontrollon megcsinálták a hasi és koponyauh-t is, és így nem kell mennem 30-án a gyerekklinikára, ahova a gyerekorvos utalt be. Gondolom ez volt a szokásos vizsgálat. Után a nőci megnézte a súlyát, ami 4580 gram volt. Mondta a nő, hogy átlagosnak felel meg a súlya, de van elég tejem? Mivel utálom ezt a kérdést, mondtam, hogy csak azt eszik, hízik, de nem tudom hogy elég-e neki. Mondtam, hogy fejni nem tudok pluszba (persze az okot nem mondtam, hogy mert Dani nem marad egyedül meg, és meg nem tudok egyszerre bohóckodni, meg fejni), erre ő hogy próbaszopit csinálunk,mert pont etetési idő lett volna, meg kikérdezték, hogy hogy szoptatok, mondtam, hogy Dani bealvós, meg hogy van amikor már másfél óra múlva cicin van, stb....
Erre nő, hogy rosszul csinálom, mert nem telítődik meg a cicim (amio igaz), ha bealudna kicsit akkor vegyem le és amíg nem ébred vissza teljesen, addig nem rakjam vissza. Egyébként szerintem teljesen igaza van, mert Dani képes egész nap elcicizni, és a két mellem néha már tök plötyi és kapom azt a sírógörcsöt mint a múltkor.
Szóval min. két és fél óránként kell cicire tennem és max 20 percet vagy fél órát, közben pedig el kell terelnem a figyelmét, sétával, meg mindennel, hogy kibírja először.

Most így visszaolvasva tökre nem tudom átadni, amit a nő mondani akart... Szóval Dani hozzászokott, hogy akkor és addig van cicin amíg akar, így nem halandó sokat enni, hanem mindig kicsit, közben alszik meg minden és be kell állítani őt a rendszerre, hogy hatékonyan szopizzon. Most ezen vagyunk.

Egyébként itthon Tarjánba, mert hagytuk Ákost tanulni. Sírva jöttünk el, mert most ő nem lát minket ki tudja meddig. (mondjuk egy hét???:))Szerintem tovább nem bírjuk:)

Cic,Bunny,Snoopy,
Nagyon aranyosak a gyerkőcök a képeken!!! Imádok gyerekfotókat nézni:)


Nika,

Gondolok rád hogy vasárnap szüljél:)

csernusn
 
 


Sziasztok!
tinu: Gratulálunk a kisTündéhez!!! Ezek szerint téged sem szenvedtetett sokáig, gyorsan kikukkantott a nagyvilágba!!

Tünde: Neked pedig gratula a nyákdugó elvesztéséhez!! :D

Kata:
2 ciciből szoptatok, már egész ügyes, egyre tovább ébren van a cicin. És képzeljétek, ma már 70 ml-t szopizott reggel, nem is kellett pótolni. Elkezdtem tegnap a Utricát, remélem tényleg használ majd!

Anna teljesen megiijeszt... Két napja csinálja, hogy evés után kb. negyed órát büfizünk, jön is a büfi. Aztán lerakom az ágyba, és akkor bukik többször is, de van, hogy evés után egy órával is. Ez mitől lehet? Attól, hogy mohó?? Az, hogy bukik, egyáltalán nem zavarja, tehát nem sír, vagy nyűglődik, csak jön vissza valamennyi tejcsi.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


hali!!!


lehet hogy szombaton meginditják a szülést:):)
bár a doki aszt mondta várunk keddig de utána voltam védőnőnél és fehérje van a vizeletben meg nagyon vizesedek meg a vérnyomásom sem épp alacsony,ugyhogy holnap a laborba kell vinnem pisit és szombaton majd a doki eldönti hogy inditja e vagy vár keddig.nemmbánnám ha szombaton indítaná.

tényleg amúgy a picúrnak lehet valami baja ezektől(fehérje,viz,vérnyomás)?????azért egy picit félek nehogy neki legyen valami baja.vagy ez inkább nekem nem jó????aki tudja irja meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!köszike!!!!!!
kismama18
 
 


Kép apával büfizünk:)

Kép Szeretek fürcsi után meztelenkedni!!!

Kép Itt meg bokszolni tanulok.:)

csernusn
 
 


Mágnes!

Nekem Lilla nagyon bukós volt! Ő képes volt a soron következő kaja előtt is kibukni az előzőt.
Nem lesz semmi baja tőle, még gyenge a gyomrát záró izom (vagy nemtom mi van ott), ettől jön vissza. Csak ne nagyon tedd hanyatt, ha nem látod! :)

Mi is szopigondokkal küzdünk. Annyira nyomaszt az egész. Most mérem, hogy mennyit eszik CSenge, mert a múlt hónapban nem hízott túl sokat. Viszont nőtt 5 centit. Tejem van, szopizni is szopizik jól, csak a mennyiségekkel nem vagyk megelégedve. Lehet, hogy elég neki, nem tudom. Hátha ebben a hónapban fog rendesen hízni.

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Szarintetek meddig lehet egy kéthónapos baba a bébihordóban? Mert bealudt és nem akarom felkelteni, szerintem egy másfél órája már benne van.


Tünde én is akrtam gartulálni a nyákdugóhoz:)))

Timi, lehet, hogy Csenge nem széltéban nő, hanem hoszzában:) Attól hogy nekem a dokinő mit mondott, nem vagyok letörve, mert a baba biztosan tudja mennyire van szüksége, és szerintem van akinek táplálóbb a teje, van akinek meg gyengébb, nem?

csernusn
 
 


Niki!

Ne "tárold" a babahordóban a manót, de ha msot alszik benne egy jót, attól nem lesz semmi baja. Csak figyeld, mert...apósom nemrég mutatott egy újságcikket, hogy veszélyes a babahordóban altatni a gyereket, mert ahogy a feje előre bukik kicsit, az izmai meg ernyedtebbek, és így könnyebben elzáródik a légútja. Ezt szépen elolvastam, de nem tart vissza attól, hogy Csingit beleültessem a hordozóba játszani, hintázni. :)
Lillának meg kifejezetten volt olyan időszaka, hogy csak a hordozóban volt napközben hajlandó aludni, és csakis akkor, ha a hordozó a folyosó kellős közepén volt. :lol:

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Hú, Tinu, hatalmas gratula a babához! Ahogy tegnap írtad, kicsit kételkedtem a tegnapban, dehát a dokinéni tényleg mindent tudott, szuper, és akkor gondolom nem is lehetett annyira hosszú! Jó babázást!!!!!

Tünde, Neked is gratu a nyákdugótlansághoz.....

Nálam még semmi. Náha apró pici hasfájásocskák, de zéró összehúzódás. Csak babóca püföli ezerrel a méhszájamat, meg a beleimet.... Néha hányingerem is van, ez talán már valami?

Niki, tök édik a képek, milyen kis elgondolkodó az elsőn az élet nagy kérdéseiről :) és hát a szerszám sem semmi ;)
és hát apátlanság rossz lehet :(

Kismama, én úgy tudom, ez a magas vérnyomásosdi Neked gáz, nem a babónak. De tök jó, ha már szombaton Te is babázhatsz....

Andi, mi maradunk.... Meg Szilvi, de ő még ráér ;)

Nagy bánatom, ma én is kénytelen voltam megválni a jegygyűrűmtől, amíg még nem késő. :( és mivel a láncom tegnap szakadt el, így maradt a fiók.... brrrrrrr :cry: :cry: azért a kísérőgyűrűm még bírja :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Szilvi
Haat meg az is lehet,de jobb keszenletben mindketto utlevel :wink:
Jaj en uugy imadtamaz eskuvo kiallitasokat, Peste jon ugye? )voltam ketton,az egyiken probalgattam is mar ruhakat,huu de regen volt :roll:
Drukk hogy azert meg bent maradjon a kispasi :)

Niki
ez jo hogy megvoltminden vixsgalat Daninak.Es mi lett a probaszopi eredmenye?
Egyebkent en is olyan tipus vagyok,hogy jobb ha tobb ido telik el a szopik kozott akkor dagadok,es ha merem is latszik hogy tobbet tudott enni.Szoval lehet vlami ebben a minimum 2.5 oraban,probald ki,omst a szulid is le tudjak fogalni Danit te meg aludt sokat,az is jot tesz.En emg vedelem az alkohol mentes sort is,ki tudja mi jon be :wink:
Mennyivel is szuletett Dani? Mert ha havi minimum fel kg megvan akkor az eleg neki.
A bufis kepen tokre hasolnit Loenhoz :lol:
A hordozoban esetenkent nyugodtan lehet,ezen ne aggodj,orulj hogy alszik :wink:
Magnes
Ugyes vagy csak igy tovabb!
Ne aggodja bukas nem koros,marha nem hanyas,de ahogyirod nem.Siman lehet hogy sok bufi utan is van.Nalukn is van pedig rendesen bufizik.

Timi
Ha cm-re nott Csenge akkor az is lehet ohgy most erre gyurt,ha van eleg tejed es eszik akkor csak tudja mennyi kell neki :D

Ma jon a dokino az elso oltasra :roll:

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata: nem, itt Pécsett lesz a kiállítás, de hasonló méretű, mint a pesti, sőt...nagyon színvonalas. Esküvőszervezés szempontjából ugye ez az év csúcspontja, és ezért nem lenne túl jó, ha nem ő lenne személyesen a saját standján! :? Helyettem az egyik barátnőm ugrik be, ő lesz úgymond a hosstes, de ha jól leszek, akkor azért én is kilátogatok, bár ki fognak nézni, hogy mit keresek én ilyen helyen ekkora pocakkal! :lol:
Tényleg nagyon klassz dolog, én is imádom, a mi esküvőnk előtt én is ott próbáltam fel először a ruhámat és ott szerettem bele. azok a régi szép idők.........

Winnie: hát akkor gyűrű most pár hetet pihenni fog. Szerintem én is már csak napokat tudom hordani. Olyan hőhullámaim vannak, éjjel arra ébrdtem , hogy szó szerint folyik rólam a víz, és még a hajam is vizes volt, mint egy óra futás után...pedig éjjel zéró fűtés!

Na, hogy Ákos tegnap óta megint merre ficánkolt el, gőzöm nincs, jelenlg passz, hogy mégis milyen pozicióban fekszik, de dübörög rendesen, úgyhogy ez megnyugtat!

kíváncsi vagyok, mikor jön a következő gólyahír!!!

tegnap írta valaki, hogy tök fura, hogy mi még a jelre várunk, Brigó kisfia meg már 2 hónapos.....
Bárcsak már ott tartanánk :roll: :roll: :roll:
Vendég
 


hát asszem én eddig bírtam!!!!!!!!!! :cry:

most már azon is kiakadok meg bőgök hogy nem találom a telefon töltőm.meg tök szar kedvem lett pillanatok alatt.legszivesebben csak bőgnék.a lábam is megint baromira fáj a derekam meg még jobban.
nem panaszkodni akarok csak nincs ithon senki és tök szar.tessék már megint bőgök.de hogy miért aszt nem tom. lehet jön a babó????hallottam már olyat hogy van akinél igy kezdődik de inkább fájna a hasam.bár fáj de nagyon kicsit.na mindegy párom este jön akkor majd jobb lessz remélem.
kismama18
 
 


Sziasztok!

Tinu!
Nagyon sok boldogságot az egész családnak!!! Csodaszép gyermekkort Tündének! :D :D :D

Szopi!

Egy-vagy két mell:
Alapvetően mindenki és a babája eldöntheti, hogy hogyan csinálja. Amit tudni lehet erről a dologról, hogy a nagymellűek ugyanannyi tejet tudnak termelni, mint a kismellűek. Csak a nagyobba több fér raktározásra. Ami azt jelenti, hogy a kismellűek gyakran etetnek két mellből, vagy gyakran teszik mellre a babájukat. De ezt a gyerek jelzi is. Ha nem elég a tej az egyik oldalon, mert a raktárkészletek kimerültek egy gyorsan szopó babához, akkor át kell tenni a másikra, hogy jóllakjon.
Amikor változtathatsz az eddigi taktikán:

tejszaporítás: gyakori mellretétel (1.5-2 óra a két szopi kezdete között) és soxor oda-vissza tett babák. Bőven két melles szoptatás.

Nagy mell, nagy raktárkészlet, zöld kaki, hasfájás: 3 órán keresztül mindig és mindig ugyanaz a cici. Másikból a felesleget lefejni addig, ha muszáj.

Egyebek:
Timi!
Kérlek, ne parázz a szopin. Akinek leadható tejcsije van, annak a babája képtelen éhen halni. Miért kell egy gyereknek mindig ugyanannyit hízni?! Tudod, ha tartanák ezt a súlynövekedési ütemet, akkor 2 évesen 35 kg-osak lennének. A babád nő, mint a bolondgomba. Hosszban. Akkor egy cseppet sem aggódnék a súlyán. ..Nézz rá a gyerekre! Egészségesnek láccik? Vagy beesett a szeme, arca, horpadt a kutacsa? Büdöset és keveset pisil, két hete nem kakilt? Akkor aggódj, hogy nem jut elég tejhez.
Ha hizlalni akarod, akkor fejj le az elejéből, a hígabból. Ha mindig ő kezdi és fejéssel fejezed be, akkor neki jut a több hígabb. De alapvetően, ha egyenletes az első-hátsó tej arány, akkor a gyerek a saját genetikáját hozza, ha békén hagyod. Miért is ne hagynád neki megvalósítani a genetikai programját??? Nem kismalacok ők! :D Mérni, meg szerintem csak újabb paraforrás. Ráadásul nincs elvárt mennyiség, amennyit meg kell ennie egy gyereknek.

Szoptanít: Akkor hasznos, ha MINDENKÉPPEN adsz neki kiegészítést bármit és a baba szívesen van mellen és jól is szopik rajta, csak keveset tud, mert annyi van. Akkor is mindig meg kell várni, amíg majdnem mindent kiszopott a mellből, utána megnyitni a legvékonyabb csövet. hogy továbbra is dolgoznia kelljen. És a mell ingerlése mellett megkapja a szükséges kiegészítést. Ekkor jobb, mint bármilyen más táplálás. A kiegészítés mennyiségét pedig lehet csökkenteni.

Csajok! A szoptatás egy természetes dolog! Take it easy!
Sokkal kevésbé kell parázni rajta. Vedd észre ha baj van a gyerekkel, vagy a melleddel, de azt is vedd észre, ha minden rendben van. És akkor ne keress újabb aggódni valót a témában.

Nem, nincsen kevésbé, vagy jobban tápláló tej. Van az a tej, amit az anya termel a saját gyermekének ÉPPEN OLYAT, amilyenre a gyereknek szüksége van. Az első tej hígabb, a hátsó zsírdúsabb. De jobb, ha nem kezdesz kombinálni, hogy mikor melyikből mennyit kellene ennie, mert sokkal több szempontot vett figyelembe az anyatermészet, hogy mikor mennyihez jusson a baba, mint amennyire mi valaha is gondolhatunk.

MAJDNEM MINDENKINEK kevesebb teje van estére, mint amennyi reggel volt. Mert MAJDNEM MINDEN baba nyűgös és szopós estére. Ezért reggel a nagy éjszakai szünet után sok elsőtej van a mellben, este pedig mivel nincs nagy szünet a szopik között, ezért nincs sok elsőtej, viszont éppen elegendő hátsó tej akad.

Most ennyire futotta. Lassan el kell indulnom a fiúkért, de Hugi szunyál, mint a bunda.

Sziasztok!
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Kismama: csak nyugi, nekem is vannak ilyen napjaim, főleg ha béna az idő, nincs az embernek kedve kimozdulni, apci nincs itthon, minden készen áll, és te meg csak számolog a szobák sarkait.....tudom, hogy ez tiszta depi. Ebben a cipőben járok én is! Már minden nap kitakarítok, meg képes vagyok 5 pár zoknit is betenni a gépbe... de kitartás, még holnap vagy egyedül, aztán ha más nem, szombaton jön a kisfiad!!!!!!!!!! Most meg már mindjárt este, és hazaér a papa is. Fel a fejjel, de ez lehet már előjel is!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


kismama:
Akkor már a végét járod!!! Szerintem ez is egy tuti jel ám!!! :D
Nekem szülés után is ilyen hangulatom volt, azt hiszem írtam is, de szerencsére egy hét alatt elmúlt. Pedig kezdtem félni, hogy bedepizek tartósan..

snoopy: köszi az infókat, olyan jó, hogy tud valaki tanácsot adni, és megnyugtatni! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Kismama!
Ha ez a rosszkedv összefüggésben van a szüléssel, hát akkor szerintem még ma mindketten megszülünk. Engem valahogy ma minden és mindenki olyan mértékben idegesít, hogy fel tudnék robbanni. Az előbb jöttünk haza anyuéktól, már mondtam apának, hogy jöjjünk, mert anyám megőrjít a majd meglátod, jön a front és kibújik, nesokára meglesz, stb. hülyeségeivel. Naponta eljátssza a jósnőt, persze nem jön be neki, de majd az lesz, ha megszületik, hogy ugye, megmondtam én... :) Meg egy nap 5x hív fel, hogy még semmi? Ezerszer elmondtam már mindenkinek, hogy ha valami van, úgyis szólok. Szóval totál hisztis vagyok már. Már nagyon jó lenne túllenni az egészen. Nekem ugyan fájni nem fáj semmi, jól vagyok, csak már besokaltam ettől a szorongós várakozástól, meg parázástól, hogy fogalmam sincs, mi vár rám. Túl akarok lenni rajta végre. :?

Andi


Kép
andykamama
 
 


Szoptatás

hát én sok mindenkit megkérdeztem, mivel Máté 1 órán át szopik... Az első gyereknél majdnem mindenkinek órákat töltött a gyerek a cicin... Én úgy vagyok vele, va erre időm. Ez napi 5 óra a 24ből.

Az én nagyobbik bajom, hogy Máté bent alig hajlandó napközben aludni. Ha kiviszem sétálni, és bírom a sétát, akkor egyhuzamban 4 órát is alszik, vagy úgy, hogy délelőtt is és délután is lemegyünk 2-2 órára sétálni. Ha itthon vagyunk, akkor max fél órát alszik... Mi lehet a gond?

Arra már rájöttem, hogy nem jó, ha egyhuzamba alszik 4 órát, mert akkor éjszaka korábban kel és többször szopizik... Javaslat???

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


depi: hűha... hát néha nekem is elegem van a négy falból.. Mindig szegéy férjem issza meg a levét és vele kötöszködöm :oops: :-(


Máté ma nyűgös, úgy látszik a fiam utálja a szelet... ma egész nap aludt 50 percet és most is olyan picik a szemei...

Niki most én is a babahordozót alkalmazom... Azt hiszem, ha nem visszük túlzásba nem árt.... Hisz úgy van kialakítva... Snoopy, szerinted??

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Csajok!
El vagyok kenődve! Tünde írta amott, hogy már 3-4-5 perces fájásai vannak, csak még nem elég erősek. Lehet, hogy reggelre újabb baba születik, de még mindig nem az enyém. :cry: :cry: :cry: Mindenki beelőz? :roll: Persze nagyon drukkolok Tündének, de úgy szerettem volna vele együtt kórházazni. Lett volna ismerős a kórházi napok alatt. Így szerintem tuti elkerüljük egymást. :cry:

Andi


Kép
andykamama
 
 


Andykamama

Anyukád szavaival élve: majd a front beindítja :wink:

amúgy van ebbe valami, én augusztus 22én szültem két nappal később, mint a nagy vihar... Tehát ha holnap ér ide a nagy szél, akkor Te legkésőbb vasárnap megszülsz :D

KépKép
KépKép
bunny75
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?