Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Kedves pocakos kismamák, fel a fejjel nagyon szurkolok (és egy kicsit írígykedem). :lol:

Eszti én csak legmerészebb álmaimban merek olyanokra gondolni ahogy te Benyót altatod. Hihetetlen, hogy vannak ilyen tökéletes gyerekek is. Én az elkövetkezendő egy évben saccolom azt amikor Áduszt az ágyunkból kiteszem. Hát tényleg korszak forduló ez a szopi leszokás, de jön sokkal izgibb. :lol:

Ilba nagy érdeklődéssel várom mi is lesz februárban?

Mi megyünk jövő kedden, ha minden igaz Gabuskábval karöltve. Bár mostanában sosem jön össze egy találka az utcán, de nem adom fel. Még kűzdök érte.
:?

Tücsi milyen oltást kapott Gergő? Ti jöttök kedden?
A hófordulósoknak boldog hófordulót!

Kép
vanília
 
 


Igen megyünk kedden. Elvileg. Remélem gyakorlatilag is. Asszem meg fogok bukni a vizsgán. Egyszerűen nincs kedvem tanulni, amikor meg lenne, akkor Gergőzök. Vagy alszom. Merthogy éjjel gyakorlatilag max 1-2 órát alszom, a többi kínlódás. Nem az a baj, hogy kel x-szer, hanem hogy nem tud visszaaludni, sír a szopin, a ringatáson, csak szenved. Állítólag nagyon puklis a nagyőrlők helye, de neki nagyon lassan és nehezen bújnak ki a fogak, az utolsó 2 kerek egy hónapot kínlódott mire kijött.

Amúgy agyhártyagyuszi elleni védőoltást kapott.

Eszti a kedvem se nem jobb se nem rosszabb, egyhangúan változékony :lol: Hol ilyen hol olyan. Ha nagyon álmos vagyok, ne jöjjön senki a közelembe, ilyenkor morgok ezerrel, főleg ha apjuk nem akar segíteni. Imádja az ilyen kijelentéseket hogy "anya vagy ez a dolgod...stb" Na ilyenkor asszem a hsz-eim is élesebbek kicsit, mert ezért csapok... :P :P szeret engem bosszantani na :lol:

Én is azt mondom Eszti, hogy tökéletes gyereked van. Ha Gergő leszokik a szopiról, nem is tudom mi lesz velünk, mert egyelőre az tartja életben :lol: Ugye a reggeli 2 falat, és az ebéd 5 falat, vacsi2 falattól nem lehet a falnak menni. Ha 2-nél többet nyel, mi már azt mondjuk "eszik a gyerek" :lol:

Még egy megoldás gépelszállás esetén képmentés okán:
Én szinte az összes Gergős képet felrakom a netre a kep.tar-ba. Így ha valami gikszer lenne, onnan vissza lehet vadászni.

Ilba amúgy mi miatt ment tönkre a gépetek? Vírus? És mire adtál haladékot? Az egyedüli alvásra?
Én is néha gondolom, hogy éjjel többé nem szopiztatom, és egy pár éjszakát végigsírunk, hátha utána aludna. Csak egyszerűen nem merem. Ő nem az a fajta, aki csakúgy bedől a szülői nevelni próbálásnak :evil: :P :evil:
Vendég
 


Aranyosak vagytok :oops:
hol szokott lenni ez a tali?

tücsimami
én is a sírni hagyáson gondolkodom de bevagyok tojva tőle... viszont ez a nemalvás megvisel...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

 
 

Tücsi, ez az "egyhangúan változékony" olyan, mint a "hálistennek, ateista vagyok"... meg hasonló mondások 8) :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Tücsikém, köszi szépen, Vanília neked is, de azért remélem, hogy Benyófi nem tökéletes, isten ments. De most tesóm is megnyugtatott, hogy ha ennyi volt, ennyi volt, még csak tápszer sem kell, ha minden nap kap húst, és gabonát, esetleg tejpépezhetek, vagy pedig rizs és szójatej mehet, ha nem akarok állati tejalapút. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Volga,
azért annyira nem vészes az élet két fiúval, itt a topikban több anyuka is bizonyíthatja, hogy túl lehet élni több gyerekkel. Csak itt is, mint máshol vannak nehezebb napok-időszakok, amit túl kell élni. Nincsenek túl jó állapotban az idegeim mostanában, lecsökkent a toleranciaszintem, valszeg ennyi a baj. Anno én is nagyon paráztam, hogy hogy boldogulok kettővel, hogy fogadja a nagyobb a kisebbet, rémisztgettem magam testvérféltékenységről szóló leírásokkal, aztán meg úgy ment a dolog, mintha mindig is ketten lettek volna. Egyszóval a jelszó: NO PARA!

A Benedek Ádám névről meg nekem is pont ugyanaz jutott eszembe, mint Mamackának. Én minden névvel két dolgot szokta kipróbálni: túlélhető-e vele a gyerekkor, s milyen felnőttnek hangzik. Erről a névről nekem felnőttként beugorna egy író vagy egy képzőművész, de remekül elmegy egy egyetemi profnak vagy doktor úrnak is. :wink: Na meg ami még eszembe jutott: a férjem nővérének két fiát Ádámnak és Andrásnak hívják.

Jumam,
Jobbulást Julcsinak!
Elnézést a késésért, de az előbb én is elküldtem a képeket.
Jól emlékszem, te kérdezted, hogyan sikerült lefogynom? Nagyjából dunsztom sincs. Már Benedeknél is olyan volt, hogy a szopi miatt pár hét alatt lefutott rólam vagy 8 kiló, ott úgy kellett megállítanom a fogyást. Most is ezt vártam szülés után, nem jött be, erre most esett meg. No meg lehet, hogy szerepet játszik, hogy nincsenek rendben az idegeim, s ez nálam gyakran evési problémákkal társul (bár azért a szopi miatt arra vigyázok, hogy ne csináljak olyat, mint régi depis korszakomban előfordult, hogy több nap után jövök rá, hogy mostanában mintha nem ettem volna). Egyszóval én vagyok az a piszok dög, aki nem tesz érte semmit, mégis fogy.

Keddi tali: nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy Leventével kettesben mi is tudunk menni (itt lesz a mama, Benedek ellesz vele). Mivel én ősszel kihagytam kb 6 hetet (kb 40 oldalt) a babanetezésből, így én se tudom, hova is kell menni.
A nagy hétvégi kiruccanásra azonban valószínűleg mi nem tudunk menni, szűkre szabott a családi költségvetés (na ja, közalkalmazotti fizetés + GYES nem egy leányálom párosítás)

Eszti,
ha vége van a szopinak hát vége, nem egy nagy gond, de még az is lehet, hogy csak egy szopisztrájkról van szó, s pár nap után visszaáll. Bence meg már rég nagyon szép adagokat eszik, arra kicsit irigykedni is szoktam. Ha belegondolok, hogy Benedek 13 hónaposan hagyta abba a szopit, most elképzelni se tudom, hogy Leventének olyan idős korában ne a szopi legyen még mindig a fő kajaforrás. Néha aludnék.

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Sziasztok!
Itt egy szálláslehetőség a talira légyszi nézzétek meg!az ovónénim ajálotta,állítólag tuti jó kis hely.A szobák fűtöttek,szerintem az ár is elfogatható és még nin vészesen messze se Pesttől.Persze ez csak egy tipp. :wink:
www.kisinoc.hu
Pussz.Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Halihó!

Jövök panaszkodni én is, aztán remélem Cool ír valami vígasztalót. :wink:
A torokfájásom egész tűrhető, igazából csak hangom van alig, szóval nem nagyon tudok Petrával beszélgetni, amit kissé zokon vesz. A hugyúti fertőzéssel nem tudok mit kezdeni, mert arra erős antibiotikum kellene, amit nem lehet, szóval kicsit szenvedek. A legrosszabb viszont Petra viselkedése, kezd az agyamra menni, egyfolytában csak hisztizik és a sírás eléggé felörli az idegeimet. Na jó azért nem ilyen szörnyű a helyzet, csak nem értem miért nem tudja elfoglalni magát. Ő még soha az életben nem játszott el magában fél óránál tovább. Soha nem értem egy-két gyerek mit tud élvezni egy játékon, Petra mindent megnéz 1 perc alatt és már megy is tovább, majd jön hozzám, hogy foglalkozzak vele, mert unatkozik.
Cool múltkori írása szerint pedig még tanulási nehézségekre is számíthatok, mert Petra nem játszik el magában. :twisted: :lol:

Ilba kíváncsi leszek az altatási ultimátumodra. Petrát én már egy csomószor próbáltam ordítással bealtatni, most is ezt alkalmazzuk. Már egész jól megy, "csak" 10 perc ordítás, aztán alszik. Tegnap éjszaka még ébredéskor is hagytam bőgni, vissza is aludt. De az a tapasztalatom, hogy ha hagyom így sírni, akkor többet ébred éjszakánként. :evil:

Egy kép szilveszterről
Kép
Nagypapi búcsúztatása
Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Sziasztok csajok!
A veresi élet egyenlőre szupi :D Amolyan nyugodt és vidám, de majd máskor talán részletesebben,...
Eszti, én olvastam negatívumokat a szójatejről, de sajnos nem emlékszem mit :( Mondjuk ezt csak úgy megemlítem, mert én már nem izgulnék a tehéntejtől sem ha Szonja pont most hagyná abba a szopit, de valahogy ez minket nagyon nem fenyeget :roll: A minap gondolkodtam el azon, hogy hajavascript:emoticon(':)')
Smile akarunk kistesót Szonja 2. szülinapjáig akkor lassan csoda kell, hogy történjen mert, én szupi ősasszony lennék mert, azóta pé. sincs :? Mondjuk ennek pillanatnyilag örülök :)
Rizstejet lehet kapni az Interspárban meg az Örsön levő piac bioboltjában is. Mindkét helyen van szójatej is. Ezt azért is tudom, mert én előszeretettel fogyasztom mind a kettőt :wink: Veresen meg rendes házitejet veszünk kocsiból :wink:

Nagyon remélem, hogy tudunk 9-én talizni. Én 1o-én fekszem kés alá és ma beszéltem az asszisztenssel, aki még semmi infót nem tudott mondani, mert a dokesz aki műt még szabin :roll: Csak arra volt kíváncsi, hogy babával vagy nélküle megyek e a kórházba :shock: Hát, Szonja inkább apával marad arra az időre,....azért ennyire nem vagyok bababarát :oops:

Ja, kiruccanáskor a mi kocsinkban is lesz hely 2 személynek. Mert ha a párom jön akor bazi nagy autóval megyünk. Ha meg nem jön akkor a kicsiben simán elférünk 4-en :)

Minden hófordulós aprótalpúnak boldog hófordulót kívánok és a betegeskedőkenk meg jobbulást. Ez utóbbi kategóriába belefoglaltatnak az anyukák is :wink:

Jumam, ha jól tudom rólunk vannak képek, mert én egyenlőre még mindig a nagy PC nélkül vagyok és azon vannak a képeink,.....


N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Natasa tök jó, hogy tudsz jönni néha, jó hallani rólatok is.
Sajnos mi nem tudunk 9-én menni a játszóházba, mert tanácsadásra kell mennünk, este pedig én fogorvoshoz megyek. :evil:
Bubek a pénz mennyire sűrgős? Ráér utána való csütörtökön?
Most akkor minden ritkán jövő helyett befizetjük a tagdíjat, vagy csökkentjük a taglétszámot?

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Vuka, nagyon édi Petra nagypapi kalapjában :)

Húgyutifertőzéshez meg van jó tippem:
lehet kapni a Tescóban pl vörösáfonya levet!
Aztán iszogathatsz gyenge főzetet medveszőlőlevél teából meg cickafarkból,...esetleg egy minimális zsurlóval :wink:

Vörösáfonyával én már sikeresen kikuráltam egyszer magam, de a dokeszom is javasolta amikor pl genny volt a húgyhólyagomban :!: Sokat igyál és menny gyakran pisilni, hogy rendesen ürüljön a pisi és ne szaporodjonak benne a gonoszok :!:

Jobbulást!

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Natasa köszi a tippet!
A második gyerek miért nem jöhet össze? Nekem se jött még meg, de a dokinéni szerint ez nem akadály.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Vuka, a tanulási nehézségekről csak annyit, hogy csak azért írtam le, hogy magamat vigasztaljam, amiért nokedli olyan nagyon másmilyen. Petránál érdeklődőbb, értelmesebb, csalafintább kislányt én még nem sokat láttam. (közben azon imádkozom, nehogy valaki megkérdezze, hogy babát is láttam életemben a kacajosokon kívül közelről…hihi)

Natasa...natasa.....hol is hallottam már ezt a nevet? Itt a babaneten? Nem, az kizért, arra emlékeznék....ááá, megvan, a híradó bűnügyi rovatában... hihi

Kép Kép
coolasa
 
 


Látom ez a haladékos dolog jól felcsigázott mindenkit. :D
Igazából magam miatt van mindig újabb és újabb időpont. :oops:
Szeretném ha egyedül tudna elaludni (most már heti 1-2x alszik csak be szopin, aztán ringatás ide-oda, újabb cicizés, iderakom, odarakom, mire ebben csak kifárad és elalszik) és éjjel nem kelne fel 1-2 óránként egy kis cicizésre. Ő egyből vissza is alszik, sőt, ahogy cici ér a szájához, már durmol is szinte. Lehet, hogy ez a cumihiány … :roll:
A. beköltözik pár napra éjszakára és ha ébred, akkor ő fog felkelni hozzá. Lesz csőrös pohárban víz, hát majd meglátjuk … :roll:

Tücsi,
Gépünkbe kiment a videókártya. Mielőtt bevitte A. a szervízbe mindent kimásolt egy mobil vinyóra és a gépről letörölte. A gép amúgy még mindig szervízben, nehéz bele alkatrészt rendelni (notebook), ez kölcsön gép amiről írok. Szóval ez a mobil vinyó elől volt és egyszer csak a földön. Mivel valószínű, hogy kicsi fiam keze van a dologban, így feltételezzük, hogy földhözvágta és ezért ment tönkre. :shock:

Mamac, Kormi,
Na ezt már szeretjük! A pontos címet Bubek tudja, de az M3 bevezetője mellett van közvetlenül. BKV-val meg az újpesti metrótól kell menni valamilyen busszal.

Dia,
Mizu Veletek? Jól vagytok?
Szállást megnéztem, köszike, nekem ez is tetszik, de egy picikét jobban tetszik az, ahol van játszóház a gyerekeknek. :wink:

Vuka,
A hugyuti dologgal azért vigyázz, nehogy a vesédre menjen. Dokinénit felhívtad? Van valami Urogin nevű lötyi is, azt sem lehet szopival? Írtad, hogy Petra megvan szopi nélkül is. Nem tudsz akkor bevenni mégis 1-2 gyogyót és pár szopit kihagyni?

Natasa,
Nem az Istvánban műtenek? És nem a dokid?

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


És most megint eszem egy kis licsit. :D Juppié!!!! Imádom!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba és az mitől jobb, ha A. keleget a gyerekhez?! :wink:
Nálunk Petra egyáltalán nem akar szopikázni, csak simán felkel, sír egyet, meglát és visszaalszik.
Persze én drukkolok ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Mert én ahogy kiveszem, egyből tátog és keresi a cicit. Ezt mondjuk A-nál is megteheti, csak ott a vízzel jobban fog járni. :lol:
És azt mondják az okosok, hogy rájön, hogy a vízért meg nem érdemes felébredni. :roll:

Vagy hogyan lehet 14 hónaposan az éjjeli átlag 5x-i kelésről leszoktatni? (Ezt most mindenkitől kérdem)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ja Vuka! És annyival tuti jobb, hogy én alhatok! :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba, nem tudok rájönni, mi az a licsi, és ez borzasztóan nyomaszt.

Dia, nekem is tetszik a hely, de azt hiszem, hokedlinek még nem való, inkább óvódás korúaknak, akiknél már nem az a fontos, hogy kipárnázott pihepuha helyen, mint pl egy kacajos játszóház eshessenek-kelhessenek, tehát pl Dominak :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Cool,
http://www.edenkert.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=926
itt van kép is róla. Nagyon finom édes, én anno kint kattantam rá. Most van a Lidl-ben. Egy baja van, ára nem a GYED-hez van igazítva. :twisted:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba, nem ez volt az a bigyó (bogyó), amiből készített nedüre Sasha is felhívta anno a figyelmünket?
Már akkor csekkoltam, hogy ára=magyar gdp x 10..

Kép Kép
coolasa
 
 


Az hülyeség, hogy darabra van (mint a cikkben), kilója 600 valamennyi.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok,

Natasa, igen a szójatej, illetve a szója is allergén lehet. Vettem rizstejet, frankón anyatej íze van. Most ivott Bence meg belőle másfél decit pohárból. Mert hogy ez az új hepp, a pohárból ivás, de nagyon ügyesen megy neki, alig megy mellé.
Kíváncsi leszek, hogy ez hogy fog működni. Azért még kínálgatom a cicivel, de ha nem, akkor nem.

Vuka, hát én frankón nem tudom, hogy mit csinálnék. És ha néha hagyod picit, hogy jobban összemelegedjen egy-egy játékkal? Van járókátok? Esetleg abban hagyni picit, hogy ott játsszon? Bence reggel 1 órát is eljátszik benne (utazóágy).

Kormi, köszi neked is.

Ilba, hát ez is egy megoldás, ez már többeknek bejött. Aztán minden gyerek más, valakinél ez sem jön be. Andrásnak részvétem.... :lol:

A licsit én is komálom.
Vendég
 


Sziasztok!

Vuka,
ezt csak neked:
Kép
nem mindig fenékig tejfel, ha a gyerek szép csendben eljátszik egyedül. Utánna meg, amikor összeraktam a szárítót apró darabjaiból, nem jöttem rá, miért nem akar megállni a talpán, aztán lenéztem a lábamnál ücsörgő Leventére, aki jóízűen rágogatta az egyik görgőjét. Én bizony megcsináltam annakidején Benedekkel, hogy betettem a járókába, és hagytam sírni. Végül nagyon szépen rászokott a járókában játszásra, olyan másfél-két órákat is elvolt délutánonként.
Hugyuti fertőzésre nem szoktak gyógynövényes ülőfürdőt ajánlani? Nekem a megfázások nagyon gyorsan a vesémre mennek, azok ellen jót szokott tenni a forróvíz.

Ilba,
szintén Benedekkel példálózom: annakidején ő is sokat kelt éjszaka, cicizett, de nálunk a párom ilyenre használhatatlan, hogy ő keljen a gyerekhez, így Kecskeméten oldottuk meg végül a problémát, anyám kelt mindig hozzá, s bizony amint rájött, hogy nincs cici, nem érdemes kelni, bvégigaludta az éjszakát. Ezt kb 11 hónapos korában csináltuk. Valami ilyesmit kellene művelnem Leventével is, csak nincs most hozzá lelkierőm, ráadásul hosszabb időre Kecskemétre vagy a tavaszi szünetben, vagy nyáron megyünk. Most még az is probléma, hogy egy szobában van velünk a kiságya, még nem rakhatom be Benedek mellé, mert ő se aludna. Ezt nagyon elszúrtam.

Kisebb üvölt, később jövök.

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


SOS!!!

Nem sikerült elérnem se a gyerekorvost, se a védőnőt. Fogzási fájdalomra mit vegyek a patikában? Kérlek, írjátok meg gyorsan! Itt a legtöbbetek már jártas ebben....

Kép Kép
Kép
vvolga
 
 


Wolga, Dentinox gél (a fogínyre kell kenni) sokaknak szokott segíteni, ha nagyon durva, Nurofen.
Vendég
 


Eszti,

köszönöm. Valami ilyesmire emlékeztem, de nem voltam biztos benne.

Még ma megveszem.

Kép Kép
Kép
vvolga
 
 


Sziasztok,

Még mindig egyben. :D

Turbóban visszaolvastam pár napot, megnézegettem a karácsonyi meg a bulis képeket, szuperek. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk elmenni. Bogi annyira szokott örülni a gyerkőcöknek, szerencsére van sok ilyen korú körülöttünk, és én is tudtam volna dumcsizni. Nekünk igazából csak a hétvégi összejöveteleken lenne esélyünk megjelenni, azt is majd csak pár hónap múlva. Ezért sztem a listáról is húzzatok ki, ne fizessetek helyettünk, ha mégis valami csoda folytán a nyári szabadságolások idején beesnénk, majd ügyesen megbúvunk a tömegben. Vagy szigorúbb a beengedő rendszer? :D

Wolga,
Én nem mertem eddig kívánni, hogy legyen már vége (mármint a terhességnek), mert pánikoltunk rendesen attól, ami ránk vár majd. Egyenlőre elképzelni sem tudom, mi lesz, hogy lesz, de most már nem látom annyira vészesnek. Az első fél-egy év túlélésére játszunk, biztató, hogy ez már többeknek sikerült. (Ugye, Kormi, Sasha? :lol: )
Ilyen izé a csípőmmel nekem is volt, három hétig alig tudtam menni, tisztára, mint egy csípőficamos.
Az Ádám nagyon szép, főleg így a vezetéknevetekkel. :)

Apropó névválasztás:
Dia,
Ne búsulj, nem Dorka lesz a lyány, hanem Borka. :D Legalábbis így tervezzük becézni, hogy ne zavarodjanak meg a tök egyforma hangzástól. Aztán majd az Imi úgyis beindul becenévileg, Bogi is volt Bogesztán, Bódler, Bogyilí, sőt egy ideig Guszmann Piroska, de akkor már sírva könyörögtem neki, hogy magyarázza meg, ezt honnan vette. :lol:

Jumam,
Most, hogy Wolga kérdezett B. Beáról, én is megnéztem a szüléstörténeted és rájöttem, hogy már olvastam, sőt emiatt határoztam el, hogy én is burokrepesztés nélkül szeretnék szülni. Ez eddig sajnos eszembe sem jutott, mármint, hogy ezt vissza is lehet utasítani, de ha már negyedszerre megadatott, kipróbálnám. Főleg hogy neked is olyan jó élményeid voltak. Én a Bogival iszonyúan megszenvedtem azt a két és fél órát utána. És az az érdekes, hogy a Bea nagyon nem volt boldog tőle, amikor mondtam neki. Előjött mindenféle (érzésem szerint) kifogással, pl. hogy negyedszer szülőnél sokkal magasabb az utóvérzéskockázat, meg ez a kiadott szakmai protokoll, meg hogy mi van ha már nem tiszta a magzatvíz. Csak pislogtam. :shock:

Ilba,
Az altatás nekünk esti program volt, több órás, mindenféle rafkós módszer bevetésével. Cicin nem aludt el Bogi. Éjszaka is kelt minimum kétszer-háromszor, akkor szerencsére csak szopi és már aludt is. Aztán egyszer, mikor már kisterhes voltam, azt mondtam, én ezt nem bírom, hagytam sírni egy éjszakai kelés után, üvöltött egy órát, aztán elaludt. Másnap már altatás sem volt, de csak fél órát üvöltött. Harmadnap már semmi. Elmaradtak az éjjeli kelések is lassan. Most már, ha álmos simán le lehet tenni, még integet és puszit is dob. Persze egy-egy zűrösebb éjszaka még becsúszik, a fogacskák vagy front miatt, olyankor magunk mellé kell venni.

Kormi,
Ettől én is félek, hogy éjjel felsírják egymást, a pici velünk lesz az elején, de a szomszéd szobában ott a Bogi. A járóka áldásos használatát én is tervbe vettem, üvöltés ide vagy oda, pedig az biztos lesz, mert Bogesz ezelőtt sem maradt meg benne semeddig sem, mióta állni tud. Na mindegy, ezeket a praktikákat úgyis csak menet közben lehet kikísérletezni. :roll:

Majd jövök még olvasgatni kicsit, meg írni is. (de már nem ilyen sokat; ld. mint fenn :lol: )

Kép Kép
Viki 15,5 éves, Zsófi 12,5 éves
jucus733
 
 


Jucus, de jó hogy jöttél még.
ezek szerint BB lesz a szülésznőd. Próbáld az orvosoddal is megbeszélni.
nem tudom hogy függ össze a burokrepesztés és az utóvérzéskockázat??? Próbálj határozott lenni (ha nem te akkor a párod), ha nincs komplikáció, biztos, hogy engedik!! Szívhangot tudnak közben hallgatni, az pedig jelzi, ha a babó nem érzi jól magát. És akkor kakil a vízbe, ha nem érzi jól magát.
Kicsit tovább tart, de szerintem megéri, nem is fáj annyira (az én tapasztalatom szerint) drukkolok, hogy sikerüljön!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jumam
 
 


persze, hogy nem ez a szakmai protokoll, mert tisztább, ha az a magzatvíz oda csurog (ömlik) ahová ők akarják és akkor amikor ők akarják!
Engem is próbáltak néhányszor rávenni :wink: :wink:
jumam
 
 


Annyira felcsigáztatok Jucusék, hogy én is elolvastam Jumam történetét, amit már régebben is szándékoztam, csak nem találtam, de most megkerestem. Féltem, hogy vmi kellemetlenség lesz benne, de hepiendes lett. Érdekes, hogy milyen különbözőek az emberek, én barátnőmet semmiképp nem akartam volna ott magam mellett tudni a szülésnél, bizots egész más kapcsolat fűz hozzájuk, mint téged Jumam a tieidhez. Egyedül Nokipapát szerettem volna magam mellett tudni, de császárnál erre nem volt lehetőség, pedig féltem az elején, a gerincszuri időpontja körül nagyon, és jól esett volna.

Kép Kép
coolasa
 
 


Jó estét!

Nos úgy tűnik Ádusznak jönnek a fogai mármint hátul. Csak nem tudom most azok következnek? Olyan kemény és huplis a hátul az ínye, állandóan a szájában matat.
Ma volunk a Brendonban megvenni a következő méretű bodykat 86-os kell. Olyan jó volt, hogy nem voltak sokan.
Holnap megyek suliba attól tarok a tőzsdei huncutságok most nem igazán fognak lekötni. :cry:

Ilba drukkolok az altatás miatt. Nálunk a helyzet ha apukája próbálja vissza altatni éjjel olyan hisztériában tör ki, hogy apa gyorsan visszaadja. Nem tudok neked mit tanácsolni sajna én is úgy végigaludnék egy éjjelt :lol:.
De igazán adhatna valaki tanácsot, hogy szokassam a kiságyba.
Párom valahol olvasta (lehet az első és utolsó cikk ami csecsemőkkel kapcsolatos) , hogy az a gyerek aki a szüleivel alszik jól, előbb-utóbb magától átszokik az ágyába. No de mikor?

Jucus számomra hihetetlen, hogy szülni készülsz. Mi még csak egyszer futottunk össze, Bubekéknál a náyron. Most meg hát.........

Vvolga az Ádám tényleg szép név. :lol:

Kép
vanília
 
 


Jucus
Guszmann Piroska :) :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Áront az apja imígyen becézi (még jó, hogy olyan nevet választottunk amit nem lehet becézni) szarzsák, tökorrú vitéz, kolbász, büdös kolbász, kolbinnyó én habgaluskának meg karácsonyi süteménynek hívom... :) :)

Natasa
téged mivel műtenek? :shock: látszik, hogy elég felületesen olvasok néha gyakran :oops:

Jumam
Én anyuéknál vagyok innen nemtudok képet küldeni, de majd otthon összeszedem magam...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Karácsonyi sütemény...ez nagyon kedves. :)
Vendég
 


szerintem is és milyen aktuális... :) bár már nem sokáig

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Jó estét!

Mancs híradó:
Mindenkit puszil, már itthon vannak, csak Petike beindult (majdnem már szó szerint :lol: ) és nem sok időt enged szüleinek.

Gabival ma nem beszéltem :oops: , de holnap mindenképp.

Képzeljétek, ma olyat csinált Beni, mint eddig még soha: nem kakilt. :shock: :shock: :shock:

Délutáni alvás után meg lepasszoltuk, elmentünk barátokhoz kicsit beszélgetni, pizzázni, nagyon jó volt. Beni is jól érezte magát, simán uzsonnázott Nagymaminak, sőt, még nasizott is utána. :D

Kormi,
Jó, hogy írod ezt, remélem az én Benedekemnél is bejön majd. De muszáj lépni, most is itt szenvedett jó 40 percet, mire cicin bealudt. Ez így nem jó se neki, se nekem.

Jucus,
Tök, jó, hogy Te is írsz megint!!!
Ugye előbb-utóbb nekem is lesz egy integető, puszit dobáló fiam?! :roll: Utóbb biztos. :lol:

Sajti?????

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Elfelejtettem, hogy Mancs írt arról a házról is:

"A ház Lázbércen van, pontosabban Bánhorváti-Lázbérc. A www.szeporszag.hu -n fent van, Bánhorvátit kell keresni, ott pedig a Fürjes pihenőházat. De sztem az inkább olyan 1-2, max. 3 családos ház, és inkább olyan nagyon nyugis, kikapcsolódós időtöltésre való :) "

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Kép

Kép

http://index.hu/politika/bulvar/shly8519/

mire képes az emberi önzés ha hülyeséggel társul... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


nnna megyek is aludni...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


hahó,

Mamac, Kormi, majd holnap kiteszem a térképet, meg a magyarázó szöveget ide a talihoz, de most csak gyorsan írok, ezt most kaptam a sógornőm küldte, és gondoltam megosztom Veletek (és így a nagyvilággal is ezt) - amúgy első dolgom az volt (biztos kényszeres vagyok... :lol: ) hogy felhúztam a pólómat és jól megvizsgáltam magam... :wink:

ÚJ EMLŐRÁKTÜNETEK

FIGYELEM!!!

Nők: legyetek felkészülve e betegség új megjelenési formájára.

Férfiak: kérem, továbbítsák ezt a levelet; köszönöm, hogy vigyáznak ránk.

ÚJ EMLŐRÁK

Ezt az információt nekünk, nőknek kell figyelembe vennünk. Azt hiszem, fontos, hogy terjesszük barátnőink között.

Novemberben egyik barátnőm nővérének a mellén kiütés keletkezett, hasonló ahhoz, amely a szoptató anyákon jelenik meg.

Mivel a mammográfiája negatív volt, az orvos fertőzés elleni antibiotikumokkal kezelte.

Két kezelés után állapota rosszabbodni kezdett. Orvosa újabb mammográfiára küldte, és ezúttal találtak egy csomót, amelynek szövettani vizsgálata gyorsan növekvő, rosszindulatú daganatot jelzett.

Először kemoterápiát rendeltek neki, hogy csökkentsék a növekedést. Aztán eltávolították a mellét, majd komplex kemoterápia következett, ezután pedig sugárkezelés...

Kilenc hónapi intenzív kezelés után gyógyultnak nyilvánították.

Egy évi maximálisan kihasznált élet után a rák megtámadta a máját.

Négy kezelést csinált végig, és végül úgy döntött, hogy minőségi életet akar, és nem kér a kemoterápia mellékhatásaiból.

Öt rendkívüli hónapunk volt, és ő megtervezte utolsó napjainak összes és minden egyes részletét.


Üzenete a következő:

Kérlek, figyeljetek minden rendellenes dologra, és rögtön keressetek segítséget!!!


A Paget-kór (Paget-tumor):


Ez az emlőrák ritka formája, amely a mell felületén, a bimbón és a bimbóudvaron jelenik meg.

Kiütésnek tűnhet, amely később száraz külsejű sebbé alakul.

Sosem gondoltam volna, hogy ez emlőrák — pedig az. A mellbimbóm sosem látszott másnak, de a kiütés zavart, ezért mentem orvoshoz.

Néha viszketett és fájt, de ettől eltekintve nem zavart. Csupán csúnya és kellemetlen volt, és nem javult az orvosom által felírt krémektől, sem a bőrgyógyász által bőrgyulladásra rendelt kenőcsöktől.

Aggódónak tűntek, de nem figyelmeztettek, hogy ez rák is lehet. Gyanítom, hogy kevés nő tudja, hogy egy seb vagy kiütés a mellbimbón vagy a bimbóudvaron emlőrák lehet.

Az enyém egyszerű vörös foltként kezdődött a bimbóudvaron. A Paget-kór egyik legnagyobb problémája, hogy ártalmatlan tünetekkel indul, ezért gyakran összetévesztik a bőr gyulladásával vagy fertőzésével, így késleltetve a felismerést és a kezelést.

Mik a tünetek?

A tünetek lehetnek:

1. A mellbimbó nem szűnő enyhe gyulladása, csepegése és szárazsága, ami viszketést okoz. (Mint jeleztem, az én esetemben nem nagyon viszketett és nem váladékozott. Viszont éreztem és egyik oldalán var képződött.)

2. Nem gyógyuló seb a mellbimbón (az enyém a a bimbóudvaron volt egy kidudorodással a bimbó közepén).

3. Általában csak az egyik bimbót érinti. Hogyan lehet felismerni?

Az orvosnak fizikailag meg kell vizsgálnia, és azonnali, kétoldali mammográfiát kell végeztetnie.

Még ha az irritáció és a var bőrgyulladásnak tűnik is, az orvosnak rákra kell gyanakodnia, ha a panasz csak az egyik emlőn jelentkezik, és azonnal szövettani vizsgálatot kell kérnie, hogy megállapítsa, mi történik.

Ezt az üzenetet komolyan kell venni és a lehető legtöbb embernek (rokonoknak és barátnőknek) továbbküldeni.

Valakinek az életét mentheti meg. Az én emlőrákom átterjedt a csontjaimra, miután nagy adagokban kaptam kemoterápiát, 28 sugárkezelést és Tamaxofint.

Ha ezt kezdettől fogva emlőrákként diagnosztizálták volna, valószínűleg nem terjedt volna el.

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Nem hülyeség - megnéztem a házipatikában, létező betegség... :cry:

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Bubek ez már volt a híradóban is, hogy útnak indult ez az e-mail, de kicsit el vannak benne ferdítve a dolgok és nem kell ennyire komolyan venni.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Ilba Petra se kakilt ma, pedig mostanában már Ő is min. naponta egyszer kakil, holnap nem kap fogós gyümiket, csak hajtósat. Én már nem izgatom magam ezen.
Petrát megint sírós módszerrel altattam be, ma 15 percet ordított, mert egyből kidobta az ágyból a cumit, így nehezebb volt a bealvás.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


vuka, nem is szoktál bemenni hozzá ilyenkor egyszer sem?

milyen különbségek :D , Julcsi meg, hogy most a betegség miatt csak anyatejezik, képzelhetjétek, hányszor kakil egy nap :?
és piros a popsija, azt hiszem a két első foga egyszerre jön... nagyon gondolkodom a borostyánnyakláncon ami Szonjecnek is van
jumam
 
 


Vuka,
én ezt néztem át, ezért gondoltam, hogy nem hülyeség:
http://www.mimi.hu/betegseg/paget-kor.html

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Bubek,
ez tényleg volt már a TV-ben, hogy a fele sem igaz.

Vuka,
ja, én sem izgatom magam, csak ilyen még sosem volt. :)
Te hogy vagy?

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Na jól van, majd holnap írok nektek, remélem több energiám lesz.
Pusszancs, ha tényleg ferdítés, akkor bocsánat, nem akartam én ám itten a helyet foglalni... :oops: :wink:

Jó éjszakát nektek! Olyat, amikor a kölkök is alszanak!!! Pussz!

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Bubek egyáltalán nem mondtam azt, hogy hülyeség.

Jumam egyszer sem megyek be hozzá, mert az csak olaj a tűzre és akkor minden kezdődik elölről. Most voltam bent nála, mert már mélyen bealudt, úgyhogy betakargattam és ellenőriztem, hogy mennyire tépte le a rácsvédőt mérgében. :twisted:

Manccsal együttérzek. Petra most már végképp egyedül akar menni, tegnap óta rengeteget próbálkozik, egyfolytában megpróbál neki indulni és segítség nélkül felállni. Szegény annyit esik, hogy az csak na, dől mint egy zsák, sajnálom szegényt.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Ezt is nézzétek meg:
http://www.informed.hu/betegsegek/az_or ... _hid=73961
az eleje ua mint amit kitettem, de egy doki válaszolt...
na megyek most már, jó éjt!

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Ilba 3 napja ülőfürdőket veszek és döntöm magamba a teát, szóval kicsit javulgatok.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?