Sziasztok!
Ma nagyon raérek
Apa ma (is) dolgozik
.
Gabek, a parolo edényben pont, h gyorsabban fö meg a kaja. Kis darabokra kell vagni a zöldséget, ha olyan (krumpli, cékla). Es az a lényeg, hogy minél kevesebb ideig fözd a kajat, mert ugy marad meg benne a lényeg.
Tegnap kelkaposztat csinaltam igy (levelekre szétszedve), kb 3 perc volt.
Ugyanugy, mint a sima fözésnél meg kell szurni az adott zöldséget késsel (hogy lasd, h allsz, most ujat mondtam mi?
) és idöben levenni a tüzröl. Csak vigyazz, mert nagyon forro göz jön ki az edényböl. En személy szerint nem banom, ha kicsit ropogos marad, utana egy kicsit (tényleg kicsit!) megparolom olajban, füszerek, stb. aztan helo.
Ha Gergönek fözöl benne akkor sem kell szétfözni a dolgokat, mert a turmixgép mindent megold, darabos sem marad
!
En nagyon megszerettem ezt a edényt, sok mindent abban fözök, hamar bele lehet jönni.
Ja és nem jo, ha az aljan tul sok viz van és belelog a lyukacsos rész. De gondolom ezt is tudod.
Moni, begépelek neked egy listat az egyik könyvemböl! A tejnél ugye altalaban a kalciumbevitel a lényeg. Megmondom öszintén, nagyon meglepö dolgokat olvastam mostanaban erröl az egészröl. Diohéjban: nem olyan egészséges a tej, mint hisszük, sok mas ételben is van kalcium. Több is, mint a tejben.
(most biztos total hülyének néztek, de nem én talaltam ki, ezt igazi orvosok irjak igazi könyvekben
). Ja és afrikaban meg azsiaban nem isznak tejet és még sincs naluk gond ebböl. Csontritkulasban is szarabbul allunk, mint ök (ez altalaban érvényes azokra az orszagokra, ahol töménytelen tejmennyiségeket fogyasztanak
). Nagyon megdöbbentö nekem ez az egész, mert eddig azt gondoltam, hogy a tej szinte az egyetlen kalciumforras.
Szoval itt van, h hany mg kalcium van az adott ételekben (100 grammban).
Sajt: 600
; Csicseriborso: 149
Mustar: 500; Tojassargaja
: 140
Kaposztafélék (föleg brokkoli): 349
Szardinia: 330; Fehér (szaraz) bab: 137
Mandula: 254; Tehéntej: 125
Mogyoro: 200; Bors: 120
Petrezselyem: 200; Zöld oliva: 100
Aszalt füge: 170; (ét)csoki
: 100
Ruccola: 150; Spenot: 81
A doki azt irja, h az összes gyümölcsben van kalcium.
Olyan asvanyvizet kell valasztani, aminek magas a kalciumtartalma.
Sok olyan étel van, amit Sanyika még nem ehet talan + borsot meg mustart sem lehet kilo szamra enni mondjuk
!
A szezammag nincs benne, de abban is rengeteg a kalcium, azt szerintem mar adhatsz Sanyikanak. A lény, h elötte meg kell
picit piritani, h ne legyen keserü és utana le kell daralni különben nem ér semmit (kikakilja a magot).
A tojas jo D vitamin forras. De ezt amugyis szedtek, nem?
Ha kevés a tejed egy éves koraig potolhatod tapszerrel utana meg ehet mindent (és folytathatod a tapszert is).