Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pipacs:a gátvédelmet mi eggyáltalán nem beszéltük meg,fogalmam sem volt rolla,hogy Kerepesen létezik olyan szülésznő aki foglalkozik gátvédelemmel,az ő ötlete volt ö hozta föl nekem a szülőszobán,hogy milenne ha megpróbálhánk,az olalyat is ő adta gondolom a korházé!!!Úgyhogy én eggyáltalán nem készültem a gátvédelemre fel,de gondolom nem eggy olyan különleges olaly lehet szerintem ha a babaolalynak az aloe veras változatával ha maszirozod otthon magadnak az is bőven megteszi!!!!!!!

Lányok mi a véleményetek a kerepesi szülészetről és a magánszobáról???? :roll: :shock: :?:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Pipacs:a gátvédelmet mi eggyáltalán nem beszéltük meg,fogalmam sem volt rolla,hogy Kerepesen létezik olyan szülésznő aki foglalkozik gátvédelemmel,az ő ötlete volt ö hozta föl nekem a szülőszobán,hogy milenne ha megpróbálhánk,az olalyat is ő adta gondolom a korházé!!!Úgyhogy én eggyáltalán nem készültem a gátvédelemre fel,de gondolom nem eggy olyan különleges olaly lehet szerintem ha a babaolalynak az aloe veras változatával ha maszirozod otthon magadnak az is bőven megteszi!!!!!!!

Lányok mi a véleményetek a kerepesi szülészetről és a magánszobáról???? :roll: :shock: :?:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


bocsi véletlenül kétszer kültem ell!!!!!! :oops: :?

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 

 
 

Prüntyi:Fogok neked ihfót küldeni ha elküldőd nekem az e-mail címedet addig kikeresem a képeket!!!!!!Mikor fogsz szülni???????? :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Tiop!

Szerintem nagyon jó a szülészet és az alapítványi szoba is!
Én nagyon jól éreztem ott magam, amennyire egy kórházban jól érezheti magát az ember! :lol:

Szülőszobáról képek a 71 és 72. oldalon!
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönjük a rengeteg érdeklődést.

Kicsit jobban van, már az oxigén rásegítést sem kapja, kicsit besárgult, de már nem kapja a kék fényt se, mert jó értékeket mutattak ki.

Etetéseknél a kezembe vehetem , meg előtte tisztába rakhatom és (egyenlőre) cumisüvegből etethetem: 40 g-okat eszik naponta 8-szor.
Ma este megpróbálhatom szopiztatni, mondták hogy ne keseredjek el ha nem megy elsőre, mert a cumizás is elég nehezen megy neki, sajana megszokta a szondát és hát ugye azzal nem kell küzdeni.
A tüdőgyulladása javulgat bár elég lassan és amíg az nem tisztul ki addig nem adhatják haza,
De mostmár egy nagyon kicsit nyugodtabb vagyok, mert szemmel láthatóan javul.
Ja, lefogyott 2420 grammra, de tegnap már 2490 volt, úgyhogy mostmár kezdi visszaszedni a súlyát.

Kép
tami2900
 
 


Pimpoka, a honlap sajnos nem elérhető, azért köszönöm.
Próbálom hívogatni őket.

Tami! sok-sok erőt kívánok, és mielőbbi gyógyulást!
tüccs
 
 


Sziasztok!

KHajni! Utólag nagyon boldog születésnapot Petrának!!!
Kép

Csak1! Nem magánrendelőbe jártam, és a dokim nem várta el a pénzt. És így én is örültem hogy sűrűn láthatom a babót, és megnyugtatott hogy semmi gond. Most magánrendelőbe járok másik dokihoz, ő mindig azt mondja hogy havonta ajánlja az ellenőrzést. De ezzel nem kényszerít! Mégis megyek. :D

Sterilizálás: Első hetekben én naponta kifőztem a mellszívót, aztán rájöttem hogy igazából felesleges ilyen sűrűn. Mindig jól elmosogattam és csak nagyon ritkán strerilizáltam.

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Sziasztok!

Alig győzök utánaolvasni, úgy zajlanak itt az események! :lol:

Gratula az új babáknak és anyuciknak!!!

Sterilizálás: szerintem (és a gyermekorvosunk szerint is) tök fölösleges napjában többször, bőven elég, ha alaposan elmosogatsz, de persze a baba cuccait nem azzal a mosogatószivaccsal amivel a pörköltös lábost :D ! Én mindig este sterilizáltam, de őszintén bevallva, kb 4-5 hét után elmaradt. Helyette a mosogatószert kevertem úgy be, hogy kb 4 dl mosogatószerhez 1 dl Domestost öntöttem, és ezzel mosogattam. Nem volt büdös fertőtlenítőszaga, de az antibakteriális illúzió tökéletes volt!

Azt szeretném kérdezni, hogy nektek hányszor kellett cukorterhelésre menni? Én ma voltam először (állítólag azért kellett, mert a nagyim diabéteszes volt) bár nekem még soha semmi gondom nem volt a vércukrommal. Bogival is végig rendben volt minden, pedig zabáltam, mint egy ló! :lol: Iszonyúan szenvedtem, már reggel fél hatkor arra ébredtem, hogy éhes vagyok, és mivel baromi sokan voltak a laborban, hiába voltam ott fél 8-kor csak 3/4 9-kor kerültem sorra, aztán megittam azt a cukros szörnyűséget (tényleg, tudja valaki, hogy itt miért nem állnak át a sokkal humánusabb 1 pohár tej + 1 zsömle módszerre?) és így csak 11 órakor jutottam kajához. Már a betűket is alig tudtam elolvasni az ajtókon, annyira éhes voltam!!! Én biztos belehalok, ha ezt többször meg kell ismételni! :cry:

Az orvost keresőknek meg tudom erősíteni, hogy Fábián doktor nagyon rendes, lelkiismeretes, ráadásul jófej, ma összetalálkoztunk a kórházban, és rögtön érdeklődött, hogy mizujs, pedig nem egyedül volt, de megállt, hogy pár szót váltsunk.

Azt hiszem, most ennyi elég belőlem, megyek pihenni.

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab
 
 


Andibab
Csak nem te voltál az, aki pont előttem volt a vérvételen?
Én fekete felsőben és fekete nadrágban voltam, én is 1/2 8-ra érkeztem.

Zbarbi
Te is írtál a ma megint megjött topicba? Egy ideig oda írogattam, sokat segített míg terhes nem lettem.

Ma a vérvétel után megnéztem a szülőszobákat. Nagyon szépek, jól felszereltek. A szülésznő - csak a keresztnevét tudom Kati - is nagyon aranyos volt. :D

Móni

Kép
móni30
 
 


Sterilizálás...mivel én folyamatosan fejtem és vittek is el tejet 2 naponta főztem ki a cuccokat, mióta kevesebb tej van már csak 1-2 alkalommal hetente.

Andi nekem azt mondta a dokim, hogy a zsömlés már elavult és nem is ad pontos eredményt.
Dorkánál én is haldokoltam a 2 szúrás között, Szonjánál oda mentem reggel rögtön kezdésre, utána pedig rokonlátogattunk, így nem volt időm rosszul lenni...így tök jó volt.
Ja és Dorkánál még az első szúrás is vénából volt, a másodikat meg nem is találták, kétszer kellett megszúrni,, bele az első likba mert az ugye tuti hely volt :cry: :shock: brrr....na ott kellett megint felmosni......... :roll:
becsi
Iklad
 
 


sziasztok,

Tami, ne aggódj, fog menni a szoptatás, barátnőmnél másfél hónapig volt inkubátorban a kislány, majd hazavitte, de egy hét után már csak szopizott, sőt majdnem tandem lett belőle :D úgyhogy kitartás, rá fog kapni az ízére!!!

Szoptatás első heteiben nem volt kisebesedve a cicim, nem azért fájt, hanem az erős szívóhatás, azt kellett szerintem megszokni, sose volt sebes, mondjuk én a nyálát rajta hagytam, nem mosogattam sose.

Csak1, hát én sose magánrendelőbe jártam, sőt az elsőt a 20kerben szűltem, de 4hetente kötelező volt a kórházi rendelésre járnom, sőt még a védőnő is mondta, hogy szülésig meg kell lenni a 10pecsétnek ami a orvostól van, az övét nem számolják, ahhoz hogy utána pénzt kapjak. ( meg is számolták!) most a Flórba járok, szintén a kórházba és 3-4hetente vár. Székesfehérváron és Veszprémben is van többgyermekes barátnőm, kórházba jártak, nem fizettek, de minden hónapba menniük kellett, engem meg is nyugtat, hogy havonta látom, hogy fejlődik, jól van, furcsállom, hogy te másképp jársz.

Andibab, mi szerintem majd kb. egyszerre megyünk szülni :D

kellemes délutánt mindenkinek
Kép
Kép
kispraga77
 
 


Krisztinka jó,hogy te is ígylátod ahogy én ,nekem is nagyon tetszett az alapítványi szoba azvolt az egészben a lagjibb,hogy nemkellett kimenni fürdeni és azt csináltam a szobában amit én akartam!
Lányok ha van közöttetek olyan aki 2006 júni 29-én szült Kistarcsán ,jelentkezzen!!!!!!! :lol: :P

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Csakegy
CSakhogy más kórházban is mi van, íme, ami a SOTE Kútvölgyiben volt és van most is. Anno a fiammal a kórházba jártam a dokihoz, és havonta nézett meg, illetve uh. Probllémamentes terhesség volt, mégis így volt a protokoll. Aki uehhez a dokihoz járt magánban, szintén havonta volt kontroll. szerintem jobb leaglább havonta 1x. mint 2-3 hónapot várni és esetleg vmi gáz van, akár a babával, akár a mamával.... anyukám pont azt mondja mindig, milyen jó, hogy ma már más a terhesgondozás, nekik még uh sem volt, végigizgulta a terhességet, hogy minden rendben lesz-e, néha vot egy kis tapogatás, oszt jó napot...

Gátvédelem- hát régen azért az asszonyok többsége gátvádelemmel szült, a régi bábák tudták a dolgukat, nem volt siettetve a szülés, nem kellett az orvosnak tetsző pózban lenni. a Szülőszoba műsor anno elég jól igazolta ezt, volt aki már majdnem fejen állt, annyira hanyatt volt, mégsem jutott senki eszébe, hogy talán a gravitáció is segíthetne, vagy egy kis járkálás. nekem sok ismerősöm szült elsőre gátvédelemmel, nem kell feltétlenül bedőlni annak, hogy mindenképpen vágnak. Persze azt is be kell tervezni, ha mégsem alakulna az elképzelésnek megfelelően, akkor ne dőljön össze a világ. Nekem vegyes volt, ment a gátvédelem,amíg lehetett, csak a fiam olyan turbón jött kifelé, hogy esélyt sem hagyott. Így megúsztam egy 1 cm-es vágással, varrás sem fájt, körbeinjekciózták a sebet, talán csak az első szúrást éreztem, és másnap reggel már ültem a fenekemen. nem mondom, hogy nem fájt, de hamar rendbejött. én kamillateával mosogattam a sebet minden WC után, meg a cuki és szexi Tena bugyeszban nyomtam :)
Azért majd kíváncsi leszek a második szülésre, milyen lesz, már várom nagyon, olyan jó volt az első.

Köszi mindenkinek a dokis infokat! Igyekszem választani, és remélem jól.
üdv:
gc

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Andibab!

Én 2X voltam terheléses cukron, mert az apai nagypapám volt cukros és az apai ágról jobban örökölhető.
Azért kell azt a cukros sz@rt inni, mert abban nagyobb koncentrátumban van cukor, hiszen 75%-os cukoroldat, mint a zsömi+tej! Egyébként nekem a Fábián doki mindig mondta vigyek egy fél citromot és akkor ihatóbb!

Moni nekeg mit és hogyan segített a már megint megjött? topic?
Én is bepróbálkoztam ott, de olyan sokan vannak, hogy abba hagytam.
Vendég
 


Tiop
Én idén pont júni 29-ére vagyok kiírva. :lol:
Sokan szültek tavaly júni 29 körül? Mennyire volt kibírható a meleg?

Móni

Kép
móni30
 
 


Krisztinka
Az biztos, hogy nagyon sokan vannak, alig győztem olvasni. Írni nem írtam túl sokszor, jó volt a tudat, hogy nem vagyok egyedül, akinek ilyen problémája van. Megtudtam milyen vizsgálatokat végeznek el, mire számíthatok, ha pl. inszemre kerül a sor, meg még egy csomó hasznos infóhoz jutottam. Jó volt együtt örülni azzal, akinek összejött a baba, és jó volt megosztani az örömöm, amikor nekem végre sikerült.

Móni

Kép
móni30
 
 


Móni30:Én mind a kettő lányomat júniusban szültem,Anettot 2002 06 30.án Zsanit 2006 06 29.én!Mind a kettö nap nagyon meleg volt csak avval a külőmbséggel,hogy2006-ban már az új szülőszobán voltunk ahol van légkondi!Ha van rá módod akkor vállaszd az alapitványos szobát!!!!!!!!Egyépként nagyon sokan szülnek nyáron!!! 8) :P

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Móni :lol: igen sokat írtam a megint megjött topikba, de már egyre kevesebbet a régiek kezdenek eltűni akikől sok mindent tudtam találkoztunk is egy párszor.

Lányok az alapítványos szobát mennyivel előbb kell jelezni a kórháznak vagy ez hogy működik?
Lenne még egy kédésem, mindenki mást mond szabad nem forró vízbe fürődni?

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Barbi nem szabad...kinyílhatsz tőle...
becsi
Iklad
 
 


cincérke

dobtam egy privit :lol:
becsi
Iklad
 
 


Zbarbi!

Nekem az orvosom azt javasolta zuhanyozzak, hát én azután csak zuhanyoztam.
De látom Nem forró vizet írtál, hát abba lehet hogy 1x 1x megmártózhatsz, de nem kockáztatnék!

Az alapítványi szobát én nem igényeltem előre, csak a szülőszobán kérdézték szeretnék-e olyanba menni. Én igen mondtam, de én először a császáros megőrzőbe kerültem, mert császároztak, aztán a 3 éjszaka kerültem alapítványiba, mert akkorra lett ott hely.
Vendég
 


Ancsa :D
én a Budai Meddőségi Centrumba jártam közel 2 évig, majdnem minden dokit végig jártam, de hivatalosan dr. Konc J. volt az orvosom.Megvoltam elégedve nagyon velük csak sokat kellett várni, pont most változtak az árak sajnos nőt. Nekem az inszemek alkalmanként 60-80 ezer között volt a lombik 150-200e között nekem nagyon sok puregon kellett szúrnom az dobott a költségen rendesen( napi 150-200egységet) az ampullába kb. 400 egység van( tüszőim nem voltak). Bármi kérdésed van írj szívesen válaszook ha tudok!

Bercsi :lol: a védőnő is ezt mondta , de a doki mondta hogy a nem forró a víz csak kellemesen meleg akkor fürödhetek benne. Megmondom őszintén néha szoktam de azt is a utóbbi időbe, az első 3-4 hónapba csak zuhanyoztam,de nagyon hiányzott egy lazító fürdő :oops:

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Sziasztok lányok,

Köszönöm a szívélyes fogadtatást! És az infókat!

Tiop sajnos még csak a munkálatok folynak... :oops: :wink: , de remélem hamarosan összejön...de azért érdeklődöm ennyire előre, mert akkor már az első vizsgálatokra is az új dokihoz mennék...
Az előzővel semmi bajom nem volt, sőt!!!! az lenne a legjobb, ha átjönne a tarcsai kórházba...e ugyebár ez nem lesz így... :roll: és most tanakszom, hogy maradja az orvosomnál egy nem-szeretem helyen, vagy válasszak egy új orvost a megfelelő kórházban...

GÁTVÉDELEM: hát mivel én nem igazán hittem benne, nem voltam felkészült, így vágtak is egy kicsit...bár a szülésznőm maszírozta mandulaolajjal, több órán át, de nagyon merevek voltak az izmaim...és ez nem csak akkori felkészülést igényel, így mondta, hogy sajnos vágni kell...
szóval másodjára felkészülök, hogy megússzam a vágást, mert bizony 5-6 hétig nem nagyon tudtam ülni...valahogy lassabban is gyógyult... :cry:

Látom vannak friss kismamák! :lol: Gratulálok...már én is itt tartanék!

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Sziasztok

Rég irtam már, nagyon sokat irtatok igy nem birtam mindent elolvasni :?

Tami : sajnálom hogy igy alakult de nagyon örülök hogy már jobban van a picur, fel a fejjel minden rendbe fog jönni, lásd már hizott is :D . A sopizás meg biztos menni fog csak rá kell neki kapni az izére :)

Én is havonta jártam vizsgálatra, én sem birtam volna ki tovább, hogy ne menjek, vizsgálat után 1 héttel már alig vártam hogy láthassam a picurt ujra , igy minden vizsgálat után nyugodtabb voltam...


Csajok ha megfázik a pici ti adtok neki valamit? Nórinak folyik az orra, nem volt lázza de remélem nem is lesz más baja. Nagyon kinlodtunk vele orrszivoztuk most már egy picit jobb.


Ime egy kép a Nóriról


Kép


Kép
picurk
 
 


Picurk!

Nekünk is volt csak orrfolyás és azt mondta dokinéni, hogy csak orrszívózzuk, semmi gyógyszer!
Kitartás, el fog múlni!
Vendég
 


Sziasztok!

Picurk,
Nem látom Nórit! :cry:
Nincs kép,csak egy x! :lol:

Megfázás:
én is orrszívózni szoktam,de ha hallom,hogy gagyarászás közben rekedtes,akkor kap Nurofent,ugyanis az nem csak lázcsillapító!
Nekünk ezt a gyerekrvos mondta.De van,amikor csak meleg teát (hársfa)kap egy picurka mézzel! :wink:

Gátvédelem:
úgy volt,hogy gátvédelemmel szülök,végül is nem kellett volna vágni,mert elég lazák voltak a gátizmaim,de mire kijött volna Levi feje,mindíg elfogyott az erőm és vissza csúszott.
Aztán már nagyon elgyengültem,így úgy döntött Toldi doki,hogy vág!De nem éreztem,csak azt,hogy sokkal jobb,mint előtte! :wink:

Tami,
Kívánok Nektek sok-sok erőt,és azt,hogy minél előbb gyógyuljon meg Kristóf!

Zbarbi,
terhesség alatt az ülő fürdő nem is javasolt a fetőzések miatt. :roll:
Én imádok ázni a kádban,de amikor ezt megtudtam,onnantól kezdve csak zuhanyoztam!

Kép
mano83
 
 


Akkor mégegyszer megpróbálom most már remélem lehet látni :)

Köszönöm a válaszokat, ugy nézki hogy már nem lesz szükség gyógyszerre mert egyre jobban van csak ne essen vissza . Nóri egyre mozgékonyabb, Levi is ? Imád tvt nézni csak ugy mond nekik :lol: :lol:


Kép


Kép
picurk
 
 


Ja én is csak zuhiztam bár jobban szeretek fürödni de nekem is azt mondták hogy kinyilhatunk tőle meg hogy nagyobb a fertőzés veszélye



Kép
picurk
 
 


Á,most már látom! :lol:
Még mindíg tündéri azokkal a nagy szemeivel és hajával! :lol:
Levi is egyre mozgékonyabb! :wink:
Eddig nem kötöttük be a hordozóba,de most már be kell,mert másképp ki akar belőle mászni!Pontosabban tolja magát kifelé belőle!Hihetetlen milyen erő van benne! :shock:
Tv-t nézni Levi is szeret,sokszor reklamál,ha véletlenül elé áll valaki! :wink:
Egy kép kis Leviről:
Kép

Kép
mano83
 
 


Na... csak hogy megnyugtassam a kedélyeket... holnap megyek vizsgálatra végre... (ld. méhszáj...)
Vendég
 


Tényleg,holnapi nap:
Levi megkapja a 4 hónapos oltását,feltéve ha nem lesz piros a torka! :roll:
Azért vagyunk csúszásban,mert a 3 hónaposat késve kapta meg a piros torka miatt és így csúszik ez is! :?
Remélem megint ügyes lesz és nem fog sírni! :lol:

Kép
mano83
 
 


Becsi!
Válaszoltam :D !

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


barbi!Nekem a szülőszobán szóltak vagyis kérdezték,hogy akarok-e alapitványos szobába menni.Ott döntöttük el eggyütt a férjemmel.Neked is és a babának is sokkal jobb helye lessz ott mint egy hagyományos szobában!

Forró fürdőt inkább hadjátok ki ha nem akartok idő előtt szülni !!!!!!! :evil:
Én 5 hónapos koromtol csak zuhanyoztam ,előtte is csak kellemes meleg vízben fürödtem!!! :roll: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Tiop
Ez igen! Fura lehet, hogy mindkét lányodnak ugyanakkor van a szülinapja! Köszi a választ! Nekem az a félelmem, hogy olyan sokan szülnek majd, hogy egyik szülőszoba sem lesz szabad. Az alapítványos szobát megcélzom, de nem akarom beleélni magam, lehet azok is foglaltak lesznek. :roll:

Tegnap voltunk 4d ultrahangon, úgyhogy már azt is tudom, hogy kisfiúnk lesz! :lol:

Móni

Kép
móni30
 
 


Móni!

Gartula, hogy kisfiú lesz!
Mennyi idős kismama vagy? Mikorra vagy kiírva?


Lányok! Meddig jön a ciciből a tej, ha már nem szoptatsz? Mert nekem manó 8 hónapos kora óta nem szopizik, most 13 hónapos és ha megnyomom a cicim, még mindig jön belőle egy kicsi tejcsi. :roll:
Vendég
 


Ja Móni nem akarsz vonalzót csinálni a Manónak!?

Lamaradt a gratula jel:

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Krisztinka,
Gergőről nincs kép?
Ti fent vagytok iwiw-en?

Kép
mano83
 
 


Szia Manó!

Igen fent vagyunkaz iwiwen.

Íme néhány kép Gergőciről:

Kép

Kép

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Most volt itt a védőnéni és mindent rendbe talát Balázsnál, néztünk szívhangot doppler készülékkel ezt élvezem a legjobban, vérnyomást, súlyt (eddig 6 kg-t híztam), de az mind a combomra ment de majd szépen leadom szülés után nem érdekel na jó egy kicsit foglalkoztat.
Lányok rosszl fejeztem ki magam nem forró vízre gondoltam :oops: hanem langyosra hogy az is veszélyes-e, de kiderült az írásotokból hogy igen, néha olyan szőkének érzem magam a sok okos kérdésemtől :oops:
Én is pénteken vagy jövő hét elején megyek terheléses cukorvizsgálatra( zsömle, tej lesz nekem is ).

Krisztinka , Gergő hintába ül?Hihetetlenül nagy a szeme és a szempillája van, csajokat lefogja venni a lábukról az biztos :lol:

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Nem hintában ül, hanem az etetőszék aljában!

A másikon a sarokba mászott be a sarokülő mögé, ahová eldugtam, de nem eléggé a bortatót.
Vendég
 


Krisztinka
Köszi a gratulációt! 17 hetes terhes vagyok, júni 29-re vagyok kiírva.
Jó lenne az a fránya vonalzó, már próbálkoztam vele néhányszor, persze nem sikerült :x , napokon belül be lesz kötve otthonra az internet, majd akkor elbíbelődöm vele.
Édes a Gergő babód! :lol:

Móni

Kép
móni30
 
 


Köszi!

Vonalzókészítés 2 perc alatt:

http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=tickers

Előtte regisztrálni kell! Ha elkészítetted akkor a babafalvától kapsz egy emailt, amiben benne lesz a kód (PHPBB kódot) és azt kell bemásolni a profilodba.

vagy: http://lilypie.com/baby_login.php
de ez nem magyar.


A lilipe.com-os vonalzónál pedig lesz majd a saját vonalzódnál egy GET CODE fül és onnan tudod majd bemásolni a kódot ide a babanetre.

: Lilypie 3. lepesnel, ahol beirod az utolso menstruaciot es ciklus hosszat, a "Create ticker" felett van a beklikkelendo "Remember my details on this computer?" Ezt klikkelni, UTANA klikkeljetek a "Create Tickerre". Utana feljon a krealt ticker es alatta van 4 kulonbozo "dolog", nektek a 2. kell, a "PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode" ablakaban levo szoveget masoljatok ki (legegyszerubb megnyitni vmit, uj email, word doc., stb., es egyelore oda masolni).
Aztan Babanet. Beleptek, lap tetejen 2. legordulo hulyeseg "Segedletek"-et legorgetitek, ott van a "Profil". Megnyilik, lap kozepe tajan "Profil Informacio", ennek a vege fele "Alairas". Ide beirhatod a neved es ide masolod be azt a szoveget, amit a Lilypie-rol kimasoltal. Ne felejts el a vegen az "Elkuldre" klikkelni, kulonben nem ert az egesz semmit
Vendég
 


Krisztinka,
Gergő nagyon édes,igazi nagyfiú! :lol:

Katica,
Mi van veletek?Jól vagytok?
Boldog hófordulót Sárikának! :lol:
Kép

Kép
mano83
 
 


Visszaolvasni most nincs időm, mert lassan ébred majd a Manó, de azért gyorsan beszámolok a kórházzal kapcsolatos "élményeimről". Sajnos elég rossz benyomással jöttem el, mert én is a legnagyobb tumultus idején szültem, így egy csomó kényelmetlenségben és kellemetlenségben volt részem.
Szüléstörténetem olvasható itt:
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... ay&jid=153

Szóval a szülés és a császár során nem volt gondom, tényleg figyeltek ránk, onnantól volt rémálom, amikor átkerültem a hatágyasba... én ettől eleve féltem, ezért is igényeltem ugye az alapítványi szobát, csakhogy nem volt hely... a hatágyasban, hát mit mondjak... némely szobatársak igencsak furcsák voltak, de ezt még el is viseltem volna, de 2 napig egyszerűen alig tudtam az ágyra felmászni, ha felmásztam, nem tudtam lemászni... az egyik szobatársamtól elkértem a zsámolyt (amiből összesen 2 volt a szobában), de fél nap után egész egyszerűen eltűnt a szobából... hozattam be egy kempingszéket a családdal és inkább azon ücsörögtem egész nap, azon szoptattam, hogy valahogy kibírjam, de így is két nap után már bőgtem, hogy nem tudom ellátni a Manót ilyen körülmények között... Aztán ürült családi szoba, és gyorsan lecsaptam rá, de az is csak egy napig volt szabad, utána költözhettem megint, de szerencsére már kétágyas alapítványiba... na ott vár elviselhető volt, végre volt egy szék az ágyam mellett, végre lehetett szellőztetni kicsit, egy szobatárssal sokkal jobban tudtunk alkalmazkodni egymáshoz...
Szóval egyelőre inkább a kellemetlenség élménye maradt meg, sok jóról sajnos nem tudok beszámolni. :(
Azért azt elismerem, hogy a kórházi személyzet sokat segített, mind a csecsemősök, mind a szülésznők, ápolónők... Csak kérni kell, pl. fürdetésnél, ha nem csak "leadom" a babát, hanem ott is maradok, akkor nagyon segítőkészek a csecsemősök, mindent megmutatnak, elmagyaráznak. Amikor Terike néni volt ügyeletes, szabályosan beköltöztünk a babaszobába. Ő aztán tényleg imádja a babákat, és tényleg nagyon sokat segít! Flórácskának 3 napig nem volt széklete, és én mondogattam ugyan mindenkinek, gyerekorvosnak, csecsemősöknek, mindenki azt mondta, hogy várjunk, ez még belefér... aztán Terike néni volt az, aki lázmérővel fellazította kicsit, és azóta semmi bajunk nincs a széklettel.
Szoptatásba csak akkor avatkoztak be, ha gond volt, nekem 3 napig nem nagyon szólt senki semmit, aztán mikor Flórácska még mindig fogyott, elkezdték mérni, hogy mennyit eszik egy szoptatásra, hogy ha kell, akkor tápszerezik. De szerencsére pont akkor indult be a tejem, és 2 mérés után meggyőztük a csecsemősöket, hogy semmi szükség a pótlásra, mert egyre többet evett a baba, és másnapra már hízott is.
Hát, egyelőre ennyit a benyomásokról. :)

Amúgy a családi szoba szuper, aki teheti, vegye igénybe! ;) Én lehet, hogy a következő szülésre úgy spórolok majd, hogy eleve oda kerüljek. :)
Vendég
 


Verna,
hát igen,nem jó akkor bent lenni,amikor nagyon sokan szülnek!
Szerencsére amikor én szültem,az utolsó pillanatban felszabadult 1 hely a kétágyasban,addig a szülésznőm elintézte,hogy ne engedjenek be senkit,megyünk,ahogy megszültem! :wink:

Levi megkapta ma a 4 hónapos oltását,nem sírt,csak kiabált egyet-kettőt,aztán már újra nevetett! :lol:
Kaptam egy olyan receptet,ami majd agyhártya gyulladás elleni védőoltást tartalmazza,1 hónap múlva kéne beadatni neki,ha úgy döntünk,hogy akarjuk!
Nektek mi erről a véleményetek? Kinek a picurkája kapott már ilyen oltást?

Képzeljétek,mivel mától megemelkedtek a gyógyszerárak,egy egész vagyont fizettem most a tápszerért! :shock:

Ja,regisztráltam a DM-nél a baba bónusz programukra,mert nagyon sok kedvezményt és ajándékot adnak babák részére.
A barátnőm kapott decenberben olyan kupont,hogy bármit féláron vásárolhat,ami a babának kell,sőt,a kislánya szülinapjára küldtek 1 kis pólót! :D
Szóval én jövő héten megyek a kezdő csomagomért,úgy is hetente 2×-3× ott szoktam vásárolni! :lol:

Kép
mano83
 
 


Manó: Köszi! Kép

Egyébként tényleg jó a bababónusz. Az elsó kuponfüzet amit kaptunk van benne egy csomó babaápolási termék, amit olcsóbban tudtok megvenni + a mamáknak is van ez az benne és a C&A-ba két 50%-os kupon.

Mi is kaptunk még 1 kupont karácsony előtt, abban 3X lehetett 1-1 terméket 50%-kal olcsóbban megvenni a dm-ben.

Aztán, hogy 1 évesek lettünk kaptunk megint kuponokat, van amit ajándékként, van amit olcsóbban kapunk meg. És volt benne egy 15%-os Siesta cipő kupon is!

Szerintem megéri csatlakozni.

De a kórházban is kaptatok Felicitas csomagot, abba meg 1db Rossmann-os kuponnak kell lenni az is jó kis csomag, ha beváltjátok, abba volt bébiétel, bébiital és tejpép, + 1 Hipp-es előke.
Vendég
 


Mi a kórházban nem kaptunk semmit! :cry:

Kép
mano83
 
 


Komolyan?! :shock:

Már azt is megszüntették? A szemetek! :twisted:
A barátnőm augusztusban szült, ő még kapott csomagot.
Vendég
 


verna

nagyon megható volt a szüléstörténeted, de bevallom ha még nem szültem volna ezután nem is akarnék :cry: , nagyon örülök, hogy a császár messziről elkerült....kár hogy utána sem érezted jól magad a kórházba...mondjuk ezzel én is így voltam mind háromnál....itt főleg a fáradtság, hormonok, kiszolgáltatottság is közrejátszik...ezt a 4-5 napot túl kell élni... :cry:
Elsőnélén is sokat szenvedtem az ágyból ki-bemászással...nehezen is gyógyult a sebem miatta...
Másodiknál volt egy szuper szobatársunk...
A harmadiknál már rutinból utáltam az egészet, pedig alapítványiban voltam... :lol:

mano mennyi volt a táp??? :twisted: milyen?

Nekem is felíratja a védőnő az agyhártyára az oltást /1 éves kor előtt olcsóbb, de csak utána oltják/...másik kettőnek még nem ajánlotta a doki, pedig én akartam, mert a a páromat majdnem elvitte anno :cry: ....most már olt erre is.... :shock:

Megyek egy kis karácsonyi töltött puszedlit sütni :oops:
Aztán szülői.... :D

Henus?
becsi
Iklad
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?