Új privát üzeneted érkezett!

Helló!

Mea!

Mi is olaszos nagycsaládot tervezünk. Így míg Kinga egyedül van, addig is jövünk megyünk, rengeteget van más gyerekek társaságában. Rokonok, barátok szép számmal vannak :-)Mi így (is ) pörgünk. Mivel nem vagyok egyke többet nem is fűznék a témához.Ha pedig jól értelmezem Lívi egykesége nem kőbevésett tény, csak a mostani állapotot tükrözi.

Lányok!

Írok blogot. Lustaságból, mert akkor nem kell mindenkinek külön írni fórumra sem, levélben sem, csak a személyeset. Tegnap feltettem a nagy oltásos kérdést, lécci írjatok oda, ha tudtok segíteni plíz!

köszi!

tjuca
 
 


Sziasztok :D

Tündi
Nagyon örülök, hogy minden rendben a babával :lol: :lol: :lol:
Olyan hihetetlen, hogy mi (illetve ki) lesz abból a 22mm-ből? :lol:

Nicol
Akkor drukk a kistesó-projekthez :D Talán ő is elsőre összejön, mint Vivi :lol:

Juca
Bocsi, ha nagyon-nagyon hülyét kérdezek :oops: , de mi ez a blog, hol találom, hová írjak? :oops: :oops:

Timika
Nagyon helyes pasi Kristóf :lol: Na persze, hisz Kristóf :lol: :lol:

Stella
A srácok is hogy megnőttek?! :shock: És nagyon jóképűek :D
Kristóf is imád zongorázni :D


Rólunk:
Tegnap felírattam Kristófnak a Pneumococcus oltást, mára érkezik meg a gyógyszertárba, remélhetőleg, mert még a hétfői áremelkedés előtt ki akarom váltani, így is 16600Ft :( :( , aztán 2 hétig még tároljuk itthon a hűtőben, és majd amikor betölti Kristóf a 2-őt, 27.-én, utána megkapja.

Szerdán pedig megyünk Pestre, az izotópos röntgenre, nagyon gáz egy nap lesz, hogy érjünk be 8-ra Gyöngyösről? Pont a legnagyobb csúcsforgalomban érünk Pestre, ráadásul alternatív kerülő-útvonalakat sem ismerünk ott. Pedig ha törik, ha szakad, 8-kor már az izotóppal teli joghurtját kell ennie Kristófnak :?
Korai kelés lesz, az biztos.
Na meg attól is parázok, hogy ez a vizsgálat elvileg 20-30 perc folyamatos röntgensugárzás lesz (a dokinéni előre megmondta, ez jelenteni fog némi sugárterhelést), Kristóf ezt csak velem együtt fogja végigtűrni, mégha adnak is rám ólomköpenyt, akkor is, ki tudja, nem fog-e ennyi sugárhatás ártani a 3-4 hónap múlvára kezdődő babaprojektnek? Eléggé parázok. ..
Na persze már vagy 3 hete egyet se hányt, (csakhogy megcáfoljon minden diagnózist), sőt, fantasztikusan van, szupereket alszunk, este fél 9-re már egyedül dalolva elalszik, és reggel 9-ig egyhuzamban, ébredés nélkül alszik, ebéd után pedig 1-másfél órákat alszik, de van, hogy 2-őt. Igen, jól olvastátok, az én Kristófomról van szó :lol: , de lehet, hogy valahol véletlenül elcseréltem :lol:
Mondanom se kell, maximálisan kiegyensúlyozott, imádnivaló, nem hisztizik, jól eljéátszik, rengeteget eszik (kivéve, hogy nem reggelizik, mert a reggeli tápihoz ragaszkodik, amit ugye kb. fél 10-kor iszik meg, és így már utána nem éhes) Szóval egyszerűen zabálnivaló :lol:
De ezeket vegyétek úgy, hogy le se írtam, mert ilyenkor szokott lenni, hogy eldicsekszem, aztán holnaptól kezdődik újra az esti taccs-parti (mert ez egyik napról a másikra, minden előzmény nélkül kezdődik, aztán tart heteken át), meg az éjszakai kelések, a hajnali ébredések, nappali nem-alvások és ezek következtében a folytonos hiszti és nyűg.
Úgyhogy nem írtam semmit :lol:

Ja, még annyit, hogy végre Kristóf is elkezdett beszélni, így közel a 2 éves korhoz :lol:
Persze még csak kezdetlegesen, az alapszavakon túl (pl. papa, mama, stb.), gyeje(=gyere), csá(így köszön mindenkinek), csacsi, pipi, kátya(=kártya), gyegye(=gyertya), állathangolat mond, különböző helyhatározókat, ebbe, abba, ide, oda, utánozza az órát, bí-ba(bim-bam), tí-ta(tik-tak), na meg bármit, amit elcsíp tőlünk és szimpatikus neki, már mondja is, úgyhogy mostantól már igazán vigyáznunk kell, hogy hogyan beszélünk előtte :lol:

Na most már megyek, mert kosaraznom kell a kissráccal, labdát dobálunk a játékosládájába, az a kosár :lol:


Babus

Kép
babus2005
 
 


Babus, és Többiek :-)

Nemlétező vonal alatt van az aláírásban lilával rákatt és fogod tudni ;-P

Juca blog->tömbösített információ családregény formátumban parodisztikus skinben néhol spleenben :-) Igyekszem szorgalmasan írni, hiszen ezért kínoztam Kofát!

j.
blogozó (vagy inkább blogot okozó)

Ui. Lehet kommentálni, promótálni-> célcsoport kisgyerekes családok és ismerősök vagy ezek metszete (hiszen más bénázásain tanul/röhög legjobban az ember, legyünk hát példa/mulatság tárgya mások szemében, meg úgy általában jó olvasni mások hétköznapi szösszeneteit, vagy nézegetni a fotókat:-))

tjuca
 
 

 
 

Sziasztok! :)

Köszönöm a véleményeket "egyke" témában.

Háááát nem tudom, egyelőre nem.

Aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő.

Egyelőre legyünk túl a költözésen :wink:

De ha netán mégis maradna így a dolog, akkor egyet megfogadok, hogy rengeteget mehet gyerektársaságba!!!

Amúgy is a szomszédunkban lakik egy egyidős kisfiú majd, akinek a szüleit jól ismerjük.
szóval pajtija már lesz, igaz fiú de nekem is az volt :wink:

Meg az utcában ahová költözünk 4-5 egyidős gyerkőc van, kislányok fiúk egyaránt.


Szóval társasága lesz az már tuti :) és ennek örülök.

Babus!
Drukk a szerdai naphoz Nektek!
:)

Mea
mea
 
 


Babus!

Tényleg hülyét kérdezel, de honnan tudtad, hogy az vagyok? 8)

tjuca
 
 


Tündi,
éljen a pici, dobogó szívű babuci! :)

Timi,
jaja, B.J.-hez járok. :) Volt még egy jelölt, aztán így döntöttem. Majd kiderül, hogy jól vagy sem. :wink:

Babus,
ez az izotópos röntgen durván hangzik. Remélem, okosabbak lesztek utána!
A lányom is elég későn kezdett beszélni, 21 hónaposan (addig kb. 15 szava volt, azok fele állathang), aztán három hét múlva már három szavas mondatokban beszélt, rá két hétre ragozott, szóval totál döbbenetes volt a fejlődés. :D

Kóbor
kóbor
 
 


Sziasztok!

Kóbor :) Bár személyesen nem ismerem őt, amennyit tudok róla, szerintem a legjobb választás volt! :lol: Ha Bp-n laknánk, én tuti őt választottam volna! Remélem gyönyörű szülésed lesz!!! :lol: Ne haragudj, de nincs vonalzód, én meg elfelejtettem, hogy mikorra is vagy kiírva? :oops:

Babus :) Köszi, aranyos vagy! Kristófjaink másban is hasonlítanak ám: én Kristófom (10 hónapos) tegnap egész nap 40(!!!) percet aludt, azt is séta közben. És ezt már nem először csinálja!!! Szerinted mennyi házimunkát tudok csinálni mellette úgy, hogy már akkor is ordítani kezd, ha 2 percre kimegyek a szobából és őt otthagyom :roll: :roll: :roll: Annak viszont örülök, hogy nálatok az alvás probléma megoldódni látszik :lol: :lol: :lol: Az oltás árát inkább nem is kommentálom :evil: :evil: :evil:
A szerdához nagyon drukkolok - szerintem kérdezd meg az ottani orvosokat, mégis ők tudják ezt a terhelés dolgot a legjobban :roll:

Juca :) Oltásokkal kapcsolatban nekem sincs határozott véleményem - egyszer azt érzem, beadatnám, máskor meg hogy nem :roll: Azt viszont tudom, hogy a dokinénink támogatja a beadását. Ettől függetlenül még megvan rá az esély, hogy Kinga bárányhimlős lesz, csak sokkal könnyebb lefolyású lesz a himlő. Az egyik volt kolleganőm kisfiánál ez volt. Mi eddig a plusz agyhártya gyulladás ellenieket beadattuk. Viszont egyszer beleolvastam egy Védőoltások c. könyvbe és azóta parázok tőlük egy kicsit... :oops: Segítettem, mi??? :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
timika
 
 


Timi!

Ugyanezt leírnád a blogba is (copy paste)? Sokan olvassák rokonok, barátok, és ugranak minden infóra, pláne, akik még csak most várják, vagy kisebb a bébi. Mindent elfogadok, előbb moderálnom kell, Kofa úgy állította be, tehát nem jelenik meg rögtön.
Többieket is erre bíztatom, csak bátran!

tjuca
 
 


Juca :) Beírnám szívesen, csak segíts légyszi, hogy hova másoljam, mert tök hülye vagyok hozzá :oops: :oops: :oops:
(A copyig eljutottam, csak a blognál nem tom, hogy hova tegyem a kurzort, mielőtt bemásolom :oops: )
Ja, és még annyit, hogy azt mondta még a dokinénink, hogy az ővsömört és a bárányhimlőt ugyanaz vírus okozza (remélem jól emlékszem) és ha beadatjuk ezt az oltást, akkor tutkó nem lesz később ővsömöre.

KépKép

KépKép
timika
 
 


Timi!

Rámész a blogra, és ott van jobb oldalon kategória címszó alatt egy olyan, hogy kérdezek-feleljetek, ott megtalálod a védőoltásos kérdést. Alul van, hogy megjegyzések, arra katt, már vannak előtted szólók, és ott lesz, hogy mondd el a véleményedet. Oda beírod, amit akarsz írni, kell a név és az e-mail címed is.
Köszi!
Anyu volt bárányhimlős is meg övsömöre is volt, szóval akkor jó, ha legalább az egyiket kipipálhatja az ember.

tjuca
 
 


Sziasztok :D

Többet már tényleg nem írok semmit :(
Csütörtök délben írtam, hogy milyen jól alszik Kristóf, erre már aznap éjszaka 2-szer felébredt, alig lehetett visszaaltatni, és reggel is 9 helyett 7-kor kelt, meg ma éjszaka is ugyanez volt :cry: Na és persze újra kis nyűgös lett. És délben is 30 percet aludt :(
Eddig tartott :cry: :cry: Tudtam, hogy ez lesz, ha eldicsekszem vele.
Timika, nem változnak ezek a Kristófok soha :(
Szerintem suttyóban olvassa a Babanetet és direkt keresztbe tesz nekem.
Úgyhogy legközelebb már majd csak vagy 10 éves korában írom le visszamenőleg, hogy hogy aludt az elmúlt években :? akkor talán nem kiabálok el semmit.



Babus
[/i]

Kép
babus2005
 
 


És a "várva várt" esti hányás is megérkezett :evil:
Így van ez nálunk. Egyik napról a másikra. Mostantól kb. 2 héten át ez lesz. De tudja a jó ég, mitől???!!!! :?:
Megfürödtek, megitta a tápit, felálltam vele az ágyról és beterített a taccs mindent, engem, őt és a fél szobát... Utána letakarítottuk, ivott még tápit és szó nélkül elaludt.
Paranormális jelenség ez a gyerek.
És ezekután reggel tuti korán fog ébredni, hisz éhes lesz, mert most minden vacsi kijött belőle. Ha viszont korán kel, akkor utána nyűgös lesz, ha nyűgös lesz túlpörög, délben keveset fog aludni, estére hulla lesz, ettől este megint taccs lesz és ez így megy tovább. ÁÁÁÁ...


Babus

Kép
babus2005
 
 


Helló!

Szeretnék majd bővebben is jelentkezni, de ezt nem hagyhatom szó nélkül.....

TÜNDI30!!!!
Hát csak leszállt az a pillangó!!!!!!!
Nagyon örülök, hogy megérkezett a kis albérlőd!!!! Nagyon sok boldogságot, nyugalmat és türelmet hozzá!
Puffadás, rókakoma és a többiek nem épp kellemesek, de legalább tudod, hogy történik odabenn valami.
Remélem ezek lesznek a legnagyobb gondjaid az elkövetkezendő kb 20 évben! Legalább 20 évben! :)

Unique!
Még Marci sem ül egyedül, de ha felültetjük, már egy ideig megmarad. Ha akar.... Mászni még csak homoktigris verzióban, a négykézlábazást meghagyta hinta üzemmódnak.... nyugi!

Kép Kép
Kép Dobok egy puszit nektek! (csak Apa el ne engedje a grabancom!)

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Babus!

Sajnálom, hogy megint rosszul alszik és hány a picur. :( Remélem a szerdai nap jól végződik, és csak jó híreket olvashatunk róla. Drukkolok nagyon!
Nem is tudom, hogy lehet egy ilyen vizsgálathoz a gyereket egyhelyben tartani. Vivi 5 percig nem marad a seggén.

Eszter!
Nagyon édesek a fiúk! :D Marci rengeteget nőtt. Vivi egyedül 10 hónaposan ült le, pedig már 9 hónaposan kúszott. Tényleg nem kell siettetni, olyan okosak ezek a kisbabák, gyorsan rá jön mindegyik. :lol:

Juca!
Nagyon tetszik a blog-od! :D Nagyon tanulságos.

Nálunk Vivi mára beteg lett, lázas szegény és nagyon erősen köhög. :( Nagyon el van kámpicsorodva időnként. Remélem én nem kapom el. :oops: Volt a dokinéni is itt, de nem adott antibiotikumot neki, inkább természetes és homeos cuccokkal kezeli. Ezt nagyon csípem benne, nem tömi tele gyógyikkal a gyerekeket.

Nicol

Kép
nicol
 
 


Timi,
hát, remélem, hogy tényleg minden jól megy majd, sajnos én hallottam negatív kritikákat is (sok kismama jár hozzá, ezért időhiányban szenved...). Amúgy tényleg kedves doki. :) A szülésről még nem beszéltünk egyelőre, de szerintem minden oké lesz. Most 22,5 hetes vagyok, május közepére várjuk a babát. :)

Mea,
még annyi jutott eszembe az egykeséggel kapcsolatban, hogy én a lányom mellett megőrülnék, ha nem lenne a fiam, ugyanis be nem áll a szája, állandóan akar valamit, örökmozgó a lelkem, és ha ezt egyedül kéne bírnom... Szóval az a jó a kettőben, hogy jól lekötik egymás időnként (remélem, ahogy nőnek, egyre jobban), így nekem is van szabadidőm. :D Persze azért veszekedések is vannak... :wink:

Babus,
sajnálom, hogy Kristóf megint rosszul alszik, és hány! :( Én is rájöttem már, hogy semmit sem szabad leírni, mert rögtön megcáfolják a kölkök... :P

Eszter,
nagyon jóképűek a legények! :)

Nicol,
jobbulást Vivinek!

Kóbor
kóbor
 
 




Sziasztok:)

Mi is elő kerültünk lassacskán.

Babus:)

Annyira sajnállak,téged és Kristófot mert tudom sajnos mivel járnak az ilyen beteges hányos hetek:( :(
Nem egyszer mi is tapasztaljuk sajnos.
Ha Vikim köhög akkor ő is hány álltalában.
Olyan rossz olyankor nézzni őt, a szívem szakad meg érte,de tudom,hogy utánna jobb lesz neki!!!
De nálatok ez már elég sűrűn fordul elő!!!!!
Sztem járj utánna hogy mi okozza Kris hányását!!!!

Mea:)

Lehet hogy Livike még sem lesz "egyke"????

Nicol:)

Sajnálom Vivient, hogy ő is betegeskedik,de ez a hülye melegfront ez hozza ki,mivel a melegben a bacik sem pusztulnak el:( :(

Rólunk:)

Viki mostanában alig akar vmit enni!:(
Olyan bosszantó mert Vikim jó evő volt,most meg alig eszik napi 3szor!!
de akkor sem sokat!!!!

16 fogunk van most melyik fog várása esedékes???
A rágo fogak hátul????
Lehet attól nincs étvágya mert jön a foga?????
Amugy minden rendben van minden megy a megszokott
kerékvágásba!!!!!

de most menenm kell a kisasszony hisztis egy kicsit!!!

teszek fel pár képet,MÁR RÉGEN LÁTTÁTOK VIKTÓRIÁT :lol: Kép
Kép
Kép
Kép


körbevágni már nem volt időm,bocsánat

Kép

Kép
edinka
 
 


Sziasztok!

En is irok, de sajnos nem birok sokat, hulla faradt vagyok.

Eleg nehez idoszakokat elunk mostansag Mateval, korhazban voltunk infuzion, mert olyan durvan elkapta ezt a hanyos-hasmenese virust. Meg most sincsen teljesen jol, es mivel eleg rossz evo, nem is tudom mikorra kapom vissza a kis orokmozgomat.

Arrol nem is irok, hogy en hogy vagyok, mert midneki el tudja kepzelni mennyire megviselt az elmult bo 1 het. Es foleg, hogy amugy is nehezen viselem magam igy 25 hetes terhesen...

Ne haragudjatok, de nem mindig tudom, hogy melyik kerdest ki tette fel, de amire tudok, reagalok gyorsan:

Oltas: en Matenak beadattam a baranyhimlos szurit es megkapta mar regebben az agyhartyagyulladas elso oltasat. Februarban kellene a masodikat, de meg a 18 hosat sem tudtam beadatni neki, igaz, hogy meg csak 2-3 hetes kesesben vagyunk, de mivel nem tudom mikor lesz ujra olthato allapotban, igy gondolom tolodik minden.
De errol a 16 ezres oltasrol nem hallottam, pedig a mi dr nenink nagyon beoltatos alkat.

Istvan korhaz: en ott szultem Matet es szerintem is jo korhaz, igaz, hogy semmi tapasztalatom mas korhazakkal kapcsolatban. Es a mostani szulesemet is oda tervezem, igaz, ez csaszar lesz, igy a szuloszobak kellemes hangulatat mar nem fogom elvezni...

Szuleszno: szerintem is jo ha van, de nagyon fontos, hogy olyat talalj, aki tenyleg szimpi, megbizol benne es barmit meg mersz tole kerdezni. Gyakran tenyleg tobbre megy az ember egy szulesznovel, mint egy orvossal. Ugyis azt mondjak, hogy az orvos csak akkor fontos, ha valami komplikacio kep fel, ami ugye nem fog :)

Egykeseg: sokaig en is ugy gondoltam, hogy Mate egyke lesz, annak ellenere, hogy mi 3-an vagyuk tesok. Aztan rajottem, hogy magammal is kiszurok, mivel en leszek a gyerek elsodleges tarsasaga, vagyis velem akar majd jatszani, olvasni, TV-t nezni, csatangolni, jatszoterezni, stb. De foleg neki lesz rossz, ha mi mar nem leszunk. Mert egy testver sokkal tovabb el tud kiserni az eleted soran, mint a szuleid...
Eleinte persze beledoglok majd a 2 gyerkbe, ezt mindenki mondja, 1 jo ev mulva viszont mar nagyon jol lekotik majd egymast es neha lesz idom magamra is. Hat majd meglatjuk.

Nevvalasztas: ugy dontottunk, hogy Maja lesz a kislanyunk, most mar csak egy masodik nevet kellene valasztanunk neki.

Na mentem, sziasztok!
Vanda
vanda72
 
 


Sziasztok!

Már nem csak "kívülállóként" lehet a tagja a topiknak. Január 5.én, a kiírás napján megszületett Márk, 4250 gr-mal és 56 cm-rel :-)

Előző este 9 fele kezdődtek az 5 perces fájások (egy jó kis kádban való relaxálás eredményeképp valószínüleg), majd 3-ra bementünk a kórházba, amikor bő 3 ujjnyi volt a méhszáj. Majd nagyjából reggel 10-ig nem történt semmi változás (mondjuk lement 3,5 percesre, meg lett 4 ujjnyi, de ez ugye nem jelentős változás).
Akkor úgy döntöttünk, hogy burkot repesztünk, így utána már picit felpörögtek a dolgok.
A kitolás is kicsit lassúra sikerült, mert Márk baba elég nagy volt (fejecskéje 38 cm, amit nehezített egy superman tartással), és nehezen bújt ki, de végül csak kijött :-)
Az alternatív szobában szültem (Szent Imre kórház), így mindenféle pózt kipróbálhattam vajúdás és szülés közben, és végül szülőszéken született meg Márk.
Én csináltam előtte gátmasszázst (Tündi, nagyon javaslom!!!), illetve a szülésznőm is masszírozott a végén, így vágni nem kellett (bár egyszer a doki kezében volt az olló, de végül nem kellett használni), és csak pici repedéseim lettek, amit 2-3 öltéssel kellett összevarrni, így utána már rögtön tudtam ülni, és azóta sem volt vele semmi gondom. Azt hiszem ekkora babánál ez nagy csoda!

Kedd óta itthon vagyunk, próbálunk összeszokni. Márk egyenlőre nagyon jó baba, remélem megtartja ezt a szokását :-)))

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok :D

Dorka
Nagy gratula Márk babához :lol: Szép nagyra nőtt :lol: És nagyon kis édes :lol:
Nem irigyellek a hosszú vajúdásért, dehát a végeredmény a lényeg :D
Majd ha lesz időd, teszel fel nekünk még több képet? Rég gyönyörködtünk már pici babában :D
De majd lassan beindul a bébi-bumm, hamarosan Judit következik, aztán Vanda, Kóbor, Tündi, a tervek szerint Nicol :lol: , és egyszer
talán majd én is :lol:

Vanda
Szegény Máté :( És persze szegény te :( Borzasztó lehet kórházban, infúzión lenni egy ilyen pici gyerkőccel :(
Gyógyulást és erősödést Máténak :) Nekem pedig kitartás :)
A Maja név szerintem is szép, főleg a vezetéknevetekhez nagyon szépen hangzik :D
Ja, az oltás neve egyébként Prevenar, és eléggé új még, a tavalyi év második felében került forgalomba, úgy tudom, de tényleg van ilyen, már a hűtőnkben lapul és várja a beadást.
Pneumococcus okozta agyhártyagyulladás ellen (ez más, mint a sima agyhártyagyuszi elleni oltás, azt másik baci okozza), pneumococcus okozta tüdőgyulladás és vérmérgezés ellen véd.
A Kismama újság 2-3 hónappal ezelőtti számához adtak is róla egy kis tájékoztató füzetet.

Edina
Még mindig nagyon csini Viki :lol:
Kristófnak is 16 foga van, már csak a 4 leghátsó rágókra várunk :D

Nicol
Jobbulást Vivinek :) Jó, hogy a ti dokitok homeós és egyéb természetes gyógymód-párti. A mi dokinénink nem hisz ilyenekben, én viszont igen, Kristófnak is szoktam nátha ellen homeós cuccokat adni (Gripp-Heel, Coryzalia, Homeogene, Euphorbium-Comp. orrspray) és Aloe Vera-s cuccokat is adok neki már hónapok óta, az Aloe-s gélt és ha köhög, akkor az Aloe First-öt.

Eszter
Nagyon jóképűek a srácok :lol:

Tündi
Tudom, hogy még korai, de neveken gondolkodtatok már?
(Én ilyen név-mániás vagyok :lol:)

Mea
Hogyhogy költöztök? Mármint ha nem vagyok indiszkrét. És hová? Más helységbe? Családi házba? Panelba?


Rólunk:
A tegnapi napot megúsztuk hányás nélkül, dalolva aludt el este és reggel 8-ig aludt, egyhuzamban,de ma este ettől még simán elképzelhető, hogy lesz taccs.
Semmi logika nincs ebben a gyerekben. És ezért gyanús nekem, hogy nem is betegség ez. Hiszen ha valaki beteg, akkor mindig beteg, és nem csak akkor, ha épp nyűgös, vagy álmos, vagy nem akar aludni, na meg persze nem csak este.
Ha refluxa lenne vagy egyéb baja, akkor nappal miért nem hány, a reggeli tápit miért nem hányja ki? Miért csak az estit? Az ebédet miért nem hányja ki, miért csak a vacsit? Hisz ugyanazt eszi délben is, mint este. Ha beteg, 3-4 hétig miért nem beteg, miért van az, hogy akkor 12 órákat alszik egyhuzamban, kiegyensúlyozott és boldog. Aztán gondol egyet, és nem alszik, ettől fáradt, nyűgös, hisztizik és hány. Na persze nem a hisztitől hány, csak nappal hisztis, este meg hány. De minden ok és előjel nélkül sugárban kihány mindent, beteríti a fél lakást, felkészülni sem lehet rá, annyira hirtelen, aztán semmi baja, már röhög is.
Aztán ez megy egy darabig, aztán megint minden oké. És ez már kb. 1 éve tart. Érthetetlen.
Szerintem szerdán se fognak semmit találni, fölöslegesen röntgenezik szét szegényt, de csináljuk végig, ha már belekezdtünk, legalább biztosat tudunk, nem csak feltételezünk.
Aztán hogy hogyan tovább? Fogalmam sincs.

Na meg az is jó lesz szerdán, hogy fél 6-kor már indulnunk kell, így Kristófot 5-kor ébreszthetem, viszont se enni, se inni nem kaphat, mert a vizsgálat miatt éhgyomor kell, majd ott ehet egy kontrasztanyagos joghurtot :?
A kocsiban meg elég sokára alszik el, de ha alszik is, 30 percnél többet soha nem szokott.
Úgyhogy az aztán klassz lesz, hogy egy álmos, éhes gyereket vegyek rá, hogy 20-30 percen át feküdjön egy asztalon. És még ha kész vagyunk, akkor se aludjon, mert mennünk kell vissza az eredményekkel a Tűzoltó utcai klinikára. Szerintem nagyon kész lesz :? Meg én is.


Na most már megyek, kihasználom, hogy Kristóf a nagymamánál van :lol: , csak vacsira fog hazajönni :lol: :lol: Pihenek előre a szerdára :lol:


Babus

Kép
babus2005
 
 


Vanda
Azt még elfelejtettem az előbb megkérdezni, hogyhogy már ilyen előre tudni, hogy császár lesz? Máté természetes úton született, ugye?

Kóbor
Tőled pedig azt felejtettem el megkérdezni :lol: , hogy tudjátok már, hogy kisfiú vagy kislány lesz a legkisebb tesó? És név? :lol: :lol:


Babus


Kép
babus2005
 
 


Ha már így nem ír senki, kérdezek még egyet :lol:

Tündi
Nem tudsz valamit Valiról (Tacsifül)? Ti úgy tudom kapcsolatban maradtatok egymással?
Nekem utolsó hírem róla, még nagyon-nagyon régről, hogy végre összejött nekik a baba. De azóta gondolom már vagy fél-1 éves lehet a kisbabájuk :D


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok,

egy kis segítségre van szükségem. Azt hiszem terhes vagyok, aminek nagyon örülök, viszont a fogamzás előtt egy nappal hagytam abba egy antibiotikum kúrát, a férjemmel együtt. Lehet ebből baj? Veszélyes az antibiotikum szedése a fogamzás szempontjából?
Ha valaki otthon van a témában, örömmel veszem a megnyugtatást.

Köszönöm,
Bea
denesb
 
 


Babus,
Azert lesz csaszar, mert Mate agyverzessel szuletett es nem szabad kockaztatnunk, mert nagyon rosszul is elsulhetett volna ez a szornyuseg.

Drukkolok nagyon szerdan, hogy kibirjatok mindannyian a megprobaltatasokat!

Dorka,
Nagyon nagyon sok szeretettel gratulalok neked a "kicsi" Markhoz es kulon ahhoz, hogy megusztad a gatmetszest.
Hogy birtad a fajdalmakat? Nem viselt meg nagyon ez a hosszu vajudas? Ferjed bent volt? Szuleszno, doki, mindenki rendes volt?

Sziasztok,
Vanda
vanda72
 
 


Edinka!
Nagyon édes Viki a képeken.

Vanda!
Nagyon sajnálom, hogy Máté is beteg. :( Sok-sok kitartást az infúzióhoz.

Szdorka!
Gratulálok a fiadhoz. :D És külön gartula hogy egy ekkora babát gátmetszés nélkül szültél meg.

Babus!
Én is általában örülök, hoyg természetes gyógymódokat használja a dokinéni, de most nagyon sajnáltam hogy ez nem segített. Már napok óta nagyon magas a lányom láza (39 fölötti), iszonyatosan köhög. Úgyhogy ma este úgy döntöttünk elkezdjük az antibiotikumot. Az Aloe first-öt én is akartam használni, de csak egyszer hagyta a torkára spriccelni, azóta ha meglátja jön a szájzár. :?

Olyan szörnyű egy anyának végignézni ahogy a gyermeke szenved... És még a vizesborogatással én is hozájárulok a szenvedéseihez. Remélem már csak pár nap és jobban lesz a Vivikém, mert lassan én sem állok a lábamon. Vasárnap óta komoly 1 órát sikerült aludnom. :(

Nicol

Kép
nicol
 
 


Nicol,

Nagyon sajnalom, hogy Vivi ennyire nincs jol. Ilyenkor bennem csak az tartja a leleket, hogy holnap mar jobb lesz, es az, hogy mekkora mazli, hogy egyelore csak egy gyerekem beteg :)

De tenyleg rettenetes, annyira kikesziti az embert es lemeriti az energiatartalekokat.

Egyszoval kitartas, a gyerekek nagyon hamar ki tudnak kecmeregni a betegsegekbol. Sajnos most mar mondhatom, hogy ezt a tapasztalat mondatja velem...

Vanda
vanda72
 
 


Babus,
nem akarjuk megkérdezni a nemét. :) Nevek már vannak, de a problémák miatt babonából csak a 28. hét után árulom el... Drukkolok holnapra!

Vanda, Nicol,
jobbulást a gyerekeknek! Enyémek is betegek, de szerencsére csak egy-egy nap láz volt, viszont már majd két hete köhögnek. Lassan elviszem őket dokihoz, mert zavar, hogy nem múlik.

Dorka,
gratula Márkhoz, tényleg jó nagy baba! :) Mióta olvastam a nemrég említett könyvet, nem csodálkozom, hogy pl. a Szent Imrében (ahol ugye hagynak a magad ütemében vajúdni) könnyű pár apró repedéssel szülni. Szóval éljenek a normális kórházak és orvosok! :)

Bea,
nekem logikusan úgy tűnik, hogy nem okozhat gondot az antibogyó, ugyanis a fogantatás után pár nap még, amíg beágyazódik az embrió, addig nincsen veled kapcsolata, és addigra elméletileg már csak emlék a gyógyszer... De persze nem vagyok orvos, ezért nem mondhatom biztosra a dolgot, gondolom, gyógyszere is válogatja...

Kóbor
kóbor
 
 


Sziasztok!

Dorka :) Gratulálok nektek Márkhoz, tényleg jó nagy baba :lol: És külön örülök, hogy ilyen szép szülésben lehetett részed!

Babus :) Nagyon szorítok nektek holnapra, majd írd meg légyszi, hogy mi volt, ha lesz még erőd!

Kóbor :) Mi volt a probléma? Csabiról nem dobsz fel egy képet?

Nicol :) Vanda :) Jobbulást kívánok Vivinek és Máténak!

Vanda :) A Maja név nekem is nagyon tetszik!

Én Kristófom sem gyógyult még meg teljesen, gyakorlatilag dec. 20. óta nem tudunk normálisan kilábalni ebből a náthából :cry:

Jó éjt mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika
 
 


Babus :) Nagyon gáz volt a mai nap? Sokat gondoltam rátok...

KépKép

KépKép
timika
 
 


Sziasztok :)

Nicol
Még egyszer jobbulást Vivinek!
A First-öt egyébként Kristóf se engedi befújni a torkára, én kiskanállal szoktam beadni neki :)


Arik vagytok, hogy gondoltatok ránk :D
Túlestünk a "nagy" napon :) Nem volt egyszerű.
Kristófot 5-kor ébresztettem, nagyon édi volt, mert alig lehetett életet verni belé :lol: , bezzeg máskor minden zajra felébred, most meg vagy 5-ször mentem be hozzá, ki is jelentette, hogy ő bizony már NEM alszik, erre befordult hasra és horkolt tovább :lol:
Mire pedig végre kiszedtem az ágyból, úgy felébredt, hogy 5 perc múlva már ott randalírozott motorral a lakásban :lol:
Az autóban önmagához híven 15 percet aludt, azt is már csak Pesten, az M3-ast végignézelődte a sötétben.
Ráadásul annyira nem volt forgalom, hogy 6-kor indultunk és 7 után pár perccel már parkoltunk le a Klinika előtt (és nem száguldottunk).
Eredetileg 8-ra voltunk odarendelve, de fél 10-kor kerültünk sorra, (egy pici babát még elénk vettek) Kristóf mondjuk nagyon élvezte a várakozást, mert egy írtó hosszú lejtős folyósó van ott, amin fel-le rohangált, mi azonban annál kevésbé :evil: , viszont attól szenvedett ő is, hogy folyton inni kért volna, de nem kaphatott a vizsgálat miatt.
Na de mindegy, végül 2 és fél óra várakozás után sorra kerültünk, megette a kontrasztanyagos Danoninóját, elég könnyen, csak az utolsó kanálka nem kellett már neki.
Borzasztó egy vizsgálat volt. Kristófnak fel kellett feküdnie egy magas ágyra, rátekertek egy pólyához hasonló dszekiszerű anyagból készült zsákot, tépőzárral rázárták 3 helyen, felpumpálták egy kicsit (fogalmam sincs miért, talán, hogy ne tudjon mozogni), csak a feje volt ki belőle. Már ettől üvöltött. És még ezekután ráeresztették fentről a hatalmas röntgent, olyan közel hozzá, hogy az orráig ért. Az egész gyerek elveszett alatta. Magyarul 2 lap között feküdt beszorítva, egy zsákban. 30 percen át, mozdulatlanul.
Úgy ordított szegény, hogy már öklendezett, félő volt, hogy kihányja a kontrasztanyagot, akkor pedig lőttek mindennek. Mindenképpen meg kellett nyugtatni, de hogyan, ha nem vehetem kézbe, nem bújhatok hozzá, nagyon gáz volt. Kiabált Apucink után is, így ő is bejött, én meséltem neki egy mesekönyvből, Apucink bohóckodott neki, így pár perc múltán lenyugodott, onnantól már egész jól tűrte.
Viszont 3 óra múltán újra kellett egy felvétel, hogy hogyan ürül és szívódik fel a kontrasztanyag, így délután 1-re vissza kellett megint mennünk és akkor ugyanez előlről, megint fél óra, ugyanígy beszorítva, mozdulatlanul. Ekkor már határozottan jobban bírta, már mutatta, hogy engedjék rá azt a hatalmas röntgent. Nagyon nagy hős volt, már nem is sírt. Nagyon büszkék voltunk rá :lol: Mikor kész voltunk, még pápázott is a nővérkéknek :lol:
Eredmény viszont még nincs, min. 1 hét, akkor küldik majd át számítógépen a Tűzoltó utcai gyerekklinikára, így tegnap már vissza se kellett oda mennünk, nem tudom, ők honnan vették, hogy megcsinálnak reggel egy felvétel és annak az eredményével rögtön átsétálunk hozzájuk. Arról nem is beszélve, hogy nem 1, hanem 2 felvétel készült.
Úgyhogy egyelőre túl vagyunk mindenen és várunk.
Egyébként az egész hercehurcát nagyon jól viselte Kristóf, egész nap 2-szer 15 percet aludt, egyszer reggel az autóban, utána pedig délben, fél 1-kor, még a második vizsgálat előtt.
Viszont végigrohangálta a fél Westendet, a kórházban vagy 5km-t rohangált fel-alá, már folyt rajta a víz, felmászott vagy 100-szor a padokra, ellenben egész nap alig akart enni valamit, mégis végigpörögte a napot. Hazáig a kocsiban végig énekelt és még itthon is pörgött. Elképzelni nem tudjuk honnan és mitől van benne ennyi mérhetetlen sok energia :lol:
Este 6-ra viszont vége lett, így előrébb hoztuk a vacsit és a pancsit és már este fél 8-kor horkolt ma reggel fél 8-ig :lol: Hát nem kellett sokáig altatni :lol:

Úgyhogy ennyi :D Kicsit hosszú lett, bocsi :oops:



Babus

Kép
babus2005
 
 


Babus!

Ember legyen a talpán, aki így végigcsinálja az egészet, mint Kristóf. Ilyenkor gondolkodom azon, hogy még felnőtt fejjel sem egysezrű, nemhogy egy mozgó gyereknek, de Kristóf szupi. Remélem találnak valamit, és nem mondják azt, hogy hát semmi anyuka, mert akkor megint csak ötletelés lesz.

Lányok!

Oltásos infó a blogban.

Zsu!

Te innen írtál? Bocsi, de nagyon nem vagyok képben, időm meg nincs visszakeresni. Ha nem bocs, ha igen, akkor üdv és köszi :-)

Pusza:

tjuca
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a további hozzászólásokat is egyke témában :wink:
De egyelőre marad egyke Lívim, bár abban van igazság, hogy én leszek a társasága, viszont Nagymaroson(szülő helységem) ahová visszaköltözünk, a két közvetlen szomszédunkban van egy egyidős kisfiú és egy egy évvel idősebb és az utcában két majdnem egyidős kislány úgy, hogy lesz kikkel játszania :wink: :wink: :wink:

Babus!

Nagymarosra megyünk vissza, igaz 10 percre van innen kocsival, de ott van minden rokonunk(!) és lesz segítségünk, mert eddig nem nagyon tudtak így jönni, mert 3/4 óra az út meg hát lustik az emberek.Meg nagyon jó helyre, igaz a ház kertje sokkal kisebb, de duna parti utcák egyikében van, és lent gyönyörű sétány a Duna parton, előttünk a Visegrádi hey+vár, szóval mesebeli a környezet imádom.

Meg szeretnék visszamenni dolgozni, de ezt csak úgy tehetem meg, ha valaki Lívit el tudja majd hozni oviból és ezt csak ott tudjuk megoldani.

A ház amit most vettünk ott és újítunk tetőteres lesz, tehát alapterületre így nagyobb mint ez de a kertje kisebb sokkal(de ez jó, mert itrtó sok vele a meló, idő meg olllllllyyyy kevés nekünk).
Párom vállalkozó és minden nap későn jön, van hogy szombaton is dolgozik szóval elég sokat voltam egyedül itt Verőcén, ahol senki ismerősünk nincs igazán..... :(
Gyerek mellett jöttem rá, hogy én ezt nem bírom és visszavágyok a rokonok közelébe.Ilyen vagyok :oops: :oops: :oops:

Ja és a legfőbb ok a házcserére, hogy itt volt a műhely házunk alatti szuterénban, és feljött a bűz + por stb. és agyönyörűen parkosított, díszhalastavas kertet sem tudtam egyszer sem élvezni iagzán, mert állandóan munkások jöttek mentek :( :( :(

Szóval hiába a kacsalábon forgó óriás ház, ha egyszer nem élvetem egyáltalán.......... :cry:

Persze eleinte nagyon sajnáltam párom, mert rengeteget dolgozott szépítette nekünk saját kezűleg(!!!) de muszáj volt megtenni ezt a lépést, mert tiszta rosszkedvű mélabús voltam.......

Hát ezért költözünk vissza :)

Remélem nem nagyon untattalak Titeket!

Mindenkinek puuussssszzzans!

Mea
mea
 
 


Sziasztok!

Na azért én is itt vagyok ám, csak ritkán :(

Babus
Csatlakozom a többiekhez, Kristóf hihetetlen jól csinálta végig ezt a vizsgálatot! Büszkék is lehettek rá! :) Fantasztikus kis kölyök :) talán a kontrasztanyagban volt valami dopping, hogy így pörgött :)
Valiék jól vannak, valóban fél éves körül van a kisfiúk, és ha az idő engedi, akkor már mindhárman kint vannak Németországban. Meghosszabbították a férje szerződését egy fél évvel, és amíg nem túl fárasztó az út, közösen utaznak. Egyébként most járt volna le a 2 éves szerződés, és végre élvezhették volna az új házukat, de nyáron biztosan jobb lesz :)
Neveken még nem gondolkoztunk, mi ezt nagyon halogatjuk, ugyanis homlok egyenest ellenkező az ízlésünk a férjemmel, szóval nagy csata lesz :)

Mea
Mikor tudtok költözni? Az új házban is biztos sokat fog a párod szépítgetni nektek, és fontos, hogy te jól érezd magad otthon, hisz az időd nagy részét mégiscsak otthon töltöd a kislánnyal.

Dorka
Húúú, tényleg hatalmas lett a babátok! :) Gratulálok a szüléshez, büszke lehetsz magadra, magatokra! További jó egészséget és sok boldogságot kívánok nektek!
Hát ezzel a gátmasszázs kérdéssel még igencsak meg kell ismerkednem, mert egyenlőre nem tudok vele megbarátkozni, persze ezen még igen korai gondolkodnom :) De ígérem, ha eljön az ideje, nem fogom elfeljteni! Amúgy a szülőszék nekem is rettentően szimpatikus, tetszik, hogy a gravitációt is ki lehet használni, biztosan megkönnyíti a baba és a mama helyzetét is. Alternatív szülőszoba van abban a kórházban ahol szülni szeretnék majd, csak valszeg nem fogom tudni megfizetni :( Arról nem beszélve, hogy most összevonják a két kórházat, így 1 helyen lesz nőgyógyászati és szülészeti kórház (szerencsére abban, ahová én jártam eddig is), így még kisebb az esély az alternatívra. Talán nem lehet elég korán lefoglalni... Vagy nem tudom hogy megy ez.

Lányok
Hogy vészeltétek túl a vihart? Mindnekinél minden rendben? Szerintem jobb, hogy nagyobbat harangoztak be.

Amúgy ma vagyunk 10 hetesek, voltam a héten védőnőnél, van kiskönyvem. Vizeletem rendben, 1,5 hét múlva megyek a dokimhoz, aztán 12 hetes UH.

Puszi

Tündi
tündi30
 
 


Sziasztok!

Tündi, fizetni kell az alternatív szülőszobáért??? Ilyet még nem is hallottam! Nálunk az jut be, akinek szerencséje van, és amikor beér szülni, akkor éppen szabad a szoba. Nekünk szerencsénk volt :-) Viszont amíg mi bent voltunk egy másik pár is szeretett volna bejönni, de végül ők nem jutottak be, mert náluk már 8.40-kor megszületett a baba. De így is négykézláb szült a lány a normál szülőszobában, nem az ágyon. Neki bevittek mindent amit szeretett volna. Igazán csak a kád és a bordásfal nem hordozható, azon kívül a Szent Imrében a többi szülőszobában is lehet "alternatív" módon szülni, nem csak a szülőágyon.

Vanda, szerintem jól bírtam a fájdalmat, nem mondom hogy könnyű volt, de kibírható. Én vajúdás közben próbáltam relaxálni, nem a fájdalomra figyelni, hanem mindig valami másra (pl. a kezeimre koncentráltam, azt figyeltem hogy azokat ne szorítsam, mert akkor gondoltam a testem más részét is el tudom engedni stb.).
Igazán az volt fárasztó, hogy este 9-től másnap reggel 10-ig igazán nem történt semmi, 4-5 perces fájásokkal telt az idő, és kicsit "untam" a dolgot. Ráadásul ugye egy percet sem aludtam, és azért így nem volt könnyű. Ezért is a végén én kérdeztem meg, hogy esetleg nem lenne-e érdemes burokrepesztést csinálni, mert így nem nagyon haladunk semerre...
Szülésznőmet, dokimat csak dícsérni tudom! Persze nálam főleg a szülésznőnek volt szerepe, az orvosnak igazán már csak a rendbetételnél, hiszen nem volt semmi komplikáció (na persze a burokrepesztést is ő csinálta, meg rengeteget volt bent, segített, de igazán a kitolás már a szülésznőm dolga volt). Ha bárkinek Szent Imrés doki vagy szülésznő kell, őket bátran tudom ajánlani!!!

Na ébred Márk, mennem kell...

Kép
szdorka
 
 


Babus :) Csak csatlakozni tudok a többiehez, Kristóf egy igazi kis hős!!!

Tündi :) Örülök, hogy minden rendben van veletek! Hogyhogy fizetni kell az alternatív szülőszoba használatáért??? :shock: Nem az alapítványi szobával keverted össze??
Egyébként nálunk is összevonják a szülészetet, csak itt a kórházban szűnik meg és a klinikára visznek át mindent. Pécsett is 2 védőnőhöz kell járni?

Dorka :) Teszel még fel képet Márkról?

Puszó

KépKép

KépKép
timika
 
 


Sziasztok :D

Kis hősöm köszöni a dícsérő szavakat :lol:
Felolvastam neki és mutogatott magára és vigyorgott :lol:

Tündi
Örülök, hogy minden rendben veletek :lol:
Még 3-szor ennyi és már babázhatsz :lol: De jó lesz neked :lol: Irigyellek :lol: :lol:
Pocid növöget már?
Fizetős alternatív szülőszobáról még én se hallottam, csak szülés után a fizetős külön gyerekágyas szobáról. Úgy, ahogy Dorka is írta.
Valiéknak pedig gratula a kisfiúhoz és minden szépet és jót nekik :lol: , ha esetleg beszélsz velük :D

Vihar felénk alig volt, fújt a szél rendesen, de semmi kárt nem okozott. Hacsak az nem számít annak, hogy ilyenkor Kristóf többször is felriad éjszaka, gondolom fél a drágám :D

Mea
Tökéletesen megértelek :D , én nem is tudom mi lenne velem, ha a nagyszülők nem laknának itt a közelünkben.
Anyukámék 2 percre laknak, a mögöttünk lévő lépcsőházban, anyósomék is nem messze laknak(legalábbis autóval, gyalog azért van vagy 30-40 perc)
Nekem borzasztó nagy segítség anyukám, igaz ugyan, hogy hétköznap dolgozik, de esténként és hétvégén mindig számíthatok rá, ha másban nem, egy kis társaság nekünk, amikor Apucink nem ér rá, ami sajna nagyon gyakori.
Szóval szerintem maximálisan érthetőek az igényeid, és szerintem az új ház is tuti szuper lesz :lol:


Most megyek, mert nagyon fári vagyok, manapság egész nap kótyagos vagyok, meg fáj a fejem, minden nyűgöm van :( Nem vagyok jó passzban :( , pedig éjszaka feltűnően jókat alszom mostanság :?
Meg Kristóf is nyűgi, főleg délelőtt, nem bírja a fél 8-as kelést, már de. 10-től tiszta zizzencs :? Hisztizik, durva, agresszív, harap, nincs magánál. Aztán délben horkol 1 órát és délutánra már jobban van :lol: Biztos ez a hülye szeles idő :?


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Egy baráti házaspár babája született 1,5 éve, és akkor ők mintha azt mondták volna, hogy az alternatívot foglalni kelett, vagy valami iylesmi. Persze nincs kizárva hogy keverem valami mással, de nekem ez így maradt meg. Majd ha aktuális lesz, utána járok, remélem, nektek van igazatok, és tényleg nem fizetős-lefoglalós :)

Timika
Írtam mélt neked! Itt 1 védőnőhöz kell csak menni, én legközelebb február 13-án megyek. Már mondta hogy majd jönne hozzánk. Mondom jó, 8-17 óráig dolgozom :)
Úgyhogy ráér még a családlátogatással :) Hova siet? :)

Babus
Pocakom nem tudom, hogy mi nő :) Továbbra is fennáll a puffadás, ha nem lenne, lehet hogy már picit látszana a baba, de így megkülönböztethetetlen :) Majd 12 hetestől elkezdünk pocakos fotókat csinálni 2 hetente max havonta, előbb-utóbb csak elkülönül a baba meg a hordó :lol:

Vanda
Máténak jobbulást kívánok, és neked is, hogy mielőbb ki tudd magad pihenni! Maja név rettentően tetszik! :) Tök jó, hogy 1 kisfiú, 1 kislány :)

Múlkor beszélgettetek aról, hogy milyen sok tud lenni az állandó otthonlét. Nekem ez olyan furcsa még, persze majd biztos én is így leszek, de most már alig várom, hoyg itthon lehessek :) Hát erre még várnom kell :(

További szép vasárnapot nektek!

Tündi
tündi30
 
 


Tündi :) Igen, láttam, hogy írtál mailt, ne haragudj, hogy még nem tudtam válaszolni :oops: :oops: :oops: Este esetleg megpróbálok, most főzök + Kristóf fotóalbumát próbálom rendbe szedni...

KépKép

KépKép
timika
 
 


Sziasztok :D

Tündi
Nem az itthonlétből van a baj, hanem inkább a kötöttségekből, abból, hogy be vagy zárva egy gyerekkel, főleg télen, hidegben, rossz időben. Meg a kötöttségekből, és abból, hogy néha olyan jó lenne már társaságba menni, emberek közé, felnőtt dolgokról beszélgetni, nem pelenkákról, meg szoptatásról.
Ne érts félre, szuper dolog egy kisgyerekkel lenni, de hónapok, évek múltán már van aki besokall, én nagyon megértem, aki vissza akar menni dolgozni.
Nekem már az is élmény, ha egyedül elmegyek vásárolni, hogy nem tolom azt a kilós babakocsit előttem, hogy könnyen bejutok a boltokba, mert babakocsival ez nagyon gáz.
Élmény nagy néha eljutni fodrászhoz. Az élet apró örömei :lol:
Nálunk, de gondolom másoknál is, a szemközti kisboltba leugrani is egy hatalmas hercehurca. Az egyébként 5 perces boltamenés Kristóffal együtt min. 40-50 perc. Indulás előtt 10 percig üldözöm a ruhákkal, (főleg így télen), utána min. 10 perc mire felöltözünk, lecipelem a 2.emeletről, mert lusta a drágám, 15 perc, mire átjutunk a boltig, mert mindenfelé megyünk, csak arra nem, amerre kéne, minden fát, virágot, szemetet alaposan szemügyre veszünk. Aztán nagy nehezen bejutunk a boltba, ott lerámoljuk a polcokat, mire én kérem azt az egyetlen apróságot, amiért eredetileg jöttünk, hazáig ugyanez, mint idefelé, cipelés föl az emeletre, otthon üldözöm, hogy levetkőztessem. Na ezek a kötöttségek idegesítőek néha.
Meghogy néha elmehessek oda ahová akarok, nem nagy dolgokra gondolok.
Szóval szerintem sokunk így értette :D De hamrosan te is megtapasztalod :lol:


Babus

Kép
babus2005
 
 


Babus!

Teljesen egyetértek :wink:

Dehát, mi nyilasok nehezen tűrjük a bezártságot, kötöttséget!Nem?
Legalábbis én nehezen, de ettől még persze imádom Lívit csak kell néha egyedül is lennem! :)

Mea
mea
 
 


Mea
Nem teszel fel képet Liviről? Már olyan régen láttunk róla képet :D

Amúgy ma nekem megint Kristóf-mentes napom volt :lol: , anyósom rákapott, hogy hetente 1 napra elkéri Kristófot, ilyenkor kb. de. 10-kor elviszem hozzá, és este vacsira hozzuk csak haza :D Mindenki jól jár, Kristófot kényeztetik, a nagyi unokázhat, én meg lazsálhatok egyet :lol: , ma délután 1-től fél 4-ig csak fetrengtem az ágyban, hol alukáltam, hol tévéztem :lol:
Persze nem kell félreérteni, én is imádom ezt a kis huligánt :D , de néha annyira élvezem nélküle :lol:

Pocakosok, hogy vagytok?
Judit, már nagyon közeledik a vége :D Értesítesz majd, ha lesz valami :D Tudom, még van kb. 1 hónap, csak előre jelentkeztem :lol:


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Hogy vagytok? Mi újság?

Babus
Értem én ezt az otthonlétet, csak nem akartam túlmagyarázni :) Tök érthető, azért írtam, hogy majd biztosan én is megunom, hiányozni fog a társaság, stb. Mert amúgy nagyon szeretek itthon lenni :)
Húúú, heti 1 Kristóf-mentes nap? :) Gondolom, kicseréltnek érzed magad utána :)

Timika
FŐZTÉL?????? :lol: Mit? :)

Lányok
Nézegetem itt a babaneten az UH képeket. Eddig is sejtettem, hogy a babánk 10-12. nap körül fogant, tehát korábban, de most már biztos vagyok a 10. nap tájékában. Ugyanis betöltött 8. hét után az UH-n volt 22 mm-es a babánk, azóta eltelt 2 hét. Itt az UH 8. hétre több mint 1 centit ír, és 10. hétre írja a 22-24 mm-t :) Nem tudom pontosan, milyen ütemben kellene fejlődnie, de 4 nappal korábbi fogantatás ennyit számítana? Még a végén a szülinapomon fog megszületni, 12 nappal korában a most kiírtnál :)
Egyébként augusztus 18-ra vagyok kiírva. Hát egyre jobban várom ezt a 12 hetes UH-t :)

Judit
Tényleg régen olvastunk/hallottunk rólad. Pár sort írhatnál :)

Ironram
Már akartam neked e-mailt írni, nem tudtam, olvasod-e a társalgót vagy nem, és megosztottam volna veled is a jó hírt :) Köszönöm a gratulációt! :) Hogy vagytok?

Tündi
tündi30
 
 


Tündi
Szerintem ne vedd alapul, hogy melyik héten mekkorának kéne lennie, csak összezavar. A lényeg, hogy szépen fejlődik. Hogy mikor fog megszületni, úgysem ez dönti el. Az is lehet, hogy 3 héttel korábban, az is lehet, hogy 2 héttel túlhordod.
Velünk anno minden oké volt, Kristóf szépen fejlődött, mégis, egyik napról a másikra úgy döntött, ő bizony megszületik, 3 héttel korábban, pedig előző nap még zárt volt a méhszájam. Kiszámíthatatlanok ezek a dolgok :D

Amúgy, ha már így írtad, hogy 10-12.nap körül fogant a babátok, akkor a tudományos verzió szerint kislánynak kell lennie, hisz peteérés előtt 1-2 nappal elvileg lányok fogannak :lol: (Kivéve ha fiúk :lol: :lol:) Húúú de irigyelnélek érte :lol:
Én is úúúúúgy szeretnék egy hugicát :lol: Tuti az összes praktikát be fogom vetni hozzá :lol:


Babus

Kép
babus2005
 
 


Babus
Az az érdekes, hogy mindkét UH a korának megfelelőt mutatott, és a Gyermek születik könyvben is kb. azok a méretek vannak. Csak ezek a babanetes méretek nem stimmelnek :) Persze hogy ne mettől függ, mikor fog megszületni, csak érdekes volt a számomra :) Szóval kislány lesz. Megerősítenéd ezt a tőled megszokott megérzéseddel is? :lol: Eddig a férjem és egy barátunk is kislányt álmodott..... szóval csak ezért ;)
Hát hogy ezügyben tudsz-e praktikát bevetni, nem tom, a peteérésed idejét biztos nem tudod befolyásolni :) Tényleg, kistesó előtt elmész majd dokihoz, hogy most van-e peteérésed önmagától?

Tündi
tündi30
 
 


Sziasztok!

Szoktalak olvasni Titeket, de valaszolni mar nincs erom. Nem szeretnek kihagyni senkit!

Babus!
Remelem az eredmenyek rendben lesznek. Nagy hos volt Kristof! En nem birtam volna ki azt a rontgent. Megteszed, ha megvan az eredmeny, akkor valahogy kiemelned, mondjuk mas szinnel. Csak, nem szeretnek lemaradni, nagyon erdekel mi lehet a hanyasok oka. Biztos minden rendben, csak nem szeret aludni. Nalunk Atti kezdetben igen keveset aludt, es a doki nenink azt mondta ilyen fajta. Aztan megvaltozott. De ez sem mindig igy van. Most a napkozbeni alvasokat akarja kihagyni :(

Vanda!
Remelem mar jol vagytok. Gondolom mar Neked is tele vana hocipod. Na akkor gondolj abba bele, hogy mennyire tele lesz, ha idekint lesz a babo :) Engem neha a frasz kerulget, hogy majd, hogy boldogulok a kettovel :) Ilyenkor arra gondolok, hogy jo, hogy meg bent van :) Ugye jol olvastam, hogy kislany lesz? Azt is szerettel volna, ugye? Gratula! Nem ugortok at egyik nap meg szules elott? Vagy felted Matet Attitol? Azota kulonben nem is volt ilyen, pedig rengeteg gyerkoc volt, es hat a jatszohazas bolcsiben sem bantotta a gyerekeket :) Remeljuk csak egyszeri volt. Szoval, szeretettel varunk.

Tundi!
Sajnalom, hogy nem talalkoztunk. Jo lett volna dumalni egyet. Majd tegyel fel pocakos kepet, ha lesz. Amugy a mereteket felejtsd el. Ezeken ne is morfondirozz. Engem Attinal a doki a 18.hetig ijesztgetett, hogy pici, aztan egesz vegig azt mondta nagy. Vegig gorcsoltem az egesz terhesseget. Vegul tenyleg nagy lett, pedig kesobb fogant, es korabban is szuletett. Szoval itt minden a geneken mulik, es nem a teherbeeses idopontjatol.

Mea!
Jo lesz, hogy a csalad kozelebe koltoztok. Nekem nagyon hianyoznak. Foleg igy terhesen jo lenne, ha legalabb egy kicsit valaki elvinne Attit, hogy lefekudjek. Szoval nem hiszem, hogy banni fogjatok. Foleg a parod, aki amugy is sokat dolgozik, es keveset van otthon. Szoritok, hogy minden rendben legyen.

Stella!
Hogy vannak a fiuk? Hogy birod? Egyszerre szoktak aludni, vagy mindig mas idoben? Majd remelem osszetudunk hozni a nyaron egy pecsi talalkozot.

Timika!
Aranyos ez a naplo. Te magad csinaltad, vagy letoltotted valahonnan? Nagyon aranyos Kristof!

Dorka!
Gratulalok Markhoz! Igazan szep baba!

Nicol!
Remelem Vivivel mar minden rendben van!

Edinka!
nagyon tunderi a kiscsaj! Szerintem a fogak miatt nincs etvagya, legalabbis nalunk emiatt Attinak mindig csokken az etvagya.

Bocsanat, ha valakit kihagytam, nem szandekosan!!!

Rolunk:

Andris vegre befordult. Nagyon izgultam, mert nem szerettem volna csaszart. Na felre ne ertsetek, csak eleg nekem ez a gatseb, ami ugy faj neha, mintha ujra tolofajasaim lennenek.
Szombaton voltunk uh, mar 2200g korul van. Holnap kezdem a 35.hetet :) Mar nagyon izgulok. Jobban felek, mint az elso szulesnel. Talan azert mert tudom mi var ram :)
Posakos kepet remelem holnap tudunk csinalni, es akkor felteszek.
Teljes lakasfelujitast csinaltunk, meg gipszkarton falat is csinaltunk. Igy hetekig semmit nem pihentunk. Tegnap viszont megjott apum, es most o foglalkozik Attival. Hat ne tudjatok meg, marhara elvezem. Azert ez mar nagyon sok volt. Pedig meg ma is vittem Attit babauszasra (doki engedelyevel), meg ossze vissza, hogy ne erezze hatranyat annak, hogy kistesot varunk.


Na nem untatlak tovabb Titeket. Majd jovok a kepekkel.

puszi
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

Mi sajna elég nehezen mászunk ki ebből a nyavajából. Nekem is jutott belőle és anyósomnak is. Még mindannyian köhögünk és náthásak vagyunk. :(

Babus!
Én is kiváncsian várom az eredményeket.

Judit!
Nagyon szorítok a szüléshez, már tényleg közel van. :) Én is jobban tartok majd a másodiktól.

Tündi!
Sokszor még az orvosok sem tudják a pontos fogantatást belőni. Én például mindig csúszásban voltam, mert én tudtam, hogy a Vivi a 20. napon fogant (akkoriban 40 napos ciklusaim voltak), csak azon az egy napon voltunk együtt párommal. Úgyhogy inkább tényleg a megfelelő folytonos fejlődést figyeld.

Vanda!
Máténak is javulást!

Lenne egy hülye kérdésem. Most hagytam abba a fogigátlót és várom a menzit. Ilyenkor mi számít 1.cn -nek?
A menzi első napja?

Nicol

Kép
nicol
 
 


Ja majdnem elfelejtettem írni, a lányom villám gyorsan tanul beszélni. Már énekli hogy 'csicsija babuja, alszik a mamája' :D . Olyan édi! És a kedvenc szava a KUSS. :oops: Pedig csak egyszer hallotta, hogy a kutyunak mondtam. És még kajánul vigyorog is hozzá amikor mondja. Olyan huncut :) .

Na lelépek..

Nicol

Kép
nicol
 
 


Babus!

Kérésed számpmra parancs :D :D :D
Íme Lívi: Kép

Mea
mea
 
 


Az őszieknél azt mondják, tisztára rám hasonlít :)
És akkora nagy!
86-os méretet hord és van vagy 13 kiló már :D
Pedig nem eszike gyáltalán sokat csak erős csontozatú a lelkem, meg a tápi na az még mindig a kedvenc, napi 500 ml!!!(Mildibé)

Judit! :)

Hát pont a párom volt ki a legjobban az elején, hogy eladjuk a házat, pedig ő nincs is itthon soha!
De megértem, hisz rohadt sokat gürízett vele, szegénykém....nem baj, jobb lesz neki is, ha jobb kedvű a felesége :D

Babus! :)

Pihi, de jóóóó :D

Tapasztalt mamik!

Kérdéseim:

- bilizést mikor érdemes nekünk(Lívi 16 hós), nyáron elég???
- önálló evés???
- önálló ivás pohárból?(nemigen töri magát egyikben sem
- cumisüvegről leszoktatás???
- mesélést mikor érdemes elkezdeni vagy az még ráér???

a cumiról leszoktunk úgy 1 hónapja saját magától hagyta el!
Nem kérte, valószínűleg a foga miatt, de ennek nagyon nagyon örültem :D

Mindenkinek puszi!!!

.

Mea
mea
 
 


Még egy fotó a mogyoródi kispajtással, akiket őszi topicból ismerünk :D Kép

Mea
mea
 
 


Sziasztok :lol:

Tündi
Nektek én egyébként kisfiút jósoltam volna, csupán megérzés :D , viszont a tudományos nézetek szerint mégiscsak kislánynak kell lennie :lol: Persze kivételek bőven akadnak :lol:

Én egyébként elsősorban 2 praktikára gondoltam, a kislány érdekében. Ezeket a Czeizel Endre írta egy cikkében. Az egyik, a már közismert, hogy peteérés előtt lány, peteéréskor fiú jön össze. És igaz ugyan, hogy a peteérésem nem én szabályzom, de azt igen, hogy mikor legyünk együtt Apucival :lol: (ehhez persze elengedhetetlen, hogy szabályos ciklusaim legyenek éshogy nagyjából be tudjam lőni, mikor van peteérésem)
A másik, hogy a hüvely vegyhatása is befolyásoló tényező, a lúgos hatás fiúknak, a savas lányoknak kedvez. Ez úgy érhető el, hogy a lúgos hatás érdekében 1 liter langyos vízben 10% szódabikarbónát, míg savas érdekében 1 liter vízben 1 dl háztartási ecetet kell feloldani és ezzel kell irrigálni.
Czeizel szerint ez a két módszer tudományosan alátámasztott. Én tuti kipróbálom, max. lesz még egy kisfiúnk :lol: Meg egy két apróságot is talán kipróbálok még, pl. mit kell enni/ nem enni, hogy fiú ill. lány legyen, ilyesmik, ezekből van egész kis gyűjteményem :lol:
Az a helyzet, hogy én őrülten kislányt szeretnék, bármit megtennék egy tündéri kislányért :lol:
Nem félreértendő :!: , de én abban is biztos voltam, hogy Kristóf lány lesz, többször is megálmodtam, ezért nem kis meglepetés ért, amikor az UH-on kiderült, ott egy fütyi :shock: Egy fél percig meg is érintett a dolog :? , aztán utána már ugyanúgy örültem neki, mintha lány lett volna :lol:
Azóta is imádom, mindenkinél jobban, és olyan igazi imádnivaló kispasi, el nem cserélném ezer kislányra sem, DE, azért egy kislányról soha nem teszek le :lol: Nekem kell egy tündéri kicsajszi, akit gyönyörű rózsaszín ruhácskákba, szoknyácskákba öltöztethetek, akinek cicomázhatom a hajacskáját, akinek vehetek babákat :lol:
Egyébként is, 1 fiú-1 lány, ez így tökéletes lenne nekem :lol:

Peteérés ügyében egyébként még várakozó állásponton vagyok, várok, hogy mi lesz, megjön-e egyáltalán gyógyi nélkül, ha úgy néz ki, magától beáll a dolog 30-33 napos ciklusokra, akkor kihagyom a dokit meg a Clostyt, de ha megint 50-60 napra jön majd meg, mint anno, akkor megint biztos azért, mert nincs peteérésem, és akkor tuti nem pocsékolom az időt és irány a doki.


Judit
Örülök, hogy jelentkeztél és hogy jól vagytok :lol: Annyira izgi már :lol: , pár hét és kétgyermekes anyuka leszel :lol:
Elhiszem, hogy nagyon fárasztó nagy pocakkal és egy kisgyerekkel együtt :(

Sajna vastag betűvel, vagy szinesen nem tudom írni, nekem valamiért ez nem sikerül most sem, és eddig se, egyedül a dőlt betűt írja, de azért leírom.
Szóval megvan Kristóf röntgen eredménye: negatív, nincs reflux. Valamiért nem lepődtem meg :?
Eddig ott tartunk, hogy hasi vizsgálat, UH, vérvétel, lisztérzékenység, izotópos röntgen, minden negatív.
Február 7.-én megyünk fel újra Pestre, megbeszélni a dokival a dolgokat, illetve csak én egyedül, busszal. Most ugyanis csak telefonon beszéltünk, gyorsan, mondta, hogy nem találtak semmit, ennyi, beszéljünk meg találkozót, úgyhogy részletek majd csak akkor lesznek.
Szóval okosabbak nem lettünk, gondoltam én, hogy nincs szervi baja, ahhoz túl logikátlanok voltak ezek a hányások. Ha beteg lenne, akkor mindig beteg lenne, nem csak alkalomadtán, de akkor egyhuzamban napokon, heteken át, aztán hetekig megint semmi.
Mint ahogy most sem. Az elmúlt másfél hónapban egyetlen egy este hányt csak. Ez most egy ilyen korszak. Aztán majd jön a hányós. Tök logikátlan.
Szerintem a doki is annyit fog majd mondani, hogy majd kinövi :?


Mea
Nagyon megnőtt ez a leányzó :lol: Nekem még mindig olyan fura őt szőkés hajjal látni, bennem még mindig a hatalmas fekete haja maradt meg :lol:
Na persze így is hihetetlenül csini :lol: És jó kis "stabil" :lol: , Kristófra is mindenki ezt mondja, ő 14 kg, és nem tudom hány centi, de nagyon erős, stramm, stabil kisssrác :lol:
Mi majd kedden megyünk a tanácsadóba 2 éves méricskélésre és Pneumococcus elleni oltásra :cry:

Kérdéseidre megpróbálok tömören válaszolni, mert már kész kisregényt írtam :lol:
Kristóf 2 évesen nem mer még csak ráülni se a bilire, nemhogy belepisilni/kakilni. Viszont van aki már 1 évesen belepisil időnként, szóval szerintem megpróbálhatjátok, de ha nem akarja, ne erőltesd. Állítólag nyáron tényleg könnyebb őket bilire szoktatni. Azt hiszem, mi is kivárjuk a nyarat, mert egyelőre reménytelen az ügy :(
Önállóan kanállal tudna enni, ha akarna, de nem akar, mert lusta, ezért a mai napig én etetem. Ráadásul nem köti le az evés, ezért közben még szórakoztatni is kell, általában énekelek neki, így erre figyel, és nem tud az önálló evésre koncentrálni. Ha viszont nem szórakoztatom, akkor nem pocsékolja az idejét evésre :lol:
Pohárból hajlandó lenne inni, de két korty után magára borítja, így maradtunk az itatópohárnál vagy a szívószállal ivásnál, azt nagyon imádja, a kedvence a kettő kombinációja, egy szívószálas itatópohár, nappal mindig abból iszik :D
A cumisüveghez viszont még mindig ragaszkodunk, a reggeli és esti tápit kizárólag ebből hajlandó meginni, semmi másból :( Egyébként a tápihoz is ragaszkodik, újabban reggel kakaós tápi formájában, viszont a tejet meg nem inná.
A mesélés pedig szerintem nincs korhoz kötve, én már nagyon nagyon régóta mesélek Kristófnak, főleg az esti altatásnál, de általában saját költésű, rögtönzött meséket, olyanokat amiket ő is megért, olyan szereplőkkel, akiket szeret. Általában elég gagyi mesék lesznek belőle :lol: , pl. a cica elmegy vendégségbe a vau-hoz, elmesélem neki, hogy ott mit játszanak, aztán minden mese vége az, hogy mindenki hazamegy, megvacsizik, megfürdik és elalszik :lol:


Még valami rólunk:
Olyan szomi vagyok :( , mert elmarad Kristóf hétfői szülinapi babazsúrja :( Meghívtunk 2 iker kisfiút és 3 kislányt, viszont közülük 2 kislány náthás, lázas, és egy anyuka is, az egyik ikerkisfiúnak pedig magas láza és komoly hasmenése van.
Pedig már úgy meg volt tervezve, nagymama sütötte volna a tortát, meg lettek volna lufik, Micimackós papírtányérokat és poharakat is vettem. Kristóf nevében írtunk nekik meghívót :D Így viszont halasztódik a dolog, talán jövő péntekre lesz valami a dologból, feltéve ha addig meg a most még egészségesek meg nem betegszenek, köztük Kristóf, az ünnepelt. Nagyon sok most a beteg, úgy félek, hogy elkap valamit, aztán miatta lőttek a bulinak :?
Na mindegy, helyette szombaton a nagyiéknál lesz összevont szülinapi kajálás (Kristóf, apósom, dédi, Apucim tesója, mind most ünnepelnek), vasárnap pedig hozzánk jön mindenki, nálunk lesz szülinapi torta és ajándékok :lol:


Na most már megyek, felébredt Törpém a MÁSFÉL ÓRA alvásából :lol: :lol: :lol:


Babus

Kép
babus2005
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: