Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Lilló,
hát azt kell mondjam jól beszivattál, mert ezt írtad:
[quote="lilló"]F írta:lillóog!!! A kilences és a tizes számú készülődik hátul sunyiban.
Lilla

Én meg benyúltam a számba, kiszámoltam, hol a 9. és a 10. fog, hát jó hátul és ezért lepődtem meg ill. kérdeztem, hogy "és addig mind megvan?" azaz én az előtte lévőkre gondoltam a sorban :oops: :oops: .
Na most meg kiderül, hogy csak 4 alul-4 felül, szóval jól félreértettelek :roll: :roll: :?

Prücsök
Amikor még nagyon kicsik a babák akkor még nem kapják be a bogyókat, most már én is a szájába adom és annyira tetszik, ahogy nyammog rajta :) na meg néha 1-1 ki is esik.

Kismamák
Pakolásztam és maradt kb. 30 db Elevitem, mert nagydobozost vettem, nem kell valakinek, szívesen odaadnám ajándékba.

Na menek,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Tud nekem valaki segiteni,hogy eligazodjak az oep utvesztőiben?
Kérdés:

-Az egyszeri anyaságit hogy lehet megkérvényezni?
-Nekem sajnos dec.31 megszünt a munkaviszonyom,igy most passziv táppénzen vagyok márc végéig,de addig megszülök..Vajon igy is jár a Tgyás,illteve a Gyed,vagy el kell mennem munkanélkülire??Az előző évben megvolt a 180nap biztositásom.
-A baba születése után milyen hivatalos papirokat kell beszerezni,illetve beadni a Tb-hez?

Köszönöm a segitséget!! :lol:

Judit
vmogyi

Szilvi,

én csináltam szülési tervet, de a szülésznőm azt mondta, nehogy bevigyem a dokinak megmutatni, mert nagyon felhúzná magát rajta. :oops: :roll: No comment.
R.

Kép

Kép
rita81

Sziasztok, szép napot Mindenkinek!

Ajaj, akkor most nem vagyok sokkal jobban előrébb a szüléstervet illetően.
Inkább csak összeírom talán a kérdéseimet, és akkor azt beszélem meg a szülésznővel.
Amúgy sincsenek nagy igényeim azt hiszem:-)))
Csak egy gyors, és sima szülésre vágyok:-)))

De nagyon köszönöm a segítségeket, meg hogy megosztottátok velem a tapasztalatokat.

Legyen szép a napotok, anyucik meg biztos tudnak nagyon sétálni, mert nálunk 7 ágra süt a nap:-)

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok!

Judit, nézd meg ezeket az oldalakat, mert itt nagyon jól összefoglaltak mindent. Nekem nagyon sokat segítettek, hátha te is hasznosnak találod őket. Még én is nagyon össze vagyok zavarodva, hol és mit kell kérvényezni, de lassan kezdem megérteni.

http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

Mindenkinek nagyon szép napot!

Renáta

Kép
renatac28

Hello,

Ó hát Gabek, eszembe se jutott, hogy szivassalak :) :) de mi így hívjuk a fogacskákat, érkezésük sorrendjében, hogy: egyeske, ketteske, hármas számú...stb. Ők éppen a 9. és 10. :)

Prücsök: tényleg érdekes amit írtál, mert a mi gyerekdokink is homeós doki és ő is azt mondta, hogy vízben oldjam fel a bogyeszt és úgy adjam. :shock: :roll: Meg végülis eddig mindig így adtam Bínek és hatott. :)

Mi a helyzet tali fronton? Szervezzünk valamikor? Ági felajánlotta a házukat helyszínnek, én is le tudom szervezni a szokásos helyet.

Kismamák, én is tartom még a felajánlásomat, egy csomag málnalevél tea átadó.

Szép napot!Élvezze ki mindenki ezt a gyönyörű januárt! (soha nem gondoltam, h valaha ezzel a jelzővel illetem ezt a hónapot)

Lilla

lilló

Sziasztok!

Judit, Agi mindig emlit egy szakbarbar nevü csajt az indexen, valamelyik forumon. Ö biztos tudna valaszolni a kérdésedre.
Sajnos nem nagyon van ideje benézni ide (marmint Aginak :), de hatha megteszi mostanaban :wink:

Prücsök, nekem is fura, amit irtal a bogyeszokrol. Vincusnak én olyat adok, amit franciaorszagban ajanlott egy patikus néni (örök hala neki, nalunk nem nagyon hatott a chamomilla, azota is ezt a masikat hasznaljuk). Ez egy Boiron készitmény, direkt kismanoknak. Egy fecskendöben van a szer, folyadék és tisztitott vizzel van keverve, igy könnyen be lehet adni nekik. Igaz, h nem biztos, h ez vizben feloldott bogyesz, de akkor is érintkezik a vizzel az egész, és nem én kutyulom össze, gyarilag ilyen.
Nekünk is uj homeos dokink van, majd megkérdezem töle, ha megyünk.

Lillo, csini Balint :wink: Nalunk is ez volt porszivozasnak, amig nem tudott menni. Mindig az ö tempojaban lehetett huzni :lol:
Nalunk most a 7-es, 8-as fogak jönnek ki hatul, 2 oriasi pukli van, este höemelkedése volt szegény Vincusnak, ma reggel meg szuper nyügös volt :(.

Tali: Legyen!! Nekem jo a régi megszokott hely, mert közlekedés+én nem az igazi és legalabb tudom hogyan kell odamenni :). De ha Agi benéz és leirja nagyabol, hogyan lehet hozza elmenni (és nem tul bonyolult), meggondolom.
De aztan lehet, hogy jobb, ha nem irok semmit, mert, mint irtam nalunk az alvas miatt nem biztos, h menni fog :(, ez van! Néha rövidet alszik, néha nem, szoval kicsit kiszamithatatlan. :(

Lanyok, mar akartam kérdezni... Anid talan Te érdeklödtél viztisztito utan? Két félét ismerek, de az egyikröl (Aquaphorrol) hülyeséget irtam a multkor. Szoval az Aquaphornal is be lehet allitani, hogy mikor szürje a vizet és mikor nem. At lehet kapcsolni, igy mosogatasnal pl nem kell szürni. Itt meg lehet nézni www.aquaphor.hu
Ja és a hasznos anyagokat nem veszi ki a vizböl, ami nem mindegy.

Rita, érdekes, amit irsz a szülésitervröl..... :roll:

Na megyek mert a k***** szomszéd kutyaja megint felébresztette Vincét :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ilyenkor legszivesebben megölném (az szomszédot, nem az ebet) :evil:

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!
Van egy kis időm írni, a leányzó bealudt.
Ma voltunk kint először a levegőn, de Pannára minden nagy, így a zsákban mejdnem elveszett :) Nem tetszett neki a nagy fény, próbáltam takarni, dehát ehhez is hozzá kell lassan szoknia.

Tanácsért jöttem...
Az egyik, ha fáj a torkom, akkor attól még szoptathatok? Egyáltalán betegen lehet szoptatni?

A másik problémám pedig az, hogy látom, hogy Panna puncája belül kakis, de ugyebár nem lehet széthúzni. Akkor hogyan tisztítsam meg?

Megpróbálok felrakni képet, hátha sikerül.

Kép
Kép
Kép
mágnes

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1168520104.45.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hát ez elég kicsi lett.:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szia Magnes

tudtommal csak ha lazas vagy akkor nem szoptathatsz.

Szia

erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Ez a napsütés!!! Szívesen sétálnék én is kint órák hosszát, csak a Tökmag nem marad meg a babakocsiban... :? Csak kézben, vagy pedig kenguruban.

Szüléstervet én nem készítettem. Szerintem felesleges, mert nem tudhatod hogy hogy fog alakulni a folyamat. Pár dolgot meg lehet beszélni az orvossal ill. a szülésznővel. De hogy kész tervet csinálni??? :shock:

Huppsz. Elfelejtettem hogy mit akartam írni... :(

Jah, megvan. Szerintetek az normális, hogy a nap 24 órájából Imi csak 12-13 órát alszik? 8-9-et este 4-et nappal. Nem kevés ez?

A tali engem is érdekelne. Hol voltak az eddigi talik?
Már nagyon kíváncsi vagyok a babókra és a mamókra.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Mágnes, nyugodtan szoptass betegen! Sőt, lázasan is lehet (pl. lázas mellgyulladásnál is a legjobb, ha szoptat a mami).
Torokfájásra nekem bejött a bioparox, ez helyileg ható antibiotikum, amit be kell fújni. Terhesen és szoptatás alatt is lehet használni. Az íze botrány, de használ.
Meg szedhetnél valami homeós cuccot is, esetleg oscilloscoccinumot.
Jobbulást!
emma8

Lányok!
Köszönöm a tanácsot, lázam nincs, csak a torkom kapar 3 napja, de még nem olyan vészes. Remélem ennél rosszabb nem lesz, olyankor a türelmem is kevesebb...

Kép
Kép
Kép
mágnes

HALIHÓ

Tali!
Mi benne vagyunk, csak ne a jövő héten, mert megyek nagyanyózni!!! Lécccccccccííííííííííí! 23-a után okésak vagyunk!

Szerintem betegen lehet szoptatni, én legalábbis úgy tudom!

szülésterv
Ja! persze, hogy enm a dokival kell megbeszélni, hanem a szülésznővel! Egészen addig az van amit te akarsz, míg minden okés, utána ők a főnökök!! :oops: :P

Mágnes
Nagyon óvatosan széthúzod, de nem nagyon és kitörlöd, néha lehet egy kis kamillás vízzel átmosni! De csal óvában!
A csajoknak betegségre, ill.torokfájásra van egy kotyvasztott gyógyszer, csupa természetes alapanyag összekutyulva: hagyma pl. De ők jobban tudják!

Rita
ki a dokid? Vagy már írtad, csak nem figyeltem?

Móni
Mi újs? Elmentetek a dokihoz?

kismamik
Nekem meg melltartóbetét van! Soha nem használtam! Sajan!
Kikéri????

Kép
anid

anid: eldobható a melltartóbetét? mert akkor engem érdekelne!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Boldog ÚJ Évet Kívánunk!

(Így utólag :oops: )

Egy kis technikai szünet miatt :twisted:

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Szia Dorka!

Jo, h benéztél, többször eszembe jutottal, jol eltüntél :)!

Mizu veletek?

Sára

Kép

Kép
saara

mÁGNES
IGEN! hOVA VIGYEM????
mIKOR?
mERREE LAKTok?

Kép
anid

Sziasztok!

Jó is, ha szoptatsz betegern, mert a szervezeted termel immunnyagokat, az átmegy a tejbe, és a babó védettebb lesz. Ezt a doki mondta. Nagyon magas lázzal eltérő a vélemény az orvosok között is, hogy szoptathatsz-e, én szoptattam 38,5-nél.

Anid, a Valent dr volt az orvosom.

Mi újság veletek Dorka?
Üdv,
R

Kép

Kép
rita81

Sziasztok:)

Egy fél perces beugrás....

Tali

Még mindig áll a felajánlásom, csak legyünk végre egészségesek, Pepét ma viszem vissza, mert az orrfolyásunk borzalmas még mindig, köhögés elmult hála, koppkoppkoppp

Vmogyi

1. Anyaságit majd csak szülés után intézheted, ha bpi vagy akkor a leggyorsabban a XI. ker, Bartók B. u. 120-122 ben lévő MÁKban végzel, itt a csp igénylést is leadhatod.

2. A passzív táppénz 90 napig tart , mostr nincs időm kiszámitani, hogy azzal pontosan meddig húzod, de a szülés elött még jó volna, ha elmennél munkanélkülire, majd pár nap múlva felfüggesztenéd és megigényeelnéd a tgyást (ezt a szülés várható időpontja és az elötte lévő 28 napban kéne megtenned.) A munkanélküli fontos!!!!!!! hogy biztosított legyél a tgyás és a gyed alatt is, vagyis ketyegjenek a napjaid. Nagyon sokat számít majd egy esetleges tesónál is. Szal a te érdeked.

Amit a lányok irtak olvasnivalót azt én is tudom nagyon ajánlani, főleg a családinet oldalán van nagyon összeszedett olvasnivaló, Szakbarbár tollából:)

Újaknak javaslom, hogy küldjék el a személyes adataikat nekem a privát táblához és akkor megkapjátok a többiekét is , igy gyirsabban is infohoz juthattok. Pl engem most a leggyorsabban telon értek el.

mennem kell, sokat gondolotok rátok, probálom követni az eseményeket, betegeknek jobbulást, angyalka párjának is, tudom ajánlani az utifűvet a gyorsabb sebbgyógyuláshoz.
Minden uj fogacskához és tudományhoz nagy nagy gratula:)

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok

Rita
Mit jelent az hogy szülési terv készíteni? Leírva vázlatpontokban? Én ilyenről nem is hallottam még :oops: ,és mi alapján találod ki, hogy mi legyen miután nem tudhatjuk, hogy sima szülés lesz vagy nem? Vagy mindkét változatra irtál valamit.
Én megbeszéltem Valent dokival, hogy mit szeretnék és meghallgatta.Amúgy én ha leírtam volna akkor biztos megis mutattam volna akárki akármit mond :shock:

Lini

Kép
lini

Sziasztok!

Végre le tudok ülni egy picit.
Elmesélem a szülést nagy vonalakban amíg a hercegnőm alszik.

20.-án reggel nyolckor mentünk be a klinikára 5 perces fájásokkal, ami már egész éjszaka tartott. A doktor bácsi megvizsgált, és már menzünk is a szülőszobára a vajúdóba. Fél kilenckor burokrepesztés, onnantól délután háromig szenvedés. Nem is gondoltam hogy ez ennyire fog fájni, de már nem vilt visszaút. A szülésznőm nagyon-nagyon aranyos volt, mikor már látta rajtam hogy lefelé görbül a szám, leült mellém, fogta a kezem, bíztatott, valahogy sokkal nagyobb hatása volt, mint mikor a férjem csinálta ugyanezt. Talán mert tudtam hogy a férjrmnek fogalma sem volt ezekről a fájdalmakról. :shock: Hozzáteszem a szülésznő nem fogadott volt, csak szerencsém volt, hogy őt fogtam ki. Tigi Zsuzsinak hívják, nagyon tudom ajánlani... Felajánlotta a labdán ülve zuhanyzást, hát alig-alig jöttem ki a zuhany alól csak amikor megvizsgáltak, az volt az egyetlen pozíció, ami kicsit enyhített a fájdalakon. Az orvosom is fél óránként beugrott és megvizsgált, nem hagyott megunkra végig ott volt. Aztán fél háromkor bementünk a szülőszobára és innen jött a könnyebb része, kaptam oxitocynos infúziót, és három orakkor megszületett a pici Rita. Két nyomásból kint volt, még csodálkoztam is hogy csak ennyi volt. :D :D :D Ahogy megláttam, onnantól semmi bajom sem volt, a varrást meg sem éreztem, mert ott volt a kislányom a karomban!!! Utánna ottmaradtunk egy órát hármasban, ő meg csak bámult minket nagy szemekkel.
Meg kell mondanom, az apukának hatalmas élmény volt, nagyon élvezte hogy ott lehet és együtt csinálhatjuk. Másnap mikor jött be hozzánk, mondta hogy már jönne megint velem szülni, annyira jó volt. (neki) :lol:
Szóval 4-5 év múlva kistesó projekt...
A kórházi napokat is nagyon élveztem, szuper szobatársakkal voltam, 3-an szültünk egy nap, jó kis csapat volt. A kórkázban mindenki kedves és segítőkész volt, jól jött az a négy nap nyugalom. Ennyi a mi kis történetünk, azóta rengeteg minden történt, minden nap egy új kaland. Az első héten nem sokat aludtam, szegénykém hasfájós és nagyon tudja kínozni a pocakja, napokig csak sírt, mostanra kaptunk rá egy szirupot INFACOL, most ezt adom neki minden étkezés előtt, és így nagyobb sírások nélkül megúszom a napot.
Sajnos ma nem tudunk kimenni levegőzni, olyan h.... szél fúj.

Mindenkinek szép napot kívánok!
endy

Kép

Ezért a puci képért biztos ki fogok kapni, úgy 15 év múlva... :lol: :lol: :lol:
endy

Sziasztok!

Hát a mai nap nem a legjobb időjárás szempontjából sajna...

Endy: gratulálok a lányodhoz, annyira édes, hihetetlen. Olyan jó volt olvasni a szülésed is, semmi negatív élmény, érzés, csupa pozitív dolgok.
Ez az én lelkemnek így most nagyon jót tett, mindenkitől megerősítést nyerek, hogy nem szabad félni. :)

Minden betegeskedő babócának gyógymanókat küldök, mely most hamar odaér, mert a szellő repíti :lol: :lol: :lol:

Nagyon kellemes hétvégét kívánok!

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok!

Endy: Gratulálok így utólag a kislányodhoz!!!

Hát itt vagyok :lol:
Eléggé hiányoztatok!

Norbi se nagyon hagyott, aztán karácsony után megadta magát a gépem is :wink:

Tegnap voltunk 10 hónaposak.
Az elmúlt másfél hétben taknyosak voltunk mi is.

Nekem is fájt a torkom, a doki septofortot ajánlott + algopyrint, vagy panadolt vettem be.

Norbi egyre elevenebb(rossz)!
Mindíg talál valamit és persze olyat, ami nem jó.
Pakol mindent, csak vissza nem :cry:

Egykézzel tudunk menni, tolja a bicaját, néha elfelejti, hogy nem kapaszkodik és akkor tud állni, de amint észreveszi megfog valamit, vagy lehuppan.

Mondja, hogy ap (apa)
Veszekszik.
Ha azt mondom neki, hogy "nem"(amit elég gyakran mondok), akkor rávágja, hogy de!
Vagy fordítva.

Mindent rágna, rág. Rosszabb, mint egy kiskutya.

Tali minket is érdekelne!
Azt hittem lefogunk maradni róla.
Részemről mind a két helyszín jó.

Alvás az még mindíg változó, bár már javult(a kiolvasott könyveknek köszönhetően)

Puszi Mindenkinek!

Visszaolvasni biztos nem tudok mindent :cry:

dorka24

Sziasztok!
Anid:
Aranyos vagy, és Dunaharasztin lakom, ígya kicsi az esélye, hogy össze tudunk futni. Gondolom valahogy csak meg tudkuk oldani, nem kívánom ingyen. :)

Én is megírtam ám a szüléstörténetem, ha nem untatlak benneteket vele, akkor fel is rakom, egy kicsit hosszú, de így sikerült.:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Anna érkezése:
Mivel kislányunk nem igazán akart kikukkantani a nagyvilágba, ezért dec. 27-én befektettek a kórházba. A szülésnek semmi jele nem volt, berendezkedtem hosszútávra.
Másnap reggel az orvosom megvizsgált, egy ujjnyi méhszáj. Azt mondta, 2 ujjnyival már esetleg kezdhetünk valamit, visszajön egy óra múlva, hátha a vizsgálattól történik valami, addig egyek igyak. Ágnes jól bereggelizett, megjutalmazta magát paradicsomlével, és csokival is 
Egy óra múlva vizsgálat: szűk két ujjnyi méhszáj, lemegyünk a vajúdóba, megnézzük van – e fájás.
Telefon a szülésznőmnek, aki szabin volt, azt mondta robog be.
9 óra 30: A vajúdóban egyedül elvoltam, Apának azt mondtam, ne jöjjön, nem lesz itt semmi egyhamar, menjem csak kereket cseréltetni. Közben jöttek be szülőszobát látogatni, és az egyik szülésznő közölte, hogy „ide azok kerülnek, akiknek elhúzódhat a dolog” Na köszi…. Gondoltam.
10 óra 30 körül a derekam kicsit sajgott, de egyébként semmi különöset nem éreztem.
11 óra 30 és 12 között megjelent az orvosom egy szép nagy tűvel, hogy akkor ő most burkot fog repeszteni. Mondtam neki, hogy a nyákdugóm sem távozott még, de ő közölte, hogy az régen nincs már meg… Észre sem vettem ,hogy eltűnt, pedig annyira lestem minden nap!
A repesztéstől kicsit féltem, de egyáltalán nem volt vészes, így dél körül elfolyt a magzatvíz!
A szülésznőm mellém rakta a gimnasztikai labdát, de én nem mertem felkelni egyedül, féltem, hogy egy –egy fájásnál nem bírok ülni rajta segítség nélkül. Akkor már voltak fájásaim, rögtön 3 percessel kezdődtek.
A labdát próbáltam magam elé rakni, de az sem volt jó, így jobb híjján, mint valami jó havert a hónom alá csaptam, és ücsörögtünk az ágyon kettecskén.
Közben néztem a monitoron a százalékot, ami a fájásokat mutatja. Megállapítottam, hogy 60% körüli, tehát még egyszer ennyire már nem fog fájni..:) (tévedtem)
Apát változatlanul visszatartottam, ráér még estig, gondoltam én.
12 óra 45 körül a szülésznőmmel átbattyogtunk egy szülőszobába, de már járás közben éreztem, hogy egyre rosszabb.
Apa ekkor toppant be, én markolásztam az ágyat, ahová mindenáron fel akartak fektetni.
A szülésznőm bekötötte a branült, és közölte, hogy mindjárt hozza az infúziót meg egy állványt, és akkor sétálgathatunk. Ekkor már markolásztam Apát, szegény alig bírt tartani. :oops:
Egyre mondogattam, hogy nyomnom kell. A szülésznő azt mondta megnézi, mert ha kakilni kell, az már haladás.
13 óra körül közölte, hogy eltűnt a méhszáj és nyomhatok. Gyors telefon a dokinak, hogy kitolási fázisban vagyunk. Nekem csak az járt az agyamban, hogy: mi??? Dehát első gyerek nem jön ilyen gyorsan, estére vártam!!
Az, hogy nyomhattam ,maga volt a megváltás.Apa nagyon ügyes volt, tartotta a fejem, és mondogatta, hogy csukjam be a szemem. Ezt az ember alap állapotban tudja is, de akkor, abban a helyztben minden kiment a fejemből Egy fájással négyet-ötöt tudtam nyomni, nem emlékszem pontosan, de talán a negyedik fájásra a fejecskéje kint is volt. Ettől kezdve csak arra emlékszem, hogy nyomok, közben mosolygok, és földöntúli öröm árad szét bennem.
13 óra 23 perckor kicsusszant a kislányunk, és én egyszerre sírtam és nevettem, ilyen érzésben még életemben nem volt részem! A köldökzsinórt Apa vágta el, aztán méregették, engem pedig varrogattak… Sajnos nagyon csúnyán repedtem, tekintve, hogy a leányzó így kirobbant, ezért a varrogatás majdhogynem hímzőszakkörbe ment át, de nem érdekelt, csak Annában gyönyörködtem. Mindenki a hajacskáját dícsérte, és hogy milyen szép baba. Nekem mondhatták volna az ellenkezőjét is, azóta szerelmesek vagyunk a lányunkba.

Én folyton attól féltem, hogy kiabálva fogok szülni, de Apa és a doki szerint egyáltalán nem kiabáltam. Büszke is vagyok magamra. :D

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Szülésterv:
Amerikai szokás, célja:
1) a várandós asszony így megismerkedik azzal, mi fog történni a szülés során, tudni fogja, mi az az EDA, beöntés, gátmetszés stb stb. (Náluk ez lehet, h nem evidens).
2) az amerikai rendszerben lehet, hogy nincs fogadott orvosod, beesel a szülészetre, és így ha ránéznek a szüléstervedre, rögtön tudják, kb miket preferálsz. Mert azért van pár dolog, amiben lehet választani, ha minden jól megy. Beöntés vagy nem, borotválás vagy nem, gámetszés vagy nem, EDA vagy nem. Ilyenek. Az USA-ban alapból mindenki EDA-val szül (állítólag), ezért jó, ha ráírod a szüléstervedre, hogy te nem akarsz.

Nálunk, mivel ismered az orvosod, elvileg nincs rá szükség. De szerintem jó, ha írsz, mert felkészülsz így lélekben a szülésre.
---
Nálunk az van, hogy most én vagyok beteg. Az egész nyakam fáj, plusz lázas vagyok!... Küldjetek gyógymanókat.

Endy, Mágnes, gyönyörű a szüléstöritek! Gratula!

Üdv,
R.

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!!

Annyira jó olvasni ezeket a szép szülési történeteket,rendesen meghatódtam,és már kezdek egy kicsit megnyugodni..

Ágiboszi:Köszönöm az infókat,de azt szeretném megkérdezni,hogyha a 90 nap alatt megszülök akkor is be kell jelentkezni munkanélkülire?Vagy ez csak akkor fontos ha akarok egy másik babát,és hogy ott is meglegyen a 180 nap biztositás?Bár én Flóra után mindenképp vissza akarok menni dolgozni..

Judit
vmogyi

Sziasztok!

Olyan jó olvasni a szülés történeteket, már csak azért is mert nekem ilyen nem volt, én feküdtem már 3x a vajúdóban megfigyelésen mikor közölte az orvosom kb. 2 óra megfigyelés után hogy akkor most császár, és már jöttek is szédszedni (az altatóorvos - EDA, + szülésznőhallgatók)

És nagyon nagyon édes a Rita babóca!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Mágnes neked is gratulálok Anna lányodhoz!!!
A szüléssztorid megható, olyan jó olvasni őket!

Ezalatt a közel 1 hónap alatt jó sok mindenből kimaradtam :cry:

dorka24

Vmogyi

Biztos ami biztos alapon jobb beiktatni a munkanélkülit és felfüggeszteni pár nap múlva és ugy igényelni a tgyást, nem árt ha azok a fránya napok ketyegnek, tudod ember tervez isten végezz :):):)

Konkrét dátumokat irsz akkor mondok körülbelüli intézkedési időpontokat, hogy ne csusszatok ki az időből és hogy ne csak a tgyás járjon hanem a gyed is.

Endy és Mágnes

Megható volt olvasni az élményeiteket, köszönöm hogy megosztottátok velünk. Csak igy tovább, élvezzétek azt a csöppnyi csodát amivel megajándékozott titeket az élet :):)

Betegeknek sok gyógymanót küldünk és gyors gyógyulást kivánunk. Nálunk gyógyszer csere lett, bár nem vagyok meggyőzve hogy jó nekünk, de ha dokink ezt javasolta hát meghajlok elötte most, mert nem igazán segitettek sajna a házipraktikáim.

Mindenkinek jó hétvégét és nagyon örülök hogy kezd mindenki bejelentkezni és apró életjelet adni magukról.

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Szia Ágiboszi!

Köszönöm a segítséget.
Nos konkrétan jan1-től vagyok passziv táppénzen,és március 18-20-ra vagyok kiirva,bár a doki szerint lehet hogy márc elején jön.
Azért vagyok ilyen bizonytalan mert az OEP-nél azt mondták először hogyha nem jelentkezem be akkor is jár a a Tgyás és a gyed is alanyi jogom mert van 5 év munkaviszonyom.Én itt meg is nyugodtam,hisz tényleg nem szeretnék még rögtön még egy babát(Ezt a párom is megértette:-)))
Viszont a következő alkalommal pedig azt mondták hogy jelentkezzek be..Szóval ezért vagyok ilyen bizonytalan..
Egyébként sok utánajárás elintézni a munkanélkülit?

Köszönöm!!

Judit
vmogyi

Judit

A tgyás járni fog, de a gyed már nem, ha nem jelentkezel be munkanélkülire. A tgyás passzív jogon jár igy, mert a passzív táppénz alatt várható a szülés. Viszont a gyedre is szükséged lenne gondolom :wink: :lol: , igy szükség van egy kis intézkedésre. Nem csináltam még ilyet, igy nem tudom mennyire bonyi, de szerintem kibirható mások elmondása alapján. Ha márc 18ra vagy kiirva, akkor már február 18tól kérheted a tgyást is ha gondolod. Jó lenne tudni hogy mennyi manid volt tavaly, szal mennyi a várható összege az ellátásodnak. Küld el priviben és probálok segiteni.:)

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Judit

A tgyás járni fog, de a gyed már nem, ha nem jelentkezel be munkanélkülire. A tgyás passzív jogon jár igy, mert a passzív táppénz alatt várható a szülés. Viszont a gyedre is szükséged lenne gondolom :wink: :lol: , igy szükség van egy kis intézkedésre. Nem csináltam még ilyet, igy nem tudom mennyire bonyi, de szerintem kibirható mások elmondása alapján. Ha márc 18ra vagy kiirva, akkor már február 18tól kérheted a tgyást is ha gondolod. Jó lenne tudni hogy mennyi manid volt tavaly, szal mennyi a várható összege az ellátásodnak. Küld el priviben és probálok segiteni.:)

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Endy és Mágnes, nagyon köszi, hogy leírtátok a történeteiteket. Egy kicsit most én is megnyugodtam - már amennyire csak lehet :shock:

Tegnap én is úgy éreztem, hogy méhösszehúzódásaim voltak, de nem vagyok benne biztos, mivel most volt előszőr. 36 hetesen ez normális? Az érzés olyan volt, hogy a hasfalam megkeményedett és amíg kemény volt kb. 1 perc, nagyon kellett wc-re mennem. A keményedés kb. 10 percenként ismétlődött. :? Ez azt jelentené, hogy közeledik a nap? :oops:

Tegnap mentem először CTG-re. :D A pocaklakóm úgy bújkált, hogy alig tudták megtalálni a kis szivecskéjét. Azért némi forgolódás után meglett :D

Endy, Rita baba gyönyörű kislány, gratulálok :D :D :D

Lilló, köszi a felajánlást a teával kapcsolatban, én már beszereztem egy csomaggal, igaz még nem kezdtem el használni, mert azt hallottam, hogy előre hozhatja a szülést. Gondoltam várok még 1-2 hetet :? :? Aztán akkor meg lehet, hogy nem fog használni :?

Mágnes és Endy - ti ittatok málnalevél teát?

Mindenkinek kellemes hétvégét és a betegeskedő babóknak jobbulást!

Renáta

Kép
renatac28

Mágnes és Endy!
Köszönjük hogy leírtátok a szülésetek történtetét és imádom olvasni őket amikor ilyen gyönyörű benne minden. A fájás biztos rossz, de hát e vele jár.

Lányok!
Lehetne egy kérdésem? Aki császárral szült és minden ok a babájával mikor foghatta meg először?

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Szia Zseboroszlán

nekem délután 16.02-kor született csaszival Ákos, akkor utána csak megmutatták és megsimogathattam, utána vittek az őrzőbe, és csak másnap délelőtt mikor lekerültem a gyerekágyra kaptam meg.
+ nagyon szép a babaszobátok!

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Renáta!

A málnalevél teát a 36. héttől ajánlják, én a 37.-től ittam hébe-hóba.
Ha ilyen fájásaid vannak az már jó, igen közeledik a NAGY NAP.
Nemsokára Te is szülestörténetet írsz. :D :D :D
Nagyon szorítok!!!
endy

Erika!
Köszönöm szépen. Hát remélem ha csaszira kerül a sor hamar felépülök és a kicsikkellehetek. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok!

Renata, ezek valoszinüleg joslofajasok, ez jo! Nekem is nagyon sok volt, kökemény lett a hasam. Talan igy tagulsz is :)
A malnalevél teat szerintem nyugodtan elkezdheted.

Rita, jobbulast, sok gyogymanot küldünk!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Endy, Mágnes! Köszi a szüléstöriket. Ilyenkor én is újra átélem a sajátomat és az idő előrehaladtával egyre inkább a kellemesebb dolgokra emlékezem. Mindenki azt mondja, hogy a szülési fájdalmakat el lehet felejteni, hát én közvetlenül utána azt mondtam, hogy soha, ennek ellenére tényleg elfelejtettem...

Úgy tűnik Sanyika kigyógyult a vírusos nyavalyából, nekem a hangom karácsony óta totálkáros, nem sokat javult, de ez legyen a legkevesebb. (legalább nem beszélek annyit :) )
Anid! Köszi az érdeklődést! Végülis nem mentünk el az alvásambulanciára, hanem újra elkezdtük a 3-5-7 perces altatást és az első három napon lényegesen javult a helyzet. Na nem mondom, hogy tökéletes, vagy hogy végigalusszuk az éjszakát, de napról napra egyre későbbi időpontban kel fel először. Én reménykedek, hogy beválik ez a módszer. Ha nem, akkor megyünk az alvásambulanciára, nincs mese.

Rita! Küldöm én is a gyógymanóinkat!

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Zseboroszlán
Én délben szültem, ott is rámtették a babát és délután az őrzőbe még 2-szer aznap behozták. :) :)

Dorka
Gratula a 10. hónapfordulóhoz. :D

Gyors kérdés:
Ha leengedem az ágyat akkor is kell még a rácsvédő és a zenélő-forgó izé? :?

Köszi,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Gabek!
Köszönöm a választ!
Ugyan nem személyes tapasztalat a tesómék azért hagyták fent a rácsvédőt a fal felőli oldalon végig mert a kislánya cumija mindig beesett és így nem tudott beesni és nem sírt éjjel. A forgót ők levették. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi:
A gyermekágyon, amikor behozták a csaszis mamikat, utána volt, hogy a babát is behozták neki rá 1-2 órára. Ez attól függ, hogy mennyire viselted jól a csaszit. Volt olyan mami is, akinek a babáját még vizsgálták, és ő bement megnézni a csecsemőosztályra. Bármikor bemehetsz, ha úgy érzed fel bírsz már kelni.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok

Tényleg most hol van az új örző a csaszis mamiknak? Mert nálunk még tavaly januárban - fel vittek a nőgyógyászati őrzőbe, és oda nem hozták fel a babákat. De mondták hogy nemsokára átadják az új örzőt.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Anyukák, kérdésem lenne:
Hogyan lehet autóban utaztatni a pici babákat? Azt hallottam, hogy a hordozó ami a babakocsihoz van, csak három hónapos kortól jó a gerincük miatt. Akkor miben utazzon a drágám? Az sem jó ha a karomban fogom, mert be kell őket kötni. Igaz?
Ti hogy csináltátok?
Pár hét múlva visszük a picúrt Debrecenbe, nem túl rövid út, szeretném, ha jól utazna.

Huncut: Mi az a 3-5-7 perces altatás? Írnál nekem erről?

Ritácska sem túl jó alvó. Az első átvirrasztott hét után pólyába tettük és most abban alszik. De azt is csak 6 hetes koráig lehet. Nem tudom mi lesz utánna, fog-e tudni pólya nélkül aludni. Plussz még ez a hasfájás is.... :shock: :shock:
Van valakinek hasfájós tapasztalata? Már a második szirupot próbáljuk ki, de nem az igazi, minden ébredéskor sír és vadul rugdos a lábaival. Szegénykém. :cry:

Minden betegeskedőnek jobbulást!
endy

Endy
Valóban a hordozóban kell utaztatni az elején a babákat, de nem csak 3 hónapos kortól lehet azt használni, elvégre valamiben haza is kell menniük a kórházból :wink:

Biztosan le kell mennetek Debrecenbe, nem lenne jobb ha inkább a rokonok jönnének fel? Vagy nem várhatnának egy kicsit pl. amíg legalább két hónapos lesz?

Nem akarok beleszólni, de az első 6 hét az a gyerekágy időszaka, amíg a mama és a baba jól összeszoknak, kialakul a kis életének a rendszere. Ha már most elviszed Debrecenbe (vagy bárhová) akkor ez biztos borul és esetleg később bánni fogod, hogy ez nem alakult ki.
Az út oda kb. 2 óra, ennyit nem is jó még egyfolytában ülnie sem.
Sőt ott a rokonok közül (gondolom többen is meg karják nézni) tuti lesz aki kicsit náthás, vagy valami bacit hordoz. A te babád még nagyon védtelen mindenféle kis betegség ellen, hisz még nem alakulhatott ki az immunrendszere, ha valami komolyat már most elkap akkor ezzel tönkre is vághatod.

Persze, hogy meg akarjátok mutatni szemetek fényét a nagyszülőknek, de a fenti érvek ellene szólnak. Bocs, de én a helyedben biztosan nem tenném :?

De nem akarok okoskodni :cry:

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Endy,
hasfájásra nekünk a Gripe Water vált be, de az csak 1 hónapos kortól adható. Igaz, ti nemsokára betöltitek. Miért lehet a pólyát csak hat hetes koráig? Szerintem úgyis látod a babán, hogy igényli-e vagy nem. Eljön az idő, amikor olyan örökmozgó lesz, hogy már nem ideális a pólya. De amíg jól érzi benne magát, miért ne?
Hordozó: ez nekem is nagy kérdésem volt, hogy költsünk-e súlyos tízezreket olyan mózeskosárral,amit autóba lehet rögzíteni (és 3-6 hónapig használod). Nem költöttünk. Mi Pécsre utaztunk, kb hasonló táv. Szerintem egy alkalomtól semmi baja nem lesz, csak azt mondják, azt nem szabad, hogy minden nap abban altasd. De van aki, azt is csinálja, és állítólag azoknak a babáknak se lett bajuk. Ráadásul ha egyszer megállsz szoptatni/etetni, akkor át is mozgatod a gyermeket. Én belevágnék (újból) hordozóval.

Én is csaszis voltam,nekem is még odahozta a szülésznőm aznap este az őrzőbe, aztán másnap reggeltől együtt voltunk. Nálam, májusban még nem volt új őrző. :cry:

Gabek, rácsvédő nálunk marad, mert Máté kedvenc elfoglatsága a szallagjait morzsolgatni. És a zenélő forgó is marad, sokszor annak a hangjára alszik el. Ez már egy káros szenvedély? 8)

Jelentem, a gyermek a minap fél nyolcig húzta a lóbőrt este kilenctől. Majdnem pezsgőt bontottam. Május óta ez volt az első átaludt éjszakám. :lol:

Csajok, rátaláltam a gyors, hatékony fogyás egy igen egészségtelen módjára. Három nap óta lázas vagyok, 38,5 meg 39,4 C ... és nincs valami nagy étvágyam. De azért nem így szerettem volna fogyni. :oops: Félek, hogy a szoptatás is nagyon visszesik, nem merek az Algopyrin-es tejből túl sokat adni a gyermeknek... fejni meg nem igazán tudok ilyen állapotban. Most épp egy tiszta pillanatom van, mert csak épp hőemelkedésem van... de úgy látszik, a szómenés a lázzal jár. Úgyhogy léptem, pá!

R.

Kép

Kép
rita81

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?