Új privát üzeneted érkezett!

Lányok,
sziasztok, csak egy gyors kérdés:

nincs valakinek szüksége a Harry Potter 6-ra, cserébe az 1., 2. v. 3. kötetért? Karácsonyra kaptam, és már megvan egyszer. Drága férjem vette, blokk nincs hozzá (a boltban hagyta, az eladó csak a szóróanyagot csomagolta a könyv mellé, a blokkot nem), és nem cserélik vissza...

Robogok, Lilike nagyon hiányol...

Puszi és jó pihenést, kajálást mindannyiótoknak...A

ákata2

Lányok,
sziasztok, csak egy gyors kérdés:

nincs valakinek szüksége a Harry Potter 6-ra, cserébe az 1., 2. v. 3. kötetért? Karácsonyra kaptam, és már megvan egyszer. Drága férjem vette, blokk nincs hozzá (a boltban hagyta, az eladó csak a szóróanyagot csomagolta a könyv mellé, a blokkot nem), és nem cserélik vissza...

Robogok, Lilike nagyon hiányol...

Puszi és jó pihenést, kajálást mindannyiótoknak...A

ákata2

Mamy!
Nagyon édes Geszti! Milyen érdeklődő. :) Szép nagy, formás, mint a Kata. :) :)

Angel, Gesztenye!
MEgnéztem a mienk Lotion free, ugyhogy valszeg gyártás miatt ilyen a szaga, mert korábban nem éreztem. Mondjuk miniből csak egyet használtunk, Midiből is ez az első. Majd meglátjuk később milyen lesz.

Angel!
Köszi a bókot. Igen Kata apukájára hasonlít, azt mondták 80%-ban, de kiskori kép szerint meg tök olyan mint én. Attól függ honnan, hogyan van fotózva. :D
Hogy bírsz ennyi csokit enni? Nem hízol, nem vagy rosszul?

SzKata!
Örülök, hogy a kívánságlistád, lassan, de teljesül. :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok lányok!

Csatlakoznék, ha beférek.. :)
Mi ugyan nem ősziek vagyunk, de annak kellett volna lennünk.
Ikerlánykáink 32+4 napra jöttek július 19-én, de hivatalosan szept.9-re voltam kiírva. Igazából azért kerestem ilyen topikot, mert kíváncsi vagyok azoknak a babáknak a fejlődésére, akikkel egy idősnek kéne lenniük. Koraszülötteknél a hivatalos kiírást veszik alapul, aztán egy idő múlva persze behozzák a lemaradást.
Kicsit bemutatkozunk:
Anna a "nővérke", 1990 grammal, 45 centivel, Zsófi 1840 grammal, 48 centivel született.
Mostmár 1 kg különbség van köztük, Anna 6110, Zsófi 5120.
Anna kb.3 hete fordul hátról hasra, de csak balra :D , Zsófi 1 hete, és neki néha visszafelé is megy.
Még nem nyúlnak kifejezetten a tárgyakért, de ha valamit a kezük ügyébe rakok, azt megfogják, Zsófi rögtön be is tuszkolja a szájába. :) Amúgy a kezük jóformán egész nap a szájukban -vagy inkább a torkukban... :? :shock: .Zsófikám most épp az ölemben csücsül, és hasizommal húzza előre magát, nem tudom hova menne, lehet ő is írni akar nektek.
Kb. egy hete kezdtek gőgicsélni, sokszor egymásnak is mondják, meg kell őket zabálni.

Kata,
annak külön örülök, hogy más ikrek is vannak itt!! Mesélj magatokról légyszi, bármit! :D
Amúgy az ikres topikban vagyok.

Ez egy nagyon friss kép a csajokról, ez volt a karácsonyi üdvözlőnk.

Kép

Kicsit hosszú lettem így elsőre, bocsi, üdv!
Anikó

Kép
baba888

Most látom, hogy Napraforgó is ikres. :D

Kép
baba888

Sziasztok!

Anikó!
Üdv itt, persze hogy beférsz! Az én kislányom pontosan 1 hónappal fiatalabb a lánykáidnál, aug.19-én született! :lol: Nagyon aranyosak, és nagyon szép nevük van! Milyen érdekes, hogy születéskor Anna volt a "nehezebb" de rövidebb, Zsófia könnyebb de hosszabb. :) És ezek szerint ezt most is tartják. Ahogy látom, egypetéjű ikrek, ugye?
Látom, Csömörön laksz! Nem ismered véletlenül a Delfin uszodát?... Tervezzük hogy megyünk baba úszásra, de olyan tanácstalan vagyok, hogy hová kéne menni? Érdeklődtem már náluk, de elég drágának találom. Viszont ha megéri, (mármint az ár-szolgáltatás arány) akkor mennénk.

Szép napot mindenkinek, még igyekszem jönni.

Kép
mamy

Hello lányok!

Az ünnep csodálatos volt nálunk is (A kaja is jó lettÖ :lol: )!!!!!! Apa meg is könnyezte, nagggggyon édes volt!
Hol töltitek a szilvesztert és milyen társasjátékokat emlegettek? Én is akarok! :roll: :roll: :lol:

A Ti párotok nem panaszkodik, hogy el van hanyagolva? Nekem most már ki kell találnom valamit, mert apa szomorú.... Ötlet?

Tegnap voltunk oltáson, és Nándi 7300gr, azaz bőven megduplázta a születési súlyát, aminek nem tudom, mi a jelentősége, de biztos baromi fontos, mert mindenki emlegeti! :lol: :lol:

Szia Anika!
Jaja, nagyon drágák a csajok!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok Csajok!

Bocs, nincs időm visszaolvasni, HELP PLS!!!!

Ricsi majdnem egy hete NEM TUD KAKILNI, kipróbáltam mindent, hőmérő, kúp, cukros-kamillás tea, amit persze undorodva köp ki. mostanra már az a pavlovi reflex is kifejlődött benne, hogy ha meglátja a cumisüveget, a kiskanalat vagy a poharat, éktelen sírásba kezd.

MIT CSINÁLJAK???????????? amúgy jó a kedve, csak irtó büdöseket rottyant és a védőnő ultimátumot adott, h ma mindenképp kell valamit produkálnunk.

segítsetek légyszi, volt már valakinek hasonló?????????????????

pusz,
Krissz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Anikó, üdv köztünk! Szépek a lánykák nagyon!
A nevük is gyönyörű, biztos nem hiszed el, de ha lányom lesz, úgy fogják hívni, hogy Anna Zsófia. :lol:

Mennem kell, pusz!

krisszi

Sziasztok!

Edit! JAj ne haragudj, nem akartam megbántani kutya úrfit, hogy maci úrfinak néztem :oops: :oops: :oops:
Próbálkoztam az általad említett pózzal a megnyugtatásnál, picit enyhített rajta. Köszi a tippet!

Sz_Kata! Sajnos nálunk a cici ilyenkor nem jön be, beteszem a szájába és úgyanúgy sír, nem rakja össze az ajkait. Na jó nem tartsokáig egy ilyen sírás, de nagyon sajnálom szegényt úgy sír.
Na alakul Peti ezekkel az alvásokkal! Gratula! húgod :evil: :evil: Nem semmi!

Gesztenye! Én is úgy vagyok néha Botonddal, hogy gondolom, kezdem kiismerni, aztán teljesen máshogy csinál valamit. Ma 3 hónapos! Gratula!!!

Melódia! Boldog névnapokat a fiúknak!!! A vanish szappanra gondolsz? Nekem is van, de eddig nem mertem használni a babaruhákhoz, de már szemeztem vele.Ezekszerint lehet??
Nálunk nem ágyundor, mert sokszor kézben sem nyugszik meg. HA meg már megnyugszik, mindegy, hogy kézben, vagy ágyban van.

Angel! 280 gr! Húha az nem semmi! Nálunk séta alatt mindig alvás van. Karácsonykor én is ittam egy kis Baleys-t, meg pezsgőt, de tényleg nagyon minimálisat. igazán nem tudom, hogy milyen hatással volt Botira.

Mamy! Milyen nagy már Geszti! NAgyon aranyos képeken!!! Ezt a teát hol leht kapni? Nem semmi az a 12 órás alvás!

Chesti! Milyen volt a mozi? Nem gondoltál folyton Nikire?
Tudom, hogy már a vetkőztetésnél sírt Niki, de amikor beleszúrták a szurit (a lábába kapta ugye?) érezte? Sokáig nyomták bele a cuccost? Mi 3-án megyünk de már előre félek :? :?

Á_Kata! Már 5 hónaposak a lányok! Gratula!!

Anikó! Nagyon szépen a lányaid!! Gratulálok!
Szerintem mi egy topicban kezdtük anno :wink: :wink: :wink: Örülök, hogy Neked is sikerült :) :)

MI úgy gondolom szerencsések vagyun ka sexet, a nyugodt kajálást, és a fürdőt tekintve.
Bár tegnap 2× ki kellett szállnom a kédból (együtt fürödtünk a párommal) mert Botondnak kiesett a cumija alvás közben ,és reklamált :)

Lányok! Ti szoktátok "otthagyni" a babákat? Úgy értem játszószőnyegen, pihenőszékben, ágyban ébre, hogy picit önállóan játszanak? Én nem merem otthagyni, mert azt gondolom unatkozik. Bár ez valószínűleg butaság, hisz meg kell tanulnia egyedül játszani.

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!
Apa kiment egy fél cigire így gyorsan írok.
Cigi téma,Gergő leszokott 10 év után de mióta megvolt az esküvőnk napi 1-2 szál megint elmegy,de rögtön mossa fogát,így babát nem zavarja,de sajna anyósomék erős dohányosok és én se nagyon szeretem,ha hozzábújik baba.Azt mondta anyós majd hoz egy tiszta ruhát és átöltözik de nem teszi.mindegy,olyan ritkán jön,hogy kibírom szó nélkül......

Pelus,látom mindenkinél kifolyik a kaki,Nálunk is,mi pampes és dmes pelust hordunk de mindegyikből kifolyik.mi is venis szappant hAsználunk.

karácsony elment ugyanis mindenki lebetegedett,Vikihez dokit hívtunk de semmi nem volt szörcsögésen kívül,de ma már vinni kell egyre csúnyábban köhög és most érzem melegszik szegényem.ha lerakom ordít így most megyek,mert nem bírom.

Anikó,üdv itt édesek a lányok.

sue
suezika

Sziasztok!

Beuka!
A teát szerintem bármelyik gyógyszertárban és gyógynövényboltban lehet kapni. Én most literszám vedelem, mert nagyon hatékony! És sokkal jobb is az íze mint a laktoherbnek.

Krisszi!
Nekem is ez a rémálmom. Szorítok, hogy legyen mielőbb termés!!! Gesztinél eddig max. 5 nap volt kaki nélkül (ha jól emlékszem... :roll: ) aztán akkorát reccsintett, mint ide Lacháza.

Sue!
Mi is túl vagyunk egy náthán, Geszti is szörcsögéssel kezdte, én is hívtam dokit, de közölte hogy "erre nincs gyógyszer" - no comment. Láza nem volt, csak első nap pici hőemelkedés, este kapott fél kúpot és később már nem jött láz. Kapott egy hétig Nurofent, Fenistil cseppet, orrcseppet, és Cebiont. 1 hét után mindent elhagytam, csak a Cebiont kapja továbbra is, ezt egész télen adni fogom. Napi 4-5 cseppet adok, felét reggel-felét este. A csúnya köhögés nálunk is megvolt, de hálistennek csak 1 napig tartott, és másnap mintha elvágták volna, vége lett. Olyan volt mint ami nálunk felnőtteknél is van nátha után, amikor felszakad a lerakódás a torokban, de ez már a nátha végét jelzi szerintem. Remélem nálatok is így lesz!

Kép
mamy

Sziasztok!

Anikó!
Üdv. itt! Nagyon jó a sapis kép a lányokról. :) :D
Ők amúgy egypetéjűek ugye?, nagyon hasonlítanak, nem tudom eldönteni. :oops: Jó húsban vannak és ügyesek. Milyen érdekes, hogy van 1kg közöttük.

Krisszi!
Drukkolok a mihamarabbi kakiért. Nekünk minden nap 4-7kaki van, sajnos nem tudok okosat mondani. :(

Kata baba a kutyusával:
Kép

Edit

Kép
Kép
edi78

Szép napot Lányok!!

Csak egy gyors bekukk,mert mindjárt vendégek jönnek!! :roll: Igazából nem is nagyon ismerem őket, apa rokonai, nagyon ő se, majd valamit elbájcsevegünk velük!! :roll:

Beuka!!

Igen,arra a bizonyos szappanra gondoltam, csak az angolom nem valami perfekt... :oops: :lol: Nem is igazán gondolkodtam rajta, hogy szabad e, bevetettem, mert írtó kakisak voltak a bodyk!! :roll:
Nem vettem észre, hogy valami irritációt okozott volna neki!! szerintem próbáld ki nyugodtan!!
Egyedül hagyás: Én csakis a kiságyban szoktam egyedül hagyni, amikor jól eljátszik, elnézegeti a játékait!! mindig késztetészt érzek rá, hogy olyankor is foglalkozzak vele, amikor jó elvan, de inkább legyőzöm, mert meg kell tanulnia picit Magában is lennie!! Meg nekem ott van a nagylány is...
Olyan szinte vigasztalhatatlan sírás nálunk is szokott lenni, még a cici se kell, csak anya karjai... :roll: Tegnap én is úgy ugrottam ki a kádból, mert néha úgy felriad álmából,hogy céklafejűen ordít :roll: Megvigasztalódott a karomban, majd ahogy visszarakta, megint rázendített...Majdnem megfagytam, félig vizesen, a törcsivel a hátamon :wink:

Krisszi!!

Sajnálom a kakit!!Nálunk szerencsére rendszeresen van, de a lányomnál a Glicerines kúp jött be...

Livi!

Attól függ, hogy hogy van a párod elhanyagolva...Ha sexuálisan, akkor valahogy idót kell rá szakítani, a gyerekek mellett!Mi is elég nehézkesen tudunk rá időt szakítani, de valahogy mindig kivitelezzük!este mindig hulla vagyok, de a hajnali szopi után közelebb bújok hozzá, hátha sikerrel járok... :oops:

anikó, üdv. közöttünk, tündériek az ikrek!Szerintem kétpetéjüek... :wink:

na mentem, mert leszakad a karom, Pistike alatt...

Melódia

Kép
Kép
melódia78

Krisszi!
Ugyan karacsonyig mi voltunk a topic nemkakilosai, de azota naponta termel. Eleinte en is mint te aggodtam, aztan hagytam. 3 honapig volt igy, hogy 8-10 naponta kakilt B. Ugy latom a glicerines kupot nem probaltad. Vegyel gyerek meretet, de azt is faragd meg kessel kb a felere. Popsikenoccsel bekenve raktam a popojaba. Nem akarlak elkeseriteni, de van amikor igy sem kakalt. (aztan rajottem, hogyha akar akkor majd fog...)Arra figyelj, legalabbis nekem ezt mondtak, hogy ne legyen kemeny a hasa, vagy ne hannyon. Amugy nem baj ha nem kakil. A budi pukik nalunk is megvoltak...

cs
Vendég

Sziasztok!

Köszi a szíves fogadtatást!

Melódia nyert, a lányok kétpetéjűek! :D Képen valahogy jobban hasonlítanak, mint az életben, de még a bőrük színe is más. Anna kreol mint én, Zsófi tök fehér.

Mamy,
a hosszuk változott azóta, Anna eléggé megnyúlt, így nem csak nehezebb, de hosszabb is.
A Delfin usziról kb. annyit tudok, mint te, mi is szeretnénk menni velük, és le is mentem megkérdezni az árakat, de mikor kipróbálhattuk volna, a csajok betaknyosodtak, így már csak jövőre megyünk. Amúgy merre laktok?
És Geszti miket tud már csinálni?

Krisszi,
nem vagyok meglepve a névválasztáson! :wink: Nekünk az Anna már régóta egyértelmű volt, ha lányunk lesz, de mikor kiderült, hogy kettő is, akkor elég sokáig nem tudtuk a másik nevet. Egy ideig úgy volt, hogy "Anna és a másik.. ":) Végül párom mondta a Zsófiát, és addig ízlelgettem, amíg egész megszoktam és megtetszett.
Ja, amúgy a kakival, nekem azt mondta anno a védőnéni, hogy az anyatejes babáknál (ti azok vagytok, ugye?) előfordul ez, mert az anyatej nagyon könnyen emészthető, fel tud szívódni egy az egyben, és hogy "neki" is van olyan babája, aki néha egy hétig nem kakil.

Beuka,
gratula nektek is!
Én ott szoktam hagyni őket a kiságyban is, a járókában is, hadd nézelődjenek. Sőt, kell is, hogy megszokja, hogy néha egyedül kell játszania. Ha esetleg sír, bemegyek megnyugtatni, rávonom a figyelmét valamire, és újra otthagyom. Amíg így elvannak igyekszem száz dolgot megcsinálni fél óra alatt. :P

Edit,
édes ez a kép, hogy a kutyus mennyivel nagyobb, mint Kata. Amúgy Kata hol tart a fejlődésben, miket csinál?

Kép
baba888

Szia, Anikó,

nahát, egy új ikres mama! :D
Tyű, sok mindent irhatnék a csajaimról - mégis, mire vagy leginkább kiváncsi? Kétpetéjűek, Lilike (aki 1840-nel született), lassan 7 kiló, Liza (2100) pedig úgy 30 dekával kevesebb nála. A 35. héten születtek. Én úgy érzem, nincsenek lemaradva a nem korababák mögött (ikreknél, ha együttes súlyuk eléri a 4 kilót, nem számitanak kimondottan koraszülötteknek), bár nálunk még csak az oldara fordulás megy. Liza tud már hasra is (láttam), Lilinél még nem vettem észre, ő csak a kiskádban pörög. Nyúlkálni nyúlkálnak, meg nagyon szeretnek felülni (úgy, hogy fogom a kezüket). Szopni szopnak, napi egyszer kapnak tápot (mert kevés a tejem a két babára). Teljesen már a természetük (ahogy a külsejük is).

Na, majd folytatom, rákezdték a litániát :wink:

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok Csajok,

köszi a tippeket!!! Csengő, vettünk közben glicerines kúpot, de egyelőre ez sem használt. mindegy, a barátnőm is megnyugtatott, hogy ha akar, akkor úgyis fog kakilni. mostanában kevesebb a tejem, lehet, hogy ez is ok lehet. a karácsonyi készülődés jól kikészített. :lol:

Beuka, simán otthagyom Ricsit az ágyában, meg a játszószőnyegen is. De azért szemmel szoktam tartani, bár jelenleg nem igazán tud kárt tenni magában. Az első kb három hónapban viszont szinte csak ölben maradt meg, úgy feküdtünk egész nap összebújva. most meg tök simán elvan egyedül: kisandít, hogy ott vagyok-e valahol a környéken, aztán dumál a játékaihoz. :)

húzok tanulni, pusz,
Krisz

krisszi

Sziasztok!

Anikó!
Akkor esetleg januárban, ha anyagilag belefér, akkor mi is megyünk. Zuglóban lakunk, közel az Örshöz, innen autóval hamar ott vagyunk Csömörön. Még akár együtt is mehetnénk. Na majd visszatérünk rá.
Gesztikém napról napra ügyesebb, most amit megcsinál, hogy hátról oldalra fordul, és már egyszer-kétszer sikerült is neki hasra pördülni, de a karjával még nem nagyon tudott mit kezdeni és pipa lett. Hasról hátra is megy már, de azt csak felügyelettel merem engedni neki, mert még ő is ledöbben saját magán. Gyönyörűen tartja a fejét, nem bicsaklik már semerre, pl. ha karban van. Sőt már ahogy te is írtad, ha ülő helyzetben tartjuk, hasizommal húzza magát előre, fel akar ülni. Ha fogom a kezét, fekvésből simán felül. Néha kimerevíti a lábait és már fel is áll, de ezt nem nagyon engedem még neki.
És még nagyon sok mindent tud, tudnék regélni hosszasan. :wink:

Beuka!
Én is ott hagyom Gesztit a szőnyegén, székében, de én a kiságyába nappal nem teszem be, mert már megszokta, hogy az az alvás helye, nem játék. Meg ott nincs is szem előtt. Inkább a szőnyegén és a székében hagyom, ott általában jól eljátszik, bár néha ráun és olyankor fel kell venni...

Na megyek, mert jön az esti torna, aztán fürcsi és vacsi, majd lefekvés (mármint Gesztinek...)
Jó éjt!

Kép
mamy

Jó estét Lányok,

Remélem mindenkinek jól telt a Karácsony.

Nem sikerült visszaolvasnom még teljesen.
Anikó,
nagyon szépek a lányok és képzeld az én lányomat is ANNA ZSÓFIÁnak hívják..Sokan azt mondták, h ellőttük a 2 legszebb lány nevet.:)
Krisszi, remélem már sikerült....:) Olvastam, h szeretnéd hívni a leendő lányodat..:) Jó választás..
Mi a Zsófit használjuk a sorrend ellenére. Már volt belőle kalamajka a dokinál, mert fordítva írták a nevét. Különcök vagyunk...
Beuka, nekem beteges kényszerem volt, h nem mertem Zsófit magára hagyni, mindig szórakoztatnom kellett, mert azt hittem, ha nem így teszem, elhanyagolom..Aztán felvilágosítottak, h jól el van egyedül is. Ilyenkor is gyűjti az infót a világból, ról.
Mamy, Csengo, Boroka, meggyógyultatok????? Mi még mindig szörcsögünk hébe-hóba...

Szépek a karácsonyi képek.
Nálunk nagyon imádja Zsófi a fát, a díszeket és a fényeket. Nemtom mi lesz, ha leszedjük..:)
rolex

Sziasztok!

Mi is keveset kakilunk mostanában, múlt héten pedig naggyon sokszor és a doki néni azt mondta teljesen normális.Akkor kell aggódni, ha nyolc nap után sem produkál.
Egyébként nagynéném azt mondta, ha végképp nem megy a gyógyszertárban lehet kapni babáknak beöntőt és kevés langyos vízzel már meg is indul! :shock:
Remélem senki nem szorul rá!

Mi most jöttünk haza párom céges bulijáról és büszke vagyok a lányomra, mert hagyott minket társasági életet élni, amellet,hogy mindenkit elbűvölt. :lol:

Nemtudom ti hogyan tudjátok megoldani a házimunkát, de nekem át kell hívnom anyukámat, hogy a lakást helyre tudjam pofozni!
A kétgyeekes anyucik előtt meg le a kalappal!

Még egy kérdés!
Nekem már éppen elmúlt a gyermekágyi folyásom és tegnap elkezdtem vérezgetni ma meg erősödött.Talán megjött volna vagy ez még az? Volt már valakinek ilyen vagy ehhez hasonló?

Kép
gabriel79

Sziasztok!

Anikó üdv itt "nálunk". Jó fejek a kiscsajok, azok a sapik :lol:

Kis válaszok:
Beuka: nálunk is van hogy azért sír mert fáradt. Olyankor használom a mágikus kengurut, (én így hívom) :wink: ja és az elmaradhatatlan cumit. És akkor kezdődik a "tánc". Bekapcsolok valami zenét 3* keringőzünk a lakás minden helyiségében, és ez szokott segíteni. Mikor már kidőlt akkor leteszem kengucival együtt, és ilyenkor van egy kis idő. Amúgy én is szoktam egyedül hagyni, de már leköltöztettem a földre amióta átfordul a hátáról a hasára.

Ja igen csajok, szerintem Kittitől ezt kaptuk karácsonyra. 25-én volt 4 hónapos és akkor fordult át először a hátáról a hasára. És már úgy púpozza a popóját, mindig arra gondolok hogy egyszer csak utánammászik a konyhába :)

Gesztenye: nekem is csomókban hullik a hajam :cry: Szomi is vagyok érte:( Nem mintha olyan szép lenne, de azért mégis szükségem van még rá!!! Használsz ellene valamit?
Libero: mi eddig papmers-t használtunk de sokan írtátok hogy a LIbero jobb, mert nem folyik ki a trutyi. Kipróbáltuk, jelentem a kaki nem folyt ki, mert kb. 1 héten 1 kaksi van, viszont nekem nem tetszett, hogy ilyen sódarab szerűek voltak a pelusban. A pempinél ilyet nem tapasztaltam. Úgyhogy én lehet hogy visszatérek a pempihez... habár most kaptam a Liberotól egy levelet hogyha visszaküldök a csomijáról valami kis ábrákat akkor valami virágszerű ajcsit küldenek. Na majd meglássam még...

Mamy: nálunk is volt már szemöldök koszmó, de már jó régen csak akkor még nem tudtam hogy mi az a koszmó :roll: butus kutyus vagyok, azt hittem hámlik neki és lekaparásztam... azóta nem láttam ilyesmit.

Krisszi: nálunk is ritka a kaki. Nekem a védőnő azt mondta, hogy fürcsi előtt a hőmérőre tegyek egy kis szappant és azt kenjem be a popójába, és hogy az általában meghozza. És valóban feltartottam neki a lábát úgy tornáztattam és egyszer csak durrrrr és jöhetett is a rucicsere. És mit mondott a dokinő, mit csinál ha nem lesz kaksi?

PhotoHall: csajok ti nem kaptatok a várandós csomi mellé photo hallos ingyenes képelőhívásos kupont? Én kaptam 25 db 10*13-as képeset. Hát elő is hivattam a multkor. Mindent az utasítások szerint csináltam. Lemegyek a boltba mondom nekik ide a szajrét ingyé:) erre ők elkezdték mondani, hogy én rosszul csináltam és hogy hát biztos én tévedtem fizessek. Én nem fizetek nekem kuponom van stb. Na ez ment 2 napig aztán leküldem a páromat. Vele is csúnyán bántak. Aztán próbáltam hívni a megadott számot ahol reklamálni lehetett volna. Persze az ki volt kapcsolva a központot is lehetetlen volt felhívni, órákig "kapcsoltak". Felhívom a férjem és elmesélem neki mizu. Hát jól bepörgött hogy milyenek, felhívta ő is őket. Neki felvették és elmondta nekik hogy kivel szórakozzanak, szegény kismama (én :lol: ) 3* megy le a boltba és ott meg tök kukák, ugye nem szeretné hogy beírjunk a vásárlók könyvébe stb. (párom garis ügyintéző). Érdekes este lementem, kedvesen odaadták az INGYÉ képeket INGYÉ és még 5db kupont is kaptunk (125 kép) ingyen előhívása, hogy kárpótoljanak minket :) Lányok megéri reklamálni :) mondjuk én csak bénáztam, még jó hogy a férjem azért talpraesettebb!

Na bocsi hogy ilyen hosszú voltam.

Hogy állunk kilóügyileg? Kitti ma volt 5900gr. Nehezen megyünk a 6 kiló felé.

Puszi: jó éjt: Betti & Kitti Kép Kis habcsók Kép Pacigolás

Kép
bettus79

Jaj és lemaradt a légyeg.
Gabi most olvastam a kérdésed és eszembe jutott. Nem akarom itt közhírré tétetni de nekem megjött :shock: És a tampont úgy tuszkoltam be mint egy szűz lány... :oops: Itt jött volna ki egy babafej? :roll:
Na el is dugulok mára. pusz

Kép
bettus79

Anikó!
Kata baba szept.9-én született amikorra te ki voltál írva. :)
Betöltött 38.hétre született, császárral (50cm, 3520g)
Jelenleg kb. 60cm (2hete volt 58cm), és a súlya kb. 6200g. 1 hónapja vittük vissza a mérleget, úgyhogy csak nagyjából tudom.
De most sokat hízott, megérzi a hátam, meg olyan jó kis fogása lett, meg hurkás. :D

Hu, hát sok minden tud. Oldalra fordul, nem sok kell a hason forduláshoz. De balra szeret fordulni, jobbra egyszer láttam. És csakis a kiságyban csinálja, ha leveszem a nacit és meztelen a lába. Hason nem sokat van, úgyhogy így nem annyira fejlődik a hasról hátra fordulás.

Kata kb. 7hetes kora óta "beszél", akkor még csak ó,ő,á hangokat mondott, most már énekel, utánoz és már a mmmm, ggg hangokat is mondja. 2napja a cumit kiveszi a szájából, két kézzel megfogja, de még csak egyszer sikerült neki visszatenni.

KAtának is a keze egész nap a szájában van, eleinte öklözés ment, most hüvelykujj és mutatóújj rágcsálás a téma. Vettem neki rágókát, de még nem tudja stabilan megtartani és betenni a szájába.

Fejét 3hetes kora óta tartja hason. Ma úgy fürdettük, hogy nem fogtuk a nyaka alatt, hanem egyedül szépen félig fekve ült és csak mosdattuk, nagyon ügyes volt. Holnap le is fényképezzük. :) Na hosszú lettem, pedig tudnék mesélni. :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Anikó!
Üdv minálunk, legalább gyarapítod az ikresek táborát.

Gabriel!
Akkor már inkább használjatok szélcsövet, mert az nem annyira drasztikus megoldás, mint a beöntés.
Hozzánk is átjött karácsony előtt pár órára az anyósom és amíg ő dédelgette Barnit, addig én kipucoltam a fürdőt és a wc-t.

Ma pont 3 hónaposak vagyunk (a szülés is csütörtökön volt), holnap pedig Jadey-ék ünnepelhetik a hófordulót :lol: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78

sZIASZTOK!

Látom a karácsony minenkinek jol telt.

Nálunk 24-én voltak anyósék. Szüleim is jöttek volna, de végül otthon voltak. Sírtam is miatta, de csak akkor mikor szoptattam, nem akartam hogy meglássák, meg magyarázkodjak.
Másnap voltunk anyuméknál, ott meg azért jött ki rajtam a bőgés, mert még sosem voltam nélkülük szenteste. na mindegy.
Kedden meg anyósékhoz mentünk.
ma voltak a barátok is, hoztak manónak jo sok ajándékot.

Hát nekem nem megy a szex, nem is kívánom egyáltalán, nem tudom mit tegyek. :( Olyan kinszenvedés, mint a legelső probálkozások, vagy rosszabb.

na megyek, mert Artúr kirúgja a kezemből a laptopot. :lol:

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok Csajok!

hol vagytok? mindenki szunyál? :lol: :lol:

Bettus,

a tánc nálunk is beválik :lol: én all saints-re meg frank sinatrára nyomom, így én is élvezem :lol:
tampon kontra babafej: igazi talány, mi? :) ;)
Bali,

mi Catan-t és mazsongot szoktunk játszani. az előbbi egy startégiai játék, a z utóbbi meg egy kinai játék, amit még tesóm kapott a hong-kongi barátjától. mostanában éjfélig ezeket játszuk, Peti meg a kendőből figyeli és kommentálja a látottakat :lol: félek, elrontom ezt a kölköt.....

pelustéma: mennyi krémet tesztek a babapopsira? mert ha sok a krém, az is okozhat baleseteket, ugyanis a pelenkákon is van egy vékony krémbevonat, és a két krémes felület között "elcsúszhat" a cucc.

egyedül játszás: nálunk ez még csak nagyon rövid időkre, kb két három percekre működik. de ha ott ülök mellette, akkor nagyon jókat jjátszik, főleg a kezével, meg van egy egeres csörgőnk, azzal. de leginkább az én arcommal szeret játszani, megfogja a hajam, aztán magához húz, és belemarkol a számba. igazi kis macsó, mi? :P

fejlődés: Peti őrülten sokat "dumál", gyakorlatilag egész nap be nem áll a szája. (na, aasszem ebben rám hasonlít :wink: ). mostanában kezdi próbálgatni a fordulást, a kezét pedig már nem csak rágcsálja, de néha már fog is.
egyébként szerintem nálunk most lesz egy nagy szellemi fejlődés, mert most elkezdett délután alukálgatni, és őrülten sokat cicizik, maratoni jelleggel. éjjel gyakorlatilag a mellemmel a szájában alszik. valószinűleg, most van egy ugrás, és termeli magának a tejcsimet :lol: :lol:

ja, és egy szomorú esemény: egyetlen rám jövő farmerem tegnap szétrepedt a seggemen... :(
pozitiv oldala: legalább van indokom, miért kell sürgősen új rucikat venni :roll:
sz_kata

Kata,
az én lányaimnak is tök más a természete, és ez már néhány hetesen is tökéletesen látszott. Én is szoptatom őket, és néha komoly küzdelem, hogy legyen elég tejem, de hála az égnek van. Mostanában amúgy is elég sokat esznek. Volt egy időszak, 3-tól 4 és fél hónapos korukig, mikor átaludták az éjszakát (este 10-11-től reggel 7-ig), és akkor a vége felé elkezdett nagyon megcsappanni a tejem. És ők ezt megérezték, szerintem nem laktak jól napközben, és azóta megint kelnek éjjel egyszer. Még örülök is, legalább nem kell fejéshez kelni, ők gyorsabban elintézik, és közben még aludni is tudok. :lol:
A kézfogós felülés nálunk is megy, imádják, de még nem nagyon eröltetem.

Mamy,
oké, az uszit megbeszélhetjük.
Nálunk Zsófi csinálja ezt az állást, látom rajta, hogy annyira élvezi, ezzel még akkor is meg lehet nyugtatni, ha sírdogál. Persze tartom a hóna alatt, hogy súlí ne nehezedjen a gerincére. Amit még imád, ha a mellkasa alatt megtámasztom, és felemelem e fejem fölé, olyankor néz lefelé, vigyorog és dumál. :D

Rolex,
szép neve van a kislányodnak! :wink: :lol:

Gabriel,
hozzánk 10 naponta jön egy takilány, a komolyabb dolgokat ő csinálja, a napi rendrakást, konyha, stb. meg beszorítom alvás, egyedül játszás időkbe.
Nekem is nagyon hamar megjött, 2 hónaposak voltak a csajok. Az elsőnél azt mondta a dokim, nem biztos, hogy utána is meg fog jönni rendszeresen, de jön azóta is. Még nem olyan szép szabályos 28 napokra, mint anno, de 30-33-ra igen.

Bettus,
nálunk is Anna, aki régebb óta (3 hete) forog, már úgy tolja a kis seggét, és kúszik is, de csak hátrafelé. :lol:
Nagyon édes Kitti ebben a ruciban, és ahogy bújik a játékhoz! :D

Edit,
akkor Kata paraméterei szinte megegyeznek Annáéval, csak ő kicsit hosszabb, most 63 cm.
Nálunk a lányok nagyon sokat vannak hason, első perctől úgy is altattuk őket, és szeretnek is úgy lenni. Legutóbb meg a dokinéni is azt mondta a koraszülött amb.vizsgálaton, hogy ébren is fektessük őket hasra, hogy tornázzanak, meg ha jól tudom az jót tesz a csípőjüknek is.
Hason fekve a fejüket már pár hetes koruk óta tartják, ezen akkoriban is mindenki meg volt döbbenve, mert annyira aprók voltak még. Persze akkor még csak rövid időkre, hamar elfáradtak, de mostmár akármeddig elvannak így.
Anna most is hason fekve támaszkodik, és a tv-nek dumál vigyorogva.

Hettie,
ami a szexet illeti, azt hiszem nekem van a világon a legtürelmesebb pasim, és lehet most mindenki megrökönyödik, de nálunk épp tegnap este volt az első a szülés óta. Ahogy írtad, elég fájdalmas volt maga a szex, de előtte azért mindketten ellőttük a felgyülemlett "patront", és az nagyon jó volt. Szóval ha nagyon nem megy még, szerintem nem szabad erőltetni, máshogy is meg lehet oldani az örömszerzést.

Hú, na én hosszú lettem! :shock:

Kép
baba888

Gesztenye Aranyos lehetett ahogy kapargatta a fejét Barni. :)Úgy néz ki már múlik is neki ez a szemöldök koszmó, ez a sudocreme valami csodakrém lehet :shock:

Mamy igen lehet a szemöldök is koszmós döbbenet nem ? :shock: Én is csak néztem ki a fejemből.. :shock:
Nem lehet mákosat enni? Én tömtem a mákos beiglit hhhmmm, Niki nem szólt semmit, igaz kapja az infacolt.
A liberonál kint vannak a kis fodrok…mégis kijön belőle a cucc, és kapott egy raklappal karácsonyra mindenkitől…
Geszti tüneményes, meg kell zabálni :lol:

Baba888 ezek az ikercsajszik nagyon helyesek :lol: Ez volt az üdvözlőlapokon? Nagyon jjóóó, na majd jövőre mi is :D

Bali apa szomorú? Hát az nem jó :( Meg van a kis helye a családban? Én próbálom nem kirekeszteni a babázásból, fürdetésnél is elég nagy szerepe van, aztán lefekvés után csak rá koncentrálok, beszélgetés együtt zuhanyzás stb. Nincs valaki aki mondjuk tudna vigyázni a gyerekekre pár órácskára?
Ha minden kötél szakad a szex megold mindent :lol:

Beuka a mozi isteni volt jókat nevettünk a filmen (Eragon) koppintás minden honnan, de nem is ez volt a lényeg hanem a kimozdulás. Persze állandóan Nikin járt az agyunk, és már nagyon vártam, hogy haza érjünk. Persze aludt, de azonnal be a szobájába és vagy 5 percig csak figyeltük ahogy szuszog. :D
Hát nem tart sokáig a szuri, és igen a lábába kapta. Nem tudom fájt e neki mert ugye ő már az elejétől fogva sírt :(
Én néha Nikit „ott hagyom” játszószőnyegen, pihenőszékben, és figyelem pár lépésről. Tök jól el van, nézelődik, és úgyis jelzi ha anya kell neki.
Boldog 2 hónapos fordulót Botinak :lol:

Edi Kata halálosan édes azzal a nagy kutya-macival. Nem fél tőle?

Bettus ez a kuponos story :lol: Mi nem kaptunk, vagy nem vettem észre.
Kitti ebben a rózsaszín csodában jajjjj naaaggyoooonnnnnn, főleg ez a kapucni.

Na hív a kisasszony :)

Kép Kép Kép

chesti

Sziasztok Lányok!

Kívánok mindenkinek békés boldog új esztendőt és egészséges szépen fejlődő babákat.

Csak gyors hír, Máté már elmúlt 4 hónapos, igaz még csak másfél hónaposnak kellene lennie, 6170 gramm és 60 cm. Szépen fejlődik és ókat szopizik. Gögicsél, tartja a fejét, még nem fordul.

Még egyszer BÚÉK Kép

Bunny és Máté

Ui: A karácsonyi ajándkunk :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!

Chesti!

Nahát, de tündéri a kis Lencsilányka! Már hiányoltam a képeit :lol:
A koszmót sudocremmel kezeled?... jééé.... úgy tudtam eddig, hogy az csak popsikrém. Én most Naturlandos termékeket akarok venni, holnap megyünk a gyógyszertárba, Apa egészségpénztáras kártyájával tök ingyé van... csak be kellett jelenteni engem és Gesztit is, mert először Apa amikor vett pelust és laktoherbet, utána jött egy levél, hogy minek neki az? Mert ugye ő pasiból van... Addig már nem terjed az értelmük, hogy esetleg a feleségének, és a gyerekének veszi. Na mindegy, be kellett jelenteni minket, és így már vehet bármit, ami nem csak pasiknak használható. Szóval holnap megyünk, és veszünk Babaolajat, Babasampont, és Babatestápolót. A honlapjukon néztem ki ezeket, és a babaolajat ajánlják a koszmóra is. Bár nekünk nincs, vagy legalábbis azt hiszem, de ahogy tüzetesebben megnéztem én is, (para-anyuka módjára), észrevettem hogy elöl középen az új haja alatt mintha lenne ilyen kis korpa-szerű lerakódás, pici lemezkék, melyek kapargálásra lejönnek. Ez az lehet?... Ha igen, akkor bevetem majd a babaolajat. Aztán majd beszámolok. Jövő szerdán megyünk a 4 hós oltásra, majd megkérdezem a dokit. Ennyi csak kitelik tőle, hogy meg tudja állapítani, hogy koszmó-e?...
Mák téma, hát én nem merek enni belőle, mióta ez történt... Hátha az volt a ludas. Pedig imádom!!! De még szerencse, hogy a diósat jobban szeretem.
Pelusból próbáljátok ki szerintem a Huggiest. Nekünk az vált be nagyon. Jó széles a dereka és kellően gumis. A belső kakimegtartó csík pedig elég erős. Nekünk ezzel még egyszer sem volt baleset.

Bunny!
Az a masni!!! Meg kell zabálni!!! :lol: Búék nektek is!

Anikó!

Akkor az uszira még visszatérünk.
Azt hogy kell elképzelni, amit írtál, hogy mellkas alatt megtámasztod, és felemeled a fejed fölé? Milyen pózban? Geszti azt imádja nagyon, ha az orrommal megcsikizem a hasát-mellkasát, aztán ránézek és azt mondom hogy "kukk" - ettől mindig úgy vigyorog, hogy csak na, és közben elégedett hangot ad ki, és ragyog a kis szeme. :lol:
Ellőtt patronok: :wink: :D

Hettie!
Szex téren ha kínlódás, akkor ne erőltesd szerintem. Majd eljön az ideje amikor jó lesz. Legelőször nekem is fura volt, de belejöttünk... :wink: Most már csak inkább a fáradtság, ami közbeszól. Pedig nagyon kívánom. :oops:

Kép
mamy

Sziasztok!

Botond ma extra nyűgös. Ilyen még talán nem is volt. Ma már 3× eljátszottuk a "nagy sírást" amikor igazán nem tudom mi baja van, mert ugye evett, pelus tiszta, büfi megvolt...gondolom, hogy fáradt lehet, mert látszik a szemein. Igazán nem tart sokáig a sírás, de nagyon szívszoríto komolyan. Úgy sajnálom szegényt. ILyen fél-3/4 órákat alszik. Most megint bealudt. MA még nem is volt játszás. Viszont sétáltunk.

NA én is bevetettem a venish szappant. Egész hatásos :)

Köszönöm szépen mindenkinek az otthagyós hozzászólásokat, én is úgy vagyok, mint Rolex, hogy késztetést érzek arra, hogy szórakoztassam, pedig tuti el van magában is, de lassan akkor ott-ott hagyon és messziről figylem.

Sue! mielőbbi jobbulást!!!

Mamy! Köszi a teainfót, lehet, hogy kipróbálom.

Edit! Nagyon cuki Kata a kutyával, és nagyon csinos!!

Melódia! Hozzánk is készültek ilyen rokonok, akiket igazán egyiünk sem ismer, de (Szerencsére, fú de csúnya dolog ilyet mondani) pont nem voltunk itthon. mért nem jelentkeztek be ugye.. Én sajnos nem vagyok elég megnyugtató Boti számára, mert ha van ez a bizonyos fáradt sírás, nálam sem nyugszik meg rögtön. Na akkor ezek szerint Neked sem volt nyugodt fürdésed :)

Anikó! Tényleg látszik a lányokon, hogy nem egyforma a bőrük és a súlyuk. LE a kalappal ELőtted is ,hogy kettővel is megbírkozol :) nem csoda, ha jár oda valaki takarítani.

Rolex! Megnyugtattál az otthagyással kapcs. köszi :)

Gabriel! Ha megjött, akkor sajnálom :( nekem visszajött anno, de az a szülés utáni 4. héten volt, TE már azon rég túl vagy.

Betti! Köszi a kengurus tippet, azt hiszem ki fogom próbálni! Jó kis karácsonyi ajándék Kittitől :) nagyon édes a képeken!!! Fényképelőhívás :evil: megjött :(

Hetti! Jaj nagyon rossz lehetett így tényleg a szenteste :(

Chesti! ÉN erről azt hiszem lemaradtam a sudocreme-mel kened a koszmót? leviszi?
Igen azért kérdeztem, mert gondoltam, hogy végig Niki járt az eszetekben mozi alatt. Szerintem én ezért nem is megyek mostanában, pedig jó lenne.
Köszönjük a "Köszöntést" :)
Jaj annyira szép Niki! Gyönyörű nagyok a szemei!

Kép
Kép
beuka

Mamy! Már használtok babasampont, és babaolajat?
Szerintem is a Huggies a legjobb, mi most kaptunk egy csomó pelust, (sajna egyik sem az :evil: ) no de sebaj :)

Kép
Kép
beuka

Beuka!
Még nem használjuk, csak megvesszük holnap, aztán egyszer-egyszer bevetjük, végülis teljesen gyógynövény alapúak. Gesztinek szerencsére nem túl érzékeny a bőre. A babaolajat a koszmó miatt akarom megvenni, persze nem tudom egyáltalán az-e, majd szerdán kiderül. Nem szivesen kennék a fejére vénuszt... :roll:

Kép
mamy

Sziasztok, Lányok!

Fájdalmas szex: a tejhormonok okozhatnak hüvelyi szárazságot. Van egy Sába-termék, Sikositó gél, én is azt vettem (végül nem kellett, de eláll :wink:), az megoldja a problémát.

Mák: én simán eszem. Nem szabadna? Nekem a dió csapja ki az arcom (nem egy-két szem, hanem iparibb mennyiség. Nade manapság édességből annyi is csúszik...)

Mamy,
ma elnyargaltam a lányokkal a helyi kispiszkos gyógyszertárba (a jelző a választékot illeti), természetesen csak Laktoherb teájuk volt, de jövő hétre megrendeltem a Fitolac-ot, SZÉLCSŐVEL egyetemben, mert azt még mindig nem kaptunk egyetlenegy patikában sem (röhej). Erre azt mondták, hogy megpróbálják, de mivel nem tudják, mi az, hát nem lesz könnyű... erre elmagyaráztam. Kiváncsi vagyok, ha szerdán megyek, lesz-e.

Anikó,
nekem is kevesebb a tejem az utóbbi időben, sajna. Pedig a késő esti (10-11 órás) etetés után felébredek úgy fél öt tájt, ha megtelt a mellem, és cicire veszem őket. Úgyhogy most rácuppantam a tejszaporitó teára.
Mondd, azok az ismerősök/rokonok, akik ritkábban látják a lányokat, nálatok is keverik őket? Nálunk rendszeresen, pedig Liza kreol, fekete hajú-szempillájú, világitó kék szemekkel, Lilike szőke, fehér bőrű, zöldesszürke szemű, és teljesen más az arcformájuk is, meg a testalkatuk. Tényleg, a lányaid szemei egyformák? Annyira aranyosak abban a sapóban ...

Krisszi,
kaki: próbált a popóján a lyuk körül finoman (és tövig vágott körömmel, egy kis gézlapon át) masszirozni, nálam az segiteni szokott. De van, hogy a lázmérő jön be... Részvétem, tudom, ez milyen szörnyű dolog...
Képzeld, kaptunk olyan autósülésbe való bundazsákot, mint Nektek van, és áldom érte az eget, ugyanis kompatibilis a babakocsink szijaival is, igy le lehetett venni a bkocsiról a karfát, mégse lötyög benne a zsák. Tuti jó benne levegőztetni a lányokat...
Egy kalappal a vizsgákhoz!
Irtam neked privit!

Puszi - Kata

Megyek,

ákata2

Mamy,

bocsi, hogy belekotyogok, de szerintem jobb, ha inkább vénuszt kensz. a babaolajak szintetikus olajak, amelyek csak átmenetileg hidratálnak, egyébként kiszivják a bőrből a nedvességet. jó példa erre a labello-effektus. a hidegen sajtolt, természetes olajok a jók a babák bőrére. én pl oliva, meg mandula olajat használok, eszembe sincs szintetikus származékokat kenni Peti bőrére.

még egyszer bosci a beleszólásért, csak rá akartam mutatni a téma másik oldalára...
sz_kata

Bunny Máté nagyon aranyos azzal a masnival, és látom karácsonyi motivum van a ruhácskán is. Nagyon örülök, hogy a kis pasi ilyen ügyes és erős, ahoz képest ahogy neki indult ennek a világnak :)

Mamy nekem se a doki se a védőnőn nem mondta volna hogy koszmós a szemöldöke ha nem kérdem mi az, vagyis gondolom, mert már jöttünk volna ki amikor megkérdeztem :evil: mint ahogy a köldöksérvet sem mondta volna...
Aztán mondta hogy kenegessem a sudocremmel, én is csodálkoztam, mert a popsijára használjuk hmmmm :roll: , de javul a dolog.
A leírtak szerint szerintem az koszmó lehet a fején, de azért kérdezd meg.
A huggiest többen ajánlottátok, na majd legközelebb, mert ezeknek most el kell fogyniuk, mindenkitől liberot kapott :roll:

Beuka a doki mondta a sudecremet, és úgy néz ki bevállik. Néha hidd el jó kimozdulni, mert újjult erővel tör rád az anyaság érzése :)

Valami megragadt a fejemben..a doki kérdezte úgye nem "büdős" Niki kakija...nahát nem tudom mire értette, mi neki a büdős, és miért baj az, ha igen. Tudtok erről valmit?

chesti

Chesti,
de gyönyörű Niki! A hatalmas szemei és az a pufók arc! :D
Nem üdvözlőlapon volt ez a kép, hanem e-mailben ezt küldtem mindenkinek karácsonyi üdvözlőként. De csak azért, mert lapot nem szoktam küldeni...

Mamy,
egyszerűen "röptetem". A hóna alatt fogom, csak egy kicsit előrébb húzom a kezem a mellkasára, hogy azon támaszkodjon, és úgy emelem a fejem fölé, ő vízszintesen van a levegőben. Úgyis akartam csinálni egy ilyen fotót, majd felteszem.

Most kb. kettő óta alszik Zsófi úgy, hogy azért tettem le, mert olyan álmos volt, hogy nem evett. Így 10.30-kor evett utoljára. Ha nem kel addig, 5-kor felébresztem.
Anna olyan édes volt az előbb, teljesen elbűvöli a tűz. Mikor csinálok neki babamasszázst, gyertyát gyújtok, azt is ámulattal nézi, meg a csillagszóróért is odavan, de apa az előbb begyújtott a kemencébe, és csak nézte ámulva a nagy tüzet.

Annának nagyon kiütéses volt az arca sokáig, és nekünk arra is a sudocremet ajánlotta a védőnéni, de szerintem nem sokat haszált rá. Az Aloe Vera First-je azonban erre is bevált, mint mindenre. :wink:

Na felébredt Zsófi.

Kép
baba888

Köszönöm a válaszokat, asszem tényleg megjött!
Csak annak örülök, hogy Flórát nem zavarja, mert cicizik.

Beuka!
Én Flórát már az első héttől babaolajoztam (chicco), mert nekünk fürcsi előtt mindíg van masszázs és torna, ráadásul voltak hámlásai és azt is babaolajjal oldottam meg.
Szerintem nyugodtan használhatsz!
sőt megmondom őszintén, hogyha elfogy a fürdetőkenőcsünk, akkor babafürdetőt fogok használni.Nekem az is chicco, mert imádom a termékeit! :)

Én is kaptam ma éjszaka hatórai alvást ajándékba Flórától! :lol:
Naggyon jól esett!

Szia baba köztünk!

Kép
gabriel79

Sziasztok!

bocs, ismét csak gyors bekukk, nálunk őrület van ma, sírás-rívás-felpörgött kapálózás....
Jelentem, ma reggel ott várt a rég áhított kaksi :lol: jobban örültem, mint a kari ajiknak. Köszi mindenkinek a drukkokat!!!!

most is üvölt, nem tudom, mi lehet, front van talán????

megyek is, mert Apa meg elhúzott a szingli haverjával moziba meg bámulni a nagymellű csajokat a plázában. hm. már csak röhögök, menjenek csak. majd eljön az én időm is. fogok én még mojitozni csőtopban meg csípőfarmerban a Rioban. hehe.

Mamy, én se szeretnék belekotyogni, de a patikus aszonta, hogy ezerszer jobban ajánlja a sima Vénuszt, mint bármelyik babaolajat. a vénusz - állítólag - gyógyszertári tisztaságú, természetes cucc, hisz meg is lehet enni. egyébként nekem inkább a koszmó elleni sampon jött be, az olajat nagyon nehéz kimosni a hajból.
pár nap múlva nyoma se lesz, meglásd. :wink:

húzok, Ricsi kifordult önmagából.
pusz,
Krisz

krisszi

Sziasztok!
Egy SOS kérdésem lenne és mihamarabbi választ várok, ha valaki tudja, hogy mit tegyek. Tegnap este lefejtem tejet és a hűtőbe tettem. A kérdés az, hogy most este betehetem-e még a mélyhűtőbe, hogy sokáig meglegyen vagy ilyenkor már nem ajánlatos és inkább használjam fel. Előre is köszi a segítséget.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Gesztenye,
nyugodtan lefagyaszthatod, én általában 2-3 nap gyűjtögetés után, mikor megtelik egy 250 ml-s üveg, akkor fagyasztom le, és ettek már felolvasztottat, semmi baja nem volt!

Mamy,
így: :lol:

Kép

Kata,
általában meg tudják őket különböztetni, de van akinek nehezebben megy. :) Amúgy Anna barna szemű, barna bőrű, meg nagyobb is, Zsófi kék szemű, fehér bőrű.

Gabriel,
az a lényeg, hogy nem zavarja, mert mondták nekem is, hogy amikor megjön megváltozik a tej íze és azt a babák utálják, de eddig szerencsére ezzel nem volt bajunk.

Kép
baba888

Gesztenye

A szoptatás című könyv szerint 72 óráig tárolhatod hűtőben a tejet, mielőtt lefagyasztod. Ha felolvasztod, akkor 24 óráig, ha nem nyitottad ki. Ha kinyitottad, akkor 12 órán belül fel kell használni... Én túl szoktam lépni a 12 órát és kopp kopp még semmi baj nem történt :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!

Köszi a tippeket olaj ügyben pro és kontra. Asszem mindkét oldalnak igaza van, kipróbálom majd a vénuszt is, de azért megveszem a babaolajat is. Elvégre ha rossz lenne, nem árulnák, és a Naturlandos olaj teljesen gyógynövény alapú. Ezt írják a honlapjukon:
" A NATURLAND Babaolaj növényi (kamilla és körömvirág) hatóanyag komponensei bőrkímélő, hámvédő, hámosodást elősegítő és gyulladáscsökkentő hatásúak. Bőrbarát, érzékeny bőrre is ajánlott, mivel lágyan ápol, megakadályozza a bőr kisebesedését, kíméletesen tisztítja a baba bőrét, kellemes illatű. Javasoljuk pelenkacserénél, illetve fürdetés előtt a baba popsijának és testhajlatainak tisztítására, ápolására, valamint a baba fejbőrén képződő koszmó eltávolítására. "

Anikó!
Köszi a képet! Én is így képzeltem el. Még nem mertem Gesztit igy felemelni, féltettem a gerincét... De most már olyan erős a kiscsajszi, hogy ha tudná hogy kell felülni, fél másodperc alatt fel is ülne. Már simán megtartja magát, nem kell annyira támasztani a hátát pl. ha karon ül, mint régen.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Sziasztok Nénik!

köszi, hogy segítettetek!!! Már sokkal jobban vagyok, megkönnyebbültem :lol:

puszi,
Ricsi
aki utálja, ha vakuval fényképezi a hülye anyja

Kép

krisszi

Sziasztok Nénik!

köszi, hogy segítettetek!!! Már sokkal jobban vagyok, megkönnyebbültem :lol:

puszi,
Ricsi
aki utálja, ha vakuval fényképezi a hülye anyja

Kép

krisszi

Anikó,
én uigy röptetem a csajokat :D

Mamy,
nem hinném, hogy ártana a gerincének ennyi idős korban. Én azt is szoktam, hogy felhúzom úgy a lábamat, hogy a combom a törzsemmel, illetve a lábszárammal is derékszögben legyen, és a lábszáramon hintáztatom (fektetve vagy ülve) a csajokat. Persze külön-külön :lol:

Kata,
mazsong - én csak a "pasziánsz-változatot" ismerem szgépen. Élőben hogyan játsszák?

Krisszi,
ez az, csak optimistán! :D

Sudocrem:
nekem azt mondta a védőnő, hogy antibiotikumot (is) tartalmaz. Úgyhogy én csak nagyon indokolt esetben használom (vagyis eddig kábé kétszer). Szemöldökhámlás nekünk is volt, kábé két napig. És a többes szám nem királyi - nekem is volt már. És nem hiszem, hogy én koszmós lennék 8) Szerintem bőrszárazság. Egyébként magától elmúlt - Lizának is.

Csajok nemigen akarnak alukálni, megyek, leváltom a férjemet...

Nagyon édesek a babócák! És a mamócák-papócák is... :D

Puszi - Kata

PS: csajok, Ti hogy töltitek a szilvesztert? Mi itthon, de ez nem újdonság, mert kezdetektől meghitten, kettesben havájozunk e napon - szóval gyerekek nélkül is itthon lennénk. Azért arra az egy napra örülnék egy kis hónak, jó lenne sétálni egy ropogósat este - bár nemtom, reszkiroznám-e a bébikkel... Egy picit tán igen...

ákata2

Szép napot, Lányok!!

Na, engem is elkapott a dátha, ömlik az orrom, meg kapar a torkom!! :twisted: Legyőzte a Maternát a korság!! :shock:
Úgy néz ki a hólyaghurutom is kiújult!!Tegnap végigvártam 1,5 órát egy köcsög helyettesítő dokinál, ő meg közölte, hogy ez nem hólyaghurut, mert nincs hozzá elég baktérium a vizeletemben!! Húzzak el NŐORVOSHOZ!! :roll: Nem nőgyógyászhoz, hanem nőorvoshoz!! Akkora paraszt vót, hogy a kapa majdnem kiugrott a szájából... :twisted: Kaptam beutalót, de én nem megyek el mindenféle körzetben rendelő nődokihoz, majd visszajön a házidokim, oszt majd megmondja mi legyen!! Vissza kell mennem újév után úgyis laborba kell mennem kontrollra, mert a süllyedésem triplája a megengedettnek... :roll:

Koszmó kezelés:
Nálunk is rengeteg van!! :roll: A dolgot nehezíti, hogy a hajunk is rengeteg... :wink:
Napraforgó olajjal kezdtem a kezelést, fürcsi elött 1 órával bekentem, rá egy cérnasapi!!Majd fürdés elött finoman kefélgettem, aztán alaposan lemostam!! ( védőnő barinőm szerint a parafinolaj is jó)
Jött le, de még mindig sok van, így vettem egy méregdrága sampont a gyógyszertárban, aranyárában mérték, 1600 Ft volt, de nagyon jó!!Valami BABÉ a márkája!! 3 napja használjuk, de ahogy végigsímíitoma buksiját, úgy is jön le a cucc...
Én tiszta ideg lettem ettől a koszmótól, mert Úristen, milyen anya is vagyok én, hogy bekószmosodik a gyerek feje ilyen cefetül!! :oops: Szinta egyik napról a másikra!! Barátnőm megnyugtatott, hogy ez természetes, a fokozott faggyútermelés miatt, vagy mi?? :roll:

hettie!!

ahogy a csajok is írták, nem szabad a sexet erőltetni, ha nem kívánod, mert úgy még rosszabb lesz!! Fokozatosan kell visszaállni rá, apró gyengédséggel, és persze sok-sok türelemmel a párod részéről!! fedezzétek fel újból egymást aprólékosan, lassan!! Sok sikert hozzá, remélem megint minden jó lesz!!

Chesti!!

Gyönyörű a kis Lencsibabátok!! :P

krisszi!!

Tetszik ez a hozzáállás, nagyon helyes... :wink:

Egyébként készülhetünk lányok, mert jönnek-mennek a frontok a hét elején, azt mondta meterológus bácsi a dobozban!! :roll: Úgyhogy gyermekeink viselkedése változó lesz! :wink:
Az enyém kivételesen nagyon jó gyerek, remélem nem kapja el a takonykóromat!! :?

Szép napot mindenkinek!!

Puszi
Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!!!

Na végre jó a gépünk, egy hét után,bedöglött mikor a képeket akartuk feltölteni és csak tegnap indilt újra de csak úgy hogy mindent újra kellet telepíteni :shock:

Nálunk is kellemesen elteltek az ünnepek és a kílók is kellemesen megtelepedtek rajtam :lol: Tegnap séta közben vetten tudomást a dologról:a farmerem úgy feszült rajtam hogy attól féltem ha nagyobbat lépek elhasad rajtam, egyáltalán nem volt kényelmes benne,de azért másfél óra így is megvolt,mikor hazaértünk és leültem a hasam egy nagy hurkává olvadt össze :roll: szörnyű volt !!!Újévi fogadalmam hogy megszabaduljak a tömegtől!Tudom már lerágott csont ez a fogyi de én igenis magammal is foglalkozom és nem akarok így kinézni,úgyhogy már tegnap tornáztam és nem zabáltam annyit , sokat ittam és keveset ettem vacsira :wink: és ma már sokkal jobbam érzem magam!
Amúgy én ettem káposztát meg mákos sütit is és nem vettem észre hogy ez bezavart volna a szopiba.

Mamy
Én is ki fogom probálni az ÚJ teát!Bár nincs probléma a tejcivel,nem ömlik, pont annyi amennyi kell,de a laktót már utálom :shock: Már két hét is eltelt az utolsó tápszeres pótlástól.Annyira örülök neki!!!Gesztike nagyon szép és formás a fotókon és szupcsi a majdnem 12 órás alvás :lol: Laura is ma 23 tól 7.30-ig aludt,lehet hogy még aludt volna tovább is de néha aggodom és 7 körül kiveszem és megetetem mert félek hogy kiszárad mert már olyan réggen evett:Hülye vagyok??

Edi
Szépek voltatok a karifa alatt!Kata szája olyan mint az apjáé :wink: A kukusos kép is frankó!
Kiveszi a cumit a szájából.húha!

Anikó
Édesek a lányaid!!
Az én kislányom is koraszülis volt(34 hét) de nem szenved semmien hátránytól,annyi hogy tornásztatnom kell minden nap,Neked kell őket??

Chesti
Niki is aranyos kisbaba,és milyen nagy már!!

Beuka
Gyakran egyedül hagyom én is a Laurát és nagyon jól elvan,persze sűrűn belesek hozzá hogy minden ok e!Ha kiabálni kezd rohanok és akkor eggyütt játszunk tovább,ha az nem jó már akkor jöhet a cumi mert tudom hogy fáradt ,olyankor nagyon hamar elalszik. :wink:

Krisszi
A te fiad is mekkora már!
Nálunk is ritkaság a kaki 7-8 naponként van olyankor a hőmérőzés szokott segíteni.

Bettus
A kis habcsók is nagyon édes :lol: Ügyi Kitti hogy már átfordul!

Ákata
Bocsi,de engem nagyon érdekel az első reakció az új ízek kiprobálásával!Kaptak már valami "fini újjat" a lányok?
Bocsi mág 1x! :oops:

Kérdés:most akkor hány fokig lehet sátálni??És mi lesz majd januárban és februárben mikor olyan hideg lesz?Tavasszal majd újra kell szoktatni a levegőhöz őket???Vagy azárt télen is ki lehet menni velük egy rövidebb időre?? :oops:

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Melódia, jobbulást kívánok! Igyál soksok folyadékot, és legyen melegen a veséd! na és pihenj is vmit...

Szkata, farmer.. :D :D de akkor most muszáj bevásárolnod!!!
Mi az a labello-effektus???

Bettus, ügyi a párod, hogy nem hagyta magát photohall-ügyben! szégyelljék magukat!
Kittyke ügyes, hogy már átfordul!

Gesztenye, szeencsére Gergő nem bódult el a konyakos meggytől :D :D Viszont én leállok a csokival, mert elég érdekes az a rész ahol elvileg a derekamnak kéne lenie....uis, most ott néhány impozáns hurka van...

Mamy, ki fogom próbálni a fitolacot, nem mintha tejgondok lennének (hál'Istennek), de már unom a laktoherb ízét.
Amúgy már régóta akartam mondani, hogy le a kalappal előtted a szopi miatt! én Gergő születése óta szoptatok, és csak az elején volt nehézség, de úgy érzem, nem ez a kunszt, hanem amit Te elértél. Hiszen teljesen el tudtad hagyni a tápszert, és most 100 í5-ban szoptatsz! Hát, ehhez kellett lelkierő, meg kitartás...Nagyon ügyes vagy!!!
Mák: sztem eheted...anyi mindenre rámondják, hogy allergizál...lehet, hogy tényleg csak frontot érzett Geszti. (aki nagyon ügyesen forog!)

Edi, a csokitól sajnos nőnek a hurkák...úgyhogy leállok, és elkezdek tornázni...

Beuka, nyugodtan egyedülhagyhatod a babát, neki annyi figyelnivalója van, hogy alig győzi feldolgozni...persze, kell játszani is vele, de egyedül is sokat tanul.
Bevált a fürdetőkrém feloldása?

Anikó, üdv köztünk! Szépek a leányzók! Mi az az Aloe first???(buuuuta vagyok... :D )

Ákata, már akartam kérdezni, hogy nem Elzának indult Liza? Vagy Elza, csak Lizaának becézitek?

Nálunk: szolid reggelink volt, Gergő 270-et evett....őrület. Moast ezerrel iszom, hogy pótoljam a folyadékveszteséget.....
Tegnap este levideóztuk, ahogy életében először céltudatosan nyúlt vmihez!
Hang nélkül, meredten koncentrálva, lassan nyújtotta a akezét, és lassan megérintette a macis csörgőt!!!majd hangosan nevetett-meg kellett zabálni... :D
Már 2 hete oldalra fordul, hasra, vagy hátra még nem megy, de kivárjuk!
A terhesség teljesen hazavágta az amúgy is pocsék térdeimet, úgyhogy csak a callanetics jöhet számításba tornaként...meg is rendelem dvd-n.
Ja, múlt héten teszteltem:negatív.... :( hülyén hangzik, de úgy tele voltam várakozással...de így is jó. Hányingerem volt 2 napig reggel, de ezek szerint csak a kaják... :D
Eddig védekeztünk, de nov-ben egyszer kifogytunk a megelőzőeszközből, és kockáztattunk...Most eldöntöttük, hogy nem is védekezünk, hiszen még nem jött meg újra (bár a dokim szerint ez abszolút nem jelent védelmet), és úgyis megpróbálnám a tandem-szoptatást, ha mégis baba jönne...Szóval, bármi is lesz, annak örülünk!!!

Megyek, megnézem Gergőmet!

Puszi, Angel
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?