Új privát üzeneted érkezett!

Zsu - nagyon örülök a jó hírednek! :lol: Látod-látod! Nem szabad rögtön feladni, persze tudom, hogy ijesztő lehetett ami történt, biztos én is megijedtem volna! De a lényeg, hogy minden OK! Vigyázz magatokra!!! Pihenj sokat.

Zsebike - Te pihengetsz még? Minden rendben a pocakodban? Szerencsés vagy, hogy a szüleid ennyit tudnak segíteni. Nekem nincs segítségem, max a férjem, de Őt meg sajnálom az egész napos munka után. Anyukám először nagyon örült, hogy végre jön a baba, és mondta, hogy összeszedi minden energiáját és jön majd segít, de aztán csak az lett, hogy mindig fáradt, pedig otthon van egész nap, és azzal vígasztal, hogy előbb-utóbb majd meg tudom csinálni a dolgokat. Sőt, még Ő talál ki nekünk feladatokat, és intézni valót, na de mindegy, így kell elfogadnunk. Úgyhogy nézegetem a szaporodó port, mert nem merek takarítani. Most megint napok óta hasogat a hasam és nem tudom, hogy ez csak a növekedés-e, de majd csütörtökön megkérdezem, akkor kell mennem UH-ra és az orvoshoz. Már alig várom.

Melcsi - olvastam, hogy Neked is elkeserítő az Anyukád hozzáállása a dolgokhoz. Sajnálom, hogy ilyen, mert tudom, hogy rossz érzés, tapasztalom a saját bőrömön. Mi megfejtettük a férjemmel, hogy az én anyukám egyszerűen lusta és önző. Csak magával van elfoglalva és én már próbálgattam érzékeltetni is a dolgokat, hogy nekem olyan érzés mintha nem érdekelném, hiszen akármikor jön hozzánk csak magáról beszél, sajnáltatja magát és ha meg is kérdi, hogy vagyunk a választ meg sem várva már mondja tovább a búját - baját. Ami abból áll, hogy apukámmal kénytelen otthon lenni, mert volt egy agyvérzése ami által félig lebénult szegény, aztán annyira javult a helyzet a rehabilitációtól, hogy lábra tud állni, csak a keze maradt teljesen béna, és totyog is szegénykém, de a lakásból csak ritkán tudjuk kimozdítani, nagyobb események alkalmával, de az is elég nehézkes.
Hát ez már tart egy pár éve, és anyukám utálja már az egész helyzetet, amit én meg is értek, hogy nehéz, de azon kívül hogy megeteti és megmosdatja néha, Anyukám is csak nézi a tv-t és olvas vagy alszik a papával együtt nap közben is.
Szóval legutóbb is aranyos volt mert hozott nekem egy adag kajcsit, mert éppen főzött, egyébként pár utcányira laknak tőlünk. Én meg benne voltam a vasalásban nyakig, és amikor össze-össze rándultam közben mert hasogatott a hasam, megjegyezte hogy biztos nemsokára elmúlik, csak az eleje szokott ilyen lenni a terhességnek, bár fura mert neki semmi baja nem volt. Nem lehet, hogy csak elhagyom magam? Mondom nem hagyom el magam anyukám csak fájdogál, de igazad van, majd elmúlik. Aztán egyből kezdte a panaszkodást, hogy mennyire elfáradt már megint, és ott ült egy órát, amíg kivasaltam és hallgattam a panaszkodást, ja és közben megemlítette, hogy a mittudoménki terhes volt, már két hónapos és elvetélt, és kezdte volna ecsetelni a dolgot. Na ekkor szóltam rá, hogy a rémtörténeteket legyen szíves ne ecsetelje, főleg ne olyan drámával ahogy Ő szokott mesélni. Nem szép dolog, de néha az jut eszembe jobb is ha nem jön, mert vagy csak idegesít, vagy feltart és én sem haladok ha éppen csinálnék valamit.
Bocsi, hosszú lettem és nem is tudom minek kellett panaszkodnom, csak éppen ide passzolt a fentebb írt témádhoz.

Kép
potykamanó
 
 


Zsu!

Nagyon örülök, hogy végülis vaklárma volt... és a picúrkád szépen fejlődik :P
Továbbra is nagy drukkokat küldök és remélem, hogy már teljesen megnyugodtál.

Sziasztok babavárók!
Remélem, hogy hamarosan jöhetek közétek :)

Fanni
fanni73
 
 


fanni,
persze, hogy gyere! Várunk!

lola,
képzelj csak oda a Kaáli elé, tényleg így fogok neked is örülni! :D

potyka,
"jó fej" anycid van. Nekem csak a napjait szokta az enyim ecsetelni, hogy ide ment, oda ment, nem veszi észre h én nem mesélek magamról (én max. a férjemnek szeretem elmondani az ilyesmit, bár annyira még neki se részletesen, ahogy anyu). Még jó, h nem panaszkodik... azért így is lefáraszt. Tegnap is mondtam, h most már tegyük le a telefont, mert nincs kedvem beszélgetni. Ilyenkor kicsit azért furdal az a bizonyos ismeret, de muszáj leállítani, különben meghülyülök.
Azért az jópofa volt, hogy azé fáj a hasad, mer biztos csak elengedted magad! :? Jahj... te szegény! :roll:

Na, egy óra múlva már a fogorvosná ülök! :oops: Brrrr... (ja és ide mentem, oda mentem... 8) )

KépKép
pompomlány
 
 

 
 

pompomlány - igen, aranyos tud lenni az Anyukám, :( de az a legfurább, hogy Ő mindebből észre sem akar venni semmit. Szerinte Ő teljesen jól viselkedik. Hát, régebben voltak napok hogy sokat bőgtem miatta, mert annyira bántó dolgai voltak. De mára már kénytelen voltam megszokni. Az a legfurább, hogy később nem is emlékszik, hogy ezt vagy azt mondta. Merthogy korábban, volt, hogy nem bírtam ki és beszoltam, hogy sok amiket összehord, aztán veszekedés lett és durva dolgokat vágott a fejemhez, pl. "hogy Isten nem ver bottal csak egy ilyen hülyével mint én vagyok", szó szerint, sosem felejtem el, és mikor másnap "békültünk" és mondtam hogy egy anya nem mondhat ilyet a gyerekének, akkor azt mondta hogy Ő nem is mondott ilyet, nem is emlékszik ilyenre. Rakjam össze, hogy most szenilis vagy megbánta és nem képes a bocsánatkérésre, inkább letagadja.

Ma már módszert váltottam, hagyom beszéljen, hallgatom, akkor is ha egy dolgot háromszor elmond, mert előző nap már mesélte telefonon, de nem baj, ráhagyok mindent, hiszen látom hogy neki csak hallgatóság kell. Persze bántanak a dolgok, de próbálom "lepörgetni" magamról gyorsan.

Ez az elhagyom magam is csak azért volt fura, mert ezt éppen vasalás közben mondta. :x Na, befejezem, mert nem akarok senkinek sem sok lenni a panaszkodásommal. De azért jó volt kibeszélni magamból. Bocsi érte.

Fogászat! Igen, én is így vagyok: Brrrr. Nekem is mennem kellene. Még teherbe esésem előtt kezdtem tömetni, de maradt még és azóta csak halogatom. De olvastam fentebb, hogy kismamiknak is tudnak fájdalomcsillapítót adni?! :)

Kép
potykamanó
 
 


Fanni - Hajrááá!

Kép
potykamanó
 
 


Manó!
Hát akkor 1 cipőben járunk! Azért csak panaszkodj nyugodtan, arra való ez a topic (is). Én meg azt hittem, hogy az én jó kis családi kapcsolatom csak valami egyedi eset, hogy anyák ilyenek nem is lehetnek! De mégis!
Megkértem az uramat (már régen), hogy legyen szives vágjon fejbe, ha valaha is ilyen hideg leszek akármelyik gyerekemhez, még mielőtt megszoknám. Na nem mintha jellemző lenne rám a hanyagolás, de ki tudja mit hoznak az évek.
Hajni!
Az időben az pont a 16.hét, a dokinak kell kiszámolni. Különben nem jó eredményt ad, előbb se meg később se, és akkor felesleges az aggodalom.
Zsuska!
Erősen eszemben voltál, de éreztem, hogy lesz itt még öröm! Mostmár nyugodj meg 1 kicsit, tervezgesd a jövőt és pihenj nagyon sokat! Gratulálni is fogok, amikor a kezedben lesz! És ott lesz!
Lola!
Küldök Neked 1 nagyon nagy ölelést szombatra, meg csurit is hozzá, és össze fog jönni!
Fanni!
Nagyon várunk Téged ide, hisz Te vagy a topic szülőanyja! :D

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Pompi :P , Potykamanó :P , Melcsi :P
Aranyosak vagytok, igyekszem :roll:
Fanni
fanni73
 
 


Zsebi :lol: , jó szólok neki, hogy ide is írja meg, ha történik valami.
Jövőhét elején kell menjek valamikor CTG-re, méhszájkukkolásra meg vérvételre, pontos időpontot nem tudok, majd fel kell hívjam a dokit, hogy mikor szeretne látni.
És te mikor mész milyen vizsgálatra?

Zsu :lol: , örülök, hogy jól alakulnak a dolgok!

Hali

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


lányok!
meg vagyok hatódva tőletek!ennyi drukkra tényleg sikerülnie kell!!!
lola29
 
 


potykaM,
én tudom, h az én anyukám abszolút nem érzi, h néha gáz, amit mond, de én meg gonosznak érezném magam, ha kimondanám, h milyen. Úgyhogy maradok csöndben, és legalább az vígasztal, h én nem bántottam meg.
Nekem is mondott egy olyan káromkodást egyszer, h hirtelen nem tudtam, sírjak vagy nevessek, :shock: de utólag már inkább csak nevetek rajta. :lol:

viki,
ha jól látom, Te vagy a kövi biztos befutó. Nagyon szép nevet választottál a lányaidnak!

A fogorvosnál hál'Istennek nem kellett semmit csinálni, sőt abba torkollt, hogy végül megadtam a dokinőnek (a lányának) a Krizsa számát. :)

KépKép
pompomlány
 
 


Fanni!
Drukkolok!

Viki!
Én jövő hét megyek szerdán megyek a dokihoz. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Lola!
Neked is mennek a drukkok. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Holnap beugrom a pesti dokimhoz délután, megméretem vele is a tarkóredőt :)
úgyhogy holnap este kukucskálunk... azért remélem, minden OK lesz.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebike - haragszol rám? :(

Kép
potykamanó
 
 


Sziasztok

Hajni
tavaly Suprefact-al kezdtem, remélem, hogy legközelebb is.
Indulás? Hát már fogalmam nincs. Ügy úgy volt, hogy január 12-én randizunk, de szerintem később lesz, mert ma voltam a körzeti dokimnál vérvételek miatt a lombikhoz, és erre közölte velem, hogy ő ezeket már nem tudja nekem megcsináltatni mert nem lehet neki. És holnap délután megyek a nőgyógyászomhoz is és utána telcsizek Krizsa dr-nak hogy mi a helyzet és akkor hogyan tovább. Hát nagyon kiváncsi leszek hogy mit mond.

Mindenkinek mennek a +++++++++++++++++++++ energiák ahhoz amihez éppen szükségét érzitek!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!!!

Újra gépközelben vagyok,de visszaolvasni nem tudok,bocs.

Köszönjük szépen a gratulációkat!
A fiúk a képeken csak másfél órásak,majd teszek fel friss képeket.
Ma nagyon pörgős napom volt.Reggel a koraszülöttosztály vezetője mondta,hogy helyhiány van Győrben és mi lenne,ha átmennénk Tatabányára!Nagyon örültem a hírnek,mert én így ma kerek 2 hónap után hazaköltöztem a kórházból,a bébiket meg holnap délelőtt hozzák Tatabányára.Így itthonról be tudok járni hozzájuk!
Hihetetlen jó érzés újra itthon lenni!
Amint megtanulnak rendesen cumisüvegből enni,jöhetnek is haza,lehet,hogy már Karácsonykor négyesben ünnepelünk!

Sok puszi,

Andi
Kép
aanda
 
 


Orsi!
ugy eltüntél, már azt hittem baj van. Tarkóredő?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Szia Aanda!

Akkor már otthon csicsikálsz az ágyikótokban?
Húúúúúúúúúúúúúúúúú akkor az már nagyon jó lehet!

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Aanda!
Már itthon is vagy? Ez nagyon jó! Holnap pedig a bébik is közel lesznek! Miért kell megtanulniuk cumisüvegből enni? Pótlást kell Nekik adnod? Meglátod, gyorsan megtanulják majd, mert kiváncsiak a szép szobájukra és szeretnének már otthon lenni a szüleikkel :D
Te jól vagy? Sebed gyógyulgat szépen?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Manó!
Dehogy haragszom. :) Vélelten maradtál ki a soraimból. :oops:
Igen itthon pihengetek sokat fekszem, de azért ezt azt módjával csinálok. A viszketésem és a has feszülésem totál elmúlt szerencsére. :lol:
Biztos nálad is minden rendben szeritnem a méh szalagok nyúlnak nekem is sokat volt ilyesmi érzésem az elején és mindig ezt a választ kaptam. :) Nyugi minden rendben odabent.!

Orsi!
Képet is kérünk este. :)

Zsu!
Te nem kaptál képet? Ha igen szeretnénk látni. :roll:

Anda!
Nagyon jó hírek. Drukkolok hogy a kicsik minél előbb tudjanak hamizni üvegből és irány haza. :)

Erika!
Majd mesélj mit intéztél Gimes dokinál ma. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok lányok! :D

Fanny,Lola! :D
Nagyon szoritok nektek!!!!!!!

Melcsi! :D
Sajnálom a kapcsolatos anyukáddal! :(
Gyönyörüen leirtad a szülést én is meghatodtam amikor olvastam!!

Aanda! :D
De jo hogy már otthon!
Gratulálok a fiukhoz!Gyönyörüek!!!!!

Orsi! :D
Sikerült a kukkolás? :D

Viki! :D
Örülök,hogy minden rendben nálatok!!

Kata! :D
Hogy vagy?

Zsebike! :D
Keményedések rendezödtek?

Szivvi! :D
Gratulálok a pindurkához!

Mi tegnap voltunk genetikán!Rendben volt minden!
Viszont a süllyedésem még mindig magas igy elkell mennem ma belgyogyászhoz mert további gyogyszerszedés szükséges!!!!
Nagyon szomoru vagyok söt......... :cry: :cry: !

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Sziasztok!

Anikó,
mit mondtak, mitől magas a süllyedésed? Gratula a genetikához, én hétfőn megyek!

Zsebi,
ahogy elnézem a vonalzód, egyre közelebb mostmár a szülés! Izgulsz?

Anda,
gyönyörű karácsonyod lesz! Bár azt hiszem, hogy itt egyikőnk se panaszkodhat! :lol:

Melcsi,
a 16. héten, az ok. Dehát az 7 napból áll! Azon belül mindegy, nem?

Pompi,
Épp most érkezett meg a csomag! De izgi lesz! :D

Erika,
hívtad Krizsát? Mit mondott?

Orsi,
na mennyi lett a tarkóredő?

Fanni,
én nagyon szorítok, neked is már itt lenne a helyed!

Lola,
drukk! Érzel már vmit? Teszt esetleg?

Manó,
én nem látom a vonalzód, csak betűk vannak a helyén. Hány hetes is a babád?

Mi tegnap voltunk uh-on, minden rendben. :lol: Úgy megkönnyebbültem, mikor meghallottam a szívverését és megláttam a monitoron is, olyan jó volt! :lol:
20140901102739
 
 


Zsebi, Anikó, Hajni :!:

Nektek is nagyon köszi :P
Rettentően vágyom ám már ide :)
Nekem most fagyibabásom lesz, de csak 2007. év első napjaiban tudom majd az eredményét...

Van ám egy új zebrásunk odaát :lol:

Fanni
fanni73
 
 


szia mindenki!
hajni!
még nem érzek semmi!kéne?szombat-11.nap vérvétel!bizti jó lehetett hallani a baba szívhangját.
anikó!fel a fejjel!minden rendben lesz!
lola29
 
 


Sziasztok!

Zsú :)
Gratulálok, a kis szívecskéhez. Annyira reménykedtem, hogy jó hírekkel jössz majd vissza, úgyhogy nagyon örülök, hogy minden rendben. Így is marad meglátod!

Anda :)
Gratulálok a fiúkhoz, nagyon aranyosak. Örülök, hogy nemsokára ők is mehetnek haza.

Fanni :)
Remélem jó szülinapi ajándékot kapsz akkor az idén! Drukkolok nagyon!

Anikó :)
Mennyire magas a süllyedésed? Mert nekem is magasabb volt a határnál, de a doki is és a védőnő is azt mondta, hogy terhesség esetén ez sokszor előfordul. Aztán rákerestem a neten és ott is ezt írták. Vissza is kerestem. 20 a hatérérték és nekem 38 volt.

Lola :)
Nem kell érezni semmit, van akinek hamar vannak tünetei, és van akinek egyáltalán nincs.

Zsebi :)
Örülök, hogy jobban vagy.

Viki:)
Neked egyre jobban közelít a finish. Izgi :)

Csajok, ezek az sztorik az anyukáitokról nem semmik. Úgy látom én szerencsés vagyok. Sőt lekopogom, nekem még az anyósom is nagyon normális. Nem is nagyon tudok, mit mondani, csak hogy leglább így ti még jobb anyukái lesztek a ti gyerekeiteknek.

wish
 
 


Wish :lol: igen, de feletedd is rendületlenül múlik az idő. :lol:

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Anikó!
Szerintem azok nem keményedések voltak hanem a babák húztőák két irányba a pocimat és ezt érzetem kellemetlennek, de már megszűnt így remélem jövő szerdán ismét boldogan jövök el a dokitől hogy minden ok.
Nem tudom hogy a sülyedés az tulkppen mitől lehet rossz, de remélem mielőbb rendeződik és nem kell gyógyszer. És hogy áll a lepényed? Remélem szépen felment a helyére. :)

Viki!
Neked van valami "határ" amikor már ha történik valami ha nem be kell feküdnöd a kórházba?

Hajni!
Hát közeledik, de azért remélem még van min. 6 hetem. Hát.... nem tudom egyre többet gondolok rá hogy hogy lesz természetes vagy császár meg hogy úgy az egész érdekes érzés.... kavarognak bennem a krédések, de a legfontosabb hogy a kicsikkel minden rendben legyen. :)
Uh-képet kapunk. Örülök hogy minden ok nálatok is. Nem mutatta meg hogy mit rejt a lábacskái között?

Fanni!
Ennél jobban nem is alakulhat szépen jó hírrel kezditek az új évet. Nagyon drukkolunk és látod fagyial is lehet baba, nézd meg Zsu-t. Hány eszkimótok van? Mikor ébrednek fel?

Wish!
Én is örülök hogy elmúltak ezek a viszketések mert ez borzasztó volt. Amit nem értek hogy nappal olyan baromi jókat szundítok este meg nem megy.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Zseboroszlán - Hajni
ma voltam Gimes dr-nál, és amit lehet azt mindent megcsináltat a klinikán, amit nem azt a Kaáliban, 1 vérvétel fog hiányozni, de azt mondta Krizsa dr. hogy nem baj (insulinszint nézés). Úgyhogy utazás még 1 nappal elhalasztva (a szüleimhez), mert holnap reggel a klinikán kezdek kb. 10-ig leszek ott, és utána megyek a Kaáliba a HIV + Hepatitisz miatt.
És olyan aranyos (Gimes dr.) volt, azt mondta hogy szerinte fogytam, én meg modtam neki hogy sajnos nem valószínű (igaz hogy kb. 1 hónapja méreckedtem útoljára de még mindig annyi voltam vagy még + 1kg mint terhesen) és emiatt izgulok nagyon a terheléses vércukor szint miatt, mert akkor előszőr fogyókúra keményen megint (ami gyerek mellett nálunk éhezést jelent) és utána csak tesóprojekt, de nagyon remélem hogy minden OK lesz cukor szinten.

Anikó
én tavaly úgy voltam az ilyenekkel hogy én nem számítok, csak a gyerek legyen egészséges, ez eddig sikerült is, én szedtem gyógyszert a szivemre + diéta + insulin,
De remélem hogy neked ügyes belgyógyászod van aki hipp- hopp megoldja a gondot

Hajni
ügye milyen édesen ver a pici szivük,

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Zsebi :D , nem mondott a doki konkrét időpontot, hogy mikortól kell biztosan befeküdni, de asszem' nálam nagyban befolyásolja a dologokat, hogy a jövő héten milyen lesz a laborom. /tudod a májam miatt/ Az tök jó lenne, ha tovább csökkennének az értékek, akkor biztos hazaenged, mert minek tartana bent, ha meg nőnek, akkor sanszos a befekvés nehogy valami gáz legyen a babákkal vagy velem.
Miért, neked van már pontos beköltözési dátumod?

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Lola,
nem kell érezned semmit, ne izgulj. Csak van, aki érez, ezért kérdeztem.

Zsebi,
Jövő héten mész orvoshoz? Nekünk csak vhs-kazink van a babáról, de hétfőn megyünk genetikaira, ott remélem adnak fotót is! Meg szerintem talán ott láthatjuk majd, hogy kisfiú vagy kislány-e.

Erika,
biztosan jó lesz a cukrod! Akkor kezdhetsz is januárban, igaz?

Képzeljétek, ahogy most du. mentem a suliba, kétszer is át akarták adni a helyet! :) Olyan jó érzés volt, még soha nem fordult ilyen elő velem! Egész úton vigyorogtam! :lol:
20140901102739
 
 


Szia Hajni

Igen ha megvan minden (majdnem minden) akkor janurában valszeg kezdünk.

De jó neked hogy 1 nap alatt 2x is átakarták neked adni a helyet. Nekem a 8 hónap alatt 1x-sem.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Nagyon örülök,mert tegnap a fiúk szépen ettek már üvegből.Azért esznek abból,mert a lapos mellbimbóm miatt nem megy a szopi,mert még gyengék és még nincs kifejlődve rendesen a szopóreflexük.Amúgy rengeteg anyatejem van,napi 600 ml-eket fejek.
Valószínű,hogy nem jöhetnek haza Karácsonyra,mert hízniuk kell,ami most nem igazán fog menni,mert az evéssel rengeteg kalóriát elégetnek.Nem is akarom sürgetni a hazajövetelt,erősödjenek csak,majd ünnepelünk később.Így is minden nap csodálatos számunkra,mert napról-napról produkálnak valami újat és egyre ügyesebbek.
Én már egész jól vagyok,sebem szép,már nekem is erősödnöm kell csak.A 2 hónap fekvés eléggé legyengített,de 1-2 hét múlva a régi leszek.Csak 3 kiló plusz van rajtam,csak a hasam miatt nem férek bele a farmerjaimba.A terhesség végére a hasam 123 cm lett!

Ne haragudjatok,de nem tudok mindenkinek írni,szerencsére nincs időm,mert rohanok nemsokára az én gyönyörű fiaimhoz.
Millió puszi,

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi!
Jól van, erősödjenek, ez a lényeg! Azért fiatalok még nagyon! Neked mit mondtak, a lapos mellbimbóddal fogsz tudni rendesen szoptatni? Nekem is lapos, mint a kórházban kiderült, és csak bimbóvédővel ment valahogy 2 hónapig, de elég macerás volt, igaz, tejem sem volt soha nagyon sok.
Hajni!
Szerintem a 16.héten belül mindegy, bár az én dokim a napját is megmondta Emesével, hogy mikor menjek.
Akkor Rajtad már látszik jól, ha átadták a helyet! :D
Erika!
Biztos jó lesz minden, meglátod!
Anikó!
Téged sem akartalak megrikatni a szülésemmel, de bizony igy volt, és remélem most is igy lesz majd, erre készülünk megint együtt.
Hogy áll a lepénykéd?
Zsebike!
Szépen pihengess azért!
Orsi!
Mi van már, nagyon rosszul vagy hogy nem irsz?

A markeres vizsgálatom 1:2757 lett, és ez engem és a dokimat is szerencsére meggyőzött, ugyhogy az amniótótl eltekintünk. Van DVD-nk is Róla, olyan gyönyörü! Épp az ujját szopta, látható volt mind a 4 ujja, az ötödik a szájában. Még a fülét is jól lehetett látni. Teljesen emberszabásu volt!
Az intézmény a sok pénz bezsebelése ellenére őszintén szólva kivánnivalót hagy maga után. A WC-t csak gondos mérlegelés után használtam, tele volt szeméttel, mert tulcsordult a kukán. A recepciós hölgy enyhén szólva mogorva volt, fogas az nincs kabátnak, és alig van szék, ahová le lehet ülni. Hát szóval... Na mindegy, bizakodom benne, hogy a genetikus-biológus-szonográfus meg van fizetve és valóban jó szakemberek.
Nem tudjátok, hogy lehetne a DVD-ről valami képet átrakni ide? Van ugyan képünk, de az arról készült digi kép egyáltalán nem jó, a DVD-t meg közvetlen át lehetne rakni, ha lehetne!
Anikó!
Az én süllyedésem is mindig magasabb volt Emesével, és minden doki egyöntetüen azt állitotta, hogy terhességben ez természetes. Ugyhogy fel a fejjel!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


hello csajok :)
voltam tegnap uhn a pesti dokimnál :D megbeszéltük, hogy majd szülök valahol.
(am igaz is, mert akár pesten is lehetek amikor elindulnak az események)
Picúr 5.2 cm, 2 cm a feje, tarkóredő 1.2 mm, 2-2 láb és kezecske, izgett-mozgott forgolódott. a gép 1 héttel írta nagyobbnak a hiv. koránál, ami elég vicces azért :D

tegnap nem voltam gépközelben, mert egész nap Pesten császkáltam, K. olasz üzletfelével intéztem céges karácsonyi ajándékokat.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish :P
Igen, remélem, hogy életem legszebb szülinapja néz elém :wink:

Zsebike :P
5 pici van a fagyasztóban, de ebből 2-nek nem sok esélye van. Azért a 3 épp elég lenne persze :roll:

Jelentkezem majd, nagyon erősen hiszem, hogy lesz is rá okom :)

Fanni
fanni73
 
 


Melcsi :D
ez a vértesztes vizsgálatot hol csináltattad és mikor lehet? (mármint milyen terhességi korban?)
a fiúkkal ugye ilyennek nem lett volna értelme, de Picúrral elmennék, biztos, ami biztos.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Fanni!
Bizony három is elg. De gondolom akkor nem is lesz ébresztve az összes egyszerre nem? A másik kettőnek miért ne lenne esélye? Piik voltak a fagyasztásnál? Mindenestere drukkolok nagyon. :)

Hajni!
Igen jövő héten megyek dokihoz szerdán. Remélem minden rendben lesz.

Viki!
Nem nekem sincs konkrét bevonulási dátumom, Egyenlőre bba maradtunk a dokival hogy kari előtt 20-án talizunk utána január legelején és akkor megbeszéljük az ilyeneket. :)

Lányok!
Az egyik baba egész estétől nem mozgott reggel aztán mintha igen. Most nem tudom olyan zavarban vagyok nem tudom hoy biztos érzem-e mindkettőt. :roll:
Bár tuodm hogy ők szoktak csak úgy ott szépen elleni. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Anda!
Akkor mielőbbi erősödést kívánok neked is és a babáknak is. Biztos hamar összeszedik magukatat és mehetnek haza anyához és apához. A párod is bemehet őket megfogni vagy nem?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Anda!
Akkor mielőbbi erősödést kívánok neked is és a babáknak is. Biztos hamar összeszedik magukatat és mehetnek haza anyához és apához. A párod is bemehet őket megfogni vagy nem?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Orsi!
Az Istenhegyi klinikán is csinálnak ilyen vizsgálatot. Egyébként gratulálok a hatalmas Picurhoz.!!!

Aanda! Nagyon nagyon gratulálok. Nagyon szépek a babák, nem győzök bennük gyönyörködni :lol:

Képzeljétek most volt a tv-ben a Vargha Zoltán a Vargha gyógymód-ból (tudjátok ez a talpmaszírozós ), aki közölte, hogy a lombikos gyerekek 90%-a mentálisan sérült lesz és az anyukák pedig rákosak. Ezen úgy felhúztam magam, hogy nem azóta sem térek magamhoz. Mindezt azért, hogy minél többen menjek hozzá talpmaszira, hát ez már mindennek a teteje :evil:

Kép
alinkat
 
 


Alinkat :lol: én is néztem ezt a faszit reggel a TV-ben! Egyetértek veled!

Zsebi :lol:, én meg sokkal inkább szoktam érezni a keresztben fekő babát mint a másikat. Sokszor meg baromira nem tudom, hogy ki mozog. Neked most hogy fekszenek?

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Anda :)
A lényeg tényleg az, hogy erősödjenek meg jól. Most, hogy a közelben vannak, már biztos könnyebb azért nektek is.
Jó, hogy ilyen sok tejed van :)

Orsi :)
Nekem is mindig kb egy héttel nagyobbnak mérik :lol:
A markeres szűrés: http://www.downszures.hu/ vagy http://www.gendiagnosztika.hu/
Lehet menni 12 hetes korban és 16. héten. Vagy akár mindkettő. De le van írva részletesen mind a két oldalon.

Melcsi :)
Az jó, ha megnyugodtál. Én idegesebb lettem tőle és pénzlenyúlásnak éreztem :)

Viki :)
Egy babával úgy látom ez könnyebb, nekem csak azon kell gondolkozni, hogy éppen bokszol, vagy rugdos, de soha nem tudom eldönteni. Kivéve ha hasam mindkét oldalán érzem, az tuti a kick-boksz :)

Alinkat :)
Mr. Vargha gyógymód alighanem maga is mentálisan sérült. Én ismerek kilenc éves lombikos kislányt és mondhatom nagyon aranyos értelmes és kiegyensúlyozott gyerek.
Annak idején olvastam a lombikos gyerekekkel kapcsolatos kutatásokról, és ott azt írták, hogy nem találtak olyan betegséget ami jellemzőbb lenne a lombikos gyerekekere, van valami szembetegség ami picit gyakrabban fordul elő, mint a nem lombikos gyerekeknél, de annyira nem szignifikáns a különbség, hogy ez egyértelműen a lombikra fogható legyen.
A másik oldal meg az, hogy ma már nagyon sokan rákban halnak meg sajnos. De, minden kutatás azt mondja, hogy a szülés csökkenti a méh, a szoptatás pedig a mellrárák kockázatát. Szóval a Vargha elmehet a sunyiba. Ha valakinek meg pl. nincsnenek petevezetői, azt masszírozhatja naphosszat nem lesz tőle terhes.

wish
 
 


hát ez tényleg borzasztó,hogy mindig olyanok osztják az észt,akiknek halvány fin.juk sincs miken megyünk keresztül!!!!!!!!!!!!
én spec nem kívánom senkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lola29
 
 


Zsebi :P

Én nem értek hozzá, hogy lehetne megtudni, minden OK-e a másik babával is, de próbáld felébreszteni, ha nyugtalanít. Vagy esetleg egy UH?
2-nek nem jó a szerkezete. Az egyiknek talán 1-es, a másiknak 2-es. (4-es a skála és az 1-esnek semmi, de a 2-esnek is csak szerény sansza van...)
Ha a 3 jó szerkezetű van együtt lefagyasztva, akkor van rá esély, hogy a másik 2 ott marad... de ezt még nem tudom...
Köszönöm és tudom, hogy tényleg drukkolsz :)

Fanni
fanni73
 
 


Andi,
3 kiló, az igen! :D Azt hiszem, nekem is befelé forduló a melbimbóm. Vhol azt olvastam, hogy a férjnek kell előkészíteni a terepet a babáknak (mármint hogy ő beveszi a mellbimbót a szájába, kicsit megszívja ), és akkor már minden ok lesz. Nem tudom, lehet, hogy hatásos. :)

Anikó,
te érzed már a babád mozgását? én még nemigen.

Orsi,
az gáz, ha nagyobb, jelent vmit? (nekem is mindig nagyobb )

Zsebi,
nem mész el előbb az uh-ra? Biztos én is izgulnék, pedig tényleg lehet, hogy csak többet alszik.

Alinkat, Wish,
ezt a Vargha gyógymódos faszt jól ki kellene osztani! :twisted: Én meg ha arra gondolok, hogy a barátnőm a lombikjaim alatt hónapokig azzal molesztált, hogy menjek el hozzá talpat masszíroztatni, merthogy neki milyen jó volt vmi nőgyógy.-i bajára, én meg majdnem be is adtam a derekam....! Hát lehet el kellett volna mennem jól leüvölteni a haját! :twisted: Mekkora egy tudatlan paraszt! :twisted:

Fanni,
azért még ne temesd a dolgot! Meg tudod, még egyből is lehet baba! :)

Lola,
már csak kettőt kell aludni! :)
20140901102739
 
 


Hajni :P
Aranyos vagy, de egyáltalán nem temetem!
3 db szuper embrikénk van lefagyasztva. Nincs miért aggódnom :P
Fanni
fanni73
 
 


Hello Csajok
Vargha tényleg fanatikus. Én 2 évig hordtam hozzá a pénzünket, de az endómra semmi jó hatással nem volt, és mindig elmondták, hogy nincs nálam fizikai akadály biztos állíndóan stresszelek, meg jaj milyen a kapcsolatom a szüleimmel (egyébként szuper), mert biztos ez okozza. Nagyon berágtam én is rá, csak sokáig tartott nálam, míg leesett a tantusz, mert hinni akartam benne, hogy hozzásegít ahhoz ,ahogy legyen babám. Egyébként mindennemű hormongyógyszert szörnyűségnek tart... És hallottam ott eleget a lombikos elméleteket... Hát sajnos ez sokáig visszatartott engem is...
(más kérdés, hogy a talpreflexológiának van tudományos alapja, de a legtöbb meddőségnél nem megoldás)
emma1976
 
 


Sziasztok!

Zsebike - :lol: de jó, akkor megkönnyebbültem!! Azt hittem már, hogy megbántottalak valamivel! Örülök hogy jól vagy, és hogy békén hagy a viszketősség is!

Anikó - genetikai tanácsadáson voltál, vagy a vizsgálaton, az amnion? Ha igen, akkor mesélnél róla? Lentebb kiderül miért is kérdezem.

Hajni - 11 hetes 3 napos, én ma voltam az UH-on, de jó hogy nálatok meg is mutatják. Nálunk nem. Vagy ez magánrendelés volt?

:cry: Én el is keseredtem, de mindjárt megpróbálom ide bemásolni a kecskeméti topikból mert ott már megirtam a bánatomat:

"Akkor most a szomorkás rész, ha beszámolhatok Nektek?! El vagyok kicsit keseredve. Ma voltunk az Uh-on (11 hét 3 nap), ahol NT: 2,9 mm, ez a tarkóredő eredménye ha nem tévedek. És azt mondták 3-ig normál az érték. Ezért javasolt a genetikai tanácsadás, ahol biztos azt fogják mondani, hogy meg kell csinálni az amniocentézist. :cry: :cry: Ez annyira rossz eredmény lenne? Én félek attól a vizsgálattól, féltem a babámat! És ha nincs semmi baja, attól meg majd lesz?! Mi a garancia? Semmi? Annyira el vagyok keseredve! A CRL: 52 mm, a múltkori 6 hetes mérésnél, csak 6 mm volt. Szép nagyot nőtt, nem?!
Ja, és azt is ráírták még, hogy a 18. héten magzati echocardiográphia javasolt! Az milyen vizsgálat?" - szóval ez történt ma, és eléggé lehangolt a dolog. Próbáljak barátkozni a témával, egyszerűen még nem tudtam összeszedni magam és átrendezni erre a fejemet! Annyira eldöntöttem már korábban, hogy nem akarom!

Melcsi - írtad ezt a markeres vizsgálatot, az mit takar? Hogyan végezték? És mennyibe került az a vizsgálat? Nálunk nem is említettek ilyet. És mit jelent az, hogy 1:2757-hez? 1 a mennyihez lenne pl. a baj? Tőlem az Uh mellett még vért vettek, és annak az eredméneként mondtak majd valami ilyesmi arányszámot, hogy 1 a valahányhoz lesz majd. De az csak jövő héten lesz kész. Örülök, hogy Te már megúsztad azt a vizsgálatot!!!

Kép
potykamanó
 
 


Csajok :)
köszi a géndiagnosztikás infókat.

Hajni :)
miért lenne gáz, ha nagyobb... ne parázz mindenen :wink:
van 2.5 klgs 40 hétre született újszülött meg 4.5 kg-s is... valamikor el kezd kezdődnie a különbség kialakulásának :)

mondjuk azt nem értem, hogy ezekre a méretekre miért írt a gép 1 héttel nagyobb kort... mert az én öossze táblázatom szerint pont időre megfelelő a kora :)

Potykamanó :)
a 2.9 tényleg felső határérték. én chorionbiopsziára mennék, vagy a markeres vérvételre most azonnal... az amnionnak én nem látom értelmét sok ok miatt... huhh egyszer már litániát írtam róla.
szerintem nagyon rossz időben van már a vizsgálat.
a 18. heti vizsgálat a mgzati szív UH, ami egy alaposabb UH. Azért kell, mert a genetikai rendellenességek nagy része szívbetegséggel párosul pl. a downkór is, és a kettő együtt jel.
Orrcsonttal mi a helyzet? az is egy faktor.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi :D
szerintem a mozgáson ne aggódj. Hanem szoktasd a lelked, hogy a hely szűke miatt kevesebbet fogod őket érezni vagy csak az egyiket. Biztosan minden OK :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: