Új privát üzeneted érkezett!

bocsi,nemtom miért, de összekeverte a szavakat a gép.. Rermélem ki tudjátok gobozni :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok lányok!

Csak 1 gyors bejelentkezés!
Az ünnepek alatt Vácon vagyunk a családnál és itt nincs net!
Csak a szomszédból írok, hogy

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNJUNK!

Napraforgo Krisztián & Zsombor

P.S Ünnepek után jövünk megint! :)

KépKép
napraforgo13

Rolex, sajnos mi is hasonlo cipoben jarunk, Balint mult kedd ota (oltas) taknyos. Mi csak sterymar és nasivin baby -t hasznaljuk. A mult honapban is igy jart, akkor is kb ket hetig gyogyult. Most nem kohog stb, igy nem vittem dokihoz. Keveset eszik, orvos nagynenit felhivtam, azt mondta nem kap levegot, mert megduzzadt a nyalkahartyaja. Szoval nemcsak a takony miatt fuldoklik. Mar engem is bosszant, hogy nem gyogyul, de sajnos az arra hajlamos babaknal igy telik el a tel. Ilyenkor komoly duhot erzek magam irant, hogy miert hittem, hogy az anyatejes baba nem lesz beteg....Ja a lenyeg: a calcimusc leviszi a duzzanatot es segit szetcsapni a gyomraban a valadekot. En eddig csak azt vettem eszre, hogy olyat kakil tole, mintha meszeltek volna.

Nem negativkodom tovabb, mert egy kisangyal o.

Aldott karacsonyt:
cs
Vendég

Sziasztok!

Hát mára nagyon elegem van. Reggel 3.etetés után elmentem vásárolni gyalog a spárba. Aztán elmosogattam, mostam, kiteregettem, etettem. Elkezdtem a raffaello sütit csinálni, megint etetés, folytattam, de a gyerek nyűgös volt. (párom is nyugtatta, de közben ő főzött). Elmentem sétálni 1órát, DM ben vettem pelust, meg rágókát, mert Kata egész nap turkál a szájában, rágcsálja inkább a rágókát.

AZtán hazajöttünk azóta ment a sírás, felváltva nyugtattuk, volt 2x etetés. Leszakad a hátam. Elkezdtem a keksztekercset, apa zúzta össze a többi kekszet (nem kaptam tört kekszet). Ebédeltem, kiskádat elkezdtem fertőtleníteni, benne a többi műanyag játékkal. Kimostam a terítőt. Ajándékok szekrényben, nem tudom mikor csomagolok. Kéne fürödni, belőni a sérót a holnapi videóhoz meg fényképezéshez.
Most apa elment megint Interspárba, tegnap is volt, de mindig kell vmi.

Na ez van, semmi hangulatom az biztos, pedig nálunk már múlt hét vasárnap óta áll a karácsonyfa, de ez sem hozza meg a hangulatomat.

A másik, ocsmány kövér vagyok, ettem milkát egy csomót, nem tudom minek. Éjjel jön rám az ehetnék, mint terhesen. PEdig azt hittem szeptemberben majd Karácsonykor szép testű leszek és csinosan tudok majd felöltözni. Most így van 2 felső amit felvehetek :(
A gyerek meg egész nap k. nyűgös, csak bőg meg alszik. Jó lesz így a vendégjárás...
Na megyek, nem offolom a hangulatot tovább.
Jó éjt Mkinek! Megint ordít a kezemben :(

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Na, csak erős idegzetűek olvassák.

Szóval az úgy volt, hogy most szép lesz a Karácsony. Annak idején, amikor unokát szeretet volna, megígérte, ha lesz leszokik a dohányzásról (Mikor velünk terhes lett, akkor 14 évig nem dohányzott, de visszaszokott utána).

Na, nekem be is adta, hogy lecsökkentette, meg leszokott. Én hülye meg el is hittem. És azután szép lassan egyre gyakrabban találtam csikkeket, meg éreztem cigiszagot rajta, de ha rákérdeztem, akkor tagadta a dolgot. (Párom mindég jobban gyanakodott, de nem hittem el, hogy saját Anyám, aki mindég őszinteségre nevelt ilyen kitartóan füllentene.) Nagyon nem szeretem a hazugságot.

Na, a múltkor már beismerte, hogy hát nem sikrült leszoknia. Akkor persze elmondtam neki, hogy OK, de azért próbálja még, és ne szívjon legalább sokat, mert az se neki, se Bendusnak nem jó.

Erre most feljött valamit mondani, és tök cigiszaga volt, majd elkérte a kezemből a gyereket, hogy unokázzon, hogy ő már "átöltözött". Egy tök vastag cigiszagú pulcsi volt most is rajta, csak a mellényét vette át.
Na, nem szivesen, de odaadtam neki a gyereket, de annyira ideges lettem, hogy a békesség kedvéért kimentem mosogatni, hátha lecsillapodok.

Egyszerűen annyira érzéketlenségnek tartom tőle, hogy cigiszagúan akar unokázni - és ha ezt finoman említem, akkor sem kapcsol, hogy esetleg akkor akarjon, amikor épp nem dohányzott előtte.
Szóval, nem sikerült lecsillapodnom, és hát rákérdezett, hogy mi bajom, én meg megmondtam neki, hogy nem tetszik ez a cigizés dolog, csak nem akarok már veszekedni. Erre 1 perc múlva visszahozta a gyerekt és lement. Tutira megsértődött.

Most mit tegyek? Nem hiányzott ez a konlikt éppen most.

És igenis nemcsak utálom a dohányfüstöt, de allergiát is okozhat és egy 3 hónapos babának semmi szükséghe sincsen rá.

Na most sz@r kedvem lett, de nagyon.

Dorka,

aki nem tudja, hogy jól tette-e és azt sem, hogy most mitévő legyen.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Végre minden késsz. Apa megfőzött,elmosogatott, én meg vasaltam, takarítottam, függönyt mostam, ajándékot csomagoltam és etettem. :lol:

Ugyhogy most már mindenki pihenjen, ha valami nincs kész, már tök indegy, inkább pihi!

Mindenkinek Boldog Karácsonyt!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Sue!
Kitartást!!! Amiket írtál Vikiről, mintha Beniről írtad volna, DE most hogy 4 hónapos lett, mintha látnánk némi javulást. Ő alig alszik napközben, max. 2-3 órát (néha annyit sem) és azt is több részletben. Ölben, cicin altatom 99%-ban (ebben a korban ez teljesen természetes, hisz nagyon picurik még), néha amikor már totál KO (én is!) lerakom az ágyba és bealszik az ujját szopva. A kajálás detto: sűrűn eszik keveseket. Próbáltam "idomítani", de rájöttem, hogy semmi esélyem a kis pöcsössel szemben. Te se akard megváltoztatni a kis Gyönyörűdet, Ő egy ilyen babóca. Hidd el, hogy sokkal jobb lesz a helyzet, ha elfogadod Őt ilyennek. Lesz ez még jobb is :D
Altatásügyben pedig ne aggódj, Marcikám isteni jó alvókával van megáldva, de Ő is jó sokáig cicin aludt el, viszont amikor már keveset cicizett este, akkor szépen bealudt magától az ágyában. (Ebből ne azt a következtetést vond le, hogy este ne cicizzen sokat :lol: 8) )
Vikidnek boldog névnapot!!!

Náthás Babócák Anyukái!
Nálunk Marcinál mindig hosszú lefolyásúak a náthák, amit persze rühellünk nagyon. Beni 6 hetes korában lett náthás, nála is legalább 2-3 hétig tartott. Ezt a hosszt én már természetesnek veszem. Rendszeres orrszívás, orrspray-orrcsepp-tejcsi az orrba, ami lazítja a nyákot, Calcimusc, C-vitamin és párásítás. Ha izgultok, esetleg kontroll a dokinéni/bácsinál, hogy a tüdeje tiszta-e. Kitartást és jobbulást minden Babócának!!!

Próbáljatok lazítani és pihenni egy picurit, ha a Babák is engedik. Nekem ez most este sikerült, amikor négyesben táncoltunk egy jót a Szombat esti lázas klassz karis zenékre. Igazán hozzám most ért el a karácsony hangulata. Tudom, hogy nehéz, ha nyűgös a gyerök és ti is fáradtak vagytok, de ez lesz az első karácsonyotok a Picikkel és erre a nagy alkalomra mindig olyan jó emlékezni. Gondoljatok erre és minden más mellékes! :D

Így mégegyszer: Nagyon Boldog Karácsonyt Nektek!!!

Mi már megkaptuk Benitől a mi karácsonyi ajándékunkat: csütörtökön átfordult hátáról a hasára és azóta is rendszeresen gyakorolja. Ma pedig hasról hátra! Kell ennél több! :D Igen kell: ALUDT DÉLUTÁN KÖZEL 3,5 ÓRÁT!!! :lol:

Minden Évának Nagyon Boldog Névnapot a holnapi napra!

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Minden Mamának, Babának, Tesónak, Papának
Békés-Boldog Karácsonyi Ünnepeket kivánunk!

Lili, Liza, Kata és Gábor

Kép

ákata2

Bendus elhajózott az álommanókkal messzeföldre.

Bujka:
Annyira jó, hogy írtál! Megnyugtatóak a náthás és altatásos, alvásos tapasztalataid!!! Boldog Karácsonyt Nektek!
:D

Én Márai Sándor szép gondolataival szeretnék mindenkinek FELEJTHETETLEN ELSŐ BABÁS KARÁCSONYT KÍVÁNNI!!!

December
"Ez a hónap az ünnep. Mintha mindig harangoznának, nagyon messze, a köd és hó fátylai mögött.
Gyermekkorunkban e hónap első napján árkus papírra, kék és zöld ceruzával, karácsonyfát rajzoltunk, karácsonyfát, harmincegy ággal. Minden reggel, dobogó szívvel, megjelöltük, mintegy letörtük e jelképes fa egyik ágát. Így közeledtünk az ünnep felé. E módszerrel sikrült a várakozás izgalmát csaknem elviselhetetlenné fokozni...
Most, hogy az ünnep közeledik, meglepetéssel észlelem, mintha még mindig várnék valamire..... Annyi karácsony múlt el, egészen sötétek, s aztán mások, csillogók, melegek és szagosak, annyi ünnep, s még mindig itt állok a férfikor delén, őszülő fejjel, tele kötelezettséggel és igérettel, amelyeket az Angyal sem tudna már beváltani, s még mindig várok valamire.
Néha azt hiszem a szeretetre várok. Valószínűleg csillapíthatatlan ez az éhség: aki egyszer belekóstolt, holtáig ízlelni szeretné. Közben már megtudtam, hogy szeretetet kapni nem lehet; mindig csak adni kell, ez a módja. Megtudtam azt is, hogy semmi nem nehezebb, mint a szeretetet kifejezni. a KÖLTŐKNEK NEM SIKERÜLT, SOHA, A KÖLTŐKNEK, AKIK AZ ÉRZELMEK ÉS INDULATOK MINDEN ÁRNYALATÁT RÖGZÍTENI TUDJÁK SZAVAIKBAN. A szeretetnek nincs színfoka, mint a gyöngédségnek, nincs hőfoka, mint a szerelemnek. Tartalmát nem lehet szavakban közölni; ha kimondják, már hazugság. A szeretetben csak élni lehet, mint a fényben vagy a levegőben. Szerves lény talán nem is élhet másképp, csak a szeretetben.
Mindezt tudva, ez egyre zavartabb és bizonyosabb tudásban, nem tehetek mást, mint sorra járom az üzleteket, s vásárolni öngyújtót, illatszert, nyakkendőt és jegyjukasztót, gőzvasutat és Victor Hugo összes műveit. Tudom, hogy mindez reménytelen. Mit csináljak? Az ember azt adja, amit tud." (Márai Sándor: Négy évszak - December)

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sz_Kata!

Segítség kell!!!!! :lol: Mit raksz a husi alá a tepsibe, olaj, vaj, víz? Alufólia meg nem kell rá, ugye? Egyébként nem vagyok ilyen béna, csak ezt még nem próbáltam és ez az ünnepi vacsi!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Drága Csengo!

Nagyon boldog szülinapot!!!!!!!
:lol: :lol:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Mindenkinek nagyon boldog, békés, szép Karácsonyt kívánunk!

Krisszi és Ricsi baba

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:09-kor.
Vendég

Dorka, nahát, imádom Márait!!! Szép ez idézet nagyon.

Cigiszag - nem érdemes konfrontálódni és balhézni - legalábbis az ünnepek alatt. Ne gyújtson rá a baba mellett, de ha cigiszagú a ruhája - nem túl kellemes, de - még nem oltári gáz. Relax. :wink:
Majd mondd meg neki finoman,hogy ezt mégsem kéne és a babák orra igen kifinomult, szóval mellőzze a bagót. egyébként ismerős a téma, nálunk a keresztanyám ilyen. csak ő még piaszagú is szokott lenni, ha nálunk van. (mivel ez csak sátoros ünnepekkor fordul elő.)

pusz Mindenkinek, sérót belőni, az látszik a fotókon, a lakás lehet retkes is. :wink:

Krisszi
(könnyen beszélek, nálunk minden kész lett végül. még pedikűr is volt :lol: , Apa most porszívózik, Rics durmol, megyek ajit csomagolni, de az már no big deal. Tegnap megfőztem a kaját, remélem, jól sikerül minden és szép, békés napunk és esténk lesz.)

krisszi

Sziasztok!

Békés boldog karácsonyt és jó egészséget kívánunk Mindenkinek!
Kép

Évi és Ricsi babó Kép

KépKép
ranpo

Békés Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek kicsi Családom nevében!

(Jövőre talán sűrűbben tudok jönni, de nem ígérek semmit... :oops: )
Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Békés,Boldog karácsonyt mindenkinek!! :wink:

KépKép
rönci

Kedves Lányok!!

BÉKÉS, BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNOK A CSALÁDOM NEVÉBEN IS MINDEN KEDVES BABÁNAK, MAMÁNAK,APÁNAK, ÉS TESÓNAK!!

"MENNYEI SZERETET JÁRJA ÁT A FÖLDET,
MOSOLYOGJ, ÜNNEPELJ, FELEJTSD EL A KÖNNYET.
ANGYALKÁK REPDESSÉK KÖRBE A TE FÁDAT,
BOLDOGSÁG BÉKESSÉG ÁLDJA MEG A HÁZAD!"

PUSZI!!

MELÓDIA

Kép
Kép
melódia78

Békességet, boldogságot, csengőszót és gyertyalángot! Ajándékot, szeretetet, s mindent amit fontos Nektek! Áldott Ünnepeket,
Zsófi és Renáta
rolex

NAGYON NAGYON BOLDOG , MOSOLYGÓS, NEVETŐS KARÁCSONT KÍVÁNUNK!!

És persze sok ajándékot a babáknak és a mamáknak :lol: :lol:

Bea&Boti&Peti

Kép
Kép
beuka

Kamrádba sok jót, házadba békét, szívedbe a boldogság áldott csendességét. Tervekhez szerencsét, munkához kedvet, mindenféle jóból a legkedvesebbet.
Kellemes Karácsonyt kívánunk: Betti & Kitti
Kép

És sok-sok ajándékot :lol:
Kép

Kép
bettus79

ÁLDOTT, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!!

SZERETETTEL: Angelkriszti, Gergő és Gábor

ps: Ákata, megcsináltam a listát!!! (kiv. a muffint...)

Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Szellemes Karácsonyt! Elemes zseblámpát, világító matracot, bort, búzát, békességet, porszívót meg turmixgépet, tűlevelű lóherét és Békés Boldog Szentestét!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sue!

Tudom, hogy Flóra még csak 1 hós múlt, de amit leírtál az alvásról az nálunk is detto!
De megnyugtatásképpen megkaptam Dr.Spock könyvét karira és leírta, hogy ez teljesen normális, csak belénk akarják sulykolni a 3-4 órás etetést-alvást és ő azt írja, hogy kb. 1 éves kora körül normalizálódik ez a helyzet.
Tudom nekünk ez fárasztó, de legalább tudjuk ez nem rendellenes!

Az én lányom képes egy- másfól óráig is enni és szerinte ez is normális! :D

Kép
gabriel79

Akata! Ezek a lanykaid??? Nem semmi....

Nalunk B meg annyira taknyos, hogy nem tud sokat enni, igy ejszaka potol. Ennek nagyon orulok, mert ugyan fel kell kelnem, de legalabb tudom, hogy nem ehezik szegeny.

Bali, koszi a gratulaciot! Hogy sikerult a kaja?

Tegnap anyoseknal tok jo volt minden, belegondoltam hogy milyen jo, hogy mi mentunk es nem ok jottek :twisted:

Ma ezerrel fozok, mert holnap az en csaladomnal lesz a buli, ugy nez ki mindeki jon, ez csekely 34,5 fo. Igy mindenki visz valamennyi kajat, en speciel fokhagymas csirkecombot, fasirtot, sattekercset es aszaltszilvas pipimellet. Balint alszik, a nagyfiukat meg elkuldtem setalni.

Boroka! Gondolom a legjobban az atveres faj, nem pedig a cigiszag. Sokat gondolkodtam rajta, hogy mit irjak. De megertelek.
Van egy ismerosom, aki 12 evig erosen bagozott, a gyerek mellett varandosan leszokott, de ez pokoli kemeny volt, remalmok gyotortek, majd amikor megszuletett a gyerek kihozta egy bagoszagu csecsemos. Azt hitte megorul!!! Aztan az anyosanak elmeselte, aki azota allitolag leszokott, de mar 3 eve nem bagoszagu. Ismerosom sosem dohanyzik a hazban, de ha a babat setaltatta vizioi voltak, hogy mennek fele az eldobott csikkek majd ragyujtott. Nem sokat, egyet kettot, ami eppen eleg ahhoz, hogy a tarsadalom megbelyegezze, persze nem hagyta magat bujkalt vele, titkolta....Aztan ujra babat vart es ujra megallta es most nagyon szenved, mert almaban meg a slukkot is erzi, ahogy atjarja a tudejet.....en lennek ez.......
nem tudom, hogy le lehet e szokni. En azt szokatam mondani, hogy dohanyos vagyok, csak most szuneteltetem...
Bocsi, hogy karacsonykor elarultam magam, de talan megertitetek hogy nem csak az fajhat egy anyanak, hogy hogyan szult, hogyan etet, hanem vannak mas bajok is.

Megyek mert elvegre karacsonyt van!

Angel, aranyos kis csalad vagytok:)
Vendég

bocs Kata, az ezek helyett Őket akartam irni :oops:
Vendég

Leszállt egy angyalka, s azt súgta nékem, gondolj ma azokra,
Kik szívedbe férnek. Eszembe jutottatok kis topiklakók, ezúton kívánok nektek békés Karácsonyt.

Kép

chesti

Csengő,
igen, a csajok, meg a férjem dizájnja, ahogy én megálmodtam... :D

Én is cigiztem, mig terhes nem lettem. Érdekes, hiába voltam dohányos (és nem csak koca-), nem okozott gondot a "leszokás" (azért irom idézőjellel, mert szerintem egy dohányos mindig dohányos marad, csak éppen most - idén, jövőre, soha - nem gyújt rá), igaz, én fokozatosan hagytam abba. És most sem kivánom - de lehet, cigi helyett eszem annyit... Erősitésül: nagymamám bőven elmúlt 70, mikor egyik napról a másikra nem gyújtott rá - fogadalomból tette, mivel meggyógyult egy súlyos sérülésből. Pár évig (!) még álmodott azzal, hogy rágyújt, és olyankor szégyellte magát. A valóságban azóta sem tette meg. Januárban lesz 85 éves.

Puszi - Kata

ákata2

Csajok! ISTENI EZ A KARÁCSONY!! :) :) Mai elfogyasztott kalóriáim száma kb. 5000, ebből szaloncukor 4500 :)

Cigi téma, én is blázoltam, de csak a fíling kedvéért, úgyhogy gyorsan letettem, a terhesség alatt nem is hiányzott, de mióta megszültem... hú....de sebaj, kemény vagyok.. A drága nagymamám nekem is leszokott Kata, mikor 65 éves volt, aztán 80 évesen visszaszokott :)

A karácsonyi családi buli istenien sikerült, bár volt pár apró málőr: 1. párom alatt összetört a szék, amivel az égősort aplikálta fel a tesóméknál 2. a karácsonyi cd technó stílusú dalokat tartalmazott incl. mennyből az angyal stb. sebaj jót szeleteltünk :) :) 3. nagyikámnak lecsusszant a nadrágja, mikor kijött a wcből, de volt rajta harisnya (zöld).. imádom, nem is ő lenne...

Na, holnap megyünk Bcsabára, úgyhogy folyt. köv!

Sok puszi nektek! Siba

Kép
siba

Sziasztok Csajok!

Csak gyors bekukk, indulunk Szoboszlóra.

A karácsony - summázva - ordítósan telt. Édesanyáméknál Ricsi rákezdte, aztán akkor hagyta abba, mikor betettük az autóba.
Mit nem adtam volna egy slukkért... :lol: (Csengo, no para. vagyuk páran még hozzád hasonlóan)

Szóval a végén már csak röhögtem az egészen. kis idillünk tegnapról: Ricsi öt percre elhallgatott, kisírt szemek - figyeljétek csak a ruháját, karácsonyi témájú, de ez persze egyik képen sem látszik :lol: büfifolt Anyuka ingén azonban annál inkább, Anyuka szeme egyébként vérben úszik.
(Apuka nem járult hozzá arcképe közléséhez :lol: )

Jók legyetek! pusz,
Krisz, Rics

Kép

krisszi

Helló csajok :lol:

Bali,

hogy sikerült a kaja? bocsi, de azóta nem voltam fent....nálunk isteni lett, remélem, te is ehetőt főztél :lol: :lol:

annyira szupi volt ez a babás karácsony. Gyerekkel ugye sokkal jobb? :lol:
Peti nagyon elemében volt, jól birta a nyüzygést, a maratoni társasjátékozást és a hangzavart. és ma este megkaptam tőle a karácsonyi ajit, éjféltől hatig aludt, majd evés után visszaaludt fél tizenegyig! (ehhez mondjuk kellett, hogy aznap a legnagyobb jövés menést is kétszer negyvenöt perces alvással végigbulizta...)
Tök jól érezzük magunkat, még az sem zavar, hoogy sose nyerek a játékban :wink:

További jó karácsonyozást mindenkinek! :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Jók a karácsonyi képek babákról, szülőkről.:)

Krisszi!
Nem látszik a büfifolt. :D Szépek vagytok nagyon.

Nálunk nagyjából alakul úgy a Karácsony, ahogy akartuk. Csak 24-én voltunk anyáéknál, anyóséknál, mert mind a 2oldalon betegek vannak. 1x anyós lett beteg, köhög stb., tegnapelőtt anyán jött ki, ma meg apán is. MEgfáztak vagy mi a szösz. :( Remélem mi nem kapjuk el.

Tegnap csak Gyuri nagyszüleinél voltunk 1órát. Nem jön senki hozzánk és mi sem megyünk sehova. Végre tudunk pihenni, ma este szeretnék végre Carcassone társast játszani. Megvettük magunknak a 2.kiegészítést 2hete, de még nem avattuk be. :) :D

Kajaügyileg elvoltunk látva. Holnap már nekem kell vmit összedobni.

Én is mellékelek 1-2 képet, persze megint nem sikerültek, úgy ahogy szerettem volna.

További jó pihit Mkinek!

Anyáéknál:
Kép Kép Kép

Itthon:

Kép Kép Kép

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Remélem mindenki jól pihen, és jót emészt :D :D

Mi tegnap és tegnapelőtt voltunk vendégségben, Boti egész jól viselte, mindenkire mosolygott, szerencsére nem sokat volt kézben (mármint másnál, akkor úgyis csak kézrőll kézre járt volna, és azt nem szeretem) mert kapott egy pihenőszéket, és abban üldögélt. Nagyon jól viselte, bár tegnap estére már besokallt itthon.

Nem tudom, hogy jól gondolom-e, mi van, ha enni nem akar, pelus tiszta, szélcső megvolt, büfi megolt, és nagyon sír.
Én ilyenkor arra gyanakszom, hogy annyira fáradt már, hogy nem tud elaludni, és felhergeli magát. Lehet ilyen?

Egyébként tényleg hihetetlen az első babás karácsony! Minden körülötte forog, kapja a szebbnél szebb ajándékokat.. És persz mindenki azt mondja (mamák, papák, nagynénik...) hogy nekik Ő a legnagyobb karácsonyi ajándék...

További jó pihenést mindenkinek!!!

Nagyon jók a karácsonyi képek!!!!!

Bea

Kép
Kép
beuka

Edi! Mit szólt Kata a macihoz?

Kép
Kép
beuka

Csak nem tudok leszakadni :? :? bár elárulom új billentyűzettel, és új (vezeték nélküli) egérrel nyomom :lol: :lol:

Ma tök jót sétáltunk. Kinn voltunk 2 órát. Igaz jó lett volna egy kis hó karácsonyra, de ez a mai időjárás szerintem megintcsak ajándék volt.

Kép
Kép
beuka

Csajok,

Peti négy és fél (!) órája alszik!! :shock: :shock: :lol: :lol:
ilyen még nem volt...én meg itt toporgok mellette, mert vendégségbe mennénk. ötre kellett volna menni, most lassan fél nyolc lesz.
én meg kialudtam magam, elolvastam a januári Elle-t, netezek, hmmmm és UNATKOZOM :lol: :lol:
(már puszikálgattam az arcát, de csak álmában vigyorog :lol: )

Nem semmi ez a karácsony :P

Beuka,

van olyan, hogy nagyon elfárad és ezért sir. én ilyenkor is cicire teszem (fúj, de felelőtlen vagyok :wink: ) rendszerint az ilyen nyugi-cici helyrehozza a dolgokat, és a pici lelki békéjét :wink:
sz_kata

Beuka!
Az nem maci, hanem kutyus. Mki macinak nézi. :)
Nem szólt hozzá semmit Kata, csak nézi, ha megmutatom neki. Nem mosolyog, nem sír. Majd ha nagyobb lesz, most szerintem fel sem fogja...túl nagy...
Nálunk is szokott ilyen sírás lenni, akkor van egy póz amiben megnyugtatom, cumival és elalszik. A hasamon fekszik, féloldalt, de a feje a bal vállam alatt mint amikor ölbe tartod. A teste meg jobbra lefelé ferdén nyugszik.

SzKata!
Gratulálok Petike teljesítményéhez. Látod eleinte sokat sírt Petike, aztán meg sűrűn evett, nem akart aludni és na tessék most eljött Karácsony és innentől lehet, hogy ilyen jó alvó baba lesz? :)
Na nem mondod hogy unatkozol. :wink:
Nemsokára meglesz a kivánságlistád, mivel kezded a forró fürdővel? :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!
Remélem mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek. Az utóbbi napokban nem tudtam fellépni, mert egy csöppet elfoglalt a család és ez a karácsonyi mizéria.

Sz_Kata!
Nekem is egy "csöppet" fel kell turbóznom magam, ha nőnek akarom érezni magam :cry: . Ráadásul nekem még a hajam is hullik, így léptem-nyomon azt szedegetem össze a lakásban, mert lassan már mindenhol megtalálható csak a fejemen nem :? .
Velünk nemrég közölte a doktornő, hogy reméli megérkeznek az oltóanyagok január elejére, mert jelenleg hiánycikk és a beszerzésére várnak. Úgy fogadott, hogy reméli nem oltásra jöttünk, mert azt nem tud adni :shock: . Ennyit a magyar egészségügyről. Remélem január elejére megoldódik a probléma, mert Barninak akkor kéne beadatni a 3 hónaposat.

Tina!
Ne aggódj a gyarapodás miatt. Nálunk már olyan is volt, hogy fél kg-ot hízott egy hónap alatt és nem volt semmi gond. Jelenleg pedig 5 kg körül vagyunk és 3-mal született Barni.

Siba!
Örülök, hogy már jobban vagytok.

Lassan már nem igazodom ki a saját fiamon, mert állandóan valami változást eszközöl a napjainkban. Eddig esténként alig evett (még paráztam is miatta), de mostanában, mintha több tejem lenne estére és ő is többet kajol, így egy hete már 100-140 közötti adagokat nyom be (ez mondjuk jó). Úgy vettem észre, hogy esténként már hamarabb fárad el és már olyan is történt, hogy a 21 órás szopi előtt bealudt és így kimaradt a fürdés is, mert előtte szoktuk (természetesen hajnali 3-kor már éhes volt és ébresztett). Esetleg tegyük előbbre a fürdést? Eddig olyan egyértelmű volt minden, de most eléggé tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek vagy hogy teszteljem, hogy neki melyik verzió jobb. Ráadásul mostanában szopi után elég hamar megunja a játszást és utána úgy elkezd sírni, hogy alig tudjuk megnyugtatni. Úgy érzem, hogy a mostani Barnimhoz elkelne egy használati utasítás, mert nagyon nem igazodom ki rajta.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

El is felejtettem! Valószínűleg felhívom a Libero gyártóját vagy terjesztőjét és jól beolvasok nekik. Kiderült, hogy kihoztak valami újfajta pelust (vagy megváltoztatták a régit), amiből szinte mindig kifolyik a kaki. Eddig a minit vettük, a régiben 92 volt, az újban 90 db. Az újfajta keskenyebb a popsinál és kisebb a belső hártya közötti rész is, így nem fér bele akkora adag kaki, mint eddig. A réginél 2 és fél hónap alatt 2 baleset volt, az újnál pedig 4 nap alatt 3. Ráadásul az egyik pont szenteste és akkor már nagyon bepipultam, hogy a szép kis fehér ruciját cseréhettem le. Szerencsére még kaptunk egy régi adagot, de az újat valószínűleg már nem fogom felhasználni, mert nem akarok állandóan szaros rucit mosni.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Szép reggelt Lányok!

Látom mindenkinél mozgalmasan telt a a karácsony!! :wink:
Nálunk is hamar eltelt, szépen, nyugiban!!
Én nem igazán görcsöltem rajta, hogy minden tökéletes legyen, gondoltam úgy készülődök, ahogy Pistike engedi!! 8) Elég jól engedte, sütni is tudtam, meg a karácsonyi ebédet is én készítettem, anyukán csak a kukta volt!! :lol:
26-án már átadtam az egészet anyunak, mert jött a vendégsreg köszönteni az Istvánokatm én inkább egy picit pihiztemElvitték anyósék a nagylányt , majd 1-én hozzák vissza!! :lol:
Ma így csak Pistikével vagyunk kettesben, mert apa dolgozik!!

Gesztenye!!

Mi már Midit használunk a Liberóból, de abból is mindig kicsap a hátán a kaki :twisted: Tegnap nem győztem Venische szappanozni a kombidresszeket, mert mindegyik hátán ott a kakaicsík!! :shock:
Vettünk Haggies-t is, abból meg kipisil'' :roll: Vagy én teszem fel bénán? Mindenesetre maradunk a Liberónál, szerintem cak a gyerek kakil sokat, a pelenka alapjában véve jó... :lol:

Jadey!!

Bocsi, tapintatlan voltam az ajándék kérdéssel!! :oops:
Szóval mit hozott a Jézuska?? :lol:

Nózi!!

Most olvastam, hogy az Öreghegy felé laktok!! a X ker.ben, ugye??
Mert mi a Szent László Téren, úgyhogy viszonylag közel egymáshoz!! :lol:

Nagyon szépek a karácsonyi képek mindenkinek!!

Edi, látom a férjed is szépen, alkalomhoz illően öltözött!!
Én is mindtam az enyémnek, hogy legalább a fényképeszkedéshez vegyen fel normi ruhát, a mackógatya helyett, na morogva felvett egy farost, meg egy inget, de kb. 10 percig bírta benne, mert neki melege van!! :roll: :wink:
Így Pistike minden képen üvölt, mert mire odajutottunk, hogy fényképezkedünk, kitört rajta az éhség, de apa már izzadt, így gyorsan "kattogtatni kellett!! 8)
Kiborító egy fazon, de imádom!! :lol: :lol:

Beuka!!

Én az ilyenfajta sírást ágyundornak hívom, mert kézben hamar elmúlik!! :lol:

Na mentem lányok!!

Puszi!!
Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Remélem, jól telt a karácsony mkndenkinél!!!

Én annyit, de annyit ettem....tegnap reggel 2 kacsacombbal nyitottam a napot...és ebben a szellemben telt a nap. És nem vicc, annyi tejem lett estére, úgyhogy lehet, hogy nem is a folyadék számít, hanem az elegendő kaja???

Hétfőn rekordot döntöttünk: nem fogjátok elhinni....
Gergő reggel 280 gr-ot evett.....azt hittem, nem jól látok....utána egy órán át még rugdalózni sem tudott, csak pihegett. És semmi kaki sem volt utána, csak rengeteg pisi...
És jól mértem, mert 5.75-ről 6. 03-ra ment fel... :shock: :shock:

Azóta 170-eket csúsztat le, ez már barátságosabb adag..

Szkata, hű, GRATULA a nagy karácsonyi alváshoz!!!Ügyesek vagytok!
Ma meg holnap fronthatás lesz, ne aggódjatok, ha a babók kicsit nyügisek!

Puszi, Angel
Vendég

Szép jó napot Mkinek!

Gesztenye!
Szépen eszik Barni. :)
Melyik ez a Libero fajta? Mi vettünk MIDI-t, de nem tetszik, mert nagyon erős szaga van, ilyet eddig nem éreztem. A rugin keresztül is olyan átható. Lehet, hogy nemrég gyártották és azt érzem???

Melódia!
Ágyundor :D ez tetszik, majd mondom apának, ha Kata sír.

Angel!
Evés: nem ettem sokat, de néha lecsusszant egy kis sütidarab. Mindenesetre a mérleg többet mutat. :evil:
Nem semmi szopókája van Gergőnek, és ezt a hatalmas mennyiséget mennyi idő alatt termelte be??

Na mennem kell, mert apa a hátam mögött irányít, hogy menjek főzni. :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Hát eltelt a Karácsony...
Ahogy látom, többé-kevésbé minedenkinél sikeres volt. Nálunk is, leszámítva a 25-e estét, amikor Geszti este 8-tól 11-ig üvöltött. Nem volt hajlandó elfogadni a cicit sem. Végül úgy aludt el, hogy alig evett valamit. :x Ennek nagyon nem örültem. Viszont reggelig aludt, tehát vagy mégis jóllakott, vagy olyan fáradt volt az üvöltés miatt. Reggel aztán jól belakmározott. Később arra gondoltam, valószínűleg a mákos beigli volt a bűnös, mert ettem 3 vékony szelettel aznap. Pedig nem akartam semmi mákosat enni, de úgy megkívántam, nem gondoltam hogy ekkora lesz a baj. Szerintem nem ízlett Gesztinek a tejem. Mert pár korty után kezdte a sírást.
Lányok, ti ettetek mákos beiglit??? Mert most tényleg nem tudom, ez lehetett-e a baj. Azt tudom, hogy babának nem szabad adni, de ennyire kiválasztódik az anyatejbe is?
Ettől függetlenül isteni jól telt a Kari, a hangulat is nagyon jó volt, 24-én délelőtt a fa díszítést Geszti végignézte, nagyon kíváncsi volt, és megbeszéltem vele hogy jövőre már ő lesz a díszfelelős, majd adogatja nekem a díszeket... :wink: Na kíváncsi vagyok, mi lesz abból. :wink: Még jó, hogy ezek a mai díszek már nem törékenyek...

Íme pár kép a mi Karácsonyunkból.

Geszti a nagyszülőknél
Kép

Geszti ajándékot bont (nem a sajátját... :wink: )
Kép

Geszti első találkozása a Karácsonyfával, mely kissé megszúrta az ujjacskáját... :cry:
Kép

Kép
mamy

Sziasztok!

Most jöttünk meg egy egy órás sétából, hegynek fel, hegynek le, Gergő végig aludta, és AMI MÉG SOHA NEM FORDULT ELŐ: Itthon betettem az ágyikójába, és ALUDT TOVÁBB!!! :D Vszínüleg kiütötte a jó hideg levegő...Csak a szeme látszott ki a babakocsiból, meleg termo overall és termotakaró alatt lapított...
Most vannak itt a szippantósok, isteni sz@rszag lengedezik felettünk... :D

Edi, libero-ból 2 féle van, lotion-os, meg lotion-frees. A frre jobb, olcsóbb, és szagtalan. Sztem ti lotionosat vettetek.
Gergő 35 perc alatt nyomatta be ezt az irgalmatlan mennyiséget...már 1 hetes kora óta ilyen nagyüzemi mennyiségeket eszik...akkor 150-eket mazsolázott...mondjuk én jobban örülnék neki, ha inkább többször kevesebbet enne, de ő tudja. A pocija hál'Istennek nem fáj.

Mamy, nagyon édes az ajándékbontós kép! Én nem szeretem a beiglit, de gyakran eszem mákosgubát, de eddig még nem vettem észre, hogy bajt okozna...Lehet, hogy frontot érzett Gesztike.

Krisszi, nem is látszanak vörösnek a szemeid! én egy csúcsformában lévő, vidám, karcsú Anyukát láttam, egy tündéri kisfiúval, és egy -momentán fejnélküli-Apukával... :D

Edi, nagyon szépek vagytok!! és milyen elegánsak! Mi csak pulcsit vettünk fel, alul bizony melegítő volt mindenkin...mentségül szlgáljon, hogy hullafáradtak lettünk estére (én 12-től 19 óráig dekkoltam a konyhában)
Kata baba tiszta apukája, nem?

Puszi, megyek forró teát inni...

Ja, fő vétkem: befaltam egy doboz cherry queen-t...aztán egy doboz alkoholos szamos marcipánt is... :oops: :oops: na most, ugyebár a cherry queen is alkoholos... :D szerencsére Gergő baba nem panaszkodott. Mondjuk ünnepek alatt csak egy korty tokajit ittam, szilveszterkor semmit sem fogok (utálom az alkoholos italokat, csak a konyakos meggyre bukom, de arra nagyon!!! :D )

puszi, kriszti (angel)
Vendég

Edi,

a kivánságlistámról megvolt az ülve evés, alvás, és a habfürdőzés (levendulás, hidromasszázsos :P ) a szex az biza kimaradt, mert az egy nm.re jutó rokonok, családtagok és barátok száma meglehetősen magas koncentrációt mutatott. és már elég konszolidáltak (öregek? :P ) vagyunk ahhoz, hogy ez a tényező zavarjon.... :roll:

ma megint döbbenetes napom van, itthon vagyok anyukámnál, és Peti reggel fél tizenegyig aludt egy hat órás és egy kilenc órás kajálás után. majd felekeltünk, áztam egy nagyot a kádban, mig anyu Petivel volt, utána nagy zaba, majd Peti bealudt a cicimen, na, bebújtam vele az ágyba és összebújva szenderegtünk, az akkor már kiürült lakásban. Mielőtt végképp arra a következtetésre jutottam, hogy kipurcantam és a menyországban vagyok, hazajött a hugom, és nyolcezer decibellel ordibált, hogy "van itthon valaki". mivel nem kapott választ, megismételte kilencvenezer decibellel a kérdést. Majd max hangerőre állitva bekapcsolta a viva tv-t. Mikor lejöttem és szóltam hogy bmeg, kapcsold le magadat, még ő sértődött meg, hogy de hát nem szóltam hogy itthon vagyok. Nehéz is azt felfogni biztos, hogy ha rajtam alszik a gyerek, akkor nem fogok az emeletről lekiabálni, hogy "igen, itthon vagyunk, Peti épp alszik" :evil:
Na, erre szoktam mondani, hogy minek nekem ellenség, amikor ilyen húgom van... :evil:
egyébként nagyon érdekes nézetei vannak a gyereknevelés terén, kifejtette pl, hogy ha neki gyereke lesz, az lesz az első, hogy vesz 8egy füldugót és hangszigetelteti a gyerek szobáját.....no comment, ill csak annyi, hogy nem kisgyerekről, hanem egy felnőtt, elméletileg érett nőről beszélek.. :?

na, jót füstölögtem, megyek pelenkázni, mert akkorát rotyogott az előbb Peti, de akkorát :wink: :lol:
sz_kata

Sziasztok! :)

Cigitéma...én is bagós voltam/vagyok (egy bagós bagós is marad :) ) de leszoktam mikor terhes lettem. Állapotosan nem kívántam, de mostanában néha-néha elkap a "dejólenneegyslukk" feeling :) persze nem teszem, de néha annyirraaa jól esne :)

Gesztenye az én nevemben is beolvashatsz a liberónak. Detto nálunk is, már egy csomó ruhácskája tiszta kaka foltos, mert perzse ez aztán kimoshatatlan volt. Vanish azért győzőtt :) De dűhitő hogy kifolyik belőle minden :evil: Túl vékony az a kis hártya ami felfogná hhggrrrr.
A tescos pelus szintén felidegesít, mert egész jó lenne ha nem csak egyszer lehetne ragacsozni. Ha megakarnám igazitani mert mondjuk nem elég szoros már dobhatom is el, mert másodjára persze már nem ragad meg :evil:

Ma voltunk a 2 hós oltáson, még csak levetközettem Nikit de már üvöltött mintha tudná mi jön.
A köldöke egyenlőre rendben van, de bekoszmosodott a szemöldöke :shock: eddig csak azt hallottam a fejbőr szokott..na mindegy kezelgetjük. A kari jól telt itt volt mindenki szent este, 12 ember, kicsit hajtós volt meg utána a rendrakás, de túl éltük :)

Na megyek is ma hamarabb fürdetünk mert kimenőt kaptunk estére, az uram elvisz moziba :)

További kellemes estét mindenkinek :lol:

chesti

Edit!
Jelenleg a minit, de hamarasan váltanánk a midire (ha az nem ilyen szar). Igen, szerintem is a gyártás miatt lehet ilyen szaga.

Angel!
Hú, micsoda termelés. Nem csoda, hogy sok a tejed, mert kell az utánpótlás :lol: . Gergő nem volt kicsit bódult a konyakos meggytől :wink: ?

Mamy!
Én diós kiflit ettem reggelire és Barni a 15 órás kajcsinál csak rángatta fejét és összesen 40-et evett. Remélem most már nem lesz annyira finnyás :roll: .

Chesti!
Barninak is volt koszmós a szemöldöke, de viszonylag hamar elmúlt. Ma elfelejtettem levágni a körmeit, erre elkezdte simogatni és kapargatni a fején a koszmót (eddig ilyet nem csinált) és a haját simogatta. Már megint felfedezett valami újat :lol: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Geszti ismét elaludt... :shock:
Szegénykém az ünnepek alatt nagyon felpörgött, mindkét nap rokonoknál voltunk és kézről kézre járt. Azért persze ügyeltem hogy ne legyen túlfoglalkoztatva, de ezek szerint még ez is sok volt neki. Aludni nem nagyon tudott, gondolom az idegen hely miatt. Pedig biztosítva volt neki a lehetőség, azaz kis meleg zug, saját takaró stb. de nem nagyon akart aludni. Aztán tegnap este 9-től ma reggel fél 9-ig aludt ( :!: ) cicizés után 10-től 1-ig, és megint cicizés után 2-től 4-ig ismét aludt. Legalább jól kipihente magát. A kedve is nagyon jó ma. Most megint nyűgösködött egy kicsit, és önállóan bealtatta magát a kis pihenőszékében. Azt hiszem, ha megébred, fürdetem és jóéjtcici után leteszem.

Chesti!
Szemöldökön is lehet koszmó?.... :shock: Ezt még nem hallottam.
A kis Lencsilányról már régen láttunk képet!

Sz_Kata!
Alakul az a lista... a szex nálunk is a "levegőben lóg" minden nap de valahogy mindig győz az álmosság... :oops: Pedig most már aztán ideje lenne belecsapni a lecsóba, lányok! :lol:

Angel!
Mersz mákos gubát enni?... Hát nekem is csorog utána a nyálam, de nem mertem eddig semmi mákosat fogyasztani. Most is csak a Karácsony alkalmából, "ennyi csak nem árthat" felkiáltással... De most már csak a diósat nyomom, a mákos marad Apának, ő úgyis jobban szereti. Én meg a diósat jobban. :wink:

Pelus téma:

Nekünk nagyon jól bevált a libero midi, nagyon ritkán volt baleset. Most Huggies midit használunk, az talán még jobb egy fokkal, nagyon jól zár, benntartja az "anyagot" hosszú ideig is. Persze, ha nagyon sok jön, és háton fekszik sokáig, akkor óhatatlan, hogy kipréselődik de szerintem minden pelusból. Tescóst még nem próbáltuk, nem mertem... olyan gagyinak tűnt... Szerintem mi maradunk a Huggies-nál meg a liberónál. Az a lényeg hogy a comboknál a kis fodrokat ki kell hajtani.

Cigi téma:
Annak ellenére, hogy mindkét szülőm "gyárkémény" volt, és fiatalabb koromban gyűlöltem a cigiszagot, én "csak" kb. 2 évig bagóztam, de azt is minek? Igazából nem is nagyon szerettem. De ne kérdezzétek, akkor minek szívtam?... Aztán lassan csökkentettem mert tudtam, hogy baromság. Végül egyik napról a másikra letettem, és egyáltalán nem hiányzott. És ez most nem csak rizsa, hanem így igaz, abszolút nem kívántam, és ha más rágyújtott, idegesített a füst, meg a szag. Persze ehhez az is hozzájárult hogy megismerkedtem a Párommal, aki sosem dohányzott. Meg ugye gyereket terveztünk, és az bagósan nem az igazi. Most már tudom, hogy soha többé nem gyújtok rá. Kitartást kívánok nektek, higgyétek el, sikerülni fog, ha nagyon akarjátok, csak abba gondoljatok bele, hogy nézhet ki egy dohányos tüdő... :x :?

Tejproblémával küzdő lányok!
Próbáljátok ki a Naturland Fitolac teáját, isteni finom (legalábbis a laktoherbhez képest) és SOKKAL HATÉKONYABB!!! Én 2 napja iszom, és ömlik a tejem, még a melltartóbetéten át is átáztam reggelre. És este is sok van, Geszti tegnap is úgy jóllakott! Bánom hogy eddig nem próbáltam ki. De most már csak ezt iszom!

Kép
mamy

Lányok,
sziasztok, csak egy gyors kérdés:

nincs valakinek szüksége a Harry Potter 6-ra, cserébe az 1., 2. v. 3. kötetért? Karácsonyra kaptam, és már megvan egyszer. Drága férjem vette, blokk nincs hozzá (a boltban hagyta, az eladó csak a szóróanyagot csomagolta a könyv mellé, a blokkot nem), és nem cserélik vissza...

Robogok, Lilike nagyon hiányol...

Puszi és jó pihenést, kajálást mindannyiótoknak...A

ákata2

Lányok,
sziasztok, csak egy gyors kérdés:

nincs valakinek szüksége a Harry Potter 6-ra, cserébe az 1., 2. v. 3. kötetért? Karácsonyra kaptam, és már megvan egyszer. Drága férjem vette, blokk nincs hozzá (a boltban hagyta, az eladó csak a szóróanyagot csomagolta a könyv mellé, a blokkot nem), és nem cserélik vissza...

Robogok, Lilike nagyon hiányol...

Puszi és jó pihenést, kajálást mindannyiótoknak...A

ákata2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?