Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Örülök hogy rátaláltam erre a topic-ra. 2006. augusztus 7-én szültem a kisfiamat a Margitban. A szülésről csak jó emlékem van (16 óra vajúdás után császár), a csecsemősökről sajna már nem tudok így nyilatkozni.
donáthági
 
 


Sziasztok!

Érdeklődnék,hogy Dr. Sávairól tud e valaki valamit?Eddig nem nagyon találtam róla semmit,egy ismerősöm ajánlotta,hozzá is járok nincs vele semmi problémám csak érdekelne mások vélemenye.
trix
 
 


Ricello
Így nem lesz könnyű bekérni magad az UH-ra, de próba szerencse. :oops:

Macskafül
Irigyellek! Olyan jó volt pocakosnak lenni! :lol: És majd' két év után még a szülésem se olyan szörnyű, pedig nem tartoztam a nagy átlag közé. :roll:

D.Ági
Evvel valahogy néhányan nem vagyunk(voltunk) nagyon megelégedve. :? De én még mindig azt mondom legyenek ilyenek, amilyenek egyesek, csak maradjon meg a Margit!

Trix
Ha jól emlékszem, akkor Sávai tart(ott) előadást, és nekem kedvesnek, szimpinek tűnt. :)
nikcsi
 
 

 
 

Szia nikcsi!

Egyetértünk, maradjon meg a Margit. A második babámat is majd ott szeretném megszülni. Hozzánk nagyon közel van, 2 perc alatt értünk be, és a szülőszobán ha lehet ilyet mondani egy szülésnél nagyon jól éreztem magam :)
donáthági
 
 


Sziasztok :)

Én is a Margitban fogok szülni, Ruzsvánszky az orvosom. Most vagyunk 23 hetesek.
Macskafül, érdekelnek majd a tapasztalataid a szülésnél :) Bár nálunk annyi izgalom van a dologban, hogy április 10-re vagyok kiírva és a doki 2-8-ig szabin van, tehát simán lehet, hogy mégsem nála szülök. Bár én bízom a szerencsémben egyelőre :)

Azt szeretnám tőletek megkérdezni, hogy mikor érdemes szülésznőt választani? Azért érdekel, mert egy barátnőm a Jánosban fog szülni március végén és ott már most tele vannak márciusra a szülésznők, azaz lehet, hogy nem tud fogadni magának. A Margitban is ennyivel előre kell gondoskodni?
És hogyan lehet találkozni egyáltalán a szülésznőkkel, hogy megkérje őket az ember?

Köszi, ha tudtok segíteni.

wish
 
 


D.Ági
A szülésnél nem éreztem jól magam, de ez nem a körülöttem levőkön múlt. :cry: Amúgy a szülés közbeni segítségek - szülésznő, drnő + dokik - nagyon kellemes pozitív csalódás volt. :lol: Idővel (majd' 2 év után) egyre szebb emlék lesz. :P

Wish
Ha véletlenül akkor szülnél, amikor Ruzsi szabin van tuti, hogy átad valakinek, akinél legalább olyan jó kezekben vagy. Szóval ne izgulj!
Szülésnő: 1. Jánosban teljesen más a helyzet, nem sokat tudok az ottani dolgokról, csak annyit, hogy a kolléganőm ott szült. Nem volt választott szülésznője és rá se néztek, majdnem egyedül szült meg (férje se volt bent, mert nem bírja betenni a lábát a kórházba - Kolléganőmnek nagyon rossz élmény volt, a többi dolgot inkább nem is részletezem).
2. Margitban teljesen más a helyzet a szülésznőkkel! :lol: Anno én itt érdeklődtem és mindenki azt mondta nagyon jók a szülésznők. És szülés előtt megkérdeztem nődokim, hogy válasszak-e szülésznőt? Erre ő azt javasolta, hogy akkor tegyem, ha nem átlagos a terhességem, vagyis ha valami probléma van. Ezért én nem választottam és nem is bántam meg, SŐT le a kalappal a szülésznők előtt! (Műszakváltás miatt kettőhöz is volt szerencsém szüléskor.) :lol: :D :P
nikcsi
 
 


Szia wish!

Én nem választottam szülésznőt, nekem szerencsém volt. Pont olyanhoz kerültem, aki egy tündér. Koncz Évinek hívják. Szerintem kérdezd meg az orvosodat, hogy hol tudsz találkozni vele, vagy egyszerűen menj fel a szülészetre és érdeklődj.
Ha jól tudom vannak olyan napok, amikor be lehet menni megnézni a szülőszobát. Gondolom akkor is lehet találkozni a szülésznőkkel.

Remélem tudtam segíteni
donáthági
 
 


Wish
Nekem is így a szülés kiírt időpontja előtt lépett le a dokim síelni, volt izgalom, de megvárta a kölök odabent szerencsére, míg visszajött! :) Kicsit irigykedtem is, milyen jó színe van! :D
Szerintem is át fog adni a dokid a "párjának" arra az időre, esetleg kérdezd meg, ki lesz az, és nézd meg magadnak, biztos ami biztos. :)
Szülésznő választás: nekem is kettőhöz volt szerencsém, mert épp műszakváltás volt, és mindketten nagyon klasszak voltak! Következőre valszeg meg is fogadom az egyiküket. Viszont van vmi szabály, hogy a harminc-xedik hét után már nem lehet - legalábbis nekem vmi ilyesmi rémlik, kérdezz utána a dokidnál...
cas
 
 


Sziasztok!

Wish: A barátnöm aprilis 1-re van kiírva szintén Ruzsihoz ő is izgul! :) Majd megírom mik a tapasztalatok.. remélem karikor vagy szilveszterkor is bejön ha úgy adódik.... Én tőle kérdeztem meg kit válasszak szülésznőnek, nem nagyon akart befolyásolni de miután nyaggadtam mondott három nevet.. Én a Tódor Évát választottam és eddig nagyon elégedett vagyok, rendi, kedves, figyelmes, mellesleg imádják egymást Ruzsival, úgyhogy ez is külön jó! :))))
macskafül
 
 


Wish,
Az az általános tapasztalat, hogy a Margitban csupa jó szülésznő van. Én végül választottam, mert nagyon megnyugtatott, hogy már előre tudtam ki lesz velem végig, nem kell műszakváltáskor mással megismerkednem stb., így ő is ismer engem. Illetve ha nincs komplikáció az orvosnak nem sok feladata van, mindent a szülésznő csinál.
Ha szeretnél fogadni, akkor érdemes minél elöbb mert ha jól emlékszem hivatalosan csak 6-ot vállalhatnak egy hónapban.
Én is a Tódor Évit ajánlanám figyelmedbe (nála szültem)!!! :P :P Tényleg jól együtt tudnak dolgozni a Ruzsvánszky doktorral. (Nekem nem ő az orvosom, de ha nem ért volna be az enyém nála szültem volna. :P )
myra
 
 


Sziasztok, lányok!

Nemrég született kislányom, szintén a Margitban. Csak alátámasztani tudom, hogy mindegyik szülésznő nagyon jó abban a kórházban. A csecsemősök pedig pokrócok a kismamákkal - 1-2 kivétellel. (A csecsemős nővérekre gondolok, nem az orvosokra.)

A szülés előtt fél évvel már választottam szülésznőt, mert ha volt kérdésem felhívhattam és mire szülésre került a sor már ismertük egymást valamelyest. Azt a szülésznőt választottam, akivel szívesen dolgozik a nőgyógyászom. Gondoltam, ha ők ketten már összehangolódtak, én járok jobban. És ez így is volt. Szépen szültem, pedig az első szülésem miatti rossz emlék éveken át kísértett.

rifu
rifu
 
 


Lányok :)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Mondjuk nem is véletlenül döntöttem a Margit mellett. Eddig minden pozitív volt és most az írásatok is meggyőztek megint arról, hogy jó helyen vagyok :)
A szülésésznő választáson egyébként csak pont azért gondolkozom, hogy ha Ruzsvánszky éppen nem lesz, akkor is legyen valaki olyan a szülsénél, akit kicsit már ismerek (a férjemen kívül :) ). Pénteken megyek majd terhesgondozásra, akkor rákérdezek majd.

Macskafül :)
A barátnődnek akkor drukkolok, hogy még március végén kibújjon a baba.

wish
 
 


Wish
Nekem eddig kétszer is volt fogadott orvosom, de még nem sikerült összehozni, hogy ő is ott legyen, amikor én szülni mentem.
:)
Először elment szabadságra, de leadott. Semmi probléma nem volt, akinek átadott mindennap kétszer minimum bejött hozzám. (Mire Cas ment szülni, addigra visszajött a dokink).
Másodszor pedig olyan gyorsan megszültem, hogy még rakétával sem ért volna be. Mellesleg megint szabadságon volt. :)
Én megkérdeztem az orvosomat a szülésnőválasztásról, ő azt mondta, hogy szerintem felesleges, mert mindegyik szülésnő felkészült, stb. Így nem is választottam, de egyik esetben sem bántam meg.

Nekem a csecsemősökkel sem voltak negatív tapasztalataim. Nagyon sokat segítettek. Sőt! a nehezebb pillanataimban ők húztak ki a "gödörből". Másodszorra volt egy kis gondunk, de nem lett semmi probléma belőle.
hmmc
 
 


1-2 értelmetlen szót írtam, javítva:
szerintem - szerinte
szülésnő - szülésznő
Bocs :) :oops:
hmmc
 
 


Kb egy hónappal ezelőtt meséltem, hogy mi a férjemmel nem igen akarunk "apás" szülést, mert a férjem konzervativ, én pedig nem akarom, hogy lásson szenvedni, stb.

Amikor bekerültem a szülőszobába és elkezdett csöpögni az oxítocin hirtelen nagyon magányosnak éreztem magam. Persze a szülésznő szinte állandóan ott volt, no de ő is ember, néha éhes volt, néha szomjas, néha segítenie kellett a többieknek, néha WC-re kellett mennie. Gondoltam, ha már a férjem itt van a kórházban, miért gubbasszon a folyosón a szobor mellett, jöjjön be és legalább beszélgetünk. A férjem nagy örömmel bejött és valahogy ott ragadt. Megérkezett az orvosom, elkezdtek beszélgetni. Én is részt vettem a beszélgetésben két fájás között. A szülésznő tette a dolgát. Békés volt a szülőszoba, jó a hangulat. Bekötötték az epidurált. Kis idő múlva legnagyobb csodálkozásomra az orvos felajánlotta, hogy csináljak egy próbanyomást, mert már látja a gyerek sűrű fekete haját! A férjem ekkor elindult az ajtó felé. De az orvos marasztalta, hogy állítsa be az ágyamat, nyomja meg azt a gombot, fogja meg ezt a kallantyút. Tíz percen belül megszületett a kislányunk. A férjem nagy örömmel elvágta a köldökzsinort és ő, aki szinte viszolygott az apás szüléstől azóta mindenkinek elmeséli, hogy ő ott volt. Nekem pedig állandóan megköszöni, hogy ilyen élményben részesítettem és hogy hálás egy életre, hogy behívtam "beszélgetni". Úgy hogy visszavonok mindent, amit az apás szülés ellen írtam - nem elleneztem, csak én nem akartam, mert annyira jól sikerült, hogy alíg várom, hogy újra terhes legyek!
rifu
 
 


Rifu
Ez a történet, nagyon aranyos, kis happy end-es! :lol: Az én férjem is mindenkinek meséli, hogy mekkora élmény is ez a szülés! :P Nekem kicsit más volt átélni. :? Azt hiszem az EDA mindent széppé tett volna, nem pedig ellenkezőleg, ahogy sikerült. :( De azért már én is várom, hogy eljöhessen az idő, amikor újra pocaklakós lehetnék! Óriási élmény - csak rövid ideig tart! Bezzeg a Királylány úgy cseperedik, és pereg az idő. :roll: :cry:
nikcsi
 
 


Rifu!
örülök, hogy mindketten "jól" döntöttetek,
ez az, amire nem lehet rábeszélni az embert, de utólag, már biztos érted, miért próbáltuk meg mégis :wink: :lol:

Ricello!
sikerült képet csináltatnod?

Wish!
a szülésznőválasztást én is azért választottam, mert (legalábbis nekem) plusz biztonságérzetet ad, ha az orvos és a szülésznő jól tud együttdolgozni
no meg az sem rossz, hogy tuti, hogy nálad lesz, ha egyszerre többen szültök esetleg
szilvamag
 
 


Trix,

Én a múlt héten szültem a Sávai doktornál és a Tóthné Márti szülésznőnél. Csak superlatinusokban tudok mindkettőjükről beszélni, ami az első babám születésénél nem sikerült, azt most pótolták. Olyan szülésem volt amilyet szerettem volna, gyors ( a burokrepesztéstől számított 4 óra alatt megszületett a kisfiam, EDA-t kértem, amitől egyébként irtóztam és éreztem a tolófájásokat, ami nekem szintén fontos volt. Az első babát ugyanis ki kellett nyomni a hasamból ,az epidurál ugyanis lefedte a fájásokat.

A szülés után azonban azonnal elvitték a gyereket a PIC-re és 6 napig ott tartották. Először azért, mert alacsony volt a vércukra és egy 4 kg-os gyereknek a gyerekorvos szerint már 3 naposan illene megennie 50 ml tejet. :roll: A szépséghibája az egésznek csak annyi volt, hogy 3 óránként bemehettem az inetnzívre, ebből 20 percet mellen tartottam, majd -nem viccelek- a maradék 10 percben a csecsemős nővérrel öntöttük a gyerek szájába a tápszert. Amit szegénykém rendre visszahányt. Emiatt folyamatosan infúzión volt, és inkubátorban. Minden nap csak hitegettek, anyuka majd holnap meglátjuk, hogy kimehet-e a gyerek.
Kb. 4.-5. napra már evett 40-60 ml tejet ( FŐLEG TÁPSZERT) megkérdeztem, hogy akkor most miért kell az infúzió. Akkorra azonban beasárgult, tehát erre is meg volt a válasz, hogy kell a folyadékpótlás, illetve UV alatt volt éjjel-nappal. Volt olyan nővér, aki ki sem vette nekem az inkubátorból, nem tudtam mellre rakni, csak sírtam folyamatosan.

Az intenzíven végig az az érzésem volt, hogy valamiért foggal-körömmel ragaszkodnak a gyerekhez, és bár a gyermekem egészsége a legfontosabb ,ezt már én is túlzásnak tartottam.

7 naposan kaptam meg a gyereket, tejem az nem volt csak 10-20 ml, pedig 3 óránként a szoptatások helyett fejtem ."Nagy tudású" csecsemős nővér kioktatott, hogy fogadjam el, hogy én olyan alkat vagyok, akinek nincs teje és tápszerezzem a gyereket. Örülök, hogy már másnap hazaengedtek és nem hallgattam rá. A tápszert eldugtam a spájzba, azóta egyszer sem adtam a babának, 2-3 óránként szopizik, a csúcs eddig 80 ml volt, de átlagosan 50 ml-ket eszik. Ennyit arról, hogy nincs tejem..

Visszatérve a Sávai doktort én csak ajánlani tudom mindenkinek, korrekt orvos és emellett nagyon emberi. (nem úgy mint a Raft dr. és Koncz Éva szülésznő akikhez sajnos szerencsém volt egy epegörcs miatt, de ez az én véleményem és ez egy külön sztori.)

A csecsemős nővérekről nagyon rossz véleményem van, kár ,hogy ilyen a hozzáállásuk.
olivia
 
 


Rifu
Gratula a picihez, és jó olvasni, hogy ilyen boldog élmény lett a születése!

Olivia
BORZASZTÓ volt olvasni, ami odabent történt veletek! :( Sajnálom, hogy így alakult.
A tejcsihez csak annyit, hogy az én fiam is 4 kg fölött volt, de míg bent voltunk 40-nél többeket nem evett, és én már annak is örültem. Velem azonnal közölték, hogy lapos és vaskos a mellbimbóm, nem nagyon fogok tudni szoptatni, de két hónap múlva úgy bevágott a kölök 180-at egy ciciből, mint a pinty! :) Szóval kitartás, bízz magatokban, és nem lesz semmi baj! :)
cas
 
 


Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból!

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég
 


Olivia

Köszi a jó híreket a dokiról.Gratulálok a babóhoz,nekem még kb 1 hónap van hátra.
Sajnálom a csecsemőosztályon történteket,remélem mostmár otthon minden rendben lesz veletek.Sok sikert!
trix
 
 


Szia Trix!

Nekem is volt szerencsém a Sávai dokihoz, anno nála szültem. A legelső gyerekemnél nem teljesen hibáztatom, de valószínű nem igazán figyelt rám, mert a gyerek 32 hetesen elhallt. Rá 3 évre ismét terhes lettem, sokat gondolkoztam de ismét hozzá mentem. Nem bántam meg! Onnantól kezdve figyelt rám, mint hímes tojásra. Bármikor telefonálhattam neki, ha valami aggályom volt és ő azonnal meg is vizsgált. Minden apró-cseprő vizsgálatot elvégeztetett. Sajnos császárral kellett szülnöm, amit nem igazán akartam, de a végén meggyőzött, és "szép munkát végzett". (nem úgy mint más kórházba, ahol a császárt sintér munkával csinálnak) Utána még 2-öt szültem szintén császárral.
Szó ami szó, szerintem elég jó orvos, ért az urh-hoz is!!!

Sok szerencsét, és egészséget kívánok nektek!!
noncsi
 
 


Szia Trix!

Nekem is volt szerencsém a Sávai dokihoz, anno nála szültem. A legelső gyerekemnél nem teljesen hibáztatom, de valószínű nem igazán figyelt rám, mert a gyerek 32 hetesen elhallt. Rá 3 évre ismét terhes lettem, sokat gondolkoztam de ismét hozzá mentem. Nem bántam meg! Onnantól kezdve figyelt rám, mint hímes tojásra. Bármikor telefonálhattam neki, ha valami aggályom volt és ő azonnal meg is vizsgált. Minden apró-cseprő vizsgálatot elvégeztetett. Sajnos császárral kellett szülnöm, amit nem igazán akartam, de a végén meggyőzött, és "szép munkát végzett". (nem úgy mint más kórházba, ahol a császárt sintér munkával csinálnak) Utána még 2-öt szültem szintén császárral.
Szó ami szó, szerintem elég jó orvos, ért az urh-hoz is!!!

Sok szerencsét, és egészséget kívánok nektek!!
noncsi
 
 


Szia Trix!

Nekem is volt szerencsém a Sávai dokihoz, anno nála szültem. A legelső gyerekemnél nem teljesen hibáztatom, de valószínű nem igazán figyelt rám, mert a gyerek 32 hetesen elhallt. Rá 3 évre ismét terhes lettem, sokat gondolkoztam de ismét hozzá mentem. Nem bántam meg! Onnantól kezdve figyelt rám, mint hímes tojásra. Bármikor telefonálhattam neki, ha valami aggályom volt és ő azonnal meg is vizsgált. Minden apró-cseprő vizsgálatot elvégeztetett. Sajnos császárral kellett szülnöm, amit nem igazán akartam, de a végén meggyőzött, és "szép munkát végzett". (nem úgy mint más kórházba, ahol a császárt sintér munkával csinálnak) Utána még 2-öt szültem szintén császárral.
Szó ami szó, szerintem elég jó orvos, ért az urh-hoz is!!!

Sok szerencsét, és egészséget kívánok nektek!!
noncsi
 
 


Sziasztok!

Én is a Margitban fogok szülni, nekem Lacza orvos a dokim. Most tartok a 14. héten.

A kérdésem:
Ha vki ügyeletesnél szül, és lejár az ügyeletes ügyeleti ideje, akkor még befejezi a szülést vagy jön a következő ügyeletes és azzal folytatják tovább, mert azért az eléggé nem mindegy. Ez a Margitban hogy van? Kinek milyen tapasztalata van?

kétfiús anyuka
babdorka
 
 


Dorka
Hű, jókat kérdezel! Mi (ld. babás topic eggyel lejjebb) mind a saját dokinknál szültünk, úgyhogy ehhez nem nagyon értünk.
Annyit tudok mondani, hogy pl. szülésznőt nem választottam, így az ügyeletesnél kezdtem, és amikor jött a műszakváltás, akkor jött egy új szülésznő, a régi meg elment. Lehet, hogy dokiknál is így van...
De hátha jár erre vki, aki többet tud erről!
cas
 
 


Szia Dorka!

Én ugyan legutoljára 2000-ben szültem a 3.gyerekemet. Mind a 3-at a Sávai dr.-nál. Nekem fogadott orvosom volt és hát sajna mindegyik császár volt. Ugyhogy én csak paraszti ésszel azt tudom mondani, hogy ha ügyeletes dokinál szülsz, és már elindult a szülés akkor biztos nem fogja neked a műszak végénél azt mondani, hogy na jó én most haza megyek, majd átveszi valamelyik másik kolléga aki most jött. De viszont pl. mondjuk 6-körül vajúdni kezdesz, de neki lejár a műszakja 7-kor és még mondjuk ő úgy látja hogy kb. 1 óra hossza még hátra van, akkor lehet hogy átad a másik orvosnak. De azt sem tartom kizártnak, hogy ott marad akkor is.
Nekem legalább is ez a véleményem!

[url]=https://babafalva.hu]Kép[/url]
noncsi
 
 


[quote="babdorka"]S írta:babdorkaziasztok!

Én is a Margitban fogok szülni, nekem Lacza orvos a dokim. Most tartok a 14. héten.

A kérdésem:
Ha vki ügyeletesnél szül, és lejár az ügyeletes ügyeleti ideje, akkor még befejezi a szülést vagy jön a következő ügyeletes és azzal folytatják tovább, mert azért az eléggé nem mindegy. Ez a Margitban hogy van? Kinek milyen tapasztalata van?


Ha van választott orvosod, miért gondolod, hogy két műszakban is szükséged lesz dokira?
Nekem hajnal 1-kor folyt el a magzatvizem, 3/4 3-kor értünk be (nem lakunk ilyen messze, csak még írtam ide, kicsit pakolásztam, stb. - részletek archívba :P ) ügyeletes doki megnézet, majd hajnal 5-kor értesítették a választott nőgyógyászom - M.Rita drnőt, és nála szültem 11.55-kor. A műszakváltás miatt 2 szülésznőhöz is volt szerencsém - mivel nem volt választott, de semmi kifogásolni valóm nem volt, sőt LE A KALAPPAL! :lol:

Irigyellek a pocaklakó miatt! De jó is volt, és milyen rövid. :(
nikcsi
 
 


Sziasztok,

Rég jártam erre ... :oops: :oops: :oops:

Dorka: Én is úgy gondolom, hogy ez attól függ, hogy hol tartasz éppen. Ha már nem sok van hátra a kitolásig, akkor szerintem tuti nem passzolnak át egy másik dokinak.
Én a szülésznővel jártam úgy, hogy közben pont műszakváltás volt. Mikor megszültem, másnap mondta a szülésznő, hogy ha tudja, hogy ilyen gyorsan megszülök, akkor maradt volna velem a végéig. (Éppen az EDÁ-t próbálta bekötni a dokim, mikor beindultak a tolófájások, és onnan már pikk-pakk meg is lett a manó :D )

Vali

KépKép

KépKép
vanillka
 
 


Nem hoztak vmi olyan törvényt, hogy eztán nem lehet választott orvosa az embernek, hanem kötelező az ügyeletesnél szülni? (Vagy csak "ötlet" volt, és végül nem szavazták meg?! Remélem...)
cas
 
 


Kósza kísérletet tettek rá, de végül én úgy tudom, hogy akkora volt a közfelháborodás a témában, hogy szerencsére letettek erről a "remek" ötletről.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka
 
 


Sziasztok Lányok,

Csak azért írok, mert teljesen fel vagyok háborodva. Most mondta egy ismerősöm, hogy közlönyben olvasta jún.30-ra tolták ki a kórház választás határidejét. Tudjátok, csak a 3 legközelebbibe lehet csak menni. Ti tudtok erről valamit???

köszi...

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


"Jó hírek": (utánakérdeztem)
- megszavazott törvény, hogy csak az ügyeletesnél lehet szülni "ingyér". Amennyiben behívatod a saját orvosodat, a kórházi költségek 30 %-át állnod kell (100-150 eFt!!!)
- viszont nem kell a legközelebbi három kórházból választanod, hanem mehetsz akárhová.
Na és hány éves a kapitány? :)
És vajon megnő-e a megindított szülések száma?! :evil:
cas
 
 


Én meg azt nem értem, hogy mi az összefüggés a kórházi költségek 30%-a és a behívott doki közt... :shock:

Ilyen felállásban ki tudja vállalni azt, hogy behívják a dokiját? Nem olyan mintha nyírnák a dokikat?
laga
 
 


Laga
Amennyire én tudom, azzal volt a bajuk, hogy a soron kívül behívott dokiknak is ügyeleti díjat kellett fizetni (hiszen bent voltak, dolgoztak), pedig nem ők lettek volna a sorosak (meg ugye bent volt az "igazi" ügyelet is), így a többlet költséget vkinek fizetnie kell: fizessen a kismama, ha már olyan "hülye", hogy a saját orvosánál (aki ismeri őt, végigkövette a terhessége 9 hónapját!) akar szülni is. :evil:
cas
 
 


És a behívott doki ügyeleti díja, az a szülési költség 30%-a, vagyis min. 100 ezer Ft? Hiszi a piszi...
Viszont ha a dokik elesnek a hálánktól, akkor majd meg is emelik a fizetésüket? Mondom, hogy nyírják őket.
laga
 
 


"És a behívott doki ügyeleti díja, az a szülési költség 30%-a, vagyis min. 100 ezer Ft?"
Nyilván nem. Amit írtam, az csak a fedőszöveg.
Szerintem megnézték, melyik területen lehetne megvágni az embereket (mert ÚGYIS kifizetik), és nem kellett sokáig keresgélniük: a szülészet kézenfekvő! (A gyermeked és a saját életed nyilván nem bízod akárkire...)
cas
 
 


én már csak arra lennék kíváncsi, hogy ezek után a dokik milyen árat kérnek még pluszban

csak én emlékszem rosszul, hogy a 100e az a maximált összeg, nem a min. ?

tessék visszatartani azt a gyereket, amíg nem ügyeletes a dokid :wink:
szilvamag
 
 


Ha az OEP a pluszban kifizetetett ügyeleti díjakat akarja megspórolni, akkor lehetne egy olyan verzió, hogy a szülésre behívott doki lemondjon erről az aprópénzről és érje meg neki ezt a pácienssel lerendezni. OEP megtarthatja a pénzecskéjét, páciens biztonságban érezheti magát és gyerekét és a dokik se fekszenek meg. Na?
laga
 
 


Még nem döntöttem el véglegesen, hogy a dokimnál szülök. Szeretném, ha minél kevesebben túrkálnának bennem. Július 9 még messze van, és ha addig sok olyan dolgot tesz a dokim, amit nem szeretnék, lehet, hogy inkább ügyeletesnél szülök. Ezért kérdeztem rá.

Köszönöm az eddigi véleményeket. Ha van valaki, akinek műszakváltós tapasztalata van, nem csak szülésznővel, hanem konkrétan orvossal, nagyon megköszönném, ha megosztaná velem.

kétfiús anyuka
babdorka
 
 


Lányok,
Köszi. Nem mintha aktuális lenne, de azért érdekel mi lesz az új felállásban.
Egyébként én is osztom Laga véleményét. ha az a probléma kell fizetni túlórát a dokiknak, akkor én azt is szívesen kifizetem a saját dokimnak. Dehogy az eszköz hazsnálatot miért velem akarják fizettetni azt nem értem...

Babdorka,
szerintem ha mész a 16.heti vérvételre vagy majd uh-ra kérdezz rá nyugodtan másnál (asszisztensek, szonográfus stb.), hogy mi van, ha az ügyeletesnél szülsz.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Babdorka,
Én is Lacza doktornál szültem tavaly nyáron. Mit értesz az alatt, hogy olyan dolgot tesz, amit nem szeretnél?

Ez a megváltozott helyzet még nagyon új, még nincs kialakult gyakorlata. Lehet, ha majd 1 hónap múlva krdezel rá a dologra, akkor már többet fognak tudni mondani, mert már látják, hogy hogyan is működik.

Andi

amandi
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, hogy volt-e már szó róla, de mai infóm szerint megmarad a Margitban a szülészet, csak kevesebb ággyal
donáthági
 
 


Szia Ági!
Az előbb teljes pánikban nyomoztam a neten, végül megtaláltam: a miniszter javaslata szerint marad a szülészet-nőgyógyászat, de 20 ággyal kevesebb lesz. Nem tudom, ez hogy fogja érinteni a működést, de reméljük a legjobbakat. üdvözöllek: Tímea
mea75
 
 


Szia amandi! Jaj, de jó, hogy végre találtam valakit, aki nála szült! Hát pl. a 12. heti uh-nál ott hagyott, mint eb a szaharát... egy szót sem szólt, hogy esetleg, ha kész vagyok, hol keressem, ülhettem volna egész nap a váróban... aztán pingpongoztak velem, mert ő közölte, hogy nem ír beutalót a laborra, mert azt a védőnő írja, majd mikor a védőnőnél voltam, ő azt mondta, hogy ő biztos nem írhat beutalót, mert beutalót csak az írhat, akinek pecsétje van, márpedig neki nincs... így mehettem a körzetihez a sok náthás közé beutalóért. Ki tudja, most a 16. héten ad-e beutalót, vagy ismét mehetek a náthások közé...

De nagyon szeretném, és örülnék, ha megkereshetnélek priviben, vagy e-mailben a vele való tapasztalataidért, mert kiváncsi lennék 1-2 dologra.

kétfiús anyuka
babdorka
 
 


babdorka írj nyugodtan akár privit, akár emilt. :)

A beutalókat nekem a védőnő írta, de ez nem volt kérdés, mert mire orvost választottam az összes kötelező vizsgálatra már megírta a beutalót :) Szerintem a védőnőd csak lusta volt, mert ő is írhat beutalót ilyen vizsgálatokra. Ha lemész a terhesgondozóba a kórházban, megkérdezheted ők elfogadnak-e védőnői beutalót. Egyébként amikor oda mentem vizsgálatra (cukorvizsgálat pl) akkor nem is kellett beutaló, csak addigra be kellett jelentkezni a kórházban, hogy majd ott fogsz szülni.
A többi kérdéssel keress meg nyugodtan.

Andi

amandi
 
 


Rejudit
Én pl egyáltalán nem találom olcsónak a pelenkákat, arról nem beszélve, hogy többször rossz tapasztalatom volt az efféle házhoz hozzák a pelenkát - val (nem azt hozzák, később hozzák, stb.). :cry:
Azért sok sikert!
nikcsi
 
 


Sziasztok!
egy kis segítséget kérnék:
mindenkit kérek, hogy kérdezgessen kicsit körbe a barátai, ismerősei között,
1300-as 1974-es születésű Bogárkám sürgősen eladó, naponta többször b.gat a férjem és el akarják adni alkatrésznek, amit én nagyon nem szeretnék (én ennél sokkal-de-sokkal jobb állapotú)
előre is köszi
szívesen adok több infót is természetesen, de nem akartam ezzel terhelni a topikot
szilvamag
 
 


Szilvamag, ahogy elnézem, nem terhelted a topicot, mert a mostani kismamák nem igazán aktívak.

amandi
 
 


Amandi!
igen, ezt én is látom :(
bezzeg az én időmben, többen voltunk :wink:
szilvamag
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?