Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Wis
:cry: ilyen rokonokat és szomszédokat!
Nekem ilyen szempontból szerencsére szerencsém volt, senki nem akart tapizni, csak 1x mutattam meg 1 kisfiúnak (2 éves volt), mert az anyukája megkért rá (barátok), de mint írtam is már Ákos annyira szégyenlős volt, hogy mintha tudta volna hogy csupasz a hasam olyankor meg sem moccant, mondjuk amúgy sem volt egy mocorgós baba.

Kovacsné
lapar: nekem márciusban lesz 2 éve hogy volt, nekem 3 pici vágásom volt (1 közvetlen a púpom alatt + 1-1 a petefészkek környékén), de állítólag van olyan is hogy csak 2 pici vágást csinálnak, már szinte nem is látszanak, én vasárnap este feküdtem be, hétfőn reggel 8-kor én voltam az első, és szerdán délelőtt már mehettem is haza, fájdalom: köhögni + nevetni nem szerencsés műtét után + tüsszenteni sem, mert kintről hiába csak ennyi látszik azért bent megbolygatták a dolgokat és ilyenkor ezek a dolgok elég fájdalmasak. De szerintem ezeken túl nem rosszabb mint egy HSG vizsgálat. Legalábbis nekem.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Wish,

igaz, hgoy nekem még nincs mit fogdosni, mégis már többször meg akarták simogatni a hasamat, de én ösztönösen hárítok. azonnal oda teszem a kezem. A páromon és anyukámon kívül senki nem simogathatja a hasamat.

Orsi

még régebben olvastam valahol, hogy Te nem adtál cumit a fiúknak.
Megírnád, hogy miért vagy ellene? (én is ellene vagyok, ezért kérdezem)

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

még régebben olvastam valahol, hogy Te nem adtál cumit a fiúknak.
Megírnád, hogy miért vagy ellene? (én is ellene vagyok, ezért kérdezem)

Zsuzsi

Levi a cicin kívül semmit sem fogadott el a szájában ca. 1 éves koráig, amiből folyadék jött, a kanalat is csak 10.5 hósan engedte be... Vele emiatt nem :)
Máténak volt cumija, amikor hasfájós volt ca. 3 hétre, mert megnyugtatta, de én nem rohangásztam éjjel, hogy visszategyem, így kiesett, kiesett, bőgött, bőgött... és 1 hét alatt elhagyta (akkor olyan 2 hós lehetett ca.)

a cumisüveggel más a helyzet. Az én fiaim klasszikus "béna" babák voltak. valami 2 hósak lehettek, amikor már nagyon fodrászhoz kellett mennem, Apa etette meg őket üvegből (ca. fele ment le, mint szopival szokott). Levinek onnantól 1 hétig, Máténak 2 napig volt rossz a szopástechnikája. Ők a klasszikus cumizavart képviselik.

Ezek mellett tapasztalati úton - elég nagy babás ismerettségi kör - én azt tapasztaltam, hogy ahol előkerül az üveg, ott hosszabb rövidebb idő után a babák teljesen elhagyják a szopit. Alapvetően azért, mert kényelmesebb, egyre többet esznek üvegbl, egyre kevesebb ingert kap a mell és szépen elapad, vagy anya fej állandóan.
Talán ha 1-2 kivételt tudok... tényleg szerintem 100as nagyságrendű babás ismerettségből.

az enyémek az ujjukat szopják :) Máté 1, Levi 1.5 éves kora óta.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

wish írta:akkor sikítani tudnék.

én sikítok is :D :D
valahogy nem értem :D az én szüleimnek sosem jutott eszébe matatni, rajtuk kívül meg boldog boldogtalan ezzel jön :)
én szólok, hogy ezt most hagyjuk, mert nem akarom. ugyanígy szóltam, hogy a 6 hetes gyerekem, ha üvölt ne már idegen vegye fel és kivettem a nagynéném kezéből. csúnyán nézett rám, de nem érdekel, mert nem ő a központ nálam, hanem a gyerekeim, akinek akkor épp biztonság kellett, mert 3an támadták le, hogy "jajj de aranyos!!!" :twisted: :twisted:

Pompi :D
én tudom, hogy ez velejárója, de tényleg falnak mentem már a kérdéstől. és leginkább attól, hogy mindenki gondolata a lány körül forog. Hogy jajj de jó lenne ha lány lenne.
Nem mind1??? gyerek gyerek, nem? :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok lányok megérkezetem én is :D :lol:

lusy
 
 


Wish,
nagyon ügyes vagy, hogy így tudsz figyelni a kajálásra! :) (én is 10 kg plusszal indultam a lombikok miatt, úgyhogy én is megpróbálok odafigyelni :D ) A pocaktaperolással kapcsolatban én megmondom mindenkinek előre, hogy ne nyúljon hozzá, és nem nyúlnak! :D Eleinte akadt egy-két próbálkozó, de én bunkó módon mindenkit letorkolltam, így már békén hagynak! :D

Orsi,
sajna régen szerintem én is tapintatlan lehettem, amíg nem lettem én is babás. :oops: 8) De mostmár főleg megértelek, hogy úgyis lesz, ami lesz, és minek idegesítenek még ezzel is, hogy legyen lány, mikor rád is tök nagy nyomás nehezedik, meg hogy mi van, ha fiú. Tényleg szar lehet! Ne foglalkozz vele! (Tudom, könnyű mondani! :roll: ) Csütörtökön kiderül úgyis! :D

Kovácsné,
nekem az utolső lombik előtt néhány hónappal volt lapar, tavaly júniusban. Aznap bementem, műtét, másnap reggel hazamehettem, sőt aznap volt az osztálytalálkozóm, és el tudtam menni arra is. Nekem egy (már láthatatlan ) vágásom volt a bal bikinivonalam alatt, egy pedig a köldökömben, az még látszik. Műtét után kicsit fájtak a vállaim a beszorult levegő miatt, amivel felfújják a hasat, de hamar elmúlt. Fájdalmam nem volt. Ráadásul nekem együtt csinálták a méhtükrözéssel is. Nekem meggyőződésem, hogy szerepe volt a lapar-hiszteromnak a lombik sikerességében. (Ja, mindent rendben találtak. :lol: )

Pompi,
nekem még most is hihetetlen, hogy egy igazi kisbaba van a hasamban, és hogy nemsokára egy igazi kisbabám lesz nekem is. Még most se merem elhinni.
20140901102739
 
 


Hajni

nekem a stimu megkezdése előtt 19 nappal volt a hysterom és én is biztos vagyok benne, hogy ennek is van köze a sikerhez, nem tudom miért, lehet, hgoy amiatt gondolom ezt, mert eleve "megbolygattak". de nálam is rendben volt minden.

Orsi

azt hittem, alapjában véve ellene vagy a cuminak.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok

még a laparhoz: nekem az első lombik előtt volt márciusban, és utána májusban a lombik - sikeres - Ákos baba lassan 1 éves, nekem sajna odabent dolgoztak is, de sebaj mert az eredmény a lényeg.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Zsuzsi :D
jah, nem :D nem vagyok semmiben sem végletes - legalábbis így gondolom magamról- Úgy gondolom, hogy az egésznek az a lényege, hogy kiegyensúlyozott maminak kiegyensúlyozott gyereke legyen... ha a kettő teljesül, akkor az eszköz mind1.

Hajni :D
rajtam aztán semmi nyomás nincs :lol: meg nem is foglalkozom vele, csak nem fogjuk megkérdezni a nemét.
szóval csüt. nem derül ki :D mert ezzel indítok, hogy a nemét _nem_ akarjuk tudni, csak azt, hogy minden OK-e vele.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kovácsné :)
Szerintem egy babával az 5 kiló az kb jó ennyi idősen. Így kb 10 lesz szerintem a végére. De ha több vagy kevesebb, akkor annyi, Emiatt nem aggasztom magam.
Ha gondolod pötyögd be a vérképeden, a megcsillagozott értékeket, vagyunk itt egy páran, akik már járatosabbak benne.
Illetve itt meg tudsz nézni elég sok mindent te is itt: http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=142

Orsi :)
Nálunk elég érdekesen alakult a nemkérdés, de csak anyósomnál. Ő ugyanis már gyreknek is lányt szeretett volna, ami annyira nyilvánvaló, hogy már én is többször hallottam a történetet(szegény férjem :( ). Na most karácsonykor mondta, hogy mindenki kérdezgeti tőle, hogy fiú lesz vagy lány, de ő eddig nem akarta kérdezni. Mondjuk, hogy úgy néz ki kisfiú. Erre anyósom: -Hát, én is lányt szerettem volna inkább annakidején. De nem baj a fiú is jó. Mondom: De hát nekem mindegy, csak egészséges legyen. Anyós: Persze, nem mindegy. Akarom mondani mindegy. :)
Szóval szegény baromira reménykedett benne, hogy lányunokája lesz, és nagyon csalódott volt, hogy mégsem. Persze tudom, hogy szeretni fogja a gyereket, de azért elég vicces volt a reakciója.

Cumi: Én ismerek olyat, ahol cumisüvegezés is volt, meg cicizés is és most egy évesen is még cicizik a gyerek, bár az igaz, hogy nagyon lelkiismeretesen fejt a cumisüvegezés mellett az anyuka.
Én még nem tudom mi lesz, de cumit és cumisüveget szándékaim szerint csak biztonsági tartaléknak veszünk. Van olyan barátnőm, aki egyáltalán nem használt cumisüveget, rögtön csak pohárbol ivott a gyerek, amikor már inni is kellett neki adni. Ezt szeretném én is elérni. :)

wish
 
 


wish :lol:

Jól csinálod a kaja-témát. Nekem 1 év alatt felcsúszott 5 kg a műtét és utána a hormonkezlés hatására. Erre már a lombik nem hozott plusszot, de hát így se vagyok olyan, mint szeretném. Na most 3 hónap alatt 2,5 kg máris feljött, pedig nem zabálok. Most még könnyű, mert ha eszem egy keveset, előbb jön a jóllakottság-érzés, mint korábban, de ha majd rámtör a farkaséhség, nem tudom mit csinálok....

Pocak-fogdosás:
Én soha senkijét nem fogdostam (tesómét sem), de szüleim meg anyósom rá vannak már most kattanva (pedig nincs is még poci :D ) de ezt nem bánom. iszont a férjemen és rajtuk kívül más meg ne próbálja :D

Orsi
Gyermek neme: tesómról kiderült, hogy jön a 3., két kislány után mindenki fiúért drukkol. De tesómmal is mindig azt beszéljük, hogy egy kislány is egy újabb csoda
:D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Nekem 4 hónappal a lombik elött volt hysteroscopia és fogalmam sincs számított-e :D

Hastapi: Főleg a karácsony volt kritikus ebből a szempontból. Igyekszem ám én is hárítani, de néha besikerül egy-egy próbálkozás. Olyankor mondjuk eléggé látszik az arcomon a véleményem. Nem szoktak próbálkozni mégegyszer.
Anyunak meg megmondtam, hogy nem szeretem a tapizást és ne fogja meg a hasam. Rosszul esett neki, de megértette. Mondjuk ha belegondolok, hogy kamaszkormba hányszor masszírozta és borogatta meleggel a hasamat, amikor mensis görcseim voltak, akkor kicsit lelkiismeret furdalásom is van miatta. De hát most nem esik jól, ez van.

wish
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok ma. :)

Hastapi: Nekem alapjáraton nem volt úgy hogy csak úgy tapizzák megkérdezték általában. De ami kiakasztott a múltkor a sógorom hoy ő megnézhetné ruha nélkül hát nem Mire mondja de hát az csaka ahsam jó de akkor se.

Cumisüveg:
Én is vettem egyet-egyet de csak a biztosngá kedvéért remélem nem lesz rá szükségünk.

Kilók: Szerintem ez abszolut alkat kérdése az ember lányánál (jó nyilván a zabáláson is múlik) de aki nagyon vékonyka több rakódik rá mert a szervezet készül a szoptatásra amihez azért kell ey kis zsírocsak. :)
Engem meg ezzel tesznek a sírba nem érzem úgy hogy a pocakomon kívöl rakodott volna rám bár talán a enekemre de mindenki ahogy beszélek és hány kilót híztál, magamba eg köszi jól vgyunk.

Orsink igaza van amikor megszületnek a bbák akkor meg mindenkinek másodlagos lesz az hogy velünk mi van mindenki a kicsikrelesz kíváncsi ami alapjáraton normális, de szarul esik az embernek.

Kovácsné!
Nekem volt nogyogy lapr műtétem. Nem egy vészes dolog én hétfőn bementem kedden műtöttek és szerdán már otthon is voltam. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Jó reggelt mindenkinek szép napot.Ma korán kelő voltam.Ti mit csináltok ma?
Pocakfogdosás:
Végem van tőle.Még azt is nehezen viselem ha a két mama tapogatja de ha valami idegen probálkozik akkor elhuzom magam. Az nem zavar ha a párom simogatja és beszél nekik.
Hizás:
Szerintem is mindenki más teljesen alkatfüggő a hizás.Mindenki maga érzi mennyire éhes és ugy gondolo ha egy kismama éhes az igenis egyen és ne diétázzon.

Wish!
Beirom a vérképemről a csillagozott értékeket ha valaki tudja mi micsoda légyszi irja le.

EREDMÉNY MIN MAX
10.59 4.00 10.00 WBC
3.69 3.80 5.10 RBC
111.00 120.00 160.00 HGB
0.33 0.36 0.46 HCT
18.80% 20.00 40.00 LYM%
73.50 50.00 70.00 NEU%

Hát ennyi.Remélem valaki tud segiteni.

Más!
Ti nem vagytok fenn az iwiwen.Ha igen akkor irjátok meg hogy keresselek benneteket.Én ugy vagyok fenn hogy Kovácsné Bódis Beáta.

Erika13!
Köszi a segitséget.Akkor megmondom a barátnőmnek hogy nem kell nagyon félni.Bár tudom,hogy könnyű ezt mondani. Nálatok mi a helyzet jol vagytok?

Lusy!
Haho!Mi ujság irj magadról ha van időd.

Hajni!
Neked is köszi a segitséget.Ti hogy vagytok?
kovacsné
 
 


WBC az a fehérvérsejt terhességnél ahogy a süllyedés is ált. ez is magasabb
RBC vörösvérsejt ha magasabb nem ong
HGB heamoglobin ez jó, ha nem alacsony, a vér oxigénszállítóképességét határozza meg
HCT heamatocrit ez a vérlemezkeszám, itt is lényegesebb, hogy ne legyen alacsony, mert az vérzékenységet tud okozni.
LYM lymophocyta ha magas fertőzésre utal, minimálissal van a határérték alatt, nem kell foglalkozni vele

NEU - na ezt nem tudom

szóval :) szerintem ikerterhességhez ez egy TÖKÉLETES vérkép, pont a problémás dolgokból nincs hiányod.
a vérképpel, ha csak 1 *os van benne, akkor terhesség alatt nagyon nem kell foglalkozni, ha 2*os is lenne, az érdemel esetleg figyelmet.

szóval ne aggódj!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kovácsné :)


RBC: vörösvérsejt;
HBG: haemoglobin;
HCT: haematocrit;
Ezek együtt vérszegénységra, azaz vashiányra utalnak. De nem vészes, nekem ennél alacsonyabb értékek voltak, úgyhogy ikrekkel szerintem ez jó, de azért irassál fel vasat. Már csak azért is, mert az a szoptatás alatt is kelleni fog.

LYM: lymfocita
NEU: neutrofil granulocita
WBC: fehérvérsejt
Ezek nem vészes eltérések, szerintem egyszerűen a terhességtől vannak. Ráadásul van közte olyan érték (NEU), ami nekem pl magasabb, de ebben a laborban ahol nekem csinálták magasabb a határérték rá, így nincs megcsillagozva.

Az jutott eszembe, hogy ha a dokid nem foglalkozik vele, akkor menj el a háziorvoshoz. Ő is orvos és ő is fel tudja írni a pl a vasat. A védőnő úgyis legfeljebb javasolni tud valamit, de ő nem tud felírni semmit, úgyhogy vele szerintem ne foglalkozz, ha amúgy sem segítőkész.

Zsebi :)
Amennyire én látom, tényleg csak a pocakod nőtt. Lehet, hogy rakódott fel 3 mm zsírréteg, ami az egész testen már kilós nagyságrend, de nem venni észre. Abszolút nem úgy tűnik, mintha halálra zabáltad volna magad és elhíztál volna. Két gyerek súlya, az két gyerek súlya és kész.

Mától 28 hetes baba, innen már életképes, de persze azért megbeszéltem vele, hogy még pár hónapig odabenn marad :)

wish
 
 


Na, Orsival egyszerre doktorkodtunk :)

wish
 
 


Hali,

csatlakoznék icsilyához a következetes cumi-mellőzésben. Bár én még csak olvastam, de szóról szóra ezt, hogy a cumizás annyival könnyebb a kicsiknek, hogy utána már nem akarnak megdolgozni a kajáért. Végül is érthető! Ha könnyebben is hozzá lehet jutni...

fiú-lány téma:
tényleg nehéz kikerülni az elvárásokat, és nagyon lelombozó tud lenni, hogy egyáltalán ki kérte a véleményüket?!
Anyukám egyszer azzal jött, hogy ő már talált nekünk lánynevet. Na haggyá má! :evil:
A pocaksimogatásra is ő ragadtatta el magát egyszer, kicsit félszegen, de hát nem támogattam a mozdulat kivitelezését.
A másik "szuper" ötlete meg az volt, hogy Karácsonyra fénymásoljak mindenkinek az UH-képekből. :shock: Ja, persze. Röntgenképet, fogászati leleteket ne küldjek magamról?!
Így is mikor Karácsonykor bejelentettük a nagypapámnak meg anyu élettársának a Nagy Hírt, DVD-felvételekkel egybekötve (először csak a DVD-t tettem be, hogy találjátok ki, mi ez), ilyen tippeket kaptunk: hm... nemtom...jégkocka? :?

hajni,
tényleg nehéz felfogni ezt a csodát, hogy igazi gyerekek nőnek itt a pocinkban, és igazi család leszünk, és átéljük majd mi is mindazt, amiről eddig csak hallottunk... :)

hízás:
szerencsére én most tartok ott, ahonnan lombik előtt indultam, vagyis csak az akkor lefogyott 3 kilót híztam eddig vissza. Ezért is dühítő, mikor az SZTK-s mázsáláskor csizmában-pufajkában mérik a 3-4 kilóval többet. Hogy meg fognak lepődni, mikor szülés előtt, nyáron, mikor már elmarad a csizma, hogy mitől fogytam így le?! 8)
Ezen túl pedig minden csodálatom azoké, akik tudatosan tudják megtartóztatni magukat evés-ügyileg. Szerencsére most ugyan nem olyan jó az étvágyam, de ez csak addig tart, amíg nem vagyok éhes. :lol: Olyan nincs, hogy éhes vagyok, és nem eszek.
Tegnap amúgy vettem két kismama-gatyót (egy farmert meg egy elegáns szövetet), mert a növekvő pocimat már nyomták az eddigiek. Azért jó, hogy most már ilyen is van, és nem tréningben kell kijárni ezt a fél évet!

kovácsné bea,
köszi a jókívánságokat.

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok lányok! Kép

Mikiné! :D
Amit érzel teljesen normális!
Nekem is van egy 6 éves kisfiam és mint egy örült akartam még egy babát!
Végig csináltam 9 inszemet 2 lombikot mert egyszerüen betegesen vágytam még egy kisbabára!Ez megmagyarázhatatlan és csak egy cél lebeg a szemünk elött amiért tüzön vizen keresztül megyünk!


Zsebike! :D
Kicsit nagyképüen hangzott a kijelentésem! :oops: :oops:
Az igazság az hogy lehet ami nekem felesleges az másnak fontos!
Akkoriban még csak a Brendon volt és a Megatoys és én naivan azt gondoltam hogy mindent ott kell beszerezni!
Pl.:légzésfigyelö,mérleg,párásito,levegötisztito,ágynemük,sterilizálo gép,stb!
Sajnos ezekböl mind csak egy rossz minöségü vagy nem a célnak megfelelö terméket lehetett kapni akkoriban amit sajnos utána a szakboltokban ujra megkellett venni!Nem kevés ujboli utánjárással és mégegyszeri kifizetéssel!
-légzésfigyelö-Madarász korház(most már sok korházban lehet venni)!
-mérleg-(digitális)szakbolt
-levegötisztito,párásito-Mádiamarkt
-ágynemü-szerintem eggyet érdemes baldahinnal de én levettem mert zavart hogy nem látom a babát igy ez is felesleges (szerintem)csak nagyon szép!
-sterilizálo gép-vizköves lett és foltos minden benne igy a Chicco hideg fertötlenitöfolyadékot használtam szerintem nagyon egyszerü és jo!
Ruhában mindenkinek más az izlése de egy dolog amit most venni szeretnék,az a bady amit teljesen szét lehet nyitni hogy ne kelljen a baba fején áthuzni mert nyeklik-nyaklik a pici fejük,
ez csak egy pár hét igy azzal kezdeném a méretet!
Babakocsibol is poruljártunk igy kettöt vettünk már kezdésnél!! :evil:
De már azokat elajándékoztam,már szupereket lehet kapni!
Szoval én a saját hibáimbol okulva irtam a felesleges köröket!

Erika! :D
Nagyon szoritok hogy minden simán menjen!
Szerintem a gomba abszolút kikezelhetö addig!


Orsi! :D
Ruhailag én is nyugodt voltam addig a percig amig az üzeneted nem olvastam! :shock:
A kisfiam decemberi szoval nálunk is vastag ruhák vannak csak!

Potykamano! :D
Milyen antibiotikumot irtak fel?
Remélem már jol vagy és nem fáj a pocakod!

Kata! :D
Nagyon ügyes vagy!
Édesek a piciruhák!!!

Pbj! :D
De jo hogy ujra láttad öket!
Gratulálok a fiucskákhoz! Kép Kép

Hajni! :D
Igen,már van nevünk de kettö igy nem jutottunk még közös nevezöre! :roll:

Wish! :D
Én 2x1-et szedek belöle!
Tegnap felhivtam egy gyogyszertárat és azt mondta a nö hogy ebben 500mg magnézium van!
Szerintem nem értette mit akarok tudni! :shock:
Nálunk is furcsa volt a nemek kérdése!
Csak fiuk vannak a mi családunkba és mindenki tölem várta az áhitott kislányt!
Én amikor megtudtam hogy kisfiu melegség járta át a szivem,hogy de jo ujra fiu borzaszto boldog voltam!
Aposom felesége meg azt monta:-fiu? Na mindegy!
Szoval engem egy percet sem érdekelt ki mit mond!
Ő az én picikém és imádom,hogy fiu!

Bea! :D
Nekem 10 hete volt egy lepényszéli leválásom amivel kéthétig korházban voltam!
Akkor derült ki hogy a lepény közel van a méhszájhoz és mivel megrövidült 2000 lett igy fekvés van elöirva nekem a 30-ik hétig!

Pompi! :D
Én a kisfiammal 25kg hiztam!
Most 3kg-nál tartok és mindenki soványoz ami nagyon bánt! :(
Mindent eszem ami jol esik csak igaz igy fekve nem leszek annyira éhes!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Wish :D
Nekem anyu azt mondta anno, hogy az, hogy mi a határérték, függ a labortól és attól, hogy milyen módszerrel elemeznek.
Tehát ezért is írjék rá ezeknél a hat. értéket, mert eltérhet. (persze nem nagyságrendekkel)
de látom ca. ugyanarra jutottunk :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anikó :D
ugye, ugye :lol: :lol: :lol:
még jó, hogy leesett :D :D nekem is nagy megdöbbenés volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anikó :)
Van egy gyógyszerész unokatesóm, ha találkozom vele, majd megkérdezem, hétha tudja. Tuti nincs benne 500 mg magnézium, az rengeteg.
Annyit találtam, hogy a Béres magnézium+B6-ban a 250 mg magnéziumot 352,92 mg nehéz magnézium-oxid és 463,93 mg magnézium-citrát teszi ki. Ennek alapján az 500 magnesii citrit mindenképpen kevesebb magnézumot tartalamaz mint 250 mg. Szerintem az oxátot és a citrátok képeltéből adódóan kevesebb, mint a felét, de hát nem vagyok kémikus, úgyhogy nem tudom kiszámolni :)

Pompi :)
Ezért hülyeség szerintem is az orvosnál méreckedés. Én hetnete egyszer megmérem zuhanyzás elött magamat, nekem az többet mond, mint hogy éppen az dokinál melyik cipőm és pulóverem súyát mérik meg :)

Odafigyelek az étkezésre: ma bevágtam reggelire egy szalámis kenyeret, majd ellenálhatatlan kényszert éreztem egy további szelet kacsazsíros kenyér elfogyasztására. És most erősen gondolkodom, hogy eszek egy szelettel a szülinapi tortámból. Diéta a javából :lol:
Egyébként megfigyeltem, hogy kb két hetente van egy-egy olyan nap, amikor akkor is éhesnek érzem magam ha egész nap eszem.

Na megyek pakolni, mert ma még eddig csak neteztem :oops:

wish
 
 


Wish! :D
Jo,megvárom mit mond az unokatesod mert kiváncsi lettem nagyon!!!
Jo étvágyat a tortához! :wink: :D

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Zsebike - írtam ám, de nem válaszoltál. (jan14. 19:33) Lehet hogy a nagy forgalomban elvesztem. Nem emlékszem milyen adatok kellenek a táblicskuhoz.

Anikó - amoxicillin-B -t kaptam, 500 mg-osat, de már el is fogyasztottam. Mi az amiből 2x1-et szedsz? Nekem a magnerot-ot írta fel az orvos a hasfájás miatt abban 500 mg magnézium van.

Azt hallottam hogy van valami, ha jól emlékszem NORMAFLORE, ami antibiotikum szedés után helyreállítja a megviselt bélflórát. De még nem jártam utána Tud erről valaki valamit, hogy lehet-e ezt terhesen szedni?

Kata - nagyon szépen tudsz kötni, le a kalappal.

Bea - hát ha császár, akkor császár. De én az orvosommal mindig nyomatékosítottam a dolgokat, az még nem jelent vitatkozást ha meggyőzeted magad vele arról hogy Neked is és a babóknak is az a legjobb amit Ő eltervezett. Az én orvosom sosem sértődött meg ha rákérdeztem valamire hogy miért, hanem elmagyarázta. Szerintem Te is megkérdezheted hogy miért gondolja kockázatosnak a rendes szülést, hiszen más is szült már hasonló esetben természetesen. De ahogy gondolod. Egyébként nekem is van esélyem a császárra, de majd később derül ki biztosra. Végül is a lényeg hogy a baba egészségesen a világra jöjjön. Én már néha úgy érzem jobb is lenne ha úgy szülnék, a szitunk miatt. El volt törve a farkcsontom és a régi orvosom szerint ha nagy lesz a baba akkor császár, az új orvossal meg még csak bemutatkoztunk. Hát semmiképpen nem szeretném ha a befelé álló csontom megsértené a babómat, vagy megint törne a szülés miatt.

Kép
potykamanó
 
 


Manó :D
tudtommal lehet, de ha probiotikus joghurtokat eszel, azokban ugyanazok a bacillusok vannak, mint a normaflore-ban.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Manó!
Hány éves vgy, mi a meddőség oka hány lombikotok volt szülés v. ideje nevek.

Ankó!
Azért kérdeztem mert az ember miért ne tanuljon más kárábóé ha lehet nem? Sterilizálót én se vettem azt afolyadékot viszont igen és már ki is fertőtlenítettem amit kell. Bent vannak egy dobozba szüval nem lesz bajuk. :)


Fúúúúúúúúúúú holnap megyek dokihoz. Van egy csomó kérédsem és kíváncsi vagyok mikor mehetek ctg-re arra nagyon mennék már. Úgy hallanám a szívüket. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Orsi - köszönöm.

Zsebike - 37, ellenanyagtermelés, 2 lombik, július 02. Konrád(?)

Kép
potykamanó
 
 


Manó :D
megnéztem Neked a betegtájékoztatót. Ez van benne.
"A készítmény terhesség és szoptatás időszakában való alkalmazásának nincs ellenjavallata."
a 10x5ml most 778 Ft.
(alkalmazásra azt írja, hogy 2-3 ampulla/ nap felnőtteknek, de nem találtam meg, hogy hány napig)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi - de aranyos vagy. Köszönöm. Te is szedted? Vagy a gyerekek kapták? Azért valószínű hogy a normaflore több olyan hatóanyagot tartalmaz mennyiségre mint a joghurt, nem? Vagyis gondolom hatékonyabb?! De csak gondolom, nem tudom. :roll:


Lányok - folsavat mikor indokolt szedni, mármint a terhesség mehyik szakaszában?! Van köztetek olyan akinek az orvos ezt külön mondta? Csak most olvastam egy könyvben, hogy terhesség alatt sokkal több folsavra van szüksége a szervezetnek, a magzat központi idegrendszerének fejlődése miatt, és a szervezet nem képes tárolni ezt az anyagot, vagyis pótolni kell ha jól értem. De nekem nem mondták. Egyáltalán, honnan lehet azt tudni hogy az én szervezetemben mennyi a folsav és ha ez ilyen fontos, akkor miért nincs erre vonatkozó vizsgálat vérből vagy mittudomén valamiből?

Kép
potykamanó
 
 


Manó :D
nincs mit. nem szedtem, fiúk sem, mert antibiotikumot nem igazán kapunk.
Nem tudom, melyik a hatékonyabb, de tudom, hogy a joghurtok is elég jók (különösen az actimel).

folsav. első trimeszterben ill. a terhességet megelőzően van alapvetően jelentőssége.

de no para :) én nagyon rossz gyógyszerszedő vagyok, mert szerencsére ritkán vagyunk betegek... hát hetente ha 1 lecsúszott. Már a fiúkkal is ez volt.
magnéziumot is csak akkor szedek, ha már nagyon érzem a hasam, ált. megturbózom egy pohát vörösborral is :)

azért nincs rá vizsgálat, mert alapvetően pl. az idegrendszer fejlődéséhez fehérje kell, ami 1000szer fontosabb, mint a folsav.
meg mondjuk én sem tudom, hogy kimutatható-e, különösen, hogy gyorsan ürül.
pl. c-vitaminra is van szükség, de vizsgálni azt sem lehet nagyon.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi - akkor ezek szerint a folsavat a 16. héten már fölösleges is lenne elkezdenem szedni!? Vörösbor? Karácsonykor annyira megkívántam és meg is ittam egy pohárkával :oops: aztán lelkifurdalásom volt, de mindenki mondogatta, hogy egy decicske nem árt!!!

Kép
potykamanó
 
 


Voltam vércukor terhelésen meg ultrahangon. Végigbőgtem a délelőttöt... A méhlepény III. fokban érett. És ráadásul megint hülyére vettek... hogy dohányzok- e, meg úgy tárgyaltak rólam, mintha ott se lennék. Mindenesetre jó sokáig nézegette, tudtam h nem stimmel. A baba méreteit 2505g, BPD:86mm-re mérte. Akkor megkérdezte, cukorbeteg vagyok-e mert a gyerek meg nagy, a felső határértéken lóg. Erre már közöltem, h nem akarok beleszólni, de ők soroltak vissza 1 héttel, én már 33 hetes terhes vagyok. Nem, szerintük minden oké a sorolgatással, csak közben jól megnőtt a gyerek. (A méhlepény meg jól megöregedett.) Megkérdeztem, ez azt jelenti-e, h előbb születik a baba, mint az ő számításaik. Ők ezt nem mondták. Hát ez tenyleg jó.
A másik apróság, h. felhívták a figyelmemet, h. magánorvos nem utalhat be vércsoport vizsgálatra. Akkor én most mit csináljak. Most még elfogadják, de legközelebb az sztk- s orvoshoz menjek, az adhat papírt. Tehát fizetem a tb-t, nem veszem igénybe a szolgáltatást, mert magánorvoshoz járok, és ez sem jó. Hát nem éppen a nagy spórolás megy az országban?!
Szóval tiszta ideg vagyok, és a hasam is keményedik. Azért még picike ez a baba, jobb helye van bent... De meddig lehet még bent ilyen méhlepénnyel? Orsi?!

dkata
 
 


Manó :D
krdezz rá, de én úgy tudom, hogy nem akkor fontos.
bor: 1 pohár akár naponta is mehet, több nem, de annyi nem árt. Nekem elő volt írva, sőt a 32. héttől napi 2 pohár az ikrek miatt.

Kata :D
No para! tudod, mindig ezt szoktam mondani. Mély levegő kifúj!
a 32. héten a III. érettségű lepény tényleg nem túl jó, mert nem szokott ilyen lenni, de ebben akár 4-6 hét is még benne lehet. Én nem mondom, hogy 40. hét mert szerintem arrra kicsi az esély.
de! Tudom, nem vagy ikres, de minden babásra igaz. A lényeg, hogy a 32. hétig bent maradjon a baba, utána a 34. a cél és utána már tényleg minden nap ajándék.
A 35. hétre a baba érett, onnantól csak nő. OK. lehet, hogy rosszabb a hőháztartása a kisebb súly miatt és lehet, hogy ugyancsak emiatt ingadozhat a cukra, de aggodalomra tényleg semmi ok!!!!
Jó?
remélem, picit megnyugodtál.

beutalási rend: nem a tb fizetéstől függ, hogy ki mire jogosult. Van egy olyan, hogy beutalási jogkör, amivel ha a Te dokid nem rendelkezik, akkor elveben bizonyos vizsgálatokra nem utalhat be.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata!
Nekem volt egy barátnöm akinek III.érettségü meszes lepényt állapitottak meg a 32-ik héten!A 37-ik hétig huzta de semmi baj nem volt!Azt gondolom ne izgulj minden rendben lesz!!!!
Csak nem 40 hétre szülsz!!Én 36 hétre szültem a kisfiam!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


az én fiaim meg 35-re és semmi bajuk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi lányok, aranyosak vagytok! Én is azon vagyok, hogy csak még 4 hetet, mert akkor már majdnem 37 hét. Csak itt tenni se nagyon tudok semmit... egyébként az én fiam is 37. hétre született, 3500 gr-mal, ezért végig tudtam (meg mert a doki folyamatosan 2 héttel nagyobbnak méri az átlagnál), hogy nem húzzuk ki a 40.hétig. De 4 hét még nagyon kellene, a tüdejéhez, a súlyához... De majd holnap kiderül, mit mond a doki, de az utóbbi két hétben nekem úgy tűnik, jól hízott a baba, 500 gr körül. Akkor eddig átjutott a tápanyag. Csak még egy kicsit így maradjon...

dkata
 
 


Kata :D
az én fiaim 2300 grammal születtek. Az egyáltalán nem vészes súly már!
tényleg szerintem nincs min aggódnod.

1 dolgot nem értek. Ha látták már, hogy ördegedik a lepény, akkor ezt korábban miért nem kezdték el kezelni?
(mert pl. infúzióval lehet, de nem IIIas stádiumban)
no, meg kérdezz rá a türőérlelőre szerintem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata! :D
Az én kisfiam 2300gr-al született!
A te babád már szép sulyban van!
Minden rendben lesz!

Orsi! :D
Én tiszta hülye vagyok :oops: mert fehér bort iszogatok pedig vöröset kellene!
Szerinted ha minden este iszom egy fél decit nem csinálok bajt??

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Kata!

Tényleg ne aggódj a III-as méhlepény miatt, valószínűleg semmit nem jelent. Nekem is III-as volt már a 33-ik héten. A dokim először csak legyintett, majd azt mondta, hogy menjek el hetente ultrahangra és flowmetriára. Azt kellett figyelni, hgoy hétről-hétre növekszik-e a baba megfelelően, és hogy az áramlás megfelelő e a köldökzsinórban. Végül 40+1-re született Márk, teljesen egészségesen.
Szóval próbáld elérni valahogy, hogy hetente nézzenek rá a babára, esetleg csináljanak időnként egy alapos flowmetriát. Ezt nekem sztk rendelésen csinálták hetente (néha jó sokat vártam :(), de egyszer egy 4D-s ultrahangra is elmentem, ahol egy nagyon kedves dokinő nagyon alaposan elvégezte, és megnyugtatott...

Almodo
almodo
 
 


Anikó :D
az _alkohol_ a lényeg :D :D
a vörösnek vannak élettanilag jobb hatásai, de alapvetően azért kell inni, hogy lazítsa a méhet, az meg az alkoholon múlik.
Krizsa doki szerint bor vagy konyak :D szóval nála is csak az alkoholról volt szó :D :D

Almodo :D
ilyet nem is hallottam :) de jó, hogy Ti ennyi ideig egyben voltatok!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Kata
nekem a 35. héten derült ki hogy a CTG még jó, de az áramlás már nem (a lepény hamar öregedett), így haza sem engedett az orvosom a kórházból, azt mondta hogy jó lenne még 2 hétig együtt maradni, lett belőlle 3 hét. De 3 héten keresztül minden nap kaptam infúziót + napi 3 CTG + 1 UH, és így 2670g-al és 49cm-el született meg Ákos (csaszárral)
UH-os méretek pl. BPD: ez attól is függ hogy ki méri, ahány ember méri annyi féle méret lehet, ill 1 ember is mérhet 2félét ha más más gépen méri az adatokat, úgyhogy ne izgulj.

Sziasztok

erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Wish!
Igazából engem nem is érdekel hogy mennyi van rajtam pluszban. Csak idegesít hogy ezt kérdezi mindenki tudod olyan érzés hogy drukkolnak hogy jó kövér legyek. Tojok rájuk.

Manó!
Nekem a Kaáliban és a mostani nőgyogyom is az elején szedette velem a folsavat de ma már nem kell szednem bár a vasan amit szedek van valamennyi.

Kata!
Nem lesz semmi baj biztos hogy még sokáig bent lesz a kicsi. Drukkok mennek. de tüdőérlelőrevalóban rákérdezhetnél.

Erika!
Elküldtem a képet. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Zseboroszlán
köszi megkaptam, remélem, hogy találkozunk!

Sziasztok

Erika

Mindenkinek nagyon szép álmokat kívánok

Kép

Kép
erika13
 
 


Lányok, annyit irtatok 3 nap alatt, hogy nem győztem visszaolvasni! Igy a végén már nem is tudom, mi volt pontosan az elején :shock:
Pompi!
Na örülök, hogy végre a dokid nem huhogott!
Krizsát én a mobilján is csak munkaidőben hivom, és ha van ideje, vagy fontosnak érzi, ugyis felveszi, ha nem, próbálom később. Persze hogy mindig siet a szerencsétlen, de nekem mindig azt mondja: Melinda sohasem zavar. Biztos másnak is ezt mondja persze.
Kata!
Ez az érettség azért nem a legjobb hir, de szerintem is simán ki lehet huzni jópár hetet még, de tényleg sürübben kéne vizsgálni ha már ilyen stádiumban vagy.
Játszótér: igen, egyelőre emelgetem, ez csak a csuszdánál okoz kis problémát, mert az magasan van, de különben nem gáz. Én is vastagon szedek magnéziumot, bár eddig ugy tünik, ez nem indokolt, és minden délután alszom Emesével, igy kiheverem a délelőttöket. Viszont ha valamiért nem tudok 1-2 nap lefeküdni délután, akkor nagyon tud fájni a derekam. Férjem mindig mérges olyankor, azt mondja, nincs olyan fontos dolog, ami miatt a henyélésemet ne végezzem el rendesen. Ezért igyekszem elvégezni :D
Erika!
Remélem tesók lesznek vér szerint is! :D
Mikiné!
Én annyit agyaltam ezen, hogy csak a szerencsén, vagy a fejemen vagy min mulik ez a dolog! De nem jöttem rá sose! 2 sikeres, és 2 sikertelen lombikon vagyok tul, minden esetben mindent ugyanugy csináltunk, ráadásul én ugy éreztem minden alkalommal, hogy nyerni megyek oda, és nem éreztem görcsöt magamban. Pl. most nyár elején Emese után, ami ugye abszolut sikertörténet volt, fel se merült, hogy nem jön össze, aztán mégse. Erre most meg beugrott spontán :D Az élet utjai kifürkészhetetlenek! Ráadásul én pl. nem hiszek természetgyógyászatban, guruban, szellemidézésben meg semmi nem orvosi dologban, tehát biztos hogy nem lett volna olyan kuruzsló vagy varázsló, aki segiteni tud rajtam. Más viszont arra esküszik...
Viszont az teljes mértékben igaz, hogy hiába van az embernek már 1-2 vagy akármennyi gyereke, ha akar még, az ugyanolyan kinzó vágy, mint az első.
Bea!
Na Terád aztán nagyon figyelnek, mondhatom :? Nem olyan rossz eredmények ezek, de azért a szakembereknek a lelet tanulmányozása lenne az első, nem :?:
És hogyhogy nem sikerült még hiznod ikrekkel? Nincs ennek valami a hátterében? Nem tartja senki gyanusnak?
Kata!
El is felejtettem, még jó hogy nem örökre, hoghy milyen ügyes vagy a sok szép babaholmi kötésében, na meg a gobelinnel! Én is nagy himző voltam a 16 év várakozás alatt, de mióta Pöri megvan, ugy érzem, lehet hogy csak pótcselekvés volt, a szekrényben lapul kb. 6 kép és 2 el van kezdve, de lehet hogy unokáim sem fogják látni :lol: Ha megeszik a molyok addig :lol:
Orsi!
Hasonló szörnyü felfedezést tettem a ruha terén :cry: Annyi az előnyöm, hogy én az ujjatlan rugi+body összeállitásra esküdök pulcsival esetleg, és nem szeretem a tul vastag dolgokat, abból kiindulva, hogy én nem birom a meleget, ezért a mi rugiink nem tul vastagok. Viszont rövidujju bodykat kell vegyek.
gyönyörü rózsaszin holmiink vannak, de szerencsére hamar észbe kaptam, és előnyben részesitem a sárga, narancs, zöld, piros szineket, emiatt mindkét nem használni tudja majd a legtöbb ruhát.

Lányok, képzeljétek, a legegyszerübben megoldódott a peluskuka ügye. Lementem ugyanis a boltunkba, ahol döbbenten láttam, hogy mi árulunk ilyet, igaz, a légzésfigyelő mellé ajándékként. Na most az egyikhez nem tartozik ajándék... :oops: uram megmondta, hogy milyen értelmes vagyok, miért nem mondtam, hogy kukát akarok, még tavaly hozták a Bergonból :oops: :lol: Én meg majdnem elmentem a Brendonba venni :lol: Hiába, gyesen vagyok :lol:
Emese a legnagyobb csendben, kommentár nélkül végigtapogatta az uj kukát, fogalma sincs, hogy nyilik. Az előző egy sima billenős volt, próbálta ennél is a módszert, de nem jött össze, kicsit tanakodott nagy csöndben, de rájött, hogy ez Neki magas :lol: Azóta csak elmegy mellette simán, nem piszkálja.Érdemes volt felhozni, és tényleg szagtalanul zár, pedig nincs is benne darabonként záródó müanyag zacskó. Mert ugye jó kis mézesmadzag ez az ajándék kuka, de 1800 Ft a zacskó bele, ami gondolom 10 darabos lehet. Most beletettem szépen 1 rendes zacsit, hogy üritéskor csak ki kelljen emelni belőle, és igy is nagyon tökéletes.
Anikó!
Bizony igazad van, elég sok olyan dolgot próbálnak rásózni a gyanutlan szülőkre, ami teljesen felesleges! Nálunk pl. a baldachin korábban a fejvég mögé volt huzva, most pedig remek bujócska lehetőség ébredés után :wink: De nagyon szép.
Én nem vettem sterilizálót, konzervativ vagyok és minden reggel kifőztem a cuccost 1 nagy fazék vizben a gázon.
Na azért már nincsolyan sok hátra a fekvésből!
Remélem nem hagytam válasz nélkül senkit!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Húúú Lányok nem semmi menniséget termeltetek :roll: :lol:
Nem is fogok tudni mindenkinek írni :?

Kata
Én nem igazán értek ezekhexűz az eredményekhez, de a lányok is írták, hogy nyugu, még simán ki tudsz húzni egy rövidke időt, és a Babócsád nem picike, tessék kicsit megnyugodni :roll:

Én ezzel a hízás dologgal azt utálom- utáltam a legjobban, hogy Pl Párom Anyukája mindig azzal kezdi, hogy nam mennyit híztál? áááá lesz az több is.... én is úgy voltam vele.......De már párom szólt neki, mert engem ezzel a sírba tudott kergetni.Úgyis annyit hízok amennyi.... szerencsére eddig nem olyan sokat, de nem ezt kérdezzék már az emberek rögtön mikor meglátnak, meg azt, hogy mit eszel...azt nem szabad...., de az is érdekes, hogy ezt főleg az idősek nyomják :cry:


Ikres kismamák :)
Megtaláltam tegnap a keresett babakocsit, leírom a mail címet nézzétek meg. A bolt is szerintem elég szuper, mert egész jó áron lehet kapni benne mindent, és nagyon segítőkészek. BP en van a Széna térnél ( Mammutnál.) http://www.bababolt.net/
Ezt a kocsit még egy másik helyen is árulják, de náluk személyesen csak Feb- tól lehet megnézni, mert most töltik fel a boltot, de szerintem ők is elég jók és nagyon sok féle van náluk: http://www.poppet.hu/catalog2/catalog/index.php

3 napja nagyon intenzíven rugdossák a babák a hasamat, és végre tegnap Apa is érezte. Nagyon nagy élmény lehet ez egy pasinak, mert úgy csillogott a szeme.

Zsebi
Nagyon szorítok, hogy mi lesz ma a dokinál, és hogy halljad a picik szívverését.

Én is ma megyek dokihoz, még össze kell írnom a kérédéseimet, mert amikor ott vagyok mindig szitává válik az agyam :oops:

Puszilok mindenkit
Judit
pbj12
 
 


pbj,
köszi a web-címeket, a bababolt.net nagyon tecc! És tényleg nem is drága! :D
Volt valami, amin meglepődtem: "Why Cry?" - miért sír a baba? - kütyü. Elképesztő, mik vannak! És vajon ez tényleg tudja, mikor mi a sírás oka? :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi, Pbj!
A szénaters boltban voltam személyesen is az árak valóban sok minen ben jók de az eladó egy pasi aki kikészített ha mentek akkor legyetek határozottak hogy x. dolgot szeretnétek ráakta kdásul ha kérdezi voltatok e már ott bologasatok hogy igen, mert én itt csesztem el nem bolgogattam és meghallgathattam a melltartótól a nem tudom miig mndennek az előnyét katasztrófa volt. Amúgy a bolt meg jó voltam ott azóta is és akkor a felesége volt ő nagyon kedves.

Pompi!
Nekem anyósom azzal szokta kezdeni személyesen hogyha jön -szerencsére ritkán- hogy hogy meghíztál na én a páromnak egyszer mondtam hogy igazítsa már el mert ez milyen köcsög beszólás már mire most mikor jött már messziről üvölti jaj hogy meghíztál mire a párom miért most szerinted kövér. Ja a pocakomra gondolt. Erre a párom mondta za meg nem hízás. Szóval az anyósok már csak ilyenek. Gondolom a tiéd is kövér az enyém az azt biztos reménykedik hogy mi is olyanok leszünk. Másra nem tudok gondolni.

Melcsi!
Igen most ahhoz a légzésfigyelőhöz adnak ajándékba kukkert. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!
Melcsi! Jó hogy írtad a kuka ügyet: nekem is olyan vagy és pont úgy szándékozom használni, mint Te!
Jártam a dokinál. Azt mondta ő is, ad némi aggodalomra okot a helyzet, de ő ezt még csak II. fokúnak venné, de legyen III., ha az okosak azt gongolták. Csinált áramlásmérést, az teljesen jó lett - azt mondta, ez a lényeg. Orsi! Mondta az infúziós kezelést is, hogy a SOTE-n azt szoktak adni - egyenlőre sok szénhidrátot egyek, az könnyen átjut a babának. És kb. 4 hét múlva szülünk. 2 hét múlva újra áramlásmérés, és utána minden héten. Vettem csokit, ropit, mogyorókrémet... És csinált nekem 3D-s képeket a kis drágámról - kis pufi arcocskája van már most - mondta is a doki, milyen kis helyes, mintha tartogatná a szájában a sok mogyorót. Nem hiába hívom Kismókusnak a drágámat! :lol:
Álmodó! De jó hogy írtál! Pozitív példa - nagy erőt ad. Köszönöm! Nekem szerencsére az áramlásmérést is meg tudja csinálni a magánrendelőben, nem kell bemenni és várni az sztk-ban.
Megnézte a méhszájat is - teljesen zárt volt - viszont most h. hazaértem, láttam, hogy barnás vérezgetés van. Ez ugye csak a kézi vizsgálattól lehet?! Tudom hogy hülye parás vagyok, de minden vérezgetés megrémít, főleg hogy a dokim síelni megy 5 napra...

dkata
 
 


Erika! Neked is köszi az infót! Csak én itt hiába mennék kórházba, semmi infúzió, csak az én orvosom tudja, mit kéne csinálni, csak épp nem mindig van rá módja, sajnos. Nálunk már kötszer sincs a kórházban, meg pelus se, meg semmi. Ezért nem akartam itt szülni.

dkata
 
 


Sziasztok megjöttem.Ma hazahoztuk a babaágyakat és megcsináltuk a szobájukat.Már csak egy ágyat kell bevinni nekem a szoptatáshoz hogy ne keljen mindig átvinni a babákat a mi háloszobánkba.Hallottatok valamit arrol hogy a kokuszmatracnál nem igazán jó a légzésfigyelő?Én most hallottam és ha igy van akkor jol ráfáztam mert Mi azt vettünk mert az elado szerint ez a matrac jo

Icsilya!
Benned egy orvos veszett el ha ugy döntesz hogy elkezdesz praktizálni szólj mert akkor orvost váltok.Köszi a segitséget. Akkor nem aggodok a vérképem miatt.Nálatok mi a helyzet?Jol vagytok?

Wish!
Neked is köszönöm a segitséget.Ti is jol vagytok?

Pompomlány!
Örülj neki hogy jo az étvágyad.Nekem is mindig jo volt csak azota rossz amiota terhes vagyok.Pedig olyan jo lenne már egyigazit enni

Potykamano
Nem vagy könnyü helyzetben.Kiváncsi vagyok hogy hogyan dönt majd a dokid lesz-e császár vagy nem?Az enyén azt mondta Ő nem kockáztat.Bizom benne hogy tudja mit csinál.De majd hétfőn megyek hozzá és akkor ujra rákérdezek

Zseboroszlán
Mi volt a dokinál?

dkata
Én nem tudok semmi okosat mondani csak sok sikert szeretnék kivánni és kitartást.Drukkolok neked

Melcsi1976
Azt mondják azért nem hiztam mert a babák egymás fölött fekszenek és összevean nyomva a gyomrom emiatt pedig nincs étvágyam igy nem tudok enni.Hát tudod elkeseritő hogy itt ilyen dokik vannak.Natok milyenek?Jól vagytok?

pbj12
Mi volt a dokinál?
kovacsné
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: