Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Látom nem csak én vagyok ilyenkor fenn...

Boszibaba
Már vártam a beszámolódat és a képeidet, ugyanis mi nagyon egy időben járunk. Én már régen voltam 4D ultrahangon, a 20. héten. Kiváncsi voltam a képekre és a méretekre. Nagyon helyes a kisfiatok! Az meg aztán tisztán látszik, hogy nem fog meglepetés érni a szülésnél, ebből már biztosan nem lesz lány.... :P Nekem lányom lesz, de én még most sem hiszem el. Pedig két különböző orvos is azt mondta. Csak olyan hihetetlen. Annyira vágytam egy kislányra a fiú után, és talán ezért van ez, hogy még most sem tudom elhinni.

Őzi, Bacilivi
ti aztán már igencsak közel jártok a finishez. De jó nektek!!!! Jön a meleg, ilyenkor amikor frontok vannak,azt mondják beindulnak a szülések. Bár biztos így van, mert az első gyerkőcöt én is januárban szültem és jött a melegfront, mindenki megszült körülöttem, csak hát én nem. Szerintem rám hatástalan volt. De nektek szorítok!

Mindenkinek jó éjszakát!

berzkat

sziasztok.hát még ithon vagyok egyben:(de csütörtökön megint megyek NST-re és akkor már megis vizsgáll a doki.remélem legalább jele lessz hogy elindult a picúr.bár a doki ma aszt mondta hogy ha fájdogáltam akkor valami jele biztosan lessz hát nagyon remélem.marha jól néztem ki papucsban meg hosszú kötött pulcsiban meg hosszú nagykabátban amit ugye nemtok összehúzni :oops:de legalább nemkellett lehajolnom a cipőmhöz mikor végeztek az NST-vel :lol: a doki még viccesen megis jegyezte hogy strandról jöttem netán?de mivel a vérnyomásommal minden oké ezért nem nagyon izgatta a dolog.a picúr meg végig lustizta az egészet összevissza 15 szer mozdult meg!!!!meg 2 szer 100 ig lecsökkent a sziverése:(nekem meg olyankor 300 körül járt a vérnyomásom.de szerencsére csak pár másodpercig volt neki ilyen alacsony!de ma délután kifejezetten jól éreztem magam.összenyaltam az egész lakást kissebb pihenökkel persze:)kimostam a maradék babarucit is amit elvileg anyum tett volna meg mig bent vagyok:)3 szor kipakoltam a táskám asztán meg vissza mert mindig elrontottam valahol és valami nemfért bele de azért a végén sikerült mindent belegyömöszölni és akkor jöttem rá hogy ugy volt eredetileg is ahogy végül sikerült :lol: :lol: :lol: ma még az sem zavart hogy ismét fájdogáltam bár ma nemannyira erősen mint eddig.lehet hogy a picúr úgy döntött még mégse akar kijönni marad még egy picit.de már nem töröm magam rajta csak addig legyek ilyen jól.mé apát is lekisértem volna ha lenne miben lemennem.igy most nagyon rossz volt hogy elment.joccakát mindenkinek!!!!!!!!!!
kismama18

Sziasztok!

Őzi, Baclivi: Szoritok, es nagyon varom a beszamolot! Ugyesek es erosek legyetek!!!

Anita: a 4D-s kepeitek nagyon aranyosak, persze jo anyagrol jo kepet lehet kesziteni :wink:

Koszi a mar eddig leirt infokat a babakocsikrol, tobb, mint az eddigi. Egyelore orulok, hogy ilyet vettunk, nekem nem fontos a 2 iranyu tologatas, ha mar a sportban ul, ugyis jobban szeret majd kifele nezegetni, a babyhordo meg anyaval szembeni pozicios. Piszok konnyen kezelheto, probalgatom a lakasban a folyosonkon, tenyernyi helyen veszi a 360 fokos fordulatot. Csak meg valaki nagyon hianyzik belole... :)

Pannica: Mi ujsag veletek? Athenban vagy mar? Jobb ott? Milyen ido van most az en egyik kedvenc kis orszagomban? Egyszer voltam meg csak Gorogben, de visszavagyom, imadom az emberek mentalitasat.

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok! :lol:

Hát én teljesen el vagyok ájulva a babaképeimtól. Tiszta apja nemcsak szerintem,hanem anyum,és anyós szerint is! :D
Ma már dolgozom,most küldtem pont szét a képeket. Nem elszem sokáig,hiszen első nap,és melo sincs nagyon. méh pár hét,sé pihi otthon,felkészülés a babára.
Eddig 7 kg-ot híztam,pont tegnap mértem.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Sziasztok lányok!

Boszibaba,
Gyönyörű a kisfiad!!!!!! Olyan jól sikerültek a képek! Az utolsó kép zabálni való, az a kis titokzatos mosoly az arcán!! :) A fériassága is tökéletesen látszik :D

macsek,
Szerintem nagyon jól választottál babakocsit!
Ja, a csipőemelő... Ez egy háromszög alaku párna-féle, amit a hordozó közepébe kell tenni, és nem sülyed bele a baba popsija. Én sem tudtam, hogy létezik egészen addig, amíg az egyik tapasztalt barátnémtől nem kaptam ajiba.

Kismama 18, Őzi, Bacilivi,
Nagyon szúrkolok nektek, hogy minél hamarabb jöjjenek a babák! Kitartást, már nem sok van hátra! Bár csak ott tartanék én is.
Van esetleg közetetek valaki, aki már igényelte a T-gyást? Ha jól tudom, akkor a szülés várható időpontja előtt 28 nappal lehet már igényelni. De hogyan?

Kép
dijcsi

A látogatókkal én úgy vagyok,hogy a baba 6 hetes koráig nem fogadunk majd senkit(kivéve a szülöket). :)

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Boszibaba:
Nagyon aranyosak a képek! :) :D :D Mi holnap megyünk a dokimhoz,már alig várom,hogy megint láthassam ezt a kis örökmozgót! De persze a 4D egész más...

Bacilivi,Őzi,Kismama...:
Szorítok nektek nagyon! Bacilivi,attól ne félj,hogy csak mert esetleg túlhordanád a babát,azért túl nagy lesz. Túlhordás alatt már egyáltalán nem híznak a pocaklakók.. 8)

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

boszibaba,
fantasztikusak a képek!!!! :D :D már most milyen kis édi husi pofija van!!!!!!!!!nagy élmény lehetett!!!!!

Őzi, na hálistennek jobban vagy!!! :D :D
Jajj én is mit meg nem adnék, ha még a héten kibújna...De ez a tegnapi vizsgálat elég sokkoló volt, hogy semit nem változott a méhszáj :? :? És persze nem is érzek előjelet, hogy jönni akarna.Pedig tegnap elbeszélgettem vele, hogy most már jöhet ám, nagyon várjuk... ÉS SZERETNÉM TERMÉSZETESEN MEGSZÜLNI, nem akarom, hogy indítani kelljen :( Dalmi is jóval nyugodtabb kb 1 hete...gondolom kicsi nemki már a hely.Persze sokszor be is parázok, hogy na mivanmár miért nem mozog, ilyenkor apa pocin keresztül meghallgatja a szivecskéjét!!! :D Már azt is meg tudja különböztetni a ritmus alapján, hogy mikor alszik és mikor nem :D

berzkat,
na front van? végre egy jóhír :P hátha...

kismama,
szoval még egyben!! kiváncsian várom a csütörtöki eredményeket!!! egyébként, csak nem a fészekrakó pánik tört rád? :lol: :lol: lehet mégsem várat sokat magára a lurkó :lol:

macsek,
:D ari vagy!!!
Vendég

barbamam,
köszi a bíztatást!!remélem így is van :shock:
egyébként nekünk is olyen ilyen babakocsink van mint nektek, csak drapp macis. :D
Vendég

Sziasztok Lányok!!!! Boldog új évet kivánok mindenkinek!!!! Egészséges Babákat! Boldog családokat!

Fantasztikusan néztek ki!!!! Babokák is!

Macsek!! Ott, ahol ágyikot vettetek nem volt /vééééletlenül/ ilyen csak fehér szinben??? :oops: :D

Ma reggel sikerült "kikönyörögnöm" egy pocakos képet! /juj... olyan hülyen nézek ki ruha nélkül... :lol: mint egy rossz hóember... gomboc és kiállanak belől virgács kezek és lábak... brutális látvány!/
Kép

Kép

Kép
fenix

Juj! És még kettő darab Balatoni /szántodi révnél/ kép)))
Kép
Kép

Kép

Kép
fenix

Sziasztok lányok!
Boszibaba:Nagyon édes a pici fiad!Én is most jöttem a 30hetes vizsgálatról!!Holnap lesz meg a cukorterheléses eredményem!
BPD:73,8;HC:279.6;AC:248.3;FEM:56.5
Becsült súlya:1389gr-koponyavégű fekvésben!29hét+4nap
A doki azt mondta ezek jó eredmények,remélem is!!!
Bacilivi:szorítok!!!
Azt már nem tudom ki kérdezte de a babakocsi Bergon King márkájú és a xv.kerület szentmihályi u.58-ban néztem ki!Ez kifejezetten bergon szaküzlet-egy családi ház garázsában!
Fenix:aranyos a pocid!

KépKép
vicuska

Sziasztok!

Elisabeth! írtad, hogy a babád mutogatott az ultrahangon. Képzeld, egy korábbin a miénk is, szabályosan bemutatott nekünk, szerencsére nem a középső, hanem a mutató ujjával, nagyon nevettünk rajta, mert maga a mozdulat az a bizonyos tipikus mozdulat volt, amit középső ujjal, az alkar hirtelen behajlításával szoktak végezni.

Zsana, nekem is szokott fájni a csípőm éjszaka, nem merek hanyatt aludni, csak oldalt, és reggelre már mindkét oldalam fáj és zsibbad.

Macsek, nagyon szép a kiságy! Irigylem. Sajnos mi helyhiány miatt csak a legkisebb méretű kiságyat tudjuk megvenni, nem lesz külön pelenkázó sem, csak pelenkázó lap. A babakocsi is nagyon tetszik. Ne aggódj, ha nem dönthető teljesen vízszintesig, amit írtak a többiek a csípőemelőről, az is nagyon jó megoldás, illetve lehet még kapni alul merevített textil mózeskosarakat is, biztos találsz olyant, ami illik a babakocsiba, és külön ki lehet emelni vele a babát.
Én is nagyon örültem a babakocsi kérdésnek, mert mi is most nézegetünk, és rengeteg szempont van. Mi is travel systemre gondoltunk autós hordozóval és mózeskosárral. Sajnos a nagy kerék nálunk nem jöhet szóba helyhiány és kicsi lift miatt, bár tudom, hogy a babának jobb lenne, de igyekszünk a kisebb kerekes változatból jó rugózásút nézni. Az árak hihetetlenül magasak! Most gondolkozunk egy használt háromrészesen, de még a január egy részét rászánjuk a nézelődésre.
Mindkettőnknek a Chicco Ct 01 háromrészese új babakocsi-szett tetszik legjobban, ráadásul lenne megfelelő színben is (párom lányos színt akar), de az a bibi, hogy használtan nem találtunk ilyent, újonnan pedig 112 ezer forint, és ez még a háromrészesek közül az egyik legolcsóbb. A háromrészes Peg péregók, amik szintén tetszenek, ennél drágábbak. Most egy használt Maxi Cosi szettet nézünk, de használtan is 70 ezer, és a színe sem annyira tetszik.
Bocs, hogy ennyit írtam, de most teljesen bele vagyok őrülve a babakocsi témába.
A kiságyat már kinéztük, de még nem vettük meg.

Kép
Vendég

Edi, akkor tudod, hogy miről beszéltem! :)

Kép
elizabeth25

Fenix,

Latszik, h. csak a pocidra szedtel fel, oda meg kell, kulonben hol cseperedjen a kis tokos :?: :D
Csini mami vagy nagyon!
Te eredeti szoke vagy amugy? Mazlista :(

Ozi,
Meg tobb jobbulast!!!!! En most 2-3 napja ugy alszok, mint a bunda... biztos felkeszulunk! Penteken akupunktura. Majd irok.

Most 2 napja ismet olyan aktiv Noah, hogy az hihetetlen... Csuklunk, feszitunk, remegtetjuk a hasam... Filmnezes kozben a legaktivabb..., mig el nem alszom, mert 1 filmet vegignezni mar tul hosszu. :roll:

Luisam,
Merre vagy? Minden OK?
Talaltatok mar matracot? Ha Ikeas a kisagy, akkor az Ikeaban csak van hozzavalo matrac, nem?!

Boszibaba,
Nagyon szepek a kepek, joggal vagy buszke. Es jo vegre tudnotok, h. ki is erkezik majd hozzatok, nem semmi, h. ilyen sokaig nem volt hajlando megmutatni. :D

Most mar azt hiszem mindent megvettunk, mar csak 1 sapi hianyzik, aprosag, de meg nem talaltam meg az igazit :roll: Korhazi cucc is alakul, szerencsere nalunk nem kell a negyede sem, mint otthon, a babanak pl. semmit sem kell vinni, csak majd a hazautra a rucit. En meg haloinget sem viszek, nem akarom az enyemet osszeverezni, meg mosni sincs kedvem korhaz utan, szoval minimalis kell....

Bacilivi,
Hogy erzitek magatokat???

Betti,
Mar nagyon varunk!

KépKép
KépKép
vitte

Ja és azt elfelejtettem mondani,hogy megint kislányt láttak-ő a harmadik orvos aki punis kisangyalt lát a pocimban!!Voltak ilyen hülye gondolataim,hogy fiúcska lett belőle!Már nem mintha az baj lenne,de 4 hónapja lányként beszélgetek vele és azt mondják az a későbbi énjében is meglátszik majd.....

KépKép
vicuska

Sziasztok!

Ma voltunk 18 hetes uh-on. Nagyon jó volt a baba aranyos minden rendben van vele. A lepény a hátsó falon tapad aminek örültem. Bpd 44mm, Ac 131mm, Fl 28 mm. Crl-t nem mértek ilyenkor már nem szoktak?

Kép
rena12

REna , nekem mértek...sőt a doki azt is megmondta, hogy a baba, a feje búbjától a talpijáig, 25 cm hosszú!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!
nekem is ma volt az első NST-m. Persze nálam is aludt a babó, úgy kellett keltegetni. A vérképem is szuper, nincs toxémia és állítólag a baba is fejjel lefelé van, tehát egyre valószínűbb a természetes szülés.

Őzi, Bacilivi:
lehet, hogy én is idegeskedni fogok, ha késik, habár én merkérdeztem a dokimat, hogy mikor szüljek, mert pont a szülés időpontjában síel a dokim és azt mondta, hogy koncentráljak arra, hogy inkább később, mert az a gyakoribb. Tehát én eleve arra összpontosítok, hogy min. 3-4 napot túl kell hordanom.

Téma babakocsi:
mi is fájó szívvel mondtunk le a Peg Perego GT 3-ról, egy nagyon szuper háromkerekes Jogger babakocsi, amelyből valószínűleg csak 1-2 van az országban és mi megvehettük volna, mert nekünk le volt foglalva egy a Brendonnál. De: nem fért be a kocsim csomagtartójában és valószínűleg a liftbe se. Most a Peg Perego Venezia vagy Uno és a Quinny Buzz között vacilálunk.

Kép

Kép
rekanna

Na akkor felrakom a babakocsis képeinket..ma hoztuk el..olyan büszkék vagyunk rá..:):)Egyelőre Fusiont tologatjuk benne(uccsó kép)..reméljük lassan azért lecserélhetjük Dórira :lol:
Kép Kép Kép Kép

Kép
nikky

Na akkor felrakom a babakocsis képeinket..ma hoztuk el..olyan büszkék vagyunk rá..:):)Egyelőre Fusiont tologatjuk benne(uccsó kép)..reméljük lassan azért lecserélhetjük Dórira :lol:
Kép Kép Kép Kép

Kép
nikky

Boldog Uj Evet Minden Kismamanak es Pocaklakonak!
(tudom ezzel kicsit le vagyok maradva, de most jutottam gephez)

Nikky oltari ez a babakocsis kep az ufokaval! :D :D
Macsek koszi az erdeklodest mar Athenban vagyunk!

Micsoda harom napunk volt most szilveszter utan!!!! (ami jo volt, hazibuli, 2-ig birtam persze tanc nelkul, ugy mozgok mint az oreganyam... :? )

Utalom ezt az Atheni kolcsonlakast, mert itttartozkodasunk alatti ket hetben most mar masodszorra vagyunk kirugva a lakasbol. (a rokonok folyton jonnek-mennek es akkor persze koltozhetunk anyos kis lakasaba, ami egy nagyon pici szoba meg egy kis furdoszoba, persze konyha nelkul) En meg takaritok mint egy hulye mielott megjonnek, hogy tisztan adjuk at a kolcsonlakast, de mikor elmennek nehogy azt higyjetek hogy tisztan kapom vissza a lakast! Aaaa en ugyis raerek takaritani, mi bajom lenne csak a 9-ig honapban vagyok es alig vonszolom magam.. Raadasul a parom ket napja agynak esett es most jatszhatok apolonosdit, konyorges, hogy igyon valamit, konyorges hogy vegye be a gyogyszeret, rosszabb mint egy gyerek :x semmi egyuttmukodesi keszseg! Rohangaszok a gyogyszertar es otthon kozott, meg probalok valami kajat szervalni magamnak mert fozni ugye nem tudok, nincs hol. Na bocs nem nyavalyogni akarok, de tok jo legalabb kiirni magambol.

Mar ket oraja folyamatosan gorcsolok, de csak lenn, szoval sztem csak joslofajas :? hala istennek nincs idom foglalkozni vele :D

Babakocsi tema: hat en teljesen ossze vagyok zavarodva ezen a teren. Mi kaptunk egy Peg Pelegrino nem tudom milyen tipust, nem vagyok egy muszaki zseni, de komolyan mondom ezt sztem meg egy diplomas matematikusnak is nehez lenne megfejteni hogyan lehet a kulonbozo pociciokat beallitani rajta :shock: Ket orat toltottem mere sikerult kitapasztalnom mit hogyan es meg mindig nem tudom az egyszeru fekvo poziciot hogyan lehet beallitani. Amugy het nyelven beszel, csek legyen aki megertse :?

KépKép
KépKép
pannica

Pannica,

Nem tul szimpik a rokonaid... en tuti nem takaritanek rajuk, igy legalabb 1 takaritast sporolsz meg kirugasonkent... (Eleg felhaborito amit muvelnek egy mindjart szulo novel... No respect.... Konyha nelkul, istenem, ki sem birnam. Az azt jelenti, h. kesz kajakat enni. Neha OK, de mindig...Brrrrr.

Nikky,
Jok a kepek, a hajad pedig csucs!!!! Nagyon vagany! Lassan ideje lesz fodraszhoz menni, mindenkinek a hajat stirolom... :roll:

Rekanna,
Szuper hirek! Orulok neki, hogy nalad is minden rendben!

Vicuska,
Kezd akkor minel hamarabb hozzaszokni, h. TENYLEG kiscsaj lesz :D Es gratula az eredmenyekhez!

KépKép
KépKép
vitte

Sziasztok Lányok!
Totális offtop!

Hát ha valakinek van infója a kérdésemmel kapcsolatban!

Mennénk disznóvágásra!!! 15-20 ember! A kérdés a következő... Egy böllér.. vagy hogy hivják nem tudom... aki levágna ... mindent csinálna vele amit kell.... Na még hogy legyen szállást ennyi embernek a közelben... Hogy előző nap le lehessen menni oda... ott aludni... reggel a "müsor"... este haza..

Nincs valami ötletetek.. neten nem nagyon találni - sajna ez a disznóvágás... nem éppen informatikus téma...

Budapest től max 100 kmre..
Köszönöm szépen előre is!!!!!!!!!!!!!!
fenix

nikky
nagyon jó ez a babakocsi!!!!! Én is nagyon megnéztem... de az én autóm csomagtartójába sajna nem fér be :(

vitte
Köszi)) Amugy nem szöke a hajam... vilagos - igen.. de valami szürke a szine.... uncsi.. nyárom kiszivja a napocska akkor nagyon jó néz ki... most még bele van rakva 2 féle csik szöke és kávébarna...

Pannica
Brutális!!!! Miket mesélsz!! mondjuka férjeden nam csodálkozom, mert beteg férfi ez egy megprobáltatás.... Főleg nem otthon... 9 hónaposan!!! Juj de sajnállak!!!! Kitartás! De azért végtelenségig nem szabad türni!!! Sok erőt kivánok Neked! :)

Kép

Kép
fenix

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek az aggódást és a jó kívánságokat. Tegnap jöttünk haza, az első éjszaka 2* kelt enni, napközben többször is eszik, tej van szerencsére, sokat nézelődik, de nem szeret fürdeni.

A szülés története:
Hétfőn újra be kellett feküdnöm a Jánosba, szerdán úgy döntött az osztályvezető, hogy csütörtökön índítás. A ctg szerint még akkor sem akart kijönni méhösszehúzódás nulla, csütörtökön voltunk a 13-ik napon túlhordásbelileg. Csüt. reggel 6-kor a beöntés és kiadós wc után megkaptam a tablettát a méhszájhoz, azzal feküdtem egy kicsit. Olyan 9 óra körül már kezdtem magam kényelmetlenül érezni, kicsit fájdogált a hasam. Lementünk a párommal a szülőszobára, ahol azt mondták nem tágulok ezért menjek vissza a kórterembe és majd reggel uh. Hát én már nem tudtam visszamenni akkor már fájt rendesen, végül maradhattam. A dokim olyan 13 óra körül hívták be, akkor már rohamosan tágultam és olyan fájásaim voltak, hogy már hangoskodtam rendesen. Ezer dologra kellett a fájások közben figyelni, a helyes légzésre, orron be szájon ki, nem szorítani az ágyat, mert arra elmegy az erőm. A labdán is üldögéltem, az tudom ajánlani mindenkinek, könnyebb a fájásokat elviselni. Megjött a dokim és készültünk a szülésre. A magzatvizem folyt rendesen minden fájásnál, azt hittük, megrepedt a burok, de nem így volt késöbb meg kellett repeszteni, mert a baba azzal együtt jött. Közben vér is szivárgott belőlem, de azt a tágulásnak tudták be. Csinálni kellett próba nyomásokat is, hogy a baba bemenjen a csatornába. A végén már nincs fájdálom, a fájások helyett olyan érzés van, mikor rettentően kell valakinek kakilni, és éreztem, hogy a baba jön lefele. Nyomtam egy párat, levegő bent nyomás és jött a feje, a kijárat előtt megakadt, a következő fájásnál gátvágás amit nem éreztem, burokrepesztés doki kézzel tágított és kijött a baba, utolsó fájásnál kihúzták a lepényt is. Abban a percben iszonyú megkönnyebbülés, onnantól semmi sem fáj, mellkasra tették, majd elvitték fürdetni.
Jött volna az egyszerű gátvarrás, de elkezdett ömleni a vér, a doki megvizsgált és kétségbe esett, mert a baba kemény feje, ami 10 centis volt és nem idomult a csatornához, mivel teljesen kemény volt, kifelé jövet szétrepesztette a hüvelyfalat szinte a méhtől kezdve. A doki kezdett megijedni még jobban, lehívott még 3 orvost és az ő meg a szülésznő asszisztálásával majd egy óra alatt összevarrtak belülről kifelé haladva, a varrás fájt már altatni akartak és felvinni a műtőbe, de végül sikerült a sok varrással elállítani a vérzést. Én ezalatt ott vinnyogtam a fájdalomtól. A doki már vagy 10 éve nem látott ilyet, hogy valaki belül szétszakadjon. Kaptam egy csövet is belülre, hogy ott bent a vér ne tudjon felhalmozódni, amit szombaton vettek ki. Egyágyas szobát kértünk napokig csak wc és ágy útvonalam volt, menni sem bírtam, és leülni a wc-re sem csak föléguggolva pisilni a nagydologról nem is beszélve, ami felért egy szüléssel.
De mindez nem lényeg, az a fontos, hogy itthon vagyunk a baba gyönyörű és egészséges, majd következőt is szeretnék ezt még ott akkor az ágyon eldöntöttem.

Remélem ez a horror nem vette el senki kedvét a szüléstől nem az volt a szándékom. nektek sokkal könnyebb szülést kívánok.
Folyamatosan olvasom a fórumot és izgulok értetek, jelentkezek is ha a baba engedi.

Képet nem tudtunk feltenni, tudja valaki, hogy lehet kicsinyíteni?

Kép
Kép
bbeti

Betti,
Huh, hat ilyen tortenetet meg nem olvastam. Gratulalok neked, nagyon ugyesen vegigcsinaltad, kepzelem azert, hogy hogy megijedtel a vegen, mikor mar a dokid is panikolt. Hogy erzed most magad? Faj a huvelyed? Ha igen, van valami ami enyhiti a fajdalmad? Nagyon orulok, hogy van eleg tejcsid is. Hogy ment az elso szopizas? Ugyes volt a kislany? Uramisten, annyi kerdesem lenne meg, de ki tudja mikor tudsz jonni megint...
Kicsinyiteni kepet csak programmal lehet, ha van ACDSEE-d vagy IrfanView-d vagy hasonlod, azzal meg tudod csinalni. Ha nincs en szivesen felteszem neked, ha elkuldod az e-mail cimemre a kepeket. Nagyon kivancsak vagyunk am Nikire es koszi hogy leirtad a torteneted!!!

Bacilivi,
Nemreg jottem meg a dokitol. A mehszajam puha es alig 1 cm-re rovidult, a tagulas viszont tovabbra is csak 1 ujjnyi. Azt mondta elso szuloknel ez a gyakori, hogy a mehszaj elsimul a tagulas viszont a vajudas idejen kezdodik igazan. Es hogy statisztikailag tobben hordjak tul az elso babat. Mindenesetre ez a nap nagyon mas mint a tobbi. Baromira faj a gatam es hasam lent es nem mondanam hogy mensiszeru a fajdalom. Ja azt is mondta, hogy mindamellett, hogy nincs is mar tul sok hely mocorogni a manoknak, ilyenkor baromi sokat alszanak, azert is passzivabbak mint ahogy megszoktuk. Szoval abban maradtunk, hogy ha jovo hetig semmi valtozas, akkor szerdan nst, aztan meglatjuk... De ahogy te sem en sem szeretnek inditast... :( ugyhogy remenykedek. Most azon gyokolok, hogy ha nem szulok par napon belul, akkor mi a fenenek faj igy mindenem? Mindenesetre apaval mar eltuntettettem a a kismacska emleket is, ugyhogy keszen allunk a bevetesre. Remelem azert lesz annyi idom, hogy beugorjak hozzatok elkoszonni. Ha minden jol megy akkor persze lesz, de hat annyi minden lehet...

Vitte,
Szoval neked is lebukik a fejed filmnezes kozben! Nekem 20 perc a rekordom :) .
Jo hogy irtad, hogy mit kell nalatok a korhazba vinni! Nalunk sem kell gyakorlatilag semmi, kiveve a ruhak, amiben a baba hazamegy es persze a gyerekules a kocsiba, mert anelkul senki nem megy sehova. Persze kismillio dolgot bepakoltam, de vegul is csak azert hogy en magam komfortosabban erezzem magam. Miutan leellenoriztem, hogy milyen torlokendot es pelus adnak a korhazban, ugy dontottem, hogy azt sem viszek, viszont furdetot az igen, mert a korhazi nem csak termeszetes anyagokat tartalmaz.

Rekanna,
Szuper, hogy nalad is minden rendben van.
Amugy ilyenkor (tulhordas) az ember nem ideges, inkabb turelmetlen, valahogy fokozottabban jonnek elo a kenyelmetlensegek, es hat lassuk be ilyenkor mar tenyleg irdatlan nagy a pocak!

Fenix,
Meg mindig csini kismama vagy! Sajnos disznotor ugyben nem tudok segiteni...

Minkenkinek koszi a szurkolast es a biztatasokat!
Luisa, Lilo?

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Jó reggelt!
Bbeti:nagyon örülünk,hogy végre otthon a babóval!!!Nem semmi szülés lehetett,de túl vagy rajta és bizti nagyon ügyi voltál!Sok tejcit,kitartást és egészséget kívánok!
Őzi:Hamarosan te jössz:drukk!!!
Fenix:ebben nem tudok segíteni.
Nikky:Nagyon szupi ez a babakocsi és te is nagyon csini kismami vagy!!!

KépKép
vicuska

Bbetti én is örülök,hogy már otthon vagy a babával,és minden ok. :D A szülés tényleg nem volt semmi.
Ha sikerült majd a képeket lekicsinyiteni,várjuk! :lol:

LÁNYOK AZ E HETI MAXIMÁBA BEKERÜLT EGY RECEPTEM :lol:

A Recept:

Sport szelet
Hozzávalók:

35 dkg liszt

17 dkg porcukor

4 dkg vaj

1 tojás

3 evőkanál kakaó

1 kávéskanál szódabikarbóna

3 evőkanál tejföl

1/2 liter tej

2 csomag vaníliás puding

15 dkg vaj

15 dkg porcukor

Elkészítés: A 35 dkg lisztet, 17 dkg porcukrot, 4 dkg vajat, 1 tojást, 3 evőkanál kakaót, 1 kávéskanál szódabikarbónát 3 evőkanál tejföllel összedolgozzuk, majd 3 lapot sütünk a tésztából. A fél liter tejben a vaníliás pudingot felfőzzük. 15 dkg vajat és 15 dkg porcukrot habosra keverünk. Ha a puding kihűlt, a kettőt összekeverjük. Ezzel töltjük a lapokat. A tetejére tehetünk csokimázat is.

Megjegyzés:
Nagyon finom, egyszerű és mutatós. Máz nélkül is nagyon finom, a tetején porcukorral.

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Sziasztok!

BETTI:
Nagyon sejnálom,hogy ilyen élményekkel szültél. Rengeteget gondoltam rád!! Az az igazság,hogy nekem totál ugyanígy indították a Jánosban a szülést. Ez a tabletta,amit ott rutinszerűen alkalmaznak szülésindításra,már ÉVEK ÓTA be van tiltva, ezt a szülésznőm mondta az Istvánban.. Ami a legjobban meglepett a történetedben,az az,hogy a te dokid is MEGIJEDT. Annál rosszabb nincs,mikor az ember azt látja,hogy a doki,akiben bízik,bepánikol. Nekem a világon semmit nem mondott senki,csak azt láttam,hogy annyira megijedt a dokim és a szülésznőm is,hogy az összes vénámat szétdurrantották,annyira remegett a kezük,miközben próbáltak beadni egy infúziót.. Tündér vagy,hogy ilyen erős vagy, nagyon helyes,hogy lesz majd egyszer tesó is!!! :D :D Egyet tudok neked mondani, ha a legkisebb kétséged is van,nyugodtan VÁLTSÁL kórházat és orvost. Nekem ez bejött. A 2. szülésemet hasonlítani se lehet az elsőhöz. És vállaltuk a 3. babát is.. :D :D
Sok-sok pihit kívánok neked,és NAGYON sok boldogságot a kisbabához!!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!

Betti es Niki!: Orulok nektek, udv koztunk! Nekem kicsit sem vetted el a kedvem, sot rajottem, hogy mi mindent vegig tud ilyenkor csinalni az ember (remelem adott esetben majd en is). Pihenj sokat, amikor csak birsz, aztan neha nezz be hozzank, isszuk minden szavad. :)

Pannica: Kitartas, csak ennyit tudok mondani, es te se tord magad feleslegesen (takaritas), ez mar a kicsinek sem feltetlenul jo! A ferfi betegsegekhez nincs mit hozzatenni, szerintem mar mindenkinek volt resze ilyenben, tul kell elni. Nekunk.

Kép
Kép
-macsek-

Betti, hát nem semmi amit átéltél, le a kalappal! :)

Nikky, marha jó a babakocsi, megkérdezhetem, hogy mennyiért vettétek? Amúgy tényleg nagyon csini kismami vagy, hogy csinálod? :)

Lányok ma nem nagyon leszek, ünneplem magamat! :lol:
Puszi mindenkinek és további szép és kellemes napot! Azért majd megpróbálok benézni! :)

Kép
elizabeth25

Fenix, jut eszembe, te kerdezted a kisagyat feherben? Nezd csak: http://bababolt.echt.hu/butor/drewex?cid=20464

Kép
Kép
-macsek-

Szia Betti!

Végre itt vagy!Már alig vártuk a történetet.Gratula a kis Nikihez és sok boldog pillanatot vele.
Te már tudod,milyen érzés szülni,nagyon fáj?Mihez hasonlít,vagy egyáltalán hasonlít valamilyen érzéshez?
Elárulnád nekem,hogy aznap,mikor szültél,nem csíkos felsőben voltál a kórházban véletlenül?Mert mi aznap voltunk ott 4d uh-n és találgattunk hogy melyik kismama lehetsz Te.Olyan 11-12 óra között nem csengettél be egy párszor a szülőszobába?
Na jó,nem teszek fel több kérdést,sok egészséget és boldogságot kívánok a babához,neked pedig gyors gyógyulást!
Vendég

Sziasztok!
Betti!!! Ismét nagy gratula a szüléshez,tényleg elég brutálisan hangzik a vége,de az én kedvemet sem vetted el.Azért remélem,hogy mással nem történik ez meg...
Babák,kismamák,ágyak,kocsik mind-mind nagyon szépek. Mi mostantól kezdünk el komolyan keresgélni,ha találunk valamit,már meg is vesszük.
Egyébként tegnap voltam dokinál,a méhnyak nem változott.Viszont engedélyezte,hogy napi egyszer kimozdulhatok sétálni,mert már most el vagyok gyengülve. De max. egy órára.Szóval még nem tudom,hogy fogunk nézelődni,autónk sincs...mindegy

Őzi,Bacilivi,Kismami, veletek vagyunk,írjatok,ha megvan a babó!!!

Kép
babzsák

Betti
Meg kell mondjam hogy eddig semmi kétségem nem volt affelől hogy természetesen akarok szülni..ez ebben a percben picit változott..hihetetlen amit írtál,soha életemben nem hallottam hogy ilyesmi megtörténhet(mármint ez a belső repedés végig),pedig annyi könyvet olvastam..mind1 szóval Te egy iszonyat strapabíró csajszi vagy ehhez nem fér kétség és a kis Niki nagyon büszke lehet anyukájára h mennyi mindenen ment érte keresztül ilyen bátran és hogy egy teljesen egészséges kismanót hozott a világra!!CSAK GRATULÁLNI TUDOK!!!Mit szólt mindehhez a férjed??Tudott neked segíteni vmiben,vagy legalább enyhített egy picit a fájdalmaidon hogy ott volt??És hogy vagy most??Fáj minden porcikád??elviselhető valamennyire...vagy..??? És márcsak azt nemtudom hogy ezekután mennyi idő múlva kell menned varratszedésre??Gondolom ez hosszabb ideig tart mintha csak kívűl varrtak volna??Mondott vmit a dokid a szülés után??na jó befejezem nem zaklatlak,de másodpercenként új kérdés jut eszembe.. :lol: szóval Gratulálok és Nagyon Nagyon sok Boldogságot egészséget Kívánok Nektek,és ennél sokkal több örömöt..

Kép
nikky

Köszönöm szépen Mindenkinek a dícséreteket egyébként-jólesik m én nem vagyok megelégedve magammal-mérlegre már nem merek állni sem :evil: ..attól mindig elmegy a kedvem...na mind1!!Meg attól is hogy a 30perces!!!!!nem több..tornától,úgy érzem kiesik a szívem a helyéről,de muszály!!!és mi lesz később..na bele sem gondolok..
Elizabeth
A babakocsi maga 40.000 volt,hozzá a hordozó 12.000...olyan normál középkategóriás ár,sztem!!Viszont én egyre jobban szeretem és egyre jobban örülök h megvettük..egész nap ezt bámulnám..
Hogy hogy csinálom hogy ilyen "csini"vagyok!!!?? ESZEM :lol: :lol:
Sztem nem vagyok kirívó eset,itt a fórumon is mindenki szép kismami és ápolt,és egyre többet látni hálisten az utcákon is!!És ennek csak örülni lehet..
Egyébként Boldog Szülinapot Neked!!Ne feleljtsd el megváltoztatni akkor a neved után a számot... :shock: :lol: :lol: :lol:

Kép
nikky

Köszi mindenkinek a drukkolást!!!!! :D :D :D Jó ide jönni hozzátok!!!!

nikky,
tényleg csini vagy!!!!!!!!!!!!!!

barbamami,
nálad miért pánikolt be a dokid az elsőnél? kinél is szülsz az Istvánban?

BETTI!!
NEM SEMMI......a lényeg, hogy túlvagy rajta és most már minden oké!! NAGYON SZERETNÉNK KÉPEKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Őzi,
jaj de jó ilyen infókat olvasni!! Az megynugtat, hogy a méhszáj csak a szüléskor szokott tágulni...így reménykedhetem, hogy talán nincs már két hetem... :shock: Viszont ez az első baba túlhordás nem túl bíztató. OOLyan a kedvem mint egy hullámvasút...most épp nagyon lent van :( Most épp türelmetlen vagyok és úgy érzem, hogy sose lesz vége a terhességnek és sose megyünk már szülni. És az ismerősök-rokonok állandó kérdezősködése is megőrjít!!!!!Akárki hív telefonon, ugyanazt kérdezi...."na? van valami?" :roll:
Ez a gát-has fájdalom ez ismerős! Nekem tegnap volt ilyen, járni sem volt jó meg semmi, de nem menzifájás, csak valami folyamatos feszülés,húzódás.A wc-re is alig vonszoltam ki magam.Erre ma meg SEMMI!!! Mi holnap megyünk nst-re meg dokihoz is...kiváncsi vagyok van e vmi változás...
Az nagyon izgi lenne, ha mentek szülni beírnál!!! :D :D :D Én is ezt tervezem, de hát kitudja mi lesz!
Vendég

Bbetti: Minden elismerésem a tiéd! Gratula és jó egészséget nektek!!

Én ma megyek dokihoz, majd szorítsatok, h minden okés legyen!

Luisa:
Mi van veletek??

Kép
gyanixi

Nikky, tényleg nagyon szupi a babakocsi! :)

Te amúgy mennyit híztál eddig? Az alakodat nézve, semmi sem! :)

A nevem után már rég megkellett volna, mert nem 26 hanem 27 lettem ma! :shock: (Csak hát azért az ember nem törli a regijét...és csinál újjat, minden évben! :) )

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Betti, gratulálok a babához! A történeted nagyon megdöbbentett, jó, hogy túl vagy rajta. Remélem, már jobban érzed magad.

Babzsák, kár, hogy nem nagyon tudtok elmenni babakocsikat nézni, de gondolom az interneten szoktad böngészgetni a bababoltok honlapját és a webáruházakat. Az ugyan nem az igazi, de jobb, mint a semmi, jobb híján így is lehet választani.

Megpróbáltam egy képet felrakni pen-drive-ról, de nem sikerült, kiírta, hogy hiba a melléklet feltöltésénél. Ti hogy raktatok fel képet?

Kép

[/img]
Vendég

Egy szép jó napot minden kismamának!

Beti: GRATULÁCIÓ A SZÜLÉSHEZ! Ahogy leírtad, pont ilyennek mesélték el már többen is a szülést, kivéve a végét, az rémes lehetett. Nem is tudom, írtad, hogy mekkora a baba? Azt azért nem értem, hogy miért szakadtál szét, mert olyan óriási nem lehetett a baba feje. Barátnőm is 4600 gr-os babát szült és ott is kihozták, igaz vákummal. Ott a baba fejkörmérete 38 cm volt.

Fenix: disznóvágás terhesen? Én voltam egy éve, azért az nem semmi, kemény fizikai munka, meg hát a látvány sem mindennapi. Mondjuk én rokonoknál voltam, ott persze teljesen bele kellett folyni a dologba. Én meg tudom kérdezni, hogy hol vállalnak disznóvágást, a hétvégére remélem megtudom.

Kép

Kép
rekanna

Elizabeth,

Boldog szulinapot!!!!!!!!!!

Fenix,
Nekem is melir van es mar hianyzik a teljes szokeseg... de hat mar nincs sok hatra... a 30. szulinapomra mar ismet teljes szokesegben szeretnek pompazni. 1 honappal a szules utan. Legalabb a fejem pompazzon, bar a horcsog kepem biztos meglesz meg egy darabig... :cry:

Disznooles, jajajj. Huh, de nem birom... videki lanykent van mar par mogottem, de istenem, soha tobbet.... Sajna segiteni nem tudok Pest megyeben.

Gyanixi,
Luisaval minden OK, irni fog, csak kicsit elhavazott.

Babzsak,
Szegenykem, nem irigyellek.... de legalabb setalhatsz, es ettol tuti uj erore kapsz!

Betti,
Hat tenyleg nem semmi... Csak en vagyok naiv, vagy tenyleg nem lehetett volna sejteni a fejmeretet ill. hogy a tulhordas miatt esetleg nem ugy formalodik a buksi, mint ha normalis idoben szuletik meg?
Nagyon fajsz meg?????
Persze, a lenyeg, h. Niki szepen szopik es makkegeszseges, es nem elted meg traumakent es valtozatlanul szeretnetek kistestvert. Tenyleg, megtudhatjatok, h. a kistestvernek mi a neme elore? Mondhatjatok hogy ti kisfiut szeretnetek es akkor azt adjak? Ha jol ertettem 3 megtermekenyitett petesejtetek volt.

Koszi, h. leirtad a tortenetet es jo egeszseget tovabbra is. Kepeket pedig minel hamarabb tegyetek fel!!!

Ozi,
Nalunk csak kb 6 honapos kortol ajanljak a furdeto adalekokat, addig csak sima vizet, tehat en meg azt sem viszek. Sot popsitorlesre is kizarolag meleg vizet ajanlanak, de hat amugy is nalunk 24h rooming-in van, tehat en csinalok mindent, az elso perctol kezdve, persze, csak ha nem vagyok nagyon kimerult. Ebben az esetben apuka is csinalhatja, vagy a noverek, de csak az en utasitasaim alapjan.

20 perc, le a kalappal... :lol: En neha mar a filmcim utan elvesztem a fonalat. Vannak filmek, amelyeket mar kb. 3x elkezdtem nezni, de meg mindig nem jutottam a vegere :oops:

A kismacska emlekeinek eltunteteset nem ertem... :oops:

Hogy ez a nap mas, ugy erzed, huh, ez talan mar jelent vmit!!!! Kivancsian varjuk a fejlemenyeket!

Bacilivi,
Neha tenyleg gyorsabban jon, mint az ember gondolna, sztem meg a heten meglesz Dalma es Levi is!!!!!

KépKép
KépKép
vitte

Sziasztok!
Már igen rég nem jelentkeztem, de azért folyamatosan képben voltam. Minden pocis és uh kép csúcs.

Betti
Nagyon gratulálok a babyhez, és minden elismerésem a tiéd, hogy végig tudtad csinálni! Kívánok nektek nagyon sok egészséget és boldogságot!!!
Kép

Őzi, Bacilivi, Kismama
Mivel majdnem egyidősek vagyunk megkérdezném tőletek, hogy mennyire sűrűn jelentkeznek nálatok a jósló fájások? Mennyit mocorog a babátok?

Kép
mary79

Vitte köszi! :)

Kép
elizabeth25

Nekem a férjem hentes,de a disznóvágás szótól még a hideg is kiráz! :( Nagyon sajnálom szegény állatot.
Nem is eszem nagyon disznóhúst(hurka és kolbász mondjuk isteni belőle),csak csirkét vagy pulykát. :lol:
Mi ma megyünk nődokihoz délután,kívi vagyok lesz-e valami vizsgálat a közeljövőben(vérvétel..stb).Jövő héten meg védönő lesz majd.
Szerintem még 2 hetet fogok dolgozni,mert már a hátam nagyon kivan ettől a szar széktől itt bent. :roll:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Vitte,
Jo latni, hogy nalatok is ez van. Mikor meseltem a baratnoimnek, hogy hogy mukodik a rooming in nalunk, kishijjan meglincseltek :) . De ezek szerint nem kell messzire menni, hogy hasonlo jo peldat lasson az ember. Alapvetoen semmit sem csinalnak a babaval az engedelyunk nelkul. Persze ha valakinek tokmindegy, hogy mi tortenik a gyerekevel az elso napokban, akkor tisztessegel, szakszeruen ellatjak, de a lenyeg, hogy maximalisan tiszteletben tartjak, hogy a gyerek az enyem, es nem a mindenhatasukra, hanem a segitsegukre es a tanacsaikra van szuksegem. Ezert fontos mindent megbeszelni elore, hogy kinek mik az elvarasai a szulessel, korhazzal, apolokkal, noverekkel kapcsolatban. Apa nalunk is bent lesz vegig, agyat es mindent kap kajan kivul, de etterem meg amugy is van a korhazban. Furdetni is o fogja eloszor a gyereket. Eszembe jutott meg valami, a koldokcsonk apolasaval kapcsolatban mi a korhazad ajanlasa?

Ja, kismacska eltuntetese = bundatlanitas = szortelenites :) . Jezusom, csak nem gondoltad, hogy kiirtom a kornyek cicait? :D

Mary,
Egyre kevesebbet mocorog a baba a vege fele, es nem is olyan intenziven. De hatarozottan erezned kell minden nap tobbszor. Egyszeruen megvaltozik a mozgasok intenzitasa, reszben a helyhiany miatt, reszben pedig mert ilyenkor rengeteget alszik. A joslofajasokrol nem tudok sokat mondani, nalam teljesen rendszertelenek, sot tegnap ota allando, es mas jellegu fajdalmakkal bovultek. Remelem ez mar a veg :D.

Bacilivi,
Csinaltatok tegnap kepet a pocidrol?

Nanett,
Jol vagytok? Mi van veletek?

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Sziasztok Lányok!

Vitte köszi az infót rólam :), Őzi, Gyanixi köszi a hiányolást!!!! :)

Betti:
nem semmi, amin átmentél, de GRATULA a pici Nikihez, és az a fontos, hogy mind a ketten jól vagytok. Hány órát vajúdtál?

Őzi:
örülök, hogy meggyógyultál, hála Levi megvárta, és most már bármikor jöhet, nem? :) Nagyon drukkolok, ja és a többieknek is Bacilivi, Kismami és ahogy látom lassan egyre többen közelednek a kritikus 37. héthez, lassan babyboom lesz... :)

Vitte:
írtam emilt, remélem megkaptad, és a sokákról többet nem akarok hallani, baromi jól nézel ki :)

Szépek a fotók, ja és a picúr is nagyon cuki Anita!!!

Bocsi, hogy eltűntem, de egy kicsit elhavazódtam mostanság, 3 napos szilveszterezés (persze lightos Alsóörsön sok alvással), meg apró malőrök, pl. tegnap reggel kizártam magam a lakásból, így egész nap apukámnál voltam... :), ja és majdnem megvan mindenünk a babához, kemény járkálás eredménye.
Még szoptatós melltartót nem vettem, tud valaki mást ajánlani, mint az Anita márka, ami szerintem szörnyű, meg pólyát szeretnék venni (ti vesztek?), js és mellszívó, nektek van már, ha igen, milyen? (köszi előre is az infókat!!!!)
Ja és hála a cukros doki azt mondta már nem lesz rosszabb a cukrom, a 35. héttől csökken a szervezetigénye, szóval lassan a torták kora is visszaköszönhet... :) Amúgy 9 kg így is a mérleg állása.

Hála jól vagyunk, még 29.-én voltam dokinál, minden zárt, vérzés elmúlt, szóval vége az ágynyugalomnak, ja és a babó már 2 kg fölött van, a doki mondta nem lesz pici baba, olyan 3,5kg, pedig a méreteimhez elég lenne egy 3kg-os... :)

Kép

Kép

Kép
luisa

mármint a szervezet inzulinigénye csökken a 35. hét után...

Kép

Kép

Kép
luisa

Sziasztok!

Fénix, én lehet, hogy tudnék egy helyet, ahol szokott lenni disznóvágás, a Kisalföldön, de Budapesttől 200 km-re van, a környéken van panzió és kastélyszálló is, viszont azt hiszem, úgy működik a dolog, hogy meg kell venni a disznót, és aztán levágják és feldolgozzák nektek, a kolbászokat házilag meg is füstölik, aztán elvihetitek. De a részleteket meg kell kérdeznem anyukámtól, ha így is érdekel a dolog.
Segítenél abban, hogy hogyan lehet képet felrakni? Nekem nem sikerült. (A melléklet feltöltésével próbálkoztam pen-drive-ról, de kiírta, hogy hiba)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?