Új privát üzeneted érkezett!

És még egy, új tudományunkról, az ülésről! Kép

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Kitti, Ádám tisztára a párod. :) Szerintem...

Ma voltunk dokinál, Peti meggyógyult, én annyira még nem...
Kaptunk új tápit, eddig HA-1 volt, most HA-2-t írt fel.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Szió Ági, mindenki ezt mondja.:-)
Már mondtam is a férjemnek, lehet, hogy nem is tőlem van a gyerek.:-):-)
Később jövökmost lerohantak munkával a főnökeim.

kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 

 
 

Sziasztok!

Most jöttünk meg a dokitól. Hörkurutja van Petinek. Ha holnapra nem lesz jobban, irány a kórház. Nagyon nem szeretném. Szegénykém ma reggelre már hörgött is ezerrel. Viszont este 10-től reggel fél 8-ig egy köhögés-hörgés-prüszkölés nélkül aludt. Ja, és nem szopizott hajnalban.
Kaptunk 4fajta gyógyit (klacid,spiropent , rhinathiol, orrcsepp) plussz kúpot ( rectodett). Nem tudom, hogy fogjuk beadni a drágámnak. Most alszik. Elaludt hazafelé a levegőn és amig felcipeltük a 2.-ra sem kelt felt.
Kicsit hibáztatom magam, hogy nem vittem el az ügyeletre, de tegnapig "csak" köhögött, ma kezdett el hörögni! De ugyebár Murphy törvénye, hogy a gyerek akkor lesz beteg, amikor többnapos ünnep jön és nem egy nappal korábban, amikor még van orvos!

Kitti!
Szép család vagytok! Milyen ügyesen ül Ádi!

Ex!
Legalább ti már jól vagytok! :D

Reni
Kép
prenata
 
 


Juca!

Most olvastam, hogy rókakomázott Kinga baba. Remélem már jobban van, ugye?

Reni
Kép
prenata
 
 


Kitti!
Én is mindig azt mondom a férjemnek, hogy ha megtudom, hogy nem tőlem van a gyerek elválok. :)

Mi is betegek vagyunk az egész család :(

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok Lányok,

bekukkantottam egy kicsit.

Reni: Marcinak is hörghurutja volt, de nekünk csak Nurofent kellett adni neki 3 napig, ahogy a múltkor írtam a Rectodelt kúpot csak abban az esetben szabadott volna adni, ha már úgy veszi a levegőt éjszaka, hogy hangot ad hozzá (hosszú sípoló hang), mert az a kúp nagyon durva.
Ráadásul nektek 4 féle gyógyszert írtak fel :shock: :shock: :shock: . Nem vagyok orvos, nem is akarom megszakérteni, de szerintem ez nagyon sok.
Marcinak már semmi baja, azon kívül, hogy egy kicsit rekedt a drágám.
Oké, hozzátartozik, hogy mi nem igazán köhögtünk...

Na csak ennyit akartam írni, mert ez szúrta a szemem.

Jobbulást Petikének :) .

Üdv.:
Eni

Eni
marcy
 
 


Marcy!

Éjjel ugyan csend volt, de mostmár napközben sípol a kis tüdeje. A doki szerint mindenféle csúnya hangot hall, amit sajnos, nem kéne!
A kúpot elvileg este kell beadni, de ránk parancsolt, hogy amint hazajöttünk azonnal adjuk be. Ez még nem történt meg, mert 1,5 órája alszik!
Szóval, komoly a helyzet sajnos!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok

Én csak most csatlakozom 2006.június 16-án született Dominik nevű kisfiam a Shöfibe hát nem igazán jók a tapasztalatok a kórházzal kapcsolatban. Felteszek egy képet ma vagyunk 6 hónaposak és 17 naposak Kép
jeghercegno
 
 


Sziasztok!

Kicsit jobban aludtunk, mint tegnap. Szóval most pihentnek érzem magam :)

Kitti: nagyon helyesek vagytok a képeken :) Grat az új tudományhoz. Tényleg nagyon hasonlít Ádi a férjedre.

Ex: örülök, hogy Peti már oké, neked jobbulást!

Reni: ez nagyon komolyan hangzik Drukk, hogy ne legyen kórház! Mennek a gyógypuszik!

Nyanya: jobbulást nektek is!

Jéghercegnő: üdv a csapatban! Gratula Dominikhoz! Írj magatokról kicsit, hogy jobban megismerjünk benneteket. Pl. merre laksz, első baba, miket tudtok, miket esztek... meg amit te gondolsz elárulni magatokról!
Egyébként én is Shöfibe szültem. Mi volt a baj a kórházzal?

Most ennyi, majd lehet még jövök.
Pusza
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Hellóka!

Na.,mi is itthon már, Apuéknál szilvesztereztünk. Hű, jó sokan betegek, mindenkinek jobbulást. Mi még mindig a 4. foggal küszküdünk, volt olyan, hogy fél 3-kor sikerült elaludni. Már-már azon gondolkodom, visszaköltöztetem hozzánk a kisasszonyt, mert egy csomószor felébreszti a Mátét.Holnap meg leméretem, tök régóta fogalmam sincs a méreteiről.

Nyanya: Jó, hogy jelentkezel, hát jobbulást mindenkinek! Takonykór?
Balázs már "bulizott" szilveszterkor, vagy akkor már beteg volt? Nektek egy szobában vannak a lurkók? Blanka jól alszik?

Reni: Na, ti is jól kezditek az évet! Jobbulást Petinek!

Jéghercenő: Üdv. köztünk! Mi volt a gáz a Shöfibe? Magadról is írjál pár sort!

Többiek még másnaposak? Én már nem is emlékszem az milyen...
mentem, csók!

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Ja, helló Kisvirág, közben te is írtál! Küldhetne Kende egy kis álommanót Noinak!

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok.
Jajj, nagyon beindult a pörgés.Ma már két cikket megírtam és holnap még további kettőt kell, őrültek háza. Nem is baj legalább elvonja a figyelmemet a bánattól és könnyebb feldolgozni a történteket.

Mindenkinek köszönöm az együttérzést, annyira aranyosak vagytok.

Beteg babóknak sok gyógypuszit küldök, nekem is rémképek záporoznak a fejemben valahányszor Ádám köhint kettőt mert mi is megjártuk tüdőgyulával a gyermekkórházat amikor két hónapos volt, de ezt azt hiszem már meséltem korábban.

Kicsit nehezn viselem, hogy megint szürke hétköznapok lettek, reggel már voltunk Nyusszal a postán csekkezni, sétáltunk egyet, aztán dolgoztam, etettem, játszottam, ismét etettem, most alszik a kis gazfickó, ha pedig felkel uzsit fog kapni. Egyelőre nem mutatja betegség jeleit, szerencsére.

Colett, én is csütörtökön viszem le Nyuszust leméretni, mert fogalmam sincs, mekkora lehet, csak azt érzem hogy nehéz és gömbölyű, olyan kerek a képe mint a holdvilág.:-)

Én meg nem híztam az ünnepek alatt, mint más normális emberek, hanem fogytam mert karácsony napjait végig caliciztem.Király volt. A wc - fürdőszoba - konyha/teáért/ háromszögben mászkáltam, közben néha láttam, hogy igen, a fiam feneke már megint ölben van, ezért ilyen nagy a csend és mire hazajöttünk mindennek meg is lett az eredménye: a fiatalember nem hajlandó egyedül eljátszani ahogy eddig már volt példa rá, hanem állandóan kérdedzkedik.

Reni, most nekem gyulladt be az egyik cicim a változatosság kedvéért, úgy fáj hogy alíg birok hozzá érni, a szopi meg egyenesen gyötrelmes. Neked mennyi idő alatt múlt el?

No, megyek nem untatlak benneteket tovább mert a reggeli mosatlan még ott figyel és gyanítom hogy senki nem fogja helyettem eltüntetni. :evil:

Pusz mindenkinek:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Preni: A spiropent, csak három napig szabad szedni, napi kétszer!!
Remélem mondta a doki, kitágítja a hörgőket, erőss gyogyszer, vigyázni kell vele, csak három nap, MAXIMUM! Mi is szedtük.

Drukkolok, hogy ne legyen korház!!!!!!!!

A többi beteg babónak, és családtagnak is jobbulást!!!!

Puszi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Szia Csandy!

Nem mondta a doki, de ha nem javul a helyzet, akkor holnap vissza kel menni, ha jobban lesz, akkor holnapután. Gondolom csak szólt volna, hogy nem lehet tovább szedni!
De köszi, hogy szóltál.
3 és fél órát aludt Peti egyhuzamban, aztán jött a harc a gyógyszerekkel! Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok 4ml gyógyszer, de 3X 4ml!!!

Kitti!

Nekem harmadnapra elmúlt a mellgyuszi, ha egyáltalán az volt. De sűrűn szoptattam a fájós ciciből!

Szia Colett! Rég voltál!

Nyanya! Te is régen jöttél. Remélem nálatok nincs semmi komoly betegség!

Reni
Kép
prenata
 
 


Kitti: nekem is volt a napokban mellgyuszim. Én a mosdó fölött lanygos vízzel maszíroztam napjában vagy 5-6-szor és fejtem is. És én vettem be egy szem Rubophent is. Nekem így 3 nap alatt rendbe jött.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Colett!
Uramatyám fél 3-kor nem semmi. Jól megküzdötök a fogacskával.
Nekünk még csak 2 van. De szerintem mi is azzal küzdönk éjjel, mert sokszor kelünk hozzá. Igaz tegnap csak 2-szer, így jót csicsiztem én is :) Kende küldi az álommanókat Noinak. :)

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Valami eszméletlen a helyzet. A bnőm lakáseladás miatt meg akarja változtatni az állandó lakcímét, és neten csak jövő héten keddre tudok neki időpontot foglalni. Röhej. Mi már beadtuk a kérelmeket a távhőre és a gázra, remélem, nem kötnek bele. :)

Kitti, :), nálunk meg mindig az van, hogy a férjem mondja a kollégáinak, hogy a fia, ők meg mondják, hogy igen, a Szentesi Péter (merthogy Peti meg rám hasonlít inkább).

Reni, Petinek jobbulást! Ne legyen lelkifurid, főleg, ha abból indulok ki, hogy Petinek is gennyes volt a mandulája, de az ügyeleten csak annyit mondott az orvos, hogy kicsit piros a torka... Ezzel csak arra akartam rámutatni, hogyha nem a saját dokitok az épp ügyeletes, nem biztos, hogy egyről a kettőre jutottatok volna.
Drukk, hogy javuljanak a dolgok!!!! A Spiropentről egyébként azt hallottam, hogy egy kicsit felpörgeti a bébiket.
A folyékony gyógyszerre nekem nagyon bevált az adagolópohár, amit egynémely gyógyszerhez adnak. Kanállal mindig melléfolyt (a mostanihoz azt kaptunk, de kétszer használtam). De az adagolópoharas is csak akkor jó, ha éhes (leglabbis, mi eddig minden kajcsi előtt adtunk Petinek), mert akkor szabályosan tátog a drágám, és csak be kell zuhintani a szájába a gyógyszert.

Jéghercegnő, légy üdvözölve! Írj magatokról bővebben. Nagyon édes a kisfiad!

Colett, Peti is nov. közepén volt utoljára mérve. Aztán valahogy mindig úgy esett, hogy beteg lett, mire vittem volna...remélem, csütörtökön már minden OK lesz, szóval leviszem mázsáltatni. :)

Kitti, szerintem néhány nap, és Ádi rájön, hogy nincs több kényeztetés. Én meg folyamatosan gömbölyödök, azt hiszem, a hormonjaim megint rendetlenkednek, eddig tartott a terhesség és a szülés jótékony hatása. Pénteken reggel megyek a dokihoz, hogy mi legyen.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


köszi csajok, semmi komoly szerencsére és remélem nem is lesz ennél rosszabb. Szilveszter előtt kezdődött, akkor péntek délelőtt levittem Balázst dokihoz, Blankának még semmi nem volt. Azt mondta nagyon enyhén hurutos de semmi. Akkor még nem volt láza, de estére már lett és másnap is. Szilveszter délelőtt hőemelkedése volt. Átvittem anuékhoz és ott szilveszterezett, mert nálunk vendégek voltak és anyukámék 15 percre laknak, így nem gond és jobb volt neki az ingerszegényebb környezet. Itthon nagyon felpörgött volna a vendégek miatt. Imádja a nyüzsgést. Anyuéktól már láz nélkül hoztuk haza de még mindig csúnyán köhögött és már Blanka is ezért levittem őket ma a dokihoz. A többit már írtam.

Jéghercegnő!
Egy napon születtem a fiaddal, csak pár évvel korábban :)

Blankának még nincs foga, nekem meg lassan már nincs :)

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy ilyen sokan jelentkeztetek! :D Minden beteg babának jobbulást kívánunk. Mi már kezdunk kilábalni belőle, bár Kornél nóziját azért még szívatjuk, de egyre kevesebb jön. Talán lassan vége lesz.

Nálunk a kis törpe akkor lett elkapatva, amikor az a 3 napos láza volt. Sokat volt kézben, de egy-két nap után minden helyre jött. Újra megszokta, hogy egyedül alszik el, játszik is önállóan szépen, és egyre többet ül! Kitti, biztos, hogy Ádi is hamar visszaszokik a régi dolgokhoz. Egyébként tényleg kiköpött párod! Nagyon szépek vagytok!

Jéghercegnő: üdv köztünk!

Kisvirág: én úgy próbálom Korit leszoktatni az éjszakai felkelésekről, hogy amikor megébred, akkor visszaaltatom. Nem mondom, hogy könnyű, de szépen megszokja. A kiságyból nem veszem ki, nehogy utána meg az legyen a gond. Most ott tartunk, hogy a hajnali 2 evésből csak 1 maradt meg (4 körül), és azt is igyekszem egyre jobban kitolni. Csak szépen fokozatosan. Persze nem tagadom, hogy van olyan, mikor nem jön be. Pl 3 napig szépen ment minden. Most éjjel viszont nem aludt vissza fél 2-kor, így megetettem, utána viszont szépen durmolt reggelig.

Én még nem adtam le a távfűtéshez a támogatást, majd csak márciusig, mert akkor is jár visszamenőleg, és éppen most váltok TGYÁS-ról GYED-re. Csak azt nem tudom, hogy mi a helyzet olyankor, ha a férjem vállalkozó, és az állandó lakcíme még anyukájánál van. Nem tudjátok? Át kell ide jelentkeznie vagy elég ha csak beírom, mint "egy fedél alatt élő"?

Elköszönök mindenkitől. Jó éjt. Én is megyek aludni, próbálok pihenni az elmúlt napok borzalmai után.

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Kissé eltüntem,mert új gépet vettünk,és nem ment simán a beüzemelés.

MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!


Kitti,Anita:fogadjátok őszinte részvétemet.

Remélem mindnekinek jól teltek az ünnepek!MI a családot jártuk végig,szilveszterkor otthon voltunk,bár én kimozdultam volna,de ez nem valósítható meg.

Kissé magam alatt vagyok mostanában,valahogy nme találom a helyem,de nem is tudom megfogalmazni valójában mi a baj.

A betegeknek jobbulást,Reni drukklok,hogy Peti jobban legyen,remélem megússzátok a kórházat!

Arabellára inkább nem írnék semmit,mert már előttem megtettétek,ő valószínűleg ebben leli örömét,de remélem majd az élet elrendezi őt!

Megyek,mert nagyon álmos vagyok,már hetek óta éjfélnél előbb nem jutottam ágyba,de ez az én hibám,mert csk ilyenkor van időm netezni,vagy bármit csinálni,csak a szervezetem már kezd jelezni,hogy vissza kéne ebből venni.

Jó éjt!

Niki
Vendég
 


Sziasztok!!

Visszaolvasgattam…

Először is mindenki csemetéje hatalmasat nőt (hehehe-> pedig már-már azt hittem hogy csak az enyim lányka viselkedik bolond gomba módra) és gratula az új produkciókhoz, vagyis azoknak akik másznak,ülnek, állnak ;) Ügyi ügyi ügyi!!!
És azoknak akik elvesztettek valakit részvétem, és kívánom, hogy idővel enyhüljön a hiányuk, és a most érzett fájdalom helyét átvehesse a szép emlékekre való visszagondolás.
ÉS köszönjük Adus édi voltát dícsérő mondatokat!! ;)

Akkor…a reakciók:

WKata:
:( A könnycsatorna mosás miatt!! Annyira örülök, hogy Adélnál magától megoldódott egyik napról a másikra, és nem volt szükség átmosásra. És azóta se jött elő.
Mi is a jobb felső foggal nyűglődünk... Már a kettő alsó nyuszi fog meg van… le kopp kopp eddig nem harapott meg.
Te nem egy napon születtek a gyerekeink, hogy ennyire egy rúgóra van minden? :)
Amúgy Misi mekkora? csak az nösszehasonlítás végett.

Mári:
Tudom nem vígasztal, de elfogja nőni a bukást. Tapasztalatból mondom, mert a fiam is rengeteget bukott. A kivizsgálás nem árt. Mondjuk Tomit se küldte a dokinéni sehova, csak akkor fenyegetőzött, azzal, amikor nem akart hízni, hogy elküldi gyomor tükrözésre, de ebbe benne volt az is hogy jóóóól beszaratjuk anyukát…és nem pedig a komoly kivizsgálási szándék.
Nálunk mondjuk a nagy étvágy volt a gond, mert Tomi már a kórházban is 70-80 ml-ket evett.
A dokival meg légy határozott, és mond meg hogy zavarja a gyerkőcöt meg téged is, hogy bukik, és adjon valamit. Nem tudom, hogy szopiztok-e vagy sem… Lényeg Tomi tápos volt, és van speckó tápi pont refluxos babáknak( és nem csak 6 hós korig írják receptre, hanem egy éves korig….ekkora amúgy legkésőbb elnövik ált.) ez a tápi sűrűbb, de szopisoknak is van valami, mert egy időbe Adél is rákapott a sok bukásra, és meg kérdeztem a védőnőt, de szerencsére nem kellett bevetni semmit magától elmúlt.
Tomi képes volt a következő kaja előtt is még bukni vagyis evés után 4 órával….közbe meg sírt az éhségtől… és nem csak a tápit ha nem mindent köpödött. Naponta 5 ször öltöztünk át, én is ő is, mert engem is szépen terített befele. Sugárba bukott, és érdekes, de 1 éves korára egyre kevesebbet cuccolt kifelé, és azóta talán egy kezemen megtudom számolni váltott valami is retour jegyet nála.
Ami még segíthet, hogy kicsit megemelitek az ágy végét, hogy a feje kicsit magasabban legyen. Mivel nekünk olyan a kiságyunk, hogy ifj. ággyá alakítható így egy plusz deszkát tettem be arra és szényen nem szégyen, de két téglát és úgy emeltem meg az egész ágy deszkát. De akár vastag könyv is megteszi.

Reni:
A www.babaszoba.hu-n is vannak baba receptek, igaz nem tudom milyenek, mert nem onnan merítek ihletet. Üveges kaját mi csak vészhelyzetben vetünk be, vagyis ha nincs időm főzni… és gyorsan kell. De nem nagyon begyere…Tominak se volt a kedvence.

Ex:
Adél is kiborul ha elveszem tőle amit megszerzett… igy már csak azt veszem el nyomban ami tényleg nem neki való pl. süti, és egyéb kaják, vagy megcsócsálja pl. papír fecni, zsepi, vagy kára lenne belőle pl. hosszabító, kábelek, ami kevésbé necces pl. távirányító, zacskó(figyelve nehogy megfulladjon), Tomi csoki papírjai, oda adom, úgyis megunja egy idő után.

Katus:
Iwiw-re ha fel megyek én is képes vagyok még mindig akár 1,5 óra hosszat is keresgélni. :)

Kisvirág:
Ejjj ha!! Én tuti becsokkantottam volna. Egyszer mikor ált.sulis voltam itt is volt földrengés… és tök emlékszem szünet,volt és elbújtunk a padok alá… és aztán kitereltek minket… ja és jól lecseszték az egész osztályt, hogy miért nem voltunk az udvaron. :)

Kitti:
Mi már tavaly is itthon szilvesztereztünk, igaz akkor itt volt Balázs egyik haverja, de idén senki, mert Adél annyira kiszámíthatatlan alvás terén… meg mostanában egyre többször ébred meg Tomi is (hehe persze mert egyre rosszcsonttabb, és fél a mumustól) Így nem vállaltunk be vendéget, bezzeg mikor akkora volt Tomi mint Adél simán házibuliztunk mellette. :)
De végülis így is jó volt…végülis ez is majdnem olyan nap volt mint a többi. De Tomival kicsit buliztunk, vagyis nem 8 kor, hanem kb.10 kor ment aludni. :)
Kép Adél buli-nyuszi

Kép Tomi buli-nyuszi

Egy kis Tomi-story:
Mondom neki:Te kis nyuszi!! Gyere!!
Erre ő: Nem vagyok kis nyuszi.
-Akkor mi vagy?
-Álarc!!! :lol:

Majd ha nagyobbak lesznek a törpik, akkor megint lehet bulizni. Sajnos vagy nem is tudom… szóval Adél annyira anyás, hogy éjjel csak velem alszik el… így anyum nem is vállalja, csak úgy ha szopi időre otthon vagyok. És mivel rapszódikus ebben is a lány ez is lutri lett volna…
De az is igaz, hogy azért mióta gyerekeink vannak is voltunk bulizni, párszor…

Reni:
Anyatej ide vagy oda, Adél is volt beteg… igaz nem olyan keményen mint Tomi, de lázas volt, és náthás. Szóval…
Orrszívás->ha egyedül kell(szerencsére ritka) Én úgy szoktam hogy:leülök a földre, magam mellé veszem a porszívót az orrszívóval, gyereket a kinyújtott lábam közé fektetem úgy hogy a feje van felém a lábai meg tőlem el, és a lábaim rajta a kezeken, meg a lábakon ha kell(Tominál kell)a fejét meg ugye a combommal támasztom, bekapcsolom, és gyorsan leszívom… igyekszem olyan határozott fejet vágni, amilyet csak tudok :).Hogy azt lássa biztos vagyok a dolgomban, és jót akarok neki. És aztán vígasztalás…Kicsit brutálul hangzik így leírva, de az egész művelet nem tart tovább fél- egy percnél…
Tominál az is segít, hogy látja, hogy én is kiszívom a saját orrom, de mondjuk ő már magának is kiszívja…

Hozzátápi:
Mi már nem most kezdtük, de az éjszakai ébredéseken nem változtatott. Csak az segít néha, hogy nem mellettem alszik már hanem a kiságyba… és ha Tomi se ébred meg vagy halkan kel fel, akkor van hogy 3 óra hosszat is kibírja… és egyszer már sikerült 6 órát egybe aludnia. Bezzeg nekem nem, mert Tomi kelt. :(
De ha olyanja van akkor óránként kel.
De az éjszakai szopitól nem akarom megfosztani, mert nappal amúgy se szeret szopizni annyira(mert már jobban érdekli a világ mint amennyire éhes) meg hát ebédre főzi van, meg néha uzsira gyümi és mellé persze kicsi szopi(de csak szomj oltás gyanánt) és éjjel kaja is meg anyához bújás, vígasztalódás, meg anyaszag… meg egyéb lelki jó dolgok. Meg hát az elválasztás/tódás „szabályai” szerint is az esti(szerintem az éjszakai is ide vág) szopi az utcsó ami elmarad, mert az nem csak kaja, hanem lelki tényezői is vannak. Meg hát, azért kicsit megszenvedtem azért hogy szopizzunk, így kicsit hülyének érezném magam, ha szándékkal leszoktatnám…egy éves koránál előbb. Igaz akkor se fogom leszoktatni, csak megpóbálom beszabályozni.
Bár igaz, lehet úgy is hogy ha kel akkor megölelem visszafektetem, de ha ehhez fel kelek, akkor nem esik nehezemre megszoptatni(vagyis néha persze hogy kipurcanok, de akkor azzal vígasztalom magam, hogy olyan hamar felnőnek a gyerekek, így nem is tart örökké a szopi,és igyekszem kihasználni, mert aztán hiába sipálok, amikor már nem igényli, hogy dejó lenne, még egy kicsit élvezni, ahogy szuszog és kajol, és aztán totál beájul… és látni ahogy jólakottan kicsit tejes szájjal édesen durmol)… és míg esetleg öleléssel ringatom fél-3/4 órát, és lehet bőőőg is mint a fia szamár, addig ha szopik, max 10 perc és már újra alszik, és nem sír.
Mondjuk Tomi is kapott kaját ha éjjel ébredt… de ő nem ébredt 4 hetes korától csak 11-kor, meg reggel 6-7 fele, de ő tápis volt, és a tápi kb. 2 szer annyi ideig tart elvileg a pociba.

Colett:
Jó látni, hogy nem csak nálunk ébreszti egymást a két csemete. Jó tudom, te nem örülsz ennyire, ahogy én se szoktam annyira überboldog lenni, mikor mind kettő ordibátorkodik éjjel.

Anita:
Szerintem a párodnak is át kell jelentkeznie, mert így az anyukájához számít be.


Rólunk egy pöttyet:
Mint ahogy a karácsonyi képeken is látszik, Adél ügyesen ül. Így most már van hogy akár egy óra hosszat is elmatat,és játszik, felfedezte, hogy ha összeütöget dolgokat akkor az hangos, így már tök sokat hupácsol, ha valamit nem ér el és nagyon fáj rá a foga, akkor oda gurul jobb esetben oda kúszik, napról napra ügyesebb.
Minap lecsusszant az ágyról… ott álltam mellette, vagyis úgy tolatott, hogy talpra érkezett, és kb. 20 mp-ig állva is maradt és aztán popsira potty. Ha az ölünkben van rendre állásba nyomja magát, meg megmászik minket…
Kép Adél aki megmászta a zannyát

Eddig 2 db foginca van, meg fenn kicsit piros…
Rengeteget dumál: Apuuu, haja=anya, mamam, hamam, hamama=cici, puszit dob,
berreg->élvezi, hogy kicsit nyálzik, így mindenkit beterit ha prüüüüzik.
Imád enni, az alma, meg a cékla kivételével mindent amit lehet… vagyis a répát csak krumplival szereti.Minden falathoz mondja, hogy haaam és hatalmasra tárja a csőrikéjét.
És persze tiszta maszat képpel vigyorog.
Kép VámpiAnemona

No hírtelen ennyi!!A mazoistábbak élvezhetik, hogy megint írtam egy kisebb fajta regényt…
Jó iccakát

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Niki!!

Ez a furi nem is tudom mi van velem,magam alatt vagyok, antiszoc érzés engem is elkap nagyon sokszor. Én ált. arra vezetem vissza, hogy a nap nagy részében a gyerekeimmel vagyok körülvéve, jó-jó én még a mákosabbja vagyok, mert anyum itt van a szomszédba, így van hogy ott tudom hagyni a gyerekeket, de nem szeretem... mert ált. veszekedés a vége. Meg hát a családomon kívül nem is nagyon találkozok hét szám olyan emberrel akivel dumálni lehet(mert a boltban csak nem állok, le dumálni az eladókkal). Totál beszűkülnek az emberi kapcsolataim a családra, meg hát a netes dolgokra, és néha kicsit úgy érzem begolyózom.
Szóval ezzel a hosszú rizsával csak azt akartam mondani értem mit érzel.

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok!

Reni!
A múltkor amikor Panna beteg volt ő is kapott Spiropentet de nekem sem mondta az doki, hogy csak 3 napig kell szedni.
Remélem Peti jobban lesz, szorítok, hogy ne keljen a kórházba mennetek.

Br!
Adél nagyon ügyes, hogy már ilyen sokáig ül.
Az én kisbabám is kel még mindíg éjszaka és rendesen szopizik általában 1x de van olyan, hogy 2x.Nekem ez nagyon fárasztó de örülök neki mert én is sokat küzdöttem azért, hogy csak anyatejet kapjon.

Anita!
Szerintem is át kell jelntkezni a férjednek mert különben nem kaptok támogatást.

fog: tegnap este lefektettem Pannát 8-kor és szépen el is aludt de 11-kor nagyon keservesen kezdett el sírni. Nem tudtuk meg végül is, hogy mi volt a baja ( a hasa fájt vagy az ínye?), lényeg az, hogy apuka fél egyig ringatta a kezébe őpopsiságát mire végre álomba szenderült.
Szegénykémnek még mindíg nem jött ki a foga pedig most megin nagyon nyáladzik.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Egész jó volt az éjszakánk, Nyusz csak egyszer kelt föl, akkor sem szopira, csak szemügyre vett, nyugtázta hogy megvagyok, vigyorgott ketőt és horpasztott tovább, bárcsak mindig ilyen lenne!
Most épp békésen játszik az ágyikójában a kabaláival, meg kell zabálni, olyan édes.

Gázártámogatás: na, arról mi lecsúsztunk, ugyanis akinél lakunk albérletbe jelen pillanatban, nem jelentette be hogy kiadja a lakását, mert nem akar adózni, így nem is tudtunk bejelentkezni, tehát nem is tudunk igénybe venni semmilyen támogatást pedig elvileg jogosultak lennénk rá.Mire meg elköltözünk a jövő hónap közepére, és minden hivatalos papír a helyén lesz, már nem lesz értelme beadni.:-(

Blackrose!
Együtt érzek, Veled, néha én is begolyózom, nem tagadom. De már nem tart soká, Ádi jövő hónaptól bölcsis én meg mehetek utamra.:-)

kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok Csajok,

gyorsan reagálok csak, mert rohanok tanulni, holnap lesz vizsgám, egy kicsit átvariáltam a dolgokat, mert nem tudtam másképp megoldani Marcikára való vigyázást :( .

Reni: amikor nekem kellett 3ml Nurofent adni Marcinak én is meglepődtem milyen nagy mennyiség. Nem tudom, neked mivel kell adni, de a Nurofenhez volt egy kis szívóka (nem tudom mi a neve pontosan) és azzal kellett adagolni a szájába. Szerintem nagyon praktikus és nagyon szerettem. A 3 ml-t 6 nyomásra adtam neki, hogy szépen le tudja nyelni és ízlelgethesse. Narancsos volt egyébként a szirup íze :) .

BR: jó, hogy jelentkeztél, már hiányoztak a kis regényeid :) . Adél nagyon sokat fejlődött, de ahogy mondod, mindenki babája hatalmasat nőtt :) .

Kisviri: azt hiszem te kérdeztem múltkor, hogy milyen hosszú Marci, mert hogy a képeken nagyon nagynak tűnik. Amikor utoljára mérték kb. 3 hete 69,5 cm, de szerintem most olyan 72 körül lehet. Az utóbbi időben nagyon sokat fejlődöttt, úgy öleli a nyakamat, amikor felveszem, imádom :) !

Katus: és mindenki, aki a fogakkal küzd. Nekünk van egy kúpunk (homeopatias), szerintem már más is használtam - Viburcol a neve. Ha este többször ébred Marci, miután lefektettük, akkor adunk neki egyet és nyugodtak az éjszakák. Tegnap is este 11-ig kb. 3-szor megébredt, akkor adtunk neki egyet. Utána már csak fél 3-kor és fél 7-kor ébredt Marci.
Most már nappal is többször adom neki a Chamomilla-t, nem tudom használ-e, de ártani nem árt.

Niki: bár rám eddig nem volt jellemző a "kedvetlenség", rossz hangulat, de meg tudlak érteni. Talán többek között ez is volt az oka, hogy elkezdtem a sulit. Emberek közé menni, egy kicsit kimozdulni, egy kicsit más dolgokkal is foglalkozni, mint a kakis pelenka :) . Persze hihetetlen jó dolog látni a babáink fejlődését, hogy ügyesednek, hogy egyre aranyosabbak, barátságosabbak, de a legtöbben szerintem azért vágyunk valami másra is és ezt szerintem mindeki megérti. Ne aggódj, szerintem ez csak átmeneti állapot és holnapra már el is felejted :) :) :) . Küldök egy kis pozitív energiát :) .

Jéghercegnő: üdv közöttünk :) .

Nyanya: jobbulást a babáknak és az egész családnak.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, most megyek okosodni :lol: ! Na persze csak ha a kis rosszcsont hagyja :) .

Puszi
Eni

Eni
marcy
 
 


Kitti: jövő hónaptól bölcsis lesz Ádi, úgy emlékeztem, hogy szeptembertől. Bár a körülmények is változtak :( .
Örülök, hogy jó volt az éjszakátok, most én sem panaszkodom :) .

Gázártámogatás: ha az egy főre jutó kereset meghaladja az előírtat, akkor felesleges beadni, nem??? Úgysem kapunk támogatást és a legmagasabb kategórába esünk, ugye? Vagy mindenképpen vissza kell küldeni? Csak felületesen olvastam el, amikor kiküldték :( .

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Peti lefoglalta magát egy Apentás üveggel... :D
Egy kicsit fent van a pumpám, egyszerűen nem tudok telcsin időpontot kérni anyukámnak kardiológiára...szóval mehetek be a rendelőbe.
A család még mindig beteg, a köv. kajcsija előtt adok Petinek ismét kasvirágot, én meg C-vitamint rágcsálok.

Wawel, na nálunk pont ugyanez volt a helyzet. A férjemet végül tartózkodási hellyel bejelentettük hozzánk. De végül is a papíron az van, hogy adott lakcímen tartózkodási hellyel rendelkezőket kell beírni, ahhoz meg nem feltétlen kell átjelenkezni. Na meg rajta van az is, hogy egy személy csak egy lakcímen kérhet támogatást, stb.

Venczkóné, jó, hogy jelentkeztél. Ahogy nézem, a múlt év a gépváltások éve volt. :)

BR, látom ismét beindultál. :D
Épp tegnap néztem meg egy babás oldalt, elvileg 6 hós korig jön ki a két alsó fog...ebben Peti igencsak le van maradva, viszont minden másban lehagyja a kortársait.
Na nálunk nincs olyan, hogy kábelt elvenni tőle...az addig tart. Épp ezek azok, amiket önszántából "odaad", de két pillanat múlva megint ott van.
Tomiszáj nagyon jó!
Orrszívásnál tegnap öcsém segített, és mivel Peti már nyügi volt az egészet végigvisította a drága, de úgy, mint még eddig soha, kb. az újévi malachoz hasonlítanám. Persze aztán pancsi-kajcsi és azonnal el is aludt.
Nem tudom melyit tápi tart kétszer tovább...nálunk míg Peti kisebb volt, volt olyan, hogy 2,5 óra múlva követelte az adagját. De később is és most is éhes 2,5-3,5 óránként, igaz, az éjszakát végigtentizi.
Nálunk egyelőre csak a ba-ba megy tisztán és érthetően, de amikor rázendít, akkor fél óráig is elmondogatja a magáét.

Mári, ahogy BR írta, nálunk is volt olyan, hogy fejrészt emeltünk, a módszer: pár reklámújság a szivacs alá kb. 7-9 cm vastagságban. Igaz, akkor még nem mutatott irántuk Peti érdeklődést. :)
Holnapi vizsgához drukk!

Kitti, elvileg akkor is érdemes beadni, mivel onnantól kapjátok a támogatást, és ha kevés is, azért nem mindegy! Vagy igen?

Most ennyi, lassan álmos lesz Peti.

Ági

UI.: ha vki digiképet akar előhívatni, a képtáron most freewebes akció van, 100 db-tól 17 ft darabja a 10*13-as képeknek. Esetleg társulni is érdemes, én így csináltam. :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Niki: néha én is magam alatt vagyok. Valószínűleg a monoton napok. Ráadásul most még az eső is esik, pedig ki szerettem volna menni sétálni a Picivel, de ez most elmarad. Mióta Kornél üldögél, úgy érzem egy kicsit könnyebb. Több idő jut másra (főzés, takarítás, ja és persze olvasás...) Igaz sokáig még nem ül egyedül, de azért már így is nagyon ügyes.

BR: Adél remek kislány! Tényleg olyan gyorsan fejlődnek ezek a kis csöppségek, hogy az ember észre sem veszi. Kornél most épp ott tart, hogy ülve nagyon sokáig képes elmatatni, de még ott vagyok mellette, mert eldől. Ő most fedezte fel a csukló mozgását és a játékok eldobását gyakorolja nagyban.

Köszönöm a reagálásokat a gázártámogatásra. Én is úgy gondoltam, hogy átjelentjük. Majd megyek is aztán kérek időpontot.

Most van egy kis lelkiismeretfurdim, hogy szeretném leszoktatni Kornélt az éjszakai evésről (hozzáteszem eddig még elég kevés sikerrel). Még korai lenne?

Épp most telefonáltak egy kiadvány miatt, amit a Heim Pál gyermekkórház szakemberei állítottak össze. Olyan témák szerepelnek a füzetben, mint:
- hogyan fogyjunk vissza szülés után
- milyen játékok alkalmasak az egyes fejlődési szakaszokban
- mit kell tudni a szoptatásról
- hogy lehet felkészülni az anya és apa szerepekre
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ilyen összefűzős mappákba lehet rakni a kiadványokat. Nektek nem telefonáltak?

Na, megyek: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Nagyon kaki éjszakánk volt. Éjfél lett mire Peti el tudott aludni. Teljesen fel volt pörögve, izzadt, mint egy ló. Amikor úgy tünt, hogy elalszik, akkor felköhögte magát. Aztán jött, hogy megfeszítette magát, ütött-rúgott-vágott, csipkedett, mint egy kis örült. Az én cicim folyamatosan kint lógott. Próbáltam szopiztatni több-kevesebb sikerrel. Én alig aludtam valamit, mert folyamatosan köhögött a gyerek és állandóan azt nézegettem, hogy nem jött e vissza valami az orrából vagy a torkából. Fél 5-kor felkeltettem, hogy kiszívjam az orrát, mert már nagyon küzdött a levegővétellel, de jóformán semmi nem jött. Persze jól megébredt, beszélgetett, 6 óra let, mire visszaaludt.
Ja, és éjjel ketten voltunk, mert a párom dolgozott!
Úgy ítéltük meg reggel, hogy jobban van, már nem sípol a kis tüdeje, így ma nem megyünk vissza a dokihoz, majd holnap.

BR!
Jó hosszút alkottál. Szerintem a legutóbbi hosszút is te alkottad! :lol: Szupik a nyuszis képek!!!

Ez a befordulós érzés nekem is ismerős. Én már korábban írtam, hogy BP.-ről költöztem haza. A barátok (kevés volt) ott maradt. A kapcsolatot e-mail-ben tartjuk és telefonon. Itt egyszem jó barátnőm van, aki 31 éves fejjel kezdett el egy fősulit. Ez az első féléve, szóval tanul ezerrel 13 év kihagyás után. Nem nagyon ér rá emiatt. Így marad a család!

Peti nyöszizik, majd folytatom

Reni
Kép
prenata
 
 


Szia Anita!!

Nem az a bizonyos szülők lettünk c. kiadvány?

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok!

Marcy!
A gyógyit én is a nurofenes adagolóval adom be Petinek. Nagyon praktikus. A kanalat kilöki a nyelvével, ha nem fincsi van rajta, de ezt be tudom erőszakolni a szájába.
Gázár-támogatás: Ha valakinél az egy főre eső jövedelem meghaladja 93ezer valamennyit, akkor vissza sem kell küldeni a papírokat!

Anita!
Nekem nem telefonáltak. Viszont ma Nestlés füzetet hozott a postás, benne egy kiskanállal és matricával.

Br, Kisviri!
Köszi a babakajás oldalakat. Bár, most sajnos nincs étvágy, csak 1,5 óránkénti szopi!

Venczkóné Niki!
Gyere gyakrabban!

Reni
Kép
prenata
 
 


halihó!
Most csak röviden, Bogyesz kissé mobil lett, már nem tudok itt ülni nyugiban amíg játszik, mert ha csend van, tuti esz vmi koszt vagy a hányását dörgöli a szőnyegbe... :D

Kitti, írtam privit!

Amúgy én úgy érzem, h mostanában inkább új barátokat köszönhetek a jelen helyzetemnek minthogy vesztettem volna régieket. Persze őket kissé hanyagolom, mert úgy érzem, h nem köti le őket annyira a baba, engem meg az ami őket leköti. Ez van.

pogacsa
 
 


Sziasztok!!


Preni:ne haragudj hogy ezt irom,de Te nem tudod megitélni a hallgatásoddal hogy milyen a tüdeje Petinek!Nekem még fonendoszkópom is van itthon,de nem vagyok orvos,nem ezt tanultam,sztem ha azt mondta a doki hogy vidd vissza akkor vidd vissza kontrollra.
És éjszaka miért nem szivtad az orrát?Miért vártál vele reggelig?
Tényleg nem akarlak megbántani,meg nem akarok vitázni,de nem értek sokmindent amit irsz.Már azt sem értettem hogy miért vártál 4 napot amikor köhögött.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil!

Először is: Peti 4 napból 3 és felet úgy köhögött, mint pár hete, amikor berekedt a sikongatástól, amit a mai napig csinál. Akkor kapott fenistil cseppet, amitól elmúlt 3-4 nap alatt. Hétfő estére kezdett erősebben és mashogy köhögni, akkor kapott nurofent. De addig is kapott fenistilcseppet és lándzsás útifű szírupot.Kedd reggelre sípolt a tüdeje. Kedden az orvosnál kezdtünk.

Tegnap a doki azt mondta, hogy ha ugyanolyannak ítélem meg az állapotát reggelre ( Tehát szabad füllel hallhatóan sípol a tüdeje), mint kedden, akkor vigyük vissza szerdán, de egyébként csak csütörtökön. Már közel sincs oyan rosszul, mint tegnap reggel. Szóval nincs sípolás, hörgés. Ezért nem vittük vissza! De mint korábban írtam nagyon erős gyógyszereket kaptunk.
Nyilván ha egész éjjel szörcsögött volna, akkor már korábban kiszívtam volna az orrát, mint fél öt. Ma már 3X is szívtuk az orrát, de szinte SEMMI nem jön belőle.

Reni
Kép
prenata
 
 


Egyébként belátom, hogy korábban meg kellett volna lépni az orvost (ügyeletet), de úgy gondoltam, hogy mivel Peti anyatejes baba, hátha a kis szervezete legyőzi a kezdődő betegséget és nem kell feleslegesen gyógyszerekkel tömni. Pláne, hogy a dokink erősen gyógyszer párti. Tévestem, belátom.

Reni
Kép
prenata
 
 


Üdv!

Pil, szerintem Reni helyesen cselekedett. Én elvittem Petit az ügyeletre, és igazából annyi volt, hogy kaptunk hányáscsillapító kúpot, azt szevasz. Ez volt szombaton, és szerdán meg már azt mondta a dokinéni, hogy gennyes a mandulája, és jól leszidott, hogy miért vittem el, oda csak akkor menjek, ha pl. egyfolytában hány. Tehát én elvittem, és mégse értem vele semmit...pedig lehet, hogy ha akkor ír fel az ottani orvos valami gyógyit a torkára, akkor nem gennyesedett volna be.
Ahogy írtam, igazából csak akkor van értelme, ha épp a saját dokid az ügyeletes, mert akkor tényleg ellát rendesen, egyébként az ügyelet az ügyelet.

Most ennyi, indulok Petiért.
Hét végén megyünk neki "rendes" cipőt venni, hogy ha feláll, akkor ne terhelje a kis lábát.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex!

Kinga is feláll, bár a térdelést jobban komálja, mert az álláshoz nem jó a terep. Viszont én pont azt hallottam, hogy amíg lehet ne adjak rá cipőt, hogy úgy nőjön a lába, ahogy kell, és ne legyen ami bezárja. Most lehet hülyén fogalmaztam. Most akkor mi van? Én eddig csak zoknit adtam rá, még kocsicipője sincs, csak egy mokasszin, de az olyan, mint a zokni.

Lányok! Asszonyok! Help plíz!

tjuca
 
 


Sziasztok,

nem voltam pár napig, hát ledöbbentem amikor végigolvastam mi minden történt.

Először is Mári és Kitti, részvétem a családban történt halálesetek miatt. Hogy pont karácsonykor történtek, hát pluszban nehéz lehetett.

Aztán ez az Arabella nőszemély. Gombi, ne törödj vele, bár tudom fáj, ha ilyet mondanak az ember gyerekére, de ez valszeg egy olyan beteg ember, aki úgy tudja csak levezetni a frusztrációit, ha másokat megbánt.

De most már forduljunk a szebb dolgok felé. Boldog új évet mindenkinek, remélem legalább olyan szép lesz, mint a tavalyi, ha nem szebb.

Reni,
kérdeztél recepteket: én szoktam reggelente a Stáhl konyháját nézni: ott brokkolit is csinált: brokkolis-krumplit vagy lehet asszem pipihusival si keverni.

Képzeljétek, karácsony után láttam a Pancsa szájában alul, hogy mintha jönne egy helyen a kis foga. Azért írom, hogy mintha, mert már több napja nem látom a helyet, pedig akkor az anyósom, meg az apja is látta a kis fehér foltocskát.
Hát nem tudom most mit higgyek. Ennyire hülye nem lehetek :) A nyál azóta is dől a szájából, néha nyüglődik is, de a kis fogat nem találjuk :) Mondjuk nehéz is, mert bármikor amikor nézném a szájacskáját nyújtogatja a nyelvét.

Aztánvolt nálunk szilveszteri buli: na nem nagy, még két ismerős pár jött át, gyerekekkel. Már kora délután kezdtük, finom kajákat csináltunk, de igazából a gyerköcök voltak a középpontban. Az egyikük 10 hónapos kislány egyedül állt. Korábban is állt már pár másodpercig, de most egész hosszan. De az igazi sztár a másik barátnőm kisfia volt, aki nálunk tette meg az első lépéseket. Volt nagy öröm! És annyira édes volt, mert ahogy megtapsoltuk teljesen tetszett neki és élvezte a szereplést és utána már egész este csak egyedül volt hajlandó mászkálni.

Hát nálunk így indult az új év.

meteor
 
 


Sziasztok Lányok,
kérdésem vóna.:-)
A Ti babóitok mennyit esznek egy nap?Az az igazság, hogy Nyusz olyan az utóbbi napokban mintha feneketlen lenne a pocija. Amíg adom neki a kaját eszik, s mióta napi kétszer kap pépeset, azóta 3szor minimum berottyant a pelóba egy nap.
A mai össz kajája: hajnalban szopi, reggel nyolckor 150 gramm tápi.Tízóraira egy banán, összemixelve almával, ebédre 150 gramm anyatej. Uzsira egy egész üveg halas paradicsomos krumpli bébiétel, mindezek után vacsira még tuti bepuszil 150 gramm tejcit, mindemellett nap közben teázik persze. Ez most sok vagy kevés? Tök tanácstalan vagyok! :roll: :roll: :roll:

Meteor, szuper lehetett a szilveszteri buli nálatok a gyerekekkel!Picit irigyellek, meg kell mondjam nekünk közel s távol nincs babás ismerősünk, csak Ti vagytok nekem, virtuálisan!

Reni, nálunk Ádi tüdőgyuszija úgy kezdődött, hogy a nagynénémék kezdték el mondogatni hogy sípol a háta a gyereknek, pár napig egy egyszerű náthára fogtam a dolgot és rettenetesen megijedtem, amikor a két hónapos oltásra gyanutlanul bevittem Nyuszt és ott mondták hogy költözhetünk befelé a kórházba egy hétre. Jó az ilyesmivel vigyázni! :shock: :shock: Legyünk résen!:-)

Pogi, én még emlékszem amikor arra panaszkodtál, hogy Bogyóka nem akarmocorogni, na most megkaptad, futhatsz utána!:-)Délelőtt mire észrevettem Ádám is félig meddig a ruhásszekrény aljában volt, mire elmosogattam.valahogy kinyitotta az ajtót és odavergődött.Hogy hogyanazt nem tudom, bár láthattam volna!:-)Mert még nem mászik. Csak pörög mint a rinlispír.
:roll: Fura gyerek.Dehát egy ilyen anyával mire is számítottam?:-)

Blackrose, Téged is irigyellek a szuper szilveszter miatt, írtó édik lehettek a gyerekek, a kisnyuszid nagyon imádnivaló a dumájával!Bocsánat, a kis Álarckád!:-)

Katus, Ádám is irtózatosan nyáladziuk és néha indokolatlanul üvölt, de fog még sehol!:-(

Niki, az esetek többségében én és éjfél körül fekszem le és hatkor kelek, többnyire a két időpont között még Ádi is felébreszt úgyhogy, tudom ez nem vigasztal, de én sem vagyok pihentebb nálad.:-(

Hú, most milyen hosszút írtam, magamhoz képest!!!!:-)

Pusz mindenkinek

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Kinga, hát más nem lesz, holnap megkérdezem a védőnőt, hogy mit csináljak. Persze nem egész napra gondoltam ráadni...holnap megírom, mit mondtak.

Kitti, Peti is forgással kezdte... :D

Meteor, ilyen kis foltja Petinek is volt egy ideig, én is azt hittem, hogy fog, de nem az volt! Olyanunk még azóta sincs... :roll:

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


KIMARADT:
Kitti, Peti napi kajcsija:
-reggeli: 200 ml tápi (most még HA-1, ha elfogy, HA-2)
-tízórai: egy doboz gyümis babakaja (ez 190 gramm)
-ebéd: egy doboz husis babakaja lesz, jelenleg fél doboz babakaja és 135 ml tápi
-uzsi: tejpép, általában kb. 150 ml vízből
-vacsi: 235 ml tápszer.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ági, köszi hogy hogy leírtad Peti étrendjét, így már látom, hogy nem csak az én babóm bélpoklos!:-)

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!!

Gyors reakciók,hogy el ne maradjak… mert az nem jó…

Katus:
Adél rendesen 2x eszik éjjel, de van hogy nyűglődik akkor többször.

Tündérpöcök:
Gáz: De márc-1 ig be lehet adni a papírt és akkor vissza menőleg megítélik, meg utána is, csak akkor onnantól hogy igényelted a támogatást!
Amúgy ejnye bejnye a főbérlőtöknek, hogy miatta szívtok.
Begolyózás: Mondjuk ha minden jól megy akkor én meg 13-ától tanfolyamra megyek, kivi leszek milyen lesz, főleg hogy lesz-e értelme.

Ex:
Elvileg a nagy könyvben az van, hogy 6 hós kortól jöhetnek az első fogak. Tomi is így 7 hónaposan fogasodott meg, mint Adus. De pl. van olyan is akinek előbb jön, van akinek meg később. Én amit észre vettem, hogy amikor nyár volt, és nem kapott D-vitamint Tomi, meg tejet se ivott annyit akkor nem jöttek a fogak olyan ütemben, aztán amikor adtam neki… akkor meglódultak, annyira, hogy négy jött egyszerre.
A megszerzett cuccokkal én kegyetlen vagyok, elveszem és elteszem…

Anita:
Écakai szopi:Te érzed, hogy mit bírsz, meg Kornél mit igényel...Én szopiztatok… mert így egyszerűbbnek érzem/ meg élvezem is… kelteni nem keltem, hogy egyen. Mondjuk pl. ha este nyolckor evett, és 9-kor újra sír akkor megkínálom, de ha nem akar nem szopizik, nyúzni nem nyúzom vele, akkor jön az elaltatás.
Hogy meddig kap éjjel szopit? Passz. De pl. egy barátnőm kis lánya annyi idős mint a fiam, ő még most is cicizik éjjel, mert ha felriad, mert rosszat álmodik, akkor szopizik.Nem a kaja véget, hanem a tudat hogy megteheti megnyugatja,és alszik tovább.(ez kb. olyan mint az én fiamnak, hogy éjjel felébred, akkor mellém jön aludni a nappaliba a heverőre, mert a saját ágyába is visszaaludna, de itt izgibb, és ezzel tesztel, hogy megengedem vagy sem) Nem minden éjjel, de egyhéten 2-3 szor. Sőőőőt egy másik fórumon dumáltam egy csajjal, és neki a 4 éves kis lánya, és a 2,5 éves kisfia még mindig tandem szopikol éjjel is. És mostanra jutott el oda a csaj, hogy jó lenne egy kicsi szopi mentesség, mert szeretne kinyújtózva aludni az ágyban és nem úgy, hogy valamelyik mindig lóg rajta. De nem végleg, csak egy két éjjel.
Szóval ezt csak te és a fiad tudjátok, hogy mi a jó nektek!

Amúgy pl. anyumtól hallgatom az oltást, mert szerinte az ekkora gyereknek már éjjel aludni kell, és hogy elrontom…de arra nem válaszol, hogy akkor hogy ne sivítsa fel Tomit... vagyis dehogy nem, azt hogy adjam neki Tomit, mert oda nem hallatszik át ha sír Adél.Meg arra sem ad választ, hogy neki az mit számít, hogy szopik-e Adél éjjel vagy sem.Igaz ő mindig azzal érvel, hogy ő engem szoptatott a legtovább 3 hónapig…úgy hogy 6 hetesen, már liszt levest ettem, és hogy nem tudja honnan jön nálam ez a nagy szoptathatnék.

Kitti:
Konkrét adatok nincsenek, de:
6-7 szer szopizunk egyszer- egyszer(amikor még volt mérlegünk) lemértem 120-150 körül volt. Délre kb.150-240 ml főzi attól függően mennyire ízlik, utána pici szopi ivás gyanánt, uzsira kb.120-150 ml gyümi+ szopi.(AVENT-es pohárral mértem)
Amikor Adél született és már több mint 2 hete nem láttuk Tomit, és haza jöttünk, mondtam neki:
-Ja te Toti!!
Erre ő:
-Én nem Toti vagyok, hanem Totóka!!A mama így hívott leszel szíves te is!! :)
Jó most már röhögök, akkor kicsit mellbe vágott!

No megyek aludni, mert Tomit már az előbb vissza kellett altatni… vagyis mellé ültem meg cumit dugtam a csőrébe, Adélnak is, de megébredt a nyafogásra, így hiába szopott 10 kor, most is kért. De szerencsére visszaájultak.Én meg beájulok!!

Jó, és nyugott iccakát!!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Üdv!

BR, persze, fogzásügyileg tényleg ez van, csak furi nézni, hogy Petinél fiatalabb babáknak már 3-4 foga van. :) Ja, és Peti kap tejalapú dolgokat, többek közt a tápija is az.

Kitti, szerintem Ádám egyáltalán nem bélpoklos. Én még Petit is gebének tartom, de a dokinéni eddig semmit nem mondott. Igaz, mérni, ma mérik. És az orvoshoz is beviszem (pedig nem akartam), mert reggelre megint szörcsögött és köhécsel is.
Mostmár csak azt kell kitalálni, hogy kenguruval megyek vagy babakocsival, de azt hiszem, előbbi lesz belőle. :D

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Kitti,

Pancsi is bélpoklos. Bár ő még csak cicizik, de napközben legalább 5×, de ami durva, hogy mostanában kétszer-háromszor éjszaka is felkel enni.
Ráadásul régebben gyorsan megtöltötte a pocit és aludt is vissza, erre mostanában félálomban akár egy félórát-órát is cicizik. Képzelhetitek milyen hulla tudok lenni egy-egy iylen éjszaka után.

Próbálom megvárni a hat hónapot és csak azután elkezdeni a szilárdabb tápokat, de már egyre nehezebben viselem ezeket az éjszakákat. Tisztára olyan érzésem van, mintha nem lenne neki elég a tej :(

meteor
 
 


Ági, szerintem én babakocsival fogom magunkat leküzdeni a tanácsadóba, mert borzalmasan fáj már a hátam a kendőben, Ádám egyre nehezebb.:-)
Kíváncsi vagyok, hány tonna.:-) Egyébként tényleg egy kis gombóc a fiam, még a csuklója is hurkás.:-)

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

BR: tényleg a Szülők lettünk kiadvány miatt telefonáltak. Köszi az éjszakai szopival kapcsolatos dolgokat. Még bírom, így ezzel nincs gond. Sőt, igazából szopi, és utána egyből alvás van, tehát nem megterhelő. Majd meglátjuk az uraság mit bír, mert elég random gyermek. Ma pl felkelt éjfélkor, meg 3-kor is. Szopival aludt vissza, aztán fél 8-ig aludt! :) Egy ismerősöm azt mondta, hogy nem panaszkodhatom, igazán anyabarát gyermek!

Kitti: én sajnos nem tudom mennyit eszik Kornél, mert napközben javarészt szopizik. 6-7 szopi, a délihez kap egy kis mást (sütőtök, alma, őszibarack - mi nem rég kezdtük a hozzátápit így még csak itt tartunk. Egy üveg ötödét/negyedét eszi meg), és este kap egy kis pépet (az kb olyan 100 ml) és utána szopi. Anyukám sokáig úgy tartotta, hogy vékony gyerek, de most már nagyon szépen kezd gömbölyödni. A jövő héten kedden megyünk tanácsadásra, akkor majd lemérik. Kiváncsi vagyok nagyon.

Képzeljétek: Tegnap Kornél sorozatosan fordult a hátáról a hasára. Korábban még csak egy vagy két alkalommal csinálta, de tegnap nagyon rákapott az ízére, és pörgött mint a ventillátor. Közben persze hatalmasakat kacagott. S elkezdett hátrafele tolatva közlekedni! Lehet, hogy nem lesz lassan nyugtom?? :lol:

Mindenkinek szép napot!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Rita, Ádi öt hónaposan még csak anyatejes baba volt és nem túlzok, legalább tízszer szopott nap közben, kb. másfél két óránként és még éjjel is kétszer kért enni, na ebbe fáradtam én bele és kezdtem meg picit hamarabb a hozzátápit, mint hat hónap. De nem bánom, mert az a pár hét szerintem már nem oszt szoroz és végre normális étrendje van a gyereknek, naponta ötször eszik, plusz néha éjjel egy kis szopi, de ettől eltekintve sokkal pihentebb vagyok és ő is jobb kedvű kis baba lett. Egyébként még most is gyakran fejek, hogy még azért egy éves koráig ha csak részben is, de tudjam őt szoptatni.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, mert Kende extra nyügi volt. Semmi nem volt jó neki.

Drukkoljatok ma nekünk, mert ma megyünk vissza a csontmag szűrésre.

Gáztámogatás: én csak márc. felé adom be, mert akkor visszamenőleg már 3 hónapja gyedet fogok kapni, így azt fogom bevallani.

Colett: voltatok mérekezni?

Nyanya: jobbulást nektek!

Wawel: én is próbálom éjjel csak visszaaltatni, de a vége mindig etetés lesz. Majd pár hét múlva próbálkozok újra.
Nekünk senki nem telefonált ilyen füzet ügyben.
Grat a kis pörgőhöz :) Hát igen lassan nem az lesz, hogy leteszed és ott marad. Kende már kúszik a lakásba össze-vissza, így állandóan az egyik szememnek rajta kell lennie.

Br: nagyon édik a kis nyuszik :) Jó a Tomi duma :)

Kata: szegény Panna. Szerintem őt is a foga kínozza.

Kitti: márc. végéig lehet beadni a kérelmet, szerintem nem vagytok elkésve.
Nekem nem eszik sokat a Kende, csak sokszor. Napi 6-7-ser minimum eszik + éjjel is. Az egyszeri adag kb. fél babán, vagy fél üveg bébikaja, viszont este képes a 160-at is megenni.

Marcy: tényleg jó nagy baba Marci :) Mi olyan 70 cm vagyunk. Hogy ment a vizsga? Drukkoltam ám!

Ex: időpont kérés miatt :( A fogak kijövetele babánként változik. Az unokaöcsinek 1 évesen jött ki az első.

Reni: ilyen nestlés füzetet én is kaptam. Ma meg megyünk a Hippes csomagért :)

Juca: cipő ügyben passz. Nem tudok mit mondani erre. Viszont grat. az álláshoz.

Meteor: akkor jön tényleg a foga, ha meg is van repedve az ínye. Kendének már 2 hónapja fehérlik felül, de még nem tört át a fog.

Most ennyi voltam. Megyek főzni!
Puszi
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?