Új privát üzeneted érkezett!

Beszámoló a SOTE II. genetikai tanácsadásáról

A körülmények és az előzetes riogatások ellenére az egész nem volt olyan szörnyű, bár 3 ajtó volt, amin be kellett menni, köztük egy-egy órás várakozási idővel.
Az elsőnél adatfelvevés, a 2.nál UH, a 3.nál egy doki elmondja a leletek alapján a szakvéleményét.
Kb.kétszázezren tolongtunk a folyosón, de ehhez képest is rendik voltak a dokik és a nővérek.
Már kezdtem megnyugodni, mikor az adatfelvételkor a kombinált teszt iránt is érdeklődést mutattak és az AFP-mre is aszonták, hogy ez jó, de sajnos a 3. ajtó mögött rossz hír várt. A 2 "mumus" (életkor és ICSI) mellett látott a doki valamit az UH-n az egyik babánál, hogy a koponya-folyadék inhomogén, ami még nem utal rendellenességre, de szerinte csináltassam meg az amniot, így be is utalt 2 hét múlva.
Csajok, nincs mit tenni, menni kell... Kicsit :cry:
Reméljük nem lesz semmi.

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
nem kell menni... ez nem kényszer. Aláírhatod a papírt, hogy nem mész.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok,
köszonom mindenkinem a pocakdicséretet :) azért tettem fel, mert szerintem is hatalmas.... pedig szerintem nem híztam még olyan sokat mert csak 4 kg jött fel, pedig már a 19 hétben vagyok, ugye szerintetetk sem olyan sok?
Kiscsillag
Te melyik kikat nézted, mert akkor nekilódulok én is és megnézem.

Orsi
Mi is elkezdtük nézni a használtakat, olyan szerencsétlenek voltunk, hogy az egymás mögötti amit kinéztem ami 120 e az a neten 70 e volt, de későn vettük észre és pár nap alatt elvitték, de még van időnk addig csak kifogunk egyet :lol: ) lekopogom)

Képzeljétek, ma voltam kismama jógán, sose voltam még, de nagyon bejön. Elsőre nem vettem bérletet, de elmegyek hétfőn is és akkor bevállalok egy 8 alkalmasat. Tényleg nagyon jó volt, nem volt olyan megterhelő, sőt inkább ellazítja az embert . Majdnem 2 órás volt, a végén már szinte aludtam :oops: szinte csukott szemmel mentem ki az öltözőbe...nagyon muris volt :) Ti volt már ilyenen?

Pompi
Én sok okosat nem tudok mondani, csak annyit , hogy nyugi, nem lesz semmi baj hamar eltelik ez a 2 hét és akkor biztos csak jó híreket fogsz hallani.
pbj12
 
 

 
 

Pompi :D
és tényleg nem azért mondom, hogy nehezítsem a helyzeted.... de gondold végig.
Mit teszel, ha a 21. héten azt mondják, hogy gond van az egyik babával?
Ha azt mondod, hogy emiatt nem fejezteted be a terhességet, akkor végképp felesleges az amnio....

Judit :D
folyamatosan van pegperedo duette eladó, biztosan tudtok használtat venni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni!
Remélem mostmár 100%-ékig megnyugodtál tuti minen rendben a babátokkal.:)

Pompi!
Hát mit mondjak.... nem irigyellek az amnió miatt. De hiszem hogy nem lesz semmi baj nagyon nagyon drukkolok neked.

Pbj!
Előkerstem egy19. hetes pocakomat nekem akkor ekkora volt. :)
Kép

és a 32. hetes pocakom ilyen:

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
először megijedtem hirtelen, mikor csak az első képet láttam meg, hogy hogy lehet szülés előtt ilyen kicsi pocakod! :D Aztán vettem észre a második képet! :D Gyönyörű!

Pompi,
tényleg nem kötelező az amnio, de gondolom most téged is felidegesítettek, és nem hagy nyugodni a dolog! Mi lenne, ha elmennél az istenhegyire is most genetikaira, több szem többet lát ugye! Mi láttuk ma a szívkamráiban keringő vénás és artériás vért is, annyira profi a gépük. Mi lenne, ha megnézetnéd a babáidat itt is? A nemüket sem látták még?
20140901102739
 
 


Judit,
eddig én is pont 4-et híztam. Szerintem nem sok! :D
20140901102739
 
 


Hajni :D
az istenhegyire UHra mennyivel előre kell bejelentkezni?
a jövő héten ott cisnáltatnám meg valószínűleg az afp-t, mert 1 óra alatt megvan és nekem megérné, hogy ne kelljen emiatt annyit várnom.
szóval, van arra esély, hogy a jövő héten egy UHra is beleférjek? :D :D jó lenne egy kukucska :D
no, meg több szem többet lát :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Nagyon szépek ezek a pocak képek!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Orsi
Szerintem van esélyed arra, hogy kapsz időpontot az istenhegyire, én eddig 2x voltam és mindig pár nap alatt adtak időpontot. Szerintem holnap reggel kezd velük a napot hogy rájukcsörögsz.

Zsebi
Húúúúú az első képnél én is megrettentem, ( hogy csak ilyen picike...) de a másodikon még jobban :lol: :oops: hatalmas!!!!!!!! és gyönyörűűűűű és hu nekem is ekkor lesz... akkor addig kimozgom magam :oops:
pbj12
 
 


Judit :D
Neked tuti NAGYOBB lesz :D :D ha már most ilyen hatalmas a pocid :D :D

holnap reggel mindenképp felhívom őket, csak most még 1 időpontot várok, amikor tuti Almádiban kell lennem, attól függ, mikor megyek Pestre, remélem este még megkapom a válasz e-mailt :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
szerintem 1 héten belül tutira kapsz időpontot! (Bárcsak én is tudtam volna, hogy ott 1 óra alatt megcsinálják az afp-t, tutira nem szarakodtam volna kerülőúton! )

Pompi,
én nem tudon, hogy ez az eltérés milyen betegségre utal, de amire utal, azt nézik az amnionál? Mert például a szellemi ratardációt sem mutatja ki az amnio - bocs a példáért, meg még egy csomó mást sem!!!
20140901102739
 
 


Zsebi

nagyot nőtt a múltkori kép óta, pedig azt se rég tetted fel.

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni :D
a genetikai vizsgálatoknál fel van sorolva, 5e Ft, eredmény 1-1.5 óra alatt.
nekem jó, mert egyrészt a benzín nem jön ki ennyiből, ha Pestre jönnék az eredményért, másrészt nincs izgulás 2 hétig :D

nagyon sok betegséget nem lehet amnioval szűrni, mert nem genetikai eredetű, vagy nem ismert, hogy melyik génhez kötött, vagy nincs benne a normál protokollban. pl. az izomsorvadást csak akkor nézik, ha a családban volt, különben nem, és nem 1 ilyen van, a legtöbb nemhez kötött betegséget is csak családi kórelőzmény esetén szűrik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
afp-igazad van! Ha megadatik egy (két ) kistestvér, már én is sokkal okosabb leszek! :D
Hogy mi hogy útáljuk ezt az amniot?! :twisted: :)
20140901102739
 
 


Hajni :D
nekem csak annyi a bajom vele, hogy rossz időben van.
egyébként tényleg hasznos vizsgálat... de nem a 17.-18. héten úgy, hogy 3-4 hét alatt lesz meg az eredménye...
tényleg semmi más bajom nincs vele.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi!
Veled mi a helyzet? Hogy vagy? Nem csinálsz vonlzót hgoy mindiog lássuk hol is tartasz?

Pompi!
Lehet tök hülye kérdés de azt lehet hogy csak azt a babát szurják meg amelyiknél látják ezt az eltérést?
Én is azt mondom menj el máshova is. A szabolcs utcai kórházban van Hajdú Krisztina (Praxisban is rendel) ő állítólag nagyon ott van genetikában érdemes lenne hozzá is elmenni. A Dévainál is volt egy kismama (ikres) akit ilyesztegettek és amniora akarták küldeni aztán még egy jó pár helyre elmentekés mindenhol mindent tökéletesnek találtak mostmár másfél évesek az ikrek és mindenkivelminden ok.
Ez az én véleményem, a döntés természtesen a tiéd!

Lányok!
Bennetek nemszokott felmerülni hogy biztos jó anyukák lesztek-eM Bennem mostanában egyre sűrűbben hogy tuti fogom tudni a dolgomat meg ilyenek. Olyan furi érzés ez az egész. Négy éve erre várok és olyan mintha itt a cél elött megtorpannék. Nem tudom értitek-e mire gondolok.

Köszönöm a pocakomra a dícséretet. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebike!
Mekkora pocakod van! Gyönyörü!
Pompi!
Ha rászánod Magad az amniora, akkor kérlek csak arra gondolj, hogy Veletek nem történhet semmi baj!!! De azért azt nem értem, miért csak 2 hét mulva adtak időpontot :?:
Az Istenhegyit még megpróbálhatnád Te is!
Hajni!
Az én babám tulajdonképp tisztázatlan okok miatt ment el.
Az téyny, hogy előtte utaztunk, 200 km-t. Majd jött 1 hidegfront, nagyon erős. Elkezdtem görcsölni, bementünk a kórházba, ahol a szülőszobán infuzióra kötöttek. A méhszáj zárt volt, csak a görcsök jöttek ugy 3/4 óránként.Az infuzióban -én végig azt hallottam, és a záróra is azt irták- oxitocin volt (ez a szülés meginditására való :!: ) Időnként csipogott a gép, amiből megállapitották, hogy bizony melléfolyik az infuzió. Ennek ellenére ott tartottak, majd másnap reggel a dokim megállapitotta, hogy a méhszáj 1 ujjnyira nyitott, infuzió tovább megy. A nyilás délutánra 3 ujjnyi lett. Este felkelhettem 10 percre zuhanyozni, majd amikor vissza akartam mászni az ágyra, elfolyt a magzatviz, és kb 2 perc mulva vitte a babát. Egészséges volt, szabályos köldökzsinórral, rendes lepénnyel... Ez a Rókusban történt, amitől Krizsa előre óvott, hogy oda menjek szülni, de volt 1 ismerősöm ismerőse... és mégis oda mentem. :cry: :cry: :cry: Szerintem hibák sorozata történt, Krizsa szerint lehet hogy fertőzés okozta, de az ok sose derült ki. Amikor mutattam neki a zárót, persze rajta az oxitocinnal, azt dörmögte, lehet hogy elirták. Én tudom, hogy nem irták el...
Február 15-én lesz 3 éve. Szinte napra pont olyan idős lesz most Pötty, mint akkor volt az a baba, de erre inkább ugy gondolok, most kapom vissza azt az elvesztett kisfiut :wink:
Ezért nem akartam én azt az október eleji lombikot, erre beugrott igy spontán, hát biztos hogy oka volt rá. :idea:

Na Lányok, ebből azt kell kiszürni, hogy sajnos vannak szomoru történetek, de minden jó ha jó a vége, nekem is itt van Emese, aki különben nem is lenne, most meg ez az ajándék baba. Feleslegesen nem kell kockáztatni, utazás várhat pár hónapot, és persze hogy mindent meg kell tenni hogy ne tudjunk később magunknak szemrehányást tenni, mert azt gondolhatjátok, hogy én ezerszer vertem már a fejem a falba, hogy nem birtam akkor nyugton maradni... De nagyon ritkák az ilyen késői vetélések, és az itt jelenlevő hölgyekkel ilyesmi nem történhet meg!!!

Pocakképet inkább nem tennék fel, majd ugy a 9.hónapban, amikor talán már a terhesség is látszani fog rajtam :lol:
UH képet viszont majd fogok, most csak nagyon régi van.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Lányok, hol lehet keres-kinál rovatot találni? Kukát kéne vennem, Emese folyton kirámolja a kakis pelusokat nagy fintorok meg fujjogások közepette :lol: :evil: Igy hogy jön a másik, már nem lenne haszontalan befektetés.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Orsi,
A 20. héttől már szülni kell, ugye?

Zsebi,
én is gondolok erre mostanában. Ma a zebrán tolta mellettem a kisbabáját egy anyuka, néztem őket, és belegondoltam, hogy nemsokára én is felelős leszek egy pici babáért. De hogy igazából milyen lesz, furi belegondolni.... Még nem tudom elhinni...

Melcsi,
milyen durva! Amúgy a Rókusról nem gondoltam volna, hogy ilyen..! Azért nagyon észnél kell lenni egy anyukának, nehogy baj legyen! Ez is durva, hogy nem lehet feltétel nélkül bízni senkiben.l
20140901102739
 
 


Melcsi!
Itt a babaneten is van keres-kínál, de még kuát nem láttam benne. Én szoktam úgy is keresni hogy a googl-be beírom hogy használt peluskuka pl és kiad ezt azt érdemes megnézni.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni :)
hogy érted, hogy szülni?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok én nem régen regiztem ide, szinte ujoncka vagyok :P
Nagy döntés elött állunk a páromal, nem tudjuk eldönteni, melyik intézetbe menjük a Kaáliba vagy a Bmc-be??, :roll:
Ismeröseim a Kaálit javasólták nekünk :D
A kérdésem mind össze csak annyi lenne, ha valaki tudna egy jó orvost ajánlani azt meg köszöném :wink:
lusy
 
 


Orsi,
úgy értettem, hogy a babát a 20. héttől kell megszülni, ugye? Addig elabortálják. Jól tudom?

Lusy,
szia, ez itt egy Kaális topik, innen szinte mindenki oda jár, és esküszik is rá. :) Egyedül Nviki jár a BMC-be, ő nemrég szült iker lányokat, ő arra esküszik. Mindkét helyen jók a szakemberek, de a Kaáliban nem kell várakozni, és nincs borravaló se. Én újra oda mennék. :)
20140901102739
 
 


Szia hajni :D

Nekem kéne egy Kaális árlista :roll: :wink:

lusy
 
 


lusy írta:Szia hajni :D

Szügségem lenne egy Kaális árlista :roll: :wink:

lusy
 
 


Lusy
Én arra emlékszem, hogy amikor a Kaáliba mentönk kb 1 éve akkor először minden vizsgákatot megcsinálnka, vérvétel, sperma, uh, konzultáció, átjárhatóság ezek összesen 45 e re rúgtak, de mondom ez egy évvel ezelötti ár. Utána jött 4 inszem darabja 30 e + minden alkalommal 5 e a repesztőszuri. Utána a Lombik ahol a gyógyszer kb 110 e volt.
De arra emlékszem, hogy amikor először odamendtünk adtak egy több oldalas tájokoztató füzetet és abban minden le volt írva.
( lehet , hogy nem tudtam segíteni, de nálun k így volt :oops:

Lányok én egyre hülyébb vagyok....mindig is gondom volt azzal, hogy ha valamin nagyon járattam az agyam napközben akkor éjszaka egész végig arról álmondtam. Most már 4 napja babakocsik repkednek körülöttem éjszaka, és nem hogy csökkenne a lehetőségek száma hanem még nő is :oops:

Zsebi
Jót kérdeztél.. :oops: nálunk-nálam ez úgy volt, hogy teljesen mindegy hogy fiú vagy lány manók érkeznek majd. Most hogy tudjuk hogy két pasi már többször megfordult a fejemben, hogy én fiús anyuka leszek, és hogy jó lesz-e nekik, hogy mindent meg tudok majd adni nekik... nagyon furi érzés, és ez szerintem a vége felé mindenkinél előjövő aggodalom... :roll:
pbj12
 
 


hajni777 írta:Orsi,
úgy értettem, hogy a babát a 20. héttől kell megszülni, ugye? Addig elabortálják. Jól tudom?

ha egy 16 hetes magzat elhal fizikailag őt is meg kell szülni.
A terhesség megszakítására orvosi indokkal ma a 24. hétig van lehetőség. Ez a koraszülés és a vetélés hivatalos orvosi határvonala.
betöltött 24. hét után már koraszülésről beszélünk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Judit :D
jót mosolyogtam ezeken a babakocsis álmokon :D :D

Lányok :D
a sok agyaláshoz :D :D mindenki HIGYJE el magáról, hogy annak az 1-2 babának Ő a legeslegjobb anyukája, aki csak lehet.
Ne gondolkozzatok ezen annyit, mert előre úgysem tudod azt átgondolni és átérezni, ahogy az majd akkor lesz, amikor megszületik a baba.
A másik nagyon fontos. Hogy lesz majd ezer és 1 kéretlen tanács, amivel ismerősök és ismeretlenek megtalálnak. A lényeg, hogy magatokban bízzatok, hogy hallgassatok az ösztöneitekre, és tényleg szó szerint le kell xarni a külvilágot, mert nem a külvilág kel éjjel a gyerekhez, nem ő kínlódik vele adott esetben a szopival..... stb.... stb.
Szóval egészen biztos, hogy nagyon jó anyák lesztek!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah :D és tapasztalatból én azt mondom, az igazi aggodalom akkor jön el, amikor hazamentek a kórházból :)
mert onnantól már tényleg magatokra vagytok utalva.... de ezen 1-2-3 óra alatt túlteszi magát az ember.

.......

már megint hányingerem van :?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok Lányok! :lol:

:lol: :lol: :lol:

Tegnap du-n meg lett az eredményem és jó lett és így már azt is tudjuk így, hogy kisfiú. Annyira boldog vagyok, de azért egy kicsit mérges is, mert annyira éreztem hogy nem lehet semmi baja és annyira nem akartam a hasbaszúrást mert féltettem, hogy majd attól lesz baja, de addig ijesztgettek, hogy végül csak belementem, mert teljesen belém oltották a hülyeséget. Hát mostmár tudom, hogy nem érte meg, mert végül kiderült hogy semmi baja, de a vérzés meg majdnem halálra ijesztett. Na mindegy, túléltük, és tudjuk legalább, hogy minden oké.
Tegnap megint fájt a hasam, nem pihentem eleget, de ma bepótolom. Így ma csak fekszem.

Pompika - szóval amnio - hát nekünk is nagyon nehéz volt a döntés, de ha Pesten van lehetőség máshova is elmenni (mint írták az Istenhegyit) akkor menj el, én is megismételtettem az uh-ot, de végül is az uh-os nő és az uh-os orvos és a saját orvosom is indokoltnak látta ezt a vizsgálatot, így már jobban féltem attól, hogy beteg lehet a gyerekem mint magától a vizsgálattól. Persze aztán jött az amit Melcsi is írt, hogy ha már rászánod magad, aztán folyamatos pozitív stimuláció a kis fejecskédben, hogy nem lehet semmi baj.
Vagyis, nehéz tudom, most éltem át nemrégen, és nem volt egy leányálom amikor az ember észleli hogy vérzik...nagyon ijesztő.
Szerintem mindenképpen menj el máshova is, hiszen ha két hetet úgyis várnod kell hátha azidő alatt máshol meg azt mondják, hogy fölösleges, és hamar megnyugodhatsz!!!!

Kép
potykamanó
 
 


Sziasztok, lányok!

Holnap megyek a saját (szigorú de alapos) dokimhoz, aki nagyon jó ultrahangos. Megvárom, ő mit mond. Igazából én is mennék szívem szerint még valahova ellenőriztatni, de inkább a Hajdú Kriszta Praxisába. (Lehet, hogy hülyeség, de az Istenhegyin annyira jó eredményeket mondtak, hogy már magam is asziszem, hogy csak kedvességből. :oops: Most jó hülyeséget mondtam, de így van.) Inkább támaszkodnék egy pártatlan, ismeretlen szakértelmére.)
Ahhoz sajnos gyáva vagyok, hogy orvosi véleményt figyelmen kívül hagyjak, és azért a SOTE II. nem egy rossz hírű intézmény. Még Krizsadokink 3 favoritja közt is szerepel, és ez volt az a kórház, ahol aszonta, hogy a fiatalok is jók.

melcsi,
azt mondták, azért kell még várni, mert ikrekkel később csinálják, várják, hogy egy kicsit több legyen a magzatvíz (bár a leletemen meg az szerepel, hogy "az átlagosnál kissé több magzatvíz".
Más. Én féltem rákérdezni a történetedre, de ismét meggyőződhettem róla, hogy te mennyire aranyszívű lány vagy, akiben senki felé nincs semmi rosszindulat, és még bíztatod is a többieket. Nagyon erős vagy, hogy megőrizted magadban ezt a tisztaságot. :wink:

icsilya,
ha döntéshelyzetbe hoznak, muszáj lesz dönteni. Tegnap néztem a kórházban a gyerekeket, és hát arra gondoltam, hogy amilyen felemelő tud lenni egy kisgyermek látványa, annyira elszomorító egy beteg gyermeké. És ha minden nap ezzel kell megbírkózni, és tudod, hogy igazán nem tudsz neki segíteni, és soha nem fogod tudni azt ígérni neki, amit minden más gyerek megkaphat az élettől... hát... muszáj bátornak és döntésképesnek lenni, csak ebben az egyben vagyok biztos. Sajnos a kondíciókat még nem ismerem igazán. (Még rákérdezni is félek, muszáj: ha elvetetnénk az egyiket, mennyi az esélye, hogy vinné a másikat is? Tudsz erről valamit?)
Próbáltam én is végiggondolni, hogy mi lesz, ha, de csak egy percig, aztán elhessegettem, hogy segítsek a babáknak is azt szem előtt tartani, hogy nem lesz semmi baj.
Az Istenhegyire 1 héttel előbb kell "hivatalosan" (elmondásuk szerint) bejelentkezni.
Nem tudod, hogy a Praxisban mennyire előre kell...?

hajni,
Czeizelhez hogy lehet...?
Jó kérdés, hogy nézik-e pont ezt az amnionál. Nekem eszembe sem jutott ezt megkérdőjelezni, bár amilyen a világ, nem árt, ha észnél van az ember. Csak hát a szokásos szitu volt, az orvos elmondta a véleményét, aztán pár kérdésemre még türelmesen válaszolt, de mikor elmondtam, hogy számomra az életkor (amiből ránézésre mindenki aszongya 10-et nyugodtan letagadhatok) és az ICSI nem riogató tényező, egyből rövidre zárta a beszélgetést, és azt mondta, hogy jó, hát ő megírta a beutalót, legfeljebb nem megyek el. Hát, ez van, futószalag... te meg döntsél. :cry:

zsebi,
én is felvetettem ezt a lehetőséget, hogy csak az egyik babát, de rázta a fejét a doki, hogy nem, mindkettőt.

pbj, zsebi,
ne aggódjatok, hiszen ezek a babák azért Hozzátok érkeznek, mert Rátok van szükségük. :)

KépKép
pompomlány
 
 


potykaM,
egyszerre írtunk.
Nagyon bátor vagy és nagyon örülök a jó eredményeteknek!!! Lényeg, hogy túl vagy rajta. Majd Rád gondolok, ha arra kerül sor. :)

KépKép
pompomlány
 
 


Lusy!
Én igaz már elég rég kezdtem a akáliban de mi mindössze egy konzultációt fizettünk 8000 és egy sperma vizsgálatot az összes többi vizsgálatott máshol tb alapon el lehet intézni ezt maga az orvosom is felkínálja így még az sem kellemetlen. Soha semmi másért nem fizettünk. Majd most megyünk ha a picurok meglesznek és megköszönjük hogy mi is egy család lehettünk ajándékcsomival. :)

Igazából biztos azért is mert boldogan tudtam eljönni - bár háromszor meg kellett tapasztalnom a csalódást ehhez - de szerintem tökéletes intézmény, nagyon jó tapasztalatokkal személyesen én Krizsa Ferenc doktorhoz jártam. :)

Manó!
Nagyon nagyon örülök neked. :) Akkor mostmár tényleg nagyon boldog babavárást csak előre nézzél felejtsd el ezt a kis szurásos történtetet. És név van már vagy még az nincs? Akkor te se bővited a lányos anyukák táborát.

Pbj!
Fogadjuk meg orsi tanácsát és valóban szuper anyukák leszünk. :) Az meg hogy ikrek mellett nem lesz idnők azon gondolkodni hogy most hogy is kéne cselekedni kell aztán kész. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi

van vonalzóm :D
köszönöm jól vagyok, a múltkori barnázás megszűnt 2-3 nap után, azóta megnyugodtam. :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Pompi :D
teljesen őszintén, és remélem, tudod, hogy tényleg nem megingatni akarlak vagy bármi mást tenni....
Te most a 18. hét legvégén vagy. 2 hétre kaptál időpontot, az a 20. hét vége lesz... eredményed a leggyorsabb esetben is a 23. héten lesz csak...
egy 24 hétre született korababát 30%ban már életben tudnak tartani.

a kérdésre, amit én tudok. de gondolom a dokid úgyis elmondja.
Ha az egyik babával gond van, és megszúrják, mert így döntetek, akkor ahhoz már nagy a magzat, hogy papírmagzattá alakuljon át, vagyis, hogy felszívódjon. A baba ott marad és az a veszélye, hogy toxémiát okoz záros határidőn belül. Ez lehet 2 hét de lehet 8 hét... sokkal több nem. Akkor a Te és a másik baba érdekében be kell, hogy fejezzék a terhességet, vagyis császár és koraszülött baba. jó esetben kihzúzva a 28-30. hétig.
megvan az a veszély is, hogy a szúrás spontán fájástevékenységet indukál, és nincs rá garancia, hogy azt vissza tudják fogni.

......

de! ne ez lebegjen a szemed előtt. Én hinnék az istenhegyinek, és butaság, amit gondolsz, egy klinikán miért tartanának szem előtt bármiféle kedvességet. Az AFP is jó lett, akkor ott is kedvesek voltak?
próbáld meg más szemszögből nézni.
az UHs doki is elnézhetett akármit, ezen kívül vannak olyan magzati fejldési rendellenességek, amik a születés idejére elmúlnak pl. lehet az agyban ciszta, vesetágulat... stb. Tehát ezeknek semmi hatása nincs a gyermek későbbi életére.

A praxisba ált. 2 hétre adnak időpontot, de ha elmondod, hogy mi a helyzet, akár már most vasárnapra is be tudnak szorítani. hívd fel még ma őket.

tényleg nem megijesztésnek írtam, inkább csak azért, hogy tisztában légy a tényekkel.

viszont... ha az amnio mellett döntesz, akkor hajdú drnővel csináltasd, ott még nem hallottam fertőzésről, ami sajnos más helyen elég gyakori és ez is indukálhat vetélést.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kedves icsilya,
nagyon jólesik, hogy így törődsz velem, köszi.
Képzeld, máris sikerült elérnem Hajdú doktornőt, aki azonnal fogad a Szabolcs u-i klinikán. Már öltözök és megyek is...! :P
Köszi a tanácsokat!

KépKép
pompomlány
 
 


Szuper :D
én meg felhívom az istenhegyit :D
nagyon remélem, hogy jó híreket kapsz ma és holnap!!!!!
biztosan nem lesz semmi baj!!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi!
Nagyon örülök hogy Hajdú doktornő mellett döntöttél épp írni akartam hogy a Szabolcs utcába szimán mehetsz időpont nélküo is max. sokat kell várni. Nagyon jó kezekben vagy. Drukkolok nagyon hogy ő csupa jó híreket mondjon.

Orsi
Időpont va?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Potyka :lol:
Gratulálok az egészséges kicsi fiadhoz! :lol:

Vegyes érzésekről
Nekem a barátnőm fogalmazta meg úgy, hogy a terhesség alatt az ember az örömmámortól a totális kétségbeesésig az érzelmi skála minden fokát megjárja. Nekem is a sok örömmámorba néha vegyül egy-egy fura gondolat. De hát akkora fordulatot vesz az életünk, amilyen még nem volt. Egész nap teljesen mást fogunk csinálni, mint eddig, és hát a felelősség. Én is azt hittem, hogy az, aki évek óta erre készül, mint mi, annál kimaradnak az ilyenek, de úgy tűnik nem. De az a lényeg, hogy az idő nagy részében úszunk a boldgogságban! :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Jó reggelt lányok!

Köszönöm a segitségeteket, majd utána járok személyesen a dolgoknak :roll: :wink:

lusy
 
 


Emma!
Ezt jól fogalmaztátok meg van minden érzés az emberben ilyenkor. De végülis természtes is. Hisz attól még mert évekig várutnik a babára nem voltunk még ebbe a helyzetbe hogy x hét és itt a baba. :)

Lusy!
Ha felhívod őket ott is nagyn készségesek az asszisztensők az árat illetően. ja és van honlapjuk is www.kaali.hu itt nagyon sok hasznos info van.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Beszéltem velük. Csüt. megyek.
Beszéltem a genetikussal is, azt mondta, hogy az én koromban még most is van értelme a vértesztnek, úgyhogy megcisnáltatom a négyes tesztet meg az afpt is. és UH is lesz :D
jah, 10re megyek. a hapsi nagyon jó fej volt a telefonban :) kicsit szétszórt, de jókat mosolyogtunk :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lusy,
a többiek megelőztek! :) Remélem mihamarabb babás leszel!

Manó,
Jaj de nagyon gratulálok! :D Most már gondolom megnyugodtál, úgy örülök! :D És hogy a te babád is kisfiú! :D

Pompi,
nagyon kíváncsi vagyok, mit mond Hajdú dr.-nő!
Czeizel: www.downszures.hu a honlapjuk, itt van mobilszám és cím is.
20140901102739
 
 


Orsi,
akkor nagyon tuti lesz, mindent egyszerre! Tök jó! :D
20140901102739
 
 


Hajni :D
jah, hát nincs annyi időm, hogy 5ször menjek valahova :D :D
én mindig így időzítem, ha heti 1 napot Pesten vagyok, akkor mindent megpróbálok elintézni :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebike - hogy jó anyuka leszel-e? A Te babáidnak Te leszel a legjobb!!! De megfordul az ember fejében néha az önmagában való kételkedés, és ez is természetes valahol. Én még hol vagyok a céltól, jó messze, de mégis gondoltam már arra, hogy tudom-e majd hogyan kell szopiztatni, fog-e az nekem menni, és hogy fogom meg úgy hogy nehogy valami baja essék, ha nagyobb lesz, elég jól fogom-e nevelni, és stb.stb. Biztos menni fog! Ne aggódj ezen.
Hát nem sikerült kislányt összehoznunk, pedig nagyon szerettük volna, de annak örülünk a legjobban hogy jól van és semmi baja. Talán Konrád lesz, de annyira nagy gondban vagyunk a fiú nevekkel. Klassz lány nevet többet tudnék.
Ja, és csinos a pocakod.

Pompika - drukkolok Neked nagyon!!! Remélem jó hírekkel jössz a drnőtől.

Kép
potykamanó
 
 


Oké lányok és köszönöm :D

lusy
 
 


Jajj, véletlen elküldtem, pedig még akartam írni....

Emma, Hajni - köszönöm Nektek a gratulációt. A férjem egy kissé elhalkult amikor mondtam Neki a telefonon, hogy fiú, mert Neki van már két nagy fia, aztán vigyorogva azt mondta "hát az is csak egy gyerek, de már úgy belejövünk, hogy a következő kislány lesz", és hallottam hogy milyen boldog, hogy jó lett az eredmény, és olyan jó érzés volt. Hát miatta szerettem volna én is jobban a kislányt, hogy azt is megtapasztalhassa, hogy milyen érzés.

Kép
potykamanó
 
 


Manó,
akkor nektek is nagy meglepit okozott! Mi már teljesen hozzászoktunk a gondolathoz, és már nagyon örülünk is! Olyan jó, hogy gyerekünk születik! :D A következő viszont nekünk is kislány lesz! :lol:
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: