Új privát üzeneted érkezett!

Pattogobolha:nagyon szépek vagytok!!!Én is szeretnék majd ilyen képeket még a kórházban-szülés után!Be lehet vinni?

KépKép
vicuska

A gépet?

KépKép
vicuska

rzsana
Köszi a választ. Remélem hagynak természetes módon szülni, nem mintha úgy hiányozna a fájdalom.... Ma biztos többet fogok már tudni, mert ma megyek dokihoz és van hozzá is egy tarisznya kérdésem.
Nagyon szép kerek a pocid, csini kismama vagy!

Kép
mary79

Sziasztok!

Zsana:
a bocis dresszbe teljesen beleszerettem, áruld el hol vetted????????? :)
Én is megörülök a pici ruciktól, órákig tudom őket nézegetni, annyira cukik... :)

Kép

Kép

Kép
luisa

Nanett:
szép nagy a pocid!!!

Kép

Kép

Kép
luisa

heló CSAJOK!

Otthon "meghalt" a net... :? most a párom irodájából pötyögök nektek...

r.zana, SZÉP A POCID!!!!!!!!!!!! És képzeld nekünk is van olyan BOCIS szettünk!!! :lol: Mi a Auchanba vettük, de mostanában nem láttam ott.Tényleg tündéri!!!

nanett, van egy védőnő barátnőm, ő mondta, hogy az uccsó 1 hónapban kötelező lenne nekik hetente nézni a kismamikat... ezek szerint ezt sem tartják be sehol...de amilyenek ezek én még örülök is.ÉÉÉÉsss, megvan a megoldás!!!! Levélben le lehet mondani a védőnői "szolgáltatás"ról..Szoval ha hazajöttünk kórházból, még megvárom, hogy jöjjenek ki, nézzék meg babót...aztán ENNYI!!!
gyanixi, nekünk meg 80-as BPD volt a 30. héten és azt mondták 1450gr... MINDENHOL MÁSHOGY SZÁMOLJÁK???

tinnyei! bejelölhetnél IWIWen!!a nevet tudod... :-)
Vendég

JAAAJJJ MOST LÁTOM!!!!pont 3 HETÜNK VAN MÁR CSAK!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Mindenki panaszkodik,hogy nem tud aludni...Én elaludni nem tudok,és reggel felkelni. Van,hogy 10 után sem ébredek még fel. De mindig arra gondolok,hogy most egy jó időre kialszom magam,ki tudja,mikor lesz erre alkalmam a jövőben...

Vásárlás: Nekünk elvileg megvan minden ruha. Leginkább anyukám szerezte be őket,de mi turkáltuk. 200-800 ft/darab,fél évesre valókat is vettünk már. Jó minőség,majd kimosom,kivasalom. Az az igazság,hogy nem vagyok hajlandó több ezer forintot kiadni egy rudira,meg semmire,mert egy hónap alatt kinövi. Ha nyernék a lottón...
Egyébként apránként veszünk dolgokat,de a nagy,és drága babacuccoki még nincsenek meg. Ünnepek után,remélhetőleg 2 havi táppénzzel a zsebemben elkezdünk vásárolni...

Ja! Nagyon szép pocitok van!És Livi! Te is a finishben! Nagyon szorítok!

Meg még annyi,hogy tegnap szolt egy rokonom,hogy a máv kh-ban 500/alkalom a kismamatorna,min. egy óra+ utána relax,meg légzéstechnikák. Hétfő,szerda du. 2-től. Ma elmegyek megnézni,aztán írom,hogy milyen. Gyógytornászok tartják egyébként.

Kép
babzsák

Vitte! Szót fogadtam és visszavettem a tempóból. A két otthon töltött nap alatt teljesen lefáradtam :D Most már lassabban fogok tevékenykedni, meg pihit is beiktatok.

Ja, és ma reggeltől fájnak a csontjaim is. Csak emlegetni kellett...

Nekem ez a pocakméret is hatalmasnak tűnik, mivel én elég kicsi vagyok.

Bacilivi! Már régebben is írtam, hogy megvan a véleményem a védőnői rendszerről. Én személy szerint semmi hasznosat nem tudtam meg tőlük, segítséget semmit sem kaptam.... Könyvekből, barátnőktől meg az internetről szedtem össze minden infót, mint első babás kismama.

Nagyon izgulunk ám érted is! Már bármikor jöhet a Te babád is. Írj arról, hogy hogy érzed magad, izgulsz-e...! (már ha net-közelbe jutsz)

KépKép
nanett

Babzsák,
én már ezt a tornát számtalanszor ajánlottam Nektek, én oda járok augusztus óta, nagyn jó, ma is megyek, akkor talizunk ott? :)

Kép

Kép

Kép
luisa

Rena,

Tudod, ez az idosebbek hulyesege...
Ilyenkor azt kell mondani, h. hat igen, miota van legzesfigyelo, rengeteggel csokkent a bolcsohalal szama... Nekik max makuk volt...
Nalam arra akadtak ki paran, h. a toxo miatt nagyon vigyaztam a husokra, zoldsegekre, nyers tojasra fagyiban es edessegekben... na erre is kaptam beszolast. Mondtam, hat igen, akkoriban max elment a baba, most mar meg tudnak mondani, h. miert....

Nem szabad ezzel foglalkozni :D

Nanett,
Ugyes vagy! En mar mesterien uzom... :roll: Bar neha beturbosodunk, de azert oda kell figyelni a kis pihikre. Mostanaban delutanonkent lepihenek piciket.
Na tessek, bocsanat, csak nem az en kerdezgetesem okozta a fajdalmakat :oops:
Pocival kapcs, igazad van, a magassag is befolyasolja, es ha picur vagy, meg hatalmasabbnak tunik, ez meg nem derul ki a fotobol.

Amugy ti szamoljatok a baba mozgasat? :?: En elkezdtem, mert most megint lassult picit, legalabbis ugy erzem, tobbet alszik. Eddig alig aludhatott Picur.

Dijcsi,
Koszi a valaszt! Arra gondoltam, h. vannak olyan birkabundak, amit beletesznek a kocsiba, de nem lesz attol tul melege?

Tobbiek? A bebi elso setajaval kapcs?

KépKép
KépKép
vitte

Sziasztok!

Surubben kellene jonnom, jo sokat irtok, mire ideerek.

Legzesfigyelo: tuti lesz. Azt birom ezekben a "bezzeg a mi idonkben" kezdetu mondatokban, hogy hogy azt nem teszik hozza, hogy akkoriban ok is mindent (!) megtettek a gyerkocert. Csak hat akkoriban mas volt a maximum, mint most. Ok is az akkori legtobbet tettek meg, es nem a 20 evvel ezelotti maximumot, nem? Tul sok kozeli peldat hallottam a legzesfigyelo elonyerol ahhoz, hogy nyugodtan tudjak majd nelkule aludni.

Nap: Nagyon szoritok neked! Hidd el, minden OK lesz. Hangolodj ra, hogy mar ott van a baba, es most fejlodik a legotbbet, minden percben oriasi dolgok tortennek, szerintem ez sokat segit majd.

Bocis ruha istenkiraly! Meghogy a piros nem jo a fiuknak! Szerintem meg pont nagyon is. A trend szerint nem, de hat az a fontos?

Ma van Luca nap ... :) Eleg babonas vagyok, de azert belul kicsit unnepelek, nevnapolok. Azt azert lehet. :oops:

Ki is megy 4D-re? Remelem tesz fel kepeket, imadom oket. Penteken mozizunk mi is, mar nagyon varom!!!

Kép
Kép
-macsek-

BONUS

Kép

Kép
Kép
-macsek-

Pattogobolha,

Tunemenyes a kislanyotok!!!!
A Vivien Monroes kepen meg kell zabizni... :D

KépKép
KépKép
vitte

Luisa!

Igen! Találkozunk! Ne haragudj,hogy nem tűnt föl eddig az ajánlatod. Ill. lehet,h olvastam,csak azt hittem,csak a máv-ban szülők mehetnek.De a keresztlányom anyukája is ott gyógytornász,és felvilágosított.

Johannának hívnak egyébként,hosszú,barna hajam ban,és be van fonva! Az leszek én!

Ja, és 2 kérdés! Hol az öltöző,és mit kell vinnem?(cipőt,törölközőt is???)

Kép
babzsák

babzsák, köszi a szorítást :D HOl veszel szép babacuccokat 200-800ft-ért?? Elárulod? :D

nanett, néha nem is tudom, hogy minek vannak a "védőnők"...
Egyébként köszi az érdeklődést, tökjól érzem magam, jóslófájásnak sehiresehamva...egyik nap kicsit többet cipekedtem a kelleténél és akkor éreztem, hogy bizony fáj a poci.szerintem még messze vagyunk a végétől..de annál türelmetlenebb vagyok!!!! :oops: Csak az alvás....jajj szürnyű, 100szor ébredek éjjel, nemtok visszaaludni...aztán napkozbe mint akit fejbevágtak :?

vitte, én nem számolom a babamozgásokat, mivel azért elég rendszeresen megmutatja magát és mikor pl beteg voltam akkor sem számoltam , de rögtön éreztem, hogy sokkal kevesebbett mozgott, szóltam is dokinak.
Eslő séta: sajnos baromi hideg lesz vszinű, amikor már lehet vinni a picit, de mielöbb szeretném szoktatni!! a gyapjútakaró állitólag a legjobb, mert nem izzad bele, de naagyon meleg. meg aztmondják a baba jelzi, ha még nincs felkészülve a dologra, vagy nem tetszik neki a séta vagy fázik
Vendég

Sziasztok!

Pattogobolha:Édes,tündéri,gyönörű kislányotok van!Megnéztem az összes képet!

Bocis ruci:Meghalok érte!!!Honnan van?????Auchan???

Kép Ezt vettük az Auchanban Kép Ebbe hozzuk haza

Kép
Vendég

benkoka, az a cicás imádnivaló!!!nem "leo-poldi" a márkája véletlenül? melyik auchan?

pattogobolha, asszem lemaradtam, hol lehet képet nézni a kislányodról?
Vendég

pattogob, ja bocsi, megtaláltam a képeket tényleg GYÖNYÖRŰŰ!!!!!!!!!! Hol szültél? Nincs kedved megosztani velünk a szüléstörténeted????????????,
Vendég

Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy nem tudok olyan gyakran benézni hozzátok!

Hammy, Babzsák! Én is a Péterffyben fogok szülni, Zacher Pálnál. Hallottatok róla valamit? És általában a Péterffyről? Én főként azért választottam ezt a kórházat, mert az orvosom a család ismerőse, és remélem, jobban odafigyel majd rám, mint egy idegenre, meg egyébként is szimpatikus, de még nem beszéltem senkivel, aki nála szült.

Vicuska! Te is tanár vagy? Meddig fogsz még dolgozni? Én január végén abbahagyom, a félév lezárása után. Most 21 hetes vagyok.

Nap: Ne aggódj, nekem is voltak görcseim az elején, nekem csak 1-2 hétig tartottak, de ez teljesen változó. Kíméld magad. A barna pöttytől sem kell megijedni, beágyazódáskor gyakran jelentkezik (bár nekem nem volt), de normális. Hogy vagy? Nagyon vigyázz magadra, az első 12 hét a legfontosabb, ne szedj semmilyen gyógyszert, csak magzatvédő vitamint, vagy amit a nőgyógyászod mond.

Mozgás: Én először a 17. héten éreztem a kis mozgását, olyan volt, mint az apró buborékok, de nem hasonlított a bélmozgáshoz. Az érzés, amikor mozog, még mindig ugyanolyan, csak picit határozottabb és gyakoribb. Főleg este, délután, de pl. most is.

Mi is kicsi lakásban lakunk, 1,5 szobában, és úgy tűnik, még kb. 2 évig ki kell itt húznunk, az elején én majd a picivel fogok aludni a kisszobában. Még nem vettünk neki semmi komolyabb holmit, csak egy zenélő figurát, amit már most is szoktunk hallgatni. Elsősorban a helyhiány miatt nem tudtunk még venni semmit, előbb át kell pakolni, rendezni egy csomó mindent.

Lányok! Hogyan lehet olyan aranyos kis képet feltenni az üzenet aljára, ahol megjelenik, hogy hány hetes a baba? Én sajnos számítástechnikai analfabéta vagyok, ezért nem raktam még fel képet sem.

Üdv mindenkinek!

Edina
Vendég

Livi!
Mi turkáltuk a babaruhákat,mert luxusnak tartok sok ezreket kiadni egy-egy ruhára,amit pár hét alatt kinő...De a bakáts teret ajánlom,ott jó dolgok vannak. Persze főleg az anyukám turizott,Debrecenben. De multkor 750-ér Nike rugit,meg ilyesmit. Tök jó állapotban,teljesen olcsón...
Majd kifőzük,kimossuk,kivasalom...

Edi! Asszem a Szülészetek,kórházak topikban van külön a dokidról!

Kép
babzsák

Sziasztok!

Elfelejtettem írni, hogy mi is veszünk majd légzésfigyelőt. Szerintem is nagyon fontos.

Vitte: Én is félek a toxoplazmózistól, a terhesség előtt egyszer megnézettem (amikor még csak terveztük a picit) és negatív lett, ez azt jelenti, hogy nem vagyok védett. Igyekeztem nagyon vigyázni. Szerintetek a csomagolt zacskós saláták biztonságosak? És egyszer étteremben is ettem salátát, de most lelkisimeretfurdalásom van, hogy vajon elég alaposan megmosták-e, mert annyi mindent hallani az éttermek higiéniájáról. Mindenesetre holnap megyek újra vérvételre, hogy nem fertőződtem-e meg, mióta várandós vagyok. Szerintem ezt a veszélyt az orvosok nem tudatosítják eléggé, ezek a vérvétel is az én kérésemre történik, pedig azt olvastam, hogy akinek a toxo a terhesség előtt negatív lett, azt kéthavonta kellene szűrni.

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Babzsák! Debrecenben merre van olyan turi, ahol babaruhák is vannak, vagy csak azok vannak?
Én nem tudom merre van, jó lenne ha tudnál segíteni, mert én sem tervezek mindenből újat venni, mert nem látom értelmét, és tudod Én Db mellett lakom és 20 perc alatt be tudok utazni.

Köszi!

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Ancsa!
Helyesbítek,nem turi,bizományi!
A Kossuth utcáról is be lehet menni a Gambrinus közbe. De nem ott,hanem ettől visszább az egyik udvarban van,de a Kossuth u-ról nyílik. Nagy kapu,kint van az utcán a tábla,h baba bizományi!

Kép
babzsák

Vitte:
én azt olvastam, hogy minden nap ugyanabban az időpontban kell a moszgásokat számolni, amikor a legtöbbet mozog, és meg kell nézni, hogy 10 mozgás belefér-e egy órába (amúgy a pempers honlapon a 31. hétnél van leírva)
Nekem viszont 2 napja olyan intenzív a kicsi, néha már a bordáimat rugdossa, meg esténként a tv nézés előtt hullámzik a hasam, baromira élvezem... :)

Babzsák:
a Podmaniczky-Dózsa sarkán van az épület (bejárat a Podmaniczky felöl), felmész a lépcsőn, majd balra és rögtön jobbra, de elmondja a portás. Hozz váltóruhát meg váltózoknit, cipő nélkül vagyunk, jól átmozgat. Nekem fenn van a fotóm valamelyik oldalon (de amúgy szőkésbarna hosszú haj, rózsaszín szövetkabát :)

Légzésfigyelőnk nekünk is lesz, azzal talán elmerek aludni... :)

Kép

Kép

Kép
luisa

Sziasztok!

babzsák,
most nézem, hogy Te is IX kerületi vagy :D Melyik részén laksz pontosan? Én a Ferenc térhez közel (Thaly Kálmán u.). Egyébként van itt egy jó pár turkáló, én is be szoktam nézni néha-néha, csak még nem vásároltam ott, de szeretnék, mert tényleg nagyon drágák a gyerek holmik, és úgy is hamar kinövi a lurkó. Javasolni tudom még a kinai piacot, tök jó holmik vannak, és, üzletekhez képest, teljesen jó áron. Szombaton voltunk a kinain és vettünk babónak téli overált, nagyon szép, és csak 2400 ft volt. Persze a őrületes volt a tömeg a kinai piacon, ezért eldöntöttem, hogy ünnepek előtt soha nem megyünk oda...

benkóka,
Nagyon édesek a ruhácskák! Gyönyörüek!

Légzésfigyelő téma:
Nem tudom még, hogy veszünk-e... Beszéltem erről két gyerekorvossal, akik nem tartják szükségesnek. Ha egészséges a baba, nem koraszülött, nincs semmi baja, akkor fölösleges pénzkidobásnak tartják. Persze én még ezek után is dillemmázok azon, hogy megvegyem-e. Talán az lesz a legjobb, hogy egyelőre nem fogom megvenni, meglátom, hogy mennyire vagyok nyugott, ha a baba alszik, ha percenként ugrálok hozzá, hogy jól van-e, akkor biztos megveszem.

Szép napot mindenkinek!

Kép
dijcsi

Szép napot Mindenkinek! Zsana és Nanett irigylésre mélto pocitok van ,nagyon szép nagy!!!! Látom már mindenkinek nagyon sok szép rugija van,igazából én még azt nem vettem mert nem tudom miket vegyek.Inkább nyáriakat kell vennem mert a baba május elején születik majd.Most meg inkább a téliekből látok szépeket. Kébzeljétek tegnap olyan sokat ficánkolt a babám ,hogy egyszer még a kezemmel is éreztem a rugását :D ,úgy megijedtem ,hogy elkaptam a kezem.De nagyon jó érzés volt utána még pityeregtem is :oops: !Ma nagyon kis nyugis amit nagyon sajnálok,de remélem azért majd ma is beindul a kis drágám! Elizabeth néztelek ma de msn-en de nem voltál sajna olyan 2 körül vissza megyek,ha van ídőd kukkancs be :D
Vendég

Luisa,

Este nekem is nagyon aktiv, de de. sokkal kevesebbet mozog.
Eddig nem kellett szamolni, mert a 10 mozgas barmikor max. 10 perc alatt megvolt.
Amugy nagyon sajnalom, h. nem jossz hozzam... Irok majd este mailt, csak most elszaladok kicsit nezelodni. Semmi kari ajandekot nem vettem meg.... :roll:

Edina,
Toxo... Megertelek... Szerintem a forumrol en nezettem leggyakrabban, havonta 1x... , persze, az en keresemre. Jobb igy nekem.
Salata, hat kerdeses... en csak abban bizok, amit en mosok meg, de en is szoktam salit enni vendegloben, de meg mekiben is...

Vonalzo:
http://www.tickerfactory.com
http://lilypie.com
http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=tickers

Majd a Profilodnal becopyzod az alairasodhoz.
Kepeket pedig marha egyszeru, az uzi alatt latod, h. melleklet feltoltese. :D

KépKép
KépKép
vitte

Dijcsi!

Akkor tök közel lakunk! Én a Mester utcán,a Mester-Haller sarkon szinte,szemben a parkkal!
Találkozhatunk majd,ha gondolod! Meg ha itt ragadunk(el szeretnénk költözni,csak 1 szobánk van össz...),majd mehetünk sétálni együtt!

Egyébként légzésfigyelőt én se tervezek,ill. én nem tervezek,pont azért,mert egyetlen szobánk van,nem tudok távol lenni Samulitól...
És rohadt drága. És mi is felnőttünk nélküle...És azt is hallottam,úgy sem alszom majd,mert aggódok állandóan...

Kép
babzsák

Edi:nem tanár vagyok,csak járok suliba délutánonként!

KépKép
vicuska

babzsák,
jó lenne talizni! Mi is csak március végéig leszünk itt, elköltözünk az új lakásra, jó messzire, a XVII kerületbe :(

Kép
dijcsi

Sziasztok!

Az újaknak üdv, a régieknek meg helyes a pocó! Már én is úgy tennék föl, de valahogy sehoyg nem jön össze a fotómasina velem, meg a számítógéppel...
Szóval voltam a klinkián, genetikain, nem láttak semmit, de amnióra küldtek. És elvileg most kéne ot legyek, de nem mentem el, hosszas családi kupaktanács után. Elegem lett a sok hülye izgalomból, a dokik "biztos ami biztos" (egéybként valahol érthető) hozzáállásából, merg hogy valahoyg sosem jutunk előre. Úgyhogy eldöntöttük, hogy a babánk egészséges, az afp-vizsgálat meg egy kalap kaki. És kész, punktum.
Nálunk nem lesz külön gyerekszoba, de mivel a nappalink elég nagy és félig üres, ott kap majd egy sarkot. Mondjuk mig pirinyó, addig benyomorítjuk magunkhoz a hálóba. Eleinte egy kis bölcsőben lesz, aztán ha kinövi jön a kiságy. Különben hülye elrendezésű a házunk, van tágas konyha, étkező, nappali meg háló, de egy kisszoba gyerköcnek nincs..
Én nem veszek pelenkázó szekrányt, sztem fölösleges. A barátnőm világéletében az ágyon pelenkázott, valmaint anyuéknak meg fölössé vált egy elég leélt (foltos tetejű, de extrém masszív) komód, azt elvisszük, a tetején pelenkázunk, bele meg mennek a töki rucijai. Szóval sztem aki nincs nagyon eleresztve, ne essen kétségbe, nem kötelező a pelenkázó. Fürdetéskor is úgyis a mosógépre rakunk egy pelenkázó lapot (nem tudom hogy hijják), akkor meg ott fog menni a dolog. Nekünk is sok használt rucink van, én egy csomót vettem 2-500 Ft-ért, valamint a családból is maradt (elsősorban az öcsém dolgait tettem el anno nagy gondossággal).
Na jó, nem termelek tovább!
remélem mindeki jól van, sok puszi!!
Zsó

Kép
[/url]
gypsophila

Sziasztok!

Köszönöm. :)

A szüléstörténet.

A kiírt időpont előtt egy héttel be kellett feküdjek, mert nem fodult be Vivi, és úgy volt hogy császároznak. El voltam keseredve, na meg a párom is. Én azért, mert természetes úton szerettem volna szülni, a párom azért mert akkor nem lehet bennt. Mindegy. 2005. február 15.-én bementünk a szülőotthonba. A doki megvizsgált az apró picurka kezével és közölte, hogy nincs császár. Befordult a gyerekem. :) Pánik indul. Nincs érzéstelenítés, békés szundítás.. :) De haza nem engedtek, mondván, ha már itt vagyok... :( Borzalmas kemény (szerintem deszka) ágyon feküdtünk. Ennek az lett a következménye, hogy nem aludtam éjszaka. 15.-e: Megvizsgált reggel a főorvos. Jó alaposan... :? Felmentem és mértem a jóslókat. Hol jöttek, hol nem. Nem is foglalkoztam velük. Aztán jött a látogatási idő. Délután 5 óra. Észre sem vettem, anyám szólt rám, hogy 20 percenként nézem az órámat. Ekkor figyeltem fel arra, hogy 20 percenként keményedek. Biztos jósló..
Aztán, miután mindenki hazament, én beültem megenni egy nagy adag 7day's croissant-t. Aztán hoztak egy kismamát 5 perces fájásokkal és felküldték, hogy mérje, mert első babánál nem létezik, hogy ez már az igazi fájás. Tehát éjjel fél 11-kor ültünk ketten az ágyon és mértük az egyre erősödő fájásokat. 11-kor kimentem szólni a nővérkének, hogy 5 perceseim vannak. (egyszerre mentem ki egy másik anyukával is. :) ). De vissza küldött, hogy ha még egy órán keresztül 5 percesek, vagy sűrűsödnek akkor menjünk. Mentünk is. Szépen sorjában. 3 kismama és egy már volt a szülőszobán. Lementünk, borotva, beöntés.. stb. hajnali 5 órakor elszakadt a cérna nálam, mikor minden kismamát meghallgattam szülés közben, és nekem még mindíg csak 3 percesek voltak. Felhívtam a páromat, hogy nyugodtan készüljön, igyon egy kávét és lassan jöjjön be mert ma baba lesz. 15 perc múlva már toporgott a szülőszoba ajtaja előtt. :D:D Bejött és igen ahogy megbeszéltük, hozott fényképezőt is ééés kamerát is. A kamerát az első öt percben össze akartam törni. :D :oops: :D Mindegy. Jött a reggeli műszak, orvostanhallgatók és a 4. kismama.. reggel 9-kor közölték, hogy segítenek és burkot repesztenek. Na az sz@r volt. :( utána azt mondta a doki, hogy du 2-re meglesz a baba. Innentől számoltam a perceket, ha tudtam volna, mert a fájdalomtól nem igazán emléxem sokmindenre. Aztán 1-kor mondták, hogy menjek át a szülőágyra, mert szülünk. Véégre. :) Aztán kötöttek egy oxytocint, mert állítólag fájásgyenge voltam.. Hát nem is tudom.. A lényeg az, hogy jó sok nyomás után és a doki könyökének köszönhetően megszületett 14:35-kor a lányom. Meleg volt és nyálkás és édes. Ja meg nehéz. :) apa meg csak fényképezett..
Nagyjából ennyi. Bocsi hogy ilyen hosszan írtam le. :) Remélem nem baj.
pattogobolha

Dijcsi!

Egész nap itthon vagyok,szóval ha gondolod,szólj,és megbeszélünk valamit! Jó nektek,hogy el tudtok menni márciusban! Nekünk semmi nem biztos...

Gypsophila! Szerintem jól döntöttetek! Le van tojva az egész afp,nem is értem,miért csinálják,ha minden doki azt mondja,nem is biztos az eredménye. Biztos minden rendben van,és ha az UH sem mutatott semmit,akkor fölösleges lett volna kockáztatni az amnioval. Én egyetértek,és mostmár nyugodj meg!

Kép
babzsák

Sziasztok!

Látom még mindenki egyben van.

gypsophila

Örülök hogy mindent rendben találtak, ngyon izgultam már hogy mi van veled.
Voltatok már a Praxisban? Ha nem , szerintem menjetek el. Nem akarlak rémiszgetni, de amikor nekem is hasonló problémám volt ( magas AFP) és sajna meg kellett szülnöm a gyerkőcöt 18 hetesen, nekem sem láttak volna semmit Pesten, ha nem mondom meg nekik hogy hol keressék. Az én dokim ugyanis hosszú keresgélés után ( majdnem 1 óra ultrahang) talált egy apró kis eltérést a gerincén, az egyik csigolyánál. Pesten nem láttak semmit, de amikor mondtam nekik hogy az én dokim hol látott eltérést, akkor jobban megnézte és tényleg ő is megtalálta. Aggódtam is hogy mi van ha mégsem.... De a boncolási jegyzőkönyv sajnos vagy akkor már lehet hogy jobb is volt így, igazolta a dokimat. Apró picike eltérés, de sajnos a szülés utáni halált okozta volna. Az meg még szörnyűbb lett volna. Volt ott szintén egy csaj, neki is hasonló helyzet, de neki csak 4D-n vették észre 26 hetesen!!!!! Én jobban bízok a Praxisban mint az 1. sz. klinikában.
Ne haragudj hogy hogy ezt leírtam, lehet hogy most bunkónak tartasz, meg tudom hogy igazából semmi közöm hozzá, csak én azt hogy meg kell szülnöm egy tök imádott és nagyon várt 18 hetes babát, még mindig könnyebbnek érzem, mint 9 hónapi várakozás után elveszíteni őt, vagy betegen látni és nevelni egy életen át. De egy Praxisban történt vizsgálat után,ha ott is mindent rendben találnak, akkor én megnyugodnék.

Légzésfigyelő

Nem tudom nekünk nem volt, és valószínű most sem lesz. Barátnőmnek volt, állandóan szólt. A gyereknek meg semmi baja nem volt. Lehet hogy szar típus volt, vagy agyonhasznált, ugyanis bérelték, de ők is visszaadták 1 hónap után. Van valakinek más tapasztalata, esetleg bevált típus? Ha megtudtok győzni, még lehet hogy mi is beruházunk. Nekünk csak sima bébiőrünk volt, másik szobában aludt a gyerkőc, de ha megmozdult is hallottam.

berzkat

Lányok!
Holnap megyünk dokihoz, szorítsatok, h minden okés legyen és ne legyen nyitva a méhszáj sem és szép fejlett, nagy legyen a babánk!! :o
Egy mai kép Rékával!! Kép

Kép
gyanixi

r.zsana: nagyon édik a ruhák, tetszenek!! :lol:
Jók a pocis képek is, látom mindenki gömbölyödik szépen, nem csak én!! :oops:

Kép
gyanixi

Hú, de termékenyek voltatok, egész hétvégén nem volt annyit hozzászólás, mint most fél nap alatt.

Képzeljétek, ma hajnalban kapok egy sms-t, persze felébredtem rá, de nem néztem meg, csak nem lehet annyira fontos.
Reggel látom, hogy a barátnőm írt, hogy megszületett a kisfia. Most ebben csak az a különös, hogy neki egy héttel előttem kellett volna szülnie, csak jan végén és most még csak 34 hetes! Szerencsére minden rendben, részleteket nem tudok sajnos.
Erre bepánikoltam, mert még nincs meg a kiságy, pelenkázó, a rucikat sem mostam még ki és persze kórházi csomag még sehol.

Apropó, ki tudja, hogy lehet-e rendes mosóporral mosni a babarucikat?!

Kép

Kép
rekanna

Sziasztok kismamik!

Gyanixi:
Szorítok!!! Az én dokim úgy számolja a súlyt,hogy megméri az AC értéket. A kimerevített képernyőn körberajzolja egy vonallal a pociját,helyes kis gömböcske lesz. És a gép ez alapján kiszámolja a súlyt,és a terhességi kort.Nekem a múlt héten kb. 400gr volt a baba..

Vitte:
A lányom január elején született. Nagyjából 3 hetes volt,amikor először kivittem. Persze először csak pár percre,a kezemben. Aztán másnap már 10 percre,harmadnap 15-20 percre... A világon semmi baja nem lett,pedig nagyon hideg volt,viszont irtó jókat szokott olyankor aludni.. Persze nagyon bebugyoláltam meleg plédbe is..

Nagyon édesek a babaruhák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Gypsophila,
Orulok, hogy jelentkeztel. Irasodbol ugy erzem, nincs szukseged tanacsra, ez a ti dontesetek. Nem is lehet mit tanacsolni.
Sokat szamit a pozitiv gondolkodas, ezt a baba is erzi. Minden jot kivanok nektek a tovabbiakban!!!!!!!!

Rekanna,
Epp tegnap voltam egy eloadason, ahol tobbek kozott a mososzerrol is szo volt. Barmi hasznalhato, de ne a feher ruhakhoz valot, hanem a color mososzert ajanljak, abban nincs feherito es egyeb adalekanyag, ami irritalhatja a babat. 60 fokon eleg mindent mosni, meg a moshato pelust is. Ha foltos lesz, foltos lesz, ez van, de inkabb ne feheritsunk... Oblitoszert pedig el kell felejteni a babaruhaknal. Egyreszt az illatanyagok miatt, masreszt pl. a moshato pelusok nedvszivo kepesseget tonkre teszi.

Te jo eg, gondolom, h. megijedtel, hala egnek naluk minden rendben. Azert en sem szeretnem meg, ha ki szeretne bujni, bar nehezkes kezdek lenni... a korhazi taskarol nem is beszelve...

Barbamami,
Koszi az infot. Hat, amilyen enyhe a tel eddig, bizom benne, h. febr.-ban sem lesz -20 fok... Bar annak idejen Finnorszagban -20ban is siman setaltattak babat... Azert en nem tennem... :roll:

KépKép
KépKép
vitte

Sziasztok!

Most értem haza, mert a barátnőmmel vásárolgatni voltunk karácsonyi ajándékokat.
Mindenkinek sikerült megvennem, és Noncsinak is vettem 2 bodyt.
Lehet, hogy még korai, de én még eddig nem vettem semmit, most csak 2 bodyja és 1 pár zoknicskája van, de majdcsak meglesz neki minden májusig.

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Babzsák!

Köszi!
Éppen most írtam, hogy vettem Picurinak 2 bodyt.
Ebben az évben nem vásárolgatok még, de jövőre elkezdjük szépen lassan, mert apránként mi is jobban ki tudjuk fizetni, mintha egyben kellene.
Úgyhogy jövőre első dolgom lesz, hogy benézek Db-be ebbe a bizoményiba, remélem mi is sok jó dolgot látunk!

Még egyszer köszi!

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Kép
Ezek Noncsi első ruhácskái.
Mind mai beszerzés.

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Ancsa

Nagyon édik a ruhák. :) Én legelsőnek egy 56-os garbóba lettem szerelmes. :D Olyan édes volt. Picurka és garbó. Egyszer volt rajta csak. :) Nem mertem átpaszírozni a nagy buksi fejét a garbón. :D
pattogobolha

:D
Sziasztok!!!!

NNNNNaaa voltam dokinál tegnap, a vércukrom szuper lett!!
És FIAM LESSSSSSZZZZ!!!!!!!!!!!
Legalábbis a dokim nagyon 100%-ra mondta!!!!!
Ugyhogy HAJRÁÁÁÁ a harmadik fiamnak!!!!!!!!

Livi!
Megkereslek az IWIW-en!!!

Pattogóbolha!
Nagyon aranyosak vagytok, és milyen mosolygósan vajúdtál ez nem semmi, én mint a kutya úgy szenvedtem mind két fiamnál, és szerintem most sem lessz jobb, na de majd csak túl leszek ezen is.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Sziasztok!

Nagyon szépek a baba rucik,ezért gondoltam hogy én is rakok fel képeket!! :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Egyenlőre még csak ennyi rucink van +még egy babakocsi( majd a babakocsiról is csinálok képeket)!De majd lassan megveszünk mindent ami kell a kislányunknak!

Egyébként a pocis képek is aranyosak! :)
Bocsi ha hosszú lett!!!

Puszi mindenkinek!

Dica
Vendég

Szia Dicamama!

Nagyon aranyosak a ruhácskáid!
Én még nem láttam csak plüss rugikat, meg nagyon vastagokat és mi májusban szülünk, tehát bízom benne, hogy nem lesz szükség nagyon vastag rucikra.
De igazából Én nem kapkodom el a vásárlást, majd akkor leszek kicsit feszült, ha márciusra nem lesz meg mindene Noncsinak, addig ráérünk.

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Bacilivi!!!!

Megtaláltalak az IWIW-en, és bejelőltelek ismerősnek. Ott megnézheted a pocimat és a családomat, sajna ide nekem nem sikerül képet felrakni, nem tudom, hogy kell lekicsinyíteni, én hüle vaok az ilyesmihez.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Ancsa!

Mi apával úgy vagyunk hogy még áprilisban még nincs annyira meleg,igy ezért veszünk vastagabb és vékonyabb rucikat is.De majd kiderül milyen idő lesz áprilisban.Mi sem kapkodjuk el a vásárlást mivel nem érünk rá nagyon,mert csináljuk a házunkat!

Dica
Vendég

babzsák,
ok, akkor kitalálhatnánk valamit, mondjuk egy cukrázda vagy ilyesmi. Legszívesebben beülnék valahova sörözni, csak hát azt nem lehet :D Álltalában én is itthon vagyok, csak ez a hét eléggé zsufi, minden napra van valamilyen program, rohangálni kell. Jövő héten valamikor?

nagyon édesek az újonnan feltett babarucis képek!

gyanixi,
Szoritunk, de úgy is minden rendben lesz! Szép kismama vagy.

Kép
dijcsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?