Új privát üzeneted érkezett!

NZsuzsa!
Örülök, hogy újra próbáljátok Benit és a bölcsit összehozni.
Drukkolok nektek, mert gondolom mamádnak is sokkal egyszerűbb lenne csak a pici lánnyal.

Ági!
Húúú! Én egy kicsit meghökkentem azon amit írtál.
Úgy értelmeztem, hogy Rebeka nem beszéli az angolt, és ott maradt egy idegen helyen, ahol nem értik őt, és ő sem nagyon ért senkit. Hát ha csak nem értettem ezt nagyon félre, akkor egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem érezte jól magát.
A beszoktatás amúgy is nagy gáz az ilyen piciknek, hát még így, a nyelvi korlátokkal. Persze nagyon megértem a célod, és vágyad, jó lenne ha tanulná a nyelvet, meg persze itthon is menne lassan bölcsibe, oviba, de szerintem érdemes lenne egy kicsit óvatosabban csinálni.
A bölcsibe anno Ádámmal úgy csináltuk (csináltatták velünk), hogy először csak 1-2 órára mentünk be, és én is végig ott voltam. Majd másnap már kimentem a teremből a folyosóra, aztán néhány nap után lehetett otthagyni félórára, és nagyon fokozatosan haladtunk. Ez akkoriban nekem nagyon elaprózottnak tűnt, és nem is tudoma mai napig sem, hogy a durbele módszer a jó (ahogy pl, engem adtak be beszoktatás nélkül), vagy az elhúzott folyamat.
Ahány gyerek annyiféle módszer válhat be, csak nálatok gáz lehet tényleg a nylevi nehézség.
Bocsi, hogy ennyire belemásztam, de ha belegondolok, hogy a kislányod helyében még én is megijedtem volna....

Üdv: Emese
mse173
 
 


Emese

Nem egeszen.
Egyreszt nem hagytam ugy ott, mert ott voltam, az irodaban, es mondtam is Neki, hogy az ovonenivel itt leszek. En lepodtem meg a legjobban, hogy bement. Masreszt meg egy ismeros kisfiuval ment be , aki szinten magyar, csak O mar be van szoktatva. Csak nem akartam ennyire belemenni...
Azt hogy mennyit ert angolul sajnos nem tudjuk, bizonyara valamennyit mar igen. Az ovonenik akartak, hogy a kisfiu forditson magyarrol angolra, mert nem ertettek Rebeka mit szeretne, de sajnos Dani (igy hivjak) meg a magyart is nehezen, nemhogy az angolt.
En is sajnalom, hogy igy tortent, nem gondoltam, hogy ennyire rosszul sul el. Utolag belegondolva meg foleg...
Rebeka a mindenem, ugyhogy ezutan meg foleg sokkal jobban odafigyelek. Mert nagyon bantott a dolog utolag.!

delice
 
 


nzsuzsa, anicsn: nagyon köszönöm!!!!!:D
Sziasztok!
tgm
 
 

 
 

Sziasztok lányok!

Annyit irtatok, hogy megint nehéz visszaolvasnom.

Davallia: jó lett a pelus, igaz most van benne 3 rossz, de igy is nagyon jó. A papirja szerint 15-25kg-os biztos hogy a 6-os méret volt?
Nyugi, tuti, hogy szólok, ha kell még. :wink:

Az ágy nagyon jó, és nagyon jó áron csináltattátok, nekünk is Ákos már 1.5 évesen kihúzhatós ágyban aludt, amit mi is csináltattunk nekünk is 25eFt-ba került, csak nekünk nincs hozzá ágyneműtartó sajna, de ki lehet húzzni, tudod ahogy nő a gyerek, most fogjuk kijebb húzzni, mivel manó nő mint a fene. :wink:

Tgm: általában a börzék negyedévente szoktak lenni, legalábbis én ugy láttam a hirdetésekben, de lehet, hogy rosszul tudom. :(

Denise: köszi szépen az infot irok is a szerkesztőnek.

puszi mindenkinek
szurkolunk a babásoknak, hogy minden jól menjen, könnyű szülést, és gyönyörű egészséges babát kivánunk!

:lol: :lol: sziasztok lusti

Kép
Kép
lusti
 
 


Delice!

Én a nyelvi korlátok miatt nem agódnék, nagyon gyorsan tudnak a picik nyelvet tanulni, olyan az agyuk, mint a szivacs. Esetleg próbálj vele otthon is angolul beszélni, olyan dolgokat, amik az oviban is szóba jöhetnek, pl. játékok nevei, evőseszközök, inni enni, kérni, adni, alapdolgokat. Én most azon gondolkodom, hogy megnézem itthon az angoloktatást kicsiknek..én ugyan beszélek angolul, de nincs piciknek való anyagom. Majd meglátom, ott mit produkálnak, lehet, hogy nekem is menne itthon.

Nálunk Hanna már elég jól hozzászokott, hogy délelőttönként nem vagyok itthon, és időnként elmegyek pestre. Pedig előtt akkora ordítsok voltak, hogy zengett a ház.

Fény
fény
 
 


Fény!!!

www.zengonyelv.hu

Én csak ajánlani tudom.

Magdi
lilien_csenge
 
 


Sziasztok

Magdi
Jártok a zengő tanodába? Milyen tapasztalataid vannak? Nem ugyanolyaqn mint a Helen Doron?

Szia

Zsuzsa
nzsuzsa
 
 


Ági!
Jaj, remélem, hogy nem értetted félre, támadásnak, vagy ilyesminek amit írtam, mert nem annak szántam. Csak én pl. sajnos nem beszélek angolul, de a munkám miatt kerültem olyan helyzetbe, hogy nem értettem a körülöttem levőket, és mit is mondjak... baromira betojtam (rém rosz érzés volt).
Amit Fény írt abban biztos nagyon sok az igazság, mert egy gyerek nyilván nem úgy áll egy idegen nyelvhez, mint egy idősebb ember.
Egyébként még élénken él bennem az érzés, hogy elég rossz volt otthagyni Ádámot a bölcsiben, miközben sírt. Ahogy írtam is, nem vagyok benne biztos, hogy a fokozatos beszoktatás, vagy az azonnali elválasztás a jó megoldás. Velünk elhúzták nagyon a bölcsibe, és ez sem volt jó, erről akkortájt biztos sokat panaszkodtam itt.
Valószínűleg ez mindenkinek (mamának, babának is) megterhelő érzelmileg. Remélem, hogy azért Rebeka megnyugszik, és újra próbálkozhattok!

Üdv: Emese
mse173
 
 


Magdi!

Jó ez az oldal, csak éppen semmi kontakt nincs rajta....még az sincs, hogy helyileg hol van....tudsz benne segíteni?

fény
fény
 
 


Sziasztok!

Nyelviskolákról szívesen veszem én is az infókat, ugyan nekünk még korai, de van két három éves babóca még a családban. :lol:

anicsn
 
 


Sziasztok!

Hétfőre hozzok infó anyagot.

Magdi
lilien_csenge
 
 


Megnéztem a Helen Doront is, hááát...a zengőtanoda meggyőzőbb volt. Mindig fenntartásaim vannak a tanároknak tartott rövid, intenzív kurzusokkal kapcsolatban, amiken elsajátítják a módszert, majd tapasztalt és képzett oktatóként hirdetik magukat.

Lányok!

Mikortól lehet korcsolyáztatni a gyereket? Egyáltalán lehet kapni ilyen apró lábakra korit? Amit találtam eddig, az a 3 éves kort javasolja, ami szerintem is reális. Van ebben valakinek tapasztalata?

Képzeljétek!

Ma összeszámoltuk, hogy Hanna már vagy 13-15 szót tud. A többi érthetlen hablaty :))
Már alig várom, hogy elkezdjen beszélni végre, szerintem már nagyon a határán vagyunk.

szép esttét!
fény
fény
 
 


Ja, akkor senkinek nincs Callanetics dvd-je?
Esetleg videója?

f.
fény
 
 


némá', mit találtam..Thomas-rajongóknak!
http://aruhaz.bababorze.hu/index.php/cPath/145
fény
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek Molli kb. 1 hete elindult a szobatisztaság felé vezető úton :) Egyik este fürdés előtt megállt a WC-nél és mondta, hogy pisi. Ráültettem, de nem gondoltam volna, hogy tényleg bele fog pisilni :) Ez ment vagy 3 este, utána már reggel is szólt, most meg már 2 napja nappal is szól ha mennie kell, igaz nem mindig. Na mit szóltok, milyen ügyes csajom van? :)

Tegnap elmentünk egy kicsit kirándulni a Bükkbe, olyan jó volt, a gyerekek is élvezték. Csak Mollinak kellett volna vinni a hátihordozót, mert elég sokat kellett ölben cipelni a fenekét.

Ági :)
Molli haja még 1× sem volt levágva, még csak ennyi nőtt neki. :) De ha már nő annyit hogy vágni lehessen le akarjuk vágni neki rövidre, hogy erősödjön.

Betti :)
Akkor nemsokára kezdődnek a dolgos hétköznapok...
Bébiételes üvegben sajna nem tudok segíteni.

Fény :)
De szerettem Callaneticsre járni. Dvdm nincs sajna, csak könyvem van valahol.
A zengőnyelven én találtam címet is és telefonszámot is. Egyből az első oldal lap alján. :wink:

Zsu :)
Hormonvizsgálatod volt már?

Davallia :)
Jó lett Panda ágya. Molli is olyan jókat alszik a "nagy" ágyában.

Zsuzsa :)
Drukk a bölcsihez, majd számolj be róla, hogy hogy mennek a dolgok.

Marika, Gyöngyöske :)
Régen írtatok. Hogy vagytok? Gyerekek?

Puszi mindenkinek,

panka
 
 


Sziasztok!
Panka! Miért kellene nekem hormonviszgálat? Én erre még nem gondoltam, nem hiszem, hogy ilyen súlyos lenne a helyzet.
Legalábbis remélem!

Zsu



Kép
bvigh
 
 


Sziasztok!

Dodus!
Lórinak boldok névnapot kívánunk!
Kép

Panka!
Nagyon ügyes, ebből már lesz valami :) ! Merre kirándultatok? Még novemberben mi is jártunk, de aztán győzött a lustaság. Most szombaton is készültünk, mégse jött össze. Meg hát Gerdát is cipelni kell és nekünk nincs hátihordozónk. Most már kendőben sem bírom. Matyi már simán legyalogol 5-6 km-t, lehet, hogy több is menne, csak ugye Gerda miatt nem megyünk hosszabb utakra.

Dodus!
Annyira azért nem várom, még annyi dolgom lenne itthon. Például az angol :(, és ha dolgozni fogok végképp nem lesz időm semmire, így sincs. Na, de nézzük a jó oldalát, ha nem vagyunk itthon, nem lesz aki rumlit csináljon meg mosatlant stb., nem kell ebéd készíteni, aztán még sorolhatnám...

Davallia!
Nagyon jó az ágy! Hétvégére meleg front jön, drukkolok Neked,

Búzaszem!
Neked is!

Ági!
Ne izgasd magad :)! Túl vagytok rajta és kész. Majd máskor másképp csinálod. Ez is egy tapasztalat. Meg aztán nem is biztos, hogy az volt a fő baj, hogy otthagytad...

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Sziasztok!

Dodus Lórijának

Kép

anicsn
 
 


Nagyon boldog névnapot kívánok LÓRINAK!!!!

Zsu



Kép
bvigh
 
 


Sziasztok!

Dodus!
Mi is kívánunk minden jót Lórinak, névnapja alkalmából!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a névnapi jókívánságokat! Majd átadom őket Lórinak. Most épp alszik. :D

Cumi ügyben egész jól állunk, már majdnem 2 hete elhagytuk és már nem is emlegeti. Az elalvás sem tart már 2 óra hosszáig. :wink: Szerintem győztünk!!!

Ma elsétáltunk az itteni ovihoz és az egyik óvónéni mondta, hogy nyugodtan bemehetünk, úgyhogy bementünk. Nem voltak még kint gyerekek, így Lóri nyugodtan szét tudott nézni. Tetszette neki, mászott volna fel mindenre. :) Szerintem úgy havonta egyszer elsétálunk arra, aztán majd meglátjuk, hogy fog menni az ovi.

Panka, gratulálok! Néha (nagyon néha) Lóri is mondja, hogy belekakál a bilibe és néha tényleg van benne egy kis pisi. Nálunk szerintem az lesz a baj, hogy Lóri sokszor pisil, keveset, nem pedig ritkán sokat.

Ez a nyelvoktatás az én fantáziámat is megmozgatta. Igaz, hogy a gyerekek agya ilyenkor olyan, mint a szivacs, de valahol olvastam, hogy mégsem jó ilyen fiatal korban túl sokat belegyömöszölni a fejecskébe, mert később "mellékhatások" jelentkezhetnek. Én sem találtam elérhetőséget a Zengő Tanodánál. :cry:
Egy ismerősünk járt a Helen-esre, az anyuka szerint tetszett is a kislánynak, mert otthon dúdolgatta az énekeket és ha arra sétáltak, mindig be akart menni. Viszont ez a kislány augusztusban múlt 2 éves és még alig beszél.

További szép napot! Megyek fagyizni! :wink: :lol:

Dodus
Kép
Kép
dodus
 
 



Sziasztok!

Dodus!
Lórinak Boldog Névnanot!!!!!!!!
Fagyi? Bár tényleg jó idő van. Talizhatunk Garbócinál:)
Cumihoz gratula. Olyan gyorsan nőnek, szinte hihetetlen. És már mindjárt ovi. Mikor szeretnéd beadni? Szeptembertől? Vagy csak később? (Itt ha nem adom be szeptben, akkor is be kell íratni májusban)

Ági!
Megnéztem a képeket. Hát hű :P Mekkora már Rebeka. Nekem még olyan picinek él, mint amikor láttam. Jó kis szilveszteretek volt:)
Ovinál lehet, hogy a lassú víz jönne be. Esetleg együtt bennmaradni pár órát, szokja az óvonőket és a gyerekeket. Esetleg barátkozzon. Pár nap múlva ő be, te kint a folyosón, majd kicsit a környékre elmenni... Lehet, hogy egyben ez így sok neki.

Betti!
Csak az olyan nagyobb üveg jó? Eseteleg a kisebb? Majd gondolok azért rád.

Davallia!
Nincs róbacsomagod a pelusból?

Megvan a 6. fogacskája Bencének és most már 90%-os a lépcsőn is. Vagyis fel és le is elég jól közlekedik. A 10%-a ott úszik el, hogy néha útközben le szeretne üllni, ami ugye nem feltétlenül jó dolog a lépcsőn, mert közben fordulni is kell.

További szép gázspórolós napokat :P

marika
 
 


Sziasztok

Még a múltkor köszöntöttétek a Beniket, utólag is köszönjük.

Panka
Bocsi, hogy így utólag, de a Te Benikédnek is Boldog Névnapot kívánunk!

Dodus
Lórinak Boldog Névnapot kívánunk!
Kép

Képzeljétek el, ma akartam Bogimnak HA tápszert íratni, és már nem írta fel a doktornő. Azt mondta, most már csak azoknak adható, akik a kórházból hoznak papírt, hogy nekik ezt kell adni. Kérdeztem, hogy most akkor mit adhatok a gyereknek, azt mondta, innentől kezdve bármit.
Akkor hogy is van ez?! 1 éves koráig ne adjunk tehéntejet, de most már nincs támogatás így tejet is adhatok, mert a többi már tejalapú tápszer. Teljesen kiakaszt ez a gyógyszeres-egészségügyes mizzéria. Kép

Arra lennék kíváncsi, hogyha megint szülnék és megint nem lenne elegendő tejem, akkor mit is adhatnék neki? Vagy a kórházat is végig kellene ülnöm+arendelést a körzetinél (na ez már csak mérgelődés) :evil: :evil:

Amúgy a kicsi Bogink elkapta Benitől ezt az orrfolyós nyavalyát. Beninek adom az Oscilloc.... homeot, neki csak kicsit folyik az orra, nem vészes. Viszont a kicsinél már sűrű, zöld váladék stb. Kértem valami antibiotikumot, nem kaptam semmit, azt mondta a dokinő, hogy orrcsepp anyuka, majd meggyógyul a gyerek.

Hát......................................

Jó volt kiírni magamból.

Amúgy jó hír, Benim bölcsibe jár. Eszter kislányával Katicával egy csoportba. Nagyon kedves, nyugodt a gondozónő.
Meg tudom erősíteni azt, amit előttem már sokan mondtak, hogy gondozónőt, ovónőt válasszunk, ne bölcsödét ovódát. Kép

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa
 
 


Dodus:)
boldog névnapot Lórinak!

Panka!

Már én is megtaláltam, az volt a gond, hogy nálam le vannak tiltva a pop-up ablakook. Utána bekapcsoltam, de a zenés bemutatók miatt. Viszont így nem jött elő a nyitóoldal...lényeg, nálam is megvan, csak én utálom, és letiltom a reklámok miatt:)

Fény
fény
 
 


Sziasztok!

Marika!
Kisebb nem igazán jó. Van nekem is kisebb, de egyformákat szeretnék. Már megtöltöttem 18-at, nem is gondoltam, hogy ennyire szükségem lesz. Meg aztán amik kimaradtak már nem is olyan fontosak. Még talán a szemesborsnak kellene egy, mert most csak az őröltnek van, meg a fahéjnak, a darabosnak, mert az is csak az őröltnek van. De hogy minek ez nekem, mikor már nem is nagyon fogok főzni???

Zsuzsa!
Örülök, hogy rendeződött a bölcsis problémátok :) ! Még szokjátok? Vagy már egész nap?
A tápszer felírásáról nem sokat tudok. Viszont a tápszerekről igen. A HA tápszer is tejalapú, kiválthat allergiát, és tejallergiásoknak nem adható.
Még nagyobb félrevezetés a tejpép, ezek gyakorlatilag tejport tartalmaznak. Ha megnézed a dobozokat mégis simán ráírják a gyártók, hogy 4-6-8 hónapos kortól...
Hát igen a babák meg a tápszergyártók érdeke nem igazán vág egybe :evil:!

Bocsánat, hogy így belementem (csak mert én meg ettől robbanok fel, mármint az ilyenfajta aljas, félrevezető marketingtől), csak azért írtam, mert ha már eszitek a sima tejpépet, akkor nyugodtan adhatsz Neki sima tápszert is, hiszen a tejpépből is kap tejport.

De ha mégis HA tápszert akarsz adni, megveheted azt is a patikában recept nélkül. (Csak persze teljes áron.)

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


NZsuzsa!
Úgy örülök, hogy megoldódott a bölcsi kérdés. Biztos te is megkönnyebbültél, de azért ugye még nem sietsz vissza melózni!
És akkor ez most melyik bölcsi is? A Dózsán?
Jobbulást kívánok Beninek és Boginak is! Ádám is most van túl egy torokgyuszin, már másfél hete nem jár oviba, de remélem, hogy holnap azt mondja a dokinéni, hogy csütörtöktől mehet.
Sajnos ez az idő kedvez a csepfertőzéses bacik terjedésének. Én már nem is tudom, hogy hanyadszorra van torokgyulladása ádinak. Szerintem a 3 és fél év alatt ez már legalább a hatodik, vagy hetedik alkalom. Próbáltam már minden félét, béres cseppet, propolisz cseppet, multivitamin tablettákat, c vitamint, de úgy látszik, ezt nem sikerül megúsznunk.
Ez a tápszer mizéria érdekes, bár én úgy emlékszem, hogy Koda Marcijának a dokinéni csak 1/2 éves korig írta fel receptre a tápszert (de lehet, hogy rosszul emlékszem rá, már olyan régen volt :lol: ).

Dodus!
Boldog névnapot kívánok Lórinak!
Gratulálok a cumi elhagyásához is, a bili miatt meg nem kell aggódni (persze könnyű nekem, mert már túl jutottunk ezen a ponton), én is azt hittem, hogy soha nem leszünk nappalra szobatiszták, de csak eljött az ideje. Ádám mindig is rengeteget ivott, és sokszor-sokat pisilt, de idővel a pisilések közötti idő megnőtt, és egyre többet pisilt egyszerre. A lényeg, hogy ki fog alakulni.
Az oviba meg nagyon rendesek, hogy beengedtek titeket nézelődni.
Így legaláb nem lesz idegen a terep Lórinak.

Üdv: Emese
mse173
 
 


Sziasztok!

Ki hova jár gyerekorvoshoz?

Nekem is már megint folyik az orra Zalánnak :cry: Egy hétig volt "egészséges". Totálisan el vagyok keseredve :( , valamit nem jól csinálok? Pedig annyira figyelek!
Ráadásul jól le is van tapadva, még a fluimare is alig oldja, szegény meg csak ordít az orrszívásnál :cry:

Tápszer: nekünk is ha-t írt fel a doktornő. Akkor most én sem kapok már olyan receptet??? Én úgy tudom 1 éves korig a ha-t felírják. Vagy már nem?

anicsn
 
 


Sziasztok!

Dodus!
Gerda is a keveset pisil, de igen gyakran típus, aztán mégis szobatiszta lett :D , méghozzá nem is sokkal később, mint Matyi. Persze pont emiatt volt baleset az oviban, eddig is már sokkal több, mint Matyival összesen a 2,5 év alatt, de hát ez van... Lóri is bele fog jönni :) .

Emese!
Én megetetek velük egy 500 mg-os C-vitamin rágótablettát, mikor látom, hogy jön a betegség. Aztán másnap is. Csak utána azonnal fogat kell mosni, mert leszedheti a zománcot.
Valószínűleg jól emlékszel Marcival kapcsolatban. Az 1-es tápszer fél évig támogatott, a 2-es egyáltalán nem.

Ani!
Fél éves kor után csak a speciális tápszereket lehet támogatással felírni, de ezeknél valamilyen betegségnek vagy állapotnak lennie kell a háttérben. A HA-nál kicsit kilóg a lóláb, ezeknél az indikáció meglehetősen szubjektív, mert az allergiára hajlamos babák kaphatják. És kit nevezünk allergiára hajlamosnak? Csak azokat, ahol a családban allergia fordult elő, vagy a fehér bőrű, szőke babákat is??? Most biztos ezt megpiszkálták egy kicsit, ami nem is csoda, mert a tápszertámogatásban a HA készítményekre fordított összeg aránya évről évre nő.
Úgyhogy gondolom eztán (is) minden gyerekorvos a vérmérsékletétől függően írogatja a tápszereket.
Zalán már egyáltalán nem szopizik?

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


kbetti,
szopizik még, de sajnos már nagyon fogyóban a tejkészlet :cry: Pótolni kell.

anicsn
 
 


Sziasztok lányok!

Már megint jó sokat irtatok, visszaolvasni nehéz, de azért megpróbálom.

Hogy vagytok?

Mi még mindig náthásan, de a párom már jól van, manó is kezd jobban lenni, én viszont még rosszabbul vagyok, mint voltam. :cry: Szerintem nekem van egy kis arcüreggyulladásom, de semmit sem szedhetek, mert úgy nézz ki,hogy most tényleg van pocaklakó, de biztosat, majd holnap mondok.

Davallia:
A pelust köszi szépen, továbbra is számithatsz ránk. Tudnál segiteni? Hogyan kell várandós vonalzót késziteni? :wink:

Kép
Kép
lusti
 
 


Lusti, de jóóóóóóóóóó! Nagyon szorítok, hogy legyen pocakbabád! :wink: Várandós vonalzóban én is tudok segíteni, ha gondolod! :wink: Csak szólj

anicsn
 
 


! ez lemaradt :lol:

anicsn
 
 


Sziasztok!

Tudna nekem valaki az ún. MOM értékről felvilágosítást adni?
Egyik ismerősöm nemrégiben volt afp-n és nézték ezt a MOM- ot is.Sajnos alacsony lett a mért érték, ezért genetikai uh-ra kell mennie.Semmit erről bővebben nem tud:-(Most teljes az aggodalom, hogy esetleg beteg lehet a baba.
Amikor én voltam terhes, akkor még csak afp-t néztek.

Előre is, köszi!

Sziasztok!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Ani :)

Nem tudom, miért beteg a kis Zalán...de klímáztok a kocsiban? Nem fúj rá folyamatosan valahonnan a levegő? Amikor fürdetés után kiveszed, elég meleg van? Mennyit viszitek bevásárlóközpontokba? ott mennyire van beöltöztetve? Beviszitek-e a hűtőpultok közé?
Ne érts félre, nem hibáztatlak, csak szeretnék segíteni abban, hogy kiderüljön, miért folyik a pici orra...
Mi anno, de még most is nagyon figyeltünk ezekre Hannánál..és hál istennek, nem beteges. Eddig a 19 hónap alatt egyszer kellett neki antibiotikum, az is hasmenés miatt. Nagyon-nagyon érzékenyek a kisbabák, és talán nem is sejted, hogy van amikor huzatot kaphat, vagy egy pillanat alatt megfázik...

És az orrszívó...le kellett fogni Hannát, ha muszáj volt orrot szívni..mostanában már rájött, hogy nem is fáj, sőt jobb neki is utána, de még egyéves korában is ordított tőle:) Emiatt ne izgasd magad, szükséges és nagyon fontos, mert ha nem szívjátok le, középfül-gyulladást kaphat a lappangó váladéktól, és akkor még rosszabb lesz. Szóval néhány perc ordítás inkább, mint a fülfelszúrás.

Lányok, kaptam végre Callanetics dvd-t :) A könyv nekem is megvan valahol egy dobozban, de a filmet jobban szerettem.
Szóval most már semmi nem akadály abban, hogy letornázzam végre a hasamat :roll:

üdv, Fény
KépKép
fény
 
 


Sziasztok!

Ani!
Gondold végig, amiket Fény írt. Meg próbáld meg a szoptatást minél tovább folytatni, mert az sokat jelent a fertőzésekkel szemben.

Anita!
AFP eredményt nem kapott? A MOM egy AFP-ből számított statisztikai érték. Tehát az AFP-je alacsony, így ugyanazok vonatkoznak rá, mint az alacsony AFP-re. A referencia érték: 0,8-1,2. Mégis mennyi a MOM? Mert okozhatja más is, mint genetikai rendellenesség, például elszámolt terhességi kor. Ha genetikai rendellenesség az ok, akkor általában nagyon alacsony a MOM, viszont biztonsági okokból már 0,8 alatt érdemes genetikai UH-t csinálni, ami végül is veszélytelen és fájdalommentes vizsgálat. Mindenesetre izgulni semmiképpen nem érdemes. Tudom, könnyű ezt mondani, de tényleg így végig lehetne szorongani az egész terhességet, mert bármikor bármi történhet. És leginkább a szülés körüli időszakban, ami miatt aztán igazán az elejétől kellene aggódni!

Fény!
Mennyi vizsgád van még?

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 



Betti!

Nem akarok itt untatni senkit,írok pü-et!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Sziasztok!

Mi is jól vagyunk, úgy tűnik Zalán is, igaz még időnként zörejes. Jövő héten megyünk vissza a pullmonológiára. De sajnos még mindig kb. 3-szor ébred éjszakánként. Hanga már egyre ritkábban ébred, de azért még ő is időnként. Most kissé fáradtnak is érzem magam már hetek óta. De elkezdtem tornázni is, hogy kicsit "formába hozzam magam".

Mind 3 gyerkőc sokat nőtt, Gyöngynek már 3 fogát vitte el a fogtündér, 2-t már hozott is helyette. Zalánnak 7 foga van, jön-megy a bútorok között, de ha tele van a keze, sokat áll is, azt hiszi, ha fog valamit, akkor kapaszkodik is. :D

Szombaton a lányokkal megnéztük a moziban az Artúr és a villangókat, aranyos mese volt, csak kicsit hosszú.

Vasárnap mi is Bükkszentkereszten jártunk, Lófűtisztáson, meg a Boldogasszony köveknél (Látókövek). Nagyon friss volt a levegő, csak szeles.

Gyöngyöske
gyöngyöske
 
 


Marika!
Tanulnék én, de mindig közbejön délelőtt valami elintéznivaló. Ebéd után meg már nem érdemes :D !

Anita!
Várom.

Gyöngyöske!
Aranyos lehet Zalán, ahogy "kapaszkodik" :) ! Örülök, hogy jobban van!
B.
kbetti
 
 


Betti!

Nem ment el a pü.-em?Nekem az elküldöttekben van.
Ha nem kaptad meg, szólj légyszi és küldöm mégegyszer.

Anita

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Sziasztok lányok!

BOLDOG SZÜLI ILLETVE NÉVNAPOT AZOKNAK, AKIKNEK MOSTANÁBAN VOLT!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Marika:
igen lehet gratulálni, már megcsináltam a várandós vonalzómat, az a legjobb bene, hogy nagymamám szülinapjára esik a szülés ideje. 2007.09.21.-re és mivel nagyi már 85 éves ezért ha ő már nem lesz, akkor igy is fogok tudni emlékezni rá. :wink:

Ani:
Nálunk a dokinéni azt irta rá a receptre, hogy tehéntejallergia, és igy tudtuk volna a BebaHa 1-2-es változatát használni akár 2 éves koráig, mostanáig, csak 1.5 éves kora után már nem ette meg. De nem volt semmi bajunk, csak igy tudtuk elintézni a dokival.

puszika mindenkinek :wink:

sziasztok majd még jövök lusti

Kép
Kép
lusti
 
 


Lusti!

Szuper hírekkel szolgáltál!Nagyon sok egészséget nektek a következő 100 évre :lol: :lol:

A vonalzód is szuper :wink:

Betti!
Ment a válasz!

Sziasztok!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Ja és Lusti!
Nagy apropó lenne, ha kicsi lány születne és a nagyi nevét kapná!
Amúgy is olyan sok szép régi név van, ami ma is megállja a helyét :D Vagy legalábbis jobban, mint némelyik mai agyrém :lol: :lol: :lol:

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Sziasztok!

Gani.
Sajnos én nem tudom,hogy mi a különbség az AFP és a MOM érték között!! :oops:
Nekem a leleten amit Melinél csináltak az áll,hogy:
AFP 16.hét MOM érték: 0,63
Referencia értékek 0,51-2,0

Én is féltem,hogy nekem ez alacsony,ugye az előző terhesség miatt,de hál istennek minden oké lett!! :D

Lusti.
ÓRIÁSI GRATULA!!!!

ancsi26
 
 


Lusti!
Gratulálok!

Betti!
Én azért még aggódok, mert ez csak szerintem átmeneti állapot Zalánnál. Ugye most tiszta volt az idő, a fűtést mindenhol lekapcsoltuk, fürdőszobát kivéve (tetőtérben lakunk) + a hálónkban időnként az ablakot is nyitvatartjuk kicsit éjjelre is. Na és persze a babyhalerrel puffogtatunk, esténként, reggel már csak ha zörejesnek halljuk.

http://babafalva.hu/tickers/6q0.png

http://babafalva.hu/tickers/6q1.png

http://babafalva.hu/tickers/6q2.png

Gyöngyöske
gyöngyöske
 
 



Ismét szia!

Egy nagyon fontos kérdést felejtettem el.
Hogy mondtad meg a férjednek, és hogy fogadta?
Meg majd arra is kíváncsi vagyok, hogy apukád hogy fogadta. Abból kiindulva amit a múltkor mondott....
Hát....Én "szerelmes vagyok az apukádba!!!"

Sajna az én apukám teljesen más típus. Ollyan zárkózott, mindent magában taró.

Na, ma már tényleg nem írok többet.
De te holanp reggelre meglephetnél egy levélkével.?Már úgy hozzászoktam, hogy veled indul a napom.

Puszi

Zsu



Kép
bvigh
 
 


Lusti! Itt is gratula!

Nekem sajna ezzel a nagymamás dologgal rossz emlékem van. akkor halt meg a nagymamaám, amikor a keresztfiam született. Szóval nekem ők már egy dátum. És egyiket sem felejtem el soha, mert nagy ajándék volt a babuci, amikor elvesztettem azt akit nagyon szerettem.

Jaj, ne haragudjatok, nem akartam itt rontani a hangulatot, csak kijött belőlem, mert még mindig nem tettem túl ezen magam.

De Lustinak ez tényleg nagy ajándék lenne. Hát még a Nagyinak. Tényleg, hogy hívják a nagyidat?

Zsu



Kép
bvigh
 
 


Bocsi lányok! Ezt privibe szántam Lustinak, de nem tudom mit csináltam :oops: :oops:

Zsu



Kép
bvigh
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?