Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, most nincs időm olvasni, de a képeket megnéztem és csúcs szuperek :) :) :)
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Jucc! Kéz. Sajnálatomra az én kézfejem is rettenetes. A két külső szélén piros sebes lesz, kifújja a szél, kicsipi a hideg és minden krém csíp. DE!!!! A körömvirág, az igazi az jó. Én sem használok gumikesztyűt meg ilyeneket, mert borzasztó.
De ez az egy krém ami jó, nem csíp és bár nem múlt el, de sokkal szebb. De a tél ilyen végig nálam.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke

sziasztok!

köszönjük a drukkokat, jól sikerült a teszt!
a doki megerősítette azt, amit gondoltam, azt mondta ez szerinte is logikus. szóval bár a teszt negatív, de a klinikum alapján azért "kicsit érzékeny" a tejcukorra. 15 hós koráig nem kaphat tejterméket, 18 hóig tehéntejet, és a laktáz tablettát meg adhatom neki, mert az tényleg használt.
Eszti megint nagyon kemény volt. esti szopi után már csak negyed 5-kor ébredt fel, amikor már nem lehetett ennie, úgyhogy jött a fehér lötty (feloldott tejcukor), amit min fél óra alatt tudtam beletukmálni (az egész 10 korty lett volna), szóval kb délben evett rendesen.
még nem tettem be az autósülésbe, amikor mély álomba zuhant, úgy alszik, mint a tök szegénykém :)
látnotok kellett volna, hogyan csempésztem be a szájába cuccost, már röhögtek körülöttünk... mindig megkérdeztem, hogy mit mond a cica, az oroszlán, a tigris, ő meg nyávogott egyet, és zsupsz már bent is volt egy kanál a kis szájában. kár, hogy a nyolcadiknál már gyanús volt neki :wink: megmutatta milyen erősen tudja összeszorítani a száját és kiköpni ami benne van.
lényeg, hogy túl vagyunk rajta, és asszem a legjobban jártunk.

és még azt is mondta a doki, hogy a szopit rám bízza, orvosi adat nincs rá, hogy ilyen korban kelle (nem számítva a pszichés tényezőket), tehát rosszat nem teszek vele, ha abbahagyom.
jajj, de várom, hogy együtt eghyük már azt a sajtot......

KépKép
KépKép
and

Halihó!

Nagyon jók a talis képek! :D Csak ámulok, milyen nagyok már a gyerekeink! :roll:
Kristóf tündér! :D :D

Minden betegnek jobbulást!!!!

Barbi!
Köszi, az egyelőre kicsit messze van! De majd jövőre!! (remélem) :lol:

Benianyu!
Persze, csak viccből írtam, hogy "na szép"! :D Nagyon örülök ám, hogy ilyen jól elvan Nati Anyósommal. Nagy megkönnyebbülés ez, pedig épp mondtam Apának, hogy mindig mikor ott hagyjuk, úgy érzem, cserben hagytam a gyereket. :oops: :(

Anikó!
Húú, alig várom a képeidet! :D
Nem tom, milyen holdváltozás lehet, de éjjel Nati 2-4-ig fent volt! :evil:
Itattam, pelust néztem, cumit-cicit adtam, de csak nem aludt vissza.
Tiszta ideg voltam. :twisted: Magam mellé vettem, szegény Apa kiköltözött a nappaliba, de ott sem volt jó neki.
Forgolódott, nyöszörgött, végül adtam neki egy fél panadol babyt, de arra is csak jó sokára nyugodott meg. Ja, és reggel 6.30-kor már ébren volt! :(
Egész délelőtt nem volt hajlandó aludni, csak most dőlt ki. :(
Fogalmam sincs, honnan van ennyi energia ezekben a kölkökben! :shock:

Jucc!
Már sok tanácsot kaptál, remélem segít valamelyik! :)
Nekem a legjobban a neutrogena cuccok jöttek be.
Nekem is érzékeny a bőröm és bár elég húzos ára van ezeknek a krémeknek, de inkább megveszem.
Két hete jól kiszúrtam magammal. Fogmosás közben megsértettem az ínyem és elkezdtem egy gyógynövényes szájvízzel öblögetni.
Na ez olyan sikeres volt, hogy az ínyem viszonylag hamar rendbejött, viszont a számon alig maradt bőr!
Nagyon sz@r érzés volt, olyan, mint amikor erősen kifújja a szél. Naponta legalább 15x kentem labelloval, majd vettem egy neutrogena szájkrémet. Kb. 3 nap alatt helyre hozta.

Ma kontrollra kellett mennünk Natival a gyógytornászhoz.
Minden rendben vele, egészségesnek lettünk nyilvánítva! :lol: :lol:
Megnézte egy neurológus is, szerinte is ügyes és értelmes! :D
Úgy örülök! :D

Andi&Nati

KépKép
duda

Andrea!
Örülök, hogy túl vagytok a vizsgálaton és jól sikerült a teszt!:)
Eszti egy hős! :D

Andi&Nati

KépKép
duda

Rokica:
most már mindig mindkét mellből szopizik, reggel este és hajnalban egyszer, de van, amikor már csak 2x egy nap. én rakom át, mert hajlamos a csócsálásra, tehát nem köpi ki magától. tehát simán lehet, hogy túl korán rakom át, de mondjuk, ha később rakom át, akkor is ugyanannyi tejcukor tartalom kerül a belébe, mert viszont amíg jön, addig szopizza, nem alszik bele.
anyatejben is van laktóz, nyílván ezért nem használt a tejmentes diéta....
másik: na nehogy már a pszichológus képzés során csak olyat tanultál, ami érdekelt! :) tized ennyire sem értelmes és kevésbé kitartó emberek simán végeznek a sotén, csak úgy mondom..... :( :( :( ja, mondjuk nekik nincs önkritikájuk. az egészségügy helyzetéről nekem foglamam sem volt, persze nem tudom tudok-e máshogyan dönteni akkor, ha tisztában vagyok a dolgokkal. nincs senki "rossz példa" a családban, mármint egészségügyis, a szüleim meg bíztattak, mert azt mondták, még 5 év, és minden rendben lesz (ez volt12-13 éve). friss diplomásként meg az ember tele van bizonyítási vággyal és ambícióval.
egy szó, mint száz: jól jártál :wink: :wink: :D

KépKép
KépKép
and

Jajj, Andi, ez nagyon jó hír!!!!!!!!!!!!!! nagyon örülök neki, már itt volt az ideje!

Eszti meg egy kis hős :) :) :)

KépKép
KépKép
and

Juci!
mi lenne, ha leírnád miket eszik Marci, és hátha úgy könnyebb ötleteket adni, hogy mit mikor hova tudsz csempészni? :) ki kell cselezni ezeket a kis lükéket!
olyan nálunk is volt, hogy nem akart rendes gyümölcsöt enni, ráadásul beteg is volt (akkor kezdtem el a cebiont), de mindig erőltettem egy kicsit, minden nap, én is ettem vele, mondtam, hogy mennyire finom, apa is evett, és előbb-utóbb kíváncsi lett. pl a mandarinnal így jártunk. napokig köpdöste és fintorgott, először még a h9ideg is kirázta, valamelyik nap meg simán megevett egy egészet.

KépKép
KépKép
and

Rokica most olvasom, hogy laktázt írtál, nem laktózt :oops:

KépKép
KépKép
and

még egyet, aztán befogom, mert lassan át kell uigrani ezt az oldalt, ha mást is akartok olvasni rajtam kívűl :D

Rokica: nekem mindig tetszett a pszichológia, de pl a pszichiátria volt az első, amit kizártam, hogy na az tuti nem, és azért ezek határterületi szakmák. ( a 2. a bőrgyógyászat, a 3. a fülészet volt, Hajni :) )
ha nekem minden nap "zakkant" emberekkel kellene foglalkozni, én is megzakkannék, szerintem meg ehhez kell önfegyelem :wink: és szeretek a kezemmel dolgozni, magyarul hiányzik a manualitás, ha fiú lennék, tuti valamilyen sebész lennék.

na szájzár bekapcs :D

KépKép
KépKép
and

Hahó!!!

Micsoda jó hirek!!!

Duda,And!!
Örülök,hogy jól zárultak a mai vizsgálatok!!!! :D
Ez plusz egy karácsonyi ajándék nektek!!!! :D

Jajj,,tegnap olyan hülye voltam hogy a Kristófbaba képei láttán atöbbi babát vagy inkább már gyerkőcöt meg se dicsértem!!! :oops:
Hihetetlen,hogy mekkorák már!!!
És úgy szeretnék én is veletek talizni!!!
Jövőre remélem valahogy megtudjuk szervezni!!! :wink: :roll:
A csókos kép meg....... :oops: :lol:

Ma már sokkal jobban vagyok,de még a fejem fájdogál meg egy kicsit a hasam is!!Remélem ez is elmúlik,mert mindjárt sütni-főzni kell!!!! :)

ancsi26

And,

De jo! Orulok a sikeres tesztnek :lol: Hat tenyleg neha milyen fortelyosnak kell lenni veluk, nehany kanal bevitelere :lol: :lol:
Most elottem a kep, ahogy rohanok Balazs utan az antibiotikummal, o meg jatekra fogva rohan, majd eroteljesen kiabal nem-nem es razza a fejet! :lol: :twisted:

Duda,
A te hired is nagyon jo, itt volt mar az ideje, hogy megnyugodj! Kepeket dobom fel, amint meglesz a gepem!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Duda,

Nati :cry: Pont ez volt nalunk is, csak o ejfelig nem aludt, amikor is odafekudtem melle es en is adtam neki fajdalomcsillapitot.
Lehet, hogy a foga is jon, ra is ferne, kepzeljetek, 27-en lesz 17 honapos es csak 6 fogacska arvalkodik meg neki a szajaban. Hozzateszem, hogy Matthieu meg 7 es fel eves es meg csak ket tejfoga esett ki, meg van egy, ami elkezdett mozogni, ezenkivul meg semmi!

Ti hogy alltok a fogkerdessel?

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Ancsi,

Jo hir, hogy mar jobban erzed magad, de azert probalj meg pihenni egy kicsit meg!!!Mi volt a baj??

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

And!

:) Örülök hogy a teszt jól sikerült... bárcsak ez azt jelentené, megszűnnek Eszti panaszai. :( Mert ugye még mindig nem tünetmentes, és még nem is kap tejterméket... most akkor kúraszerűen kapja a laktázt is, addig is amíg csak az anyatejből kapja a tejcukrot? Mert nézem a vonalzódat, és hát nemsokára 15 hós lesz...

A szopival kapcsolatban csak arra gondoltam, ha Eszti egy mellel is megelégszik este, akkor kevesebb laktózt nyelne, persze ha ugyanúgy kiszopizná mindkettőt, akkor ebből a szempontból mindegy tényleg. Egyébként milyen érdekes, nem, hogy bár laktózban gazdag az anyatej, csomagolják hozzá "gyárilag" a laktázt is. :)

Az orvosira visszatérve, talán ha itt vagyok Magyarországon, akkor megkísérlem az orvosit, de Amerikában úgy működik, hogy 4 év "alap" egyetem ami amolyan felkészítő, és utána kerül be az ember a tényleges orvosi egyetemre. Tehát ott az orvosi az csak második diploma lehet. Az első négy év alatt tkp végezhetsz bármiből, bár célszerű ha ez valami reál tárgy és persze kötelező elvégezni az orvosihoz szükséges alaptárgyakat, aztán van a felvételi ahol szintén brutál módon szórnak. A vicc az, hogy mivel eléggé a biológia felé tendáltam, én végigcsináltam az alaptárgyakat az egyetemen (több évnyi kémia, biológia, élettan, stb), csak aztán elkanyarodtam a "pszichós" dolgok felé mint pl a biológiai pszichológia, neuropszichológia, etológia, farmakológia, neuroendokrinológia meg a biológiának olyan területei felé amiknek közük van a viselkedéshez. Tehát én mindig úgy tanultam a biológiát, hogy mi köze van a viselkedéshez. Aztán mikor PhD programra mentem, ott is ezt választottam szakterületnek, a viselkedés biológiáját. Ezért van sok átfedés (szerintem) a tudásom és az alap orvosi képzés között. Viszont én egyáltalán nem a patológiára szakosodtam, azt utólag kellett bepótolni.

Mostani fejemmel már azt csinálnám hogy igenis elmennék orvosira pszichiáternek, mert akkor legalább annyiban szabad kezet kapok, hogy gyógyszert írhatok fel a klienseimnek, ennyivel hatékonyabb tudnék lenni (és ennyivel jobb lennének a marketing lehetőségeim ;) ). Bár néha azért jól jön hogy széttárhatom a kezem mikor a személyiségzavaros betegem Ritalinért nyafog :evil:, hogy hát kérem szépen, én nem írhatok fel gyógyszert, tessék elmenni a pszichiáterhez. Magyarul áttolom a problémát. :) Gondolom hogy a pszichiáterek hamar megedződnek ilyen téren.

Belőlem csak azért nem lesz sorminta, mert én egy üzenetbe írok annyit mint más normális ember tízbe...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Helló Lányok!

Köszönjük a többi talis képet is, nagyon jól sikerültek!

And!

Hurrá, én is örülök a sikeres tesztnek!!!
És megy a drukk, hogy mihamarabb együtt ehessétek azt a sajtit!

Duda!
Nektek is gratula a mai vizsgálatohoz. Még szép, hogy ügyes és értelmes Nati!!!!
Hát mi más lenne egy ilyen szép kislány???

Anikó!
Nagyon várjuk ám azokat a képeket! Biztos nagyon szép lehetett Párizsban!
Milyen érzés, hogy tudod, nemsokára itthon vagy a szeretteid között??
Gondolom, nagyon jó!!!
Remélem, minden rendben lesz az utazásnál, fiúk nem lesznek nyűgik!!

Mi ma voltunk a 15 hós oltáson, Gergő már akkor éktelen ordításban kezdett, mikor meglátta a dokibácsit.
Úgy kapaszkodott a nyakamba, mint valami kis maki, alig bírtam lefejteni magamról.
Persze, végig ordított, pláne, mikor mondtam, hogy beteg volt, és a torkát meg akarta nézni a doki.
Mondta, hogy egy kicsit még piros, de nem vészes.

Aztán jött volna az oltás, de most én kértem külön a dokit, hogy nézze meg Gergő fütykösét, mert semmit nem tudok vele kezdeni.
Meg is nézte, először nem tudott vele semmit csinálni, még huhogott is, hogy ez aztán nagyon-nagyon szűk, aztán sikerült neki nagyon hátrahúzni, anélkül, hogy berepedt volna.
Láttam rajta, hogy ő is megkönyebbült, mondta rajta, hogy milyen kis "csalóka" ez a Gergő fütykös, mert egyáltalán nem vészes, egy nagyon picikét van még letapadva a bőr.

Úgyhogy ezen is túl voltunk, a végére maradt természetesen a hab a tortán, a szúri.
Naná, hogy itt üvöltött a legjobban, de azért ezt is megúsztuk.

Méricske is volt, 10067 gramm, a hosszát nem sikerült megtudni, úgy veszem észre, azzal nem nagyon foglalkozik a védőnő.

Megann!

Remélem Léna-Apa már magához tért a sokkból... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Az én párom érthető módon baromi büszke a történtekre, pláne, mikor meglátta Benianyu szembecsukós-csókolózós képét is!

Kép
kuha

Anikó!
Hú, nem semmi szar éjszkátok volt :( Nem lehet, hogy amiatt lett Balázs ilyen ragaszkodó, mert több napra otthagytad a dadára? Közben meg is betegedett, lehet most azt érzi, ha nem lát, akkor megint elveszít Téged.
Párizsről a képeket én is nagyon várom :D
Leonnak 15 v. 16 foga van :lol:

And!
Jaj de jó, hogy jól zárult a vizsgálat eredmény, Eszti pedig tényleg hős, hogy így kibírta! :D

Duda!
Éjszaka :(
Viszont Natinak is óriási gratula, hogy minden oké!!!!! :D Az óra tetszett? :wink:

Én most értem haza, karácsonyi ajándék vásárlásból. Nem vagyok teljesen kész, még 1-2 apróság hátra van......

Kép
Kép
Kép
barbapapa

And!
Éljen, ez nagyon jó hír!
Mikor lesz az az első közös sajtevés?
Csak akkor majd nem kérdezd meg Esztitől, hogy hogyan csinál a holló! :lol:

Ikea rádió:
a férjem visszavitte a fölösleges cuccokat (és remélem hazahoz egy-két hiányzót). A végeredmény: visszakaptunk 36 ezer forintot :shock: :shock: :lol: :lol: . Persze nem kp, hanem utalvány. :(
Rokica! Ez Amerikában is így van?

ayse

Kuha,
De jo hir! Marmint a futyitema :lol: En is nezegetem a Balazset, hat nem igazan kedveli, de szerintem nalunk gond lesz, mivel en eleg szorosnak erzem!
Igen, mar valoban nagyon varom! Visszaszamlalas van-volt ezen a heten es hat par nappal az ut elott a leghosszabb. Foleg azert, mert otthon vegre elengedhetem magam es vegre velem is foglalkozik valaki, nem csak en foglalkozom masokkal. :lol: Persze most nagyitasban van ez a dolog, mivel par napja tenyleg ramferne egy kis kenyeztetes, de szerintem te megerted, hiszen te is olyan jo szivvel mesz mindig haza anyukadhoz! :lol: :lol:

Barbapapa,
Nagyon ugyi vagy!! a karacsonyi vasarlassal! En meg mindig a kezdeten vagyok, bar mar csak a holnapi napom van hatra, raadasul ebben az evben duplaznom kell, mert ugye vannak a magyar rokonok, meg utana a francia rokonok is :lol: :twisted: Szoval a magyaroknak francias dolgokat a franciaknak meg magyaros dolgokat kell talalnom! :lol: :lol: Az elkepzeles jo lett volna, csak a megvalositassal van nemi baj :lol:

Ayse,
Az is jo, ha utalvany! Csak jobb, mintha otthon maradt volna feleslegbe!! Hatha meg csinaltok valamit :lol: Szerintem nagyon ugyik vagytok es kernenk kepeket, ha lehet az elkeszult konyharol legyszives!!!!!!!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Aniko!
Köszi!
Sztem majd a karácsonyi képekkel együtt rakok fel konyha képeket is (a szüleim hozzák a gépet). Ritkán kaptok rólunk képet, de akkor rengeteget! :)
Magyarországon netközelben leszel?
Ha én franciás dolgot szeretnék kapni, akkor az parfüm lenne, szappan (és társai), sajt, vörösbor. Te miket tervezel venni?

ayse

Ayse,

Igen, lesz netem a noveremnek van :lol: Ugyhogy jonni fogok otthonrol is, persze ha hagynak idot a rokonok :lol:
Noverem es anyukam parfumot kapnak :lol: :lol: ez talalt, ocsem informatikai dolgokat, sogornom szep bizsut, szoval ezeket viszem en is. Vorosbort szoktam a cegen keresztul kuldeni, sajt meg (azok a kimondott jo budos) :lol: :lol: sajtok, hat nem probalkozom meg a borondben repulon, sokat jonnek ok is, mar ismerik!!! :lol: :lol:
Kepeket varjuk am!!
Otthonrol meg megint cegen keresztul jon bor, finom fuszerek, amit innen is viszek es hat egy kis vilmoskorte, meg unikum meg stb :lol: :lol: . Bevasarolunk, nagybatyam meg kuldi ki nekunk. :lol: :lol:

Off,
Totka
Jo lenne ha jonnel, elfelejtettem megkerdezni, hogy van-e az oroshazi Tescoban babatej? Nem lattal veletlenul? Meg te milyen markaju pelust hasznalsz? Mit vegyek, balazs feneke most nagyon ki van csattanva a hasmenes miatt es hat igaz viszek haza, de kellenne otthon is vennem. Mit vegyek?
Bocsanat elore is, ha zavarlak, de rad gondoltam igy hirtelen! Anyukamnak mondtam, de o azt sem erti, mi az a babatej! Ugye a legkisebb gyerek mar 12 eves a csaladban es hat mindenki tehentejen nott fel :lol: :lol:
Elore is koszi!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Anikó!
Egy tanítványom anyukája tárgyalni volt Franciaországban. A végén annyi idejük maradt, hogy beestek a legközelebbi boltba, ami egy sajtkereskedés volt. Egy kisebb bőröndöt megtöltöttek a megvásárolt sajttal, majd felvitték kézipoggyászként a repülőre. Állítólag eléggé a tekintetek kereszttüzében ültek egész úton. :lol: :lol: :lol: Én is kaptam egy kerek dobozkát :).

ayse

Sziasztok!
Képzeljétek, reggel úgy kilenc óra körül tudtam anyuékhoz vinni Pannát(addig toklászkodtunk, kajcsi, öltözés, stb, stb), és csak utánna mentem dédihez bejglit gyártani.
Mire odaérek, már meg van gyúrva, (5 kg lisztből), sőt 3 ki is sült.A 25 rúd helyett "csak"11 lett+2 óriási mazsolás kalács.Mami mondta, hogy nem bírt aludni, hajnali fél 4-kor!!!!felkelt, 4-kor már hozzá is fogott...!
Beszéltük a családdal, hogy mi majd 87 évesen örülünk, ha meg tudjuk a bejglit enni, nemhogy ennyit kisütni....! :D
Íme :D
Kép Kép

KépKép

Hajni&Panna
totka

Anikó
Babatejet Milupát láttam az oh-i tescoban, de a belvárosban, a sétálóutca végén(Kossuth u.) van a FEHÉR KÍGYÓ PATIKA , ott mindenféle tápszer, tejpép, babatej kapható, és nagyon kedvesek ott.Pl.Panni popsijára nem itt a szénási patikában, hanem a városban a Fehér kígyóban szoktuk a posikrémeket, Bübchen termékeket, fürdetőket venni.
Pelusból mi a Pamperst használjuk újszülöttkora óta, ált.Rossmannba, Tescoba, ill.amiről már régebben is írtam Neked, a Hopy bababoltban vesszük.
Ha nézni akarsz a fiúknak rucikat, nagyon szépek, Trendik vannak még a Maja bababoltban is, mindkettő a Kossuth(sétálóutcán) található.)
Ha van kérdésed, nyugodtan írj, v.fel is hívhatsz ám(pű-ben elküldöm a számom)! :wink:
And
Sajnálom, hogy taknyik vagytok, de a teszt azért ugye nem olyan rossz?
Hmm, érdekes, nekem a főnököm mindíg azt mondja, hogy ugye nem hátrahajtom az orrcseppentés után a Panna fejecskéjét, hanem OLDALRA?Fura, hogy azt mondták, hajsd hátra.Így nem csorog le az egész a garatfalon?Jaj, Panninak is Nasivin van, csak a cseppentős.
Rokica
Anno, mikor olvasgattalak Benneteket, szentül meg voltam győződve, hogy dokinéni vagy...! :D

, fürcs után majd még igyekszem jönni!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok...sűrű napok!!! Gondolom nem vagyok így egyedül! :lol:

Képzeljétek Tüncsinek mindjárt kint van a felső két szemfoga :shock: :shock: :shock: , popsijából gondoltam, hogy valami készülődik...meg éjszaka is sűrűn felsír...

Kép

Kép
prüntyi

Köszönjük, hogy velünk örültök! :D

Barbi!
Örült az ajándéknak, a montázson tökre meghatódott! :)
Kaptunk puszikat és egy kis karácsonyi meglepit. Na, ezen meg én voltam meghatódva! :)

Jucc!
Akkor neked extra érzékeny bőröd lehet. :( Remélem segít ez az Avitaminos krém majd!
Nati a délutáni alvásnál is nyünnyögött kicsit, talán foga jön majd.
Pár hete már nyugi volt ez ügyben. :?

Anikó!
Natinak eddig 12 foga van! :)

Ayse!
Konyha :D Nagyon várom a képet róla! :D
Utalvány :? De azért ez is jó, nem? Terveztetek egyébként még vásárolni valamit? Vagy meddig kell levásárolni?

Totka!
Azt a mindenit! :shock: :shock:
Igen hatékony a Dédid! :D És nagyon jóságos, Dédis szemei vannak! :)

Kuha!
Oltás :( :( Remélem Gergőnél sem lesz gond belőle!
Kukivizit :? :? De legalább nem repedt be szegénynek!
Jaj, már ilyen kicsinek is milyen macerásak ezek a palik! :lol: :lol:
Mi van a TV-tekkel?

Andi&Nati

KépKép
duda

Ayse!

Hát általában pénzt adnak vissza Amerikában, ha visszaviszel valamit a boltba... hogy pont az Ikeában hogy csinálják, azt nem tudom, mert ők relatíve nemrég jelentek meg az amerikai piacon, kérdés hogy ők igazodtak-e az amerikai szokáshoz, vagy ott is csak utalványt adnak, mert ez valami céges "hagyomány."

Anikó!

Max beállok melléd idegileg kikészült anyukának, pont nemrég írogattam erről, hogy kicsit félek mit fog kihozni belőlem a második baba és a kialvatlanság...

Fúúú, Totka, nagyon jól néznek ki azok a beiglik! Ide nem küldenél?! :)

Hehe, az lehet hogy dokinénis a stílusom. Vagy talán tanárnénis? :oops: Talán a kettő kombinációja...

De hogy mennyire nem vagyok doki néni... most belőlem is előbújt a paramama, és azt hiszem holnap felhívom én is Veres doktort, mert Zsuzsa most már rendszeresítette, hogy az esti tápszer után hány egy kiadósat, amivel kijön a tápszer is meg az is ami éppen még a gyomrában volt. Ez most már kb kéthetente megtörténik. Eddig azt hittem, akkor teszi mikor túlette magát, de ma pl alig evett valamit, a bölcsiben sose szokott sokat, anyukám hozta el, mondta hogy nála se nagyon evett, itthon uzsonnára (4 óra tájban) megevett egy fél karéj vajaskenyeret és egy pár szem mandarint, vacsorát nem kért (fél hétkor), evett helyette egy pár gerezd mandarint, és utána ivott kb egy deci tápszert (egy óra múlva fél nyolc tájban). És az mind kijött. Szóval nem mondhatom, hogy túltömte magát.

Nem tudom, mire véljem... nincs utána rossz hangulata, egy picit sír, de leginkább úgy tűnik azért mert már félálomban lenne, és ilyenkor megszeppen egy kicsit. Persze teljes kosztümcsere neki is meg nekem is, ágyat újrahúzni, újrafürdés (mindkettőnknek), és vissza aludni.

Arra se emlékszem igazán, mikor kezdte. Az biztos, hogy mielőtt tápszert kapott, ilyen probléma nem volt... (ezért is milyen jó lenne ha visszaszokna a szopira). És csak este fordul elő, illetve eléggé behatároltan a nagybátyáméknál is rendszeresen ha oda megyünk, akkor addig tömi magát, amíg ki nem jön belőle. Tök furcsa.

Meg azon gondolkozom, van most ez a nehezen múló köhögése, ami már tényleg hetek óta húzódik. Először ilyen hangszálhurut volt, kapott rá köptetőt, azzal szépen elkezdett köhögni, viszont azóta is köhög. Nem mindig, és nem nagyon, de köhög. Ez is jön-megy, hol jobb, hol rosszabb. Eddig vártam, hogy saját maga birkózzon meg vele, nem akartam rá más gyógyszert adni mint azt az eredeti köptetőt, de most arra gondolok, talán ha nem köhögne, megmaradna a gyomrában az esti tápi. Meg jó lenne tudni, mitől köhög még mindig... lehet nem ússzuk meg a doki nénit sem így Karácsony előtt. :?

David szerint túlaggódom a dolgot, szerinte minden gyerek hajlamos a hányásra, szerintem pedig ez már nem mondható normálisnak hogy RENDSZERESEN kihányja a tápszerét...

Mondjuk lehet a megoldás az lenne, hogy nem pont lefekvés előtt kapja meg... Csak hát ezzel alszik el. :(

Nem tudom... ebben most teljesen bizonytalan vagyok.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Totka,
Minden elismerésem a Nagyidnak!!!!! :) :) :) Őszintén!!!! Micsoda erőben van!!!! :) :)
Sőt kicsit irigyellek is, hogy még él a Nagyid és 87 évesen erejének teljében van!!! :)
És milyen gusztusosak a beiglik!!! Nagyon megkóstolnám!!! Biztosan finomak!!!! :) :) :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Duda,
Én is nagyon örülök, hogy Natival minden rendben találtak és nem kell mennetek többé soha!!! Ez aztán a jó hír!!! :) :) :)

And,
Annak is örülök, hogy ti is jót teszteltetek! Remélem, minél hamarabb együtt fogjátok tudni enni a finom sajtokat Esztivel!!! :) :) :)

Ayse,
Az utalvány is jobb, mintha elhasználtátok volna tüzifának a megmaradt részeket. :wink: Én speciel igen sok pénzt ott tudnék hagyni az Ikeában, nekem nagyon bejön a stílus. :) :)

benianyu

Lányok, sík ideg vagyok, nem is nagyon akartam már írni, csak gyors elolvasni Titeket, de

Duda pont belekérdezett a közepébe:
Szóval az a k...va TV! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ugye múlt csütörtökön szart be, szombaton lett csak kész, a fickó most csak 2.000 Ft-ort kért.
Szép volt, jó volt, kb. 2 órával ezelőttig.. :twisted: :twisted: :twisted:
Hadd ne mondjam, hogy beszart... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Na, mostmár én is azt mondom, hogy ámen, legyen új tv (mellesleg Apa ujjong, mert szeretett volna már egyet), mert ez már tényleg dühitő.
Hogy miből, azt még jómagam sem tudom. :roll: :roll: :roll: :roll:
Azt már csak csendben mondom, hogy a számítógépen a videokártya is tönkrement...

Szerintetek milyen állapotban vagyok????

Áááá, megyek is, csinálom tovább az üvegmatricát. Oda legalább nyugalom kell.

Jó éjt!

Kép
kuha

Sziasztok,
Ayse! Pedig az Ikeában adnak vissza elvileg pénzt ha visszaviszitek az árut. SŐT!!! Mi vettünk egy kanapét és rá két héttel lement az ára kb 15 000 Ft-tal. És ott nekünk azt mondta az egyik eladó, hogy ha visszavisszük akkor visszakapjuk az árát és megvehetjük olcsóbban. De úgy voltunk vele, hogy mire beletettük a kocsiba meg minden egyéb dolog vele ami volt nem akarjuk mégegyszer így meghagytuk.
De adnak vásárlási utalványt is. Gondolom első körben mindenkinél azzal próbálkoznak, de ha szóltok (szoltatok volna) akkor pénzt adtak volna.
Mi idáig csak akkor kaptunk vutalványt, ha valamire várnunk kellett amit eyébként kifizettünk. Akkor azt adtak és amikor értementünk akkor abból kellett fizetnünk.

Totka, nem semmi a nagyid! Bár az enyém is ilyen és szerencsére a nagypapim is. Ők is 80 felett vannak és mint minden évben idén is ott kezdjük a 24-ét vacsorával. Ami hát nem semmi mennyiségű. Halászlé, 3-4 féle sülthús. saláták, káposzta, zserbó, 6 lapos, aprósütik, torták... Szóval amit én a 25 évemmel se tudnél megcsinálni.

Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Totka, micsoda szupernagyid van! És nagyon helyes is :) Az egész kép, nagyistul, bútorostul, bejglistül, konyharuhástul ... igy képzelek el igazi régimódi, tündéri dédit.

Andi, gartulálok Natinak! Jó, hogy kimondták a végszót, bár már biztosan tudod egy ideje, hogy minden rendben van.

Róki, Julcsi is nagyon sokáig köhögött, végül antibiotikumtól múlt el. Nem örültem neki, de jót tett.

Hogy álltok a 15 hós oltás hatásaival? Julcsinál már elmúltak a tünetek, szerencsére ... illetve azóta méregzsák lett, de ez talán nem oltási szövődmény, csak kezdenek kiütközni a gének :twisted:

KépKép

KépKép
majola

Majola!

Épp néztem, hogy ma még nem jelentkeztél és elkezdtem mindenfélére gondolni. :)

Zsuzsa még nem kapta meg a 15 hós oltást, abban maradtunk a doki nénijével, hogy januárra hagyjuk.

Holnap körbetelefonálom az összes idevágó gyerekorvost a köhögés meg a hányás miatt is. :?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Totka,
Jaj, rosszul írtam, ő a Dédid! Ne haragudj! :)

Aniko,
Jó nagy őrület lehet neked most ez a pár nap. Balázs betegsége, vásárlás, csomagolás, utazás... Remélem, itthon tényleg tudtok majd pihenni! :) :)
Várjuk a gyönyörű párizsi képeket! :)
Daninak már áttört a 16. foga is, az elmúlt 3 hónap alatt kibújt 8.

Kuha,
Nem lehetett egyszerű dolgod ma a dokinál. :( Viszont az jó hír, hogy Gergő fütyije nincs annyira letapadva. :)

benianyu

Rokica
Hmm, tényleg lehet összefüggés a hurutosság, és a hányás között, pláne, hogy nem először fordul elő!Egyébként én is a paramamák paramamája vagyok, de szerintem aki tanult valamit az eü.-ben, az már mind ilyen paramami...! 8)
Csikken
akkor Nektek is jó dolgotok van főzés, sütés terén!! :)

KépKép

Hajni&Panna
totka

Most akkor kinek a dédije, Hajninak vagy Panninak?

KépKép

KépKép
majola

Benianyu
nem, nem írtad rosszul, Ő a nagyim(apu anyukája), csak mióta Panni megszületett, mindenki Dédizi, pedig Panna már a második dédunokája! :D

KépKép

Hajni&Panna
totka

Majola
Panninak! :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

Hajni&Panna
totka

Totka, Igen szerencsére :)
Majola, nálunk kis takonyság volt semmi más.
Szerencsére. És már nem is lesz mert két hete kapta. Legalább is gondolom.

KépKép
Kép
csikken

Duda
Jó, hogy Nati "hivatalosan"is egészséges, de valaki írta az előbb(nem emlékszem ki, néha teljes zizi vagyok), hogy Te úgyis tudtad.De valahogy ez mégis megnyugtat Bennünket, ANYÁKAT.
Kuha
TV :cry: :cry:
Ált.a legrosszabbkor kakálnak be a tárgyak a lakásban..... :(

KépKép

Hajni&Panna
totka

Helló!

Dög fáradt vagyok..ajándékot vettem a húzottszeműek gyerekeinek..hát amit ma túléltünk :shock: :shock: :shock: :shock:
Szegény Léna kb 2 órát sikitozott,vinnyogott,sirt a babakocsiban.... :( :( :(
De kirakni nem mertem, mert elsodorta volna a tömeg :( :( :(
Telejsen kiborultam mentálisan, lekileg, fizikailag..mindenhogy.... :cry: :cry:
De még hogy én...az hagyján..de Léna is teljesen feladta nap végére...esett kelt..sirt, vonyitott...mindent csinált amit eddig nem :cry: :cry: :cry: :cry:
Na ezért mondom én hogy köszi nem kérek a karácsonyból :cry: :cry: :cry: :cry:
Most még megyek csomagolni.....

Na csak gyorsan....

Barbi!
Köszi édes vagy.....de isten őrizz átvergődni a városon....csak az Árkádig mentünk....
Viszont a leértékelések idején tuti visszamegyek majd a skálába :wink:

Róki!

Egy maradt meg az irásodból...a köptető...
Amikor Lénának most adott az orvos ilyet..anyum első reakciója az volt....hogy most figyi: Nem fog hányni tőle...mert ezek(a tesóm fiai), mindig hánynak tőle :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Nos csak ennyi....esetleg ha látsz összefüggést... :roll: :roll: :roll:

Kuha!
TV :evil: :evil: :evil: :evil:
Áhhhhh no comment...ez most nem hiányzott.... :(

Talán holnap vissza tudok nézni hogy hol van az a fini bejgli amit itt mindenki falni akar...de most tényleg mennem kell becsomagolni a húzottszeműgyerekek ajándékát....

Egyébként tiszta gáz....lefosztva a játéküzletek...töröközőhimzés stb legalább 24 órás várólista van......

Nem lehetne hogy ugorjunk 24-én kb du 4 órára????????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Megann, Rokica
lehet ebben a köptető-hányás dologban valami, mert tesóm- picinek -már a kanalas szirupok, gyógyszerek üvegének látványa, szagának megérzése után ölkendezett-hányt, így mindíg inj.kellett(még jó, hogy nem volt sokszor beteg...)
Ancsi, Davallia
csak fél füllel hallottam, milyen már megint a víz Miskolcon???

KépKép

Hajni&Panna
totka

Totka,
Akkor oké! :) Neked Nagyid, Pannának Dédije!!! És éljen sokáig!!! :)

benianyu

Kuha
Tv :twisted:

Totka,
Koszonom a kimerito valaszt! Lehet, hogy fel is hivlak miert ne egy kis tali erejeig????? N a mit szolsz????

lANYOK?
SEGITSETEK!!!!!!!!!!!!!!!!!
Balazs 8 ora ota uvolt!!!! Nem tudom ki lesz az erosebb, eddig haromszor mentem be hozza! Mar teljesen ki vagyok borulva, jol kibogtem magam haromszor, de seemmi baja, akarhanyszor bemegyek hozza, azonnal abbahagyja es vigyorog!! Atok rossz lett!!!!!!!!!! Mit csinaljak veleeeeeeeeeeee????????????? Hagyjam sirni???????????????? Nem birom, de annyi dolgom van meg!! Miert ilyen velem????? Miert csinalja ezt?? Most is bogok, egyfolytaban uvolt!!!!!!!!!!!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Hú, Anikó, nincs tippem. Szörnyű lehet.
Julcsi is többször sirt mostanában éjjel, de nem vigyorgott, amikor bementem. Aztán miután nem sikerült megvigasztalni, kivettem és játszottunk egy kicsit. De neki biztosan volt valami baja, mert tényleg el volt keseredve.

KépKép

KépKép
majola

Anikó
Ok, én benne vagyok, ha a családod mellett még rám is szakítassz időt! :D Szerintem Balázs nem álmos még...!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Hajni!
Nagyon édi Dédi és a bejgli! :D

Az utalvány olyan szempontból nem rossz, hogy különösebb gondot nem okozna egy sokszámjegyű összeg elköltése sem az ikejában, csak Karácsony előtt épp máshová is tudnám tenni azt a pénzt. De megvan a helye amúgy, mivel Lili ősztől suliba megy, íróasztal, szék, polcok kellenek (már tudom is, hogy milyen lesz a szobája :D). Egy éven belül kell felhasználni az utalványt.

Csikken!
A férjem, ha nem itthon van (és nem a suliban, a gyerekek között), nem is ismeri azt a szót, hogy NEM! :twisted:

ayse

Anikó!
Ha úgyis bőgsz és nem haladsz, akkor inkább menj be hozzá! :)
Majd minden elintéződik, nyugi! Ami meg nem, annak úgy kellett lennie.

ayse

Jó éjt, mentem aludni!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Nekünk ma nem tették fel a 22 lámpát (a férjem gyorsan vett még hármat). Nem tudom, hogy fogom kivitelezni azt egyedül, hogy Andrist ölelgetem, mert fél a fúrástól, a másik kezemmel meg összesöpröm-porszívózom az előző lámpa után maradt romokat?????

Anikó!
És ha adnál neki egy kis panadolt? Nagy baja nem lesz tőle, akkor se ha fölöslegesen adtad, egyébként meg lehet, hogy a foga fáj. Vagy chamomillát, az nálunk eléggé beválik ilyenkor.

Lányok!
Van egy új topik - Anyatanya - ami tulképpen egy hírdetés. Olyan weboldalról van szó benne, ahova fel lehetne tenni a mi kis közösségünk közös dolgait, úgymint táblázat, receptek, fotók. Nem kellene folyton keresgetni. Na, mit szóltok?

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?