Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Még nem értem végére az elmúlt napok termésének, de azért beköszönök. Örülök, hogy újra pörög a topik, én is megpróbálom felvenni a ritmust. :)

Tegnap előtt jöttünk vissza Pestre, tegnap még szabin volt a férjem, jó volt még együtt lenni egy napot. Nekünk jól teltek az ünnepek, szüleimnél voltunk, meg néha anyósomnál. Julcsika kicsit náthás volt, mert anyósom spúrkodik a fűtéssel, így Szenteste megfázott. Egy hétig szívtuk az orrát, meg adtam neki C vitamin cseppet, már túl van rajta. Szilveszterkor házibuliban voltunk, anyósom vigyázott Nyuszóra, kicsit aggódtam, hogy meg ne fázzon újra, de most szerencsére felkapcsolta a fűtést, és megúsztuk a náthát. Jó volt újra bulizni, már nagyon rég rúgtam ki a hámból, aminek az lett a következménye, hogy egy pár rész hiányos az emlékezetemben... :oops: De azt hiszem ennyi böjt után mindenki megérdemel egy kis kikapcsolódást. :)

Julcsika nagyon beindult az elmúlt napokban, már kúszik, ill. majdnem mászik, kukac-módban nyomul, nagyon édin csinálja, és turbósan halad vele. :) Már az egész szobát pléd borítja, de így is mindig lejön róla, akkor berakom a megfelelő irányba, és akkor megint nekilendül az újabb kiszemelt tárgyért. A felülés is nagyon közel van, már csak egyik kezével támaszkodik. A legújabb élmény viszont a nagy kádban fürdés, imádja, hatalmasakat lubickol, jár a keze meg a lába, mint a motolla. :) Teljesen egyedül van benne, egyáltalán nem fél a víztől, és tök ügyes, mert soha nem iszik bele, minidg tudja, hogy kell tartani a fejét.

Julcsi étrendje:
Reggel 235 táp (vagy szopizik, és utána 135 táp)
Tízórai: 230 sinlac+gyümöcs
Ebéd: kb. 200 főzelék hússal, utána egy kis szopi
Uzsonna: kb. 200 gyümölcs rizzsel vagy sinlaccal
Vacsora: 235 táp (és még szopizik mellé)

Szóval van étvágya, de én úgy érzem, az elmúlt hónapban nem hízott túl sokat, lehet, hogy a mozgás miatt. Jövő héten megyünk méreckedni, akkor majd kiderül, már nagyon kíváncsi vagyok.

Még régebbről emlékszem két kérdésre, sajnos már nem tudom, hogy ki írta. Az egyik, hogy vágtuk-e már Julcsi haját. Még csak elöl vágtam, hogy ne lógjon a szemébe, nincs szívem az egész haját levágni. :) A másik a kakijával kapcsolatban volt, szerencsére már rendben van neki, mióta tejmentes tápit kap. Egy évesen kell majd visszamennünk a gasztróra, akkor megnézik, hogy kinőtte-e már a tejérzékenységet.

Teszek fel pár képet, aztán gyorsan visszaolvasok, hogy tudjak reagálni, ha jól hallom, már ébredezik...

Kép
Kép
Kép
Megszereztem a kenyeret :)

Kép
Babát is kaptam karácsonyra :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Gombi!
Jó hogy visszajöttél, a képek nagyon jók , Julcsa cuki baba.

Nekem tegnap is szar estém volt.
8-kor szépen elaludt Panna viszon 1 óra múlva ordítva ébredt és ezután az apja éjfélig tartotta a kezébe de nem nagyon aludt el. ekkor én átvettem és 1-ig fent voltam vele mire elaludt.
Mostmár naponta 3x5 camollilát adok neki,hátha attól könnyebb lesz.
Persze fog még nincs a láthatáron.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Voltunk vissza az ovoshoz. A kis tüdeje már egyáltalán nem hörög, sokat javult. De a gyógyszereket még szedni kell. Kedden kell visszamenni. Ami aggaszt, hogy ezektől a gyógyszerekők elment az étvágya. Szilárdat egyáltalán nem fogad el. A szopit erőltettem napjában sokkal többször, mint eddig. Tegnap már teáztatni is megpróbáltam. Nagyon tetszett neki a szelepes csőrös pohár, mert szívta ezerrel, viszont a teát nem nyelte le, azt kiköpte.

Katus!
Mikortól megy bölcsibe Pannus?

Méz!
Hatalmasat nőtt Julcsika! És ez a hajzuhatag! :lol:

Nálunk az étrend változó:

Ha hajnalban felkel, akkor már akkor megvan az első szopi. Egyébként 8-9 között szopi
- 11-12 között kb.150ml főzelék, de ha nem aludt délelőtt, akkor fáradt enni, és akkor csak szopi van.
- 3 körül szopi, ha elmarad a főzi, akkor azt kapja. Esetleg szopi előtt gyümi.
- 6 fél 7 körül főzelék vagy pép.
-9 körül szopi.
Na és persze minden szilárd kaja után szopi van folyadk gyanánt.

Reni
Kép
prenata
 
 

 
 

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy fogalmam sincs, hogy mennyit szopizik. Most hogy nincs étvágy napjában 9-10-szer cicire rakom.

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

Reni,
örülök, hogy már jobban van Peti. Hajrá, csak így tovább.

Kitti,
mostanában én is tapasztalom, hogy egyre többször kivánkozik cicire napközben is. Még eddig nem tudtam eldönteni, hogy azért mert kevesebb a tejem, vagy azért mert általában ha megtelik egy picit a pocakja akkor már elkalandozik a figyelme, bámul körbe, így nem tölti meg rendesen a hasát.
Az viszont biztos, hogy este sajnos már kevesebb tejem van, ezért "lóg" rajtam ennyit. Az egyik barátnőm javasolta, hogy kezdjem hozzátáplálni, de nem szeretném még. Egyenlőre adok magamnak időt, próbálok többet enni leveseket és többet inni, hátha akkor egy kicsit rákapcsol a szervezetem.

Aztán ha egy-másfél héten belül nincs változás, akkor konzultálok a védőnővel.

Katus, szegény, nektek sem egyszerű. Ilyenkor ha próbálod szopiztatni nem segít? Bár nálunk is van olyan, igaz eddig szerencsére csak délutánonként fordult elő, hogy semmi sem volt jó, csak ha vállon volt és sétáltunk vele. Kitartás, remélhetőleg hamarosan jobb lesz.

Gombi, Julcsinak szupergyönyör a haja!!!! Most irigykedem nagyon, mert Pancsi még kis kopirnyó :)

Kisvorág, hogy alakult a szűrés?

meteor
 
 


Sziasztok Lányok,

nem volt még időm visszaolvasni, mert kb. 1 órája értem haza Pestről. SIKERÜLT A VIZSGA :lol: :lol: :lol: !!!

Pedig őszintén szólva nem sok reményt fűztem hozzá...
Már csak 10-én megyek + van egy beadandó és VÉGE!!!

Most takarítok, Marcikával játszok, ha lesz energám, akkor este jövök :) .

Puszi mindenkinek!

Eni

Eni
marcy
 
 


Kedves Eni, először is gratulálok a vizsgádhoz, ügyi vagy.:-)

Reni, tökjó, hogy Petike meggyógyult.:-)

Mi is most voltunk védőnéninél és a paraméterek a következők: Nyuszus 68 centi és 8550 gramm, azaz egy kilót hízott és 4 centit nőtt egy hónap leforgása alatt. De a védőnéni azt mondja hogy minden rendben, ez egy növekedési ugrás volt és a négy centi pluszhoz kell is az az egy kilónyi husika.

Képzeljétek, ha elköltözünk másik védőnénink lesz, amit nagyon sajnálok, mert Mariann védőnéni nagyon aranyos volt.:-(

Na most ennyi voltam, Ex, Petinek mik most a parméterei, említetted hogy Ti is ma mentek méredzkedni?

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Marcy!

Gratulálok a vizsgádhoz! Le a kalappal, hogy ilyen pici baba mellett így tudod csinálni.

Katus!
Most Peti is többször kel, hogy beteg. De szerintem azért mert éhes. Napközben alig eszik-szopizik valamit és éjjel pótolja. Már alig várom, hogy meggyógyuljon és ne kelljen gyógyszert szedni.
Képzeljétek, a párom is lebetegedett. Teljesen el voltam halva azon, hogy a kettejük gyógyszere kereken 10ezer ft volt. Ebből Petijé 7ezer. Legalább a gyerek gyógyszerekre lehetne nagyobb támogatás!

Még mi is a fogatlanok táborát gyarapítjuk. Viszont újabban a ruháját eszi. Ha hosszú a body ujja, akkor addig igyekszik, amíg a feltűrt részt vissza nem hajtja és azt használja rágókának. Ha meg rendes kis fölső van rajta, akkor addig ügyeskedik, amíg ki nem húzza a nadrágból és jól be nem dugja a szájába. A ruhák a legjobb rágókáink. :lol: Jobb, mint a pelus vagy bármi más.

Csajok, akik nem első gyerekes anyukák vagytok!
Ha vége lesz a szopinak, visszahúzódik a cickó? Mert én nagyon utállom, hogy hatalmasak lettek a melleim. Minden szűk mellben, csak a két szopis melltartómat tudom hordani. Jó, korábban sem volt kicsi a mellem, mert 80C-s volt a méretem, de most 85D-s!!!

Szerintetek normális, hogy Peti még semerre sem fororg, csak max. oldalra. Igaz nem a földön van, hanem a nagyágyon vagy kiságyban. Karácsonyra kapott egy játszószőnyeget, de most, hogy beteg nem szívesen raknám le a földre.

Reni
Kép
prenata
 
 


Juca!

Olvastam a blogban ( ami nagyon tetszik! :D ), hogy Kinga kajáját rizsnyákkal dúsítod. Ez most rendes rizs vagy babarizs? Mert hallottam, hogy van ilyen, csak még nem találkoztam vele seholsem!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Eni: gratula a vizsgához! nagyon ügyi vagy!

Kisvirág: Ment a drukk a vizsgálathoz? Mi lett az eredménye?

Reni: örülök, hogy Peti jobban van, reméljük hamar meggyógyul!

Meteor: Kornél is nagyon sokszor szopizott a végén, de én kihúztam vele, és kb másfél hete kezdtük el a hozzátápit.Nem mondom, hogy nem volt fárasztó, de az az igazság, hogy korábban nem is tudtam volna elkezdeni a hozzátápit, mert nem fogadott el semmit. Így aztán a védőnő azt javasolta, hogy várjak vele még, ezért kezdtük nemrég.


Megyek, mert sír Kornél.

Anita
Mézgombi: nagyon szép Julcsika! Fantasztikus haja van!

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Mérési eredmények: 8600 g és 74 cm...szóval nagyon "magas". :)
Ja, végül kenguruztunk, de jobb is, mert mire végeztünk, pont előttünk ment volna el az alacsonypadlós busz, kenguruval meg mobilabbak vagyunk.
Ma olvastam a babaszobán egy cikket, hogy egy 7 hónapos gyereknek elég két játék...erre megszólalt az öcsém, hogy Petinek ez a kettő a macskánk és a vezetékhalmaz. :D
Délután egy kissé leakadtam, ránéztem a falamra, nagyon penészes. Eddig is az volt, de a festés miatt még jobban látszik (eddig tapéta volt, azon nem ütött annyira át), és sajna semmit nem lehet ellene tenni, rossz a panelelemek összeeresztése. :(
Cipőt megkérdeztem: a védőnő azt mondta, hogy akkor kell, ha már lépeget. Szóval egyelőre nem vettünk cipőt, helyette egy rugit és zoknikat kapott.

Meteor, remélem, nem a tejcsimennyiséggel van a gond! De ha esetleg zavar, hogy Pancsa sokszor kel éjjel, kérdezz rá a dokidra, ilyenkor a Sinlacot szokták javasolni, mert az jobban telít.

Kitti, én is egyre nehezebben bírom Petit, de nekem újabban a térdem rendetlenkedik. A kenguru 10 kilóig jó, reménykedem, hogy a telet kihúzzuk vele, mert azért így csak könnyebb számomra.
Sajna a költözés ezzel (is) jár. Az biztos, hogyha mi egyszer innen elmegyünk, a dokihoz ugyanide fogom visszahozni!

Wawel, nekem megvan a Szülők lettünk (nekem kétszer is telefonáltak - jó az információáramlás :) ), igaz, még nem nagyon olvastam bele...majd "ketteskénél" lesz haszna. :D
Az írásodból számomra kiderül, hogy lassan készülhetsz, mert Kornél hamarosan "bújócskázni fog" veled.

Gombi, akkor jó lehetett a buli. :D Én nem vágyom el...a legjobban egy kettesben töltött vacsi esne, de én nem tudok tervezni, mert pl. Újév napján is el kellett mennie a férjemnek dolgozni egy hülye balfék miatt.
Nem tudom, Julcsi milyen lesz, de eddig Peti se ivott bele a vízbe, de 2-3 napja rákezdett, és akármit csinálok, akkor is iszik. Igaz, nálunk még kiskád van, de az benne van a nagyban. :)
Természetesen GRAT az új tudományokhoz! Hát Peti Julcsihoz képest keveset eszik...de én úgy nézem, hogy elég neki...nem tudom, később mi lesz.
Megmutattam apukámnak Julcsi képeit (tudod, ő volt velünk a talin), üzeni, hogy puszikálja a lányodat. Már születése óta nagy kedvence, ahogy öcsémnek és a bnőjének is. :)

Reni, tudom, hogy nem vigasztal, de mikor Peti kapta a gyógyszert, ő se volt hajlandó kanálból enni, akkor visszatértünk a tápi+gyümi cumisüvegből módszerre, úgy megette. Amint lecsengett a betegség, és nem kapott gyógyszer, visszatért a kanalas evésre, és ez így volt most is és a múlt hónap elején is.
Én is gondolkodtam, hogy előveszem az Aventes itatópoharat...
Jézusom, mennyit fizettél! Én Petinek a két betegségére kapott négyféle gyógyszerért fizettem kb. összesen 2-2,5 ezer forintot.
Szerintem Peti nincs lemaradva a mozgással. Hidd el, néhány hét, és rohansz utána. De ha zavar, esetleg nézz utána pl. a babaszobán, hogy egy Peti korabeli baba miket csinál, persze ez nem etalon, de kiindulásnak jó. :)

Marcy, gratula a sikeres vizsgához, így tovább!

Na mára ennyi, Peti a nagyszobában kurjungat az üres ásványvizes üvegnek, miután jól bevacsizott.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ismét itt vagyok :) .

Gombi: olyan tündéri édes kicsi baba Julcsika és hatalmasat nőtt, mióta nem láttam :) . Mutattam a férjemnek, milyen kis hajasbaba, nagyon el volt ragadtatva :) .
Azt hiszem, nekem a 2. fürcsis kép a kedvencem, viszont a haja az utolsó képen érvényesül a legjobban :lol: .

Katus: sajnálom a tegnap estét :( . Nem próbálod ki azt a Viburcol kúpot, amit írtam? Szerintem nagyon jó.

Kisviri: mi volt a szűrésen??? Remélem most már semmi gond.

Kitti: mit ne mondjak, Ádám is már nagylegény a méreteiből ítélve, pedig a képen nem is látszik annyira :) .

Preni: örülök, hogy javult Peti állapota :) és hogy nem lett végülis szövődmény.


Mindenkinek köszönöm, aki küldte a drukkot a vizsga miatt. Rámfért, valószínű ezért sikerült :D .

Kérdés: ti miben altatjátok a babákat? Úgy értem, hogy minden nap másban van??? Mert nálunk eddig az volt a szokás, hogy minden nap más hosszú ujjú body-t vadásztam elő neki estére, utána beleteszem a hálózsákjába és egy takaróval még betakarom.
Ebben csak az a szörnyű, hogy már nem tudom kitalálni, mit rángassak elő neki, mert ugye próbálom nem a nappali ruhatárába öltöztetni éjszaka...
De ma megkapta az első pizsijét :lol: . Úgy döntöttem állandósítok két pizsit és kész, nem variálok.
Mi a véleményetek???

Kép Végre megszereztem, most már az enyém :) :) :)

Kép Imádok fürcsizni, szerintem nem is kell magyaráznom :) , látszik...

Kép De a legjobb a fürdőlepedőmben :)

Szép estét mindenkinek!

Eni

Eni
marcy
 
 


Ex: nagyon nagy baba már Peti is, ő olyan kis nyulánkabb fajta :) :) :) . Marci "gombócartúr" :) .

Penész miatt :( , azért vigyázzatok, mert nem tesz jót az egészségnek :( :( :( .

Eni
marcy
 
 


Még egy utolsó, mert velem lesz teli a topic :lol: :lol: :lol: .

Kinéztem egy szőnyeget Marcinak a szobájába, szerintem nagyon aranyos. Kettő kell belőle így 26.000 Ft lesz, de szerintem megéri, mert vastag és ééééédes :) .

Na most már tényleg lelövöm magam :lol: .

Jó éjszakát mindenkinek!!!

Eni
marcy
 
 


Marcy, igazad van, nem egészséges, de ahogy írtam, ezzel nem lehet mit kezdeni. Csak télen jelentkezik, mert ilyenkor kint hideg, bent meg meleg van, a penész meg "kiújul". A sarokszoba átka...
A képek nagyon jók, eszméletlenül szép szempillái vannak a fiadnak.

Ha már ideevett megint a fene, mondok egy jó hírt is: a tágabb családba idén két bébi is érkezik. :) A másodunokatesóm (akit melleseleg ugyanúgy hívnak mint engem, leszámítva a férjeink né-s vezetéknevét :) ) ápr. 23-ra van kiírva, egy másik unokatesóm pedig májusra. Baby-boom.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Most velem lesz tele a fórum...
Marcy, nálunk úgy van, hogy vannak nappali és vannak esti ruhák, amiket kb. 11-12-ig hagyok egyelőre rajta. Mivel én 3-4 naponta minimum mosok, nincs gáz, főleg, hogy estére össz-vissz csak egy hosszú ujjú rugit kap zoknival.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Most jutottam csak a géphez, Nyuszkópajti úgy gondolta ma anyás napot tart, és állandóan igényelte a társaságomat. Ma este ismét nagy pancsi volt, utána úgy kidőlt, hogy a szopi után elaludt, és a tápit már álmában ette meg. :)
Mindenkinek köszönjük a dicséretet, nagyon jól estek. :)

Marcy, nagy gratula a vizsgához! Visszagondoltam az én vizsgaidőszakomra, hááát, nem tom, hogy nekem sikerült volna baba mellett, tök ügyi vagy! Marcika is nagy legény már, gyönyörű szemei vannak! :)

Ex, Julcsika üzeni, hogy ő is puszilja az egész családot! :) Én meg mindig Petiről mesélek anyunak, mert el vagyok hűlve, hogy már mennyi mindent csinál! Hol vagyunk mi még az állástól...
Szilveszter előtt feljöttünk két napra Pestre Julcsi nélkül, így megvolt az édes kettes is, moziban voltunk, romantikáztunk. :) Szükség van az ilyenekre is, hogy az ember kicsit kizökkenjen a monoton hétköznapokból.
Julcsi 6 hónaposan volt 75 cm, lehet, hogy megkérem majd jövő héten, hogy a súlya mellett a hosszát is nézzék meg, kíváncsi vagyok, mennyit nőtt.
Ja, és Julcsinak is van kábele, megszerezte mikor egyszer az ölemben trónolt az asztalnál, és azóta az az egyik kedvenc, imádja rágcsálni. :)

Reni, örülök, hogy jobban van Peti! Én is szoktam rizzsel dúsítani a gyümit, amit uzsira kap. Úgy csinálom, hogy kb. négyszeres mennyiségű vízben jól szétfőzöm a rizst, aztán összeturmixolom a gyümivel, így laktatóbb a kajcsi. Szerintem a rizsnyák a jól szétfőtt rizs, kicsit nyúlós, tejbegríz állagú valami lesz belőle.
Julcsi is elmúlt 5 hónapos, mikor először átfordult hátról hasra, előtte csak oldalig fordult. Szerintem ne aggódj, nem sokára úgy forog, hogy alig bírod követni! :)

Megyek, mert kezdődik egy film.
Jó éjt mindenkinek!

Andi

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Marcy!

Én a túriból turkált bodykat adom Petire éjszakára, plussz vékonyabb hálózsákban aludt idáig és erre rá a takaró. De mivel mostmár egyre gyakrabban találom őt hajnalban takaró nélkül, mától bevezettük a rövidujjú body+ egy túris kényelmes hosszúujjú rugi és beleteszem egy olyan hálózsákba is, ami vastagabb ( belül frotir) és takaróként szolgál. Bár most, hogy beteg még egy takarót is ráraktam, de a fűtést levettem, mert a betegség miatt jól befűtöttem idáig és én arra keltem eddig, hogy tocsogok az izzadságban. ( 26-27fok volt éjjel).
Remélem kényelmes neki. Csak nekem volt kényelmetlen hálózsákban szopiztatni őkelmét. Már nekünk is van két pizsink, de 86-osak, így még egy kicsit nőni kell hozzá.

Olyan, mintha én is kezenék lepukkani. Szerintetek milyen gyógyit vehetek be? Ma este jól befokhagymáztam, most pedig egy kis forralt bort kortyolgatok teával higítva.

Ex!
Jó kis méretei vannak Petinek is!

Marcy!
Marci hurkáit nézve, mintha az én fiamat látnám! :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

A teljesség igénye nélkül:

Marcy!
Nagyon gratulálok a vizsgádhoz! Én Kendére adok egy ujjatlan bodyt meg vékony rugikat használok pizsi gyanánt, és erre adom a hálózsákot, ami meleg, tehát nem kell takaró neki.

Reni!
Örülök, h Peti jobban van! Egyébként én sem tudom, mennyit eszik Kende, mikor hogy, mert a szopit nem mérem, a gyümiből-főziből meg kb. fél decit eszik meg (de van, hogy többet, van, hogy kevesebbet).

Ági!
Gratula Peti méreteihez! Tényleg szép nyúlánk gyerek!

Gombi!
Nem csoda, hogy Julcsibaba ilyen husi! :D

Megmutatom Nektek legújabb tudományát (és ha kell, mellékelem a születési anyakönyvi kivonat beszkennelt változatát, hogy elhiggyétek, valóban csak féléves… :twisted: )

Kép

Kép

Kép

Kép

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Először is kívánok mindenkinek nagyon boldog, sikeres 2007-s esztendőt! Igaz, hogy a legnagyobb ajándékot már tavaly megkaptuk. :) Nagyon sajnálom, hogy néhányunknak ilyen szomorú körülmények között indul ez az év. Részvétem, és kitartás nektek!

Mi így indulunk neki az évnek: Márk 7080 gramm volt elsején, a hosszát pontosan nem tudom, de 68-as rucit hordunk. Még mindig csak anyatej a menü, de hétvégén megkzdődik a nagy kaland, mindehhez a fogatlanok táborát erősítjük. Még csak kilátás sincs, hogy hamarosan fog lenne. Forog mint a ringlispil, már nyomogatja fel a fenekét a kúszáshoz, de a tárgyak megszerzéséhez megtalálta az egyszerűbb megoldást. Rájött, ha az alatta levő szőnyeget, takarót húzza, a játék is odakerül hozzá. Legújabb tudománya pedig a köpködéses berregés, amit nagyon szeret gyakorolni.

Reni,
örülök, hogy Peti már jobban van. Szerintem én sem rohantam volna azonnal a dokihoz így ünnepek alatt. Sajnos hörghurutban én nagyon profi vagyok, évente 2x elkapom. A lándzsás utifű szirup szerintem nem ér semmit, ráadásul borzasztóan cukros, és minden csak ragad tőle. Amikor ősszel beteg voltam a gyógyszerész ismerősöm nekem a Bronchicum szirupot ajánlotta szoptatás alatt, és ha jól emlékszem, az nem korhatáros, csak gyógynövény van benne. Adjál neki sok folyadékot, mert az kell, hogy a váladék fel tudjon jönni. A mozgást meg nem tudom megítélni, hogy ennél többet kellene-e tudnia, de ha megpróbálod a Pogi féle ösztönzést, az nem árthat :) Ez a rizsnyák dolog nekem sem világos teljesen. A pépek között van olyan, ami rizs (azt hiszem Nestlé) esetleg ez az lenne?

Eni,
Grat a vizsgához! Nemsokára lesz egy kis pihenőd.

Rita,
Nálunk az volt, hogy 4 és fél hónaposan bélpoklos lett, már épp gondolkoztam rajta, hogy megemelem az adagját (nekem könnyű mert üvegből eszik), de egyik napról a másikra elkezdett fél adagokat enni. Addigra megtömte annyira a pocit, hogy ne legyen éhes, és utána minden más érdekesebb volt. Én úgy voltam vele, hogy kivárok, mert nála az ilyen dilik olyan 1 hétig szoktak tartani. Ez kicsit hosszabb volt, de mostanra úgy állította be magát, hogy kevesebbeket eszik, de beiktatott plussz 1 étkezést, így nagyjából eszik annyit, amennyit kellene neki. Ha estére kevesebb a tejcsi, akkor az nem lehet megoldás, hogy reggel, amikor több van amúgy is, lefejed, és este odaadod neki? Nekem van még 2 napom, és jön a kóstoltatás :)

Kitti,
Jó súlyban van a fiad :) Ahogy így leírtad szerintem nem olyan ilyesztően nagyétkű, csak jó az étvágya.

Katus,
Sajnálom, hogy Panna ennyire megszenvedi a fogacskát. Kitartás neki!

Gombi,
A kenyeres kép nagyon édes Julcsiról. Az én anyósomnak meg az a mániája, hogy fázik a gyerek, de ő se fűtene be, amikor ott van. Pedig ők is fáznak, egész nap ott ülnek és inkább felvesz egy halom ruhát.

Nyanya,
Nektek is jobbulást!

Kisviri,
Mi volt a szűrésen?

Anita,
Most már nem lesz megállás a fiadnak. Most kell nagyon figyelni, nehogy leessen valahonnan a nagy pörgésben.

Ex,
Jobbulást Petinek is!

A szilveszter nálunk nyugisan telt, szinte mint egy átlagos nap, csak egy kicsit tovább fenn voltunk. Egészen fél kettőig bírtam :)

Andi

amandi
 
 


hali!

Preni, kérdéseidre sorjában:
1. Cickó nem visszahúzódik hanem kiürül és lógni fog mint egy zacsi ;) :(.
2. Nekünk 6 hósan mondta a Petős konduktor h 7 hós korára forogjon. (Bővebben a blogban.)
3. Rizs már 6 hótól mehet. Legalábbis az én táblim szerint.

Marcy, én vagy hosszúujjú body+zokni+hálózsák vagy hálózsák helyett vékony nacika vagy az egész helyett egy rugi. Plusz takaró.
Na asszem megvan a párunk szempillailag! :D

pogacsa
 
 


Gombi!
Julcsinak megint sikerült elbűvőlnie a gyönyörű hajával. Eszméletlen milyen szép. És az a mosoly...

Eni!
Gyönyörű szempillái vannak Marcinak. Pont ilyen pasit képzeltem el a lányomnak. Ugye még szabad?

Én nem csinálok gondot az éjjeli ruhából. Fürdés után tiszta ruhát kap. Nincs külön pizsi. Minek a nappali viseletben se jár homokozni. és csak 1 réteget adok rá. vagy egy badit kisgatyával, vagy egy vékony pamut rugit. És rá egy vékony takaró amit ha háton van lerúg, de a hálózsákot nem szeretem, mert abban nem lehet hason letenni, mivel maga alá gyűrődik és kényelmetlen. Ha mellettem alszik, mert nyügös, akkor háton és hálózsákban, hogy ne tudjon elmászni. De nálunk nagyon meleg van.

Norwell!
De ügyik vagytok.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Peni!
Panna február közepén kezdi a beszoktatást a bölcsibe és elvileg ( ha nem lesz beteg) március 5-én már élesbe megy mert akkortól dolgozom.
A cickó visszahúzódik az eredeti méretére szoptatás után, lehet hogy egy kicsit "lazább" lesz de ez nem törvényszerű, cicije és kötőszövetje válogatja.
Jó sokat fizettél a gyógyszerért, mondjuk nem csodálkozom hiszen a kedvenc kormányom ezt is megemelte.

Marcy!
A vizsgádhoz gratulálok (mindíg eszembe jut ilyenkor az amikor én is ugyanezt csináltam végig Katánál).
Úgy néz ki, hogy amióta adom a camomillát Pannának azóta "csak" 2x kel föl éjjel szopizni és szopi után azonnal vissza alszik.

Anita!
Gratulálok Kornélnak a fél éves szülinapjához.

Norvell!
Még jó, hogy sikerült dokumentálni a nagy mutatványt mert különben tényleg nem hinnénk el.
Nagy gratula a felálláshoz, hihetetlen pasi ez a Kende baba vagy inkább nagyfiú.

Pogi!
Nekem, miután abbahagytam Katánál a szoptatást és lefogytam az eredeti súlyomra egyáltalán nem lett bőrzacskó a cicim.Nyilván nem állt úgy mint egy 18 évesnek ( persze van olyan 18 éves akinek már akkor lógós bőrzacskó) de elég jól megközelítette az eredeti formáját.
Nem tudom, hogy így a 2. gyerek szotatása után milyen formát fog felvenni de reménykedem, hogy azért nem lesz nagyon durva. Ha meg nagyon durva lesz hát Istenem majd veszek föl push up melltartót :wink: . Apucinak meg úgy is jó lesz hiszen az ő két gyermekét tápláltam belőle.

Kitti!
Jó sokat fejlődött 1 hónap alatt a kisfiad.

Ex!
Peti tényleg nagyon magas baba.Panna még mindíg csak 69 cm
súlya: 7660 g.

ruha: éjszakára hosszú ujjú body+hosszú ujjú rugi+hálózsák.reggel nem öltöztetem át hanem egge a ruhába marad egészen addig amíg le nem eszi, mert az mostanában nagyon megy.

cipő: Katának akkor vettük meg az első normális talpú cipőjét amikor elkezdett járni 1 éves korában.
Szerintem eleinte jobb ha mezítláb van mert az sokkal egészségesebb. nekünk szerencsénk van ebből a szempontból mert nagyrészt nyáron fognak elindulni a gyerekeink.

3 napja elkezdtem a 90 napos fogyókúrát.
természetesen úgy csinálom, hogy soha ne maradjak éhes így a tej is megmarad pannának és nagyon sok folyadékot iszom továbbra is.
Gondolom emiatt nem is lesz olyan intenzív a fogyásom de azárt remélem szép lassan elindul lefele a súlyom.
Ez a 4. napon de még nem fogytam semmit.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk.
Megjártam a dokit: szekunder amenorrhoea. :( Szerintem meg megint kezdődik a PCO...megyek hüvelyi UH-ra és hormonvizsgálatra.
Képzeljétek, míg dokinál voltam, tesóm és apukám volt a bébiszitter. Mivel Peti kiadta az adagját, öcsém pelenkázta át, és fordítva tette rá a pelust. :o Le is fotóztam...muszáj volt. :D

Gombi, hát akkor ez a mutogatás vica-verza. :)
A rizsnyákot jól tudod, habár a vízmennyiséggel hirtelen nem vagyok tisztában. De egyszer a google-ba beírtam, és kiköpött pár oldalt, ahova le volt írva, hogy hogy kell csinálni.

Reni, mielőbbi jobbulást. Szerintem próbáld ki a homeós gyógyszereket, pl. Oscillo... (ne kérd, hogy írjam le, influenzás tünetekre való).
Nálunk max. 24 fok van a szobában, de Peti nem fázós. Hálózsákot meg nem is adnék rá, mert már annyit ficereg álmában, hogy tuti arra kelne fel, hogy "fennakadt" valamiben. A takaró általában rajta marad, nagyon ritkán rúgja le, inkább beletekeredik.

Norwell, milyen ügyi Kende. Ugye mászik is? Egy másik fórumon most épp ez a téma (itt is írtunk róla régebben), hogy minden mozgásformának meg kell lennie idővel, nehogy valami gond lehessen.

Katus, nálunk meg most kezd Peti megkergülni, nem tudom miért. Ma is fent volt hajnali háromtól négyig. Igaz, nem sírdogált, csak néha. Mondjuk ennek ellentételezéseként csak nyolc előtt kelt fel.
Szerintem Pannának teljesen átlagosak a méretei. Petinek a hossza a babaszobás fejlődéskalkulátor szerint már az átlagostól eltérőnél is eltérőbb. :D
Fogyikúrához kitartás!

Amandi, Márknak boldog féléves-fordulót.

Na megyek, megcsinálom Peti teáját, most alszik, van időm.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Jó rég írtam, de egyszerűen nem jutottam hozzá semmihez. Misinek nagyon rossz napjai voltak, a tegnapi volt az első félig jó. Éjszaka pedig egyben aludt 4 órát, amire nem is tudom, mikor volt utoljára példa :shock:
Úgyhogy most pihentek vagyunk, üdék és jókedvűek :lol:
A fog még nem jött ki, talán most csak erőt gyűjt az utolsó nagy rohamhoz, de egyszerűen óriási volt, ahogy "megjavult" Maki. Tegnap fél kettőig egyszerűen SEMMI sem volt jó napok óta. Folytonos sírás, nyűglődés, épphogy-evés, csak ölben volt el, ott is gyakran sírt, éjjel mi is rodeóztunk, mint Katusék, összesen aludt 24 óra alatt 8,5 órát bruttó (tehát ebben az éjjeli felébredések és visszaaltatások is benne vannak). Tegnap fél 2 és 2 között valami történt benne, egyszerűen azt vettem észre, hogy elcsendesedett, az ebédet teljesen szuperül megette (csirkés almás gesztenye), aztán 2 órát játszott a padlón, jelezte, hogy álmos, elvittem aludni és 5 perc alatt, normális körülmények között elaludt!!! Azt hittem, sosem lesz már ilyen. Teljesen feldobódtam. És este is simán aludt el. Aztán még néhányszor felsírt, voltak fájdalmai, de végül sikerült normálisan elaludnia.
Na, hát szóval most örülünk.

Altatási ruci
Azért poén, hogy most jött szóba, mert pont tegnap beszéltünk erről az úszáson :-) egy hullámhosszon vagyunk a jelek szerint.
Mi úgy alszunk, mint Nyanya Blankája, kivéve hogy nálunk nincs hálózsák, mert Maki nem rúgja le a takarót.

Cipő
Találtam erről régebben egy bejegyzést itt a bneten egy konduktortól (asszem), megpróbálom megkeresni és bemásolni.


Rizs használata

Én bio rizspelyhet vettem, kávédarálóval megdaráltam, és néha azt teszek a gyümikhez. Mármint a rizsdarát kevés vízben megfőzöm, aztán hozzáturmixolom a gyümölcshöz. Ha elbénázom és csomós lesz, akkor szűrőn átnyomom.

Eni!
Grat a vizsgához! Én jelenleg teljesen képtelen lennék erre...
A kúp, amit fogzásra írtál, egy kombinált cucc, a legfőbb hatóanyaga a Chamomilla. Nekünk nagyon nem jött be, de Misi úgy tűnik, nem jól reagál a Chamomillára. Akinek az bejön, annak a kúp nagyon jó lehet, bnőm mindkét lányának ez votl a tuti megoldás.
Ja, és Marci szempillái tényleg észbontóak.

Norwell!
Hihetetlen Kende mozgása! Mi még csak hátrafelé tudunk kúszni, és néha viccesen beszorítjuk magunkat egy sarokba, majd ordítunk, hogy a személyzet azonnal mentsen meg minket :-)

Fogacskások!
Mossátok-e a fogakat, mikor és mivel? Kaptunk ajándékba ujjra húzható fogkefét, de nem tudom, hogy fogkrémet kell-e, lehet-e használni. Meg hogy a fürdéshez kössem-e a fogmosást, mert ugye mi fürdés után szoktunk vacsizni...

Bocs, ha vmire most nem reagáltam, de még elég szétszórt vagyok.

Pussz,
Kata

ui:
Esztianyó, jelentkezz légyszi!

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1167989611.11.gif[/img]

Úgy örülök, hogy péntek van, ezen a héten csak két napot dolgozott a férjem. :) Tegnap este még arra is sikerült rábeszélnem, hogy szombaton menjük el nagybevásárolni.

Úgy néz ki, hogy Nyuszkinak nem tudok elég nagy játszót csinálni, most a ruhaszárító a kedvence, ha meglátja, teper érte ezerrel.

Éjszakára én egy hosszú ujjú bodyt, rugit, és egy hálózsákot adok Julcsira, és egy pléddel betakarom. Napközben marad a body, de a rugit most már lecserélem egy nadrágra meg pulcsira és harisnyát is adok rá, mivel állandóan a földön teper, és ott hűvösebb van.

Amandi, az én anyósom is vagy öt pulóverben van otthon, csak hogy ne kelljen fűtenie. Mikor ott voltunk nála a férjem állandóan azon vitázott vele, hogy legyen már melegebb, mert megfázik a gyerek. Persze anyósomnak meg az a rögeszméje, hogy az ilyen kicsiknek nagyon jó a hőháztartásuk, nem kell nekik olyn meleg... :shock:

Katus, kitartás a fogyókúrához! Nekem sem ártana elkezdeni...

Nyanya, összehozhatnánk megint egy talit az Örsön, tök kíváncsi vagyok Blankára! Csandyék is biztos el tudnának jönni.

Norwell, hát nem semmi fiad! Nagyon ügyi! :)

Reni, Julcsi már 86-os szerkókat hord, egy-két 80-as rucija is van még...

Szép hétvégét mindenkinek!

Andi

Kép [

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Nagy nehezen sikerült Petit elaltatnom, pedig fél 9-ig aludt este 3/4 9-től, de olyan hisztit levágott, hogy el kellett magamban 10-ig számolni, hogy ne ordítsak egyet. Ti nem szoktatok így lenni? Mármint, hogy nagyon hisztis a gyerek, semmi nem jó neki és az őrület határán vagytok! Ilyenkor utállom magam! Olyan jó lenne egy nyugdijas nagyi ( van, csak nem jön), aki gyakran be tudna segíteni. Anyukám minden nap beugrik egy félórára munka után, de ez általában már estére van. Meg igazából terhelni sem akarnám, mivel a főállása mellett másodállása is van. Így is rendes volt tőle, hogy amikor Peti megszületett 2 hónapig nem vállalt másodállást (pedikür-manikür), hogy segíthessen. Én néha úgy érzem, hogy kezdek befordulni! És mivel Peti szopizik, még ugyebár a szilárd kaja után is, nemigazán tudok elszabadulni itthonról. Vagy nagyon önző vagyok? Bár, legutóbb, amikor két szopi között megjártam egy közeli várost vonattal (bevásárló kiskörút), akkor állandóan itthon járt az agyam!

Mézgombi!
Milyen paraméterekkel rendelkezik Julcsika, hogy már 80-86-os cuccokat hord?

Katus!
Miket eszel a 90 napos déta alatt? Konkétan 1-1 napon. Már én is gondolkodtam ezen a diétán.

Katus, Pogi!
Köszi a válaszokat. Remélem a cickó nem fog nagymértékben megváltozni. Eddigi 30 évem során 3X adtam le 15-20 kg-ot, ami ugyebár szépen vissza is kúszott, de szerencsére a mellem nem sínylette meg. Hátha most is megúszom.
Ami Peti mozgását(forgását) illeti, szerintem egy nagy adag lustaság is van benne. Viszont háton "tud" haladni. Megfeszíti a hátát hídba és a fejével araszolgat hátrafelé!

Pogi!
Látom Gergő nagyon élvezi a forgolódást! :lol:

Köszi mindenkinek a rizses infókat!

Nekem úgy tűnik, hogy jót tett a tegnap esti fokhagyma, forralt bor variáció és éjjelre a torkomat is betekertem!

Reni
Kép
prenata
 
 


Preni!

www.mindmegette.hu
www.90napos.inf.hu

A diéta lényege, egy nap csak egyfajta táplálékot lehet enni (fehérje,keményítő, szénhidrát, gyümölcs)
Fehérje napon ebédre ettem fasírtot uborkával, vacsira kolbásszal töltött karajt, sajtot, töltött tojást.
Keményítő napon ebédre sok-sok lencselevest és tepsis krumplit, vacsorára sok hagymáskrumplit.
Szénhidrátnapon ebédre spagettit paradicsomszósszal+egy kis keksz, vagyorára spagetti paradicsomszósszal+torta.

Ma gyümölcsnapom van értelemszerűen csak gyümölcsöt eszek.

Délig egyébként a többi napon is csak gyümölcsöt lehet enni.

Ja, és rengeteg folyadékot iszom.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok,

Marcy, grat a vizsgához.

Ruhakérdés: én fürdés után adok rá egy tiszta bodyt, arra hálószák és arra egy könnyű takaró, aztán reggel marad rajta az éccakai body és arra adok rugit vagy kisnadrágot-zonyóval.
Én akkor szoktam csak többször cserélni egy nap, ha összekakilja magát. Mondjuk ez most a héten többször is előfordult, asszem itt az ideje, hogy az eggyel nagyobb méretű pelusra váltsunk.
Eddig az 5-8kg Liberot használtuk, de Pancsa már 7,5kg körül van, így legközelebb már a 7-14kgat vesszük.

Kitti,
nekünk szerencsénk volt, mert kerületen belül költöztünk, így a védőnőnk megbeszélte a kolleganőjével, hogy ki nála maradhassunk.

Képzeljétek, tegnap is vagy háromszor felkelt Pancsi éjszaka. Eleve 10 körül aludt csak el, mert a délutáni alvás elég sokáig tartott. Aztán felkelt egy fél órás szopira éjfélkor, aztán volt egy 1 órás szeánszunk 3-4-ig, majd 7kor kelt ismét, de szerencsére még akkor visszaaludtunk egyet fél 10ig.
Hát jót tett nekem is, mert hulla voltam. Viszont tegnap ettem paradicsomlevest, meg spagettit, meg gyümölcsrizst és tuti, hogy volt elég tejem.....szóval nem tudom mi lehet a sok felkelés oka :(

meteor
 
 


Köszi Katus!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Még valami.

Tavaly ahol albérletben laktunk nekünk is penészedett a fal a konyhában meg a fürdőszobában. Sajnos a párásodás ellen tényleg nem sokat lehet tenni, bár vannak ezek a páragyűjtő készülékek, de magának a gombának a kinyírásához nagyon jó a Domestos!
Lehet kapni olyan fújos kiszerelésben is és azzal elég csak ráspriccelni a falra. Nem lesz utána szép, mert kicsit sárgás lesz, de legalább a gombát kinyírja és ugye az tud mindenféle asztmás dolgokat okozni.

meteor
 
 


Sziasztok!

Amandi: Gratula Márknak a 6 hóhoz! Hogy rohan az idő! Mintha még csak most születtek volna!

Alváshoz ruci: nálunk csak hosszúujjú body van + takaró, de nem rúgja le magáról. Néha még ebben is megizzad. Cserélni nem cserélem naponta, általában 2 naponta.

Katus: kitarás a diétához. Nagyon nagy akaraterőd lehet. Én nem lennék képes végig csinálni.

Reni: néha én is vagyok úgy, amikor hisztis, hogy mérges vagyok rá. Aztán egy kis idő után elpárolog a mérgem, és magamhoz ölelem, és magamra haragszom.

Norwell: szuper ügyi Kende!

Nekem is lenne egy kérdésem: a babakocsit mikor emeltétek megy? Mennyire? Én már lassan gondolkodom rajta, bár van olyan, mikor Kornél elalszik a kocsiban. Egyébként meg nézeget, de fekve kissé uncsi neki. (asszem)

Mindenkinek további szép napot: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok, hát katasztrófa egy napom volt.
Nem is tudom írtam e hogy berendeltek ma egy össznépi megbeszélésre a céghez és hát bár a főnököm azt mondta, a körülményeinkre lévő tekintettel, ha nem tudom kire hagyni a gyereket, nem muszáj jönnöm, de azért a másik kollegám, megsúgta hogy jobban járok ha ott vagyok. Az egyik csaj vállalta hogy a meeting alatt vigyát Nyuszusra.Azt tudni kell, hogy nálunk egy ilyen értekezlet másfél óra minimum. És azt is hogy Nyuszussal mióta szegény mama a kórházba került, nem volt senki rajtam kívül.Na, fél órán belül csörgött is a telefonom hogy menjek fel mert Ádám írdatlanul rázendített.
Megszoptattam és hála az égnek elaludt, egészen addig amig fel nem értem érte, de nagyon megzavarta őt az idegen közeg, mióta hazajöttünk gyakorlatilag bömböl egyfolytában.
Ilyen szempontból, hogy dolgoznom kell, mindkettőnknek megváltás lesz a bölcsi februártól.

Na most ennyi voltam, jövök még ma ha tudok.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

HURRRÁÁ ÖRÜLÜNK MINDEN RENDBEN VAN A CSONTMAGGAL :) JUHHÉÉ
Most már bátran kúszhat-mászhat szabadon és csücsülhet is :) Köszönöm a drukkokat :)

Ruci: Én állandósítottam 2 hosszú ujjú bodyt éjszakára + hálószák + takaró.
Napközbe reggel kap tiszta bodyt és rugit vagy nacit, pulcsit. Persze, ha pisis lesz vagy balesetes akkor átcserélem.

Mézgombi: nagyon ügyi már Julcsa. Tök édi ahogy falja a kenyeret. Gondolom igazából még nem adsz neki, bár ő már ehetné. Fú az utolsó képen annyira édes. Olyan mint egy játékbaba. Olyan szép kis arcocskája van :)
Fú tök jó lehetett a kikapcs a férjeddel. Nekünk is jó lenne. Majd megfűzzük a nagyit, hogy vigyázzon Kendére. Csak az a baj, hogy Kende igazi anya-apa ragacs. Ehhez van szokva.

Katus: szar esték miatt :( Valószínű őt is a foga kínozza. Kitartást a diétához!

Reni: örülök, hogy kicsit jobban vagytok. Férjednek jobbulást. Hát igen nem olcsók a gyógyszerek és az a baj, hogy csak drágábbak lesznek.
Kende elég hamar kezdett forogni. De szerintem ne aggódj.
Fú ilyen 10-ig számolok nekem is volt már. Néha elszakad az a bizonyos cérna.
Tegnapelőtt mikor nagyon nyügi volt Kende pont jött a nagyi és én annyira örültem, hogy jött a felmentés :)

Meteor: lehet kicsit kimerült a szervezeted. Próbálj pihizni is, hátha az is segít a tejcsi növekedésben. Drukk neked.
Nekem általában minden este ez a menü amit írtál. Este 10-kor alszik el, majd éjfél – 1 körül kel, aztán 4-5 között, majd 7-8 között. Ja én 4-5-kor nem mindig akar visszaaludni. Pl tegnap is egy órán át küzdöttem hajnal 4-kor mire visszatettem aludni.

Marcy: ügyes csaj vagy gratula :) Látom nálatok is kedvenc a pillepalack :) Kende is imádja.
Milyen szépek a szempillái Marcinak :)

Kitti: szép méretek. :)

Ex: Peti is szépen nő :) Penész miatt :( Ahol régen laktam ott is penészedtek a falak. Anyum mindig jó erős hipós vízzel takarította le, és akkor egy darabig nem jött ki. De ez is csak átmeneti megoldás.
Grat. az új családtagokhoz. A mi családunkban júliusba kopog újra a gólya :)
Fordított pelus :lol:

Norwell: hát kedves névrokon nagyon ügyi :)

Amandi: grat a 6. hóhoz :) Szép súlyba vagytok ti is :) Kende is először úgy szerezte meg a dolgokat, hogy a szőnyeggel húzta magához. Most már ő skerázik a tárgyakért.

Wkata: akkor most nagyon pihent vagy :) Apró öröm milyen nagyok tudnak lenni :) A gesztenyés almát Kende is imádja.
Azt olvastam, hogy fogkrémet csak akkor használjuk, ha már ki tudja öblíteni. Szóval az még később lesz. Én szoktam mosni neki, illetve megdörzsizem egy kicsit.

Wawel: Grat. a 6 hóhoz :) Én pont ma emeltem meg neki a babakocsit. Nem akart aludni, csak nyekergett. Na erre fogtam és megemeltem neki. Onnantól egy mukk se volt. Bár mi már kezdünk ücsörögni, és így jó volt neki.

Szép estét nektek!
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Hahó, végre gyerekmentes vagyok én is, elaludt Ádám a mai fárasztó és nehéz nap után!

Kisvirág, örülök, hogy minden okés a csontmag körül, végre vége a parának.:-)

Anita, én is gratulálok Korinak a féléves szülinaphoz!:-)

Wkata, Ádika is ínyenc, nálunk is az alma gesztenye ízek a kedvencek, csak mostanában már pipihusival megbolondítva. Kiolvastad már a könyvet amit küldtem? Gyanusan keveset jössz mostanában, mondjuk 500 oldal az 500 oldal és Ádi mellett nekem is egy hónapig tartott kiolvasni, bármilyen letehetetlen.Szentségeltem is ahogy kell. :evil:

Amandi, nem semmi hogy mekkora a Te babód is!:-)

Norwell, nagyon ügyike Kende babó. Nekem a védőnő képzeld azt mondta, hogy akárhogy is kapaszkodik felfelé Ádám, ne hagyjam, hogy felálljon, mert előbb másznia kell. Persze, nem magyarázta meg hogy mi a dolog lényege, hogy miért nem szabad Ádinak felállnia amig nem tud mászni. Kende tud mászni?

Ági, nálunk bébi bumm az ugyan nincs, de még várható a napokban egy kis unokatesó, Gergőcske, ugyanis a férjem nővére is megszül hamarosan, napok kérdése. :roll: Izgi.

Eni, az ásványvizes palack az nálunk is nagyon menő, de a legjobb azért mégis csak anya újságja meg a reklámszatyor. :shock: :shock: :shock:
Folyton árgus szemekkel figyelem nehogy meg is kóstolja ezeket a dolgokat.

Rita, én is naaagyon naaagyon fáradt vagyok!:-( És sejtelmem sincs mikor tudok majd pihenni a hétvége is egy merő rohanás lesz, vásárlás takarítás, ilyesmi...nem baj majd nyugdíjas koromban kialszom magam...ha ugyan megérem.Mert ugye az korántsem biztos ha szegény anyósom esetéből indulok ki.

Reni, Nyuszuskámnak van 3 darab pizsinek kinevezett rugija, ezeket váltogatom egymással.

Katus: visszajelöltelek ám az iwiwen!:-) Vannak közös ismerőseink is, mint láttam.:-)Békéscsabán.

Mézi, a lányodat meg kell zabálni a tágra nyílt szemeivel meg a hajzuhatagával! Egyébként Ádusnak is van már haja, csak amolyan átlátszó szőke!


Jó éjt mindenkinek, megyek mert máe épp eleget írtam ma, átadom a stafétabotot. Mindig panaszkodom hogy így nincs időm meg úgy nincs időm, de azért rátok mindig van.:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek.
Tegnap jöttünk vissza Magyarországról. Nagyon jó volt másfél év után otthon. Ma ünnepeltük Norbi 9. szülinapját. Még szerte szét vannak a böröndök, ajándékok, ruhák. Megpróbálom visszaolvasni az elmúlt hetek hozzászólásait. Majd még írok.

Kata: ha még meg van a meghívód erre az e-mail címre küldd: ap65@freemail.hu

Üdv

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Sziasztok Lányok,

először is Marci nevében köszönöm a dícséreteket, nagyon jól esett ám :lol: :lol: :lol: .
Továbbá köszönöm, hogy megosztottátok velem a "pizsi kérdést". Megállapítom, hogy nagyon-nagyon hasonlóan öltöztetünk :lol: . Ma felavattuk az első igazi pizsit, nagyon édes benne, majd teszek fel képet.

Nyanya: természetesen menyasszonnyá fogadjuk Blankát :lol: és igen, még szabad volt Marci, de már nem :lol: :lol: :lol: .

Gombi: előfordul mostanában nálunk is, hogy többször anyás Marci, de szerintem ez pont azoknak a napoknak köszönhető, amikor vizsgázok, suliban vagyok és igazából nem tudja hova tenni ezeket a dolgokat, hogy egyszer csak hirtelen meg megjelenek :( .
Tényleg, mekkora Julcsika, hogy már ilyen nagy rucikat hord???

Katus, Kitti: majd meséljetek, hogy Panna, Ádi hogy bírja a bölcsit, ha eljön az idő.
Katus: fogyókúrához kitartás :) .

Norwell: Kende baba nagyon ügyes a korához képest és olyan jó ez a sorozat, amit feltettél :lol: , nagyon tetszik.

Amandi: szuper, hogy végül is 6 hónapig szoptattál és tényleg még egyszer le a kalappal elötted, hiszen neked sokkal macerásabb volt. De most kezdődik a hozzátáplálás és szerintem ez egy olyan izgalmas időszak megint. Legalábbis én nagyon élvezem :) . Ahhoz képest, hogy először azt mondtam, hogy inkább veszem a bébikaját, most ott kotyvasztok a konyhában és nagyon élvezem.
Ma alma krumplival volt a menü, de nekem ez nem nagyon jön be, dehát nem nekem kell szeretni :) . Mondjuk mi még csak ott tartunk, hogy örülök, ha 3-4 kanál kajcsit megeszik a drága.

Wkata: hát megszenvedtek ezekkel a fogakkal :( . Most már igazán előbújhatna... Próbálj meg napközben pihenni. Bár nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én soha életemben nem tudtam napközben lefeküdni és pihenni, de igazából nem is hiányzik.

Ex: aranyos lehetett, amikor megláttad, hogy fordítva volt a pelus Petin. A szándék a lényeg :lol: . A hormonproblémák miatt :( .

Wawel: képzeld én is épp ma gondolkodtam el azon, hogy mikor cseréljem le a mózeskosarat a sportkocsi részre, de persze már tudtam magamban a választ. Csak akkor, amikor már magától ül Marci. Én így döntöttem. Mondjuk a mózeskosár már olyan pici, hogy bundazsákban már alig fér el Marci :lol: . Hát, nekem már csak ilyen kis hurkás babám van, aki képes kinőni 6 hónaposan a babakocsit...

Preni: cickók: mivel nekem kicsi van, én abban reménykedem, hogy nem nyeri vissza az eredeti alakját :lol: . Egyébként szerintem csak egy kicsit puhább lesz a mell, na meg persze a mellbimbó szerintem most már mindig egy kicsit csúcsos lesz. Mondjuk én szivacsos melltartót hordtam világ életemben, úgyhogy ez nem igazán fog zavarni, de szerintem a simába lehet, hogy ez átlátszana. De ezt csak úgy gondolom, lehet, hogy nincs igazam...

Kisviri: olyan szuper, hogy végre fellélegezhettek a "hülye" csontmag miatt. Véééégre!!!

Esztianyó: tegnap gondoltam rád, hogy talán mostanában mentek vissza Finnországba. Boldog születésnapot Norbinak :) .

Néhány szó rólunk:

A nővérem ma volt 18. heti UH-on, de nem tudták megállapítani, hogy fiú-e vagy lány, mert összeszorította a kis térdét a drága. Szerintem biztos csajszi, kis szemérmes... :lol: .
Viszont 2 hét múlva mennie kell kontrollra, mert lehet, hogy vesetágulata van a babónak, de nem biztos benne a doki, mert az érték a jó tartományban van, csak mintha több folyadékot látott volna ott, vagy vmi ilyesmi.
Szóval 2 hét múlva kiderül. Talán a neme is :) .

Ma volt nálunk az egyik barátunk, szeptemberben látta utoljára Marcit, tisztára meglepődött, hogy mennyit nőtt.

Ma 2,5 órát voltunk kint a levegőn, nagyon szép idő volt Szombathelyen. Nagyon élveztük mind a ketten, Marci végig aludt, sőt még amikor behoztam akkor is.

Más most nem jut eszembe, elteszem magam holnapra, lefárasztott ez a kisregény :) .

Puszi
Eni

Eni
marcy
 
 


sziasztok!

Hosszú napunk volt, megint nem leszek hosszú, csak arra reflektálok ami hirtelen eszembejut az olvasottakból.

Kitti, ha ennyire nehezen bírja a babád az idegen környezetet, akkor hogy gondolod, hogy neki is megváltás lesz a bölcsi??? Ahhoz azért hosszasan szoktatni kell idegenekhez, nem?

Babakocsi: nálunk ugye sosem volt mózeses kocsi, csak a sport, és kb 1 hónapja ülünk benne. Így sokkal jobban élvezi a nézelődést. Fogok rakni képet róla a blogba, amit ma akartam, de ahogy nézem épp karbantartják a honlapot. Majdcsak.

pogacsa
 
 


Pogi, a fiam már nagyon "edzett volt" egy hónappal ezelőtt a tekintetben, hogy más vigyázott rá, amióta azonban meghalt a nagymama rajtam kívül senki más nem volt vele.
A bölcsiben, ahová menni fog Ádám, egy hónapos beszoktatás van, ami azt jelenti, hogy az első héten ott kell lennem vele, a második héten már picit meglóghatok és így a negyedik hét végére - legalábbis a dada nénik azt mondták - meg szokták szokni a gyerekek. Egyébként nem leszek túl messze a bőgődétől, a munkahelyem egy utcahoisszra a lakásunk meg épp a bölcsivel szemben lesz, így ha nagy gond van esetleg az első időszakban és nem tudják őt megnyugtatni, bármikor oda tudok hozzá szaladni.
Most ennyi vloltam, megyek, mert lassan indulunk vásárolni.
Puszi:
Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyorsra ugrottam be, mert megyünk csavargyárba. :)

Ex, sajnálom a hormon-dolgot! :( Az az igazság, hogy én elég béna vagyok ezekhez, tulképpen mi a problémád? És mik a tünetek?
Jó lehetett a fordítva pelus! :)

Julcsika jelenlegi paramétereit nem tudom, jövő héten megyünk mérésre. Kb. másfél hónapja volt 8600 g és 75 cm. Szóval szerintem már a 80 cm felé közelít...

Kitti, lehet, hogy a bölcsi tényleg jó lesz Ádámnak, mert akkor már megszokja, hogy csak bölcsi van, nem az, hogy néha anya, néha pedig más van vele. Emlékszem, a nővérem kisfiával is az volt, hogy anyukám vigyázott rá, tesóm néha hazaugrott, egy-két puszi meg dögönyözés, aztán rohant tovább a dolgára, anyu meg kikészült, mert fél óráig bőgött utána a gyerek...
Julcsika nagy buligirl, szinte mindegy kivel van, csak legyen kaja, tiszta pelus, és kellőképpen szórakoztató legyen az illető. :lol: (Persze az igazi én vagyok. :wink: )

Kisvirág, örülök, hogy rendben van a csontmag!

Rohanok készülődni!

puszi!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Gombi!
Az tök jó lenne :) Még jövő héten itthon van Balázs. Már több mint 1 hete beteg és Blanka is, de ha meggyógyultak összefuthatunk az Örsön. Nemsokára kezdem a hozzátápit. Most kéne, de megvárom hogy meggyógyuljon.

Prenata!
Már mi is 74-es rugikat hordunk és szerintem 1 hónap múlva a 80-as is jó lesz. De az is lehet, hogy Julcsika csak szeret divatozni és vagány bő ruhákat hordani :) Amúgy némelyik olyan idiótán van számozva, hogy ezekre csak körülbelül lehet adni. Pl rövidujjúakból főleg az alul nem patentos rucikból mindegy a méret. Én most selejteztem le egy 56-os gatyát, de közben hordunk 80-as gatyókat is na meg közte a többi méretet. 4 hetente újra átnézem a ruhakészletet, de még így is akad olyan, amit a két átnézés között kinövünk.

Eni!
Kép Ezt Blanka küldi Marcynak Kép

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a babakocsis reagálásokat! Azt hiszem lassan elkezdem majd én is megemelni Kornélnak, mert már Ő is üldögél, és így hátha izgalmasabb lesz a séta. Köszönjük a 6 hós gratulációkat is! Hát igen, növünk-nődögélünk. Kedden mérik, kivi leszek.

Gombi: képzeld, mutogattam Kornélnak a babás képeket. Imádja őket nézegetni (főleg saját magát :D ), aztán Julcsikához értünk. A fiam pedig eleresztett egy hatalmas vigyort, és kiszaladt a száján az, hogy Hööööö!

Ex: hormon dolog miatt :(

Kisvirág: nagyön örülök, hogy rendben van a csontmag. Összebeszéltek a lurkók! Akkor most nálatok is nagy a megkönnyebüllés.

Kitti: biztos, hogy nehéz lesz az elején a bölcsibe szoktatni. Szerintem a te szíved is meg fog hasadni, de a muszáj nagy úr. Még oviba is nehéz őket beszoktatni, pedig akkor már nagyobbak. Ádi pedig még ösztön lény, de idővel biztos könnyebb lesz. Én nagyon sok erőt és kitartást kívánok neked a beszoktatáshoz.

Eszti: gratula Norbinak a 9. szülinapjához!

Rólunk: úgy tűnik Kornél kiheverte a náthát. Kitisztult az orra! Már nagyon vártam, mert szegényem nem igazán bírta az orrszívást. De rájöttem, hogy ha a fejét nem fogom le, akkor nem sír. Igaz így sokkal nehezebb kiszívni, de legalább bababarát. Amióta van a forgásos tudománya, imád a földön lenni, és forog körbe-körbe. Olyan édes! Most viszont már egy kicsit nyűgös. Elálmosodott. Megpróbálom letenni.

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Hopp: kimászott a bébihordóból! :lol:

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Katus!
Ma én is elkezdtem a 90 napos diétát! Elég szimpatikusnak tűnik ( :? ). Remélem sikerül végig csinálni.

Nyanya!
Peti is most kezdi kinőni a 74-es rugikat. A gyatyókból még jó a 74-es. Bár én a rugikat jobb szeretem.

A gyermekem ma megviccelt. Általában 8-9-ig alszik reggel. Tegnap este nem volt hajlandó szopizni és éhen aludt el. Persze. Éjfélkor felkelt, aztán reggel 6-kor is. De nem akart visszaaludni. 7-ig játszottunk. Gondoltam, akkor elmegyek zuhanyozni és odakészítem az ebédet, erre fél 8-kor benézek Petihez, hát a drága édesen durmolt.
A babakocsit már nekünk is kellene állítani, de előbb meg kell még vizsgálni, mert kölcsönkocsi és még nem néztük meg, hogy hogyan müxik döntös funkció.

Ma készülünk anyóshoz, mert szülinapja van, de Peti nélküli menet lesz, mert még 100-as. Sőt, van egy olyan gyanúm, hogy a betegséget ott szedte össze karácsonykor a 4 éves uncsitesótól (ott lakik), aki akkor úgy köhögött, mint egy szamár.

Reni
Kép
prenata
 
 


hali!

Na ma is egyedül vagyok meg holnap is, Ákos hétfőn vizsgázik oszt bement tanulni mert itthon nem hagyom... csak tudnám mi lesz amikor jövő hétfőn nekem kell majd vizsiznem...

Kitti, ja, az jó! Főleg h ott leszel a közelben. Mondjuk én azt is nehezen bírom amikor órám van és be kell menjek. Sajnos febtót ez is sűrűsödni fog :(.
Amúgy Bogyesznek tök mindegy h ki rázza a fenekét egész addig amíg rázzák. Viszont a környezetre kezd hisztis lenni, pl idegen helyen már nem akar aludni.

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Mi már meg is jártuk anyóst. Volt terülj-terülj asztalkám. Még szerencse, hogy a diéta elsőnapja fehérja nap, így legalább húsit ehettem. :lol:
Rájöttem, hogy azért nehéz most diétázni, mert itthon vagyok egész nap, itt a hütő! :? Azért sokkal könnyebb, ha az ember lány dolgozik és lefoglalja magát szellemileg! Legalábbis nekem könnyebb. Na, meg a mozgás is hiányzik. Én az otthoni tornáért nm vagyok oda. Lehet, hogy kocognom kellene. Régen is kocogtam. Tök jó zsírégető és jól megizzaszt!

Katus!
Neked Pannus elfogad valami folyadékot az anyatejen kívül. Gondolom szoktatod másra is, mert ha bölcsis lesz, akkor kénytelen lesz mást inni. Hogy csinálod? Nagyon érdekelne, mert nálunk nem csúszik semmi a tejcsin kívül.

Márknak és Kornélnak utólag is boldog féléves szülinapot!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Még élek...csak tegnap elég "kalandos" napom volt, fél tizenegy táján értem haza. Anyukámmal dekkoltam a Klinikán, őt sajnos bent fogták, mert nagyon magas volt a vérnyomása és valszeg szívizomgyulladása is van.
Most van egy szabad fél órám, addig elkészül a gyerek eledele, aztán csinálom a miénket. Inifini túrógombóc lesz.
Ja, ma Peti is felállt a kiságyában.
Kép
Szóval ma teljesen le lesz engedve az ágya, nehogy még egyszer megismételje és kipottyanjon.

Wkata, nekünk még nincs ugyan fogunk, de én azt olvastam, hogy már az elsőket is mosni kell. Én szerintem majd egy sima textilpelussal fogom "megdörgölni", de Peti már most mossa a fogát, állandóan belemártja a száját a fürdővízbe... :o De fogkrémet ne használj, ráérsz később, habár szerintem nincs olyan gyerek, aki ne nyelné le.

Preni, én szoktam úgy érezni, ahogy Te, annyi különbséggel, hogy én rá is szólok a gyerekre. Persze nem ordítok, de a hangnem erélyesebb, mint alaphelyzetben.
Jobb is, hogy nem vittétek Petit a nagymamához. Egyébként nem értem, hogy miért nem lehet szólni, ha egy rokon beteg, mert akkor legalább meggondolnátok, hogy kiteszitek-e Petit a "veszélynek". Vagy legalábbis kevesebbet maradnátok, hogy ne betegedjen le, ha nem muszáj.
Nálunk Peti elég keveset iszik, szerintem egy teve veszett benne el.
Én egyszer kezdtem el kocogni, aminek a vége az lett, hogy focizás közben kibicsaklott a bokám, és akkor abbahagytam, mert örültem, ha jártam.

Meteor, már mi is maxipelust használunk, de egy-két fajtából még rámenne Petire a midi. Nálunk még kaka nagyon-nagyon ritkán jött ki. :)
Egyébként újabban Peti is elég sokszor nyekereg esténként. Igaz, én csak akkor veszem ki, ha nagyon rázendít, de enni nem kap. Igaz, ő már mindent eszik, megvan a "napirend".
Köszi a tippet, de nálunk nem fehér a fal, hanem kék. Na ha arra ráfújom a Domestost, akkor szépen nézne ki. :D Igazából nálunk konkrét problémát nem okoz, csak esztétikailag nem OK.

Wawel, nálunk azóta van megemelve a babakocsi, mióta nem teszem rá a hordozót...pontosabban nincs megemelve, alapból nem dönthető le teljesen. Ez kb. 1-1,5 hónapja van így. Petit nem zavarja, ő így is képes elaludni. :)
Ezek szerint Kornél rácsodálkozott Julcsikára. :D

Tündérpöcök, azért valahol természetes, hogy Ádám így reagált. Végül is egy számára tök idegennel töltött 1,5 órát. A bölcsibe is van beszoktatás... :)
Nálunk az ilyen kóstolás (újság, nejlonszatyor, stb.) mindennapos. Még semmi gondunk nem lett belőle...

Kisvirág, ez szuper hír!
A pillepalack nálunk is nyerő, mi is csatlakozunk a klubhoz. Van olyan, hogy Peti fél órán keresztül elmagyaráz egy műanyag üvegnek.

Eszti, boldog szülinapot a fiadnak! Elhiszem, hogy jó volt "itthon".

Marcy, a 3-4 kanál nagyon jó! A bnőm kislánya mostanság nagyon ráérzett a hozzátápira, egyszerűen nem hajlandó abbahagyni, ha vmi ízlik neki.
Remélem, nem lesz gond az unokaöcsédnél (unokahúgodnál)! Nekem anno azért kellett visszamennem, mert a hólyagját pont az UH előtt ürítette ki a drágám, így visszarendeltek még egyszer, hogy lássák, hogy minden OK-e.

Méz, problémák: no menszesz, megindult súly (pedig nem eszek többet). Régebben is volt ilyen, akkor szedtem gyógyszert, mert szerintem megint az inzulinrezisztenciám lesz a ludas. :) De szépen kivizsgálnak, aztán majd mond a doki vmi okosságot.
Nálunk Peti bárkivel elvan. Na jó, ez túlzás, de a szüleimmel, öcsémmel, a bnőjével, az én nagyszüleimmel bármikor jól szórakozik. Persze legyen kaja, pelus, stb.

Nyanya, nálunk is vannak még "kisebb" ruhák, de pl. néhány 80-as még nagy Petire, de van, ami épp paszentos. Igen, a béna méretezés...

Na megyek, befejezem a túrógombócot.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Csajok,

nem tudom miért, de nagyon jó kedvem van :) .

Nyanya: megérkezett a puszi, amit Blanka küldött Marcinak :) :) :) .

Anita: nálunk is úgy volt, hogy csak a legvégső esetben fogtuk le a fejét Marcinak, amikor porszívóztuk az orrát, mert úgy mindig sírás lett a vége. Inkább tartson tovább, de nem nagyon szeretem lefogni.
Örülök, hogy kilábalt Kornél a náthából :) .

Preni: nem volt túl jó az időzítés a fogyókúrához, de azért szerencse, hogy tudtál te is csipegetni :) .

Pogi: nem irigyellek az egyedüllétért, főleg azért nem, mert azért te hozzá vagy szokva ahhoz, hogy együtt van a család napközben is, ha jól tudom.

Folyadék: Marci most kezdi elfogadni a langyos vizet, hiszen azzal adom be neki a camomillat. Mindig egyre többel adom be neki, lehet, hogy nem így kellene, hanem csak egy kicsi vízzel, de így legalább szokja a tejcin kívüli folyadékot is. Én nagyon örülök neki, ráadásul amikor végzünk a szilárd kajcsival akkor mindig nagyon jól esik neki. Gondolom a cicit sem utasítaná el, de én is szeretném, ha már mást is kapna, mint tejcit és azt hiszem erre legalkalmasabb a babavíz.
Olyan édes, mert ugye a cumisüvegben csak kevés víz van és így elbírja, úgyhogy sokszor már saját maga cumizza ki a vizecskét.

Most megyek, mert lassan fürdetés lesz, de elött egy kis játék a pelenkázón :) .

Üdv.:
Eni

Eni
marcy
 
 


Kata!

Köszi a meghívót. A férjem jelezte, hogy megjött, de még nem tudtam foglalkozni vele. Marcell egyre anyásabb, egész nap rajtam, lóg.
Majd még jövök.

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Preni:olvastam amit akkor irtál,de nem volt időm irni.Remélem nem haragudtál meg,mert nem akartalak bántani tényleg.És remélem már Peti baba makkegészséges!

Hihetetlen mennyit irtok,alig birom elolvasni!

Mindenki azt mondja a lányok ügyesebbek,sztem ezt a mi topicunkban nem tudják a csajok,a fiúk sokkal de sokkal előrébb vannak ahogy olvasok.

Gratula kendének és petikének,irtó ügyesek!
Persze a többiek is,de ők most nagyon meglódultak!
És én láttam egy kisvideót kisvirág Kendéjéről amin mászik át a kanapé karfáján,irtó cukker,és ő is egy újabb fiú,szóval csajok huzzatok bele!!!

Ameli csak ülni akar,forogni tök lusta,fenekét nem emeli,hason repülőzik vagy bömböl mert nem éri el amit akar,de nem próbál menni felé.próbáltuk tanitani de az nagy orditásba tokollik.
Mondjuk én 1,5 éves koromig hason csak elterültem mint egy béka,szóval lehet hogy csak rám ütött.

Marcy:Tőled szeretnék kérdezni.Hogy birod ki mikor suliba kellm enned?Mennyit nem vagy olyankor otthon?
Én tavaly már pocakosan kezdtem el a munkámhoz kapcsolódó sulit,idén be kell fejeznem,és el kell mennem pár napot gyakorlatra,de már tök lelkibeteg vagyok tőle,alig alszok és fáj a gyomrom ha erre gondolok.Pedig minnél hamarabb le akarom ezt tudni,mert aztán meg tanulnom kell ,de akkor legalább itthon leszek.csak ez a pár alaklom,előreláthatólag olyan 10 nap egyenlőre,és nem is egyben,hanem akkor amikor tudok,de fúú,nagyon kész vagyok.Szóval Te hogy birod?

Még szeretnék megosztani veletek valamit,hátha más is tanulhat belőle,bár lehet hogy csak i voltunk ilyen buták,vagy nem is tudom ezt minek lehetne nevezni.
Szal a történet lényege annyi hogy Amelita sinlacot evett,meg szopizott.Egyszer elkezdett éjszaka nagyon sokszor kelni,sokszor felsirt,nem jöttünk rá mitől.Skypon Mézzel beszélgettünk,azt mondta nem elég csak a sinlac,kell rendes tápi is ha nem elég a szopi,ami nálunk egyre kevesebb volt.Megkédeztem a dokinkat,védőnőnket,azt mondták elég a sinlac,az is rendes tápszer.De aztán annyit filóztam rajta,és végül vettem beba 2-es tápot,azt kap reggel és este,és azót alszik 5-6-7-8 órákat egyben,mikor mennyit.Nem mondom hogy egyszer egyszer nem sir fel,de nem úgy mint előtte,hogy szinte óránként.Szal no comment,mondjuk magara is nagyon mérges voltam,hogy későn jöttem rá-

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Kicsit félreérthetően irtam,tápi gyanánt ettünk sinlacot,de hozzátápi az már volt akkpor.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?