Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Megjöttünk ma este haza, villámkipakolást hajtottunk végre, és még gyorsan bele is olvastam a múlt hétbe, és olyan rossz olvasni a kis betegeket, ugyan tudtam róla Mankától már.

Ayse!
Úgy sajnálom szegény Andrist, és hogy mellé még ez a hörghurut is. :( Ha tényleg kell a popskrém recept szívesen begépelem neked priviben, tényleg nagyon tuti, talán holnap fel is tudod iratni, és megcsináltatni.
Így a látogatásnkat elhalasztjuk. Egyébként a kiskecskés előke mellé van egy meglepink is. :)

Manka!
Ugyan ma beszéltünk, de örülök neki, hogy Jack jobban van! Ne aggódj megindul majd a beszéddel! A videjókat nem tudtam még megnézni, majd holnap!

Tünde!
Mennek a drukkok, hogy simán menjen minden így a finisben. Én is várom már, hogy megszülessen Ákos, és legyenek kéééépeeek!! :)

Timi!
Fanni nagyon cuki, tényleg sokat nőtt, és nőcisedett is! Nekünk is a libero vált be, már csak azt veszünk, megajumbotételben szintén DMben, nagy pontgyűjtő vagyok én is. :lol:

Réka!
Klassz, hogy Ágoston átalussza az éjszakákat, és hogy iylen simán ment a szopi elhagyása, akkor ez most így jó mindkettőtöknek.

Ma csak röviden élménybeszámolok, mert nagyon álmos vagyok. Hát nekünk nagyon szuper volt a sárvási kiruccanás, Bendegúz irtóra élvezte a fürücölést, meg persze mi is, még a szabadban is úszkáltunk vele a meleg vízben olan jó idő volt végig. Meg persze az egész hotel-létet nagyon imádta, az összes nénit-bácsit az ujja köré csavarta, szövegelt és masírozott mindenfele. És szerencsére nagyokat aludt napközben az apjával, úgyhogy én is kiélveztem a wellness minden percét, mindennap többfordulós "szauna-gőz-aromakamra-termálmedencében hentergés" köröket futotam le, és még masszírra is befizetett a férjuram. Volt játszóház is, és amíg mi játszottunk Bendegúzzal, addig meg ő szaunázott, úgyhogy mindenkinek jutott a jóból. :D És nem voltak sokan szerencsére, elég holtszenzont sikerült választanunk.
Aztán a hétvégén kipihentük a wellneshetet a nagyiéknál Keszthelyen, szó szerint, mert Bendegúzt szombaton délután 3 és fél óra alvás után ébresztgetni kellett, fél 4kor, hogy ugyan ebédeljen már. :lol:

Holnap beindítom a mosómasaprojektet, van anyag bőven.
Most megyek aludni, holnap jövök, és Ayse jelezz ha kell a kence. Ha lenne itthon bőven, mondanám hogy ugorjon be a férjed, és adok belőle próbát, de most fogy el éppen, nekünk is kell újat kiváltani.
Jóccakát! A kis betegeknek meg jobbulást!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Köszi szépen, küldd el a receptet...na megyek, mert bőgés van!

ayse
 
 


Sziasztok!

Ayse!
Szegény Andrist nagyon sajnálom én is! Popsikrémet mostanában mi is a doktornéni által felírt, gyógyszertárit használjuk. De Ágostonnak is nagyon kicsípte ennek ellenére a kaki a fenekét. Neki a Bepanten tette csak rendbe.

Timi!
Milyen csini az a két farmerszoknyás lány! A dobozban csücsülés nálunk is nagyon menő. Mi csináltunk a férjemmel egy Tv- s sobozból házikót (férjem "megépítette", én kicsinosítottam), Ágoston imádja. Rengeteget játszik benne. Ha vendégek jönnek visz mindenkit oda, hogy nézze meg. Esetleg még be is invitálja. Unokatesók is nagyon szeretik, van, hogy hárman kuporognak benne.

Márti!
Nagyon jó lehetett ez az egy hét feltöltődés! Itt sárgulok. Pancsi hidegben, melegben, szauna, gőz, aromaterápia,masszázs! Örülök, hogy mindhárman jól éreztétek magatokat!

Tünde!
Nem is tudom, mit írjak, biztos unod, hogy mindenki azt kérdezi, egyben vagytok -e még? Emlékszem én Ágostonnal ilyenkor nagyon izgultam, hogy bármikor szülhetek. Aztán a 40. héttől már sejtettem, hogy még elég sokat rá fogok húzni. A férjemet idegesítették a kérdezősködők a telefonban, nekem viszont jól esett, hogy ennyien gondolnak rám.

Manka!
Jac hogy van?

Ma mi is voltunk a doktornéninél. Ágostonnak napok óta elég híg a kakija, és az egyik szeme is sokat könnyezik/ váladékozik. Írt fel hasfogó porokat, a szemére cseppeket. Kérdeztem, hogy fertőz -e, Azt mondta, hogy egyik sem. A kaki szerinte a fogától van. De azért diétázzon egy kicsit.

Szerintetek mi legyen a talival?
Nem tudom féltek -e Ágostontól, hogy esetleg mégis fertőz? Ha nem, és van jelentkező, akkor tarthatunk most is egyet, aztán majd még egyet, amikor meggyógyultak Andrisék, és Jack (nem tudom lehet, hogy ő már most is tud jönni) is. Mi legyen?

Amúgy Ágoston most alszik. Elaludt hazafelé az orvostól a babakocsiban. Szerencsére mostanában, ha nem sokkal az után érünk haza, hogy elaludt, simán át tudom tenni a kiságyba, úgy, hogy még le is vetkőztetem. Viszont ilyenkor nem alszik eleget. És azt a keveset is korábban alussza, mint szokásosan, úgyhogy estére már nagyon nyűgös szokott lenni. Szóval nem örülök, hogy most alszik.
Karácsony előtt, egik nap nagyon korán ébredt, utána elég nyűgös is volt. Gondoltam, ha szopizik megnyugszik egy picit. Elaludt cicin. Aludt 11- ig, utána egész nap nem aludt, de nagyon virgonc volt. Úgy terveztük, hogy egy picivel hamarabb letesszük aludni, mint máskor, de mivel olyan jól elvolt, csak akkor mentünk fürdeni, mint normálisan. A kádban ülve láttuk rajta, hogy már kókadozik. Mondtuk is viccből, hogy vegyük ki, mert elalszik. Kivettük, már a kezemben csukódtak le a szemei. Hajtörlés közben- amit normálisan végig visít- elaludt. Végigaludta az öltöztetést is. (Sokkal könnyebb volt így felöltöztetni.)

KépKép
KépKép
oréka
 
 

 
 

Sziasztok!

Réka!
Hát az én véleményem az, hogy halasszunk. Én mondjuk a nyári kórházasdi után extrán paramama vagyok, szóval mi tuti nem megyünk. Remélem nincs harag, de én nagyon féltem Bendegúzt a betegségektől, és ha nem muszáj nem kockáztatok.

Amúgy én sem szeretem, ha borul a szokásos napi rutin és Bendegúz nem akkor alszik, amikor szokott. Igyekszem ezért ezt elég szigorúan tartani, és így jól bírja estig. Persze vannak kivételes napok.

Ayse, Manka!
Remélem jobban vannak a kis betegek.

Tünde!
Én is beállok a kérdezgetők sorába? Hogy vagytok?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Nnna, felmostam a lakást, megy a második mosás, nagymami husilevese felforralva várja Bendegúzt, most végignézegetem a fotókat. Majd teszek fel, de nagyon sokat fényképeztünk, úgyhogy ki kell mazsolázni a legjobbakat. :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Dehogy haragszom!
Én is tartok már a betegségektől. Ágoston olyan hamar összeszed sajnos bármit.

Különben Ágoston még mindig alszik! Már több, mint 3 órája!

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Réka!
Akkor jó! :)
Bendegúz is hajlamos arra, hogy az ilyen talikon összeszedjen valamit. Tudom, hogy nem jó ha karanténban tartom, de azt gondolom amúgy is ki van téve elé veszélyforrásnak az ilyen betegséges időkben amikor tömegközlizünk vagy vásárolunk, nem kell feleslegesen kitenni annak is hogy a beteg gyerekek közé vigyem. Úgyhogy most szegénynek be kell érnie az én társaságommal. :D

Viszont ha Ágoston még mindig alszik, ezzel már kihúzza estig, nem? :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Valami lehet a levegőben, mert Bendegúz is 3 órája alszik. Lassan felébresztem szép finoman ebédelni. :D Meg sétálni is kellene menni ebben a gyönyörű időben.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Vagyok-vagyok, még egyben, csak inkább olvasó üzemmódban.
Ákost csalogatjuk kifelé, esténként apával, ma extra nagyot sétáltunk, jól húz is a hasam meg a belső combom, de inkább nem is tulajdonítok ezeknek jelentőséget. Jó lenne, ha már kibújna, de ha belegondolok Zita megszülésébe, akkor meg a hideg futkos a hátamon. :(
Holnap megyek megint nst-re, nem tudom, mit csináljak Zitával, sztetek?
Pénteken jött velem, és szerencsére eljött a barátnőm is, akit Z. is ismer, és elfogadja, de nem volt vele kettesben már nagyon régóta. A kórházban Zita jól érezte magát, rohangált a folyosón, produkálta magát meg minden, de nagyon fárasztó volt egyfolytában utána menni, meg 2 óra hosszat tartott, mire végeztünk, term. nagyrésze az időnek várakozással telt. :(
Holnap nst után még uh is lesz, szóval még több idő. A barátnőmmel megbeszéltük, hogy átjön, és itt lesz Zitával, amíg én nem leszek itthon.
DE ma a Zita kis barátnőjével és aynukájával sétáltunk, őket is ismeri tök régóta, nem fél tőlük. Amíg bementem kulcsot másoltatni, ők kint voltak, és Zita rekedtre bömbölte magát, hogy nem voltam ott. :( Szóval nem tudom, így itthon merjem-e hagyni, vagy szegényt szivassam, és cipeljem magammal.

Pár mai fotó:
Behúztam a táskámon a cippzárt, mert egyfolytában kilopott vmit:

Kép

Timi, tudtad, hogy a konyha multifunkciós?
Kép Kép

Nem is írtad, Fanninak is tetszik?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Köszönjük az együttérzést, Mártinak a receptet!

Már jobban vagyunk, néha rájön a köhögés valamelyikre, de ritkán. Ma sokkal jobb Andris hangulata is. Ő viszont nem aludt, ellentétben a topiktársakkal. :(

Tünde!
Szerintem próbálj meg egyedül elmenni, ha nem megy, nem tudnak utánad menni? Kisgyerekkel nem engednek előre? A dokidnak nincs a rendelőjében nst-je és /vagy uh-ja, hogy ne kelljen várakozni?

ayse
 
 


Ayse, éppen az előbb beszéltük meg, hogy jönnek velem. Sajna a csajszinaa most romlott el a kocsija, így nem is nagyon tudnának utánam jönni. A kórház 4 km tőlünk, ami normál esetben nem sok, sokszor elgyagoltam oda és vissza, de egy anyjáért ordító gyerekkel... Az nst-re időpontra megyek, csak utána amíg előkerítem a dokit, az a nagy kérdés. Remélhetőleg sem szülésben, sem műtétben nem lesz benne. Sztem Győrben nincs magánrendelésen nst, a kórházba kell menni, meg hogy őszinte legyek, nem is lenne sok "kedvem" hetente, aztán 2 naponta 6000-et fizetni érte...

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Ayse, de jó, hogy jobban vannak a kis betegek! A jövő heti talira már kutya bajuk lesz :) !

Timi, hihetetlen, hogy néhány hónapja még "ferkóztuk" Fannit, most meg már egy igazi kis hölgy!

Réka, nem készült mostanában kép Ágostonról? Olyan régen láttuk már!

Panna, Ti most itthon vagytok? Úgy emlékszem, hogy valamikor azt írtad, hogy januárban jöttök haza.

Kriszta, Ti merre jártok?

Tünde, milyen aranyos kis "konyhatündéred :lol: " van! Hajrá Ákos, én is alig várom már a képeket!

Márti, várom a wellnesses képeket :D !

Jack is nagyot aludt ma, elindultunk a játszótérre fél 11-kor, hogy egy jót játszunk a gyönyörű napsütésben a déli alvás előtt, és még át sem mentünk a parkhoz vezető zebrán, már durmolt a babakocsiban :shock: . Próbáltam ébresztgetni finoman, nem sok eredménnyel, úgyhogy tologattam egy órát, aztán itthon átöltöztettem (meg sem nyikkant), és még aludt 2 órahosszát :shock: :D .

Az éjszakáink viszont nagyon rosszak, a 4-5-szöri ébredések általánossá váltak, és 6-kor végleg felébred Jack:( . Amíg beteg volt szoptattam éjszaka, és most is egyszerűbb cicire tenni az ébredéseknél, annyira fáradtnak érzem magam. Ha teljesen egészséges lesz, akkor újra bevetjük az alvástréninget, mert ez így nem jó egyikőnknek sem.

Holnap megyünk vissza a fülészetre kontrollra, remélem minden rendben lesz. Már nem folyik a füléből semmi, a kedve is a régi, jól eszik, szépen lassan visszahízza a leadott dekákat.

Ez a pelenkakérdés érdekes, nálunk a Liberó nem bírja az éjszakai pisit, nappalra viszont eddig azt hordtuk, mert a Pampersből a kaki nemegyszer,"felcsúszott" a Jack háta közepére, ha hígabb volt :evil: . Most viszont felfedeztem, hogy a Pampers Maxi Plus sokkal puhább és jobb minőségű, mint a Pampers Maxi, úgyhogy most az megy éjjal-nappal, plussz a nadrágpelenka, ha Jack virgonckodik.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Képzeljétek a dél-pestis topikból az egyik lánynak, akivel jóban vagyok, tegnap éjjel megszülettek az ikerlányai, de nem ez a pláne, hanem az, hogy van már egy 20 hónapos lányuk, úgyhogy teljes lesz a nőuralom :!: :lol:

Ma Fanni is 3,5 órát aludt, de mióta áttértünk a napi egyszeri alvásra majdhogynem ez a normális.Természetesen még mindig fent van, mivel 1/2 5kor ébredt délután.Most az apja fárasztja.


Tünde, Fincs ennyire nem fedezte még fel a konyhát, inkább csak "kaját készít" a játékainak.Szépen leülnek sorba és itatgatja őket.
Szereti, de nem a legkedvesebb játéka.Az a motor-repcsi és a labda.

Manka, tényleg nem is mondjuk rá mostanában, hogy Ferkó :lol:


Talival szerintem is várjunk, amíg mindenki rendbejön.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Na, akkor kívánságra a képek. Sok lesz! :D

Pancs
Kép Kép
Kép Kép

Kép Kép

Életképek a hotelben
Kép Kép Kép

Kép Kép

Most focista legyek vagy régész??
Kép Kép

Balatonnál

Kép Kép

Bocsánat az elharapózásért.. :oops: :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Nagyon jók a képek! Bendegúz egyre jobban hasonlít Rád! És mintha ki is kerekedett volna! Nagyon édes!!!
A wellnessért pedig Ayse irígyirígy....

Az én gyerekeim dm babylove pelusban nőnek fel. Semmi nem folyik sehova, éjjel se, nem bántja a bőrüket, és hát az ára....

Kérdésem van:

Csíráztatott közületek már valaki?
Vettem búzacsírát de nem tudom, hogy kell csíráztatni. :oops: Gyanítom, hogy nem földbe kell ültetni. Viszont vettem hozzá égetett agyag csíráztató tálat. Ez hülyeség volt? Most nagyon össze vagyok zavarodva.... :roll:

ayse
 
 


Sziasztok!

Végre van gépünk,bár nemtudom meddig...alaplap+proccesszorcsere/40.000/ hiányzott :cry:
Bence is 3 órát aludt tegnap déltől.. :lol:
Meg is volt a böjtje,éjszaka 2től bulizott,majd 5től aludt fél 8ig.
Foga még sehol a láthatáronmn,de azért még turkál a szájában,meg megvan duzzadva az ínye...

Márti de jó lehetett nektek!A képek szupik:)

A kis betegeknek gyógyulást!

Tünde!
Megy a drukkkk ezerrel!!!! :D :D :D

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 



Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Ayse, dejo hogy gyogyulgattok!

Tunde:), meg az a szerencsed, hogy Zitanal meg a cippzarhuzogatas nem megy. Nekunk mar sok taska tartalma jart rosszul amiatt, hogy David a ciőpzart tokeletesen huzogatja. persze az a huye aki megmutatta neki. en :lol:
Meg az jutott eszembe, hogy talan a sajat kozegeben, vagyis otthon nalatok jobban elvan Zita mint az utcan, vagy mashol, nem?

Manka :)
De jofej vagy, hogy igy emlekszel! Meg nem vagyunk otthon, mert tolodott a dolog, februar 4-17ig leszunk, ugyhogy ha esetleg addig tolodna a tali akkor mi is beneveznenk szivesen :)
Az ejszaka nekunk is pont ilyen volt amig szoptattam, de most par hete lealltam az ejjeli szopival, mert tarthatatlan volt.. Most az van, hogy ot elott nem kap kajat (ezt sem konnyu tartani, de igyekszem) es akkor is tapszert. Egyebkent ket nap alatt nagyon lecsokkent a tejem, amikor az ejjeli szopit abbahagytam. Mar csak napi egy maradt.

Marti :)
Nagyon jok ezek a kepek! Milyen diszkret kis taviranyito :) Tenyleg mintha kikerekedett volna Bendeguz, nagyon helyes!

Cristi, nem semmi ejszakatok volt.. De ez tuti fog, nem? maskor is volt mar ilyen bagoly-buli? :)

Kép

Kép
ppanna
 
 


Sziasztok!
Ayse, Ppanna, Kriszta!
Köszi a dícséreteket. :)

Mi ma voltunk dokinéninél, Bendegúz megkapta a 15 hónapos böketet, volt nagy bömbi, de nem a szúrás miatt, hanem végig, gyakorlatilag a dokinéni váltja ki belőle sajna. Itthon meg olyan duhaj jókedve volt utána, féltem is hogy valami nagy esés lesz a vége úgy rohangált fel s alá a lakásban, mint akit felhúztak. :D Remélem nem lesz semmi komolyabb mellékhatása, nekünk is azt mondta, hogy 7-10 nap múlva lehetnek hurutos tünetek, kis takony, láz, kiütés.

Kriszta!
Húú nem irigyellek emiatt az éjszakai buli miatt. Mi lenne ha felébresztenéd Te is Bencét 2 óra alvás után napközben, mint Tünde Zitát. Nekik bejött úgy rémlik, és így nem alussza ki magát éjjel olyan hamar.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Tünde!
Sütőből kukucskáló Zita nagyon édes!
Bár már úgyis késő, de én is arra gondoltam, mint Ppanna, hogy a megszokott otthoni környezetében talán jobban ellene Zita, mint az utcán.

Márti!
Nagyon jók a képek. Bendegúz csuda édes! Keszthely miatt is irigykedem.

Ayse!
Kedvet kaptam én is, és most gyorsan be is áztattam egy adag búzacsírát. Én régebben csíráztattam sokat. Néha nekem volt, hogy az egészet ki kellett dobni a kukába, mert elkezdett penészedni. Mondjuk Tahiban nagyon párás volt a lakás.
Hogyan, mivel fogjátok enni?

Manka!
Sajnos nem tudok Ágostonról fényképet feltenni. A férjem mindig valami új rendszert telepít a gépre, és amíg nem találja meg, hogy mi is legyen a végleges, addig nem rak fel nekem egy fényképprogramot sem. Na, most lehet, hogy tök hülyeségeket írtam, de nagyon nem értek hozzá.
Az éjszakák miatt nem irigyellek. Nálunk azzal oldódott meg Ágoston éjszakai alvása úgy ahogy, hogy nem kapott éjszaka cicit. De tudom, hogy éjszaka, fáradtan sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint sokáig vissszaaltatgatni.

Ppanna!
Simán lehet, hogy addig fog húzódni a tali. Ha úgy alakul várunk titeket is szeretettel!

Kriszta!
Téged sem irigyellek az éjszaka miatt. Ágoston is felébredt 1/2 2- kor de ő azért nem volt fent 3 órát, csak egy felet.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Réka!
A mi férjeinket csokorba kellene kötni. Nálunk sem sima Windows van, hanem Linux, és abból is mindig a legújabb verzió.

Nekem tisztára tavaszi hangulatom lett ebben a szép időben, meg hogy mindenki csíráztat :lol: , elpakoltam a karácsonyi dekorációkat, adventi koszorút, ajtódíszt (na jó kicsit már így is megkésve :oops: :roll: ), és fogok venni pár kankalint üde színfoltnak a lakásban, már láttam is a sarki virágboltban szépeket, csak Bendegúz majdnem elaludt a kocsiban, nem akartam mg ezzel is kínozni szegényt az oltás után. És veszek pár friss fűszernövényt a konyhaablakba, részben met jól mutat, részben mert finom. :D
Nagyot fogok koppanni a nagy tavaszvárásban, ha most meg majd beköszönt a zima.
Amúgy is rajtam van a pakolhatnék, amíg Bendegúz alszik még gyorsan rendet rakok a gyógyszeres fiókban.

Húú, csajok anyukám csomagolt nekünk pecsenyezsíros husikát, aminek a zsírja isteni piritósra kenve, és már két napja azt reggelizem, ebédelek, annyira imádom. Sajna lilahagyma nincs itthon, de csemegeubival is nagyon csúszik.. :lol:

Tünde!
Zita nagyon cuki ahogy felfedezi a konyhát. A játszóházban Sárváron Bendegúz is élvezettel pakolászott a játékkonyhában, meg voltak mindenféle műkaják, az is tetszett neki, majd lehet hogy veszek neki én is párat. De a legjobb az volt, hogy volt kis nyeles poroló (nem jut eszembe ezt hogy hívják? :lol: :roll: ), és azzal az egész játszházat körbetakarította. Eszembe jutott tollseprű! :lol:
Minden rendben volt az nst-n?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Bendegúznak ma is meglesz a 3 óra alvás úgy néz ki. Mondjuk szerencsére ő végigaludta az éjszakát, úgyhogy nem abajgatom, ki kell pihennie a mai oltást-dokinénilátogatást.
Ja, megmutattam a fütyijét, hogy elég-e ha ennyire visszahúzható mint amennyire. Hát nem, de szerecsére azt mondta, hogy ő nem rángatja neki, kenegessem kicsit krémmel, hogy puhuljon, és lehessen mocorgatni, és fürdés után mindig próbálgassuk kicsit jobban visszahúzni, de ráérünk, 3 éves korig nem avatkoznak be.
Amúgy Bendegúzt 9460-nak mérték és 80 centi.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Kriszti!
Köszi, már be is áztattam!!!!

Sőt, lementettem az oldalt.

Réka!
Mindenféle izgalmasan hangzó dolgok voltak ezen a honlapon. Pl. valami olyasmi, hogy sóval, fokhagymával el kell dörzsölni, padlizsánt bekenni vele és megsütni (bár nekem a fokhagyma szóval bármit el lehet adni :lol: , mivel Tünde szíves útmutatása alapján az ízvilágot meghatátozó bolygóm a skorpióban áll).
Első nekifutásra csak simán szendvicsre szórásra gondoltam, de tuti, hogy más is lesz!
Már ha nem rohad rám, mert itt is elég nagy a páratartalom, mindig!
Ágoston hogy van?

Márti!
Jó, hogy túlvagytok rajta!

És szerintem idén az érdeklődés hiányában elmarad a tél....

ayse
 
 


Sziasztok!

Nah,a tegnap éjszakai bagoly-bulinak/ez tettszik :lol: /is meg volt a böjtje....megint megvolt a kb 3óra....

Márti!
Bence átlag 2 óránál nem nagyon szokott többet aludni,annyi meg szerintem nem árt az éjszakai végigalvásnak,mivel hónapok óta csak egyszer alszik napközben.Amikor csak lehet,pláne most hogy jó idő van,délelőtt és délután is
leviszem,1 másfél órára.Nagyokat játszunk lent,meg hagyom rohangálni.

Ppanna!
Bagolybuli szokott lenni,de annak általában vagy láz,vagy fog a háttere...már egy hete duzzadt Bence ínye a rágófogai körül,rág mindent,leginkább a kezét...
De az étvágya nem roszabb! :lol: :lol:

Pelenkaügy:én Bencének születésétől Pamperst használok,nekem még semmi gond nem volt ezidáig vele..

Manka!
Mi volta fülészeten?
Remélem minden rendben Jackel!

Ayse!
Szivesen!
Gyógyuljatok!

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Reka :)
koszia meghivast :)De azert ha osszejon hamarabb az sem nagy baj :)

Cristi, ugyanigy DAvidnak is jo regota meg van duzzadva az inye, ezert is nekem kezdtem az alvastanitast. meg azert mert nala tok egyertelmu, amint kajat kap, visszalaszik
:?

Manka!
Hogy vagytok?

Ayse, barcsak igy lenne es nem lenne mar zimanko, attol tartok pont akkor lesz mikor otthon leszunk februarban, es innen a husz fokbol eleg eros valtas lesz Davidnak..

Pelenka: nekem tok mas szempontjaim vannak, mert mas arakon es markakbol valasztok mint Ti, de most nagyon bejon a Libero Up and Go, eddig Huggies volt, de most hogy sokat szaladgal mar valahogy ketszer is kifolyt oldalt a pisi, nem zar tul jol a combajanal.

Tunde :) nem hagyhatom ki: Csak nem?
:D

Kép

Kép
ppanna
 
 


Lanyok, sos kerdesem lenne

Van valami otletetek arra, hogy az egyik ismerosom kisfia 2,5 eves, lazas es ket napja nem tud kakilni.Eddig volt szilvalekvar, barack, glicerines kup,laevolac szirup.Sajnos nem sikerult a kaki.Van esetleg valami mas tippetek, homeos cucc, barmi?

majd este jovok, csak jelenleg nem vagyok otthon, masik geprol irok, ezert nincsenek ekezetek sem es ezert vannak hibak is

KépKép
tibicsoki75
 
 


Teáskanál olívaolaj, mandarin egészben vagy facsarva?

A két nap azért még nem olyan dermesztően sok.

Ha lázas is, mindenképpen igyon többet.

ayse
 
 


Sziasztok!

Megvolt az nst és az uh is, sztem rekordidő alatt, 1/2 10-re kellett menni, és 1/4 11-kor már öltöztünk nagykabátba. Persze nem hagytam magam lerázni, mert a dokim már mondta, hogy uh-ra menjek vissza holnap, erre benyögtem, hogy épp az előbb hallottuk az nst-n fél füllel, hogy nincs senki az uh-ban... mint kiderült, az assz. orvosra gondolt, mert ők csinálták az uh-kat, de sebaj, így hamar végeztünk, mert tényleg nem kellett 5 percnél többet várnunk, és jött az orvosom.
Súlybecslés: 3071gr-ra becsülte a gép, a dokim szerint kisebb lesz, mint Zita volt, mit ne mondjak, nem bánnám!
DE összehasonlítottam a két papírt:
Zita (40+6): Ákos (38+6)
BPD: 92mm 94mm
AC: 356mm 320mm
FL: 70mm 73mm

Szóval ahogy nézem, Ákosnak nagyobb a feje, hiába lesz kisebb...

Én ma naygon hatékony voltam délután. A győri topicban a csajok napok óta madártejet emlegettek, máig bírtam, muszáj volt csinálnom. De hogy Zita se maradjon ki a jóból, miatta meg sütöttem buktát. Természetesen ezek után fel is kellett mosnom.

Timi, a két nap nekem sem tűnik oylan vészesnek, pláne, ha beteg a kisfiú. Estetleg még meg lehet kicsit masszírozni a pocakot, a vastagbél lefutása alapján, vagy u.ezt a talpon, ha tudjátok, hol kell.

Márti, Ayse, én azt hallottam, hétvégétől jön az igazi tél. Olyan szempontból nem lenne rossz, hogy végre kisöpörné a sok bacit, de megvárhatná, amíg megszülök, mert nem jó rám még a télikabátom. :)
Ez a csíráztatás felkeltette az érdeklődésem, majd megkukkolom én is a honlapot.

Márti, nagyon jók a képek, Bendegúz mindig ilyen kis vidám? Talán még nem is láttam róla rosszkedvű-sírós képet. Sztem is gömbölyödött.
Ma béreltem mérleget, fürdés előtt lemázsálom a kisasszonyt.

Panna, MAnak, Kriszta, éjszakák :(
Nálunk most éppen az utsó kettőt átaludta Zita, de múlt héten minden éjjel ébredt.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Timi,
Ha ket napig nincs kaki az nem gaz, szeritnem sem, Davidnak volt hogy negyig sem volt, igaz akkro meg szopott sokat.

Kajaban: van akit fog a krumpli, rizs, alma, banan, en ezeket kerulom.

Hajtosakat mar irtak a tobbiek, en lenmagot is szoktam adni Davidnak es az oliva olajjal kombinalva mindig sikert hoz! Aztan gyogyszertarban meg van csomo hashajto, erdemes segitseget kerni.

Daviddal volt ilyen problema, de mostmar minden ok, igaz, figyelek a kajakra.

Ha vegkepp semmi, akkor beontes.. az tuti es rogton. Lehet a gyogyszertarakban is kapni beoto eszkozt, de barmelyik korhazban is megcsinaljak. De ez a legvegso megoldas.

Kép

Kép
ppanna
 
 


Panna, azt hittem, hogy írod majd az olivaolajat popsiba fecskendezve :D. Komolyan, ha jófajta olivaolajat látok, mindig eszembe jut a kinti doktorbácsitok :lol: .
Majd úgy szervezzük, hogy akkor is legyen egy tali amikor itthon lesztek, én szívesen bevállalom.

Márti, Bendegúz olyan aranyos, nem csoda, hogy levette a néniket a lábáról. És úgy látom, már nem nagyon kell focizni tanítani sem :D .

Tünde, micsoda sütés-főzés-felmosás, jó ez a fészekrakó ösztön :D . Nem baj, ha nagyobb a feje Ákosnak, a második szülés úgyis könnyebb mint az első. Legalább is ezt mondják.

Ayse, én is remélem, hogy már nem lesz tél, annál is inkább, mert Jack kinőtte a méregdrága bundás-vízhatlan csizmijét :evil: :evil: :evil: .

Hányas cipőt hordanak a gyerkőcök Nálatok? Jacknek múlt héten vettem 22-est, mert kinőtte a cipőjét is.

Fülészet:
Szépen benőtt a füle, már nem is fáj neki, a torka is szép, szóval gyógyultnak nyílvánították, de még szedjük a Zinnatot, amíg el nem fogy.
A fogzás viszont nálunk is tombol :( , a fülész is megállapította, amkor a torkát nézte.
Felhívtam a háziorvosunkat, azt mondta, hogy toljuk az oltást február közepére.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!
De jó, hogy meggyógyult Jack!
Csizma. :evil: Én akkor is bízom benne, hogy már nem elsz igazi tél.
Meg is vettem délután a kankalinokat, itt virítanak az asztalon, olyan szépek. :)
A kép amúgy csalóka, Bendegúz nem tud focizni, csak jól sikerült fotóznom, ő mindig lehajol a labdáért, és dobja. Úgyhogy azért számítunk majd Jackre focitanításban. :lol:
Bendegúz még mindig a 19es téli cipőjét hordja, és nem panaszkodott, hogy kinőtte volna. De neki a keze is olyan pici még.

Tünde!
Gyanús ez a nagy buzgalom, sütés-főzés, lehet hogy hétvégén Zita már láthatja a kisöccsét..
Amúgy Bendegúz tényleg gyakran vigyorog, vagy csak úgy somolyog (ezt a nagyapjától örökölte ezt a huncut mosolyt :D , imádom), vagy egész komolyan szemlélődik. Persze ő is szokott hisztizni, meg kiabálni, csak akkor nem szoktam lefotózni, de majd a kedvedért lekapom egyszer. :)

Tök jó, hogy mindenki úgy látja jó husiban van Bendegúz, ehhez képest még mindig ő a legkisebb sztem a topicban. :lol: Kicsi a bors..

Kriszta!
Csak egy ötlet volt, ha halmozódnak a rossz éjszakák, de sztem is kell egy ekkora gyerkőcnek még a 2- 2 és fél óra alvás napközben.

Timi!
A többiek már mindent leírtak, sokat én sem tudnék már hozzátenni, Bendegúzt pl. a körte hajtja meg, de van akit fog.

Na mentem aludni, jóéjt!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!
Csak bekukkantok,és már itt sem vagyok..........

Márti!
Ötletnek nem volt rossz,köszi!
Ha sokáig alszik,3 óra lvás után alapból felébresztjük...:)
De most végre aludt éjszaka,2 körül nyöszörgött picit,megitattam,aztán 7ig visszaaludt!

Manka!
De jó hogy már jobban van Jack!

Ayse!Ti hogy vagytok?

Timi!
Nekem sincs több ötletem,a többiek már a lényeget leírták..
Egyet azért még ezek mellett ki lehet próbálni,bár én nem vagyok híve....a hőmérős módszer/lehetőleg nem higanyos/
Popsiba bedugni,kicsit mozgatni,és általában az ingerlésre megszokott indulni...ha nagyon kemény,besült a dolog,akkor ki kell piszkálni,vagy tényleg beöntés!
De 4 napnál többet nem szabad várni!!!!!!!!!!

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


:lol: :lol:
Manka!

Latom mely nyomokat hagyott az olivaolajos tortenetem :)
Egyebkent David is focizik, ugyhogy mar formalhajuk a csapatot!
A talinak meg nagyon orulnenk!!!

Marti,
David cipoje is 19-es, ugyhogy nem csak Ti eltek kislabon. :) David 10 kg kb, ugyhogy hasonlo meretuek lehetnek Bendeguzzal.

Na most akkor dontsetek el, hogy lesz tel vagy nem, mert igy nem tudom vegyek-e kiscsizmat vagy mi legyen?? :D :D

Kép

Kép
ppanna
 
 


Lánykák, nagyon köszi az ötleteket!

Ez a kisfiú itt lakik a házunkban, tegnap lementem hozzájuk, szegény annyira kész volt, támaszkodott a székre és ott sírt, úgyhogy valami komolyabb lehet, mert a beöntés sem segített.
Most próbálja meg, amiket javasoltatok(olíva, talpmasszázs).

Cipőtéma: a mi téli csukánk 20-as, nagyon remélem tavaszig kihúzzuk.Vettünk neki egy hótaposót, 23-ast mert olyan az egyik overallja, hogy lába is, van és csak akkora cipőbe fér bele.Ha egyáltalán lesz hó idén.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi,
szerintem ha a beontes nem segitett akkor vagy rosszul adtak (nem eleg vizzel, vagy nem ment be rendesen a viz), vagy surgosen dokihoz kellen vinni a kisfiut! a beontesnel minden altalunk leirt modszer enyhebb.

Kép

Kép
ppanna
 
 


Sziasztok!

Aranyosak vaygtok, hogy próbáljátok rákenni a fészekhagyóra a tegnap délutánomat, de sajna nem. :( A madártejet megkívántam, a bukta tényleg Zita miatt volt, a felmosás meg muszájból. :wink:

Márti, Zita téli csukája 21-es, de ez vastag zoknival jó rá, szóval kb olyan 20-as lehet a lába. Tesómtól kaptunk egy 23-as csizmát, naygon sajnálnám, ha egyik gyerkőcre sem lenne jó, naygon szupi, gore-tex-es, az Ő kis indigó gyereke nem volt hajlandó felvenni.
Tegnap mértem Zitát, 9800gr, szóval sztem nem vagytok lemaradva, Zita azt hiszem magasabb is, body-ból 92-eset hord, nacikból jó a kisebb is.

Timi, hát ahogy írod, ott sztem is más baj lehet, már biztos elvitték orvohoz is a kisfiút azóta.
Szegényke. :(

Manka, de jó, hogy meggyógyult Jack!

Kriszta, hogy telnek az éjszakák?

Ayse? Hogy vannak a gyerekek, és Ti?

Réka, tessék Ágostonapát megsürgetni a képfelrakó progival!
Te nem tudsz letölteni?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!
Timi!
Én is már rég elvittem volna orvoshoz, pláne ha amúgy nem hajlamos a szorulásra és láthatóan szenved tőle és fáj a hasa.

Tünde!
Most már én sem aggódom a súlya miatt, olyan jól néz ki mostanság Bendegúz, mint egy kis izompacsirta. Fürdéskor látszik legjobban, hogy milyen jó kis husika. :lol: Meg jó az étvágya is.

Hát nem tudom mi volt ma éjjel, de én folyamatosan álmodtam, ráadásul fárasztó baromságokat, utaztam, pakoltam, nem volt kire hagynom Bendegúzt, tök kimerülten ébredtem, pedig Bendegúz végig aludt. És fáj a fejem is, meg egy kicsit a torkom. Remélem nem leszek beteg. Nem akaroook!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Köszönjük az érdeklődést, jól vagyunk! (koppkoppkopp)

Andris úgy néz ki átáll a délutáni alvásra. Ez azt jelenti viszont, hogy dél-félegy körül már iszonyat álmos, szóval addigra kész kell lennie az ebédnek, illetve meg kell lennie a levegőzésnek is lehetőleg, hogy ezt a szép napsütést élvezni tudjuk. Ez ma hálistennek összejött.

Az ujjacskája sokkal jobb, de ezzel együtt baromi ronda, úgyhogy csk babakocsis séta volt, mert különben mindent összefogdos. Abból viszont jó nagy.

Márti!
Amióta Tünde leírta az előző életeit, nem fájt a fejem :shock: :D . Ma a séta vége felé éreztem, hogy mintha, de hazaérvén gyorsan bekaptam egy kis aszalt gyümölcsöt, hogy feljebb tornázzam a vércukromat és elmúlt. :D
Neked jobbulást!

Engem is éedekel, hogy mi lett a kisfiúval. Nagy baj biztos nincs, mert a rádióban mondta egy gyerekorvos, hogy bélcsavarodást így nem lehet kapni. És ma még csak a harmadik nap van. Szerintem fájt a hasa a betegségtől, és a kaki pedig a láztól "száradt be". Remélem jobban van. Timi?

ayse
 
 


Ayse, mi van Andris ujjával??? Én erről lemaradtam!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Az, hogy a két ujja között a hajlatban egy állatirabaromira iszonyatosan ronda kiütés van/volt. Megijedtem, amikor megláttam. Mentolos himtőporoztam tegnap egész nap, meg fenistilt is kapott. Most fele akkora, de ha nem így lett volna, akkor hívom az orvost. Biztos felülfertőződött, amikor kinnt voltunk a kertben. Ezért van a babakocsi-karantén. :(

ayse
 
 


Na, sikerült mindent kidobnom, amit ma ettem, legalább a gyomrom nem kavarog már. Ayse, sztem én már a hétvégi hidegfrontot érzem, majd beszakad a fejem, de kicsit talán már valamivel jobb. Viszont így a mai séta ugrott, nem bírtam lecuccolni a harmadikról. Úgy érzem magam, mint akin átment az úthenger.
Viszont Bendegúz tanult egy új szót. Hevertem a szőnyegen, és mondtam neki, hogy anya bibis, fáj a feje. Erre odajött és elkezdte mondani hogy "bibi-bibi", és közben piszkálgatott hogy keljek fel.

Képzeljétek tegnap este meg olyan szépen mondta a kádban, hogy "anya gyere", mikor kimentem és otthagytam az apjával. Máskor is mondja hogy anya gyeee, de most tényleg szépen kimondta.

Ayse!
Bendegúz fején is van egy lila folt, ő a betont koccolta le, amikor a hétvégáén menekült kifele a fodrászatból, megint lenyírattuk szegényt, de olyan cukor lett. A bal szeme fölött meg van egy másik plezúr, azt meg úgy szerezte, hogy bemászott egy Ikeás dobozzba, és kiborult kiszálláskor. :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!


Szerencsére tegnap este 9kor megoldódott a kakitéma :!: :!: :!: :lol:
Valószínűleg lelki eredete lehetett a dolognak.
Ennek örömére ottmaradhatott ma Fanni játszani egy kicsit, így koraeste, úgyhogy én addig simán összedobtam egy spenótos lasagnét.
Ráadásul nem nagyon hiányolt.Jó, ott két gyerek van, egy 9 éves kislány és a 2,5 éves fiú, úgyhogy belátom, hogy jobb társaság.
Úgyhogy egyre inkább erősödik bennem a gondolat, hogy októbertől megy bölcsibe.


Beszédtéma: Fanni se nagy dumás, annak ellenére, hogy mindent ért, nem erölteti meg magát.Biztos az én hibám.......
Apa, mama, nem, tututu(túrórudi)dííííí(diri-diri dongó) meg pár szó elejét ki tudja mondani.
Tudja utánozni a tehenet,oroszlánt, kígyót, békát, kutyust, cicát, madarat, csacsit, cinit, rókát ezen kívül vonatot, horkoló állatot.
Lálálázik és nagyjából ennyi.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi!
Sztem ez bőven sok, már ami a szókincset illeti. Mi az, hogy a Te hibád???? :shock:

ayse
 
 


Ayse, babakocsi karantén :( Hát Lilinek ennél nagyobb (zebra) problémái sose legyenek! :D

Márti, remélem már jobban vagy!

Timi, Zita is csak Karácsony körül kezdett el nagyon dumálni, anyum szerint mi már 8 hósan mondtuk azokat, amiket Z most, de hát tuti rosszul emlékszik... :D:D:D
Tudja: alma, fa (minden ami nagyobb zöld paca, az is fa :D), baba, anya, apa, nagyi (hagyi), auto, bálna (báá),virág, csigabiga (gigagiga), meg még biztos tud mást is, ami nem jut most eszembe. Állatok hangjai, mint nálatok is, és rengeteg halandzsa.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Ayse, úgy értem, hogy az én hibám, hogy néha nem hagyom, hogy kifejezze magát, mert tudom mit szeretne.
Meg lehet, hogy többet kéne beszélni hozzá vagy mit tudom én.Ilyen hülye gondolataim vannak.
Mondjuk én nem vagyok az a tipus, akinek egész nap be nem áll a szája.
Anyukám szerint én ebben a korban sokkal többet dumáltam.Mondjuk iszonyat sok felnőtt volt a közelembena szüleimen kívül(mama, dédi, anyu nagynénje, nagybátyja-mivel együtt laktak) és nem este 7 kor jártak haza, mint most általában hanem 4kor már mindenki otthon volt.

Egyébként örömmel olvastam, hogy a járólapon motoroztak a gyerkőcök.Jelentem, nálunk is ez megy a panelben :lol: .Itt a kisrepcsivel nyomathatNÁ, a téren a motorral.De ez néha felcserélődik!


Tünde, jó ez a Lehet, hogy ma születek? felirat.
Nem teszel fel a hasadról képet??????????????

KépKép
tibicsoki75
 
 


És ma van 1 éve, hogy műkődik ez a topic :lol:

KépKép
tibicsoki75
 
 


Hú Timi, hogy Te milyen figyelmes vagy :lol: !

Boldog szülinapot Topic, jó, hogy vagy :wink: !
Kép

Timi, szerintem is szép kis szókincse van Fincsnek.
Én is gondoltam már arra, hogy nem kellene reagálnom a Jack őőőőőőőőgetésére amikor akar valamit, hátha akkor hamarabb elkezdené mondani a szavakat.
Amúgy szinte minden nap előrukkol valami új szóval, de csakis halandzsanyelven. Ma egész nap azt hajtogatta, hogy "szae", de nem is rendes sz-szel, hanem úgy ahogy az angolok ejtik a th-t :? .
Imád "olvasni", olyan aranyos, hozza a könyveit, és kuporodik az ölembe :) .

Ayse, hány nap alatt cseng le a bárányhimlő? Az, hogy Lili be van oltva, azt jelenti, hogy soha életében nem fogja elkapni a bárányhimlőt?

Márti, remélem már jobban vagy! Jön a hidegfront?? Én azt hittem, hogy leszavaztuk a telet :?: lol: !

Most olvasom a "horkoló állatot" :lol:. A horkoló embert másképp kell utánozni :lol: :lol: ?

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ayse, zebra ügyben mia megoldás? :lol:

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manja!
Fehéren fekete. Mint a betűk a papíron! :D

Szerintem ha egész nap beszélnétek a gyerekhez, az se gyorsítaná a tempóját. Ennek is megvan az egyéni üteme, nem szabad siettetni.
Ma azt hallottam a rádióban, hogy a japánok lekötözték a gyerekeket, hogy a fejlődésük a beszédre irányuljon, így sokkal hamarabb ranultak meg beszélni :shock: . Sajnos csak félfüllel, mert két törpötdög visítozott közben.
Egyéni meglátásom az, hogy az éneklés nagyon jót tesz. Lilinek anno szószerint órákat énekeltem, mert különben üvöltött. Hamar és kristálytisztán beszélt/beszél. Persze lehet, hogy ez amúgy is így lett volna. És helyesebb lenne úgy fogalmazni, hogy ennek ellenére... :lol: Na mindegy, néha könyörgünk, hogy szünet, nem bírjuk. :lol: majd jól egymásra uszítjuk őket Lilivel! :lol:

Manka!
Az első öt napban jönnek elő a pöttyök, előtte két nappal már fertőz. Aztán száradnak le, ha már nem gennyesek, akkor nem ferőz. Ez olyan 10 napot jelent. De piros folt a helyén akár hónapokig megmaradhat. A vakcina gyártója szerint felnőttkorig tartó védettség alakul ki. Pontosabbat nem tudnak, állítólag akiket először oltottak, még védettek. Vannak országok, ahol 20 éve kötelező. Vannak, akik azt állítják, hogy 5 év. Na most lgyen okos az ember.
Anno nagyon sokat vasilláltam, hogy beoltassam.e Lilit. A szomszéd kisfiúnak kórház letta vége, olyan súlyos volt. És állítólag manapság több a szövődményes eset. Andrisnak hamar lement, igaz, hogy ő szopizik. Az ekcémája viszont az állandó hintőporpzástól nagyon rossz lett, és az ekcémás folokra eső kiütések sokkal csúnyábbak, mint ami máshol van. Szóval akit érint, az vegye fontolóra.

Topik-szülinap:
köszönöm, hogy illetéktelenként is befogadtatok! Jó nééha egy kis nyugodt hangulat. :wink: Boldog szülinapot!!!

ayse
 
 


Manka természetesen :oops: Bocsánat!
De másodszorra már jól ment!

ayse
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?