Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Bárányhimlő oltás: én szertném beadatni mert Kata lányomnál nem adattuk be és szegénykémnek nagyon sok pötty lett a kis testén amikor elkapta a bárányhimlőt.Ezek a hegek még ma is látszódnak igaz csak a hasán és az oldalán de látszódik.
Az mi dokinénink javasolja ponzt azért mert lány és így egész életére védettséget ad még akkor is majd ha kisbabát vár.
Juca pont ez foglalkoztatott engem is amikor eldöntöttem, hogy 9 hónapos korában be fogom adatni az oltást. ( Egyébként akkor megy majd bölcsibe így remélem hatásos lesz.)
9 hónapos kortól adható az oltás.

bölcsi: egyetértek Kittivel szerintem sem biztos, hogy a gyerekkel eltöltött idő mennyisége számít hanem az eltöltött idő minősége.
És az sem igaz, hogy hagyják sírni a kisbabákat a bölcsibe legalábbis a miénkbe nem, igaz, hogy sok gyerek van de mindíg odafigyelnek erre.
Kata lányom 10 hónaposan ment bölcsibe szintén a fent említett okok miatt és semmi hátrányát nem látom ennek pedig már 4 éves.
Szerencsésnek mondhatom magam hiszen olyan bölcsit találtam a gyerekeimnek ahová tiszta lelkiismerettel viszem mert 100%-ig megbízom az ott dogozókban, mert már 1 gyerekemet "felnevelték".

Nem ezekből a gyerekekből lesznek a bűnözők, tömeggyilkosok, deviáns személyek, hanem az agyonkényeztetett következetlenül nevelt gyerekekből.( Ezt tapasztalatból tudom hiszen a munkám révén sok fiatalkorú bűnözővel találkozom akiknek ugye ismerjük az egész gyerekkorát születéstől kezdve mert ezzel kapcsolatosan is ki kell hallgatni a szülőt elég részletesen)

Hány olyan anyukát ismerek és látok aki tolja a legjobb ruhájában bomba testtel a babkocsit és bámulja magát a kirakatba, hogy milyen jól néz ki közben a gyereknek meg lóg taknya és majdnem kicsúszik a babkocsiból mert anyuka nem ér rá figyelni.
Szerintem az ilyen anya otthon a 4 fal között sem különb.

Amiket most leírtam nyilván nem az átlagról szól ezek szélsőségek de van ilyen is sajnos.

etetőszék: nagyon nagy szerencsénk volt mert tegnap a babbizományiba sikerült használtan venni 9.900.-ft ért egy fa etetőszéket.Tudjátok olyan amit még felnőtt is használhat némi átalakítás után. Nagyon jó állapotban van szinte új szerintem nem is nagyon használták. megnéztem a brendonban egy ilyen szék 39.000.-ft-ba kerül.

Kép

Kép
katus73
 
 


Kifelejtettem: nekem még szülés óta egyszer sem jött meg, mondjuk még naponta 6x szopizik Panna.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Bölcsi:szerintem sok függ attól,hogy milyen a bölcsi,és tök jó Katus,hogy találtál egy jót,és ugy már a referencia is megvan.
Sajnos sok bölcsiben viszont tényleg nem figyelnek oda.És az is számít,hogy milyen típusú a gyerek,baráti körben van egy kislány,akit két évesen adtak bölcsibe,és nagyon agyon volt szeretve,szerintem neki nagy törés volt,a mai napig nagyon visszahúzódó,félénk,persze lehet,hogy nem emiatt,lehet,hogy eleve ilyen lenne.

Nálunk képzeljétek nincs bölcsöde,így nem is tudnám beadni,ha akarnám.És a mi még jobb,hogy lehet,hogy Alexát sem fogják felveni az oviba kiscsoportba,mert akinek az anyukája otthon van,annak nem veszik fel csak középsőtől.Kötekedni nem tudom,hogy mennyire éri meg,mert lehet,hogy a gyerek látja majd kárát.

Teszek fel két képet.

Majd még este próbálok írni.

Niki Kép


Kép
Vendég
 

 
 

Katus!
Nekem sem jött még meg egyszer sem és Ádi is legalább 6szor szopizikmég egy nap, néha még éjszaka is. Az hogy nem kell minden hónapban küszködni, áldásos oldala a szoptatásnak.:-)
Ha belegondolok, hogy több mint egy éve nem jött meg Nyuszus jóvoltából!:-) Már ezért megérte!

Most megyek mert szalad a lakás, este írok, igérem.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


sziasztok!

katus!
tudod, h ezen nem veszünk össze, ugyanolyan, mint pl. az altatás téma: kinek a pap... :wink: igen, sokat számít a minőség, de kérdezem én: milyen minőséget tud nyújtani az az anyuka, aki ötkor hullafáradtan hazaér, nyilván várja a házimunka is, meg a gyerek is igényelné őt,esetleg a férj is... tudom, h milyen a deviáns gyerek, sajna többször volt benne részem röpke 4 éves pedagógusi pályafutásom alatt. (mindig kifogtam a legrosszabbakat...) valóban szörnyűek a "látszatanyukák", meg lehet nézni a gyerekeiket. és nem azt írtam, h hagyják a bölcsiben sírni a gyereket, mert az igazi gondozó megpróbálja vigasztalni a kicsit, csak azt, h nincs lehetősége arra, h 10-15 gyereket egyszerre basbusgasson, pedig bizony az első időszakban nagyon nehéz nekik. örülök, h jó bölcsit találtál, hiszen azért nagy vigasz ez akkor, ha az ember ilyen döntésre kényszerül.

niki!
édesek a gyerekeid!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Most végre van időm, hogy írjak.
Andris nyáron született 3810 grammal és 60 cetivel, nagyon jó szülés volt, nem volt semmiféle beavatkozás.
Azóta szépen gyarapszik, össze-vissza gagyog már, nagyon édes, átfordul a hasára, meg vissza, meg már húzza fel magát, ha az ölemben ül. Szerintem hamarosan fel fog ülni.
Én jogot végeztem, természetesen nem tudtam elhelyezkedni ilyen területen, mert iszonyú túlterhelés van jogászokból, de azért majd egyszer..talán..., de most egyelőre a baba körül tüsténkedem és remélem még több gyerekünk is fog születni, mert olyan jó, hogy Andris megszületett.
Nekem egyébként volt egy komolyabb szívproblémám, a lényeg, hogy megműtöttek atért, hogy lehessen majd gyerekem. Én ettől a betegségtől évekig szenvedtem, de most már teljesen jó vagyok és szerintem a Jóisten azzal ajándékozott meg a korábbi bajokért cserébe, hogy Andris elsőre megfogant, semmi bajom nem volt várandósság alatt (még a vasam is rendben volt) és a szülés is jó fájáserős és gyors volt.

Dióhéjban ennyi, most megyek, megnézem, mit matat a kis kópé...

Eszter
klarka
 
 


Képet egyelőre nem tudok felrakni, de előbb-utóbb erre is sor kerül.
klarka
 
 


Üdv!

Megérleltem magamban a gondolatot, ha hó végéig nem jön meg, csinálok egy tesztet (habár úgyis negatív lesz :) ), ha meg nem...akkor már új év lesz. :D

Nagyon megy már az ülés Petinek. Ma is megcsinálta, szerintem élvezi az újdonság varázsát.

Képzeljétek, a naptár lehet, hogy csak karácsony után lesz meg. :( Ma kaptam a mélt, hogy 8 munkanap múlva mehetek érte, és ha nem számoljuk a szombat-vasárnapokat és a karácsonyt, akkor az 27.-re esik. De azért majd bemegyek a DM-be előtte, aztán hátha meglesz.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex!
Peti nagyon ügyesen ül, igazi nagylegény. A naptár miatt :( .
Elég sz@r lenne mert gondolom karácsonyi ajándéknak szántad.
Csak nem te leszel az első a topicban aki itt lesz másodjára is anya? :D

Klarka!
Akkor Mézgombival összeállhattok mert ő is jogász.Az elkerülte a figyelmemet vagy nem írtad, hogy melyik városban laktok?
Szándékosan nem írtad le mikor született a fiad.
Jó lenne ha tennél fel vonalzót, mert így nem tudjuk mennyi idős pontosan Andris.

Norvell!
Persze, hogy nem veszünk össze.Nekem sincs jó véleményem arról aki bölcsibe adja a gyerekét pedig otthon is maradhatna vele, hiszen egy ilyen kis gyereknek tényleg az anyukája mellett a helye.
de mint az én példám is mutatja van akinek nincs más választása.

Kép

Kép
katus73
 
 


Niki!

Vencel tündéri a mikulás ruhába, a lányos is nagyon édes.

Kép

Kép
katus73
 
 


Klarka!

A mondat így szól helyesen:
Szándékosan nem írtad le, hogy mikor született a fiad?

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Petra vagyok. Nem tartozom közétek, de mivel ez egy nyílt fórum és véleményem is van, így leírom.
16 hónapos korában készülök bölcsibe adni a kisfiamat, mert muszáj visszamennem dolgozni. Nem gondolom,hogy az a legjobb a gyereknek, ha bölcsibe megy, de ugye sokunknak nincs más választása. Viszont azt egyenesen gonoszságnak tartom, amit Norwel leírt. Furcsa ez egy pedagógus szájából. Szóval deviáns lesz a gyerkem, mert korán bölcsibe adom? Nem lesz időm rá, hogy foglalkozzak vele? Az ne is szüljön, aki nem tudja anyagilag megengedni magának, hogy otthon maradjon?
Csak felesleges lelkiismeretfurdalást okozol a durva véleményeddel pl. Katusnak. Aki a férje gyerekeiről és anyósáról is úgy gondoskodik, hogy öröm olvasni, nem beszélve a két kislányáról. Nekem ő az ANYA! És Kitti is az, mert belőle is árad a szeretet, így virtulisan is érződik a férje és a kisfia iránt. Pedig két különböző emberről beszélünk teljesen más élettel.
Merész így pálcát törni mások felett és butaság is. Pedagógusként ismerhetnéd ennek a pszichológiáját.

Szép napot!
Vendég
 


Egyrészt egyetértek Petrával.

Másrészt Andris július 10-én született, tehát most 5 hónapos és 4 napos.

Eszter
klarka
 
 


Sziasztok !

Klarka:örülők h a szíved "ilyen jól sikerült" a mütét után és a szüléssel is minden ok volt.

Bölcsi:eddig én csak rosszakat hallottam róla,de ha nemsikerül egy második babát összehozzni(miért nem sikerülne de ha nem)mire Kolos 2 ébes lesz akkor nemtudok itthon maradni mert éhbér az a 22.e vagy mennyit is adnak!Nem mintha a munkahelyemen annyi lenne a pénz de 10 évig tart a hitelünk még ha kamatmentes akkor is 60 e/hó....

Hétfőn voltam a dokimnál mert beijesztett h lehet csak azért 2 napig jöt meg a mensim mert becsuszott egy baba(habár napi 6* szopi van még)+spirál de miután megultrahangozott minden ok volt.Kicsit megijedtem mert nekünk nagyon könnyen ment a "Kolos gyártás" és még gyakorlatilag a sebem elég érzékeny stb...Nemtudni miért nagyon lassan gyogyult már nyáron is a heg és még érzékeny...

Munkamegosztás:miveél a párom munkája után rohan csinálni a lakást ezért gyekorlatilag nemtud nekem itthon segíteni,ezért én nem hibáztatom őt csak néha én is kiakadok meg ő is.

Anyós:tegnap az egész kari ügy miatt kiborultunk mind a ketten és éjjel 2ig vittatkoztunk=végeredmény elfelejtenénk most ezt az ünnepet ebben az évben de nem lehet.Még mindig nemtudni miképpen lesz (lehet h beletörödöm és lemegyünk együtt anyóshoz(aki kijelentette nem lesz fa és semmi főleg nekem )és ha meglátom h nincsen semmi akkor elmegyek Szegeden fát venni ,sütők főzők és megmutatom mi az ünneplés külső tényezője.Hiszen olyan h harmonias szeretett ott nem lesz akkor legalább legyen dekoráció!

Csak közben megigértem nagypapimnak h megsütőm a bejgliket és anyámnak a halászlétr!!Kicsit sürű lesz a program.

Korház:annak idején jéártam az Uzsokiba betegápolásra stb.. olyan betegekhez akik elvoltak választva lepedővel a többiektől stb...nagyon fontos h ott legyen velük az ember amikor ugy látszik h felesleges,MERT SZÁMÍT.Nagymaminál is ott voltam az utolsó pillanatokig is.

Érdekesen alszik mostanában Kolos:este 10 kor egy kis sinlac és vigasz cici :lol: utána elalszik ,mielőtt elalszom álmában ciciztetem egy kicsit kb 1 óra és akkor egészen 05.30 alszik,felsír kapja a cicit és 07.30 ébreszt minket h mostmár elég a sötétből felkelés!!ILYENKOR VAN AZ H APA ELKEZD KAPKODNI MERT MÁR :!: ELKÉSETT(08.KELLENE KEZDENIE ÉS MINDIG 08.30/09.00 LESZ BELŐLE)

Tehát kicsit később fekszünk de később kelünk ez szupi nekem!!


Képzeljétek ma hívott fel a védőnő aki pont 1 hete lesem kakantotta a fejemet amikor segítséget kértem.Közölte jönne meglátogatni a Kolost.Kérdeztem minek?????Hát izé...megköszöntem a segítségét erre közölte menjek be és írjak alá egy nyílatkozatott h nemtartok igényt a szolgálataira :roll:
Erre én:dehogy megyek be és töltöm az időmetb erre,hiszen a másik védőnő már kikérte a lapomat és éppen pont ma megyek hozzá!!!!

Nyami nyami:chilis babot csinálok estére!!!Kolos kiváncsi vagyok mit fog hozzá szólni (bab csipős és finom..)

Köszönöm az etetőszékhez való hozzászollásokat!

B.

Kép
beataa
 
 


Hu szabópetra80 aztán megmondta!!

Miért vannak ilyen indulatok??Szerintem senki nemakar senkit megbántani
B.

Kép
beataa
 
 


Ja, és bocs, de nem írom meg, hol lakunk, mert szerintem nem ez a lényeg a babák növekedése és fejlődése szempontjából. Nem miattatok, de nem szeretem kiadni az adataimat, remélem megértitek.

Eszter
klarka
 
 


Sziasztok!

Na, egyrészt kapkodom a fejem. Milyen érdekes vélemények kaptak szárnyra. Így aztán nem állhatom meg, hogy írjak!

Petra: szerintem itt mindenki szereti a gyerekét és a férjét! Ha nem így lenne, az lenne a baj. Abban tényleg igazad van, hogy nyílt a fórum, pont ezért van, hogy mindenki leírja a véleményét. De nem hiszem, hogy itt bárki bárkit megbántott volna valamivel. Meg lehet érteni Kittit, és meg lehet érteni Katust is. Ha nincs más választása az embernek, akkor természetesen arra kényszerül, hogy bölcsibe adja a gyermekét. Természetesen ettől nem rossz anya. Norwell nem is erről beszélt. Csak a másik oldalát vizsgálta a dolgoknak. Ennyi. Nem ragozom tovább. Szerintem őt is meg lehet érteni.
Egyébként nálunk csak egy bölcsi van, de éppen most akarják a férőhelyek számát növelni egy új épületszárny megnyitásával, mert olyan sok a gyerek.

Nekem se jött még meg a haverom! :D Bár én is ugye még csak szoptatok, már nem is számolom hányszor egy nap. legalább 7-8-szor.
Ezzel kapcsolatosan szerettem volna is kérdezni, hogy járt már úgy valaki, hogy nappal nem akart enni a pici, illetve csak nagyon keveset? Aztán éjjel meg kétszer kelünk, és eszik, mint a gép. Igaz egyből vissza is alszik, tehát ebből problémánk nincs. Arra gondoltam, hogy nappal elég sok inger éri (kinti zajok, napfény) és ezek mind lekötik a figyelmét. De nem tudom. Remélem később kinövi és rendesen fog enni. Ja, és cicizés közben is képes az ujját rágni! :D

Beataa: anyós miatt már nem is tudom mit lehet írni. :(


Ex: Hűűű, Peti nagyon ügyes! Kornélt beíratom egy tanfolyamra hozzá! Bár tudom, hogy elkésve nem vagyunk. :)

Kitti: érdekes emberek is vannak. Szomszéd miatt: :( Mi egy olyan társasházban lakunk, ahol csak öregek vannak, minket meg még egy családot kivéve. Először tartottam tőle, amikor ide költöztünk, hogy milyen lesz. Voltak is problémák. Pl: szemét landolt az ajtónk előtt. Azután a párom csinált 2 fuvart két nőnek. Azóta meg... Mintha kicserélték volna őket! De a költözés majd megoldást hoz!

Niki: nagyon tündériek a kicsik!

Klarka: várjuk a képet! :) Szépek Andris születési méretei! :)

Majd még próbálok jönni!

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Petra!

Szerintem nem volt bántó, amit Norwell írt, és Katus és Kitti sem vette a lelkére. Ő a véleményét írta le némi tapasztalattal, Katus és Kitti pedig a bölcsibeadás okát. Szerintem korrekt volt a párbeszéd. Mint ahogyan az is korrekt, hogyha dolgoznod kell, akkor valamilyen megoldást kell találnod a gyerek elhelyezésére. Ha a bölcsit találod a legjobb megoldásnak, az úgy is van. Reni írta pl. a bébiszitter lehetőséget, náluk ez lesz a megoldás. Nálunk meg 2 éves kortól, ha Kinga olyan "temperamentumos" marad, mint most, akkor vagy bölcsi, vagy tesó :-) Ahány ház annyi szokás, de plíz ezen ne dühöngj!

Eszter!

Várok a képre, nekem az a leginformatívabb. Nagyon szeretem a gyerekfotókat, meg az esküvői fotókat nézegetni :-) Nagyon ügyes, hogy már forog a fiad!

Katus!

Nagyon köszi az oltással kapcs. sokat segítettél. Aztán meg arra gondoltam, hogyha mégsem véd 100%-ban, akkor utánoltani is lehet, hogy lehet 20 év múlva, addig még annyi minden változik. Szó tenksz :P

Ex!

Kipróbáltad a botmixert? Képzeld, mi anyutól elhoztunk egyet, mert ki sem bontotta, de nem nagyon bánik el a dolgokkal :-( Kofa szerint kicsi a teljesítménye 150W. Viszont anyósomtól valami egyszerű robotgépet kapunk, elszólta magát. Remélem az jobban beválik.
Ugye az abortuszt nem gondolod komolyan? Ha meg védekeztek, akkor biztosan nincs baba. Nekem egyébként már 3x kellett "belökni" a ciklusomat norcoluttal, mert egyszerűen elmaradt a menstruációm. Egyszer a vetélést követő műtét után. Szóval lehet, hogy a szülés után is kell majd :cry: Én nem bánnám, ha jönne tesó, de mi is öltözünk huncut előtt. A húsvéti nyúllal adunk magunknak zöld lámpát :-)

Ja még nem is írtam, én agrárközgazdász vagyok, és pénzügyesként dolgoztam Pályázatot írtam, kezeltem, és közvetítő szervezetnél is voltam. Szóval minden oldalt ismerek :-) Agráros koromból meg végigjártam a gyakorlatokat. Mazochizmus? Fejtem kézzel, géppel, boncoltam borjút, voltam sertéstelepen, cukorgyárban, konzervgyárban, malomban aratásnál, nyúlászatban... Szóval kajával kapcs. van egy kis rálátásom a témára, de nem vagyok az az elvetemült, ha baromságokat írnak, azt is elmondom. Ugyanúgy, mint ahogyan a múltkor mondtam, hogy volumennel nincs BIO termesztés, ugyanúgy az is igaz, hogy a közhiedelemmel ellentétben a tejbe NEM TESZNEK TARTÓSÍTÓSZERT!!! Valamint az E jelzés nem más, mint az élelmiszeriparban alkalmazott kód, tehát az aszkorbinsav is E jezőszámot kapott, és nem okoz gondot, ugyanúgy, mint más teljesen ártlmatlan E cucc, igaz vannak problémásak is szép számmal. Szóval lehet bátran kérdezni, amire tudok válaszolok :twisted:
Ez egy topik véleményekkel és ellenvéleményekkel napi örömökkel és gondokkal, és amit külön kedvelek fotókkal :lol: úgy vélem eddig is belefért a nézetkülönbség ugyanúgy, mint a segítségnyújtás, vagy jó értemebe vett dicsekvés.

tjuca
 
 


Wawel!

A 2006 tavasziaknál olvastam, hogy van 1-2 baba náluk, akik nappal "elfelejtenek" enni és éjjel pótolják. Belefeledkeznek a játékba stb. Szerintem próbáld meg napközben a szokottnál még többször megciciltetni! Sok kicsi sokra megy!!!

Szabópetra80!
Szerintem Norvell nem akart pálcát törni senki felett! Ezek az ő tapasztalatai. Sajnos ilyen is van.
A mai világban pedig egyretöbben rákényszerülnek (rákényszerülünk), hogy a babákat előbb vagy utóbb bölcsibe adjuk! Vagy bébiszitterre bízzuk!

Beáta!
Neked akkor most van felrakva spirál? Vagy valamit félrertettem? Remélem karácsonyra születik valamilyen kompromisszum közted és a férjed között! Drukk!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Régen írtam már, néha azért olvasgatok.
Most azért gondoltam, hogy írok, mert ahogyan Petrát felháborította Norwell véleménye, ugyanúgy felháborított engem az ő hozzászólása.

Petra, mielőtt ilyen markánsan fogalmazol egy nyílt fórumon, nem ártana pontosabban olvasnod. Norwell egyáltalán nem írt olyat, hogy azok a gyerekek lesznek deviánsak, akiket bölcsibe adnak. A deviáns gyerekeket először Katus említette olyan összefüggésben, hogy a munkája során azt tapasztalta, azok a gyerekek válnak legtöbbször azzá, akiket elkényeztetnek és következetlenül nevelnek. Tehát véletlenül sem a bölcsis gyerekek negatív megítéléséről volt szó! Véleményem szerint Norwell írása nem volt sértő, szerintem nem is azzal a szándékkal tette. És ahogyan észrevettem, Katus sem sértődött meg rajta. Azt hiszem mindegyikőnk közös véleménye az, hogy a bölcsőde valahol egy kényszer megoldás, mert sokunknak vissza kell mennie dolgozni. És ez történhet anyagi okok miatt, vagy akár amiatt is, mert nem csak anyaként szeretné sikereket elérni. Szerintem mindegyik okot meg lehet érteni, nem hinném, hogy ez alapján lehetne minősíteni, azt, hogy valaki jó szűlő, vagy sem.
Úgy érzem, hogy mindaddig, amíg te nem írtad meg a hozzászólásodat, nem voltak indulatok. Norwell, Katus, és a többiek is csak a véleményüket, saját lehetőségeiket írták meg. Én már nagyon régóta írok ebbe a topikba, úgy érzem ismerem annyira Norwellt, hogy ne bántson meg, és ne okozzon lelkiismeretfurdalást egy szintén nagyon régi topiklakónak, Katusnak.
Attól, hogy ez egy nyílt fórum, nem hinném, hogy helye van olyan viselkedésnek, amellyel ilyen bántóan, indulatosan fogalmazol számodra teljesen ismretlen emberekkel kapcsolatban.

Klarka, pedig már épp meg akartam kérdezni, hogy mikor végeztél, és melyik egyetemre jártál? :) De ezek szerint te anonim maradsz. :) Én 2005-ben végeztem, és ügyvédjelöltként dolgoztam, mázlim volt, mert már az egyetem alatt is megvolt ez a munkám, különben azt hiszem én is keresgélhettem volna egy ideig...

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


csajok!

Nem sértődtem meg Gombi nagyon jól látja.

Gombi!
Benned egy bíró veszett el, ezen kéne gondolkoznod nem az ügyvédkedésen. :)

Részemről a bölcsi témát lezártam hiszen ez itt már az én részemről larágott csont.( Már a terhességem alatt is ezzel fárasztottam a topic lakókat)

Legalább most pörög a topic.

Már látom is a következő vita témat:

abortusz vagy nem abortusz

Kép

Kép
katus73
 
 


Mézgombi! Nem maradok anonim, a nevemet tudjátok. Én is 2005-ben végeztem a Pázmányon. 2005 nyarán kaptam meg a diplomámat. Te hol diplomáztál? Nekem sajnos nem sikerült elhelyezkednem, mert sajnos a diplomán és a nyelvvizsgán kívül "semmi pluszt" nem tudtam felmutatni..:)

Van egy kérdésem: Az ugyebár általában úgy van, hogy ha abbamarad a szoptatás, akkor megjön, de ha javában szoptatok és négy napja jött meg és a tejem is rendesen megmaradt, akkor a termékenységgel mi a helyzet? Szoptatás alatt nehezebben esem teherbe?

Eszter
klarka
 
 


Katus!

Ne fesd az ördögöt a falra! :twisted: :evil: Én véleményem NO NEY NEVER! de ebben a témában én nem is szeretnék írni.

Mézgombi!

Tudom, hogy Julcsikának is nagy a haja. Ti vágtátok már? Hullik neki? Jó látni, hogy végül megoldódott az állás gondod, amikor még olvasgattam, nagyon régen, a nagy coming out előtt :twisted: még problémád volt ezen a téren. Jó, hogy sínen vagy.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Méz! GRATULA! szuperül fogalmaztál, maximálisan egyetértek veled!

Voltunk másik dokinál (itt az ügyeletes felnőtt orvos, de gyerekhez is csak ő jönne) a láz miatt, ma voltunk vérvételen és vizelet vizsgálaton, eredmény később. Azt mondja ez a néni, hogy van olyan, hogy magas lázzal jár a fogzás, de az ő praxisában ez 2 gyereknél fordult elő, ő egyébként 20 éve gyerekbelgyógyász a Heim Pálban... de mindenesetre van ilyen. Meglátjuk, Misi is ilyen ritka madár-e, vagy lesz valami a vizeletben esetleg...

Másra most nem tudok reagálni, mert ebéd van, utána meg el kell mennünk. Este még próbálok jönni.

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Kornél alszik, visszajöttem! Látom felpörgött a topic!

Mézgombi nagyon jól fogalmazott. Én is valami ilyesmit szerettem volna, de valahogy nem jöttek a betűk! :)

Preni: köszönöm az infot. Megpróbálom akkor a többszöri soptatást, aztán meglátjuk. Bár tényleg nem zavar, ha éjjel kétszer kel, csak a nappali evései borzasztanak el. Hogy lehet ilyen kevéssel létezni? :?:

Juca: tudom, hogy nem engem kérdeztél, de azért remélem nem baj, ha a haj témához hozzászólok. Kornélnak is nagy haja van. Mi pár hete levágattuk, mert már a szemébe lógott. S nagyon érekes, de nem ment el a haja. Ennek mondjuk én örülök. :)

Wkata: egyik ismerősömnél is a foga miatt lett 39 °C-os láza a kislánynak. Az első babánál meg szinte semmi nem volt a fogzásnál. Reméljük, hogy semmi komoly baja nincs Misinek!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Petra!
Ugyancsak azt tudom javasolni, amit Gombi: mielőtt írsz valakinek a hozzászólására, olvasd el azt. Azt gondolom, hogy (rajtad kívül) itt mindenki kulturáltan, intelligensen és normális hangnemben megbeszélte a "bölcsi-témát", mint ahogy az a többi témával is lenni szokott, senki nem lett indulatos és dühödött be. Azért vagyunk itt, hogy beszélgessünk, és ez nem azt jelenti, hogy bólogatójánosok legyünk, és mindenben egyetértsünk a másikkal (ha olvastál bennünket máskor is, akkor egy csomó témáról beszélgetünk, és nem mindenben értünk egyet, hozzátápi kontra szopi, altatás módja et cetera, et cetera...). Ámen.

Juca!!!!
Apa is agrárközgazdász!!! :D Még valami közös pont, és muszáj taliznunk!!! :twisted:

Klarka!
Ajánlom figyelmedbe: http://www.lll.hu/node/12

Kép
Kép
norwell
 
 


Lányok, különböző vélemények ide vagy oda, ebben a topicban szerintem sosem volt divat, hogy egymás torkának essünk. Petra, mi itt tiszteletben tartjuk egymás nevelési koncepcióját, még akkor is ha nem értünk egyet.Norwell sosem csinálna bölcsist Kendéből, az én fiamból pedig tuti az lesz előbb-utóbb, már amikor terhes voltam, így terveztem és így is fog történni. Másak vagyunk ennyi, de ezért még nem kell ölre mennünk, legalábbis szerintem.:-)
Na megyek is, mert Ádám baba bekakkantott - erről félreérthetetlen hangok tanuskodnak.:-))))))

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Norwell: köszi!
Akkor lehet, hogy nálam ez a délutáni gyümölcskóstolgatással függ össze...de, mint írtam, emiatt nem maradt ki szoptatás, mert két szopi közt kapta és arra is ügyeltem, hogy amikor már kezd megtelni a mellem tejjel, lefejjem, mintegy imitálva a szopást.

Eszter
klarka
 
 


sziasztok!

Kisvirág, nekünk mégnincs fogunk, de lehet kapni direkt ilyen első fogas gumifogkefét amit rágcsálhat kedvére. Az üres babakajás üvegbe rakom azt amit főzök, könnyű előkapni és szállítani is, csak vigyázni kell, h ne tele rakd mert úgy szétdobja a fagyi az üveget. A maradékot meg fagyasztózacsikba rakom továbbra is.

Tündérpöcök, anyósnak drukkolunk!!! A férjedhez meg: bajban is tudni kell beszélni, anélkül egy házasság sem működik hosszabb távon. Azon te nem tudsz változtatni, h az anyósod beteg, ő viszont igenis tudna azon, hogy te mennyit vagy otthon egyedül.
Köszi a blogdícséretet! :D

Juca, sztem én a bárányhimlős oltást nem fogom beadatni, viszont az agyhártyagyuszit igen, főleg annak fényében, h egy ismerősöm Bogyesszal egyidős babája most süketült meg agyh.gy. szövődményeként. És halovány ötlete sincs a szüleinek, hogy honnan kaphatta el, kullancs nem volt benne.

Csajok, sztem nem a látszatanyukák a legnagyobb gáz. Hanem azok, akik már a látszatra sem adnak. Itt a környéken van pár ilyen... khm... Olyan alpárian ordít az utcán a 3 éves gyerekkel, hogy egy kocsis is elpirulna.

Petra, sztem félreértetted amit Norwell mondani akart.

Klarka, szuper, h rendbejött a szíved!!! Amúgy meg nem köll bexarni, nem a személyi számod kértük :D egy városnév alapján meg senki nem tud meg semmit, csak pl hogy ha lesz tali v ilyesmi akkor mi van hozzátok közel. Persze ha egy 10 fős település akkor megértem...

Katus, NEEEEEM, NEM NEM NEM NEEEEM, SOHA!!!! Mármint abortusz. :)

Nah húzok, órám lesz 4-től :( semmi kedvem. Pedig jó előadás lesz. :(

pogacsa
 
 


Kisviri!

Állítólag a DM-ben lehet kapni tanuló fogkefe szettet. Én ugyan nem tudom, hogy milyen, de a 2006.tavasziaknál olvastam, hogy többen azt vették és használják a babáknál!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok !

Tehát tényleg pörög a topik!

:lol: Voltunk az uj védőnéninél és orvosbácsinál!Szupik!
1*a beteg baba rendelés és az egézséges tanácsadás KÜLŐN van ez már +
2*megvizsgálta Kolost a doki ugy mint még soha
3*azt mondta a doki h max 6* egyen/cicizzen a baba nem kell több és ha még bírom min 1 hó bírjuk ki tápi nélkül utána jöhet a főzelék(max adjak almát banánt,őszit)de a legjobb h ürítsem ki teljesen a 2 cicit
4*tehát a fentiek iatt nehogy eszembe jusson a babát ciciztetni mielőtt én lefekszem aludni(tehát álmába neadjak neki kaját,engedjem pihenni a gyomrát)
5*kiderült érdekesen lazák Kolos izületei a térdében,de nem baj majd tornász lesz azt mondta a doki(később majd rákérdezek ez mit jelenthet)
6*eddig belecsöppentettem a vigantolt a szájába és kiderült rosszul tettem mert tejjel kell!!NA MÁR EZT IS TUDOM 5 HÓ UTÁN :oops:

ABORTUSZ:SOHA(most sajna spirál van fent mert mivel a sebem nemakar gyógyulni félő ha hamar jőn a 2* lehetnek bajok és az egyébb vigyázunk majd nekünk eddig sem vált be mert vigyáztunk és itt a Kolos de..amint eltelik még 6 hó ujra spirálmentes lehetek mert még sok sok babát szeretnénk!

Igaz mondtam a dokinak h azélrt etetem meg Kolost amikor alszik és én meg kezdek lefeküdni mert igy meguszom az ujra felkelést 2 óra múlva hihihi...na de meglátom h lesz..
B.

Kép
beataa
 
 


Pogi: Annyira édesen kezdted a Kisvirinek címzett mondatot! "Nekünk még nincs fogunk, de lehet kapni..."míg nem olvastam tovább, azt hittem hogy fogat lehet kapni!:-):-):-)

Két darab körkérdés:
1, Nektek nem hullik a hajatok a szopi miatt? Annyira ki vagyok akadva, hiába takarítok folyton, a gyereket bárhová leteszem folyton a kezében van 2 - 3 hajszál, mindig megtalálja őket!Nem akarom hogy megegye!!!!! :roll:

2. A ti babóitok nem alszanak többet most hogy megérkezett a tél?
Nyuszus már harmadjára alszik ma, ami nem vall rá. Tanácstalan vagyok. :roll: Tanácsoljatok nekem!:-)

A férjem épp a fodrásznál ül, aztán jön haza és elmegyünk enni valami gyorsétterembe, meg rokonokat látogatunk. Tegnap mondta a férjem, hogy hétvégén meg leltároznak a munkahelyén úgyhogy egyedül leszek. De ha minden jól megy, rokonék mennek a fürdőbe és bennünket is elvisznek pancsizni Ádámmal. Használt már valamelyikőtök úszópelust? Tényleg jó?

Pusz mindenkinek:
Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!

Nekem is rettentően hullik hajam! Amikor mosom, olyan mintha lefolyna a fejemről. Csak az vigasztal, hogy amikor állapotos voltam rengeteg hajam nőtt. Így talán nem maradok kopasz! :lol:

Peti is 3X aludt ma. De. egy fél órát, délben egy órát, és az előbb hoztam be az erkélyről, ahol 2,5 órát aludt.


Úszópelushoz nem tudok hozzászólni, még nem próbáltuk.

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Köszi az üveg tippeket.

Tündérpöcök: akkor én is feljelenthetem a szomszédom? Ugyanis nagyon sok éjjel bömböl náluk a zene, de olyan szinten, mintha nálunk szólna. Már szóltunk nekik párszor, de sz..rt sem ér. Igaz ők kisebbségiek, és azt hiszik nekik mindent szabad. Na és az a legszebb, hogy csak albérlők. Bár én nem vagyok az a feljelentősdi.
Szerintem, ha a férjed kihagyna 1-2 alkalmat, attól nem fog ellustulni. Szerintem ez csak kifogás. Sajnálom, hogy így gondolkodik.
Nekem is hullik a hajam. Kende nem alszik többet, pedig néha jó lenne.

Ex: a sógornőm akarta bölcsibe adni a gyerekét, de elutasították mondván csak azokat veszik be akinek munka miatt kell beadja. Nálunk a környéken 1 bölcsi van és sok gyerek. Szóval nem egyszerű bekerülni.
Nem tudom melyik lenne neked a jobb, a + vagy - teszt. Mindenesetre drukk.

Niki: aranyosak a gyerekek :)

Petra: hasonlóakat akartam írni, mint Mézgombi. Senki nem sértette meg a másikat. Nagyon jól ismerjük itt már egymást. Immáron lassan 1 éve irogatunk ide. Szóval légyszíves máskor ne törj senki felett pálcát, főleg úgy ne, hogy nem is olvastad el pontosan ki mit írt.

Juca: Kendének is hosszú haja van. 1 hete vágtam le neki ollóval.

Wkata: reméljük tényleg csak a foga miatt volt a láz. De majd írd mi az eredmény.

Katus: abortusz: hát én sose. Fú emlékszem 1 éve ahogy kórházba kerültem és rettegtem, hogy elveszítem Kendét. A kórtermünkbe az 1 hét alatt legalább napi 2 abortuszt csináltak. Annyira kiakasztott, hogy én remegek, hogy nehogy elmenjen a baba más meg röhögve jött abortuszra. (ezt szó szerint értsd)

Bea: örülök, hogy bejött az új doki-védőnő :)

Menzesz: nekem eddig egyszer jött meg. És majd most kell karácsonykor megjönnie. Hát örülnék, ha késne.

Fogkefe: akkor megyek és nézek neki valamit, mert nem szeretném, ha miattam menne tönkre ez a két kis gyöngyszem :)

Puszi
Kisviri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Beataa: eddig nem külön volt nálatok a beteg rendelés és a tanácsadás? Nekem ez furi. Nálunk ez így van, de szerintem ez a normális, így akkor tényleg pozitív ez.

Kitti: a hajam nekem is borzalmasan hullik. Hiába takrítok! Lassan kész káosz az életem. Szopatás, takarítás :D De nem bánom, csak nagyon kellemetlen. A terhesség alatt olyan jó volt a hajam, mint még előtte sose. Gyorsan nőtt, szép volt stb.
Úszópelusunk nekünk is van már, bár még nem próbáltuk. Majd talán a két ünnep között. Akkor szeretném levinni usziba Kornélt.
Aludni többet nem alszik, inkább hisztisebb. Soxor még a szoptatásba is bele-bele kiabál. Nem sír, csak mondja, hogy eeeeeeeee. Hogy miért? Nem tudok rájönni, Korábban ilyet sose csinált. De mindig kitalálnak valami újat!

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok,

kicsit eltűnem, de Pancsa már egy hete nincs jól. Semmi komoly, csak dáthás, viszont e miatt 4×-5× is felkel egy éjszaka.
Én meg hulla vagyok.

Beáta,
vicces én is chillis bab-ot csináltam ma:) Remélem a Karácsonyotok meg azért szép lesz és nem lesz csalási balhé. Anyós miatt sajnállak, de azt hiszem a legtöbb amit tehetsz, hogy nem törödsz vele, sem azzal, hogy neked nincs ajándék, sem mással. A legfontosabb úgyis hogy a párpddal szeressétek egymást és persze a kicsi babátok. A többi nem számít.

Kitti,
Pancsa is rengeteget alszik mostanában, sajna éjjel nem annyira hosszan :)

Bölcsi téma,
mivel mi a másodikat Pancsa két éves kora környékén szeretnénk lehet, hogy én be fogom adni félnapos bölcsibe....ha létezik ilyen.
Egyébként ismerősök gyerekeit látva a bölcsi olyan szempontból is jó lehet, hogy közösségbe kerül a babó. De mondjuk ez még a jövő szele, van még bőven időm kitalálni.

Most viszont megyek mert felébredt a Kisasszony!

meteor
 
 


Sziasztok Lányok,

húúúú, jó sokat írtatok, ezt már szeretem :) .

Gyorsan, amire emlékszem, mert holnap vizsgám lesz, gondolhatjátok, milyen sokat tanultam :( .
Reggel fél 5-kor kelés és este 8-kor kerülök haza... na mindegy, ez van, ezt kell szeretni :( .

Szóóóval:

Bölcsis téma: már mindent leírtatok, nem ragozom tovább, csak annyi, hogy nálunk is úgy működik a rendszer, hogy csak az adhatja bölcsibe a babáját, aki visszamegy dolgozni.
Sőőőt: hallottam olyat, hogyha vkinek a nagyobbik gyereke óvodás és otthon van egy kisebbel, akkor "el tudnák viselni" az óvónők, hogyha hazavinné délutánra a gyereket, hiszen úgyis otthon van :evil: :evil: :evil: .
Persze ez nem minden óvodában van így, de erre is van példa :shock: .

Hajhullás: 3 hónapos volt Marci, amikor elkezdődött, de kb. 2 hete észrevettem, hogy visszaállt a normális hajhullás, úgyhogy most boldog vagyok. Tudom, hogy természetes, de mégiscsak jobb, ha nem hullik csomóstol a haj.

Fogkefe: igaz, még nincs fogacskánk, de én is épp a DM-ben néztem rá a babáknak való fogkefére :) . Szerintem és beszerzek egyet, aztán majd elbénázok vele :lol: .

Éjszakai evés: nálunk mindegy, hogy éjszaka, vagy nappal, Marci bármikor tud enni :lol: . Meg is látszik a kis huncuton :) .

Alvás: nem alszik többet :) , eddig legalábbis :) .

Klarka: elég rosszul hangzik ez a szívműtét, de a lényeg hogy most már minden rendben :) .

Oltás: már korábban írtam, hogy mi valószínűleg beadatjuk a bárányhimlő ellenit is és az agyhártyagyulladás ellenit is, óvodás korában pedig a kullancsok ellen.

Wkata: talán tényleg a fogacskától volt a láz :( . Most mi a helyzet lázügyileg???

Gombi: jó, hogy jelentkeztél, gyere gyakrabban :) . Hiányzol ám :lol: . Meg persze a többiek is, akik csak ritkán jelentkeznek, na de megvan az oka :) .

Ex: Peti nagyon ügyi, talán a legmozgékonyabb a korához képest a babák közül :) . Mivel etetitek :lol: :lol: :lol: .

Néhány szó rólunk:
Tegnap eldöntöttem, hogy ma kipróbálom a sütőzacsit, hát persze, hogy nem volt időm rá :(
A pihenőszékről a képpel még adós vagyok, Marcika éppen itt piheg benne :) . Nagyon szereti :) .

Na megyek, mert lassan fürcsi és etetés, aztán tanulás :( .

Eni
marcy
 
 


köszi a hajvágás infókat, igazából, én már egy hónapja kopasztottam, és jó lett.

Lányok, én nagy műre szántam el magam, szeretnék Betlehemet mézesből :-) Na ha sikerül kivitelezni lefényképezem!
ezt találtam :P elkészítési mód :shock: mézet én nem adnék nyolc hós gyereknek :roll: de amúgy jó
http://www.babaszoba.hu/services/recipe/full?rid=20
na jó van normális recept is, meg azért van némi gyakorlatom is a témában 8) aki szeretné kipróbálni:
http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=163604
http://www.csabanet.hu/modules.php?name ... e&sid=1232

tjuca
 
 


Hellóka!

Megint vagyok. Kaki éjszakánk volt, de d.u. édesdeden aludtak egyszerre, így én is tudtam. Hihetetlen jó volt! Annyira jön most a felső fog, hogy mindig cicizne, nappal is.

Ex: Tényleg kérnek munkáltatóit a bölcsibe. A magán meg havi 40 ronggynál kezdődik. Mondjuk ott meg lehet beszélni, hogy heti 1-2 napra adod csak. Itt van ezer bölcsi, de tök nehéz bekerülni.

Pogi: Egyetértek, én is sokszor látok idegzsába Anyukát. Viszont volt, hogy kiabáltam a Mátéval utcán, szóval, én már nem nyilatkozhatok.

Abortusz: Szerintem van, hogy nincs más megoldás...Persze most, hogy van már 2 gyerekünk, már nem tóm elképzelni, hogy valaki ne akarja a babát.

Úszópelus: Mi csak úszónaciztunk a babaúszáson, de gondolom nincs nagy külömbség. Érdekes, tényleg nem kakilnak soha akkor.

Kisvirág: Máté os olyan fogkefével kezdte, tök jópofa. Most meg sokszor akkor is akar fogat mosni, amikor nem kéne. ( egy kis innivaló után is.)

Kitti: nekem is kell 2 újságot vennem muszáljból. Jó, mert a nővérem érdekelt benne. Biztos egyből tudnád ki az, de szeret anoním maradni. Pedig én meg tök büszke vagyok rá, és mindenkinek reklámoznám.

Na, mentem. Ja, van új baba a barátoknál, tegnap a férjem meg is ünnepelte a kispapával.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Marcy, te mázlista, nekem még mindig hullik ezerrel a hajam, már több mint 4 hónapja. Sztem kopasz leszek rövidesen... :(

Kisviri, én is a DM-es fogkefére gondoltam.

Amúgy abortuszhoz visszatérve, nálam pont emiatt a spirál is tiltólistás, de asszem ezt már írtam nektek. Mert abortál, és ez a tudat valahogy nem hagyna nyugton.

pogacsa
 
 


Pogi!

Teljesen egy húron pendülünk :-) Mi egy ateista-katolikus (én) páros vagyunk. Vannak alapvető dolgok, amit az elején lefektettünk, és ebben pont egyet is értünk. Abortusz=emberölés. 5. parancsolat! Szomorú vagyok, hogy pont most jött elő, 2004. december 10-én pont a névnapomon, karácsony előtt, a születés ünnepe előtt volt a missed ab. Nekem is volt két szobatársam, de ami a legszomorúbb, mindkettő sorolta a miérteket, csak, hogy elhiggyék, hogy miért. Aztán az egyikük zokogott szvsz. akkor csapta tönkre a lelkét. A másik látszólag túllépett rajta. Én meg teljesen kivoltam, hogy a hosszas várakozás után a nem fejlődő baba meghalt.
Még csak annyit, hogy dec. 26. az aprószentek ünnepe, ők azok. Az emberek nagy többsége nem háborúkban és éhínségekben hal meg :cry: 21. században, amikor minden módszer adott a védekezésre.
Tudom nem akartam írni, de ez most kikívánkozott belőlem.

Léci áruld el, hogy mely területen doktorálsz!!! Naaaa :-) lehet priváte is :wink:

tjuca
 
 


Üdv!

Ma felavattam a botmixert (400W-os, de elég gyengének találtam, habár megcsinálta, amit kellett): borsófőzi készül vacsira, és még a berántás előtt szedtem ki belőle és raktam hozzá nyuszihusit a levesből és összedzsadzsáltam. :) Remélem, ízleni fog Petinek. Habár a mai bébiételét is megette (sütőtök sertésmájjal), de nekem a gyomrom forgott tőle, tömény májszaga volt...
Bölcsi: szerintem nagyon félreértetek valamit...a lényeg az, hogy valakinek egyszerűen muszáj beadnia a gyerekét (főleg a munkája és a pénz miatt), és nekem az a véleményem, hogy egy anyuka a gyereke számára a legjobb intézményt igyekszik megtalálni. És mielőtt szegény Norwell megkövezik egyesek sajnos tényleg vannak olyan bölcsik, ahol nem megfelelően bánnak napközben a gyerekekkel bizonyos dajkák. :( Szomorú, de ez van.
A fiamban egy örökmozgó veszett el, vagy nagyon érdekli a kisasztal: a férjem leteszi az ágy végébe és fél perc alatt odaér az asztalhoz. :D
Fogkefe: én nem fogok venni, marad a pelus, habár ha megmarad Peti mostani szokása, meg fogja mosni magának a fürdetőjével...

Tjuca, szerintem a védőoltás egész életében véd a bárányhimlő ellen, szóval az nem lehet ellenjavallat, hogy a későbbiekben nem lesz hatásos.
Az abortuszt komolyan írtam...de véleményem szerint nem lesz rá szükség, mert védekezünk (és hiába vagyunk a 21. században azért adott a lehetőség a teherbe esésre még emellett is :( ), tehát nem lehetek babás. Nekem olyan még nem volt, hogy leállt volna a vérzésem, csak épp nem 28-35 naponta jön meg, szerintem én életem végéig így maradok.
A kajával kapcsolatos dolgokat fenntartással kezelem, főleg az E-s hülyeségeket...

Reni, akkor tényleg én vagyok az egyetlen kakukktojás. :) Én terveim szerint jövő év márciusától nekikezdek munkát keresni, elvileg akkor még meglesz a lehetősége a GYES melletti munkavállalásnak.

Katus, nagyon jól jártatok az etetőszékkel!
Igazából remélem, nem én leszek közülünk a leghamarabb másodszor is anyuka. Nagyon örülnék még egy gyereknek, de azt hiszem, ilyen hirtelen sok lenne számomra.
Igen, a naptár karácsonyi ajándék lenne, de már szóltam a mamámnak, hogy valószínűleg csak karácsony utáni ajándék lesz belőle.

Venczkóné, nálatok Vencel volt a Mikulás? :) Szupi a rucija, és Alexa is nagyon édes a csokit majszolva.

Eszter, hát tényleg kárpótolt a fiad a betegséged miatt. Én meg böjtöltem a szülés során: egész végig semmi bajom nem volt, erre császárral szültem Petit.
A lakóhelyeddel kapcsolatban nem értelek (hiszen nem egy város neve árulja el a fiad egész életét)...

Bea, mindennel csökkentve 23600 Ft körüli a GYES. A hegem még nekem is eléggé látszik, de nem érzékeny.
Hál' Istennek nekem kifejezett gondom nincs a védőnőmmel...legalábbis ha kérem, akkor segít, meg válaszol a kérdéseimre.
Nehogy félre érts, de szerintem a doki egy balfék...egyrészt ha éhes Kolos, akkor éhes, másrészt tökéltesen megfelel, ha belecsöppented a szájába a vitamint (én pl. natúran adom neki kanálból).
Nálunk mióta az eszemet tudom, külön van a tanácsadás és a betegrendelés.

Wawel, szerintem az válna be nálatok, ha egy nyugis helyen próbálnád Kornélt megetetni. Habár tény, hogy nálunk teljes csendben is képes Peti találni magának valami néznivalót, ha épp olyanja van. :D
Én ezt a nyöszörgés hívom méltatlankodásnak, az utóbbi két napban nagyon megy Petinek.

Kisvirág, hát én sírva mennék abortuszra az tuti...

Tündérpöcök, Peti nem alszik többet, legalábbis én nem vettem észre.

Meteor, jobbulást a lányodnak!

Marcy, drukk a vizsgához, nem az a lényeg, hogy mennyit tanultál, hanem, hogy mennyit tudsz.
Ne aggódj, energiaitalt még nem kapott Peti. :)

Colett, ahogy írtam, a bölcsiknek szívük joga munkáltatói igazolást kérni, de más eshetőség is létezik.

Na mára ennyi.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

hajhullás: nekem akoor kezdődött amikor Pana 3 hónapos lett és mostanáig tartott.Pár hete azt veszem észre, hogy normalizálódott a hajhullásom. Úgyhogy van remény!
Előtte én is naponta porszívóztam és többször majdnem a gyerek szájából vettem ki a hajszálamat.

Juca!
De nagy parasz vagyok!
Utólagosan is boldog névnapot kívánok neked!
Pedig eszembe volt csak a keresztelő miatt elfelejtettem.
Látom a Békés Mmegyei honlapon kutakodsz, nagyon dícséretes.

úszópelus: Katusnál használtuk és nagyon jó volt ,bár ő sem kakált soha a vízbe. Mondjuk nagyon drága de mi 3 éve nyáron használtuk és egy nap többször is ráadtuk. ( közben kicsavartuk és nagyon hamar megszáradt a napon)

Marcy!
Egy kalappal a vizsgához ( nem irigyellek), tudod ezt én is végig csináltam Katánál.
Az ilyen ovónők elmehetnek a sunyiba, méghogy menjen haza az a gyerek délbe akinek otthon van az anyukája.
Nagyon kényelmesek.Én azt hittem az óvoda nem gyerekmegörző hanem oktatási hely.
Nálunk s kérnek elvileg munkáltatói papírt de nem szokták elkérni mert a bölcsi vezető megbízik a szülőkbe.
Egyébként én már akkor beírattam Pannát amikor 4 hónapos terhes voltam vele mert nálunk is nehéz bekerülni.
Nagyon vicces volt mert akkor még nem tudtuk, hogy fiú lesz-e vagy lány ezért úgy írták be , hogy : Jánosi ?.

Pár kép a keresztelőről:

Ez a templomban készült:
Kép

Mamival és keresztanyuval bontogatom az ajándékokat:
Kép

Katussal és Mamival egy másik keresztelő ruhában:
Kép

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Én is Tündérpöcök kérdésére válaszolnék, megkésve..

Nekem borzasztóna hullik a hajam, a fürdő mindig tele van és előre utálom a hajmosást, mert a kádszűrő, meg minden tiszta haj lesz, de azért rendszeresen mosok :D
Andris még nem kúszik a földön, de a szőnyege tele van hajjal, pedig már van, hogy naponta felszívom. Nekem egyébként jót tett a hajvágás, mert így legalább rövidebb hajszálak kisebb hacsomókat képeznek..Abból lesz ugyanis a porcica, mint tudjuk.

:lol:

A másik dolog nálam is igaz, Andris is nagyon sokat alszik, mióta ilyen korán sötétedik és borongós az idő. Azt hittem beteg.

Ma megyünk orvoshoz, pedig nem nagyon szeretném, mert csak elkap valamit, de tiszta kiütés a törzse, elöl-hátul. A hátán egyszerű pöttyök, elöl meg olyan, mint a melegkiütés, tehát a pöttyöknek udvara is van. Remélem nem valami komoly. Egyébként jó a közérzete, ugyanúgy rikoltozik, mint szokott, nem meleg a feje.
Arra gondoltam, hogy esetleg úgy, mint a 4 hetes korban szokásos bepöttyösödés a hormonok miatt, úgy most is amiatt, hogy megjött nekem a hormonváltozástól lett kiütése. Nektek nincs valamilyen pöttyös :D tapasztalatotok?

Eszter
klarka
 
 


Sziasztok lányok, köszi a válaszokat ahajhullást és alukálást illetően.:-)

Colett: Tippelhetek e a nővéred személyét illetően?:-)Körülírom: mindkét lap életmód/női magazin, amiket kötelező jelleggel vásárolsz, a tesód keresztneve P.-vel kezdődik. Ha így van, és eltaláltam, akkor igen, ismerem, néha szoktam a lapjaiba cikket írni. Ha tévedtem, bocs.

Katus, a Pannus egy kis angyal a fotókon a keresztelős cuccában!!!Igazi nő!:-)

Kisvirág: a szomszédunk valójában azért szeretné hogy elköltözzünk innen mert meg akarja venni a főbérlő nénink lakását az unokájának, mert tudja, hogy mi vagyunk itt az utsó albérlők és utána a nénike el akarja adni mert nincs már energiája foglalkozni vele. Csaképp a drága szomszéd nem válogat az eszközökben...korábban halálfejet rajzolt a bejárati ajtónkra, kilyukasztotta vagy 3szor a kocsink kerekét, és még ő jelent fel minket...jó, mi? :evil: De jövő hónapban ha minden igaz végre elköltözködünk, csak már látnám.

Voltunk reggel a doki néninél, mert köhögött az Ádám nagyon és hát más oka is volt a látogatásunknak de arról majd később. Szóval annyi taknyos gyereket amennyi ott volt én még egy csomóban soha nem láttam, másfél órát ültünk ott mire sorra kerültünk.Nyuszus hősiesen helyt állt, de aztán hazafelé elaludt a hordozókendőben. Kapott némi kis gyógyszert a köhijére, de azt mondták, ne aggódjak, megmarad.:-)
Most alszik. Legalább van egy kis nyugalom, rám fér.

A szomorú ok, amiért lementünk a doktornénihez, az, hogy a sorozatos rossz történések az életünkben megtették a hatást: apadó félben van a tejci...:-(:-(:-(Pedig én igazán igyekeztem nem törődni a gondokkal, de az már sok nekem, hogy anyósom konkrétan haldoklik, a szomszéd ránk küldi a rendőröket alaptalanul, Nyuszuska is meg van fázva, a lakásvásárlás miatt is idegeskedünk és emellett év végi őrület van a munkahelyemen, s párom nem tud kivenni egy nap szabadnapot sem, mert mostanában az édesanyja betegségével kapcsolatos ügyintézés miatt annyit hiányzott hogy nincs képe kérni. Szóval tápit feliratni mentünk. Mert ami a ciciben van az egy-két napja már csak arra elég hogy megnyugtassa és elaludjon rajta.

Különben jó kis karácsonynak nézünk elébe...no, most nem is írok többet, mert nem szeretnék senkit elszomorítani.

Puszi mindenkinek!

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Az abortusz témához csak annyit, hogy mint jogász és, mint keresztény is elítélem, erről egy több tízoldalas dolgozatot is írtam egyszer, most nem mennék bele, mert vége-hossza nem lenne.

Mi egyébként a természetes családtervezés hívei vagyunk és teljesen bejött. Nem mondom, kell hozzá egy kis önfegyelem, de szerintem az senkinek sem árt. Mi 2003-ban házasodtunk össze és még el kellett végeznem a jogot, plusz el kellett helyezkedni, ezért vártunk a babával. Amíg nem akartuk, nem is jött, aztán 2005. októberében úgy döntöttünk, hogy jöjjön, mert már nagyon vágytunk rá és egyből meg is fogant. Persze nekem is vannak ismerőseim, akiknek nem sikerült, de általában hamar feladták, mert bonyolultnak találták, meg mert csak esküvő után kezdtek vele foglalkozni, de akkor már kicsit késő volt..
:D

Azért jó, mert egészséges, nem kerül egy fillérbe sem, babát sem károsít, a lelkiismeretem is nyugodt.
Meg a test nem véáletlenül küld bizonyos fajat jeleket, hanem abból nagy valószínűséggel jó következtetéseket lehet levonni.

Ezt persze nem azokra értem, akiknek feltétlenül kell valami fogamzásgátló, mert különböző problémáik vannak, csak ajánlani szerettem volna. Van erről egy jó vaskos könyv, a Kippley házaspár írta, abban minden benne van, ami fontos!!

Eszter
klarka
 
 


Kitti!
Fel a fejjel!! Ciciltesd sokat Ádit, hátha visszajön a tejcsi! És próbálj kevesebet idegeskedni! Bár tudom, hogy nem könnyű!

Katus!
Tündéri a mennyasszonyunk! Megmutattam Petinek is!

Tegnap este Peti elaludt 3/4 9-kor és reggel 9 előtt pár perccel kelt. Jó kis alvókája mostanában. Persze fél 6-kor félálomban megciciltettem.

Ma már megsütöttem két adag diós kekszet karácsonyra. Csak jól el kell dugnom a párom elől. Holnap kis linzer kekszeket akarok sütni és többféleképpen feldíszíteni. Így a jövő hét végére csak a krémes és sós sütik maradnak.
A férjem már csak egyszer dolgozik az idén. Vasárnap éjjel. Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon jó, hogy itthon lesz velünk, ugyanakkor kevesebb lesz a fizuja, mert teljesítménybérben dolgozik.

Katus! Ezek szerint van remény, hogy elmúlik a hajhullás. Éljen!

Itt a mosolygós Peti:

Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Továbbra sem tudni, hogy mitől lázas Maki :-( ami egyrészt jó, mert azt jelenti, vér- és vizeletvizsgálat negatív. Rossz, mert lehet ugyan, hogy a foga miatt hőemelkedéses/lázas, de akkor most ez lesz még néhány hónapig egyfolytában?! Szóval állapot maradt, oka ismeretlen.

Abortusz-témához:
Én senkit nem ítélek el, aki szükségesnek tartja, ő veszít vele szerintem. Anno (11 éve) mi megbeszéltük ezt, hogy mi történne, ha védekezés mellett mégis teherbe esnék. Férjem szerint mivel tettünk ellene, az abortusz indokolható. Én meg mondtam, hogy éppen mivel tettünk ellene és mégis megfogant, akkor meg kell maradjon. Próbált győzködni, erre közöltem, hogy ha úgy alakulna, akkor ne izguljon, majd felnevelem egyedül, mire ő: csak nem gondolod, hogy hagynám a gyerekem nélkülem felnőni??? szóval megegyeztünk, hgoy akármi is van, marad. Kivéve persze az extrém egészségügyi helyzeteket (ha én rámennék vagy ha a baba nagyon beteg lenne). Hát mi így látjuk.

Reni!
Peti nagyon elégedetten mosolyog :-)

Kitti!
Szerintem ti most teljesen különleges és nagyon nehéz helyzetben vagytok - nincs körülöttetek olyan valaki, aki tudna segíteni? te anyukád, tesó, barát/barátnő??? Érthető, ha a férjed szeretne az édesanyjával lenni ebben a helyzetben, főleg, ha később már nem lesz rá alkalma :cry: - de neked is véges a tűrőképességed, tehát szerintem mindenképp be kéne vonni valakit a terhekbe ha átmenetileg is. A szomszédot meg fosd le magasról (már elnézést...) de egyrészt megérdemli, másrészt meg amúgy is elköltöztök.
Egyébként egyik legjobb barátnőm is Sanomás lapnál úí, csak az gazdasági témájú, és ő most Berlinben van, ezért ritkábban tudunk beszélni, találkozni.
Korábban írtál egy Harry Potter - anyagról, majd ha kisebb lesz körülöttetek a káosz esetleg elküldöd nekem?

Bölcsi-téma:
Kollégám feleségének muszáj volt dolgozni menni (sok hitelüket nem lehetett egy fizuból bírni), és ott a dadák rendszeresen beszáradt kakival a fenekén adták haza a lurkót... :cry:
szal tök jó, ha megbízható helyet talál az ember!

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Kitti: nagyon rátok jár a rúd mostanában. Nem csodálom, hogy mindezek mellett elapadt a tejed. Én azt csodálom, hogy még idegileg bírod. De Ádi mellett muszáj is. Nagyon erőt és kitartást kívánok. Legyen sokkal szebb és békésebb új évetek!

Katus: imádni való Panna. Csoda szép!

reni: Ekkorát aludni! :D Ezek után nem csodálom, ha olyan szépen mosolyog! :) Kornélnak még van mit tanulnia. Most is kétszer keltünk, úgy evett, mint aki napkozben nem látott cicit, aztán persze durmolt tovább.

Wkata: fel a fejjel! Én nagyon bízom benne, hogy a foga miatt lázas. Ha lesz vmi, feltétlenül írd meg!

Pogi: valóban azok az anyukák a legrosszabbak, kik úgy csinálnak, mintha minden rendben lenne, közben meg aztán hihetetlen, hogy hogyan beszélnek a gyerekeikkel. A mi lépcsőházunkban is lakik egy fital pár, akiknek 4 éves a kisfiúk. A múltkor arra lettem figyelmes, hogy az anyuka jött haza a kisfiúval és kiabált a lépcsőházban. Sőt, inkább ordított. De olyan hangosan, hogy a szobában kristálytisztán hallottam. Csak egy kis "ízelitő": "Ha felérünk megfojtalak, megcibállak, nem fogsz tovább szomorítani engem"
Gondolhatjátok!

Rólunk: megjöttunk a csípő ultrahangról, mert ugye a múltkor kiderült, hogy az egyik csontmag fejletlenebb, mint a másik, de már minden rendben van! :D Nem is kell többet mennünk! HUURRÁÁ!
Így aztán most megyek, és megsütöm a palacsintát, mert főzni még nem volt időm. De hogy mivel telt el a mai nap, ne is kérdezzétek! Nem tudom.
Karácsonyra a dédiknek csináltattam nagyon szép képeslapot KOrnélról. Ezt a képet vittem be, csak raktak rá egy karácsonyi keretet. Nagyon jó lett. Kép

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Csajok, dögrováson vagyunk Nyuszussal, mindketten bekaptuk ezt a bacit...:-(

Wkata: a Sanoma nagyon jó munkahely, tényleg.Harry Pottert természetesen elküldöm Neked csak írd le az emailcímed.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?