Sziasztok!
Csatlakozhatok? (Én a gyermekét egyedül nevelő szülő topikba írtam) de úgy láttam egyedül vagyok..
Boróka nagyon sajnálom és fogadd teljes együttérzésem, Vovanda Te már ráléptél egy másik útra ami meghozta Neked a boldogságot, szerencsére!
Én mindkettőtökkel egyetértek. Tényleg nem szabad csak a gyerek miatt együttmaradni, de én teljesen kiakadtam és a mai napig nem tudom feldolgozni azt a tényt hogy annak idején a kislányunkat konkrétan terveztük, sőt a nagyszülőket is belevontuk, kikértük a véleményüket mert tudtuk, hogy számítanunk kell majd rájuk (nem anyagilag, felügyelet szintjén, munka miatt.) Akkor persze mindenki bőszen mondta a párom és kedves szülei is hogy persze, gyerek, unoka kell, mindenben ott leszünk segítünk.
Persze mondanom se kell, hogy amióta párom tavaly novemberben elhagyott a gyerekünk szülinapján, azóta, de előtte sem egy szalmaszálat nem raktak arrébb, egyikük se!! Januárban, a kislányom alig 1. éves szülinapja után vissza kellett jönnöm dolgozni. Persze multi, itt nincs részmunkaidő, reggel indulok 8.15-kor és este 18.15-re érek haza.
A 66 és a 68 éves szüleim hétfőtől péntekig reggel 6-kor kelnek hogy átjöjjenek Budáról Zuglóba, és ez sajnos így fog menni őszig ha egyáltalán akkor felveszik bölcsibe. Ha nem akkor fogalmam sincs mi lesz.
A kedves apuka hazautazott anyukájáékhoz Mosonmagyaróvárra és kéztördelve mondogatják felváltva mi semmit nem tehetünk mi 160 km-re vagyunk. 6 hónap alatt a kedves apai nagyszülők kétszer emelték fel a telefont érdeklődni, és kétszer jöttek el egy ritiküllel fotózkodni (karácsonykor és húsvétkor) . Gondolom ott vidéken ahonnét jöttek körbe kell a szomszédoknak mutogatni hogy íme, mi azért milyen jó nagyszülők vagyunk. A saját rokonaikkal meg amúgy se tartják a kapcoslatot. És még persze szerintük én vagyok a hibás, mert itt lelkileg kikészítettem egy szem gyereküket, és még gyerektartást is kérek amikor "szegénykének" sokszor még munkája sincsen. ÉS milyen nehéz helyzetben vannak. És sajnálkoznak. Azt tudnak, kellő távolságból.
Próbáltam új kapcsolatba kezdeni, de sajnos ahogy látom ez szinte lehetetlen. De ez már egy tök más történet.
Most ott tartunk hogy a párom némi lelkifurdalást tanúsítva hetente jön ide, és állítólag egy pár vagyunk. Én még hülye vannak érzéseim felé, és nem dobom ki őt, de örlődöm, egy egy átalvatlan éjszaka után az idegösszeomlás szélén, anyukámékról meg már nem is beszélve.
A gyerekem apja, el nem tilthatom, sőt még a szüleit sem sajnos, még őket is ide kell engednem, fotózkodni, de amíg látom, addig túl se tudok lépni rajta.
Hogy lehet erre a helyzetre megoldást találni, van-e egyáltalán kiút???
Teljesen más felállás lett volna, ha annak idején amikor 2006 januárjában eldöntöttük hogy babát vállalunk azt mondta volna egyedül kell majd végigcsinálnom, vállaltam volna! Egy percig nem döntöttem volna másként! De az az én döntésem lett volna ez meg sajnos nem az.