Új privát üzeneted érkezett!

[quote="mancs"]
írta:
mancsTegnap utánaszámoltam, több mint 6 hónapja nem aludtam át egyetlen éjszakát sem :shock: :cry: :evil:


Én lassan két és fél éve így vagyok az alvással.... Nesze nekem több gyerek... Anyám erre azt mondta, hogy nyugodjak meg, mire elérik azt a kort, hogy átaludják az éjszakát, tuti beszereznek egy-két háziállatot, amit pl az éjszaka közepén kell kiengedni az udvarra pisilni.

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Kormi,
uhhhhhh..... :oops: :shock: :lol:

Kép
mancs
 
 


Mikor még pocakos voltam és ráértem egész nap a netet bújni, olvastam, hogy egy 4 gyerekes anyuka 10 éve éjszakázik. És hogy 6 év után már úgy megszokta, meg sem kottyan neki. :shock: :shock: :shock:

Mancsi,
te egy mesterszakács vagy! :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 

 
 

[quote="gabuska"]
írta:
gabuskaMancsi,
te egy mesterszakács vagy! :lol:


Gabus,
ha poénnak szántad, akkor vettem, ha nem, akkor ugyanmár, ez lófütty. Semmi ördöngősség nem kell hozzá.

10 éve éjszakázni.... Na, itt az ideje, hogy befogjam a számat és ne sajnáltassam magam :oops: :roll: :lol:

Kép
mancs
 
 


Mancsi,
csak arra céloztam, hogy eddig mindent jóízűen megevett Pítörke, amit főztél neki. 8)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabus,
ja, hogy arra! Akkor jóóóóó :wink: :lol: Az első sóska amit neki csináltam, olyan "erős" volt, hogy nekem nem ízlett. Ő meg kétpofára falta. Szóval csinálhatok én bármit... Szerencsém van vele, nem vitás :wink:

Kép
mancs
 
 


Basztikuliiiii!!!! Beleharapott a talpambaaaaa!!!! Ááááááááááá!!!!! Ez fáááááj!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Kép
mancs
 
 


Az én sóskám nem kellett Livinek. :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 



Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabus, milyen aranyosan mutatja.....

Kép Kép
coolasa
 
 


Gabuska Livi még fájós ínnyel és álmosan is nagyon aranyos. Petra kipihenten is sokkal hisztisebb. :twisted:

Megvolt az év utolsó tornája, baba-mama klub is csak jövőre lesz már. :(

Mancs annyira irigyellek, hogy ennyi mindent tudsz Petike mellett csinálni. Petra engem nagyon kímél, nem hagyja, hogy mellette házimunkát csináljak. :lol:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Lányok, aranyosak vagytok, de ez a lihght-os változat. Amikor délelőtt írtam, tiszta erőből visított fél órát. Bár akkor csak élvezetből engedte ki a hangját. Nem tudom mennyire hallatszik a felvételen, de úgy visszhangzik a hall, mint a fene.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Megint egy alvós :oops:
Kép

Bírom, ahogy a maciját szereti. :)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Vuka,
aha. Ahogy ezt Móricka elképzeli :wink: Ez úgy működik, hogy berakom a járókába. Ha porszívózok, gyönyörűen elvan, szereti nézni. De amint kimegyek a szobából, rázendít. Felmosásnál dettó. Ha délelőtt a konyhában vagyok, akkor is bent van a szobában a járókában. Mostmár egész jól megszokta, képes akár 10 percig is ellenni egyedül benne :? Majd aztán megunja, és elkezd kiabálni. Ennek az a vége, hogy rájön, hogy hoppá, mégse kéne bőgni, mert Anya le se tojja, hogy kiabálok (dehogynem, csak már elegem van... :oops: :roll: ) vagy elszunnyad. A többit meg amíg ebéd után kint alszik, akkor tudom megcsinálni. Az előbb, amikor az uzsiját csináltam, nem nagyon volt el, 10 percet nyüszögött kisebb-nagyobb megszakításokkal :? Ez van. Anyósom ha itthon van, mindig eljátssza a "mentsük ki szegény gyereket a gonosz anya karmaiból" c. jelenetet, és kiveszi a járókából. Csináltam az uzsit, feljött hozzám beszélgetni. Hallottuk, hogy néha-néha nyüszög P. bent a szobában, erre ő azt mondta, hogy ha nem baj, inkább most nem megy be és nem veszi fel, mert így sosem lesz el egyedül egyetlen percet sem. Haladás. Több, mint 8 hónap kellett hozzá, hogy ezt belássa, és elfogadja, hogy én mit akarok :roll:

Kép
mancs
 
 


Gabus,
Livicsek hogy alszik el napközben? Én Petikét képtelen vagyok bent elaltatni. Kint OK, pláne ha jó hideg van. De bent... Fél óra üvöltés, fél óra alvás :shock: :evil:

Kép
mancs
 
 


Mancs,
semmi különös, csak ha láccik, hogy álmos (lásd videó), akkor beteszem. Vagy elalszik 1 perc alatt, vagy hempereg a macival egy darabig, vagy ücsörög és bámul ki az ablakon. Aztán elfekszik.
Van olyan is, hogy annak ellenére, hogy álmos, nem alszik el. Néz ki a szobaajtón (sosem csukom be) és mikor lát, nyújtja a kezét, hogy ki akar jönni. Ilyenkor pár percig kivárok, de ha egyértelmű, hogy ebből nem lesz alvás, akkor kiveszem és let the show go on! :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Megettem az összes mézeskalácsot. :oops: :lol: 8)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska most mivel fogod feldíszíteni a karifát? :lol: Tök jó díszek lettek volna Livinek, leveheti és megeheti.
Szeretném megérni azt, hogy Petra is így aludjon be, de úgy érzem ez hiú ábránd marad. :twisted:

Mancs ha Petra engem meglát, hogy kifelé megyek a szobából, akkor elkezd hisztizni, sírni, ebben teljesen kimelegszik, csorog róla a víz és ezt képes fél órán keresztül is csinálni, szóval én nem igazán tudom eljátszani azt, hogy hagyom ordítani. :evil:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Sziasztok!
Látom az ámokfutásom senkit sem rendített meg. tuti mert nem erre laktok és így nem érzitek át az általam okoztt veszélyt. Nem beszélve a rám leselkedőre :? Vagy csak mindnki szkippelte Cool-lal folytatott párbeszédünket :twisted:

Mancs, hiába jó izlése van Petikének és kész. Gondolok itt a spenótra :wink: A növénykéhez gratula,..teheted nyugodtan sima vízbe is /ha majd egyszer megunod a földet/ mert legalább olyan jól elvan mint a földben sőt! A miénk földet sosem látott és még vidáman növekszik. Ahhh, levegőn alvó gyerek nekem csak sci-fi jelenség. Livicsek alváspozíciói meg egyenesen elképzelhetettlenek :roll: Szonja csak akkor hajlandó aludni ha semmihez sehol nem ér hozzá /kivéve cici/.

Vuka, nem próbáltál meg Petrával együtt "dolgozni". Előbb utóbb úgy is muszáj lesz. Szonja "segít" krumplit hámozni, teregetni, port törölni, igaz valójában időben hátráltat, de nagyon jól elvan. Ma egyébként gondoltam rád, mert van egy nagy adag vasalnivalóm + szárad egy újabb DE, úgy döntöttem, hogy a költözést még gyűrötten fogják elszenvedni és majd az új helyen vasalok :lol:

Csajok,....lesz zöld konyhám! Ma kellett újabb szint választani és még most lefesti a festő így nem kell tavaszig nézni a mostani mustársárgát :) Közben Szonja szobája is kész, de még nem láttam, mert az emeleten van és lépcsőfokok nincsenek én meg nem merek a vázon felmenni :x

Mi is ma voltunk utolsó idei zenebölcsin. Még egy kicsit tépelődtem reggel, hogy vigyem e Szonját nehogy egy anyuka is szívlötyögést kapjon, mert olykor még szipog. Erre kiderült, hogy Szonja volt a legjobb állapotban és most már inkább én izgulok, hogy nem szedtünk e össze valamit,...de ez csak light-os izgulás mert, annyira nem vagyok meggyőződve, hogy máshol ne szedhetnénk össze semmit.

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


szívlötyögés....hihihihihi

Kép Kép
coolasa
 
 


Hihihi,...nem hallottál még a szívlötyögésről? :shock:

Kép Kép
natasa1975
 
 


Natasa,
Cool nincs ezzel egyedül. :lol:

Ha már az alvásnál tartunk, tehetnétek fel a kedvemért alvós képet a csemetéitekről, úgy szeretem nézegetni. Mikor pár hetesek voltak, akkor sokszor tett fel mindenki, mert akkor még szinte csak alszanak, más kép nem is nagyon készülhet róluk, de azóta alig-alig. Plííííííz! Nem kell semmi extra, csak egy egyszerű szundikálós. Persze nem a babakocsiban beöltöztetve és állig betakarva. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Cool, akkor küldöd a mail címed?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabus, már elküldtem délelött.... a gabizolira, hm?

Kép Kép
coolasa
 
 


Nem látom. :shock:

Figyi, a citromailedről üríccsé, és küldöm oda.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabus,...lehet Szonja nem is alszik? :shock: Nincs alvós képe! Jó hogy szóltál,...majd csinálok,...és teszek fel :lol:
N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


:lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabus, néhány alvóskép... persze már lejárt a szavatosságuk. a legfrissebb júliusi..

Kép

Kép

Kép
Kép

Kép

Kép
Kép

Kép Kép
coolasa
 
 


Gabus, a citromélen alig 10%om foglalt, a gmailesen ennél is kevesebb...

Kép Kép
coolasa
 
 


Natasa szoktam Petrával együtt dolgozni. A teregetés és a mosás megy. Igaz nekem is lassabban, mert a kiteregetett ruhákat visszaszedig, a mosásnál a kupacokat összekeveri stb... :twisted:
Viszont a konyhában nem tudok dolgozni mellette, mert ott mindig a szemetest birizgálja, vagy a bárszéket dönti magára, vagy a mosogatógépben a piszkos edényeket pakolgatja, szóval ott egyfolytában rá kell néznem. Ha nem rosszalkodik, akkor a gatyámba csimpaszkodik és ordít és sehogy sem lehet bevonni a munkába. :x

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Ja Coolasa elfelejtettem írni: fantasztikusak ezek az alvós Nokis képek, tök jó ahogy elveszik néha a ruhájában. De azért kérünk olyat is aminek nem járt le a szavatossága, vagy ez a botrány már téged is megfertőzött?!

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Cool, megint küldtem.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


És látom ahogy Gabus egész este mail-eket próbál küldözgetni Coolnak és a hajnal is hasad lassan :lol: :evil:

Vuka, akkor bocsi. Gondoltam feltaláltam a spanyolviaszt :roll: Megjegyzem én pont emiatt a krumplit a nappaliban hámozom a habtapin ülve miközben Szonja egy megmosott krumplit dobálgat,...

Cool, szupi ez a sorozat /pont azon filóztam, hogy összeválogatom az alvós korai képeket erre tessék Te,.... Ugye, nem baj ha majd lekoppintalak?/

Megyek táncoltatom a szemem egy kicsit a megatáncosokon :wink:
Szép estét!
Holnap majd jövök megnézni sikerrel járt e Gabuska :lol:
N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Na gyártottam végre új avatart magamnak.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Igen sikerrel járt, köszönöm!! Natasa, jajhát ennyire egymásra vagyunk hangolódva. Majd folytatjuk ezt az eszmecserét holnap, meg holnapután, meg hétfőn, meg kedden élőben, miközben vezetsz... Éééééérted, miközben vezetsz.......ehe ehe ehe :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Natasa,
nem szép dolog kinevetni a kisebbet. :(

Cool,
tényleg aranyosak a képek! Némelyikre emlékszem, amikor feltetted akkoriban. :)

Vuka,
amíg nem volt a konyhánk Livibaráttá alakítva, én is minden konyhai munkát, ami nem volt a mosogatóhoz kötve, bent csináltam a szobában, aztán csak kirobogtam a konyhába feltenni a tűzhelyre. Mosogatni meg este szoktam, mikor Zoli hazajött. Aztán nyáron mindent kivittünk a konyhából, így amíg ott szöszöltem, addig Livicsek elavolt a játékaival, vagy pakolgatta a konyhaszekrényt , amit előtte átrendeztem, hogy az általa elérhető polcokon csak műanyag cuccok legyenek. Amióta meg biztonságosan jár, nem ejt el mindent a kezéből stb. azóta visszarendeztük a konyhát, asztalt, székeket visszavittük. Most vagy szintén a konyhaszekrényt pakolja vagy a spejszekrényt, de ott is csak olyanokat ér el, hogy teásdoboz, bébiételes üvegek (nem törik, nem kövünk van), dobozos rizs, szóval ezeket nyugodtan rámolhatja.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Vuka,
jó az avatar!!!!

Meg még tegnap akartam, hogy nagyon szép a húgod! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ja a szekrénypakolásról jut eszembe: nekem az a gondom, hogy Petra most még "csak" a fiókokat nyitogatja, a szekrényajtókat pedig nem. Ezzel az a baj, hogy mindig odacsukja az ujjait ahogy tolja vissza őket. Szóval még a szekrénypakolással sincs el egyedül, mellette kell állnom és fognom a fiókot. Egyébként szoktunk együtt pakolászni, mert a zoknikat imádja és azt megengedem neki, hogy kihúzza a fiókot, kirámolja őket, sőt már néha vissza is rak egyet-kettőt. :lol:

Na megvolt a fürdés, jön a szopi, aztán remélem az alvás.
Tök jó holnap nem dolgozik apa, így de. együtt tunyulhatunk.
Gabuska holnap drukkolj, hogy sikerüljön videót csinálnom az úszáson.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Na mi van mindenki a Megatáncot nézi?

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


szépjó estét mindenkinek!

Oly rég nem írtam, hogy csak na.
kicsit el vagyok havazódva, mert holnap tartjuk Marci szülinapja a családdal (D szülei, apu, anyu, nagyim, bátyámék 2 gyerekkel) , és egy csomó dolgot meg kellett csinálni, tegnap meg mi voltunk egy játszóházas kislány szülcsinapcsiján - ez tök jó volt, továbbá még tegnap voltunk az orthopédán is , és ott meg megállapították, hogy Marci lába kissé görbe... :? Aszonta a dokinéni - aki nagyon aranyos volt-, hogy D-vitaminból minden második napon 2 csepp, és kb 3-6 hónap alatt az rendbehozza. remélem. Aszonta, hogy azért görbe, merthogy nagyon korán felállt már. Ebben lehet valami. tavasszal megyünk vissza kontrollra.

Csináltam ma este holnapra répatortát. lesz gyertya is rajta. Mit szóltok? életem első tortája. Kíváncsi vagyok milyen lett. Még a mázat majd rá kell tenni, de Edina azt írta anno a receptben, hogy 30 percig kell 200 fokon, de nekem akkor még nyers volt belül a tészta. még 30 percig sült pluszban 100 fokon. És most már jó asszem. remélem.

Sasha, GYÓGYULJATOK!!! MONDD MEG A KICSIKNEK, HOGY VEGYENEK PÉLDÁT GABIRÓL! :wink:

Cool, képek dejóóóóóók!!! az a ff (vagy olyan hatású) az nagyon kafa, meg az újszülöttes is. meg mindegyik!

Gabi, csak a te kedvedért, ezeket tegnap v. tegnapelőtt csináltam:
Kép Kép Kép Kép

Tücsi,
majd beszéljünk a hétfő miatt valamikor. (klikkesedjünk... :wink: :lol: )

Vuka, Mancs, nekünk nincs járókánk. Szerintem Marci megőrülne egy járókától. Amúgy se nagyon tudnánk hova tenni... :?
De néha örülnék neki ha lenne.... :lol:

Ja és igen:
Bátyámék kinőtték a gyerekülésüket - olyan amilyen mostanság kell a gyerkőinknek, mármint asszem 18 kg-ig, de még nem tudok sem márkát, sem semmit, csak azt hogy valami jobb márka, (meg vm olyat mondott Csabi, hogy elefántok vannak rajta :lol:, persze mindezt arra a kérdésemre, hogy milyen márkájú :lol: ) és holnap a bulira elhozzák, és itt lesz nálam. Cool, vagy akinek még nincs ülése, annak esetleg szívesen felajánljuk, okés? Akinek kell, az majd a fotó, és márkamegnevezés után szóljon. Holnap remélem este majd fel tudom tenni. Nna.

És akkor mégegy: nagyon remélem hogy lesz egy naaaaaagy meglepim nektek kedden! :lol: Most azért árultam ennyit el, hogy rágjátok addig a körmötöket, vagy valamit... :lol:

Kormi,
jót röhögtem a fürcsis hsz-en... :lol: vizuális típus vagyok. :lol:

Ilba, azóta sem lettek meg a kódok?
Nem tetted vm újságba bele? babamagazin? ilyesmi? (én is csináltam már ilyet, hogy égenföldön nem találtam valami iratot, és aztán mindig kiderült, hogy valami elb.szott helyre rámoltam. De persze akkor került mindig elő, amikor már nem kellett. :evil: )

Mialatt ezt a hsz megírtam Marci felébredt. :evil: ma már ez volt 9h óta a második. :evil:

Na megyek fürdeni, meg a konyha is úszik, de az asszem marad reggelre. Még szenyákat is kell gyártanuk de. Kicsit izgulok...pedig nem is az én szülinapom... :lol:

Na jó éjt!

ja Gabi: nekem már itt van kis kezemben Eszti bátyjának a könyve, és ha elhozom a talira megnézheted, és akkor óccsóbban meg tudod az internetről rendelni, ha már megnézted. Na?

akkor mostmár télleg jóéjt! Ha tudok, holnap este jövök gyereküléssel.

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Bubek, szenzációsak az alvómarci képek, nekem a szépiás tetszik (csakúgy, mint általában, csak ne volnék ilyen kiszámíthatatlan) :wink:

Amúgy a ff kép nem is feketefehér, hanem olyan szűrőbeállítással készült, hogy csak azt emelje ki színben a tájból, ami kék. A pc-nken ezt a fotót "klasszika" néven mentettem el. Ja, és mellesleg, félvállról megemlíteném, hogy én készítettem...

Gyerekülés, húúúúúúúúúú, izgalmas, tűkön ülök a részletek végett!

Amúgy azt hittem először, hogy azért hozod el Esztibátyó könyvét a talira, hogy Esztivel - mint bátyja képviselője - dedikáltasd :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Én az Odaát-ot nézem :oops:

Két napja készült délutáni alvós kép:
Kép

A következőhöz hosszabb magyarázat kell: mostanában bejött nekem Leventénél a lesz ez még így se altatási módszer. Lényege, hogy ha nagyon nem akar még szopin se bealudni, mert nagyon pörögne, röhögne, játszana még, akkor berakom a kiságyába, ahol azonnal nekiáll üvölteni, 5 perc után kiveszem, s cicin hüppögve azonnal elalszik. A képen az látszik, hogy ezt akartam alkalmazni ma este is, de őkelme bemutatott nekem egy csúnyát, ő köszöni szépen, a kiságyban is jól elröhögcsél:
Kép

Ezt meg csak úgy:
Kép

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Na fürdés közben eszembejutott mit is akartam meg hogy kinek... :lol:

Natasa,
ez a nem ég a fényszórós pánikroham, ez már engem is utolért....én átérzem a helyzetet! Nekem pl. volt olyan hogy nem volt jobb indexem, és nem tudtam mi a frász bajuk van a hülyéknek :wink: , hogy integetnek mögöttem, meg nem értik hogy mit akarok, amikor én meg indexelek. Aztán a 2. napon már gyanús volt a sok hülye, így megnéztem, hogy műxi-e. nem műxött. Akkor már lapítva gondoltam, hogy tán nem ők voltak a hülyék... :wink:

Legközelebb a 6 kb Cool az irfanviewval is meg tudod buherálni. Jut is eszembe, Irfanview-s sok kép kicsinyítés:
File menü:
batch conversion/rename menüpont.
elég egyértelmű, a lényeg, hogy "options"-ben mindig 100% legyen a quality, és a "set advanced options" - ben pedig a resize - boxban 17%-ra állítsd a "set new size as percentage of original" izét, mert ekkor lesznek kb a 6-8-900kb-os képek netre tehetőek.
A többi szerintem elég egyértelmű benne, de ha gáz van, akkor szólj, és segítek. Natasa te is.

na még ezek jutotak eszembe.
akkor mehetek aludni? :lol:

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Kormi, Bubek nem semmi képek, egyik jobb, mint a másik!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bubek nekünk nincs járókánk, mert Petra nem lenne el benne. Kint hagytam a szüleimnél Pátyon, ott néha belerakjuk, de nem sok sikerrel.
Egyébként már akkora lyuk van az oldalamon, hogy az csak na. :evil:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Bubek engedély megadva, mehetsz aludni, én tartom a frontot még egy darabig. :wink:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Gabus kedvéért pár kép, aztán lépek aludni.

Régi alvós képek
Kép Kép

Napjaink alvós képei (alapesetben) Ezt látom a nappalink ablakából:
Kép Kép

Ilyen, amikor belealszik a járókában való önsajnálatba
Kép Kép Kép Kép

Ezt meg csak úgy... Ebéd utáni elégedett arc :lol:
Kép

Léptem is aludni. Nyugodt éjszakát mindenkinek!
Holnap megyünk Gödöllőre a kastélyba az adventi napokra. Juhéééé!

Kép
mancs
 
 


Vuka, köszííííí! :lol:
na azért remélem, hogy sikerül meglepni majd titeket! :wink:

ja, akkor én értettem csak el vm-it a járókával.

Mancs ate képeid is királyak!
Az önsajnálatos első képen Petike az ujját szopizza? nekem az utolsón nagyon Mbára emlékeztet. Mármint ez a mosoly. Megúgy az egész gyerek. Szerintem nagyon hasonlít ott Mbára!

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


jó éjt most utoljára.... :wink:

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Mancs nagyon aranyos képek ezek is. Olyan jó lenne már Petikét élőben is látni, rengeteget változott, annyira nagyfiús már!

Na végre elpakoltam a nyári cipőket és előszedtem a télieket, azt hiszem már igencsak itt volt az ideje. :lol:
Üzembehelyeztem a pingvint is (ultrahangos párásító) és Petrának nem elérhető helyre tettem. :wink:

Lassacskán én is megkezdem a lefekvési procedurámat.
Jó éjt mindenkinek!

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Tényleg nem is mondtam, kibújt felül a 4. foga is Petrának, úgyhogy összesen már 6 foga van. Ja és úgy szokta mostanában jelezni, hogy befejezte a szopit, hogy belémharap egyet, majd mosolyog. :evil:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?