Új privát üzeneted érkezett!

Márti, köszi, hogy felraktad a képeket. Nem tudom miért nem jön át. Árpi aszongya, hogy lehet hogy a te levelezéseddel van valami. Csak azt nem értem, hogy random szerűen vagy megkapom a mailedet vagy nem.
Amúgy szerintem is a legjobbkor kerültek fel a képek, jó volt az időzítés.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Látom megint megvitattátok a szoptatást! :lol:

Julcsi,
teljes mértékben igazat adok neked,minden a nevelésen múlik.
Én saját tapasztalatból tudok beszélni,hisz van pár gyerekem.Sajnos a nagyokat rászoktattam az éjszakai evésre,mert én is azt hittem azért vannak fenn mert éhesek.Először ettetem őket,természetesen tápszerrel,mert szoptatás nálam se volt.Aztán rászoktattam őket a teára,mert azt hittem szomjasak hiszen minden éjszaka fenn voltak.
Hanna cumizik,és ha éjszaka háromszor felkel,akkor harmadszorra tápszert kap.
Nyilván ha a kezdetektől másképp állok a dolgokhoz,az éjszakai rendünk is másképp alakul.De így már a negyedik gyereknél elértem,hogy nincs fenn minden éjszaka,és legtöbbször elég neki a cumi is.De Zsoltika van amikor még a mai napig is felébred és teázik. :oops:
Szóval az éjszakai etetés nemcsak akkor van amikor valaki csak szoptat,pl én.Ha hozzászoktatjuk a gyereket,akkor igényelni fogja.

Na én is leírtam az verziómat,ugye nem baj?De szerintem ettől még nem vagyok rossz anya!Ahogy egyikünk se az!

A képek tényleg szuperek,és jókor jöttek.

Ma szülinapoztunk,majd rakok képeket!

Most mennem kell!

Pusz
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Timi, boldog szülinapot az ünnepeltnek!!! Olyan keveset mesélsz, mesélj!!! Jó kis sztorikat, ennyi gyerek mellett tuti van. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Amúgy jó erős lehetsz. Minden tiszteletem a tiéd. ennyi gyereket nevelni nem lehet egyszerű. A napirend, meg a házimunka, tanulás, stb. Nem lehet könnyű! :lol:

KépKép
kgiulia
 
 

 
 

Edit!
Boldog szülinapot Neked!
Kép

Timi!
Boldog 1. és 4. szülinapot a kis manóidnak. (Gondolom őket ünneplitek.)
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok!

Julcsi,
igen nehéz feladat a nevelés,és utólag én is rájövök,hogy nem mindig úgy cselekedtem ahogy kellett volna.Néha a könnyebb-mármint nekem könnyebb-megoldást választottam.Ilyen volt a teáztatás is.Mindig visszaaludtak,nem kellett éjszakáznom.
De hát az ember saját hibájából tanul.
Miről meséljek??Mire vagy kiváncsi?Nem akarok itt senkit se untatni.
Meg lehet,hogy egy két dologban máshogy csinálom a dolgokat.
Most éppen Zsoltika trancsírozza szét a tortáját a gyertyákkal.De nem szólok rá,mert az ő tortája.Nem lehet állandóan fegyelmezni.
Azért azt is szoktam...
A tanulásról inkább ne beszéljünk,mert a férjem gyerekei katasztrófálisak.Én kevés vagyok,hogy hétvégén nyüstölöm őket,szóval ez tényleg nehéz,ha a másik fél nem segít.


Zsandi,
köszönöm a köszöntést,igen őket ünnepeljük.Zsoltika holnap lesz 4 éves,de apa holnap ügyel(igaz ma meg bulizni ment a kollégáival)Hanna meg 20-án lesz 1 éves,de nem akartuk külön ünnepelni.Ezért tartottuk ma a "bulit".

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Julcsi, nagyon örülök, hogy írtál - így azért világosabb lett a nagy hallgatás, ami övezte ezt a vitát. Ezennel mindenkitől szeretnék elnézést kérni, akit esetleg akaratlanul megbántottam - nem volt szándékomban. Dehogy akartam azt sugallni, hogy rossz anya itt bárki is, mert nem tudta szoptatni a babáját. Az ilyen beültetett / mások által sugallt szorongások miatt gondolom azt, hogy túl van a szoptatás kérdése lihegve, misztifikálva. Én tápszeres gyerekként nőttem fel, és sem beteges nem vagyok (gyerekként sem nagyon voltam), sem érzelmileg defektesnek nem érzem magam (bár lehet h ezt mások másképp látják :) - és anyukámat is nagyon szeretem :)

Mint tudjátok, én nem a topic indulása / Samu születése óta vagyok veletek, ezért sok már lejátszott kérdésről nem tudok (bár próbáltam visszaolvasgatni, de ez nem sikerült 100%-osan).

Valószínűleg csak drev stílusát értettem alaposan félre, és gúnyosnak-bántónak-kissé egyoldalúnak éreztem egy-két megjegyzését ("Mi a büdös francért kell a tápláló anyatejjel tömni a gyereket minden éjjel, ha felkel valami miatt?" + a szoptatás a táplását jelenti), amit valójában humorosnak + a másik topic "szopibigottságának" szánt / címzett. Erre kaptam fel a fejem és ragadtam "tollat". Ez sajnos az írásos kommunikáció velejárója :)
Erről ennyit, további szép hétvégét!
Üdv:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Ja, még valami,
drev írta:
[quote]N írta:em kértem rá választ, mégis kaptam. Aki tanácsért bekukkant, amikor tanácstalanná válik, a másik topicban pedig nem kap segítséget a problémájára, az tisztelje meg azokat a szülőket, akik tápszerre lettek ítélve, hogy legalább nem próbál kioktatni senkit.
- ezt gondolom nekem szántad. Bár elég általánosan fogalmazol...
az előző hozzászólásomból talán látszik, hogy senkit nem akartam megbántani, pláne nem kioktatni - ki vagyok én hogy ilyen ambícióim lennének? :)

Azt pedig, hogy a hozzászólásodra nem kértél választ, sajnos nem tudhattam, nem írtad oda... :)

Ja, és még egy kérdés:
ha a másik topicban előforduló dolgok ilyen iszonyúan negatív érzelmeket kavarnak, miért olvassátok őket? :)
nem kell válaszolni, költői-humoros akart lenni (és nem bántó)...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Megvettük a fenyőfát, egy szép kis aranyosat.Az első helyen majdnem röhögőgörcsöt kaptam, Roland mutogatta őket. egyik felén 5 cm-es a másikon meg 25 cm-es ágak voltak!!!!Érdekes , absztrakt formájuk volt!!!!Így mentünk tovább 2 álmos-fáradt gyerekkel, de persze most hogy hazaértünk mind2 manónak kiszállt az álom a szeméből!!!!!

Timi:boldog szülinapot a manóknak!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Évi, a stílusomat vállalom, ilyen vagyok, ennyire szókimondó és kissé gúnyos, pláne ha a családom bántásáról van szó.

Az idézett részt azért fogalmaztam általánosan, mert nem egyedi és úgy véltem, majd az magára veszi, aki talál benne negatív dolgot rá nézve. Amúgy szerintem te csak nem érzed át az itteni tapasztalatok érzelmi részét.

Ami a költői-humoros kérdést illeti, no ez tipikus biztosítékot kiverő kérdés, és erre utaltam, amikor az előbb írtam, hogy nem érzed az érzelmi összefüggést a dologban. Az a topic normális esetben minden idén tavasszal született babáról szólna. Sajnos ott nagyon kevés tolerancia jut az önhibájukon kívül szoptatni képtelen anyukáknak. Ezért van ez a topic. Itt nincs helye szopis tanácsnak, elefántként porcelánboltban rohangál, aki ilyen húrokat pedzeget. Még ha más nem is emel szót, én duplán (férjként és apaként) érintve igenis ki fogom nyitni a számat. Tudod, a normális az lenne, ha nem létezne ez a topic, és az itteniek is bátran írhatnának oda, de ez abban a közegben lehetetlen. Kevesen vagyunk itt, akik ezt felvállalják, mégis rengetegen olvasnak át, sokan inkább hazudnak vagy magukévá teszik az ott helytelenül vallott bigott eszméket. Ez fáj igazán. Azért olvasok át, mert ott korban a mieinkhez hasonló babák vannak, hasonló problémákkal. Igazi válasz ott kevés van, de mégis van bennem remény, hogy esetleg magunkfajta peches szülők is felvállalhatják magukat. Ehelyett mindig szomorúsággal tölt el, hogy semmi nem változik. Ez persze csak néhány főbigott érdeme, de félelmetesen sokan mennek utánuk, sajnos. Engedd meg, hogy okkal háborodjak fel azon, hogy kitaszítottként kell itt lennünk.

De amúgy köszönjük, szerintem remekül elvagyunk, szoros kötelék köt minket össze, talán emiatt toleránsabbak is vagyunk. Sőt azt hiszem, itt nem igazán jellemző a másik lenézése, kioktatása, presszingelése. Erre büszke vagyok, arra azonban nem, hogy ehhez külön topicot kellett nyitni.

Naponta halljuk mindannyian hogy mennyire kűzd az LLL és sok ismert ember azért, hogy elismertessék a szoptatás mindenfeletti voltát. Első blikkre dícséretes kezdeményezés ez, de minden ilyen reklám vagy akció, szoptatás napja tőrként hat számunkra. Sokkal fontosabb lenne, ha ezt a dolgot másként vizsgálnák, és nem az lenne a válasz, hogy a szoptatás az egyetlen megoldás. Szerintem nem az. Pótlék. Természetadta, csodálatos, de pótlék. Az igazi és egyedüli válasz a törődés, a szeretet, a biztonságérzet megadása a gyermekednek.

Én apa vagyok, semmiképpen sem tudnék szoptatni. De ettől még képes vagyok átadni olyan értékeket a lányaimnak, akik emiatt az én személyem által is képesek megnyugodni, megoldást tudok találni a problémáikra. Ezt itt, ebben a közösségben tanultam meg. Odaát, mint apa, valami mellékfunkciónak érezném magam. Addig, amíg ezt érzem, és ez azt hiszem tartós marad, én a most hallgatók helyett is szót emelek, ha kell belegázolok más emberek lelkébe, mert itt az értékesebbnél értékesebb emberek sorra kerülnek lelki válságba a másik topicban vallott elvek miatt. Ez az egyik indokom. A másik pedig az, hogy ha ezek után csak egy ember is abbahagyja az etalon személyek utánzását, és a gyerek igazi érdekével foglalkozik más egojának fényezése helyett, máris jobb érzésse4l gondolok erre a vitára.

Én nem örülök ennek a vitának, de tudom, hogy az itteniek lelkében mik gyűlnek össze. Amikor ezt látom túlcsordulni - ez általában nálam is hasonló alkalmakkor jön elő - akkor szót kérek. Azt hiszem soraim közül kiolvasható, mennyire sokra tartom az itteni anyukákat, és elvárom hogy mindenki tisztelje őket. Akinek megadatott a szoptatás lehetősége, az pedig duplán tegye ezt.

Évi, remélem a topic visszaolvasása helyett elmondhattam most azt neked, ami érthetővé teszi ezt számodra. De természetesen ez nem csak és nem elsősorban neked szólt.
Vendég
 


Ismét én - már kissé sok belőlem, ígérem, vissza fogok venni hamarosan.

drev, köszi a válaszodat, és hidd el, nagyon nem erre gondoltam a "költői-humoros" kérdéssel (legközelebb majd pontosabban fogalmazok) - de ezt majd pü-ben megírom, mert már szerintem a többiek is utálják ezt a témát... És abban teljesen egyetértek veled, h a törődés és a szeretet számít elsősorban a gyerekeinknek.
Az "érzelmi részét nem érzed át" félmondatod nem esett túl jól, azért én sem véletlenül vagyok ebben a topikban - bár valószínűleg sokatoknak sokkal-sokkal-sokkal- és még sokkal nehezebb volt, mint nekem... De ez a "mi" és "te (=kivülálló)" kategorizálás... tudod mit, ezt inkább nem veszem magamra, mert még megsértődöm.

Márti, ma mi is mászkáltunk egy jó nagyot - és Samu szintén jól elálmosodott, el is aludt az apján a hordozókendőben... Tényleg, te hogyan bírod Zsombit hordozókendőben vinni? (ha jól emlékszem, babakocsi helyett te is inkább így viszed) Nekem ez a 10 kg már nagyon durva... a derekam feladta...

Timi, a csemetéidnek nagyon boldog szülinapot kívánok!

Rossz hír: Samu lehet, hogy ekcémás. Balázs családjában gyakran előfordul és megjelentek az első erre utaló jelek Samun is... Azok a fránya gének...

Na, vidámabb módon akartam befejezni, majd legközelebb!
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Karácsonyi dalokat hallgattunk, na Zsombi ezen szundított el, meg persze az apája vállán!!!!! :lol: :wink:

Évi:hogy bírom?????Nehezen, de le nem viszek babakocsit, mert mire lecipelném a lépcsőn az is jó kis torna lenne, elég nehéz batár(a kocsi), ha hosszabb útra megyünk pl. Tropicarium oda vittük és az jó is volt.Ha vásárolni megyünk akkor ő is a bevásárlókocsiban ül mint a Marci 8) , amúgy meg inkább a családhoz , barátokhoz jövünk-megyünk ahhoz meg nem kell semmi!!!!! :wink:

Zsu:és miket sütsz, amit már 1 héttel előtte el kell kezdeni????? :shock:

Zsuzsi:Szandi hogy van????

Timi:tényleg Hanna jobban lett???Hogy bírta a bulit????

Edit:apukád jobban van????? :roll: Virág éjszakái milyenek?????

Zsandi, Barbi:mi volt ma a program??????

Jó sok kérdés mi????Tessék válaszolgatni!!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ja, Évi:sajnálom Samu ekcémáját és az mitől van?????? :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Húú, Évi gáz az ekcéma. És mik a jelek? Megjelent valamilyén?

Márti, jó hogy mondod a fát. Holnap mi is megvesszük, mert elviszik az összes mini fát.

Timi, de bolond vagy! Az hogy te máshogy csinálod az (szerintem) csak jó. Én egy másik topikban olvastam, hogy a nagyobbik gyereket nyáron nyakon öntötte egy kis vízzel, mert a gyerek hisztirohamot kapott. Nekem ez azért volt fontos mert jól megjegyeztem. Én tuti fogom alkalmazni, ha szükséges. Pláne, hogy kicsit előre is parázok a leendő hisztiktől. A tortatrancsírozással is egyetértek. Abból is tanul. De igazából mindenre kíváncsi vagyok. Engem pl nagyon érdekelne a munkád. Mármint a volt és a majdani 8-12 órás, műszakos pénzzel fizetett munkád. (Mert szerintem a gyereknevelés igenis kemény 24 órás munka. Igaz, hogy ez egy JÓ munka.) Én is elgondolkoztam a szülésem óta a szülésznőségen. De én valszínű nem bírnám a nagy felelősséget. Ja, emlékszel arra, hoyg meséltem a szívbeteg kisbabáról? És hogy az anyukája már a terhesség alatt is miylen negatív volt? Na szülés/születés óta semmi nem változott. rideg a gyerekkel, mintha nem is akarta volna őt. Szerinted ez hormonális? Létezik, hogy a terhesség és a szülés óta így meg le lenne amortizálva a hormonja? Vagy ez "csak" érzelmi dolog lenne? Szerinted ez elmúlhat? Elég kétségbeejtő.

Pénteken volt az unokatesóm a kislányával. A kiscsaj annyira odavolt az enyimektől, mint állítólag még csak egyszer örült ennyire. Úgy kurjongatott, visítozott, hogy az enyimek megijedtek. Mondjuk lehet, hogy csak nem tetszett a lányoknak, hogy idegen babát fogtam és szeretgettem. Szóval nem tudom, hogy féltékenység vagy mi miatt pityeregtek. De aztán annyira bújcsizták a kisláynt, össze vissza puszilgatták szegénykét. És tökre finoman. Attól féltem majd a szokásos "fojtogatásos, szemkinyomós" puszikat adják neki, de nem. Annyira gyengéden puszilgatták, öröm volt nézni.

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi:örülök, hogy eszetekbe jutott a fa, aztán nehogy már csak ilyen vicces alakú jusson nektek!!!!! :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Először is: sajnálom, ha BÁRKIT, bármelyik mondatommal megbántottam volna!! Nekem nem állt szándékomban vitatkozni, csak úgy éreztem, nem biztos, hogy minden fehér és fekete.

Drev!
Volt egy pasim, akinek hasonló sítlusa volt, mint neked. Ezért nem válaszoltam a Tápapukás hozzászólásodra és most se fogok érdemben. Nem az volt a célom, hogy hírtelen megszeresd a tavaszi topikot, csak az, hogy láss másik oldalt is. Én nem hiszem, hogy mindenki annyira bugyuta, hogy egy valakit kövessen. Sőt, de ezt te másképp látod, és nem hiszem, hogy van értelme erről beszélni. (nem vitázni, mert szeintem erről szó sem volt) Én nagyon sajnálom,hogy ennyire egy kapal alá veszel mindenkit.

Juli!
Én se ciciztem soha életemben, mert állítólag nem szopiztam, így anyum 3 hónapos korim fejte a tejcsit. Épp eszűnek tartom ettől magam és szeretem anyukámat. :D

Tejcsi: Igen, változik a baba igényei szerint a tej összeállítása, de könnyebben is emésztődik. Ezért nem bírják ki egész éjjel a babák. Elméletileg úgy van kialakítva a gyomruk,h ogy nem tudnak egyszerre sokat felvenni belőle, így nem eszik meg napközben az összes tápanyag igényüket. Illetve van rá ellenpélda: Nancsiék Alexe első pillanattólkezdve végigalussza az éjszakát, de ennek szerintem nem a tejcsi az oka, hanem így vezették be.
Hanna akkor szokott sűrűbben kelni, ha készül valami új atrakcióra.

Sok elmélet született eddig az "ideális" táplálásról. Ha csak egy 1989es könyvet veszel a kezedbe, ami uyge nem volt 100 éve, akkor ott a dokinéni azért rimánkodik,h ogy legalább 3 hónapos koráig próbálják meg a 3dik héttől bevezetett kaják melett szoptatni a gyereket. Ma meg ugye az a "jó", ha csak szopi, 6 hó után hozzátáplálás... Lehet, hogy 10 év múlva rájönnek, hogy mégse ez jó, hanem valami tök más. Passz.

Márti!
Igaz, nem tudom mit követtem el ellened, de már sokat gondolkoztam rajta. Nem tudom. Remélem egyszer elárulod. És tudom,hogy ez egy tápos topik, de azt hiszem, ha Drev írhat szopiról, akkor én is. Nem bántásból, mert remélem még mindig emlékszel rá, hogy soha, de soha egyetlen szóval nem bántottalak se téged, se mást! Én nagyon örültem annó, hogy jöttél és csináltál egy tápos topikot. De ezt már leírtam egyszer.

Sokat tanulok tőletek. De ÉN tényleg nem ide tartozom,DE bármikor alakulhat úgy, hogy igen. Mi van akkor, ha a következő babámnál nem működik minden úgy, mint Hannánál???? Erre nincsen garancia! És én szeretek tanulni, új ismereteket szerezni. Ezen kívül itt van a szomszédom, akinek nem tudtam volna segíteni, amikor a Petinek tápot adott és teljesen kiborult, hogy nem tud szoptatni, ha nem olvaslak benneteket és nem tudom kb, hogy min mehet át!!!! Nekem ezért fontos ez a topik. És ha zavar bárkit, hogy írok, akkor sajnálom. Tényleg ritkán jelentkezem, pontosan ezért. Érdekel, hogy mi van veletek, mit csinálnak a törpék és hogy hogy vagytok. Ennyi.

Bocsi, hogy megint hosszú voltam!
Jóéjt!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Na drágáim, mindent visszaolvastam.

Hát!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem kezdek el hosszan írni, pedig lenne mit! de azt hiszem, amit és ahogy az Árpi megfogalmazta abban minden benne volt. (dühünk, lelki defektünk, minden!) Nem is teszek hozzá semmit, mert csak őt ismételném.
Látszik, hogy náluk sem sikerült a szoptatás, de férfiként mennyire átérzi az ezzel járó kínokat, szenvedéseket és gyötrődést, amit a NŐ ilyenkor érez. És nem félválról lepattintva ezt a témát átlép rajta, hanem érezteti a selejtes lelkünkkel, hogy ettől még jó emberek és anyák vagyunk. És igen, mennyire rosszul esik még mindig egy-egy kérdés vagy elejtett megjegyzés, ami a szoptatásról szól.
Viszont Árpi, borzasztóan jól esett egy-két sorod, ami a tiszteletről szól.
Mert igen, baromi könnyű megnyugtatni egy babát, hogy cicire teszed. De próbáld meg ezt nélküle. Simogatással, dajkálással, énekléssel, CSAK SZERETETTEL elérni. Mindezt úgy, hogy folyamatosan azt súlykolják mindenhol, hogy szoptatás mindenekfelett! És te még most is úgy érzed, hogy tropa vagy mert neked nem ment, és selejtes lesz a gyereked, mert ezt a "csodát" nem élhette át!

Visszatérve a vita legelejére, éjjel enni vagy nem enni.
Az Ádám ugye koraszülött volt, és mivel sárga is, ezért nagyon keveset evett. Éjjel is 3 óránként kelt, és amíg nem ért el egy bizonyos súlyt, addig keltenem is kellett, hogy egyen.
Azt mondta a doktornénink, hogy amíg nappal nem eszi meg a neki megfelelő adagot, addig bizony kelni fog éjjel. Miután nappal már eleget eszik, onnantól kezdve alszik.
És bizony így is lett. 4 hónapos korától végigaludta az éjszakát.
Az más kérdés, hogy mióta fogzik folyton felsír, de csak a cumiért, vagy mióta mászkál, azóta azért, mert már nem fér el. De semmiképpen nem azért, mert éhes.

Ennyi, befejeztem.

Timi, a szülinaposoknak nagyon sok puszi, sok-sok boldogságot!
Én is olyan jópofa dolognak tartom, ha a gyereket odaengeded a tortához, hiszen az övé. Nálunk is így szokott történni, és az Ádámnál sem lesz másképp. Felültetetem az asztalra és hajrá! (azért csenek előtte egy szeletet magamnak :lol: )
És ne viccelj, mivel untatnál? Ha nem lennénk rád kiváncsiak, nem érdeklődnénk folyton!
Jobban vagy már?

Márti, ahogy a fát leírtad, a selejteset, eszembe jutott, hogy anyuék régen mindig olyan béna fákat vettek! Nekünk mindig nagy fánk volt, de vagy "sarokfa" volt, (egyik oldalon alig volt ága), vagy egyáltalán alig volt ága! :lol: Mi meg kérdeztük az öcsémmel, hogy ágakat külön veszünk hozzá?
Vagy pedig baromi görbe volt!
Mi is megvettük még tegnap, szép nagy megint. Azért mertem nagyot, mert eltudom szeparálni a sarokban, így biztonságos. Hátha az Ádám holnap felugrik és elszalad, nehogy lerámolja.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Vok:és miből gondolod, hogy bajom van veled????? :shock: Azért mert vagyok olyan arcátlan és nem érdekel, hogy ki hányszor szoptatja éjjel a babáját!!!! :shock:Tőlem akkor és ahányszor amennyiszer csak szeretné, de itt ezen a helyen én nem szeretnék ilyeneket olvasni, már bocsáss meg. Vagy írtam volna valami bántó dolgot rólad????? :roll: Igen úgy érzem, hogy a másik táborhoz tartozol, persze ez egy nyilvános fórum, de tőlem oda írogatsz ahova csak akarsz.És az is igaz, hogy te nem tudod, csak sejted min mentünk keresztül és fogalmad sincs mit érzünk mikor a szoptatás szót meghalljuk! :? A drev pedig átérzi a dolgokat, mert nagyon közelről látta a feleségét , a szenvedést amin átmentek nem leírható dolog, így azt hiszem aki szoptat az mindíg is kivülálló lesz e téren.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok

Én tényleg nem tudok már mit írni, leirtatok mindent.

Julcsi: irigyellek az Árpi megértéséért, segítségéért. Nálunk a Ferkó nem is érti, miért emésztem még mindig magamat egy-egy „kedves” megjegyzés után.

Barbi: elképzeltem a karácsonyfátokat :lol:

Timi: boldog születésnapot a gyerekeknek.

Azt hiszem túl vagyunk a Szandival a nehezén. Napközben 2x is aludt, nem is keveset, ráadásul egyedül, még csak ringatni sem kellett.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Vok, habár már nem akartam a témában írni, de meggondoltam magam.
Először is köszönöm a válaszodat. A tejcsi bekezdésed nekem eléggé ellentmondásos. A gyomruk úgy van kialakítva.... Nancsiéknál mégis sikerül mert így alakították az életüket. Tehát nekem ez azt jelenti, hogy akkor az Alex gyomra mégsincs úgy kialakítva? Ezzel nem akarom elítélni azt az anyukát aki éjjel is ette, de erről már írtam. Szóval nem győztél meg, de szerintem nem is ez volt a célod. De komolyan köszönöm a válaszodat.

A másik amit fontosnak tartok megemlíteni. Ha nem csak akkor jönnél amikor (mint most is) szopi "vita" van, akkor lehet, hogy nem tűnne (na és most nem akarok bántóan fogalmazni) "nem közénk valónak" az írásod. Ezt ne haragudj nem tudom hirtelen jól megfogalmazni, nem akarlak bántani, de remélem érted. (Ha mégis rosszul esett amit írtam írhatok privit, kifejthetem.) Szóval mi is tisztában vagyunk vele, hogy nem minden fekete és fehér. Hiszen elhiheted legtöbbünknek sok olyan ismerőse van akinek sikerült szoptatni. De amikor a nagy hallgatásból hirtelen kirukkolsz egy ilyen (és most megint ne haragudj) beledumával... amivel esetleg valóban fájdalmat okozhatsz másoknak. És hidd el, ebben a topikban, ebben a témában ez nagyon könnyű.
Szívesen hallunk pl. arról miket csinál a lányod, meg ilyenek. Nem kell csöndesen eltűnni és úgy tanulni. Szépen be lehet épülni. Vagy a homályból olvasgatni. De ez most pont ilyen fekete- fehér eset.

Barbi, nagyon szépen leírtad. És nekem nagyon jólesett amit írtál. Köszönöm!

KépKép
kgiulia
 
 


Vok, te rendre elbeszélsz mellettem, ez a bibi, ráadásul mint Julcsi is említette, tele vagy ellentmondással. Szerinted ez nem fekete-fehér dolog. Szerintem az. Nem baj az, ha valakinek nincsenek érvei, csak néha nem ártana belátónak lenni. Szerintem nem nehéz felfogni azt, hogy itt nem szabadna a szopizással példálózni. Ez a topic azért van, mert onnan kirekesztve lettek azok, akik nem szoptatnak. Ha nem így lenne, egy topic lenne. Ha nem döntően az lenne ott a vélemény, ami, akkor egy topic lenne. Az a baj, hogy egy kalap alá veszlek? Te magad teszel róla, hogy így legyen.

Előbb vagy utóbb mindenki szembesül azzal, hogy nincs több tejcsi, másképpen kell táplálni. Te előrelátó vagy, erre készülsz, ezt becsülöm benned. De addig még nem jutottál el, hogy megértsd, aki itt van, az nem fogja elfogadni soha azokat a nézeteket, amik ott vannak. Ami ott zajlik, az itt elfogadhatatlan. Nincs olyan, hogy valaki Kállay-kettőst járjon, legalábbis az én értékrendemben nincsen. Ez a dolog fekete-fehér. És mivel mindenki eljut oda, hogy vége a szopi korszaknak, ez nem is lehet másként.

Elég elképzelni annyit, hogy ebben a pillanatban vége, nincs több tejcsi. Meg kell oldani a szitut. Ilyenkor jól jönnek az itteni tapasztalatok, ugye? De attól még pánik meg para az van. Sokk, hogy elapadt a fő megoldás, más utat kell járni. De odaát erre nincs megoldás? A válasz ugyanaz marad, és fájni fog ezzel szembesülni. Akik itt vannak ezt tudják. Csak nem több hónapos baba esetén szembesültek ezzel, hanem pár napos vagy hetes korban. Ezt kell elképzelni, mielőtt valaki kiejti a száján a szoptatás szót. Itt nincs moderáció, ezért minden ember saját intelligenciájára van bízva, képes-e ezt elfogadni? Ha nem, akkor ne itt keressen választ az illető.

Ezzel részemről lezártam, mert eléggé zaklató ez a téma, de úgy tűnik, olykor el kell mondani. Én csak annyit kérek, hogy aki ide ír, az fogadja el alapelvnek, hogy itt vannak íratlan szabályok, olyan értékek, amiknek szerintem máshol is helye lenne. Maradjon ez egy kis sziget, ahol a bigott eszméknek nincs helye. És elvárom azt is, hogy aki ide ír, és máshova is, az legyen következetes, és képviselje ezeket az elveket, vagy maradjon a puszta olvasásánál.

Köszönöm.
Vendég
 


Sziasztok!

Végigolvastam böcsülettel:)

Árpival tökéletesen egyetértek, mindent elmondott. talán csak anynit, hogy majdnem mindig eszembe jut hogy milyen sz@r anya vagyok amiért képtelen voltam szoptatni, akárhányszor ránézek a gyerekemre:( Főleg olykor ha éhes, és még várnia kell , mert összekutyulom a kaját:(
Ilyenkor majd megszakad a szívem. De ez van, ettől még én vagyok ennek a gyereknek a legjobb anya :)

Megyek is aludni, korán kelek, csak még annyit,

Edit: Boldog szülinapot!!!

Timi, a lurkóknak úgyszintén :) Kérünk szépen majd képeket:)

A fát már mi is megvettük, kint áll az erkélyen:)

Márti, mézeskalácsot már nem sütök, azt már egy hete kellett volna...
A püspökkenyeret kell napokkal hamarabb megsütni, hogy "érjen"
(a mézeskalácsot meg azért kell, mert sütés után megkeményedik, és idő kell amíg puhul)

Na lépek, pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Most eszembe jutott hogyan tudnám tömören és érthetően megfogalmazni, amit körüljártunk.

Ebben a topicban olyan szülők beszélgetnek, akik sajnos nagyon korán szembesültek azzal, hogy gyermekeiket anyatej helyett vagy mellett mással kell táplálni. Ez egy nagyon kemény, embert próbáló feladat. Az itteni szülők minden olyan problémára kénytelenek más megoldást találni, amire az emberek többsége csípőből a szopizást ajánlja. Ezek a szülők túl korán szembesültek azzal, hogy mindenre létezik más megoldás is, és számukra ez természetes. Ám minden egyes nap szembesülniük kell azzal, hogy lenézik, megvetik őket, fogyatékosnak állítják be őket. Joggal várják el, hogy legalább ott ne vágják a képükbe kudarcként megélt tapasztalatukat, ahol hasonló emberek közt vannak.

Ugyanakkor el kell mondani azt is, hogy az itteni szülők gyerekei nem különböznek semmiben a többi csemetétől. Sem különbek, sem kevesebbek, mint anyatejjel táplált társaik. Ezért is hisszük azt, hogy az emberi szeretet, törődés és gondoskodás az igazi megoldás, és nem az anyatej. Utóbbi elapadhat, és hatalmas lelki törést okozhat a hiánya a jelenkor többségi társadalmi nézetei miatt. Ám a szeretet sosem apadhat el, mi ezzel tápláljuk őket, a legtöbbel, amit adhatunk, és ezt bárkinek jó szívvel ajánljuk. Ha valaki képes erre, akkor képes az emberi toleranciára is.
Vendég
 


Sziasztok!

Juli!
én próbáltam folyamatosan is írni, de nem sikerült. Amikor meg írtam, akkor nem kaptam rá választ. Most is hidd el nagyon sokat gondolkoztam,h ogy írjak-e, de nem tartom helyesnek, ha "engem" bántanak.

Drev!
Lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett, meg én is, mint a világ 99%-a tele vagyok ellentmondásokkal, de te meg ismeretlenül engem is bántasz olyan kijelentésekkel, mint amin ez a "vita" elindult. "Mi a büdös francért kell a tápláló anyatejjel tömni a gyereket minden éjjel, ha felkel valami miatt?"
Erre próbáltam leírni,hogy ez nem biztos, hogy így van. Ennyi.
Ha te sértőnek és bántónak találod, hogy ha nem tisztelnek valakit, aki nem tud szoptatni, én az ellenkezősét is sértőnek találom. Én is anya vagyok, attól függetlenül, hogy megy a szopi. Nekünk is vannak gondjaink, ugyan úgy, mint nektek!!! És nem hiszem,h ogy ez csakis a szopin múlik.
És ha megnézed több tápos topik van. Igen nehéz lehet egy olyan társaságban segítséget kérni, ahol nincsen tápos baba. Kitől? Én hogy tudnék bárkinek pl cumi méretekről tanácsot adni??? Vagy lyukak számáról??? Vagy a tápokról?????

Márti!
Én most először írtam kajáról. És most azért írom,h ogy kaja, mert az. És csakis azért, mert nem hiszem, hogy bárkinek joga van megsérteni valakit azért, mert tud szoptatni.
És sajnálom, hogy ez neked fáj, mert nem azért írtam.
Egyébként abból gondolom, hogy valami bajod van velem, mert tök mindegy, hogy milyen témáról írtam, tojtál a fejemre. ÉS ez viszont szerintem nem függhet össze azzal, hogy Hanna mit eszik.

De ígérem, soha többet nem írok, max privit, ha nagyon szeretnék mondani valakinek valamit.

És bocs, hogy miattam hosszúra nyúlt a dolog!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Vok:ja azt nem tudtam hogy nekem mindenkinek válaszolni kellene!!!! :shock: Anno mikor írtam a tavasziakhoz nekem sem mindenki válaszolt, de én ezt nem vettem a lelkemre.Nem hinném, hogy mindenkit szeretnem kellene!!!! :roll:
És mivel bántottalak meg?????Azzal, hogy nem érdekel ki hogy hányszor szoptat???!!!!!Szerintem téged sem érdekel, hogy az én fiam hányszor eszik tápit, hány milit és milyen tempóval!!!!
Én konkrétan téged nem akartalak megbántani, biztosan van bennem hárítás, meg némi közöny a szoptatással kapcsolatban, de ez van!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsuzsi:örülök nagyon, hogy már tud pihengetni a lánykád ez már jó jel!!!!! :wink: Jövő hétre már kutya baja sem lesz!!!!!!

Zsu:most már értem miért kezdesz el holnap konyhatündérkedni!!!!! :lol:

drev:én személy szerint köszönöm amiket megfogalmaztál és leírtál!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt!

Sokat törtem a fejem, hogy megszólaljak e. Lehet, hogy hiba lesz részemről. Írhatnátok, hogy napokig nem jelentkeztem, és mi jogon alkotok véleményt több napi hallgatás után. A távolmaradás oka lentebb található. Szóval csak néhány gondolat a szopi témáról.

Szerintem Árpi nem Eszter nézetein durrant be, hanem Árpi jelzőjével élve azon topic „bigott” tagjain. Sok mindenben igaza van Árpinak, de én Eszter esetében soha nem éreztem rosszindulatú megjegyzéseket felénk. Szerintem többen is olvasták ezt a vitát a másik topicból, de senkinek nem volt bátorsága saját maguk védelmére, csak Eszternek.

Én máskor is azt írtam, hogy legyen büszke Eszter arra, hogy tudta szoptatni Hannát, de jelen vitában majdnem védekeznie kell a szoptatás miatt.
Szóval szerintem részünkről is kellene tolerancia azok felé, akiknek sikerült a szopi.
Eszter, ha tudok segíteni, nyugodtan írj privit! Téma részemről lezárva.

Mindenkinek köszönöm a szülinapi üdvözléseket és a hiányolást. Olvastalak Benneteket minden nap, de Apukám betegsége miatt nem éreztem magamban erőt, hogy írjak. Minden gondolatom akörül forgott, hogy lesz e még holnap. Már jobban van, valószínű, jövő héten hazajöhet. Remélem, már csak jó jöhet nekünk. A betegsége miatt eltörpültek azok a dolgok, hogy van e vírusos torokgyuszi, vagy alszik e Virág éjjelente, vagy hányadik fognál tartunk. Sajnos az apró örömöket elfelejtettem értékelni, és nem láttam a lényeget.

Kívánok mindenkinek szép vasárnapot!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:persze hogy szóljál bele azért vagyunk!!!!
De ha a toleranciáról van szó, akkor azt nekünk miért nem tolerálja senki, hogy így jártunk önhibánkon kívül??????
"Már nem szoptatsz ???"és nagy kerek szemekkel bámulnak és sajnálkoznak rajtam!!!!Ez minden csak nem tolerancia!!!!Szerintem..... , de lehet hogy rosszul látom és csak üldözési mániám van!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Szép jó reggelt!

Nos, eddig azt gondoltam, hogy elolvasok mindent, mindenki véleményét, én meg azt gondolok, amit. De mégis írok egy-két szót a témában.
Az elhangzottakkal nagyrész, NAGYRÉSZT egyetértek, de nem mindennel.
Árpinak külön köszönöm a hozzászólásait, egyrész jó hallani egy apuka szemszögéből is a dolgokat, másrészt jó a lelkemnek ilyen megbecsülésről olvasni. Kár, hogy sok anyukában nincs ilyen. És pont emiatt van az, hogy mi páran egy másik topicban (ebben) irogatunk, pedig nem kéne, hogy szükség legyen rá, hiszen ott van a tavaszi topic.
Nem tudok vitát eldönteni, azt érzem, soha nem lehet 100 %-ban megfelelni mindenkinek. Nem kell messze menni, elég csak az utcára. Amíg kicsik voltak a gyerekeim, azzal értem el a nagy szemekkel csodálkozást, hogy csak szoptatok, és ez elég a manóimnak. Amikor már tápszereztünk, akkor meg azzal. Én azt hiszem, viszonylag gyorsan túlléptem ezen, mivel rájöttem, hogy én tudom, hogy mi a legjobb a gyerekeimnek, mégha ezt tápszernek is hívják. Más meg nem érdekel. Sajnálatos, hogy ezt még gyakorló anyukáknak is bizonygatni kell. De erre már igazán nem akarok energiát pazarolni. Így itt jó helyre találtam, ahol eddig csak segítséget és barátságot kaptam. A másik topic sajnos olyan, amilyen. Én csak azon kapom fel a fejem, amikor onnan észt osztani jönnek. Erre itt nincs szükség. Én sem megyek oda a hozzátáplálással kapcsolatos dolgokat részletezni, mégha mi már túl is vagyunk ennek kezdeti buktatóin. Belepofázásnak érezném, az is lenne. Képmutatás, ha onnan kiutálnak, itt pedig okoskodnak. Nyilván itt is tisztelet a kivételnek. Még annyi, hogy ezek a fórumok nyílvánosak, megtiltani senkinek semmit nem lehet, de azért ennek a műfajnak is megvannak a szabályai, amit tiszteletben kéne tartani, csak hogy emberek maradjunk.
Ennyi, amit ezzel kapcsolatban írni szerettem volna.

Edit!
Mielőbbi gyógyulást kívánok apukádnak!

Remélem az ünnepek már mindenkinél betegségmentesen, nagy örömmel telnek.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Márti!
Figyelem ám, hogy Szonód még mindig csókos a lilypie-nél. :wink:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok!

Ez tényleg egy nyilvános forum,ahol mindenki elmondhatja a véleményét!Van akinek lereagáljuk a mondandóját,van akinek nem.De szerintem ez így van jól.Ha van kedvem hozzászólok,ha nincs akkor nem.

Árpi,
nagyon sok pozitív dolgot írtál le,és sok apa példát vehetne rólad.Nagyon helyes,hogy kiállsz a családod mellett,és megértetted Julcsit amikor nem tudta a babákat szoptatni.

Engem annyira nem viselt meg,hogy nem tudok szoptatni,igaz utáltam a kérdéseket,amikor mindenki azt kérdezte szopik még?
Számomra az a fontos,hogy ellássam a gyerekemet.Hogy ne fázzon,ne éhezzen,stb.Ha az evés csak tápival megy akkor azzal,lényeg,hogy a megfelelő táplálékot megkapja a gyermek.És ez igaz minden életkornak megfelelően meglegyen.Én is tápszeren nőttem fel,ahogy az én gyerekeim.Az anyai kötődés meg szerintem nem ezen múlik,bár mindenbe bele lehet magyarázni.PL.A nagy fiam biztos azért költözött az apjához,mert nem szoptattam. :? Ez lenne a legegyszerűbb magyarázat,nem?Vagy sorolhatnám,de én nem igazán hiszek ebben.
A szoptatás se arról szól,hogy mindenáron.Szerencsére nekem egyetlen egy védőnő se osztotta az észt,ilyenkor jó,ha szülésznő az ember! :lol: Én is mindent megtettem hogy legyen tejem,de nem így alakult,és nem dölt össze a világ!
Ezen a forumon meg nem arról kell odákat zengeni,hogy mennyit szopik a baba,és 6 hónaposan csak szopik.Itt a hozzátáplálásról sok segítséget kaphatnak az idelátogatók,illetve lelki támaszt ha arra van szükségük.
Tehát kedves olvasó,ha ilyen téren kell a segítségünk nagyon szívesen látunk mindenkit,és megprobálunk a segítségetekre lenni és jó tanácsokkal ellátni titeket. :lol:

A szülinap jól sikerült Hanna csak nézte a tortáját,meg a gyertyát.Meg akarta fogni az égő gyertyát,azt azért nem endedtem neki. :wink: Belenyúlt a tejszínhabba,de különösképpen nem érdekelte.Nem is evett belőle,csak a tésztájából egy kicsit.
Zsoltika szépen elfújta a gyertyákat,de ő se evett sok tortát.
Igaz nálunk nem igazán szeretik a gyerekek a tortát,tényleg csak a jelkép miatt van.Aztán elosztogatjuk,mert apával nem ehetünk meg két tortát,így is elég nagyok vagyunk! :roll:

Julcsi,
örülök,hogy érdekel a nevelési módszerem és a négy gyerek ellátása.De tőled és Zsanditól is sokat tanulhatnánk az ikrek ellátása terén. :lol:
Ma például elég feszült vagyok,mert már korán reggel kiakasztottak a gyerekek.Rebeka nagyon öntörvényű lett,nehezen tudom kezelni.Nem fogad szót,vissza beszél.Már tényleg kezdek tanácstalanná válni.Nagyon nem tudok beszélgetni senkivel.Zsoltika nevelése is nehéz,mert nehezen tudunk kommunikálni.Igaz megérti amit mondok,de nem fogad szót.Szétszórja a játékait,stb.De azért nem adom fel,és próbálok tisztességes emberkéket faragni belőlük.Szóval inkább nem panaszkodom,de néha nagyon el vagyok keseredve és azt kérdetgetem vajon máshol is vannak ilyen gondok,vagy én rontottam el ennyire mindent. :oops:
Ráadásul ma apa ügyel,egésznap egyedül vagyok velük,és nem igazán akarnak szótfogadni!

Márti,
köszönöm érdeklődésedet Hannáról.Sajnos most is beteg.Náthás és mandulagyuszija van.Megint gyógyszert szed.Láza nincs,de nagyon nyügi,igaz már jobb egy kicsit.Éjszaka is sokszor fenn volt.
(biztos azért beteges,mert nem szopizott)bocsi,de ez még kikivánkozott :lol:

Edit,
BOLDOG SZÜLINAPOT!
Apukádnak mielőbbi jobbulást!

Szép napot nektek!

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Békés jó reggelt!

Zsuzsi, örülök, hogy Szandi már kifelé megy a kórságból. Végre meggyógyul. :wink:

Zsu, ha egyszer ráérsz engem érdekelne a mézeskalács receptje.
Lécciléccilécci! :lol:
Jók a képek a vonalzóban. :wink: :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Vok, már ne haragudj, de ki bánt itt? Az, hogy neked van egy világnézeted és (most csak a magam nevében beszélhetek) nekem is, leírod, leírom és kész. Ez most miért bántás? Bántásnak érzed azt, hogy itt több a témában érzékeny(sérült) anyuka van és te meg a másik oldalon állsz(na és ezért jött létre ez a topik, hiszen a másik helyen mi is így éreztük magunkat)? Mert azért valljuk be te a szerencsésebbek közé tartozol és eddig (remélem soha sem!) nem kellett megtapasztalnod azt a kudarcot, hogy a pár hetes/napos babádat NEM vagy képes szoptatni. Nem tapasztaltad meg milyen érzés az ilyen jellegű tehetetlenség a kudarc, a "még erre sem vagyok képes" érzés. A "nem tartod helyesnek ha téged bántanak" ez konkrétan hol történik? Mármint a bántás? Miért veszed magadra, ha te is tudod, hogy nem rólad szól? Ha pedig kérdésed van és nem kapsz rá választ... Olvastad a legutóbbi túró/gyümölcs arányát érintő kérdést? Andi kérdezett. Na, ő sem kapott választ mégse vette magára, nem vonult vissza a háttérbe. Újra kérdezett. Ennyi. Vannak olyan helyeztek amikor neked van egy számodra fontos kérdés, de a többiek nem érzik át a jelentőségét, hiszen a a betűk stílusából, méretéből színéből, nem feltétlenül jön le a hangsúly. Ilyenkor nyomatékosítani kell, hogy érződjék, hogy választ vársz. Pl. egy írásomat én is telerakom csupa felvetéssel mégse mindig várok választ rá. Szerintem ez ebben a topikban soha nem volt gond.
Te sértésnek és bántásnak érzed azt, hogy ki-ki a saját stílusában elmondta, hogy ebben a topikban nem mindegy mit írsz és hogyan a szoptatásról. Pl. ha olvastad akkor az Évinek az írása is lehetett részemről lélekbe maró, de ő megértette, hogy egy nem helyes szóhasználat vagy (amúgy ártatlan) vicc hogy eshet a sérült lelkemnek. Pl. nekem van sok siket ismerősöm, a lányom keresztapja révén és elég ízléstelenség, ha velük "beszélgetve" amikor épp elkalandozik a figyelmük megkérdezem, hogy "Hallod amit mondok, figyelj már rám!!!" Na szóval érted? Ez elég izé ha így fogalmazok nekik és ezért igyekszem erre vigyázni. Mert nem tudhatom, hogy a kis lelkében mivel okozhatok fájdalmat, mit hogyan élt meg. Én részemről csak ennyit kértem, hogy aki szoptat/ott és idejön hozzánk, nagyon figyeljen erre. Mert nem csak rosszindulatból lehet bántani, hanem figyelmetlenségből is. Tudod, sajnálom, ha ezt te a személyed elleni bántásnak érzed! És tudod nem vagyok szoptatás ellenes. Sőt! Tiszta szívemből örülök, ha valakinek megy és ha tudok az ismerőseim körében tudással vagy csak lelki támasszal biztatni egy anyukát akkor megteszem. Csak a lelkem szokta ilyenkor kérdezni, hogy én miért nem voltam rá képes, miért vagyok én kevesebb? Pedig nem vagyok az. Egyszerűen nekem nem ment. Most. De szeretnénk még babát és szeretnénk szoptatni. Tudod, mióta kínlódtam a szopival és átéltem a kudarcot, sokkal jobban tiszetelem azokat az anyákat akinek megy a szopi. És talán egy kicsit mégjobban azokat akik túlélték a kudarcérzést, hogy nem megy. Szerintem te legyél büszke arra, hogy tudtad/tudod szoptatni Hannát. Mert ez jó dolog. Ennek mi is mindannyian örülünk. De kérlek ne csak akkor jelenj meg, ha erről a témáról kell "vitázni", mert számomra ez elég fura. Mint már írtam szívesen olvasnék a lányodról, az életedről/életetekről. Jóformán semmit nem tudok rólad, csak hogy felcsattansz a szopi témán. Ez nem baj igenis védd meg magad, ha úgy érzed bántanak. De szerintem itt nem téged bántottak, csak magadra vetted.

Lányok ez akkora hülyeség! Igen, van egy tavaszi topik, ahol nem kaptunk választ a nem szopis gondjainkra. Igen, ezért "kellett" nyitni egy ilyen topikot, amit én személy szerint egyáltalán nem bánok, mert többségeteket ismerlek és meg is kedveltelek. Igen, szomorú, hogy a másik topikban nem éreztük úgy, hogy eléggé figyelnek ránk, de szerintem ez nem csak a mi hibánk. Az a topik olyan amilyen. Mi ne legyünk olyanok...

KépKép
kgiulia
 
 


Örülök, hogy a többségnek jólesett, amit beírtam, de szerintem ugyanolyan természetes dolgok ezek, mint az is, hogy úgy éreztem, mint apa is részt vehetek az itteni dolgokban, úgyhogy szerintem nem jár érte köszönet.

Mint azt Julcsi és Márti is szokták volt mondani, az én hülye újságírói vénám néha elviselhetetlen, Tudom jól, azért fogalmazok többnyire általánosságban és pikírten, mert ez ragadt rám, hogy az olvasóban reflexiót kell kiváltanom. De ugyanakkor az is belém ivódott, hogy ehhez találjam meg a megfelelő közeget. Ha a másik topicba írtam volna az általad citált mondatot, akkor lehetne okod háborogni, ám mivel ide írtam, az értelme is más. A többségnek ez lejött, neked nem.

Ha nem tudod elfogadni az itteni íratlan szabályokat, akkor ne lepődj meg, ha valaki nem szívesen válaszol neked. Azon pedig érdemes lenne elgondolkodnod, hogy miért nem teheted fel a nekünk szánt kérdéseid a másik topicban. Elvileg ott tápos és nem tápos bőven megfér egymás mellett... (szerintünk sajnos nem). Az általad leírtakkal minden rendben lenne, ha oda írtam volna. De nem így történt. Ha itt jelen akarsz lenni, akkor "fizesd" meg az árát, de hogy miért nem "ingyenes" ez neked, akkor a választ ne itt keresd, hanem abban a másik topicban.

Az elveidről már nagyon sokat, de az életetekről még semmit nem tudunk, mint azt Julcsi is jelezte. Akkor most ki nem válaszol kinek?

Lekattanhatunk végre a témáról?
Vendég
 


Kérdés, járt valaki mostanában a Tesco-ban?
Mi az Auchan-ba szoktunk és érdekelne, hogy olyan Ádám korosztályának való játékok vannak-e, érdemes-e megnézni? Az a baj, hogy fogalmam sincs mit szeretnék, de nem plüss állatot, mert abból már van elég.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


[quote="b_barbie"]K írta:b_barbieérdés, járt valaki mostanában a Tesco-ban?
Mi az Auchan-ba szoktunk és érdekelne, hogy olyan Ádám korosztályának való játékok vannak-e, érdemes-e megnézni? Az a baj, hogy fogalmam sincs mit szeretnék, de nem plüss állatot, mert abból már van elég.


Barbi, a Tescoban is nagyon sok játék van most, szerintem egy szemlét megér. Mi az Árkádba megyünk ma szétnézni, mert be kell szerezni tartalék kutyát és macit, mert a jelenlegi kedvencek kezdenek elhasználódni. Ott az alagsorban van egy jó játékbolt.
Vendég
 


Barbi:szerintem a Tescoban is vannak jó játékok, mi azt hiszem azt a xilofon szerűt ott vettük a Zsombinak.Meg most biztosan nagy ajándék dömping van!!!!?Meg nagy tömeg!!!! :roll: :shock: :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Barbi!
Én is szoktam találni a Tesco-ban jó kis játékokat, gondolom most meg az ünnepek miatt méginkább van kínálat, nézzetek szét. Mostanában az tűnt fel, hogy sok FP játékot tartanak.

Zsuzsi!
Örülök, hogy Szandid jobban van, remélem most már tényleg elmúlik. Mostanában olyan szűszakvú vagy, mesélj kicsit magatokról, Szandiról.

Timi!
Naná, hogy érdekelnek a sztorik, mindenféle, minden mennyiségben. Ennyi gyerkőc mellett biztos van. Elhiszem, hogy néha fáradt vagy, mindenesetre soha nem "látszik" rajtad. Nagyon jól csinálod.

Zsu!
Akkor mégis az igazi fenyő mellett döntöttetek? Csak mert az írtad, az erkélyen van.

Julcsi!
Jó, hogy említed ezt a túró dolgot, akkor most meg is sértődök mindenkire! :wink: :lol:

Ma délután azt hiszem nekünk is útra kéne kelnünk. Még semmilyen ajándék nincs, se fenyő, se szaloncukor. Ez utóbbi meg jó, hogy eszembe jutott. Az az igazság, hogy mi nem szeretjük, így én mindig az előző vagy 2 évvel ezelőttit szoktam újból felrakni a fára. Mostantól erre jobban kell figyelnem. :oops: Habár idén azért még nincs nagy veszély. :wink:
A család egy részével már megbeszéltük, hogy az ajándékokat korlátozzuk a gyerekekre, úgyhogy azért csökkent a létszám. Már csak kb. 10 embernek kell venni. :roll:

Mindenkinek kellemes adventi vasárnapot kívánok!
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok lányok, :)

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég
 


Kedves Julcsi! És persze mindenki más!

Nem akartam írni, teszem hozzá, de tök felesleges egymást dobálgatni azért, mert valaki szoptat, valaki meg nem. Szép lenne ezért gyűlölnénk egymást a Barbival, mert én szoptatok, és fikáznám azért, amiért Ő nem, vagy fordítva. Ne legyetek már ennyire sértődöttek, lécci. Mindenki úgy neveli, táplálja a gyermekét, ahogy tudja, ahogy jónak látja, ahogy a baba szeretné. Nem hiszem, h célravezető ez.
Mesélt nekem sokat Barbi magukról, h mi történt, h volt ez az egész, és teljesen megértem a bánatát, és Ti bánatotokat is. Biztos vagyok benne, h én is ezt érezném, amit Ti, ha nem úgy alakultak volna a dolgok, ahogy alakultak. Csak jelzem, h nekünk szerencsénk volt, mert Alex egyáltalán nem szopizott a korházban. De ha másképpen alakult volna, akkor sem gondolnám azt, h valaki rosszabb lenne nálam azért, mert szoptat, vagy sem. Édesanyák, édesapák lettünk, lettetek, amikor megszülettek a törpék. Nem az a lényeg, h nőjenek, gyarapodjanak, jól érezzék magukat, boldogok legyenek, és szeressenek bennünket? Komolyan kár ezen vitázni.

Szerintem, nem kellene félre érteni, ezt az éjszakai ébredős okosságot, és csak cicin megnyugtatást. Azért, mert tápit kapnak a babók, az nem azt jelenti, h éccaka, ha kel, akkor hátrányosabb helyzetű lenne, mint az a baba, aki cicit kap. Ez hülyeség, ilyenen kár felhúzni, megsértődni, befordulni. Tudom, sokk, h nem adatott meg, h szoptassatok. De ez van. Ezen túl kell lenni, és nem mutogatni a másikra, amiért azt teszi. Senki ne sértődjön meg, nem annak szánom, csak nagyon szívesen olvaslak benneteket, de igazából nem merek írni, mert mert volt már rossz tapasztalatom, ami miatt úgy gondoltam, h jobb csak az olvasó üzemmódot választani, és nem „belepiszkálni” az kis megszokott életetekbe, mert ki vagyok én, h itt osszam az észt. Barbi ismer, tudja milyen, vagyok. (majd biztos jól megvéd, ha nekem estek :))

Csak egy gyors példa. Alexem szerda óta lázas, megy a hasa, és napi 2x rókázik. Tegnap tetőzött nála a hasmenés. 2 napig nem kapott anyatejen kívül semmit. Fürdés után még sikerült 3x fosiznia. Kapott tejcsit, sokat, amennyit csak akart. És láss csodát, hajnal fél 1-kor felkelt (teszem hozzá, Alex 4x kelt életében éjjel). Ok, h most beteg, extrémeset. Bementünk a férjemmel, és nem igazán volt éber, csak nyöszörgött, és sírdogált. Apja felvette az ágyból, magához ölelte, és kb 15 mp múlva már alukált is tovább. Fél 9-kor kelt fel. Ha nem tudta volna vissza altatni, akkor biztosan cicit kapott volna, holott 1000%-ig biztos voltam benne, h nem éhes. Sajnos nálunk Alex nem alszik magától. Kőkeményen altatni kell. Napközben, cicimen alszik el, mert ha sétálok vele, akkor esze ágában sincs aludni, pedig nemmlát ki a fejéből. Este pedig felváltva nyomjuk a férjemmel. Kezdem én cicivel, aztán, ha pörög, akkor Ő sétálgat vele. És így tovább. Egyszercsak elalszik. De nem is ez a lényeg, hanem, h hajlamosak vagyunk arra, h mindenre a cicit adjuk a babáinknak. Ha már nyikkan megy a cici a szájába. Nem egyformák a babák. Van akinél igenis az kell, h ha éhes, ha szomjas, ha álmos, ha unatkozik, ha anya kell, akkor az egyenlő a cicivel, vannak babák akiknél meg nem. Alexem is ilyen. Alex pl mostanában napi 4x szopizik, és 2x kap szilárdat, és tök jól elvan így. Fél kilót hízik havonta. Amikor 5x szopizott, és 2x szilárdat evett, nem akart elaludni este. Rendszeresen 10-11 óra volt mire lebírtuk nyomni. Most meg már 9-kor alszik, és 7-ig egy szava sincs. Néha belevakkant a bébiőrbe, de alszik is.

Szerintem jól eltértem a témától, de segond.
Nem is akarok belefolyni, meg még jobban szítani a háborgó lelketeket. Csak annyit, h én még a tavasziaknál nem olvastam egyszer sem, h „nimá a táposoknál ezt, meg azt adnak a kölöknek. Ezek nem olvasnak szakirodalmat?”
Igenis érdekel, h a Ti babóitok mit eszik. Barbitol is kérdezem mindig, h mi jót főzött Ádámnak. Részben tök jó ötleteket kapok, részben, ha hiszitek, ha nem: ÉRDEKEL.

Nem vagytok rossz szülők, ezt értsétek már meg. Vitte már el a gyámügy valaki gyerekét? Nem. Akkor meg???? Ennél értelmesebben nem lehet leírni. Józan paraszti és kell hozzá csak, semmi más.

Kép

Kép
nancsika
 
 


Huuuu,de eltüntetek!
Mindenki készülődik a karácsonyra?

Nálam ugyan már meg vannak az ajándékok,de még semmi nincs becsomagolva és fát se vettünk még.Majd holnap,talán ezen is túl leszek.:)

Azért ha előkerültetek írjatok!:)
timiban
 
 


Anikó drágám, én védjelek meg? Védjen meg a nőtanács! :lol: :lol: :lol:

Csak azt ne mond, hogy ezen túl kell lenni! Nem megy. Mint ahogy nekem nem megy a feldolgozása annak, ahogy a kórházban bántak velünk, velem. Tudom, van egy egészséges gyönyörű gyerekem... de akkor sem vagyok rajta túl. Talán sosem leszek.

Az egészséges gyerekről jut eszembe!
Ma átmentünk anyósékhoz ebédelni, születésnapja volt.
Ti tudjátok, mennyire nem akarom rábízni még senkire az Ádámot. De megbeszéltük, hogy ebéd után úgyis aludni fog, otthagyjuk amíg elmegyünk vásárolni.
Hát... Mikor odaértünk, rá kb. 5 percre az Ádám elkezdett ordítani, és onnantól 1 órán keresztül ordított. Semmi sem volt jó, nem is evett. Én mondtam, hogy valami nincs rendben, beteg lesz mert ő sírni sem szokott, nemhogy ilyen sokáig. És éreztem, hogy kezd melegedni a feje. Persze kaptam az okos tanácsokat, semmi baja, csak fáradt, nem is meleg, stb. Menjünk nyugodtan vásárolni, majd megnyugszik. (ekkor jutott eszembe, biztosan nem is akarja, hogy otthagyjam a mamáéknál, tudatalatt érzi, hogy én még nem vagyok felkészülve.)
Na mindegy. Én meg úgy döntöttem, hogy hazajövünk, legalább gyógyszert beadni.
És lám, 38,6 a láza. Lázcsillapító, elaludt. Anyós átjött velünk, mi gyorsan elfutottunk vásárolni.
Köszönöm a Tesco-s ötleteket, de el sem jutottunk oda, csak az Auchanba, az van közelebb. Talán jövő héten.
Hazaértünk, addig aludt, persze megint magas volt a láza.
Hívtam a dokinéninket, azt mondta csillapítsam a lázát, valószínű vírus, arra úgysem adnak rögtön semmit, várni kell legalább 1 napot. Úgyhogy holnap megyünk az orvoshoz, most alszik, de lázas.
És a hócipőm tele van, hogy mi lehet már megint, mitől ilyen magas a láza.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi:sajnálom kicsi fiadat!!!! :(
De abban igazad lehet, hogy megérezhette , hogy te nem szeretnéd otthagyni, na persze nem ettől beteg!!!! :?
Mielőbbi gyógyulást és remélem nem lesz sokáig tartó ez a láz!!!!!

Timi: mi ma itthon voltunk, csak nem volt kedvem írni!!!! :? Kinek, mit????Mindenki vásárolgatott.
Én már becsomiztam mindent, a gyerekeknek külön-külön mindent, hogy legyen mit bontogatni!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Barbi Drága!
Ezt nem is lehet elfelejteni, biztos vagyok benne, de idővel tuti a jóra fox emlékezni, és mindenki más is arra fog emlékezni.
Jobbulást Ádámnak! :( Soksok gyógypuszi neki!!!!!
Mi már majdnem jól. Láza még nem volt ma, huligánkodik, csak reggel rókázott, meg a kakija ocsmány :(

Kép

Kép
nancsika
 
 


Nancsika!
Már ne is haragudj, de mégis mikor dobálóztam én akármivel is? Tudtommal én találkoztam is veled, emlékszel? Voltam veled akár csak egy kicsikét is rosszindulatú? Néztem rád akár csak egy pillanatig is negatív szemmel akármiért? Lenéztelek azért mert ott szopiztattál? Ugyanis nem értem miről beszélsz. Ha pedig már a sértődöttségről beszélsz. Bocs, én nem vagyok megsértődve! Illetve, most nem igazán értem mi volt ez a külön névkiemelés, de nem is érdekel. Csak meglepődtem.
Ha elejétől fogva végikövetted az eseményeket akkor tudhatnád, hogy én nem tartom magam rossz anyának AZÉRT mert nem tudtam szoptatni. Igen, lehet, hogy anno ezt gondoltam, de garantálom van aki még inkább ezt gondolta magáról. És ha visszaolvasol, találsz olyan hsz-eket, ahol megvitattuk mi a jó anya. Erről nem akarok megint írni. Az meg, hogy min kár megsértődni, ill. mi az ami az ember lelkének rosszulesik, szerintem teljesen egyénfüggő. Lehet, hogy ha te ilyen helyzetbe kerültél volna mint mi, te egy laza lépéssel átléptél volna. Lehet, hogy mi nem ilyenek vagyunk. Az ujjal mutogatásról meg annyit. Nem mi szoktunk mutogatni azokra a szerencsésekre akik tudnak szoptatni. Ránk szoktak sajnálkozó szemmel nézni. És persze megint TISZTELET A KIVÉTELNEK!
Írtad, hogy a tavasziaknál még nem volt olyan, hogy "„nimá a táposoknál ezt, meg azt adnak a kölöknek. Ezek nem olvasnak szakirodalmat?” " Ezt látod nem tudom, ennyire szó szerint nem követem ott az eseményeket. De igenis volt olyan megfogalmazás ami bántó volt. Nem akarok szó szerint idézni, nem is tudom ki írta. Arról szólt, hogy miért nem adnak a babáknak táp helyett főzeléket. És szerinted beírtam én oda valamit? Szóvá tettem azon a fórumon bármit is? Ha ott nyomon követed az eseményeket akkor tudhatod, hogy nem. Másrészről, ha ott rólunk írnának, valószínű akkor sem írnék be oda, mert hát nem akarok beledumálni, nem oda tartozom. Hiszen ki vagyok én?
Én nem tudom te mit értettél félre. Nem ítélek el senkit se. Ha így lenne, akkor a Zsuval nem állnék szóba, mert ő már tök régóta ad tejféleségeket a kicsijének. Elmondtam neki a véleményemet, én nem így csinálom, ő meg mégis úgy. Ezért szerintem semmi gond nincs köztünk. Vagy tévednék?
Részemről, mindenki azt csinál amit akar én csak egy dolgot KÉRTEM. Hogy ha valaki a szopi témában ide szeretne írni akkor legyen szíves óvatosan fogalmazni. Azt már le sem írom, hogy mások is kiborulhatnak, de a magam részéről ezt leírhatom. Nem vagyunk mi mások mint a többi anya, csak ebben a témában érzékenyek. EZT még hányszor írjam le?
Amúgy sajnálom Alexet és én tudtam, hogy beteg szegényke. Inne n a háttérből csöndesen kívántam neki jobbulást. Mivel ide nem írtad, hogy beteg, oda meg nem akartam belekotyogni.

Barbi, hát én elhiszem, hogy Ádám tudat alatt rásegített a betegségre. Remélem nem komoly csak valami kis fogzási lázacska. Puszilgasd meg helyettem is a kis szépszeműt és szeretgesd. (Mintha amúgy nem tennéd...)

Timi drágám! Ha ki vagy borulva mert lefárasztottak és kicsit elmesélnéd valakinek, mi itt vagyunk. Szerinted mi néha miért nem zakkanunk meg? Mert egymást meghallgatjuk. :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Most igyak meg egy nagy pohár tejet, hogy érthető legyek végre?

Nekem semmi bajom a szoptatós anyukákkal. Nekem a problémám a másik topicban uralkodó nézet, ami miatt ott nincs helye a tápszerrel táplálkozó babók szüleinek. Ha magyaráznom kell, hogy miért, akkor tessék most már orvoshoz fordulni...

Komolyan nem értem, mi ez a rohadt nagy felháborodás? Nem lett a kérdésem senkinek sem címezve, itt a nagy többség értette mire is utalok. Ti páran nem. A ti bajotok. Szerintem nem nehéz felfogni. Ma például Nancsika, te magad szállítottad az esettanulmányt, amire én ugyanazt a kérdést tudnám megfogalmazni, amit a múltkor...

Ezt írtad:

[quote]h írta:ajnal fél 1-kor felkelt (teszem hozzá, Alex 4x kelt életében éjjel). Ok, h most beteg, extrémeset. Bementünk a férjemmel, és nem igazán volt éber, csak nyöszörgött, és sírdogált. Apja felvette az ágyból, magához ölelte, és kb 15 mp múlva már alukált is tovább. Fél 9-kor kelt fel. Ha nem tudta volna vissza altatni, akkor biztosan cicit kapott volna, holott 1000%-ig biztos voltam benne, h nem éhes.


Magad ismerted el, hogy ciciztetted volna, az fel sem merült benned, hogy csak szimplán csak megsimogasd, átöleled, nyomtad volna a cicit neki, pedig tudod, hogy nem éhes...

[quote]h írta:ajlamosak vagyunk arra, h mindenre a cicit adjuk a babáinknak. Ha már nyikkan megy a cici a szájába. Nem egyformák a babák. Van akinél igenis az kell, h ha éhes, ha szomjas, ha álmos, ha unatkozik, ha anya kell, akkor az egyenlő a cicivel, vannak babák akiknél meg nem.


Ez csak attól függ, hogy az anya mihez szoktatja. Ha a cicihez, az csak annyiban különbözik a többi megoldástól, hogy felesleges, kirekeszti a másik szülőt, és függővé teszi a gyereket. A könnyebb megoldás. Nincs olyan baba, akinek a cici kell. A babának szeretet, törődés, biztonságérzet kell. Ha ebből a szemszögből nézzük, a cici egy pótlék.

Azt hiszem a fenti két eset után nincs okod háborogni. Mindkét esetben a könnyebb utat választanád. Itt pedig olyan anyukák vannak, akik nem választhatnak.

Ha ezek után még bármilyen kérdés felmerülhet, azon csak orvos, vagy processzorcsere segíthet...[/quote]
Vendég
 


Látom drev is odafért a géphez!!!!!Éljen!!!
Na most már kicsit lazuljunk, drev egy kis bor????Van még a múltkori háziból most azt iszogatom!Mi jót vásároltato??,Volt nagy tömeg?????

Zsandi:és TI, merre jártatok????

Zsuzsi:Szandival mi a helyzet, ugye jól van már!!!!! :wink:

Apukámat meghívtam szentestére eddig még nem volt más programja, mégse egyedül legyen!!!! :roll: :wink: Ma adtam neki grapefruit cseppet, mert megvan fázva, a nővérem gyerekeivel átjöttek.
És várom nagyon a karácsonyt, gyerekek miatt, de Szoni a fő ok, mert ő is nagyon várja!!!!!Mi 23-án díszitjük közösen a fát, és másnap reggelre hozza a Jézuska az ajándékot, ezt tavaly óta csináljuk így.
Nálatok hogy lesz?????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Bor? Nem rossz ötlet. De még csak a kávémig jutottam, az már nagyon hiányzott.

Nem volt valami nagy bevásárlás. Az Árkádban beszereztük a tarcsi házi kedvenceket, úgyhogy felkészülten várjuk, ha valami gikszer történik. Kerestünk keljfeljancsit, de ami volt azt drágállottuk, így az most felejtős volt. IKEÁ-ban kajáltunk mindannyian, körülnéztünk az új lakásba pár cuccnak, a lányok élvezték a karácsonyi nyüzsgést, aztán hazafelé beájultak. Fát nem vettünk ma sem.

Nálunk szenteste négyesben lesz, 25-én anyámék, 26-án Julcsi szülei a házigazdák. Most bennem az merült fel, hogy vajon a szilveszteri petárdázást hogyan éljük túl itt a lakótelepen? Vajon alszanak-e majd lánykáink vagy felriadnak?
Vendég
 


Ja igen, nem volt nagy tömeg. Meglepő volt.
Vendég
 


Gyertek aludjatok nálunk, de komolyan, itt is szokott némi petárdázás lenni , de nem vészes mi attól még alszunk.Csak a bátor Soma kutya szokta lepisilni a bpkáját és szobakutyává válik ilyenkor!!!! :lol: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Tavaly szilveszterkor éjjel egy körül kocsiba vágtuk magunkat és bementünk volt kollégámhoz, aki melózott aznap éjjel és a nappalosok egy korty pezsgőt sem hagytak neki. Az jó volt, spontán és lélekemelő. :lol:
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?