Új privát üzeneted érkezett!

Hello!

Én szoptattam anno lázasan, sőt náthásan is. Semmi baja nem lett a afiamnak. :)

Niki! Igen, mi vittünk saját rucit, és fürdetés után már azt adták rá.

( Egy kis pletyó: pont utánunk ment szülni az Árpa Attila felesége is. Jól megcsodálták a lányunkat amikor fürdetni vitték. )

Niki! Nagy gratula a babához :)

Ruha: Nálunk hatalmas mennyiség fogy :) Nagy zabás a kiscsaj, túleszi magát, és bukik. No meg fosi is megy ki néha. Ma fogom mosni a gönceit, majd megszámolom mennyi gyűlt össze. Szóval ruhából sosem elég. Az 56-os rucik még jók, de szerintem két-három hét és már kicsik lesznek.

Kád: Gergő kb kéthónapos koráig fürdött benne, aztán már nagykádban.

Krista: méhszáj: addig még nincs gond, mig a belső nem nyílik . ez az utolsó szám. Az első szám az egész hossza, a második a külső méhszáj. Milyen értéket írt neked a doki?

Na megyek, jók legyetek!

cic
cicmerák
 
 


Köszi mindenkinek a kád és ruha infót. Ma megyünk végre kiságyat nézni-venni!
Mindenkinek kellemes babás hétvégét!
Vendég
 


Léna kuncog :wink:

Kép
cicmerák
 
 

 
 

Sziasztok,

Ajandekocsomagolas kozben vagyok,amig alszik a baboca.

Tunde
Nem semmi,nalunk Alexeben,sosem volt ilyen azert furcsallottam.

Niki
En is ugy tudom lehet,sot kell is szoptatni mert a szopitol megy le a gyuszi.A vedono szeint ha 72 oranal tobb ideig vagy lazas ,akkor nem.
Hu tudom milyen rossz ez,csak neke mmeg volt spekelve a bimboudvar gyuladassal+sebbel.De jo hogy mar vege....
Mellgyulladasnal csokkenhet a tej,talan ezert eszik kevesebbet Dani,szoptass tobbszor, az segit.Milyen mellszivot vettel?
En nem vagyok cumi ellenes,csak amig megy mashogy addig nem hasznaljuk. itt is a fokozatossagon van a hangsuly.Egy ket eves kora utan mar tuti nem kell neki,csak hat ugye megszokta es nehez elvenni...

Snoopy
Nalnuk pont forditva,osszes barna volt :lol: Alex hihetetlenul szoke lett,Leon meg meg passz.A korhazi gyerekdoki azt mondta (szerinted van ilyen? 0hogy a hereje szinebol latja hogy barna boru +haju lesz.En csak neztem.Persze jo lenne ha legalabb egy gyerkocunk apa vonalat orokolne.

Cic
Na hat micsoda plegykak :lol: bizti nem az 5 agyasba ment..Tenyelg te melyikben voltal???

Szilvi
Jo vasarlast mara.

Pusz
kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Niki

szoptass :-)

ezt írta az llltanácsadó

Szoptatás lázasan?

Szeretném tudni, ha náthás vagyok és lázas, szoptathatok-e?Mindenki mást mond. kérem segítsen. Köszönöm előre is. +


Schneiderné Diószegi Eszter / 2006-03-30 00:31 Válasz / #3044
Kedves Löcsimama!
Igen, szoptathat, sőt, szoptasson, mert a tejjel fontos immunanyagokat ad át a babájának. Nincs olyan magas láz, ami meleltt már nem lehet szoptatni.
Láz - és fájdalomcsillapítót nyugodtan bevehet pl. paracetamol- vagy ibuprofen-tartalmúakat, algopyrint.
Jobbulást!
Üdv: eszter

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok,


Köszönöm az infókat, végülis Dani egy nap sem maradt tejcsi nélkül. :)
A doki tegnap megnézett, azt mondta, hogy látni hogy gyulladt, de nem ad rá antibiotikumot, mert ügyes voltam, és már nem olyan vészes.:)


Bunny,
Neked köszönöm külön az infót. Biztosan úgy tűnik, hogy még fel sem mentem erre az lll oldalra, de az igazság az, hogy már olvastam rajta a füzetekből, viszont amilyen kevés időm van Dani mellett netezni, így inkább csak a babanetet a leveleimet, meg a felrakott képeket nézegetem.

Szörfölni már nincs időm.:)

csernusn
 
 


Niki

azért kerestem ki neked :-)

azért ne szoktasd a gyereket nagyon arra, hogy kézbe veszed... a saját életed fogod bonyolítani vele :-) Máté is bepróbálkozik néha....

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Olyan boldog vagyok, ma Zsombi 110-et szopizott!!! Talán nem fog éhen halni :D
És már 3-4 napja mosolyog rám :P , és gőgicsél. Egűűű, egűűű :lol:

Akik mindentudóak: minden fejés előtt sterilizálnom kell a mellszívót? Mert az egész napom ezzel telik, hogy szoptatok+büfiztetek+tisztába teszek+fejek+mosogatok+sterilizálok ...... szoptatok+büfiztetek+stb.
És már nagyon unom, hogy naponta 5-6× mosogatom el és sterilizálom a mellszívót. Persze minden szakirodalom azt írja, hogy csak sterilen, de akkor vennem kellene 3 mellszívót... :(

Ja, és a védőnő szerint öntsem ki a tejet, amire ráfejtem. Hát, nem fogom kiönteni, csak akkor, ha elfogy az összes poharam, és lesz utánpótlás.

Cic!
Léna nagyon cuki a képen!!!

Tünde!
Ez már hanyadik vonalzód? :) Először azt hittem valami "idegen" írt, mert már megszoktam a másikat, ez meg nem volt ismerős.

Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Niki
Neeke msem a gyulladasra kellett az ab,hanem a bacira ami aseben emnt fel.Sima mellgyulladasra nem adnak ab-t,minek,az elmulik ket nap alatt.
En emg szules elott olvastam mindent,tudtam most mar nem elsz ra ido.Bar tevedtem,mert Leon is nagyon edi-bedi,sokat alszik ebren nezeget az agyon,szinte alig sir :D Alex is ilyen volt,ugyhogy igy rendeltuk a tesobabat is :lol:

Brigo
Zsomi nagyonugyi,en is ugy varommar a 6 hetet hogy mosolyogjon.
En is sterizilialtam anno mindent Alexnal,naponta 8*,aztan felvilagositottak hogy eleg naponta egyszer.Ne toltsd ezzel a napodat,a mosogatas is eleg ,szerintem.

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


BRIGÓ, NEM TUDOM, HÁNYADIK VONALZÓM, ÚGY LÁTSZIK, EZ A HEPPEM. :D:D
(ááhh, hüle capslock, már nem törlöm ki)

Sztem nem kell minden fejés után sterilizálni, talán minden nap se...

Kata,
bent figyel a hűtőben a mézeskalács, remélem jó lesz, bár nagyon ragadós volt.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Én holnap sütök mézeskalácsot. Egy újabb receptet próbálok ki, mert a múltkori inkább puszedliszerű volt. Bár nekem nagyon ízlett, de karácsonyfadísznek nem annyira jó.
Ma viszont életemben először sütöttem aranygaluskát. Imádom, de még sose próbáltam megcsinálni. És most lett kész, már meg is kóstoltam és nagyon szuper lett! :D Lehet, hogy mégis lesz belőlem háziasszony? :lol: Azt gondoltam, én sose leszek tuti nőci ezen a téren. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!
Pénteken voltam a dokimnál, és 1 ujjnyira nyitva a méhszáj! Végre történik valami!Azt mondta, mostmár bármikor szülhetünk! :D
Elküldött ctg-re, mondván, hogy ha az rendben, mehetek is haza. A ctg-n persze Panna bealudt. Mondta a nővér, hogy ébresztgessük, mert így maradnom kell, meg hogy apuka is segítsen. Na apuka úgy felébresztette, hogy a kislányunk berágott, és 180-190-eket produkált. Nem akartak hazaengdeni, de a dokim megnézte, és azt mondta, ő ezt szereti, ha ilyen kis virgonc, akkor lenne gond, ha nem húzta volna fel magát, amikor felkeltettük. :D

Beszéltem a szülésznőmmel: nem lesz beöntés, lesz gátvédelem. Borotválás nem feltétlenül, és ihatok.Szupi!

Mi ma végeztünk a bevásárlással, holnap becsomagolom az ajándékokat, mert aztán ki tudja mi lesz....:)

A táblázatot megint csak frissítem, de sajnos még mindig nem tudom az oldalra felrakni.
Niki: te milyen formátumban csináltad?

Málnalevél tea:
Érdekes, szerintem úgy néz ki, mint a penészes spenót kicsit megrohadva....

Egyre ritkábban tudok leülni közétek, kezd pánik lenni úrrá rajtam, hogy nem leszek kész!!!

Ezért a hozzászólásokhoz sincs erőm reagálni, és már arra sem emlékszem, hogy gratuláltam-e a friss anyukáknak. Ha nem, akkor így utólag is, sok boldogságot nektek!!!!!
Na most mennem is kell, még annyi minden maradt hátra, amivel nem vagyunk kész!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 



Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes :) Drukkolunk !!!!

Brigi: én fejés előtt mosom el a mellszívót úgy, hogy mosogatószert teszek a kezemre (vagy sterilizálót ha épp kéznél van), elmosom, forró vízzel leöblítem. Majd fejés után csak vízzel öblítem át. Eddig semmi gond nem volt belőle, igaz én nem adtam el csak a saját gyerekem itta.

Kataa! Háromágyasban voltam. Ideális megoldás volt :)
Ja, képzeljétek. Volt egy cigányasszony, aki állandóan lepasszolta a gyrekét a csecsemősöknek, aztán mindig kint dekkolt a közös wc előtt, mert ötpercenként ment rágyújtani. :shock:

Nem is tudom ki mondta, de Lénának tényleg nincs sok haja :wink: Ami van az iszonyú szőke, de még a szempillái meg a szemöldöke is. Gergőnek annak idején meg semmi nem volt, de még egy szál sem. Most meg nagyon hosszú fekete! szempillái vannak, és ha hagyjuk hogy megnőjjön a haja, akkor sötétszőke.
Nálunk épp azon megy a tippelgetés, hogy milyen lesz Léna szeme. Szerintem barna, anyu szerint kék, párom szerint zöld. Hétfőn jönnek anyósék, biztos ők meg hupililát mondanak majd. :)

No megyek etetek :)

cic
cicmerák
 
 


Tünde
Azt hiszem még nem válaszoltam: a kenet levétel a szülés előtt néhány hétel esedékes hüvelykenet vizsgálat, sztreptoccocust meg még mittudomén mit vizsgálnak.
Ettől függ hogy kapsz-e (vagy a bébi) antibiotikumot a szülésnél

Cic
Hát ez az hogy értéket nem írogat soha a dokim, de már a belső méhszájam is nyitva van 1 újnyira. Igaz azt mondta, hogy ez semmit nem jelent (akkor el is hittem) de itthon azért megijedtem.
Meg ma gondoltam bele, hogy én minden este meleg kád vízben pancsolok vagy fél órát. Jó ez nekem? Mert én úgy tudom, hogy a melegvíz lazítja a méhszájat. Csak hát nálunk családi együtt fürdés van :lol: és nem szívesen mondok le róla, de ha muszály...
Szóval még nem szeretnék megszülni, még várhatna 1-2 hetet.

Brigo
Hát tejcsi ügyben én is a védőnővel értek egyett. Sajna saját tapasztalat. Én kb 3 liternyit fejtem a mélyhűtőbe a melegen ráfejős módszerrel. Hál'istennek nem volt rá szükség, de amikor főzni szerettem volna vele mikor a babó 6 hónapos volt akkor éreztem, hogy bazi gusztustalan szaga van és hát persze a kisasszony is csak kiköpte.
Szóval könnyes szemmel tettem a forróvíz alá a hónapokon át kemény munkával kiszipákolt tejemet. Olyan érzés volt mintha egy többszáz ezer forintos nemes italt öntöttem volna ki :lol:

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból!

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég
 


Na, ez tök jó, itt Győrben nem néznek streptococcusra szülés előtt. :(

Krista, én úgy tudom, ha nyitva vagy, nem ajánlatos fürdeni, mert a bacik bejuthatnak a babához.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Kata, megcsináltam a mézes sütit. Én is úgy jártam, hogy inkább lett mézespuszedli, annyira feljött. Mindegy, ízre fini lett, és így legalább nem kell vacakolnom a díszítéssel. :D

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Tunde
Hat igen jo vekonyra kell ezeket nyujtani hogy ne legyen magas,de a lenyeg az ize.Max csinalsz meg egyet amit lehet disziteni.Az ohgy ragacsos a teszta normalis,jol kell lisztezni a deszkat es akkor lehet nyujtani.
Nekem is volt ilyen kenet levetel,de negativ lett.Szeirntem kerheted ha nem is a vizsgalt resze,kotelezo keresre megcsinalni a dokinak.
JA akartam kerdezni,hatha ismered egy baratnom Gyori (Jo tudom nagy varos :D ) Nemeth Eszter. ???

Magnes
neked mar olyan szules elotti minden mindegy hangulatod van ahogy altom.Ez mar jo jel :wink:

Krista
Szerintem sem jo a furdes,de lassan mar ugyis mindegy,nem?

Enyem baba tegnap extra sokat aludt,csak 5 orat volt fent a 24-bol.Ugy nezem O is olyanhogy ha epp nincs front vagy szel nagyon jokat szuszog.

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata, hát így névről nem ismerem. Tényleg nagy város. :)
Na, az tuti, hogy nem csinálok még egy adag mézest, nagyon elfáradtam, mire végeztem, sőt, bevallom, nem is csináltam meg az egészet, elég nehéz volt kinyújtanom, megfájdult a hasam a végére.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


még hogy minden mindegy... már amikor...
egy hisztis picsa lettem pár napja! szegény párom szerintem már alig várja, hogy vége legyen. folyton bőgök, meg semmihez sincs kedvem.. remélem ez elmúlik!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes: én is folyton bőgök, az én férjem is nehezen viseli. :D Viszont azon már kettecskén paráztunk ma, hogy most még azt csinálhatjuk, amit csak szeretnénk, lévén a baba a pocakban, de mikor kibújik, vége lesz ennek. Onnantók kezdve nem leszek nyugodt internetezések, mézeskalácssütések stb. :shock: :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


tinu: na igen. Nekem is eszembe jutott már, és lehet, hogy az is a bajom,hogy apa most van szabin, és én reménykedtem benne, hogy tudunk kicsit egymással foglalkozni. De annyi mindent kell csinálni, annyi dolog szakad a nyakába, hogy nem megy a kettő együtt! Ha Panna a jövő héten még bent maradna, akkor már talán lenne ideje, de elment egy hét, és csak a takarítás van... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes: talán karácsonykor lesz egy kis időtök egymásra. Hátha Panna engedélyez nektek egy kis szabit...

Kép
Kép
tinu
 
 


Halihó!

Próbáltam visszakeresni, de ennyi oldalból nagyon sziszifuszi és nem sikerült. :? Szóval már nem emlékszem, hogy kik is írtátok az aranyeres problémákat és aztán a megoldást. Lécci, avassatok be engem is! Tegnap óta fáj a popóm! :oops: Jó lenne, ha gyorsan elmúlna szülésig. Meg még napokat kell ülnöm a gép előtt és fordítani, de így olyan macerás... Arra gondoltam, hogy egy kis kamillás borogatás segíthet. Mit gondoltok? Nem vérzik, vagy ilyesmi, csak fáj.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Még mindig vagyok.:)

ARANYÉR!!!!

Az aranyérnek négy stádiumát különböztetik meg. A kezdeti stádiumban az aranyerek kissé megnagyobbodott, tünetmentes csomók a végbélnyílás közelében, de nem tapinthatók, nem érzékelhetők, csak vizsgálat (végbéltükrözés) kapcsán láthatók. Második stádiumban a csomók székeléskor rövid időre kitüremkednek a végbélnyílás elé, de utána maguktól visszahúzódnak.

Harmadik stádiumban a csomók nem húzódnak vissza de kézzel visszahelyezhetők, míg negyedik stádiumban kézzel sem lehet visszahelyezni azokat.

A már meglévő tünetekhez erősödő fájdalom, a nyálkahártya gyulladása társul, a nyálkahártya berepedhet. Békés, gyulladásmentes aranyér - stádiumtól függetlenül - akár tünetmentes is lehet. Gyulladásmentes állapotban jelentkezhet viszketés, égető érzés, váladékozás, esetleg vér színezheti a székletet.

Ha az aranyér begyullad, a benne lévő vér megalvad, akkor fájdalmas, kemény duzzanat, csomó jelenik meg a végbélnyílásban vagy azon kívül.

A kezelés a betegség súlyosságától függ. A tünetmentes aranyerek rendszerint nem igényelnek kezelést, de a harmad-, negyedfokú aranyérben előbb-utóbb súlyos fájdalommal járó gyulladás alakul ki. Jobb ezt nem megvárni a kezeléssel. Az oki kezelések a székletürítés beállítását, megfelelő állagát célozzák. Székletlágyítók enyhíthetnek a székrekedésen, és figyelni kell a megfelelő, rostdús táplálkozásra. A zöldségek, gyümölcsök, müzli- és korpafélék mellé sok folyadékot kell fogyasztani. Az enyhe panaszokat is ki kell vizsgálni, de azok székletrendezéssel, ülőfürdővel, tablettával vagy kúppal, kenőccsel karban tarthatók. A forgalomban lévő tabletta ugyanolyan hatékonyan csökkenti az aranyeres vérzést, mint a később említendő gumigyűrűzés.

A véralvadék miatt fájdalmas aranyeret ülőfürdővel kezelik, kiegészítve a már említett helyi érzéstelenítő kezeléssel, a vénák kiürülését elősegítő gyógyszerrel. A korszerű gyógyszeres kezelés 3-4 nap alatt jelentősen enyhíti a tüneteket, de a csomó gyakran hetekig tapintható még, mert ennyi időre van szükség a véralvadék felszívódásához. A fájdalomcsökkentés néha indokolja a véna megnyitását.

A tüneti kezelések között a betegség injekciós kezelésekor a csomóba befecskendezett gyógyszer hegképződést okoz, amely a vénát elzárja - ez a szkleroterápia, amit visszereknél is alkalmaznak. Az első- és másodfokú belső aranyér gumigyűrűvel (ligatúrával) leszorítható, ami napokkal később az aranyér elhalását és fájdalmatlan lelökődését okozza. Az aranyeres dudorokat ezzel a módszerrel sorban egymás után távolítják el. Külső aranyér esetén nem alkalmazhatók A csomók lézerrel, ún. elektrokoagulációval is elroncsolhatók.

Műtét - rendszerint a III. és IV. stádiumban - válik szükségessé. Leggyakrabban a Milligan-Morgan és Parks féle műtétet alkalmazzák. Egyre gyakrabban alkalmazott és több helyen elérhető az a legújabb eljárás, amelynek segítségével egy kb. 3 cm hosszú nyálkahártyadarab kicsípésével együtt az aranyeres csomókat is körben eltávolítják a végbélből. A 8-10 perc alatt elvégezhető Longo- műtét egy speciális, egyszer használatos eszköz segítségével egyszerre vág és varrja be a sebet. Előnye, hogy az érzékeny nyálkahártya a lehető legkevésbé sérül, így gyorsabb a sebgyógyulás, lényegesen kisebb a műtét utáni fájdalom. Magyarországon egyelőre nem támogatott, és hiányoznak a hosszútávú tapasztalatok.

A megelőzés már kisgyermekkorban kezdődik, különösen az aranyeres szülők gyerekeinél. Megelőző hatású minden, ami a székrekedés kialakulása ellen hat, a rendszeres étkezés, egy bögre meleg folyadék elfogyasztása reggel. A székletürítés is lehetőleg mindig ugyanabban az időben történjék, beállt életritmus esetén kevésbé fenyeget, hogy a széklet visszatartására kényszerülünk az inger ellenére, ami székrekedést okozhat.

Székletürítés után mossuk meg az altestet, de legalább töröljük meg nedves babatörlő- vagy intim kendővel. A végbéltájék megtörlésére ne használjunk durva, kemény toalettpapírt. Hasznos a bidé használata is.

Helyes táplálkozással, az ételek megfelelő megrágásával segíthetjük, hogy a széklet lágy legyen. Természetesen a testmérettől függően legalább mintegy napi két liter folyadékot kell fogyasztani, a rostdús, kevés cukrot tartalmazó táplálék megelőzi a renyhe bélmozgást.

Ajánlott élelmiszerek: müzli, tejtermékek, szezámmag, lenmag, napraforgó, méz, mazsola, búzacsíra, zöldségek, héjastól fogyasztott gyümölcsök, mogyoró. A székrekedésre hajlamosak rendszeresen iktassanak be étrendjükbe olyan ételeket, amelyek kicsit megmozgatják a bélrendszert: ilyenek a joghurt, a savanyú káposzta, a szilva- és baracklekvár vagy egy korty kávé, egy fürt szőlő, ill. ezek kombinációja. A fogó hatású élelmiszerek (alma, a banán vagy a kakaó és csokoládé) mértékkel fogyasztandók.

Kerülendő a túl sok fehérkenyér, rizs és tésztafélék fogyasztása, a kóla, a fekete tea, a zsíros, fűszeres ételek, hámozott gyümölcsök, túl sok hús, hagyma. Gyakran jelentkező székrekedésnél is érdemes kerülni a hashajtókat, mert hosszútávon lustává és hashajtófüggővé teszik a beleket. Étkezés előtt egy kanál paraffinolaj segít, hogy a széklet könnyen üríthető legyen.

A súlyosabb panaszoknak fertőtlenítő és gyulladásgátló kamillás és kálium-permanganátos ülőfürdővel lehet elejét venni.

Különösen télen fontos a rendszeres testmozgás.

Egy gyakorlat könnyen, csaknem észrevétlenül, munkahelyen is elvégezhető: széken ülve 10 másodpercre szorítsd meg fenékizomzatod, majd lazíts. 5-6-szor ismételd meg a gyakorlatot, amely erősíti az alsó medencei izmokat. Naponta többször is tedd meg!


Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Köszi az infót! :) Már csak egy kérdés, ha valaki gyorsan tud válaszolni: a glicerines kúpot meddig kell bent tartogatni? :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu: A glicerines kúp elolvad.

Sziasztok!

El vagyok kenődve kicsit.:(

A babával természtesen minden rendben nagyon jól érzi magát anya pocijában.:)

CTG jó lett, majd a doki azt mondta, nem értett még a méh szájam, így megindítani sem lehetne, ahoz 2ujjnyira nyitva kellene lennem....aztán az UH-on is minden rendben volt-az áramlást nézték.

Dokim kedves volt, de annyira beleéltem magamat!!!
Párom édes, azt mondta nélkülem nincs karácsony, meg amúgy se izguljak, hiszen hosszú a mai nap és a honap is.:):):)

Puszi: Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!
tinu: a kúpot nem kell tartanod nagyon, én minden esetre, amikor már jött az inger, vártam 2 percet, aztán adjad neki! :D

Sziszike:
Ezt a kis időt mostmár fél lábon is kibírjuk!!!Jól érzi magát a Manód odabent! Amíg a dokim azt mondta, hogy még nem szülünk, én is folyton számoltam a napokat. Most, hogy bármikor szülhetünk, már nem érdekelnek a napok, most a karácsonyt tűztem ki, hogy valamilyen formában otthon lehessek.
Kicsit azért bennem van a félsz, mert szerdán megyek kontrollra és ctg-re. A dokim azt mondta, készüljek, hogy nem elképzelhetetlen, hogy az utolsó hétre befektet... Csak ne karácsonykor!!! Olyan lehangoló lehet patológián karácsonyozni!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok,

Bunny, a tejkiütésés képet Mátéról, hol találom meg? Nekem Dani arca most nagyon csúnyácska lett a kiütésektől. Mit csináljak vele?

Olvastam a diófalevél teával való lemosásról.Az segít neki?

Egyébként jól vagyunk, még mindig keveset alszik napközben és a többi időben karban szeret lenni, vagy ölben. Véletlenül sem az ágyában.

Ja és nektek mi a vélaményetetek a kókuszmatracról? Nemkem nem sok jó. Szerintem nagyon kemény és hideg, egy ilyen meleghez szokott kisembernek. A párom azt mondta, hogy olyan minhta a börtönben a priccsre küldenének Danit aludni. PErsze mint kiderült kókuszmatrac és kókuszmatrac közt is van különbség, állítólag a brendosnos 16-res egész másként néz ki mint a mi 9000-sünk. Dé én kókuszmatracban még csak a kozépen kókuszrost szélén vékony vatelin+huzat változatot láttam. Na nekunk ez nem jön be.

Kata,

a mézeskalácsreceptet sem találom, mi körül raktad fel? mert akkor végignyálazom a fórumot.:)

csernusn
 
 


a mézeskalács recept már meg van.:)

csernusn
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm Mindenkinek a sok gratulációt itt és az sms-eket is,nagyon jól esett mindegyik.


Már szombaton hazajöhettünk a kórházból,ha lesz egy kis időm írok szüléstörténetet,de addig is előljáróban,nagyon csodálatos volt minden.Gyors és könnyű,apás szülés volt gátvédelemmel,jobbat kívánni se lehetett volna. 10/10 Apgarral :D
(Minden nap egyre szebbnek tűnik visszaemlékezve :wink: )

Rengeteg kép készült,nem is tudok válogatni,azért egy párat felrakok...

Dávid egész jól fogadta a dolgokat,örült a macinak,amit a Rékababa hozott neki. A féltékenység ott jön ki rajta,hogy a látogatókat próbálja lekötni a figyelmével,és igényli,hogy vele játszanak,szerencsére mindenki veszi a lapot... :wink:

Puszilgatná,(néha hagyom neki,szopi közben a fejecskéjét)meg szól,hogy anya,sír a baba,igaz ez ritkán van,mert iszonyatosan jó baba (lekpogom,egyelőre) eszik és alszik.Szerencsére rengeteg tejem van,úgyhogy a kajával sincs gondunk.

Majd jövök részeletesebben is,de tényleg sokkal több dolog van,mint eddig,azért a látógatók is jöttek eddig folyamatosan,délután az orvost várom,most is csak azért van időm,mert Dávidot elvitte az apja vásárolni,elmentek a Brendon-ba.
Mondjuk most fel is kell ébresztenem a babót,mert 8 körül evett utoljára és már dél van.

Itt egy pár kép:
Pár percesen:
Kép
Egy naposan:
Kép

Kép
Első fürcsi:
Kép
Két napos:
Kép
Dávid reakció:
Kép
Kép



Ildikó
ilgya1
 
 


Ilgya: nagyon tündéri a kislányka! Nyugodtan bombázhatsz még képekkel! Örülök, hogy ilyen simán mentek és mennek a dolgok nálatok! 8)

Kép
Kép
tinu
 
 


Tünde
Hát ez nekem is elég furi, hogy nincs kenet vétel nálatok.
Érdekelne, hogy akkor rutinból adják mindenkinek az antibiotikumot?
De lehet, hogy erről kérdezzük meg a mi kis szakértőnket :lol:
Lehet, hogy ott a szülésnél vizsgálják, de akkor tuti a babónak kell kapni az ab-t így meg még ha időben elkapják elég ha te kapod

Hát igyekszem nem fürödni már :cry:
Tegnap csak 10 percet voltam bent a lánykával és utána apával fürdött, de 10 perc után ki kellett vennem, mert folyamatosan: anya, annnnya, annnnnnya ment és majdnem megszakadt a szívem.
Hát igen már ugy nagyjából mindegy mivel az uh szerint amúgy is egy igen jól fejlett nagy babánk van már tuti nem lenne vele semmi. Csak hát én ahogy anyukám mondja egy Pató Pálné vagyok és még nincsenek kimosva a babóca ruhái, nincs összepakolva a kórházi csomagom. És hát karácsony utánig nem is terveztem ezeket, mert amúgy is annyi dolgom van még.
Meg tiszta takony vagyok a fülemen is levegőt próbálok venni. Lehet így szülni? Nem elég hogy fáj a szülés még a torkom is kapar, a fülem is fáj és az orrom is folyik? Hát én ezt nem akarom :x
Amúgy én azt hittem, hogy a bacik csak akkor gázosak a fürdésnél ha már megrepedt a burok, én csak attól parázok, hogy a kellemes meleg víztől tovább nyílik a méhszájam.
De ahogy itt pár már nagyon szülni akaró anyukát elnéztem, ha egy gyerek nem akar még kijönni, akkor akár már teljesen is kinyílhat a méhszáj, lásd Snoopy. :lol:

Tényleg Snoopy
Érdekelne, hogy a szülés történetedből mintha úgy látszódott volna, hogy most sikerült megdönteni a múltkori (ha jól emlékszem) 39 perces szülési rekordot.
Mennyi idő telt el az első jel és a baba világra jötte között?

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok!

Szana írt, hogy ma 13.12-kor megszületett Jázmin,3220gr és 55cm. Kemény menet volt, de jól vannak mind a ketten!

Gratulálok!

Kép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Szana:
Gratula a kisleányhoz, gyönyörű a név!!!!

kisdobos becsszó, hogy frissítem a táblázatot!! Még mindig semmi hír Korenáról?

Ilgya: gyönyörű baócátok van, na és a nagyobbik gyerkőc..... :D
Én is babáznék már szívesen......

Tünde: akkor sms-t neked lehet küldeni, ha alakul valami?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Csak bejelentkezem gyorsan, hogy műxik az itthoni net, aztán majd visszaolvasok, jövök még!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


SZANA! SOK GRATULA JÁZMINHOZ! Gyere majd, ha tudsz és írj magatokról, rakj fel képeket!!!

Kép
Kép
tinu
 
 


Szana, gratula Jázminbabához!!!

Tinu, nekem is megvolt pénteken az utsó napom. Nálunk nem volt ilyen búcsúztatósdi, nagy szervezet vagyunk ahhoz, meg még majd bemegyek, pl holnap is, pakolászni, meg apát látogatni :)
de azért tök kedvesek voltak. Valahogy én még nem fogom fel, hogy akkor most már nem fogok naponta bejárni, olyan furcsa...

Brigó, ja itt aludtunk először, de a felavatást nem kommentálom.... :wink: :) egyelőre bízom benne (na persze ha majd igénylem), hogy esetleg kell szüléstbeindítani, különben majd újabb 6 hét..... ;)
na meg én ugye nyöszörgök a derekam miatt minden forduláskor elég rendesen, apa meghúzta a hátát cipekedéskor, úgyhogy egyelőre úgy festünk, mint maj kb 40 év múlva mozgásilag :D :D :D
de alakul a lakás, egyre jobban, tök jó!!!

Én viszont elkezdtem vizesedni, leglaábbis dagad a lábfejem, úgyhogy mostantól több fekvés, feltett láb. Meg ma gyüminapozok.

Ildi, tök édesek a képek!!!

Mi szombaton voltunk bent szülőszobalátogatáson, tökre tetszett ,olyan barátságos... nincs annyira kórházérzet...
nekünk is mondták, hogy saját rucit kap rögtön, mi kaptunk egy csomót, de úgy döntöttünk, hogy az első szép saját rucit vesszük neki :)

Málnalevél tea - én is hamarosan kezdem....

lassan megyek, kicsit tevékenykedek a lakásban :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Szana! Ilgya! Gratula! :)
Csak beindul már mindenki. :)

Írtam szüléstörténetet, bár úgyis tudom, hogy még hetekkel később is fog eszembe jutni pár momentum, de mindegy.

Léna Sára születése

Szombat éjszaka kezdődött azzal, hogy iszonyú hasmenésem lett. Szinte tízpercenként kellett mennem, majd vasárnap hajnalban hányás is társult hozzá. Először még örültem is neki, mert gondoltam, hogy így készül a szervezetem a szülésre. Node annyira eldurvult a helyzet, hogy már megijedtem, a végére kiszáradok. Közben Gergő sem tudott aludni, mindig jött hozzám, odabújt, simogatott, mutogatta, hogy feküdjek mellé és öleljem át. Ő valószínűleg megérezhetett valamit.
Reggel eldöntöttem (továbbra is sűrű mellékhelyiség látogatások közepette), hogy biztos ami biztos alapon bemegyünk a kórházba, hogy legalább valami vitamin injekciót vagy infúziót kapjak, nehogy baj legyen a végére. Mindeközben sehol rendszeres fájás, csak egy-két keményedés volt, még mesis görcsnek sem nevezhetném. Azért amikor telefonáltam, hogy ne nézzenek teljesen hülyének, azt mondtam, hogy öt-hét percesek vannak.

Bent a kórházban az ügyeletes szülésznő megvizsgált, és azt mondta, hogy itt már semmi injekció, öt-hat centis a méhszáj, ma baba lesz. Dél volt. Burkot nem repesztett. Csináltunk egy ctg-t. Na gondoltam frankó, itt fogok egy napot dekkolni, merthogy egyáltalán nem éreztem olyan igazi fájásokat. Beköltöztünk az egyik szülőszobába, épp abba, amelyikben Gergő született még nem egész két éve. Jól magunkra hagytak, bár nem mintha hiányzott volna valaki. Én közben dühöngtem, hogy inkább menjünk haza,mert szerintem semmi nem lesz még jó darabig, ülni otthon is tudok. Elolvastunk egy újságot, addigra már legalább éreztem az ötperceseket kicsit jobban. A párom még poénkodott is, hogy akár még szexelhetnénk is egyet, úgysem jön be senki. Valahogy nem lelkesedtem az ötletért.
Újabb vizsgálat, hatcentis. Hívta a dokimat. Burkot repesztett. Ezt már haladásnak tartottam, pedig tudtam, hogy most aztán bedurvulnak a dolgok, nem fogok már vihogni egy-egy cikken.

Valóban nem. Ekkor volt fél három. Négy előtt befutott a dokim is. Én az ágyon ültem, közben a párom meg dokim beszélgettek. Később mikor felálltam, még egy újabb adag víz folyt el. Na innen már nem tudtam ülni. Kétpercesek lettek. Fájás közben álltam, kapaszkodtam az ágyba, közben a párom jó erősen masszírozta a medencémet, és kétoldalról nyomta. Ez valahogy jól esett. Egész jól tudtam kontrollálni a dolgokat, mert a hangom még ki sem hallatszott a szobából. Pár darab kétpercest viseltem el így, mikor szóltam a páromnak, hogy hívja a dokit, mert úgy érzem Léna feszíti a medencémet, megindult lefelé. Eddig a pillanatig csak egyszer nézett meg a dokim, más nem, totálisan hárman lehettünk. Jó volt így.
A dokim megvizsgált, valóban szépen lejött Léna, azt mondta várjunk még három ilyen fájást, és ha érzem a nyomási ingert, akár meg is próbálhatjuk. Majd mondta, hogy legkésőbb ötre meglesz a kislányunk. Ez, hogy így behatározta az időpontot, nekem nagyon sokat segített, mert nem éreztem végeláthatatlan fájdalomnak és kínlódásnak az egészet, tudtam viszonyítani, hogy mennyi lehet még hátra.

Felraktuk félülőbe az ágyat, egyik oldalon a párom, másikon a doktor (Dr. Ruttner Zoltán, hogy ne csak dokkerezem már), lábam között a szülésznő. Elkezdődött a kitolás. Valahogy nem ment olyan jól és egyszerűen, mint Gergővel. Most már tudom, hogy valószínűleg azért mert nem volt annyi erőm a folyamatos hasmenés és a hányás miatt. Nem kertelek, nagyon fájt. Sőt, amit észrevettem magamon, hogy valahogy a fájásszünetekben sem tisztult ki teljesen az elmém, olyan volt mintha nem is lennék ott. Totális befordult állapot volt. Hallottam, hogy beszélnek hozzám, meg mondják hogyan mit csináljak, de alig jutott el hozzám. Majd mondta dokim, hogy várjunk meg három tolót úgy, hogy oldalra fekszem, csak akkor nyomjak ha nagyon muszáj, és akkor is csak kicsiket.
Na ez ami brutális volt számomra, nagyon nehéz volt ez a rész, pedig időben nem volt több tíz percnél az biztos. A páromba kapaszkodtam, de folyamatosan fel akartam állni, máig nem tudom miért, a férjem nem egy kis darab, de komoly erőbe került neki is, hogy vissza tudjon tartani.
Itt már volt hangom, szerintem nem is kicsi, férjem, dokim szerint még mindig nem olyan nagy. Emlékeim szerint majdnem sírtam, mondtam nem bírom, és kértem a férjem, hogy segítsen.
Újra az ismert felállás: doki-férj-szülésznő. Szerintem a két pasinak kicsit kék lett a keze de nem baj. Nyomok, egy fájás alatt háromszor is, talán már fájás nélkül is, csak jöjjön már… Hallom mondják, látják a fejét….Hogy milyen jól csinálom…Hogy már csak két nyomás és itt van…. Hogy erősen, hogy mindent bele…. hogy még egy utolsót, hogy kint a feje….Hogy de szép feje van, simogassam meg…. Párom hangja elcsuklik,mikor mondja, hogy itt van már…Alig fogok fel valamit, már csak az van bennem, hogy mindjárt vége és nem fog fájni.
Már csak piciket kellene nyomni, hogy ne repedjek, de nem tudom már mi a pici, mert megszoktam, hogy őrült erősen kell nyomnom.

Majd jött az ismerős „gluggy”, és Léna Sára megérkezett. 16 óra 44-kor, 10/10-es Apgarral. Nem sírt, nem is ríkatták meg, egyből mellkasomra került, le sem szívták. Rajtam dörgölte meg egy kicsit a szülésznő, hogy kijöjjön a magzatvíz. Kicsit nyöszörgött, mi csodáltuk. Majd oldalára fektettük és apa elvágta a zsinórunkat. Léna megtalálta a cicit, és erősen próbálkozott. Még így maradtunk egy kicsit. A lepény nem jött ki. Azt mondta a dokim, hogy semmi baj, van időnk, várunk, senki nem siet sehová. Majd kollektív elvitték Lénát fürdetni. Engem meg jól otthagytak. Kicsit nyitva volt az ajtó, hallottam ahogy beszélnek, de nem tudom mit. Majd visszajött a dokim, megtámasztotta a hasamat, és kijött a lepény is épen egészben. Nem vágtak, picit repedtem, de csak három öltés lett. Visszajöttek apáék. Közben valami nő lemosdatott, adott tiszta lepedőt. Megkaptam Lénát, megint szopni próbált. Aztán mindenki eltűnt, és mi hármasban maradtunk vagy három órát. Kicsit feküdtem még, majd felálltam, átöltöztem, addig apa dajkálta a kiscsajt. Megindultak az sms-ek, hívások.
Három óra után jött egy csecsemős és elvitte Lénát az újszülöttre. Majd jött egy ápolónő, hogy pisiljek. Hát megint hazudtam, hogy igen, pár csepp volt, holott semmi nem volt. Később persze igen.
Majd szintén saját lábon átmentünk a szobába, lepakoltunk. Párom elment kajáért, mert farkaséhes voltam. Aztán elmentünk Lénáért, akit még akkorra sem vizsgált meg gyerekorvos, így elhoztam. Majd csak másnap délután volt az első vizsgálata.
Szóval ennyi a mi történetünk az én szemszögemből.
cicmerák
 
 


Niki! Asszem te kérdezted a kókuszmatracot. Nekünk nem az van, saját példát nem tudok felhozni, de az előző topikban ahová irogattam, ott az egyik lánynak a kisfiának lapos lett a feje, és ha jól emlékszem, ő a kemény kókuszmatracot hibáztatta. Mert ugye ő is hanyatt fektette a babáját. És elég sokáig hordta orvoshoz a gyerekét emiatt. Nem tudom mennyire okolható a matrac, de ő így látta.
cicmerák
 
 


Sziasztok!

Bocs a zavarásért! Sokszor olvasgatlak benneteket, csak a szigorú fekvés miatt igyekszem csak kevés időt a gép előtt tölteni.

Gratulálok a Kisbabákhoz! A finishelő kismamiknak pedig kitartás!
Örülök,hogy ilyen szépen ment mindenkinél a szülés. Olyan jó olvasni a szüléstörténeteiteket!!!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok: reggel pisiléskor vmi tojásfehérjeszerű dolog volt a WC-papíron, olyan mint peteéréskor szokott- bocs,hogy ilyen naturalisztikus vagyok-, de picit megijedtem, mert először sárga volt,aztán már átlátszó, de elég sok jött ki. Azóta a papíron kétszer volt egy kicsi. Ugye ez még nem a nyákdugó? A dokimat hívtam, azt mondta belefér, amíg nem sok és nem sötétedik a színe. Persze ezerrel aggódom. Gondoltam, hátha volt vmelyikőtöknek ilyen és tud mondani erről vmit.

Előre is köszi!

Kép
nolina 25
 
 


Cic: tök érdekes volt a sztori, kicsit ijesztő is. :shock: Egyébként akartam írni, hogy Léna tökre hasonlít Gergőhöz szerintem. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Winnie: én holnap megyek be még karácsonyi ünnepelni, aztán utoljára szerdán, mert kapunk valami vásárlási utalványt. Aztán már nem hiszem, hogy bemegyek. Nekem is fura érzés ez a nem dolgozás, dehát asszem, lesz dolgom itthon is...

Kép
Kép
tinu
 
 


Niki

Kiütés


Kedves Eszter!
Kisfiam elmúlt 4 hetes. Az arca tele van apró, pattanásszerű kiütéssel. Először a tarkóján, a haja között vettem észre, majd fokozatosan átterjedt az arcára, fülére. Néha vörösebb, néha világosabb, van, ahol összeáll foltokba, van, ahol csak egy-egy van. A védőnő azt mondta, hogy ez az anyatejtől van és lehet, hogy lesz még csúnyább, de el fog múlni. A tejtől van szerinted? Vagy attól, ami benn van? Van rá krém? Sajnos van egy kis szájpenész is, ami szinte elmúlt, de most megint egy kicsit kiütéses a feneke. nem lehet, hogy összefügg az arcán levő kiütés a szájpenésszel? Bár más jellegű a kettő és amikor a szájpenész alábbhagyott akkor ütött ki az arca. Tudom, hogy látatlanban nehéz, de hátha van jó ötleted. A fenekére még azt is mondták, hogy cseréljek pelenkamárkát, mert attól is lehet kiütés a fenekén.
Köszi a választ,
Hanga
Schneiderné Diószegi Eszter / 2006-03-02 23:52 Válasz / #2871
Kedves Hanga!
A babád arcán és a popsiján lévő kiütés két különböző dolog.
ha szájpenésze volt, akkor ahogy a gomba végighaladt a tápcsatornán, okozhatott pelenkakiütést. A gyerekorvos meg tudja mondani, hogy van-e szükség valamilyen krémre.
Ami az arcán van, az valószínűleg valóban "tejkiütés", ami elég csúnyán néz ki, de majd elmúlik magától. megpróbálhatod esetleg, hogy ha sok tejet-tejterméket fogyasztasz, azt elhagyod, hogy gyorsabb-e úgy a javulás.
Üdv: Eszter

anyatejes kiütés

Kedves Eszter!

Már annyifélét olvastam erről, és valahogy nem egyértelmű számomra. . Tudom nem teljesen a Te asztalod, de hátha a tapasztalataid alapján tudsz segíteni nekem. Mi is az az anyatejes kiütés? Mitől alakul ki? Csak az arcon? A szoptatás ideje alatt végig kialakulhat, vagy csak az első hónapokban?
Válaszodat előre is köszönöm!

Csilla
Schneiderné Diószegi Eszter / 2006-04-28 00:07 Válasz / #3164
Kedves Csilla!
Az anyatejes kiütés az első pár hét jelensége. Apró, pattanásszerű kiütések a baba arcocskáján, néha egybefüggővé válhatnak. A tej kezdeti magas hormontartalma okozza, ami a babára is hat, magától is elmúlik mindenféle kezelés nélkül.
Ha később jelentkezik kiütés, akkor valami másról lehet szó.
Üdv: Eszter


Tejallergia vagy melegkiütés?

Kedves Eszter!

6. 5 hetes kislányom van. Kb. 2 hetes korától kap Infacolt hasfájása miatt, ami bele is fér ebbe a korba. A hasfájás gyakorlatilag megszűnt. Elég gázos a gyermek, de jól ürül, és nem sír miatta. Ami inkább aggaszt egy picit, hogy 2 hete sok apró kiütés van a fején, a hajas fejbőrön is és a nyakán (de nem a hajlatokban). Ez a kiütés úgy néz ki, mintha a melegtől lenne, igaz, hogy az elmúlt 1-2 hétben melege is volt. Most ügyelek arra, hogy ne izzadjon, és a kiütések még mindig megvannak (igaz, nem jöttek újak). Voltunk közben 6 hetes kontroll vizsgálaton, de nem tulajdonítottak neki jelentőséget, és éppen akkor nem is volt olyan piros. Azért tartok a tejallergiáról, mert én is az voltam (és tojásallergiás is) gyermekkoromban, jelenleg tejcukorérzékeny vagyok. Nem fogyasztok tejet, csak savanyított tejterméket, illetve süteményekben nem figyelek rá. Lehet, hogy azokat sem kellene? Én azt remélem, hogy a tejallergia nem lokalizálódna kizárólag a fejére és a nyakára.

Schneiderné Diószegi Eszter / 2005-04-16 23:16 Válasz / #1377
Kedves Phanny!
Valószínű, hogy melegkiütésről van szó, azért kell azoknak is némi idő, míg elmúlnak. okozhatja amúgy mosópor, öblítő, kozmetikum is. Ha nem múlnak továbbra sem, vagy rosszabbodnak a pöttyök, akkor érdemes esetleg bőrgyógyásznak megmutatni a babád.
Üdv: Eszter

a kókuszmatracról holnap,,, nekünk az van és nincs lapos fej :-) most vendégek jönnek

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Viki, Ilgya, Szana!

Gratulálok a babákhoz!
(remélem nem hagytam ki senkit)

Niki
Nekünk kókuszmatracunk van, és nincs vele semmi gondunk.


Üdv.
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva
 
 


Sziasztok!

SZANA!!!!!

Gratulahegyek a babához. Gyere és meséld el a megrémítetteknek, hogy a kemény menetet hogyan is lehet megúszni.
Sok boldogságot és éppen elegendő tejcsit kívánok Nektek!!!

Krista!
Valóban megdöntöttük az előző rekordot. Ugyanis az a folyamat titokban, úgy, hogy én sem tudtam, már egy órával azelőtt elkezdődött olyan kontrakciókkal, amik leginkább az addig megszokottakra emlékeztettek, csak nem hagytak visszaaludni. Onnantól, hogy éltam a gyanúperrel, hogy tán mégiscsak szülök, onnantól volt 37 perc.
Most pedig 01:40 és01:45 között ébredtemfel egy becsületes fájásra, amikor még kimentem pisilni és 2:18-kor megszületett a kiscsaj. Az volt a furcsa, hogy most semmi nem siettette a dedet. Minek rohant annyira?....

Kókuszmatrac:
Nekünk olyan van. Eddig nem merült fel, hogy bármelyik nagynak baja lenne vele...A kicsinek még mózese van...

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Jó reggelt Csajok! :)

Mielőtt visszaolvasom a "termést", íme néhány fotó!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Millió puszi

:)
mot
 
 


Szana Drága :)

Szívből gratulálok Jázminhoz!!! :)

Cicmerák :)

Király a story!!! :)

Millió puszi Mindenkinek! :)

Mi holnap reggel megyünk CTG-re, megnézzük mit művelt a Drága, hátha megforult!!! :)
mot
 
 


Sziasztok

Beszti babaja is megerkezett:
Adatok:
Bartha-Tóth Simon
3650 g-mal és 56 cm

Itt is nagy gratula Neked!

Niki
Neknuk bevalt a kokuszmatrac.Azt csinalom most is hogy takaroba tekerve fektetem le mindig,abban jo meleg kis biztonsagaban jol erzi magat es nem hideg.Bar szerintem amugy sem.
Szerintem Dani amblokk nem szereti a kisagyat,vannak ilyen kezi babak :D

Ilgya
Reka baba tunderi!!!David meg kis jo gyerek benyomasat kelti,igaz ez vagy csak a latszat?:)

Szana
Neked is gratulalok,latod nem lett ez a Jazmin baby kicsi :D

Winnie
Udv ujra az uj lakasban.Pihen amig tudsz.Egyebkent en imadom hogy ujra jokat laszom,nem zavar a pocak semmiben.
Prulok, hogy jo benyomasod volt a szuloszobakrol.

Cic
Hu ez tenyleg kemenynek tunik,ugyes voltal!

Mot
Szep a babasarok,anyuka meg lathatoan novekszik :lol:

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?