Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ez az új nevem :oops: Mindenkinek kellemes Mikulásozást! Mi jól vagyunk!
Szuper hogy ennyi pocakos van már, hát még a Lili! Nálam úgy tűnik ez még messze van sajnos, én sem így terveztem... Nem akartam nagy korkülönbséget a kölkök között, majd keresek egy jó kis sp...bankot :lol:
Adri dumál mint a vízfolyás, rohangál, hátrafelé sétál, korcsolyázik a parkettán, táncol. Teletubbies mániás (épp leszoktatás alatt) és Minimax (Adri mondja: minikax) függő. A Mikulást Piabácsinak hívja, miért nem tudom :D Nagyon barátságos mindenkivel, annyira, hogy még az utcán is barátkozik idegenekkel, kutyákkal. A kaki nálunk már csak a biliben köt ki, sokat bilizünk, úgy kell róla lecsalni, órákat elücsörögne, játszana. Iszonyú jó alvó, reggel 10ig elalszik, du 13-14-től 17ig is, egyhuzamban min. 3 órát. Este nincs semmilyen altatás csak sötétben egyedül tud elaludni. Baba kora óta nem tud velem aludni. Mázli. De éjszaka felkel pákizni (tápi, tejet nem issza meg) 2-3 körül és 7körül, de visszaalszik rögtön. Tele van az ágya játékokkal, így ha nem alszik el rögtön este vagy du, addig játszik míg el nem fárad.

Muki
Adri is nagyon nagyon rossz evő!!! Van olyan is hogy kimarad az ebéd. Vagy pépes, jól nyelhető kaját eszik vagy olyat amit rágni lehet. Ha borsó, vagy bármi kicsit keményebb van a főzelékben nem eszi meg. Külön kenyeret, kekszet, husit eszik, rág, de pépessel keverve kiöklendezi. Még csak 10 kg, de ez nem látszik rajta, még bőven 86os ruhákat hord, most kezdtük csak a 92eseket. Így nyugi megértelek :) Már rájöttem nem szabad eröltetni, ha éhes úgyis eszik. Azt szoktam mondani, szerintem olyan keveset eszik, hogy csak fényt eszik. Napelemmel működik :D

Karácsonyra ő is babakonyhát kap.

Nálatok a gyerekek simán tudnak kismotorral közlekedni? Adri csak hátrafelé tolja. Ebben is le van maradva?!

Timka
Bölcsi: a barátnőm beadta a kisfiát egy magánbölcsibe, nagyon bejött nekik, haza sem akar jönni. Igaz ő fél évvel fiatalabb. Itt foglalkoznak a gyerekekkel: gyurmázás, gyöngyfűzés stb. Az önkorm. bölcsiben azt mondták ilyen nincs, csak egyedül játszás :( Általában az okosok azt javasolják tavasszal kezdjék az ovit, bölcsit, ne kapjon el sok bacit. Nagyon jó a krampuszos kép :)

Andi
Jövőre kéne csinálni egy közös Mikulás partyt :)

Egyből jó sok lettem bocsi!!
Kép

chincho
 
 


Sziasztok!

Chincho
Jó hogy újra itt vagy! Nagy mázli tényleg hogy ilyen jó alvó Adri! Fanni is jól alszik, csak egyedül nem megy neki az elalvás.
Én nem akarom még beadni bölcsibe a csajt, illetve mostazon az állásponton vagyok hogy várok. Kiderült, hogy több magánbölcsi is van itt, (államiba nincs, de oda nem is adnám), lehet hogy január-február körül benézünk valahová és ha nagyon bejön neki akkor menjen, én úgyis kevés leszek majd neki.
Betegségektől én rettenetesen féltem, bár tudom hogy át kell esnie a "közösségi beavatáson", csak ebből a mostaniból is olyan nehezen mászunk ki. Fül-orr-gégészes doki néni szerint lehet azért is viseli ilyen nehezen, merthogy más nincs a jó kis anyatej, a szervezete pedig próbálja megszokni az új helyzetet.
Hát amíg szopizott rendesen valóban nem volt ilyen hosszasan elhúzódó nyavajánk.
Most meg baromira aggódok a súlya miatt, nekem mostmár pihe könnyű a csaj, de a mérleg 14,9-et mutat. Tudom hogy ennyinek kellene lennie normál esetben, de én megszoktam a kis mackómat, akire alig mentek rá a nacik,erre van egy csini lányom, akit fél karral birok cipelni még így pockosan is. Alig eszik valamit!

Ma vettem neki egy hálózsákot, kíváncsi vagyok a fogadtatásra.
Délután még megyünk mi is a játszóházba Mikulásozni, remélem nem nagyon fog megijjedni tőle.
Itthon nagyon várta a Mikulást, mindig mondogatta,hogy Mikulás, mikulás... aztán este megnéztük mit rakott az ablakba. Annyira örült az ajándékoknak, olyan édesen tépkedte le a papírt...mi bénák meg elfelejtettük megörökíteni.

Nyuszkó
Gratula a külön alváshoz. Én úgy terveztem hogy szülinapjára szépen kitapétézzuk csajosra a szobáját, berakok neki oda egy ágyat (ha sikerül addig találni) és persze a kistesónak is ott lesz majd az ágya. A picurt mindeképpen oda fogom beköltöztetni, ha Fanni ott akar aludni velünk akkor ott alszik,ha meg nem akkor az apjával a jól megszokott helyen,én meg ingázok.
De lehet hogy annyirabejön neki majd a saját ágyikó a szép szobában, hogy nem is akar majd velünk aludni. Barátnőméknél ez volt, 2 évesen megkapta a berendezett szobát, kiságyat és onnantól ott alszik.

Juc
Allergia vizsgálatra bejelentkezéssel még várunk. Gyerek orvos szerint ilyen kicsiket nem nagyon szeretnek még kivizsgálni, fül-orr-gégész szerint meg várjak még vele.
Igazából sajnálnám összeszúratni, csak azért mert anyós allergiás a pollenre és gyereekorvos szerint így van hajlamosító tényező az allergiára. De azt mondta még így is lemondhatom azidőpontot, ha mégsem akarom elvinni. Hát nem tudom...

Na lépek,mert össze kellene még szedni egy kicsit a házat.
Szép napot!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy mindekinél sikerült a Mikulásozás, a képek is nagyon helyesek!!!

Chincho, üdv újra köztünk!!! :D :D :D Végre-végre!!!

Marci is a rossz evők táborába tartozik, bár most már javult. Azért az is baj sztem, ha túl sovány a gyerkőc, mert akkor egy kisebb hasmenés-hányás is ledönti a lábáról. Marcival ez volt a helyzet, azért kellett bemennünk a kórházba, mert az ügyeletes néni túl nyiszlettnek találta, azt mondta, semmi tartaléka sincs, így ki fog száradni egy este alatt. :( Na, azóta én inkább tömöm egy kicsit :lol: , hátha magára szed vmit és kicsit megerősödik. Persze nem erőszakkal tuszkolom a szájába a kaját, csak elterelem a figyelmét, kicsit játszunk, és közben én etetem, ha ő már magától nem hajlandó.

Viszont Adri alvása... :lol: :lol: :lol: :shock: Hú, de irigy vagyok!!! :lol:

Ma nagyon pörgős napunk volt, a szerdák mindig ilyenek, voltam vezetni, képzeljétek, azt mondta az oktató, hogy nem is kell többet mennem!!! :lol: :lol: :lol: Táncitánci is volt, délután meg a Mikulás a szintén a suliban, hát baromi jó volt, Marcit alig lehetett hazarángatni, úgy élvezte! A MIkulástól sem ijedt meg, hanem egyből ment a ládájához, és már pakolta is volna belőle a mikuláscsomagkat , a kiskarmpusznak kellett lefognia!!! :shock: :shock: :lol: Aztán ahogy megkapta a csomagot, kurjongatva fölröhögött :shock: :lol: , a kb. 50 fős nézősereggel szembefordulva... :lol: Hát nem egy szégyenlős kissrác...

Na,mennem is kell, csak dobok én is néhány mikulásos képet:

Sok kis és nagy gyerek:

Kép

Krampusz:
Kép

Ez még itthon reggel:
Kép

Szép estét!

Juc

Kép
juc14
 
 

 
 

Jóestét!
Nagyon jók a mikulásos képek!!! Minden gyerkőc nagyon édi!!!

Nálunk is járt a mikulás reggelre, csak mi sem fotóztunk, csak apa kamerával vette fel, de nagyon élvezte!
Ma itt volt apukám, így délelőtt vele legelt a kertben, még mindig nagoyn élvezi, délután végigpucoltam a földszinti ablakokat kívülről, mert annyira szépen sütött a nap, és addig Liló is kint aludt a hordozóban, és legalább addig sem ordított, vagy a kezemben volt!:D Apró örömök???:)

Chinco,
jó, hogy újra itt vagy, azért érdemes volt nyaggatni!:D Nagyon ügyes Adri a bilizéssel, nálunk még nem rendszeres a dolog, de most túró rudi jár a WC-be kakáért, na meg ő húzza le, és minden nagyszülőnek elmeséli telefonon!:D Alvást irígylem, nálunk mind a kettőt altatni kell, bár ma este apja megunta hpogy dumál és átvitte az ágyába, ahol 15 perci hápogást hallottunk, mert a kacsát ölelgette, majd elaludt!:) Lili meg elég éber alvó, minden zajra felriad és ordít, mint akit nyúznak, hát ilyen hisztis érzékeny pi...át még nem láttam, de azért imádjuk ám, csak szokatlan egy kis tökös legényke után!:D Egyébként irtó édes, ahogy nevet, dumál napról- napra többet kommunkál velünk, Marcit is imádja, és rá is sokat nevet!

Timka,
remélem most már rendbejöttök, szerintem ne aggódj Fanni súlya miatt, biztosan beáll majd csak most még szokatlan a szervezetének a szopimentesség!
Remélem a hálózsák beválik, Marci kíválóan tud benne gyalogolni!:)
Pocakképet lassan Te is rakhatnál fel! És nevek vannak már???

Nyuszkó,
kép??? Tényleg nálatok nevek???

Juc, Fanka,
zugtali, zugtali!:D Szerelmes kölykök??? Képek meg sehol róluk????:D

Na most megyek, gyorsan alszom, amíg nyugi van! szép álmokat!:)

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Beleraktam a csajt a hálózsákba, hát nem nyerte el a tetszését, egyből le akarta venni. Volt egy kis hiszti, de belenyugodott és elaludt benne, igaz a két lábánál ki van cipzározva és kidugta őket. Hát menni szerintem nem fog tudni benne, mert egy picit nagyobb neki, így előbb utóbb a kicipzározott részt letotyogja és szenved. De nem is kell neki benne gyalogolni, ágybabújás után nincs mászkálás.

Neveink nem nagyon vannak még, illetve nem jutunk dűlőre. Apa jön a hülyébbnél hülyébb nevekkel, amit ő sem adna neki, csak kiborít vele.
Felmerültek Apa részéről értelmesebb neveink: Lilla, Kitti, Ivett (ez nem tetszik), Réka, Zita
Nekem: Hédi, Lili, Lilla, Dorka, Maja, Vanda, Mira, Lotti, Mimi, Szidi
Várom az észrevételeteket!

Tamesz
Nem semmi mikre van energiád, ahelyett hogy pihiznél egy kicsit ha már mindkét gyerek elvan, Te ablakot pucolsz...
Bár valakinek azt is meg kell csinálni.
Ti már 6-7 hét után újrakezditek a közös életet? emlékszem nekem borzalmas fájdalmaim voltak, még AZ elvesztése sem okozott akkora fájdalmat mint az első pár alaklom szülés után.

Játszóházas Mikulásozásunk is jól sikerült, már-már addig elmerészkedett Fanni, hogy kutatott a puttonyában labda után, de sajonos nem talált benne. Meg követte a Mikut mindenhová, ha lement az emeletről le kellett menni, ha felment vissza a gyerekek közé visszament utána.
A mi Mikulásaink elég paszívak voltak, mindenhol a csacsogó női krampuszok vitték a pálmát. Valahogy a pasik nem értenek gyereknyelven, tisztelet a kivételnek (főleg a beöltöző nagypapáknak).

Kicist szétszórtrasikeredett ez a mostani hozzászólásom, de picit zizi nagyok.
Jó éjt!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Chincho!
Úúúú, mire ezt a nevet megjegyzem :D ! De azért jó, hogy jöttél!!!!!! Hát, igen ezek a csajok a nem evéssel.....kiborító. Bár én azóta nyugodtabb vagyok, amióta Lizi szól, ha éhes(ez kb 1 hónapja van), mert ha nem kajál, úgy vagyok vele, hogy majd szól. Nnna, ugyanez. Lizi is mindent tud rágni, de ha rendes főzelékről van szó, akkor reflexből nyelné le, rágás nélkül, és persze, hogy a borsó, bab, egyebek megakadnak a torkán, aztán nem győz öklendezni. Pedig én szoktam neki szólni, hoyg rágja meg, de eddig nem nagyon vette tudomásul a figyelmeztetésemet.

Timka!
Hát a Te neveidet összeolvastam a Gergellyel, és egyedül a Dorka kicsit fura, de amúgy a többi passzol. Szépek vagytok a képen! Tényleg pocakos kép jöhetne!

Juc!
Ez a Marci nem semmi bátor gyerek :)

Lizi is a Mikutól félők közé tartozik. A játszóházban volt 1, és ha a látótertünkben volt, akkor Lizu csak mutogatott rá, és görbítette lefelé a száját. Mondtam neki, hogy akkor ne nézzen oda :D

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


MÉg itt....
máshol nézelődtem...

Képzeljétek pocakos kép még nem is készült rólam!!!
Fanni még nem tud lefotózni, apa meg lusta dög! de hétvégén addig nem tágítok amíg nem csinál rólunk párat...vagy elmegyek valami meztelen kismami fotózásra!! hi-hi!

akkor most mi legyen a neve? szavazzátok már meg!!
Csaj még nem sírt fel a hólózsákban!

Mostmár tényleg jó éjt, megyek zabálni mert éhen halok!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!
Chinco
mesélj magatokról mi újság?teszel fel még Adriról képet?olyan szép kislány:-)

Tamesz
aranyos vagy:-)istenem annyira irigyellek,olyan kis nett,fitt mama vagy:-)Kitartás Lili pocakjához,hamrosan javulni fog a helyzet tuti.Egyébként én is attól vagyok para ha lenne tesó és olyan lenne mint Maja mukkani nem lehetne körülötte mert felébredne stb. ő igazi kis mimóza:-)

Maja is csak 10,5 kiló hogy hány centi fogalmam sincs a 86os ruhák általában pont jók.

Timka
olyan édesek vagytok a képen:-)
Maja név szuer választás:-)Apa által felsorolt nevek közül nekem a Kitti jön be legjobban:-)

leragadnak a szemeim megyek aludni,remélem mindenkinek jól telt a mikulás

Timurr
Vendég
 


Jóreggelt!
TImurr,
látom Te is megvagy! Maja képek nincsenek???:D Hogy áll a kistesóprojekt???:D Marcniak
Nem vagyok fitt mama, randa dagadt vagyok!:( De a lényeg, hogy nagyon boldog és hogy éjjel tudunk aludni, így még erőm is van!!! Annyira hihetetlen, hogy már két gyerekünk van, és néha úgy rám tör a pocak hiánya, ez a második 9 hónap annyira gyorsan elszállt, nem volt időm annyira kiélvezni!

TImka,
na hogy szuperált a hálózsák? Marci nem dugja ki a lábát, úgy gyalogol benne!:)
Ja Marcit ma reggel lemértem, hát ruhástúl 14,5 kg, de én már 98-as cuccot vettem neki és 3 évesre való ruhát a decathlonban, mert az francia méret és kicsi. Sajna a cipőjét is kezdi kinőni, pedig már 23-as!:( Kész anyagi csŐd amit az utóbbi 3 hónapban művelt!:D Remélem most már kicsit lassítani fog! Bár Liló is már 4.87 deka volt, és a 62-esek pont jók, az 56-ost be is zacsizhatom már!
Nevek, nekem tetszik a Dorka, a Maja is, sajnos a Kitti nekünk nem volt jó a Kunhoz, Réka meg van a családban, de ezek is tetszenek!

Muki,
Marcinak tényleg érdekes a fogszerkezete, alul még csak az első kettő van meg , meg a rágók, felül meg 4 és a rágók, a tobbivel nem tudom mi lesz!? :)
Lizi megszokta már a szobáját?

Most megyek, mert mindjárt vége a "Thomasnak", és tegetnem meg vasalni kell, Lió hintázik turbón, így csend van!:D
Szép napot!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!!

Chinco!!!
Üdv köztünk ujra!!Remélem most már aktiv résztvevője leszel ismét a kis csapatnak!!Minden ok???Á hülle kérdés! :twisted: :x Azért remélem megnyugszol már,hidd el nem érdemelt meg téged!! :) :) :)
Kérünk még képeket!Ja és az Adri hiradó nagyon super,Kíra szokta olvasgatni!!
Igen ám mert már az én nagylányom tud olvasni!!! :P :P :P :wink: :lol: Tökre tetszik neki,Miminek is szokott mesét olvasni,igaz,hogy még lassan szotagolva de azért haladunk!!Ja és irní is tud!!

Timka!!!
Én a Mirára szavazok nekem az is fenn volt Kíránál a listán de Apának jobban bejött a Kíra,meg aztán a vezetéknevünkhöz is jobban megy ez!De a Dorka ís nagyon tetszik,na meg persze a Lili is!!De ha Lili lesz akkor majd Lili1 Lili2-zünk!!!Pocakos képet!!!!

Juc!!!
Marci olyan aranyos,és még mindig milyen pihésnek tünik a haja!! :shock: :shock: :shock: Vagy csak az én dúshaju családomhoz képest??? :lol: :lol: :lol:

Tamesz!!
Nem semmi vagy!!Én letojok mindent,nálunk nem lesz karácsonyí nagytakaritás,pedig 26-ra idecsödül az egész család.Tavasszal szétbombázzuk a házat,lesz itt olyan kosz hogy csak na,majd azután nagytakaritok!!! :oops: :oops: :oops: :oops:

Voltunk tegnap mikulásozni!!A mikulástol nem félt de a krampuszt nem szerette. :lol: :lol: Amikor a suliba a mikuláshoz odamentünk (mindenkit név szerint szolitott) az megkérdezte töle,hogy szoktál rosszalkodni anyának mire ő hangosan azt felelte "no" (ez nálunk a nem) édes volt ott röhögött körülöttünk mindenki!Ja és nem vette el a csomagot töle közölte "ana" (én vegyem el)
Most mennem kell mert vasalnom kéne!Holnap még megyünk mikulásbálba,de sztem az márcsak bál lesz mikulás nem,ezt Kíra sulija szervezte!Ahol tegnap voltunk az egy másik suli!
Na jo lépek.
Szép napokat mindenkinek!!

Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Timka!
Hát lehet, hogy nem fogsz így a mi szavazataink alapján dűlőre jutni, mert sztem mindegyik név kap szavazatot :) Én a voksomat a következőkre teszem: Kitti, Lotti(csak erről mindig picike lány jut eszembe, nemtom, hogy pl egy üzletasszonynak/mert ugye még az is válhat belőle/hogy állna, Vanda(sztem ez nagyon döfi: Gergely Vanda) + a Mira is jó. Figyi, nézd meg, hogy melyik névnapok esnek időben közel a születéshez, és azokat szórd ki! Legalábbis nálam ez is számított. Ugyanis tudom, hogy Anyukámnak mekkora szívfájdalom, hogy Éva(dec.24.) + karácsony+ dec 27-én született.
Pocakfotót csinálhatsz tükörből is, annó én is így oldottam meg, mert Apánktól nem lett volna.

Timurr!
Óóó a lányaink természetre annyira egyek. Enyim is mimóza a Suttogó szerint is. Ő is nagyon zajérzékeny, főleg az alvása vége felé, és mindig szégyellem magam, ha vki itt van nálunk és állandóan figyelmeztetni kell, hogy halkabban. Mindig azt hiszik, hogy én rontottam el, pedig kezdetben mi is hangoskodtunk, ha aludt, persze mindig fel is ébredt és hát ha azt akartuk, hogy alukáljon muszáj volt csendben lenni.

Chincho!
Adriról kérünk képet, már régen láttuk! A hintáson meg csak félig látszik.

Tamesz!
Marci nem kicsit nagy, hallod...! Lizi a szobáját? Hát éjjel még nálunk van, nappal már megszokta, hogy ott alszik, amúgy meg napközben inkább a nappaliban van. De majd a napokban felkerül a bordűrje, meg karácsonyra kap képeket, meg gyerek lámpát, úgyhogy még sokkal barátságosabb, babásabb lesz, úgyhogy remélem még inkább majd ragaszkodni fog hozzá.

Nyuszkó!
tényleg szopival Ti hogy álltok?

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Chincho!
Én is üdvözöllek, bár én viszonylag új vagyok a csapatban, Violka kislányom 2005 febr. 7.-én született, pont ma 22 hónapos!
Meg is örökítettem séta közben:

Kép

Annyira imádja ezt a kis motort, mindenhová ezzel menne, még ma is szép ruhában, mert fényképezkedni mentünk, karácsonyi fotókat szeretnék róla! Még a lakásba is be kell vinni, itt köröz vele a konyhában, szóval még ezzel is aludna szerintem! :D
Ti hogy álltok ezzel a motorral? Ti gyerkőceitek is motorfüggő?

Timka!
Nekem legjobban Mira, Dorka tetszenek! Szépek vagytok a képen Fannival! Szerintem se aggódj a nem evés miatt, a szervezet nagyon "okos", tudja, mikor mire van szüksége!
Én is hülyére aggódtam magam, hogy a hányós vírus után milyen kis vézna lett Violka, aztán most szinte zabál, nem tudok már mit kitalálni neki! :D

Juc!
Nem semmi lehetett Marci a Mikulással! Tegnap délutánra már Violka is feloldódott, elmentünk az Árkádba, ahol szintén volt Télapó, hát ott Viola is simán felsétált a színpadra, és kiszolgálta magát csokival, mondjuk volt már pár gyerek fönn! :)

Tamesz!
Én is mindig csodálom az energiádat, én egyszerűen túl lusta vagyok a házimunkához, nagytakarításokat meg kifejezetten rühellem! :?

Andi!
Kíra nagyon ügyes, ha már olvas, hát valahol én is kb. ekkora korkülönbséget szeretnék majd a két gyerkőc között, én tényleg képtelen lennék két picivel, azt hiszem!

Most mennem kell, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Na, alig győzöm visszaolvasni a nagy termést... :lol: Gyerkőcök mind nagyon aranyosak!

Timka, névszavazás :lol: : nekem a megadottak közül a Dorka és a Kitti tetszik legjobban, de nem biztos, hogy a mi szavazataink alapján tudsz választani, tényleg mindenkinek más tetszik, az a léneyg, hogy ti ketten a férjeddel találjatok közös nevezőt! :lol: :lol: :lol:

Hálózsák: Marci is remekül gyalogol benne, nem dugja ki a lábát, igaz, mosatnában inkább leveszi reggel, és már csak pizsiben caplat át hozzánk.

Chincho, tényleg jó ez a név! :shock: :lol: Hogy kell ejteni? :lol:

Timurr, jó, hogy felbukkantál, gyeren nyugodtan gyakrabban! Hogy vagytok?

Tamesz, pocakhiány... :lol: :lol: :lol: Ahogy téged ismerlek, biztos nemsokára belevágtok a harmadikba, akkor majd megint lehet pocakod!!! :D :D :D

A mi Marcinknak is inkább már 98-as cuccok kellenek, pedig ő csak 12 kiló, de nagyon kis nyurga legény. A 92-es bodykat már alig bírom bekapcsolni. Hol lehet nagy méretű bodykat venni? A c&a-ban szkott lenni 98-as is?

Andi, Kíra nagyon ügyes, hogy már olvas!!!

Évi, nálunk nincs nagy motorfüggés, a legjobban az tetszik neki, ha a játszótéren máséval mehet, a sajátja kevésbé érdekes.

Visszatérek a fa-témára, mert csak kevesen válaszoltak rá, szóval ti hova és mekkora fát tesztek karácsonyra?

Aztán lassan kezdhetjük idén is megbeszélni a karácsonyi menüt!!! :D :D :D Nyamnyam!!!

Na, megyek, mert bababuliba megyünk délután, lassan fel kell ébresztenem a kislegéynt.

Szép estét!


Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!


Köszi a névötleteket, egyenlőre mindegyik nagyon furcsa,meg kell majd szokni, ahogy anno a Fannit is.
Névnap, szülinap közelségére én is gondoltam, de most csak a Magyar utónévkönyv van a közelemben, az alapján majdnem minden névet többször is ünnepelnek egy évben.
Viszont Fanninál is a normál névnaptárban március 11-én (vagy valahol akörnyékén) van benne, szülinapja március 4-én van, így mi a szeptember 30-at tűztük ki ünnepnek, de ezt szerintem a családon kívül senki nem tudja. Ha nagyobb lesz akkor szerintem mindenki majd márciusban köszönti fel...
Amúgy már létezik egy Gergely Míra, anno kaptunk ilyen címzésű levelet, mert a postás hozzánk dobta be. A szomszéd épületben laktak. Sajna apának akkor sem tetszett annyira,pedig fentvolt a listán. Egyre inkább érik a Kitti név de azt hogy lehet becézni?
Fannit se nagyon lehet, általában Fanninak szólítjuk, de becsúszik néha egy Fancsi, Fancsusz is, viszont a Kittit?

Tamesz
hálózsák csak reggel került le, éjjel párszor hisztizett mert behúzta a lábát és nem tudta visszadugni, így elég fárasztó volt. Plusz egyszer le is esettaz ágyról, de gyorsan visszakaptam. Remélem egyre kevésbé fog tiltakozni, de nekem jobban bejött a pizsis+takarós altatás, ebben olyan kis pofók. Pár napig még próbálkozok, nem akarom elsőnap után feladni. Ráadásul elaludtam a nyakam is, úgyhogy megint aligtudom mozgatni a fejem,baromira fáj.
Valóban hiányzik a pocakosodás??? emlékezz csak hogy untad a végén?! mikor vágtok bele a harmadikba? gondolom LIlót azért szeretnéd még egy darabig szoptatni, addig meg nem fogtok próbálkozni. Meg aztán peteérés is kellene hozzá? tényleg, vérzel még? annyira jó ez a mensi nélküliség...

Juc
Én tegnap vettem a Kenguruban 98-as bodykat és asszem volt nagyobb is, 110-es talán.
Fanni is 92-98-as méretet hord, ma mondjuk rátukmáltam egy 86-ost, de a nyaka márnagyon lent volt.
Fanni most 88 cm körül van, nagyon sokan azt mondják rá,hogy magas a korához képest.
Nem tudtok valahol vmi jó kis súly+magasság görbét? szívesen megnézném mennyire vagyunk most már benne az áltagban...

Ígértem korábban ilyen volt-ilyen lett képet,íme:
Kép Kis Michlen baba... Kép Csini csaj -3 kilóval...
Kép Mennék a kádba...

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Hali!

Név: cs-vel: csincsó (nem mondom meg ki találta ki :wink: )

képek: http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=21601

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=21602

Adri is hálózsákban alszik, du. is.

Tamesz
Adrit picinek be kellett csavarnom takaróba, mint a kórházban (indián módszerrel), és így fektettem hasra. Ő is sokszor sírt de nem a hasfájástól, hanem a kapálózása zavarta, így sokáig tudott aludni.

Timka
Én a Hédire meg a Vandára szavazok. Szerintem ezeket a rövid neveket nem nagyon lehet még jobban becézni, de nem is baj. Fanni nagyon csini lett, jó magas is.

Muki
Én is szoktam mondani evés közben, hogy rágja meg :D Az a legújabb, hogy tartogatja a szájában és mire már jó nyálas, végképp nem tudja lenyelni, kiköpi (szája elé húzza a kezem és bele) :?

folyt köv

chincho
 
 


Sziasztok!

Timka!
Nagyon csini lett a csajszi! Elárulnád hogy csináltátok? No tészta, krumpli, édesség?

Enyím lányt is küldeni akarják endokrinológiára, de nem akarom kivetni őt vizsgálatoknak! Most 20 hónapos, 16,3kg és kb 90cm.

Kép róla:

Kép

Kép


Szerintem nem is dagi!

És gratula a babássághoz!!!


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok!

Timka, tényleg tök csini lett Fanni!!! :) :) :)

Chincho, Adri is nagyon helyes nagylány lett! :) És te is szuperül nézel ki ezzel a hosszú hajjal! :) :) :)

Gyorsan teszek föl én is egy mai képet.

Így örült Marci a mai Mikulás-ajándéknak:

Kép

Jó éjt, megyek mozaikozni.

Juc

Kép
juc14
 
 



Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Brigo
Fanni mostanában nagyon rákapott a csokira, nem tudom hogy fogom leszoktatni róla.
Amúgy én sz.rtam az endokrinológus diétás tanácsára, adtam neki mindent amit megevett. Nálunk a sok szopi miatt ugrott meg nagyon a súlya, nonstop cicin lógott, egy nap 20-30-szor kérte a cicit, ugyan nem szopcsizott sokáig (megjegyzem soha!) de nasinak bőven elég volt. Most hogy csak este kéri és már nem nagyon van benne neki tej szépen lement róla a sok felesleg meg aztán meg is nyúlt egy picit.
Ne aggódj le fogja mozogni, meg aztán ő se alacsony!
Látom nálatok is van kistesó, mesélj hogy bírod a két gyerkőccel.

Choncho
Szépek vagytok a képeken!
Te milyen babakonyhát veszel Adrinak, emlékszem anno nagyon sok tippet adtál netes linkekre!


Juc
Köszi, még lilógunk súlyra és magasságra is az átlagból!
Cuki a vigyori Marci!
Ja és el is felejtettem gratulálni hogy már nem kell járnod vezetés-oktatásra! akkor mostmár élesben nyomod?

Baromira fáj a nyakam,most kenetem Fastum géllel, jó éjt!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Hali!

Timka
Én most csak egy olcsó Kb 4000.- vettem, mint egyedül nevelő :( De van csomó jó itt: www. bababirodalom.hu, http://www.bababirodalom.hu/maincategory.php?id=335
Én is csak a babaszobás görbéket tudom, Adri eléggé az alsó határon van. Anno az apját még törpevizsgálatra is leküldték vidékre :lol:

Andi
Köszi a híradó dicséretet. Adri is tud számolni 8ig :)

Nálatok a törpök ismerik a színeket?

Évi
Csak 3 nap van lányaink között Adri 10i. Nagyon csinos a piros kabát!! Adrinak kisautója van, amit leginkább úgy használ, hogy mi toljuk, le van maradva a motorozásban, na majd tavasszal ráhajtunk!

Juc
Köszi... :oops: Leugrott rólam egy 10es, de senkinek nem kívánok ilyen fogyókúrát. Hajrá a vezetéssel. Éljenek az automataváltók! :D

Tamesz
Engem is lenyűgöz a rengeteg energiád!

chincho
 
 


Sziasztok! :lol:
Végre van netem! Már igazán elvonási tüneteim voltak, pedig nem igazán volt időm semmire :oops: Megnéztem a képeket, igazán nagyon szépek! Majd én is teszek, csak még kicsinyíteni kell :oops:
Timka! Nagyon csini lett Fanni. Látod, nem kell itt izgulni a babakilók miatt :wink:
Mi meg kicsit átalakulóban vagyunk :wink: :lol:
Meg takonykór is van nálunk :cry: Na ez igazán nem hiányzott. Máté egész éjszaka szinte semmit nem aludt, csak forgolódott. Még szopizni sem akart :cry:
Megpróbálok megint visszakapcsolódni, de már tényleg semmit nem igérek inkább. Néha majd megjelenek :lol:
Puszi!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Brigi!
Csak nem ??? Szívből gratulálok Nektek! Akkor most már nagyon nagy családosok lesztek :lol: ? De jó! Írjál azért, hogy érzed magad??

KépKép
fanka
 
 


Sziasztok,

Brigi,
Üdv a pocakosok körében. Nagyon ügyesek vagytok :D .

Timka,
Fanni nagyon csini lett valóban, és a szopi elvonást te indítványoztad, vagy magától kezdett leszokni róla?

Mukika,
Mi már kb 4 hónapja nem szopizunk, miután megtudtam, hogy babát várok, szép fokozatosan kezdtem leszoktatni Ákost, és könnyebben ment, mint hittem volna. Egyedül a déli alvással volt gond, kb. két hétig egyáltalán nem lehetett lefektetni. Na de utána minden helyreállt. És most nem is említí.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok :lol:

Élünk ám mi is :lol:


Tamesz
Csodaszép a leányzód és Marci is nagyon jóvágású kisfickó :D

Brigi
Gratula a pocilakóhoz :lol:

Chinco
Örülök, hogy újra jelentkeztél :D
Döbbenetes, hogy Adri mennyit alszik, mikor mondtam ezt apánknak, elképedt, hogy ilyen van, tulajdonképpen többet alszik, mint amennyit ébren van, 10-kor felkel, mire kajál, játszik egy picit, már megy újból aludni, mire pedig abból felébred, pár óra és jön az éjszakai alvás. Csúcs!!!! :lol: :lol: Ha én ezt akárcsak egy hétig kipróbálhatnám!!!!!! :lol:


Timka
Nektek pedig az újabb kislányhoz, egyébként én is arra tippeltem, hogy megint lány lesz :D
Névből nekem a Mimi, Szidi és esetleg még a Vanda kivételével mindegyik tetszik, talán a Mira, Dorka a legjobban :lol:
Fannin pedig őrületes a különbség :D , husisan is édi volt, de így karcsún nagyon-nagyon csini :lol: :lol:

Juc
Pesten nem lehet nagyméretű body-kat venni? Tök furi. Itt nálunk Gyöngyösön bárhol árulnak pl. Prince Oliver-ből nagy méretet.
Bár mi még a 92-es bodykat is csak tároljuk itthon, jók már rá ugyan, de a 86-osak jobban fogják a pelust.
Úgy látszik, Kristóf elég Törpi a többiekhez képest, súlyra ugyan 13,5kg, de nadrágból bőven jó rá a 86-os, de még 80-as gatyója is van, és fentre is elég rá a 92-es méret, bodyból meg még sok is.


Akit kihagytam, attól bocsi, lehetetlenvolt mindenre reagálni, az összes gyerkőc, Viola, Juc Marcija, Miron, Kira, Adri, Jázmin, mindenki nagyon-nagyon édes :lol: :lol:

Teszek fel én is Kristófról képeket, pár hete készültek Pesten, Kristóf keresztanyucijával. Felbuszoztunk hozzá, Kristóffal kettesben, nagy buli volt, közel másfél órás út volt, de nagyon élvezte a kissrác, aztán amint felértük Pestre, beájult, aztán viszont nagyon élvezte a metrózást, villamosozást, a sok mozgólépcsőt, igazi élmény volt neki :D
Viszont nekünk a babakocsicipelés, az közel sem. Pesti anyukák, nem irigyellek titeket. Ti hogy oldjátok meg babakocsival a tömegközlekedést? Pláne a pocakos anyukák, Judit, Vanda? Hogy lehet feljutni pocakosan, babakocsival egy olyan aluljáróból, ahol nincs mozgólépcső, helyette vagy 40 lépcső van??? Elképesztő :shock:

De íme a képek:

Keresztanyuval:
Kép Kép

És anyával (anyáról nagyon hülye kép :? )
Kép



Mikulás pedig:
Nálunk nagy izgalomban volt Kristóf :lol: , egész nap azt magyarázta, vagyis inkább mutogatta, hogy majd a csizmáját kell kitenni az ablakba. Este ki is tettük, ő meg vagy 10 percenként nézegette vigyorgó arccal, hozott-e már bele valamit a Mikulás, aztán persze szomorú arccal vette tudomásul, hogy még nem. Aztán viszont váratlanul tele lettek a csizmácskák, amint észrevette, csak bambulta szótlanul a télapós zacskókat, aztán egyből magyarázta, nyissuk gyorsan az ajtót, és hozzuk be.
Kapott Kinder csokikat, karácsonyi mesekönyvet, fa készségfejlesztő játékot és egy mentő-tűzoltó-rendőrautókészletet, ezt együttesen a mi, keresztanyu és anyósom Mikulásától, anyukámék Mikulásától pedig másnap egy kisautót, meg egy kisbuszt, egy pár csokival :D

Egy pár képet is csináltunk, majd valamikor felteszem, mert most lemerült az aksi a fényképezőbe, de inkább kameráztunk.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Hú, Brigi, ez aztán a meglepetés!!! :lol: :lol: Nagy nagy gratula a nagycsaládosoknak!!! :D :D :D

Szép estét!

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!!

Én is csak gratulálni jővők Briginek!!!Neked most nagyon-nagyon szurkolok egy punásért!!! :lol: :lol: :lol:
Most megyek mert egyedül vagyok,mert Apa záróbulin van a cégnél,Kíra pedig a kersztlányomnál alszik,ugyhogy kettesbe vagyok Mimivel,aki persze egyfolytába keresi Aput,és Kíját!! :lol: :lol: :lol: Ezt hallgatom már este 7 ota!! :twisted: :twisted: :twisted: Bezzeg ha ítthon vannak,akkor csak Ana kell!! :lol: :lol: :lol:

Na jó,lehet,hogy még késöbb jővök elvégre egész éjcaka enyím a gép!! :lol: :lol:
Bár kitudja lehet,hogy mindjárt hazaér,mert amikor telefonált már mondta,hogy unalmas és szánalmas az egész és nem érzi jól magát!!Azt mondta,hogy sajna neki nem nőtt elég hosszúra a nyelve egy ilyen céges ősszeröffenéshez!! :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock:
Szép estét addig is!!
Vendég
 


Haho!!
Jöttem de már megyek is !!! :cry: :cry: :cry:
Apa már 9-kor itthon volt!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Volt ám mikulás meg krampusz is meg még akadályverseny!! :shock: :shock: :shock: :P :P :roll: :roll: :wink: Tudjátok mint Kíráéknak a suliba!!Röhej!! :lol: :lol: :lol: Gondoljátok el,hogy Gábor szinte a legfiatalabb dolgozo,nála márcsak az fiatalabb aki az egész estét szervezte!! :lol: :lol: :lol:
Majd még mesélek,most megyek,mert Mircsí annyíra megörült Apának,hogy még mindig itt fogocskáznak!! :shock: :twisted: :twisted: Szép estét mégegyszer!!
Vendég
 


Jóestét!
Hú Brigi,
nem semmi, nagy gratula, majd mesélj, hogy mikorra várjátok? Mit szóltak a fiúk hozzá? egyáltalán tudják már??? Hogy bírod? Nekem most a kettő is bőven elég!:D

Andi,
el tudom képzelni milyen "öreg" apátok!:D Azért gondolom jó, hogy már otthon van! :wink :
Nagyon jók a képek, azért látszik a meghatottság!:)

Juc,
Marcitok továbbra is nagyon édes, már olyan régen láttam a kis göndör fürtjeit, nem jöttök győrbe a jövő héten? Én lehet, hogy lemegyek a gyerekekkel anyósékhoz keddtől, mert apánk csak szombat éjjel jöhet haza, és hogy ne legyek annyit egyedül!
Fa kérdés, nekünk is lesz, NAGY, nem hullós norman, és hozzákötjük a könyvepolchoz, hogy ne rántsa magára senki!:)

Timka,
meggyógyultatok már? Hogy van a csaj? Remélem Ti nem kapjátok el a bacikat, a Fastum gélben van szteroid ne használd! Van homeós krém, reggel lemegyek megnézem a nevét és megírom!
nem semmi a Fanni változás, nagoyn csini a csaj! Ma este lemértem MArcit is, mert pont ma 22 hónapos és 14,5 kg a kis "picikénk", remélem nem ment tönkre a kölcsönzős babamérleg!:D
Tegnap a doki azt mondta minden ok, levette a rákszűréshez a cuccost és ha minden ok, akkor két hét múlva kapok egy spirált, mert azért most mégiscsak kell egy kis szünet a két lurkó után!:D Mindenképpen vissza kellene mennem dolgozni egy kicsit két év múlva és majd utána meglátjuk, hogy lesz-e még erőnk a továbbiakhoz!:)

Babus,
jó régen jelentkeztél, aranyos a képeken Kristóf! Várjuk a továbbiakat!

CSilla,
én már megnéztem a babaszobás képeket a múltkor is, nagyon szépek vagytok együtt!!
köszi a tippet, az alvással nincs gond, ha már egyszer sikerült, lehet, hogy olyan lesz, mint Babus Kristófja, a napi 20 perc alvással???:D

Muki,
megvígasztallak, MArci most kezdi megszeretni a szobáját, ugyanis lassan 2 hónapja feltelepítettem ide néhány doboz játékot és így már van miért itt fent lennie, és ma leraktuk a szőnyegét is, amit apukámtól kap, így már nagoyn barátságos és meleg is a padló a földön ücsörgéshez. Most a sláger felszólítása: "papa, mama, játszunk!!!!!!" naponta kb 50-szer!:D

Évi,
nagyon elegáns Violkád, nálunk is kedves a motor, bár MArcit most inkább a dömper érdekli ha kint vagyunk, azzal rohan a kertben le és fel, majd csurom vizesen alig lehet berimánkodni a házba!

NA mára ennyi futotta, szép álmokat és kellemes hétévégét!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Brigi
Mi is gratulálunk a következő pocaklakóhoz!!!
3 gyerek után a negyedik már meg se kottyan, gondolom!
Hogy viseled az első3 hónap megpróbáltatásait? mesélj!

Tamesz
Ma voltunk fül-orr-gégészeten,még nincs meg a bacitenyésztés eredménye, doki néni szerint szedjük be az egész üveg antibigyót és még szívjam az orrát mert még mindig csorog neki atorkára, de már sokkal szebb az állapota. Viszont már alig van valami a nózijában, sajnálom annyi miatt piszkálni. Köhögni se köhög már olyan sokat, csak ritkán,viszont még mindig nem tetszik.amúgy kutya baja,nagyon is virgonc és az étvágya is javulgat! Főleg a csokizabálás menne, non-stop!

Babus
Édes a nagylegény! látok ám rajtad is változást, már az iwiw-es fotón is láttam a szőke melírt! jól áll! és még jobban fiatalít, ha nem amúgy is az.

Nyuszkó
Szopileszokás teljes mértékben Fanni eredménye, igaz most hogy beteg volt többet jött oda napközben és kérte a cicit, de abszolut vígasztalás miatt. Bekapja a szájába és már mondja is hogy elég!
Este meg csak azzaltud eleludni, illetve mostanában hajnalban felkel és fogja, úgyalszik tovább!

KÉpzeljétek ma is 10.45-ig aludt! este 11-től! És a hálózsákban, ami ellen öltzözéskort picit tiltakozik, de mivel nem kerítünk nagy feneket a dolgoknak, belenyugszik.

Eldöntetett a pocaklakó leányzó neve is, Gergely Kitti lesz! Kicsit furi, de majd csak megszokjuk! KItolásból neki is jó közel lesz a hivatalos naptári névnapja a szülinapjához, április 30-án van benne, de az utónévkönyv szerint Katalin napkor is van november 25-én és december 31-én is!
Rakok még fel egy pocakos képet, ami nem lett a legjobb, de Fanni "lufipocija" miatt nagyon édes.

Kép a három csaj...

Jó éjt!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!

Timka, szuper a pocakos fotó :D , jó nagy pocakod van már!!! :D :D :D Fannié is nagyon édes! :lol:

Tamesz, köszi :D , sajnos nem hiszem, hoyg mennénk Győrbe már karácsonyig, mert így is elég lehetetelen feladatnak érzem, hogy minden ajándékkal elkészüljek, na és akkor a takarítást, sütés-főzést még nem is számoltam. Viszont lehet, hogy karácsony után ott maradunk 1-2 napot, ti mikor jöttök anyósékhoz karácsonyozni? Két ünnep között hol lesztek?

Na, megyek is, nagy rohanásban vagyok, családi buli lesz ma nálunk, szüli- és névnapozás ezerrel... :lol:

MIndnekinek szép hétvégét!

Juc

Kép
juc14
 
 


Brigi!
Azzzziiiigggggggggeeeeeeeennnn! Nagy gratula a negyedik porontyhoz! Nem semmi energiáid lehetnek neked is! Rajtam még néha 1 gyerek is kifog, nemhogy 2-3-4.

Timka!
Tényleg jó a pocifotó! Fanni is nagyon csini lett! A Gergely Kitti név meg teljesen rendben van, sztem :)

Tamesz!
Érdekes, hogy írod, hogy a nődokid levette a rákszűréshez az anyagot... Én annó Lizi 10 hós korában akartam csináltatni, és azt mondta a dokim, hogy Á-ÁÁÁ, amíg szoptatok, és nem menstruálok, addig teljesen felesleges, mert könnyen nem a valós eredményt hozza.

Juc!
Akkor nálatok van ma sürgés-forgás, nem irigyellek. Hozzánk csak 1 család jön háznézőbe, sütöttem 1 kis pogit, de még ezzel sem lettem volna kész, ha anyós nem jön Lizizni. Ugyanis kisasszony fogta a gatyámat, miközben bőgve mondta, hogy oooooo(olvassunk), jáááááááá(játszunk). Én nemtom más hogy oldja meg, akinek nincs segítsége. Vagy másik gyerek jobban feltalálja magát egyedül?

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Timka!
Köszi szépen a választ. Bár akkor nálunk ez nem sokat ér, mert Jázi nem szopizott, a tápszerrel meg már nyáron leálltunk. Mondjuk Jázi rengeteget mozog, mostanában tornádónak hívjuk :) Na, majd lesz valahogy, végülis annyira nem vészes a helyzet, meg nekem így is nagyon tetszik, csak tényleg nem akarom, hogy esetleg az egészségének a rovására menjen.

Hogy milyen a két gyerkőccel? NEHÉZ! Persze csak azért, mert én nem vagyok olyan szuper háziasszony, mint Tamesz :) De szerintem dugiban neki is van egy illegális bevándorlós rabszolgája, mint a Született feleségekben a nőcinek :D
Egyébként nagyon jó két gyerekes anyukának lenni, egyik szebb, mint a másik :) , és már most összetartanak, mert ha Jázi beszél Zsomborhoz, akkor ő egyből abbahagyja a sírást, bezzeg én dumálhatok neki, az nem érdekli, csak a cicim.

Na, nem is zavarok, köszi szépen a tanácsot, és további jó pocakosodást/babázást.


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Timka,
nagyon tetszetek a fotón, és a Kitti név is jól hangzik, nekem tetszik.:)

Brigó,
akkor te sem unatkozol mostanában!:D milyen baba Zsombi? Más, mint a tesó volt? Van elég tejed? Bevándorlónk nincs, :D, de apa nagyon házias, ma is nagytakarítottunk együtt, majd elvittem a gyerlőcőket egy jó órás sétára, addig prüntyöghetett kedvére!:D

Juc,
jó bulizást és kitarzás, két ünnep között is megyünk győrbe, meg egerbe is pár napra, csak 24-és szeretnénk itthon együtt lenni négyesben, utána hagyjuk magunkat kényeztetni egy kicsit a fekete munkás nagyszülőkkel???:D

Muki,
én bevonom Marcit a sütésbe, főzésbe, mert egyébként ő sem hagy, vagy kimegy az udvarra rodeózni!:)most ennyi éhezik a legkisebb!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat!
Egyenlőre még szokjuk a gondolatát, hogy bővül a család :lol: A hangulatom változó meg a közérzetem is. Van nap. hogy egész nap szédelgek meg émelygek, és van, hogy semmi tünetem nincs. Az éjszakák is változóak. Mivel viszont Máté még mindig ébred 3-4* szopizni néha úgy érzrm, hogy semmit nem aludtam :cry: De végülis már tényleg nem ujdonság, hogy nem alszom :lol:
Timka! Nagyon szép a pocid! és persze Fannié is :lol: Fanni mikor kezdett kevesebbet szopizni? Mátét nem zavarja, hogy kevesebb lett a tej vagy hogy megváltozott volna az íze. Azért még reménykedem, hogy csökkenti a szopimennyiséget.
Tamesz! A cél juli 23 :lol: A fiúk még nem tudják, sőt a családban még senki nem tudja, csak anyósom :wink: Szüleimnek még nem merek szólni, tuti kiakadnának :roll:
Megyek fürdetni, érdekes szagok terjengenek a srácok felől :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Sziasztok!

Köszi a poci dícséretet, egy csomó bónusz maradt rajta Fanni után, mert nem fogyiztam. Még mindig jó adag hájat tudok összefogni rajta, ezért olyan nagy.
Kitti meg borzalmasan lusta, alig mozog valamit, vagy csak a sok zsírtól nem érzem. Úgy rémlik Fanni ilyenkor már rendesen mocorgott.

Brigi
határozottan nem emlékszem mikortól szopik kevesebbet, egyszercsak azt vettem észre, hogy egész nap nem kérte. Kb. másfél hónapja, talán, de éjszaka szokta ő is kérni. Sablon szövegünk: anya, víz....elég...anya cici.....és ez elalvás előtt kb. 5-6-szor lemegy, aztán még éjszaka párszor.
De nem panaszkodom az alvókájára, ma is 11-kor kelt fel, velünk együtt.

Na ennyire futotta, kell a gép apának!
További szép ezüstvasárnapot!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk: jól emékszem, hogy Mironnak ma van a névnapja??? (Az enyém ma van, és úgy rémlett, hogy egy napon ünnepeljük :lol: ) Szóval sok boldog névnapot neki!!! :D :D :D

Kép

Jó éjt!

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!!
Igen Juc hivatalosan ma van,de áttettük március 4-re mert akkor van Arián igy legalább nincs minden neki egy honap leforgása alatt!!
De azért köszönjük és természetesen neked

BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNUNK!!!!

Kép
Vendég
 


Jóestét!
Juc,
nagyon sok boldogságot kívánunk Neked a névnapodra!!!
Hogy sikerült az ünneplés???

Timka,
nem semmi 11-ig, mióta Marci megvan sosem aludtunk addig!:(
Na de még pár hónap és már Te sem fogsz!!!:D :wink:
Akkor lehet, hogy Kitti egy nyugis baba lesz? Mert Liló pocakban is angyon aktív volt már, és hát kint sem hagy minket unatkozni, a mázlisták!:D

Andi,
akkor nem hivatalosan, de Mironnak is minden szépet és jót!:)

Brigi,
július az jó, én 21-én születtem!:D Miért akadnának ki a szüleid?

Szép álmokat, holnap egyedül mehetek délelőtt egy kicsit csavarogni az Árkádba, hihetetlen!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Andi, Tamesz, köszi :D , de Andi, milyen dolog ez, hogy csak így pakolgatjátok a névnapot??? :D

Hát jó fárasztó volt a hétvége, nagy családi összejövetel volt tegnap, mert a férjem, anyukám, és apósom születésnapja is mostanában van, plusz még pár névnapot is ünnepeltünk... ma meg a barátnőmék ugrottak át a két gyerekkel, nagyon aranyosak voltak a gyerekek hárman, egyre többet foglalkoznak egymással.

Hú, Tamesz, akkor jó árkádolást holnapra! :lol: Én ma kaptam kimenőt, délelőtt egyedül mammutozhattam, hát nagyon élveztem én is! Mire hazaértem, a fiúk már az ebéd utáni szunyát nyomták... :lol: :lol: :lol:

Brigi, hogyhogy kiakadnának a szüleid? Biztos örülnek az újabb unokának! Az én anyukám már nagyon nyaggat a második gyerekkel, szerintem teljesen odáig lenne örömében, ha 4 lenne! :lol: Így is azt reméli, hogy ikreim lesznek másodjára :shock: :lol: , mert a családban több ikerpár is van, úgyhogy van rá esély... :lol:

Muki, én is így vagyok a sütésfőzéssel, bár nálunk nem rajtam csüng Marci, hanem elrohan, és tuti, hogy valami csibészséget csinál, vmit összetör, tönkretesz, kiborít, magára ránt :shock: stb. szóval őt meg amiatt nem lehet magára hagyni. Tamesz, hogy tudod bevonni a munkába? Mit adsz a kezébe?

Fanka, jövő heti tali? :)

Szép hetet mindenkinek!

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

JUc
MI is boldog névnapot kívánunk neked!
És mi jót csináltál a Mamutban?
Hú, ikrek! asszem én megbolondultam volna ha ikreim lesznek, ahogy Andi kedvesen célozgatott rá.
Azért nektek drukkolok, hogy bejöjjön!

Tamesz
Mi ma árkádoltunk, ki is akadtam rendesen, mert nem sikerült semmit venni. MOndjuk határozott ötletünk nem volt, szerettünk volna egy valamit megnézni, de a mocsok Média Marktnak nem akartunk pár ezressel többet fizetni. Neten ugyanan olcsóbb...
Természetesen tömegnyomor volt, de lagalább Fanni kiélvezte magát a le-fel mozgólépcsőzésben.
Kittit kicsit beaktiváltuk ma este, Fanni jól felrázta a pocimat ráadásul nagyokat sikongatott mellé, aztán fürdés közben párszor leöntöttem egy jó adag vízzel. Na ennek hatására rugott párat, hogy tetszése vagy éppen nemtetszése jeléül, azt meg fene tudja.
Kíváncsi vagyok milyen gyerek lesz, remélem ő is jóalvó lesz!
Valóban piszok mázlim van ezzel a gyerekkel, nem is emlékszem hogy lettek volna kialvatlan éjszakáim. na jó az elején, míg össze nem szoktunk.

Brigi
Én is kíváncsi vagyok miért akadnának ki a szüleid? szerintem olyan nem létezik, hogy ne örülnének egy ujabb kicsinek, csak lehet a lelekesedés nem lesz olyan mint az első vagy második babánál.

Na lépek, mert apát már ágyba zavartam, ne rontsa itt mögöttem a levegőt, mire beérek a szobába már biztos szunyál.
De én alhatok holnap sokáig....hi-hi!

Jó éjt!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Juc! Boldog névnapot!
Timka! Nincs is azon a pocin semmi háj :wink: Látnád csak az enyémet :oops: :cry: Azon aztán van bőven. Már most úgy nézek ki mint aki a 20. hétben jár :roll: és a férjem azt mondta már nőt is :shock: és majd orra fogok esni mert előrehúz a hasam :lol:

Remélem igazatok van a szüleimmel kapcsolatban. Ők külföldön élnek, és egy évben egyszer jönnek nyáron és csak akkor látják a gyerekeket :cry: Meg persze MSN-en, de az nem ugyanaz. Szerintem tuti ki fognak akadni. Nem állunk túl jól anyagilag, nem hiszem, hogy díjazni fogják egy újjabb gyerek tényét. De majdcsak beletörődnek :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Juc!
Húúú, utólag is Bodog Névnapot Neked!
Ikrek?!?!..........hát, én biztosan kikészülnék :) Bár állítólag "csak" úgy az első 9 hónap a nehéz, aztán már könnyebb, mint 1 gyerekkel, mert lefoglalják egymást....nemtom.
Szóval Marcival sem egyszerű a sütés-főzés(bár emlékeztem, hogy korábban is említetted).

Tamesz!
Egyedül császkálni? AAZZ jó! :D Legalább kicsit kikapcsoltál.
Képzeld párom is júli. 21-i születésű :) Engem is érdekelne ez a lefoglalás. Habár múltkor is láttam,hogy együtt nyújtottátok a pogi tésztáját. De hát az csak pár perc, nem?(mármint amíg Ő is segít) És ráadásul addig is lassabban haladsz, tehát összességében annyi nyereség, mint veszteség(időben).

Timka!
Hirtelen olyan fura volt, hogy Kittiről beszélsz :) egy pillanatra gondolkodtam is rajta, hogy ki is az :) Akkor sztem is nyugis bébi lesz kint is a csajszi-majszi!

Brigi!
Ha meg szüleid úgyis ilyen ritkán látják az unokákat, akkor majdhogynem mindegy nekik a számuk,nem? De azért biztosan rossz lehet Neked. Én legalábbis el sem tudom képzelni, hogy Anyukám ennyire messzi legyen tőlünk. Tényleg és megkérdezhetem, hogy akartátok ezt a negyedik porontyot, vagy így sikerült? :oops: Azért a mai világban tényleg nem nagyon jellemző az ennyire nagy család, pedig annyira szép dolog! Hát borzasztó kíváncsi vagyok, hogy fiúcska lesz-e ő is a bátyjai után, vagy esetelg egy kis cunás :)

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Alig győztelek visszaolvasni titeket, csüt. óta nem voltam! :oops:
Zalakaroson voltunk a Párommal kettesben ezen a hétvégén, hát mit mondjak, ránk fért! Violkára anyuék vigyáztak, ő is nagyon élvezte, imádja őket! legközelebb majd őt is visszük, de most így volt jó, hogy nekem is pihenés legyen! :oops:

Brigi!
Én is nagyon gratulálok a 4. babóhoz, minden elismerésem a tiéd, nekem sokszor egy is sok, pedig nagyon imádom Violkámat! Tényleg, van segítséged? Anyukádék ugye akkor nem, talán anyós?

Timka!
Csinosak vagytok Fannival, szép nagy pocid van már! Lehet hogy nagy baba lesz? Fanni mennyivel született?

Juc!
Utólag is boldog névnapot neked! Marci is nagyon helyes, annyira tetszik a mosolya!

Névnap kérdéssel nálunk is az van, hogy dec. 19.-e hivatalosan Viola, de mi nem akkor tartjuk, lévén karácsony, szülinap is febr. elején, én csak tudom, milyen rossza az, Éva vagyok, és jan. 9.-én van a szülinapom. :( Szóval júniusban is van Viola, amikor Vilmos is, hát mi akkor tartjuk, de ez csak az utónévkönyvben van benne!

Viola sincs el egy percig sem, "anya csüccs", és húz be a szobába! Ha meg bevonom, tényleg dupla annyi ideig tart minden, mert összeken, kiönt mindent, ő segítene, csak hát múltkor is tiszta liszt lett minden, én meg sajnos elég tisztaságmániás vagyok, megyek utána a söprűvel, felmosóronggyal, de hogy lehet így sütni?

Tamesz!
Akkor Marcid febr. 8.-ai? Mi 7.-eiek vagyunk! 24.-ét én is mindenképp szűk családi körben szeretném, utána jöhet a vendégeskedés! Anyósék a szomszédban laknak, és úgy szeretném, ha egyszer végre hármasban ünnepelhetnénk meghitten, és nem kellene átmenni! Ők elég merevek, beleértve a sógórnőmet is, aki még hajadon, nem igazán érzem magam velük felszabadultan!

Most lépek, mert mindjárt felébred Violám, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Brigi!

Nagyon-nagyon gratulálok, szorítok 1000rel kiscsajért!!

Juc
Nagyon boldog névnapot kívánunk!

Timka
Igenis nagyon csini rólad a kép! Kitti név nagyon jó választás.

Csajok!
Menjetek ki a Hősökre a Mikulásgyárhoz! Nagyon király! Manók osztogatják a szaloncukrot, van igazi Mikulás, akinek bele lehet ülni az ölébe, forró csoki stb...

chincho
 
 


Jó estét!

Köszönöm mindenkinek a köszöntéseket! :D

Névnapokkal, ünnepekkel mi is úgy vagyunk, hogy szinte minden ünnep télen van a szűkebb családban, de nekem ez nem okozott külünösebb gondot gyerekkoromban. :lol: Szerencsére mindig kaptam a névnapomra is vmi kis ajándékot, aztán karácsonyra is, aztán a februári születésnapomra is jutott. De pl. a szüleim nem tették át a névnapomat júliusra, pedig akkor is van Judit-nap.

Karácsony: mi tavaly hármasban voltunk szenteste (azelőtt általában anyukáméknál Győrben), de idén délután átmegyünk a férjem családjához, ők mindig együtt ünnepelnek, és már régóta orrolnak ránk, hogy mi kihúzzuk magunkat a családi ünneplésből. :? Most próbálunk egy kicsit közeledni. :) De mi este mindenképp szeretnénk a saját karácsonyunkat is megtartani, nekem szükségem van erre a meghittségre, és az egy ilyen 10 fős, nagy kajálós összejövetelen már nincs meg. :?
Aztán 25-e nálunk mindig apukám nagy családjának az ünnepe, kb. 25 fős buli, és mindenki ad mindenkinek ajánékot!!! Na, ez a nagy sokk minden évben... :lol: :lol: :shock:

Évi, remélem, akkor feltöltődtél egy kicsit a hétvégén! Biztos nagyon jó lehetett!

Brigi, drukkolok én is, hogy kislány legyen a baba, de gondolom, azért fiú is jöhet! :lol: Nagybátyámék is anyit próbálkoztak a kislánnyal, hogy lett 4 szép szál fiuk!!! :lol: :lol: :lol:
Nehéz lehet így, hogy anyukádék külföldön élnek, kire számíthatsz segítségként?
Azért ez a 4 vonalzó igen jól néz ki a hozzászólásaid alján!!! :D :D :D

Muki, Timka vagy bárki, akit izgat az iker-téma :lol: , nyugodtan benevezhet a versenybe :lol: , én nem ragaszkodom hozzá, hogy nekem legyenek ikreim... :lol: :lol: :lol: Illetve én elsőre (mármint mikor Marcival voltam terhes) jobban el tudtam volna képzelni, merthogy akkor egy kalap alatt megvan a két gyerek, aztán nem nyaggat senki, hogy mikor jön már a következő... :lol: Meg akkor még nem tudtam, mivel jár egy ilyen kis ördögpalánta nevelése... :lol: Most már húzósabb lenne Marci mellett két poronty... :shock: :shock:

Timka, a Mammutban magamnak nézelődtem végre, mert azt ugye Marcival nehéz, próbálgatni, sorra járni a boltokat. Vettem egy szuper termó hálóinget :lol: , meg egy köntöst is, mert olyan rettentően fázós vagyok, a fiúk meg nem :? , úgyhogy kénytelen voltam lejjebb csavarni a termosztátot, így viszont fázom éjjelente.

Tamesz, remélem, te is sikerrel jártál a mai körutadon, milyen volt gyerekek nélkül csavarogni? :D

Sziasztok, szép hetet!

Juc

Kép
juc14
 
 


jóestét!
Hú, ma nagyon jó napom volt, reggeli kis gyors vasalás, család elindítás után irány az árkád, igaz végül Lilit vittem magammal, mert apának dolgozni kellett, de nagyon élveztem, sajnos a bankszámlánk bánta, de ezer éve nem voltam ilyen nyugiban vásárolgatni. Lilit közben a bababoltban megszoptattam, voltam a koliban is beváltani a szakszervezeti számlát forintocskára, szóval csak 3 körül értünk haza, amikor Marci még durmolt. Miután őfelsége első Kunka felkelt, nekiálltam összecsomagolni, mivel holnap reggel húzunk Győrbe, apa meg Zágrábba, így most mindenkinek kellett pakolnom!:( Remélem kicsit pihenek is győrben, majd igyekszem onnan is jelentkezni!
Ja és kész a karácsonyi bevásárlás!

Juc,
ikrek, hajrá, szorítok, hogy sikerüljön, bár én most ha belegondolok, hogy KÉT hasfájós, hisztis p..csa lenne itt, azt hiszem én már gumiszobát rendeztem volna be valahol!:D

Brigi,
biztosan örülni fognak a szüleid a gyerkőcnek, megkérdezhetem ők hol élnek? Tényleg segítséged lesz? van? SZorítok, hogy lány legyen, annyira más!!!!:D

Timka,
TÉnyleg Fanni mit szól a Kittihez? Várja már? megmutattad képen neki? Marci mikor először látta Lilit uh-on cicának nézte.:D

Csilla,
jó lehet ez a Mikulásgyár, ha lesz időnk a jövő héten megnézzük! Köszi az ötletet!

Évi,
mi is voltunk anno apával Zalakaroson, nagoyn szupi volt, a napokbn emlegettük, a régi szép időket!:D Én elég erős akaratú ember vagyok, így nem nagyon vitatkozott senki, hogy mi legyen karácsonykor, meghallgatunk mindenkit, de úgyis mi döntünk!:)

Muki,
akkor apa is jóember!:D Most jobb ha bevonom és mellettem van, mert egyébként kiabál, hangoskodik, csak azért, hogy Lilit felébressze, elég "tetüke" tud ám lenni!:)
Főzés,
Marci hozza a kisszékét és odaáll mellém, hozza az edényeit és ő is főz. Azt már megtanulta, hogy mi süt, de a mosogatógép átprogramozásról nem tudom leszoktatni!:D Viszont ki és bepakolni nagoyn ügyesen segít, hozza a tányérokat és a helyükre is beteszi, formadobáló élesben!:D Tud már sajtot reszelni, a robotgépet is szokta velem fogni, gyúrni is szeret, ha megkérem valamire, hogy szórja bele azt nagyon élvezi, hogy Kunka főz, mindent meg kell mutatni ami fől a fazékban, hogy mi az, mit teszek bele. A hűtőt is rendszeresen leltározza, persze elsősorban a túrórudi érdekli!:) Na persze van olyan is, hogy nem érdekli a dolog és rángat, hogy menjek játszani, de olyankor meggyőzöm, hogy akkor nem lesz mit ennie és általában enged!

TÉnyleg, januárban, ha mindenki kipihente a karácsonyt, meg tud mozdulni a sok kaja és süti után, na és kijózanodott a szilveszteri iszogatásból, kivéve persze a pocakosok, akik biztosan végigsofőrködték az ünnepeket, mint nálunk mostanában a szoptatós kismamák is :D, nincs kedvünk összeröffeni valahol? Hátha lesz addigra hó, pl a Normafánál, vagy téli állatkertezésre, vagy az ottani játszóházba, vagy nálunk vagy bárhol??? Nekem olyan "igényem" lenne már tapintható emberi társaságra, nem csak virtuálisra!:D

Na szaladok most már aludni, mert 5 körül kel Liló szopizni, ja és apa is, szóval szép hetet ha nem jönnék, bár azért remélem esténként kapok egy pár percet a gépnél ott is!:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Jóreggelt!
5-kor keltünk, bazinagy köd, kocsik befagyva, sötét, fffffúúúúúúúúúúúújjjjjjjjjjjjjjjj! Kinek van kedve felkelni??
Apa már elindult, remélem épseggggben kiér, a kocsim is be van már pakolva, csak a törpék durmolnak még, bár Liló már szopizott fél 6-tól.
Most néztem az esti irományomat, trgaikus mennyi hiba van benne, bocsika!:(
Szép napot! :D

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Jó reggelt!
Mukika! Nem hiszem, hogy mindegy nekik, meg lehet, hogy csak én érzem így, de én nagyon sajnálom őket, hogy nem látják az unokáikat :cry: Tudom, hogy nekik is fáj, de már így alakult! Beszéltünk róla, hogy jó lenne egy kislány is, de konkrétan nem terveztük, becsúszott :lol:
Segítségem nem nagyon van sajnos! A férjem sokat segít, dehát ő dolgozik ugye. Néha anyós, de ő is csak akkor, ha el kell mennünk valahova és nem akarom a srácokat cipelni, mint most orvoshoz, de egyébbként egyedül csinálok mindent!
Csilla! Szia! Mi még nem találkoztunk! Köszi neked is a gratulációt!
Tamesz! A szüleim Izraelben élnek!
Köszi mindenkinek a drukkokat kislányügyben. Olyan jó lenne, de persze a fiú is jó lesz :lol: Őt is hazavisszük :lol:
És végezetül néhány kép!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Szisztok!

Tamesz
Jó utat Neketek, bár lehet mire mi felekeltünk Ti már oda is értetek.
Biztos jó lesz egykicsit lazítani.
Nagyon ügyes Marci hogy ennyire kis házias, Fanni is szeret kotnyeleskedni.
Amúgy csajszink természetesen tudja már hogy lesz Kitti, Kikki-nek vagy Tittinek mondja, de áltakában inkább tesó! Uh-on már volt velünk, így látta hogy mi-merre, és a múltkor egy uh-os képre,ami baromi rosszul sikerült (delegalább a dokim nyomtatott valami piszkot) közölte, hogy Tesó!
Nyomja a puszikat a pocakra és néha terrorizálja mert gyömöszöli a hasam.

Kari: mi tavaly itt voltunk(elős kari Fannival +új házban), jöttek szüleim és anyósék, idén is ezt szeretném mert Fanni most fogja valóban élvezni.Megaztán úgy volt hogy utazunk el a két ünnep közt meleg helyre, de mégse jött össze.
Jó lenne, ha ezentúl mindig így lenne, de épp tegnap közölte velem a férjecském, hogy szüleinek nem olyan egyszerű ez, mert ott vannak anyós szülei +ott van a huga is. Nemtom mi lesz még jövőre, de az olyan messze van még. Akkor meg már négyen leszünk, igazi kis család....az hogy csak mi legyünk szenteste (ígylegalább senki nem sértődikmeg hogy nem náluk vagyunk) férjem szerint elképzelhetetlen, bár még nem kérdeztem, de ismerem. Számára én meg a gyerekek valahol mindig a második helyen leszünk ilyen szempontból, de lehet hogy ez kicsit bonyolultabb annál, hogy pár mondatba sűrítve megértsétek. Hagyjuk is.

Mikulásgyár: Csilla és ki ülhet a Télapó ölébe???? ha arra járunk feltétlenül kipróbáljuk!

Tamesz, tali jöhet! szervezed?

Na megyek mert reklemál a csajszi.
Szép napot!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Timka

Szerintem bárki beleülhet :lol: Lehet legközelebb én is kipróbálom. Csinálnak ingyen képet is.

Brigi
És Dani? Róla van kép? Marci ovis?

Tamesz
Jó pihit!

chincho
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?