Új privát üzeneted érkezett!

És miért természetgyógyászt kerestél fel?Én valami pszicho dokin gondolkodtam.Bár azért én kapom a "sokt foglalkozol vele, az a baj". "fiatal vagy még ", már van egy gyereked", "ne gondolj rá, akkor sikerül" szövegeket.
De azért ezt csak az érti meg, aki átéli.A férjem már ki van akadva, hogy teljesen rá vagyok kattanva a dologra, és még most hozzá jött a netezés is. De nem tudom neki elmagyarázni, hogy milyen fontos is a sorstársakkal, kapcsolatot tartani, megosztani egymással mindent.Nem rég óta fórumozok itt-ott, de máris sokat tanultam és sok erőt merít3ek belőletek.
Egyébként ebben én is biztos vagyok, hogyha elhisszük, hogy sikerül, akkor fog is.Csak olyan nehéz idáig eljutni...
mikiné
 
 


Marcsi

vissza tekintve egyáltalán nem tűnik olyan szörnyűnek az a hosszú út, ami elvezetett ide. Szerintem Zsebi is így látja.
Nekem is a 4. lombik sikerült. A 3. után én is elkezdtem járni egy teljesen más utat.
Amiket az ismerőseid mondogatnak, hgoy "ne gondolj rá, akkor sikerül" stb. van benne valami. Ma már én is sokkal okosabb vagyok.
Remélem soha nem lesz rá szükséged, de ha mégis, akkor Szegeden a Kaáliban a dokit ajánlom (rajta kívül egy dokinő van). Sári nagyon jó orvos, nekem is jár ismerősöm hozzá, és csak jókat hallottam róla eddig.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Persze, én is tudom, hogy nem kellene annyit rágódni rajta.De ha már egyszer annyira szeretném.De ezt nektek kell a legkevésbé elmagyráznom.
Nagyon csodálom az erőtöket.És te milyen másik utat választottál?
Képzeljétek:amikor megszületett Dani baba, és bevitték Edinát a szülőszobára megfigyelésre, kérni akart fájdalomcsillapítót az utófájásokra.Egy roppant"kedves"szülésznő azt mondta neki, hogy nem ad, mert úgysem múlik el tőle, meg egyébként is maga ajándékba kapta ezt a gyereket.(a császárra gondolt)Jó ,nem?
mikiné
 
 

 
 

Marcsi

írtam neked privit.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Szép napot mindenkinek lányok :D :wink:

lusy
 
 


Sziasztok :)

Zsebi :)
Nagyon szép lett a szoba :) Teljesen elérzékenyültem amikor nézegettem a képeket.
Kukitémában én is sokat töprengtem, hogy mi legyen. Jó sokat utánnaolvastam és megkérdeztem a fiús barátnőimet is a témáról. Arra jutottam, hogy alapvetően alkati kérdés, hogy a letapadás feljön vagy nem. Van olyan ismerősöm, akik húzogatták és mégis műteni kellett, van olyan akik semmit nem csináltak, és mégis megoldodótt, elég volt, hogy a gyerek néha húzogatta magának fürdés közben. Úgyhogy ha nem fog nagyon csesztetni ezzel az orvos és a védőnő, akkor én inkább hagyom. Persze még meg akarom kérdezni az anyósomat, meg anyukámat, hogy a férjemnél és az öcsémnél hogy volt, hátha számít a genetika is, de egyelőre így gondolom.

Mikiné :)
Ha PCO-s vagy nem is bizos, hogy kell lombikoznotok. Remélem jó a doki akit találtál.
Edinára én is emlékszem, add át neki az üdvözltemet, Gratulálok a kisfiához :) Esetleg, ha tudsz képet feltenni róluk, vagy a babáról akkor én örülnék neki.
Nekem az ötödik lombik sikerült és így utólag azt modnom, hogy nem tűnik hosszúnak az idő, amit a próbálkozással és a várakozással töltöttünk, de akkor nagyon nehéz volt, főleg egy-egy sikertelen kísérlet után. Zsebihez hasonlóan én is külső segítséget kértem, és azt hiszem nagyon sokat segített a lélekkurkászás.

Anikó :)
Képzeld, amióta szedem a magesium citricit nem is fájt a hasam. Pedig tegnap egész nap vendégségben voltunk, és azt is bírtam, csak etére jó fáradt voltam. Persze az is igaz, hogy jó nagy adagban írta fel a dokim, de úgy tűník így most jó.

Pompi :)
Ezeket a gyerekeket petesejt koruk óta UH-ozzák. Lehet hogy nem szeretik, de egy UH ide-vagy oda már semmiképpen nem számít.
Én hiprerstimu miatt kórházban is voltam, és ott két hétig 2 naponta csináltak UH-t, úgyhogy szegénykém 0 napos korától kényszrült elviselni. Látszik is, hogy nem szereti, mindig menekül az UH elől :) Nem is megyünk, csak ha muszáj.

wish
 
 


wish Szia !
Hogy vagy? :D

lusy
 
 


Lusy :)
Szia! Jól vagyok. Megyek takarítani, csak még egy hírrel beugrottam.

Lányok, most olvastam, hoy december 20-án megszületet az első lombikbébinek (Louise Brownnak) a gyereke. Természetes úton esett teherbe a lány és egészséges kisfia született :)

wish
 
 


Az jó, hogy takaritasz én már túl vagyok rajta :roll: :wink: :D

lusy
 
 


Én is most takarítok, kispasik alszanak :)

Mikiné :)
csaszi után az utófájásra tényleg nincs fájdalomcsillapító, mert görcsoldó kellene, de pont az a lényeg, hogy húzódjon össze a méh, vagyis nem lehet a görcsöket oldani.
A panadol meg a méhizom fájdalmára nem jó, mert az nem hagyományos izom.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok meg jötünk a páromal a sétából, útközben útba ejtetünk egy cukrázdát is, és vetünk finom sütikéket :roll: :D :wink: 8) :lol:

lusy
 
 


Persze, igazán ő is csak érdeklődött, mert végülis kibírta gyógyszer nélkül, csak egy lombikos baba esetében ilyet mondani, hogy ajándékba kapta a gyereket :evil: Ráadásul Edina nagyon-nagyon szeretett volna simán szülni.
mikiné
 
 


Értem teljesen, és én 1 csaszival a hátam mögött azt mondom, hogy ott sem ajándék, mert ugye nem a szülés előtt, de utána ugyanúgy megszenved az ember a fájásokkal.
meg a nővérke akkor sem volt valami túl kedves.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nekem szerencsére alkalmam volt símán szülni.Persze, a vajúdás közben eszembe villant, hogy talán jobb lenne a császár, de így utólag nagyon, de nagyon szeretném ismét átélni.Bár sok mindent másképpen fogok csinálni, a másodiknál már okosabb az ember.Mondjuk, ha engedik, hogy másképpen csinálja.
mikiné
 
 


Mikiné!
Azért a természtetgyógyászt választottam mert egyben talpmasször is volt és arról sok jót hallottam és hát ő nem a szó szoros értelmében természetgyógyászkodott rajtam hanem beszélgetünk minden héten és felszínre hozott bennem egy másfajta gondolkodást ennek köszönhetem hogy úgy tudtam a negyedik lombikhoz odaállni hogy igen meg tudom csinálni.
Az hogy ki milyen külső segítséget és mikior vesz igénybe csak az alanyon múlik. A harmadik előtt is mondták nekem menjek el valahova de én akkor makacs voltam és úy gondoltam meg tudom oldani a problémámat hát rá kellett jönnöm hogy nem nem tudom megoldani és nem szégyen külső segítsgéet igyénbe venni.

Wish!
Köszönöm szépen a dícséreet neked is. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Szia zseboroszlán aranyosak a babócáid :P :D

lusy
 
 


Sziasztok lányok!

Zsebike! :D
Mese szép a babaszoba!!!

Edinának én is teljes szivemböl gratulálok!

Wish! :D
Mennyit kell szedned a magnéziumbol?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Zsebi,
nagyon szép lett a babák szobája, látszik, hogy az egész családod nagyon várja őket! :) Szerencsés babák!

Anikó,
örülök, hogy jobban vagy! Te mikor kezdesz el vásárolgatni? Vagy neked nem is nagyon kell, mert biztos maradt egy csomó minden a bátyusról, nem?

Pompi,
igen, én a Mávban fogok szülni. Te végül melyik mellett döntöttél? (Mert ha a Mávnál, akkor akár talizhatunk is a szüléskor! :D )

Wish,
nagyon ügyes vagy, hogy ilyen keveset híztál eddig, nagyon felszaladni már biztos nem fog! Diétáztál? (Mondjuk eddig én is 4-et híztam diéta nélkül, de én még csak 22 hetes vagyok. ) Mindent megvettetek már?

Lusy,
szerintem sincs mire várnod. Mondjuk az elején mindenki halogatja, csak ha már belekezd, akkkor siettetné az időt!

Erika,
Azt még nem is kérdeztem, hogy uazt a donort kéritek megint? Hányszor lehet kérni? És másnak is lehet uazt a donort, amelyiket ti kéritek?

Melcsi,
szerintem tutira visszered van. De hogy szétdurranhat-e, azt nem tudom. Elég kezdő vagyok visszér téren.

Mikiné,
sajna én nem nagyon tudok egyet érteni a többiekkel. Nekem szintén a 4-ik lombikom sikerült. Ha ezt a fejben eldőlést venném alapul, akkor az 1. és a 3. lombikom lett volna sikeres. Szerintem az egész lombik 100% szerencse. Ráadásul a sikeres lombiknál olyan alacsony volt a spermaszám, hogy azt hittük egy se termékenyül meg. Igazából minden nagyon rosszul alakult az utolsó (a sikeres ) lombikunknál. Valamiért mégis most volt szerencsénk! :) Az a baj, hogy ahogy telik az idő és ahogy nő a sikertelen lombikok száma, az ember mindig próbálna valami új, vmi más kapaszkodót keresni. Nálam semmi nem jött be, úgyhogy nem tudom másra fogni!
Gartulálok a barátnődnek!

Mi pedig úgy néz ki, hogy a jövő héten költözünk, csak még nem tudjuk hova! Kb. 2 hónapra kell elköltöznünk, amíg felújítják a lakásunkat. Már előre félek tőle. Nem tudom, lesz-e netünk, hogy fogok tanulni az államvizsgámra, tényleg készen leszünk-e a szülésre.... Elég para vagyok!
20140901102739
 
 


Hajni én ezt mind jól is tudom, de még várnunk kell egy kevés időt, aztán jöhet a lombik, csak a tavaszt kell kivárnuk a páromal :D

lusy
 
 


Hajni! :D
Én sok mindent elajándékoztam!
Föleg 2 éve az elsö sikertelen lombik után!
Nagyon el voltam keseredve!
Ugy szeretném hogy a 30-ik hét tájékán indulunk neki megvenni ami kell!
De már tudom milyen felesleges köröket nem fogok futni amit a kisfiamnál még megcsináltam,sajnos sok felesleges dolgot vettem akkor!
Sajnálom a költözést! :(

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Lányok!

Most beszéltem Edinával, február 18-án jönnek hozzánk, a kislányom szülinapjára ebédre.Kb egy óra körül tud írni nektek szerintem, de a délután folyamán biztosan fenn lesz, és kép is akkor lesz Danikáról!FEBRUÁR 18!!!

Köszönöm a válaszokat!Remélem nem lesz szükség nálunk a lombikra, de így is nagyon sok erő kell hozzá hogy túléljük.De minden elismerésem a tiétek!!!
mikiné
 
 


Picúrral nekem is most az a tervem, hogy április vége felé (ca. 30.hét) kezdek el vásárolni.
Tegnap világosodtam meg, hogy tévhitben éltem, mert Picúrnak nem lesznek jók a fiúk cuccai, mert az plüssrugi+hosszujjú ami kicsiben van... Június-júliusban az meg nem túl szerencsés... megfőzném szegényt :)

szóval ruha is kell :lol: :lol: :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


AnikóŰ!
Igaz amire úgy gondotlam kell már melgvettem de pár dolgot én se vettem mellszívó pl. úgy vagyok vele majd meglátjuk hogy alakulok. A szülészeten is lhet kapni nálunk. Meogsztanád hogy te mit tartottál feleslegesnek amit így már második babánál tuti nem fogsz megvenni?

Hajni!
Hát valóan mindenkinek más jön be a siekres lombiknál sok szerencse is kell hozzá. :) Nekünk is most alakult amúgy minden a legrosszabbul kevés petesejt beteg is voltamj szóval összejött minden.

Köszönöm a szobára a dícséretet. :) Olyan aranyosak vagytok. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Erika - köszönöm, hát végre megnyugodhattunk.

Pompika - örülök, hogy végül jól rendeződött ez az amniós dolog.

Zsebike - semmi gond. Húúú, milyen adtok is kellenek a táblicskuhoz? Korom: 37, Kecskeméti vagyok, nem emlékszem mi kell még. jajj, de gyönyörű lett a babaszoba. Mesés! ügyesek vagytok.

Melcsi - Pihengetek ne félj, ilyen betoji után, még szigorúbban is. Mindent félretettem és nem idegesítem magam semmin. Apa sem enged itthon semmit sem csinálnom. Imádnivaló, ahogy óv minket, Ő is nagon megrémült szegénykém, amikor szóltam hogy vérzem!

Anikó - köszi. Örülök, hogy írtad az antibiotikumos dolgot, mert valahogy fóbiám van a gyogyiktól. Félek, nehogy bajt okozzanak a babónak, még fejfájásra sem mertem bevenni semmit. Az antibiotikumot beszedtem, persze, mert amire adták (fertőzés megelőzés) attól még jobban féltem.

Kép
potykamanó
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

a Te babád hány centi?
A nemét nem látták még?

jah, csak a táblázatokat néztem, UHn utoljára 12 hetesen voltam. Nemét nem látták, de nem is szeretnénk tudni....

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni

nálunk viszont épp most alakult minden a legjobban, most lett a legtöbb petesejtem, az embriók a legjobb minősítést kapták.
Viszont, én nem is akartam még lombikra menni, csak párnikba estem, hogy esetleg az idéntől lecsökkentik a támogatottak számát. Ha ezt a hírt nem olvasom, tavasz előtt tuti neki se kezdtünk volna. De hát ennek így kellett lennie :D :D :D
Nem is tudtam, hgoy neked is a 4. lombik, azt hittem az első, de biztos azért gondoltam így, mert Te nemrég csatlakoztál.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Pompi, Potykamanó! Nagyon örülök a jó hírnek!!!

Zsebi! Gyönyörű a babaszoba! Én vettem mellszívót, én sokat használtam annak idején is. A befelé forduló mellbimbó miatt is, meg én 200 km-eket ingáztam a baba és az egyetem között mikor vizsgáztam (ez majd 1 nap távollét volt), és akkor nagyon kellett a mellszívó. Most ilyet nem tervezek, de bevált. :lol:

Melcsi! Te hogy bírod a játszóterezést Emesével? Felteszed, leveszed? Nem vagy hulla?

Erika! Hajrá a kistesó projekthez!

A fütyihúzogatáshoz: nekem azt mondták annak idején, hogy nem szabad. Aztán úgy letapadt, hogy műteni kellett, borzasztó egy hét volt, nem mert pisilni szegénykém, annyira fájt. Soha nem sírtunk annyit...

Gratulálok a vegyes és a kislány pároshoz is!

Wish! Hogy álltok a vásárlással?

Mi tegnap megvettük a babakádat, még pelenkázó lapot kell vennem. A párom végre összerakta a kiságyat meg a pelenkázót, úgyhogy már alakul a szoba. Ha kész, majd teszek fel képeket, de még van tennivaló bőven. Már "gyártottam" az én drága kincsemnek ezt-azt, ha sikerül, felteszem.

dkata
 
 





Te nagyon ügyesen tudsz kötni :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


És elég sokat feküdtem. :lol: :lol: :lol: (Pedig tanulhattam volna..., de az megvár.)

dkata
 
 


Ja, a képek majdnem lemaradtak (a csiga még most készül :lol: ):
Kép Kacsa
Kép Maci

dkata
 
 


Sziasztok

Hajni
donor: meg van szabva hogy 1 donornak hány donoros babája születhet (ha jól tudom akkor 4 v. 5). Szerencsénkre van még anyag, csak most azért imádkozom, hogy addig ne legyen meg a donor donoros babáinak a száma, mert akkor megsemmísítik az anyagot és mást kapunk, úgyhogy most azért szorítok hogy a donortól addig ne szülessen másik baba, azt pedig hogy eddig hány született tőle azt nem tudom, de azt igen, hogy más is kaphatott belőlle

Dkata
te nagyon ügyi vagy!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Kata!
Szép babaruhákat készítettél. :)

Neünk is van egy pár nagyon pici kardigán egyik kolleganőm anyukája kötötte az unokájának csak kicsit kicsi lett hát nem tudom hogy az én babáimra jü lesz-e.

Erika!
Reméljük hogy még simán lesz tesó ebből a donorból. Én már tökre el is felejtettem hoy nektek ez volt. Szülinapra készültök?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok,
Mindenkinek napsütéses napot kívánok.

sajnos nem volt időm végigolvasni, mert mindjárt viszi párom a gépet....de este bepotolom :oops:
Tegnap voltunk 4D UH on. Nagyon aranyosak voltak a manók, és tutkó pasik :lol: sajnos a csajszi nem tudta behozni őket egy képre, de külön külön is nagyon édesek voltak. Annyit mozogtak, hogy nem is hittem volna, hogy ilyen táncot tudnak járni.

Ezzel a vásárlás dologgal én is kicsit meg vagyok lőve.
A kiságyakat és a kocsit meg a pelenkázót szerintem feb. beszerezzük, elég sos cuccot fogok kapni majd, de bevallom azt se tudom hogy kezgyek majd neki... mekkora méret kell? miből mennyi? Még azt se vágom hágy textilpelenka kell.... majd jól mössze kell írnom mindent :oops:

Zsebi
nagyon nagyin szuperszép lett a babaszoba, nagyon irigykedem ám :) már csak a manók hiányoznak :lol:

Dkata
Amikor nekem volt a beültetésem és otthon voltam 2 hetet én is csináltam egy macis képet, Amikor kész lett a keretezés is hozzá akkor jöttem rá hogy legalább az egyik manó legyen pasi mert nagyon fiús lett a kép... de ebbe meg jól beletrafáltam, mert lány egy se lett. :oops: :lol:
pbj12
 
 


Sziasztok,
köszönöm az azóta bejött drukkokat is.

lusy,
szerintem se halogasd a bejelentkezést. Épp elég dolog lesz utána is, amire várni lehet! :?

mikiné,
ha gondolod, majd én mesélek a férjednek arról, miért fontos ez a kis baráti kör, ami itt alakul. Tudom, hogy akinek nincsenek hasonló problémái, azt úgysem foglalkoztatja, de hát most engem sem az övék. Arról meg még nem hallottam, hogyha egy nő a fejébe veszi, hogy nagyon kell neki a gyerek, akkor bárki is le tudta volna beszélni róla. Olyanról viszont már hallottam (többször is) - és nehogy bárki fenyegetésnek vegye - hogy ilyenkor a nők még inkább szakítanak is a párjukkal, és az áhított gyerek marad az első. Ilyen vágyakat az ember nem tud magából kiszakítani!

kedves 4. lombikosok!
Nagyon csodálom a kitartásokat, tényleg általában senkiről nem gondoltam, mert már annyira könnyen beszéltek minderről. Pedig nagy harc lehetett!

dkata,
ügyi vagy, és jó neked, hogy ilyen hasznosan és értékesen töltöd az időd! :D Sajnos én még mindig a munkahelyi problémáimon bosszankodom, pedig már nem is dolgozom. :cry:

hajni,
én maradtam az Uzsokinál, mert nagyon szimpi, ahogy a doki kézbevette a dolgaimat. Egyszerre megértő és irányít, nagyon megnyugtató jelenség! Rákérdeztem a koraszülésre is, azzal kapcs.ban is teljesen kiegyensúlyozott választ kaptam: hogy 36. hét előtt nem beszélünk koraszülésről, előtte pedig a legjobb, ha a magzatot az anyaméhben szállítják a Klinikára. Vagyis végül is osztotta azt a tervet, hogy ha gond van, egyszerűen máshová kell besétálni, de ne arra készüljünk, hogy gond lesz! :)
Költözés: az a 2 hónap csak elszáll, az eredmény meg majd magáért beszél! (gyönyörű babaszoba, ötös államvizsga...stb.) Ne aggódj! :D

icsilya,
most meglepődtem, hogy nem akarjátok tudni a nemét! :shock: Tegnap, mikor anyósom rákérdezett, nálunk mi a helyzet, apósom kivonult a szobából, hogy ő nem akarja tudni, de visszajött és kb. egy percig bírta, aztán csak megkérdezte ő is! :wink:

pbj,
nem teszel fel vonalzót? Olyan jó nézegetni mindig, ki hol tart!

KépKép
pompomlány
 
 


Pbj! Látod, neked jól bejött a 2 fiú! Mikor én elkezdtem kötni, még nem tudtam, hogy fiú v. lány, csak tippeltem a lányra (a páromnak lánya van). Ettől aztán egyébként is rengeteg narancssárga + piros cuccunk van, sőt egy szürke-rózsaszín kombidressz is van! :lol: Pedig már megerősítést nyert, hogy fiú... Szerintem ez nem baj, azóta vettem barna meg kék cuccokat is. A fiam is járt sárgában, azóta is szereti a pirosat, a sárgát is. A babakocsit meg a takaróhoz választottam :lol: :lol: :lol: , mert 2 színben volt, hát a piroshoz kellett választani - egyébként piros-szürke. Majd arról is teszek fel képet, ha kipakoltam belőle, mert most még abban pihennek a játékok. :lol:

dkata
 
 


Pompomlány!

Aranyos vagy, hogy a pártomat fogod.A gond nem a netezéssel kezdődött, hanem azzl, hogy már másfél éve várjuk a gólyát, hiába.És sajnos nem tudom lazán kezelni a dolgot, annak ellenére, hogy már van egy mókuskám.És most nemrég "rákaptam " a fórumozásra. Ő csak annyit lát, hogy sokszor ülök a gép előtt.Bár szoktam neki mesélni néha az itt zajló dolgokról, akkor meg is beszéljük azokat.De ő mégsen látja ennek értelmét.Sebaj, a lényeg, hogy én jobban érzem magam tőle, s ez ugyebár meglátszódik a hangulatomon is. :D :wink:
mikiné
 
 


Anikó,
egyelőre én is útálom, hogy költözünk, de biztos annál nagyobb öröm lesz majd visszaköltözni! :) Engem is érdekelnének, mik a felesleges körök! Most, hogy a hugom is babás, és csak kicsit több, mint 2 hónap van köztünk, nekem is több mindent kell beszereznem. Nektek van már nevetek?

Orsi,
miért nem szeretnétek tudni a pici nemét? Én már nagyon vártam, hogy kiderüljön.

Zsuzsi,
bizony, én is átéltem már sok mindent. Látod, azt írtad, hogy még menni se akartál, tehát biztos nálad se a fejben eldőlés jött be. És azt azt se lehet eldönteni fejben, hogy mikor legyen a legtöbb petesejted, és mikor temékenyüljenek meg a legjobb arányban. Vagy lehet, hogy csak én vagyok ilyen földönjáró realista! :)

Dkata,
hogy te milyen ügyes vagy! Az a narancssárga nadrág meg a legesleggyönyörűbb! Én már a sima-fordítottat is elfelejtettem! :D Szerintem nagyon vagány egy kisfiúnak is a narancs és a piros is! Hát, a rózsaszín az kicsit meredek. :-)

Erika,
én naívan azt gondoltam volna, hogy egyszerre egy embernek adnak anyagot, hogyha az szeretne testvért, akkor azok legalább féltestvérek lehessenek. Hát ez a rendszer?! Ilyen marhaságot!

Judit,
az én fejemben is olyan összevisszaság lehet akkor, mint a tiédben vásárlás terén. Keringenek listák itt a neten, talán ide is feltett még anno vki vagy vkik. Nekem is jól jönne.

Pompi,
aranyos vagy, hogy biztatsz, jól esik. Igen, azt szeretném, ha egy nap alatt meglenne minden! Kicsit sajnálom, hogy az Uzsoki mellett döntöttél, de megértem. Mit szólt a család a vegyespároshoz?

Manó,
örülök, hogy pihengetsz, és jól vagy! :)
20140901102739
 
 


Sziasztok :)

Anikó :)
2x2 tablettát írt fel a doki ebből a gyógyszerből. Egy bogyóban 500 mg magnázium citrát vegyület van, de nem tudom, hogy ebből mennyi a magnézium, mert nem találtam róla adatod, bár nagyon nem is kerestem. Valahol azt írták, hogy egy tablettában 60 mg körül van, úgyhogy akkor ez kb. 2x120 mg magnéziumnak felelhet meg.

Hajni :)
Hát nem diéztám a szó szoros értelmében, de jobban figyeltem arra, hogy mit eszek. Általában reggelire egy szelet kenyér szendvicsnek, délben és este husi párolt zölségekkel, vagy zöldsalátával, napközben meg gyümölcs volt a menü. Tízóraira és uzsonnára néha ettem gyümölcs joghurtot, vagy krémtúrót, túró rudit, ilyesmit, de ezen kívül nem nagyon ettem édességet, ha igen, akkor általában csak 1-2 kocka csokit. Néha persze elcsábultam, úgyhogy volt, hogy hamburgereztem, vagy rendeltünk pizzát vacsorára, de igyekeztem minimalizálni ezeket az alkalmakat. Hamburgerezésből például havi 1-et engedélyeztem maganak :)
De én 15 kiló plusszal indítottam eleve a terhességet, úgyhogy muszáj volt valahogy figyelni arra, hogy ne nagyon hízzak. Néhányan azt mondják, hogy szerintük fogytam is, de ez már csak a szülés után fog kiderülni :)

Kata :)
Nagyon aranyosak a ruhák. Nagyon ügyes vagy :)
Kis képeket én is csinálok, gobelein-t is, meg keresztszemest is, bár eléggé le vagyok egyelőre maradva.

Csajok a vásárlásssal mi még nagyon el vagyunk maradva. Egyelőre ott tartunk, hogy még a babaszoba sincs kiürítve :oops: Most pakolászunk hétvégenként, meg esténként, na meg én persze napközben is amennyit bírok. 3 hét múlva jön a festő, mi meg február második hetében megyünk el az unkotesóimhoz az igért cuccokért, amiről egyelőre csak azt lehet tudni, hogy mindent adnak, de hogy pontosan mi az a minden, azt nem sikerült részletezni :roll: Na, mindegy. Két gyerek van mind a két családban, úgyhogy elvileg tényleg mindenük van, a kérdés inkább az, hogy milyen állapotban. Amit biztos, hogy kapunk az a babaágy, egy bölcső, hordozó, babakocsi és valamennyi ruha. Úgyhogy februárban pipálom a kelengyelistán, hogy mit sikerült zsákmányolni, aztán ami mégsincs azt megyünk és megvesszük. Szerencsére közel van hozzánk a brendon, tesco, kenguru gold, mária nagyker és a minimanó sincs túl messze, úgyhogy szerintem egy hétvége alatt meglesz minden. Amit biztos kell venni, az a cumisüveg, textilpelenkák és ilyesmi, de ezzel is megvárom, mert az is lehet, hogy van még nem használt cumisüvegük is.
Szóval 32-33 hetes leszek, mire meglesz minden. Ha elöbb jönne a baba (de persze nem fog), akkor a férjem megy a minimálisan szükséges cuccot bevásárolni és barátnőmtől a hordozót kölcsönkérni, a baba meg pár napig közöttünk alszik legfeljebb. A szüleim meg akkor elhozzák az unokatestvéreimtől a szükésges cuccost.
És már van légzésfigyelőnk, egy csörgőnk, és egy párologtatónk. Nem sok, de valahol el kell kezdeni :)

wish
 
 


Wish :D
nem vagytok elmaradva :D szerintem bőven ráértek még :)
a gyerek helye nálunk is tuti uts. pillanatban lesz meg :D de a 30. hét előtt nagyon venni sem akarok semmit.

gyerek neme :lol: szóval a családom tagjai (leszámítva a szüleim) annyira rá vannak kattanva erre a témára, hogy megmakacsoltam magam. Minden egyes alkalommal ez az első kérdés "tudjátok már a nemét? jajj, olyan jó lenne egy kislány...."
hát ettől én már agygörcsöt kapok. így elhatároztam, hogy meglepetés lesz, és a névvariációkat sem tesszük közzé.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish!
Én is 33 hetes leszek a héten, és majd most tartok ott, hogy nagyjából meglesz, amit gondoltam. Úgyhogy nem vagy lemaradva szerintem! És mi is 2 hete pakoltuk ki a babaszobát, és most kezdem bepakolni... Úgyhogy időben vagy. Csak én magamon érzem, hogy a mindennapi házimunka mellett kevesebb erőm jut a babás dolgokra, pedig szívem szerint azt csinálnám azt. De a gyerekemnek se volt már vasalt pólója, meg egy halom mosnivaló is felgyűlt, mert a babaholmit mostam. Most meg vasalok egész nap. :lol:
Holnap megyek a 2. cukorterhelésre, meg uh-ra. Kíváncsi vagyok, még mindig le vagyok-e maradva az sztk-s méreckedés szerint... Mert ha akkor szülök, mikor ők mondták, 5 kilós lesz a gyerek! :lol:

dkata
 
 


Orsi

hiszen itt már rég közzé tetted a névvariációkat :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok

Zseboroszlán
igen már készülünk a szülinapjára, másnap 27-én (szombaton) gyűlik össze a család, én fogok neki csinálni egy kis tortát - mozdonyt - és bevonom szines marcipánnal, de azért lesz a vendégeknek is 1 torta, de azt még nem tudom hogy milyen.

volna 1 kérdésem: megtudja-e mondani valaki, hogy ha én 27-én kezdem a suprefactot, de most valszeg gombás fertőzésem van (szerdán megyek dokihoz miatta), szerintem addig elmúlik, akkor is simán lehet kezdeni a lombikot ügye? nem zavarba? Ügye nem?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

hiszen itt már rég közzé tetted a névvariációkat :D

de ezt nem olvassa a családom :D :D
nagyon berágtam, amikor az első "hogy vagytok?" kérdés helyett már a harmadik ember is ezzel esett nekem.
(ez kicsit olyan, mint amikor megszületnek a babák, és mindenki csak irántuk érdeklődik, Rád -aki 24/7 ellátod őket, senki sem kíváncsi, míg azért kb. 100szor annyi nyűgöd lehet, mint Nekik....)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Erika :D
nem zavarja, simán belefér a kikezelés.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


icsilya,
ne legyél olyan szigorú a rokonokkal! :) Sajna meg kell szokni, hogy mások sokkal felszínesebben kezelik a velünk történteket. Belegondolok, végül is én is ilyen voltam más anyukákkal, amíg engem nem érintett személyesen a dolog... 8)

KépKép
pompomlány
 
 


Orsi :)
Én azon vagyok kiadva, hogy mióta terhes vagyok, valamiért köztulajdon lett a hasam és boldog-boldogtalan tapogatja.
Anyámnak, keresztszülőknek még csak-csak elnézem, bár annak sem örülök, de amikor pl az anyósóm szomszédja neki áll tapizni, akkor sikítani tudnék.

wish
 
 


Sziasztok megérkeztem.A hétvégét a szülőknél töltöttük.Jó volt hogy mindig volt otthon valaki.De most ujra itthon.Köszi a sok üzenete.Lenne egy kérdésem.Van köztetek valaki akinek volt laporoszkópiája?Ha igen légyszi irjátok meg milyen beavatkozás? Fáj?Hány nap korház?Azért érdekel mert van egy barátnőm akinek elvan záródva az egyik petevezetéke és ilyen beavatkozást csinálnak neki márciusban.Ő kért meg hogy érdeklődjek utánna ha tudok.Előre is köszi.

Wish!
Szerintem az az 5kg amit hiztál az egyáltalán nem sok sőt szerintem kevés.Bár Én nem nagyon értek ehhez mert mint tudod nekem nem sikerült hiznom.Ne tötődj a pároddal had mondja hogy sokat eszel.Azt mondjuk Én is hallottam hogy még csak ezután indul meg a pocaknövés és a hizás igazán.Pedig már igy is van sulya nem is kicsi.A vérképemről nem tudok mit mondani ugyanis 26 hetesen csináltak teljes vérképet de nem volt hajlando megnézni sem a doki sem a védőnő.Most csütörtökön megyek védőnőhöz egy hét mulva hétfőn dokihoz 32hetes vizsgálatra majd akkor ujra megmutatom neki és ha nem nézik meg akkor most már rájuk szólok.Ti hogy vagytok?Minden rendben?A császárról nem tudok ujat mondani csak annyi hogy nem enged rendesen szülni mert nem kockáztat.

Zseboroszlán!
Elösször is szeretnék gratulálni a babaszobához nagyon tetszik, gyönyörű.Tennék Én fel képet a pocakomról csak az az igazság hogy nem tudom hogyan kell.Nem segitenél :?: A Te dokid ezek szerint sokkal normálisabb mint az enyém.Annyit mondott nekem a szédülésre hogy biztos a front miatt van.Csak az nem tünik fel neki hogy már hónapok ota tart.De most ár kibírom és utánna kivizsgáltatom magam mert ez igy nem normális.Ti hogy vagytok?

Potykamano!
A császárról annyit hogy nem enged rendesen szülni.Nekem azzal érvel hogy beültetett babák és hogy nem tudja. Hát remélem tudja mit csinál.Nekem mindegy csak ne legyen baj.Nálatok mi ujság?

Icsilya!

Tudom hogy fura a császár de mit tehetek Ő az orvos csak abban bizom hogy tudja mit csinál.Bár már nem olyan fiatal csak van tapasztalat.Már nem kezdek el vele vitatkozni szeretnék már tul lenni ezen az egészen.Ti jol vagytok?

Pompomlány!
Szeretnék gratulálni a babákhoz.Kvánom hogy legyen bennük sok örömed.Nyugi minden rendben lesz.Mi a 28.héttől kezdtünk el vásárolgatni mert azt mondták hogy az ikrek jöhetnek előbb és szeretnék elkészülni.Most szerdán jönnek meg a babaágyak meg egy mellszivót kell vennem mert vinni kell a korházba aztán lassan minden meglesz.Pihenj nagyon sokat és vigyázz magatokra.

Katyerina!
Gratulálok a két kislányhoz.Pihenj nagyon sokat és fogd a morzejeleket.Én is két kislányt várok.Garantálom hogy nagyon aktiv babák a lányok.Az enyéim főleg éjjel szeretnek mocorogni.A Te babáid mikor aktivabbak inkább nappal vagy éjjel?

Aniko24!
Köszi az üdvözlést.Azt szeretném kérdezni hogy miért kell feküdnöd és miért vagy eltiltva a vezetéstől?Én egy kicsit levagyok maradva és nem tudom.A vezetéstől Én is elvagyok tiltva mert folyamatosan szédülök.De az az igazság hogy azt nem tudják mitől van.Az egyik doki szerint gerinc eredetű a másik szerint vérnyomás a harmadik szerint frontérzékenység a terhesség miatt.Na de mindegy ha majd megszülök kifogom vizsgáltatni mert nagyon zavar.
kovacsné
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: