Új privát üzeneted érkezett!

küldöm nem felejtem el...
Én gyerek nélkül is elég felelősségteljes voltam gimi végén, szóval ez típus kérdése. Örülök, hogy bejött a csősz.

tjuca
 
 


Juca,Oké, igazából hétfőig ráér a dolog.
Én is kénytelen voltam hamar felnőni mert 18 éves korom óta gyakorlatilag magamat tartom el. Nem volt valami boldogságos gyerekkorom, így alakult. :roll:

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Juca, :D:D:D

Kitti, Mári, privi??????? Hmmm???? Riszpond plíz!

pogacsa
 
 

 
 

Kitti: ha nem titok, engem is érdekelne, hogy mi történt veled, mi vezetett oda, hogy 22 évesen már tapasztalt veteránnak érezd magad :( . A mai világban, amikor a fiatalság nem igazán akarja elhagyni a szülői fészket...

Persze csak ha nem titok, vagy nem érint kellemetlenül :roll: .

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Nem voltam pár napig, épp elég Titeket követni…

Kitti!
Melyik számban lesz a riport? Mert azt feltétlenül megveszem!

Viri!
Jobbulást kívánok!

Marcy!
Ne idegeskedj a vizsga miatt, majd meglesz másodszorra! És Isten éltessen sokáig szülinapod alkalmából!

Wawel!
Én is adtam rizst Kendének, jól megfőztem, turmix egy kis vízzel, bele a gyümi és mehet a gyerekbe. Kendének ízlett, mert édes volt az alma miatt. Elvileg nagyobb hiperekben lehet kapni fagyasztott főtt gesztit, de én védőgázas csomiban találtam 10 dekás kiszerelésűt (nincs benne tartósító meg színezék sem, igaz, jó drága, mert 280 Ft a tíz deka, de hát a gyereknek mindent, és Kende imádja). Eszméletlen haja van Kornélnak! :D

Melinda!
Üdv újra itt, gratulálok a vizsgádhoz!

Esztianyó!
Kár, hogy ilyen volt a pap a keresztelőn, nem is értem, hogy lehet így hozzáállni??? Képek?

Pogi!
Naggggyon rendes volt apától, hogy így meglepett! Utólagosan is nagyon boldog szülinapot!

Ex!
Örülök, hogy jobban van az anyukád! Nem semmi, mekkora lába van Petinek!

Meteor!
Szenzációs a kép Pancsáról!!!

Kendének kijött a hatodik foga is… Amúgy minden oké, rengeteget áll, szinte egész nap csak azt akar…

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Két napig nem volt gépem, mert a párom munkahelyén hiány van a gépekben, ezért az enyémet is elvitte :shock: Jó sokat írtatok.

Pogi!

Boldog szülinapot! A mozgásfejlesztés oldalon én vagyok, a kép elég szar lett, de azt hiszem, valami éjszakázás után készült 8)

gesztenye, a tescoban vettem én is, Kaposváron készítik. biogesztenye, van natur és enyhén ízesített is. Én is azt adtam Máténak, nagyon szereti.

Olvasgatom, hogy forralt vizet kapnak a gyerekek. Mi 1,5 hónapja kezdtünk el enni, inni, de meguntam a forralgatást, úgyhogy Máté már 12 hete csapvizet iszik. És semmi baja nincs tőle. Akkor kezdtem el neki adni, mikor rájöttem, hogy a másnapos forraltvízbe már ugyanúgy visszatelepednek a bacik. :shock:

Tündérpöcök: Hol és mikor jelenik meg a cikked a fejlesztőcentumról?

Gyönyörűek a gyerkőcök, és mennyi hajas baba.

Nem tudom, hogy ti hogy adjátok a gyerkőcöknek a kaját, de mikor mi elkezdtük (6 hónaposan) a kaját, akkor azt mondta a doki, meg az asszisztense, hogy mivel már ilyen nagy a baba, 2 naponta lehet neki újat adni. Úgyhogy mi már szinte mindent eszünk, amit 7 hónaposan lehet. Kivéve a naturjoghurtot, meg a tojásfehérjét. És nem is turmixolok neki. Jó puhára főzöm a cuccokat, mert még nincs fogunk, és villával összetöröm. Elég gázos anyuka vagyok nem, vagy csak lusta? :roll:

Bárányhimlő. Az unokatesó bölcsijében most van bárányhimlő. Igaz, nem találkoztak a gyerekek, de a szülők találkoznak egymással, meg a mami is viszi mind a két gyereket. Szerintetek így is el lehet kapni?! Pedig valamikor tanultunk róla, de már elfelejtettem. :oops: Amúgy 99%, hogy én is beadatom a bárányhimlőt, meg az agyhártyagyulladást, meg a kullancsot. Anyukáméknál sajna nagyon sok van belőle.

A védőnőmtől hallottam, hogy már van oltás a méhnyakrák ellen is, 6 év felett lehet beadatni, a lényeg, hogy az első nemi aktus előtt történjen. Állítólag nagyon jó, és nagyon drága, mert 3 oltásból áll, és a tb még nem támogatja. (Akiknek nagyobb gyerekeik vannak hátha hasznos az info) A 3 oltás 50e Ft körül van.

További szép napot!
Ja, feltöltök egy képet.
Ez egyenlőre elég régi, mert a frissek apa gépén van. Holnap töltök fel abból is. december elején készült. Kép

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Sziasztok!

Ma bébiétel bevásárló körúton voltam anyukámmal egy közeli kisvárosban, mert csak ott van legközelebb Rossmann és be akartam a váltani a pontgyűjtőmet. Nagyon izgultam, hogy hogy bírja Peti itthon az apjával és főleg kaja nélkül, mert nem akart szopizni mielőtt elmentem. Két órát voltam távol, tök jól elvoltak. Amikor megjöttem Peti bevágott egy teljes üveg brokkolis pulykahúsit. Vettem neki Hippes babakekszet, amit uzsira sült almában-körtében oldottam fel. Nyerő volt.
Viszont hogy jártunk. Peti idáig már megevett 2 doboz tejpépet. Semmi baj nem volt tőle. Múlt héten, ugyebár a betegség miatt semmi étvágya nem volt, de azért én minden nap próbálkoztam a szilárd kajcsival, sikertelenül. Amikor a péppel próbálkoztam 1-2 kanál lecsúszott és utána észrevettük, hogy a szája körül piros foltok jöttek ki, de egy félórán belül el is múltak. Gondoltam a vaniliától lehettek, mert vaniliás-almás pép volt, míg korábban gyümis pépeket evett. Ma vettem neki barackosat. Attól is piros lett. Ebből a fajtából már evett korábban is. Most nem tudom, hogy a gyógyszer váltotta ki,amit szed, vagy allergiás lenne. Nem értem.

Másik story. Ma elmentem gyümölcscukrot venni egy gyógynövény boltban. Ismerem az eladót, beszélgettünk. Mondom neki, hogy fogyózom. Erre ő. Most már nyugodtan lehet, mert Peti féléves és akár abba is hagyhatom a szopit, idáig volt fontos. Különben is szerinte túlzás, aki 1 éves korán túl szoptatja a gyermekét.Na, gondoltam nem állok le vitatkozni ilyen fura gondolkodásmódú emberkével. Elmesélte, hogy egy közös ismerünk kisfia (aki 7 hónapos) kórházba került magas lázzal és infuziót kapott kiszáradás ellen. És felhívták anyuka figyelmét, hogy a baba legalább napi 1 liter folyadékot megigyon. Tudni kell, hogy a baba, 3 hós koráig kapott üvegből anyatejet. Anyuka fejte, de aztán elapadt. Most pedig a beteg baba elutasítja a tápszert. Bajban vannak. Na, én itt szólaltam meg, hogy akkor most nem jobb annak a babának , akinek az anyukája előkapja a cicit és ott az anyatej. Peti is fogyott most, hogy beteg volt, annak ellenére, hogy csak cicilt. Vannak emberek!

Pogi!!
Boldog születésnapot!!!!

Kitti!
Én is kiváncsi vagyok az újságcikkre!

Norvell!
Azta! 6 fog! Nagyon siet Kende! Mi még fogatlanok vagyunk!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!
Pogi! Nem kaptam privit! Írtad, hogy küldesz, én meg vártam, hogy vajon miről, gondoltam nem volt rá időd.

Juca! Már válaszoltak, bocsi, de mostanában el vagyok havazva. Még olvasni sem volt időm.
Ma már mindketten kibuktunk, Szerintem a foga miatt nyűgösVencel. Nappal elvan, ha állandóan eltereljük a figyelmét. Most is sírva aludt el végre nagy nehezen. Szóval 7 körül kocsiba ültünk, mert már nem bírtuk a ringatni. :(
Na megyek is aludni!

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok,
Ádám baba még mindig beteg, nem aludtunk semmit az éjjel.Hőemelkedése van, pukizik egyfolytában, tehát gondolom a pocója is fáj. Szerintetek valami vírus okozhatja? Összeszedjük magunkat és visszük az ügyeletre.

Eni, priviben elküldtem a kérdéseket, légyszi hétfő reggelig válaszolj, köszike.:-)
Ja és mindenkinek köszi, akik segítetek nekem a cikkben, igazán kihúztatok a .....ból.

Pogi, ezt a privi dolgot én sem értem, szerintem félreértettük amit írtál. :roll: És persze heppi börzé tú júúúú, ha egy kicsit megkésve is.:-)

Na most megyek készülődni mert ahogy írtam, be kell szaladnunk a kórházba Nyusszal.Majd referálok, hogy mi volt.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Eni, szivesen leírom nem éppen boldogságos gyerekkorom történetét, csak most rohanunk az ügyeletre. Ha délután lesz időm, vagy este, mindenképpen.:-)
Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!
Biztosan csak elkerülte a figyelmedet a kérdésem, h mikor, melyik számban jelenik meg a cikked... Jobbulást Ádinak!

Melinda!
Nem olyan rossz az a kép... ;) Máté pedig nagyon édes!!!

Reni!
A vaníliától lehet kiütése Petinek. Ne aggódj, nem maradtok fogatlanok, csak az én fiam siet...

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Mára letudom a fórumozást...nem hiszem, hogy este jövök még... :(

Kitti, remélem, minden OK Ádámmal. Lehet, hogy csak valami frontot érez szegénykém, 2 napja én is elég gatyául vagyok esténként. De látom, hogy mégis valami gáz van, drukk, hogy ne legyen komoly baj!
Korban megértelek, hiszen kb. 2 év van köztünk...és látok egy korombelit gyerek nélkül rögtön megalkotom a magam véleményét, főleg, hogy néha úgy tudnak rám nézni, mint egy véres rongyra.

Marcy, én igazából még nem gondolkoztam az agyhártyagyulladás elleni vakcinán...majd megkérdezem a dokinéninket vagy a védőnőt...
Nálunk műfenyő van 2005 óta. :)

Meteor, tegnap itt is eléggé szeles volt az idő, kora reggel és kora délután még az eső is esett. A párodnak milyen éles esze van... Ezt tudom szeretni, a hímnemű egyedek mennek ahova tetszik, mi meg törődjünk a gyerekkel, aki nem csak a miénk. :o
Milyen hurkás a lányod! Peti hozzá képest gebe, de komolyan! :D

Norwell, 6. fog??? Jézus! Mi azt hiszem, fogatlanok maradunk...

Melinda, nem vagy lusta, sőt. Nekem több ideig tartana törögetni, mint az, hogy beleteszem a botmixer táljába és összemixelem. :)
Nemrég írta valaki, hogy amikor már kipöttyösdik a gyerkőc, akkor a bárányhimlő már nem ragályos, csak előtte kb. 2 hétig.

Reni, nálunk a brokkoli a múltkor nem volt nyerő. Még egyszer megpróbálom, de ha akkor se lesz neki szimpi, akkor nem fogom erőltetni.
Pépügyben nem tudok tanácsod adni, max. arról lehet szó, hogy telítődött Peti szervezete. De nem hiszem, hogy allergia lenne, mert az hamarabb kijött volna rajta. Nekünk egyelőre minden bejött...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


A bárányhimlőről én írtam azt, de tévedtem :evil:
itt van egy link: www.baranyhimlo.hu itt minden infot meg lehet találni a betegségről.

Kitti, jobbulást Ádinak.

Tegnap én csak Duracell-nyuszinak hívtam Márkot, egyszerűen nem akart aludni. Szerencsére nyűgös sem volt, csak igényelte a foglalkozást. Mondjuk áldásos hatása volt az éjszakára, mert hajnalban nem kelt fel enni :)
Az alma után most a répa van soron, és úgy tűnik, egészen megkedvelte, már nem is fintorog, és tátogatja a száját a kanálnak :)

Melinda, nem vagy lusta, én sem forralgatom a vizet a gyereknek, igaz, hogy én palackozott vizet adok neki, egész kicsi kora óta. A méhnyakrák elleni szerről én azt hallottam olyan 90-100 000 ft a három adag (azt hiszem ennyiszer kell ismételni). Be lehet adatni olyannak is, aki már él nemi életet, csak elöbb ki kell vizsgálni, hogy a vírus nincs-e még benne a szervezetében.

Mi is fogatlanok vagyunk még mindig! :D

Preni,
Lehet az a beteg baba a cict is elutasította volna, ha lett volna alkalma rá. Ezt nem lehet tudni. Egyébként is is úgy tartom, hogy 1 éves kor után már nincs élettani hatása a szoptatásnak. Ez kicsit az anya "önzősége" hogy nem akarja leválasztani a gyereket. Most meg lehet engem kövezni!

Andi

amandi
 
 


Amandi!

Én nem azon akadtam ki, hogy túlzás az 1 éven túli szopi. Hanem azon a kijelentésen, hogy Peti már féléves múlt és én is abba hagyhatnám már! És én csak Petiből indulok ki, hogy míg beteg volt éjjel is többszö szopizott! Én hálát adok az égnek, hogy még tudok szoptatni és jó lenne ha kitartana a tejcsi Peti 1 éves koráig. Ha nem muszáj, akkor én inkább kihagynám a tápszert. Akkor inkább bepróbálkoznék a kecsketejjel.
Képzeljétek, amióta anyukám megiszik napi fél liter kecsketejet (pedig utálja a tejet), azóta a parlagfű allergiája elmúlt, vagy legalábbis tünetmentes!

Már többen írtáttok, hogy palackos vizet iszik a babátok. Melyik fajtát?

Kitti!
Mikor jelenik meg a cikk?
A pinty és ponty nagyon bejött Petinek is! Köszi!

Ex!
Azért vettünk autóshordozót, mert egyrészt utálnám ha mégis mennénk valahova kocsival és kölcsön kellene kérni, másrészt abban etetem Petit. Sőt, mostanában tök jól el van benne, eljátszik és ringatós pozicióban ringatja magát. Arról nem is beszélve, ha egyedül vagyok itthon és főzők, akkor ebben trónol a konyhaasztal tetején!
Akik még nem vetettek hordozót! Akkor babáitok még nem is ültek kocsiban? Vagy ti már az eggyel nagyobb ülésről diskuráltattok itt?

Reni
Kép
prenata
 
 


Hát igen, a kecsketejről sok jót mondanak.

Víz: Lehet venni a humana babavizét, ami elég drága, a 1,5 liter 200 ft fölött van. Ez elvileg csíramentesítve van, szóval egy ideig nem kell forralni. De én utána sem szoktam. A hagyományos palackos vízből olyat kell választani, ami alacsony nitráttartalmú. Ilyen lehet a Jana, Naturaqua, Norbi víz. A szentkirályiban nem vagyok biztos, de van szentkirályi babaüditő is, szóval lehet az is jó.

Igen, mi már az autósülésről beszélgettünk, mert a babahordozót lassan kinövik a babák. Főleg így, hogy a sok téli ruha is rajtuk van. A hordozó elvileg 13 kg-ig jó, a következő ülés, amit már hátra, menetiránnyal szemben kell a kocsiba rakni, az ált 9 kg-től van.

Andi

amandi
 
 


Sziasztok Lányok,

végre itthon vagyunk.

Nap történései: felkelés, takarítás, etetés, bevásárlás, főzés (kivételesen :) ) , nagymamám és anyukám köszöntése névnapjuk alkalmából, másik mama meglátogatása. Ennél több már nem is férne bele egy napba...

Ma vettem Marcinak HIPP őszibarack + alma és őszibarack + alma + banán bébiételt. Az őszibarack almával próbálkoztam, hát mit ne mondjak, ízlett a kis drágának :) . Most amikor hazaértünk kapott sárgarépa + krumpli + alma egyveleget. Az alma úgy kerül a képbe, hogy a répa és a krumpli szerény véleményem szerint ehetetlen lett volna és feljavítottam egy kis almával.
Ízlett neki, szerintem szörnyű :D .

Kitti: tegnap vettem az adást a privivel kapcsolatban, csak elfelejtettem visszareagálni, nyugtáztam magamban, hogy OK, aztán annyi... jó hülye vagyok.

Amandi: nitrit és nitrát nem kimutatható a Szentkirályi ásványvízben. Én azt adom Marcinak és már én sem forralom. Ha jól tudom, korábban rá is volt írva a palackra, hogy babák is kaphatják, csak aztán bejött a Norbi vize és akkor volt vmi kavar, de a babóka képe még mindig rajta van a palackon, csak nincs szöveg hozzá... Szóval szerintem lehet adni nekik, legalábbis nálunk semmi problémát nem okoz.

Kitti, Mári: ha jól gondolom Pogi szerette volna tudni, hogy milyen családi problémáitok vannak és úgy gondolta, hogy esetleg nem akarjátok itt nagy nyilvánosság elött kifejteni, akkor esetleg priviben leírhatnátok. Én így értelmeztem, de lehet, hogy hülyeség... Bocsi Pogi, hogy a szádba adtam dolgokat, csak esetleg nem volt egyértelmű...

Norwell: Kende baba nem bízza a véletlenre a fejlődést :lol: :lol: :lol: 6 fog, 6 hónaposan feláll :) , szerintem 1 évesen olvasni fog :lol: .

Reni: sajnálom a kiütéseket, kiváncsi lennék azért, hogy mi váltotta ki, ha korábban nem volt probléma...

Most mennem kell, este jövök.

Pusza
Eni

Eni
marcy
 
 


Melinda: kimaradt, pedig akartam írni, csak siettem, hogy Máté naaagyon édes, kire hasonlít???

Eni
marcy
 
 


Sziasztok csak egy gyors bekukkantás. Ez idáig kaki egy napunk volt, Ádám nagyon nyűgi, az ügyeleten az ég vilégon semmit nem tutunk meg csak azt amiben eddig is biztosak voltunk.Jön a foga plusz valószínűleg bekapott egy enyhébb gyomorvírust...hulla vagyok, nagyon már harmadik napja alig alszunk, remélem holnapra jobban lesz mert bedilizek, annyira nyűgös egész nap, nem hajlandó aludni, enni rendesen és egyáltalán, semmi nem jó neki.Így nekünk sem.:-(

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Ja, többen kérdeztétek a terhes nők a munkahelyen cikk megjelenését, valószínőleg két hét múlva jelenik meg.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti: sajnálom Ádámot, ha ez vígasztal, nekünk egymás után volt 3 éjszakánk, amikor negyedóránként ébredt Marci, de 2 napja egy kis tündér. Talán nálatok is szünetel a fogzás. Gyomorvírus miatt :( .

Eni
marcy
 
 


Eni, remélem, hogy rajtunk is hamar átmegy ez a nyavaja.:-(

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Ex!
Hát igen, nekem is nagyon meglepő, hogy ilyen hamar hat fogra tettünk szert... :) De nálunk ez genetika, mert apájának és nagyapjának is hamar kinn voltak a fogaik.

Marcy!
Jaja, már én is mondtam, hogy kétévesen diplomázni fog a gyerekem! :lol: A krumpli-sárgarépát én is fel szoktam javítani egy kis almával... :wink: Sztem is borzalmas, de Kende szereti.

Kitti!
Kaptatok vmi gyógyszert, vagy csak megnézték Ádit, oszt jóccaka? Remélem, hamar meggyógyul.

Aki ásványvizet ad a babának, azért adtok ásványvizet, mert a csapvíz nem jó Nálatok? Én, ha adok Kendének vizet (szökőévben egyszer, ha megissza... :roll: ), felforralom a sima csapvizet és azt kapja (ált. a homeós bogyeszt itatom azzal).

Ma mi is sétáltunk nagyot, Kende nagyon élvezte, hazafelé elaludt, nézegetés közben billent le a kis feje, olyan édes volt... :)

Pussz!

Kép
Kép
norwell
 
 


Norwell!
Csak megnézték és jóccaka...ha hétfőig nem javul, be kell vinnem a gyermekorvoshoz.
Lekopogom de van remény.Este már jól evett, most meg már alszik.
Na, megyek "férjezni".:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Norwell,
Én már azóta adok neki vizet, amióta hazahoztuk a kórházból. Eleinte a meleg miatt, most meg már igényli is. Egy kacsa veszett el benne. Mivel Márk fejt tejet eszik, neki az nem szomjoltó, hiszen mindig sűrű és zsíros. Szerintem nálunk nincs semmi baja a csapvíznek, de mi se isszuk azt, mindig palackosat iszunk, és mint már írtam, én nem szórakozom a forralgatással.

Andi

amandi
 
 


Ádámnak jobbulást, és reméljük hamar kibújik a fogacska.

Marcy tiszta apja ez a gyerek. Ha apa végre átküldi a gépéről az enyémre a képeket, akkor meglátod :)

Ma megvettük a gyerekülést. Egyrészt mert Máté lába kilóg az ülésből, a feje meg pont a tetejéig ér, és már nem gondolom, hogy biztonságos lenne. Másrészt, meg az alját szétrugdosta, így kiszakadt a huzat. Most meg azzal szórakozik, hogy azt a vattaszerű anyagot tépkedi ki belőle 2 ujjal, ész szórja szét a lakásba, meg a kocsiba. :lol:
Concord lett. Utána néztem az Öamtc, meg az adac oldalán, és azt javasolják, meg a römert, de az nagyon húzós (az árát tekintve). A Brendonban most akciós.
Szegény drágámat beleültettük, hogy mit szól hozzá. Nagyon tetszett neki, de úgy elveszik benne. :)

Jó éjt!

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Sziasztok, újabb borzasztó éjszakán vagyunk túl, Ádám óránként felkelt, sírdogált, visszaaltattam, egész éjjel mellettem volt és most úgy érzem mintha semmit nem aludtam volna mert mindig felébredt mire én visszaszundiztam volna.:-(

Eni, ha tudod, légyszi holnap délelőttig küldd át nekem a válaszokat és a fotót, mert el kell kezdenem írni az anyagot.Köszike!

Juca, Tőled pedig még fotót várok, holnapra.:-)Neked is nagyon köszi!

Na, megyek mert babóka nagyon sír, este még benézek.

Puszi:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti: ma korábban keltem, hogy válaszoljak a kérdésekre és még egyéb más elmaradt teendőimet is megcsináljam :) . Kis családom durmizását kihasználva...
Megpróbálom este átküldeni az anyagot :) .

Sajnálom az éjszakát, hosszú távon hihetetlen kimerítő :( .

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek már jobban vagyok. Sajna nem tudtam szopiztatni, annyira le voltam gyengülve, illetve Kende is elutasította, így már csak pár cseppecske tejem van. Már épphogy csak nyuginak jó neki, de tápláléknak már sajna nem :(
Sajna Kende nagyon szenved. Most tán már tényleg kijönnek a felső fogacskái, mert már kicsit megrepedt neki az ínye. Persze, hogy ne legyen olyan jó neki egyszerre jön a kettő.

Köszi az autósüléses infókat. Még nem vettünk, de már kezd körvonalazódni mit is akarunk. :)

És gratulálok minden fogacskához és minden kis kúszó-mászó, csücsülő-ácsorgó babához.
A fogzós babáknak és mamáknak gyógypuszi. Bár az elkelne nálunk is ;-)

Sajna most nem tudok reagálni a korábbi hsz-kre, mert nagyon sokat írtatok az elmúlt napokban, inkább innen veszem fel újra a ritmust!
De azért most megyek és visszaolvasok, míg Kende alszik

További Szép hétvégét!
Kisviri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Ksisviri,

örülök, hogy már jobban vagy. Gyógypuszi Kendének is. Sajnálom, hogy a szopi így alakult. Ne add fel, tedd gyakran cicire, próbálj meg fejni, még ha nem is jön semmi, még visszaállhat a tejmennyiség.

Andi

amandi
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok, mert a férjem rákapott az iwiw-re és nem nagyon férek hozzá a géphez. Majd holnap, ha dolgozni lesz :)
Nem nagyon sikerültek a keresztelői képek, mert a pap alaposan ráijesztett az apósomra. Ő fotózott.
Ez a kedvencem: Kép Keresztelő előtt Kép Keresztelő

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Ez pedig szenteste ajándékbontáskor Kép

Ő pedig az 1 hónapos unokatesónk, Erik Kép

Annyira picinek tűnt Marcell mellett, pedig csak 4 hónap van közöttük

Megjöttek a vendégek, mennem kell.

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Sziasztok!

Jó rég voltam, de talán azért még emlékeztek rám :) (Legalábbis a "régiek"...)

Gondoltam, adok életjelt magunkról. Nóri 7,5 hónaposan kb. 8,5 kg és 70 cm hosszú. Ő még szinte csak szopik, bár mellette már naponta egyszer eszeget kisebb mennyiségű (kb. 1/3-1/2 bébiételes üvegnyi) gyümölcsöt, ill. sütőtököt. Még csak barátkozik a pépes ételekkel, nála a tejcsi a nyerő. Még éjszaka is (1-2x), sajnos... :? Tudományai: gurul hasra és vissza, kúszik, babakocsiban felül és sokáig üldögél is. Egyedül még nem ül sík terepen. Mindent el akar venni a bratyójától :lol: és ezért több métert is hajlandó megtenni kúszva! Fürdés közben térdelni akar folyton, a kád szélébe kapaszkodva. Foga viszont egy darab sincs, így mi is a fogatlanok táborát gyarapítjuk. (Pistinek már volt ilyenkor 4 is.) Egyebekben pedig egy imádnivaló, okos kiscsaj! Dobok egy képet is róla, tegnap készült.

Akinek már többfogú a bébije, az igazán tehetne fel olyan képet, amin látszanak a fogacskák!!! Amúgy mindenkinek gratula a babójához, mindegyik nagyon édes!

Üdv, Hello

Kép
hello
 
 


Sziasztok.
Nagy itt a pangás máma. Remélem ez annak a jele, hogy mindenki nagyin jól érzi magát ezen a napsütéses vasárnapon kis családja körében.Na, most úgy hangzottam mint valami becsiccsentett időjós.:-)
Nálunk végre kezd alakulni a helyzet, már ami Ádám baba betegségét illeti.Nincs már láza és javult az étvágya, hála az égnek. Úúúúgy örülök. Nagyon aggódtam miatta, főként mert igaszán még a doki sem tudta megmondani mi baja.

Eni, egy angyal vagy, hogy korán reggel felkeltél megírni a válaszokat, de nem tudom, átküldted e? Még nem érkezett meg.Mindegy, végülis holnapig bőven ráér a dolog. No és nagyon irigyellek amiért Marci ilyen jó baba hogy sokáig alszik reggelente. Bezzeg Ádi! Ő ma is már 5kor kukorékolt.Most meg addig forgolódott a kiságyában, hogy elaludt az oldalán, most szólj hozzá!:-)

Hello, igazán szerencsés vagy, hogy még mindig van elég tejcsid és hogy a babód ilyen szivesen cicizik. Ádi már csak akkor hajlandó rá, ha vigasztalni kell. Nagyon cuki a képen Nóri!

Kisviri, már Ádám is csak nyuginak szopizik. Az pedig egyáltalán nem biztos hogy elment a tejed.Erőre kapsz és visszajön.Nekem is így volt a betegségem után. Már szinte alig cicizik Ádi és pl. ma este is mégis nagyon feszült és 120-at le tudtam fejni. Szóval tök érdekes ez a tejci dolog.:-)

No, megyek olvasgatok egyet aztán megpróbálom kialudni magam végre, nagyon remélem hogy jobb éjszakánk lesz végre mint az elmúlt napokban.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Hello!

Csak Neked! Bár a piros pupilla nem a gyerek tartozéka, csak nem volt idő javítani :-)
Kép

tjuca
 
 


Sziasztok!

Na elkezdem. Befejezni úgy sem lesz időm, hamarosan indulunk Ferivel a 18 órási misére, hogy utána beszéljünk az atyával a keresztelőről. Petit elvitte az öcsém és a barátnője sétálni, vásárolni mentek a Tescoba.
Képzeljétek, eddig anyukám semmire nem mutatott allergiás reakciót, erre ma reggelre egy csomó kiütés jelent meg rajta. Hívtak hozzá bőrgyógyászt is, de szerinte rovarcsípés, de állítólag tele van a teste piros pöttyökkel. Valszeg holnap a kardiológusa át fogja küldeni a bőrgyógyászatra...
Ma felavattuk a gyerekülésünket. Igaz, csak négypontos öve van (Concord, csak régebbi fajta), de kicsúszni Peti nem tud belőle, mert még meg van döntve, de egyébként se tud kiesni. A másik még kicsit nagy neki (ez meg Cosco, amilyen a babakocsink is :) ), annak ötpontos öve van, de szerintem azt csak egyéves kora után fogjuk használni.

Meteor, Pancsinak boldog 5. hónapot! :)

Marcy, nem tudom, Petinek minden ízlik, ma anyósomnál a törött krumplinak tátogott, mint egy hal. :D

Tündérpöcök, Ádámnak jobbulást. Na pont ezt írtam az ügyeletről, hogy csak akkor érdemes menni (a mi dokinénink szerint), ha vmi olyan van, ami feltétlen orvosi beavatkozást igényel...
Egyébként ma Peti is zónanapot tartott, a reggelijét két adagban ette meg, a tízóraiját úgy kellett belekönyörögni, az ebédjéből meg hagyott egy keveset. Habár ha utóbbihoz hozzátesszük a becsápolt krumplimennyiséget, akkor kijön az adagja.

Norwell, nekem elég későn jöttek ki a fogaim, Feriről nem tudok nyilatkozni... :o

Andi, nálunk meg pont az ellentéte van, Petiben meg egy teve veszett el, annyira nem hajlandó inni. Max. egy korty naponta...meg a tápi, de az is kaja, hiába készül vízből.

Voltunk misén, sajnos "hiába", mert a "körzeti" papunk csak a hétköznapon esténkénti misét vezeti, így megyünk hétfőn, kedden vagy szerdán, attól függ, hogy Peti melyik nap eszik épp úgy, hogy el tudjuk őt is vinni.

Kisvirág, remélem, hamar kijön az a fogacska. Tejcsi miatt ne aggódj, hiszen megvolt a 6 hónap, és nem te tehetsz arról, hogy lebetegedtél és így reagált a szervezeted és Kende.

Eszti, nagyon jók a keresztelős képek (főleg a körülményeket is figyelembe véve). 4 hónap? Az rengeteg. A barátnőm kislánya és Peti közt 3 nap híján 3 hónap van, de még így is óriási köztük a különbség. :)

Hello, hello. :) Még jó, hogy emlékezünk rád. Nórinak mitől foltos az arcocskája? Egyébként nagyon fotogén! Peti most épp nem az, tele van a buksija karcolásokkal, foltokkal, stb. De mit csináljak, mindig ott akar felülni, ahol nem fér el, pl. az ágy alatt. :o
Peti fürdés közben meg állandóan feláll, és az sem riasztja vissza, hogy párszor hagytam elesni...

Tündérpöcök, akkor Ádám nagyon elfáradt. Nálunk nagyon ritkán van ilyen. Igaz, ma Peti már a séta előtt elaludt, amikor beletettem a kocsiba, már szunyált is. A majdnemsógornőm elmondása szerint az indulás és hazaérkezés között kb. öt percet volt ébren. Tény, hogy napközben alig aludt a drágám.

Na megyek, késői vacsi. Előbb nem jutott időm.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Juca! Dejóóóóóóóóóóóóóóóóóó... :D Nagyon édi a kis druszám! :lol: Már én is alig várom, hogy Nórinál is legyen valami, mert annyira megváltozik tőle a kis arcocskájuk!

Ex! Vagy a szemed ilyen jó, vagy a gépetek felbontása túl jó... :lol: Nem hittem volna, hogy valaki szóvá teszi a kis foltokat. Nos, egyrészt egy kis vacsora-maradék (bár letöröltem az arcát :oops: ), másrészt szegénykémnek tegnap elég vacak napja volt, mert sokat rendezkedtünk (leszedtük a karácsonyfát, emiatt csomó takarítás + egy polcot is vettünk amit össze kellett szerelni) és ezért alig foglalkozott vele valaki, amit nagyon nem bír, emiatt sokat sírt szegény. Meg amúgy is elég későn este készült a kép, már fáradt is volt, attól is ilyen kis megviselt az ábrázata.
Nem semmi, hogy Peti már föláll!

Üdv, Hello
hello
 
 


Sziasztok!!

Egy hete nem írtam csak bekukkoltam meg néha olvastam ebből megint kis regény lesz… de igyekszem önmagamhoz mértem tő mondatokban, és szűkszavúan fogalmazni…

Ex:
[quote]B írta:R, persze, fogzásügyileg tényleg ez van, csak furi nézni, hogy Petinél fiatalabb babáknak már 3-4 foga van. Ja, és Peti kap tejalapú dolgokat, többek közt a tápija is az


Ez igaz!! De hát minden gyerek más. Közben amúgy a kismamában olvastam, hogy vannak babák akiknek egy évesen bújik ki az első foguk…és nem betegek…
Peti ilyen. Az én lányom fogasodik, de mászni nem akar… csak pörögni, Peti mászik, meg áll de még nincs foga. :)

Méz:
Akkor jó volt a Szilveszter. Én is így voltam anno, mikor Tomi születése után először voltam bulizni… hogy egypár rész nem tiszta. Na de mindegy…
Nagyon édes Julcsi!!És irigy, irigy a haját!!! Asszem az én lányomnak 2 éves korára se lesz ilyen haja.

Méreckedés:

Nekünk a védőnéni megint 70 cm írt be, de én már múltkor is 71-nek mértem és most már tuti volt 72 cm, csak gyakornok csaj volt és nem is merte kihúzni Adél lábát meg azt a mérő vackot is rosszul tartotta, de nem pattogtam, mert a súly volt a lényeg( mármint hogy azért abban fejlődjön)
Szóval 7850 gr és 70 cm a lányzó vagyis szerintem 72.
Rucikba van olyan 68-as ami még jó, de zömmel 74-es illetve 80-ast hordunk. Így történhetett elő az hogy tegnap reggel apa öltöztette Tomit, és mikor a boltból Adéllal haza értünk akartam rá adni az előtte napi melegítő gatyeszát, de nem találom… erre kiderült hogy az van a fiamon. Igaz kicsit halász nadrág stílusban. És ami a legrosszabb, hogy le se engedte venni, mert emlékezett rá hogy az régen az ővé volt.


Nah most lépek mert ébredés ténye forog fenn.

Ex:

Nálunk is volt penészedés, főleg a gyerek szobában. Sokat segített, hogy vettünk Ceresit STOP(tudod úgy reklámozzák, hogy pápá pára) . mondjuk mi nem panelba lakunk.

Szülők lettünk:

Hát lehet azért se vettem nagy hasznát, mert Tominál mindig késésben küldték, Adéllal meg már nincs időm böngészni… hanem már a rutin meg az évek. (ej de nagy arcúan hangzik)

Eni:
Tündéri a kicsi Marci.:)
Szép csillag szeme van!!!

Kettesben lét:
Mi folyton azokra az időkre révedünk vissza mikor Pesten Adél születésére vártunk.
A kettesben való kiruccanás max akkor jön össze, ha anyum hajlandó Adélra is vigyázni és csak ketten megyünk vásárolni. De ha 1 óránál már tovább elvagyunk akkor már balhé van így ált. Adélt visszük, de van hogy Tomit is és akkor élvezzük, hogy együtt vagyunk. Mert nekünk már az is öröm, amennyire anyum kisajátítja a fiam.

Norwell:

Ügyi nagyon Kende!!!

Wkata:
Mi mossuk a kis fogakat. Van olyan gumi ujjra húzható. Már ha meg látja tátja a száját. :) Elvileg van ekkora babáknak való fogkrém. Nekünk nincs olyan.
Ja és fürdéskor mossuk.

Reni:
Az őrület határa itt is meg van… ha lenne telefonunk tuti úgy venném fel sokszor,hogy hallo bolondok háza. Igyekszem nem kiakadni,de nem mindig sikerül. De egyre többször igen.
Nekem van aki segít, de sokszor azt kívánom bár csak magam lennék csak, mert tuti nehéz lenne, de senki nem szólna bele az életünkbe.

Anita:
Én akkor emeltem meg a kocsit, amikor már láttam a gyerekeken, hogy többet látnának a világból mint amit laposan fekve látnak, vagyis amikor már elkezdtek „hasizmozni” hogy kilássanak. Akkor közép állásra tettem a kocsit, pl. Adélnak most is úgy van. Tegnap mikor kinn voltunk délután a kertben akkor volt először teljesen fenn a támla, de ő már rendesen ül. Ja és ha alszik akkor leengedem laposra persze, még Tominak is, ha kocsizik. :)

Kisvirág:
:) a csontmag miatt!!!

Idegenek:
Adél is el volt eddig az idegenekkel, de ahogy nő és okosodnak a gyerekek már tudják, ki az aki hozzájuk tartozik és ki nem, és elkezdenek tartani az idegenektől. Pl. múlt hónapban semmi gáz nem volt a dokinénivel, de most hogy voltunk tanácsadáson, meglátta a dokit és belém csimpaszkodott felnyomta magát állásba, és lépegetett->fel akart mászni rám. És ehhez üvöltött mint akit nyúznak. Alig tudta a doki megvizsgálni.

Mászás:
Kezdetben mikor Tomi megtanult ülni és nyomban felnyomta magát állásba kicsit megijedtem, hogy nem lesz mászás, de aztán neki állt először tolatni aztán „kutyázni” és mászni, olyan gyorsan… hogy néha gyorsabb volt mint én. Éééés aztán végén azt hittük,még suliba is mászva megy… mert majdnem 10 hónapig nem kezdett el járni. Adél is ezen a nyomon halad. Mászni próbál, de még folyton placcsan a hasára. De pl. ma vagy 10 szer felállt a kiságyba anyuéknál.( le is lett engedve a matrac)

Pelus:
:( Nekem eddig nem sikerül olyan pelust találnom, amiből a lányom ne lett volna képes 30 mp alatt szemrebbenés nélkül kitojni. Pedig már teszteltünk egy párat az elmúlt majd 8 hónap alatt.

Suli:

Nekem így kicsiny gyerek mellett tanfolyam szinten belefér a dolog, de pl. a fősulira pont emiatt nem mentem vissza. Mert nem tudtam volna kibírni azt hogy esetleg 2 naponta lássam Tomit( mert gyógytornász szak csak nappalin van). Még így is anyámhoz is nagyon kötődik, nem hogy úgy… De lehet én vagyok a hülye, de pl. most is azért csinálok tanfolyamot, hogy idehaza tudjak dolgozni, hogy ha arról van szó a magam ura lehessek, és a gyerekeimnek ha szükségük van rám akkor megtaláljanak, és ne a műszak végét kelljen várniuk. Vagy hogy ne kelljen itthon hagyni a kisgyerekeimet, csak mert éjszakásnak osztanak be.
De persze ezt embere válogatja, mert pl. volt egy csoport társam csajszi, akivel egyszer együtt utaztam a buszon haza Z.egerszegről(ő a suliból ment haza, én meg s szokásos kontrollomon voltam a dokibácsimnál) és azon sopánkodott, hogy mennyire szar nekem, mert mennyi jó előadásról lemaradtam, meg mennyi poénos óra volt… és hogy milyen sokat tudnak már… aztán le szállt, és azon tűnődtem, hogy lehet-e egy kalap alá venni azokat az élményeket azokkal amiket az ember a gyereke mellett él meg. Mert lehet akár mekkora poén az amit X Y tanár mond, de mire haza érek elfelejtem… de azt amikor az ember gyerkőce ki mondja ez első szót, vagy először áll fel, vagy tesz meg 1-2 lépést és van szerencséje jelen lenni, mert így is le maradhat, de ha pl. hajnali 5.20-as busszal megy és este a 20.30 jön haza akkor nagyobb eséllyel. Aztán arra jutottam, hogy majd ha egyszer gyereke lesz a csajszinak talán rá jön, hogy én nem elszalasztottam valamit, hanem egy más utat választottam.

Doren:
De jó hogy tudsz újra jönni!!

Kitti:
Adél meg csak csőrösből(AVENT-es) hajlandó inni. Vagyis gyümilevet. Teát, vizet kiköpi, ezt is csak muszájból fogadja el, mert a tej az igazi neki. Mert amikor úgy jön ki az uzsi, hogy 3 óra fele eszik, akkor elm. 6- fél hétkor éhes lenne de ha 5 kor kap gyümi levet akkor kibírja fél nyolcig míg vacsi idő lesz. de ez max. 2 hetente egyszer van.
ÉS egyébként cicit iszik :).

Pil:
Én is ellennék itthon akármeddig, 3-at is vállalnám, de apa azt mondta ahhoz akkor már keressek más verebet, mert neki 2 is bőven sok.

Kitti:
Adél is imádja az újságokat csócsálni.

Cici:
Nekem anno 75A volt abból lett 80B(pedig nem is szoptattam) aztán most 80-85C-D gyártótól függ.

Pogi:

Akkor enyim lány a 10. mert ő magába is imádja a krumplit, sőőőt minden kajába kell neki, mert amúgy nem eszi meg.
Amit nem szeret még krumplival se:
Cékla, az alma(kivéve a sült alma de azt is csak krumplival)a mélyhűtős anyatej.

Colett:

Nálunk menne az egy szobás dolog csak nekem könnyebb ha mellettem van Adél, mert nem kell átbattyognom a gyerekszobába szoptatni. A sírni hagyás nem megy, mert a kis büdös tudja, hogy egy idő után Tomi felébred és akkor indul a buli…. Így nem hagyja abba egy idő után.
És így Adél este a gyerekszobában fekszik le de az iccaka során kikerül a nappaliba mellém a heverőre.
De az éjszakai ébredések Adéltól függetlenül is vannak.

Tomi a járáson kívül mindent hamar csinált, Adél hozzá képest le van maradva mint a borravaló.

Tomi most a Hunyor majorra van rá kattanva, bezzeg mire az összes Noddy epizód meg van, már más a sláger. De ez legyen a legkisebb baj.

Olvasni jó.hu:
Tominak a kárókatonás animáció jött be… annyira hogy volt olyan nap hogy képes volt fél nap azt hallgatni. Óóóó nézni nem. egyszer végig nézte, és aztán ment rosszalkodni, de menni kellett neki, mert ha kikapcsoltam visított.
Én meg már a falat kapartam tőle. Nem most volt, de még most is áll a vezérszőr tőle
hátamon.

22 év:

ÓÓÓ én huszonkét éves szülinapom előtt három héttel éjjel 3 kor chateltem és leálltam dumálni egy The Demon nevű egyénnel akivel aztán 22 évesen és egy hetesen találkoztam és összejöttem.22 éves és 1 hónaposan annyira egymásra voltunk kattanva, hogy ki se láttunk a rózsaszín felhők közül. 22 és 2 hónaposan aztán hajnalba a kádszélén ülve meredten bámultunk 2 db csíkot. 22 és 3 hónapos voltam mikor összeköltöztünk. És 22 évesen és 10 hónaposan anyóca manó lettem. :)
Aztán rá félévre anyakönyvi kivonattal voltam kénytelen igazolni egy vitában, hogy igen is nekem gyerekem van…minek által a bátyám 16 éves lányának a gyerekének hitték a fiam, és engem meg max 16 évesnek.. ;)(mondjuk meglepő nem is lett volna, mivel a tesóm felesége 16 volt mikor a Kata született)

Ex:
[quote]
írta:
Most el...gyereket etetni, aztán folytatom...lassan jobb leszek, mint BR.


ÓÓÓÓ nyugodtan… olyan jó érzés ha más is ír sokat, mert akkor nem érem magam annyira szó fosónak!! Amúgy a hirtelen felindulásos írásaimat nehéz túl szárnyalni, de olyat fórumon nem teszek közzé. Max az amatőr művész fórumon…

Autósülés:
Eddig még Adélnak jó az ülése, de asszem mi inkább a legnagyobb kategóriába gondolkodunk, vagyis Tomi kap egy új ülést, és az övé meg Adélé lesz.

Fogyi:
4 napig csináltam a 90 napost… hát én spec. Nem fogytam hanem híztam első körbe tőle, aztán persze ment le,de csak a centikből a mérleg szerint semmi. :) Viszont a tejcsim kevesebb lett, főleg mert Adél első nap még igen, de második nap már nem fogadta el a cicit, azt hittem csak időleges, de mikor 3. nap se akkor már kicsit parrantottam aztán már éjjel félálomba se… ekkor mondtam apának hogy abba hagyom nem ér annyit. Azóta eszik szépen. :) Szóval majd ha már nem szopik…

Melinda:
De jó hogy jöttél újra!!

Anita:
Csúcs Kornél frizkója!!

Eni:
A szöveget átküldtem apának… de vissza küldte azzal a szöveggel, hogy ne aggódjak, meg különben is neki hiába futtatom a Célozgatás 3.2-t, mert az ő hardware-e és a Feleség 1.0 egyenlőre inkompatibilis. A memória csak a Csajom 2.1 re elegendő. ;)

Eni&Pogi:
Utólag de nagyon boldog szülinapot!!!!

Forralás, sterilezés:
:) Én már Tomi egy hetes korában eluntam a dolgot mert pl. kezet se ruhát se fertőtlenítem mielőtt hozzá nyúlok, felveszem.
Meg pl. ha már mászik a gyerek… anyuka fertőtlenít mint a güzü mókus, a gyerek meg már bőszen beeszik a földről minden szöszt, mert totál steril padló sehol sincs…
Adél meg nem iszik vizet, mást se nagyon, csak ahogy a fiamat idézzem: Tejecskét, vagy szopit!!

Melinda:
Mi pl. minden nap másfélét eszünk, mert Adél onnantól kezdve, hogy elfogadja a „mást” elég rendes adagokat pakol…És kb. kéthete már csak villával töröm neki a kaját, mert megy a darabosabb is. Nem akarok úgy járni mint az unokanővérem, akinek most 1.5 a kisebbik fia, és még mindig pépesíteni kell a gyereknek, mert nem tanult meg rágni,->nem lehet neki adni egy cikk almát se mert leharap belőle és nyeli is le… múltkor a nagynéném vigyázott a kissrácra és az ügyeleten kötöttek ki mert a gyerek csípett egy szem szőlőt. És a torkán akadt.

Nagyon aranyos Máté!!

Reni:
Vannak még ilyenebbek is. De tudod egyiken be másikon ki, nem kell leállni vitatkozni, csak okosan bólogatni. :) És aztán otthon meg úgy csinálni, ahogy neked meg a gyereknek jó.

Hello:

De jó hogy életjelet adtál magatokról!!
Édes nagyon Nóri!!
Fogas képet majd csinálok, vagyis megpróbálom, mert öntörvényű a lányom…vajon kire ütött ez a gyerek…;)

No megint jó hosszú lettem. De hát így jár az olyan aki egy hétig nem olvas aztán 3 napig olvassa vissza.(5 oldal wordbe)

No megyek, mert még van mára házi feladatom, mivel tegnap voltam oktatáson. Ami poénos volt, mert én voltam egyedül… de sebaj egy alkalom alatt megtanultam a 3 oktatás anyagát, és rengeteg gyakorlati infóval is ellátott a csajszi aki tartotta.
Így febr. elején mehetek is vizsgázni. :)

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Hahó, most csak beköszöntem, mert rendezgetnem kell Ádámot és sok a munkám is.
Juca, Rita, Eni, köszönöm szépen a válaszokat, a kész anyagot megjelenés előtt mindhármótoknak átküldöm emailben hogy lássátok, "mihez adtátok a neveteket".Remélem, nem okozok csalódást.
Igazából a cél az hogy rámutassunk arra, a munkáltatók milyen szinten tolerálják azt, ha valaki a dolgozóban babát vár. Ti hárman még a szerencsésebbek közé tartoztok, én személy szerint ismerek olyan lányt, na jó megmondom, én vagyok az! - ez még az előző lapnál történt ahol dolgoztam.Képzeljéátek, a drága főnökasszony aki mellesleg szintén anya, közölte, hogyha lehet, nőgyógyászhoz vagy reggel nyolc előtt vagy délután öt után menjek. Mindezt úgy, hogy kötetlen munkaidőben, nem alkalmazottként hanem vállalkozóként működöm...no comment. Igazából az ötletet ez adta ahhoz hogy erről írjak.

No megyek, délután felé jelentkezem, vagy ha lesz egy kis "üresjárat" a napomban.

Puszi


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!

Én úgy kéredzkedtem, hogy küldtem egy mailt, hogy du. 14,00-ra védőnőhöz kell mennem. Ráadásul Orczyn dolgoztam, és a Margitban szültem. OK a magánrendit megoldottam este, de a többire KELLett mennem és pont. Húzta a száját, de nem érdekelt. Ja és elnézte, hogy karácsony előtt lóg a nyelvünk egy szerződésmódosítás miatt (8 mrd Ft-os pályázat), aztán mi már tudtuk, de kiderült, hogy januárban újra kellett az egészet csinálni. Ő is tudta, de akkor is végignyúzta a bandát a nagy semmire. Tehát azért volt ott adok-kapok. De ezt nem kell beleírni, mert ez kollektív szívás volt.

Hello!

Köszi!

Majd felbukkanok. Mindenkinek köszi, aki írt a blogba, most már teljes a káosz a fejemben, mióta felmerült olyan is, hogy ROTA vírus elleni oltás, vagy méhnyakrák elleni :-)

tjuca
 
 


Sziasztok!

Sajnos nem tudok reagálni a hozzászólásokhoz mert nagyon sokat írtatok én pedig már 3 napja nem voltam.
Majd most már naponta jövök.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon nőnek ezek a babák:-) jó hallani rólatok:-)

Lenne két kérdésem hozzátok!

Nekünk a babánk most lesz 8 hónapos. Mászik és már kint van 4 foga, nagyon eleven baba. Soha nem volt igazán jó alvó (napközben 3 hónapos kora óta max 2-2,5 órát alszik csak)de mostanában nagyon sokat fent van az éjjel és már tuti nem a fogzás miatt.
Volt mikor 7-8 órát is már szépen aludt egyben és etetés után újabb 3-4et, de mostanában nagyon hamar fent van és éhes is szerintem:-( és utána se alszik olyan sokat vissza.
Egyszerűen nem értjük mert napközben nem eszik keveset vagy lehet hogy nem tudjuk mennyit kellene:-(

Már csak keveset szopik, tápszert is kap már, meg rendesen gyümölcsöt, főzelékeket, sőt husit is.
Nasiként kap gyümölcsöt, és fő étkezésnek reggel HA-pép, délben és este főzelék, hajnalban és lefekvéskor pedig kis szopi+tápszer.

Kb. mennyit kéne szerintetek ennie neki?
Hallott valaki már arról és használta is esetleg az "alva" etetést, szerintetek érdemes éjjel ráetetni, hátha nem ébred akkor fel hajnalban?

Másik kérdésem az lenne akinek már van két babója vagy tervezi, hogy a kis korkülönbség mennyire volt rossz a terhesség alatt és az elején amikor megszületett a kistesó. Mi lassan terveznénk a második babót, de dillemában vagyok mi a jó, mert van aki a 20-24 hónap korkülönbség híve és van aki inkább a 3-4 évet tartja ideálisabbnak.

Köszönöm előre is a segítségeteket!
Kari
kari
 
 


Üdv!

Hello, szemüveges vagyok és tegnap épp a saját szobánkban neteztem, ahol kisebb a monitor (igaz LG síkképcsöves). De nekem kapásból feltűntek a foltok. :) Sejtettem, hogy kicsit kajcsis Nórika...

BR, ezek szerint valamit valamiért. :) Nekem igazából ráér...csak ahogy írtam, furi.
Az az igazság a penésszel kapcsolatban, hogy nálunk nem maga a pára a kizárólagos ok, hanem a szar panelösszeeresztés...azon meg nem lehet segíteni. :(
Kérdés: fürdés után még esztek, nem? Akkor miért akkor mostok fogat? Én igazából szeretném majd rászoktatni az evés utáni fogmosásra...de ezek szerint kivitelezhetetlen.
Más verebet? Én keresnék, de attól még lehetne az "övé"...ha érted mire gondolok. :D :o
Adél mellett Peti is a tizedik gyerek kategória, tegnap anyósomnál ezerrel ette a sima törött krumplit.
Neked is tanulságos és érdekes "22 éves történeted" van.
Érdekes ellentmondás, hogy én pl. a mai napig fertőtlenítem a kezemet, de Peti meg ezerrel mászik a földön és hetente egyszer porszívózunk... :roll:

Katus, ígéret szép szó... :wink:

Juca, később az oltások miatt még nagyobb káosz lesz a fejedben, hidd el. Ma már nagyon sokféle oltóanyag létezik, és véleményem szerint ezek 90%-át bőven elég lenne tényként kezelt veszély lehetősége esetén beadatni...kivéve természetesen a kötelező oltásokat.

Kari, neked kell érezni, hogy mennyire bírnád el jelen körülmények között a testvérkét. Főleg, most, hogy ilyen hajnali bagoly lett a gyerkőc.
Egyébként nem lehet, hogy a főzi kavar be estére? Én még nem adnék Petinek főzit (se gyümit) vacsira, nehogy megviselje a pociját, ő teljesen jól elvan az esti 2,35 dl tápival kb. 10-12 órát.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Kari,
Az ébredésnek sok oka lehet, nem feltétlenül az éhség. Lehet tényleg, hogy fáj a pocija az esti főzeléktől. Próbáljátok ki a sinlacot estére, sokaknak bevált, állítólag jól tömít és ettől jót alszanak a babák. Mivel írtad, hogy keveset szopizik, és nem írtad mennyit iszik különben, az is lehet hogy szomjas. De az is lehet, hogy mivel már kevet kap cict, így kompenzál, így próbál a közeledben lenni, ha érted mire gondolok.

A testvérkérdés érdekes, már többször megvitattuk itt. Mindkettő változatnak megvannak az előnyei, és egyénfüggő, hogy kinek melyik a jobb.
Kis korkülönbség előnyei: a gyerekek szinte ikrekként nőhetnek fel, hasonló lesz az érdeklődési körük, a baráti társaságuk, együtt is jól eljátszanak majd.
hátrányai: az első 2 év iszonyat nehéz két pelenkással.
Nagy korkülönbség előnyei: a nagyobbik már viszonylag önellátó, többet tudsz a picire figyelni. A szervezeted is viszonylag regenerálódott az előző terhességből.
hátrány: Később aztán szakadhatsz 2 felé, mert mondjuk míg egy 3 éves az állatkertbe akar menni, addig egy 6-7 éves mondjuk a vidámparkba. Amíg az egyik ovis, a másik már iskolába megy, és mire a kicsi iskolába megy, a másik felső tagozatba, és így tovább. Pont megszoktad volna, hogy már nem kell éjszakázni, és kezdődik minden újra. Az egyik barátnőm pl azt mondta, nagyon nehéz most neki, mert míg a kicsi 9 hónapos, a nagyobbik 4 éves, és pont a dackorszakában van, ami alapból sem könnyű.

Szóval neked kell tudni, hogy vállalod-e most azt a 2 év nehézséget, hogy utána kicsit egyszerűbb legyen (akkor is, minden dolog majdnem egyszerre fog előjönni a 2 gyereknél: beiskolázás, dackorszak meg hasonlók). A másik megoldás, hogy beosztod, és akkor minden ilyen dologgal 2x szembesülsz, viszont nem duplán. Mindez temperamentum kérdése. Nekem olyan testvérem van, aki 17 hónappal fiatalabb, és bár sokat veszekedtünk, nálunk ez bevált.


BR, hát nálatok is gyorsan pörögtek az események :) Amint látom, mindezt nem bántad meg :)

Kitti,
én csak azért nem jelentkeztem a kérdőívre, mert a helyzetem különleges, én a saját családi cégben dolgozom, apu a főnököm. Azt azért hozzá kell tennem, hogy minden dolgozójával hasonlóan bánik, mint velem. Nem véletlenül becsülik meg a helyet akik nálunk dolgoznak.

Hello,
Jó hogy jöttél. Nagyon komoly kis hölgy Nóri :)

Eszti,
Kár, hogy a pap ilyen furcsa volt. A képek jók :) A 4 hónap ilyenkor még sok idő. :) A húgom barátnőjének a fia 3 hónappal fiatalabb Márknál, de pont akkora méretekkel rendelkezik, mint az én 6 hónapos fiam. Képzelheted, milyen furcsa neki egy ugyanakkora babát fogni, aki még nem tartja magát.

Andi

amandi
 
 


Sziasztok,
na mára végeztema melóval, mindent megcsináltam amit csak tudtam, most elkészülök és ha Nyuszó felébred húzunk le a jó levegőre sétizni, ha visszajöttünk meg takarítanom kell.

Andi, szerencsés vagy hogy apukád cégénél dolgozhatsz. Kedves tőled hogy egyébként jelentkeztél volna.:-)

Juca, de Téged legalább elengedtek dokihoz. Egyébként én öt hónapos terhesen váltottam munkahelyet, az volt a mázlim hogy a barátnőm szerkesztőként dolgozik és ő segített bejutnom azokhoz a lapokhoz ahol most dolgozom. különben talán már nem lenne munkám .Gondolj bele az előző helyen a főnök képes volt az esküvőm napján csesztetni egy munka miatt.nekem lesült volna a képemről a bőr hogy valakit egy piszlicsáré ügy miatt az esküvője napján zargatok. szóval én is jobban jártam hogy mertem váltani.:-) Fogacskás Kinga irtó cuki a Hellónak címzett fotón, meg azokon is amiket nekem küldtél, hogy a mosógépes akcióról a blogban már ne is beszéljek!:-)

Katus, aztán tényleg gyere, hiányzol ám a felhozatalból!:-)

Br, Ádi egy istennek sem akar csőrös bögréből inni!

Felteszek képeket:
Ádi és Apa fürdés előtt ilyenkor Ádi is alaposan megfürdeti Apát ruhástól Kép

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


És itt van Ádám irodája!Ő is dolgozik, mikor a mami dolgozik.Így van ez rendjén.:-) Kép

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Reni,
nekem ugyanezt mondta egy ismerősöm, hogy miért akaropk 6 hónap után szoptatni. Merthogy nekem az a tervem, hogy hat hós korától hozzátápi, de azért szopi is legalább 1 éves koráig, vagy ameddig igényéli a manó.
Ráadásul azért is furi a csaj hozzáállása, mert az ő kislánya koraszülött volt, akik számára ha jól tudom sokkal fontosabb az anyatej.

Ági,
köszi a köszöntést és a dicséretet is :) Panni tényleg hurka-gyurka, bár fogalmam sincs kire hasonlít ebben, mert én elég vékonka voltam. 6 évesen azért kellett általánosba felvételiznem, mert csak 17 voltam a súlyhatár meg 20 volt.

Kaja,
voltunk vendégségben és ettünk édesburgonyát. Nekem kicsit túl édes volt, de a Panninak biztos fogok venni ha már megkezdjük a hozzátápit. Rettentő kellemes íze volt, kicsit olyan mint a sütőtök.

Blackrose,
szerintem a gyerekeiddel töltött pillanatok ezerszer többet érnek egy tanár poénjánál. Bár én most csak gyerekezek és rég jártam már suliba, de nem tudnék egy olyan poént sem felidézni, amit elcserélnék a Pannival töltött percekre.

Kitti,
nekem most pénteken rúgták ki a munkahelyéről egy ismerősömet, mert két méhen kivüli terhesség után úgy döntöttek, hogy elkezdik a lombikot. Tanulságos az ő esete is :(

Kari,
alva etetésről a suttogó című könyvben írnak. Én bepróbáltam egyszer-kétszer, de ugyanúgy felébredt a kölök. Persze lehet, ha rendszeresen csináljuk az más.
A dolog lényege, hogy este kétóránként etesd, hogy pocakot megtöltsd (5, 7, 9kor asszem) majd 10 és 11 között, amikor már szunyizik egy ilyen alva etetés kell. Mondjuk nekem azért sem jött be, mert ha nálunk elalszik a manó 8-9 körül, akkor én sem maradok fent 11ig, hogy etessek, hanem dőlök az ágyba :)

Kérdések,
mert most nekem is vannak :) Valahol olvastam, hogy nem jó, ha spiccnen tartja a babó a lábát. Tud erről esetleg bővebbet valaki, merthogy Pancsi szokta csinálni.

Még volt valami, de most üvölt a "büdöskölök" úgyhogy megyek, ha eszembe jut jövök vissza.

meteor
 
 


Meteor!

én ma csináltam a lyánynak sweet potatot, falta, mint kacsa a nokedlit 8)

Kitti!

Főnökre inkább nem írok. De az esküvődön miért is volt bekapcsolva a mobilod? Jóhogy a nászéjszakán nem dolgoztál! :twisted:
Ádi is korán számcsigépcsizik!

tjuca
 
 


Hellóka!!!

Na, mi se vagyunk túl jól, tegnap mi is megjártuk az ügyeletet. Máté volt kakibbul, de Noi se javul sajna. Kiderült, Máténak be van gyulladva a mandulája, és a hasmenés+hnyás az meg vírus, kapott gyogyiszereket. Noinál azt mondták nem olyan vészes, neki csak cebuon csepp, meg kálcium kell. Ehhez képest ma tök kakin van, sehogy se jó, egész nap sír, és alszik, már ha el tud. Holnap visszamegyünk a dokinkhoz, mert aggódom. Ja, és reggelente olyan csúnyaságokat köhög fel.

Kitti: Nálunk legalább a fiamnál kiderült az ügyeleten mi a baja, ennyiben megérte. Én az asszisztensre pöccentem be. Kérdezi a üneteket, erre elkezd dumálni egy másik dokinőhöz. Én azért se hagytam abba, és elkezdtem hangosabban beszélni.


Helló: Jó, hogy jelentkeztél, édi a Nóri, és tökre hasonlít rád. Azért jelntkezz sűrűbben ha tudsz, vagy olvass minket legalább.



Esztianyó: Jók a képek, szép a rokon baba is.


Kari: Mi is szenvedünk az iccakákkal. Lehet, hogy csak attól félnek, hogy egyedül vannak. Én már nem tóm, mert mindig ráfogom valamire,. Most a betegségre, régebben a fogára. nem akarlak elszomorítani, de vannak ilyen ébredős gyerekek. persze ha mázlid van kinövi, de Máté kb. 2 évesen aludta át az ékszakát. Ettől függetlenül én nem bírtam ki, és szerettm volna 2. babát. Tapasztalatok: az első 3 hónapja a terhességnek azért volt nehéz, mert ingerültebb voltam a Mátéval. De meg lehetett neki magyarázni a dolgokat, hogy vigyázzon a pocakra....Aztán nálunk nehéz volt, hogy rosszul alszik a Noi, és sokszor a Máté kihagyja a d.u. szunyát, és nuku pihenés. De!!!!!!! Amikor puszilgatja a hugát, meg múltkor azt mondat neki: SZERETLEK! Na, az leírhatatlan. Szóval nem könnyű a 2 év korkülömbség, de fogalmam sincs milyen lenne ha több lenne.


Br: Én mindig javaslom a d.u. csak fehérje evést, de senki nem akarja elhinni, hogy jó! És tuti hogy a tej se lesz így kevesebb. Ja, múltkor megkukkoltam az adatlapod a skype-on, és ámultam, hogy milyen fiatal vagy. Irigykedem ám! És írj sokat, én bírom. Olyan 5 körül én is át szoktam szállítani a Noit magam mellé. Bár most a Mátéval alszunk, mert ő is felébred a betegsége miatt. Én mindig irigykedem mikor azt mesélik, hogy a kicsi nem ébreszti fel a nagyot. Hát, Noi is úgy kiabál, hogy vegyél már ki, és cicit!!!!


Hű, mentem sír a Máté.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Rita, sajnos az ilyesmi mindennapos a munkahelyeken, ezért is írunk róla, bárcsak kellemesebb témák lehetnének!:-(
Én semmi rosszat nem hallottam arról ha a babó gyakran tartjka spiccben a lábát. Szerintem Panni így szeretné jelezni hogy balerina akar lenni!Elképzeltem tüll szoknyácskában!Aranyos!:-)Ja és gratula neki az az öt hónaphoz!!!

Juca, azért volt bekapcsolva a telcsim mert különben a családtagjaim sem tudtak volna elérni. :-) Röhögni fogsz de aznap is hívtak benntről mikor a komoly kétnapos szombat - vasárnapi nászutunkra indultunk a bikali kastélyszállóba a férjemmel, gondolhatod milyen boldogok voltunk, dehát ez már csak a hab volt a tortán!

Colett, egy beteg gyerekkel is nehéz hát még kettővel. Kitartás, Ádus már picivel jobban volt ma.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat. Elgondolkodom rajta.

A szopit sajnos már babó nem akarja, én még eröltetem azért is etetem és csak utána tápszer mert 12 hónapos koráig szerettem volna szopiztatni de nem igényli sőt...mióta minden félét eszik.

A lábtartás állítólag ha feláll, nyugodtan 1-2 percig még állhat lábújhegyen, de utána azért az a jó ha teljes talpon álldogáll. De mást nem hallottam erről.

A Sinlacot nem ismertem de majd kipróbálom.

További szép napot mindenkinek!
Kari
kari
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?