Új privát üzeneted érkezett!

Szép jó reggelt mindekinek!

Ex!
A végén még konyhatündér lesz belőled. :)
Én még nem sütöttem sütőzacsiban de azt olvastam, hogy beleteszed a megtisztított zöldséget és a husit is ( nem kell hozzá víz mert fog levet ereszteni) és beteszed az egészet egy tepsibe majd azzal együtt a sütőbe.
Szerintem ha közepes fokozaton ( de ez sütőtöl is függ én 4-es fokozaton csinálnám) sütheted kb 45 percig, ha nincs benne hús akkor elég30 perc.
Amikor kész van akkor botmixerrel összeturmixolod és kész van Peti babának a több napi adagja.Ha túl száraz akkor tehetszbele egy kis forralt vizet.
Amit nem adsz neki oda azt bébi ételes üvegben nyugodtan lefagyaszthatod.

Jó főzőcskét!

Kitti!
Megértelek tudom, hogy vannak ilyen csajok akik nem tudnak a fenekükön meglenni :D .Igazad van abban, hogy jobb egy kiegyensúlyozott boldog anyuka mint egy otthon besavanyodott mackónadrágos anyuci ( tisztelet a kivételnek).
Ha én megtehetném 2 éves koráig biztosan itthon maradnék de 3 évig én sem bírnám.
De én sem tehetem meg.

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus, Gratulálok Pannának a féléves szülinapjához!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:-)

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Tündérpöcök!

Én sem vagyok az a mackónadrágos (nincs is mackóalsóm :lol: ), viszont sajna pénzügyesként nem nagyon lehet magánozni :-(Én úgy tervezem, hogy Kinga két évesen megy bölcsibe, ha van hely, és ha addig jön tesó, akkor tesózunk. Három gyereknek indulunk neki, majd meglátjuk mennyi lesz. Viszont én sem bírom a klasszikus értelemben vett bezártságot, ezért mindig megyek/megyünk. Bár az is igaz, hogy nem tudok eljárni tornázni, de soha nem is tornáztam. Viszont járunk ismerősökhöz, Pestre Kingával egyedül is be tudok menni, ha szeretnék valami meglepit, vagy találkozok ötyékkel, meg keddenként járok baba-mama klubba, ami böszmén hangzik, de néha elég jó, és vannak értelmes csajok, akikkel lehet beszélni a gyerektémán kívül mást is. A munka hiányzik, bár azért annyira nem, inkább a környezet, úgyhogy teljesen megértelek.
kingázok, úgyhogy csak kicsivel...
kinga spec. pont az a gyerek, aki a közösségben azon méltatlankodik, hogy miért megyünk haza. lehet három évesen már égő lesz, ha bekísérem az oviba :twisted: az ilyen manóknak külön jó a bölcsi, mert egy idő után egyszerűen nem vagy elég neki. én nem voltam ilyen társasági ember, egy buligörl, ahogy az apja hívja, viszont a tesóm igen. ő volt az utolsó, akit elhozott anyu, mert mindig csak öt percet még..., aztán már háromnegyed óra múlva bezárt a bölcsi :D úgyhogy én egyáltalán nem akadok ki a döntéseden, neked kell átgondolnod, hogy mi a legjobb nektek.

norwell!

nálunk szabályos mászás a négykézláb+közlekedés után kb. három héttel lett. először inkább kúszás volt, aztán volt egy igen ijesztő etap, amikor jött az együtemes mászás :twisted: a lábaival mászott a kezeivel viszont nem tudott mit kezdeni. így előre lökte magát a lábával, aztán le az orrára, és így tovább. piszokul haladt, csak leamortizálta az orrát. aztán nem tudtuk mikortól mondjuk azt, hogy valóban mászik, de végül a talin mondtuk azt, amikpor évi is rábólintott 8) addig kofa nem akarta elismerni, tudod még egy kicsit húzta volna az időt, hogy á nem is mászik, még csak kúszmász :wink: úgyhogy számításaim szerint kende a karácsonyfát tökéletes mászással fogja megközelíteni :lol:

ex!

sütőzacsiról mindent leírt katus, csak még annyit, hogy hagyatkozz az orrodra, mert nagyon fincsi az illata, amikor sül, és biztosan tudod mikor sült meg.

elalvással kapcs.
kinga hasfájós volt, de nem akármennyire. tipikusan enyhíthetetlen tünetekkel, két három órás bömbikkel, szóval keményen. így általában csak úgy aludt el, ha vagy az ölünkben masszíroztuk, vagy dörgöltük a hátát, vagy fél kézen lóbáltam. én olyan lettem, mint popeye :wink:
aztán két és fél hós korára csillapodott a dolog. a rítus akkor alakult ki, hasra le, hátat dörzsöl. viszont este a fürcsi után nincs játék, szopizás közben eléneklem imaként az erdő mellett estvéledtem c. nótát, és utána sötét, kiságy és alvás. van, hogy sikerül, de van, hogy dolga van :wink: kicsi nyűglődést engedélyezek, ilyenkor mondom is, hogy ég egy kicsit gondolkodjon, aztán még egy kis szopizás, és ált. utána elalszik. sajna a hasfájós gyereknél nem megoldható a mélázásra nevelés, mert akkor is lelkifurija van az embernek, ha simizi a pocakot, de ha csak parlagon üvölt a gyerek az még iszonyatosabb, így jön a ringatás, lóbálás, dörzsi, és közben a fájdalmas bömbi... így sztem idővel a szopizásba bealvó babák is megtanulnak elaludni maguktól.

tjuca
 
 

 
 

Sziasztok!

Ex! Még annyit a sütőzacskóhoz, hogy szúrkáld meg hústűvel, ha nagyon felfúvódik és én a tartalmát is hústűvel ellenőrzöm, hogy megpuhult e. Ja, és ha kész rögtön vedd ki a sütőből, hogy ne illanjon el a kipárolgott fincsi lé.

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Először önző módon magunkról írok:
Tegnapelőtt este 9-10-ig 1 órán át nagy sírás-üvöltés volt nálunk :( Szegénynek a könnye-taknya-nyála egybefolyt. Annyira kínozza a felső foga. 10-kor nagy nehezen abbahagyta a sírást és hajnal 1-ig hüppögött még. Annyira sajnáltam őt.
Tegnap levittem dokihoz, mert azt gondoltam meg is van fázva, mert egész hétvégén tiszta takony volt. Hát nincs is megfázva. Az egész taknyosság a foga miatt van. Persze még mindig nincs megrepedve a felső íny. Szóval még várható nagy üvöltés :(
Ja és kérdeztem a doki nénimtől ezt a csontmag dolgot és írt fel kalcium ampullát, amit meg kell itatnom vele. Remélem így már januárban minden oké lesz.

Most megyek és visszaolvasok.
Remélem sokáig fog aludni Kende, mert van mit olvasnom :)

Addig is puszika
Kisviri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág!
Szegény Kende baba jól megszenved a fogacskával.

Tegnap minket is cserben hagyott az álommanó. Peti negyed 12-kor aludt el. Persze 9-kor bealudt a szopiba, de amikor a kiságyba raktam kipattant a szeme és elkezdett nyüglődni. Mondom apának, hogy vegyük ki, bár sosem szoktuk, hanem hagyjuk nyügizni, aztán úgyis elalszik. Persze az ölünkben felélénkült, kapott pótcicit, de nem aludt el azon sem. Végül negyed 12-kor meguntam és visszaraktam a kiságyba. kb. 15 másodpercig nyöszörgött, aztán már aludt is!

Képzeljétek, 3-4 napja nem kell Petinek a cumi, nem kell a szilárd kaja, csak a cici. Ez nem is lenne baj. De a cicimet használja cuminak. Teljesen felázott és hólyagósra cumizta. Majd besz@rok, amikor szívja. Ha meg elveszem tőle, amikor már érzem, hogy csak cumizik, akkor nagy bömbölés van. Nem tudom, hogy mitvő legyek. Lehet, hogy nálunk is fogzás van? Nem tudom, én nem érzek semmit!

Tegnap beleraktam Petit az etetőszékbe, hogy szokja. Nagyon tetszett neki, nagyokat síkongatot, amikor kivettem, elkezdett sírni. Rakok két képet róla:

Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok Lányok :) ,

negyed kettőre megyünk doktorbácsihoz méreszkedésre :) , olyan kiváncsi vagyok hány kiló Marci baba.
Voltunk UH-on a nővéremmel, végül is 14 hét 5 napos a baba az UH szerint, úgyhogy jövő héten már mehet is vérvételre.

Elalvás: véleményem szerint mindegy, hogy most ki milyen módszerrel altatja a babókáját, szerintem amikor lesz már annyira értelmes másfél - 2 éves korában, hogy fel tudja fogni, hogy ott vagyunk, nem megyünk el, nem fog problémát okozni az esti lefekvés :) . Addig meg szerintem mindenkinek úgy kell megoldani, ahogy bejön személytől függően.
Nálunk pl. egyáltalán nem jött be, hogy ébren leteszem és otthagyom.
Kb. 10 másodpercig bírom elviselni, hogy sír :( :( :( .

Reni: olyan ügyes Peti, amikor csak a képet láttam, elcsodálkoztam, hogy jézusom, már ül, pedig majdnem annyi idős, mint Marci (kb. 2 hét van közöttük). Szóval ő is nagyon előre van a fejlődésben, nagyon édes :) .
Ahogy tegnap írtam mi pihenőszékben kezdjük a kajcsit, mert szerintem mi még messze vagyunk az üléstől segítség nélkül.
Amit most észrevettem, hogy amikor hason van, akkor nem akar átfordulni, hanem a kis fenekét tolja fel (szerintem ez már a mászás előszele akar lenni :) :) :) ) .

Most megyek, aztán késő du. még jelentkezem, hogy mi volt a dokibácsinál.

Eni
marcy
 
 


Marcy!

Peti sem forgolódik még. Max. hátáról az oldalára. Viszont hason már próbál kúszni, csak nem bírja a nagyhátsóját. Újabban ha háton van szinte hídba nyomja ki magát. Szóval produkál érdekes pózokat.
Még az etetést mi sem próbáltuk az etetőszékben, hanem mi a hordozójában etetünk!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Preni, ez a Peti baba tényleg naaagyon ügyes hogy már így ücsörög.:-)
Viszont a forgásról annyit hogy Nyuszus is csak múlt héten fordult meg, azóta viszont ha kell ha nem forog és már olyan erős, hogy a kiságyában komoly veszélyben van, mert rendszeresen magárarántja a zenélő forgó játékát, de a tartó zsiráffal együtt!Hihetetlen erőszakosan rángatja. :roll: Csak tudnám miért?

Gyűűűűűlölöm a telet. Ma először volt olyan cidri hogy a teljes szkafandert rá kellett adnom Nyuszusomra, amitől épp úgy nézett ki mint egy űrhajós. Csak hát mivel a földön van gravitáció, éreztem is rajta a plusz 1 kiló ruhát, amikor a hordozókendőben cipeltem a fenekét.

Ma este lesz a munkahelyemen a karácsonyi vacsi, már nagyon várom. Kicsit kiszakadhatok ebből a sokszor ingerszegény kkörnyezetből.:-) A férjem fogvigyázni Nyuszuskára míg odaleszek.Annyira aranyos, hogy azt mondta, még értem is jön kocsival ha elegem lesz a vacsiból. Annyira imádom.:-)

Na most megyek, mert az Ádi megint lerántotta a tartózsiráfját és kiabál vele...az eszem megáll micsoda kis pukkancs az én fiam!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Hát mostanában nem egyszerű az életünk, küzdünk az evéssel. Nem is olyan rég volt olyan időszak, hogy még éjjel is felkelt enni, és mohó volt, annak egyszer csak vége lett, volt pár normális nap, és azóta minden katasztrófa. Egyszerűen nem akar enni, és iszonyat hiszti van. Mivel most már minden elfogyasztott 10 grammnak örülök, 2 óránként eszünk fél adagokat. Minden más érdekesebb neki, mint az evés. Múltkor már odáig fajult a dolog, hogy kibontottam a tápszeres dobozt, megnézni, hátha a tejemmel lett valami gond, nem ízlik neki, és valami mást enne. Hát arra nézett nagyokat, 2 korty után az se kellett. Gondoltam arra is, hogy a fogzás miatt van, de pont mostanában sokkal kevesebbet nyáladzik, és mostanában napi 1x kaki van, pedig eddig volt 2-3. Minden ilyen extra dolog kb 1 hétig szokott nála tartani, ha ez nem múlik el, akkor elkezdem a gyümölcsöket adni neki. Azt hittem ezt a hiszti dolgot letudtuk, amikor nem akart cicizni, de most megint majden ugyanolyan a helyzet :( Tényleg van még köztetek olyan, aki csak anyatejet ad a babájának, vagy én vagyok az utolsó?

Az alvásról még mindig:
Az, hogy hogyan lehet elaltatni, nagyban függ a babától is. Márk mindig is álomszuszék volt, jó nagyokat aludt. Amíg kicsi volt nagyon szerette ha olvasok neki, mire a verseskötet végére értem mindig bealudt. Egyszer csak úgy döntött, többé nem érdekli a felolvasás. Nálunk napközben mindig itt van a nappaliban, amíg még nem mozgolódott, addig a sarokgarnitúrán volt megágyazva neki. Itt játszott és láthatott is engem. Hamar rájött, hogy amíg fejek, nem tudok vele játszani, ezért délelötti alvást az elintézi magának. Az ebéd utáni nagy alvása meg kinnt van a kertben/teraszon a babakocsiban. Szerintem az egy fontos része az egésznek, hogy a kiságyába csak esti lefekvéskor tettük. Így tudja, hogy akkor már sötét és csönd van, alvási idő. Igaz az is, hogy a lefekvés elötti evészetbe szinte mindig bealszik, ha meg nem, akkor van ott neki pár játék (csakis olyan, ami nem ad ki hangot) és a félhomályban eljátszik, majd elalszik. Ahogy így hallgatom, hát Márk tényleg sokat alszik még mindig! Kelünk 8 körül vigyorogva, délelött olyan 10 körül alszik egy fél órát, kb, délben kaja, majd olyan 1 körül megyünk ki a teraszra, és alszik fél5-5 vagy akár fél hatig is :) Délután megint alszik egy picit, olyan 20 percest, fél órásat, és 10-kor fekszünk kb. Van olyan, hogy anyósék játszanak vele, ásít kettőt, megdörgöli a szemét, és beájul az alvásba, mindezt játék közben :D :roll:

Kitti,
Én aztán tényleg megértelek, én is hasonlóan érzem. Én ráadásul a fejés miatt még kötöttebb vagyok, és már kezdek egy kicsit begolyózni, pedig itt vannak emberek is, hiszen mi egy házban lakunk anyósékkal. Párom azt mondta nem is olyan rég, hogy szeretné azt elérni, hogy tudjon annyit keresni, hogy én itthon maradjak. Mondam neki, azt ugyan felejtse el, én nem leszek még egyszer htb, azt nem nekem találták ki. Nekem kell a pörgés és a kihívás (ami nem olyan sziszi-fuszi, mint a háztartás). Mi amúgy is azt valljuk, kell a gyereknek a gyerekközösség is, mert sokat tanulnak ott is. Ha meg jövőre valamikor összehozunk egy kistesót is, akkor mindenképp kell a bölcsi, hogy azt az időt a picire lehessen fordítani. Ez a módszer az egyik rokonunknál nagyon bevált, nem is volt olyan nagy törés a kistesó érkezése. És az is igaz, hogy Márk igényli a nyüzsgést maga körül, ha egy napig csak én vagyok, az baromi uncsi :)

Katus,
nem semmi, hogy így kiszolgálsz mindenkit. Nálunk anyósék nem jönnek, mert ők itt laknak, osztozunk a házon és a kerten. Azt azonban meg kell mondanom, az én anyósom, pont az ellentetje, ő aztán szeret mindent megcsinálni mindenki helyett, mindenki életét elrendezni. Ha meg mondom neki, ne vásároljon be nekem, meg hogy nem kell az ötszázadik süteménye, akkor meg savanyú képpel néz. Nekem meg már ez túl tolakodó. Ha épp hozzánk akarna jönni egy vendég, az nem tud csak hozzánk jönni, mert anyósék azonnal lecsapnak rá, és akkor hozzájuk is kell menni, amihez az én családomnak pl nem mindig van kedve, ezért inkább mi megyünk hozzájuk. (Ők is Bp-n laknak).

Preni,
Jó nagy Peti! Mi is épp a héten vettünk etetőszéket, és Márknak is tetszett az újdonság. Márk még nem ül egyedül stabilan, de már alig kell őt tartani, és ha kicsit is hátrébb döntjük, akkor húzza fel magát.

Andi

amandi
 
 


Újra sziasztok!

Mindenkinek köszi a drukkot, hogy kijöjjenek azok a fránya felső fogak. Már én is reménykedem, hogy utána egy csöppet jobb lesz a helyzet.

Altatás: nálunk vagy cicin alszik el, vagy a vállon tartva sétálva. Sose aludt el egyedül Szerintem nem is tudna.

Tündérpöcök: anyósod hogy van? Mit mondott a doki? Gratula a forgáshoz. :)
Hát nagyon rátok jár a rúd :( Kitartást mindenhez.
Majd megtanul a másik irányba is forogni. Nekünk is először csak 1 irányba ment.

Wawel: drukk nektek péntekre, hogy már okés legyen a csontika!
Ágyról leesés miatt :( Még jó hogy nem lett semmi komoly baj.

Wkata: nekünk a manuális vizsgálat után alapból nézték UH-val is. Igaz én nem a kórházba viszem, hanem egy alapítványhoz.
Attól én is tartok, hogy nyugdíjba megy a mi dokinénink, mert már sztem olyan 65 körül lehet. Annyira sajnálnám, mert nagyon aranyos és jó doki.
Én sűrítőnek vagy krumplit, vagy étkezési keményítőt használok.
Sajnálom, hogy ti is így küzdötök a fogacskával :( Drukk nektek is!

Juca: belenézem a képeitekbe. Szenzációs a lányod. Nagyon cuki!
Jobbulást Kingának. Nem semmi ez a Mávos story. Teljesen egyetértek veled. Én nem is próbálkozom vonattal menni. Én 10 évig vonatoztam Pestre, hát én is tudnék regéket mesélni.

Mári: van már eredmény? Jobban vagytok már?

Ex: néha én is szoktam üveges babakaját adni neki, amikor nincs időm főzni.
Ja mégse adok neki több D vitamint. Megkérdeztem a dokinénit és azt nem javasolja.
Gratula a kúszáshoz. Kende hason mászik :)

Reni: nagyon édi Peti. Igazi mishlen baba :) Éhségsztrájk miatt :( Kende se nagyon eszik amikor fáj az ínye. Szóval lehet, hogy mozgolódnak Petinél is azok a fogak. Édes az etetőszékbe. Tud már egyedül ülni is?

Marcy: Kende is tv függő. Főleg a reklámokat imádja. Jajj ti is így szenvedtek a fogacskával. Drukk, hogy mielőbb kibújjon.
Grat a tesódéknak. Az én tesómék tegnap voltak dokinál és nálunk is jön a babó. Még nem beszéltem a sógornőmmel. Egyenlőre nem is tudják, hogy én is tudom az örömhírt :)

Colett: grat a felálláshoz. :)

Amandi: nem kajálás miatt :( Reméljük csak pár napról lesz szó. Lehet a foga miatt van ez.

Bocsika, hogy nem írtam mindenre, de Kende nem nagyon hagyott ma.

Puszika
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


sziasztok!

Negatív lett az eredmény, nem fertőzés, A dokinő is a tápszerre gyanakszik, ezért kapott Aptamil H.A.T. speciális tápszert. Csütörtökig várunk, ha véres még, akkor kivizsgálás. De pénteken nem lesz dokinő, csütörtökön este telefonon kell megmondanom véres-e még, így csak hétfőn lesz kórház és akkor már 2 hete véreset kakil kezelés nélkül :(
És így haza sem tudunk utazni mert férjnek pont a kari előtti hét a szabad. Hát remélem bejön az új tápi.

Még mindig nem tudtam megnyugodni. Autóbalesetben halt meg, nem adta meg az elsőbbséget egy kamionnak :(

Majd jövök rendesen is, ha jobb kedvem lesz.
Mindenkinek minden jót!

Puszi

Mári

Kép
mári
 
 


Megjöttünk a dokibácsitól (közben volt egy kis séta, majdnem megfagytam, de babóka élvezte :) ) .

Szóóóóval: Marci 8800 gr és 70 cm :lol: :lol: :lol: . Most nem a mi dokint volt, hanem egy fiatalabb doktornéni és nagyon szimpatikus volt. Mondtam neki, hogy Marci hányszor eszik éjjel, azt mondta, hogy a fél 12-es és a hajnali kajcsi maradhat, de ha lehet, akkor a hajnali fél 2-es evést ki kellene váltani egy kis forralt vízzel, egy kis babusgatással, pelenkázással. Ő is mondta, hogy hát ez egy kicsit macerásabb, de pihenni kell a gyomornak és én is így gondolom. Jó lenne, ha sikerülne :P .

Amandi: hát Márk tényleg egy álomszuszi :) , nagyon sokat alszik délutánonként :) .

Kitti: olyan jó lesz neked a karácsonyi vacsi, biztos csini is leszel :) . Én is nagyon várom már a 18-át, nálunk akkor lesz :) .

Képzeljétek: szombaton színházba megyünk :) :) :) !!! Olyan jó lesz, csak az a baj, hogy 19h-kor kezdődik, úgyhogy Marci baba valószínűleg anyukámmal alszik el :( és nem lesz cici :( , vagy egy kicsit előbbre hozzuk a pancsit és a vacsit (azt hiszem inkább így lesz :) ) .

Még nem hívtak a Baby Shop-ból, hogy megjött-e a légzésfigyelő, de ha holnap felhívnak, akkor elhozzuk a pihenőszéket is és teszek fel róla képeket. Csak azon aggódok, nehogy kicsi legyen Marcikának :) . Bár amilyen kreatív anyukám szerintem megoldjuk, hogy hosszabítsunk rajta egy kicsit :) .

Eni
marcy
 
 


Mári: ez nagyon aggasztó lehet, hogy nem tudjátok mi okozza a véres kakit, de legalább negatív az eredmény.

Osztálytársad miatt mégegyszer :( .

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Igyekeztem visszaolvasni. Ma még kari ajándékokat rendeztem. Anyukámnak egy biciklit veszünk, mert a régi már szétesik alatta, és nagyon sokszor jön hozzánk biciklivel, így ezt találtam a legpraktikusabb ajándéknak. De már minden más megvan. Kornél épp az előbb aludt el, gyorsan bejelentkeztem. Tegnap délután kozmetikusnál voltam. Nagyon élveztem, már elmondani se tudom mióta készültem. A picit addig anyukámra hagytam. Nagyon jól kijöttek egymással. Úgy tűnik megoldódni látszik az a problémánk, hogy senkivel nem volt el, csak velem. 2,5 órát volt anyuval és végig mosolyogta meg játszotta az egészet! Nagyon örülök neki! :D Még egyedül anyós a problémás, de nem tudom miért. De rá csak ránéz, és már sír. Még akkor is, ha én ott vagyok. Nem tudom, hogy az arckifejezései, a mimikája, a gesztusai okozzák-e. Érdekes.

Katus: keresztelő miatt gratula. Én nem hiszem, hogy képes lennék így végig csinálni. Mi talán januárban tudjuk majd megtartani. A hugomék lesznek a keresztszülők. De szerintem mi étterembe megyünk.

Beataa: hozzátápival ugyanúgy vagytok mi, mint mi. Korábban már írtam, hogy Kornél se fogadta el. Én most szüneltetem 2 hétig. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb majd mindketten elfogadják, csak meg kell várnunk a megfelelő időpontot. Aztán lehet, hogy le se tudjuk őket állítani olyan aktív evők lesznek! :D Csak azt tudom mondani, hogy türelem. Tudni fogja Ő, hogy mikor akar mást is enni.

Wkata: fogzás miatt megy a drukk. Nálunk már 1 hónapja tart, de semmi eredménye. Igaz nem is nagyon nyűgös, csak néha. Akkor mindig a fogára fogom, mert a szájából képtelen kiszállni. A fogíny alatt már én is látom, de még nem törte át. Remélem nem fogjuk nagyon megszenvedni! Nektek is kitartás!

Mári: ez borzalmas. Unokatesóméknál valami hasonló történt, igaz annak már 10 éve. De amikor unokanővérem férje meghalt 29 éves volt, két kisfiút hagyott maga után. Egy 4 és egy 1,5 éveset. De ő beteg volt. Rák! :(

Kitti: szabdság miatt megértelek! Nekem talán annyival könnyebb a helyzetem, hogy én itthon tudok magántanítványokat fogadni, és nekem ez egyelőre elég is. Kistesót pedig hamar szeretnénk, mert én már nem vagyok fiatal. Sajna. (73-as) Mi úgy terveztük, hogy Kornél 2 éves koráig szeretnénk egy tesót, s én azt tervezem, hogy Kornél akkor menne bölcsibe. Enne igazából az az oka lenne, hogy a kicsivel is tudjak annyit foglalkozni, mint Kornéllal. De ez csak terv, majd meglátjuk hogy alalkul. Egyébként én is megvettem a Meglepetést, még mielőtt olvastam volna a fórumot, úgyhogy csatlakoztam a kiváncsiak társaságához! :D

Norwell: Kende nagyon ügyes! KOrnél még "csak" ott tart, hogy a bal lábáva a bal fenekét tudja felnyomni, így aztán körbe forog. De már nagyon akar! Csak egy idő után beidegesedig, és inkább átfordul a hátára. Onnan aztán vissza, és így tovább.

Amandi: még én is csak szoptatok! :D Úgyhogy ketten már biztos vagyunk! Majd talán Karácsony környékén elkezdem mégegyszer a hozzátápit, kiváncsi leszek milyen eredménye lesz. De most majd a sütőtökkel próbálkozom, mivel az almával és az őszibarackkal befürödtem! :) Válogatós a fiatalúr!

Preni: mi is épp a héten vettünk etetőszéket. Nagyon ügyesen ül benne Kornél, őt mondjuk a csavar érdekelte borzalmasan, mert mi fát vettünk neki. Már csak enni kéne majd! :D

Kisvirág: köszi a drukkot. Én is kiváncsi vagyok, hogy pénteken mit mond majd a doki a csontmagra. Majd megírom.

Na, jó hosszúra sikeredtem. Lelövöm magam.

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Én itt új vagyok még. Azért írok, mert nekem egy 5 hónapos és 2 napos kisfiam van. Olyan értelemben csak szpotatom, hogy nincs szükség tápszerre, sőt még mi adunk másoknak tejet, de már nagy örömmel eszik mindenféle gyümölcsöt délutánonként. Mindent nagy bizalommal elfogad. Azért gondoltam, hogy már az 5. hónapo elején megpróbálom, mert még nincs annyi esze, hogy visszautasítsa és attól tartok, ha 6-7 hónapos korban kezdem el, van már olyan okos, hogy válogasson. Nálunk nagyon jól bevált. Nálatok ez hogy van?

Eszter
klarka
 
 


Amandi, Wkata: még én is csak szoptatok :lol: . Már hárman vagyunk :lol: .

Eni
marcy
 
 


Klarka: üdv. közöttünk, írj magadról és a babádról egy kicsit :) .

Eni
marcy
 
 


Na, lányok, ezennel elindulok a karácsonyi vacsira, majd holnap mesélek, hogy milyen volt.
Hogy csigázzalak benneteket, az alattunk lakó félőrült feljelentett bennünket hogy teljes legyen a karácsonyi boldogságunk...de erről majd írok hosszabban ha hazajöttem este.
Szép estét mindenkinek!

Marcy, Marcika egy óóóóóriás bébi.:-)Az anyatejet remekül hasznosítják a picúrok. Én már sajnos nem kizárólagosan szopiztatom, de a nehéz kezdetekhez képest nagyon boldog vagyok, hogy egyáltalán még tudom ciciztetni a csaknem hathónapos kisbabámat.

Na, tényleg lépek, mert elkésem.


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Szia Klarka! Üdv köztünk! Hát, nem tudom, mert nálunk Kornél simán visszautasította, amit megpróbáltam adni neki. Szerintem ez nem a kortól függ. Úgy tűnik neki tökéletesen elég az anyatej és nem vágyik másra. Majd később. Lehet, hogy nálatok már igényelte a gyümit vagy legalábbis valami más ízt, ezért fogadta el.
Mindenesetre szerencsésnek tartom magam, hogy még csak szoptatok. :D

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Szia Wawel!

Én úgy gondolom, hogy csak szoptatok, mert ha nem adnám nem fogadná el. Van, hogy egy-két nap kimarad. Lehet, hogy te máshogy éled meg, ha mást is kell adni. Ne érts félre: nekem nem esik nehezemre, hogy gyümölcsöt kell adnom és nagyon szeret szopizni. Arra is ügyeltem, hogy ne adjak neki laktató gyümölcsöt, hanem délután kapja két etetés között, így nem lakik vele jól, és etetés sem marad ki, mert rá 1-1,5 órával már jön a tejecske.
Egyébként beszéltem egy anyukával, aki mindig mondta, hogy minél tovább szeretne anyatejet adni a babájának, mire a beszélgetés végére kiderült, hogy azért, mert nem akar pepecselni a gyümölcsturmixolással..
Én nem gondolom, hogy rosszat tenne neki, sem lelkileg, sem testileg, persze az is tökéletesen jó, ha csak szopik.

Eszter
klarka
 
 


Meg tudná írni valaki, hogy a babafalvás vonalzómat (aminek már megkaptam a kódját) hogyan kell feltölteni?
klarka
 
 


Klarka!

Nem hiszem, hogy félreértettelek. Nálunk egyszerűen csak arról van szó, hogy én is próbáltam adni neki, de nem fogadta el. Így maradt a szopi. Semmi kivetnivalót nem látok abban, ha adsz neki gyümit. A pepecseléssel pedig semmi bajom, sőt, én már nagyon sok mindent lefagyasztottam neki. Már csak arra a pillanatra várunk, amikor el is fogadja.

A vonalzót a profilodban tudod beállítani. Oda kell bemásolni a Php kódot.
Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Wawel, gratulálok neked is és mindenkinek, aki szoptatni tud! És, ha tudtok, adjatok másnak is, mert állítólag elég kevés az anyatej, nehezen lehet hozzájutni.
Minden babának jó szopizást.
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, lehet, hogy pont annak a babának van több esze, aki nem fogad el gyümölcsöt, mert tudja, hogy neki még csak az anyatej kell...

Eszter
klarka
 
 


Szia Klarka!

Mi kivártuk a hat plusz egy kicsi hónapot a hozzátáplálással. Az ok nagyon prózai, volt elég tejci, és Kinga ekcémás, plusz ha én iszok tejet, akkor az ő bőrén látszik, meg a hasa is fáj. A doktornő mondta, hogy amíg bírom ne erőltessem a sziárd kaját. Bírtam. Most viszont már rendesen kajál, és ha nem is kitörő lelkesedéssel, de azért szépen belapátolja, amit pacsmagolok. Ja és a fintorgás nem kritika, csak jel, hogy a tej mégiscsak jobb. Ugyanis az első velőtrázó fintor után benyomja a kis adagját :wink:

tjuca
 
 


Bocs, lehet, hogy analfabéta vagyok, de a profilon belül mire kell kattintani?
klarka
 
 


Tjuca!

Andris is szokott az első falatoknál fintorogni, de még a legfinommabb almánál is olyan arcot vág, mintha ecetet adtam volna :D , aztán persze iszonyúan ízlik neki.. :lol:
klarka
 
 


Klarka!

Az aláíráshoz rakd be a kódot a profilon belül.

Férj még mindig nincs itthon. :( Egyedül rendeztem a kicsit egész nap! De azért nem szomorkodom, csak a Pici már alszik, én meg a neten lógok. Várom apát!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Most csak gyors válasz: én is még csak szoptatok! :) Holnap akarom leméretni Kendét, mert kivi vagyok, mennyit hízott, kicsit mintha többet enne, de karácsonykor akarom elkezdeni a hozzátápit, 2-én lesz féléves.

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Dagad a mellem: Peti egy szó nélkül kibírta éhgyomorra a vérvételt és a kardiológiát. Utóbbit nem lett volna muszáj, vittük a kajcsiját, de mivel a vérvételnél és utána se sírt, gyorsan bevittem a kardiológiára is. A dokinéni megerősítette a szívzörej tényét, de annyira halk, hogy ártalmatlannak vélte. :)
A naptárat végül ma reggel sikerült megrendelni, tegnap valami gáz volt a rendszerrel, de lényeg, hogy mostmár készül.
A tegnapi írásomban elfelejtettem megírni, hogy Peti magától felült. :) Az ajtónak támaszkodott, észre se vettem, hogy hogy csinálta, de mikor megláttam, könnybe lábadt a szemem.
Peti "éhségsztrájkol", meghagyott 60 ml kaját a 235 ml-ből, nem kell neki. Dörzsöli a szemét, szerintem hamarosan tenti lesz.
Ma ügyi kislány voltam, kivasaltam, és most mosok (ill. a mosógép mos).

Marcy, nálunk igazából Peti irányít...minden attól függ, hogy mikor eszik először. Utána persze miénk a gyeplő. :D
Fenékfeltolás :), ebből lassan kúszás lesz!
Szép nagy lett a fiad! Lassan kilenc kilós bébit fogsz cipelni.

Norwell, az lesz ám a fogyókúra! (Mármint a gyerekeink után való rohanás.)
A szilvás Frutapuráról elhiszem, hogy édes, de szerintem az minden bébikajában az...meg azon kívül is.
Nálunk a leendő keresztanyu akart ilyen kendőt venni, de ő alapból rágókának szánta volna, mert Peti állandóan a pelusait tömi a szájába. De végül meggyőztem, hogy felesleges, a pelenkától se lesz baja. :)
A mászás még nálunk se szabályos, mi is kb. ilyen idősen kezdtük, de a tempó akkor még nálunk elviselhető volt, de most...csak úgy rohan a csörgője után, de a mamáméknál ráérzett a pöttyös strandlabda után való mászás ízére is.

Kitti, szerintem senki nem ítél el azért, amit érzel. Teljesen megértelek, hogy Ádámnak inkább nyugis, és jókedvű anyuka kell. De gondolom, nem egésznapos bölcsis lesz, vagy igen?
Ádám szerintem azért rázza a csörgőt, mert csörög...szerintem jobb lenne, ha lejjebb tennétek az ágymatracot.
Én ma Petire eggyel több réteg rucit adtam, de a szkafandert még mellőzzük a mínuszok megjelenéséig.

Katus, köszi. :) Konyhatündér még nem leszek. A sütőnk elektromos, meg van valami a zacsi dobozán is, hogy miként kell cselekedni, de ez a tuti. Fagyasztani régi és kiforralt gyógyszeres tégelyekben fogom, amíg az elég. Anno abban kaptunk anyatejcsit, és nem kellett visszaszolgáltatni.
És gratula Pannának a féléves fordulóhoz.

Tjuca, mi két gyerkőcöt tervezünk, de a korkülönbség még bizonytalan. Jelenleg épp bizonytalanságban élek egyébként is...mert még nem jött meg...és nem is érzek semmit. :o Habár nem a rendszerességről volt híres eddig sem a hozzám tartozó Piroska. :)
Egyébként Peti is társasági lény, de neki tök mindegy, hogy ki van a közelében, csak legyen ott valaki, akihez szólhat.
A karácsonyfától én is félek, habár nálunk a cica miatt alapból ki van kötve. Remélhetőleg Petinek nem a díszek fognak róla kelleni.
Nálunk nem lehet megoldani az alvás után nincs játék dolgot. Most is játszik (evés helyett). Igazából valahol jó ez nekünk, mert eszik-játszik-elfárad-cumi-alvás. És nincs nyügi.

Preni, köszi. :) A szúrkálás rajta van, de jó, hogy figyelmeztettél.
Édes Kende az etetőszékben. Egyelőre nálunk megteszi a szopipárna, Peti csak úgy habzsolja a kajcsiját kanállal, ma uzsonnára 10 perc alatt megevett 200 gramm tejpépet! És a tízóraija is egy doboz bébikajcsi volt.

Kisvirág, kálciumot mi is itattunk Petivel, mikor beteg volt a múlt héten. Kicsi teába tettem, és az Aventes cumisüveg tetejéből megitta, igaz, hogy egy része a nyakán kötött ki, ha épp olyanja volt. :D
Drukk, hogy mielőbb megrepedjen Kende ínye!
Ahogy írjátok, hogy a tesóitoknál is jön a bébi...belegondoltam, hogy én mit szólnék, ha a tesóm bnője is bejelentene valami ilyesmit. :o Nem kéne...

Amandi, szerintem nem Te vagy az egyetlen kizárólagosan szoptató anyuka! Örülj, hogy van tejed. És ahogy írod, Márk szépen fejlődik, szóval ne aggódj, biztosan minden rendben van a fiaddal!

Mári, ti eddig mit etettek? Igazából nem tudom, hogy a tápszer mennyiben okozhat véres székletet...de remélem, ezek után javulni fog a dolog!

Wawel, simán lehet, hogy azért idegenkedik a fiad az anyósodtól, mert nem szimpatikus neki, vagy nem jó az illata, stb.
Már te vagy a második, aki a kicsi mellett bölcsibe adná a gyerekét. :) Én is jó ötletnek tartom, csak arra kell törekedni véleményem szerint, hogy még a terhesség előtt hozzászokjon az intézményhez, nehogy azt higgye, hogy csak le akarjátok passzolni.

Eszter, üdv itt. Légyszi írj magadról bővebben!
Szerintem jól csináltad a hozzátápit, de nem feltétlen lett volna muszáj, a babáknak elvileg kb. 8 hónapos koráig kell(ene) megismerniük az ízeket, de ettől függetlenül szerintem sokan tovább szoptatják a bébijüket, akik ettől nem szenvednek a későbbiekben sem hiányt. :)
A profilodban az aláíráshoz kell bemásolni a phbb kódot. :)
Fintorgás nálunk is van az első falatnál: Mi a fenét adsz te nekem, anya? De aztán lapátol ezerrel.

Na megyek, Vészhelyzet van.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Wawel!

Osztozom a sorsodban..Én is Apát várom, egyedül fürdettem, és én is a neten lógok. Képzeld, hogy fürdetés után ki akartam szedni az orrából egy piszkot és akkorát csapot Andris a jobb szememre, hogy egész etetés közben ömlött a szememből a könny, aztán bedagadt, de most már jó... :cry:

Neked hány gyerkőd van?

Eszter
klarka
 
 


Szép jó estét mindenkinek.

Igazából rövid buli volt, már egy másfél órája hazajöttem a karácsonyi vacsiról.jól éreztem magam, csak bánt egy picit hogy a kimenőmmel csak a levesig jutottam...persze megértették a kolleganőim hogy mennem kell a babához.
Igazából nem is a picihez kellett jönnöm, hanem az apjához.A helyzet az, hogy még be akart menni este az anyukájához a kórházba.Minden nap megy.Legtöbbször kétszer is. Nem mintha ez engem bántana, csak az mardossa a lelkem egy picit, hogy ment volna be inkább reggel, hogy az egy szem kimenőmet egy picit tovább élvezhessem. Tudjátok milyen az amikor épp kezded magad jól érezni és mentegetőzve felállsz hogy indulnod kell...na mindegy nem kesergek, végülis rosszul van az édesanyja és szemétség tőlem hogy magamra gondolok. Inkább a jó oldalát nézem: amíg ott voltam, jól éreztem magam.:-)
Olyan jó volt kicsit megfeledkezni a gondokról.

Ági, Nyuszuska is fintorog mindig az első falatkánál. Egyébként érdekes, hogy a tejpépet pl. egyik nap imádja, a másik nap meg nem hajlandó megenni. Olyankor bosszankodom, mert a méreg drága hipp kaja megy a levesbe...így csak ritkán kap tejpépet. A banánt azonban imádja, meg a reszelt almát és a sütőtököt is. És ha belegondolok, hogy hamarosan már husizhatunk is!Az lesz csak a nagy változás az ízekben!:-)
Ezt a sütőzacsit amit annyian írtatok én is ki fogom próbálni.


Eszter szeretettel köszöntelek én is, a topicban is, meg az este férjet várók sorában is!:-)

Amandi, Wawel, Katus, Ági köszi a megértéseteket, igazán sokat segít az, ha kiírhatom magamból hogy néha egy kicsit több szabadságra vágynék és kapok is visszaigazolást hogy ettől még nem fogok okvetlen a pokol tüzén elégni!:-)

Jó éjszakát mindenkinek, bocs, ha valamire nem válaszoltam de kezd leragadni a szemem és Ádikám is horpaszt már.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Klarka, üdv itt! Na utoljára még leírom: tévhit, h 6 hósan okosság miatt utasítanák vissza. Ha utálná, 5 hósan is utálná. Ezt azok találták ki, akik így akarják igazolni azt, h korán adták a kaját. Természetesen ezt nem rád értettem, ha neked már mások mondták. Nade inkább nem írok semmi többet, ismert a hozzáállásom, meg úgyis felesleges írnom, mert eddig még soha senki itt nem fogadta meg amit írok. Legalábbis ebben a témában. De amúgy 5 hósan már nem hiszem, h baja lenne belőle, ahogy Ex is írta, egyszerűen csak felesleges 6 hó előtt adni, mert minden tekintetben az anyatej a legtáplálóbb még ebben a korban, minden szükségletet kielégít, nem terheli feleslegesen. (Mielőtt félreértene az összes tápszeres, ez természetesen nem rájuk vonatkozik, most sem.)

Ex, fú, gratulálok Petinek a felüléshez! Karifával kapcs nekem is aggodalmaim vannak, egy ismerősöméknél ahol már van fa, a gyerek megevett egy glitteres díszt, pár nap múlva kikakilta és csupa csillogós volt a kakija... :O

Kitti, örülök, h jól érezted magad! :)

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Amandi!
Az én lányom 5 és1/2 hónapos koráig kizárólag csak anyatejet szopizott és én szerettem volna ha tovább isígy történik de sajnos nagyon sokszor felkelt éjjel ezért elkezdtük a hozzátáplálást.
Nagyon kevés szilárd kaját fogad el egy kicsit aggódom is emiatt, viszon már csak 1x kel föl éjjel szopizni a fennmaradó időben szépen alszik.
Megjegyzem még mindíg az anyatej teszi ki az étkezések nagy részét naponta 6x szopizik.
Az sem lehet semmi, hogy együtt laktok anyósodékkal, én még a saját anyámmal sem szeretnék együtt lakni pedig nagyon szeretjük egymást, de gondolom nálatok kényszerhelyzet van.

Mári!
Jujj! Eddig milyen tápszert kapott a babád?
Nekem a nagyobbik lányom kiegészítésre szorult de a doki élből az Aptamil HA-t írta föl.

Tündérpöcök!
Örülök, hogy el tudtál menni a buliba de azért jobb lett volna ha tovább maradhatsz.
Ne haragudj, hogy őszinte leszek a férjeddel kapcsolatban, de nekem ez nagyon furcsa, hogy ő elmehet hetente többször is kondizni, meg fogat csináltani, meg naponta 2x az anyukájához a kórházba 8 tudom, hogy nagyon beteg de 1x kibírta volna ha nem látogatják meg) te pedig most először mentél volna egy kicsit kikapcsolódni és összesen 1 1/2 órát maradhattál.
Ne haragudj, hogy beleszólok de ha már leírtad vettem a bátorságot és véleményt formáltam.

Ex!
Az nevezem, hogy Petike felült.Gratula!
Csak nem vagy terhes? Hány napot késett eddig?

Marcy!
8800 g az nem semmi súly ilyen idős korban és csak szopitól, nagyon ügyesek vagytok.

Mi tegnap voltunk a védőnőnél és Panna 6 hónaposan 7380 g és 69 cm. Ma megyünk a doktornénihez a 6 hónapos státusz vizsgálatra.

Klarka!
Üdvözöllek itt én is kérlek, hogy egy kicsit írj magatokról bővebben.Hol laktok, mivel foglalkozol, férjed stb.
Egyébként én sem értem, hogyha van elég tejed és jólakik tőle a babád akkor minek adsz neki mást is.
de mi már csak ilyen hárpiák vagyunk.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok !

Olvasgatlak azért benneteket és írogatok!

Tápszer és véres széklet :cry: remélem minnél hamarabb kiderül, h vajon az okozza e a bajt vagy valami más!

Kiruccanás/szabadság:az én cégem is rendezett Mikus és kari ünnepet de elvből nem mentem el mert mire odaértem volna már jöhettem is haza a baba ciciztetése miatt!Kicsit nehéz még ilyenkor kimozdulni 3ó többet de ami késik nem mulik!

Tápszer!:tegnap Kolos 120 tápit bevágott ez volt a 3* próbálkozás,viszont utána simán cicizett is egyet csak azért h leöblítse az idegen izeket hihihi :lol:

Felülés:grat Petihez nem semmi!Nálunk rendületlenül megy a hanyatból hasra és a láb rogyantásból a féloldalas vonaglás.Viszont sehol a hasból hanyatfordulás,van is örjöngés és arcocska smirgli ha időben nemfordítom vissza.

Panasz
:twisted: tegnap a párom felhördült h semmire sincsen ideje:pl film nézés zenehallgatás stb..Ellmagyaráztam neki h amig nemköltözünk be ez igy lesz de utána hajrá,mellesleg nem is tudom mikor voltam utoljára bulizni,vagy egy jó könyvet nyugodtan mikor tudtam végigolvasni vagy 5 PERCNÉL TOVÁBB MIKOR VOLTAM A FÜRDŐSZOBÁBAN kicsinyes örömök :wink:

Tegnap uzsira Kolos bevágott egy almát ,persze a hordozón is volt egy adag meg a pelusokon is(amit nehezen tudok kimosni,ti h csináljátok?)

Kérdés :?: Mi a jobb az asztalra szerelhető etetőszék,a hagyományos fa vagy amit tegnap láttam az egyikőtők rakott fel képet a babucival az etetőszékben?Érdemes használtan megvenni a neten keresgélni?

Grimaszok: :shock: hihetetlen h micsoda arcokat tud vágni Kolos amikor megkapja az almát vagy a pépet(de nem mindig adok neki este csak akkor ha kevés a tej!)remélem még sokáig tudom ciciztetni!

Az normális h az almát ugyx ahogy van egybe kikakilja és a kaki iszonyú büdike tőle? :?:

Most ennyit
B.

Kép
beataa
 
 


klarka!

én is kíváncsi vagyok. talán fotó andrisról?

pogi!

ne mán, nekem a kedvencek között vannak a babakajás oldalaid, és használom is, ha meg a markáns véleménynél tartunk, na az nekem is van. többen pukiznak rá, de attól még van.

katus!

ex szerintem arra gondolt, hogy még egyáltalán nem jött meg. vagyis nekem még nem jött meg, ez gáz? véleményeddel 100%-ban egyet értek.

tündérpöcök!

ugyanazt gondolom, mint katus. ezt meg kellene beszélnetek, mert belegágyulsz. ja és a tüskék csak gyűlni fognak, és egyszer csak nagyon begyullad.

ex!

az én piroskám is olyan, mint a mesében, hol volt, hol nem volt. kicsit tartok is tőle, hogy második gyereknél is sokt kell majd várnunk. most pirkóval mi a helyzet?

marcy!

hú ezek a paraméterek :lol: derekad?

reni!

nagyon ügyesen ül a legény!

mári!

elhiszem, hogy kivagy a kaki miatt. sajnálom. hátha a másik tápszer segít.

most ennyi jutott eszembe, megyek orrszívni, már az én gyomrom is görcsben van :cry:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Katus, tartok tőle, hogy igazad van...már nem egyveszekedésem volt emiatt a férjemmel, többször is szóvá tettem ezeket a dolgokat. Eddig mindig az volt a válasza, hogy "Hát menjél baba!Szólsz hogy mikor van programod és mehetsz majd én vigyázok Ádámra" De vajon miért van az hogy amikor én el szeretnék menni, mindig közbejön valami...? Ez már paranormális jelenség a számomra. De volt hogy megbeszéltük, egy bizonyos szerda estére hogy elmehetek valahová és aznap délután szólt, hogy akkor ő most este elmenne telefont venni...elfelejtette hogy aznap szerettem volna kimozdulni kicsit.:-(
Tudom hogy ez így nem mehet sokáig tovább.:-(Csaképp utálok veszekedni és ráadásul lelkiismeret furdalásom is van, mert hajlamos vagyok mindig azt nézni hogy a fiamnak és a férjemnek mi a jó...

Tegnap egyébként nagyon kiborulva jött haza szegénykém a kórházból, az édesanyja már meg sem ismerte és adoktornő is kimondta azt, amit eddig senki: talán nem is biztos hogy túléli. Tudom hogy most mellette kell lennem, támogatnom lelkileg ahogy csak tudom, nem ez a legalkalmasabb időpont arra, hogy "harcoljak a jogaimért." Csak nagyon félek attól, amit ti is mondtatok, hogy amit csinálok: munka,gyerek, még több, munka, gyerek, házimunka...hogy ha csak ez van az életemben, előbb utóbb elszakad a cérna. És most én sem engedhetem meg magamnak hogy kiboruljak.Most ott tartok hogy egész nap nyeldesem a könnyeim, nehogy Ádámra is átragadjon a rossz hangulatom.

No megyek, mert kettőkor telefonos interjút csinálok és előtte még rendet kell tennem a lakásba.Nyuszuska alszik végre, nyűgi volt egész eddig.


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Pogi: én is nagy kedvvel nézegetem az oldalaidat, úgyhogy azért vannak, akik figyelnek Rád és a véleményedre. de ez egyébként mindenkiével így van. Többek között ez is az értelme ennek a fórumnak. Sok okosságot és tanácsot kapunk egymástól. :)

Beataa: hasonló problémákkal küzdünk. Én is 5 percen belül kijövök a fürdőből. :D Ez a mi sorsunk! De majd ha elköltöztök biztos sokkal jobb lesz! Türelem! Akkor mégis csak alakul a hozzátápi. Én még nem próbáltam újra. Még egy kicsit várok.

Ex: Gratula Petinek. Nagyon ügyes a kissrác! :D

Kitti: drukk anyósodnak, én is hasonló véleményen vagyok, mint Katus, de tényleg várj még. Viszont mindenképpen beszéljetek erről. Nálunk megoldotta a dolgot. Most a párom már nagyon sokat van a picivel. Csak az a baj, hogy későn jön haza a munkából, de utána minden percét kiélvezi a babázásnak. És mizújs a szomszéddal? Miért jelentett fel benneteket? Kivi vagyok! De csak, ha nem vagyok indiszkrét!

Velünk semmi érdekes nem történt! Lassan jönnek a tanítványok, megyek tanítani!

Puszi mindenkinek

ANita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!


Nagyon-nagyon rég nem írtam már.Olcasni azért szoktam,csak mire oda jutok,hogy lenne időm írni már késő este van.


Kitti:sajnálom,ami a párod anyukájával történt.Nem egy könnyű dolog.Nekem anyukámmal történ ugyanez,márciusban lesz két éve,mozgásában javult csak,beszélni írni nem tud.Felismer mindenkit,meg nagyjából képben van,de nagyon sok tárgyi dologról fogalma sincsen.
Ezidáig kórházban volt,most került egy idősek otthonába.Mi nem tudtuk volna ide venni,a akét kis gyerek miatt,de nem is szeretett volna nide jönni,teóm pedig külföldön tanult,most jött haza.De nem is lehetne hazavinni,csak hétvégékre,mert orvosi felügyelet kell.

És én is csatlakozom az előttem szólókhoz,hogy azért majd beszélgessetek a féjeddel.

Pogi véeményéhez is csatlakozom,hogy akinek van elég teje,az miért táplál hozzá hat hónap előtt.Én úgy avgyok vele,hogy megpróbálok minél tovább,és kivárom a hat hónapot,mert lelkkifurdalásom lenne,ha valami baja lenne később,persze így is lehet,de így tudom,hogy megtettem mindent.

Mári:azért jó lenne,ha kiderülne,mitől van a véres kaki.

Reni,Marcy jó súlyban vannak a gyerekek!

Kipróbáltuk a nagykádban fürdetést,hát nagyon tetszett Vecónak,azóta együtt fürdenek Alexával,így nekem is könnyebb,mikor egyedül vagyok velük.

Volt egy-két nehéz hetünk,kakilási gondog voltak,meg nagyon puffadt,normfloret adtam,neki,úgy tűnik most rendeződik a dolog.
Egyébként jól vagyunk,csak sajnos kevés időm jut írni.

Megpróbálok többet jönni.

Ja Beának akartam még írni,hogy nálunk is volt mikulás ünnepség a gyerekeknek,és simán megoldotuk,ott is tudtam szoptatni.Vagy te úgy értetted,hogy gyerek nélüli buli v olt?

Szép napot mindenkinek!

Niki
Vendég
 


Mári!

Írtam privit!

Puszilok minden régi és új topiklakót! :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Kitti!
Valahol megértelek, ettől függetlenül én nem adnám bölcsibe a gyerekemet. Én dolgoztam bölcsiben, és megmondom őszintén, annál szívszaggatóbb nincs, amikor az 1-1,5 éves gyerek egész nap csak sír az anyja után, meg nem lehet vigasztalni, mert nincs minden gyerekre egy ember, tehát idő sincs rá, és ugyebár olyankor, ha baja van, csak az anya jó. Szerintem az, akit ilyen korán választanak el az anyjától, valamiféleképpen sérülni fog, és ezt most ne bántásnak vedd (és Katus, Te se, mert ha istentelenül muszáj lenne elmennem dolgozni, akkor nem lenne lacafaca). Én is jó példa vagyok: 9 hónaposan(!!!) már bölcsibe adtak, meg is lett az eredménye. Soha nem volt olyan igazi anya-lánya kapcsolat közöttünk… :? Persze a Te döntésed, és nem fogsz ettől pokolra kerülni, ez csak az én véleményem, amit írtam (szintén a markáns véleményt formálók táborába tartozom :wink: ). Egyébként én sem voltam Kende nélkül sehol azóta, hogy megszületett (no, hazudok, mert szavazni elmentünk, addig az öt percig mami vigyázott rá :P ), és pl. nagyon hiányzik egy hosszú, forró fürdő, de beérem a zuhannyal is addig, amíg nincs rá lehetőségem. És tényleg beszéljetek a férjeddel, mert ha lenyeled a könnyeidet, akkor az sem Neked, sem a picinek, sem a férjednek nem jó. Remélem, anyósod rendbejön…

Ex!
Gratulálok Petinek, úgy tűnik, ő is hipermozgékony gyerek! Csak nem jön a kistesó??? :D Örülnél neki már most is?

Niki!
Jó, hogy újra írtál.

Pogi!
Utólagosan boldog hófordulót Gergőnek!

Juca!
Az orrszívásról: nekem soxor folyik a könnyem, amikor szívatom szegényemet… :cry:

Ma voltunk méredzkedni: 7810 gramm és 66,5 centi, tehát nőtt és hízott is a drágám, 110-et és egy centit 10 nap alatt. Szerencsére… Nagyon odavoltam, hogy nem elég neki a tejcsim, de ezek szerint igen (hurrá, hurrá, hurrá! :D ). Egyébként képzeljétek: fél nyolckor bealudt este. Fél 11-kor kicsit mocizott, hátsimi, visszaaludt. Éjjel 3-kor felriadok, hogy úristen, a jobb cicim kőkemény, mi van a gyerekkel, hát édesen alszik a hasán, két kis keze a feje alatt. Ilyen nem volt már két hónapos kora óta! És akkor is csak azért kelt fel, mert kimentem WC-re, és felébredt (meg már muszáj volt megszoptatni, mert nem bírta a cici… :wink: )

Puszi mindenkinek, este még próbálok jönni!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Niki, hogy jöttél! Te is Mézgombi! Hogy vagytok?

Háát, én is sajnálnám a babát bölcsibe adni 2éves kora előtt, de ha muszáj lenne, akkor nincs más megoldás. Bár igaz, nálunk nincs bölcsi. Most folyik aláírásgyűjtés, hogy legalább minicsoport legyen 2 éves kortól. Ha Peti két éves lesz én is munkába állok, mert a gyes nevetségesen kevés. Remélem megmarad, hogy a gyes mellett lehet dolgozni, mert akkor a gyest rá tudnánk szánni a bébiszitterre. Mivel a férjem műszakba jár dolgozni, így havi 8-10 napot kellene másra bízni!

Beáta! Mi összecsukható etetőszéket vettünk használtan 8ezerért. Nagyon praktikus!

Norvell, Katus, Pogi, Marcy gartulálok a babák súlyához.

Képzeljétek, kaptunk csomagot az USA-ban élő nagynénimtől és Petinek voltak benne rugik. 9 hónapos a méretezés, de most jó rá. Nagyon örültem neki.

Üdv köztünk Klarka!

Reni
Kép
prenata
 
 


Hellóka!

Jelentekezem én is. Most tettem le a babót, remélem el is alszik. Kicsit nehéz még ez az egy szobában alvás a lurkóknak, de jobb, mint ha 1 évesen raktam volna a bátyóhoz át a Noit. Bár ma a Máté Anyuéknál van, de már elbénáztam az ídőt, nem tudtam semmit csinálni, mert jött a védőnő is...Persze csak nézett, hogy mondtam, hogy feláll már a lányzó, mert akkor éppen szunya után az ülést produlálta csak. lehet, el se hitte...

Marcy: Én is úgy próbálom, hogy amokr 3 körül ébred, akkor nem kap cicit. Előtte, és utána van 1-1 ébredés, akkor kap. így talán pihen 4-5 órát a poci. Mondjuk én nem pelenkázom éjszaka, mert akkor nagyon felébred. Víz+cumi, ha nem jön be, bekenem dentinox-al a foghelyét felül.

Ex: Grat. az üléshez. Szerintem elkerülve a félreértést, írd már le, hogy nem vagy terhes, csak fura, hogy az alig szoptatás után még nem jött meg.

Beáta: Én már többször kiruccantam úgy, hogy tápszert kapott, nem volt gond. Igaz, fejtem már wc-ben esküvőn, de az tök rég volt. Kár, hogy ilyen rossz az anyós-viszony-iszonyod. Ezek a fiúk olyan anyásak! Remélem a Máté is az lesz. na jó, én nem leszek olyan hülye a menyemmel. Bár ki tudja előre....

Etetőszék: Máténak műanyag volt, és nem a legdrágább. Jó volt, kivéve, hogy a benne levő bélés teljesen gajra ment. Most veszünk újat bele, ha lehet kapni, ha nem , fát veszünk, újat. Az asztalra szerelhetőben az a rossz, hogy nincs kis asztalkája. Meg nem olyan stabil. Anyuéknál olyan volt, ott jól jött.

Bölcsi: Hát, aki szeretne kistesót, és a nagyot bölcsibe adná, az kalkulálja bele, hogy kb. 1 hét kell a beszoktatáshoz. Én azért nem adtam a Mátét, mert az állami kilőve, mert nem melózom, a magán tök drága, és nem akartam, hogy sérüljön, hogy lepasszolom. Az eleje nehéz, de most már imádják egymást. Persze ha anyagilag rászorul valaki tök megértem.

Katus: Mi az a 6 hós státusz vizsgálat? Nekünk olyan nem volt. A Kata kapott bárányhimlő elleni szurit? Nekem most ajánlotta a védőnő, mert állítólag akkor kevés az esély rá, vagy szinte alig lehet pöttyös.

Hozzátápi: Én is a 6 hót ajánlom. Nekünk is az volt, hogy ezerszer ébredt éjszaka, meg annyira mozog, hogy elkezdtem. Most már meg azt látom, hogy a cici már nem is kaja neki, csak vigasz. Odamászik hozzám, és sír: Anyaaa, cicit! És persze kap, fogalmam sincs hányszor.

Mentem, puszika mindenkinek!

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Megjártuk a karácsonyi bevásárlást. Kende egész jól tűrte és szerencsére nem volt tömeg.
Képzeljétek, ha nem figyelek a pénztárnál simán lehúznak 5000 Ft-tal. A csajszi azt ütötte a gépbe, hogy 25000 Ft adtam, holott 30000 Ft adtam és csak némi aprót akart visszaadni és szóltam, hogy ez így nem lesz jó. Kéne még 5000 Ft. Erre ja bocsánat elnéztem. Hát köszi, ha én nem figyelek akkor lehúz 5000 Ft-tal. Szóval figyeljetek mennyit kaptok vissza, mert szerintem nem volt véletlen. :shock:

Mászás: nálunk hason csúszkálás van ezerrel. Szépen megkapaszkodik valamibe és húzza magát előre. Na és kicsit löki magát a lábával. Néha térdel, de nem a kezével támaszt a kis macika, hanem a fejével. :)

Bölcsis téma: azt ugye tudjátok, hogy csak akkor lehet bölcsis a baba, ha te dolgozni mész. Azaz viszel munkáltatói papírt. Legalábbis nálunk ez van!!!

Colett: Noinak kint vannak már a felső fogai?

Mári: jajj de jó, hogy negatív az eredmény. Drukk, hogy bejöjjön az új tápi.
Osztálytárad miatt :( Szörnyű tragédia.

Marcy: agyon szép súlyba van Marci. Majd írd meg beválik-e az éjszakai forraltvizes dolog.

Wawel: kozmetika úgy vágyom már rá. Rám is férne rendesen, mert nekem a terhesség alatt jó kis májfoltjaim lettek és valahogy el kéne tűntetni őket.

Klarka: üdv itt. Írj magadról egy kicsit. Merre laksz, mivel foglalkoztál, miket tud már a kicsit?

Tündérpöcök: örülök, hogy sikerült kicsit kikapcsolnod. Azt hiszem rád fér. Egyébként miért jelentett fel titeket?
Én már adok csirkehusit Kendének kb. 2 hete. Hát nem rajong annyira érte.
Csak vigasztalásként írom: a párom nagyija 3 évvel ezelőtt kapott agyvérzést és akkor kb. 3 napot jósoltak neki a dokik. Hát a mai napig él. Szóval drukk nektek! Én azt tanácsolom, hogy most próbálj apával megértőbb lenni, mert ha tényleg elmegy az anyukája, akkor utána neked lesz lelkiismeret furdalásod, hogy nem hagytad, hogy sokszor menjen hozzá. Gondolom nagyon nehéz most nektek, de próbálj kicsit türelmes lenni. Inkább győzd meg arról, hogy az edzéseket hanyagolja egy kicsit és ezt az időt töltsétek 3-ban, illetve ő Ádámmal.

Ex: akkor végülis jó lett az eredmény ugye? Én így értettem. Gratula az ücsörgéshez. :)

Reni: én ma vettem Kendének pár ruhát. És az is 9 hós méretezésű és most jó rá alig 5 és fél hósan. :)

Körkérdés:
- akinek már van fogacska: ti mossátok már neki? Kell vagy még nem?
- akik adnak üveges kaját: ti mit csináltok az üres üveggel?

Más most nem jut eszembe, pedig akartam még valamit.
Na pusssz
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Bölcsi: ha megteheném akkor én is otthon maradnék Pannával én lennék a legboldogabb.
Nem azért megyek vissza dogozni mert annyira akarok hanem azért mert 1 fizetésből és a gyedből egyszerűen nem tudunk megélni. Nem arról van szó, hogy rosszabbul élnénk hanem arról, hogy nem lenne miből enni valót venni mert a hiteleink felemésztik a többi pénzt.

bébiételes üveg: én abba szoktam lefagyasztani a bébikaját amit én főzök Pannának.

Colett!
Végüli csak annyi volt, hogy megmérték a súlyát, hosszát, fejét, mellkasát.Nem volt semmi különös.

Kép

Kép
katus73
 
 


Anita, a szomszéd azért jelentett fel bennünket mert állítólag éjszaka hangoskodunk - este ki szoktuk nyitni a kanapéágyat, ha kell leszívjuk a baba orrát amihez ugye kell a porszívó és mindezt még megtoldotta azzal, hogy hangosan beszélünk és még pofátlanul zenét is hallgatunk néha....ez már sok neki. De már két pert megnyertünk ellene ugyanilyen dolgok miatt.jövő hónapban elköltözünk s igazából az fogja megoldani a gondot.

Niki, köszönöm a vigasztalást de az a helyzet hogy egyre romlik anyósom állapota és mi már a legrosszabbra is felkészültünk. Férjem unokanővére volt ma benn nála, őt sem ismerte meg és ami még ijesztőbb átvitték egy olyan kórterembe, ahol az ágyak is el vannnak egymástól függönyözve...:-( Nagyon félek.

Norwell, körülöttem csupa olyan anyuka él, akinek bölcsis a gyermeke és nem tűnnek lelkibetegnek.Kolleganőm, Éva kisfia Patrick 7 hónaposan került közösségbe, igaz csak napi 4 órára, amíg az anyukája dolgozott. De nem túlzok, ha azt mondom, hogy Patricknál életvidámabb, kedvesebb és talpraesettebb kétévest nem ismerek. Nem az a lényeg, a gyerekemmel töltöm e az egész napot, hanem az, hogy az idő, amig együtt vagyunk, minőségi legyen és iolyankor csak vele törődhessek órákig. Nem hinném, hogy a bölcsi miatt lelkibeteg lesz az Ádám, dehát ahányan vagyunk annyi féleképp gondoljuk. Én más vagyok, mint Te. Dehát, unalmas is lenne a világ ha egyformák lennénk,nem?:-)

Kisvirág, köszi a vigasztalást,aranyos vagy. A remény hal meg utoljára. Az létezhetetlen hogy a párom kihagyja az edzést és ezt most véresen komolyan mondom.Volt már hogy hazajött délután, látta hogy fáradt vagyok, kértem hogy ma maradjon itthon, hát, nem maradt. Azzal a mondattal lezárta a beszélgetést hogyha ma nem megy, akkor legközelebb sem fog, mert ellustul és ha már több mint egy éve csinálja, nem akarja abbahagyni. Értem én az érveit, csak az a baj, hogy nem tűnik fel neki, én is nagyon szivesen lemennék és szégyellem de irigylem tőle a kondiban töltött órákat.Ő hetente 3szor 4 szer minimum távol van esténként mostanában. Persze, elmehetnék itthonról a maradék napokon, csak akkor meg sosem lennénk együtt.Nekem nagyon hiányzik amikor nincs idehaza, legtöbbször annyira hogy simán lemondom a következő esti programom, csak hogy másnap este, amikor neki nincs semmi dolga, együtt lehessünk.

Pogi, Bogyókának hatalmas nagy gratula és 10 darab cuppanós puszi a betöltött 7. hónapja alkalmából. Én is Bogyóka rajongó vagyok, minden nap megnézem a blogot!:-)Éljen Bogyóka!:-)

Remélem, mindenkinek írtam.Most megyek és csinálok vacsit magamnak, a gép előtt mindig úgy megfájdul a hátam, meg egyébként is, a hordozó kendő miatt. Nektek nem?

Jó éjt!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Meglett Peti véreredménye, nagyon pipa vagyok, mert egy rakat vizsgálatot nem végeztek el "Alvadékos minta" miatt, szóval nagyon eltoltak valamit a tárolással. De az éhgyomri vércukra megvan, tehát ha még egyszer el kell vigyem, akkor elvileg mehetünk kaja után is.
Először is egy friss kép az ügyes fiamról :D :
Kép

Tündérpöcök, azért rossz lehetett eljönni. Szemétül és önzően hat, de ha már így alakult, ebből a szempontból mi nagyon el vagyunk eresztve, mármint, hogy nem kell hazajöjjek Petit etetni, mert bárki meg tudja oldani.
Valahol igazad van, hogy támogatnod kell a férjedet, de megérhetné, hogy számodra is van élet a fiadon kívül. Jó férjed van, én képes lennék bezárni az orra előtt az ajtót, hogy maradjon itthon.
És a szomszédot még nem jelentettétek fel rágalmazásért???


Pogi, az igazából nem zavarna, ha csillogna a kakija, csak nehogy felsértse a beleit az éles szél...márha lenyeli. De remélem, nem lesz ilyen gondunk.

Katus, mi is anyumékkal lakunk ugyebár...de anyósommal én se laknék, főleg nem gyerekestül. Kissé más a világnézetünk, ami érthető is.
Nem hiszem, hogy terhes lennék, igazából Petire is viszonylag sokat vártunk... Hogy mennyit késett az nálam relatív, mivel sosem volt rendszeres. Szerintem e téren vissza fogok térni a "rendes" kerékvágásba: majd megjön. Főleg, hogy mindig védekezünk.
A tápszerírás dokifüggő. Pl. mi tejalapút kaptunk kapásból, de egy ismerősöméknek csak tejmenteset volt hajlandó felírni a házidokijuk (mondván ő csak ilyet ír fel), amitől aztán lett is szorulása a lányzónak.
Azért te se panaszkodhatsz, Pannus is jó súlyban van. Nálunk nincs is kifejezett státuszvizsgálat...a dokinéni tanácsadáson mindig megnézi, kérdezi, hogy miket csinál, stb.

Bea, jó étvágya van Kolosnak. :) Nálunk a max. adag (vacsira) 235 ml tápi. De igazából valszeg elég neki, mert egyébként nem aludná át az éjszakát...gondolom én.
"Jó fej" a férjed. Nálunk munkamegosztás van...legalábbis az esti etetés mindig a férjemé, meg utána ő törődik Petivel, addig én kotlok a gép előtt, lefürdök, stb.
Én már írtam párszor, hogy nálam az áztatás vált be (van olyan, mikor 2-3 napig, attól függően, hogy mikor mosok fehér adagot), a ruháink és a pelusaink mind foltmentesek. :D
Épp az etetőszékekről volt szó egy másik fórumon... Az én véleményem szerint:
-az asztalra szerelhető kevés helyet foglal, viszont kell hozzá egy jó stabil asztal.
-a fa etetőszék szuper, mert natúr fából van, szerintem stabilabb, mint egy műanyag, viszont marha nehéz letakarítani, hiába van lelakkozva.
-a műanyag szuper, csak műanyag, és stabilat kell keresni belőle.
Szerintem nyugodtan vehetsz használtat.
Az almáról nem tudok nyilatkozni, Peti egyelőre pépként kapja.

Tjuca, de nekem már megjött, először a hathetes kontrollvizsgálat után. :) De ahogy írtam, sosem volt rendszeres, eddig átlag 40 napos ciklusaim voltak. Most nem tudom, mi lesz, habár mit aggódok, mikor még a 43. napon tartok.
Nálunk mostanság annyi a gond az orrszívással, hogy le kell fogni a drágát, mert forgatja a fejét állandó jelleggel. De a lefogás nem szimpi neki, így akkor sír, szóval nem a szívás zavarja, hanem, hogy nem mozoghat szabadon.

venczkóné, drukk, hogy rendeződjenek a dolgok kakiügyben. Nálunk nagykádban a kiskád fürdés van, de Peti nagyon szeret ülni a kádjában, és pancsikálni.

Norwell, hát gondolkodnék, hogy mi legyen. Elvileg két évet várni kéne a csaszi miatt...de ha most terhes lennék, akkor Peti 15-16 hónapos lenne csak, mikor megszületne a tesója. Szóval azt hiszem, elvetetném, de nem tartom valószínűnek, hogy az itthoniak hagynák. :)
Jó módszert találtál Kende felkeltésére. :)

Reni, te hogyhogy GYES-t kapsz? Eddig azt hittem, én vagyok az egyetlen kakukktojás ezen a téren.

Colett, ha elhitte, ha nem, a lényeg, hogy te tudod, hogy Noi mire képes. :D
Leírtam a mensis történemet.
A bárányhimlő elleni oltást nekem is ajánlották, de én nem fogom beadatni...főleg, hogy állítólag akkor a legjobb a hatékonysága, ha 1-2 éves kor között kapja meg a baba.

Kisvirág, a szemétje. Én mindig megnézem, hogy mennyit adok, de a nagy bevásárlóközpontokban az a jó, hogy lehet azonnali kasszaellenőrzést kérni, és akkor kiderül a turpisság.
Nem feltétlen kell dolgozni a bölcsihez (ezt semmi se írja elő), viszont tény, hogy azokat a gyerkőcöket veszik előre, ahol a szülők dolgoznak. De vannak egyéb esetei is a bölcsibe adásnak, pl. ismerek olyan embert, akinek orvosi javaslatra vették fel a gyerekét, mert jobban fejlődött a közösség miatt.
Szerintem a fogacskáit már moshatod, de elég, ha egy nedves pelussal letörlöd. Legalábbis én ezt tenném.
Nálunk az üres üvegek raktározásával nincs gond, mert anyukám elviszi az egyik kolléganőjének, mert ők azt hiszem kis adagban pritaminpaprikát tesznek el benne. De ahogy Katus írta, fagyasztásra is megfelel.

Na mára ennyi voltam.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Colett!

Én nagyon gondolkodom a bárányhimlő elleni oltáson, hogy ne adassam be. Ugyanis az az ellenjavallata lányoknál, hogy esetleg gyerekkorában nem kapja el a betegséget, viszont, mikor gyereket vár, esetleg idősebb gyerek hazaviszi és megfertőzi. Szóval még mindig jobb gyerekként átesni rajta. Ezzel együtt tökéletesen dilemmázom. Te mit hallottál? Lányoknak beadatják körülötted? Dúl bennem a tanácstalanság. Plíz segítsetek, hogy ki mint dönt, főleg lányos anyukák...

tjuca
 
 


Sziasztok!

Kitti!
Igen, ezért szép a világ, hogy mindnyájan más véleményen vagyunk. :) Ettől függetlenül akkor is az a véleményem, hogy egy ennyi idős gyereknek ebben a formában és mennyiségben nincs szüksége a közösségre, a hét hónaposnak meg pláne nem. Leginkább az anyjára van szüksége ilyenkor még, arról nem is beszélve, hogy nagyon sok gyönyörű pillanatról lemarad az anyuka ilyenkor...

Katus!
Tudom, hogy miért kell menned dolgozni, és abszolút megértelek, hiszen a hitelek iszonyú pénzeket felemésztenek. Írtam is, hogy ha nagyon-nagyon-nagyon rászorulnánk, akkor megtenném. De nekünk nincs hitel a fejünk fölött, így nálunk ez szóba sem jön. Utólagos boldog hófordulót Pannának!

Ex!
Már muszáj volt kimennem, és az ajtó nyikorgásától ébredt föl... :) És természetesen nem utasította vissza a cicit... :D Csinálj egy tesztet, és kiderül, mi van. Én már többször is csináltam, pedig még nem jött meg, de ugye mi nem védekezünk.
Nagyon ügyi ez a gyerkőc!!! Azért a hanyagság elképesztő a vizsgálattal kapcsolatban... :evil:

Viri!
Én nem mosom a két kis gyöngyszemet a szájában :) , de Kende még csak szopizik. Van állítólag ilyen ujjra húzható fogkefe, amivel meg tudod neki mosni. Végül is, ha belegondolok, hogy ő már eszik sok mindent, meg cukor is van a kajáiban, akkor jogos a dolog.

Klarka!
Üdv itt!

Most ennyi, pussz mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Ex!

Én gyed-et kapok. Peti 2 éves korától fogok gyes-t kapni. De így is sokkal nehezebb, mert nálunk én kétszer annyit kerestem, mint a férjem. Így ha már csak gyest fogok kapni, akkor meg leszünk lőve. Nekünk is van egy rakás hitelünk!
Én azért döntöttem a műanyag etetőszék mellett, mert összecsukható és kis lakásban nagyon praktikus!

Nekem 7 hétre jött meg először, aztán 4 hét múlva megint. Elkezdtem szedni a Cerazett-et, de mellette folyamatosan pecsételő vérzésem volt, így abbahagytam és most két hónapja megint nem jött meg, de én még naponta min. 6-szor szoptatok!

Ma éjjel megint ketten vagyunk Petivel. A párom dolgozik.
Holnap el akarom kezdeni a karácsonyi aprósütik sütését. Remélem Peti engedni fogja.

Na, megyek aludni. Jó éjt!

Reni
Kép
prenata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?