Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Dobok egy pocakképet!

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hú, Zsebi, ezt nevezem!!!
Szuper!
a múltkorihoz képest jelentős pocak növekedés.

Zsuzsi
zsuzsi73
 
 


Orsi, Pompi, Viki, Zsebi,

köszönjük a gratulációkat!

Zsebi,
akkor nálatok is nagy volt az öröm, gondolom! Ez már aztán jó nagy pocak! Biztos a gyerkőcök is jó nagyok benne!

Ez pedig az én hatalmas pocakom:
Kép
20140901102739
 
 

 
 

Hajni

gratulálok én is a fiatokhoz :D :D

neked is szép nagy pocid van :D
ilyen nagy egy 17 hetes pocak?
de jó :D

Zsuzsi
zsuzsi73
 
 


Zsebike!
Hát ez már tekintély! Nagyon nagyot nőttetek!
Hajni!
Gartulálok a kisfiadhoz!
Orsi!
Nem lehet egyformán nevelni lányt és fiut, én is azt hittem hogy igen, de hamar rádöbbentem, hogy a lány az teljesen más! Érzékenyebben reagál pl. fájdalomra. Mig Máténak meg se kottyant nagy esés sem, Emese egy kisebb buksibeütéssel is elorditozik pár percig, lebiggyesztett szájjal panaszkodik, hatalmas krokodilkönnyeket hullatva. És nem is lehet azt mondani Neki, hogy állj fel, semmi baj, mert teljesen belefeledkezik a sirásba, fel kell venni megvigasztalni. Pedig ha valaki, akkor én ugy indultam neki a lánynevelésnek, mintha fiu lenne, vagyis csak vagányan, lazán, de módositani kellett... És az élet minden területén megnyilvánul belőle a nő, akit nem lehet fiu módjára kezelni...
Hajni!
Nincs egyértelmü jótanács. Nem is nevelni kell... Az első 1-2 évben a személyed biztonsága lesz a legfontosabb. Ahogy telnek a hónapok, kialakulnak a közös szokások, megismered, és meglátod, milyen könnyü bánni Vele. A gondok majd akkor kezdődnek, mikor közösségbe adod, megismer más alternativákat, de az még odébb van.
Hasonló érzések gyötörtek, mikor nekem megmondták hogy lányom lesz, abszolut nem voltam felkészülve erre a fordulatra :lol: De az ember mindenbe belejön :wink:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


szia csajok!

Úgy néz ki, felfáztam :evil: szeretnék tanácsot kérni, vagy menjek dokihoz?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi!
Nekem nincs ötletem, de a terhesség elején úgy tudom ez nem játék úgyhogy én arra szavazok irány az orvos.

Hajni!
Micsoda pocak. :) Tüneményes. Na nekem már a 17. héten is szép méreteket öltött. :)

Zsuzsi, Melcsi!
Nektek is köszönöm a dícséretet. El se tudom képzelni mekkorára fog még nőni. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


zsebi,
te jó ég, és még elvileg 2 hónap növekedés... Huh! Hogy bírod?
Mondta ugyan egy ikres ismerősöm, h a végén már moccanni sem bírt, de azért nem vettem túl komolyan. Hát, a képek láttán asszem módosítani kell a jövőről alkotott elképzeléseimet... :roll:

rókamúlás: hát nemtom, mindenki aszongya, és mikor már asziszi az ember, hát csak ott terem egy valami bokorból...

zsebi,
és mizus az étvággyal? Voltak már evési rohamaid? Vagy a gyomrod már kiszorult a hasikódból és nem kívánsz semmit?

KépKép
pompomlány
 
 


Órabeállító,
most nézem, milyen furcsa időpontokban írok... Még nincs dél, csak 9:09! :shock:

KépKép
pompomlány
 
 


Melcsi :)
két fiút sem lehet egyformán nevelni... Nem nemfüggő, hogy érzékenyebb, vagy harciasabb, azonos nemű is lehet ég és föld, látoma ygerekeimen. Csak azért, mert lány nem biztos, hogy királylányként kell kezelni, mert lehet, hogy más alkat. Ha igen, akkor babusgatni kell, de vannak fiús lányok is.
meg kell ismerni. ezért írtam, hogy gyerek gyerek, mert nem nemfüggő, hogy hogyan neveled.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szivvi :)
egyeztess orvossal.

Pompi :)
lehet azért mozogni a végén is :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi :)
az órát nálad kell átállítani, valószínűleg a profilodban rossz az időzóna :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi,
hát, mindenki szerint jó nagy, szerintem is. De úgy örülök neki, olyan büszke vagyok rá! Még mindig csak 3 kilót híztam, de ha a végére jó sok is lesz, azt se bánom majd! :D Te UH után csinálsz majd vonalzót?

Melcsi, Orsi,
köszönöm a tippeket a bébihez. Majd csak kiokosodom valahogy, a gyerek majd tudatja velem, ha vmit rosszul csinálok, nem? Végülis az, a legfontosabb, hogy szeressük, azzal meg nem lesz gond! :lol: :lol: :lol:

Zsebi,
megkérdezhetem, hogy eddig mennyit híztál? Persze csak ha nem pofátlanság! :oops: Csak mert nem tudom, mire számítsak. Bár ha anyukámból és a hugomból indulok ki, akkor 20 fölé megy a mérleg nyelve! :oops: :roll:

Pompi,
nahát, hogy neked még rókáid vannak! :shock: :)

Manó,
voltál UH-on? Mit mondtak a tarkóredőre?
20140901102739
 
 


Hajni :D
belejössz :) halgass az ösztöneidre és hidd el, hogy ennek a babának csak TE lehetsz a világ legeslegjobb mamája :)

én még semmit sem híztam (sőt ugye a lombik alatt fogytam 3 kg-t :D), bár a fiúkkal a 20. hétig csak 1 kg-t, kiváncsi leszek most hogy alakul.

VAN KISKÖNYVEM :D rendes mami vagyok, mi? 13. héten :D
bár a fiúkkal is ca. ennyi idősen lett... tuti, hogy a tarkóredőmérés után volt már :)

csütörtökön megyünk a praxiba!!! és lesz képem!!!! :D :D :D
(és be is rakom :D :D remélem :D)

a pocakom érdekes módon - szerencésre- most nem nő, ca. 2 hete megállt, ennek azért örülök, mert ha ilyen tempóban folytatta volna, akkor tuti ikres pocakkal mentem volna szülni :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni,

én is csinálok majd vonalzót - ha segít majd valaki, mert fogalmam sincs, hogy hogy kell. tegnap, amikor megláttam a pocakodat, kiszámoltam, hogy nekem mikor lesz ekkora, s márc. elejére. most télen úgyse moccanok ki itthonról. a 3 kg az semmi. én a transzfer után rögtön felszedtem 3 kg-t, de már le is ment :D úgy magától lement.

Zsuzsi
zsuzsi73
 
 


Hajni :)
Gratulálok a kisfiúhoz :) Nálunk is hat lány mellé érkezik az első fiú :) Én mondjuk fiús lány voltam, úgyhogy nem aggódom, hogy hogy fogom nevelni, na meg mint Orsi is írta, amúgy is gyerekfüggő a nevelés.
Én most tartok 4 kilónál, szerintem 10-12 kiló semmiképen nem sok, de nekem a legtöbb ismerősöm egy babával 15-16 kg-t "hízott". Én még bízom benne, hogy beleférünk a 10-be :)

Zsebi :)
Jó nagy a pocakod :) Centiben mekkora?

Pompi :)
Nekm 16 hét körül múlt csak el a hányinger. Még egy kicsit tarts ki :)

wish
 
 


Sziasztok!

Hűűű, micsoda pocakbemutató volt errefelé! :lol:

Zsebike - nem semmi pocakkal büszkélkedhetsz! Szépséges! De azért látom, már amennyire engedi a kép, egyébként csininek sikerült maradnod! Ügyike vagy! :shock: hogy bírsz a pocakkal boldogulni? nem nehéz cipelni? Bár úgyis pihikézned kell, így gondolom azért annyira nem vészes a helyzet. És még nőni fog? :roll:

Hajni - Te is nagyon csinoska vagy! Nem is gondoltam, hogy 17 hetes pocak már ekkora. Bár én azon is meglepődtem, hogy a két hónapos terhesség már meglátszott rajtam és a szokásos gatyáim nem jöttek fel, vagy nagyon szorítottak.
Aranyos vagy, hogy gondoltál rám! :P Voltam UH-on. Megcsinálták a 4D-t is! Hát egy élmény volt látni a babócánkat. Apa is ott volt velem és nagyon tetszett neki a látvány. Viszont a picurka kapálózott rendesen hogy megzavarták! Nem díjazta a dolgot. :lol: Olyan tündéri volt, de nagyon fiúsan nézett ki!
Hát a tarkóredőt 3mm-nek mérték!!! :( Azt mondta a doki, hogy a chorionbiopsziát javasolja, ami megcsinálható akár a 20. hétig is, de azért korábban lenne célszerűbb! Hát ez van! Kb. csütörtökön lesz meg a B-HCG és a PAPP-A vérvétel eredménye, de attól függetlenül is, hogy az milyen lesz javasolja a CVS-t.

Orsi - látod, igazad volt! A doki is a CVS-t javasolja, és ezek szerint egész sokáig elvégezhető, csak hát ajánlottabb korábban. Azt hüvelyen keresztül csinálják vagy az is olyan hasbaszúrós?

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó :D
hüvelyen keresztül. és annak ca. 2 nap alatt megvan az eredménye.
sajnálom, hogy most is soknak mérték. Én a helyedben a lehető leggyorsabban megcsináltatnám a CVS-t.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ja, és Orsi - egyébként azt mondták van orrcsont 1,2 mm. (NB - ez az orrcsont?) :?:

Kép
potykamanó
 
 


nemtom mi az orrcsont rövidítése :D
de ha van és jól porcosodott, akkor az az én dokim szerint azért jó jel. Mikor mész a chorionra?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Manó!
Nagyon drukkolok hogy mihamarabb túl legyetek ezen a beavatkozáson és mindent rendben találjanak. A CVS az a corionboholy mintavétel? Mert én úgy tudom hogy azt a pocakon kersztül csinálják ugyan úgy mint az amniocentézist. Nem tudom hol akarod elvégeztetni de Szabolcs utca Hajdú Krisztát ajánlom neked nagyon profi és a kaáliban azt modják akinek ő ísinál ilyeneket nem lett baja. :)

Hajni!
10 kg-nál tartok most. :) A dokim azt mondta még a terhesség elején jó lennem 15-16 kg-mal megúszni hát meglátjuk.
Amúgy végülis ha teszek veszek nem zavar a pocak. Na jó néha nem tudok úgy fordulni ahogy szeretnék mert levernék vele valamit, de meg lehet szokni. Ami viszont már nehezen megy a földről való felállás. Úgyhogy ha lehet nem ülök a földre és ha elejtek valamit vagy hagyom vagy megkérek valakit segítsen felvenni mert azért ezek már nehezen mennek.
Ja és a legjobban abban zavar a pocak hogy a lábkörmömet nem tudom normálisan levágni. De ennyi baj legyen. Amúgy imádok a pocimat főleg mikor mozog. :)

Még azt akartam mondani valóban nagy a pocakod előkerestem az én 17 hetes ocimat és kb. ekkora volt két babóvall. :)

Wish!
Kb. 98 cm a kerülete a pocakomnak. :) Hogy állsz a pakolászással? Vagy most karácsony révén teljesen letettél róla majd januárban?

Orsi!
Hát nem semmi gratulálok a kiskönyvhöz. És természtesen nagyon várjuk az uh képet. És nem azért de esedékes lenne a következő pocakkép is. :)

Lányok!
Ki hogy áll a karácsonyi készülődéssel? Milyen sütiket süttök?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


potyka,
NB az orrcsont, de nekem nem mérték, csak annyit írtak, h "látható", számok nélkül.

wish,
na most adtál egy kis reményt! :) Eddig a 12 hét volt A Mérföldkő, mikor már múlik. Akkor most újabbhoz tartom magam. Végül is az is már csak másfél hét! Mindenesetre a karácsonyi hússütést lepasszoltam, levest, köretet, sütit, mindenmást megcsinálok, csak az olajat szagulnom ne kelljen! :roll:

icsilya,
20. hétig egy kiló?!? Ikrekkel? Az sz.tem világrekord, nem? :oops:
Én is pont 3 kg-t fogytam az első hetekben. Valaki nemrég rákérdezett, miért, és én nem tudtam megmondani... :shock:
Most 14+3 hetesen híztam ahhoz képest 2,5-t, de már dagadtnak látom magam. A pocakom még csak most indult meg, de azt nem bánom. Inkább aggódtam, hogy lesz a piciknek hely, ha nem nő rendeSsen... :?:

KépKép
pompomlány
 
 


üdv, zsebi,
nálam az almás muffint és a rumos kókuszgolyót (de csokimázzal) követeli a tsalád! 8)

KépKép
pompomlány
 
 


Orsi - Január második hetében akarunk menni. Az idén már képtelen vagyok rá, de azt mondták nagyon tele is van. Akkor leszek 15 hetes.

Zsebi - Igen, a CVS az. Lehet, hogy akkor csinálhatják így is és úgy is?! Attól függ hol csinálják :?: :!: Ma olvastam a Kismamás könyvemben (bár annak külföldi az írója) hogy általában hüvelyen keresztül, de ezek szerint amúgy is van rá mód. Majd holnap a genetikai tanácsadáson megkérdem. Szoktatom már magam a gondolathoz hogy túl kell esnem ezen és kész! Az sem lenne jó ha betegen születne a gyermekem, így legalább majd biztosat tudunk! Elmentettem a múltkor is a H.K. amikor írtad, de úgy tűnik, hogy itt Kecskeméten csináltatjuk, mert a Férjem eléggé tele van munkával év végén és év elején mindig, de most még jobban mint az előző években. Nem nagyon tud elszabadulni hosszabb időre. Egyedül meg nem mennék egy ilyen vizsgálatra vonattal, stb. így itthon egyszerűbb lesz ezt megoldani. De hátha itt is jó kezekben leszek. Az orvosom megígérte, hogy a legjobb dokihoz visz! :roll:

Pompi - köszi, hát akkor nálunk is látható. Akkor az jó jel azért, remélem! :P

Szivvi - voltál dokinál a felfázás miatt? Mit mondott?

Kép
potykamanó
 
 


Manó :D
lehet, hogy terhességi kortól függ. Mert abban egészen biztos vagyok, hoyg a 9-12. héten hüvelyen keresztül csinálják - ennek én anno utánajártam. Lehet, hogy később azért hasfalon keresztül, mert akkor már úgyis jobban elérhető a méhlepény.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Na végre, de jó sokat írtatok! :D Átíratkoztam egy másik vizsgaidőpontra, úgyhogy ennek örömére elmentem kicsit vásárolgatni.

Orsi,
aztaaaa, 1 kg a 20. hétig?! Ikrekkel? Irigy-irigy! :D Kérjétek majd el a képeket CD-n is a Praxisban!

Zsuzsi,
ha bármelyikőnk vonalzójára rákattintasz, akkor kikeresheted magadnak azt, amelyik a legjobban tetszik. Ha beállítottad, utána megnézed a kódját, azt pedig bemásolod a profilodba az aláíráshoz, és kész is! :D

Wish,
hát akkor biztosan te is csini kismama vagy! Ezek a gyerekek meg hogy tudják, hogy hogy kell meglepetést okozni már ilyen kisbébi korban! :lol: Igazi kis csibészkék! :lol:

Manó,
köszönöm a dícséretet, aranyos vagy! Én is sajnálom, hogy végülis meg kell csináltatnod a CVS-t, de legalább megnyugszol. Bár szerintem a 15-16. héttől már amniot csinálnak, a chorionnak az a lényege, hogy nagyon korán, a 9-12. héten meg tudják csinálni. Itt ugye a lepényből vesznek mintát, az amnionál a magzatvízből.

Zsebi,
mindjárt szülsz, és még csak egy 10-est híztál! Ikrekkel?! Ezen a topikon csak csinos csajok tanyáznak?! A lábkörmömet már én is nagyon útálom vágni ám! :twisted: Mindig féltem a pocakom, hogy megnyomom!
Én nem vagyok egy házitündér, úgyhogy szerintem megmaradok a kókuszgolyónál. Azt nálunk mindenki szereti! :D

Pompi,
te nem teszel fel pocakképet? Most olvasom, ti is szeretitek a kókuszgolyót! :D Te mersz bele rumot tenni? Én rumaromát se nagyon, pedig állítólag az nem alkoholos. :roll:
20140901102739
 
 


Hajni :D
mindig kérünk DVD-t a felvétellel :D
a pocakod meg nem tudod nagyon megnyomni :D ne aggódj!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
De nemcsak dvd-t adnak, hanem cd-t is, amire tesznek színes képeket. Majd tegyél ám fel egyet-kettőt! :)
20140901102739
 
 


Manó!
Ez tényleg nem a legjobb hir, de biztató, hogy van orrcsontja. Semmiképp nem fért volna még az idén bele? Csak azért is, hogy megszünjön a bizonytalanság... Drukkolok Neked nagyon!
Orsi!
Igazad van, minden gyerek mást igényel, tuti recept nincs. De az biztos, hogy minden babának a saját anyukája a legjobb a világon (mivel más mamát nem ismer :lol: :wink: )

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


hajni,
és mit vettél? karácsonyit vagy kismamásSat?

Rum vs. rumaroma - mind2 van itthon, még én is kicsit vacilálok, de asszem a fiúk (férj, após, báty stb) miatt igazi rum lesz, legfeljebb én abból nem eszem, csak más sütijéből. Nálunk ugyanis sütit azt mindenki csinál szentestére, mindig van legalább 4 féle.
Csináltam már rum-punchot is, jaj de imádom az illatát! Csak a nosztalgia kedvéért öblögettem vele egy kicsit kóstoló gyanánt, aztán kiköptem. Én mindentől félek ám (illetve a piciket féltem)!

Azon is hetek óta töröm a fejem, h vajon a kozmetikusok által használt tartós szempillafesték mehet-e vagy az is valami cúnya vegyszer...? :roll:

Csináltam pocakképet, de nem bírom feltenni... :cry:
Nem beszélve az órabeállításról...

KépKép
pompomlány
 
 


Hajni :)
Csinos kismama lennék, ha nem 15 kiló plusszal kezdem a terhességet. :roll: Ezért is örülök annak, hogy nem jött fel túl sok eddig.
Zsebi viszomnt tényleg nagyon csinos. Kb három hete találkoztunk és a pocakján kívül semmi nem nagyobb rajta. Nagyon jól tartja magát :)

Pompi :)
Szerintem annyi rum nem árt, amennyi egy kókusgolyóban van. A napi egy deci vörösborról is azt mondják, hogy nem árt a terhesség alatt sem, egy golyóba meg elenyésző mennyiségű rum jut.

Manó :)
Drukkolok, hogy ne legyen semmi baj a babával. Az nagyon jó, hogy van orrcsont. Sok baba van akinél CVS csinálnak a tarkóredő miatt, de a legtöbb esetben egészségesek szoktak lenni. Remélem nálatok is így lesz :)
Régebben olvastam egy statisztikát, abban az volt, hogy évente 7500-8000 CVS+amniót végeznek összesen és ebből csak 250-300 esetben szokott beteg lenni a baba.

wish
 
 


Sziasztok lányok! Kép

Zsebike! :D
Hu de hatalmas a pocakod!!!!
Tényleg nagyon csinos vagy!

Hajni! :D
A te pocakod is szépen gömbölyödik!!
Gratulálok a fiucskához! Kép

Wish! :D
Lenne egy (hülye) kérdésem!
Mivel nem tudok sok hust enni(mivel fözni sem fözhetek és ahonnan rendeljük az ennivalot ott inkább csak a fözeléket érdemes)meddig ihatom a fehérje port?Nem árt ennyi ideig a babának?

Mano! :D
Bocsánat,hogy igy egyböl elküldtelek gondolkodás nélkül a vizsgálatra!Nagyon szoritok,hogy minden rendben legyen!!!

Melcsi! :D
Progit már elhagytad?

Anda! :D
Remélem jol vagytok és a fiuk szépen esznek!!!

Pompi! :D
Várom a pocakképet!!!

Zsuzsi! :D
Én annyira taplo vagyok! :oops:
Gratulálok a pindurkához! Kép

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó,


miért vagy tapló?

ma voltam az első UH-n, (5+0) láttam a kicsimet, 6 mm. nem is tudom elmondani, milyen jó érzés volt látni
majd rakok fel képet is.

Zsuzsi :D
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :)
Ugye milyen jó érzés :)

Anikó :)
Hát nem tudom. Szerintem az Amwayes hosszú távon is jó, nem hiszem, hogy árt a babának, a body builderesekkel szerintem inkább érdemes szünetet tartani, azokban több mesterséges cucc van. Kipróbálhatod esetleg, hogy iszol kicsit több tejet és/vagyszójatejet és szünetet tartasz közben a porokkal. A fehérje egyébként inkább a te egészséged miatt kell, a baba elveszi tőled mindenképpen ami kell neki.
Nem tudom honnan rendelitek az ételt, nekem a foodexpresz és a gasztroyal is jó volt minőségre, bár eléggé menza kaja. Ami nagyon jó volt az a www.napkonyha.hu , nagyon egészséges és kiegyensúlyozott étrend volt, csak elég drága.

wish
 
 


Zsebi :lol:, nálunk éppen ma volt lábápolás, hetek óta anyu csinálja, mert nem érem el /többek között/ a lábamat sem. :lol:
Pocid ari, de még sokat fog nőni számíts rá. :D
Voltam dokinál hétfőn. CTG rendben, méhszájam rendben, viszont a laborom annyira nem jó, így karácsony után be kell feküdnöm, a 40.hétig tutira nem húzom ki.
Legközelebb 24-én reggelre rendelt be CTG-re.
Ja, és tegnap a lábam is újra elkezdett vizesedni, vérnyomásom a 135-öt verte, de hálistennek mára már visszament a normál értékre.
Éjszakák szarok, éjjel 2-ig, 3-ig fennt vagyok, mert vakarózok.
Na, befejeztem a panasznapot. :lol:
Te hogy érzed magad? Mennyit híztál idáig? Én 18 kg-t összesen, de 2 hete már semmit.

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Wish :D

csodálatos érzés, de gondolom Te ezt még jobban tudod, hisz egy lombikkal többet csináltál.
van már nagy pocakod? nézem mindig, hátha egyszer raksz fel képet :D
tudom, hgoy Te a Dévai topikba is szoktál írni, nem tudod véletlenül, hogy Hajnesz szokta még olvasni? mert azt látom, hgoy nagyon rég nem szólt hozzá, de vajon nem is jön a babanetre?

Zsuzsi
zsuzsi73
 
 


Orsi - megkaptam a papírjaimat és rajta van, hogy lepénymintavétel hasfalon keresztül. És az is rajta van, hogy a CVS esetében jóval kisebb az esély arra, hogy a vizsgálat megismétlésére kerüljön sor, az amnio esetében ez nagy 5-10 % hogy a sikertelen sejtszaporítás miatt ismételni kelljen. Hát ez sem mindegy. És sokkal gyorsabban elkészül a CVS eredménye, amit Te is írtál. Nálunk azt mondják az amnio eredménye 3-4 hét és még ha ezt meg kellene ismételni, hát addigra már igen előrehaladna a terhesség... Mint kiderült, nálunk a korházban nem is szokták senkinek szorgalmazni az amniot, inkább a CVS-t, éppen ezek miatt az okok miatt.


Kész lett a vérvétel eredményem is azt mondták az sem a legjobb. B-HCG: 86,33 ng/ml 3.22 MoM
PAPP-A: 1.38 IU/ml 0.50 MoM
Meddig van a normál érték, ezt tudja valaki?

Képzeljétek, korfüggő kockázat: 1:143
Számított Down-szindróma kockázat: 1:50

Ez mintha durván hangzana, nem? És itt a genetikai tanácsadáson figyelembe sem veszik, hogy van orrcsont :?: :!:

Hajni - még egy kicsivel kevesebbet kell izgulni, mert amikor én akartam akkor valami miatt éppen két hétre leállnak ezzel a vizsgálattal, így inkább előbbre raktak. Január 3-ra van időpontom. Akkor leszek 14 hetes 2 napos terhes.

Melcsi - csak szerdai napokon hetente egyszer végzik nálunk ezt a vizsgálatot és a két ünnep között egyszerűen nem tudok a munkámtól elszabadulni, mert vannak határidős dolgaim, hát most azért kicsit előrébb került az időpont. Már ezek után az eredmények után én is azt mondom jó lesz ha nem izgulok azon hogy beteg a babám, meg kell tudnom biztosra hogy nem az, és remélem így is lesz!!! :roll:

Anikó - köszi. Nagyon bízom benne, hogy nem lesz semmi baja a kismanónknak! Úgy féltem Őt!

Wish - köszönöm, hát rá se bagóztak, hogy szép kis orrcsonttal rendelkezünk. Csak a többi tényezőt vették alapul, ami mind emellett a vizsgálat mellett szól. Akkor is hiszek a babánk egészségében!!!!

Zsuzsi - gratula a 6mm-s picúrhoz!!! :P Tudom milyen jó érzés!!! Vigyázz magatokra!

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó, szívemből kívánom, hogy ne legyen semmi baja a babádnak!

Zsebi :lol:, most mértem meg a hasamat: 119 cm!!!! :shock:

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Pompi :D
nem gondolod komolyan, hogy a kókuszgolyóban lévő rum-mennyiség árt, ugye?
amúgy ikrekkel jobb, ha szoktatod a kis fejed, hogy ca. a 20. héttől jobb, ha minden nap iszol 1 pohár v.bort, vagy konyakot, mert a méhednek nagyon jót tesz.
Nekem Krizsa doki és a kórházi dokim is mondta, sőt, amikortól kórházba kerültem és már nem kaptam az alkoholos infúziót, akkor napi 2 pohár bort írt elő.
tényleg nem kell ennyit aggódni!!!
A rumpuncsból is igyál nyugotan, én is fogok karácsnykor pezsgőt inni.

Anikó :)
kérdezz rá a dokinál szerintem, de én úgy gondolom, ha nem viszed túlzásba, azaz kiszámolod, hogy mennyi feh.szükséglet egy napra és annál többet nem viszel be, akkor nem árthat.

Zsuzsi :D
ezek szuper hírek :D

VIki :D
már szuper időben vagytok... ilyenkor azért ikrekkel már gyakoriak a gondok, a vérképe mindenkinek elbénázódik, vagy a toxémia, vagy a súlyos vérszegénység irányába :D nem vagy egyedül :)
ügyesek voltatok!!!

Manó :D
örülök, hogy tudsz már mindent. Akkor tényleg a terhességi kortól függ, hogy hogyan veszik. és tényleg nem mind1, hogy nem kell 3-4 hetet várnod, ez Pesten is ennyi, azzal a különbésggel, hogy ha gond van ált. 2 héten belül értesítenek, mert addigra van meg valami 90%os biztonságú eredmény, és a végleges vagy erre a 3-4 hétre az amnio esetén.

ahogy nézem ez a vérvétel olyan, mint az AFP eredményei... no, de azt a 16. héten cisnálják, és amúgy is egy xarság.
a MOMnak elvileg 2.5 a felső határértéke, de a többire nem emlékszem sajnos.
az arányszámokhoz sajnos nem tudok hozzászólni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
A 2,5 az AFP MOM-ja, ilyen MOM van ebben a markeres vérvételben is, csak én se tudom, mit jelent és mi jó.
Manó!
Szerintem az ember megérzi hogy a babája egészséges, és ha Te ugy érzed, akkor biztos hogy az is lesz! Nagyon drukkolok!
Viki!
Mostmár ugy látom a vonalzód alapján, hogy teljesen célegyenesben vagy, semmi baj nem történhet, minden nap ajándék ezentul.
Anikó!
Már majdnem leszoktam a progiról, már csak 2x1 megy még 2 napig aztán vége.
Te jól vagy? Tart még a szigoru fekvés?

Lányok, ne parázzatok már 1 kis alkoholizmustól!!! Nekem orvosi rendeletre napi 1 dl vörösbort kell innom! Megehetitek nyugodtan a rumos sütit, legfeljebb vigabban ficánkol 1 kicsit a baba :lol: :wink: Dehát Ő is örülhet a Karácsonynak, nem?
Zsuzsi!
Micsoda méretes baba már! Gratula!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


hello, lányok!
Hát jó, ha azt akarjátok, tömni fogom magamba a kókuszgolyót - ezen ne múljon! :D

potykaM,
nagyon szorítok Neked! Ne izgulj előre, inkább gondolj arra, hogy egyszer túlleszel ezen az egészen. Az eszedbe se jusson, h többször szúrnak! Csak a legjobbakra gondolni...OK?

nviki,
de izgi... Te már a kórház felé tartasz. :) Nemsokára finishelünk! Vagyis Te, mi meg csak örülünk.

Ma megpróbálkozom a mézeskalács-sütéssel. Mindig kérdés, hogy a szánkban vagy a szemétben végzi?
Tegnap meg vagy 80 E Ft-ot adtam fel csekkeken. Mindenki igyekezett még karácsony előtt bezsebelni a money-t. :roll:

Ma is próbálkoztam a pocakképpel, de az idióta feltöltés mindig úgy végződik, hogy "hiba történt". Na mindegy. Most furi is lenne zsebi után egy kis úszógumit nézegetnetek! :oops:

KépKép
pompomlány
 
 


Manó!
REmélem minden rendben lesz! És mikor kerül sor a beavatkozásra?
Az amnionak itt is ilyen sok a várakozási ideje.

Viki!
Akkor karácsony után bekerülsz azért légyszi adjatok hírt magatokról. Nagyon szép idben vagytok én is szeretném a 35-36. hétig kihúzni.
10 kg-ot szedtem fel eddig. Hát alapjáraton jól elvagyok, de tegnap a vizsgálat eredménye nem azt hozta amit én vártam így agyalok és izgulok.
A méhszájam elkezdett rövidülni még szigorúbb fekvét kaptam (amivel nincs bajom) + még jön belölem valami folyás féle arra meg hüvelykupot kaptam. És jan első heétben találkozok ismét a dokival. Remélem nagyon hogy január közepénél előbb nem szeretnének kijönni az én drágáim mert még nagyon picikék 1200 g-ra saccolták őket.
Drukkolok neked!

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Viki, Orsi, Melcsi, Pompi, Zsebi - Köszönök Neketek mindent, a szurkolást és a segítséget, aranyosak vagytok!!!

Zsebike - január 3-án esem túl a nagy eseményen. 14 hetesen.

Kép
potykamanó
 
 


Sziasztok Babavárók! :)

A sima Kaális topicból sokan ismerhettek. Nem tudom miért, de elég nehezen szántam rá magamat, hogy ide is írjak, pedig már egy ideje én is babás vagyok!!! :lol:

Van viszont most egy furcsa tünetem, amiről a másikban nem akartam kérdezni, és valószínű, Ti jobban hozzá tudtok szólni.
Kb. 2 hete folyamatosan keserű ízt érzek a számban. Ha eszem valami édeset, utána 5 perccel már megint jön a keserű. Volt valakinek hasonló? Vagy van valami ötletetek, hogy mi lehet ez?
Előre is köszi!

Kép Kép
kismokus
 
 


Hát én is régen jelentkeztem :oops: !

Sziasztok!

Üdv Zsuzsi és Kismókus!

Mókuska! Én ilyet még nem tapasztaltam de hallottam hogy a terhességben az ízlelés is kicsit megváltozik. Hááát.. Nem tudok okosabbat írni! Örülök hogy rá szántad magad és végre itt vagy :lol: ! Érezd jól magad és problémamentes kismamiságot kívánok!!!!

Zsebike!!!
Van ám pocak!!! :lol: Igazán büszke lehetsz rá!! Kép

Manóka!
Nagyon sokat gondolok rád és picurkára! Én azt kérem a Jézuskától ajándékba hogy ne legyen semmi baja a babókádnak! :D ! Most már megnyugodtál????!!! Írtam neked mailt, gondolom most meg neked nincs időd válaszolni! Sebaj! :wink:

Lányok amit most mesélek...! Hát nem hiszem hogy valaha járt volna így.
Előtte még tisztáznám hogy azért nem írtam sokáig mert elég bizonytalan a helyzetünk. Még most is vérzek, bár már kezd barna lenni inkább. Szóval nagyon izgi :shock: , minden napra jut valami agybaj. Tegnap voltam UH-n, magánrendelésen. Ezt figyeljétek! A doki elfelejtett cuccost hozni hogy levegye a kenetet. Mondom ok lenyelem. Akkor nézzük meg Uh -n hogy mi a helyzet. Direkt azért mentem a magánrendelőjébe mert ő még nem látta, mert mindig a kórházi szonográfus csinálta. KB 15x15-ös monitoron látok valami pacát és a doki bevágja: Fasza dobog a szíve ezerrel. Mondom hú de jó és mekkora a baba? Mondja hogy ekkora! Kérdezem de mégis kb. hány mm? Óh hát ő azt nem tudja mert ő nem ért a programhoz és ő nem mérnök hanem orvos! Hát kiakdtam. Aztán kérdezem mi a helyzet a vérömlennyel. Hát ott van.. És kérdem mekkora? Azt mondja szerinte kisebb... szerinte... Hát komolyan gyerekek!!!!!!!!!!!!!!!!! Ilyen még van??????????????? Ez röhej!!!!! 6000 FT-ért!!!!!!!!!!!!!!!! Nyílván januárban már másik dokinál leszek. Mindenki mondta hogy olyan rendes mert senkit nem hív a magánrendelőjébe azaz nem pénzéhes! Hát ezért nem hív senkit, mert semmihez nem ért. Kínunkban már röhögtünk az urammal!!!

Na ez van! A lényeg hogy dobogunk!:)
Puszilok mindenkit!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Hát én is régen jelentkeztem :oops: !

Sziasztok!

Üdv Zsuzsi és Kismókus!

Mókuska! Én ilyet még nem tapasztaltam de hallottam hogy a terhességben az ízlelés is kicsit megváltozik. Hááát.. Nem tudok okosabbat írni! Örülök hogy rá szántad magad és végre itt vagy :lol: ! Érezd jól magad és problémamentes kismamiságot kívánok!!!!

Zsebike!!!
Van ám pocak!!! :lol: Igazán büszke lehetsz rá!! Kép

Manóka!
Nagyon sokat gondolok rád és picurkára! Én azt kérem a Jézuskától ajándékba hogy ne legyen semmi baja a babókádnak! :D ! Most már megnyugodtál????!!! Írtam neked mailt, gondolom most meg neked nincs időd válaszolni! Sebaj! :wink:

Lányok amit most mesélek...! Hát nem hiszem hogy valaha járt volna így.
Előtte még tisztáznám hogy azért nem írtam sokáig mert elég bizonytalan a helyzetünk. Még most is vérzek, bár már kezd barna lenni inkább. Szóval nagyon izgi :shock: , minden napra jut valami agybaj. Tegnap voltam UH-n, magánrendelésen. Ezt figyeljétek! A doki elfelejtett cuccost hozni hogy levegye a kenetet. Mondom ok lenyelem. Akkor nézzük meg Uh -n hogy mi a helyzet. Direkt azért mentem a magánrendelőjébe mert ő még nem látta, mert mindig a kórházi szonográfus csinálta. KB 15x15-ös monitoron látok valami pacát és a doki bevágja: Fasza dobog a szíve ezerrel. Mondom hú de jó és mekkora a baba? Mondja hogy ekkora! Kérdezem de mégis kb. hány mm? Óh hát ő azt nem tudja mert ő nem ért a programhoz és ő nem mérnök hanem orvos! Hát kiakdtam. Aztán kérdezem mi a helyzet a vérömlennyel. Hát ott van.. És kérdem mekkora? Azt mondja szerinte kisebb... szerinte... Hát komolyan gyerekek!!!!!!!!!!!!!!!!! Ilyen még van??????????????? Ez röhej!!!!! 6000 FT-ért!!!!!!!!!!!!!!!! Nyílván januárban már másik dokinál leszek. Mindenki mondta hogy olyan rendes mert senkit nem hív a magánrendelőjébe azaz nem pénzéhes! Hát ezért nem hív senkit, mert semmihez nem ért. Kínunkban már röhögtünk az urammal!!!

Na ez van! A lényeg hogy dobogunk!:)
Puszilok mindenkit!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


hello, kismóki!
Hát nagy szeretettel itt is...!
É is nehezen szántam rá magam az átjövésre, de aztán meg itt ragadtam. Majd Te is belejössz. És hát gratula, nem is tudtuk, hogy újabb örömhír van (én legalábbis).
Keserű íz: én naponta ötször mosok most kb. fogat. Annyira nem rettenetes, csak reggel mintha vattával a számban ébrednék!

zsebi,
akkor most semmi mocorgás, bár hallom jól bírod a fekvést.
Megmondanád, hogy a köldök-kiállás kb. mikortól várható? Mert múltkor mondtam a férjemnek, h ilyen is lesz, erre akkor derült ki, h erről ő még mit sem hallott.

nviki,
nem panaszkodtál, meg hát tudod, úgyis kíváncsiak vagyunk mi vár ránk... Engem pl. érdekel, miért rossz a vérkép, mi rossz, ez mit jelent, mivel jár...stb.

KépKép
pompomlány
 
 


bzsuzska,
nektek is boldog dobogást kívánok (egyszerre írtunk, ezért kerültelek el). Nagyon örülök Nektek!

KépKép
pompomlány
 
 


Manó!
Akkor január 3-ra megadrukkok mennek, de nem lesz semmi baj.

Kismokus!
Üdvözlet itt a körünkben. :)
Én sem tapasztaltam ilyet nemtudok hozzészólni .

Zsu!
Jó kis sztori a dokiddal. De a legfontosabb tényleg hogy van hszívhang.

Pompi!
Hát igazából ahogy nő a pocak úgy kezd a köldk is alakulni nekem csak ellaposodott de nem fordult ki szóval nekem egy vonalban van a hasammal annyi hogy látom az aját amit még életembensoha. De van akinek telejsen kifordul, gondolom ez is alkatfüggő.

Nem azt modnom hogy nem rossz néha a fekvés de a babákért bármit ki bír az ember.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :lol: 10 kg hízás? Az nem is sok!
Mi az, hogy rövidül a méhszájad? :shock:


Pompi :lol: örülök, hogy érdekel. Szóval nekem "terhességi kolesztázisom" van. Nem extázisom, sajnos. :lol:
Ez magyarul epepangást jelent, a babák elnyomják az epevezetéket és ettől kicsinálódik a májam. Ez kb. 4-5 hete kezdődött viszketéssel, semmi más jele nincsen, és a terhesség befejeztével szűnik meg, ezért szinte már 100%, hogy csaszi lesz belőle. Amúgy a babákra nem veszélyes állítólag "csak" rám.

Köszönöm az érdeklődést Mindenkinek! :lol:

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: