Új privát üzeneted érkezett!

Ági!

Pontosan úgy csináltuk, ahogy írtad és tök szuper volt. Ki is mentünk egyből és ott figyelt a kapucnim mellett Zsombi, nagyon édi volt. Nagy látványosság voltunk :lol: , de már kezdünk hozzászokni, ráadásul Balázs futóbringázik, na az se mindennapi látvány :lol: . Most már laza nagyon, még lassan is tud egyensúlyozni felemelt lábakkal...

Egyébként Zsombor nagyon szépen tartja a fejét és jó magasra ki is nyomja már magát hason egy jó ideje. Azt nem tudom, hogy a hordozás miatt van-e, de sokan szoktak ezen csodálkozni, hogy már csinálja...

Orsi!
Poncsót hol csináltattad? Elérhető számomra is? Én is gondolkozom ezen, mert egyelőre még jó a kabát, de ha így gyarapodik a kislegény, lehet, hogy egy számmal nagyobb kabát kell :wink: :lol:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Sziasztok!

Nekem van egy polár kardigánom, amiben még terhes voltam, aztán meg elöl hordtam benne kendőben gyereket úgy, hogy azt hitték, terhes vagyok, na szóval ez alá a kardigán alá több réteg ruhát veszek, pl. gyapjú pulóvert, erre kötöm hátamra a gyermeket, majd ráveszem a stólát, ami egyrészt egy plusz melegítő réteg mindkettőnknek (neki hátul, nekem elöl), másrészt leengedhetem a hátáról, ha pl. buszon vagyunk, harmadrészt ez tarta a fejét, ha elalszik. Ez a stóla egy hosszú, széles sál, aminek a fele hosszában ketté van vágva. Az egyben lévő része van a hátamon, a kettévágott rész van elöl jobb és bal oldalon, akár sálként át is lehet vetni a másik vállra.

A hajhúzás nálunk a nyakban vivésnél gond, de felveszem a kapucnit, és akkor már nem fér hozzá.

És ha már van egy nagyobb gyerek, akkor ő úgyis mindig tájékoztat, mi történeik a hátamon, pl.: "Nem alszik a Misu, nézelődik."

GyeZsu
gyezsu
 
 


Jé, Gyezsu leírta a poncsómat, vagyis ezek szerint stólát csináltattam :) Úgy történt, hogy gondolkodtam, agyaltam, még a varrógépet is elővettem, aztán eltettem, mert sehogy sem tudtam kitalálni, hogy milyen poncsó lenne jó. Elmentem hát egy bevállalós varrónőhöz, és ő ajánlotta ezt a stóla fazont. Jó nagyra csinálta, polárt és szövetet varrt hozzá össze, gombot is tett rá, hogy jobban záródjon, és a derekamon ővvel fogom össze. Nagyon meleg, kényelmes és klassz lett.

Orsi, a varrónő Halásztelken lakik, de tulajdonképpen ez annyira egyszerű fazon, hogy sk is meg lehet csinálni, ha előbb eszembe jutott volna, nem vittem volna varrónőhöz.
orsko
 
 

 
 

Ági, Biobaba,

köszönöm a mozgásfejlődés kontra hordozás infókat. megnyugtattatok. Akkor buzgón hordozom tovább kis ördögfiókámat :)

Kata
sz_kata
 
 



Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Gyezsu! Orsi!

Nem értem teljesen, hogy hogy néz ki és hogyan hordjátok a stólát. Milyen széles? Milyen hosszú? Pontosan a fele van hosszában kettévágva? Az egyik végétől a közepéig? Szóval nincs előttem az egész. Nagyon szeretném megérteni, mert nagyon jó alternatívának hangzik.

hordozo
 
 


Ági, majd teszek fel képet. Igyekszem...
orsko
 
 


Ági!

A háton hordozásnál mit csinálok rosszul? Nagyon vágja a vállamat és elég hamar kb fél óra után nagyon fáj. Próbálom széthúzni a kendőt a vállamon, de nagyon gáz :roll:

Még egy kérdés: a babát nem zavarja hosszabb távon, hogy a lábacska le van kötve? Nincs valami más módszera megkötésnél?

Köszi!

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Orsi!

Ennyire látatlanban csak tippelni tudok, mi lehet a gond. Egy fénykép sokat segítene.
Ha jól kötöd meg a kendőt (és jó a kendő) egyáltalán nem húz, sőt, nagyon kényelmes érzés. A leggyakoribb gond, hogy nem elég szoros a kendő. Mindenhol nagyon szorosnak kell lennie. A kendő felső szegése lehet a baba tarkójánál vagy fejtetejénél (ekkor a buksi is bent van a kendőben - ha nagyon kicsi a baba, vagy alszik); lehet a vállak vonalában (ekkor a fej kint van a vállak és kezek bent - ha nagyobb a baba és még nem tartja jól a hátát); és lehet a hónaljban (kint vannak a vállak, kezek - ha a baba jól tartja a hátát). Akárhol van a felső szegés, nagyon szoros kell, hogy legyen. Ahogy mozogsz, ne lobogjon a kendőben a baba, hanem tökéletesen simuljon Rád - így akár hegyet mászhatsz, kapálhatsz, kényelmes és biztonságos!
Az alsó szegés a popsi alatt van, onnan jön föl a válladra. Az is legyen tökéletesen szoros! Ezt a szorosságot úgy tudod elérni, hogy amikor már a hátadon van a baba, de még nincs megkötve, és lóg le a kendő két szára a válladon, akkor megfogod az egyik szárat, azon megkeresed az egyik szegést (kinyomozod, hogy az alsó vagy a felső az) és meghúzod szorosra; utána ugyanezt a másik szegéssel; utána ugyanezt a másik száron az egyik és a másik szegéssel. Ez aprólékos munka, de ha kihagyod, vacak lesz az egész kötés, fölöslegesen dolgozod a többit. Eleinte macerás, később - hidd el - pikk-pakk megy. Gyakorlat kérdése. Ha nehezen boldogulsz, segíthet, hogyha az egyik szárat a két térded közé fogod, míg a másik szárral dolgozol, aztán csere. Arra kell csak figyelni, hogy mindkét szár végig feszes legyen (a vállad és a kezed között), akkor nem tud leesni a gyerek.
Amire még érdemes odafigyelni, hogy amikor belerakod a kendőbe a babát, akkor a felső szegést oda rakd, ahova szeretnéd, hogy kerüljön a végén; aztán legyen a kendő sima a popsiig, majd az összes felesleget (a kendő szélességéből adódik a "felesleg") gyűrd be a popsi alá! Ha erre nem figyelsz, kerül "felesleg" a felső szegéshez is, ami a hordozás közben kilazulást eredményez. (Hű, de hivatalosra sikerült. :)

A lábacska lekötésével kapcsolatban nagyon fontos, hogy a kendő ne a lábszáron menjen, hanem a combon! Erre mindig oda kell figyelni, de minél kisebb a baba, annál gyakoribb és nagyobb problémát is okoz. Az a lényeg, hogy a végén a lábak terpszben és térdben felhúzva legyenek. Ezt csak úgy tudod elérni, ha a kendő nem köti le a lábszárakat, hanem fent van a combon, a popsi alatt és amikor kész a kötés, megfogod a lábait és széthúzod terpeszbe. A kendő az egyik térdhajlatától a másikig fog érni ekkor. (Ez nem csak a háton hordozásra érvényes, hanem mindigre.) Ha így csinálod, nem fogod azt gondolni, hogy le vannak kötve a lábai.

Ha írsz valamit még arról, hogy néz ki a baba, amikor Rád van kötve, több esélyem van rájönni, mi a baj. De hátha így is eltaláltam!

hordozo
 
 


Sziasztok!

Stóla: egy hosszú téglalapot képzeljetek el. Ez függőlegesen kettéhajtva kerül a vállakra - mint egy perui poncsó. Annyi csak a különbség, hogy nem csak egy lyukat vágunk a poncsón a fejnek, hanem a függőleges és vízszintes felezővonal találkozásától lefelé átvágjuk - így kapunk két szárat. Lehet övvel hordani, lehet a karrésztől lefelé összevarrni oldalt (én így hordom) - így a leghidegebb időben is jut meleg a csípőnknek-lábainknak is.

mellékelem a szakrajzot :lol: Kép

Mivel az enéym jó bő és jó hosszú, háti hordozásra is alkalmas. Plusz még egy széles sál is rá van varrva, így elölhordozásnál a fejemre húzva egyszerre sapka nekem és nyakrésznél plusz melegítés szélben a babának.

Lívia :) nem tudom sajnos jól lefényképezni a kötős kengurut, mert elromlott a gépem, de ahogy lesz egy új, pótolom.

indianyo
 
 


nem én vagyok, de most találtam, ő is ilyen stólát hord:

http://www.flickr.com/photos/babyhopes/77690710/

indianyo
 
 


téli hordozáshoz még ezt találtam:

indianyo
 
 


Indianyó, ez az :) kar alatti összevarrás jó?

azt nem tudom elképzelni, hogy ahol külön lyuk van a mama és a baba fejének, hátihordásnál hogyan célozzák be a baba fejét....
orsko
 
 


Ági!

Köszi a részletes választ. Megpróbáljuk ezalapján, ha nem megy, ígérem, küldök képet. :lol:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Köszönöm a stólaleírást! Azon merengek, vajon mennyire lehet melegre csinálni. Mennyire jól tud összezáródni? Mindenképp ki szeretném próbálni, fogok varrni egyet. És ezt lehet, hogy tovább lehet fejleszteni esőkabátnak is! Ez már régi vágyam! Lehet, hogy ezzel kezdem a varrást!

hordozo
 
 


Az én stólám kabátszövet, nem bélelt, de így is kellemesen meleg, pocakosan is ebben jártam. Korábban csak egy gomb fogta össze mindkét oldalon, de úgy csípőtől lefelé folyton szétnyílt és fáztam, ezért varrtam össze az oldalánál. Így nem fúj be a szél, elöl pedig lehet rá gobbokat varrni és máris finom meleg - valami béléssel (polár esetleg? az vékony és mégis meleg) méginkább komfortos.

indianyo
 
 


Ági,
az én stólám kétrétegű, polár és gyapjúszövet van öszedolgozva, kb olyan meleg, mint egy kabát. Persze nem irhabunda, de egy átmeneti kabát szintjét eléri. Mérete: egy 160*160 cm négyzet.

Indianyó,
az oldalt összevarrás jól hangzik, kipróbálom, összefércelem a cuccot. Mert most ővvel fogom össze, igy nem nyilik szét és meleg, csak éppen a karomat nem tudom felemelni.

orsi
orsko
 
 


sziasztok lányok!
bár ezer éve nem írtam ide, de még mindig lelkes olvasótok vagyok :)

most viszont mindenképp akartam már hozzászólni

két éve én is varrtam magamnak egy poncsót, télikabát helyettesítése végett, azóta is azt hordom ha gyerek van rámkötve.

kb olyasmi amit Indianyó leírt csak én nem vágtam végi, csak csináltam egy nagyobb nyakkivágást. Viszont én is összevarrtam kétoldalt és az nagyon hasznos dolog. Plusz ahol kilógnak a karok, oda kötött sálból (fillérekért vettem valami anyag boltban)varrtam ujjrészt. Na ez teszi igazán téliessé és meleg érzetűvé.
Én gyapjú szövetből varrtam, nagyon szép esése van de nem elég meleg. A mínuszokhoz eléggé alá kell öltözni és kb 2 éve gondolkozom hogy mivel lehetne bélelni, de mindig attól tartok, hogy akkor elveszti a szép esését az anyag, ami mellesleg elég drága volt.

na most ez így nem tudom mennyire érthető, de mindjárt mellékelek képet is

KépKép
savitri
 
 


Kép poncsó

na ez sikerült
holnap készítek róla képet használat közben is

azt tervezem, hogy a nyakkivágást mégiscsak végig vágom, esetleg cipzárt teszek bele. mert jó hogy zárt, de néha jól jönne kinyitva is.

régesrég tervbe van véve hozzá egy sál is, amolyan kapucniként is alkalmazható, de valahogy nem merek nekiállni

KépKép
savitri
 
 


és igen asszem varrok hozzá polárból bélést, dde nem varrom majd össze őket és akkor külön is lehet hordani, tavasszal és ősszel

persze most hogy végre nekiláttam hozzászólni, kérdésem is van

apának és a nagylánynak karácsonyra ergo-t hozott az angyal:)
nagy gondban vagyok vele,mert kabáttal valahogy nem kényelmes. Túlságosan elformátlanít minket a sok ruha. Kabát nélkül persze szuperül beférünk a poncsó alá, de akkor nem vehetem ki onnan, márpedig ez lenne ugye a lényeg. Sétál a gyermek, aztán ha elfárad meg nyűgös akkor a hátamra veszem, ő meg akár alhat is.
Amíg nem járta lábán addig ugye otthon bekötöttem a kendőbe, rá egy kardigán aztán a poncsó és már mehettünk is. Ha meleg helyre mentem, kicipzáraztam a kardigánt, levettem a poncsót...stb. nagyon jól működött. De most már nincs így hozzám nőve, szüksége van kabátra. Az viszont nem igazán praktikus, hogy amikor már elfárad, akkor szépen levetkőzünk mindketten a hidegben, majd hátamra vezsem és felöltözünk.
Ti hogy csináljátok az ilyen nagy gyerekkel télen?

Amióta kipróbáltam az ergo-t, úgy döntöttem picurkával megtanulom végre a háton hordozást kendővel. Mert hiába szabad a két kéz, ha előre kötöm őkelmét akkor azért nagyon nehézkes az élet. Márha akarok mást is csinálni sétán kívűl.
Viszont én nem merek belevágni itthon, úgyhogy azt hiszem felkeresm Ági tanfolyamát.
Ági, melyik tanfolyamra érdemes menni? Iván még csak 2 hónapos, de már 6 kiló. Elől kötéshez nem kell segítség az kiválóan megy, igazából ahhoz kéne, hogy a hátit begyakoroljam. Vagy ehhez még túl pirinyó?

KépKép
savitri
 
 


Köszönöm a sok stóla tapasztalatot! Még nagyon várom svitri képét használat közben.

Savitri!

A háton hordozós tanfolyamra érdemes eljönnöd, ha még nem tudsz háton hordozni. Jól értem, hogy csak ergoval hordoztál háton, ugye?Nekem a lányom 16 hónapos, 12kg és jól jár. Úgy csinálom, hogy rendesen, kabátban van ő is, én is. Elindulunk gyalog, mert ő úgy szeret jönni, velem van a kendő. Amikor már nem jó gyalog (általában mert a nagyobbal már jobban szeretnénk haaladni), akkor a hátamra veszem. Idén nekem ehhez a felálláshoz, hogy rajtam is sok a ruha és rajta is, és még csúszós is a kabátja, valamiért a tibeti háti hordozás jött be. Most, hogy 5 fok feletti az idő, nem adok rá kabátot csak több pulcsit, így sokkal kényelmesebb és megint az egyszerű háton hordozást használom.
Ha jössz tanfolyamra, mindenképp hozd el a poncsódat!

hordozo
 
 


Sziasztok,

Tapasztalataitok szerint, meddig lehet hordozni a gyerkőcöket? A gyakorlatban hogyan működik a már tipegő kisbaba ki-be pakolása?

Találtam egyébként egy jó kis oldalt, le lehet koppintani a trükköt :lol:

www.mamaponcho.ch

Üdv,
Kata
sz_kata
 
 


Szia Kata!

Én addig hordoztam a fiamat, amíg csak elbírtam. Olyan 16kg-os (2,5 éves) koráig (előtte volt egy szünet, amíg várandós voltam). Most (17kg, 3,5 éves) már csak az pukája hordozza. :wink: A tipegő gyereket könnyedén fel-le szoktam rakosgatni, semmi gondom nincs vele. Velem van a kendő, ahogy fent is írtam, úgy sétálunk, és amikor úgy hozza a helyzet, felveszem. Konkrétan miért vannak kétségeid?

Savitri!

Arra nem válaszoltam az előbb, hogy nem, nem túl pirinyó, gond nélkül működik vele a háton hordozás. Sőt, mivel 6kg, kifejezetten háton érdemes vinni. Háton hordozni már újszülött kortól lehet.

hordozo
 
 


Kata, az a mamaponcho olyan szép, már régóta nagyon tetszik nekem, de most már nem vagyok biztos benne, hogy használható is. 1. a karok le vannak szoritva, a laza sétáláson kivül nem használható. 2. változatlanul nem értem, hogy háton hordáskor ha az anyuka egyedül veszi felm hogyan tuszkolja be a gyerek fejét a megfelelő lukba. 3. brutális ára van.

Orsi Ági,
a fájós vállhoz akartam irni, hogy nekem akkor is kényelmetlen tud lenni, ha nem egészem magasra kötöm Villőt. Úgy jó, ha szinte át tud kukucskálni a vállam fölött. Illetve ha valamit dolgozombabával a hátamon, főleg ha a karomat emelgetni is kell közben, akkor tehetek bármit, hamarabb elkezd húzni, mint ha csak sétálgatunk.

orsi
orsko
 
 


Orsi,
itt van a mamaponchóról olyan kép ahol van lyuk a kezeknek
http://www.mamaponcho.ch/images/fotos/stulpen/PonchoStulpen4.jpg

és itt a trükk, hogyan kerül a baba feje a helyére:D

http://www.tragemantel.ch/EN/wie_anziehen_EN.php
ez ugyan kabát, de a módszer ugyanezt lehet a poncsónál is

nekem ezzel egyébként az is a bajom, hogy a gyerek feje nem mindig ugyanabban a magasságban van.
de azért az a cipzár betétes kabát nagyon tetszik és most agyalok is, hogyan lehetne megvalósítani:)

sajna ma nem jött össze a fénykép készítés, talán holnap

Ági, köszi akkor mindjárt be is írom magam a januári tanfolyamra:) jujj de jó:)

KépKép
savitri
 
 


http://www.babygerecht.de/Schwanger-sein/Jacken/MAM-Aeiskae-Poncho::52.html
na én ez alapján varrtam az én poncsómat, csak a sál hiányzik róla nagyon.

KépKép
savitri
 
 


savitri
 
 


Nekem az a Mamaponcho nagyon tetszik, de a kotogetes nem az en mufajom. Igy meg egy vagyonba kerul:( Ha mar vesz vki erdemesebb frankkal fizetni, ha jol latom. 9000 Ft-tal olcsobb:)
biobaba
 
 


Igen, Orsinak igaza van, a baba magassága nagyon fontos. Kicsi babát úgy könnyű vinni, ha jó magasan van, ahogy Orsi is írja. Nagyobb gyereket viszont nagyon nehéz úgy vinni, ha magasan van. Ilyenkor már úgy kényelmes, ha olyan magasan van, mintha kendő nélkül vennéd a hátadra, úgy lovacskáznátok. Ekkor a popsija a derekad magasságában van. Én azt tapasztaltam, hogy már 10-12kg környékén szinte cm-pontosan el kell találni a magasságot. Ha eltalálod, mintha nem vinnél semmit, olyan könnyű. Ha már megvan az érzés a helyes magassággal, megy magától.

hordozo
 
 


Ági,

nincsennek kétségeim, csak kíváncsi voltam a tapasztalatokra :lol: Szeretnék beruházni néhány szép kendőre (elvégre csak ez látszik a ruházatomból, és én már csak ilyen "divatozós" vagyok :wink: :lol: ) és kíváncsi voltam, hogy mennyire tudnám kihasználni a kendőket. Persze, azért lenne még egy-két baba, akit hordozni szeretnék... :wink:

Orsko,

én nem is gondoltam bele, hogyan venném fel ezt a poncsót :oops:

Savitri,

ha kitaláltad a megoldást, ugye közkinccsé teszed? :)

üdv,
Kata
sz_kata
 
 


jajj, még egy kérdés:
thermovelúrból lehet szerintetek kendőt varrni?
sz_kata
 
 


Szia Kata!

Ha szép kendőt keresel, nézd meg a Lana kendőket itt: http://www.hordozo.hu/hordozokendo/lana-kendok és a mintákat itt: http://www.hordozo.hu/hordozokendo/lana-arlista ! Ha ki szeretnéd próbálni őket, azt is lehet, csak randiznunk kell hozzá.

hordozo
 
 


Ági,

már bejelentkeztem a tanfolyamodra, szóval, febr 14-én megyek :)
sz_kata
 
 


Kata!

Hát Te vagy az! Eddig nem állt össze a kép, de most megvan, ok! :))

hordozo
 
 


Sziasztok,

Használ valaki ilyen karikás kendőt? Nagyon szép, de valahogy olyan instabilnak tűnik. Mi akadályozza meg az anyagot, hogy kicsússzon a karikából?
Kép

A múltkor egyébként nem is thermovelurt akartam írni, hanem polárt. Csak marha béna vagyok a varrás terén (is) :oops:
sz_kata
 
 


Szerintem nem lehet polárból hordozókendőt varrni. Varrni még csak-csak, de használni! ;) Legalábbis olyat, amit úgy tudsz használni, ahogy én is ismerem, nem. Nem elég erős és túlzottan nyúlik. Az sem szerencsés benne, hogy tapad a többi anyaghoz, nehéz lenne ki-berakni a babát. Engem zavarna benne az is, hogy tiszta műszál, bár ez ízlés dolga.

hordozo
 
 


Kata,
én használtam karikás kendőt, bár nem pont ilyet. A karikák anyira összefeszülnek ha a baba súlya húzza az anyagot, hogy esze ágában sincs szétcsúszni. Kilazitani úgy kell, hogy a karikák alját megemeli az ember.

o
orsko
 
 


Kata! Korábban Liv varrt polár anyagból erszényt, azt hiszem, arra jó volt. Kötős kendőnél azon felül, amit Ági írt, szerintem még nagyon hamar tönkre is menne az anyag a sok kötözéstől.

Sál helyett szerintem jó megoldás ez: http://www.villiankka.fi/kantokauluri.htm , melegen tartja a mellet és a mellkast is. Elég egyszerű megvarrni. (Lehet úgy is, hogy középen szétzipzározható, az új modell már ilyen.)

Pindi
pindi
 
 


Szia Ági!

Most már jobban megy a háti felkötés, mint korábban, hála Neked :lol: .
Azonban fél-1 óra után nagyon kezd fájni a vállam. Lehet, hogy ez azért van, mert elég magasra kell tenni a babát, hogy a feje kint legyen a kabátból, viszont lehet, hogy súlyánál fogva már lejjebb kéne, hogy legyen (7,3 kg)? Az nem nagyon megy, hogy a combján menjen a kendő, annyira pici még a combi...

Ha nem boldogulunk, mi is megyünk tanfolyamra :lol:
Még egy kérdés: 2,5 hónapost hogy érdemes vinni? Hogy tarkóvonalban legyen a kendő (váll és kezek bent?)

Köszi!

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Szia Orsi!

Örülök, hogy jobban boldogultok! Nem hiszem, hogy az a gond, hogy a kabát miatt túl fent van a baba, bár persze lehet... Milyen kendőd van? Nem az a baj, hogy vág? Abban, hogy a combján menjen a kendő, nincs kompromisszum szerintem, akármilyen kicsi a baba (7,3kg-os baba nem olyan pici). Persze, újszülöttön elég nehéz megcsinálni, de még akkor is muszáj. Minél kisebb a baba, annál fontosabb a csípőjének. Gondolom, hogy berakott vállal érdemes hordozni őt, de ebben lehet a babára hagyatkozni. Ha már reklamál berakott fejjel, mert kicsi hozzá, akkor kint kell hagyni a fejét. Ha már berakott vállal is reklamál, mert már kicsi hozzá, kint kell hagyni. Ismerek babát, aki még nagy korában is szerette, ha bent van a válla, bár persze nem ez a jellemző.

hordozo
 
 


Szia Ági!

Igen, vág, akárhogy redőzöm a vállon. Próbáltam elöl is keresztezni, úgy kényelmesebb volt, de ott is fájt egy idő után. Ha a combján megy a kendő, pont a cicim vonalában lenne elöl... :cry: Ezért alatta kötöm meg és így nem teljesen a combján van, hanem a hajlat környékén :sad: Remélem, érthető.

De most már tényleg teszek fel képet, ígérem.

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Orsi!

Azt gondolom a szavaid alapján, hogy rossz lehet a kendőd. :( A jó kendő nem vág. És sokkal könnyebb megkötni is. Hihetetlen, milyen különbségek vannak! Találkoztam olyan kendőkkel, amik teljesen alkalmatlanok babahordozásra. Hordozókendőnek árulják, de nem más, mint egy darab anyag, aminek a hordozókendővel egyezik a mérete. Szegény anyuka meg próbálkozik, próbálkozik, és esélye nincs rájönni, hogy mi a bibi, mert nincs összehasonlítási alapja (konkrét tapasztalat). De még két „jó” kendő (ez alatt azt értem, hogy a babának is és a mamának is tökéletesen kényelmes minden körülmények között, ha jól van megkötve) között is sokszor zongorázni lehet a különbséget.
A lábacskához már tényleg kéne a kép. Ez a problémád is összefügghet azzal, hogy vág a kendő. Mivel vág, nem tudod ott elvezetni magadon, ahol kéne. (Csak tipp.) Sajnos, rossz kendővel esélyed nincs. :(
Ha találkoznánk esetleg, ki tudnál próbálni más kendőket is.

hordozo
 
 


Ági!

Megyünk szerdán, most jelentkeztem. :lol:
Remélem, még beférünk...

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Orsi!

Szeretettel várlak! :)

hordozo
 
 


Kinek van tapasztalata csípőhordozással Ergóban? Kipróbáltuk és alapvetően igen kényelmes, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy mások hogyan oldják meg a szorosra húzást - nálam ugyanis pont a hátam közepére kerül az a rész, ahol meg kéne húzni a vállpántot, ami kissé lehetetlen. Ha meg előre szorosra húzom (jobbat egyelőre nem tudok), akkor kicsit préselősen megy a beleültetés. De amúgy baromi jól néz ki, ha már benne van, és nagyon tetszik neki, hogy tud nézelődni. :)
zsanettrp
 
 


Sziasztok,

Ági, egyelőre elég elvi a kérdés, de hátha alakul valami: hány jelentkező esetén jönnél el Szegedre tanfolyamot tartani? Megfelelő helyről a jelentkezőknek kell gondoskodniuk?

Köszi,
Kati
katicabogár
 
 


Sziasztok!

Zsanett, nalam hasonlo a helyzet (a hatam közepén van az a rész, amivel meg lehetne huzni a pantot). Annyi, hogy mostmar nem kell meghuzni, a gyerek "kitölti" az ergot (majdnem 10 kilo), tehat nagyabol ok a pant alaphelyzetben. Azelött a bepréselös modszert alkalmaztuk, ha csak kettesben voltunk és nem volt segitség :? Jobbat én sem tudok egyelöre...

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Szia Kati!

Szívesen megyek Szegedre, jó lenne, ha összejönne! Ha írnál egy e-mailt (hordozo@hordozo.hu), megbeszélhetnénk úgy a részleteket.

hordozo
 
 


Voltam Ági tanfolyamán és szuperül megtanultam baba Ivánt a hátamra varázsolni 8)
ma már így mentünk dokinénihez oltásért:(

az öltözködésben még vannak nehézségek, elkél egy külső segítség

a poncsót is természetesen azonnal rápróbáltuk, de fénykép sajna ma sem készült :roll: nem is értem miért

Ági nagyon köszi :)
lelkesek vagyunk mindketten, bár Iván inkább nyűgös szegénykém az oltás miatt

KépKép
savitri
 
 


Savitri,

felcsigáztál :wink: már én is alig várom hogy menjünk :lol: én pont az oltás miatt nem tudtam menni a januári tanfolyamra, de hát a február is itt van mindjárt :lol:
sz_kata
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?