Új privát üzeneted érkezett!

LÁNYOK NINCS POCAKLAKÓM :lol: :lol: :lol:


elértettétek, most van PÉ-m és a LH teszt volt pozitiv, szal van peteérésem ,mert multkor a doki azt mondta hog nincs...

ne igyatok a medve börére nekem előre :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép


Katica
bogár78
 
 


Sziasztok!

Már elkezdtem egy hsz-t, de Csanád eltüntette! Fogalmam sincs, hogyan... Most alszik végre, elég későn keltünk a tegnapi éjszakázás után!

Manó, Levinek boldog hófordulót!

Andibab, nagy gratula a pocaklakódhoz! Problémamentes kismamaságot kívánok, olyat, mint az enyém volt!

Wikianyu, hát igen, para az van azóta rendesen! És még be is sz@ratják az embert! Ja, én csak 2 napig voltam abban a szobában és nem kellett fizetnem, mert 5 ágyasba akartam menni, ki tudja mennyi időt kell előtte eltöltenem, de nem volt hely. 2 nap után kipateroltak, mert elkezdték csinálni a szobát, abból lett az egyik papás szoba. :lol: Szóval akkor választhattam, vagy fizetek és alapítványi, vagy van hely az 5 ágyasban. Akkor már tudtam, hogy csak 2 nap az indításig, úgyhogy 2-vel több vagy kevesebb, inkább az alapítványiba mentem, ami már teljesen készen volt. Én abban voltam, ahol 2 szobához volt 1 fürdő és 1 WC (ha jól emlékszem 528-as). Gratula Vikinek a hízáshoz, csak nem arra gyúr, hogy utólérje a vőlegényét? Csanád szeptember óta 11,10 körül volt, legutóbb akkor vittem volna, mikor a 3 napos lázat kaptuk el, de nyilván betegen nem viszem le...Gondolom, most se nagyon hízott, hála az égnek...

Éjaszakai cici: Mi már elártük, hogy átaludja az éjszakát, de mióta jönnek a fogai sorban, rosszabb, mint a legelején volt. Van, mikor félóránként visít! De 3 óránál többet nem nagyon alszik egyhuzamban... :( Úgyhogy én is átmegyek hozzá, és hajnaltól együtt alszunk, mert különben már hulla lennék... Nemtom, más hogy csinálja. Vagy minket jobban megvisel a fogzás?

Tami: én a kórházi betétet használtam, szerintem nagyon jó!

Hajni, szerintem vegyél neki babafogkefét, nem baj, ha mielőbb hozzászokik, én éppen azért szívok, mert nem vettem rögtön, és egyre nehezebb elfogadtatni. Nekünk úgy megy a kajálás,hogy mindenbebele akar túrni, mindent ki akar szedni a kezemből és csak úgy eszi meg, ha saját maga teheti a szájába, de sajnos annyira még nem ügyes, hogy egyedül kanalazzon, így állandóan hadakozunk. Általában odaadok neki néhány kiskanalat, amíg azokkal foglalkozik, eszik, ha adom neki. A kukit, kenyeret, meg a nagyobb darabosakat eszi egyedül, csak egy idő után ő is dobál, ha megunja. :lol: Nálunk csak napi 3 étkezés van, ha nem beteg (ha igen, akkor 1), meg egy csomó cici... :lol: Nagyon édi copfos csajod van! :lol:

Bogár, majd lesz! :wink: Egyébként mióta próbálkoztok?

Éva

Kép
csanómanó
 
 


Bogár ezt tényleg elnéztük, de azért és nagyon szorítok neked, mert most én is izgulok, hegy nekem is megjön vagy nem.
Nekem a napokban kellene megjönni, de sajna nem tudom mikor, mert tökre össze-vissza van, hol 33, 35, 42, vagy éppen 30 napra, de volt már 48 is. Szóval az 50. nap előtt nem is csinálok tesztet úgy döntöttem. Pedig irtóra kíváncsi vagyok.

Tényleg mióta próbálkoztok, ez engem is érdekelne!
Mi szeptember óta.


Közben próbálok egy képet is beilleszteni:
Kép

Kriszti

Kép
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Tami.Meg jelöltelek :D


Olyan kérdésem lenne ,hogy nöhet még sokat a pocakom :?:
Ugyan is holnap megyek háloinget venni :D Na és milyet vegyek :shock: :?: A szoptatos meltartot mikor érdemes meg venni?
Kép
pipacs80
 
 


Pipacs!

Már megveheted a melltartót is meg a hálóinget is!
Én normál C kosaras melltartót hordok és szoptatós E-s kellett.
Hol akarsz vásárolni? Pesten?

Melltartót én Anitát vettem, méghozzá a Baross utca 21. (8.ker) MaternElle-ben, ott nagyon kedves az eladó csaj segít a méret kiválasztásában, de lehet a Brendonban is kapni. De van aki a Triumphra esküszik.
Kismamahálóingek pedig nagyon jók vannak a Nyugati téri Skálában viszonylag jó áron. Szerintem kettő db elég. Kb. 4-5ezer Ft-ért vannak.


Kép
Vendég
 


Krisztinka:hát én ugy gondolom holnap körül nézek az Árkádban :D
melltartoban melyk a jobb, a le csatolhato, vagy amin van középen egy nyilás? :?: Nem tudom vegyek e mellszivot?Mert a sogornöm nem vett mert gondolta lehet hogy nem lesz teje és milyen igaza lett.(sajnos).Na most legyek okos!
Gondoltam veszek még nadrágott ,de már feleslegesnek tartom kihuzom aba ami van. Különben is már alig várom hogy felvehesem a szövet és farmer nacijaimat :D :D De hát sajnos elég sok rám jött :shock: :shock: most 15kg feleslegem van :oops: :oops: Valahogy nem megy ez a diéta :shock: Mindig éhes vagyok :oops:

Kép
pipacs80
 
 


Pipacs,
szerintem melltartóból a lecstolhatós praktikusabb!
Mellszívóból először vettem egy olcsó kézit és azt vittem be a kórházba.Miután kiderült,hogy van tejem,vettem egy jobbat,azóta azt használom,és nagyon örülök annak,hogy vittem magammal a kórházba,mert folyton be voltak durranva,csomósodva a melleim,mert Levente nem evett sokat.A kórházi meg állítólag elég durva,én meg szorgalmasan fejegettem,amíg Levi aludt,így be is indult elég jól a tejem,mire haza mehettünk a kórházból! :roll:

A kilókról csak annyit,hogy én is már nagyon vártam,hogy újra úgy öltözhessek,mint terhességem előtt,pedig én 30 kilót híztam és nem láttam rá esélyt sem.
Erre most a 4 hónap alatt majdnem 20 kiló le is ment rólam,most vagyok 62 kiló körül. :wink:

Kép
mano83
 
 


Szerintem a lecsatolható elejű melltartó a jó én is azt használtam és nekem nagyon bevált.

Hát én kölcsön kaptam a mellszívót, de nekem kellett is mert én fejéssel indítottam be a tejem, mert Gergőcit a 2. nap inkubátorba rakták és infúziót kapott és onnan nem lehetett kivenni, ezért fejtem. És a tápi mellé kapta az anyatejet, majd ahogy egyre több tejet gyűjtöttem csak azt kapta, majd mikor már kivehető volt, akkor szopizott rendesen.

Esetleg nem tudsz valakitől kölcsönkérni?


Szép estét Mindenkinek!


Kép

Kép
Vendég
 


Pipacs, még egy szavazat a lecsatolhatósra! :wink:

Mellszívó: nekem is az indította meg a tejem! Viszont szerintem butaság így nekikészülni, hogy lehet, hogy nem lesz, mert akkor tutibiztos, hogy nem is lesz!!!! Lesz tejed és kész, nem lehet kérdéses! Ez egy természetes dolog, nem kell túldramatizálni! A nők 98 %-a tud szoptatni, nem szabad feladni!!!! A mellszívó meg nagyon praktikus tud lenni. Én sajnos itthon felejtettem, és nagyon is kellett volna, úgy hozták be utánam. A vakbélműtétemhez se vittem (más se jutott eszembe), akkor is behozták... És azóta is van ám tejem! :wink: A hasam viszont az utolsó hónapban nőtt hatalmasra!

Kép
csanómanó
 
 


Köszönöm a válaszokat :D
Szerintetek melyk a jobb a Medela Harmony mellszivo, vagy az Avent :?: :?: Mondjuk az utobi drágáb :!: Most a kézire gondolok :D
Szerintetek milyen popsi kenöcsöt vegyek :?: Már probálok mindent meg venni, ne keljen az utolso pillanatra hagyni :D
pipacs80
 
 


Sziasztok!

Mano, nekem is össze-vissza jön meg (már ha azt annak lehet nevezni :? ), szóval nem törvényszerű, hogy szoptatás alatt ne jönne meg. Egyébként nekem eddig még egyszer sem érezte meg a gyerek, legalábbis nem vettem észre különösebb jeleket :shock:

Melltartó: Szerintem a lecsatolható nagyon praktikus nekem abból van egy csomó :)

Mellszívó: Nekem nem volt, nincs is, de lehet, hogy jó lett volna. Nálunk mindig is a kereslet-kínálat elve működött. Mindig annyi volt amennyire szüksége volt, sosem fejtem. Ennek egy hátránya van csak, hogy ha el akarok menni ki kell számolnom a szopi közti időt, vagy őt is vinnem kell magammal. :D Amúgy is vinnem kéne mert nem marad 10 percnél tovább senkivel :wink:

pipacs, popsikenőcsök szerintem nagyon csapnivalóak vannak, nekünk még a Gabi volt ami úgy-ahogy bejött. Talán az képezi a legkisebb vakolatot a bőrön. :roll:

Andibab gratulálok a babóhoz! :lol:

ichtus, ne is mondd a forgást :roll: Szonja csak ülni és állni akar, folyamatosa, köszöni ő le se sajnálja a forgást. hátról oldalra forog, hasról viszont mérgében átfordul hátra, mert utál hasalni. Szerintem egy kicsit le van maradva. :evil:

thenus
 
 


jó reggelt!

egy vadi új pesztonka mellszívóm, orrszívóval ,van eladó ha valakit érdekel....talán 11 körül vettük, 8-ért adom.csak tartaléknak volt itthon, mert Dorkánál volt egy csúnya mellgyuszim és csak az indította el a tejet...most biztonság kedvéért beszereztük....

egy fazék gyerek

Kép

egyébként nem fazékban tartjuk :wink:
Mint írtam nálunk először az autósülést szerette, majd járóka és most a bébikomp a menő...

szép napot!
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!
Boldog új esztendőt mindenkinek! Rég nem irtam, de rendszeresen olvasom a hozzászólasokat. Lenne egy nagy kerdesem: a 24. hetben jarok, lassan el kene donteni, valasztott orvosnal szuljek, vagy az ugyeletesnek. Eredetileg Varkonyihoz akartam jarni, elso alkalommal, a 12. heti uh-n, elbuvoloen kedves es rendes volt, teljesen meghatodtam, es noha akkor talalkoztam vele eloszor, azonnal megkertem, hadd jarjak hozza , legyen o a valasztott orvosom. Elfogadta a felkerest, adott nevjegykartyat, hogy hivjam, ha adodik valami. Eddig rendben is lett volna, a kovetkezo talalkozon (a nagyon vart 18. uh-n) azonban olyan minosithetetlenul bunko volt, hogy csak hapogtam. Rengetegen vartak ra aznap, tehat rohant, ideges volt, ezt meg is ertem, de azt megis durvanak talaltam, hogy ot perc alatt kidobott, kozben felem se forditotta a kepernyot! , hogy legalabb valamit lassak, es olyan durva volt, hogy meg ket napig fajdogalt utana a hasam.
NAgy felenken megkerdeztem, latszik-e, hogy fiu vagy lany, de olyan mogorvan valaszolt, hogy nem latszik, hogy nem is mertem tobbet szolni. Nem tudtam, szokas-e a korhazban vegzett uh-ert penzt adni, en ezek utan akkor sem adtam volna, ha szokas volna. De akkor most mondjatok meg, ezek utan merjem megis ot valasztani? Mi lesz, ha a szulesemkor is ilyen passzban lesz? Az ugyeletes orvos legalabb ingyen bunko, a szulest elvileg az ugyeletes is legjobb tudasa szerint kell levezesse, nem? Ez a masodik babam, az elsot valasztott orvosnal szultem, es őszinten szolva semmi elonyet nem tapasztaltam ennek. Ejjel indult be a szules, de o csak reggel jott be, onnantol infuziot kaptam, kikotott labakkal, fekve kellett szulnom, es a masfel oras varras alatt az orvos tobbszor kiabalt, hogy ne nyoszorogjek, meg sirjak, nem lehet ez olyan szornyu! Ez Vacon volt, oda semmi esetre se megyek vissza.
HAt ez van. Mivel esedekesse valik mar egy orvosi vizsgalat, es lenne is nehany kerdesem, ideje lenn dontenem.
Bocs, hogy ilyen hosszura nyujtottam.
Szisztok
bors
 
 


Szia bors!

Nem ismerem a Várkonyit, de ha már nem bízol benne ne szülj nála, viszont ha nem is nagyon akarsz összefutni vele akkor érdemes lenne dokit választani.Az durva amit a szülésedről írsz, szerintem ilyen a tarcsai kórházban nem nagyon fordul elő....
Én a Surányi dokinál szültem, de eddig mindig rögtön ott volt miután én a kórházba értem...bár ha nincs ott le is marad az eseményről :lol: :wink: , pedig este illetve éjjel szültem mindhármat.
Ha választasz doki szerintem mond el neki, hogy milyen rossz élményed volt és ilyet még egyszer nem szeretnél....
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Krisztinka, Becsi! Köszönöm a válaszokat, tanácsokat! :D Meg is nyugodtam, ami az evést illeti. A mini fogkefét meg beszerzem a jövő héten!

Bogár! bocsi, de ezt tényleg jól elnéztük! :(

Bors! Én a Szentágotainál szültem. A terhesség alatt és a szülésnél totál meg voltam vele elégedve.

Már megyek is sajna, mert csak beugrottam! Szegény kis angyalkám tegnap este belázasodott és annak ellenére, hogy reggel jókedvűen ébredt 9-re újra bágyadt lett és lázas, most alszik, remélem rendbejön hamar. Annyira sajnálom szegényt még soha nem volt beteg.

Mindenkinek további jó hétvégét!

Hajni

Kép
khajni
 
 


sziasztok!

uh, úgy látszik ideje lennem elkezdeni a vásárlást, mert lassan megszülök és még nem nagyon vettünk semmit.
azt se tudom hol kezdjem és miket vegyek.
igaz eddig időm se nagyon volt semmire, kis naivan azt hittem, ha dec. közepén abbahagyom a munkát milyen király lesz, csak magammal és Lilivel foglalkozhatok. na hát jó nagyon tévedtem, azóta is a rohanás van, kezdek besokallni. :(

csajok olyan kérdésem lenne, h a 36. hét után lehet még szedni a magneB6-ot? mert éjszakánként annyira görcsölök, h az nem is igaz :( de vmi olyasmi rémlik, h az utolsó hónapban már nem lehet szedni.

szóval mellszívót, szoptatós melltartót, hálóinget el ne felejtsek venni (kár, h utálom a hálóinget).

még azt sem tudom, Lilinek milyen ágyneműt vegyek, mert lesz egy ilyen kis hálózsákja, meg kaptunk egy kis plédet, de fogalmam sincs milyen takarót vegyek. lepedőből jó a sima gumis pamutlepedő?
kicsit kezd szorítani az idő és asszem most fog jönni a kapkodás :shock:

Giga nagyon el vagy tűnve? csak nem ennyire lefoglal Lili?

Remélem Zoriann is otthon van már lassan és beszámol nekünk :D

tudtok vmit Vernáról és pimpokáról?

murphyke

Kép
murphyke
 
 


ja még annyi, h én most tartok 12 kg-nál, szerintetek kb mennyi fog még följönni? úgy érzem most kezdek vizesedni, látszani még nem látszik, csak mikor leguggolok tökre olyan érzés van a lábamban. remélem max 2-3 kilónál több már nem fog följönni, igaz annyira nem is vagyok éhes, a mandarint kívánom állandóan (na meg a hülye édességet :? )
van köztetek derékfájós? csak azért kérdezem, mert már most annyira fáj a derekam a sérvemnél, h alig tudok fölkelni, meg egyáltalán megfordulni, és félek, h ez gátolni fog a szülésben. háton abszolút nem is tudok feküdni, pláne nem a lábamat fölemelni :( szóval jó hikomat vagyok.

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok!

Bors, én Várkonyinál szültem, és velem mindig kedves volt! Igaz, én a magánrendelésére jártam... Szerintem ezt a legtöbb választott doki elvárja... :? Sajnos ez van! :roll: Igen, sokan mondták, hogy hangulatember, de én ezt soha nem tapasztaltam szerencsére... Velem mindig normálisan beszélt, és nem akart kidobni olyan gyorsan. Bár egyszer (talán a 18. hetinél), hogy valamiért délelőtt mentem, és 3 órát kellett várni, akkor talán kicsit türelmetlenebb volt ő is, és elég gyorsan végzett. De ezt akkor nem is csodáltam! Szülés előtt is bejött hozzám minden nap, meg utána is, amíg bent voltam, hogy mi van velem, és nem mondta meg előre, hogy mennyit kér a szülésért (nálam ez is fontos szempont, nehogy már megmondják, mennyi hálapénzt adjak! :evil: ) A szülésnél is meg voltam vele elégedve, szóval én a következőt is nála szülöm!

Kép
csanómanó
 
 


megint egy kérdés: szerintetek milyen mellszívót vegyek? ami azért még meg is fizethető, de jó is, mert az aventet brutálisan drágának találom :?

murphyke

Kép
murphyke
 
 


murphyke: hát én használtan vettem egy Medela Harmony-t a Vaterán... talán 5000 Ft volt (eredetileg 12-13 körül van) ráadásul lényegében nem is volt használva (csak kipróbálták) úgyhogy úgy döntöttem, hogy megkockáztatom... majd jól kifőzöm és fertőtlenítem... (a kórházi is használt :) )

Szerintem ha az ember úgy áll hozzá, hogy úgyis lesz teje csak a maradék fejésére kellhet vagy az elején a tej beindítására akkor teljesen OK...

Ja.. a babszobán legutóbb 4000-ért árultak majdnem új Aventet egy csomó kiegészítővel (bontatlan anyatejgyűjtő zacskók stb.)...

Normálisan soha nem vennék használt cuccot magamnak (ld. fehérnemű vagy hasonló) de itt én is kompromisszumot kötöttem, olyan nagy az új és a használt közti árkülönbség...
Vendég
 


Viszont nekem is kéne segítség:

Kaptunk valami kelengyelistát ami elég bőnek tűnik...

Szóval szerintetek mi kell egy március végi babának? Azt figyelembe véve, hogy a legkisebb ruhákat hamar kinövi én meg nem csinálok belőle problémát ha az elején lötyögnek rajta a ruhák :) (ld. melyik méretből hányat és milyet...)... Itt azt hiszem már sok tapasztalat összegyűlt úgyhogy megköszönném a segítséget :)))
Vendég
 


Sziasztok!

Anita!
Orulok hogy Viki rendbe jott! :D
Voltatok mar UH-on?(18.heti)
Hetfon fekszem be,kedden lesz a mutet! :(
Kezdek mar felni... :cry:

Szia Cs1! :wink:
Mire felmentem mar nem voltal ott!Sot mar senki! :shock:
Negyed egykor sikerult nekem is vegezni!
Szoritok hogy jo legyen az eredmenyed!!!!!!

Szopizashoz en is ugy alltam hozza,hogy en biztos hogy csak szoptatni fogok!Aztan hiaba volt a nagy akaratom,nem volt eleg tejem!Meg cumisuveget sem vettunk,szegeny apa ment el beszerezni parat! :(

Petra babanak jobbulast!

Pipacs!
Nekunk a doktorneni irt fel popsikenocsot amikor haza jottunk a korhazbol!Meg furdetot is!

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Murphyke, gőzöm sincs, hogy mennyi jöhet még fel, én az utolsó hónapban vizesedtem, és majdnem 10 kiló jött még rám. De ez egyedi eset, mindenkinél változó. Az édesség sajnos tud sokat hozni, nekem a szoptatás alatt volt/van belőle csomó plusz kiló...

Ágynemű: mi is hálózsákot használtunk egy vékony pléddel (most is), mert szerintem így ha ki is takarózik (már nagyobb korában), akkor sem olyan vészes, mintha vastagabb takarót túr le és egy szálpizsiben marad...

Magne B6-ot passzolom, én egész más vitaminokat szedtem...

Mellszívó: nekem Medela van, először kézit vettem, az is nagyon jó, aztán kaptam ajándékba egy elektromosat, azt kevesebbet használtam. Szerintem a kézi teljesen jó, és nem annyira húzós az ára (4000 körül van), a barátnőm alig használtat 800-ért vett a teszveszen...

Csakegy: én ruhákból szoktam venni használtat, a cipő kivétel... Babarucikból meg főleg! Nem használják el a babák, csak kimosom, kivasalom és kész, az új töredékéért megkapom. Nekünk 56-osból nem volt sok, azokat kb. 1 hónapig tudtam ráadni (akkor volt pont 56 cm :lol: ) 62-esből már több volt, azt talán 3-4 hónapos koráig is tudtuk használni. Engem se nagyon izgatott, hogy lötyög rajta. Amúgy is, az első hónapban úgyse nagyon viszed sehová... Én leginkább hosszúujjú bodykat használtam eleinte, meg rugikat (hosszúujjú vagy ujjatlan)... Ha kitettem, egy overál meg pléd alul-fölül. Kaptunk néhány pulcsit, kisinget, de ezeket nem nagyon használtuk ebben a méretben. Szerintem ilyeneket ne vegyél csak max. 1-2 db-ot. Body-rugi: attól függ, milyen gyakran szeretnél mosni. Naponta 2-3 garnitúrával lehet számolni (ha esetleg kipisil, kikakil a pelusból, büfi, stb.), de tényleg nem érdemes nagyon sokat venni! Remélem, segítettem...

Kép
csanómanó
 
 


Sziasztok!

Pipacs!
Nekünk is doktornéni írt fel popsikenőcsöt meg fürdetőt is, 6-7 hónapos korig használtuk ezeket.
Én még mielőtt megszületett volna Gergőci elmentem a gyerekorvoshoz és adott receptet és amikor megszületett Manó, akkor ott a kórházi gyógyszertárban váltottam ki a nevére. A TAJszámot majd elmondja agyerekorvos mit kell használni amíg a pici nem kapja meg a sajátját (de egyébként az anya TAJszáma és elé kell írni egy 8-ast azthiszem).

Csakegy!
Szerintem ez a kelengyelista hülyeség. Kell 2-3 max 4 body hosszúujjú, meg kantáros rugi, ebből esetleg olyan amihez kiskabát is van. Vagy hosszúujjú rugi. Pamutsapka meg 1 vastagabb, ha kimentek. Hát bundazsák nem tudom , hogy kell-e, bár azok olyanok, hogy a következő télen is jók, abból viszont az átalakíthatós a praktikus, ami azt jelenti, hogy most az elején zsákként lehet használni, aztán pedig, ha nagyobb lesz a baba (a következő télen) akkor overallá alakítható. Nekünk ilyen van és nagyon jó! :D
A babának kell még steril 6x6 os mullap aköldökére, meg 70%-os alkohol, meg steril vatta, meg olaj a hajlatok kitörléséhez (bár a sima napraforgó olaj is jó)

Bors!
Szerintem is jobb, ha másik orvost választasz.
Én igazán csak a Fábián dokit ismerem.
De azt tudom, hogy az osztályvezető orvos (sajnos a nevét nem tudom) a császár után 7 órával úgy megnyomkodta a hasam, hogy majd be sz@rtam, közben a kezét is elkaptam, erre ő úgy le teremtett a másik 3 orvos előtt (ugyanis ez viziten volt), hogy csak lestem. Na a Fábián doki ilyet nem csinált velem, sőt a sebemet is nézte kétnaponta és észre sem vettem, hogy a tapaszt lehúzza a hasamról.

Szép napot!

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Babaruhákból bevallom én is sok használtat veszek babaruha-vásáron. Tényleg nem használják el a kisbabák. Mind külföldi cucc, gyönyörűek és az új ruha töredékébe kerülnek (itthon ráadásul ilyeneket nem is lehet kapni). Legutóbb egy farmernadrágot és egy pulcsit sikerült kifognom amibe még a cédula is benne volt, tehát soha nem hordta gyerek. Amiket kinőtt Laura azokat összegyűjtöm és eladom. Már egy adag 50-56-os el is van rakva eladásra.
Csakegy Laura a kórház mérése szerint 57 cm volt, de ezt mondjuk kétlem, mert még 2-3 hétig simán hordta az 50-es kisruhákat. Most kezdi kinőni az 56-osokat és már nagyjából jó rá a 62-es. Ez minden gyereknél változó, úgyhogy elég nehéz előre vásárolni nekik.
Mellszívó: nekem egy AVENT kézi van, már nem használom (sajnos). Meg voltam vele elégedve, bár utólag bánom, hogy nem egy Madela elektromosat vettem. Ha sokat feji az ember lánya a tejet rettentően tud fájni a keze a sok nyomogatástól.

Pilla
Vendég
 


Laura már így kacarászik!

Kép
Vendég
 


Csak nézek itt, hogy írjátok, hogy pont a genetikai uh-n végzett gyorsan a doki, neked eddig 3 volt, de 20 percet biztos nézett a Surányi, már rá kérdeztem, hogy valami gond van, hogy annyira nézi....

Nekem egyébként AVent van /babaszobán vettem újonnan 11-ért/, és mivel Szonja /se/szopik folyamatosan fejtem vele, most direkt kiszámoltam alaphangon eddig 300 órát fejtem.... :x és még bírja....

Csak1 nem irigyellek, hogy ilyen tél után kell kitalálnod milyen ruhákat szerezz be márciusra :wink:

Mi is minden rucit használtan a babaszobán vettünk/veszünk/...szuperek!
becsi
Iklad
 
 


Hát megjegyzem nekem is 2 perc alatt letudták a genetikai UH-kat... nem véletlenül fizettünk be anno Czeizelékhez is egy 18. heti genetikai UH-ra... és ennek utólag nagyon örültünk!!! (a kórházi iszonyúan gáz volt... még a monitort se mutatták meg... a fizetősön pedig még az ujjit is megszámolták és ott azt is megmondták, hogy 70%, hogy lány lesz... ).. Ez van... ha nem fizet az ember akkor ez jár neki... (Mondjuk most megyek a 28. hetire de már a választott dokimhoz... szerintem ez most OK lesz... de azért még hajlok arra, hogy elmegyek még egyet babamozizni :) )

Ja... KÖSZI MINDENKINEK A TANÁCSOKAT :) Asszem akkor a 62-es rugikba fogok többet beruházni és megnézem hol lesz a közelben babaruhabörze... (na meg a babaszobát is lesem majd:) Szerencsére a babakocsi amit vettünk mózeskosaras (jó nagy műanyag mózes... nagyon állat... ) így ha hideg lesz márciusban, ha meleg lesz jól be tudjuk majd bugyolálni benne a babát :) :) :)

(ja... és még nevet is kell találnunk neki... de még lövésünk sincs melyik tetszene...)
Vendég
 


Nem fizettem egy genetikai uh-n sem.
becsi
Iklad
 
 


Mi sem ... csak épp nem a választott dokim csinálta mert ő még nem csinálhat genetikait (a választott dokik 90%-nak pedig ugyebár a magánrendelésén rendszeresen fizet az ember... )

(én elvből nem fizetek dokinak hálapénzt.. a belgyógyászomnak sem pedig ő aztán szaktekintélynek számít és hosszú sorok kígyóznak, hogy bejussanak hozzá... tőlem meg még a nyaralásból hozott italt is alig akarta elfogadni... valahogy úgy vagyok vele, hogy ha én a sima rendelésre megyek be a kórházba akkor ő csak a dolgát végzi - extra pénz pedig csak az extra szolgáltatásért jár - pl. ha bejön a doki csak miattam a kórházba mert szülök...

Ez egyébként jó dokiszelektáló módszer... mert az a doki aki ennek ellenére is halál normális velem és ugyanúgy partnernek és nem csak egy hülye betegnek tekint az tényleg jó orvos... és kizárólag egy ilyen orvosban tudok megbízni... Eddig bejött :) :) :) az összes orvosról aki mostanában kezelt elmondhatom, hogy nagyon jó... és a férjem orvosai is mind ilyenek... )
Vendég
 


Sziasztok!

Ancsa! :cry: Ne izgulj, bizti minden ok lesz. Hétfőn délelőtt megyek a leletemért, lehet talizunk. Aztán este meg megyek Uh-ra. :D

Nekem Avent mellszívó van és nagyon bevállt. Annyi eszem viszont nem volt hogy bevigyem a kórházba, jól be is gyulladt... Én nagyon sokat fejtem fél éven keresztül és használtan kaptuk és még mindig semmi baja nincs. Szóval ezt tényleg megéri használtan beszerezni.
Tényleg, nekem egy aventos termosz-táska kellene, de újonnan 5000.- körül van Ha valaki lát használtan olcsón akkor szóljon. :wink:

Bors! Nagyon megértelek, a Várkonyit ugyanígy ismertem meg. Hangulatember, illetve pénzfüggő a kedvessége. Én és a párom is nála született, de se anyukám, se anyósom, se én nem járunk hozzá. Vajon miért??? :roll:
Nekem Vikinél a 12. UH-t ő csinálta és oda se fordította a monitort. Amikor kicsit megemeltem a fejem, hátha látok azért valamit... akkor úgy rám üvöltött hogy majdnem sírva álltam föl. Meg engem is úgy megnyomkodott hogy még másnap is fájt...
Most egy barátnőm ugyanígy járt hogy először tök kedves volt vele, másodszor egy perc alatt lerendezte, még azt se várta meg hogy felöltözzön. Mindenképp megpróbál másik dokit keresni. Szerintem te is tedd ezt.


Becsi! Nagyon édes Szonja a fazékban! :D

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Szép estét mindenkinek.

Nagyon köszönöm a drukkolást és a gratulációkat.

Jázmin leánykám 2007 01. 01.-én született meg hajnali 2 óra 3 perckor 3260 g 54 cm .
Az ügyeletes orvos segítette a világra Dr. Cseh Erika szülésznőnk Ősziné Katalin volt.
Soha ilyen biztos kezek között nem éreztem még magam.
Mivel kb. 6 napja nagyon keveset alszom részleteket később írok.

Verna és Pimpoka szorítottam nektek végig remélem hamarosan itt lesztek köztünk.

KépKép

Kép
zoriann
 
 


Kép Kép Kép

KépKép

Kép
zoriann
 
 


Sziasztok!

Tegnap vendégek voltak ezért nem volt időm írni!

Zoriann,
Még egyszer szeretnék gratulálni Jázminhoz,és persze a nevéhez is,mert gyönyörű neve van!
Szép formás baba,rengeteg hajjal! :lol:
Kép

Csakegy,
a ruhákról:
Levi 3130 gramm és 54 cm volt,amikor született és kb.2 hétig hordta az 50-es ruhákat,utána elég sokáig az 56-osat.Most lassan 6 kiló lesz és már 61 centi,de mi még 62 ruhákat használunk,bár már van 1-2 68-as ruhácskánk is!
Amúgy sok olyan 56-os van,ami nagyobb mint a 62-es! :shock:
Szóval a méret a gyártótól is függ,de szerintem se vegyél sok 56-osat.
Nekünk nem volt 1 db 50-es ruhánk sem,így utólag szereztünk be párat,mert Levin lógtak az 56-os ruhák! :wink:

Pilla,Becsi,
Nagyon szépek a lányok! :lol:

Bors,
nekem Várkonyi csinálta a 19.hétben a genetikai uh-t és akkor normális volt.Én sűrűn jártam a kórházba a terhességem alatt és akkor találkoztam vele párszor és tényleg hangulat ember.
Én a Toldi doktornál szültem és nem bántam meg!
Nagyon kedves és nem csak,mint orvos,hanem emberileg is 5-ösre vizsgázott nálam! :D

Kis Levi tegnap óta folyton hisztizik,ha nincs kézben! :evil:
És ráadásul nem elég az,hogy csak fogom,sétálni is kell vele! :?

Kép
mano83
 
 


Zoriann! ezer gratula! nagyon szép kislány és mennyi haja van! :D

murphyke

Kép
murphyke
 
 


[color=red]Sziasztok!

Segítsetek nekem!

11 hetes terhes kismama vagyok és a Flórban fogok szülni.

2 kérdésem lenne Hozzátok:

-melyik szülésznőt válasszam? (kedves legyen és türelmes)

-hogy néz ki a családi szoba? (ahova a férjem is befeküdhet)

Köszönöm Lányok

Bobo
[/color]
bobo24
 
 


Sziasztok!

Zoriann! Gratula a picilányhoz! Nagyon szép baba!


Bobo! Mikor én szültem én is kérdeztem az orvosom a szülésznő választásról és azért nem javasolta, mert ha te pl. este 7-kor mész szülni és a választott szülésznőd reggeltől volt műszakba, akkor pont lejárt a műszakja amikor te is szülni fogsz és uyge mivel őt választottad , maradnia kell, és lehet, hogy csak reggelre lesz baba. Gondold végig eléggé fáradt lesz már ő is mire elkezdődik a szülés. És szerintem fontos, hogy a szülésznő "friss" legyen és teljeskörűen tudjon rád koncentrálni.
Ezért nekem nem is volt választott szülésznőm. Én 3-mal is találkoztam, mert reggel 9-től este 1/2 10-ig a szülőszobán voltam és aztán jött a császármetszés.
Persze ez csak az én véleményem. Igazából ezt neked kell majd eldönteni.

Pilla! Becsi! A ti babáitok is nagyon édesek! Gratula hozzá!

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm, hogy elmondtatok a velemenyeteket. Donteni ugyan meg nem tudok, mert ugye, ha az ugyeletesre bizom magam, mi van, ha epp rossz passzban vannak.... Az orvosvalasztastol viszont mar a hideg raz: eddig ketszer sikerult istenesen beletenyerelnem, pedig mindig ajanlotta vki az adott dokit. Masik kerdes: jo lenne ulve, lehetoleg szuloszeken szulni. A kistarcsai korhaz honlapjan az all, hogy erre itt van lehetoseg. De vajon minden orvos tamogatja ezt? Esetleg az ugyeletes is? Persze, normal, komplikaciomentes szules eseten. Es ha itthon reped meg a burok, de tiszta a magzatviz? Merthogy az elozo szulesnel ez volt a helyzet, ezert kapcsoltak monitorra, nem mozdulhattam az agyrol. Jo, jo, tudom, hogy erre a valasztott orvos tud valaszolni, de ha ugy dontok, hogy legyen az ugyeletes, akkor ezekrol ki tud engem felvilagositani? Szuleszno? Ugyeletes orvos melle lehet, vagy erdemes szulesznot valasztani?
Zoriann: gratulalok! Jazmin gyonyoru baba.. Es jol jott, hogy azt irtad, szep szules volt az ugyeletes doktorno mellett is!
bors
 
 


Meg egy, kicsit zavarbaejto kerdes, amit viszont nem fogok dokitol kerdezni: Elozo terhesseg masodik feletol egyre jobban fajtak a belso vizsgalatok. :oops: Arra gondoltam, ez abszolut termeszetes, de neha tenyleg csillagokat lattam kozben. A vajudas alatt ez mar maga volt a pokol. Viszont ha a szuleszno vizsgalt, meg sem ereztem (szinte). Ezert gondoltam, talan szerencses lenne, ha no lenne a szuleszorvos. TArcsan egy dokino van jelenleg, ot is lehet " valasztani"? Az o maganrendeloje hol van?
Most mar tenyleg lelépek.
Sziasztok.
bors
 
 


Sziasztok!

Zoriann gratulálok a gyönyörű kislányodhoz!

Kép

Bobo szerintem akármelyik szülésznőt választod jól fogsz járni. Ahogy itt a lányokat olvastam és magam is tapasztaltam mindegyik kedves és türelmes. Szerintem, ha van választott orvosod kérd meg, hogy ő ajánljon egyet, mert biztos olyat fog ajánlani akivel szeret együtt dolgozni. Az én orvosom is olyat ajánlott és látszott, hogy nagyon jól együtt tudnak működni.
A szoba pedig nagyjából így néz ki:

Kép

Van még hozzá egy fürdőszoba amit nem fényképeztem le, de nagyon szép, kultúrált és tiszta.

Pilla
Vendég
 


Bors,
Tarcsán 3 doktornő is van,de az egyik most szült vagy szülni fog hamarosan,de a másik kettőt biztos tudod választani:Cseh Erika és Kovács Réka (azt hiszem).
Mondjuk nekem nem volt egyik sem szimpi!

Kép
mano83
 
 


Bors

Én Cseh Erikánál szültem ő volt az ügyeletes a felvételtől kezdve végigkisérte az eseményeket végigkérdezte az egész terhességet a vizsgálatoknál türelmes volt és nem volt fájdalmas bármit is csinált türelmessen elmagyarázta miért hívtan be hiába a szülőszobába miközben más is szült a másik szobában.
Gyorsan és nyugodtan reagált mikor szóltam hogy gyenge a tolófájás hiába van a baba a szülőcsatornában nem kezdett el okoskodni megnyugtatott hogy semmi baj kapok egy oxitocint nyugodjak meg és nyomjam.
Végig türelmes volt és mindent magyarázott mi történik mi a teendőm.
Tökéletesen megbíztam benne és a tudásában.
Külön hálás vagyok Ősziné Katalin szülésznőnek aki mindig ott volt mikor szükségem volt rá és kedvesen bátorított mikor kellett.

KépKép

Kép
zoriann
 
 


Sziasztok!

Bors, neked nagyon rossz tapasztalataid vannak, bátor vagy hogy megint nekivágsz... Szerintem válassz dokit, szülésznőt nem muszáj...Egyébként két dokinő van a körházban Kovács Réka, és Cseh Erika. (Jurkó drnőnek már megszületett a kislánya :D ) én Kovács Rékával találkoztam, nekem emberileg nem volt szimpi, de nagyon finoman vizsgált, és attól, hogy nem volt szimpi még szakmailag lehet jó. Egyébként Ichtusnak ő volt az orvosa.

Zoriann, gratulálok mégegyszer, bár én azt írtam, hogy biztos "tavalyi" lett még a babó ezekszerint tévedtem :oops: Nagyon aranyos és milyen sok haja van!!??

Becsi, Szonját főztetek??? :lol: :lol: :lol:

thenus
 
 


Bors szerintem a vizsgálat fájdalmassága nem attól függ, hogy férfi az orvosod vagy nő. Nekem férfi orvosom van és úgy vizsgál, hogy észre sem veszem.
Amúgy a szülésemnél Cseh doktornő volt az ügyeletes és amikor bementem ő vizsgált meg. Nekem nagyon szimpatikus volt, bár épp akkor kelt és elég gyűrötten nézett ki! Előző este pedig egy férfi volt az ügyeletes orvos (a nevét nem írnám le) aki szintén baromi szimpatikus volt, de úgy vizsgált meg, hogy csillagokat láttam!
Vendég
 


Sziasztok,

semmi gond, az ember néha elnéz dolgokat :lol: :wink:

Krisztinka79

2006 októberében kezdtünk próbálkozni, de a november egyéb okok miatt kimaradt, szóval ez a 2.nekifutásunk :) remélem célba érünk :wink:

Kép


Katica
bogár78
 
 


Sziasztok!


Bogár! Izgatottan várom :roll: majd az eredményeket nálad is meg persze magamnál is!

Neked ez az első baba lesz majd? JA gondolom igen.

Nálunk a második. Én azt hallottam, hogy a császárosoknak a második nehezebben jön össze. :evil: Szerintetek ez igaz? Én nem nagyon hiszem.

Kép
Vendég
 


Zoriann gratulálok a kis hercegnőhöz! Olyan szép, mint a neve! :lol:
Remélem otthon ki tudod pihenni magad, mert nekem az volt a legrosszabb a kórházban, hogy egyáltalán nem tudtam pihenni! 2-3 óránál többet sose aludtam! És ettől olyan fáradt voltam, hogy mindenért bőgtem. A családom meg azon aggódott hogy rám tört a szülés utáni depresszió! Pedig erről szó sem volt!
Ahogy haza értünk elmúlt a sírás!
Jó egészséget, sok tejcsit, és kellemes babázást kívánok Neked!

bogyo75
 
 


Sziasztok!

Bocsi, kicsit eltűntem, az elmúlt napokban elég sok dolgom volt, meg Marcika is valami miatt sokkal kevesebbett kezdett szopizni, ami miatt viszont éhes, és folyton sír, mikor meg ismét adok neki, akkor is csak cumizik, így viszont csökken a tejci is. Mintha most éjszakától megint kezdene normalizálódni a helyzet.

Tényleg, szerintetek ez normális? Eddig 150-200grammot evett 1 ciciből, elérte a 4 kilót (1100grammot nőtt 4 hét alatt), és mikor ezt elérte, akkor hirtelen egyik szopiról a másikra "lecsökkentette" az adagját 80-100grammra, 2 ciciből!!! Hiába fejek, nekem sem termelődik több tejem, pedig előtte rengeteg volt, még fejtem is pluszban (most azt az aranytartalékot használjuk fel, de hamarosan elfogy). Hívtam a dokinéninket, szerinte minden ok, nem baj, hogy kevesebbet eszik, engem sem érdekelne, ha nem sírna utána olyan keservesen! Most majd megpróbálom sűrűbben etetni, hogy serkentsük a tejcit.

ÉS még valami: akinek pótlást kellett adnia, az üvedből vagy cumiból etette a Bébit? Merthogy Marci üvegből és kanálból csak 1-1 nyeletet hajlandó elfogadni, többet semmi pénzért sem, bezárja a szájacskáját, mint egy satu. A cumi persze jöhet! (Avent 1-eset használtam eddig, és szerencsére utána a cicit is rendesen szopizta, de félek, hogy egyszer kialakul a cumizavar).

Zoriann:
Ezer gratula, nagyon cuki a kiscsajszi! És mennyi haja van!!!! Majd ha lesz egy szusszanatnyi időd ránk, írd meg légyszi a történeted!

Bors
Nekem Fábián dr. az orvosom, és olyan finoman vizsgál, hogy szinte meg sem érzem. Mikor a terhesség alatt mondta, hogy" előre bocs, ez egy kicsit fájni fog, vagy kellemetlen lesz", akkor sem éreztem szinte semmit! És mikor a vajúdás alatt is vizsgált, nagyon óvatosan tette, persze picit fájt, de nem miatta, hanem mert amúgy is fáj akkor minden. Mikor mindezt az ügyeletes orvos tette, akkor meg a csillagokat láttam. Ezzel én is csak azt akarom mondani, amit Naccempilla, hogy nem a doki nemétől függ a fájdalom, de persze ha nőhöz ragaszkodsz, teljesen érthető, az én barátnőm sem hajlandó férfihoz menni - csak szegény a szülésnél majd nem válogathat az ügyeletesek között, míg meg nem érkezik a dokija, ettől előre is fél.

Ülve szülés:elvileg lehet, az én dokim is azt mondta, hogy olyan pózban szülök, amilyenben akarok, aztán valahogy mégis a hagyományos lett belőle. Én is ülve szerettem volna, de mikor a kádból feltettek a szülőágyra, már tolófájásaim voltak, nekem már eszemben sem volt, hogy megkérdezzem, lehet-e ülve, csak sodródtam az eseményekkel. Mondjuk nálam jobb is volt így, mert mikor jött a komplikáció, annak kellős közepén átcuccolni a székről az ágyra, folyamatos tolófájások között már elég nehézkes lett volna, mondjuk inkább lehetetlen.

Bobo
én is csak meg tudom erősíteni, hogy nem muszáj szülésznőd választani a Flórban, MINDEGYIK NAGYON JÓ! Azért kérdezd meg a dokidat, mert az lehet, hogy ő szeret valakivel együtt dolgozni, de ha nem ragaszkodik senkihez, szerintem jobban jársz, ha nem választasz. Hátrányod nem lesz belőle!

Becsi
Csúcs ez a fazéknyi Szonja! :D

No, megyek, Marci jelez, hogy itt az idő egy újabb adagra! 8)
Rohanok Kisbogár!!!
nircee
 
 


Ja, még valami, aztán futok!

Krisztinka!
nem hallottam,hogy a császárnak és a teherbeesési esélynek köze lenne egymáshoz! Szerintem ez butaság, van egy ismerősöm, 3 lánya van, mindhármat császárral szülte, és 2-3 év van köztük!
nircee
 
 


Nircee! Köszi a megerősítésben én is így gondolom!

Én nem voltam egy húúú de nagy tejcsárda, de 6 hónapig csak ciciből szopizott Gergő, aztán kóstolgattunkmindenfélét, de a fő táplálék még mindig az anyatej volt. Tápszert 8,5 hónaposan kezdtem adni Gergőcinek, de csakis este meg éjszaka, napközben már a rendes bébipapikat kapta, ugyanis 8,5 hónaposan úgy döntött nem kell a cici és akkor már nem is nagyon volt tejcsi. De előtte legelőször a Naturlandos tejserkentő teát ittam ami nem igazán tetszett manónak, majd az URTICA URENS 5CH nevű homeopátiás bogyót szopogattam, ami szintén tejserkentő.

Kép
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?