Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nircee,
Levente 2 hetes korától kezdve kap tápszert pótlásnak(cumisüvegből)és a lefejt tejet is cumiból adom neki.
Szerencsére még nem cumi zavaros,de mi ezt annak köszönhetjük,hogy én bimbóvédővel szoptatok,ami szintén szilikon,mint a cumija. :roll:

Amúgy Levi pár napja nem hajlandómegenni a tápszert,pedig kellene neki,hiszen nincs annyi tejem,hogy elég legyen egédz napra,így folyton éhes ő is!
Viszont a doktornő tanácsára most bébi üdítőt iszik,ami olyan,mintha enne,mivel sűrű.
Ebből olyat kap,ami:alma-banán-sütőtök,vagy alma-banán-őszibarack.
Azt mondta az orvos,hogy ha továbbra sem eszi meg a tápszert,akkor tápszert kell váltanunk,bvagy mivel már elmúlt 4 hónapos,a tápszer helyett adhatok neki olyat,hogy: 1 krumpli-1 alma.
Végül is valamit ennie kell,ha már nincs elég tejem. :wink:
Bár elvileg csak 2 evésnél szoktam pótolni,remélem azért nem lesz gondunk!

Bors,
Lehet ülve szülni a kórházban,van két méretű szülőszék is,de nem mindegyik orvos támogatja az alternetív szülést (ezt a szülésznőm mondta amikor orvost akartam választani).
Amikor bekerültem a szülőszobára,gondolkodtam azon,hogy ülve szülök,de elég alacsonyak,nem lett volna kényelmes sem nekem,sem az orvosnak és a szülésznőmnek.
Mert ugyebár oda csak úgy fér az orvos,ha lehasal. :wink:

Amúgy az,hogy fáj-e a vizsgálat,vagy sem,az szerintem sem attól függ,hogy nő végzi vagy férfi.
Én férfi orvoshoz járok és egyszer sem volt fájdalmas a vizsgálata,még akkor sem,amikor vajúdás alatt vizsgált!
Mondjuk nekem Cseh Erikáról nincs jó véleményem!

Kép
Kis dagi :lol: ,ezen a képen pont 4 hónapos! :D

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Mi a véleményetek a kézi pumpás mellszivorol :?: Érdemes olyat venni :?:

mano:nagyon édes a kis fiad :D :D
pipacs80
 
 


Sziasztok!

Zoriann, gyönyörű a kislányod, sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!

A mellszívóval kapcsolatban nekem az volt a tapasztalatom (mivel sajna Bogi egy másodpercig se volt hajlandó szopizni, inkább éhenhalt volna, így feltétlenül szükségünk volt rá), hogy jó ha van, de nagyon bánom, hogy annak idején megvettem a kézi Avent-et. Szerintem botrányosan rossz konstrukció, iszonyatos áron!!! (bár az összes többi Avent termékkel maradéktalanul meg vagyok elégedve!) Hiába reklamáltam a terjesztő cégnél, és ők küldtek is ingyen másik pumpát, másik szelepet, stb, ugyanúgy szinte használhatatlan volt. Úgy gondolom, hogy ez a szerkezet, csak az "ideális" mellméretű és "ideális tejcsurgató" képességűeknek való, ha nagyon dolgozni kell vele, bemondja az unalmasat.
A kórházban használtam a benti elektromosat, az meg brutális volt. A kézi fejést senki sem tanította meg (a csecsemősök baromira katasztrofálisak voltak a BM KH-ban és az akkori védőnőnk sem igazán volt segítőkész, ja persze nem csúsztatgattam a borítékokat), így ezzel a bénázás-sorozattal kb 4 hét alatt oda lett a tejem, így tápszereztünk, de ezzel semmi gond nem volt, sőt, a lányom a 15 hónapja alatt összesen egyszer volt beteg, amikor a férjem hülye rokonai ideállítottak influenzásan... :evil:
Most rettentően készülök arra, hogy anno majd kismanó fog szopizni, mert azért idegileg rendesen megviselt ám, hogy hiába terveztem el Bogi idején mindent nagyon szépen, mégsem sikerült a dolog.

Én is csatlakozom nircee-hez, Fábián doki tényleg nagyon finoman vizsgál, mindent elmond mit miért tesz, és végtelenül kulturált ember!

Bors: Az ülve szülésről annyit, hogy a szülésnek ideális esetben rólad és a babádról kell szólnia, nem pedig az orvosod kényelméről! Az előző dokimmal pl megbeszéltük, hogy a nekem legkényelmesebb helyzetben szülhetek majd, akár bordásfalon lógva, akár tatamin a földön, nem az ő hibája volt, hogy nem úgy jött össze. Szerintem olyan dokit keress, akivel meg tudod beszélni az igényeidet, és nyitottan gondolkodik, persze csak egy határig, mert előfordulhat hogy az anyuka kényelme és a babának legbiztonságosabb helyzet nem vág össze. Ilyenkor tetszik vgy nem, a picit fogja választani a doki, és te csak másodlagos szereplő leszel.

Na, megyek ebédelni.
Üdv mindenkinek: Andi

Kép

Kép
andibab
 
 

 
 

sziasztok,

Zoriann, gratulálunk Jázminhoz! Szépek a lányaid nagyon! Örülünk, hogy a szülés ilyen szépen ment :D

Nircee, ne ijedj meg, ha nem fog a következő hónapban is ennyit hízni, Nándi először 90dkg, de a második hónapban csak 60dkg-t hízott és semmi baj nem volt. Nekem is sűrűbben kellett cicire tennem, de aztán újra beállt a 2-3órás evésre.

Krisztinka, Bogár szorítunk nektek, reméljük már jó helyen van :)
Nekem három barátnőm is van, ahol már a második baba is megszületett császárral, de nem volt gond a teherbeeséssel, mikor eltervezték 1-3hónapon belül sikerült.

Szerintem nem szabadna, hogy a vizsgálatok fájjanak, ha mégis így lenne én biztos dokit váltanék, nem hiszem, hogy a doki nemétől függne, megrőgzőtt férfidkipárti vagyok, de a felvevő orvos az engem is durván vizsgált, úgyhogy szeirntem inkább személyi a kérdés, vagy talán hangulat :?
Kép
kispraga77
 
 


Köszi csajok a megnyugtatást!

Mano83,
azt szeretném megkérdezni, hogy technikailag hogy csináljátok ezt a pótlás-dolgot? Előbb megszoptatod, majd jön a tápszeres cumi? Vagy mikor tápszert adsz, akkor kihagyod azt a szopit? És milyen időközönként etesz? Én is vettem bimbóvédőt, mert már szörnyen fájnak a melleim, de azzal is ugyanúgy fáj. Pár napig szívesen kihagynám a szoptatást, csak fejnék + tápszer, míg kicsit meg nem gyógyulnak a bimbóim. Csak félek, hogy ezzel pont az ellenkezőjét érném el, és nem termelődne több tej. Viszont annyira fáj a szoptatás, hogy valami tennem kell. És pár napi cumi után vajon milyen lenne a szoptatás? Annyira tanácstalan vagyok ebben a témában, mert mindenki mást javasol.
nircee
 
 


Nircee! Esetleg nem próbáltad az Avent bimbókenőcsöt! Szerintem az nagyon jó, csak egy kicsit drága! Ja és azt nem kell letörölni a ciciről szoptatás előtt!
Sajna más ötletem nincs fájdalomenyhítésre.

Kép
Vendég
 


nircee,
Én úgy szoktam csinálni,hogy csak délelőtt és este kap tápszert Levente,a többi evésnél ciciből eszik.
Az,hogy millyen időközönként eszik,változó.Általában 2 óránként kér enni,de a délelőtti tápszer után alszik 3-4 órát,így kb.5×-6× eszik egy nap.
Bimbóvédőt én már a kórházban elkezdtem használni,ugyanis nagyon kisebesedtek,véreztek;nagyon fájt az etetés.Amikor bimbóvédővel kezdtem etetni,szintén fájdalmas volt a seb miatt,de 1 hét után már meg sem éreztem.Nem igazán merek nélküle etetni,mert ha nem használom,félek,hogy megint rosszul járok! :wink:
Állítólag azért sebesedik ki a mellbimbó,mert rossz pózban van a baba,vagy nem kapja be jól a mellbimbót,így a nyelve kidörzsöli! :roll:
De vissza térve a kérdésedhez: amikor tápszert kap,akkor nem adok neki ciciből,így legalább össze gyűlik és akkor rendesen tud enni a következő evésnél.

Krém:nekem GARMASTAN kenőcsöm volt a mellbimbómra,amikor sebes volt és azt sem kell lemosni és lényegeen olcsóbb,mint az Avent.
De az alegjobb,amit itt már többen is írtak:kenj szét rajta egy kis anyatejet és hagyd megszáradni rajta! Gyorsabb,olcsóbb és hatásosabb,mint bármelyik krém!

A tápszert azért adom neki estére,mert attól rendesen jól lakik és ha elalszik fél8-8 körül,nem ébred fel,csak 2-3 óra között.
Ha viszont este ciciből etetem meg,akkor már 10 órakor éhes! :roll:

Amúgy ha pár napig kihagyod a szoptatást,nem lesz seemi gond a tejjel,ha rendesen fejed! :P

Kép
mano83
 
 


:!:
Majdnem elfelejtettem:
Pipacs
Köszönjük! :lol:

Kép
mano83
 
 


Mano83,
Nagyon köszönöm az infót!
Én egyelőre, ha elengedhetelen lesz, az esti etetésnél fogok pótolni, mert én is azt hallottam, hogy a tápszert lassabban emésztik, és jobban alszanak emiatt. Ha már pótolni kell, legalább nekem is legyen ebből előnyöm! :wink:
Kissé el vagyok keseredve, hogy a korábbi gyönyörű eredmények után ide jutottunk, de igyekszem magam megnyugtatni, hogy ez még nem végleges, és ha nem stresszelem magam, akkor lesz elég tejem. Fő a pozitív hozzáállás. 8)

Mindenesetre Marci az utóbbi etetésnél összesen 50grammot evett 1 ciciből, és utána úgy bealudt, hogy már 2 órája mozdulatlanul alszik. Ez nem egy éhes baba jellemzője. :D A fene sem tud itt kiigazodni.

Én próbáltam már az Avent krémet és az anyatejes megoldást is, sajna csak átmeneti eredményt hoztak. Tuti, hogy valami technikai gond lehet, ha csütörtökön jön a védőnénink, majd megkérem, nézze meg, mit rontunk el.

Na jó, nem sírok tovább, végül is nincs tragédia, Marci továbbra is gyarapszik, úgyhogy majd megoldódik minden, pótlással vagy anélkül. :)
nircee
 
 


Nircee,
Nálunk is volt olyan,hogy Levi napokig kevesebbet evett a megszokottnál,de ettől nem lett kevesebb a tejem.
Nekem alapból nem volt sok,meg nincs is,csak annyi,amennyi nagyjából kell.
Egy másik topicba azt mondták nekem,hogy a babáknak 4 hónapos korban megnő az igényük,így kell pár nap,amíg a tej is annyi tud termelődni,amennyi kell.
Mert Levi az utóbbi pár napban,mint már írtam elég rosszul eszik!
Szóval most várom,hogy mi lesz velünk! :roll:
Lesz-e több tej,vagy nem!?

Amúgy meg ne idegeskedj,mert úgy hallottam,hogy a sok idegeskedés és sírás elapasztja a tejet! :roll: :shock:

Na,mára ennyi,lefekszem,mert néhány perce nagyon szédülök! :evil:

Jó éjsazkát Mindenkinek! Kép

Kati és Levi

Kép
mano83
 
 


Nircee, először is ne aggódj a tej miatt, ne gondolj rögtön tápszerre. Egyébként biztos hogy azért sír Marci mert éhes, nem mert fáj evés után a pocója, vagy hasonló? Amiket most mondok az mind mind saját tapasztalat. Sokszor hittem azt, hogy nem elég a tej és a leányzóm éhes maradt, de sosem fogadott el semmit, szopi után, és én azt gondolom, amelyik baba éhes elfogadja amivel kínálják. A másik, már többször leírtam, és lehet hogy ezzel is egyedül vagyok itt, de én soha nem mértem mennyit eszik egy evésre. Mindig éreztem, ha kiszívta a cicit, és ha vissza is büfizett akkor még túl is ette magát. Tudják azt a babák, hogy mi a jó nekik, és ha csak 50g volt elég neki akkor úgy is rendben van. Ha nem mérted volna és ilyen jól megnyugodott tőle azt hinnéd evett vagy 120-t nem? Szóval a mérés csak idegeskedésre ad okot. Elég hetente, hogy gyarapszik e rendesen. Tej pedig annál több termelődik, minnél többet teszed cicire a babát, nem attól ha kihagysz egy etetést. Az pedig való igaz, hogy a tápszer jól megdagad a babák hasában, és naná, hogy alszanak... :)
Mellbimbó: Nekem olyan sebes volt a cicim az első két hétben, hogy azt mondtam a szoptatásnál nincs fájdalmasabb. Próbálkoztam bimbóvédővel, de valóban abban is ugyanúgy fájt és nehezebben is gyógyult. Anyukám pedig azt mondta az gyógyítja meg a leghatékonyabban, ha a baba nyalogatja, és kend anyatejjel. Meg ha éri szabad levegő az is segít. Egyébként vannak időszakok mikor nagyon fáj most is, nem sebes csak egyszerűen fáj ahogy szívja. Nem tudom az okát, ez általában néhány nap :shock:

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült, csak próbálok segíteni, hogy ne add fel. És igyál nagyon nagyon sokat, egyél gyümit, meg levest :D

thenus
 
 


Sziasztok!

Kezdünk javulngatni, legalább már láza nincsen Csanádnak. Sajnos még 3-4x kell szívni az orrát, ezt borzasztóan utálja... Én is! :(

Nircee, Thenussal értek egyet. Nem is biztos, hogy a mennyiség, egyik barátnőmnél is most volt ez. A védőnő már tápot javasolt estére. Alig bírtam lebeszélni róla! Kiderült hogy a kicsicsaj hasfájós... :roll: Úgyhogy most iszik egy kis Mecsek teát... Viszont, mivel a mennyiség miatt is beijedt, elkezdte intenzíven fejni, amelyikből eszik a kicsi, azt minél jobban kiüríteni. Pár napja még csak 10-eket tudott, most már simán kijön evés után (!!!) 100 is!!! :roll: (így legalább van vésztartalék is, nem kell tápszerre gondolni rögtön)... Türelem és kitartás! És tényleg nem a kihagyás növeli a mennyiséget, sőt... Minél többször cicire teszitek, annál több lesz a tej! És egyszerre 1 cici! Következő etetésnél a másik cici. Sebes cicim hála az égnek nem volt, de mindenhol azt olvastam, hogy ha nem jól kapja be a baba, akkor sebesedik.

Thenus, én se mértem, soha! Gőzöm sincs, hogy mennyit evett/eszik egyszerre. Utoljára a kórházban mértünk 90-et. :roll: És szerintem is így van rendjén, tök mindegy, hogy 10-et eszik egy evésnél, vagy 100-at, ha elégedett! Tényleg kár ezen stresszelni! A stressztől csökken a tej!!!!

Manó, Te nem fejsz?

Kép
csanómanó
 
 


Ichtus!
Ha jól emlékszem te kérdezted: Alexa eddig még csak néha fordult át rögtön hasról-hátra. Inkább csak hátról -oldalra, majd vissza. Vagy oldalról-hasra. Egyben ez csak párszor sikerült.

Képzeljétek tegnap Alexa elaludt háromnegyed hétkor és felkelt párszor enni, viszont aludt 12 órát. És kijött az alsó fogacskája!!! :lol:

Kép
klmaria
 
 


Helló Mindenkinek!

Az első éjszakánk itthon, hát nem volt olyan egyszerű. A kórházban minta baba volt Lelle, szopizott, aludt. Hazajöttünk és hajnal kettőig csak sírt szegénykém. Most még alszik, remélem nincs semmi baja.

Szülés:
Szóval csütörtökön be kellett feküdnöm, nagyon rossz volt, annyi kismama és baba volt, hogy nem volt hely, így várni kellett. Lett egy hely a "jobbik" 6 ágyasban. De mondták, ha ürülés van akkor gyorsan mehetek át kétágyasba. Nah ez nem történt meg, mert volt olyan éjszaka, hogy annyian szültek, hogy még az előkészítőben is szülés volt. Egyik éjszaka 6-an egyszerre. Egymás hegyén hátán. Mi is azért jöhettünk tegnap haza, mert kellett a hely.

Az volt, ha bemegyek csütörtökön Surányi felteszi azt a zselét, de mivel ennyien voltak, és nem volt szabad szülőszoba mondta, hogy csak péntek reggel teszi fel, mert háha akkor kevesebben lesznek.
Még délután 5 körül megvizsgált és mondta, hogy ugyan olyan zárt vagyok mint eddig. Hát nem örültem.
Viszont este 11 körül éreztem, hogy hűha itt valami fájások vannak, elkezdtem mérni, 7 percesek voltak, a paplan alatt írtam sms-t a férjemnek, hogy nekem szerintem 7 perces fájásaim vannak, mondta, hogy szóljak a nővérnek, hát szóltam , monta, hogy aludjak tovább, hogy ha netán mégis szülnék, akkor holnap estére legyen erőm.
A fájások maradtak én meg róttam a köröket, mert aludni, hogy tudtam. Éjfél után kicsivel elfolyt a magzatvíz, szóltam megint a nővérek, hogy elfolyt a magzatvíz, csinált nst-t, és mondta készülődjek a szülőszobára, szedjem a cuccom, de a férjemnek ne szóljak még, mert az túl korai. Jól megbiztatott, hogy kevés fájás és magzatvíz elfolyás után hosszú szülésre számíthatok. Az nst 30-40es fájásokat mutatott, hát nekem azok nagyon fájtak, de arra is azt mondták, hogy az semmi.
Átmentem hát a szülőszobára, megvizsgált az ügyeletes és közölte, hogy több mint két ujjnyira nyitva vagyok, azonnal hívta Surányit én pedig a férjem.
Aztán elkezdtek pörögni az események, a kettes szülőszoba volt épp szabad(szerencsére, hogy volt szabad) Mire a férjem és Surányi oda értek, már 3 perces fájásaim voltak, ezen felbuzdulva gyorsan be is vágtam magam egy kád meleg vízbe, ami visszalassította a fájásokat, így kijöttem, folytattam a vajúdást a szülőszéken, az nagyon jó volt, és az is, hogy ott volt a férjem és mindenben segített és masszírozgatott és biztatott és fogta a kezem majdnem sírt, ha nekem már annyira fájt. Majd amikor már nagyon elviselhetetlenek lettek a fájások visszamentem a vízbe, nem ülő helyzetbe és az viszont nagyon jó volt. Kis idő múlva már az sem, azért felhuppantam félig ülve a szülőágyra. Már tolófájások voltak, kettőt el is engedtem, futott a férjem Surányiért és a szülésznőért, a maradék kettőből pedig megszületett Lelle Hanna 2007. 01.05-én 04:16-kor.

Olyan nagyon jó érzés volt amikor kicsusszant. A férjem kiabált, hogy itt a mi kislányunk és már rakták is a mellkasomra. Hát feledhetetlen pillanatok az biztos. Ott nézegetett, pislogott, nyöszörgött. Majd elvitték, lemérték. 3520 g és 55 cm. Aztán megkaphatta az apukája, amíg engem stoppoltak. Olyan tündériek voltak ott ők ketten.

A végső beavatkozások sem voltak vészesek. Ki lehetett bírni, azok után, hogy már van egy kisbabánk.

Aztán ott hagytak minket hármasban, ott sírtunk és örültünk, de nagyon, Lelle pedig csak szopizott és szopizott. Én eléggé kimerültem azért. Fél 7 körül vittek vissza a szobába és 9kor hozták is Lellét.

A mai éjszakánk itthon először kicsit fura volt, a sok sírás és, hogy ugyan mi baja lehet... stb miatt. De biztos lesz még sok ilyen.

Tejem van szerencsére, most is itt folyik, mert még Lelle pihenget és nem éhes. De már összeszedem magam ma és elolvasom végre, hogy kell használni az elektromos sterilizálót és sterilizálom a dolgainat, mert ezt most akár le is fejhettem volna.

Képeket is rakok fel majd, csak a férjem gépén vannak, így ha magához tért ő is, akkor töltök fel.

Ez történt velünk az elmúlt napokban, nagyon jó volt.

Itthon kicsit szalad a lakás, de itt van anyukám, csak amíg megtalálja mindennek a helyét, addig én háromszor elrakom.... :)

Ma jön a védőnő, biztos ellát mindenféle tanácsokkal.

A szülésznő akkor éjszaka Ősziné Katika volt, nagyon rendes, segítőkész volt, Surányi szintúgy, hamar beért riasztás után, megvizsgált, de utána a szülőszobán csak kettesben voltunk a férjemmel, ami nagyon jó volt, hogy rajtunk kívül senki nem volt ott, nem háborgatott minket senki a szülésznő is csak nagyritkán nézett be, és a doki is.

Most megyek, mert hajat kell mosnom és a pizsamám már úszik a tejtől, megpróbálom lefejni.

Vernával nem találkoztunk sajnos, de biztos ott volt ő is. Remélem neki is komplikáció mentes és szép szülése volt.

Én úgy érzem, hogy a mi szülésünk nagyon szép, gyors és fájdalomtól nem mentes, de kibírható volt. Most még nem mondom azt, hogy már holnap szeretnék újra szülni, de biztos annak is eljön az ideje.

Üdv Mindenkinek és szép napot!!!

Hamarosan láthatjátok a kislányunkat!

Pimpoka

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok!

Pimpoka gratulálok a kis Lelle megszületéséhez! Várom a képeket!
Olyan jó volt olvasni a szüléstörténeted, mert annyi minden eszembe jutott a saját szülésemről. Majdnem megkönnyeztem miközben olvastam.
Nagyon jó egészséget kívánok neked és a kis családodnak!

Kép
Vendég
 


Pimpoka,
GRATULÁLOK LELLÉHEZ ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKTEK!
Örülök,hogy ilyen zökkenőmentes szülésed volt!
Várjuk a képeket! :lol:
Kép

Csanómanó,
Csanádnak jobbulást kívánok és sok gyógypuszit!!! :lol:

Kép
mano83
 
 


Már megint elfelejtettem valamit!:

Csanómanó
Levi általában kieszi az összes tejet a ciciből,ilyenkor nem fejek,hanem még rajta hagyom pár percig.
De amikor azt érzem,hogy van benne,akkor le szoktam fejni és ilyenkor a két ciciből össze jön még 10-15 ml,amit csak úgy,pohárból szoktam neki odaadni.
Mert mire üvegbe önteném,már nem maradna benne 5 ml sem! :wink:
Amúgy mára már viszonylag szépen iszik pohárból,még a kórházban Terike tanított meg rá! :D

Klmaria,
Gratulálok Alexa fogacskájához! :lol:
Szeretném megkérdezni,hogy nem volt nyűgős,sírós előtte?
Mert Levinek már fehér az ínye és kemény,ráadásul nagyon nyűgős és rettentően folyik a nyála. :wink:
Úgy gondolom,hogy neki is jön a foga,de a védőnő szerint sokszor 1-2 hónapba is bele telik,mire kibújik!
Ti használtatok valamit fogzásra (hűtőrágóka,vagy dentomax,vagy ilyesmire gondolok)?

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Pimpoka!
Nagyon nagy gratula a kicsilányhoz!Nagyon jó volt olvasni a történeted és bizony meg is könnyeztem! :lol:

Kép

Nircee! A tejcsi attól is lehet kevesebb, hogy kezd kimerülni a szervezeted. Csatlakozom azokhoz, akik azt írják, hogy szoptass minél többet, és tényleg nagyon fontos, hogy igyál rengeteget. Mikor én is úgy éreztem, hogy kevesebb a tejem én is sok levest ettem, meg én rengeteg tejbegrízt ettem, meg aranygaluskát a sodóval. Nem fogsz elhízni tőle!

Klamira gratula a fogacskához, akkor most már lassan jönni fog a második is!



Manó! Mi fogzásra legelőször a Dentinox N gélt használtuk, majd a doktornéni javasolta a Chamomilla vulgaris 15CH nevű homeopátiás bogyót, 1golyót a kupakjában vízzel fel kellett oldani és azt megitatni manóval.


Szép Napot Mindenkinek!

Kép
Vendég
 


Krisztinka,
Köszönjük! :lol:

Nemrég bementem kis Levihez,mert felébredt,erre azon kapom,hogy már a fél kiságyat lebontotta! :shock: :lol:
A fejvédőbe volt kapaszkodva,ami már csak lógott,ő meg épp gyömöszkélte a szájába! :wink:
Most mehetek rendet rakni... :?

Kép
mano83
 
 


Nem viselte meg annyira a fogacska! KOPP-KOPP! :lol:
Nekün azt ajánlották, hogy ne használjunk ilyen zsibbasztó szereket, mert annál kevésbé fogja tűrni és azt az érzést fogja követelni. A hűthető rágókától viszont 10 perc után olyan hisztit lecsap, hogy csak nézünk. A gumirágóka se jött be neki, maradt a pelenka és az ökle vagy a mi kezünk. :D

Kép
klmaria
 
 


PIMPOKA:Gratulálok a kisbabádhoz, aligvárom hogy fent legyenek a fényképek :D :D i Kép Kép


Szerintetek nincs baj, vasárnap reggel ota nagyon ritkán kicsit mocorog a kismanó a hasamba, korában meg aligtudtam éjjel aludni :?: :(
MoST VAGYOK A 34 HÉTBEN :?:
pipacs80
 
 


Pimpoka, zoriann!
GRATULÁLUNK ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK! :D

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Akkor tehát nem érdemes szülésznőt fogadni. Rendben, azért megkérdezem a dokimat, hogy akar-e kifejezetten valakit, de ha nem, akkor marad az aki éppen ügyeletes.

A családi szobáról nincsen még képetek, infótok? Általában szabad szokott lenni?

Köszönöm

Bobo
bobo24
 
 


Még egy kérdés!

Kb. mikortól fog látszódni a pocak, hányadik héttől? Nekem még lapos a hasam.
bobo24
 
 


Sziasztok!

Pimpoka, hatalmas gratula!!!!!!!

Pipacs, szerintem ne aggódj, talán azért van, mert ahogy nircee írta (azt hiszem, ő volt), kezdi talán már kinőni a picur a hálózsákját és nam bír annyit mocorogni. :) De ha aggódsz, akkor menj el a dokidhoz, annál rosszabb nem is lehet, ha valaki "gyártja" a félelmeket, az agy ugyanis nagy hatalommal bíró szerv, még valóra válik valamelyik félelmed. A doki meg fog nyugtatni, csinálnak egy nst-t és uh-t, aztán te is abbahagyhatod az aggódást. Fogd fel úgy, hogy most gyorsan kell sokat aludnod, amíg hagy a pici, ha már megszületett úgyis heveny alváshiánytól fogsz szenvedni! :lol:

Üdv: Andi
andibab
 
 


Sziasztok!

Pimpoka! nagyon-nagy gratula! hát én megkönnyeztem a történeted, olyan megható volt.

Mi elvileg ma megyünk vásárolni, de annyi minden van a fejemben, h azt se tudom hova menjünk és mit vegyünk. kezdek kétségbeesni :?
igaz elvileg még van 3 hetem, de az okosok (a környezetemben mindenki :) ) azt mondják nem fogom addig húzni. pedig most úgy érzem még nem vagyok fölkészülve, kezdek parázni :shock:

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Ez a kép még a kórházban készül.

Íme, nagyon édes!

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Ez pedig már itthon van.



Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok,

Pimpóka gratula, nagyon aranyos a kistündéretek :)

Kép


Katica
bogár78
 
 


Pimpóka! Nagyon szép a babátok!

Murphyke! Mikor én abbahagytam a munkát még 4 hét volt a szülésig, de Gergőci úgy döntött 2 héttel hamarabb születik meg.
Szóval ne halogasd sokáig a vásárlást. Meg aztán most pihenj még , mert aztán egy darabig nem nagyon fogsz! :?



A babaruhaméretekkel kapcsolatban: én 56-os méretű ruhákat vettem, de pont aznap mentem volna méret meg súlybecslésre amikor manó megszületett, így igazából nem tudtam mekkora kell.
Na de aztán apával kellett vetetni kisruhákat, mert Gergő 47cm-vel és 2250 grammal született és még az 50-es így is nagy volt rá. De szerencsére hamar belenőttünk! :lol:

Bobo! Nekem pl. csak félidősen látszódott a pocak igazán. Még 15-16 hetesen nem igazán, talán azért, mert egy kicsit szélesebb a csipőm.Igy sokáig jók voltak rám a normál ruháim. Nekem a végére nem is lett nagy pocakom.
A családi szobárol van már kép a 70. oldalon!!! :!:

Pipacs! Én a helyedben elmennék az orvoshoz, csak a megnyugvás kedvéért! :roll:
Elvégre azért van orvosod, hogy minden szokatlan dolog miatt felkeresd! Ki is az orvosod?

Lányok! Oda oldalra a felhasználó névhez hogyan kell képet rakni? Ha lehet részletes leírást kérek! Köszike! :oops:


Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Pimpoka,
HATALMAS GRATULA!!!
Olyan szép a kislánykád! Igazi kis vasgyúró! És milyen szép manikűrözött körme van a nagyujján! :lol:

Én is megkönnyeztem a történeted, tényleg szép szülésed volt! Én is ilyenről álmodtam, de nem panaszkodom, utólag az enyém is megszépült. 4 tolófájásra kint volt Lelle! Nekem ez olyan hihetetlen, nekem volt vagy 25-30. :cry: Örülök, hogy ilyen simán ment a dolog, persze az előtte való kórházas napokért nem irigyellek.

Lányok, köszi a szopizással való biztatást! Sok hasznosat mondtatok! Én is szeretném elkerülni a tápot, egyelőre csak a lelki nyugalmamért van itthon, de nem áll szándékomban hozzányúlni. Ma reggel már egész szépen szopizott Marcika. Sajna tényleg éhes, ezt onnan tudom, hogy egész máshogy sír, ha hasfájós - egyébként nem jellemző rá, de előfordul. És ha éhes, olyan erővel keresi a cicit még a Papáján is, hogy rossz nézni, közben elkeseredetten sír, aztán ha adok neki mecsek teát, vagy lefejt tejet, azt azonnal beszippantja, és utána csend van, látszik rajta az elégedettség. A mecsek teával az az egyetlen gondom, hogy miután ivott, azonnal elkezd egy csomót bukni, és hasmenése is lesz utána, ezért csak akkor adok, ha tényleg nagyon fáj az a pocika.

Ma reggel egyébként annyira fájtak a melleim, hogy nem bírtam magam rávenni a szoptatásra, ezért lefejtem a tejem, és így sokkal több lett! És Marci is beszippantotta szinte az egész mennyiséget, 130grammot, és még el is tudtam tenni 40ml-t! Azt vettem észre, hogy mikor a cicin van, nem szív olyan erősen, mint régen, csak nyammog, és lehet, hogy ez is közre játszik, hogy kevesebb termelődik - pedig már minden evés után fejek.
Ha minden igaz, csütörtökön jön a védőnéni, majd megkérem, nézze meg a technikánkat, hátha azzal van a baj, de ma reggel egy dolgot vettem észre: csak fejés után is ugyanúgy fájnak a melleim, olyan beléhasítós-szúrós fájdalom, és ez egész a következő etetésig megvan. Nem csak a bimbó, hanem az egész mellem fáj, sőt, néha viszket is. Nem is hallottam eddig ilyen problémáról. :?: :?: :?: Ezt is megkérdezem. Addig meg úgy döntöttem, hogy minden harmadik etetéskor szopiztatok, közben fejek, mert a stimuláció nagyon fontos, de azért szeretném még egyben visszakapni a melleimet is. :)

mano83,
még egy kérdés: ha elmentek valahova, a bimbóvédőt miben tárolod? Hogy tartod sterilen?

Pipacs
tényleg ne aggódj, Andibab jól mondja: a hálózsák már kezd szűk lenni. :D De ha úgy érzed, menj el dokihoz, mert tényleg semmi értelme, hogy feleslegesen kínozd magad! Jobb félni, mint megijedni! És inkább ezerszer menj feleslegesen, minthogy egyszer ne menj, mikor kellene. Na, ez nagyon bölcs volt! :lol:
nircee
 
 


Zoriann, PimpOka!

GRATULÁLOK ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK!

Hajni

Kép
khajni
 
 


Köszönöm a biztatásokat, szerintem egy picit tulreagálom.De a héten ugyis megyek Surányihoz :!: Azért mocorog csak nem olyan gyakran és nem olyan erösen :!:


Pimpoka.GYÖNYÖRÜ A KISLÁNYOD :D :D :D Kép
pipacs80
 
 


Sziasztok Lányok!


Segítséget szeretnék tőletek kérni első babánkat várjuk 25 hétbe vagyok Flór F. kórházba fogok szülni. Kicsit "parázós" kismama vagyok ez azért van mert 3 évig póbálkoztunk sikerekből ami később szomorúan végződőtt juttot elég, kisfiút hordok a szívem alatt aki lombikkal sikerült(7 beavatkozásra). Nagyon boldogok vagyunk és várjuk a nagy napot, azt szeretném tudni hogy milyen a szülészet ,orvosok, nővérek ,szobák és maga a környezet és van-e valaki köztetek aki császárral szült?

Köszönöm Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Sziasztok!

En a 24. hetet töltöttem, es néhány napja sokkal lanyhabban mozog a baba (kevesebbet, kevesbe erosen rug) , mint eddig. A vedono megnyugtatott, hogy az a lenyeg, hogy minden nap mozogjon valamennyit. Most aztan az orvosvalasztas dilemmaja is megoldodik talan: feltetlenul megnyugtatast akarok meg ezen a heten, Szabo dr.-nak Godollon van a maganrendeloje, es holnap du.-ra kaptam idopontot. Nem tudom, milyen orvos (egy kolleganom szult nala, o dicserte, de ugyanez a kollegano Varkonyinal is szult, es ot is dicserte :? )de azt biztos meg tudja mondani, kell-e aggodnom, vagy nem. Aztan majd meglatom, mennyire szimpatikus. Mivel belso vizsgalatra is szamithatok, majd megtudom, hol lakik a magyarok Istene! :lol:
Meg a 4D-s uh-n gondolkodom, eredetileg nem akartam, mert engem egy kicsit riaszt, hogy olyan valosaghu kepet ad, megsem fenykep, inkabb olyan urlenynek latszik rajta a baba, de most minden ilyen megfontolast felresopor az aggodalom. CSak a ferjem beleegyezeset kene meg kicsikarnom.
Szoptatas: Az elso nehany hetben okolbeszoritott kezzel szoptattam, ugy fajt. Szerencsere idovel enyhult, majd megszunt a fajdalom. Mindenesetre bimbovedovel kezdtuk (a korhazban cumisuvegbol etettek a lanyomat, es szopni csak nagy nehezen volt hajlando, csak bimbovedovel), de nagyon utaltam a sok macerat, mindenaron el akartam hagyni a bimbovedot, szerencsenk volt, sikerult. Tobb, mint ket eves koraig szopott ezutan, szunni nem akaro lelkesedessel. :D
Bors
bors
 
 


Udv BArbi!
akkor te is apr. vegere vagy kiirva? En 28.-ra, es valoszinuleg az en babam is fiu, bar meg nem tudjuk biztosan.
bors
 
 


Szia Barbi!

Én császárral szültem , mert faros volt, bár altattak. Azt hiszem a 69. oldalon van amikor leírtam a csárászos szülésem.

Képek a szülőszobáról ez a 2. számú:
Kép

Kép

Kép

vajúdó, ahol Tv is van

Kép


Kép
Vendég
 


Ja és van egy cikkem is a szülőszobáról:

1168357200.47.pdf

Remélem megnyitható, ha nem akkor szíves elküldöm emailben bárkinek!


Kép
Vendég
 


sziasztok!

Barbi, gratulálok a sikeres terhességedhez. Itt szeretnél szülni Kistarcsán? Van már dokid, vagy egyenlőre csak érdeklődsz? Szerintem itt legtöbbünknek jó tapasztalatai vannak a kórházzal kapcsolatban. Nagyon jól felszereltek a szülőszobák, a szülészeten a családi, és alapítványi szobák. Az orvosok és nővérek szakmailag szerintem jók, de ők is csak emberek, mint bárhol máshol. Vannak akik nagyon szimpatikusak, és vannak akik kevésbé. Általánosságban ennyit tudok mondani, ha valamire részletesebben kíváncsi vagy majd mondod. Egyébként én is császárral szültem. A történetem azt hiszem nincs leírva sehol, ha érdekel leírom majd.

pimpoka, gartulálok a babóhoz, nagyon édes :)

Csanomano, gyógyulgassatok, az orrszívást szerintem a legtöbben nehezen viselik a babók, legalábbis már a 20. után biztos :(

thenus
 
 


De jó ebben a szobában szültem :lol:
becsi
Iklad
 
 


Nircee,
sajnos én csak itthon tudok nyugodtan szoptatni,így amikor megyünk valahová én tápszert viszek Levinek.
Egyetlen egyszer volt olyan,hogy nem vittem tápszert,de akkor oda adtam neki bimbóvédő nélkül a cicit!
De hogyha rokonokhoz mész,gondolom megengedik,hogy kifőzd,nem tart semeddig sem! :D

Pompoka,
nagyon jók a képek! :lol:
Szép kisbaba Lelle! :lol:

Kép
mano83
 
 


Hmmm... 9,2 a 2 órás cukrom és 10,sok az 1 órás...

A dokim lefújta a mai UH-t mert valami ügyeletes koponyának akar referálni amikor engem vizsgálgatnak... az pedig nincs bent minden nap... ami még gáz, hogy úgy tűnik csütörtökön lesz ez a vizsgálat amikor a férjem pont vidéken lesz... (lemarad egy UH-ról:(

Ja... és eredetileg csütörtökön be akart fektetni egy hétre!!! kivizsgálásra... mondtam neki, hogy nem... attól, hogy az egy hét alatt halálra stresszelem magam + összeszedek 1-2 kórházi fertőzést még nem lesz jobb a babának... max. akkor reggel bemegyek és este hazajövök. Úgyhogy most megint konzultál és megpróbálja úgy szervezni a dolgokat, hogy ne kelljen befeküdnöm...

Ha nem akarok befeküdni szerintem nem tudnak mit csinálni... attól még ki kell írniuk a vizsgálatokat... nem?

Nem vagyok hajlandó komoly indok nélkül befeküdni.

Hmmm... jövő hétfőn úgyis megyek a SOTE-ra a belgyógyászomhoz... majd vele is átbeszélem a témát aztán meglátjuk mi lesz... befeküdni pedig nem fogok...

Pedig azt hittem, hogy ma már UH lesz... (az utolsó majdnem 12 hete volt) :(
Vendég
 


Csakegy!

Fel a fejjel! Reméljük minden oké lesz és nem kell kórházban dekkolnod. Épp elég lesz majd szülésnél. Bár látod van akit 4 nap után hazaengednek én pl. 8 napot voltam bent.

Szép estét Mindenkinek!

Kép

Kép
Vendég
 


PIMPOKA:Olyan kérdésem lenne ,én is Surányinál fogok szülni, és kiváncsi lennék milyen volt szülés közben :?: Figyelmes,türelmes................. :?:

Nagyon tetszik a szülöszoba :D :D Nekem még van idöm a szülésig de már most félek milyen élmény marad bennem :shock: A fájdalomtol félek a legjoban :? Bár tudom minden fájdalmat megér az a kis lurkó a pocakomban :D :D
pipacs80
 
 


Bors!
nekem is Szabó a dokim és én is megyek hozzá uh-ra holnap du. Mi már a 32. héten járunk. A dokiról egyelőre csak jót tudok mondani, remélem neked is hasonló tapasztalataid lesznek.

Pimpokanak sok-sok gratula!

Jóéjt!
tüccs
 
 


Cs1!
Nyugi, minden ok lesz! Drukkolok, hogy ne kelljen befeküdnöd! Ha mégsem úszod meg, akkor se stresszeld magad, mert azzal csak ártasz a picinek! Akkor próbáld nézni a jó oldalát: a magas cukor nem jó a Babának, ezért legalább kivizsgálják + kezelik a dolgot. Tudom,hogy ez most sovány vigasz, de nem szabad elkeseredni!Még mindig jobb 1 hét bent, mint egy beteg baba!!!

Pipacs80
Ne félj a szüléstől, szép emlék marad, akárhogy is alakul! Persze mindig vannak rémtörténetek, de nagyon nem mindegy a hozzáállás, ráadásul szeretnek az emberek kicsit rátenni egy lapáttal. Az én történetem nem épp egy leányálom (fent van egy korábbi oldalon), de hidd el, minden nehézség ellenére életem egyik legszebb élménye!!! Sokszor átélem, és mindig egyre szebb lesz! :D
És hát igen, fáj, de mint oly sokan, Te is ki fogod bírni! És lehet, hogy szülés közben úgy fogod érezni, hogy mindjárt belehalsz (nem mindenkinek fáj ám olyan nagyon), abban a másodpecben, hogy a baba kicsusszan, minden fájdalom elmúlik, és csak a leírhatatlan boldogság marad! És gondolj arra, hogy ennek a fájdalomnak órák múlva vége lesz! Behatárolható! Csak pár óra az életedben, igazán nem sok!
He meg császér lesz, akkor a fájdalom nagy részét megúszod. :wink:

Képzeljétek, az utolsó etetést ciciből adtam, és nem fájt!!!! Persze rajtam volt a bimbóvédő, de akkor is!!! És utána még sikerült 60ml-t fejnem!!! Madarat lehet velem fogatni! Ha nagyon lassan is, de alakul a dolog, legalább nem csökken a tej! Látom a fényt az alagút végén!

Csanómanó
Csanádnak jobbulást!
nircee
 
 


Hááát... a befektetéses dolgokkal csak az a gáz, hogy 99,9999% hogy a TB miatt vannak... és max. a fele lenne indokolt (ld. 1, max. 2 nap egy éjszakával)
Vendég
 


Sziasztok!

Régen jártam itt, és nagyon termelékenyek vagytok! Na várjatok csak addig, amíg a babátok feláll és állandóan járni akar... :lol:
A lényeg: HATALMAS GRATULA A BABÓKHOZ, ÉDESEK ÉS SZÉPEK, és ÜDV. AZ ÚJAKNAK!

Átalvós jó éjszakát mindenkinek! :lol:

K.
Kép
klauszka
 
 


Köszönjük szépen a gratulációkat!

A szoptatás nagyon jól kezdődött és remélem folytatódik is, a kórházban minden jó volt, igaz a bimbóim úgy fájtak, minhta megannyi kis tűvel szúrkálták volna. Most már nem nagyon érzem ezt.
Viszont itthon már nem fogadta olyan szívesen a ciciket, mert nincs olyan nagy bimbóudvarom és a bimbó sem túl nagy. De ma elkezdtem fejegetni, mert már majdnem kő kemény volt. A mellszívótól kintebb jött a mellbimbó és így sokkal ügyesebben be tudta ma kapni és nem volt majd egy órán át sírás.
A kórházba hozott a férjem nekem aventes mellbimbó ápoló krémet, a mellbimbómra nagyon jó volt, viszont olyan mintha egy filmréteget képezne rajta, lemosni nem tudtam teljsen és így csúszott Lelle szájában, ő sem fogadta nagy örömmel. De azt most már nem használom, remélem később sem lesz rá szükségem.

Szegény kis Lellém, szopizások után nem tud büfizni, mit kell csinálni, hogy ne fájjon a pocakja, mert nagyon húzza a lábait és sír. Hogy kell büfit előcsalogatni?



Pipacs, én Surányit nagyon kedvelem, és nagyon jó orvosnak tartom. Az ügyeletes orvos értesítette, alig voltam túl a beöntésen és már ott is volt. A férjem még nem, kérdezte, hogy hol van a férjem, mondtam, hogy már elindult, aztán ott aggódott, hogy nehogy valami baja legyen, mert eléggé meglepte, hogy már ma szülés lesz.
Megérkezett a férjem, utána megvizsgált, mondta, ha bármire szükségünk van, akkor hívjuk. Így is volt, amikor szükségünk volt rá, hívtuk, ez a tolófájásoknál volt. Elmagyarázta, hogy hogy és hová nyomjak, ha jön a fájás, fogta a lábam, és biztatott, nagyon rendes volt, és amikor meg megérkezett a cseppség, megnézte és rakta a mellemre. Aztán jött a varrogatás, érzésem szerint nagyon jól csinálta, mert én azonnal tudtam ülni és nem fájt. Aprólékos volt az biztos, mert nagyon sokáig bíbelődött. Másnap meglátogatott minket a kórteremben, megnézte Lellét. Aztán meg varrat szedésnél is rendes volt, nem volt vészes, pedig én annyira rettegtem tőle. Úgyhogy, jó volt nála szülni, majd a következőt is nála szeretném, igaz tavasz-nyáron lehet visszaköltözünk Miskolcra, de ha lehet ő marad a dokim.


Jó éjt mindenkinek, mi még biztos sokáig felleszünk... :)

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok!

Klauszka,
Tök jó,hogy Eliza már beindult így mindennel! :lol:
Már én is alig várom hogy Levente alkosson valamit! :lol:

Most itt püföli mellettem a járókában a játékait és épp egy kis sárga csirkével veszekszik! :wink: :D

Pimpoka,
én hasfájásra eleinte Infacolt adtam Levinek,ami egy pár hétig jó volt,de ahogy növekedett,már kevés lett.Utána az Espumisam cseppeket kapta,ami szintén jó volt pár hétig,aztán már az sem használt.
Két hónapos korában kezdtem adni neki édeskömény teát,amit a mai napig kap,és nagyon jó azóta is! :lol:
Naponta 2× adok neki áés szerencsére még csak kis görcsei sincsenek! :lol:
Igaz,a dobozra az van ítva,hogy 4 hónapos kortól,de a védőnő azt mondta,hogy nyugodtan adjam neki,csak csináljam gyengébbre,mint amit a dobozon írnak! :roll:

Nircee,
örülök,hogy kezdenek megoldódni a szopis problémák! :lol:

Csakegy,
mindjárt megyek a telefonhoz és hívom Toldi dokit,remélem tudok vele beszélni!
Remélem nem lesz semmi gond és megoldódik a befekvéses gondod! :lol:

Kép
mano83
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?