Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Remélem, hogy jól sikerült a tali! Vagy lehet hogy még mindig tart?

Volt itt a dokinéni Gesztinél, azt mondta nem hall semmit a tüdejében és a torka is rendben, "csak sima takonykór"... :?
Felírt kétféle cseppet, és még Nurofent és Cebiont kell venni recept nélkül, naponta 3-szor cseppenteni... Izgi lesz. Azt mondta ebben az időben ne vigyem ki, a párás ködös idő nem jó, de ha mondjuk -5 fok van de szikrázó napsütés, akkor ki lehet vinni. Hát akkor nem megyünk a gyógyszertárba, és csak holnap tudjuk kiváltani a cuccot, mert Apa későn jön haza... :cry:
Na addigis porszívózom ezerrel a kis nóziját... szörnyű tortúra...

Kép
mamy

Mamy,
Mi kint voltunk ma is Zsófival 1 órát. Szerintem a friss levegő jót tesz- bár nem akarom felülbírálni az orvosotokat...:)
SZóval, visszatérve, csak 38 felett kell kúpot adni. Gesztikének hőemelkedése volt. Az első taknyos napon nekünk is.. a kúpt pedig a tenyeredben fel kell olvasztani 1 picit mielőtt beadod.
Puszi,
R
rolex

Rolex, Mamy csajok

Most értem haza a taliról. Nagyon jó volt, a következőn már ott kell lennetek. Lett sok-sok kép, most küzdök vele.

Majd írnak bizti a lányok, most csak egy gyors bekukk volt:)

AMúgy így élőben még szebbek a babók, és a mamók :wink:

Pusz: Betti és Kitti

Kép
bettus79

sziasztok,

mi is most értünk haza :lol: Jó volt nagyon látni titeket. A kis betegeknek meg jobbulást, legközelebb, remélem mindenki el tud jönni.
a babák tüneményesek voltak egyébként, vicces hogy majdnem egyszerre alutak, sirtak, ettek. Ja, és Bencus egy "nőfaló" :) :)

puszi

ui: otthon vettem észre, hogy a farmerom frzsebéből kilógott egy textilpelus, úgy mentünk haza. elöl a gyerek, hátmon a hátizsák, kezemben a nejlonzacsi...hááát, igazi putri :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Bettus, SzKata!

Örülök hogy jól sikerült a tali. A legközelebbin mindenképpen ott leszünk. A hely is jó volt?
Kilógó pelus: :lol: klassz látvány lehetett!

Apa megvette a Nurofent és a Cebiont (kiugrott a melóhelyéről), holnap már csak a két receptes van. De addigis tudjuk neki adni őket már ma este is.

Kép
mamy

Sziasztok!

Mi is hazaértünk. Nagyon jól sikerült a tali, Kata kösz a szervezést! Jó volt látni a babákat és a mamákat élőben! :D Akik nem tudtak eljönni, azok legközelebb mindenképp jöjjenek!

Sz_kata - amúgy láttam a kilógó pelust, nem volt gáz, mert minden attól függ, hogy menő avagy béna-e, hogy az ember hogyan viseli :lol: Mivel nem tudtál róla, biztos magabiztosan viselted - a környékbeli mamák közt új divatot teremtve. Ne is lepődj meg, ha legközelebb "visszaköszön" ez a stílus :D

Kép
nózi

Sziasztok!

Na, én is örülök, hogy jó volt az összejövés.

Ha a hely is jó volt, akkor remélem már le is foglaltátok a januári időpontot!!! :lol:

Kérünk részleteket! Hányan és kik voltatok?
Milyen volt a szopitanácsadó?

Tessék beszámolni a betegeknek és a távollakóknak.

Mi itthon nyűgösködünk.

Mamy:
Érdekes hogy ennyi mindent felírt a dokitok, akkor azért mégis alapos lehet.
A nUROFENT IS ÁLLANDÓAN SZEDNETEK KELL? És a másik két cseppet azt mire adta? Mik azok?
Bocsi a sok kérdésért, de kiváncsi vagyok a kezelésre.

Köszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Biztos nagyon jó lehetett a tali. Remélem raktok fel képeket. Legközelebb mi is csatlakoznánk, ha lehet. :wink:

Mamy
Örülök, hogy nincs komolyabb megfázás Gesztinél. Úgy hallottam, hogy a Cebion tényleg jó. Több ismerősöm is dícséri. Mielőbbi gyógyulást kívánok Nektek! :D

Uszi:
Jól látod, 12 ezer 1 hónapra és benne van mindkét szülő. Mi eddig 2-szer voltunk és jött apa is. Holnap viszont egyedül megyünk azzal a csajszival és a babójával, akit a képen láttál.
Uszi előtt mindig van egy negyed órás kis torna, masszázs, átmozgatjuk a babókat, aztán zuhany és bemegyünk a vízbe. Igazából eddig protekciósak voltunk, mert a csajszi a képről ott dolgozott szülésig és vasárnaponként úgymond magán pancsiztunk. :roll: Holnap viszont már rendes órára megyünk.
Sokat énekelünk miközben úsztatjuk a babókat. Jó a hangulat. Első órákon ismerkedés van a vízzel, medencével, hangokkal. Addig vagyunk bent, amíg a babó jól érzi magát. Nekünk nagyon bejött. :D

Holnap délután megyünk oltásra, aztán egy ideig szünet lesz oltás terén. Remélem minden rendben lesz majd.

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Nozi,
:lol:

Boróka,

A talin ott volt Jadey, Gesztenye, Nózi, Bettus, Edi, Osoa, Fruzs, aki régen irt, de most már csak olvas :lol:
a szopis tanácsadó mondott néhány okos dolgot, meg remélem, hogy mindenki tudott vele beszélni a problémájáról. nekem pl az új infó volt, hogy a kisbabák gyarapodásánál igenis számit, hogy a szülők milyen testalkatúak.
a babák nagyon jól viselkedtek, vicces volt, hogy egyszerre kezdtek sírni. de az egyszerre szoptató anyukák látványa sem lehetett kutya :lol: voltak matracok, szóval fekve is lehetett szoptatni. ja, és a babók érdeklődve szemlélték egymást, erről Jadey biztosan tesz majd fel dokumentációt :wink:
sz_kata

Sziasztok!

Jó volt a tali, végre élőben is látni Titeket jó volt már! Klassz lenne, ha havonta 1x lenne egy ilyen "klub" :lol:

Sz_kata! Jó hely ez a gyermekház. Megbeszéltük Apával, jó helyen laktok... :lol: Új divat? Pelus a zsebben? :wink:

Nagyon szimpi volt a dúlád és a Kati is. :lol:

Évi!
Ti jártok Kalovitsra? Mi is jártunk a naggyal a Rubinba, de sajnos időközben átköltöztek egy szűkösebb medencébe és abbahagytuk, néha eljártunk az Almássy térre, de azt annyira nem ajánlom. Bár a medence király! De a körülmények... :roll: :roll:

A betegeskedőknek jobbulást kívánok! Sztem C vit. elég... Legalábbis én nem adnám a többit, csak ha láza is van...

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok!

Már mi is itthon vagyunk egy ideje. Bettus már nyomja msn-en a képeket. :D
Köszönjük SZKatának a taliszervezést, jó volt nagyon. :)
Örülök, hogy végre talizhattam Veletek. Viszont sajnálom, hogy nem tudtam mindannyiotokkal beszélgetni, illetve alig két órát voltunk. :(
DE majd legközelebb bepótoljuk. A babák élőben szebbek voltak :D
Ennek örömére ettem 2meki sajtburgert, meg a Milka 300g-os csokimat folytattam. :D
Most megyek Katával aludni. :D Mivel fáradt vagyok.

Edit

Kép
Kép
edi78

Mihamarabbi gyógyulást a betegeknek!!!

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!!!

Naggggyon jó volt talizni Veletek, minden gyerek zabálnivaló!!! Nemsokára megismételhetnénk, de akkor már jöjjön el mindenki!!! :lol: Van egy két szolíd szopis kép, lányok, azt is felrakhatom, vagy azt inkább ne???

Addig is:

Kép

Kép Edi Katája

Kép Bencus beájult, meg mindenki más is...

Kép Kata bekakilt, de még hogy!!

Kép Bencus csajozik... először Kittivel...

Kép

Kép

Kép Kata a háttérben féltékenykedik:)

Kép Aztán kezdeményez... Az első kézfogó

Kép Bencus most meg Katázik: Te is bejössz nekem bébi!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Orsi
Igen, mi járunk a Kalovitsra, de nem az Almássy térre, hanem a X. kerületbe, a Borsika utcába. Egy családi házban van a medence. Nekünk bejött. A többi helyen nem voltunk, mondjuk én a Rubinba szeretnék még elnézni. Maga az uszi szerintem jó dolog a babónak is, nekünk meg jó program. :wink: :D
Nektek hogy tetszett a pancsolás?

KépKép
ranpo

Kép Csoportkép

Kép

Kép

Kép KataPeti:))

Kép Kittiék

Kép Gesztenye és Barni

Kép Zsoltibaba és Nózi

Kép

Kép Klassz volt a buli, begyűjtöttem két telcsiszámot:))

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Jobbulást minden babának és mamának!!!
(Én is dögrováson, fohászkodok, hogy Ricsi ne kapja el. Nagyon sajnálom,hogy nem tudtunk menni, de legközelebb...)

Mamy, ne aggódj, ha levonsz fél fokot, az max egy enyhe hőemelkedés. ilyenkor vagy adsz egy fél lázcsillapítót vagy nem.

Siba, Nektek is küldök gyógymanókat, szegénykém... Szerintem is add be az antibit... vagy esetleg beszélj egy másik dokival is. több szem.

Tündériek a bébik, szépek a mamák (SzKata, nagyon gyönyörűek a képek, kár, hogy nem nagyon látszol rajtuk. Petike édes!)

Marvin trendi kis cuccain besz@rtam, nagyon nagyfiús, vagány, megzabálnám. meg is mutattam páromnak.

ÁKata, nálunk szokott lenni börze, vettem én is kis Adidas széldzsekit meg ugyanilyen nájki felsőt, 1700 ft/darab :lol: . tök újak voltak, majd megmutatom. Ja, csomó oltári szép rózsaszín Adidas cuccocska is volt, szintén ennyiért. Volt baby GAP is, csak sajna aprócska. nem tudsz eljönni körülnézni? (mondjuk ezzel az a gáz, hogy odamész azzal, hogy nem akarsz semmit venni és otthagysz egy tízest. persze ennyiért aztán ki lehet stafírungozni a bébiket, egy valag ruha kijön ebből.)

Évi, nagyon szuper a babaúszás, látszik, hogy Ricsikétek imádja a vízet!!! Szépek vagytok ám Ti is!

megyek, még vár rám kb 100 oldal a büntetőjogból. ma már végigszenvedtem 200-at, nagy élmény volt, folyó orral, tüszögve.

Jut eszembe: nyálkás-ködös időben csak egy rövid kör a ház körül az ajánlott! NEm csak a vírusok miatt, hanem ilyenkor a szennyező anyagok is nagyobb koncentrációban vannak jelen.

Kérünk ám fotókat a taliról!!!!!
puszi mindenkinek!
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

fáziskésésben voltam, szuperek a fotók!!!! :lol:

krisszi

Sziasztok!

Nagyon jók a tali képek! :D :D :D
Édesek a babócák és mindenki milyen jól néz ki! :D
Remélem a legközelebbi talira már mi is tudunk menni. :wink:
Úgy taliznék veletek élőben is. Az a múltkori Duna Plázás fagyizás nagyon bejött, igaz akkor még pocakbabókkal voltunk és nem is volt ott mindenki.

Kérünk még-még képeket! :D

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Jaj de jók a képek!!! Nagyon klassz lehetett a hangulat, ahogy látom. De kár, hogy nem tudtunk menni.... Na majd legközelebb! Tényleg, mikor lesz? Januárban? Mindenképpen megyünk, remélem nem jön közbe most már semmi.
Köszi mindenkinek a tanácsokat mégegyszer, takonykór ügyben.

Dorka!
A Nurofent és az összes többit (a Cebion kivételével) csak 4-5 napig kell használni, amíg javul a helyzet. Remélem, addig javul! :roll: A Cebiont folyamatosan lehet adni, azt mondta a dokker hogy a téli hónapokban hasznos.
A Nurofent, és a másik két receptes cuccot (az egyik Fenistil csepp, már kiderítettem, de a másikat nem tudom elolvasni, valamilyen orrcsepp), azt 3x6 ill. 3x1 csepp adagban kell adni.
Hála Istennek már sokkal jobban van egyébként Geszti, úgyhogy majd holnap meglátom, adom-e mindegyik cuccot, vagy maradunk csak a Nurofennél és Cebionnál. Mert a Nurofen gyull.csökk. és fájd.csill. egyben (na ez tök hülyén néz ki leírva, mindegy), szóval ezért hasznos, a C vit. meg alapjáraton hasznos.

Na megyek, mert Geszti hiányol.

Kép
mamy

HUha csajok! De ott lettem volna en is talin. Raadasul meg a Mikivel sem tudtam elmenni a tanacsadasra, mert csatlakoztam en is a beteg mamakhoz. raadasul vasarnap óta Bálint is taknyos. De most nem hörög olyan hülyén, így nem vittem dokihoz csak szívogatom az orrát.
Valaki ajánlotta a calcimusc injekciot. Mi is azt itattunk a gyerekkel, de csak 1ml-t, azert hogy egyen is, mert annyi váladékot nyel, hogy eltömíti a kis gyomrát és ez a savassága miatt széétcsapja gyorsan. Lehetne még egy korty igazi citromból készült citromos teát adni, de ennek nem vagyok a híve, viszont a calcimusc vényköteles. (férjem feliratta, de nem magamtól, hanem gyerekorvostól kaptam a tanácsot!)

Sajnos nagyon cefetül érzem magam, lehet hogy elnézek dokihoz és beveszek valami komolyat, de remálem a szopi rovására nem megy. Bálint még minidg nem érte el azt a súlyt, amennyinek a dokinál mérték múlt héten. Ki érti ezt?
Mint már irtam én is beadtam a gyereknek az antibiotikumot, mert eléggé odavolt.

Jadey, látom a kis maffiozó lecsapott a jó bőrőkre, de majd a következő talin remélem B helyre teszi....

Bali, nalunk a menüt drága anyosom főzi. Majd átmegyünk hozzá. Persze én is főzök 25-én, akkor aszaltszilvával töltött csirkemell lesz, meg a gyereknek valami raguleves. A karácsonyt idén kivételesen engedem át anyósnak, mert 26-án hazautazunk és oda is én viszem a kaját, igy 25-en nem tudnék nyugodtan náluk lenni. Az egyik napot mindenképpen velük töltenénk, hiszen a karácsony pont erről szól. Meg olyan jo tortát süt nekem mindig, hamár ilyen peches vagyok, hogy szenteste születtem. Amugy ő harcsapörköltet, fűszervajas lazacot meg töltött káposztát szokott csinálni. Azt hiszem náluk sincs hagyományos menü.

cs
Vendég

Sziasztok!
A betegeknek jobbulást kívánok és mihamarabbi gyógyulást.
A tali szupi volt és én is szívesen találkoznék veletek havonta legalább egyszer :lol: . Barnit is kimerítette ez a sok inger, mert hazafelé végig aludt, majd még itthon is 1 órát ráhúzott és utána nagy kegyesen felébredt szopizni :lol: . Természetesen most is nyűgösködött, dehát a talin egész jól viselkedett, úgyhogy nem lehet egy rossz szavam sem :lol: . Mindenkinek tündéri a babócája és nem győztem gyönyörködni a kis lurkókban. Én is megtudtam 1-2 új dolgot a szopis tanácsadónőtől, úgyhogy igazán jó volt, hogy eljött. A képek is jók lettek, majd megnézem az általam készítetteket is, de ahhoz nem sok reményt fűzök, mert a babócák gyakran bemozogtak :roll: .
Sz_Kata! Mégegyszer köszi a szervezést, igazán élvezetes nap volt (még úgy is, hogy sokat kellett utaznunk, de a hely annyira jó, hogy megérte elmenni)!!!!!

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Évi!
A Rubin nem jött be, csak régen, most már kicsi a medence és szűkös a hely, de azért nézzétek meg! Én anno a nagy medencét nagyon szerettem, csak ott most valami wellnes cuccot csináltak. Mi Kb. 1 évig jártunk Balázzsal, szerettük, de ő nem tartozott azok közé, akik nagyon lelkesen voltak. A merülést se szerette, meg a kötöttségeket sem... :sad:

Képzeljétek!
Zsombor 1x szopizott a tali óta és alszik, mint egy kisangyal... :shock: Nem is értem, biztos neki is jót tett egy kis környezetváltozás... :lol:

Képek nem lettek túl jók, de teszek fel néhányat:
Zsombi bealudt: Kép

Petike:
Kép

Zsoltika:
Kép

Jadey-ék, Kata, Zsuzsa és Kati ( utóbbiak: Dúla és szopis tanácsadó, ő nem annyira látszik)

Na fel is kelt a "kisember". :lol: Kép

Orsi

osoa75

Sziasztok,
NAgyon jó hangulatúak a fotók!!!! Milyen szépek a babák- mamák!!
Mi szerintem csak tavasszal csatlakozunk Hozzátok. Gyógyulgatunk...Lassan lassan.
Osszátok meg mi újat mondott a szopis tanácsadó!!PLEASE!
Jobbulást a sorstársainknak!!
rolex

De jók lettek a képek!!!
Én nem kicsinyítem le, mert az elég sok lenne, inkább bemásolom ide az elérhetőséget, onnan le lehet tölteni. Zip formátumba van becsomizva, egy kicsit sokáig tart, de azok eredeti méretű képek.
Tehát az elérhetősége:
http://www.mammutmail.com/?action=downl ... d905795791

Ranpo: megkérdezhetném hogy mennyi az uszi? vagy már írtad? akkor bocsi :oops: mert nekünk innen kispestről nekünk nagyon jó lenne az a X. kerületi családi ház aljai uszi. Az olyan kis családias...
Lányok lehet hogy hülye kérdés, de hány fokos vízben vannak a babák? Hideg v. melegvíz?

Nózi: csak nem a most épült rózsaligeten laktok?

Na megyek hunyni mert honap 6-kor indulunk anyámékhoz.

Jó éjt: Kittiék

Kép
bettus79

Sziasztok!

Orsi
Köszi az infót a Rubinról. Azt hiszem akkor inkább maradunk a X. kerületnél. Az legalább hozzánk is közelebb van. Úgy néz ki, hogy Ricsinek még tetszik a dolog. :D

Bettus
Az uszi havi 12 ezer Ft. Ez 4 alkalmat jelent, 1 gyerek és 2 szülő. 3 hónapos kortól lehet kezdeni. Otthon először a nagy kádban próbáld megfürdetni és szép fokozatosan hűtsd le a vizet kb. 31-33 fokra úgy 10-12 nap alatt. Az usziban 28-30 fokos a víz, azért mert ezen a hőfokon nem terjednek a bacik. Bővebb infót találsz a www.babauszas.hu oldalon.

Krisszi
Köszönjük a bókokat. Mielőbbi gyógyulást kívánok Nektek! :D :D

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
ranpo

Örülök, hogy tetszettek a képek!!!

KAta mégegyszer ezer köszi a jó szervezéshez, tényleg nagyon jól éreztük magunkat, bár Bencus máris panaszkodik, hogy hiányoztok Neki :lol: :lol: :lol: Ja és azt üzeni, hogy legközelebb több csaj legyen :wink: Tiszta apja...

A betegeknek jobbulást, babóknak-mamóknak egyaránt!!! Mi is c vitaminoztunk, úgy fanyalgott, mintha citromot nyalt volna :roll:

Bocsi, de nem emlékszem, hogy ki volt:
VALAKI írta a karácsonyi vacsi témát. Hát, nálunk is nagy dilemma volt, mert nem szeretnék olyat csinálni, amit szinte mindennap szoktam, viszont kísérletezni sem akarok, nehogy pont azzal rontsam el az ünnepet :oops: így maradt a "c"verzió, olyat, amit ritkán csinálunk...

Szóval nálunk a menü: Apaféle isteni halászlé, utána baconba tekert csirkemellfilé krémsajttal töltve Á la Rönci :lol: , esetleg aszaltszilvás is. Füstölt sajtpaníros rántott husika, krumplipüré, kompót, majd sütihegyek.

CSAJSZIK,MI NAGYON JÓL ÉREZTÜK MAGUNKAT MA, CSAK HAMAR ELSZÁLLT AZ IDŐ. MI TUTI "BEFIZETÜNK" MÉG EGY KÖRRE. JANUÁR??? :lol:

KépKép
Kép
jadey

Jadey!
Érdekelne ez a recept, ha publikus :D
"baconba tekert csirkemellfilé krémsajttal töltve Á la Rönci"
Köszi

Mkinek jó éjt, ittragadtam a net előtt :(, apa meg villanyvasútazik, Kata alszik.

Ja és képzeljétek undorral ettem a maradék Milka csokit. Jó mondjuk lecsúszott, de akkor is. Lehet, hogy vége a csokiszezonnak? :D

E.

Kép
Kép
edi78

Edi,

A Milkával én is így jártam. A mázsa helyett már csak félmázsa csúszik le :lol:

Recept :Végy gyönyörű csirkemellet, ha mázlid van, nem átcimkézett :lol:

Én félbe, vagy negyedbe vágom (függyőlegesen, olyan darabkákra, a vastagséga maradjon!!!), majd behasítod, oda teszed a vékony szeletkékre vágott macisajtot, ízlés szerint lehet akármilyen: tejszínes, szalámis, fokhagymás... A csirkét megsózod, borsozod, baconbe betekered. Tepsibe teszed, pici fehérbort, vagy vizet aláöntesz. Amikor megpuhult, leveszed a fóliát és pirítod, hogy a bacon ropogós legyen. Elég hamar kész van, kb 40-45 perc az egész és tapasztalatból mondom, hogy ISTENI!!!

KépKép
Kép
jadey

Jadey!
Hány fokon sütöd 40percig? Kb. 30perc után veszed le a fóliát? Bocs, de nem vagyok húsban konyhatündér, de apát meglepném. :wink:
Milyen körettel tálalod?
Edit

Kép
Kép
edi78

4-5ös fokozat, közepes láng... Fokot nem tudok. Kb.25-30 perc után megnézem, hogy puha-e, ha igen, leveheted a fóliát. Acsirkusz hamar megpuhul. Na megyek, mert hívnak a fiúk :lol:

Küldtem gmailt. Pusssz

KépKép
Kép
jadey

Jadey!
Jók a sorozatfotóid. Jókat derültem a szöveges aláfestésen. :D :D
Kata is korán kezdi.
Hogy megfogta Bencust, asszem jó lesz vigyáznom. :D :lol:
E.

Kép
Kép
edi78

SzKata!
Tegnap írtál egy mézes húsos receptről. Mennyi ideig kell sütni, és milyen fokozaton? Le kell alufóliázni?
Köszi, E.

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Én vagyok az az ismeretlen személy a találkozón 8) , aki babával van.
A kisfiam Ábel pont ma három hónapos.
Sz_Katával egy környéken lakunk, és együtt szoktunk sétálni.
Olvasgattalak én benneteket régebben is, de önző módon azt hiszem vagy kétszer írtam, mikor már abszolút tanácstalan voltam.
Örülök, hogy megismerhettelek benneteket, és olyan jó volt egyszerre látni ennyi egyidős babát.
Osoa!
Jól emlékszem, hogy te használsz mosható pelenkát? Vagy csak ismered? Mintha mondtad volna, hogy lehet rendelni próbacsomagot. Nézegettem a monapel honlapját, és hát őszntén bevallom nem minden volt tiszta. :shock: Szóval van a vízzáró külső, ezalatt pedig a nadrágpelenka. amihez tartozik egy betét, és esetleg kiegészíthető egy eldobható betéttel. Így van? Akkor ez nem egy hatalmas csomag lesz a gyermek popóján? Esteleg a kombinált pelenka (Monapel All in One) nem praktikusabb?
Esetleg valaki más használ ilyen pelust?

Kata (Fruzs)
Vendég

Szép napot Lányok!!

Megint csak egy gyors üzire futottam be!! :oops:

Nagyon jók a tali képek, sajnálom, hogy nem lehettünk ott!! :(
de majd legközelebb!! :roll:

Gyógyulást kívánok minden nagy, és kis betegnek!! :D

Én már teljesen jól vagyok, 3 napot ülőfűrdőztem zsúrló és kamillavirág főzetben, segített!! Persze plussz még az antibogyó!! néha sajna muszáj használni!!

Pistike tegnap extra nyügi volt, szerintem jön a hó, vagy mi!! egész nap szinte semmit nem aludt, este 10-ig programolt nekem, de aztán reggel 7-ig nyomattuk, persze a szopi azért volt 2*!! :lol:

Karácsonyi menü : Én se csinálok hagyományosat, mert a halászlét megesszük, de annyira nem szeretjük, hogy csináljak is!! Töltött kapival ugyanígy vagyunk!! :lol:
Ezért tárkonyos pulykaraguleves, házi Gordon blue, rántott gomba, rízs, majonézes krumpli lesz a menü szenteste!!

26-án meg vendégsereg jön, István napot ülünk, meg a nagymamám 70. szülinapját, erre még nem tudom mit dobok össze!
Meg persze sütikék lesznek: Bejgli, püspökkenyér, grízes mézes!! Csak legyen aki megsüti, mert még Pistike véleményét nem kérdeztem meg a dologról!! :lol:

Jadey!!

Pistike múlt héten volt 8 hetesen 6490g!! :oops: :roll: Nagyon meg vagyok ijedve, mert nagyon gyarapszik! Már a múltkor kikaptam a dokinőtől is, dehát nem kolbásszal tömöm, és már tartja a 3 órát! Ma megyünk a 2 hós oltásra, remélem nem viseli meg a Drágámat!!

Mentem lányok, délután majd dobunk egy pár képet!!

puszi!!

Melódia

Kép
Kép
melódia78

sziasztok!

gyors bekukk, megyünk a dokihoz. a változatosság kedvéért most száraz, húszforintos nagyságú vörös foltok vannak Ricsi arcán. :?

Képek szuperek!!!!!! Januárban mindenképpen duplázzunk, jó?

Recept is király, asszem, most ki is próbálom, imádom a gyorsan elkészíthető finomságokat. :lol: Tud még valaki ilyeneket??? :wink:

Melódia, jaj, olyan gáz, hogy már azért is lecsesznek, ha jól gyarapszik a baba. :evil:
majd megáll ez a hihetetlen fejlődés, nem lesznek 60 kilósak egy évesen. :lol: no para, szuper ez a súly :wink:

pusz,

Krisz
(remélem, nem ekcéma)

krisszi

Sziasztok!

Krisszi!
Nem hangzik túl jól ez a vörös folt dolog. Vajon mi lehet? Szorítok, hogy ne ekcéma legyen.

Fruzs!
És hogyhogy eddig te nem jöttél sűrűbben?... :wink:

Jadey!
Hmmmm ez a csirkemell recept baromi jól hangzik...

Lányok!!! Help please, ahogy szoktátok volt írni...
A Cebiont hogyan adjátok be a babónak??? Napi 2x1 cseppet írt a doki, de a leírásban az van hogy 1 éves korig mehet 6-8 csepp naponta. Így aztán úgy döntöttünk, hogy 2x2 cseppet adunk neki, reggel és este. Azt írja az okosság, hogy tejbe vagy egyéb lébe cseppentve kell beadni a szájába, gondolom mert amúgy savanyú (megkóstoltam, olyan mint a régi C vit. tabletta szétrágva). Szóval fejtem egy pici tejet, és kiskanálba tettem, abba a két csepp és így akartam beadni, de kész tortúra Geszti szájához közelíteni bármi mással, mint a cici. :roll: Végül lement, de azért csorgatott is ki belőle. Jó is hogy 2 cseppet adtam. Szóval van valami tipp, hogyan lehet könnyebben beadni ezt a cseppet???
A Nurofent könnyű volt, mert a fecskendőt betettem a szájába oldalra, és lassan benyomtam a cuccot, le is nyelte.

Most mennem kell de még jövök!

Kép
mamy

Mamy!
Én napi 5cseppet adok Cebionból és kiskanálba cseppentem, beadom. Kicsit fintorod, de már hozzászokott az ízhez Kata.
Vagy cumira cseppentem 2cseppenként.

Edit

Kép
Kép
edi78

Mamy!

C-vit: Próbáltad a cseppentővel? Végülis a fecskendő is jó erre a célra... Anyatejcivel elegytve felszívod, aztán zutty!!! :lol:

Fruzs!
Most tervezzük bevezetni a mosható pelust. A www.babanatura.hu oldalon találsz erről jó sok infot.. Még én sem vagyok teljesen képben, de azt hiszem a bambinomio mellett döntünk. Ez a legszimpibb. Ha van még kérdésed, írj nyugodtan, megpróbálok válaszolni...
Az egyik bababoltban van pelenkabemutató is, tehát megnézheted, hogy melyik milyen és ált. van próbacsomag is, de nem mindegyikből. Az a baj, hogy rengeteg féle van :roll: A bambinomioban van egy külső tépőzáras rész, alatta egy hajtogathatós puha textilbelső, és pluszban tehetsz rá egy eldobható papír pelenkabetétet, ez folfogja a kaki nagy részét. Mosásnál szépen kijött a sárga folt :)

Orsi

osoa75

Mamy!

Cicire cseppentés esetleg??????

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Krisz!

Nekünk is vannak száraz, ronda vörös foltok Zsombin, de a durva, hogy a nagyon is mutatkoznak hasonlók. Lehet, hogy csak száraz a bőrük? MIndegy, majd a doki megmondja...

Orsi

osoa75

Sziaztok lányok!
Szuperjok a képek..Annyira sajnálom hogy nem tudtam ott lenni.. :cry: Apa sajnos 1-re ért haza.

Mamy:
Én a vigantollal vagyok bajban.De az esti fürdés utáni etetésre várva fiam nagy ordittásba kezd és gond nélkül tudom a tátott szájába cseppenteni azt az 1 cseppet.persze van hogy közelharcot folytatunk vele :) de muszály.Volt már hogy az ujjamra cseppentettem és ugy leszopogatta..
Sok sikert örülök hogy Gesztike jobban van és nincs komoly baja..

Jadey:
Király ez a csirkés recept..Szenteste proba..

Krisszi:
Tényleg jo árban vettél márkás rucikat..én a Brendonban szoktam boklászni pedig még terhessen megfogadtam oda be nem teszem a lábam olyan árak vannak..De mit tegyek ha itt van tölünk 5 percre?? :oops : persze apa nem tudja onnan szerzem be a rucikat.. :lol: :lol: Hol szokott lenni a bababörze amit emlitettél??

Mi még tarjuk a frontot nem vagyunk beteget,bár lányom átesett már rajta...Fiam tegnap este 11-töl reggel 7-ig aludt.
Puszi mindenkinek...
Vendég

ja! savanyú, bocsi! :oops:

Livi

bali78

Sziasztok,

Tök jók a képek!!!
Akkor szervezzem a következő talit is? :wink: Tényleg hiányoztak a csajok a buliról, Bencus miatt Petimnek már nem is jutott jó bőr :lol: :lol:

Fruzs,

én is nagyon elgondolkodtam a textilpeluson. Főleg, amikor a szopis tanácsadó mondta, hogy négy óra után mérgező anyagok bomlanak le az eldobható pelusban. én meg éjjel továbbra sem szeretnék még pelenkázni is két etetés között :? Csak pl azt is jó volna tudni, hogy milyen a nedvszivóképességük
apropó, etetés: Peti ma éjjel harminc negyven percekt szopizott. lehet hogy most kezdett nagyon beindulni a fejlődése?
du séta? :lol:

Ma felhivtam a védőnőnket, hogy bejelentkezzem. ő ugyanis csak akkor jön, ha kérem. Örült nekem, mondta sokat gondolt ránk, de nem akart zavarni, úgyis tudja hogy milyen ügyes vagyok. Húú csajok, ez nekem akkora bók volt! :lol:

Banyek, én még karácsonyi ajit sem tudtam venni a páromnak. Egyszerűen nem tudok Petivel egy plázáig sem elmenni (monnyuk nem is akarok...) A férjem meg folyton melózik, rá nem tudom bizni... szóval nem tudom mi lesz..
Anyám meg hivott, mondja apa szeretné megtudakolni, minek örülnék. mondtam, hogy egy átaludt éjszaka, az nagyon jó lenne :lol: kár hogy ezt pénzért nem lehet kapni :lol:
sz_kata

Edi,

nem kell fóliába becsavarni. Fogalmam sincs hogy hány fokon sütöm, mert nekem ócska régi sütőm van. Kb 40 perc. a pácléből is önts alá, igy nem ég meg a tetején a szalonna
sz_kata

Sziasztok!

Livi!
Hát ezaz, hogy savanyú... :roll: Mert különben semmi gondom nem lenne, simán a szájába cseppenteném. Na mindegy, köszi a tanácsokat, majdcsak lesz valahogy.

Edit!
Simán kiskanálból adod? És nem köpi ki?... Lehet hogy ezt fogom kipróbálni. Én sem értem, miért csak napi 2 cseppet kéne adni, én 4-et fogok. De az sem tragédia, ha több csepp sikerül.

Bocsi hogy csak a "kínjaimmal" zargatlak itten benneteket. De hát kitől kérdezzek, ha nem a többi gyakorló anyukától? :wink:

Hálistennek Geszti már sokkal jobban van, már kevésbé szörcsög, és ritkábban tüsszög. A kedve is jó, akkorákat sikongat, hogy megijedek... :shock:

Kép
mamy

...irigy-irigy a teli miatt, és ez mindig így is marad! :shock: :lol:

Sz_Kata!

Lenne 3 kérdésem a kajával kapcsolatban:
1: tudnál arányokat írni nekem, mert parasztlány vagyok, nem használtam még pl. gyömbért... :oops: :D
2: mivel tálalod?
3: egyben vagy cafatokban úzod a hurkapálcára a combit? Hülye vagyok, tudom...

Jadey!

És Te mivel tálalod? :)

Livi

bali78

teli=tali

Livi

bali78

Sziasztok!

Nagyon jók a talis képek, és olyan jó olvasni, hogy milyen jó volt, tök kár, hogy nem lehettünk ott, nem tudom, hogy esetleg tavasszal el tudunk-e ,menni, jó lenne..

Mondott valamit a szoptatási tanácsadó a szopi sztájk-ról???

Melódia! Örülök, hogy rendben vagy! milyen volt az oltás? HOgy bírtátok?
Biztos volt tegnap valami a levegőben, mert Boton meg egész nap aludt! CSak akkor ébredt föl, amikor közölte, hogy éhes :)

Krisszi! Foltok :(

Tina! Mintha csak magunkat hallanám. Mi is az esti fürdetés után adjuk be a vigantolt, amikor már tátott szájjal sír a kajáért :) néha kettő is csöppen (hozzáteszem elég nagy marha volt, aki ezt így kitalálta) és van, hogy épp elfordítja a buksiját, és a szája szélén landol.

Esetleg valami jó kis sütit is le tudnátok írni, amihez nem kell nagy szakértelem, és sok idő? :oops: :oops:

Bea

Kép
Kép
beuka

Akkor most megnyitom a 2006. karácsonyi receptek topicot :lol: :wink:

Bali,

nem vagyok , érzésre főzök. De kb 3 felsőcombot számolok egy emberre. 1 narancs leve kell kb 2 ek olivaolaj, a fűszerekből meg kb egy-egy csipet, de ezt már tényleg izlés szerint szoktam. a gyömbér lehet zacskós is, de én a tecsóban meg a spárban szoktam venni gyömbér gyökeret, ebből reszelek le egy keveset. A gyömbér lereszelve egyébként nagyon jó teának!! a combokat egészben, de hajtogatva húzom fel a nyársra, és még közéjük is hajtogatok a vékony bacon szalonnából, így annak zsírja jól átjárja a húst. és az erre csorgatott kb 2 ek méz csak fokozza az izeket.....nyami....
általában krumplipürét vagy tepsisi krumplit adok hozzá, meg fincsi zöldsalátát.

sütirecept: figyelem, ronda, de finom :lol:
kb 8 db almát megpucolok, felnégyelek, majd vajban megpárolom őket, megszórom barnacukorral, meglocsolom citromlével, majd öntök rá kb fél deci Whiskeyt. és meggyújtom, így a szesz égni kezd, a cukor meg az almára karamellizálódik (figyelem, óvatosan a tűzzel!)Aztán egy tűzálló jénaiba teszem az almákat. Majd gyorsan elkészitem a süti "tetejét". kb fél kiló (de a mennyiségek nagyon kb-k mert tényleg úgy szemre szoktam) diót, mogyorót meg ami még van csonthéjjast ledarálok, de darabosra, adok hozzá egy csipet sütőport, majd kb négy ek lisztet, két ek vajat és él deci hideg vizet. gyorsan összegyúrom, és rápakolom az almák tetejére. zsupsz be a sütőbe, és addig sütöm, mig a "tészta" meg nem sül. ez is fini :lol:

megyek, ebédelek valamit, amig Peti engedi :wink:
sz_kata

Ja, a tésztába is kell cukor, ha van akkkor barna!!
a receptet egyébként már Jadey és Rolex letesztelték, és asszem izlett nekik :wink:
sz_kata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?