Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Angel!
Tisztára elpirultam... :oops: köszi a bókot, hát igyekszik az ember, valahol belül ott a késztetés, hogy azt a tápszeres dobozt nem akarom többé a kezembe venni. Pedig tudom, hogy hasznos, ha nincs más segítség, akkor jól jön, mert ennie kell a gyereknek, és ha nincs mit... de hálistennek sikerült, pedig valóban BAROMI NEHÉZ volt... egyfolytában görcsöltem, hogy vajon elég-e a tejem, stb. Most meg már hogy közelít a féléves kor (na jó azért még odébb van, de közelít) lassan lenyugszom, mert akkor már hozzátápit is kaphat a tejci mellé, és tuti hogy nem fog éhezni. Nem mintha így éhezne, sokszor már úgy kapja el a fejét a ciciről, hogy csurog a szája szélén lefelé a jó sűrű utótej, egyszerűen hülyére zabálja magát (már bocsánat a kifejezésért), és nyügösködik, hogy hagyjam már békében és ne tuszkoljam vissza a szájába a cicit... :roll: És amióta így vagyunk, sokkal nyugodtabb, és jókat alszik napközben is. Most is durmol, már vagy másfél órája! :D
Tea ügyben én is így voltam, hogy már régen ki akartam próbálni, és most karira kaptam egy dobozzal, és meglepődtem, hogy milyen fini, persze relatíve, szerintem jobb mint a laktoherb. És gazdaságosabb is, mert azt írja hogy 3-4 dl vízhez kell 1 filter. Én úgy csinálom, hogy egy kb. 1 literes teás edényben forrázok le 2 filtert és ez kábé fél napig elég. Naponta általában kétszer főzök és így kb. 2 literrel iszom meg.

Ákata!
Na akkor én is kipróbálom ma ezt a röptetést. :lol: Remélem, neked is beválik a tea!!! A szélcső meg egy mumus nálatok, úgy látom, mi az hogy nem tudják a gyógyszertárban, hogy mi az??? :shock: No comment. Nekem ezek szerint mázlim volt, hogy rögtön kaptam.

De azért nekünk is megvan a gyógyszertári sztorink, ugye akartunk ma venni babaápolási naturlandos cuccokat, és közölték, hogy nem tartanak, mert ezeket ők készítik el. Mármint a gyógyszertár. Hát olyat nem kértünk, inkább benéztem a naturland honlapjára, hátha lehet rendelni. Lehet, de totál meglepődtem! Ugyanis, az a fitolac tea, amit mi 486 Ft-ért vettünk, náluk (közvetlenül a gyártótól!) 699 Ft-ba kerül!!! És még így is "akciós" mert 999 Ft helyett adják ennyiért. Normálisak??? Gyorsan írtam nekik egy mélt, hogy ez hogy is van??? A babaápolási termékek egységesen 699 Ft-ba kerülnek, 1099 Ft helyett. Persze nem rendeltem meg, mert a tea esetéből kiindulva tuti, hogy gyógyszertárban még ennél is olcsóbb. Remélem, előbb-utóbb kapunk, bár nem olyan sürgős.

Kép
mamy

Melinda!
Dehogy vagy hülye, én is ezen szoktam filózni, hogy hogyan bírja ennyi ideig kaja nélkül?... :roll: De hát ezek szerint bírják, mert ha problémájuk lenne, jeleznék, az biztos! Jó hangosan! :wink: Nem hiszem, hogy kiszáradnának egyébként.

Ákata!
Szilvesztert mi is természetesen itthon töltjük. Ahogy ti is, mi is mindig itthon voltunk, nem nagyon szeretjük az eljárkálást és hangos bulikat. Néha ránézünk a tévére, csinálunk melegszenyát, virslit főzünk, éjfélkor elénekeljük a himnuszt, koccintunk, aztán szunya. Másnap lencseleves-zabálás (de azt hiszem hogy most ezt kihagyom, max. egy kis tányérral reszkírozok meg... :roll: vagy azt sem kéne? tényleg a lencse is tiltólistás, nem? - a francba...)

Kép
mamy

Sziasztok!

Mamy, most már tényleg kiváncsi vagyok a fitolacra, tényleg gazdaságosabbnak tűnik...A laktoherbből én napi másfél litert iszom, ez 6 filtert jelent...

másolok ide néhány jó kis receptet (az új Stahl könyvből... :oops: )
Megpróbálom összehozni szilveszteri kajának, remélem, sikerül. A sajt már félig kész!!! :D
ha van kedvetek, próbáljátok ki! én a római tálashoz fűzök nagy reményeket, csak össze kell rakni, és jól elvan magában. A churrosnál meg párom kezébe ültetem, Gergőt, amíg én kutyulok.... :D

Ketchupos hús:

6-8 személyre (én a felét fogom megcsinálni...)

1 nagyobb szál puha parasztkolbász
30 dkg füstölt sajt
2 fej vöröshagyma
8 szelet csontos disznókaraj
só, bors
másfél dl ketchup
5 dl főzőtejszín
8 vékony szelet angolszalonna

A római tálat 20 percre be kell áztatni hideg vízbe. Ezalatta kolbászt felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük, a hagymát felszeleteljük. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A ketchupot összekeverjük a tejszínnel.

A római tál alját kibéleljük 4 szelet szalonnával. Erre jön 4 karajszelet,a hagyma fele, a kolbász fele, a sajt fele (rétegezve). Erre a ketchupos tejszín fele. Uezt meg kell ismételni (szalonna, karaj, stb). A tetején ketchupos tejszín legyen. Le kell fedni, hideg sütőbe tenni, 200 fokra állítani, 2 óra alatt megsütni. Köretnek én petrezselymes krumplit fogok csinálni.

Snidlinges házi sajt

5 pohár joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor snidling
só, bors
fél kávéskanál őrölt kömény

Egy nagy szűrőt kibálelünk textilpelussal, és beleöntjök a joghurtot. A szűrőt keverőtálra tesszük, és 48 óra alatt lecsöpög a savó (a hűtőbe tegyük az egészet). Pucoljuk meg a fokhagymát, zúzzuk össze, a snidlinget vágjuk fel, és keverjük ezeket a krémbe a sóval, borssal, köménnyel együtt. Formáljunk 10 cm-es korongot belőle, t4együk egy újabb pelusba, és tegyük 2 vágódeszka közé. Tegyünk 3 könyvet a tetejére. (70 dkg-nyit, kb. ha van 3 régi albatrosz kiadású Agatha C. krimi, az tökéletes!!) Tegyük vissza a hűtőbe, és 24-36 óra alatt összeérik.

Churros

2 és fél dl tej
5 dkg vaj
1 ek cukor
1 nagy csipet só
12 dkg finomliszt
4 tojás

A tejet, vajat, cukrot, sót összeforraljuk. Ha a vaj felolvadt,a cukor feloldódott,a fazékba szórjuk a lisztet. Takarékra vesszük, fakanállal addig keverjük, amíg fényes, sűrű masszát nem kapunk.
Nagy keverőtálba tesszük, szétterítjük. Ha langyosra hűl, robotgéppel beledolgozzuk a tojásokat. Egy nagy lábosba 3-4 cm -nyi olajat öntünk, felforrósítjuk. Beleszaggatjuk a tésztát. (a recept nyomózsákkal írja, ami nekem nincs, úgyhogy marad a kanalas szaggatás). Még forrón fahéjas porcukorba forgatjuk.

Jó étvágyat!!!
Vendég

Angel!
Hmmmm, ez a churros nagyon jól hangzik! :D És tök egyszerűnek tűnik! Na majd kíváncsi vagyok, ha elkészíted, milyen! Ugye beszámolsz majd?
Minden elismerésem, hogy még ilyen házi sajtokra is van energiád! Pedig ez eléggé macerás, nem? Persze pelusból most nagy a felhozatal a háznál, gondolom... :lol:

Kép
mamy

Lányok,
vajon Picizával mi lehet? Most eszembe jutott a táblázat, hogy már biztos teljesen betelt. És erről persze eszembe jutott Piciza.
Remélem, a napokban zebratesztet produkál! Ahogyan mi egy évvel ezelőtt! :lol:

Kép
mamy

Mamy,
Szerintem mértékkel mindenből lehet enni. Ne izgulj.
Mindenkinek kellemes hétvégét.
rolex

Nem bírtam magammal és gyártottam egy új ticker-t Zsófinak. Főzés, takarítás, mosogatás és teregetés helyett... :oops:
Merthogy nem jó az alvó hercegnőt felébreszteni..:)
Na megyek teregetni..azt lehet halkan is.
rolex

Hali,

hazajöttem anyámtól, a férjem meg éppen pultot épít a fürdőszobánkba, ne kelljen már a mosogatógép tetején pelenkáznom. hát nem édes? :lol:

Mamy,

soha ne azt olvasd el, mit irnak egy krém domozára, hiszen azzal a szöveggel kell hogy eladják a terméket, természetes, hogy csak jót fognak irni. mindig azt nézd, hogy MIT TARTALMAZ!

labello effektus: ha használtok labellót, akkor talán már észrevettétek, hogy elkezditek kenni a szátokat, és aztán egyre jobban kiszárad, és egyre többször kell kenni... merthogy a labelloban lévő szintetikus cuccok kiszáritják a száj érzékeny bőrét. viszont ha bekened, átmenetileg jónak érzed, aztán prsze még sz@rabb lesz.... na ez a labello -effektus. inkább ne vegyetek labellót, egy kicsi méz a szájra kenve sokkal jobb :lol:

Krisszi,

húú, nálatok már nem sokáig lesz jó a pihiszék :wink:

Fruzs,

mi hazajöttünk a "nyaralásból", ha ti is itthon vagytok, sétálhatunk :wink:
sz_kata

Sziasztok!

Sudocream: ha nem muszáj, ne használjátok. Írtam róla korábban, elég sok káros anyagot tartalmaz.
Koszmó esetén tényleg a babé samponra esküsznek, mi még nem próbáltuk, bár elég régóta küzdünk a fejcuccal :cry: .
A gyógyszertári napraforgó olaj, vagy a mandula olaj jó szerintem a szárazságra vagy hámlásra.

Zsombi állítólag ekcémás, de még megnézetjük pár dokival, mert szeretik leekcémázni a bőrkiütéseket. Most már halványabbak ezek a kiütésszerűségek, de nem tudom mitől. Amúgy frászt kaptam, mert eddig távoli volt számunkra ez a téma, most meg olvasom, alig ehet az ember valamit, mindenre vigyázni kell, mit adsz a gyerekre, mivel mosol, stb. Kaptunk gyógyszertári testápolót, jó zsírosat, most szebb a bőre, de hogy ettől vagy valami mástól, amit nem eszek mostanában??? :roll:

Valakinél van hasonló ekcéma-szerűség? Mivel kezelitek?

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok!

Most végeztem a nagytakarítással, édesanyám is hazament és Flóra szopizik, szóval mára kész vagyok!

Ezzel a képpel szeretnék mindenkinek BÉKÉS BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNNI! Kép

Kép
gabriel79

Sziasztok!

Hmmm nem tom mi van nálunk. Maratoni szunya. Délelőtt is több mint 2 órát aludt a Kitti, aztán felkeltünk betettem a kenguruba elmentünk vásárolni. Hazajöttünk aztán 3:30 óta már megint nyomja a durmit. Lehet nálunk most így mutatkozik meg a időjárás változás??? Csak nem téli álmot alszik? Vagy rájött hogy milyen jó is az alvás? :lol:

Szilveszter: hát csajok lehet hogy csak mi megyünk bulizni??? Mondjuk visszük a Kittit... de szerintem már megszokta szegényke. :oops: Persze nem lesz fent velünk éjfélig, ugyanúgy fürcsi aztán szunya, csak máshol. Eddig nem volt baj a máshol alvással, sőt anyáméknál olyanokat tud pilledni alig lehet felkelteni. Persze nem diszkózunk a másik szobába hanem társas meg ivás meg ez+az.

Gabi édes a kiscsaj, micsodi sipkája van?! Te kötötted? :lol:

Rolex: jól néz ki az új vonalzó :D

Szerintem újévi fogadalmam lesz a fogyókura, mert én nem láncdohányos vagyok hanem láncszaloncukros. Amig látom hogy van addig eszem. Asztán az egész asztalt beborítja a papír. Már lassan annyi kiló vagyok mikor szülni mentem. Szégyellem kimondani de olyan vagyok mint egy tehén :oops: Már csak annyit kéne mondanom hogy: múúúúúúúúúúú (én vagyok a kistehén, csak az a baj hogy Nagytehén)

Én is nagyon boldog újévet kívánok mindenkinek!
Kép

Kitti & Betti

Kép
bettus79

Sziasztok!

Chesti! Én úgy tudom a kaki addig nem igazán büdös, amíg anyatejet eszik a bébi. De ezt azok az anyukák jobban tudják, akiknek már van nagyonn gyerkőc is. Én úgy vettem észre olyan savanyú szagúak a pelenkák. Gondolom az gond lehet, ha anyatej mellett büdös a kaki.

Gabriel! A masszást magatoktól csináltátok kezdettől, vagy javasolta valaki? Én is szeretném lassan elkezdeni. AZ olajat letörlöd utána, vagy beszívja a bőre?
6 órás alvás! Az igen! Nálunk még nem volt :) max 4,5.
Nagyon édes Flóra!!!Azok a gödrök!!!

Melódia! Mielőbbi jobbulást NEked!!!! És drukk, hogy Pistike ne kapja el!!

Angel! Igen bevált a fürdetőkrémes tipped! Most már élvezi a fürdést. Még nem modnom, hogy ficánkol örömében, de hamarosan az is lesz szerintem.
270 gr. :shock: az szép!
Jaj olyan jó, hogy felhoztad ezt a védekezés dolgot. Én már régóta rágódom rajta. Mi nem védekezünk semmivel egyenlőre. fElírt a doki fogigátlót, de nem akarok megint hormont szedni.
Most ugye elvileg még nincs ciklus, amíg meg nem jön. DE! gondolom ugye először peteérés van (feltéve, hogy van peteérés, mert ugye attól még lehet mesni) amit nem nagyon vesz észre az ember (persze van aki észreveszi) és aztán jön a mensi. Tehát nem tudhatod, hogy épp melyik pillanatban van termékeny.
Nincs nekem semmi bajom azzal, ha terhes lennék, DE NEM AKAROM megfosztani Botondot az anyatejtől. Gondolom az anyatej akkor már biztos, hogy elapadna, vagy nem jól tudom?
Tudom azt mondják, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni, de erre számos ellenpélda is van.
Szóval nem tudom mi legyen.
Úgy látom Ti már újra szeretnétek. Ez tök jó! :) sajnálom a negatív tesztet, biztos csalódtál picit. :(

Orsi! SZerencsére Botondnak egyáltalán nem érzékeny a bőre, legalábbis úgy látom. Vagy marha jól eltaláltam a mosóport :) ilyen gyógyszertári testápolót mi is kaptunk, néha kenegettem vele az arcát, amikor hámlott a bőre. De nem volt vészes. Igazatok van, hogy utánajártok a dolgoknak!

Betti! Nálunk meg egyáltalán nem fogy a szaloncukor. AZt hiszem küldök Neked fénypodtával :lol:

Koszmó: azt hiszem nálunk is kezd lenni. AZ olajjal mindenhol bekenitek? A kutacsánál is bátran lehet kenegetni?
A sampon, amit többen írtatok olaj nélkül is hat?

Boti amikor a hátán fekszik, és ébren van, annyit forog jobra.balra, hogy egy ponton már szinte teljesen kikopott a haja :( nem lesz ott neki hiányos később a haja?

Mi is itthon szilveszterezünk 3-aban (legalábbis remélem nem jut eszébe semelyik rokonnak hogy nálunk tölti a szilvesztert, ez most nagyon csúnyán hangzik, de már néha elegünk van :( )
AZt hiszem végrehajtom végre a nagykádas fürdést. Iszunk egy pici pezsgőt, aztán, amikor Boti elalszik.. ki tudja, majd játszunk valamit :lol:

Kép

Bea

Kép
Kép
beuka

Krisszi! Nagyon édes Ricsi a székben!! Örülök, hogy sikerült kakilni :)

Kép
Kép
beuka

jut eszembe, nálunk minden évben szilveszterkor van egy futóverseny. Mindig el szoktam menni. Díjazzák a legidősebb, és legfiatalabb versenyzőket is. Ha jó idő lesz, elmegyünk babakocsival :D Az hiszem egy díj tuti lenne :wink:

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Beuka, örülök a fürdető-sikernek!!!
Védekezés: azért nem keseredtem el! én is az anyatej miatt vacilláltam, de utánanéztem lll-éknél, és nem akadály egy újabb baba, csak baromi kitartás kell hozzá.
Nem arra hajtunk persze, hogy azért is várandós legyek mielőbb, de ha jön, akkor sem parázunk be.
Ja, mi is kopaszok vagyunk...nagyon mókás... a férjem uígy volt kopasz kiskorában, ott most is világosabb picit a haja... :D

MEGTETTEM AZ ELSŐ LÉPÉST: MEGRENDELTEM A CALLANETICSET DVD-N...sőt, mellé a fitality-t is....muszáj vmit csinálnom, mert love-handle ide vagy oda, sokallom az egy személyre eső hurkák számát.... :oops: nem akarok átesni a ló túlsó felére sem, csak egyszerűen CSÚNYA a hasam...(a csíkokat már megszoktam.. :D )
felveszem a kedvenc farmeremet, és buggyan ki a poci... :oops:
úgyhogy, ahogy megjön, elkezdem. amilyen könnyűnek látszik, olyan nehéz, de megküzdök vele. Semmi kardio nincs benne, a szopit sem veszélyezteti, nekem való!!!
Amúgy az nlc-n bele lehet nézni kriston andrea testreform dvd-jébe (konkrétan:fent van az egész!), de nekem nagyon enm jön be...sztem tiszta RR, csak nem ugrál annyit. Én maradok a jó öreg uncsi, de piszok hatásos callaneticsnél.

ha rossz hangulatotok van, ajánlom a hot jazz band új cd-jét! oly jól csúszik ez a banánhéj, és a kor nagy magyar filmslágerei, szuper!!! nekem olyan jó kedvem lett tőle, hogy csuda! egy korábbi cd-jükön meseautó, haccacáré, hyppolit, egy kis édes félhomályban,a bankban nincsen betétem, stb.ere játszunk, pelenkázok, etetek... :D
Ha szeretitek a jazzt ,dixielandet, imádni fogjátok. A honlapjukon bele is tudtok hallgatni néhány számba.

nna, most úgy érzem magam, mint vmi reklámfőnök, de remélem, adtam jó tippeket!!

Megyek, mert párom laminált padlót vesz éppen, és mérnem kell...
Pussz, angel
Vendég

Sziasztok, Lányok,

Linda,
a csajok még nem kapnak semmit a tejen és az időnkénti tápon kivül. Úgy döntöttem, várok fél éves korukig az almával. Pedig anyu elhozta az én babakori almareszelőmet, ott figyel a pulton...

Liza = Elza becézve...
ezt vmelyikőtök kérdezte...

Mamy,
na látod, hát a kispiszkos gyógyszertárunk viszont tele van naturlandos bébikozmetikumokkal... láttam... Csak teájuk nem volt :evil: meg a szélcső :wink:

Qrva f@szfejek petárdáznak odakint, és felébredt az egyik tündérkém, mennem kell.

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

SzKata, jót rötyögtem a farmeros sztorin :lol: Pár cuccot szerintem feltétlenül VENNED KELL :lol: persze nemcsak gatyót, de felsőket, cipőket, kiegészítőket is. :lol:
A pihiszék átalakítva oviskorig jó (18 kilóig) szal úgy számolom, hogy kb májusra fogja kinőni Ricsi :lol:

Ne parázzatok már a súlyotokon... csak szépen, lassan, fokozatosan szabad fogyni, tudjátok, 9 hó kellett.......... :lol:

ma ismét bolondokháza, hajam kihullik, tanulom a területfejlesztési kib@szott irányelveket, gyerek üvölt, apja tutujgatja.

pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

jut eszembe, nahát, már újabb babákon munkálkodtok!!! :lol:
Nekem a dokim elég világosan előirányozta még anno a szülőszobában, hogy kb egy évet várjunk a következővel, a regenerálódás miatt, hogy minden szuper legyen a next babynek és nekem is.

a kontrollon meg azt mondta, hogy semmi nyoma már a szülésnek, ha nem ismerne, simán elhinné, hogy még sose szültem. ezek szerint mi is begyújthatjuk a rakétákat??? :wink:

Tényleg, nektek mit mondott a dokitok a következő babaprojekt időzítéséről?

húzok tanulni, szép estét!

krisszi

Sziasztok!

Nekem is 1 évet mondott doki újabb baba esetén.

képzeljétek kezdek bejojozni,tegnap óta mintha elvágták volna a tejemet.óránként etetem a csajszit mindkét ciciből 10-20gok jönnek,pedig 4liter laktot megittam már.Most mi a büdös fene történt,karácsonykor minden etetés 100volt és még 50et le tudtam fejni.amiket meg lefejtem nem fogadja el cumisüvegből.most meg azt nem tudom éhes vagy sem, de nyűgös borzasztóan és eszi a kezét.jaj ha befuccsolok meghalok
Mamy mit csináltál,hogy így dícsér mindenki és beindult? én tápit nem adtam eddig.Fitolac teaval már én is szemeztem de a Dmben 800ft 1doboz.Szóval kivagyok mint a bili,melette párom becsődőlt hulla beteg,Viki is szenved,de nem annyira.Aki beteg próbálja ki a sós meleg vizes gargalizálást,nekem 2 nap alatt elmulasztotta minden bajomat...

Valaki alkalmazza a suttogó titkai című könyvben leírt dolgokat.?

Beuka, hajacska visszanő :)

Megyek mert nyugtalan a kezemben nagyon
sue
suezika

Angel! Ez komoly, hogy nem akadály a szoptatásnál a kövi baba? AZ tök jó lenne, bár most a csajok írták ezt az egy évet :roll: :roll: ami persze teljesen logikus lenne. Egyébként nekem is eszemben volt, hogy megnézem az lll honlapon, de Te ügyesebb voltál.
[quote]N írta:em arra hajtunk persze, hogy azért is várandós legyek mielőbb, de ha jön, akkor sem parázunk be.
igen ezt valahogy én is így gondolom :)
EZ milyen torna, amit most beszereztél? Kifejezettenn "nekünk" való? Én egyedül a hasammal nem vagyok most megelégedve.
Zene: mi most ráhajtottunk a 100 folk celsiusra :lol: :lol: anyukáméknál megtaláltuk a mi régi kazettáinkat, arra nyomjuk a táncot mostanában Botondnak :lol:
De nagyon jól hangzik a CD, amit említettél :)

Kata! EZ a szélcső, már elég idegesítő lehet... Petárdázók :evil:

Nem tudom mi lesz a holnap a kutyusunkkal :( szegény amikor durran valami fülét farkát behúzva menekül pedig egy 40 kilós bulldogról beszélek :? :? A pincében éjszakázik.

Krisszi! Komolyan le a kalappal előtted! NAgyon ügyes vagy, hogy megcsinálod a vizsgákat! Én nagyon úgy állok, hogy halasztanom kell :roll: :roll:
Az én dokim nem mondott semmit a követk. bébiről, de nem is csoda, hisz a kórházi rendelésen voltam nála. Majd elmegyek citológiát csináltatni a magánrendelésére akkor rákérdezek. "olyankor" kicsit bőbeszédűbbek a dokik :)

Sue! Ez a zóránkénti éhség + nyűgi nekem is nagyon ismerős, bár nálam nem a tejjel van a gond. Bár én nem mérem, de látom, hogy van még a ciciben. Érzed is, hogy kevesebb a tejed? NEm ettél valami "furcsát"? DRUKKOLOK nagyon, hogy visszaálljon a mennyiség.
Köszi a megnyugtatást a hajról!

Lányok! mivel tisztítjátok a picik fülét? Azt tudom, hogy csak a kagylót szabad finoman tisztítani, ma észrevettük fürcsi után, hogy kifolyt egy csomó "macskabenzin". Lehet, hogy víz ment a fülébe? vagy normális hogy van folyás?

Bea

Kép
Kép
beuka

Sue,
nekem is kevesebb tejem van mostanában :cry: - lehet, a karácsonyi hajtás-idegeskedés utóhatása. Csak nyugi! Az többet használ, mintha gödénymód vedeled a gyógyteát (jóból is megárt a sok). Kézevés attól is lehet, hogy fejlődik odabent a fogacskája. És ha nagyon éhes, meg fogja enni a lefejt tejet. Lehet, hogy nem kellő hőfokú - ha kihűlt, a lányaim nem eszik meg, csak ha kellemesen langyos. Ha ennél hidegebb, már nem kell.
Suttogó: attól függ. Én ágyban altatok, ahogy a könyv is ajánlja, és bevált, hogy elveszek minden játékot, és leoltom a villanyt éjszakára (mármint amig el nem alszik - utána felgyújtom). Cumit is adok, ha szükségesnek itélem. Van napirendünk is, persze csak nagy vonalakban, és ahogy nőnek a lányok, úgy formálódik. Az élet alakitotta ki, a könyv csak megerősitett.
Jobbulást!

És jobbulást Melódiának is! Nőgyógyászhoz zavarás:nem is értem... Nekem volt már sok hólyaghurutom, sose küldtek el vele nőgyógyhoz, urológus adott cuccot rá. Mindenesetre gyógyulj meg hamar!

Angel,
szoptatás és második baba: a szoptatós hormon (kicsit fáradt vagyok,és nem jut eszembe a neve :oops:) gátolhatja a megtapadást. Nekem pl. a hormonszintem teherbeesés előtt magas volt (stressz is kiválthatja), és azt mondta a dokim, hogy gyógyszert kell rá szednem. Nem szedtem, és terhes maradtam - igaz, szedtem helyette utrogestant marékszámra (orvosi rendelvényre, persze). Szóval ez nincs kőbe vésve, de azért nem árt vigyázni. Bocs, hogy ezt irom, de tán érdemes utánanézni máshol is a szoptatás alatti teherbeesésnek (legalábbis amig ilyen intenziven szoptatsz, és vélhetően egekben a hormonszint is).

Ha én emlitem valakinek (mármint rokonnak), hogy esetleg jöhetne majd egy fiúcska, kizárólag ilyen reakciókat kapok: na ne! Eddig (mármint a lányokig) bezzeg arra célozgattak, mikor jön már a bébi :evil: Én egyébként bármikor bevállalnám, de a toxémia ismétlődésétől nagyon tartok... És fiatalabb sem leszek, sajnos, ahogy az évek múlnak :wink:

Boldog Újévet, ha addig nem találkoznánk :D

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Ákata, ismerős a helyzet, nekem is az egekben volt a prolaktin-szintem korábban, én is ettem rá a gyógyszert (aztán abbahagytam, mert nem jól toleráltam-bromocryptint szedtem, állandóan álmos voltam tőle). utána spontán jött Gergő.
Írtam is, nem az a cél, hogy mindenáron én legyek a tandemszopi guruja, de nem fogok bepánikolni, ha jön a köv. baba. :D
Hormonálisan nem akarok védekezni, a Diane35 után másfél év kellett, hogy újra megjöjjön, akkor is 30-44 napos ciklusaim lettek...(volt 175-ös is!!! :D ) Marad a gumi, amit nem annyira szeretünk, azért elhasználjuk... :D Azért valamennyire bízom a term. fogigátlásban, amit a szoptatás ad, remélem, még jó ideig cuppog rajtam Gergő.
Sajnálom a toxémiát...az ikerterhességtől lehetett, vagy nem lehet tudni? Szerencsére semmi bajotok.. a lányokról meg nem mondanám, hogy korababák, mert GYÖNYÖRŰEK ÉS NAGYOK!!!

Krisszi, nekem semmit nem mondott a doki, én mondtam, hogy féléves kora után elkezdenénk újra, gratulált, és elégedettnek tűnt. Kérdeztem, hogy tényleg elég-e a szopi fogigátlásnak, azt mondta, hogy amint újra kezdjük a szerelmezést, jöhet a baba. és hogy látott ő már olyat, hogy szeptemberi babának jövő év augusztusban született tesója... :shock: :D

Alak: nem a hiúságom a fő ok(na jó, egy icipicit... :D ), hanem a farmerem derékbősége, ami kíméletlen, nincs humorérzéke, és mintha napról-napra kisebb lenne... :evil:
A callanetics meg a hátamnak is jót tesz, remélem.
Gratula a tanuláshoz, főleg az érdekfeszítő témához...részvétem...egyszer tanultam nk. jogot, meg eu jogot, már attól is hullott a hajam, ez a ter. fejlesztés azért durvább....

ja, amúgy rokonok minket is hülyének néznek, hogy 3, netalántán négy !!!!! babát szeretnénk, sőt, kis korkülönbséggel...hát mit csináljak, ha olyan hülye vagyok, hogy 3-5 baba leamortizált, de boldog anyja szeretnék lenni??? :D :D

Beuka, menj fel a wwwpontcallaneticsponthu oldalra, ott egy csomó infó van. én nyanyatornának hívom, ránézésre gagyi, uncsi, de ha meg akarod csinálni....amikor elkezdtem, kicsit se volt égő, hogy egy 60 éves nő játszi könnyedséggel csinálja azt a hasizmot, aminél én már a végrendeletemet fogalmaztam...
Bárki csinálhatja, izületesek, kripli térdűek (én) is, kismamák is (az alapprogramot, azt hiszem lehet). Nincs bene ugrálós, izzasztós kardio-rész, tehát ha aerobik-fan vagy, akkor nem ajánlom. ja, és nagyon hatékony, 10 alkalom-10 év mínusz. Próbáltam, tényleg centikben érezhető. Csak kicsit monoton, de engem nem zavar.

Zene:azért Halász judit néni is megy ezerrel!!! mellette ez a hotjazzband, mert nagyon szeretm a 30-as évek hangulatát, tudod, hosszú szipkák, kuplék, Rejtő Jenő hangulat, Karády és társai, Charleston, dixieland....tök jól feldob, pláne ronda esős, meg ködös napokon.

Hogyhogy most nem zölddel írtál? már megszoktam, hogyha zöldet látok, az Te vagy! :D :D :D

Suezika, biztos a karácsonyi roham tett be, próbálj meg pihenni, esetleg bemászni az ágyba, csak egyél, igyál, aludj, és tedd cicire gyakran. A suttogó nem éppen szopipárti...én szerencsére nem vettem meg, próbálok az ösztöneimre hallgatni. néha nekem is ingadozott a tejtermelésem, akkor úgy trükköztem, hogy addig váltogattam a cicit, hogy az egyiken bealudt...letettem, pihiztem vele, meg ettem-ittam, és mire felébredt, volt megint.
Egy mellből kb. mennyi ideig eteted?
Onnan tudod, hogy kiürült, hogy elkezdi rágcsálni, kapkod a fejével.
Írd meg, hogy az utóbbi bejelentkezésed óta mi történt, kíváncsi vagyok! Azért próbáld meg a fitolacot, hátha segít (már maga a tudat is jót tehet, hogy váltasz)

Megyek, mert Gergőt hosszában tettem a kiságyba, és apja szerint most keresztben van, és balhézik, mert nem fér el... :shock:

Puszi, Angel

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!!!
Vendég

Sziasztok!

Nyugodjon meg mindenki, akinek esetleg kevesebb a teje, mert a tejecske nem tűnik csak úgy el, hanem legalább két hónap kell az elapadáshoz. Nyugalom, kitartás mellett tutira visszahozható. Én csak tudom :wink:
Én és talán Edit is észrevette a ciklusszerű tejcsielapadást, ami annyit tesz, mintha a mensiciklusnak megfelelően kevesebb lenne a tej pár napig. Aztán mintha mi sem történt volna, újra visszaáll a mennyiség.

teherbeesés-szoptatás-terhesség alatti szoptatás:A dokimmal anno Marcinál nem beszéltünk a két szülés közötti optimális idő megválasztásáról (na ezt jól leírtam :shock: ), most meg azért, mert két babánál nem tervezünk többet. De szerintem bizonyos időt (cirka 1 év, de ez szervezet függő is) érdemes kivárni a szülés és a következő teherbeesés között.
Az tény, hogy lehet szoptatni terhesség alatt, de nem lehet tudni, hogy a következő terhességetek mennyire lesz komplikációmentes. A szoptatás méhösszehúzódásokat okoz, ami esetleg egy problémásabb terhességnél gondot okozhat. Nálam szerencsére ilyen gond nem volt, mert Benivel félidősen fejeztem be a szopit Marcinál, mivel már Ő nem kérte. DE ha a terhességbe nem is zarart bele, az én mellbimbóim iszonyatosan érzékennyé váltak, szinte a sírás kerülgetett néha a szopi alatt, ami szerintem senkinek nem jó. Ja és Marcinak 1 éves kora után már nem a tejcsi volt a fő tápláléka (2-3 rövid szopi volt 1 nap), míg egy féléves babánál viszont még igen.
Remélem, nem haragszik meg senki rám, hogy ezeket leírtam, de ilyen szempontból is érdemes megvizsgálni a dolgot.
Természetesen, akinek jön a következő baba és mellette is tud minden probléma nélkül szoptatni, ahhoz csak gratulálni tudok.
Mert ugye az én szám jár, aki 2 hónap híján 3 éve terhes vagyok és/vagy szoptatok :shock:

Azt hiszem, én már idén nem jövök, úgyhogy
Nagyon Boldog Új Esztendőt kívánok minden Babának, Mamának, Papának és Tesónak!!!

Kép

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Na jó, mégis itt vagyok, mert ezeket nem hagyhatom, hogy ne lássátok :lol: A mi kis karácsonyunk!

Benike az ajándékával, Marci pedig újabb bontásra készen :D
Kép

Benike totálisan nem érti ezt a felhajtást :lol:
Kép

Ezt most én kaptam?! :D
Kép

Anya játszik, Benike pedig szemmel láthatóan megunta ezt az össznépi őrületet :D
Kép

No comment :)
Kép

Gyönyörűim :D
Kép

Idénre most már tényleg dugó van nálam :wink:
M

KépKép

KépKép
bujka

Melinda, a no comment és a gyönyörűim képek önmagukért beszélnek... :D :D Nagyon szépek vagytok!

Köszi a terhesség-szopi infót!!! Jó, hogy ennyi véleményt látok, sokat segít. Azért a fél évet megpróbáljuk kivárni! :D

Megyek, mert a házi sajtomat illene befűszerezni...kiváncsi vagyok, milyen lesz...nincs vele macera, szerencsére, de hogy ehető lesz-e, na az már más krdés... :D :D

gergő 180 fokot fordult az ágyban... :shock: :shock:

Puszi, Angel
Vendég

Találtam a neten, remélem, segít vmit... :D (nem én írtam, nem azért van E/1-ben! :D :D :D )

Szoptatás - a teljesség igénye nélkül

Tejbelövellés

Ideális esetben már a kórházban megtörténik, a szülés utáni harmadik, ötödik napon (császármetszés után előfordul hogy később).

Nagyon fontos, hogy a szüléstől kezdve van egy kis előtej, ami nagyon sűrű, energiában gazdag tej, színe egészen sötét narancssárga lehet.

Nekem szerencsém volt, hihetetlenül korán, a második napon beindult a tejem. Általánosságában jellemző, hogy reggelre kelve bedurran az ember melle, olyan lesz mint a kő, meglehetősen fájdalmas, és kizárólag a szoptatás hoz enyhülést. Esetleg a fejés, de kezdőként sokat lehet bénázni mind a fejővel, mind a szoptatással.

A helyes mellretétel még a csapból is folyik, nem részletezném, a linkek között megtalálható pár hely ezzel kapcsolatban. Nekem a legjobban az jött be, hogy egészen összelapítva, mintegy szendvicsként dugtam a szájába a mellemet, így könnyen be tudta szippantani. Emma nagyon ügyes, jól szopó kisbaba volt, mint egy kis porszívó. Szerencsére nem voltak különösebb gondjaink, egy idő után már kiszolgálta magát.

Az első hetek

Eleinte meglehetősen fájdalmas dolog a szoptatás. Pár napig érezhetőek közben az erőteljes méh-összehúzódások, ami nagyon hasznos dolog. Próbáljuk ezt mondogatni magunkban, amikor ver a víz a görcsöktől. Az sem túl kellemes érzés, mikor az embernek két görögdinnye nagyságú feszülő kőtömb jelenik meg ott, ahol régen a mellét tartotta. A férfiak be vannak érte zsongva (még akkor is, ha néha tej is csöpög belőle), de nem túl kényelmes. Vígasztaljon minket a tudat, hogy így legalább tudjuk mit éreznénk közvetlenül egy mellnagyobbító műtét után. Bármennyire fájdalmas is, alaposan ki kell masszírozni, szoptatni, fejni a mellet, nehogy mellgyulladás legyen belőle, mert az nagyon csúnya dolog, volt hozzá szerencsém.

Aztán ott van a kisebesedett mellbimbó esete... Ez akkor is előfordulhat, ha a mellretétel teljesen jó. Az intenzív fizikai igénybevétel következménye is lehet. A legjobb módszer erre az, ha a kicsepegő tejet szétkenjük rajta, és hagyjuk megszáradni, szellőztetjük. De a Garmastan kenőcs is nagyon jó, csak le kell mosni szoptatás előtt.

Ne is álmodjunk róla, hogy újra hason alhatunk, a tejtől feszülő melleken nem túl kényelmes fekvés esik, és nem is hasznos sem a tejtermelés, sem a mellgyulladás megelőzése szempontjából. Amíg be nem áll a tejtermelés, kénytelenek vagyunk éjjel-nappal melltartót hordani, csinos kis betétekkel. Tapasztalatom szerint a eldobható betétek tudják a legnagyobb mennyiségű tejet felszívni, a mosható fajtájúak a közelébe sem érnek (még az igen szép csipkés Aventes sem). Arról nem is beszélve, hogy a minden tekintetben lohasztó (ám nagyon kényelmes) ormótlan szoptatós melltartókba kár beletenni. A diszkrét csipkeminta nem érvényesül kellően.

Mindazonáltal ha átverekedjük magunkat a kezdeti nehézségeken, csodálatos élményben lehet részünk. Pár hónap múltán pedig megérdemelt büszkeséggel nézegethetjük többkilósra növekedett kis vasgyúrónkat: lám, belőlünk lett ekkora. Hát nem csodálatos?

Kerülendő ételek - italok

Minden baba más és más, abban azonban nagyjából mindenki megegyezik, hogy vannak bizonyos ételek, amikkel csínján kell bánni, mert akár hasfájás is lehet a vége.

Arról nem is beszélve, hogy az anyatej kiválasztása során jóformán semmiféle szűrő nem működik, így egy az egyben átmegy szinte minden a tejbe (nem úgy mint a méhlepényen keresztül, ami egy komoly szűrő volt eddig).

Minden ami tiltott volt terhesség alatt, az most fokozottan érvényes. Így tehát:

- Dohányzás

- Alkohol (egy-egy pohár bor, vagy sör még nem a világ vége, de égetett szesz pl szigorúan tilos!)

- Gyógyszerek (mindig tájékoztassuk az orvosunkat hogy szoptatunk, mikor gyógyszert készül felírni)

- Kávé - ez persze nem tilos, csak ajánlott módjával fogyasztani, és ha lehet inkább koffeinmenteset, vagy csökkentett koffeint tartalmút igyunk, ha nem akarjuk h a kisbabánk esetleg ne tudjon aludni.

- Fekete- és zöld tea - természetesen nem tiltott, csak érdemes odafigyelni rá, ha a baba szokatlanul élénk, ingerlékeny, rossz alvó, lehet hogy a teában lévő anyagok okozzák ezt.

Bizonyos ételeket eleinte óvatosan együnk, és ha hasfájást tapasztalnánk a hatására érdemes teljesen elhagyni.

Ezek az ételek/italok:

- K-betűsek: kelbimbó, kelkáposzta, karfiol, karalábé, stb... egészen extrém esetben akár a krumpli is

- Száraz hüvelyesek: bab, borsó, lencse, sárgaborsó, stb...

- Hagyma - ez egyben általános hashajtó hatással is bír a kicsire, módjával fogyasztva székrekedésre kiváló lehet

- Cseresznye, esetleg sárgadinnye

- Citrusfélék: narancs, citrom, grapefruit, stb... hashajtó hatása is van, ha érzékeny rá a babánk nézzük meg mindig a gyümölcslevek dobozát, szinte minden vegyes gyümölcsös lében (pl multi) van valami citrusféle

- Tejtermelést serkentő szerek - főleg a laktoherb-bel és az UU-val érdemes vigyázni

- Tej - ebből maximum napi fél liter iható, ám ha kisbabánk szűnni nem akaró hasfájással küzd, átzokogja az éjszakákat, gyanakodhatunk laktóz-intoleranciára is esetleg

- Tojás - allergiát válthat ki

- Aprómagvasok: eper, szeder, málna, ribizli stb...- igen komoly allergizáló hatásuk lehet, ezektől jó darabig óvakodjunk

Hogy ezek után mi marad? Szerencsétlen esetben egy érzékeny baba anyukájának jóformán semmi... Emma a fent felsoroltak közül jóformán mindenre hasfájással reagált, hónapokig "kenyéren és vízen" éltem... De ez viszonylag ritka, a legtöbb baba "enged" jóformán mindent enni.

Mellgyulladás (erről bővebben itt)

Ez egy szörnyű dolog, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy elkerüljük.
Mindig legyen kiürítve a mell, ha kell fejjünk rendszeresen. A hónalj-felöli részekről nehezebben ürül, erre figyelni kell.
Rendszeresen ellenőrizni kell, hogy van-e csomó, vagy fájdalmas rész, mert ha igen, azonnal alaposan szét kell masszírozni, bármennyire fáj is (lehetőleg forró zuhany alatt).
Lehetőleg ne szorítsuk el semmivel a mellet, sem szűk melltartóval, sem hason alvással.

Ha mindezek ellenére a következőket tapasztaljuk, azonnal intézkedjünk:

Hirtelen felszökő láz, gyengeség, erőtlenség, izületi fájdalmak (összességében influenza-szerű tünetek), a mell egy bizonyos pontján fájdalmas csomó, duzzanat, esetleg vörös folt van.

Nagyon fontos, hogy próbáljuk minél alaposabban kiüríteni a mellet, elsősorban természetesen szoptatással. Masszírozzuk ki alaposan, bármennyire fáj is. Nekem a legnagyobb enyhülést a forró vízzel töltött jegkockakészítő tasak hozta.

Homeopátiás szerek:

-nehéz, esetleg piros, fájdalmas mellek: Belladonna 9 CH ( a tünet múlásáig 5 bogyó óránként)
- picit "eldugul" , nehéz mellek, melyek mozgásra fajnak: Bryonia alba 5 CH ( 5 bogyó 3x naponta)
Fájdalmas , berepedezett mellbimbó : Graphites 5 CH (3 bogyó 3x naponta)
Ha mindezek ellenére a tünetek nem múlnak, vagy súlyosbodnak, azonnal forduljunk orvoshoz

Elég tejem van?

A legnagyobb idegeskedést mindig az okozza, hogy elég-e a tejci a babának. Sajnos az ember melle nem átlátszó, a mérlegek sokszor csalnak, a kisbabák sírnak, és mindenki jön a jótanácsokkal, sokszor teljesen ellentétes dolgokat hall az ember. Néhány ezek közül:

Ha van elég pisis-kakis pelus, biztos hogy eleget eszik.

Na de mennyi az elég? Azt mondják 5-6 darab per nap. A mai modern nadrágpelenkás időkben nem is olyan egyszerű megállapítani, hogy mennyi pisi is van ott. Aztán ott a kaka-téma. Teljesen normális dolog, hogy egy tiszta anyatejes baba 4-5 napig sem kakil. Ez önmagában nem probléma, hiszen napok multán is szép folyós állagú lesz a kaki, nem "sül be" (ugyanez a tápis babákról nem mondható el). De az is előfordulhat, hogy minden pelusban van kaki. Ez is teljesen normális dolog. Tehát akkor eleget eszik az a gyerek? A válasz: igen.

Ha szépen gyarapodik, nincs gond.

A gyarapodás üteme gyerekenként változó, a kisebbek általában roham tempóban hozzák be magukat, míg a nagyobbak nem sietnek. Az sem biztos, hogy egyenletes a súlynövekedés. Én azt figyeltem meg Emmánál, hogy szinte leáll a súlygyarapodása, mikor szellemileg vagy mozgásügyileg fejlődik. Egyszerűen másra fordítja az energiákat. Legkésőbb 3 hónapos korban is visszavesznek a kezdeti tempóból. Egy betegség, vagy a fogzás is visszafoghatja a súlygyarapodást. Általános szabály: ha a baba megduplázza a születési súlyát, nincs probléma (a legtöbb gyerekkel ez megtörténik már 3-4 hónapos korára, pont akkorra, mikor az első szopis gondok jelentkeznek).

Amíg átalussza az éjszakát, minden rendben.

A legtöbb gyerek 7-8 hónapos koráig nem alussza át az éjszakát, így tehát ez nem mérvadó. Ha többször ébred, előbb kell a Fogmanóra gyanakodnunk, mint a kevés tejcire.

Ha tudsz fejni szopi után, eleget evett.

Ha az ember lánya rutinos fejő, akkor nagyjából bejöhet ez a módszer, de sokan nem- vagy nem jól fejnek, így ez is csalóka lehet. Mindenesetre ha van bőven idő, akkor érdemes fejni szopi után, főleg az első hetekben. Nagyon szépen szaporít.

Ha megette az adagját, akkor nem lehet éhes.

Na de mekkora az adagja? És mennyit evett? A mérleg csal, a gyerekek nem egyforma étvágyúak. Az újszülöttek 30-40 grammot esznek egy alkalommal, a nagyobbacskák 100-120-at, fél év felett 150-200 az adagjuk. De rengeteg tényező játszik ebben szerepet. Mikor evett utoljára, és mennyit, kinti-benti hőmérséklet, Nap-Hold állás, front, Fogmanó, nyűgösség-jókedvűség, BUX-index. Jóformán lehetetlen pontosan belőni egy gyerek adagját.

Tejszaporítás

Gyönyörű téma, kifogyhatatlan tanácsokkal. Mindig, mindenkinek van egy-két jótanácsa a tejszaporításra.

Lássunk ezek közül néhányat:

Ennivalók:

Általános szabály, hogy érdemes jó sokat változatosan és rendszeresen táplálkozni, nem kampány-szerűen zabálni (ahogy én tettem). De azért a legjobbak:

Tészta - lehetőleg jó sok

Édesség - napi 1-2 túrórudi megteszi

Dinnye - minden fajtája, lévén jóformán cukros víz, tehát ideális

Csülök pékné módra - azaz fehérjében (zsírban), energiában gazdag ennivalók.

Rántott leves - állítólag nem is annyira jó, mint ahogy azt a néphit tartja, nejem a nagymamám mindazonáltal minden alkalommal elmondta, hogy amikor anyut szoptatta, jóformán csak ezen élt, és annyi teje volt, hogy még...

Innivalók:

Abban ugyebár mindenki egyetért, hogy jó sokat kell inni (de nem túl sokat). Napi 2,5-3 l bőven megteszi. De amik mégiscsak a legjobbak:

Sör - mivel "folyékony kenyér", igen hatásos.

Baracklé - hónapokig éltem rajta, pedig eleinte nem is szerettem.

Multivitamin - csak óvatosan, a citrusok allergizálhatnak, és meg is hajthatják az érzékeny babákat!

Birsalmalé - ha az ember eltekint az ízétől, egész hasznos lehet.

Macikávé - a kedvencem, a kopottas menza-feeling garantálva.

Csodateák - örök sláger! Kettő közismert, a Laktoherb és a Fitolac. A Laktoherb nekem semmit sem használt, viszont a gyerek iszonyú hasgörcsöt kapott tőle. A Fitolac részemről meggyőzőbb és szaporít is.

"Gyógyszerek":

Elsősorban természetesen a homeopátiás szerek, amik tényleg jók:

Urtica Urens D6 - napi 3x5 Óvatosan, megcsikarhatja a baba hasát.

Alfa Alfa D9 - szopi előtt 15-20 perccel 3-4 szem. Nekem a legjobban ez jött be.

Tejszaporító cseppek - Nandutól szerezhető be. Én nem tudtam rájönni, hogy haszál-e vagy sem, mások esküsznek rá.

Tejszaporító masszázsolaj - szintén Nandutól szerezhető be, én nagyon szerettem.

Életmód-beli vátoztatások:

Ez a legkevésbé kivitelezhető, de a legfontosabb:

Rengeteg pihenés-alvás - csak akkor megoldható, ha van aki segít ellátni a gyereket és a háztartást. Ha nincs, akkor is érdemes pár napra mindent elhanyagolni, és heverészni naphosszat.

Beszüntetni az aggódást és az idegeskedést - ez nagyon nehéz, de muszáj erőt venni magunkon, mert nagyon lélekromboló és a gyerek is zizi lesz tőle.

Eltávolítani a fontoskodó, idegesítő embereket - jobb ha mélyen a lelkünkbe nézünk, és megkeressük a számunkra irritáló személyt a környezetünkben (leggyakrabban anya vagy anyós), és kíméletesen eltávolítjuk (vagy eltávolíttatjuk a férjünkkel). Egy fontoskodó, mindent jobban tudó, mindenbe beleszóló ember teljesen letörheti a kezdetben amúgy sem túl sok önbizalmunkat, és a segítségük nincs arányban azzal a kárral, amit a lelkünkben és az önbecsülésünkben tesznek...

Szoptatás:

A legjobb módszer a szaporításra. Lehetőleg két óránként és éjszaka is. Fontos a megfelelő mellretétel. Költözzünk a babával az ágyba 1-2 napra, és lehetőleg csak akkor szálljunk ki, ha wc-re megyünk.

Fejés:

Jó sokat és jó gyakran. A Muter-féle fejés közismert a fórumon. Lényege: felváltva fejni mindkét mellből 7-7, 5-5, 3-3 percig, akkor is ha már nem jön semmi. Így kap ingert az agy a fokozott termelésre.

Na, ennyi, remélem, segít, Suezika, főleg rád gondoltam!!!drukkolok nagyon!!! Sztem ez a "másszbeazágybaVikivel"-módszer fog segíteni!

most már megyek, ülve alszom...

Off:
Ja, a sajt krémsajt lett, lehet, hogy nem update joghurtból kellett volna???? de csak az volt az üzletben, mindent lekopasztottak. Mindegy, így is fini.
És győzelem!!!! sikerült a kenyérsütőgépben finomlisztből és pici rozslisztből szuperfinom kenyeret sütni!!! eddig uis kimondott kenyérlisztből csináltam, de már nem gyártják...de így minden ok.Mivel innen a legközelebbi bolt kb 3.km, muszáj itthon gyártani-sokkal olcsóbb, és finomabb is. Off.

Jó éjt!

Angel
Vendég

Jó reggelt, lányok!!

Kisfiam megörvendeztetett éjszaka 5 órás egyhuzamban való alvással, ez volt neki a megkésett kariajándéka anyának!!Olyan kipihentnek érzem magam!!Végülis majdnem 8 órát aludtam egyhuzamban, 1* szopizott csak 20 percet!! :lol:
De viszont napközben nem hajlandó aludni a Drágám!!értetek már olyat, hogy egy 10 hetes gyerek elvan nappal úgy, hogy max 5 perceket alszik?? :roll: Mert nálunk ez megy már egy pár napja!! Ha kivételesen többet alszik, azt is csak apa karjában, a hónaalá befészkelve hajlandó megtenni!! 8)
Mondtam a férjemnek, hogy megszületett a következő óvónők réme, mivel a másik a lányom volt, aki 1,5 éves korától nem volt hajlandó nappal aludni, így persze az oviba se!!többször megkérdezték finoman az ovónők, hogy esetleg nem e tudnánk ebéd után hazavinni, mert fantasztikus amilyen szenvedést le tudott vágni alvásidőben!! :lol: Még jó, hogy a suliban már nem kell szunyálni... :lol:

Köszönöm lányok, a jókívánságokat, igyekszem magam kúrálni, most éppen gyógynövényekkel!! literszámra iszom a hársfateát, kamillával gőzölök, zsurlófüves ülőfürdőben üldögélek, és persze szedem a vitamin ezerrel, meg eszem a tiltólistás manadarint, és narancsot, szerencslére Pistike még nem tiltakozott eddig!! :wink:
Egyébként se volt nagyon hasfájós, de mintha már az a kevés is múlna!!

Védekezés, teherbeesés: Ahogy Bujka is írta, azért nem igazán "ajánlják a szoptatás alatt a másik terhességet, mert méhösszehúzó hatása van, és emiatt "kilöködhet az újabb embrió!! Persze nagyon sokan vannak akik szoptatnak kismamaként is, szerintem ez úgymond alkati kérdés is, hogy ki hajlamosabb vetélésre, stb.
Amikor a babóca már nem szopizik olyan sokat, szerintem akkor belelehet vágni, a tesókészítésbe, ha kis korkülönbbséget akartok!! :wink:
Mi nem védekezünk semmivel, de sajnos a férjem spermiogrammját ismerve, nekem szinte semmi esélyem nincs a spontán teherbeesésre!! :cry: De ha mégis jönne, szeretettel várjuk, még szopi mellett is... Na most jól ellentbeszéltem magamnak, de remélem értitek, hogy mire is akartam kilyukadni!! :oops:

Beuka!!

Az én Fatikám is hajasbaba volt, olyan mókásan kopott a haja, a tarkóján szinte teljesen kopasz volt, kétoldalt a fülénél meg hosszú!! :lol: Szerintem Pistikének is olyan lesz!! Nem lesz ott folt a késöbbi hajában!! :lol: A fülfolyás: pistikének is folyt már ki, nem szabad semmivel hozzányúlni, én csak a kagylót szoktam kiolajozni!!

Ma megreckírozok egy szintén tiltólistás lencsefőzit ebédre, remélem nem lesz gáz... :wink:
Várom a beszámolót azoktól, akik szintén ezt fogják tenni!! :wink:

Nekünk magányos lesz pistikével a szilveszter, apa dolgozik, Fati mamázik, anyum meg valószínűleg megy bulizni!!
Úgyhogy ugyanolyan éjszaka lesz mint a többi, de nem is bánom!! :wink: Már régóta nem járunk el mi se bulizni!! de azért apa hiányozni fog!! :roll:
na nem "sírdogálok itt tovább, ébred a fiam!!

Puszi, Lányok!!

BÚÉK!!!

Melódia

Kép
Kép
melódia78

Ez lemaradt!! :lol:

VIRRADJON RÁTOK SZÉP NAP,
KÖSZÖNTSÖN RÁTOK JÓ ÉV,
KEDVES HAJLÉKOTOKBA KÖLTÖZZÖN A JÓLÉT.
A LELKETEKBEN BOLDOGSÁG,
A SZÍVETEKBEN BÉKE
EZT KÍVÁNJUK NEKTEK A KÖVETKEZŐ ÉVRE!

BÚÉK
Melódia és családja

Kép
Kép
melódia78

Múlik a nap, s múlik az év,
Ami rossz volt, elmúlt már rég.
Holnap egy új évre ébredtek,
S ehhez kívánok Nektek nagyon sok szépet!

Kép Kép

chesti

Melódia!

Flóra még csak 6 hetes, de mindíg keveset alszik nappal és csak akkor alszik többet ha sétáltatom, vagy elmegyünk autókázni.
Azt mondta a dokinő, hogy ez egyéni és igenis vannak babák akik jóval kevesebbet alszanak!

Bettus!
Köszi a bókot, sajna én nemtudok ilyen speckón kötni, ezt anyukám csinálta!

Beuka!
Én még naggyon régen foglalkoztam baba -gyermek masszázsal és így magamtól.Mivel fürdés előtt van a maszi ezért gondolom egy kicsi beszívódik a felesleget pedig lemosom.
Egyébként Rönci feltett annakidején ilyen tornás-masszírozós dolgot amit kinyomtattam, hogy jobban csináljam, ha gondolod szívesen felteszem újból!
Ti is gyönyörűek vagytok, egy egész mosolyalbum készülhetne itt nálunk!

Kép
gabriel79

Sziasztok,

Sue,

A talin a szopis tanácsadó mondta, hogy a legtöbb megkeresésük ünnepek után és hétfőnként vannak. Gondolom, sejted, miért. a nagy jövés menés, látogatások, egyéb haccacáré kiciot felboritja a baba megszokott menetrendjét, és még igény szerint szoptatott babaáknál is előfordul, hogy kevesebbet szopizik, és kicsit kevesebb figyelmet kapnak a baba igényei. ezért átmenetileg érezheti azt egy anyuka, hogy kevesebb a teje. nyugalomban jó gyakori szoptatással gyorsan helyrebillen az egyensúly, szóval, no para. Ahogy Bujka irta, a tej elapadáshoz két hónap kell, addig visszafordítható a folyamat.

Bujka,

nagyon klasszak a képek, főleg a kis idill tetszik a fotelban. (khmmm, oda még egy harmadik is elférne akár.. :wink: )

Csajok, totál tanácstalan vagyok.
Az ünnepek alatt anyukámnál voltunk, és Peti gyönyörűen aludt, egyszer hat órát egyhuzamban, máskor meg kelt háromkor, meg hatkor és utána még vagy tizig aludtunk. szóval, maga volt a tökély. Most hazajöttem, és újra visszaállt a tragikusan sz@r éjszakai haccacáré. Tizenegykor letettem, és onnantól kezdve másfél (!) óránként csinált úgy, mint aki menten éhen akar halni. a négy harmincas etapnál még ágyból kikelve dajkálnom is kellett, mert nagyon nem akart visszaaludni.
Csajok, tejem van dögivel, ugyanúgy egy ágyban egy szobában aludtam Petivel anyumnál is, egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy mi a fészkes fne van!! :?
(pedig már úgy örültem, hogy Peti kezd "megjavulni"...)

na megyek, mert műsor van

addig is

BUÉK nektek Csajok!!
sz_kata

Sziasztok!

Sz_Kata!
Csak annyit szeretnék még a labello és babakozmetikum témához hozzáfűzni, hogy én évek óta használok labellót, és nagyon szeretem, az égvilágon semmi bajom és nem vettem észre olyasmit amit leírtál, hogy még jobban kiszáradna a szám. Sőt, nagyon jól helyretette a kirepedezett számat. Persze nem használom minden nap folyamatosan, hanem ha éppen eszembe jut, vagy ha éppen szükséges. A fehér színű med-et szoktam venni, és a férjem is használja és neki is teljesen jól bevált. Persze biztos, hogy a méz is klassz, még nem próbáltam, de ki fogom, köszi a tippet.
Babakozmetikum ügyben igaz, hogy nyilván csak jót írnak a dobozra, de a naturland termékek azért jók mert teljesen természetes alapanyagok vannak bennük, olajként lenolajat használnak, a többi tiszta gyógynövény. Nem akarom már most bevezetni ezeket a cuccokat, ráér még, csak meg akarom venni. És idővel majd használni is persze.

Suezika!
Nem fogsz befuccsolni, ne is gondolj ilyesmire, és ne idegeskedj!!! Az átmeneti tejcsökkenés bármitől lehet, nem jelenti azt hogy már így is marad, biztos csak a karácsonyi hajtás miatt van. Nem tudok okosat mondani, csak annyit amit már annyiszor leírtam, én sem tudom hogyan és mitől sikerült, de az tény hogy több a tejem mint az elején, és folyamatosan annyi amennyi kell. De ez annyira egyéni dolog. Szerintem a lényeg, hogy ne idegeskedj, és gyakran szoptass!
Suttogót én megvettem, de nem olvastam még ki. Az eleje tetszett, de aztán a 4É-nél rájöttem hogy ez nekünk nem fog bejönni. Minden baba teljesen más egyéniség, nem lehet rájuk sablont húzni. Persze van egy átlag, de attól nagyban el lehet térni. Hát Geszti nagyban el is tér. :wink: Szóval onnantól igyekeztem a saját megérzéseimre hallgatni, és a könyvet félretettem, majd ha több időm lesz, azért lehet hogy kiolvasom, csak úgy szórakozásból.

Lányok!
Szeretnék ezúton mindenkinek boldog, és szerencsés Új Évet kívánni, ezzel a kis idézettel, és képpel:

Örömöd sok legyen,
Bánatod semmi,
Segítsen az Isten boldognak lenni!
Legyél mindig vidám, örülj minden szépnek,
Én így kívánok Neked Boldog Új Évet!

Kép

Kép
mamy

Sz_Kata!

Sajnálom! :( Az én nagy fiam is jobban érezte magát máshol... :roll: Nem lehet, hogy valami rém egyszerű oka van? pl: ott lazább voltál, mert nem a Te "portád"? :wink: :wink: Esetleg nem volt vagy két fokkal hűvösebb ott? ...vagy ilyesmi... csak próbálkozom... :oops:

Melódia, Chesti!

Nem a szex miatt érzi elhanyagolva magát apa, és a manó körül is sokat sündörög. Inkább a kettőnk közötti intimitás, a sok beszélgetés, buksi simogatás a tévé előtt stb. hiányzik neki.... Elég nehéz most ezt megoldani, hiába tündérbaba Nándi... :oops: Ötlet?

BUÉK MINDENKINEK!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

[color=red]BUÉK MINDENKINEK!!![/color]

Puszi, Krisz és Rics

krisszi

Sziasztok lányok!

Sajnos semmi idöm olvasni (bepotolom :D de gyorsan beugrottam hozzátok 1 percre hogy:

SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET!!
kivánjak mindenkinek..

Karácsony alkalmábol fiamnak levágtam a haját elöl..
Kép

Fát diszittek..
Kép
Vendég

Sziasztok!!!

EGY VILLÁMGYORS BEKUKK.

MILLIÓ PUSZIT KÜLDÜN KMINDENKINEK ÉS NAGYON BOLDOG ÖRÖMÖKBEN TELI ÚJ ESZTENDŐT MINDENKINEK!!!

Mi a Rönciékkel Szilveszterezünk 7-esben, tök buli :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG, BÉKÉS ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNUNK!

Puszi Orsi és Zsombi

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok!

Mindenkinek jó egészséget, örömökben és baba kacajokban gazdag új évet kívánok!

Kép

Kép

Évi, Pali és Ricsi babó

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Képzeljétek amióta uram szabin van velünk itthon hulla fáradt vagyok. Tud vigyázni a gyerekre, aztán mosok, mosogatok, boltba járok még hagyján, de a főzés az nagyon leszívja az energiámat.
Ma fél 11kor keltünk (8órás etetés után hármasban aludtunk tovább :D ), etetés után lementem a Plusba, elindítottam a mosógépet, kiteregettem. Apa mosogatott. Utána 3órát, ha nem többet voltam a konyhában, brokkolikrémlevest és lasagnet főztem, közben 1x etetés. Aztán megebédeltünk, megint etetés, tisztába tevés 2x és folytattam. Turmixot csináltam: sárgarépa, alma, banán, narancs, mandarin. Fincsi püré lett, babáknak való nyami nyami. Mindjárt kanalazom is. :) Na és most végeztem, ugyhogy bitorlom a netet egy darabig.

Pénteken meg voltunk Győrben az Árkádban, jobban tetszik, mint a pesti. Kevesebben voltak és nem volt olyan dugó mint Pesten. Sajnos H&M, C&A ki volt fosztva, hiába volt leárazás. Kata evett aztán 2órát aludt a kenguruban :) megint etetés, tisztába tétel és jöttünk haza.

EGÉSZSÉGBEN, SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK!!!!!

Mi msn-en tartjuk a kapcsolatot a többiekkel és kamerán keresztül koccintunk, ha van vkinek kedve csatlakozzon.

astax@freemail.hu címen

Puszi: Edit

Kép
Kép
edi78

Még egy édi kép:

Kép

KépKép
ranpo

Beuka!
Dehogy haragszom. ( maci-kutya) :wink:
Nálunk ágyundor van, vagy azért sír Kata, mert nyűgös, nem tud elaludni. Ilyenkor van kézben, amúgy nem nagyon, meg nem is mindig engedi. Ja és cicire nem nyugszik meg, be sem kapja, sőt berág, hogy megint etetni akarom. Cumis lány Kata baba.

Ja és kiskora óta egyedül van hagyva Kata, különben nem tudnék mosdóba, konyhába menni, tenni-venni. 10percenként kb. ránézek, odamegyek ha kell, de általában vele vagyok egy légtérben. Meg kell tanulnia egyedül lenni, játszani. Tegnap 1órát elvolt a kiságyban cumi nélkül játszott (ette a kezét, meg a babáját). Persze ha unatkozik akkor sír utánam és én rögtön ottvagyok. :)

Sue!
Libero, Huggiesból nálunk még egyszer sem folyt ki a kaka. Próbáld ki. :)
Jobbulást a lánykádnak, remélem minket elkerül a baj, picit már köhögünk. :(

Na Gesztenye fellépett msn-re, várom a többieket. :D :D :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Bettus!
Nekünk van itthon Varga hajszeszünk a hajhullásra, de nem tudom,hogy lehet-e használni a szopi alatt. Majd felhívom őket és megérdeklődöm. A liberónál pedig jövőre (azaz hamarosan) reklamálok. Gratula a férjednek, hogy ilyen ügyesen elintézte a fényképes ügyet.

Chesti!
Büdi a kaki? Nálunk 2-3 napja elég erőteljes szagú pukikat és kakit nyom, legalábbis eddig nem éreztem meg 2-3 méterről, ha termelt :lol: .

Bunny!
Köszi a teljeskörű infót. Nekiláttam a lefagyasztásoknak, mert a régieket is el kell valamikor használni.

Angel!
Nem árt 1-2 hurka, legalább a kicsinek van miben megkapaszkodni :lol: , mármint a hajunkon kívül :? .
Az aloe first egy nagyon jó találmány Aloe Vera termékből készül és nagyon hatékony mindenféle sebre, égésre, torokfájásra, stb (spray). Én már évek óta használom a forever living product aloe vera termékeit és nagyon meg vagyok velük elégedve, annak ellenére, hogy eleinte nem nagyon hittem benne. De amikor kipróbáltam, annyire bevált, hogy egyből beléptem én is, így már közvetlenül tudom vásárolni a termékeket a raktárból. Elég drága mulatság (a first 4-5 ezer körül van, de nagyon sokáig elég), de nálunk mindennél fontosabb az egészség és ilyenkor nem nézzük a pénztárcát (ráadásul nincsenek mellékhatásai, mint a gyógyszereknek).
Nekünk van itthon gerinctorna és nyaktorna kazettánk is, mert nekem is problémám van és gyógytornára kellett járnom. Gerincferdülésem és nyakigerinc meszesedésem van, ami nem valami kellemes.

Sue!
Ha éhes, akkor enni fog a kicsi. Nálunk is volt olyan, hogy kétszer 40-et evett, majd később 120-at benyomott. Lassan már én is megszokom, hogy ők sem mindig egyformán éhesek.

Melódia!
Nálunk sem alszik napközben Barni, csupán 15-20 percre hunnya le a szemét. Viszont pár napja már fél-egy órát is alszik és én nagyon meg vagyok lepődve. Bárcsak maradna ez a tendencia, dehát te is tudod, hogy folyamatosan változnak az igényeik :lol: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Na folytatom...

Bettus!
Jók a Kitti képek. :) Hát mi már a 7kiló felé megyünk. Ha így hízik Kata nemsokára, duplázza a súlyát. Nem tudom mi van...Csütörtökön megyünk mérésre. Kivi vagyok.
Fotó: jól jártatok, mi még nem használtuk ki.
Nagyon aranyos az a rózsaszínű plüssállat, zsiráf vagy mi? ?

SzKata!
repedés :(
:) de legalább vehetsz magadnak rucit, majd számolj be miket vettél :D

Chesti!
Nem fél a kutyustól Kata, csak messziról stírőli a szekrény tetején.
Niki nagyon szép még mindig :) Nagyon édes ahol mosolyog.

Bunny!
Máténak jó súlya van. Senki nem mondaná meg, hogy korababa. :)
Jó a rucija. :D

Krisszi!
Kaki ügy :) Tök jó a Ricsike széke. Vaku :( Kata sem szereti, néha szoktam csak, de szeretném nullára levinni a vakus képek számát. Csak nem lesz baja a szemének pár vakus képtől, ugye?

Melódia!
Jobbulást!!!

megyünk fürcsi, azt jövök még :D :D
Edit

Kép
Kép
edi78

Csak gyors bekukk, Arti unatkozik, és már jelzi.

ANgel
Én is imádom a 30-as évek stílusát, és a hot jazz band-et. épp nem rég töltöttuk le. mondtam a férjemnek hogy ez jazz, azt mondja olyat nem tölt le. Aztán meg ő is azt hallgatta. :lol:

Olaj: Én is a gyógyszertáras olajat használom fürdés után, vattával kenem rá. De a fürdetőből johnsonos van.

Képzeljétek csütörtök éjjel 10 órát aludt egyfolytában. éjjel 2-től délig! Csak néztem, de most megint kell neki éjjel is enni.

tegnap ugy megijedtem, mert mindent kihányt amit szopizott, de szerencsére nincs láza meg semmi. de ugy sajnáltam szegényt.

na megyek..

Boldog uj évet mindenkinek!!!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Nem semmi mennyiséget termeltek 1-2 nap alatt!! :lol:

Mi még itthon vagyunk egy darabig, esti evés, aztán átmegyünk egy nagy baráti társasághoz az éjféli koccintásra, csajok úgyis alszanak majd a kocsiban, meg a hordiban, aztán haza.

Koszmó: már annyit írtatok róla, mindenféle szereket, stb., hogy mostmár én is hozzászólok. A koszmó általában azért jön ki, mert a legtöbb anyuka, főleg, ha első baba, nem meri megdörgölni a buksit. Fürdéskor egy kis dörzsivel ha van (én az éppen levett bodyt szoktam használni) át kell dörzsölni a fejét, a kutacsánál is egész nyugodtan! Persze vigyázva, hogy ne nyomja meg az ember (nagyon), de azért nem hímes tojás! :) És utána meg sima babaolajjal be kell kenni. Hát én ennyit tudok, anyukám mondta (3-an vagyunk testvérek), Zsófinak is van néha, de ez be szokott válni. :wink:

Következő baba: hát én csak néztem itt nagyokat, hogy mindenki milyen vállalkozó kedvű, néhány hónapos babákkal, aztán eszembe jutott, hogy persze egy babával könnyebb. De hogy Kata te is :!: :shock: Hát én biztos megszenvednék most egy terhességet. Az első 4 hónap nekem a csajokkal is a hányásról, az öklendezésről, a rosszulléttől az ágyban fetrengésről szólt. Mondjuk amúgy is feküdtem volna, mert veszélyeztetett terhes voltam, de most biztos nem nagyon élveznék egy újabbat. A csajok miatt sem, egy csomó mindenben háttérbe szorulnának túl hamar, még ki sem élveztem a picibaba korukat, egyenlőre csak rájuk akarok koncentrálni. Amúgy mi is szeretnénk majd, ha esetleg egy kisfiú összejönne, de semmiképp nem most! :oops:
Szóval le a kalappal előttetek!
Egyébként nekem több olyan ismerősöm is van, aki még szoptatott, mikor jött a második gyerkőc, és az elsőt végig szoptatta a terhesség alatt, utána meg mind a kettőt.

Én olvastam a Suttogót, de már akkor 3 hónaposak voltak a csajok, és napirendünk volt, saját ágy, altatási procedura, stb., szóval én is csak megerősítést kaptam belőle, hogy ezek szerint jól csinálom.

Hű. mennem kell etetni, mert elkésünk a koccintásról! Pedig még egy csomó írást el sem olvastam...

BÚÉK!!!!!!

Kép
baba888

Rolex!
Jó az új ticker. :) Érdemes volt a házimunkát felfüggeszteni.

ANgel!
Holnaptól fogyi lesz nekem is finoman, mert híztam a kari alatt 2kg-ot!!! Akkora a hasam, mint a 6hónapos sógornőmnek. Lehet, hogy útban a baba? Érdekes a pocim....1évet mképpen várnék. Bár ma nosztalgiáztam, hiányzik a pocim, olyan szép nagy volt. (jó, most is az, de az más volt ugye)
Jó a szöveg amit bevágtál.

Melinda!
Nem hiszem, hogy 1nap alatt kiszáradnának a babók!

Összes baba nagyon szép, Mamy, Gabriel, Tina!

Beuka!
Kádban játszás apával nanana :D :wink:

Bujka-Melinda!
Örülök a bejelentkezésednek! :) Szépek a fiúk. Jó nagy már Beni.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Szilveszter alkalmából nem kívánunk egyebet csendes lépteitek kísérje a szeretet. Szívetekbe béke, lelketekbe nyugalom, legyetek boldogok a következő 365 napon. B.U.É.K.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

SZIASZTOK!

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!

LEgyen legalább olyan boldog a 2007-es év, mint a 2006-os :)
Hisz ebben a topicban mindenklinek az volt!

Bea

Kép
Kép
beuka

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:09-kor.
Vendég

Sziasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET!!!!

Kép

Kép
Kép
edi78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?