Új privát üzeneted érkezett!

Csajok, ki vagyok purcanva. Most már elmúlt és bírtam enni is, de egész délután fetrengtem, szó szerint a földön, mert ha felálltam ájulásérzésem volt, és egyből hányinger, és majd beszakadt a fejem. Közben Bendegúz körözött körülöttem, és néha rámfeküdt, olyan édes volt. Most ettem vajas kenyeret az előbb, ennyi volt a mai bevitel. Lehet hogy nekem is végig kéne gondolnom az előző életeimet..(Tünde ez nem piszkálódás akar lenni, de kínomban már tényleg ez is eszembe jutott. Engem minimum lefejeztek, vagy fejbelőttek sztem. :evil: )

Amúgy sztem ebben a beszéddologban hatalmas különbségek lehetnek, egyébként állítólag az én férjem is már 9 hónaposan "beszélt". :lol:
Amúgy hallottam már ilyent, hogy ha az ilyen egyszerű jelzésekre az ember rögtön ugrik, akkor kényelmi okokból később beszélhet a gyerek. De sztem Jacknél azért ott az a tényező is, hogy John angolul beszél hozzá. Azért ez kicsit megkavarja a dolgokat.
Bendegúz meg sok mindennek csak az elejét mondja, de azt rendíthetetlenül. Ilyent hogy repüjő, mint Andris pl. soha ki nem mondana, az neki pü, vagy epü. :lol: Viszont nagyon tanulékony, majdnem mindennap tanul új szót. Sárváron megtanulta, hogy a bácsi elment = elme, és azóta ha lekapcsolom a lámpát, az is "elme" és a kezével legyez neki. Azt meg hogy pipííí, úgy tudja mondani, rendszeresen végignézi a klotyóban ugye anyáját, aki mindig elmondja neki mit csinál. Úgyhogy ha valaki megy a klotyóba, közli, hogy pipiíí. Ha meglátja a babakajás üveget az az ebéé. De vacsi pl. nincs, mi este is ebédelünk. :lol:

Ayse!
Sztem jön a hidegfront, és állítólag orkánerejű széllel péntekre. Jujjj. :evil:
Lili problémájára úgy látom ráharaptak az ősziben. Sztem fehér alapon fekete csíkos. Az eleje. A gatyája meg fekete alapon fehér. :lol:
Most hogy elmúlt a fejfájásom tisztára eufórikus állapotba kerültem.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Jaj, igeen,
BOLDOG SZÜLINAPOT TOPIC!!!

Tényleg olyan jó, hogy vagy!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Te szegény! :(:(:(
És jujj, akkor erre számíthatok :(.
Különben be vagyok tojva, mert anyukám holnap repül és féltem az orkántól :(.
Nálunk az a mondás járja (mivel anyukám, hugaim, nagynéném és még ki mindenki fejfájós), hogy le kell vágatni. Tényleg szörnyű érzés. Valami komolyabb bogyót nem szedsz az ilyen kemény menetek alkalmával?

Manka!
Jól írja Márti, a kétnyelvű gyerekek lassabban kezdenek el beszélni!

ayse
 
 

 
 

Sziasztok!
Hát ma éjjel aztán szuperjól aludtam, mint akit agyonvertek. Szerencsére Bendegúz is. :D
Mi is voltunk sétálni délelőtt, arra számítván, hogy megjön a szél délután. :evil:

Ayse!
Drukkok a férjednek, meg anyukádnak is!

A kis rizsmunkásom ma ezt találta ki. Borzasztóan tetszik neki, hogy ezt végre magának fel tudja tenni a fejére, a sapkákkal ugyanis bajban van. Pedig imád mindent a fejére húzni. :D

Kép

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Márti!
Bendegúz nagyon cuki!
Hogy vagy ma?
Nálunk is Linux van, mindig más.

Mi is voltunk már vásárolni és játszótéren. Tartok én is a széltől, amit beígértek délutántól. Ha mégsem lesz holnap akkora szél akkor elmegyek a piacra és meglátogatjuk a nagymamámat.

Cipő: Ágostonnak nemrég vettem 21- est. A huszas is jó lenne még rá, de zoknival+ harisnyával már szoros.

Beszéd: Szerintem Ágoston beszél a legkevesebbet a topikból. De ő gagyogni sem gagyog túl sokat. Neki az a szavajárása, hogy BÁ, vagy Be. Ezeket mindenre mondja, és szerintem az is hiszi, hogy megértjük. Persze tényleg megértjük sokszor. Mostanában mond valami ilyet, hogy dücc. Mondja, hogy te (tej), néha: cá (cápa). Utánozza a cicát, lovat, halat, tehenet, bárányt. Mást azt hiszem nem szokott mondani. Mondjuk nem aggódom, mert tudom tényleg nagy eltérések lehetnek a beszédfejlődésben. Azt hiszem beszélek is neki eleget, olvasunk sokat (ez nálunk is csak a mutogatást jelenti), énekelni is szoktunk, meg mondókákat mondani. A mondókák mostanában kezdték csak érdekelni.

Különben meg úgy bírom, hogy egyre többet megért. Tegnapelőtt este mondtam neki, hogy gyere menjünk fürdeni. Erre megfogta a kezem és kivezetett a fürdőbe. Elkezdtem engedni a vizet, és mondtam neki, hogy szólj a papának, hogy fürdés. Bement hozzá a szobába őt is kézen fogta és kihozta fürdetni.
Amúgy mostanában ha valamit akar megfogja a kezem, odavezet és mutogat. És közben mondja, hogy: Bá. Ha "olvasunk" akkor is egy csomószor az én ujjammal mutogat. Nagyon bírom.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Réka!
Köszi, tök jól vagyok, semmi fejfájás. :D

Ayse!
Azt elfelejtettem írni, Neked is drukkolok, hogy elkerüljön a vész. Remélem én elvittem a balhét tegnap. :twisted: :lol:

Bendegúznak is van egy hablatyszövege amit pár napja mondogat, és nem tudjuk honnan szedte. "Tatuu" és "bambuu", és tök random mászkálás közben mondogatja. Mi lehet??
És ha valahova be akar ülni (pl. hintaszék, vagy a nagyiknál a fotel) akkor mondja hogy "ebbe".

Kivasaltam, kiteregettem, Bendegúz alusz, most megyek eszem valamit.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Hahó!
Elvitt mindenkit a szél??? :lol:

Tünde! Csak nem??? Beleolvastam a 2006/7 őszi-téli topicba. Drukkolok nagyon, ha tényleg ma születik Ákos, hogy gyorsan és simán menjen minden!!! :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Márti, még itthon, fájások vannak, de nem elég erősek, vagyis erős, de nem tart sokáig. :(
Sist béreltem fel, hogy majd közölje Veletek is a hírt, ha kibújt Ákos.
Köszi a drukkot!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Csajok!

Szerintem Tünde szül!
3-4-5 perces fájásai vannak, és azt írta, ma éjszaka szülni fognak. Mire lejöttem a fürdetésből, kijelentkezett a szkájpról! :shock:
És hidegfront is jön!
HAJRÁ ÁKOS!!!!! :D:D:D

ayse
 
 


Márti!
Rizsmunkásod nagyon édes!
Nálunk egy piros bevásárlókosár/szatyor dívik (játék, tele van játékételekkel), olyanok benne a gyerkőcök, mint valami római légiós.
De jó, hogy nem fájt a fejed.
Bizonyos szempontból egy kicsit jobb passzban vagyok lelkileg, mint ősszel (na azt nagyon utálom), sztem ezért se fáj annyit a fejem.

Csíráim alakulnak. Kidugták a kis szarvaikat a magokból. (valahogy gyorsabb menetre számítottam, dehát nem a sebesség a lényeg, hanem a méret! :lol: :lol: :lol:

Azért izgulok, mert anykám Brüsszelben van és több járatot is töröltek az orkánerejű szél miatt. Nem is tudom, miért izguljak jobban, hogy haza tudjon jönni ma vagy inkább ne?

ayse
 
 


WOWWWWWWWWWW Tünde!
Hát asszem jó gyors és komplikációmentes szülést kívánok neki!
De izgi lesz reggel bekapcsolni a gépet!!!!

A beszédtémához még annyit, h Fincs is mondja, hogy te(tej, tea) illetve utánozza a halakat. :lol:
Ellenben a kétnyelvűséghez érdekességképp hozzátenném, hogy ugye a tesóméknál is ez van és az ő fia iszonyat sokat dumál már!13,5 hónapos.Egész kiskora óta be nem áll a szája.Mikor tavasszal itton voltek 5 hónapos volt és össze-vissza haladzsázott és vigyorgott.Ráadásul simán eljátszik akár 15 percig is magában.Én ezt úgy irigylem néha :lol: :lol:
A szókincse(amik most eszembe jutnak): daddy, mommy, bye-bye, baba, anya,nem, inni, yes, dakum-daka-daka, ez a zakatoló vonat akar lenni és még egy csomó minden.És hallom is a telefonban.

Ayse, anyud talán inkább maradjon Brüsszelben, amíg lecseng a vihar.

Márti, Bendegúz nagyon édi.
Fejfájás :twisted:

Fanni is mindig bejön utánunk a vécére.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Tündeee!
Most aztán már tényleg nagyon drukkolok!!

Ayse!
Én biztos nyugodtabb lennék, ha ott maradna anyukád, mint ha repülne ma éjjel.
Csírákhoz gratula. Szóval a méret a lényeg? :lol: :oops:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Lányok, Ti nem kaptatok az OEP-től levelet, hogy a gyed felső határa 2007 jan.1-től 91700.-Ft/hó lett?
Mivel én sík hülye vagyok az ilyenekhez, ez esetleg azt jelenti, hogy több lóvét kapunk egy kicsivel?
A levél szerint minden év januárjában felül kell vizsgálni a gyed összegét.

Gondolom nem véletlenül küldték a levelet.Holnap felhívom a munkahelyem , hátha mondanak valamit.
De ha nem, az se baj, tulajdonképpen nem panaszkodhatok.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Örömmel értesítelek, hogy 2007. január 19-n reggel 4 óra 50 perckor megszülettem! 3140 gramm és 51 cm vagyok. Anyukámmal együtt mindketten jól vagyunk.
Bank Ákos

ayse
 
 


Anyukám végül is menetrendszerint hazaért :).

ayse
 
 


Tünde, sok szeretettel gratulálok nektek,jó egészséget,sok tejecskét és vidámságot az egész családnak.

Puszi


Ayse, :lol:

KépKép
tibicsoki75
 
 


a kívánok lemaradt

KépKép
tibicsoki75
 
 


Tünde!

Nagyon- nagyon gratulálunk mi is! Sok egészséget, minden szépet és jót kívánok Nektek!
Puszi: Réka

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Ayse!
Az én csíráim is kihajtottak. Különben ez most nekem is elég lassúnak tűnik. Úgy emlékeztem, hogy gyorsabban szokták kidugni a szarvaikat.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Tünde!
Mi is nagyon gratulálunk a kis Ákoshoz! Jó egészséget, sok tejcsit és minden jót kívánunk Nektek!!

Ez a hülye babanet nem engedett be. :evil: :twisted:

Azért szerintem Tünde örült, hogy nem 4150, hanem 3140 gramm. De nagyon jól saccolták az UH alapján a súlyát!

Timi!
Én még nem kaptam semmi értesítést az OEPtől.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


A hülye babanet velem is szórakozott!

Képzeljétek Fannit olyan 10:40 körül le kellett tenni aludni, mert össze-vissza nyekergett.Azóta is alszik.Pedig 1/2 9 kor ébredt.
Lehet, hogy a szél?

Nálunk nemrég telt le a 15 hós oltás utáni 10-14 nap, hát igazából ezalatt semmi nem volt.Viszont a jellemző mellékhatások rögtön a beadást követő napon megjelentek, láz, nyűgösség formájában-úgyhogy most már tudom, hogy nem a foga miatt volt.

Huhuhu...........Ayse, olvasom, hogy ekcémás bőrnél nem árt a bárányhimlő elleni oltás.Mikor is érdemes pontosan beadatni?
Ugyan én már egyszer megkérdeztem tavasszal, de azóta ez feledésbe merült.Valami 1-2 év körülre emlékszem.
Szerencsére Fincs ekcémája a mindennapos (büdös, ecetszagú krémmel) kenegetés hatására nem jelentkezik.Illetve mi betartjuk a külön mosószer, vasalás, mosakodókrém, tej nem adása történetet.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi!
Az én figyelmemet meg az kerülte el, hogy Fincs ekcémás :oops: . Csak tejet nem kap, vagy tejtermékeket sem? Milyen büdös krémet használtok?
A mi krémünk neve protopic, de az nem büdös.
Mi is babé fürdetővel fürdünk, külön mosás, vasalás, tejtermékeket is kerültük eddig, bár karácsonykor kapott sajtos pirítóst és az nem ütötte ki.

Hogy válaszoljak is arra, amit kérdeztél: az ajánlás az közösségbe menés előtt-re szól, sztem a 15 hós után egy ésszerű szünetet hagyva nem árt beoltatni, gondolván a játszóterekre, strandra stb.

ayse
 
 


Ayse, tejtermékeket kap, fokozatosan bevezettük miután elmúlt 1 éves.Sőt néha beleevett a tejszínes kajánkba és attól sem lett baja.
Tejet csak 2-2,5-3 éves kortól kaphat, a doki szerint minnél (ez most 1 n vagy 2 n?)később.

Büdös krém:gyógyszertári, cérás hűtőkenőcs.Bőrgyógyász írta fel.Van egy nappali ápoló is, azt az arcára használom, ha hideg van, vagy szeles az idő.
Van még az Elocom, de azt ugye csak ritkán szabad és kis mennyiségben, ha kiüt rajta valami.Én egyébként úgy vettem észre, hogy mióta 1 éves lett azóta nem olyan érzékeny a bőre.


Na megyünk vásárolni...........

KépKép
tibicsoki75
 
 


Húúú, micsoda hír!!

Üdvözlünk ebben a kinti világban Ákos! Minden jót és szépet kívánok Nektek Tünde!

Márti, rízsmunkás Bendegúz :lol: ! De jó lenne, a Jack is szeretné a fejfedőket! Sajnos csak nagy küzdelmek árán tudom a fülmelegítős sapit a fején tartani.

Hát igen, nem törvényszerű, hogy a kétnyelvű gyerekek később kezdenek beszélni, tényleg ez is olyan, mint a járás vagy akár az alvás. Az ikrek februárban lesznek két évesek, de nem beszélnek túl sokat, inkább csak szavakat, a fülészeten találkoztunk egy 20 hós kisfiúval aki viszont gyönyörűen egész mondatokban beszélt.

Szóval nem aggódom, tudom, hogy pár év múlva Jack tökéletesen beszéli majd mindkét nyelvet. Ő is szinte mindent megért, a könyveit cím szerint ismeri, és kihozza a szobájából azt amelyiket kérem, ha talált valami szöszt-papírdarabot, azt viszi a kukába, a piszkos tányért-kanalat a mosogatógépbe, üres palack a kukába, viszont amiben még van valamennyi víz, az megy a hűtőbe :D .

Ayse, még a Limerickkel kapcsolatban akartam írni, hogy olyan szép kis játékos szó, viszont a város maga eléggé csúnyácska, a híre sem valami jó "stab city=késelős város"-ként ismerik Írországban. Persze John szülei egy nagyon aranyos kis kertvárosi részen laknak, egy dombon, ahol csak 11 ház van, figyelnek és törődnek egymással a szomszédok, olyan, mint egy baráti közösség. Amikor Jack megszületett mindenki küldött valamit, sőt sokaktól a szülinapjára és karácsonyra is kapott valami apróságot. Így esett meg, hogy jelenleg Jacknek 14 darab pizsamája van :lol: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka, még Neked akartam írni, hogy a horkoló állat hangja ugyanaz mint a horkoló emberé, csak van egy mesekönyvünk, amiben alszik egy kis holló és innen a horkoló állat :lol:

KépKép
tibicsoki75
 
 


Manka!
Milyen kis rendes Jack, hogy így mindent helyrepakol. Bendegúz összevissaz rejt mindent, ha elölhagyok valami zacskót, abba tuti beledobja valamelyik játékát, vagy a lakáskulcsot, amit aztán kereshetek. Ő most amúgy kulcsmániás lett, mindig azt keresgéli.

Hát Bendegúz ma érezte a frontot, vagy valamit, ilyen rossz napja régen volt, hisztizett, ordítozott mint a kissakál, sírt ha nem úgy mentek a dolgok ahogy elképzelte. És ezt előadta az Árkádban is vásárlás közben, igaz csak a végén, de az is elég volt. :roll:
Aztán fürdéskor már tök vidám volt. Remélem holnap jobb napja lesz. Mondjuk az jó, hogy nem egyszerre érezzük a frontokat. :lol:

Viszont ma kiderült, hogy imádja a baromfipárizsit. Épp a felvágottaspultnál rikoltozott, és az egyik eladónéni megkínálta párizsival. Úgy elkezdte falni, öröm volt nézni, és még ott a boltban megevett azon kívül két szeletet, mert persze vettünk neki, ha már így szereti. Mit nekünk finom sonka, pikkszalámi. :D Mondjuk én nem szeretem a párizsit, úgyhogy nem is szoktunk venni, de ezentúl fogunk.

A bárányhimlős oltáson én is gondolkozom, hogy nem lenne-e jobb megkímélni a vakarózástól szegényt.

Tényleg Ayse kiváltottátok a popsikrémet? Bevált?

Na eltettem magam holnapra. Jóéjszakát!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Kedves Tunde :)

Mi is sok szeretettel koszontjuk Akost az Eletben :)

Kép

Kép
ppanna
 
 


Márti!
Igen, köszi, sokkal szebb a popója. :)
Minden jobb meggyőződésem ellenére nálunk is dívik a baromfipárizsi.

ayse
 
 


Sziasztok!

Tünde!Nagyon sok szeretettel gratulálok nektek az új családtaghoz!Mindkettőtöknek jó egészséget kívánok!!!!!
Majd izgatottan várom a beszámolót,és a képeket!

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Nem tudom, nálunk nem nagyon mennek a felvágottak, csak ha össze van darálva.Vagy ha másvalaki kínálja meg.
Viszont a csemegeuborka, lilahagyma annál inkább.És hogy milyen büdös a pofija a lilahagyma után.................
Valahogy úgy szokott rá, hogy én imádom és mindig kért belőle.Csak én fogat tudok mosni utána, meg ihatok rá tejet stb... :lol:

KépKép
tibicsoki75
 
 


A felvágottak nálunk sem mennek, bár még csak apa kedvenc Zimbo pirított sonkáját próbáltuk,mivel én sem vagyok valami nagy felvágottas, nincs is más itthon.
Viszont nem is olyan régen olvastam a húgom egyik magazinjában (talán Shape vagy valami ilyesmi wellness folyóirat) egy tizes listát a "leghaszontalanabb" élelmiszerekről és a párizsi benne volt :? .

Különben olyan érdekes, hogy milyen ellentmondások vannak ilyen-olyan publikációk és orvosi ajánlások között.
Éppen ma döbbentem meg, amikor megnéztem, hogy mit ír a könyvem - What to expect - The toddler years ( a britek és az amerikaiak egyik "bibliája" a gyereknevelésben/gondozásban) az elválasztásról (majd azt is leírom később, hogy miért néztem meg). Szóval a könyv azt írja, hogy 1 éves korig hasznos a szoptatás, utána ugyan lehet folytatni, ha mind az anyának és a gyereknek így kényelmes, de nem árt figyelembe venni az ebből adódó potenciális hátrányokat/veszélyeket: lehetséges fogszuvasodás, megnő a fülgyulladás esélye, lehetséges túlzott függőség kialakulása az anyától, a gyerek nem sajátítja el az "önnyugtatás" készségét amire az életben később szüksége lesz, az éjszakai szoptatás elhízáshoz vezethet, rossz hatással lehet a házastársi kapcsoltara... :shock: :shock: :shock:
Miért van az, hogy Magyarországon mindenhol azt írják/mondják, hogy hagyjuk a gyereket önmagát elválasztani??

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka, én is olvastam azt a haszontalan élelmiszer listát.
Mi a párizsi helyett a sült krumplival "bűnözünk".
:lol:
Hogy az mennyivel haszontalanabb a pudingpornál azt ugyan nem tudom, de ha jól esik Fincsnek az a kb 10 szál, amit megeszik, akkor miért ne?


Na ez az amerikai "biblia" kicsit engem is meghökkentett.
Fogszuvasodás????????????????Ez azért érdekes, mert tudtommal már a méhen belüli lét alatt kialakul, kinek milyen fogai leszenk, egyrészt öröklés, másrészt a kismama táplálkozási szokásai miatt.
Elöbb lesznek szuvas fogai a gyereknek bármelyik hippes vagy másfajta cukros babateától!

Nálunk már csak a reggeli cicizés megy, meg nagyritkán éjszaka, ha nem volt hajlandó a kisasszony normálisan enni.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Most gyordan utánanéztem a www.babycentre.co.uk -n ott nyoma sincs semmilyen lehetséges hátránynak :? .

Timi, akkor most Nálatok milyen az esti rutin?

Tényleg, rajta volt a listán a pudingpor és a sültkrumpli is :lol: . Ja és még a cornflakes is, amin azért elcsodálkoztam, mert egész Anglia azt eszi reggelire :? .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Sziasztok!

Hááááát...izé...öööö...asszem Lili is elkapta a bárányhimlőt :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: . Legalább is van rajta vagy tíz pötty és az kevéssé valószínűnek látszik, hogy kis szúnyogcsípések legyenek, pláne a ruhája alatt. Még esetleg allergia tejes cucctól, de az mért most jönne ki? Még röhögnék is :lol: :lol: , ha nem lenne a f...om tele :evil: :evil: :evil: . Bocsi!
Most este vettük észre. Marhára kiváncsi vagyok, hová alakulunk reggelre és ha tényleg a barikák, akkor valóban enyhébb lefolyású lesz-e az oltástól. Ellene játszik, hogy Lili ugyebár nem szopik, illetve, hogy az a beteg, aki a családon belül kapja el, általában több kiütéssel számolhat. :? :? :?
Egy előnye van a dolognak, nem kell gondolkodni rajta, hogy meddig véd az oltás. Pontosan a mai napig.
Na most legyetek okosak: adni vagy nem adni???? :twisted: :twisted: :twisted:


Manka!
Szerintem ez az amerikai biblia ellentmond a WHO ajánlásainak, amelyek mögött komolya orvosi kutatások húzódnak meg.
Én inkább azt a zándékot vélem mögötte fölfedezni, hogy megnyugtassák az anyukákat, mivel nekik idejekorán vissza kell menniük dolgozni. :(

ayse
 
 


Jack szopiügyileg visszafelé fejlődik, eddig este-reggel volt, most pedig este-éjjel-hajnal, sőt két napja a nappali alvás is csak szopival megy.
Én őszintén szólva már nem bánnám, ha ritkábbak lennének a szopik, nem beszélve apáról... úgy látszik azért egyvalami talán igaz ránk nézve a "hátrányok" közül.

Karácsonyra Johntól egy jegyet kaptam a Dave Matthews Band (kedvenc együttesem, imádom a zenéjüket) koncertjére, Kivételesen Európát is érinti a turnéjuk 4 fellépés erejéig. A probléma az, hogy Párizsban lesz a koncert márc. 9-én. Persze megvette a repjegyeket is, és lebeszélte az anyukámmal, hogy arra a két éjszakára Ő bevállalja Jacket. Hát mit mondjak, nem igazán tudtam örülni, az egyik szemem sírt, a másik nevetett.

Jó lenne kiszabadulni kettesben egy kicsit, de a szívem szakad meg, ha belegondolok, hogy itthon kell hagynom Jacket. Anyukámban 100%-ig megbízom, Jack is imádja... de mégis...

Eddig nem is nagyon foglalkoztam ezzel, mert a Jack betegsége alatt kisebb gondom is nagyobb volt ennél, de most már megint ezen filózom éjjel-nappal.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ayse :shock: :shock: :shock: :shock: . Azért a Lilikorában már nem olyan vészes, nem? Én 5 éves voltam amikor elkaptam, még tisztán emlékszem rá, nem maradt egyáltalán nyoma. Viszont a úgom egyetemista korában lett bárányhimlős, és Neki sokkal durvább volt, a mellkasán meg is maradtak a hegek.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Most megnéztem, a könyv maga angol, Londonban adták ki először, 3 angol gyerekgyógyász írta (mindhárman nők). Az első részt (what to expect - The first year) nagyon szerettem, persze ott el sem olvastam az elválasztásos és a tápis gyerekre vonatkozó részt.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!
Nálunk ez a könyv Az a 9 hónap címmel jelent meg. Én is szeretem, a szülésig meg a gyerekágyig rémlik is. De amit most itt leírtál :shock: :shock: :shock:

ayse
 
 


Legalább is azt hiszem. kik a szerzők?

ayse
 
 


Eisenberg - Murkoff - Hathaway

Ez az?

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Igen

ayse
 
 


Manka!
Felnőtt korban sokkal rosszabb. DE lehetnek gyerekkori szövődményes esetek is :(:(:(. Azért bízom az oltás gyengítő erejében...

ayse
 
 


Hogyhogy családon belüli fertőzésnél több kiütés jön elő?? A család egy háztartásban élőket jelent, vagy rokonságot? Csak azért kérdezem, mert a hugicám annak idején az akkor 6 éves unokatesónktól kapta el, akivel egy évben max. 2-szer találkozunk csak. Viszont Neki (hugi) tényleg nagyon sok kiütése volt, nagy csúnya hólyagok zavaros folyadékkal telve.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Hát ezt nem tudom, ezért utálom, hogy laikus vagyok az orvosi témákat illetően. Könyvben olvastam és nálunk bejött, a hugim hozta én meg iszonyúan tele voltam pöttyel.

ayse
 
 


És hogy találtál rá erre az együttesre?

Nekem közben iszonyújan megfájdult a fejem, hallod Márti??? Lehanyatlok!
Jó éjt!

ayse
 
 


Elteszem magam holnapra, apa fellép ma este, úgyhogy hagyom reggel jó sokáig aludni (ez a szerelem :D ).

Remélem Lili megússza kevesebb pöttyel! Reggel számolj be a fejleményekről, ha van időd!

Jó éjt!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Hahó!
Na, én is jókor esek be. :lol:
Aludjatok jól csajok!

Manka!
Amúgy sztem szuper ajándék ez a koncertjegy, repjeggyel együtt! Egy éjszaka lesz csak, maximum játszanak egy jót anyukáddal ha máshogy nem megy éjjel vagy hajnalban, és utána kialussza magát Jack.

Ayse!
Húú, de sajnálom Lilit, ha tényleg a barik. Most már tényleg utánaolvasok ennek az oltásnak én is kicsit.

Mi ma anyósomnál voltunk, este meg rátapadtam a TVre, meg nem akartam Lacit sem elüldözni a géptől.
No, majd holnap.

Jóéjt!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Gyorsan írok, amíg Fannit eteti az apja.

Manka, esti rutin:

Vacsora 7 körül: vagy rendes főzelék, vagy tejpép, vagy amit mi eszünk. Majd fürdés, mesekönyv nézegetés és alvás.
Szopiról szó sem lehet, kitépi magát az ölemből.

Viszont ha mondjuk olyan 5 óra felé benassol valamit, kekszet, vagy túrórudit, vagy vajas kenyeret, mackósajtot, akkor tutira nem eszik semmit 7kor és ennek az a következménye, hogy hajnalban felébred cicizni és utána alszik visssza.

Próbáltam már ilyenkor, hogy bekevertem tejpépet(DM-es banános-grízes) cumisüvegbe, jó folyékonyra és azzal kínáltam.Ha megitta nem kelt fel, de ha nem kérte akkor volt éjszakai ébredés.
Úgyhogy nem idegesítem magam, örölök ha eszik valamit.Meg lehet, hogy kipróbálok neki valami babatejet(ezek a 3-as tápszerek?).
Igazság szerint megkérdeztem a dokinénit, hogy mit javasol, hogy most már csak reggel van cici és ő azt mondta, hogy igyon sok folyadékot, egye azokat a tejtermékeket, amiket ehet és ha nagyon akarom akkor adjak neki 3-as tápit, de nem fontos.
Lehet hogy anyudék is adhatnák ezt Jacknek ha felébred éjszaka?!

Bárányhimlő: én asszem 6-7 éves lehettem mikor , viszketett mint a disznó, de csak nagyon picike hegek maradtak az arcomon és 1 a kezemen, észre se lehet jóformán venni.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Márti, két éjszaka lesz, de előtte tartunk majd 1-2 próbát, amikor a anyukám fekteti le. Azt még nem tudom, hogy itthon legyenek-e, vagy a szüleimnél... talán ha ott van Náluk, akkor nem hiányzok annyira Jacknek, mert ott sokkal több dolgot lehet csinálni, van nagy kert, kutya, szép nagy ház... nem is tudom, itthon minden rám emlékeztetné... vagy nem? Talán ha lemennénk Jackkel pár nappal hamarabb, aztán amikor már megszokta ott, akkor én visszajönnék Pestre az indulás napján... jaj nem tudom, hogy hogy lenne a legjobb. Szerintetek hogyan kellene csinálni?

Timi, Jack szó szerint öklendezik a babatejtől (a Humana és a Milumil 3-at próbáltam), Írországban belekóstolt az ikrek tejcsijébe is (teljes tej, ott 1 éves kor után azt ajánlják az orvosok :? ), de azt is kiköpte nagy fintorok közepette.

Timi, és mesekönyvnézegetés után beleteszed a kiságyba Fannit, és Ő szépen elalszik magától??

Jack is 7-7.30 között eszik valami táplálót, aztán még egy kis játék, 8-kor fürdés, apával jó éjszakát kívánnak a játékoknak, bútoroknak, Jack tükörképének :D , aztán szopi, majd még ébren (de álmosan) be a kiságyba és ott szépen elalszik. Nálunk a szopi még kell az esti megnyugváshoz, elcsendesedéshez. Nem is lenne ezzel igazán gondom, de 1-2 körül majd 4-5 körül újra ébred, és akkor kiordítja a lelkét, ha nem kap szopit, a vizet sem fogadja el. Aztán már majdnem két hete 6-kor végleg felébred, sírva, morcosan, fáradtan, de már nem akar visszaaludni, nem kell szopi sem, mutogat az ajtóra, hogy menjünk ki a nappaliba.
Én meg kezdek újra elfáradni, pár napja apa is megfázott, és olyan szinten horkol... remélem ma éjszaka már kicsit jobb lesz.

Ayse, nem jöttek ki új pöttyök? Ez viszont nagyon jó hír, mégis csak jó volt ez az oltás.

Többiek, Ti beadatjátok? Egyáltalán mikor kell? A mi doktornénink, amikor az egyik anyuka rákérdezett tanácsadáson, azt mondta, hogy Ő nem támogatja ezt az oltást, szerinte nem kellene "összeszúrkálni" a gyerekekek. Megkérdezem majd a privát doktornéninket is jövő héten.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka, pontosan, úgy van, ahogy írod, Fanni szépen elalszik magától.Szerencsére kezdettől fogva így van nála.
Persze mi is elköszönünk lefekvés elött mindenkitől, cumika a szájába, két cinike vagy három és tentike.
Elalszik cumi nélkül is csak úgy tovább tart.
Ha nagyon álmos akkor oldalra fordul és 1 mp-en belül alszik.

Hát én asszem tennék egy próbát utazás elött.Lehet, hogy jobb lenne anyudéknál Jacknek, ahogy írod ott a nagy kert meg van kutya.Nem lesz rossz dolga :lol:

KépKép
tibicsoki75
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?