Új privát üzeneted érkezett!

Ayse,

Akkor megnyugtattal, bar latom Matthieun, hogy nincs nala baj es nem okoz lelki problemat neki sem, Balazs szuletese, meg ugy egyeltalan az en kevesebb idom fele iranyulva. En kompenzalom ezt, hogy nagyon sokszor hivok meg kis baratokat, unokatesot, szervezek programokat amint egy kis idonk van kettesben, mint szombaton is, ferj vigyazott a kicsire es voltunk moziban, csak ketten, bicajoztunk utana vagyis egyutt voltunk majd harom oran keresztul csak ketten. Mostanaban viszont neha megbolondul Balazzsal (hallod Benianyu), szo szerint undok vele, a kicsi meg persze ordit en meg persze kiaakadok es lekiabalom! Utana meg faj dehat neha szerintem akarattal idegesiti! Ez pedig kibuktat, foleg ha ez reggel van es meg fol sem ebredtem!
Van egy masik dolog is ami erdekelne lanyok, Benianyu, Ayse , Nemesek,. Ami neha nem tetszik nekem, hogy a kicsim feltekeny szerintem a nagyra! Ezt hogyan lehet kikuszobolni vagy elmagyarazni a nagynak?? Mert regel felkelunk, eddig ment a puszi, most meg beviszem a nagy szobajaba, megy az orditas. Vagy megyunk a naggyal suli utan a dadahoz a kicsiert, a nagy megy a kicsihez, szeretne meg, olelne, a kicsi meg uvoltve hasra veti magat es hisztizik. Eleg sokszor elofordul ez!!! Miert??? Ugy faj a szivem, amikor a nagy megkerdezi, hogy akkor most Balazs nem szeret engem, mert mar akkor uvolt, ha kozeledem?? Maskor meg olyan jol eljatszanak!! Vagy nem kellenne felvennem ezt?? Nem kellenne beleszolnom, amikor jatszanak es a kicsi hisztizik?? Direktbol csinalna a kicsi?? HMMMMMMMMMM?????

Rokica,
Vegre hozzad ertem a listaban, amit jegyzeteltem, de jobb is, mert igy legalabb vannak friss hirek, amik egy kicsit megnyugtatoak a tegnapiakhoz kepest(sziv-tudogyulladas stb), Jezusom en is sirtam a soraidat olvasva es valoban nagyon kitarto (szikaj) anya vagy!
Szegeny kicsi lany!!!!!!!!!! Ha jobban vagy nem mehetnel be?? Nehogy felkeljen es sirjon es ne foglalkozzanak vele!! Miert kell egy ilyen pici teretmenynek ennyi rossz dolgot kiallnia a masok bunkosagai miatt?? Hat hova fajul mar ez a igenis KURVA (cenzurazzanak meg ha akarnak) vilag! Igenis meg kellett volna rontgenezni es igenis jol kellett volna szurni es igenis ki kellenne benneteket elegiteni mindennemu informacioval kapcsolatosan! Mert latszik az irasaidbol, hogy nem jon es jut el hozzad a megfelelo ertesites Zsuzsa allapotarol, ha innen-onnan kell magayrazatot kapnod!! Akkor mi a fenenek vannak ott az orvosok!! Miert kell egy ilyen kicsi lanyt elzarni egy hetre a korhazba, ha nem is azzal kezelik, ami baja van!!!!!!!!!
Ne haragudj, hogy igy kifakadtam, de meg olvasni is faj, miken mentek keresztul!!!! Nagyon nagyon remelem, hogy mostmar jo kezekbe fogtok kerulni az uj orvos reven es remelem, hogy vegre meggyogyul aa kicsi lanykad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rengeteg gyogypuszit!!!! Az pedig szerintem sajnos egy normalis dolog, hogy nincs Zsuzsanak nagy etvagya, hiszen szegeny mar egy hete be van zarva a negy fal koze!! ne agodj, amint kijohet, majd meglatod, vissza fog jonni neki es hamizni fog o mint azelott!!!! Hogy lehetne mar nagyon hamarosan!!!!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Hu nagyon gyorsan irtam, tele vagyok hibaval, elnezest!!

Juci,
Nagyon tetszik a kep, ahol alszol a kocsiban a fiaddal!!! Jo kis nap lehetett mogotettek :lol:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Helló Lányok!

Jaj, olyan szép idő van, sétáltunk Gergővel egy hatalmasat, direkt nem tettem le aludni ebéd után, reméltem, hogy majd a levegőn elalszik!
Így is lett, elmentünk bevásárolni, és visszafelé szépen elkókadt.
Úgyhogy leültünk egy padra (azért az van Mogyoródon... :twisted: :twisted: ), Gergőt a nap felé fordítottam, és napoztunk mindketten.
Csak ő éppen jót szunyált közben.
Ott ültem vele, vagy háromnegyed órát.

Aztán jött valami buzi helyi vagány csávó, a repedtfazék motorjávál, jól lepöfögött minket, meg persze Gergő is felébredt...
Haza felé meg jól megsétáltattam Gergőt, szépen jött is egy darabig a lábikóján, de hát ez így elég lassú volt.
Mindegy, vagy 2,5 órát így is a levegőn voltunk.

Jaj istenem, ha ilyen idő maradna, de élvezném...

Egyébként felhívtam az új dokibácsit, merthogy ugye Gergő még mindig nagyon köhög, meg taknyol is egy kicsit.
Este tud csak jönni, 7 óra felé, de majd beszámolok, hogy mi volt.

Róki!

Hát komolyan mondom, nem hiszem el, hogy mi minden történik már veletek!!!
És örülök, hogy végre van egy doki, aki tisztességgel oda figyel rátok, és úgy érzem, nagyon megbízol benne.
Reméljük, igaza lesz, és innentől már tényleg gyors javulás várható...

Cleo!
Balcsi :lol: :lol: :lol:
Biztos tök szép lehet most ott, és főleg, hogy nem hemzseg még a sok túristától.
Merre felé vagytok?
És még maradtok is pár napot?

Bkriszta!

Ez igen, a párod tényleg nagyon jó kis hamit rittyentett össze!!!!
Irigylem azokat, akiknek ilyen konyhatündér férjük van! Nekem apukám ilyen, imád főzni, egyfolytában a konyhába sündörög, és jól is főz nagyon!
Robinál a teánál és a főtt virslinél ki is merül a főzőtudomány...
Nagy bánatomra... :twisted: :twisted:

Kép
kuha

Ezt meg most kaptam , e-mailben, ezzel a szöveggel:

"... hűtőmágnes, asszem..." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
kuha

Sziasztok lányok!

Róki, szegénykéim....honnan a pi...ból kaptatok tüdőgyuszit?
Gyors javulást most már nektek!!!

Kuha, szenzációs a kép! :lol:

Kép

Kép
prüntyi

Kuha :lol: Jo a kep, megvan, hogy fogok tudni Mattheiuval lecket irni!!

Benianyu,
Jo dontes volt, biztosan fogsz Daninak hianyozni, de nem annyira, mint Beninek hianyoznal, ha nem lennel mellette. Gondolok majd ratok szerdan, de biztosan minden rendben lesz, ne aggodj! :lol:

And,
jaj de jo, hogy eszti igy alszik! Latod, van remeny! meg az en fiam is alszik mar egyedul, igaz kicsi maradnom kell a szobaban, amig elbobiskol, de hol van mar a ringats!!!! Megissza a tejcsijet, be az agyikoba es "dodo" alvas! Annyira egyszerubb es jobb ez igy!!!!!!! :lol:

Rokica!!
Le a kalappal, hogy ennyire higgadt tudsz maradni!! Nagyon sok erot es kitartast kivanok neked!!! Vigyazz nagyon a pici babocira is a hasadban!!!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Csak gyors bekukk…

Benianyu, és akik regisztráltatok a goldearning.com-on!
Megkérdeztem egy netes pénzes cuccokban jártas emberkét, aki figyelmeztetett, hogy ez egy scam!!! Vagyis ha összegyűlik majd x pénzed, akkor sem fizet ki, hanem küld egy mailt, hogy fizess be neki valamennyi pénzt, és akkor majd küldi a sok pénzt! Szóval az egész csalás. Beírtam a google-ba is, és tényleg itt van egy scam lista, amin rajta van: http://v-earn-money.blogspot.com/search ... am%20Sites
Vannak viszont olyanok, amik tényleg fizetnek, de jóval kevesebbet! Egy-egy reklámért 1-2 centet, viszont ezek legalább tényleg fizetnek. Most ki is akarok próbálni néhányat.

Visszaolvasok...

Kép

Kép

Kép
bodza

Istenem, Róki, most már tényleg történhetne veletek valami jó is!!! Nagyon sokat gondolok rátok!

Anikó! Kristf tényleg jó fej, általában Saci kelti a családot 1/2 8-kor. :D

Jucc! Nekünk tévénk sincs, így semmit nem néz Saci, Gryllust, 100Folk Celsiust, Kalákát meg Halász Juditot hallgatunk. Apa szerint meg Britney Spears-ért van oda Saci, van egy közös számuk (mármint Sacinak meg Örsnek), amire mindig táncolnak. :lol:

Kép

Kép

Kép
bodza

Kuha! Ez a kép nagyon durva! :shock: :D

Bkriszta! Jó kis szülinapod lehetett! És tényleg hasonlítanak a csajaink sérói! :D

Csikken! Mivel műtik Rolit? Lehet, hogy már írtad, csak nem figyeltem. :oops:

Davallia! Pandának is jobbulást!

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Anikó! (És Juci6 és mások is akik itt vagy telefonban hasonló felháborodást fejeztek ki...)

Nem az a baj, hogy félrekezelték Zsuzsát, az a baj, hogy nem kezelték olyan céltudatosan mint szerintem egy kicsit tapasztaltabb orvos kezelte volna, illetve ha EGY orvos tartja kézben a kezelését az elejétől kezdve, mert szerintem a sok doki között valahol elvesztünk. Az érem másik oldala viszont, hogy hálistennek, hogy a hétvégén más orvos is látta, mert az ügyeletes orvosok egytől egyig tapasztaltabb, idősebb orvosok voltak (az egészségügy jelenlegi helyzetének következményeképpen ez a reális - csak a kis kezdő orvosok illetve a megszállottak dolgoznak még kórházban mert annyira szar ott a helyzet, és aki teheti menekül onnan, pénzügyi ÉS szakmai ÉS lelkiismereti okok miatt, mert szinte lehetetlenné teszi a sok hülye rendelet hogy jó ellátásban részesítsék a betegeket), és lényegében a nagy döntéseket ők hozták meg hétvégén (röntgen, antibio váltás, új vérkép, konzultáció egy infektológus főorvossal, stb).

Középfül ÉS tüdőgyulladása van Zsuzsának, tehát nem arról van szó, hogy rosszul kezelte a kis tini orvoslány, hanem ő elkezdte kezelni "ahogy a nagykönyvben meg van írva" a legtipikusabb antibiotikummal amit a látható tünetekre adni szoktak és elrendelte az összes tipikus vizsgálatot, és ezeknek az eredményéhez tartotta is magát. Mivel jött a hétvége, és ő nem volt ott, már nem látta, hogy ez az első köri antibio nem vitte le szombatra se a lázát, sőt egyre magasabb lett. De ezt az ügyeletesek kiszúrták és elkezdték feltenni a logikus kérdéseket: mi van a vérképével, mi van ha rezisztens a baktérium, mi van ha nemcsak fülgyulladása van? És ezeknek utánajártak amennyire lehetett. A rezisztenciát sajnos nem tudták nézni, mert ahhoz a szakorvosi rendelőben az orvosnak aki ELŐSZÖR felszúrta a fülét el kellett volna küldeni tenyésztésre a váladékot, hogy kitenyésszék a bacit, ezt már antibiotikum adása után nem lehetett megcsinálni. Nem hibázott a kislány, hanem egész egyszerűen nincs annyi rutinja szerintem hogy hallgasson a megérzéseire vagy talán hogy legyenek neki megérzései azzal kapcsolatban, hogy Zsuzsa nem egy átlag tipikus középfül gyulladással került be oda, hanem már egy olyan kórtörténettel, ami indokolhatta volna hogy mást is keressen a fülgyulladáson kívül.

A fülgyulladását nyilvánvalóan nem a kórházban szedte össze, és szerintem a tüdőgyulladást sem. A fülgyulladása is sokáig tünetmentes volt, nem fájlalta a fülét, csak a magas és makacsan visszatérő láza volt ami erre utalt, erre teljesen korrektül beküldött minket fülészetre a gyerekorvosunk, én akadékoskodtam, hogy várjuk ki, hátha vírusos láz.

A tüdőgyulladásról nem merem teljes biztonsággal állítani hogy nem a kórházban szedte össze, talán And tud valami okosat mondani, hogy ez mennyi idő alatt alakulhat ki. MINDEN orvos aki látta, az ügyeletesektől a gyerekorvoson keresztül a szakorvosokig meghallgatták a tüdejét jó alaposan mióta beteg, és senki nem hallott egy darab zörejt sem, de nem azért mert nem jól végezték a munkájukat, hanem azért mert ez egy "csendes" tüdőgyulladás, mint ahogy a radiológus ismerősöm és a jövendőbeli gyerekorvosunk meg is tippelte. Nem is köhögött a gyerek, illetve a köhögése magyarázható volt azzal, hogy ürült a fejéből le a torka felé a váladék. Ezért kellett volna a mellkasröntgen az elején, és lehet hogy egy tapasztaltabb klinikus ránéz a hosszú históriájára és azt mondja, biztos ami ziher, legyen röntgen is. De lehet hogy nem.

Az informálással meg nem az a baj, hogy nem adtak, hanem én nem tudtam, mit kell kérdezni... a nővérkék nem adHATnak ki információt, meg nem is jó hogy ők magyarázzák a leleteket, hiszen nem erre szakosodtak. Csak hát egy idősebb, tapasztaltabb nővérke gyakorlati tudása gyakran felér egy orvoséval tapasztalatban, mert az egészségügy olyan, hogy a tapasztalat rengeteget számít, hogy látott-e már ilyet az illető vagy sem.

Lehet ez most úgy tűnik, mentegetem őket, de szerintem végülis mindenki korrektül járt el (kivéve a hülye picsákat meg a főorvost aki lepattintott mikor kérdezgettem őt Zsuzsáról), csak nem a legrövidebb úton jutottunk el oda ahol most vagyunk. De ebben egy csomó dolog közrejátszott, beleértve saját magamat is.

Nem tudom, hogy az egészségügyisek köztünk hogy látják a dolgot...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki, ez hihetetlen, hogy még ti is betegek lettetek!
az viszont jó hir, hogy a doktorbácsi javulással biztatott. És tényleg, majd ha levegőn lesz, biztos megjön az étvágya és szépen kikerekedik.

Anikó, cáfolj vagy erősits meg. Itt volt a párizsi barátunk, és megint beszélgettünk az egészségügyről. Azt mondja, náluk ha egy gyerek kórházba kerül, két órán belül elvégeznek minden vizsgálatot, hogy kideritsék, mi baja van, ez országos szinten szabály. Az ő lányának kiskorában agyhártyagyulladása volt, és megmentették, pedig csak úgy derült ki, hogy a gerincvelőből vettek mintát.
A másik a szülés: azt mondja, a lányai tényleg fájdalommentesen szültek EDÁ-val. Én akit eddig itthon hallottam, annak vagy nem hatott, vagy enyhitette a fájdalmat. Nálad hogy volt? Ő azt mondja, előre leszerződnek a kórházzal, hogy milyen szülés lesz, és olyan nincs, mint itt, hogy kérsz EDÁ-t és nem kapsz (velem ez mindkétszer megtörtént).

Mi jól vagyunk, Julcsi nagyon helyes Annával, odajön, mondja, hogy baba, szopik, eszik, odahajtja a fejét az övéhez. Aztán hozza a könyveit, hogy közben olvassak neki.

KépKép

KépKép
majola

Amúgy meg amikor az orvos ismerősök egyikével beszélgettem, ő már a legelején türelemre intett, hogy egy akut középfülgyulladás is eltart 8-9 napig míg rendeződik, pláne egy krónikus mint Zsuzsáé ami hónapokig is eltarthat míg teljesen rendbejön. És a szombati vérképe alapján az első antibiotikum illetve Zsuzsa szervezete már megkezdte a harcot a kórokozó(k) ellen mielőtt úgy döntöttek hogy egy szélesebb spektrumú antibiotikumot kap, mivel a CRP értéke amit itt kérdezgettem Andtól, hatalmasat zuhant szerda és szombat között, ami azt jelentette, hogy vagy az antibio vagy a saját szervezete irtózatos pusztítást végzett a bacik között. Lehet az Augmentin (az első antibiotikum) is megtette volna a hatását ha még hagyják, csak lassabban. De mivel olyan régóta olyan magas lázakat produkált (ami azt jelenti hogy küzd keményen a gyulladás ellen), gondolom attól féltek kimerül a szervezete és nem árt gyorsítani a folyamatot, amivel mélységesen egyetértek.

Én legalábbis így látom, de hát én laikus vagyok, és csak próbálom összerakosgatni a képet...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!
Sajnállak nagyon...a többiek már mindent leírtak...
De most már biztos, hogy jobb lesz!
Ez a töketlenkedés a kórházban nagyon idegesítő!

Anikó!
Én is mindig próbálok olyan programokat is szervezni, hogy Lilivel kettesben, vagy hármasban vagyunk. Csak hát hiányzik, hogy leüljünk és kézművesezzünk, vagy feladatozzunk, vagy olyasmit csináljunk, amit szeret. A sütisütés azért megmaradt. :)

Nálunk is féltékeny Andris Lilire, de nem ilyen látványosan. Csak próbálja kiszorítani mellőlem az ágyban, meg ilyenek. De sztem számít, hogy Lili lány és empatikusabb ezekkel az érzésekkel kapcsolatban. Nagyon átéli, hogy Andris még kicsi és anyukaként tus viszonyulni hozzá :).

Én is baromira félek a fulladástól, sajnos nekünk is volt már nagyon rossz élményünk :(. Mandarint csak kifacsarva astam még :).

Kuha!
Hűtőmágnes szuper!
Egyszer láttam egy természetfilmet.Floridában családi házak közé elkóborolt alligátorokról szólt. Ott is ezzel a ragasztóval tekerték körbe az állat száját, hogy ne tudjon harapni, amíg viszaviszik a lakhelyére. Csak lestem :shock: :shock:

ayse

Mi már jobban vagyunk. Köhögés még van, de mát nem olyan sokszor. Andris kedve jó, Lili szemtelenkedik :).

ayse

Majola most pont témámba talált...

Szerintem nem reális "minden" vizsgálatot elvégezni egy emberen mikor kórházba kerül, hiszen felesleges megterhelésnek teszel ki egy amúgy is beteg szervezetet (hogy az anyagi vonzatokról említést se tegyek). Meg jó kérdés hogy mi az a "minden" amit elvégeznek- ha behoznak egy gyereket mondjuk kiszáradással mert hasmenése van, elvégeztetnél egy bélbiopsziát (mintát venni a beleiből) biztos ami ziher első körben? Most csak mondtam valami nagy baromságot, de szerintem súlyozni kell, hogy mennyire indokolja a beteg állapota, hogy a ritkább szövődmények vizsgálataival megterheld a szervezetét... egy csomó betegséget csak lefolyásában lehet felismerni és kezelni, az első tünetek nem mindig mérvadóak. Ezért pl ha megjelenik egy lázas beteg, ez kismillió betegségnek a tünete lehet, és ahogy a további tünetek megjelennek, csak ezeknek a függvényében tudsz dönteni.

Szerintem...

De lehet megint csak okoskodom...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ez az EDA tényleg érdekes kérdés. Nálunk a tolófájásoknál leszedik, hogy jobban érezze a kismama, mikor kell tolni. Én éppen ezért nem is kértem, hogy ne a semmiből törjön rám egy elemi erejű fájdalom, hanem legyen a szervezetemnek odeje fokozatosan felkészülni rá. Ha jól emlékszem, Megannak volt olyan szerencséje, hogy az EDA a tolófájásokba is becsúszott, így "álomszülése" volt.
De mért van ez így????
Mondjuk a természetes megoldások híve vagyok,meg az életet szeretem megélni a teljes valójában, a rosszal együtt, szóval akkor se kérnék, ha garantálnák, hogy végig adagolják. Csak nem értem, hogy ha kitaláltak egy módot, hogy ne fájjon a szülés, akkor mért nam arra használják????

ayse

Na Lányok!

Most ment el az új dokibácsi!!!

Hát, mit mondjak, ég és föld a kettő!!!
Annyira, de annyira tetszett, ahogy közeledett Gergőhöz, nagyon kis barátságos volt vele.
Igaz, Gergő így is nagyon félt tőle, de miután vége volt a tortúrának, utána már vigyorgott is neki, amikor a doki bohóckodott.

Köhögésre kaptunk rendes gyógyszert, megvizsgálta Gergőt, azt mondta, hogy semmi zörejt nem hall a tündeje tiszta (bár, most , hogy olvasom, amit Róki írt, azért nem vagyok tök nyugodt...)

Szóval, a lényeg, hogy nem adhatom le hozzá a TAJ kártyát, mert kórházban dolgozik (Bethesdában).
Egyébként Mátyásföldön rendelt régebben, nem tudom, jártas-e arra valaki, ismeri-e valaki... Úgy hívják, hogy Dr. Pácz Ferenc, gyermekgyógyász, gyermektüdőgyógyász.

Szóval azt beszéltük meg, hogy beszélek a védőnőnkel, hogy akkorm mostantól ez a helyzet... Mert az oltásokat is beadja, azzal sem kell menni az itteni háziorvoshoz.
Gergő taj kártyája viszont maradjon a mostani dokinál, csak azért, hogy legyen valakinél.
Azt mondja, hogy többen is csinálják így itt Mogyin, és nem volt belőle eddig még gond.
Ha a doki meg replikázik, vagy presztízskérdést csinál belőle, akkor meg majd kitalálunk valamit.
Úgyhogy a következő oltást, két hónap múlva is már ő fogja beadni.
Egyébként meg teljesen mindegy, mert a mostani dokint úgysem jön ki házhoz, meg hétvégén sem.
Ez a doki meg megadta az otthoni számát is (kb. 50 méterre lakik tőlünk, légvonalban kb. 25 méterre) A férjem csak azért nem ismeri, mert kb. 3 éve költöztek ide Mogyira.
Kikérdezett töviről hegyire, mindent lejegyzetelt, ami fontos.

Szóval, örülök, hogy legalább ezt a dolgot sikerült megoldani.

Ja, és a lényeg, hogy megmutatta, hogy mit csináljak Gergő kukijával, mondtam neki, hogy én semennyire sem tudok vele csinálni.
Tök normális volt, mondta, hogy akkor megmutatja, és akkor csinálja meg én.
És azt is mondta, hogy nincs itt semmi-féle szűkület, meg semmi, nem is érti, hogy a másik doki miről beszélt. Csak ugye azért nem moccan, mert én ugye nem tudtam vele semmit sem csinálni.
Na, ezt jól megmondtam.

Most megyek, zuhizni, aztán jövök, visszaolvasok...

Kép
kuha

Anyám!

Így visszaolvasva valami borzasztó, hogy mennyi hibát ejtek...

Elnézést érte... :oops: :oops: :oops:

Kép
kuha

Kuha!
Hmhm .... súlyos eset .... nem tudsz csinálni semmit a fütyivel????? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:
(nyugi, ebben a vonatkozásban én sem, úgyhogy megyek is mályvateáért, hátha az... :oops: :oops: )

Rokica!
Mi is megjártuk ám a Madarászt még Lili egy hónapos korában, mivel véreset kakilt. Mi is kifogtunk egy tini doktornénit, aki annyit tudott megállapítani az ilyen-olyan vizsgálatok alapján (mondjuk nálunk uh-tól kezdve minden volt), hogy valóban van vér a székletben, de fogalmuk sincs mitől. Se baktérium, se vírus, se parazita, se fejlődési rendellenesség... Úgyhogy adnak antibiotikumot. Elmúlt tőle :shock: :shock: :shock:
Szerencsére mi éjszakára hazamehettünk, de nem voltak szimpik az orvosok, és az se, hogy nem engedték, hogy a vizsgálatok jelentős részénél jelen legyek, pedig jogom lett volna. Csak hát az ember nem mer ujjat húzni azokkal, akitől a gyereke élete függ....

ayse

Ayse:

Pontosan. Ezért is nem szólok be a dolgozóknak, hanem próbálok mindegyikkel valami normális kapcsolatot kialakítani, hisz tőlük függ Zsuzsa kezelése. Meg amúgy se vagyok egy beszólós típus...

Zsuzsának egész nap csak az az egy láza volt, hurrá! Sajnos most éppen egyedül van a kórházban (NAGYON remélem hogy alszik), anyukám hazaszaladt, de mindjárt rátelefonálok, hogy mikor megy vissza és hogy adjon azonnal helyzetjelentést mikor megérkezett.

Én továbbra sem hánytam újra, és még vacsorázni is tudtam, persze mértékkel... pirítós kenyeret meg főtt krumplit meg ilyeneket...

Davidnek nem is mertem elmondani, hogy Zsuzsa most egyedül van a kórházban, mert szerintem nagyon kiakadna...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Évi! szuper, hogy ilyen rendes az új dokitok! örülök, hpogy így alakult!! most már akkor biztonságban érzed magad, ugye? :)

Rokica, most csak a tüdőgyuszis kérdésre emlékszem, közben Eszti itt püfölte a billentyűket az ölemben...
szóval én sem tudok okosat mondani :( abból tudok kiindulni, hogy felnőtt esetében mit csinálnék. először is, nyílván rögtön csinálok mellkas röntgent, amikor bejön a kórházba. ha azon már látszik a tüdőgyuszi, akkor sem biztos, hogy más antibigyót kapott volna, de mondjuk köptetőt igen. másodszor viszont, ha már valaki egy hete bennt fekszik a kórházban, akkor ún. kórházban szerzett tüdőgyulladásként kell kezelni mindenképp, és erre a rocephin, amit Zsuzsa kapott teljesen jó. tehát az a kérdés, hogy lett-e volna terápiában különbség, ha mondjuk korábban van mellkas röntgen.
szerintem nagyjából tipikusan történtek a dolgok, és sztem Rokica teljesen jól látja a dolgot.
nem biztos, hogy az a jó, hogy ész nélkül követjük a protokollokat, elvégzünk minden vizsgálatot. persze ez defenzív, és jó, mert még egy hülye is végig tudja zongorázni, viszont talán felesleges tortúráknak tesszük ki a beteget. lásd lázméréses esetek feljebb :(
a másik, hogy a tüdőgyulladást főleg az elején, a kezdetekor és a gyógyuláskor lehet hallani, és tényleg sokszor semmit nem hallunk és kopogtatunk, mert lehet olyan kis terület érintett, vagy annyira mélyen-belül.

sztem is az a fontos, hogy legyen EGY JÓ doki.
és tényleg a tapasztalat is fontos. nekem olyan jó volt, amikor kezdtem, olyanok mellett lehettem, akik tényleg értettek ahhoz, amit csináltak, és bármikor bármit tudtam kérdezni és szívesen taníttottak. nagyon sokat köszönhetek nekik, és nagyon szerencsés vagyok emiatt, sokan évek alatt sem tanulnak ennyit (főleg kardiológiára gondolok), és ez most nem akar nagyképűség lenni, persze ez sem a tökéletes tudás. ma már a mi osztályunkon sem ilyen a helyzet, látom a ma ott kezdő fiatalok mennyit szenvednek, és kénytelenek a saját hibájukból tanulni. jó esetben...

KépKép
KépKép
and

Kuha:

Sztem ne aggódj, ha Gergőnek már nincs láza, akkor nem kell félni a tüdőgyulladástól... Jó hogy végre ti is találtatok egy normális doki bácsit, az eddigiről nagyon rosszakat írtál.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

még annyi, hogy esetleg azt kellett volna mérlegelni a bekerüléskor, hogy érdemes-e augmentinnel kezdeni, amikor azt már korábban kaptatok. jó nem volt rendes kezelés, de zinnat is volt, és az is hasonló. de erre nincs szabály, ebben két infektológus sem biztos, hogy egyetért.
most már kezdtek kifelé jönni ebből, hidd el!! :wink:

KépKép
KépKép
and

Csikken, még nem is írtam pü-t :oops: :oops: :oops:

Barbi, viszont neked mindjárt írok!!! :D

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Nem volt valami jó napunk.... :( :cry: :?
Apával összezörrentem.
Reggel bevittem Pannit a szemészhez, nem is kötöhártyagyulladása van, hanem jégárpa.!Kaptunk rá Tobrex kenőcsöt.Szemész mondta, hogy ha mélyen alszik a kislányom, akkor kenjem bele az alsó szemhéjjába.(egy sms hangra felkel a Panni, nemhogy a szemét buzerálom.)
Ha meg ébren van:szerintetek hogy juttassam be a kenőcsöt??????
Merthogy nemhogy a szemét nem nyitja ki(majd hülye lenne), Csabával ketten sem bírjuk legalább az alsó szemhéjjat lehúzni.
Így marad, a szempillák környékére kenés...!
Nagyon hálás lennék, ha írnátok neke, tippeket, ötleteket a szemkenőcs alsó szemhéjjba juttatásának módjáról!
Pussz.
Ja, ha egy, másfél hónapig nem javul, kikaparják az árpát...! :cry: Hát köszi. :cry:
(ezért vesztünk össze férjemmel)
Most este meg voltunk anyummal nőgyógyásznál, és anyumnak el kell távolítani a méhét. :cry: :cry:
Olyan fiatal, 46 éves!!!!!!Nincs baj vele, csak annyira meg vannak nyúlva a tartószalagok, hogy plasztikázni sem tudják.
Nálam minden OK, pedig magánrendelésén voltunk, de fel volt háborodva, mikor az 5 ezres oda akartam adni, "civakodtunk", de nem fogadta el, mondván(figyeljetek), "a fene megette régen az egészet, ha kolléganőtöl is elfogadnám..."

Szóval nincs túl jó kedvem!

KépKép

Hajni&Panna
totka

And, nekem nem irsz ? :)

Róki, remélem tényleg mostmár sikerül kilábalnotok ebből!!!

Kuha, milyen Gergő kukija? Mert én se tudom visszahúzni rendesen, de mivek (Bodza:) megyünk golyó lehozó műtétre február elején lehet megkérdem ott a dokit, hogy most ez igy jó-e. Én még sose mutattam meg dokinak és nem is kérték tőlem ezt.

Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Csikken, de írok, csak előbb meg akartam keresni, amit még régebben csináltam térképet! Barbinak nem azt írtam most :)
asszem a másik gépre mentettem el, majd előbányászom, de azért gyorsan írok neked is, nehogy azt hidd, hogy nem akarom, hogy jöjjetek :lol:

tényleg, akkor vegyük csak számba, hogy ki jönne csütörtökön hozzánk?

KépKép
KépKép
and

Totka:

:( Sajnos csak azt tudom javasolni, hogy legyél határozott Pannával... egy ember fogja le kezét-lábát, másik a fejét, és ha van harmadik, akkor célszerű hogy az húzogassa a szemhéját... a kórházi tapasztalatból látom, hogy nagyon sok mindent meg lehet csinálni egy gyerekkel, hiszen annyival nagyobb vagy, csak legyen szíved hozzá... De hát biztos te is látod hogy nálatok hogy fogják le a gyerekeket... egy ember ölbe veszi, két lábát a saját lába keresztezésével lefogja, karjait átöleli, másik kezével a fejét rögzíti. Hát így.

Más:

Most annyira bepöccentem hogy csak na. Beszéltem Anyukámmal aki még otthon van, de mindjárt indul vissza a kórházba, és mondja, hogy nagymamám (Zsuzsa dédije) kérdezte, minek kell bemenni Zsuzsához a kórházba :shock: :shock: :shock: Ezt annyira nem tudom hova tenni... és annyira berágtam rá, hogy szörnyű... ő mondjuk itthagyta a két gyerekét ilyen 8-10 évesen míg kiment 6 hónapra Indiába meg a világ összes kóbor macskája fontosabb mindig neki mint mondjuk egy ember, és Zsuzsára szinte rá se nézett mióta megszületett, de eddig mentegettem őt magamban, de most már nem tudom. Nagyon dühös vagyok rá, hogy hogy lehet ilyen érzéketlen!

Minek bemenni a beteg babához a kórházba...!!!! :evil:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Azt el is felejtettem mondani, hogy beszéltem Annamamival, és azt mondja, reméli egy-másfél hét múlva bekötik hozzájuk a netet és akkor majd tud jönni! És ő is üdvözöl mindenkit és köszöni a telefonokat!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

hű Hajni.. szegény Panna :( :( hát nekem sincs nagy ötletem. ráadásul, ha lefogod és sír, gondolom kikönnyezi a krémet :(
ha felfelé néz, akkor nagyon nehéz bekenni a szemét? nálunk a hol a lámpa? szokott bejönni. bár csak nyaktörlés és cipzárfelhúzásnál használom, de akkor mindig működik.
és bele kell kenni a szemhéjába, mármint belülre? és miért nem lehet akkor szemcseppet? hát drukkolok, hogy valahogy sikerüljön! már jó régóta van ez Pannának, ha jól emlékszem...

KépKép
KépKép
and

Totka, ha azt a lefogótechnikát alkalmazod, amit orrszívásnál szoktunk sokan, akkor szabad mindkét kezed, és a feje sem igen tud mozogni (jó esetben) , és akkor a tiszta mutatóujjadra rakjál kis hurka krémet, majd a gyűrűs és középső ujjaddal le tudod húzni a szemhéjját, és egy mozdulattal (ugyan azon kézre rakott) bekened a krémet a mutató ujjaddal!!! Remélem érthetően írtam le... :oops: :wink: Próba szerencse!

és min zörrentetek össze? Ezen? :oops:

Kép

Kép
prüntyi

Hááááááááát, Róki, miután ő nem élt át ilyet el sem tudja képzelni...én inkább már sajnálni tudom, hogy egy ilyen anya-lánya (gyerek) kapcsolatot nem élt át nem tudja mit jelent... :oops:

Kép

Kép
prüntyi

Rokica, tudom, ilyenkor baromi rosszul esik az embernek, ha ilyet mondanak neki, pláne, ha családtag. érthetetlen! de akkor is szard le, már bocsánat. neki nyílván más fogalmai vannak az anyaságról, és ezt már dédikorban nehéz lenne megváltoztatni. anyukádnak nagyon nehéz lehetett.... :(

KépKép
KépKép
and

Évi!
Úgy örülök, hogy megoldódott a doki probléma, azért ez nagy könnyebség nektek is. Ahogy leírtad, nagyon kedvesnek tűnik, hogy ilyen részletesen kikérdezett.

Hajni!
Szegény anyukád :( :(
Panni árpája :(
Hát elhiszem, hogy ez nem a legjobb napod :?
Hát Leonnak is volt kötőhártya gyulladás egyszer a szemében és Gabival mi is ketten fogtuk le, úgy sikerült belekenni úgy-ahogy a szemébe a kenőcsöt :? Sokat nem tudok segíteni :(

And!
Már válaszoltam is :D
Mi tuti megyünk csütörtökön :D Mit vigyünk, van konkrét kérés, vagy rám bízod? :P

Emese!
Nekem tök jó a holnap 1! Mit vigyünk? :P

Anikó!
Nálunk nincs ilyen mérvű féltékenység, de kisebb mértékben azért igen.
Pl. Leon ma beült apja ölébe fürdés után, hogy olvasson neki. Nolcsika is oda akart ülni, de Leon tiszta erőből elkezdte lökögetni, hogy menjen onnan.

Róki!
Jobbulást Nektek is, remélem már a javulás útjára léptek mind a hárman!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse, neked akartam még írni, hogy pont jókor írtad az ovónénis sztorit a Liliről. ma megint előjött a kistesó téma apával. mondtam, hogy kellene szólnom a főnökömnek, hogy akkor mi legyen, erre mondta, hogy beszéljünk erről, mert ő sok nak tartja a várhatóan 5 év korkülönbséget. hát én is :(
szóval azért remélem az Eszti is ilyen kis okos értelmes lesz, mint a Lili :wink: :D

KépKép
KépKép
and

Ayse!

Hát ez tényleg elég ciki, de ez ügyben tényleg olyan béna vagyok a kukival! :oops: :oops:

Róki!

Köszi a megnyugtatást, aztán eszembe jutott, hogy ha ez a doki gyerektüdőgyógyász is, akkor talán... szóval érted, bízom benne, hogy észrevette volna, ha van valami...

Totka!

Jaj, sajnálom, hogy nem volt jó napotok ma!
Szegény Panna, remélem, eltűnik a szeméről ez az árpa, és nem kell végül kikaparni...

Anyud :twisted: :twisted:
Lehet, hogy most hülyén hangzik, de annak kell örülni, hogy nem amiatt kell kivenni, mert valami baj van! Talán így könnyebb elfogadni.
Azon kívül, nézze a jó oldalát, megkímélheti magát a változó kor gyötrelmeitől.
Az én anyukám 40 éves volt, amikor egyszerre kellett kivenni a méhét, és mindkét petefészkét. Csak ott gond volt, sajnos.
Nem akarom részletezni, nagyon kicsin múlott az élete, és sajnos a mostanában sokat emlegetett orvosi felelőtlenség miatt is.
Gondolhatjátok, a süllyedése 170 volt, és 40 fokos lázzal műtötte meg a doki. De azt mondta, hogy muszáj megkockáztatni, nem tud tovább várni.
Sajnos ennek meg is lett az eredménye mondjuk, a seb nem forrt rendesen, kétszer is szétnyílt, egy tojás elfért volna benne, akkora lyuk tátongott ott.

Na, de semmi gondja nincs, és nem is volt a változó korral. És mindennek már 10 éve!

Atyám, most nézem, milyen fiatal az anyukád!!!!! Ez igen!!!

Csikken!

Gergő kukiján nem látni semmi extrát, csak hát ugye én megmoccintani sem bírtam a bőrt rajta. A (régi) gyerekdoki ugye mindig erőltette neki, ettől berepedezett a kis bőre.
Ez a mostani meg tök szépen, két - három próbálkozás után hátrahúzta, többször is, aztán megmutatta, hogy kell, és mondta, hogy próbáljam meg én is.
Most is ugyan egy picit piros lett neki, de nem repedezett be a bőre neki!

Kép
kuha

Barbi, nagyon megkérlek, hogy te ne hozz semmit!!!!!!! már vagy 3x zabáltunk nálatok :D
azt tervezem, hogy bevásárolok mondjuk szerdán, ha nagyjából látszik hányan leszünk.
képzeld lehet ikeás kekszet kapni a spárban! :D és van csokis-mentolos és csokis-narancsos :D a mentolosat már másfél órája tesztelem :lol: :lol: na ilyen biztos lesz :)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok! :) :)

Most lettem kész a pakolással. Daninak egy kisebb táska, mert holnap az Anyuéknál alszik és nekünk Benivel egy nagyobb a háromnapos kórházi kiruccanásunkra. Már kezdek én is feszült és ideges lenni. :? :? Benin a feszültség rosszaság formájában jön ki.... Ma nem volt egyszerű vele, de megértem, mert szegény biztos nagyon izgul.
Szerintetek el lehet mondani már Daninak, hogy mi most elmegyünk Benivel és ő a Nagyival és a Papával lesz, aztán meg Apával. Érti már? :oops: :? Felismeri a neveket, tudja, hogy kiről beszélek, vigyorog is, sőt, arra, hogy elmegyünk Benivel, mondja, hogy pápá. De azt hiszem, ennyi. Remélhetőleg, nem lesz semmi gond vele, aztán majd nagyon örül nekünk két és fél nap múlva. :? :oops: :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Igen, érdekes, anyukám a szöges ellentéte, ő olyan mint egy kotlóstyúk, ami mondjuk a másik véglet. Pl azért kellett most többek között hazarohannia, hogy a 16 éves öcsémnek szendvicset csináljon meg a kutyának lekezelje a szintén begyulladt fülét, amit szerintem egy 16 éves fiú mindkettőt meg tudna csinálni, de hát már nem dohogok, örülök hogy visszamegy Zsuzsához. Ezt valamilyen szinten legalább meg tudom érteni, hogy a fiát 16 évesen is még úgy kezeli mint egy magatehetetlen gyereket (ami által az is lesz). A nagymamám önzését és érzéketlenségét nem tudom megérteni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

most ne röhögjetek ki, de örülök, hogy Esztinek nem kukija van :wink: én is bajban lennék, mert félteném :D

KépKép
KépKép
and

Barbi!

Ezzel azt akarod mondani, hogy akkor lehet, hogy belekezdenétek a baba-projektbe???
Hűűű, de izgi!

Igen, én is örülök az új dokinak, tisztára fel vagyok dobva, hogy végre valami jó is történik ...

Totka!

Nekem is a Prüntyi által javasolt módszer tetszik a legjobban (már, ha lehet ilyet mondani), szerintem is próbáld ki!

Róki!

Zsuzsa-dédi... :twisted: :twisted:
Áh, azt hiszem, Andreának van igaza!!!

Andrea!

Nekem is elküldenéd az útvonalat hozzátok? Nem ígérem, hogy 100%-ra tudunk menni, de azért mégis.
De nekem légyszíí olyan szájbarágósan , jó??? Onnan, hogy leszállok a HÉV-ről...
Köszi!
Ide jöhet: kurfisrobert@fibermail.hu

Kép
kuha

Benianyu!
jaj, elnéztem, ti tényleg már holnap mentek be a kórházba! :(
persze, mindenképp mondd el Daninak, akármennyit is ért belőle!!!!
és szorítunk holnap, hogy túléljétek az izgulós napot, holnapután a műtét miatt, aztán meg, hogy minden oké legyen! azért majd adj életjelet magatokról!!!

KépKép
KépKép
and

De jó nektek hogy taliztok!!! Én is úgy mennék. Meg Zsuzsát is úgy vinném. Csak már tartanánk ott.

And!

Milyen az az Ikeás keksz? Én olyat láttam ami ilyen nugátos keksz közé csokiréteg, ilyesmi? Az nagyon finom! Kár hogy cukorbeteg diétára vagyok fogva!! (Egyébként lehet hogy kezdek gyógyulni ha már ilyesmi eszembe jut...)

Benianyu!

Neked is sok kitartást a kórházhoz! Egy idősebb gyerekkel gondolom még nehezebb mert ő már érti és ő is fél előre. De biztos minden rendben lesz.

Barbi!

Köszi szépen! :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Sajnálom, hogy te és David is lebetegedtetek, ráadásul vírusos és így nem tudtok Zsuzsa mellett lenni. :( Remélhetőleg, most már tényleg a gyógyulás útjára lépett és Anyukád is tud titeket helyettesíteni, míg te nem mehetsz újra. Talán jó, a sok rosszban, hogy most tudsz valamennyire pihenni és erőt gyűjteni.
Mi kb. tavaly ilyenkor voltunk Danival 3 napig a Madarászban és a nővérekkel hasnló tapasztalataim voltak, már ahogy kategorizáltad őket. Engem nagyon felháborít, hogy egy alvó beteg babát felkeltenek, csak azért mert 20 perc hiányzott a kúp beadásához. :(

Totka,
Szegény Anyukád! :( Ez már végleges, nem lehet esetleg konzultálni másik orvossal?
Sajnálom, hogy Apával összevesztetek. Amiatt, mert te eltökélt vagy a krémmel kapcsolatban? :oops: Igazad van, sajnos muszáj. Rövid távon kellemetlen Pannának, de hosszú távon ettől gyógyul.

Kuha,
De jó, hogy ilyen szuper dokit fogtatok ki. Kedves is, precíz, pontos és közel lakik. De azért drukk, hogy inkább csak a helyi péknél fussatok össze gyakran és ne kelljen hívogatni! :)

Bodza,
Köszi az infot! Kár..... Írtam neked mélt. :wink:

benianyu

Sziasztok!

Rókica!

További jobbulást kívánok Mindannyiótoknak!!!

Hajni!

Sajnálom, ami Pannával van, remélem sikerül bekenned a szemét, és el is múlik tőle az a fránya árpa! :(

Kuha!

Gergőnek is jobbulást!

MInden további kis- és nagybetegnek jobbulást kívánunk!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

And!
Akkor úgy veszem, hogy rám bíztad..... :lol: :lol:
Egyébként Te egyszer sem ettél, vagy gyökérkezelés, vagy valami más miatt :(
Mentolosat még nem is ettem, biztos fini lehet :wink:

Beniaynu!
Szerintem is mond med Daninak, lehet, hogy valamit azért megért belőle. Beninek meg nagyon drukkolok, hogy simán menjen minden!

Évi!
Ezt a babaprojektet most miből gondolod? :shock:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi!

Lehet, hogy hülye vagyok? Vagy inkább a babanet???
Esküszöm, hogy ezen az oldalon olvastam, hogy beszéltétek Gabival, hogy az 5 év korkülönbséget soknak tartja ő is, és , hogy beszélj a főnököddel...
De most meg sehol sem találom ezt az irományt... :shock: :shock: :shock: :shock:
De nyugtass meg, hogy írtál ilyet mostanában!

Egyébként tényleg tiszta hülye ez a babanet, van, hogy frissítek, és a 4-5 nappal ezelőtti írásokat hozza be!

Kép
kuha

Benianyu, kitartást nektek a kórházi napokra! Remélem, nem fogja benit megviselni. Dani meg, amilyen kis vidám, biztosan jól érzi magát a nagyinál. Julcsi is vidáman intett nekem pápát, amikor apjával meglátogattak a kórházban és elbúcsúztak.

KépKép

KépKép
majola

én is azt hittem lemaradtam Barbiék babaprojektjéről :D

Barbi, tényleg! de én nem tartottam így számon :lol: nem is emlékeztem rá, hogy múltkor gyökérkezeltek :D
én egyébként vagy végig nyammogok egy partit vagy alig eszem valamit, ahogy alakul :wink: de remélem azért ez nem volt bántó, hogy most sem ettem, az Eszti evett helyettem is, és nagyon-nagyon ízlett neki! (jobban, mint az anyukám milánóija :oops: )

KépKép
KépKép
and

Évi, azt nem én írtam? :lol: :lol:

KépKép
KépKép
and

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?